Klartale > Nyheter

Wednesday, 27 September, 23:13

Klartale - 24 feb 23 kl. 14:30

Derfor frykter Moldova krig

Myndighetene i Moldova har de siste ukene anklaget Russland for å ha planer om å ta makta i landet. Russland har fra før hatt soldater i regionen Transnistria siden 1992.Store deler av verden sier regionen er en del av Moldova. Men lederne i regionen vil heller bli uavhengig eller en del av Russland. I 2012 ble Russland og Moldova enige om en avtale.
Les mer på Klartale


Les mer om:
Moldova, Russland, Transnistria, Vladimir Putin, Reuters, Dorin Recean, Vesten, Recean, StorsveenDatawrapperMandag, Dmitrij Peskov, Putin, Peskov, Ukraina, Tass, Igor Dodon, Twitter, Maia Sandu, Ilan Shor, Washington Post, USA, Storbritannia, Den, Romania

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Derfor, frykter, Moldova, krig
NRK - 24 apr 23 kl. 14:54

EU-oppdrag i Moldova skal støtte kamp mot russisk hybridkrig

Strategisk rådgivning fra EU skal hjelpe Moldova til å bygge et bedre vern mot russisk innflytelse, har EU-rådet vedtatt. Moldova trenger støtte for å stå imot hybridkrigen som Russland fører for å destabilisere landet, mener EU-landenes utenriksministre. Derfor skal EU hjelpe Moldova til å motstå blant annet cyberangrep og desinformasjonskampanjer, skriver Det europeiske råd i en pressemelding.

NRK - 09 feb 23 kl. 21:44

Moldova anklager Russland for forsøk på destabilisering

Etterretningstjenesten i Moldova sier at Russland forsøker å destabilisere landet etter å ha fått opplysninger fra Ukraina. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sa i Brussel torsdag at den ukrainske etterretningen hadde plukket opp en russisk plan om undergraving av Moldova, og Moldovas etterretning bekrefter at de er blitt informert. – Dette dokumentet viser hvem, når og hvordan Russland skal knekke demokratiet i Moldova og ta kontrollen over landet, sa Zelenskyj.

NRK - 14 feb 23 kl. 13:24

Air Moldova: Moldova stenger luftrommet

Air Moldova hevder Moldova har stengt luftrommet over landet. Det skriver selskapet på sin Facebook-side ifølge Reuters. Myndighetene i Moldova har så langt ikke bekreftet dette..

NRK - 03 apr 23 kl. 22:02

Moldova ber Vesten om forsvarsstøtte

Moldovas president Maia Sandu ber Vesten om hjelp til å forsvare landet mot russisk innblanding. – Moldova har gjentatte ganger blitt utsatt for hybridangrep fra Russland samt andre forsøk på å destabilisere oss, sa Sandu mandag da hun besøkte den rumenske hovedstaden Bucuresti. Den moldovske lederen er i Bucuresti for å møte Tysklands statsminister Olaf Scholz og Romanias president Klaus Iohannis.

NRK - 31 maj 23 kl. 09:29

Støre deltar på toppmøte i Moldova

47 stats- og regjeringssjefer deltar torsdag på et toppmøte i Moldova, bare 20 kilometer fra grensen til Ukraina. Møtet er det andre innenfor rammen av the European Political Community, et forum som bringer et stort antall politiske ledere sammen for å drøfte sikkerhetsspørsmål og andre dagsaktuelle temaer. Fra norsk side deltar statsminister Jonas Gahr Støre (Ap).

NRK - 19 dec 22 kl. 21:17

Moldova frykter russisk offensiv mot utbryterregion neste år

Moldovas etterretningssjef advarer om høy risiko for en russisk offensiv mot den prorussiske utbryterregionen Transnistria øst i Moldova. – Spørsmålet er ikke om, men når Russland vil innlede en ny offensiv mot Moldovas territorium, sier Alexandru Musteata, ifølge Reuters. Han er sjef for den moldovske sikkerhetstjenesten.

Klartale - 01 nov 22 kl. 13:45

Lover å støtte Ukraina og Moldova

Nærmere et halvt år er gått siden Sverige og Finland sendte sine søknader til Nato. De ønsker å bli en del av forsvars-samarbeidet.Under samme tid har svenskene fått ny regjering.

NRK - 01 jun 23 kl. 13:09

Norge gir mer penger til Moldova

Norge gir ytterligere 500 millioner kroner i støtte til Moldova. Landet er sterkt rammet av krigen i nabolandet Ukraina. Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) deltar torsdag sammen med 46 europeiske statsledere og EU-ledelsen på et politisk toppmøte i Moldova, tett på grensen til Ukraina.

NRK - 01 jun 23 kl. 08:39

Zelenskyj på politisk toppmøte i Moldova

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj er i Moldova for å delta på et europeisk toppmøte. Det melder flere nyhetsbyråer torsdag morgen. Han var den første av opptil 47 europeiske ledere til å ankomme møtet, ifølge AFP.

Klartale - 05 jun 23 kl. 06:00

Dette er partienes viktigste saker

11. september 2023 er valgdagen for kommune- og fylkestingsvalget. Der skal det bestemmes hvem som skal styre de ulike kommunestyrene og fylkestingene rundt om i landet.

Fler nyheter fra Klartale

Klartale - 7 timer siden

Nå snur årstiden – høstferien kan bringe årets første snø

Starten av høstferien byr nemlig på det som bli årets siste varme helg. Det sier Meteorologisk institutt. – Helgen er en flott mulighet til å komme seg ut å nyte de siste varme temperaturene, sier Eldbjørg Moxnes til nyhetsbyrået NTB.

Klartale - 10 timer siden

Erna Solberg har fått én uke på seg til å svare

Erna Solberg er leder for partiet Høyre. De siste ukene har mange snakket om Solberg. Årsaken er hennes mann Sindre Finnes.

Klartale - 10 timer siden

Nå tar det dobbelt så lang tid å selge nye biler

Finn.no sier det tar dobbelt så lang tid å selge nye biler nå, kontra før. Det tar 20 dager å selge biler som er fem år eller eldre.

Klartale - 11 timer siden

Sverige dobler straff

Sverige har hatt problemer med kriminalitet de siste årene. De siste månedene har det blitt verre.Gunnar Strömmer sier de er nødt til å gjøre noe for å snu utviklingen.

Klartale - 11 timer siden

Halvparten av studentene har fortsatt digital undervisning

En av fem sier de har digital undervisning ofte. Til sammen 55,1 prosent sier de har det ofte eller av og til. Det skriver nettsiden Khrono.

Klartale - 11 timer siden

Armenere flykter fra området

Styrker fra Aserbajdsjan og Armenia kjemper mot hverandre. Begge landene vil ha kontroll over området Nagorno-Karabakh. Området er egentlig en del av Aserbajdsjan og er på størrelse med Østfold fylke.

Klartale - 13 timer siden

En fin, men også tøff tid

Du har nettopp slitt deg gjennom 13 år med skole. Så er det på an igjen. Med studier.

Klartale - 13 timer siden

Tordenvær skaper trøbbel for trafikken

På Bergen lufthavn Flesland er flere avganger utsatt. Det samme gjelder ankomst, ifølge kanalen NRK.Togene på Jærbanen mellom Sandnes og Stavanger er stengt.

Klartale - 14 timer siden

Mer enn 100 døde etter brann i bryllup

Bryllupet var i distriktet Al-Hamdaniya i Irak. Flere kommer til å dø, tror myndighetene. Bryllupet var kristent.

Klartale - 14 timer siden

Nasa har begynt å studere prøver fra asteroide

Romkapselen Osiris-Rex er kommet tilbake på jorda, etter en lang reise. Den har vært på asteroiden Bennu. Søndag landet kapselen på jorda.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com