Storbritannia

Tuesday, 21 September, 10:41

Nyheter om Storbritannia

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 09 sep 21 kl. 04:29

Betalte for å ta imot tolker

Danmark har betalt Storbritannia for å ta imot 23 afghanske tolker som har jobbet for danske styrker i Afghanistan. Det danske forsvarsdepartementet bekrefter overfor Berlingske at Storbritannia har fått betalt for tolv tolker som først fikk avslag på innreisevisum til Danmark, og for ytterligere elleve tolker som ville til Storbritannia..

NRK - 09 sep 21 kl. 04:29

Danmark betalte for å slippe ansvar

Danmark har betalt Storbritannia for å ta imot 23 afghanske tolker som har jobbet for danske styrker i Afghanistan. Det danske forsvarsdepartementet bekrefter overfor Berlingske at Storbritannia har fått betalt for tolv tolker som først fikk avslag på innreisevisum til Danmark, og for ytterligere elleve tolker som ville til Storbritannia. Kun 5 av 139 asylsøknader fra afghanske tolker ble fram til juni godkjent av Danmark..

NRK - 04 sep 21 kl. 12:12

Sjåførmangel fører til forsinkelser

Stor mangel på lastebilsjåfører etter både brexit og pandemien fører til flere ukers forsinkelse i leveringen av årets influensavaksiner i Storbritannia. Helsemyndighetene skulle ha en kampanje med gratis influensavaksine til 35 millioner mennesker, men den må nå utsettes. Titusener av sjåfører reiste fra Storbritannia etter brexit da de ikke fikk forlenget oppholdstillatelsen.

NRK - 03 sep 21 kl. 16:08

Dialog om kryssvaksinering

– Selv om enkelte land foreløpig ikke regner de som har fått forskjellige vaksiner som dose 1 og 2 som fullvaksinert, er det viktig at så mange som mulig også takker ja til dose 2, uansett hvilken vaksine man får tilbud om. Det er først etter andre dose du er godt beskyttet både mot å bli alvorlig syk og mot å smitte andre. Vi er ikke kjent med at norske reisende har fått utfordringer på grunn av kryssvaksinering, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie i en pressemelding.

NRK - 17 timer siden

Kritiserer valet i Russland

Både Storbritannia og USA kritiserer valet som blei heldt i Russland. Storbritannia kallar det «eit seriøst tilbakesteg for demokratisk fridom», og seier tiltaka rundt valet er i strid med dei internasjonale forpliktingane som Russland har inngått. Dei viser mellom anna til at landet skal ha sensurert sjølvstendige medium og ekskludert viktige opposisjonskandidatar frå å delta i valet.

Aftenposten - 16 sep 21 kl. 16:16

Norge inngår strømavtale med Storbritannia

Regjeringen skrev torsdag under en avtale med Storbritannia om utveksling av kraft, to uker før North Sea Link-kabelen….

NRK - 15 sep 21 kl. 23:41

Samarbeid om atomubåter

Australias statsminister Scott Morrison kunngjorde onsdag at landet vil begynne å bygge atomdrevne ubåter i samarbeid med USA og Storbritannia. – Vi planlegger å bygge disse atomubåtene i Adelaide i Australia i tett samarbeid med USA og Storbritannia, sa Morrison på en videokonferanse med USAs president Joe Biden og britenes statsminister Boris Johnson onsdag. Atomubåtene er ikke ment til å utstyres med atomvåpen, sa lederne..

NRK - 14 sep 21 kl. 20:55

Får ikkje kome inn i Westminster

Kinas ambassadør til Storbritannia blir nekta å kome på besøk til Westminster. Ambassadør Zheng Zeguang skulle ha talt til ei gruppe parlamentarikarar i det britiske parlamentet om korleis ein kunne styrke forholdet mellom Kina og Storbritannia. Men speakerane i begge kammera nekta han tilgjenge fordi kinesiske styresmakter har innført sanksjonar mot ni britiske folkevalde som er kritiske til Kinas behandling av uigurane.

NRK - 14 sep 21 kl. 16:27

Tredje dose i Storbritannia

Storbritannia starter neste uke å gi en tredje vaksinedose til helsearbeidere, eldre og medisinsk utsatte grupper. Rundt 30 millioner briter skal få tilbud om påfyll med en ekstra vaksinedose, som skal tas seks måneder etter at man har fått dose nummer to. Helseministeren i landet har også sagt ja til å begynne å tilby vaksine til barn mellom 12 og 15 år..

NRK - 14 sep 21 kl. 12:16

Storbritannia utsetter kontroller

Den britiske regjeringen sier tirsdag at den utsetter innføringen av full grensekontroll for varer fra EU. Mer papirarbeid og nye innvandringsregler har bidratt til forsyningsproblemer i Storbritannia etter at landet gikk ut av EUs indre marked ved nyttår. Etter planen skulle det vært innført full kontroll av mat og animalske produkter som krysser grensen fra begynnelsen av oktober.

NRK - 13 sep 21 kl. 19:18

Vil vaksinere britiske ungdommar

Britiske helsetoppar ønsker at alle barn mellom 12 og 15 år i Storbritannia skal få tilbod om koronavaksine, melder AFP. Dei meiner det kan redusere smittespreiinga, og føre til at færre barn går glipp av undervisning på grunn av sjukdom. Storbritannia er eitt av landa som er hardast ramma av pandemien med rundt 134.

Dagbladet - 06 sep 21 kl. 16:18

Forsvinningssak ryster Storbritannia

En av de lengst løpende og høyest prioriterte forsvinningssakene i Storbritannia noen gang, forblir uløst. Nye opplysninger ledet politiet til et nytt søk, men ingenting av betydning ble funnet, forteller politiet..

NRK - 02 sep 21 kl. 12:08

Flere vaksiner godkjennes

Personer som er vaksinerte med vaksiner godkjent i Storbritannia, USA og av WHO får samme lettelser i innreisekarantene som personer vaksinert med EMA-godkjente vaksiner. Det skriver regjeringen i en pressemelding. Nå er også Nord-Makedonia, Tyrkia og Ukrainia koblet til EUs løsning for koronasertifikat.

NRK - 15 minutter siden

Russland ansvarleg for forgifting

Russland er ansvarlege for å ha drepe den russiske eks-spionen Alexandr Litvinenko. Det slår den europeiske menneskerettsdomstolen fast. Litvinenko døde av forgifting etter å ha fått i seg det radioaktive stoffet polonium i 2006.

NRK - 3 timer siden

Filippinane støttar Australia

Filippinane støttar den nye forsvarsavtalen mellom USA, Storbritannia og Australia. Dei håper avtalen skal sikre maktbalansen i området, melder Reuters. Filippinane fryktar Kina skal få for stor makt, og meiner forsvarssamarbeidet kan bidra til stabilitet framfor uro..

NRK - 3 timer siden

Ingen samtalar med Frankrike

Australias statsminister Scott Morrison seier det ikkje blir tid til å møte Frankrikes president Emmanuel Macron under FNs hovudforsamling for å snakke om ubåtavtalen som har skapt splid mellom landa. Australia skrota ein milliardavtale om å kjøpe franske ubåtar, til fordel for ein forsvarsavtale med USA og Storbritannia. – Eg har ikkje anledning til å møte Macron no, men eg er sikker på at anledninga byr seg på eit seinare tidspunkt, sa Morrison til frammøtte journalistar, melder Reuters..

NRK - 18 timer siden

USA vil åpne opp for vaksinerte

Vaksinerte kan reise til USA fra EU og Storbritannia fra og med november, vil Biden-administrasjonen kunngjøre mandag, ifølge Financial Times. Det vil i så fall være en stor diplomatisk seier for Brussel og London. Borgere fra Europa, inkludert Norge, har vært nektet innreise til USA.

E24 - 19 timer siden

Regjeringen i Storbritannia holdt krisemøte om gassprisene

Den britiske regjeringen holdt mandag et krisemøte med industrien og forbrukergrupper etter at prisen på gass i landet har nådd nye rekordhøyder..

NRK - Igår: 08:00

Australia ønsker møte med Frankrike

Den australske handelsministeren Dan Teehan seier han ønsker å møte sin franske motpart etter at Australia valde å skrote ei utbåtkontrakt med Frankrike. Landa signerte ei avtale om leveransar av ubåtar verdt 40 milliardar dollar. Australia valte nyleg å gå frå avtalen, og heller inngå samarbeid med USA og Storbritannia.

NRK - Igår: 21:54

Frankrike avlyser møte

Eit toppmøte mellom den franske og den britiske forsvarsministeren skulle finne stad til veka, men er avlyst som følge av ubåtkontrakten som blei skrota, skriv The Guardian. Frankrike trappar dermed opp konflikten. På fredag bestemte dei å hente heim sine ambassadørane frå USA og Australia.

NRK - Igår: 17:05

Macron og Biden skal ringes

Frankrikes og USAs presidenter Emmanuel Macron og Joe Biden har planlagt å ta en telefonprat om den betente ubåtsaken i løpet av de neste dagene. Australias vraking av en fransk ubåtkontrakt verdt flere hundre milliarder kroner har sendt sjokkbølger gjennom det transatlantiske samarbeidet. USA, Storbritannia og Australia kunngjorde onsdag et nytt strategisk partnerskap, og Frankrike sier de ikke ble orientert underveis – verken om samarbeidet eller vrakingen av ubåtsalget.

NRK - 29 aug 21 kl. 17:55

Macron vil ha sikker sone i Kabul

Frankrike og Storbritannia vil oppfordre FN til å opprette en sikker sone i Kabul for å beskytte humanitære operasjoner, ifølge president Emmanuel Macron. – Dette er svært viktig. Dette kan skape et rammeverk for FN til å handle i en krise, sier Macron ifølge søndagsavisa Journal du Dimanche.

NRK - I førrgår: 20:27

I «krise» med Australia og USA

Frankrikes utanriksminister Jean-Yves Le Drian seier landet er i ei krise med USA og Australia, etter at sistnemnde vraka ei fransk ubåtkontrakt verdt fleire hundre milliardar kroner og heller inngjekk eit samarbeid med USA og Storbritannia. Le Drian sa også at Frankrikes president Emmanuel Macron ikkje har snakka med USAs president Joe Biden om temaet, ifølge Reuters. Frankrike har kalla tilbake sine ambassadørar i USA og Australia som følge av saka..

NRK - I førrgår: 18:02

Ubåtsaken kan skade Nato

Den diplomatiske krisen mellom Frankrike, USA og Australia har skapt dyp splittelse mellom sentrale Nato-land. Frankrikes tilbakekalling av sine ambassadører til USA og Australia vekket stor oppsikt fredag kveld. Årsaken var at Australia vraket en fransk ubåtkontrakt verdt flere hundre milliarder kroner og heller inngikk et strategisk partnerskap med USA og Storbritannia.

NRK - 28 aug 21 kl. 23:18

Britiske tropper ute av Kabul

Det britiske forsvarsdepartementet opplyser lørdag kveld at det siste flyet med britiske soldater har tatt av fra Kabul. Dermed er Storbritannias 20-årige innsats i Afghanistan over. Storbritannia har evakuert 15000 mennesker fra Kabul på fjorten dager, inkludert 5000 britiske statsborgere og mer enn 8000 afghanere som jobbet for Storbritannia, skriver Sky news..

NRK - I førrgår: 11:21

USA vil møte Frankrike neste uke

USA håper de får diskutert striden med Frankrike om en ny sikkerhetsavtale med Australia ved FNs hovedforsamling neste uke. Det sier det amerikanske utenriksdepartementet i en uttalelse lørdag. Talsmann Ned Price sier i uttalelsen at Frankrike er «en viktig partner og vår eldste allierte».

