Storbritannia

Mandag, 21 Juni, 21:50

Nyheter om Storbritannia

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 18 juni 21 kl. 13:23

Mørkerøde land må i karantene

EUs mørkerøde land-kategori innføres som terskel for å måtte gjennomføre karantene på karantenehotell. Storbritannia blir mørkerødt, selv om smittetallene der ikke er så høye. Begrunnelsen for det er utbredelsen av Delta-varianten, som nå utgjør omtrent 90 pårosent av smittetilfellene i Storbritannia.

NRK - 18 juni 21 kl. 13:23

5. juli oppheves reiserådene

EUs mørkerøde land-kategori innføres som terskel for å måtte gjennomføre karantene på karantenehotell. Storbritannia blir mørkerødt, selv om smittetallene der ikke er så høye. Begrunnelsen for det er utbredelsen av Delta-varianten, som nå utgjør omtrent 90 pårosent av smittetilfellene i Storbritannia.

NRK - 08 juni 21 kl. 14:48

Advarer mot «pølsekrig» med EU

EU advarer britene mot å utsette innføringen av kontroll med kjøtt som sendes til Nord-Irland. Avisen Daily Telegraph skriver at dersom nordirske butikker ikke får selge kjøtt fra resten av Storbritannia, kan det gå mot «pølsekrig» med EU. – Dersom Storbritannia igjen handler på egen hånd i de kommende ukene, vil ikke EU nøle med å reagere resolutt for å sikre at Storbritannia oppfyller sine folkerettslige forpliktelser, sier visepresident Maros Sefcovic i EU-kommisjonen..

NRK - 02 juni 21 kl. 20:09

Storbritannia: 75 prosent vaksinert

Tre firedeler av den voksne befolkningen i Storbritannia har fått minst én dose med koronavaksine. Helsedepartementet i Storbritannia la onsdag fram tall som viser at 75,2 prosent av folk over 18 år har fått minst én dose, og at 49,5 prosent av den voksne befolkningen er fullvaksinert..

NRK - Igår: 00:42

Belgia forbyr briter innreise

Belgia forbyr innreise fra Storbritannia og 26 andre land å grunn av spredningen av deltavarianten av koronaviruset. Forbudet trer i kraft senest 27. juni, får nyhetsbyrået AFP opplyst.

NRK - 18 juni 21 kl. 14:58

Endrer på innreisekarantene

Italia krever nå at alle innreisende fra Storbritannia går i karantene i fem dager, melder Reuters. Helseminister Roberto Speranza kom med nyheten på fredag, og begrunnet avgjørelsen med frykt for Delta-variasjonen, som sprer seg i Storbritannia. Samtidig lettet Italia på innreiserestriksjoner for folk fra Canada, USA, Japan og EU, om de kan fremvise et gyldig koronapass.

NRK - 28 mai 21 kl. 08:20

Vil styrke bånd til Storbritannia

Ungars statsminister Viktor Orban sier at landet hans må bygge nye relasjoner til Storbritannia etter Brexit. Det sier han i forkant av et møte med den britiske statsministeren Boris Johnson. – Storbritannia og Ungarn delte ofte synspunkter, no som skapte en form for balanse innenfor EU.

NRK - 15 juni 21 kl. 15:21

Ny frihandelsavtale

Storbritannia og Australia er enige om en frihandelsavtale. Den britiske statsministeren kaller avtalen det globale Storbritannia på sitt beste. Avtalen innebærer at britiske varer som biler, keramikk og skotsk whisky vil bli rimeligere i Australia.

E24 - 15 juni 21 kl. 06:15

Storbritannia og Australia er enige om frihandelsavtale

Storbritannia og Australia er enige OM en frihandelsavtale, sier den australske handelsministeren Dan Tehan. Avtalen er Storbritannias første etter brexit..

Aftenposten - 13 juni 21 kl. 17:15

Mens broren flyktet til USA, har prins William fått en umulig oppgave: Å redde Storbritannia fra kollaps.

BRUSSEL (Aftenposten): Storbritannia knaker i sammenføyningene. Nå vil slottet sende prins William til Skottland for….

NRK - 22 mai 21 kl. 00:26

Storbritannia settes på risikoliste

Tyskland setter Storbritannia på listen over land med risiko for virusvarianter. Reisende derfra må derfor i karantene i 14 dager. Fra søndag vil bare tyskere og utlendinger som bor i Tyskland, få slippe inn i landet hvis de kommer fra Storbritannia.

Aftenposten - 11 juni 21 kl. 15:07

Nicolai Tangen fikk 335 millioner i skattesmell i Storbritannia

Hedgefondet som oljefondssjef Nicolai Tangen bygde opp i Storbritannia havnet i en stor skattetvist mens han fortsatt….

NRK - 10 juni 21 kl. 23:30

Storbritannia donerer vaksinedoser

Storbritannia gir bort 100 millioner AstraZeneca-doser til utviklingsland. Planen er å donere 5 millioner doser innen utgangen av september. De resterende 95 millioner dosene vil bli donert innen nyttår, opplyser statsminister Boris Johnson i en pressemelding.

NRK - 09 juni 21 kl. 21:09

Biden har landet i Storbritannia

Joe Biden har ankommet Storbritannia, som er første stopp på den presidentens Europa-reise. I kveld ska han etter planen tale til medlemmer av det amerikanske luftforsvaret som er stasjonert der. Torsdag venter møte med statsminister Boris Johnson..

NRK - 09 juni 21 kl. 19:50

Smitteøkning i Storbritannia

Storbritannia opplever økende smittespredning og registrerte onsdag 7.540 nye smittede, det høyeste antallet siden 26. februar.

NRK - 07 juni 21 kl. 01:54

Ber G7 bidra til vaksinering

En rekke tidligere statsministre og presidenter ber G7 om å betale to tredeler av de 66 milliarder dollarene som trengs for å vaksinere verdens fattigste land. Oppfordringen kommer i et brev The Guardian har sett i forkant av denne ukas G7-toppmøte i Cornwall i Storbritannia. I det heter det at regjeringssjefene i G7-landene Storbritannia, USA, Frankrike, Tyskland, Italia, Japan og Canada må sørge for at 2021 blir et «vendepunkt for det globale samarbeidet».

NRK - 14 mai 21 kl. 19:35

Storbritannia som risikoområde

Helsemyndighetene i Tyskland klassifiserer Storbritannia som et risikoområde for koronasmitte. Årsaken er bekymring for spredningen av den indiske varianten. Det skjer bare en måned etter at Storbritannia ble tatt av listen etter en nedgang i nye smittede og på grunn av vaksinasjonstempoet i landet..

Klartale - 04 juni 21 kl. 15:00

Avtale med Storbritannia

Norge har kommet frem til en ny avtale med Storbritannia. Avtalen handler om fri handel mellom landene..

NRK - 04 juni 21 kl. 13:24

Samme vilkår som EU-bedrifter

Den nye frihandelsavtalen med Storbritannia gjør at norske bedrifter får samme vilkår som EU-bedrifter i handelen med britene, sier Iselin Nybø. – Avtalen er like god – og på enkelte områder bedre – enn frihandelsavtalen mellom EU og Storbritannia, sier næringsminister Iselin Nybø (V) om avtalen som ble presentert fredag..

NRK - 04 juni 21 kl. 13:05

Bekrefter enighet med Storbritannia

Erna Solberg bekrefter enighet med Storbritannia om en «ambisiøs og omfattende» frihandelsavtale..

E24 - 04 juni 21 kl. 13:02

Regjeringen: Inngår historisk frihandelsavtale med Storbritannia

Erna Solberg bekrefter at regjeringen har forhandlet frem en ny frihandelsavtale mellom Norge og Storbritannia..

NRK - 03 juni 21 kl. 19:50

Økt smitte i Storbritannia

Det ble torsdag registrert nær 5.300 smittetilfeller i Storbritannia, noe som er det høyeste tallet siden 26. mars.

NRK - 03 juni 21 kl. 18:05

Delta dominerende i Storbritannia

Den såkalte indiske virusvarianten, som nylig fikk navnet «Delta», er nå den dominerende varianten av koronaviruset i Storbritannia, skriver Reuters..

E24 - 03 juni 21 kl. 16:31

NRK: Norge og Storbritannia enige om frihandelsavtale

Norge og Storbritannia er enige om en frihandelsavtale, bekrefter flere kilder til NRK. Regjeringen presenterer resultatet fredag..

E24 - 03 juni 21 kl. 16:31

NTB erfarer: Norge og Storbritannia enige om frihandelsavtale

Norge og Storbritannia er kommet til enighet om en frihandelsavtale, får NTB opplyst..

NRK - 03 juni 21 kl. 15:50

Vaksinerekord i Storbritannia

Halvparten av alle voksne personer i Storbritannia har nå fått to vaksinedoser og er dermed fullvaksinert mot covid-19, skriver den britiske vaksineministeren Nadhim Zahawi på Twitter torsdag ettermiddag. Samtidig har 75 prosent av alle voksne briter fått første dose..

NRK - 03 juni 21 kl. 14:32

Norge med nytt regnskog-samarbeid

Norge, Peru og Tyskland har fått med seg USA og Storbritannia på en ny skogavtale. Den trapper opp innsatsen for å redusere tropisk avskoging, samt styrking av urfolks rettigheter og kamp mot ulovlig gruvedrift. – Vi er veldig stolte av å videreføre samarbeidet med Peru.

NRK - 01 juni 21 kl. 17:22

Storbritannia: Ingen koronadødsfall

Det siste døgnet er det ikkje registrert nokre koronarelaterte dødsfall i Storbritannia. Det er første gong sidan pandemien braut ut. Det melder Sky News..

NRK - 1 time siden

Italia vil ha EM-finalen i Roma

Italias statsminister Mario Draghi sier han vil «jobbe for å få finalene til Roma», skriver avisen La Repubblica. Årsaken er at smittetallene stiger i Storbritannia og London, der finalen skal spilles på Wembley stadion 11. juli.

NRK - 12 timer siden

Storbritannia vil regulere Netflix

Britiske myndigheter ønsker å regulere store strømmetjenester som Netflix på samme måte som tradisjonelle kringkastere, ifølge nyhetsbyrået PA. Tilsynsmyndigheten Ofcom vil angivelig får mulighet til å ta avgjørelser i saker som skyldes klager på feil og partiskhet hos strømmetjenestene. – Reglene for hvordan kringkasterne opererer, ble skrevet for en analog tidsalder.

NRK - Igår: 20:32

Nære berging av Iran-avtalen

Diplomatane som forsøker å pusta liv i atomavtalen mellom Iran og stormaktene, melder om framgang etter nye samtalar i Wien. Det skriv NTB. No er det ifølgje diplomatane opp til regjeringane i dei involverte landa å tå politiske avgjerder.

Dagbladet - Igår: 16:15

- En tredje smittebølge på vei

Økende smitte i Storbritannia gjør ekspertene bekymret..

Aftenposten - 30 mai 21 kl. 13:04

Vi trodde vi skulle slippe unna med fem dager i karantene. Det var før vi forsto at Storbritannia var fire land.

Endelig var det mulig å reise til Storbritannia og slippe unna med fem dager i karantene..

NRK - Igår: 05:32

Nye atomsamtaler med Iran

Samtalene om å puste liv i atomavtalen med Iran gjenopptas søndag i Wien. EUs utenrikssjef Josep Borrell og Enrique Mora, EU-delegaten som ledet de siste samtalene mellom Russland, Kina, Tyskland, Frankrike, Storbritannia og Iran, skal lede forhandlingene. De skal «fortsette samtalene med utsikt til en mulig retur for USA til atomavtalen med Iran, heter det i en pressemelding.

NRK - Igår: 04:57

Nye Iranforhandlinger

Samtalene om å puste liv i atomavtalen med Iran gjenopptas søndag i Wien. EUs utenrikssjef Josep Borrell og EU-delegaten Enrique Mora skal lede samtalene mellom Russland, Kina, Tyskland, Frankrike, Storbritannia og Iran..

NRK - I førrgår: 19:50

10.000 smitta tredje dag på rad

Storbritannia har registrert 10.321 koronatilfelle og 14 dødsfall det siste døgnet. Det er tredje dagen på rad at talet på smitta er over 10.

VG - 29 mai 21 kl. 20:47

Full forvirring om karantenehotell for reisende fra Storbritannia

Flere som kom fra Storbritannia til Gardermoen skal ha blitt sendt på karantenehotell – til tross for nye innreiseregler..

VG - 29 mai 21 kl. 20:44

Full forvirring om karantenehotell: Reisende fra Storbritannia slipper

Flere som kom fra Storbritannia til Gardermoen skal ha blitt sendt på karantenehotell – til tross for nye innreiseregler..

NRK - 29 mai 21 kl. 17:07

3398 nye koronatilfeller

Det siste døgnet er det påvist 3398 nye tilfeller av koronaviruset i Storbritannia. Det er 784 færre enn i går, da det var 4182 nye smittetilfeller i landet. Syv personer har dødd som følger av viruset det siste døgnet.

NRK - I førrgår: 00:26

Flere briter innlegges med covid-19

I Storbritannia har tallet på sykehusinnleggelser økt med 24 proent på en uke. Over 90 prosent er smittet med den nye delta-varianten..

NRK - 28 mai 21 kl. 19:04

Høyt smittetall i Storbritannia

I Storbritannia ble det påvist 4182 nye smittetilfeller det siste døgnet. Det er det høyeste antallet siden 1. april.

Dagbladet - 18 juni 21 kl. 15:19

Krav til kjærester skal ikke dokumenteres

Regjeringen åpner grensene for kjærester eller familiemedlemmer bosatt i EØS eller Storbritannia. Kjærester skal ha vært sammen i minst ni måneder, men trenger ikke å dokumentere dette, sier statsministeren..

NRK - 28 mai 21 kl. 17:24

Stadig økende britisk smittetrykk

For første gang siden 1. april har Storbritannia registrert over 4000 nye koronatilfeller, melder Sky News. Det siste døgnet er det påvist smitte hos 4182 nye personer.

VG - 28 mai 21 kl. 17:17

Norge og Storbritannia nær gjennombrudd i forhandlingene om en ny frihandelsavtale

Svært lite gjenstår i forhandlingene mellom Norge og Storbritannia om en ny frihandelsavtale. Et gjennombrudd kan komme i løpet av få dager..

NRK - 18 juni 21 kl. 13:20

Ingen innreise-restriksjoner i EØS

Folk i Schengen, EØS og Storbritannia har ingen innreise restriksjoner til Norge så lenge de bor i et grønt land. – Snart vil også flere land bli grønne, opplyser Guri Melby..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt