Krig

Tuesday, 16 July, 13:49

Nyheter om Krig

NRK - 14 jun 24 kl. 11:02

Folk i nord er mest redde for Krig i Norge

Innbyggerne i de tre nordligste fylkene er mer redd for Krig sammenlignet med resten av Norge. Minst bekymret er innbyggerne i hovedstaden. I Nordland, Troms og Finnmark er 43,2 prosent redd for Krig, i motsetning til Østlandet, der andelen er 26,6 prosent, skriver Forsvarets forum.

Klartale - 14 jun 24 kl. 12:13

Nordlendinger er mest redde for Krig i Norge

I Nordland, Troms og Finnmark er 43,2 prosent redd for Krig. På Østlandet er 26,6 prosent redd for Krig. Det skriver Forsvarets forum.

Klartale - 10 jul 24 kl. 13:53

Palestinere blir bedt om å dra

Et angrep traff landsbyen Abasan øst for Khan Younis. Rakettene traff rett utenfor inngangen til al-Awda-skolen.Minst 19 mennesker ble drept, mens 53 ble skadd.

Aftenposten - 09 jul 24 kl. 13:45

Hun vil ha mer makt hvis det blir Krig. Møter massiv motstand.

Regjeringen vil ha mer makt hvis det blir Krig. Sjømannsforbundet frykter ny Krigsseiler-skandale..

Klartale - 11 jan 24 kl. 11:51

Gjør svenskene seg klare til Krig?

Alle innbyggere bør nå gjøre seg klare for Krig i Sverige. Det får svenskene beskjed om.– Alle bør forberede seg mentalt, sier Micael Bydén til kanalen TV 4.

NRK - 27 jun 24 kl. 04:46

Israel: Kan ta Libanon «tilbake til steinalderen»

Israel sier de ikke ønsker en større Krig med Hizbollah, men forsvarsminister Yoav Gallant advarer om at de kan ta Libanon «tilbake til steinalderen». – Vi ønsker ikke Krig, men er forberedt på ethvert scenario, sier den israelske forsvarsministeren. For tiden er Gallant i USA og har møtt en rekke amerikanske ledere.

Aftenposten - 24 jun 24 kl. 22:24

Netanyahus TV-opptreden fører til frykt for en langvarig og større Krig. – Katastrofalt.

Fortsatt Krig i Gaza. Flere soldater nordover. Benjamin Netanyahus første TV-intervju på ni måneder har gjort alle enda….

Aftenposten - 22 jun 24 kl. 07:01

Tøff uke for Netanyahu. – Er i Krig med nesten alle.

NYHETSANALYSE: Israels statsminister må ikke bare håndtere en blodig Krig i Gaza..

NRK - 11 timer siden

Zelenskyj vil ha Russland med på neste Ukraina-toppmøte

Russland bør delta på et nytt toppmøte med mål om å skape varig fred i Ukraina, sier president Volodymyr Zelenskyj etter nesten to og et halvt år med Krig. Etter at forsøkene på forhandlinger mellom Russland og Ukraina tidlig i Krigen brøt sammen, har begge sider unngått direkte fredssamtaler. Men titalls verdensledere har gitt uttrykk for støtte til å finne rettferdig løsning etter at Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sist måned hadde kalt inn til et toppmøte i Sveits.

Aftenposten - I førrgår: 20:32

Norge skal kjøpe enorme droner. General vil heller ha mindre droner som tåler Krig.

Stortinget og regjeringen vil ha langtrekkende droner. De skal overvåke havområdene i nord. Basen skal ligge på Andøya..

Aftenposten - 12 jul 24 kl. 16:55

Kina har et medansvar for Russlands Krig mot Ukraina

Kina havner for alvor på Natos radar, men hva innebærer det?.

NRK - 12 jul 24 kl. 00:08

Stoltenberg: Kinesisk-belarusisk militærøvelse er del av et mønster

– Militærøvelsen mellom Belarus og Kina er del av et mønster der autoritære land samarbeider for å støtte Russlands Krig, sier Nato-sjef Jens Stoltenberg. På en avsluttende pressekonferanse etter Nato-toppmøtet i Washington torsdag sa Stoltenberg at Ukraina kan stole på Nato både nå og på lang sikt. Han kommenterte også den kinesisk-belarusiske militærøvelsen, som startet denne uken i Belarus, like ved grensen mot Polen.

Klartale - 11 jul 24 kl. 16:00

Sporene etter Hitlers frykt

Rusten piggtråd i naturen. Det var et helt naturlig syn for alle som vokste opp i Finnmark på 1990-tallet. Den hadde ligget der i flere tiår – som et gufs fra en vond fortid.

Klartale - 11 jul 24 kl. 11:10

– Ukrainas fremtid er i Nato

Denne uka er Nato-landenes ledere på et toppmøte. President Joe Biden er vert for møtet. De har diskutert ulike temaer, blant annet Ukraina og Russland.

Klartale - 10 jul 24 kl. 06:00

Frykt for storKrig i Kongo

Gruppa M23 har herjet øst i Kongo. Over 3.000 soldater fra Rwanda har kjempet sammen med dem.

NRK - 10 jul 24 kl. 04:54

Zelenskyj sier 43 ble drept i mandagens russiske angrep

– 43 mennesker ble drept i dette angrepet, sa Zelenskyj i en tale til en tankesmie i Washington, på sidelinjen av Nato-toppmøtet, tirsdag kveld. Dermed er antallet drepte ytterligere oppjustert. Over 100 bygninger i angrepet som beskrives som et av de verste siden Russland gikk til full Krig mot nabolandet.

NRK - 09 jul 24 kl. 23:57

Stoltenberg: Utfallet av Ukraina-Krigen vil forme global sikkerhet i flere tiår

Utfallet av Ukraina-Krigen vil være avgjørende for global sikkerhet i flere tiår, sier Nato-sjef Jens Stoltenberg. Natos støtte til Ukraina medfører både kostnader og risikoer, sa Stoltenberg i åpningstalen på Nato-toppmøtet i Washington tirsdag. – Det finnes ingen risikofrie alternativer i Krig, sa Natos generalsekretær til forsamlingen.

NRK - 14 jun 24 kl. 10:24

Folk i nord er mest redd for Krig i Norge

Innbyggerne i de tre nordligste fylkene er mer redd for Krig sammenlignet med resten av Norge, skriver Forsvarets forum. Minst bekymret er innbyggerne i hovedstaden. Det er InFact som har gjennomført meningsmålingen..

VG - 08 jul 24 kl. 15:35

Vi må våge å tenkte det utenkelige

Et velfungerende sivilt samfunn er nøkkelen til en god håndtering av alvorlige kriser og i verste fall Krig. Alle – også du – har en rolle i det vi gjerne kaller totalforsvaret..

NRK - 07 jul 24 kl. 15:42

Store demonstrasjoner i Israel

Demonstranter som krever at Israels regjering inngår en avtale med Hamas om våpenhvile og gislene, sperret søndag veier og gater over hele lande, skriver NTB. Det ble også satt fyr på bildekk flere steder. De krever samtidig at statsminister Benjamin Netanyahu går av.

NRK - 06 jul 24 kl. 10:16

38 098 mennesker drept i Gaza

De siste 48 timene har 87 mennesker blitt drept. Det melder palestinske helsemyndigheter. Samtidig har 87 705 palestinere blitt såret etter ni måneder med Krig.

Klartale - 05 jul 24 kl. 06:00

Hvilken informasjon kan vi stole på?

Filmen «Viljens Triumf» er en tysk dokumentarfilm fra 1935. Den vant flere priser og ble brukt som propaganda. Den skulle vise hvor gode nazistiske holdninger var.

NRK - 05 jul 24 kl. 04:38

Colombianske soldater drept i kamper mot opprørere

Seks soldater ble drept i kamper mot opprørere i Colombia torsdag, opplyser militærtjenestepersoner til AFP. Gruppa med soldater entret et område der det var plantet eksplosiver mens de kjempet mot opprørere fra gruppene ELN og EMC i provinsen Valdivia nord i landet, opplyser kildene. Begge gruppene er sammensatt av opprørere som avviste fredsavtalen i landet i 2016, som førte til at Farc la ned våpnene.

NRK - 04 jul 24 kl. 14:26

25 druknet på flukt fra kampene i Sudan

– Rundt 25 borgere, de fleste av dem kvinner og barn, døde da en båt sank i Den blå Nilen, sier en representant for en aktivistgruppe. Det finnes hundrevis av slike grupper i Sudan. Personene druknet mens de flyktet fra delstaten Sennar, der det har vært harde kamper mellom den paramilitære gruppen Rapid Support Forces (RSF) og den sudanske hæren.

NRK - 03 jul 24 kl. 10:30

Harde kamper i Sudan - tusenvis har flyktet fra Singa

Den paramilitære opprørsmilitsen Rapid Support Forces (RSF) sa lørdag at de hadde tatt byen Singa, sørøst i Sudan. Fortsatt pågår det harde kamper mellom RSF og den sudanske hæren, skriver NTB. Over 55.

NRK - 02 jul 24 kl. 22:42

Harde kamper i Sudan – over 55.000 har flyktet fra én by

Over 55.000 mennesker har flyktet fra byen Sinja, sørøst i Sudan. Det pågår harde kamper mellom opprørsmilitsen RSF og den sudanske hæren.

Aftenposten - 07 jun 24 kl. 22:31

Ny Krig truer. «Vil overgå alt».

De har skutt på hverandre i månedsvis. Full konflikt mellom Israel og Hizbollah kan bli «en Krig uten sidestykke»..

NRK - 02 jul 24 kl. 11:48

Minst ni drept i angrep mot bolighus i Gaza

Minst ni mennesker ble drept og over 30 såret i et israelsk angrep mot Khan Younis i morgentimene tirsdag, opplyser helsemyndighetene. Angrepet rammet et bolighus i nærheten av Det europeiske sykehuset i byen. Nyhetsbyrået APs journalister har telt likene, som ble brakt til Nasser-sykehuset.

NRK - 02 jul 24 kl. 06:48

Israel gjennomførte flere angrep i og rundt Khan Younis etter å ha bedt folk der om å evakuere

Øyenvitner melder ifølge AFP om flere angrep i og rundt byen, og en medisinsk kilde og palestinsk Røde Halvmåne opplyser til nyhetsbyrået at åtte er drept og mer enn 30 såret. Angrepene kommer etter et rakettangrep fra området som den militante palestinske gruppa Islamsk hellig Krig (Jihad) har tatt på seg ansvaret for. Etter angrepet beordret den israelske hæren palestinere til å evakuere fra Al-Qarara, Bani Suhaila og andre steder rundt Rafah og Khan Younis.

VG - 30 jun 24 kl. 10:03

Hva skjer med hodet ditt i en Krig?

Om få uker vil 18 år gamle Sandra være ved fronten. Hun er fortsatt en tenåring. Det som venter henne, er som i et mareritt: Konstante angrep fra artilleri og jagerfly, angrepsdroner, skuddvekslinger og gass..

Dagbladet - 29 jun 24 kl. 11:24

- Tør ikke dra til husene sine

Siden Gaza-Krigen startet har Israel og Hizbollah vært i konflikt og angrepet hverandre, i kontrollerte former, fordi ingen ønsket en fullskala-Krig. Men i Sør-Libanon stiger frykten..

Klartale - 28 jun 24 kl. 16:30

Skeive flykter til Europa

Ella Anthony visste at hun måtte dra. Hun er fra Nigeria og er lesbisk. Anthony var i et dårlig ekteskap i hjemlandet som hun var tvunget til å inngå.

Aftenposten - 27 jun 24 kl. 20:59

Kina ville kopiere naboenes suksess. Det gikk ikke helt som planlagt.

I en tid preget av Krig og konflikt blir makt gjennom kultureksport viktigere, ifølge forsker. Men Kina sliter..

Aftenposten - 26 jun 24 kl. 22:36

Putin forbereder Russland på en lang Krig. Der er Ukraina kun én av frontene.

MOSKVA (Aftenposten): Mens Putin bomber Ukraina, har han startet en radikal omforming av samfunnet hjemme..

NRK - 26 jun 24 kl. 05:29

USAs og Russlands forsvarsministre snakket om Ukraina på telefon

For første gang på over et år har USAs og Russlands forsvarsministre snakket sammen. De to landene vektlegger vidt forskjellige aspekter ved samtalen. USAs forsvarsdepartement skriver at Lloyd Austin «la vekt på viktigheten av å opprettholde kommunikasjonen på tross av Russlands pågående Krig mot Ukraina».

Dagbladet - 26 jun 24 kl. 05:13

Svært anspent: - På tide å dra

Det har pågått et omfattende diplomatisk arbeid for å unngå full Krig mellom Hizbollah og Israel. Nå ber Canada sine statsborgere om å umiddelbart forlate Libanon..

NRK - 31 maj 24 kl. 18:57

Orban beskylder Nato for å trekke Ungarn med i Krig

Statsminister Viktor Orban beskylder Nato for å trekke Ungarn med i Krig. Han sammenligner situasjonen med andre verdensKrig. – Det er absurd at Nato drar oss som medlem inn i en verdensKrig, istedenfor å beskytte oss.

NRK - 25 jun 24 kl. 09:32

Kina ber EU fjerne sanksjoner

Tirsdag oppfrodret Kina EU til å fjerne sanksjonene på kinesiske selskaper som antas å støtte Russlands Krig mot Ukraina, melder Reuters..

Aftenposten - 30 maj 24 kl. 14:57

Hva gjør du om russerne kommer? Den Oscar-vinnende fotografen mener Krig viser hvem du er.

Oscar-vinneren har fotografert Krig i ti år. Han klarer ikke lenger lukten av nyslått gress..

Klartale - 29 maj 24 kl. 10:13

Har du nok mat til å klare deg?

Verden er urolig. Det fører også til usikkerhet for Norge. Årsaken er klimaendringer, Krig og digitale trusler.

Aftenposten - 22 jun 24 kl. 21:41

Lurer du meg, så lurer jeg deg

Strømmeselskapene og deres kunder fører Krig. En ny taktikk er å finte kunden over til et billigere abonnement..

NRK - 22 jun 24 kl. 16:06

Tysklands visestatsminister advarer Kina mot konsekvenser av Russland-støtte

Tyske og europeiske sikkerhetsinteresser er direkte berørt av Russlands Krig mot Ukraina, sa Tysklands visestatsminister, Robert Habeck, i Beijing. Der hadde han lørdag møter med kinesiske regjeringsrepresentanter om klimaspørsmål. Han er næringsminister og visestatsminister i Olaf Scholz' regjering.

NRK - 21 jun 24 kl. 18:56

FN: Bekymring over spenninga mellom Israel og Hizbollah

FNs utanriksjef, Josep Borrell skriv på X at han snakka med utanriksministeren på Kypros etter at leiaren for Hizbollah tidlegare denne veka truga Kypros. Hizbollah skulda landet for å tillate territoriet sitt å vere brukt av det israelske militæret og åtvara om at Kypros vert eit legitimt mål om det vert ein fullskala Krig mellom seg sjølv og Israel . Borrell uttrykte si «bekymring for aukande spenningar mellom Libanon og Israel».

NRK - 21 jun 24 kl. 18:56

FN er bekymra over spenninga mellom Israel og Hizbollah

FNs utanriksjef, Josep Borrell skriv på X at han snakka med utanriksministeren på Kypros etter at leiaren for Hizbollah tidlegare denne veka truga Kypros. Hizbollah skulda landet for å tillate territoriet sitt å vere brukt av det israelske militæret og åtvara om at Kypros vert eit legitimt mål om det vert ein fullskala Krig mellom seg sjølv og Israel . Borrell uttrykte si «bekymring for aukande spenningar mellom Libanon og Israel».

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com