NRK - 18 sep 21 kl. 03:20

USA håper på samtale med Frankrike

USA ønsker å få diskutere med Frankrike om sin forsvarsavtale med Australia på FNs generalforsamling neste uke, opplyser utenriksdepartementet fredag. – Frankrike er en viktig partner og vår eldste allierte, skrev talsmann for utenriksdepartementet, Ned Price på Twitter fredag. Den diplomatiske striden oppsto da en omfattende forsvarsavtale mellom USA, Australia og Storbritannia ble kunngjort onsdag.

NRK - 17 sep 21 kl. 22:02

Frankrike hentar heim ambassadørar

Frankrike hentar heim ambassadørane sine i USA og Australia etter at sistnemnde droppa ubåtavtalen med Frankrike. Australia valte heller å inngå ei forsvarsavtale med USA og Storbritannia. Det inneber at Australia skal bygge tolv atomdrivne ubåtar, noko som sat ein stoppar for storkontrakten på 40 milliardar dollar med Frankrike.

NRK - 17 sep 21 kl. 16:25

Frankrike: Stoler ikke på Australia

Etter at Australia droppet ubåtavtalen med landet, sier franske myndigheter at de ikke lenger kan stole på Australia i de pågående handelsforhandlingene med EU. Onsdag kunngjorde USA, Australia og Storbritannia overraskende et nytt forsvarssamarbeid. Det innebærer at Australia skal bygge tolv atomdrevne ubåter, og at de dermed vraker en storkontrakt om å kjøpe konvensjonelle ubåter fra Frankrike.

VG - 17 sep 21 kl. 03:23

Australia får tilgang på atomdrevne ubåter – Kina fordømmer avtalen

Australia, USA og Storbritannia begrunner avtalen med «økte regionale sikkerhetsbekymringer». Det kinesiske utenriksdepartementet kaller avtalen «høyst uansvarlig»..

NRK - 16 sep 21 kl. 22:48

Holder testament hemmelig i 90 år

En domstol har bestemt at avdøde prins Philips testamente skal forsegles for offentligheten i 90 år for å beskytte verdigheten til hans kone dronning Elizabeth. Testamenter er vanligvis offentlige dokumenter i Storbritannia, men det gjelder altså ikke prins Philips. Det forsegles etter pålegg fra High Court i London, noe som er kutyme for kongefamiliens testamenter.

NRK - 16 sep 21 kl. 22:43

Sir Clive Sinclair er død

Den britiske oppfinneren og forretningsmannen Sir Clive Sinclair er død, 81 år gammel. Han er særlig kjent for å ha brakt billige datamaskiner inn i folks hjem. Hans datter Belinda Sinclair bekrefter dødsfallet overfor The Guardian.

NRK - 16 sep 21 kl. 17:59

EU ikke informert om allianse

EU er lite fornøyd med å ha blitt holdt utenfor de hemmelige samtalene om et forsvarssamarbeid mellom USA, Storbritannia og Australia. – Vi er skuffet over å ikke bli informert og for å ikke ha vært del av disse samtalene, sa EUs utenrikspolitiske sjef Josep Borrell i en uttalelse torsdag. Prosjektet tolkes som et forsøk på å demme opp for Kinas innflytelse i blant annet Stillehavsregionen, og ble kunngjort av USAs president Joe Biden, Storbritannias statsminister Boris Johnson og Australias statsminister Scott Morrison på et videomøte onsdag kveld norsk tid.

Aftenposten - 16 sep 21 kl. 17:39

EU: Ikke informert om forsvarsalliansen mellom USA, Storbritannia og Australia

EU er lite fornøyd med å ha blitt holdt utenfor de hemmelige samtalene om et forsvarssamarbeid mellom USA, Storbritannia….

E24 - 16 sep 21 kl. 15:54

Inngår strømavtale med britene: – Styrker samarbeidet

Regjeringen skrev torsdag under en avtale med Storbritannia om utveksling av kraft, to uker før North Sea Link-kabelen skal i full drift og for første gang utveksle strøm mellom landene..

NRK - 16 sep 21 kl. 08:59

Australia skal bygge atomubåtar

Australia skal byggje tolv atomdrivne ubåtar saman med USA og Storbritannia. Det sa leiarane for dei tre landa onsdag. Partnarskapet får namnet Aukus og opnar for at dei tre landa kan dele teknologi om blant anna nettsikkerheit, kunstig intelligens, undervassystem og gi moglegheit for å nå mål langt vekke.

Dagbladet - 16 sep 21 kl. 01:42

Nytt partnerskap kan provosere Kina

Australia skal bygge tolv atomdrevne ubåter i et nytt partnerskap med USA og Storbritannia. Det kunngjorde de tre landenes ledere onsdag.Click to add subtitle.

Dagbladet - 16 sep 21 kl. 01:42

Atompakt mot Kina kan provosere

Australia skal bygge tolv atomdrevne ubåter i et nytt partnerskap med USA og Storbritannia. Det kunngjorde de tre landenes ledere onsdag..

NRK - 14 sep 21 kl. 13:24

Vil endre finansiering av kullkraft

OECD skal forhandle om å forby eksportfinansiering av kullkraftverk. Ifølge Nærings- og fiskeridepartementet er det et forslag Norge vil stille seg bak, skriver NTB. Norge har sammen med EU, Canada, USA, Storbritannia, Sveits og Sør-Korea fremmet et forslag i OECDs eksportfinansieringsgrupper om forbud av eksportfinansiering av kullkraftverk uten effektiv karbonfangst.

NRK - 14 sep 21 kl. 07:05

Skal lansere vinterplan for korona

Det er venta at statsminister i Storbritannia, Boris Johnson, i dag skal lansere sin «vinterplan» mot koronasmitte. Planen inkluderer ei tredje booster-dose med koronavaksine for alle over 50 år, samt massevaksinering mot influensa, ifølge Sky News. Johnson vil truleg ta full avstand mot potensielle nye nedstengingar, men vil framleis ha moglegheita til å innføre påbod om munnbind, heimekontor og sosial distansering ved ein plutseleg og stor auke i smitte, ifølge kanalen..

NRK - 14 sep 21 kl. 02:17

Fullvaksinerte i Storbritannia

Personer som var fullvaksinert mot koronavirus, utgjorde kun 1,2 prosent av alle koronarelaterte dødsfall i England i årets første halvår. Det viser en oversikt fra Storbritannias statistiske sentralbyrå ONS. 51.

NRK - 22 aug 21 kl. 14:56

G7 skal diskutere Afghanistan

G7-landa skal diskutere situasjonen i Afghanistan på tysdag, seier statsminister i Storbritannia Boris Johnson, ifølgje AFP. G7 er eit samarbeidsforum mellom finansministrane i sju av dei rikaste landa i verda: Frankrike, Italia, Japan, Storbritannia, Tyskland, USA og Canada..

Aftenposten - 10 sep 21 kl. 22:51

I dag åpner Danmark igjen. Sverige har satt dato. Hva hindrer Norge i å gjøre det samme?

Til tross for at smittetrykket er mer enn dobbelt så stort i Storbritannia som i Norge, pågår festen for fullt i landet..

NRK - 10 sep 21 kl. 20:45

Lastebilsjåførmangel i UK

Britiske myndigheter gjør prøven for lastebilsertifikat enklere for å takle en omfattende mangel på lastebilsjåfører som fører til tomme butikkhyller. Mangelen skyldes at tusener av sjåfører fra EU-land forlot Storbritannia etter brexit, og også til en viss grad tiltak mot koronaviruset. For å rekruttere flere briter til yrket vil myndighetene åpne opp for 50.

NRK - 10 sep 21 kl. 20:45

Britisk mangel på lastebilsjåfører

Britiske myndigheter gjør prøven for lastebilsertifikat enklere for å takle en omfattende mangel på lastebilsjåfører som fører til tomme butikkhyller. Mangelen skyldes at tusener av sjåfører fra EU-land forlot Storbritannia etter brexit, og også til en viss grad tiltak mot koronaviruset. For å rekruttere flere briter til yrket vil myndighetene åpne opp for 50.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt