Storbritannia

Sunday, 04 December, 13:58

Nyheter om Storbritannia

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 15 nov 22 kl. 13:35

Mange asylsøkere er lei av å vente

Mange har flyktet til Storbritannia de siste årene. Og mange av dem mangler fortsatt svar på asylsøknaden sin.Over ti tusen venter fortsatt på svar etter ett år.

Klartale - 09 sep 22 kl. 09:45

Dronning Elizabeths død ble markert verden over

Dronning Elizabeth av Storbritannia døde fredelig torsdag. Hun ble 96 år gammel. Hun har sittet 70 år ved tronen.

Klartale - 22 nov 22 kl. 11:15

– Håper folk blir beroliget av at vi er her

Det gigantiske skipet heter HMS Queen Elizabeth. Og er så stor som en flytende by. Skipet har plass til 1.

NRK - I førrgår: 21:36

Rishi Sunak: Vi må reagere på all rasisme

Storbritannia sin statsminister Rishi Sunak vedgår at han sjølv har opplevd rasisme. Sunak er fødd og oppvaksen i Storbritannia i ein familie med indiske røter. Han er den fyrste britiske statsministeren med ikkje-kvit bakgrunn.

NRK - 12 nov 22 kl. 03:10

Storbritannia anklager Iran for trusler mot journalister

Storbritannia anklager Iran for dødstrusler mot journalister som er basert i Storbritannia. Den britiske utenriksministeren James Cleverly innkalte fredag Irans chargé d'affaires i London for å protestere mot truslene. Mandag opplyste Volant Media, som driver TV-kanalen Iran International som har dekket protestene i Iran, at to britisk-iranske journalister hadde fått dødstrusler fra den iranske Revolusjonsgarden.

Klartale - 21 okt 22 kl. 11:23

Dette skjer i Storbritannia

I går ble det klart at Liz Truss slutter som statsminister. Hun har kun vært statsminister i 45 dager. – Jeg klarer ikke å levere det jeg lovet da jeg ble valgt.

Klartale - 21 okt 22 kl. 06:15

Politisk bråk etter demonstrant ble banket opp

Demonstrasjon var mot myndighetene i Kina og president Xi Jinping.En film delt i sosiale medier viser at det er urolig på utsiden av konsulatet. Og det viser en mann med munnbind og hatt som river ned plakater som tilhører demonstrantene.

Klartale - 19 okt 22 kl. 06:00

Kan Truss skape ny tillit?

5. september ble det kjent at Liz Truss vant kampen om å bli ny statsminister i Storbritannia. Da ble hun valgt til vinner i kampen om å bli leder for Det konservative partiet (toryene).

Klartale - 09 sep 22 kl. 15:18

Må klare seg uten dronningen som veiviser

Ingen kan si det er uventet når en 96 år gammel dame dør. Men det betyr ikke at det er mindre trist og vemodig. Spesielt ikke for et land som Storbritannia.

Klartale - 09 sep 22 kl. 08:32

Storbritannia i sorg

Pomp, prakt og høytidelige tradisjoner. Slik skal britene minnes og sørge over dronning Elizabeth. Hun døde torsdag.

NRK - 25 nov 22 kl. 14:59

Britisk løfte om ambulanser til Ukraina

Storbritannias utenriksminister James Cleverly hadde med seg et løfte om 24 ambulanser og 6 pansrede kjøretøy da han besøkte Kyiv fredag. – President Zelenskyj, Storbritannia støtter deg med handling, ikke bare ord. Det har jeg lovet deg, og det løftet skal Storbritannia holde, skriver Cleverly på Twitter i forbindelse med besøket.

NRK - 23 nov 22 kl. 09:29

Storbritannia sender redningshelikoptre til Ukraina

Storbritannia sender helikoptre til Ukraina for første gang siden Russlands invasjon, opplyser forsvarsminister Ben Wallace. Ukraina får tre Sea King-helikoptre som tidligere er brukt av det britiske militæret, melder BBC. Ukrainsk mannskap har de siste seks ukene fått opplæring i flygning og vedlikehold av helikoptrene, som skal brukes i søk- og redningsoperasjoner.

Klartale - 22 nov 22 kl. 15:45

Dette er Oslo sin gave til britene

– Dette er en viktig tradisjon, som har litt ekstra betydning nå. Det sier Oslo-ordfører Marianne Borgen til nyhetsbyrået NTB.Hvert år siden 1947 har Oslo kommune sendt julegran til London.

NRK - 07 okt 22 kl. 07:31

Forsvaret starter opptrening av ukrainske soldater i Storbritannia

I midten av oktober starter Det norske Forsvaret opptrening av ukrainske soldater i Storbritannia – De ukrainske soldatene vil i løpet av en fem uker lang treningsperiode få opplæring i grunnleggende soldatferdigheter. Selve treningen starter i uke 42, skriver Forsvaret i en pressemelding. «Operasjon Interflex» er navnet på det britiske initiativ som skal bidra med å trene og utdanne ukrainske soldater i Storbritannia.

NRK - 1 time siden

Storbritannia: Hæren kan bli satt inn ved storstreik

I Storbritannia er det fare for streik i helsevesenet. Det konservative partiet i landet opplyser at hæren kan bli satt inn for å hjelpe viktige tjenestene dersom det blir storstreik. Til Sky News sier partisekretær Nadhim Zahawi at det er viktig for regjeringen å ha en plan ved en slik streik, og at det for eksempel kan bli aktuelt å sette soldater til å kjøre ambulanser..

NRK - I førrgår: 14:49

Lang ventetid på ambulanser i Storbritannia

Ledelsen i det britiske helsevesenet (NHS) sier at de står overfor en såkalt perfekt storm, der alle utfordringer slår til samtidig: stadig mer vinterforkjølelse, begrenset sengekapasitet og økende behov for umiddelbar hjelp. Nesten én av tre personer som blir brakt til sykehus i Storbritannia med ambulanse, må vente minst 30 minutter før de blir tatt hånd om, viser nye tall. NHS sier at over 11.

NRK - 11 nov 22 kl. 17:11

Storbritannia kaller inn iransk diplomat etter trusler mot journalister

Den britiske utenriksministeren James Cleverly har innkalt Irans øverste diplomat i Storbritannia etter trusler fremmet mot journalister bosatt i landet. Det skriver britiske UD på sine nettsider. De siste årene har britisk politi vært i kontakt med flere journalister basert i Storbritannia etter å ha fått informasjon om drapstrusler fremmet mot dem..

NRK - 27 nov 22 kl. 07:53

Difteriutbrudd blant asylsøkere i Storbritannia

Rundt 50 personer er trolig smittet av difteri i et utbrudd blant asylsøkere i Storbritannia. Det er frykt for at smitten spres når asylsøkere flyttes. Innenriksdepartementet opplyser at en mann som døde på et mottak i Manston 19.

Klartale - 25 nov 22 kl. 12:49

Folk som jobber hos Amazon streiker på Black Friday

Black Friday er årets største dag for å handle. Selskapet Amazon driver med netthandel. De er den største plattformen der folk kan handle på nett.

E24 - 25 nov 22 kl. 11:56

Enighet om fiskeriavtale mellom Norge og Storbritannia

Norge har inngått en bilateral fiskeriavtale med Storbritannia. Den omfatter gjensidig adgang til hverandres soner, samt bytte av fiskekvoter for 2023..

NRK - 25 nov 22 kl. 02:32

Britiske sykepleiere slutter seg til streik

Sykepleiere i store deler av Storbritannia slutter seg til to proteststreiker i desember. Dette blir fagforeningens første streik i dens 106 år lange historie. Ansatte i England, Wales og Nord-Irland, men ikke i Skottland, streiker 15.

NRK - 24 nov 22 kl. 13:12

Regler kan bli endret på flyplasser i Storbritannia

Reglene som forbyr datamaskiner og væsker over 100 milliliter gjennom sikkerhetskontrollen på flyplasser, kan bli fjernet i Storbritannia i 2024. Det melder flere britiske medier. Nye 3D-skannere skal gjøre det overflødig å fjerne datamaskiner og flasker med vann fra handbagasjen.

E24 - 23 nov 22 kl. 14:37

Storbritannia kjøper norske sjømålsraketter

Storbritannia skal kjøpe sjømålsraketter av typen «Naval Strike Missile» (NSM) av Kongsberg Gruppen og Norge, bekrefter forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp)..

NRK - 19 nov 22 kl. 16:34

Storbritannia gir stor luftforsvarspakke til Ukraina

Storbritannia bevilger 50 millioner pund som skal gå til luftforsvar i Ukraina, opplyser statsminister Rishi Sunak. Luftforsvarspakken består blant annet av luftvernkanoner, radarer og anti-droneutstyr i tillegg til økt humanitær bistand for å hjelpe ukrainerne i den kalde vinteren som står for døren. (NTB).

NRK - 18 nov 22 kl. 16:33

Varslar streik i Storbritannia

Britiske tenestepersonar varslar ein månad med "pågåande streik" frå midten av desember. Dei har ikkje fått innfridd sine krav om lønsauke, betre pensjon og jobbtryggleik. Streiken er i regi av Public and Commercial Services Union.

NRK - 18 nov 22 kl. 06:33

Færre dødsfall blant gravide og nybakte mødre

Mødredødeligheten i Norge går ned og er lavest blant åtte europeiske land i en ny studie. Høyest ligger Storbritannia, hvor det dør fire ganger flere i forbindelse med svangerskap og fødsel. Funnene ble publisert i en rapport i det medisinske tidsskriftet BMJ tirsdag.

NRK - 16 nov 22 kl. 08:17

Høy inflasjon i Storbritannia

Inflasjonen i Storbritannia er nå på 11,1 prosent, opp fra 10,1 i oktober, viser offisielle tall. Det er den høyeste inflasjonen på 40 år og en sterkere stigning enn ventet. Den britiske sentralbanken har tidligere sagt at de trodde inflasjonen ville nå toppen på 11 prosent.

E24 - 16 nov 22 kl. 08:08

Prisene i Storbritannia steg mer enn 11 prosent

Den skyhøye inflasjonen i Storbritannia klatret videre i oktober. Prisene steg mer enn ventet på forhånd..

NRK - 15 nov 22 kl. 09:45

Økende arbeidsledighet i Storbritannia, men fremdeles lav

Arbeidsledigheten i Storbritannia har steget til 3,6 prosent de siste tre månedene, men er fremdeles på sitt laveste nivå på nesten 50 år. Økningen gjelder for tre måneder fram til slutten av september, og er en økning fra 3,5 prosent for de tre månedene fram til slutten av august, ifølge tall fra Storbritannias statistikkbyrå. En arbeidsledighet på 3,6 prosent i landet, er det laveste nivået siden 1974.

NRK - 15 nov 22 kl. 06:03

Storbritannia skal bygge fem nye fregatter

Storbritannia skal bruke nesten 50 milliarder kroner på bygging av fem nye fregatter. Hensikten er å styrke sikkerheten i møte med «økende russiske trusler», uttaler statsminister Rishi Sunak. De fem nye marinefartøyene kommer i tillegg til tre fregatter som allerede er under bygging.

NRK - 14 timer siden

Hellas kan få tilbake skulpturer fra British Museum

British Museums styreleder har i hemmelighet hatt samtaler med Hellas' statsminister om tilbakelevering av en stor samling eldgamle marmorskulpturer. Skulpturene sto opprinnelig i Parthenon på Akropolis i Aten, og er nær 2500 år gamle. De ble brakt til Storbritannia på begynnelsen av 1800-tallet av Thomas Bruce som var jarl av Elgin, og omtales derfor også som «the Elgin Marbles».

Klartale - 24 okt 22 kl. 11:01

Rishi Sunak kan bli statsminister

Storbritannia må ha en ny statsminister etter Liz Truss sluttet. Tidligere statsminister Boris Johnsen har trukket seg fra lederkampen.Rishi Sunak er en sterk kandidat.

NRK - 24 okt 22 kl. 08:15

Ny statsminister i Storbritannia kan bli avklart i dag

Både Rishi Sunak og Penny Mordaunt er fortsatt med i kampen for å bli nye leder av Det konservative partiet i Storbritannia og dermed også ny statsminister. Men for å gå videre må de ha støtte fra minst 100 parlamentsmedlemmer fra eget parti innen kl 15 i ettermiddag. Ifølge Sky News har Rishi Sunak støtte fra 146, mens Mordaunt har 25.

E24 - Igår: 15:42

TotalEnergies kutter i Nordsjøen etter britisk skatteøkning

Franske TotalEnergies kutter investeringene i olje- og gassproduksjon i Nordsjøen med 25 prosent etter at Storbritannia økte fortjenesteskatten..

NRK - I førrgår: 09:42

Elton John blir trekkplaster på Glastonbury

Elton John spelar sin aller siste konsert i Storbritannia på Glastonbury-festivalen neste år, opplyser festivalen i ei pressemelding. Artisten er ute på sin avskjedsturne, og konserten blir den siste av den britiske delen av turneen. Avskjedsturneen til Elton John starta i 2018, men blei sett på vent på grunn av pandemien..

NRK - I førrgår: 06:41

30 år sidan den første tekstmeldinga

Laurdag er det 30 år sidan verdas første SMS blei sendt. Ho blei sendt i Storbritannia 3. desember 1992.

NRK - I førrgår: 05:20

Brexit gav dyrere mat

Briter har betalt 6 milliarder pund mer for mat siden Storbritannia forlot EU, og det er de fattigste som rammes hardest, viser en ny studie. På grunn av brexit har britiske husholdninger gjennomsnittlig måttet betale 210 pund mer til mat i 2020 og 2021, ifølge studien til London School of Economics. Det skyldes alle de nye kravene som er pålagt matimport fra EU, som har ført til større utgifter til avgifter, kontroller og dokumenter, som igjen er sendt videre til forbrukerne.

NRK - 01 dec 22 kl. 09:35

Krever 120 dagers fengsel for dronetiltalte Yakunin

Påtalemyndigheten la i Nord-Troms og Senja tingrett torsdag ned påstand om 120 dagers ubetinget fengsel for britisk-russiske Andrey Yakunin. Han er tiltalt for brudd på sanksjonene som forbyr russiske statsborgere å fly droner i norsk luftrom. Yakunin hevder selv at han ikke var klar over reglene, og anser seg selv for å ha mest tilknytning til Storbritannia.

NRK - 30 nov 22 kl. 17:10

Over 43.000 migrantar har kryssa Den engelske kanal i år

Meir enn 43.000 migrantar har kryssa Den engelske kanal til Storbritannia hittil i år, ifølge tal frå den britiske regjeringa. Fleire nådde aldri land.

NRK - 30 nov 22 kl. 15:22

DN: John Carew ankar ikkje dom

Den tidlegare fotballspelaren John Carew godtek dommen på 14 månader fengsel utan vilkår, skriv Dagens Næringsliv. Oslo tingrett dømde han for ikkje å ha rapportert skattepliktig inntekt på om lag 12,8 millionar kroner og formue på 307 millionar kroner i ein periode Carew formelt budde i Storbritannia, men oppheldt seg så mykje i Noreg at det utløyste skatteplikt..

NRK - 30 nov 22 kl. 13:15

London-politiet: Hertuginne Meghan mottok drapstrusler da hun jobbet som kongelig

Hertuginne Meghan mottok «fæle og veldig reelle» drapstrusler da hun jobbet som kongelig i Storbritannia, ifølge en avtroppende leder i London-politiet. – Vi hadde etterforskere som undersøkte dette. Folk har blitt tiltalt for disse truslene, forteller Neil Basu, en avtroppende leder i London-politiet i et intervju med Channel 4 News som ble sendt tirsdag.

NRK - 29 nov 22 kl. 22:54

Stort britisk fugleinfluensa-utbrudd

Britene kan måtte slite med å få kalkun på bordet i til jul. Halvparten av landets frittgående kalkuner og gjess er gått tapt som følge av fugleinfluensa. Utbruddet er landets største noensinne, skriver Reuters.

NRK - 29 nov 22 kl. 21:27

61 migrantar redda i Den engelske kanal

Franske styresmakter redda 61 migrantar, enkelte av dei barn, i Den engelske kanal tysdag. Stille sjø har ført til at mange migrantar den seinare tida har prøvd å kome seg over kanalen til Storbritannia i små båtar, melder Reuters. Personane som blei plukka opp skal ha vore frå Afghanistan, India, Iran og Pakistan..

NRK - 29 nov 22 kl. 17:15

Mann arrestert etter at migrantar drukna

Britisk politi har arrestert ein mann etter at 27 personar drukna i eit forsøk på å krysse Den engelske kanal i november i fjor. Politiet mistenker 32-åringen er ein del av eit organisert kriminelt nettverk som transporterte migrantane til Storbritannia i ein liten båt..

NRK - 07 nov 22 kl. 23:55

Frankrike og Storbritannia drøfter migrantsamarbeid

Frankrikes president, Emmanuel Macron, og Storbritannia ferske statsminister, Rishi Sunak, har møttes for å drøfte hvordan de to landene kan samarbeide om å stoppe ulovlige migranter i Den engelske kanal. Det skriver Sky News. Sunak opplyser at en avtale snart er på plass.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com