Storbritannia

Saturday, 23 September, 06:52

Nyheter om Storbritannia

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 28 aug 23 kl. 11:57

Vurderer å spore asylsøkere

Storbritannia vurderer å spore asylsøkere. Forslaget er å bruke elektroniske sporingsbrikker, bekrefter Suella Braverman. Hun er innenriksminister.

NRK - Igår: 16:09

Fem bulgararar tiltalte for russisk spionasje i Storbritannia

Britiske styresmakter tiltalte torsdag fem bulgararar som er busette i landet for å ha spionert for Russland. Tre menn og to kvinner mellom 29 og 45 år er sikta i saka. Dei tiltalte er skulda for å ha samla inn informasjon meint å vere «direkte eller indirekte nyttig» for Russland i perioden mellom august 2020 og februar i år, ifølgje påtalemakta.

NRK - I førrgår: 08:11

Inflasjon i Storbritannia faller til 6, 7 prosent uventet

Den årlige veksten i konsumprisene (KPI) i Storbritannia, falt uventede 6,7 prosent i august, opplyser Reuters. Det var ventet en økning til 7 prosent. Det skjer en dag før det forventes at England hever renten igjen.

NRK - 18 sep 23 kl. 09:15

Labour-sjefen vil endre brexitavtale

Hvis Labour vinner det neste valget i Storbritannia, vil Keir Starmer forsøke å gjøre store endringer i landets handelsavtale med EU. Partilederen sa dette til Financial Times i forbindelse med et besøk i Canada nylig. Starmer ønsker tettere handelsforbindelser til EU for å løfte den økonomiske veksten.

NRK - 28 aug 23 kl. 17:04

Problemene i britisk lufttrafikk er identifisert og fikset

Den britiske lufttrafikktjenesten Nats sier de har identifisert og fikset det tekniske problemet som påvirket flykontroll-systemet i Storbritannia mandag. – Vi jobber tett med flyselskapene og flyplassene for å håndtere flygingene så effektivt som mulig, skriver Nats i en pressemelding mandag ettermiddag. Et stort antall flyginger til og fra Storbritannia ble mandag rammet som følge av de tekniske problemene, inkludert i Norge.

NRK - 15 sep 23 kl. 17:51

Storbritannias statsminister vil forby hunderase etter flere angrep

Statsminister Rishi Sunak har lovet å forby hunderasen amerikansk bully XL i Storbritannia etter en rekke angrep. Torsdag ble en mann drept av en slik hund. – Vi vil forby rasen i henhold til lovgivningen om farlige hunder.

NRK - 15 sep 23 kl. 13:58

Storbritannia terrorstempler Wagner-gruppa

Storbritannia har terrorstemplet Wagner-gruppa. Det betyr at det blir ulovlig å bli medlem eller støtte de. Wagnergruppen er en privat, militær organisasjon og kontraktør finansiert av Russland.

NRK - 15 sep 23 kl. 03:29

Tre land forlenger atomsanksjoner mot Iran

Storbritannia, Frankrike og Tyskland bekrefter at de forlenger atomsanksjonene mot Iran. Sanksjonene skulle egentlig vare til oktober. I en felles uttalelse sier landene at avgjørelsen er tatt som et direkte svar på Irans mangelfulle etterfølgelse de senere år av atomavtalen fra 2015.

E24 - 10 sep 23 kl. 08:21

Storbritannia: Vil bidra med over 20 milliarder kroner til klimafond

På G20-toppmøtet i India lover statsminister Rishi Sunak at Storbritannia vil bidra med en sum tilsvarende over 20 milliarder kroner til FNs grønne klimafond..

NRK - 08 sep 23 kl. 14:31

Rekordvarm september i Storbritannia

Storbritannia opplever for tiden en rekordvarm september. Fredag ventes det temperaturer over 30 varmegrader for femte dag på rad. Denne uken har allerede slått rekorden for antall påfølgende septemberdager med temperaturer over 30 varmegrader, ifølge den britiske værtjenesten Met Office.

NRK - 05 sep 23 kl. 19:53

Storbritannia forbyr bruk av lystgass

Storbritannia vil innen utgangen av året forby lystgass og innfører en strafferamme på to års fengsel for ulovlig bruk. Strafferammen for omsetning av lystgass blir samtidig doblet til 14 års fengsel, opplyser det britiske innenriksdepartementet. Etter årets Notting Hill-karneval i London plukket renholdsarbeidere opp over 12.

NRK - 7 timer siden

Storbritannia: Vurderer å forby unge å kjøpe røyk

Storbritannias statsminister vurderer å forby neste generasjon å kjøpe sigaretter. Det skriver The Guardian. – Vi ønsker å oppfordre flere til å slutte å røyke og klare målet vårt om å være røykfrie innen 2030, sa en talsperson for den britiske regjeringen til Reuters.

NRK - 13 timer siden

NBC: USA vil forsyne Ukraina med langtrekkende raketter

USA vil forsyne Ukraina med langtrekkende artilleriraketter av typen ATACMS, melder NBC News. Ukraina har i lang tid ønsket seg de langtrekkende våpnene som kan avfyres fra Himars-vognene som landet allerede er utstyrt med. Så langt har imidlertid ikke USA villet sende dem.

Aftenposten - 20 timer siden

Du burde heller vært i New York, Macron!

Frankrike og Storbritannia har fast plass i sikkerhetsrådet. Det gir mye makt, men også mye ansvar..

NRK - I førrgår: 17:58

Storbritannia utsetter forbud mot fossilbiler – vil ikke forby oljeleting i Nordsjøen

Et britisk forbud mot nye bensin- og dieselbiler utsettes fra 2030 til 2035, ifølge statsminister Rishi Sunak. I en tale onsdag bekreftet han utsettelsen som tidligere er omtalt av BBC. I tillegg sa statsministeren at det ikke kommer noe forbud mot olje- og gassleting i den britiske delen av Nordsjøen.

NRK - I førrgår: 10:40

Kong Charles besøker Frankrike

Besøket skulle egentlig være kong Charles' første utenlandsbesøk som monark, men ble utsatt på grunn av demonstrasjoner og uro. I dag besøker Charles Frankrike. Opprinnelig skulle besøket ha funnet sted i mars, men ble utsatt som følge av uro og demonstrasjoner i Frankrike.

NRK - I førrgår: 08:37

Storbritannia: Vil jobbe med Meta og barns sikkerhet

Den britiske innenriksministeren Suella Braverman sier hun ønsker «å jobbe konstruktivt» med med Meta-eier i spørsmålet om kryptering på Instagram og Facebook Messenger. Braverman vil undersøke faren det kan utgjøre for barn. Regjeringen har oppfordret Meta til ikke å innføre kryptering uten sikkerhetstiltak, for å beskytte barn mot seksuelle overgrep..

NRK - 30 aug 23 kl. 20:34

Tusenvis av migranter har krysset Den engelske kanal hittil i år

Over 20.000 migranter har så langt i år krysset Den engelske kanal og tatt seg inn i Storbritannia, opplyser britiske myndigheter. Tirsdag kom om lag 300 mennesker i til sammen fem båter inn til den britiske kysten etter å ha krysset Kanalen, ifølge myndighetene.

NRK - 03 jul 23 kl. 18:28

Orknøyene kan bli en del av Norge - uaktuelt for Storbritannia

Tirsdag skal øygruppens råd se på alternative måter å styre på. Storbritannia sier det er uaktuelt at Orknøyene kan bli en del av Norge. I det siste har lokalpolitikere på Orknøyene uttrykt sterk misnøye med Storbritannia og antydet at de ønsker å bli en del av Norge.

NRK - 18 sep 23 kl. 19:40

Komiker avlyser flere show etter overgrepsanklager

Den britiske komikeren Russell Brand avlyser flere show i Storbritannia, skriver New York Times. Det skjer to dager etter at britiske medier meldte at Brand var under etterforskning for seksuelt overgrep mot flere kvinner. Brand har avvist anklagene..

NRK - 28 aug 23 kl. 14:42

SAS og Norwegian melder om innstillinger etter problemer i britisk lufttrafikk

Flere flygninger fra SAS og Norwegian innstilles mandag som følge av problemene i flytrafikken i Storbritannia. Flere innstillinger og kraftige forsinkelser er ventet. To fly fra Oslo til London Heathrow mandag er innstilt, i tillegg er det to fly i Dublin og ett i Manchester som ikke kommer seg hjem.

E24 - 28 aug 23 kl. 14:43

Flytrøbbel i Storbritannia: SAS og Norwegian melder om innstillinger og forsinkelser

Flere flygninger fra SAS og Norwegian innstilles mandag som følge av problemene i flytrafikken i Storbritannia. Flere innstillinger og kraftige forsinkelser er ventet..

NRK - 27 aug 23 kl. 17:30

Storbritannia vil sørge for at livstidsdommer varer livet ut

Britiske myndigheter vil innføre en lov som pålegger dommere å gi obligatoriske livstidsdommer til landets verste drapsmenn, slik at de vil dø i fengsel. – Ved å innføre obligatoriske livstidsdommer for de verste kriminelle som begår de mest grufulle drapene, vil vi sørge for at de aldri får gå fri igjen, sier statsminister Rishi Sunak om lovforslaget. Å innlemme retningslinjer for straff i lovverket vil kunne gjøre dommerne bedre rustet til å avsi livstidsdommer uten risiko for at de utfordres i ankedomstolene, ifølge regjeringen.

VG - 15 sep 23 kl. 19:11

Murray ofret bestemorens begravelse for Davis Cup-spill: – En tøff dag

Tennisveteranen Andy Murray (36) gir alt for Storbritannia i Davis Cup. Det førte til at han mistet farmorens gravferd..

Dagbladet - 14 sep 23 kl. 08:58

Ber Putin se mot England

Andrej Guruljov, medlem av statsdumaen i Russland, går langt i å mene at krigen burde eskalere utover Ukraina - og ser mot Storbritannia..

NRK - 09 jun 23 kl. 10:55

Noreg og Storbritannia einige om makrellavtale

Noreg og Storbritannia har inngått avtale om forvalting av makrell for 2023, melder Nærings- og fiskeridepartementet. Avtala mellom Noreg og Storbritannia omhandlar blant anna storleiken på dei nasjonale makrellkvotane, overføringar av makrellkvotar og styrka vitskapeleg samarbeid. Noreg får også høve til å fiske 135 141 tonn makrell i Storbritannias si sone.

NRK - 13 sep 23 kl. 06:40

EU og Norge krangler om makrell

EUs miljø- og fiskerikommissær beskylder blant annet Norge for å drive overfiske på makrell. Han viser til at Norge har bevilget seg selv en andel på 31,99 prosent av den totale makrellkvoten som ble avtalt mellom de såkalte kyststatene – EU, Norge, Storbritannia, Island og Færøyene – i 2022. Nå svømmer det rett og slett mer makrell i norske farvann enn tidligere.

NRK - 24 aug 23 kl. 09:48

AstraZeneca saksøkes for koronavaksinen

Det svensk-britiske legemiddelselskapet AstraZeneca saksøkes i Storbritannia som følge av koronavaksinen. Et av søksmålene gjelder en kvinne som døde i mars 2021 etter at hun fikk AstraZenecas koronavaksine. Søksmålet er anlagt av den avdøde kvinnens ektemann.

NRK - 11 sep 23 kl. 19:06

Sunak: Russland skjøt mot sivilt lasteskip i Svartehavet 24. august

Russland rettet flere raketter mot et sivilt lasteskip i Svartehavet 24. august, sier Storbritannias statsminister Rishi Sunak. Sunak viser til etterretningsopplysninger som nylig er nedgradert.

NRK - 11 sep 23 kl. 17:29

Reuters: «Football Leaks»-hackeren Rui Pinto dømt til fire års betinget fengsel

Portugiseren Rui Pinto sto bak den massive dokumentlekkasjen Football Leaks. Mandag ble han dømt til fire års betinget fengsel etter en langvarig rettsprosess. Det ble utfallet i den portugisiske straffesaken som startet i september 2020, melder Reuters.

NRK - 23 aug 23 kl. 02:04

Mer hjelp til Ukraina fra Nederland og Storbritannia

Nederland lover å hjelpe Ukraina med minerydding. Det skal de gjøre ved å forsyne Ukraina med tusen ladere for utstyret som kan rydde miner. Det sa den nederlandske forsvarsministeren da hun besøkte Kyiv tirsdag.

NRK - 11 sep 23 kl. 09:28

Kamp mot klokka etter jordskjelvet

Dryge to døgn etter jordskjelvet i Marokko har minst 2100 menneske blitt stadfesta omkomne. Spania, Storbritannia, Qatar og Dei sameinte arabiske emirata er så langt dei fire landa som bidrar i søk i ruinane. Frankrike sin president Emmanuel Macron opplyser at dei er klare til å hjelpe om Marokko ber om bistand.

NRK - 10 sep 23 kl. 22:18

Marokko har takket ja til hjelp fra fire land

Marokko vil foreløpig kun takke ja til hjelp fra fire av landene som har tilbudt seg å hjelpe til med søk- og redningsarbeidet etter jordskjelvet. Marokkanske myndigheter har takket ja til tilbudene fra Spania, Storbritannia, Qatar og De forente arabiske emirater, opplyser myndighetene søndag kveld. En rekke andre land, blant dem Frankrike, har også tilbudt hjelp.

NRK - 10 sep 23 kl. 11:21

Lavrov kallar G20-møtet ein suksess

Russlands utanriksminister Sergei Lavrov kallar erklæringa frå G20-toppmøtet ein suksess etter at dei unngjekk direkte kritikk for invasjonen av Ukraina, melder AFP. – Vi klarte å hindre Vestens forsøk på å «ukrainisere» agendaen for møtet, sa han etter at møtet var over søndag. Også Storbritannia og USA har sagt dei var nøgde med slutterklæringa.

NRK - 10 sep 23 kl. 08:09

Storbritannia gir milliardar til klimafond

Storbritannias statsminister Rishi Sunak lovar at landet skal bidra med 2 milliardar dollar, over 20 milliardar norske kroner, til FNs grøne klimafond. Lovnaden kom under G20-toppmøtet i India. Formålet med fondet er å hjelpe fattige land med å kutte utslepp, bygge ut fornybar energi og tilpasse seg endringar i klimaet.

Aftenposten - 07 sep 23 kl. 18:50

Politijakt på rømling i rødrutete kokkeuniform. Slik lurte terrorsiktet soldat seg ut av London-fengsel.

Mens politiet jakter intensivt på 21-år gamle Daniel Abed Khalife over hele Storbritannia, må myndighetene svare for en….

NRK - 07 sep 23 kl. 15:32

Britiske og amerikanske sanksjonar mot hackargruppe

USA og Storbritannia har innført sanksjonar mot nye elleve medlemmar av ei hackargruppe som blir kalla Trickbot, melder USAs finansdepartement. I februar blei det sett inn sanksjonar mot sju leiande medlemmar av gruppa. USA meiner gruppa har koplingar til russisk etterretning, og hevdar dei stod bak dataangrep mot sjukehus under koronapandemien og mot den amerikanske regjeringa og amerikanske selskap..

NRK - 19 aug 23 kl. 02:57

Flere britiske barn lever i fattigdom

Mer enn 120.000 barn i Storbritannia lever nå i den verste formen for fattigdom, ifølge en rapport, som antyder at situasjonen har forverret seg. Økningen i antallet barn som lever i nød blir beskrevet som kraftig og bekymringsfull, sier den veldedige organisasjonen Buttle UK, som står bak rapporten.

Dagbladet - 06 sep 23 kl. 06:38

Varsler hetebølge og tropenetter

I Storbritannia blir den første uka i september svært varm. Myndighetene har sendt ut «hete-helsevarsel» for åtte distrikter..

NRK - 06 sep 23 kl. 04:53

Storbritannia vil terrorstemple Wagner-gruppen

Den britiske regjeringen vil onsdag legge fram et forslag i Parlamentet om å terrorstemple den russiske leiesoldatgruppen Wagner. Det opplyser innenriksminister Suella Braverman. Terrorstemplingen innebærer at det blir forbudt å være medlem av eller støtte Wagner-gruppen.

NRK - 15 aug 23 kl. 11:42

Tre bulgarske statsborgere arrestert og mistenkt for russisk spionasje i Storbritannia

BBC skriver at tre bulgarske statsborgere er pågrepet etter mistanke om å ha spionert for Russland. Alle er siktet for å ha falske ID-papirer. Det skal dreie seg om pass, ID-kort og andre dokumenter for en rekke europeiske land.

Aftenposten - 14 aug 23 kl. 10:36

Nesten 4 millioner dagsverk gikk tapt til streik i Storbritannia i fjor

I 2022 gikk om lag 3,9 millioner dagsverk tapt til fordel for streikeaksjoner i Storbritannia, ifølge en undersøkelse..

E24 - 14 aug 23 kl. 10:36

Nesten 4 millioner dagsverk gikk tapt til streik i Storbritannia i fjor

I 2022 gikk om lag 3,9 millioner dagsverk tapt til fordel for streikeaksjoner i Storbritannia, ifølge en undersøkelse..

NRK - 14 aug 23 kl. 09:15

Storbritannia: Nesten 4 millioner dagsverk gikk tapt til streik i fjor

I 2022 gikk om lag 3,9 millioner dagsverk tapt til fordel for streikeaksjoner i Storbritannia, ifølge en undersøkelse. Antallet er det høyeste siden 1980-tallet, og helse-, utdannings, post- og jernbanesektoren står for 96 prosent av alle dagene som gikk tapt, ifølge tenketanken Resolution Foundation. Bakgrunnen for mange av streikene er reallønnsnedgang på rundt 9 prosent i flere av de rammede sektorene.

NRK - 01 sep 23 kl. 22:49

Mohamed Al-Fayed er død

Mohamed Al-Fayed var en egyptisk forretningsman og investor i Storbritannia. Han eide blant annet Hôtel Ritz Paris, tidligere Harrods varehus og fotballklubben Fulham FC. Hans sønn Dodi Al-Fayed hadde et forhold til prinsese Diana, og døde sammen med henne i en bilulykke i Paris i 1997.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com