Storbritannia

Søndag, 16 Mai, 08:23

Nyheter om Storbritannia

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - Igår: 19:35

Storbritannia som risikoområde

Helsemyndighetene i Tyskland klassifiserer Storbritannia som et risikoområde for koronasmitte. Årsaken er bekymring for spredningen av den indiske varianten. Det skjer bare en måned etter at Storbritannia ble tatt av listen etter en nedgang i nye smittede og på grunn av vaksinasjonstempoet i landet..

NRK - Igår: 21:05

Indisk variant dominerende

Den indiske koronavarianten antas å bli dominerende i Storbritannia etter hvert. Den smitter mer enn den britiske varianten, ifølge den britiske regjeringens øverste medisinske rådgiver, Chris Whitty. Samtidig la han til at det foreløpig ikke er noe som tyder på at den er mer motstandsdyktig mot vaksiner enn den britiske varianten.

NRK - 12 mai 21 kl. 21:43

Kan slippe karantenehotell

Helsedirektoratet og FHI anbefaler at innreisende fra Storbritannia kan behandles som innreisende fra EØS/Schengen. Det betyr at reisende fra Storbrittania kan slippe karantenehotell. De nye reglene gjelder fra klokken 12 torsdag.

VG - 12 mai 21 kl. 21:22

Reisende fra Storbritannia kan slippe karantenehotell – norske studenter fornøyd

Reisende fra Storbritannia unntas fra ordningen med tvunget opphold på karantenehotell etter ankomst Norge. Det melder regjeringen onsdag kveld..

VG - 12 mai 21 kl. 21:22

Norske studenter jubler: Reisende fra Storbritannia kan slippe karantenehotell

Reisende fra Storbritannia unntas fra ordningen med tvunget opphold på karantenehotell etter ankomst Norge. Det melder regjeringen onsdag kveld..

NRK - 12 mai 21 kl. 17:22

Karadzic skal sone i Storbritannia

Den tidligere bosnisk-serbiske lederen Radovan Karadzic, som er dømt til livsvarig fengsel for krigsforbrytelser, skal sone resten av dommen i Storbritannia. Det opplyser den britiske utenriksministeren Dominic Raab onsdag. Karadzic soner for tiden i et fengsel i nederlandske Haag..

NRK - 12 mai 21 kl. 07:45

Dyrevelferdslov i Storbritannia

Nå blir dyr anerkjent som «sansende vesener» i lovverket i Storbritannia. Britene stopper også majoriteten av eksport av levende dyr, og forbyr import av jakttrofeer, ifølge The Guardian..

VG - 10 mai 21 kl. 18:20

Storbritannia med flere lettelser: – Et betydelig steg mot normalitet

Mandag 17. mai vil Storbritannia ta det største enkeltsteget mot et åpent samfunn..

VG - 09 mai 21 kl. 14:32

Storbritannia: – Det går mot slutten

Skotsk uavhengighet og irsk gjenforening. Det blir utfallet av nasjonalismen som nå river den britiske unionen i stykker, tror Norges fremste Storbritannia-ekspert..

NRK - 08 mai 21 kl. 08:44

– Utryddet i Storbritannia i august

I løpet av august vil det ikke lenger være koronavirus i omløp i Storbritannia, mener den avtroppende sjefen for landets vaksineprogram. Clive Dix sier til the Daily Telegraph at alle briter skal ha fått minst én dose koronavaksine før den tid..

VG - 06 mai 21 kl. 08:55

Slaget om Storbritannia

Hele den britiske union er i potten når Storbritannia i dag går til valg..

Dagbladet - 06 mai 21 kl. 08:59

Raser: «Nær en krigshandling»

Store verdier - og tap av ansikt - står på spill i den betente konflikten mellom utbryterstaten Storbritannia og EU-lojale Frankrike. Nå svarer Storbritannia militært på franske trusler..

NRK - 05 mai 21 kl. 18:15

Enige om møte om Nord-Irland

Ministre fra Irland og Storbritannia skal møtes i juni for å diskutere situasjonen i Nord-Irland etter brexit. Både handel og samkvem er rammet av at Storbritannia ikke lenger er med i EU. Dette blir det første ministermøtet om Nord-Irland på to år..

NRK - 03 mai 21 kl. 02:39

Sender flere respiratorer til India

Storbritannia vil sende 1000 nye respiratorer for å hjelpe India med koronakrisen som fører til tusenvis av koronadødsfall hver dag. Storbritannia har allerede sendt 200 respiratorer og oksygenbeholdere til det hardt rammede landet..

E24 - 30 april 21 kl. 08:53

Norge og Storbritannia ble ikke enige om fiske

Norge klarte ikke å bli enige med Storbritannia om en fiskekvoteavtale for 2021. Samtalene er avsluttet..

E24 - 30 april 21 kl. 08:53

Sammenbrudd i fiskeriforhandlingene med Storbritannia

Norge klarte ikke å nå enighet med Storbritannia om en fiskekvoteavtale for 2021. Forhandlingene er avsluttet..

NRK - 29 april 21 kl. 21:33

Usikkert om Norge vil masseteste

Systematisk massetesting brukes i Storbritannia for å kunne åpne opp samfunnet ytterligere. Foreløpig er det uvisst om Norge vil gjøre det samme, skriver VG. Butikker, frisører, treningssentre, biblioteker og uteserveringer åpnet igjen i England i midten av april.

VG - 29 april 21 kl. 20:26

Storbritannia bruker hjemmetester for å åpne opp – Norge har ikke bestemt seg

Storbritannia bruker systematisk massetesting for å kunne åpne opp samfunnet. Det skjer foreløpig ikke i Norge..

NRK - 29 april 21 kl. 15:01

Beklager britiske kutt

FNs befolkningsfond sier at 250.000 flere mennesker vil dø i verden som følge av at Storbritannia kutter i støtten til organisasjonen. Fondet jobber for at alle svangerskap skal være ønsket og alle barnefødsler trygge.

NRK - 23 april 21 kl. 23:22

Biden til Storbritannia i Juni

USAs president Joe Biden reiser til Storbritannia og Belgia i Juni, opplyste Det hvite hus på fredag. Det blir hans første utenlandsreise etter at han tiltrådte som president. Han skal delta på G7-møte og i møte med statsminister Boris Johnson..

NRK - Igår: 19:04

Indisk variant mer smittsom

Britiske forskere mener at den indiske virusvarianten er mer smittsom enn den britiske virusvarianten. Det sa Chris Whitty, overlege i England, på en pressekonferanse fredag. Han sa videre at spørsmålet nå er om varianten er noe mer smittsom, eller om varianten er mye mer smittsom, noe som vil påvirke utviklingen i koronasituasjonen både i Storbritannia og globalt..

NRK - Igår: 16:25

Vil arrangere klimatoppmøte i år

Storbritannia planlegger fortsatt å avholde klimatoppmøtet COP26 i Glasgow i år til tross for koronapandemien. Klimakonferansen er allerede utsatt et år, og det har vært tvil om den ville la seg gjennomføre. COP26-president Alok Sharma sier at denne konferansen er jordens «siste håp» for å avverge klimakatastrofe..

NRK - Igår: 13:57

Sky News: 4 døde med indisk virus

Fire personer skal ha dødd med den indiske virusvarianten i Storbritannia, ifølge regjeringens offisielle tall. Det melder Sky News. 1313 personer har fått påvist den indiske varianten i landet denne uken.

NRK - Igår: 13:22

Italia lemper på karantenekrav

Italia vil ha turistene tilbake og dropper karantenekrav til reisende fra EU og Schengen-området, Storbritannia og Israel som kan vise fram negativ koronatest. Det opplyste myndighetene fredag. De nye karantenereglene skal gjelde fra søndag..

Aftenposten - Igår: 11:11

Fornøyde oljearbeidere: Regjeringen snur og endrer karantenereglene

Utenlandske oljearbeidere fra Storbritannia trenger ikke oppholde seg på offentlig karantenehotell..

E24 - Igår: 10:35

Fornøyde oljearbeidere: Regjeringen snur og endrer karantenereglene

Utenlandske oljearbeidere fra Storbritannia trenger ikke oppholde seg på offentlig karantenehotell..

NRK - 22 april 21 kl. 22:39

32 døde av vaksine i Storbritannia

I alt 168 personer er blitt rammet av en sjelden form for blodpropp i Storbritannia etter å ha fått AstraZeneca-vaksinen. 32 av dem har dødd Det britiske legemiddeltilsynet MHRA la torsdag fram en oppdatert oversikt over antall blodpropptilfeller i kjølvannet av vaksinering fram til 14. april.

VG - I førrgår: 19:57

Kom hjem for tidlig til å slippe karantenehotell

Onsdag kveld meldte regjeringen at reisende fra Storbritannia slipper tvunget opphold på karantenehotell. Likevel må England-studentene Josefine Luna Øien Henriksen (21) og kjæresten bo 10 dager på karantenehotell..

Dagbladet - 12 mai 21 kl. 21:44

Advarer mot TikTok-trend

Brannvesenet i Storbritannia har totalt reddet over hundre ungdommer som satt seg fast i huskestativ. Nå ber de folk tenke seg om..

NRK - 20 april 21 kl. 11:49

Hagegnom-mangel i Storbritannia

I Storbritannia er det stor mangel på hagegnomer, melder BBC. Både pandemien og blokkeringen av Suezkanalen får skylda for at hagesentrene ikke klarer å møte etterspørselen. Et kjøpesenter sier til BBC at de ikke har hatt en eneste gnom til salgs på et halvt år..

NRK - 11 mai 21 kl. 10:11

Må i retten etter burgerbesøk

En mann i 20-årene som ble bøtelagt for å ha dratt på en burgersjappe samme dag som han kom fra utlandet, må møte i retten. Årsaken er at han ikke godtok forelegget på 26.000 kroner, som også gjaldt kjøring i 91 kilometer i timen i en 60-sone.

NRK - 10 mai 21 kl. 16:39

Girl In Red på Billboard-lista

Marie Ulven (22), best kjent under artistnavnet Girl In Red, gikk inn på 67. plass på albumlista til Billboard i USA, melder VG. Ulven albumdebuterte nylig med «If I Could Make It Go Quiet» og platen har blant annet klatret til en 7.

NRK - 09 mai 21 kl. 09:20

EU går ut mot britisk asylplan

Den britiske regjeringen får kritikk fra EU for sin nye plan for asylpolitikken. Storbritannia vil sende asylsøkere som tar seg til landet ulovlig til «Frankrike og andre EU-land». EU mener politikken strider mot folkeretten, melder the Guardian..

NRK - 08 mai 21 kl. 12:16

Store forsinkelser for britiske tog

Om lag 1000 togsett er tatt ut av trafikk i Storbritannia fordi det er oppdaget sprekker på enkelte vogner. Togene som må sjekkes brukes til flere hurtigtogruter. Flere togselskaper ber passasjerer om ikke å møte opp og reise, melder the Guardian..

NRK - 08 mai 21 kl. 06:16

Briter kan reise fritt til 12 land

Reisende til og fra Storbritannia kan besøke 12 land uten å måtte gå i karantene fra 17. mai. Blant landene som det åpnes opp for reiser til er Australia, New Zealand, Portugal, Singapore og Israel..

NRK - 07 mai 21 kl. 16:50

Kritiserer vaksineeksport-forbud

Frankrikes president Emmanuel Macron ba fredag USA og Storbritannia om å oppheve eksportrestriksjoner på vaksiner og nødvendige råmaterialer. Macron sa også at han var klar til å diskutere opphevelse av vaksinepatenter, men at det var viktigere at de to landene avviklet sine restriksjoner. Han viste til at Europa har eksportert store mengder vaksinedoser.

NRK - 16 april 21 kl. 16:11

Smitten i Storbritannia går ned

Tallet på koronasmittede i alle deler av Storbritannia er lavere enn de har vært siden september i fjor. Det britiske statistikkbyrået ONS har beregnet at én av 480 personer i England var smittet forrige uke, mens forholdet var én til 340 uka før..

NRK - 07 mai 21 kl. 13:57

Indisk variant truer gjenåpning

Helsedirektoratet og FHI skriver i en rapport til Helse- og omsorgsdepartementet (HOD) at den indiske varianten av koronaviruset truer gjenåpningsplanen. «Den eksponensielle veksten kan indikere at den indiske varianten er mer smittsom enn den britiske, og den indiske varianten har nå overtatt i India.» «I Storbritannia dobler antall tilfeller med indisk variant seg ukentlig.

NRK - 07 mai 21 kl. 05:37

Britiske valgresultater tikker inn

Resultatene fra torsdagens lokalvalg i Storbritannia kommer inn utover dagen. Labour og Tory-partiet har foreløpig vunnet noen distrikter hver, men opptellingen av i alt 48 millioner stemmer vil ta tid..

NRK - 07 mai 21 kl. 05:37

Britiske valgresultater vil ta tid

Resultatene fra torsdagens lokalvalg i Storbritannia kommer inn utover dagen. Labour og Tory-partiet har foreløpig vunnet noen distrikter hver, men opptellingen av i alt 48 millioner stemmer vil ta tid fordi opptellingen foregår med fullt smittevern..

NRK - 06 mai 21 kl. 23:14

Blokaden avblåst ved Jersey

Striden om fiskerettigheter ved Jersey har blåst over i denne omgang. Britene kaller hjem to marinefartøyer, og statsminister Boris Johnson sier seg fornøyd. 50 franske fiskebåter protesterte mot nye fiskeregler etter at Storbritannia gikk ut av EU ved årsskiftet..

NRK - 06 mai 21 kl. 19:33

Britene kaller hjem marinefartøy

To skip fra den britiske marinen kalles hjem fra øya Jersey i Den engelske kanal. Skipene rykket ut for å overvåke protester fra franske fiskere i havnen i St. Helier.

NRK - 06 mai 21 kl. 17:10

En milliard vaksinedoser til Covax

Det amerikanske selskapet Novavax har signert en avtale med det internasjonale samarbeidet Covax for 350 millioner doser av deres koronavaksine. Senere skal 750 millioner doser produseres for Covax i India. Vaksinen til Novavax er i siste testfase i USA, Mexico og Storbritannia, og resultatene er svært gode, melder AFP.

NRK - 15 april 21 kl. 16:03

Brexit-problemer for Norge

Samtidig som det planlegges å bygge batterifabrikker i Norge har NHO-bedrifter oppdaget en ulempe med brexitavtalen mellom EU og Storbritannia. Elbiler som selges i EU-land og Storbritannia med norske batterier vil bli rammet av en tollsats på 10 prosent fra 2027..

Aftenposten - 06 mai 21 kl. 13:18

Fransk-britisk fiskekrangel har ført til trusler og mobilisering av marinefartøyer: – Dette er helt ute av proporsjoner

Beskyldningene og truslene hagler på begge sider når Frankrike og Storbritannia krangler om fiskerettigheter ved….

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt