Storbritannia

Søndag, 18 April, 07:16

Nyheter om Storbritannia

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - Igår: 16:11

Smitten i Storbritannia går ned

Tallet på koronasmittede i alle deler av Storbritannia er lavere enn de har vært siden september i fjor. Det britiske statistikkbyrået ONS har beregnet at én av 480 personer i England var smittet forrige uke, mens forholdet var én til 340 uka før..

NRK - I førrgår: 16:03

Brexit-problemer for Norge

Samtidig som det planlegges å bygge batterifabrikker i Norge har NHO-bedrifter oppdaget en ulempe med brexitavtalen mellom EU og Storbritannia. Elbiler som selges i EU-land og Storbritannia med norske batterier vil bli rammet av en tollsats på 10 prosent fra 2027..

NRK - 14 april 21 kl. 18:00

38 koronadødsfall i Storbritannia

I Storbritannia er det registrert 38 koronadødsfall i løpet av det siste døgnet, og nærmere 2500 nye smittede. Tallet på smittede og døde i landet har falt kraftig i takt med vaksineringen. Så langt har over 32 millioner briter fått første vaksinedose, over 8 millioner har fått to..

NRK - 24 mars 21 kl. 13:27

EU vil bremse vaksineeksporten

EU-kommisjonen vil begrense eksport av egenproduserte vaksiner og dermed sikre seg flere doser til eget bruk. Endringen ble kunngjort etter et møte i EU-kommisjonen onsdag. Årsaken er det EU oppfatter som en urettferdig fordeling av vaksinedoser mellom unionen og Storbritannia.

NRK - 12 april 21 kl. 20:48

Positiv til andre AstraZeneca-dose

Det er trolig trygt å gi andre dose av AstraZeneca-vaksinen til dem som ikke opplevde de alvorlige bivirkningene etter første dose, ifølge en norsk ekspert. Flere millioner personer i Storbritannia har fått den omstridte vaksinen uten å bli rammet av blodpropp. Det får professor Per Morten Sandset – en av Norges fremste eksperter på blodproppsykdom – til å ta til orde for at man også her i landet bør vurdere å gi vaksinedose nummer to til dem som allerede har fått første dose uten å bli syke, ifølge VG.

NRK - 11 april 21 kl. 17:56

Vaksineboost i Storbritannia

I Storbritannia er det nå satt nærmere 40 millioner doser koronavaksine. Over 32 millioner briter har fått første vaksinedose, mens over 7 millioner har fått andre dose. Gjenåpningen av landet er i full gang, og mandag åpner pubene igjen..

NRK - 18 mars 21 kl. 12:17

Handelen mellom EU og Storbritannia

Etter fullføringen av brexit har det vært en rekordstor nedgang i handelen mellom EU og Storbritannia. Britisk eksport til kontinentet raste med 59,5 prosent i januar i år. Storbritannia forlot EUs indre marked 1.

NRK - 03 april 21 kl. 21:17

Demonstrasjonar i Storbritannia

Tusenvis av demonstrantar samla seg fleire stader i Storbritannia laurdag, for å protestere mot ei føreslege lov som skal gi politiet meir makt til å slå ned demonstrasjonar. I London førte det til samanstøytar mellom demonstrantar og politiet..

NRK - 03 april 21 kl. 02:36

Vant 1,4 milliarder på lotteri

En person i Storbritannia vant rundt 1, 4 milliarder kroner på lotteri skriver Sky News. Dette skal være den femte største gevinsten som har funnet sted i Storbritannia..

NRK - 02 april 21 kl. 19:00

30 tilfelle av blodpropp

Storbritannia har registrert 30 tilfelle av blodpropp etter vaksinering med AstraZeneca-vaksinen, og kallar risikoen for å få slik blodpropp for særs liten. Meir enn 18 millionar personar i Storbritannia har vorte vaksinerte med AstraZeneca-vaksinen..

NRK - 12 mars 21 kl. 16:18

EU vil rettsforfølge Storbritannia

EU-kommisjonen vil ta rettslige skritt mot Storbritannia, for brudd på brexitavtalen, opplyser kilder til AFP. Storbritannia har utsatt kontroll av mat og jordbruksprodukter som sendes til Nord-Irland. Dette er utsatt til oktober..

Aftenposten - 02 april 21 kl. 13:11

Bare vaksinepass skal gi adgang til arbeidsplasser og tjenester. Nå vekker forslaget sinne i Storbritannia.

Om du ikke viser frem vaksinepass kan du bli nektet adgang til bedrifter og tjenester i Storbritannia..

NRK - 01 april 21 kl. 15:47

Johnson: – Trist situasjon

Statsminister i Storbritannia, Boris Johnson, seier torsdag at han tykkjer koronasituasjonen i Frankrike er «veldig trist». Han seier at erfaringar tilseier at smittesituasjonen i Frankrike vanlegvis spreier seg til Storbritannia etter nokre veker..

NRK - 28 mars 21 kl. 16:59

30 millioner briter vaksinert

I Storbritannia har nå flere enn 30 millioner fått første dose av koronavaksine. Det tilsvarer 57 prosent av alle voksne, melder helsedepatrtementet søndag. Drøye 3,5 millioner har også fått dose nummer to.

NRK - 8 timer siden

Vaksinerte 600.000 på én dag

I Storbritannia er over 600.000 doser koronavaksiner satt i løpet av 24 timer, opplyser myndighetene. Fredag fikk 119.

NRK - 10 timer siden

Kalte kolleger «bomullsplukkere»

Svarte og asiatiske ansatte som arbeider med utsendelse av innvandrere fra Storbritannia blir kalt «bomullsplukkere» av hvite kolleger. Det hevder en tidligere ansatt i selskapet Mitie i en klage til det britiske arbeidstilsynet, melder the Guardian..

NRK - 27 mars 21 kl. 18:25

Lavere smittetall i Storbritannia

Både tallene på koronasmittede og døde har fallt kraftig i Storbritannia i takt med at landet har vaksinert millioner av innbyggere. Det siste døgnet er det registrert 4.715 nye smittede, på den verste datoen under pandemien, 8.

NRK - 26 mars 21 kl. 19:21

EU og Storbritannia enige om finans

EU og Storbritannia er blitt enig om en avtale om regulering av finanstjenester etter brexit. Det britiske finansdepartementet sier at enigheten vil skape et rammeverk for frivillig samarbeid om reguleringer, og et forum der temaer om regulering kan drøftes..

NRK - Igår: 17:39

Flere britiske blodpropp-tilfeller

Storbritannia har avdekket ytterligere 96 tilfeller av blodpropp som er knyttet til koronavaksinen fra AstraZeneca. Det sier professor Per Morten Sandset ved Universitetet i Oslo til VG. Han er med i en ekspertgruppe i forbindelse med bivirkningene..

E24 - I førrgår: 18:57

NHO bekymret for brexitsmell på norsk batterieksport

Organisasjonen får støtte fra regjeringen om at norske bilbatterier til Storbritannia ikke burde rammes av ny brexitavtale..

NRK - I førrgår: 13:21

Hellas vil fjerne karantenekrav

Hellas planleggjer å fjerna karantekravet for turistar frå EU-land, USA, Storbritannia og somme land i Midtausten. For å sleppa karantene må turistane kunne leggja fram bevis på vaksinering, eller ein negativ koronatest. Turistar må også rekna med å kunne bli plukka ut til koronatest på grensa.

NRK - 14 april 21 kl. 17:54

469 koronadødsfall i Italia

I Italia er det registrert 469 koronadødsfall det siste døgnet. Samtidig meldes det om over 19.000 nye smittede.

E24 - 24 mars 21 kl. 07:01

Britisk avis: – Storbritannia vurderer forbud mot nye letelisenser

Storbritannia har et av verdens strengeste klimamål og forbereder gigantisk klimatoppmøte. Ifølge britisk avis vurderer landet nå forbud mot ny leting etter olje og gass..

NRK - 14 april 21 kl. 08:23

Høy ledighet blant unge svarte

Unge svarte er de hardest rammet av arbeidsledighet i Storbritannia under koronapandemien. 35 prosent av svarte mellom 18 or 24 år er ledige, og det er en langt høyere andel enn blant hvite unge, melder BBC..

Aftenposten - 22 mars 21 kl. 21:44

Lørdag satte Storbritannia flere vaksiner enn Norge har klart på tre måneder. Hvordan er det mulig?

Norge og EU henger langt bak Storbritannia i vaksineringen. Penger, en Hollywood-film og sterke fagmiljøer kan forklare….

NRK - 12 april 21 kl. 20:48

Mener man

Professor Per Morten Sandset, en av Norges fremste eksperter på blodproppsykdom, mener man bør vurdere å gi AstraZeneca-vaksinen til de som har fått første dose. Det sier han til VG. – Foreløpig er det i Storbritannia ikke observert tilfelle av den alvorlige bivirkningen etter andre vaksinedosen, men det er nå påvist mange tilfeller etter den første dosen.

NRK - 21 mars 21 kl. 18:27

Over 870.000 vaksinert på ett døgn

Det siste døgnet er over 870.000 personer vaksinert med første dose av koronavaksinen i Storbritannia. Landet har vaksinert over 27 millioner mennesker, mer enn halvparten av alle voksne i Storbritannia, med første dose av koronavaksinen..

NRK - 10 april 21 kl. 13:35

Mange land må vente i månedsvis

Covax-initiativet skulle sikre at også fattige land får koronavaksiner, men forsinkelser fører til at vaksineringen kan stanse helt opp i flere måneder. I opptil 60 land, mange av dem fattige, er det nå frykt for at innbyggere som har fått første vaksinedose, vil måtte se langt etter neste dose. Det skyldes at nesten alle leveranser via Covax-programmet har stanset opp, og det er ikke utsikter til at det blir levert flere før i slutten av juni.

NRK - 10 april 21 kl. 07:40

Britene hedrer prins Philip i dag

Kanoner over hele Storbritannia vil bli avfyrt i dag i en hyllest til avdøde prins Philip. Det er også planlagt ett minutts stillhet for å hedre ham før flere sportsarrangementer. Dronning Elisabeths ektemann døde i går, 99 år gammel..

NRK - 09 april 21 kl. 19:58

-Du vil bli dypt savnet

Prins Harry og hertuginne Meghan har kommentert prins Philips bortgang med en uttalelse på sin hjemmeside der de skriver at de vil savne ham. – Til kjærlig minne om Hans Kongelige Høyhet hertugen av Edinburgh, 1921–2021. Takk for alt du har gjort.

Dagbladet - 09 april 21 kl. 17:57

«Motorsagmassakre» i Surrey

Over 30 ganger i løpet av de siste dagene har det som lokalt går under navnet «motorsagmassakren» utspilt seg langs elva Themsen i Surrey i Storbritannia..

NRK - 09 april 21 kl. 10:33

Færre dødsfall knyttes til sollys

Færre koronarelaterte dødsfall er registrert i områder der det er mer sollys, viser britisk forskning basert på tall fra Storbritannia, Italia og USA. Det skriver NTB. De tre landene har noen av verdens høyeste koronarelaterte dødstall, både absolutte tall og målt per innbygger, men dødeligheten falt betydelig gjennom sommeren.

VG - 09 april 21 kl. 07:35

Sjekk om bestefar var i England under krigen

Viktige deler av historien om nordmenn i Storbritannia under krigen er digitalisert. Alle som vil, kan søke etter slektninger eller navn..

NRK - 08 april 21 kl. 08:40

Hongkong-aktivist har fått asyl

Nathan Law, en av Hongkongs mest fremtredende demokratiforkjempere, har sagt at Storbritannia har gitt ham asyl, skriver NTB. Law er siktet under den nye sikkerhetsloven i Hongkong. Flere demokratiforkjempere har flyktet derfra etter innføringen..

NRK - 08 april 21 kl. 08:31

Fordømmer utestenging av ambassadør

Storbritannia fordømmer handlingene til den myanmarske militærjuntaen etter at Myanmars ambassadør ble utestengt fra ambassaden i London, melder AFP. Onsdag tok diplomater lojale mot regimet kontroll over ambassaden i London..

NRK - 08 april 21 kl. 08:22

Vil bygge hydrogenkraftverk

Equinor og britiske SSE Thermal planlegger å bygge verdens første kraftverk som skal drives av hydrogen i Humberområdet i Storbritannia. Det er også planer om et gasskraftverket som skal bruke teknologi for fangst og lagring av karbon..

NRK - 07 april 21 kl. 23:14

Myanmars ambassadør stengt ute

Myanmars ambassadør til Storbritannia sier han er blitt utestengt fra ambassaden i London av personer tilknyttet det myanmarske militæret. Ambassadør Kyaw Zwar Minn hevder overfor nyhetsbyrået AFP at ambassaden okkuperes av en forsvarsattaché og flere andre personer..

NRK - 23 des. 20 kl. 16:42

Nok en mutasjon i Storbritannia

Enda en ny variant av koronaviruset er oppdaget i Storbritannia, sier helseminister Matt Hancock under en pressekonferanse onsdag. Hancock sier denne varianten ser ut til å være mer smittsom enn den andre muterte varianten. Den varianten har ført til at flere land har stengt grensene for Storbritannia, for å stanse spredning.

NRK - 07 april 21 kl. 16:51

Stanser AstraZeneca-vaksinering

Storbritannia stanser AstraZeneca-vaksinering av personer under 30 år. Denne gruppa vil inntil videre bli tilbudt andre koronavaksiner mens en mulig blodpropp-forbindelse granskes, opplyser det britiske legemiddeltilsynet. Stansen kommer etter at det europeiske legemiddelbyrået (EMA) i dag sa at tilfellene med blodpropp og lave blodplater bør listes som en mulig sjelden bivirkning av AstraZeneca-vaksinen..

NRK - 07 april 21 kl. 09:49

Har starta bruk av Moderna-vaksine

Storbritannia har byrja utrullinga av Moderna-vaksinen. Vaksinen, som allereie er godkjend i EU og Noreg, er den tredje vaksinetypen som blir tatt i bruk i landet. Den første Moderna-vaksinen blei sett på eit sjukehus i Wales..

Klartale - 07 april 21 kl. 09:00

Stans i test av koronavaksine på barn

Det har blitt gjort en test av koronavaksine på barn i Storbritannia. Testen er nå stanset inntil videre..

E24 - 17 mars 21 kl. 05:45

Uber ansetter over 70.000 sjåfører i Storbritannia

Uber gir 70.000 sjåfører fast ansettelse i Storbritannia etter at høyesterett slo fast at sjåførene ikke er å anse som selvstendig næringsdrivende..

NRK - 16 mars 21 kl. 14:18

Avtale med Storbritannia og EU

Norge, EU og Storbritannia er enige om en avtale om felles forvaltning av fiskebestanden i Nordsjøen i 2021, samt tre ulike kvoteavtaler. Fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen sier i en pressemelding at han er fornøyd..

E24 - 16 mars 21 kl. 14:04

Norge enig med Storbritannia og EU om fiskeriavtaler

Norge, EU og Storbritannia er enige om en avtale om felles forvaltning av fiskebestanden i Nordsjøen i 2021, samt tre ulike kvoteavtaler..

NRK - 16 mars 21 kl. 13:13

Storbritannia vil ha mer atomvåpen

Storbritannia planlegger å øke atomvåpenarsenalet sitt, som avviker fra en langvarig avvæpningstrend. Pågående trusler gjør at det ikke lenger er mulig å holde seg til forpliktelser om å redusere antallet atomvåpen, heter det i et regjeringsdokument..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt