Storbritannia

Sunday, 14 August, 11:47

Nyheter om Storbritannia

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - I førrgår: 16:16

Ny hetebølge i Storbritannia kan føre til tørkealarm i enkelte områder

Det er ventet at det vil erklæres tørke i noen områder sør og øst i Storbritannia fredag. Årsaken er en ny hetebølge. Fredag møtes den nasjonale tørkegruppen, som består av representanter fra myndighetene, vannselskaper og det britiske bondelaget NFU.

NRK - 04 aug 22 kl. 05:32

Norge og Storbritannia i diplomatisk strid om kvinners rettigheter

Norge og flere andre land nekter å underskrive en internasjonal erklæring om religionsfrihet og likestilling. Grunnen er at Storbritannia har endret teksten. Ifølge Vårt Land har dette ført til en diplomatisk strid mellom Norge og Storbritannia.

NRK - 28 jul 22 kl. 16:28

Over 100.000 ukrainske flyktninger i Storbritannia

Over 100.000 flyktninger fra Ukraina har hittil fått opphold i Storbritannia ved hjelp av landets visaordninger. Per mandag hadde 104.

NRK - I førrgår: 15:02

Norge skal bidra til opplæring av ukrainske soldater i Storbritannia

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) bekrefter at Norge skal hjelpe til med opplæring av ukrainske soldater i Storbritannia. – De ukrainske styrkene har sterkt behov for ytterligere trening og opplæring. Norge er positive til det britiske initiativet om å trene opp ukrainske soldater i Storbritannia.

NRK - 22 jul 22 kl. 13:08

EU kunngjør fire saker mot Storbritannia for brudd på Nord-Irland-protokollen

EU-kommisjonen har innledet fire nye juridiske prosesser mot Storbritannia for det den mener er manglende etterlevelse av Nord-Irland-protokollen. Protokollen er en del av brexitavtalen og omhandler reglene for handel og grensekontroller mellom den britiske provinsen og det øvrige Storbritannia. Avtalen skulle sikre en såkalt myk grense mellom Nord-Irland og EU-landet Irland, men til gjengjeld er grensekontrollen mellom Nord-Irland og resten av Storbritannia skjerpet.

Klartale - 09 aug 22 kl. 18:45

Nytt farevarsel for Storbritannia

19. juli var det 40,3 grader i Storbritannia. Det var rekord.

NRK - 09 aug 22 kl. 13:51

Ny ekstremvarme i vente i Storbritannia

I Storbritannia varsles det 36 grader til helgen, bare noen uker etter at den tidligere britiske varmerekorden ble knust. Et farevarsel er sendt ut, ifølge Sky News. Befolkningen advares mot risiko for heteslag, og det kan bli forsinkelser på offentlig transport når folk trolig strømmer til kysten.

Klartale - 08 jun 22 kl. 10:06

Mer enn 10.000 migranter har reist over Den engelske kanal i år

Så langt i år skal over 10.000 migranter ha reist over Den engelske kanal. Det melder nyhetsbyrået Press Association.

Klartale - 13 jul 22 kl. 16:00

Mo Farah lettet over å slippe straff

– Jeg føler meg lettet. Dette er landet mitt. Ingen barn ønsker å være i den situasjonen.

Klartale - 28 jul 22 kl. 06:35

Snart skal en av disse lede Storbritannia

Det er nemlig bare de rundt 160.000 medlemmene i Det konservative partiet som får stemme i dette valget. Årsaken er at de først og fremst skal velge en ny leder for partiet.

NRK - 27 jul 22 kl. 11:07

Ny togstreik i Storbritannia

Rundt 40.000 jernbanearbeidere i Storbritannia la onsdag ned arbeidet på nytt, en måned etter den største togstreiken i landet på over 30 år. Medlemmer av to fagforeninger tas ut i streik onsdag, da forhandlingene med arbeidsgiverne om lønnsvilkår ikke har ført til en løsning på konflikten.

NRK - 24 jul 22 kl. 04:46

Rwanda sier landet kan ta imot 200 asylsøkere fra Storbritannia

Rwanda har ikke mulighet til å ta imot mer enn en femdel av de 1.000 asylsøkerne som det østafrikanske landet opprinnelig hadde avtalt med Storbritannia. Årsaken er at Hope Hostel i Kigali, som er et av stedene asylsøkere fra Storbritannia etter planen skal bo mens søknadene deres behandles, kun har plass til 200 personer.

Klartale - Igår: 13:44

Storbritannia slår tørkealarm

Det er tørke sør, øst og sentralt i England. Det er som følge av en ny hetebølge, opplyser britiske myndigheter.Nå vil det bli gjort tiltak.

NRK - 22 jul 22 kl. 09:44

Ukrainsk selskap beskylder Russland for å stjele stål som skal til Storbritannia

Russland har stjålet stål fra Mariupol som skulle til Storbritannia og andre europeiske land, ifølge det ukrainske stål- og gruveselskapet Metinvest. Stålet skal være verdt 600 millioner dollar og ble etterlatt i Azovstal-stålverket i havnebyen Mariupol sør i Ukraina, som er okkupert av Russland. Stålet skulle leveres til kunder i Storbritannia, men blir nå enten transportert til Russland eller solgt i Asia og Afrika isteden, sier selskapets direktør, Yurij Ryzjenkov.

NRK - 11 aug 22 kl. 09:47

Åtvarar mot ekstrem varme i Storbritannia

Britiske meteorologar åtvarar mot hetebølge med temperaturar opp mot 37 grader i delar av Storbritannia dei neste dagane, skriv BBC. Varmen kjem truleg til å påverke helse, transport og arbeidsvilkår. Det er også sendt ut varsel om at det er eksepsjonelt høg fare for brannar i England og Wales denne helga, og veldig stor fare for skogbrannar i delar av Skottland..

NRK - 11 aug 22 kl. 07:29

Anteke IS-medlem arrestert i Storbritannia

Ein mann, som er skulda for å vere det fjerde medlemmen av IS-gruppa som blir kalla «The Beatles», er arrestert i Storbritannia, sikta for terror. Ifølge BBC blei 38 -åringen Aine Davis teken då han onsdag landa på flyplassen i Luton frå Tyrkia, der han har sona ein dom for å ha vore medlem av IS. Han har nekta for at han var ein del av gruppa, som torturerte og drap utanlandske fangar i åra 2012–2015.

Klartale - 20 jul 22 kl. 08:39

Heten fører til mange branner i Storbritannia

Det er for første gang målt over 40 grader varmt i Storbritannia. Det skjedde tirsdag på flyplassen Heathrow ved byen London. Byen er også hovedstaden i landet.

NRK - 08 aug 22 kl. 13:32

Ny hetebølge på veg mot Europa

Ei ny hetebølge er på veg mot sentrale og nordvestlege delar av Europa denne veka. Enkelte stader i Storbritannia, Tyskland og Frankrike kan få temperaturar opp mot 36 grader, skriv avisa Bloomberg. Yr melder temperaturar på 29 grader i Oslo på torsdag og fredag.

NRK - 18 jul 22 kl. 17:46

Høye temperaturer i Storbritannia

Hetebølgen som preger flere europeiske land fører til ekstremvarme i Storbritannia. Ifølge værprognosene kan det settes ny varmerekord. Det er ifølge BBC spådd 41 varmegrader i Worksop i Nottinghamshire tirsdag.

Klartale - 18 jul 22 kl. 11:23

Det er fare for liv på grunn av varme i Storbritannia

På lørdag var det krisemøte i Storbritannia. Møtet var på grunn av hetebølgen. Statsminister Boris Johnson gikk glipp av møtet.

Klartale - 18 jul 22 kl. 08:48

Korona har fått nye symptomer

Vi merker det godt når vi mangler evnen til å kjenne smak og lukt. Det å mangle disse har vært det sikreste symptomet på smitte med korona-viruset i over to år. Men nå viser en ny studie at det har endret seg.

NRK - 06 aug 22 kl. 11:14

Storbritannia: – Krigen i Ukraina på veg inn i ein ny fase

Storbritannia sitt forsvarsdepartement seier at krigen i Ukraina er på veg over i ein ny fase. Det ligg an til store kampar om kontrollen på sørlege delar av det krigsråka landet. Britane melder om at russiske styrker og våpen blir frakta sørover frå Donbas-regionen aust i Ukraina.

NRK - 05 aug 22 kl. 22:44

Truss vurderer å flytte ambassade

Storbritannias utenriksminister Liz Truss sier hun vurderer å flytte britenes Israel-ambassade til Jerusalem. det skriver hun i et brev til medlemmer av organisasjonen Conservative Friends of Israel i Storbritannia, skriver avisa The Jewish Chronicle. Truss kjemper om å bli ny leder for Tory-partiet og dermed statsminister i Storbritannia.

NRK - 16 jul 22 kl. 11:34

Storbritannia slår krisealarm om hetebølge

Det er 50 prosent sjanse for at temperaturene når over 40 grader celsius noen steder i Storbritannia. Helsesikkerhets myndighetene i Storbritannia, «UK Health Security Agency», slår rød alarm, og varsler om en «nasjonal nødssituasjon». Det skriver Sky News lørdag.

Klartale - 26 jun 22 kl. 06:00

Briten Nicola ble endelig norsk

Aldri før har så mange innvandrere blitt norske. I fjor fikk Norge 41.100 nye statsborgere.

NRK - 04 aug 22 kl. 13:47

Sentralbanken i Storbritannia venter stagflasjon

Storbritannia vil bli rammet av økonomisk nedgang mot slutten av året, tror den britiske sentralbanken. Samtidig vil inflasjonen være skyhøy. Ifølge sentralbankens prognoser vil inflasjonen stige til over 13 prosent i årets siste kvartal.

E24 - 04 aug 22 kl. 13:10

Høyeste renteheving i Storbritannia på 27 år

Storbritannia hever renten til det høyeste siden 1995..

NRK - 03 aug 22 kl. 20:11

Sajid Javid vil ha Liz Truss som statsminister i Storbritannia

Enda en sentral torypolitiker stiller seg bak Liz Truss i lederkampen i Storbritannia. Tidligere helseminister Sajid Javid foretrekker henne foran Rishi Sunak. Javid kunngjorde onsdag sin støtte til utenriksminister Truss, melder avisa The Times.

NRK - 01 aug 22 kl. 19:14

Over 3.600 migranter kom sjøveien til Storbritannia

Over 3.600 migranter krysset Den engelske kanal til Storbritannia i juli, det høyeste tallet på én måned så langt i år, ifølge myndighetenes tall. De 3.

NRK - 07 jul 22 kl. 22:43

Biden: USAs nære samarbeid med Storbritannia består

Boris Johnsons avgang vil ikke endre USAs nære samarbeid med Storbritannia, ifølge president Joe Biden. – Storbritannia og USA er hverandres nærmeste venner og allierte, og det spesielle forholdet mellom vårt folk er fortsatt sterkt og varig, heter det i en kunngjøring fra Biden. –Jeg ser fram til å fortsette vårt nære samarbeid med Storbritannias regjering, legger han til, inkludert «støtte til det ukrainske folket i sitt forsvar mot Putin».

Klartale - 17 jun 22 kl. 11:50

Storbritannia sier de vil sende Assange til USA

Julian Assange var med på å starte nettsiden Wikileaks. Der ble det delt rundt 500.000 hemmelige papirer i 2010.

NRK - 16 jun 22 kl. 10:27

Equinor skal levere mer gass til Storbritannia

Equinor og britiske Centrica har inngått en avtale om å levere mer naturgass til Storbritannia. Avtalen skal styrke britisk energisikkerhet de neste tre vintrene. Med den nye avtalen leverer Equinor over 10 milliarder kubikkmeter gass til Storbritannia per år, opplyser selskapet.

NRK - 26 jul 22 kl. 12:48

Storbritannia med sanksjoner mot flere russere

Storbritannia tilføyde tirsdag 42 navn på lista over sanksjonerte russere, melder Reuters. Flere guvernører i russiske regioner ble pålagt sanksjonene, som innebærer innreiseforbud og frysing av eiendeler. Sanksjonene er et svar på Russlands invasjon av Ukraina..

NRK - 25 jul 22 kl. 13:09

BBC: Eurovision 2023 arrangeres i Storbritannia

Ukraina ble vinnere av Eurovision 2022, og skulle normalt ha arrangert neste års begivenhet. På grunn av den pågående krigen i landet mister de arrangementet. Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) har avgjort at Eurovision 2023 skal arrangeres i Storbritannia, ifølge BBC..

NRK - 1 time siden

Storbritannia trur Russland vil styrka innsatsen sør i Ukraina

Den britiske forsvarsetterretninga trur Russland vil prioritera å setta inn fleire styrkar i sørlege Ukraina, skriv dei i sin siste etterretningsrapport. Dei russisk-støttande styrkane til separatistrørsla Folkerepublikken i Donetsk har haldt fram angrepa nord for Donetsk, aust i Ukraina. Det har vore spesielt tunge kampar rundt forstaden Pisky utanfor Donetsk, nære byen sin flyplassen.

Aftenposten - 24 jul 22 kl. 18:56

Køkaos i Storbritannia: – Et feriehelvete

Køer og kaos har preget utfartsårene fra Storbritannia de siste dagene. Først ble fergeterminalene i Dover rammet..

NRK - Igår: 08:11

Britiske, svenske og kroatiske krigsfangar for retten i Donetsk

Tre britar, ein svenske og ein kroatar må møta i ein sjølvoppnemnt rett i Donetsk i Ukraina måndag, etter å ha delteke i krigen på ukrainsk side, ifølge den uavhengige, russiske avisa Meduza. Den eine briten skal ifølge britiske myndigheiter ha drive med humanitært arbeid. Blir dei dømd skyldig, kan dei risikera dødsstraff, skriv avisa.

Dagbladet - Igår: 07:21

Russland ut mot Norge

Russland opplever Norges beslutning om å bidra til trening av ukrainske soldater i Storbritannia som «et nytt uvennlig skritt»..

NRK - Igår: 13:31

Erklærer tørke i deler av England

Myndigheitene i Storbritannia har erklært tørke i deler av England, og ber bedrifter og innbyggjarar i utsette område om å vera varsome med bruken av vatn, melder Reuters..

NRK - 11 aug 22 kl. 10:45

Ukraina får betalingsutsettelse på milliardgjeld

Ukraina er innvilget to års utsettelse på nedbetaling av deler av utenlandsgjelden, som er på rundt 190 milliarder kroner, opplyser landets statsminister. – Investorene i Ukrainas gjeld har gått med på å utsette innbetalingene til 2024. Dette gir Ukraina anledning til å opprettholde makroøkonomisk stabilitet og styrke den økonomiske bærekraften, sier statsminister Denys Sjmyhal.

NRK - 11 aug 22 kl. 02:42

Økonomer ber USA gi Afghanistan tilbake frosne midler

En lang rekke økonomer fra USA og andre land oppfordrer amerikanerne til å gi Afghanistan tilbake midler som er frosset etter Talibans maktovertakelse. Etter at Taliban tok makten i Afghanistan i august i fjor, ble minst 7 milliarder dollar den afghanske sentralbanken hadde frosset i USA. I tillegg ble minst 2 milliarder frosset av Storbritannia, Tyskland og De forente arabiske emirater.

NRK - 10 aug 22 kl. 22:41

Mette Frederiksen lover milliardstøtte til Ukraina

Danmarks statsminister Mette Frederiksen vil på en giverkonferanse i København torsdag love 820 millioner danske kroner i langsiktig hjelp til Ukrainas forsvar. Det sier forsvarsminister Morten Bødskov til Politiken. Beløpet tilsvarer 1.

NRK - 10 aug 22 kl. 20:52

FHI følger med polio-utvikling etter funn i Storbritannia

Etter funn av poliosmitte i kloakken i London, blir alle barn mellom åtte og ni år i byen no tilbydd ein boosterdose av poliovaksinen, skriv Guardian. Også i New York har det vore funn av polio. I Noreg har det ikkje vore poliosmitte sidan 1969, med unntak av enkelte importerte tilfelle.

Dagbladet - 09 aug 22 kl. 15:35

Innfører vanningsforbud

Det varsles ekstremvarme i Storbritannia. På bakgrunn av det har Thames Water, Storbritannias største vannverk, varslet at de vil kunngjøre å forby bruk av vannslanger midlertidig i flere deler av landet..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com