Storbritannia

Monday, 26 September, 18:22

Nyheter om Storbritannia

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 09 sep 22 kl. 09:45

Dronning Elizabeths død ble markert verden over

Dronning Elizabeth av Storbritannia døde fredelig torsdag. Hun ble 96 år gammel. Hun har sittet 70 år ved tronen.

Klartale - 09 sep 22 kl. 15:18

Må klare seg uten dronningen som veiviser

Ingen kan si det er uventet når en 96 år gammel dame dør. Men det betyr ikke at det er mindre trist og vemodig. Spesielt ikke for et land som Storbritannia.

Klartale - 09 sep 22 kl. 08:32

Storbritannia i sorg

Pomp, prakt og høytidelige tradisjoner. Slik skal britene minnes og sørge over dronning Elizabeth. Hun døde torsdag.

NRK - 23 sep 22 kl. 10:41

Pundet er på sitt svakeste på 37 år

Britiske pund falt fredag til sitt laveste mot dollaren siden 1985, samtidig som inflasjonen i Storbritannia er skyhøy. Britiske pund var nede i en kurs på 1,1170 dollar fredag, det laveste nivået på 37 år. Det skjer samtidig som mange britene sliter med å betale for økte levekostnader.

NRK - 14 sep 22 kl. 08:21

Inflasjonen faller litt i Storbritannia

Inflasjonen i Storbritannia falt litt fra 10,1 til 9,9 prosent i august. Bakgrunnen er blant annet et fall i bensinprisene, skriver Sky News. Storbritannia har hatt en av de høyeste inflasjonstaktene i Europa, blant annet på grunn av uvanlig høye energipriser..

NRK - 09 sep 22 kl. 09:17

Kronprinsparet avlyser besøk til Storbritannia

Som følge av at Hennes Majestet Dronning Elizabeth II av Storbritannia er gått bort, vil Kronprinsparets offisielle besøk til Storbritannia neste uke ikke bli gjennomført, melder Kongehuset..

NRK - I førrgår: 12:12

Charles tar fatt på hverdagen som konge

Etter noen ekstraordinære uker for Storbritannia tar kong Charles fatt på hverdagen som statsoverhode. For første gang har Charles blitt avbildet når han gjør sine offisielle plikter som konge i Buckingham Palace. På bildet sitter kongen i sitt arbeidsværelse med dokumenter oversendt fra regjeringer i Storbritannia og Samveldet.

NRK - 22 sep 22 kl. 13:15

Storbritannia øker styringsrenten til høyeste nivå siden 2008

Styringsrenten i Storbritannia blir satt opp til 2,25 prosent, det høyeste nivået siden 2008. Bank of England indikerer at landet allerede er i resesjon. Økningen på 0,5 prosentpoeng var mindre enn det markedet hadde belaget seg på, men i tråd med det økonomer og analytikere hadde ventet, skriver Sky News.

NRK - 22 sep 22 kl. 03:51

Storbritannia lover militærhjelp til Ukraina

Ukraina skal få militærhjelp av Storbritannia helt til landet går seirende ut av krigen, sier statsminister Liz Truss. – I dette kritiske øyeblikket i konflikten lover jeg at vi skal forbedre eller øke vår militærstøtte til Ukraina, så lenge det trengs, sa Trus i en tale til FNs hovedforsamling natt til torsdag. (NTB).

VG - 21 sep 22 kl. 00:54

Russisk politiker: – Vi kan atombombe Storbritannia til en Mars-ørken

En russisk politiker i Putins parti truer med å bruke atombombe mot Storbritannia. En av de mest kjente talkshow-vertene svarer med at «vi skulle ha gjort det» da statslederne var samlet til dronning-begravelse..

NRK - 11 aug 22 kl. 16:16

Ny hetebølge i Storbritannia kan føre til tørkealarm i enkelte områder

Det er ventet at det vil erklæres tørke i noen områder sør og øst i Storbritannia fredag. Årsaken er en ny hetebølge. Fredag møtes den nasjonale tørkegruppen, som består av representanter fra myndighetene, vannselskaper og det britiske bondelaget NFU.

Aftenposten - 18 sep 22 kl. 23:47

Se direkte: Storbritannia står stille i dag. Slik blir en av tidenes største begravelser time for time.

Storbritannia står stille når dronning Elizabeth begraves i dag. Følg dagen i direktesendingen øverst i denne saken..

Aftenposten - 18 sep 22 kl. 18:01

I morgen står Storbritannia stille. Slik blir en av tidenes største begravelser.

Storbritannia vil stå stille når dronning Elizabeth begraves mandag. Slik blir dagen..

Klartale - 29 aug 22 kl. 14:03

Folk sliter med å betale regningene i Storbritannia

Millioner av briter sliter med å betale regningene sine. En av dem er Jennifer Jones på 54 år. Hun bor i London.

NRK - 28 aug 22 kl. 12:46

Over 25.000 migranter har krysset kanalen hittil i år

Over 25.000 flyktninger og migranter har krysset Den engelske kanal til Storbritannia hittil i år, ifølge tall fra britiske myndigheter. Lørdag ble 915 mennesker i 19 småbåter plukket opp av den britiske kystvakten.

NRK - 25 aug 22 kl. 11:01

Svindelmistenkt danske utlevert fra Storbritannia

En 46 år gammel dansk mann, mistenkt for svindel og hvitvasking av 22 millioner kroner, er utlevert fra Storbritannia til Danmark. Det opplyser dansk politi torsdag. Mannen er mistenkt for grov hvitvasking i Danmark i perioden januar 2015 til mars 2017.

Klartale - 14 sep 22 kl. 08:35

Det meste må vente når dronning Elizabeth skal begraves

Dronning Elizabeth døde 8. september. Det har ført Storbritannia inn i en unntakstilstand.

E24 - 14 sep 22 kl. 08:12

Inflasjonen i Storbritannia faller forsiktig fra skyhøye nivåer

Fall i bensinprisen demper prisveksten i Storbritannia..

Klartale - 24 aug 22 kl. 08:38

Norge og Storbritannia kjøper små droner til Ukraina

En drone er et fartøy som flyr. Noen styrer det fra avstand. Black Hornet er en liten, norsk drone.

Klartale - 13 sep 22 kl. 07:00

Hvordan skal kong Charles styre Samveldet?

Etter dronning Elizabeth døde ble sønnen hennes konge. Nå møter kong Charles utfordringer på tronen. Én av dem er å holde fast på landene i Samveldet.

NRK - 04 aug 22 kl. 05:32

Norge og Storbritannia i diplomatisk strid om kvinners rettigheter

Norge og flere andre land nekter å underskrive en internasjonal erklæring om religionsfrihet og likestilling. Grunnen er at Storbritannia har endret teksten. Ifølge Vårt Land har dette ført til en diplomatisk strid mellom Norge og Storbritannia.

Klartale - 12 sep 22 kl. 08:31

Charles er konge i Storbritannia og flere andre land

Kong Charles ble født i 1948. Han er dronning Elizabeths eldste sønn. Torsdag døde britenes dronning.

NRK - 09 sep 22 kl. 13:05

Ringer med kirkeklokker over hele Storbritannia

Kirker over hele Storbritannia ringte med kirkeklokker klokken 13.00 norsk tid fredag for å hedre avdøde dronning Elizabeth. Som statsoverhode var dronningen også overhode for den engelske kirken..

Klartale - 09 sep 22 kl. 11:55

Hva skjer i Storbritannia nå?

Dronning Elizabeth er død. Hva som skjer etter hennes død har vært planlagt lenge. Planen kalles «Operasjon London Bridge».

NRK - 09 sep 22 kl. 10:31

Danmark vil fortsatt sende asylsøkere til Rwanda

Danske og rwandiske myndigheter har bekreftet ambisjonen om å etablere en ordning for å sende asylsøkere fra Danmark til Rwanda. Det går fram av en felles erklæring som nyhetsbyrået Ritzau har fått tilgang til. Fra dansk side er den undertegnet av utlendings- og integreringsminister Kaare Dybvad Bek og utviklingsminister Flemming Møller Mortensen, som fredag er på besøk i Rwanda.

Aftenposten - 09 sep 22 kl. 09:49

Kronprinsparet avlyser besøk til Storbritannia

Kronprinsparet skulle etter planen ha vært på offisielt besøk i Storbritannia neste uke..

NRK - 08 sep 22 kl. 20:28

Statsminister Støre om dronningens død

– Det står stor respekt av dronning Elizabeths livsgjerning, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) etter den britiske monarkenes død. – En historisk epoke og et langt liv i tjeneste for Storbritannia er slutt, skriver Støre i en melding. – I sju tiår år har hun representert kontinuitet og samhold, også i det nære forholdet mellom våre to land og våre kongefamilier.

NRK - 28 jul 22 kl. 16:28

Over 100.000 ukrainske flyktninger i Storbritannia

Over 100.000 flyktninger fra Ukraina har hittil fått opphold i Storbritannia ved hjelp av landets visaordninger. Per mandag hadde 104.

Klartale - 06 sep 22 kl. 14:28

Liz Truss er innsatt som Storbritannias nye statsminister

Tirsdag ble Liz Truss innsatt som Storbritannias statsminister. Det skjedde på en seremoni på slottet Balmoral i Skottland. Seremonien ble ledet av dronning Elizabeth II.

NRK - 13 timer siden

Rekordlav pund mot dollar

Det britiske pundet har falt sitt laveste nivå mot amerikanske dollar natt til mandag. den tidlige handelen i Asia var et pund mandag verdt 1,035 amerikanske dollar, ifølge tall fra Bloomberg. Enkelte kommentatorer har advart mot at den kan synke ytterligere – kanskje så mye at de to valutaene blir like mye verdt.

NRK - Igår: 15:31

Truss: – Ikke lytt til Putins falske trusler

Statsminister Liz Truss sier at Storbritannia og allierte ikke må høre på president Vladimir Putins «sabelrasling» etter at han beordret en delvis mobilisering i Ukraina og understreket igjen muligheten for en atomkonflikt. – Vi burde ikke høre på Putins sabelrasling og falske trusler. I stedet må vi fortsette å innføre sanksjoner mot Russland og fortsette å støtte ukrainerne, sier Truss i et CNN-intervju som ble sendt søndag..

NRK - 05 sep 22 kl. 01:13

Nesten 1000 migranter krysset Den engelske kanal

Nesten 1000 migranter krysset søndag Den engelske kanal fra Frankrike til Storbritannia i 20 båter. Ifølge det britiske forsvarsdepartementet var det 960 migranter som foretok den farlige overfarten over den travle skipsleia søndag. Det er det høyeste tallet på en dag siden rekorden med 1.

NRK - 04 sep 22 kl. 08:29

Vil etterforska påstandar om smugling av britisk skulejente til Syria

Den britiske skulejenta Shamima Begum (23) mista statsborgarskapet sitt i 2020 for å ha slutta seg til IS i Syria som 15-åring. Nyleg blei påstandar om at ein kanadisk etterretningsmann smugla Begum og hennar to venninner til Syria for å delta i IS lagt fram i boka «The Secret History of the Five Eyes» av Richard Kerbaj. Advokaten til Begum-familien, Tasnime Akunjee, seier at han har snakka med fleire personar i den kanadiske etterretninga som seier dei er bekymra og sjokkert over organisasjonen si rolle i menneskesmuglinga av Begum, og at dei vil støtta ei etterforsking av saka, skriv The Observer.

NRK - 04 sep 22 kl. 08:29

Forsvarar: CSIS vil undersøka påstandar om menneskesmugling av britisk skulejente til Syria

Den britiske skulejenta Shamima Begum (23) mista statsborgarskapet sitt i 2020 for å ha slutta seg til IS i Syria som 15-åring. Nyleg blei påstandar om at ein kanadisk etterretningsmann smugla Begum og hennar to venninner til Syria for å delta i IS lagt fram i boka «The Secret History of the Five Eyes» av Richard Kerbaj. Advokaten til Begum-familien, Tasnime Akunjee, seier at han har snakka med fleire personar i den kanadiske etterretninga som seier dei er bekymra og sjokkert over organisasjonen si rolle i menneskesmuglinga av Begum, og at dei vil støtta ei etterforsking av saka, skriv The Observer.

NRK - I førrgår: 22:39

Australia og USA i samtaler om å bygge de første atomdrevne ubåtene

Australia er i samtaler med USA om å bygge de første atomdrevne ubåtene, melder Wall Street Journal fredag. Tidligere i år inngikk Australia og Frankrike forlik etter at Australia brøt en gigantkontrakt om kjøp av franske dieselubåter. De brøt kontrakten fordi de heller ville ha atomdrevne ubåter fra USA og Storbritannia..

E24 - 22 sep 22 kl. 13:01

Nytt rentehopp i Storbritannia

Bank of England setter opp renten med 0,5 prosentpoeng for andre gang på rad..

NRK - 22 sep 22 kl. 10:21

Storbritannia opphever fracking-forbud

Den britiske regjeringen opphevet torsdag forbudet på såkalt fracking, der olje og gass utvinnes fra skiferfelt. Statsminister Liz Truss sier at det er en «absolutt prioritet» å styrke landets energiforsyning..

NRK - 22 sep 22 kl. 05:54

Storbritannia vurderer å flytte ambassaden i Israel

Den britiske ambassaden i Israel kan bli flyttet fra Tel Aviv til Jerusalem. Storbritannias statsminister Liz Truss informerte Israels statsminister Yair Lapid under FN-møte i New York onsdag, at den britiske regjeringen vurderer å flytte ambassaden. (NTB/DPA).

Aftenposten - 21 sep 22 kl. 19:18

Sterke internasjonale reaksjoner etter Putins siste trekk: Viser at krigen ikke går etter planen

Kina ber om våpenhvile. EU kaller Vladimir Putin desperat. Storbritannia mener Russlands president innrømmer at….

NRK - 21 sep 22 kl. 19:26

DJ Jamie Roy er død

Den skotske DJ-en og produsenten Jamie Roy er død. Han ble 33 år. Roy har spilt på festivaler verden rundt og låtene hans var svært populære også i Storbritannia..

NRK - 21 sep 22 kl. 12:05

Britiske bedrifter får strømstøtte

Regjeringen i Storbritannia har lagt fram en støttepakke til landets bedrifter for å hjelpe dem gjennom en vinter der det er spådd skyhøye energipriser. Støtten skal gjelde i seks måneder fra 1. oktober, ifølge statsminister Liz Truss.

Klartale - 20 sep 22 kl. 16:10

Kong Charles sin vei til tronen ble lagt av hans mor

Dronning Elizabeth brukte mye av sine siste to år å gjøre det klart til Kong Charles. Slik ville hun sikre at familien også klarte seg etter at hun døde. Overgangen begynte sakte.

NRK - 11 aug 22 kl. 15:02

Norge skal bidra til opplæring av ukrainske soldater i Storbritannia

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) bekrefter at Norge skal hjelpe til med opplæring av ukrainske soldater i Storbritannia. – De ukrainske styrkene har sterkt behov for ytterligere trening og opplæring. Norge er positive til det britiske initiativet om å trene opp ukrainske soldater i Storbritannia.

NRK - 22 jul 22 kl. 13:08

EU kunngjør fire saker mot Storbritannia for brudd på Nord-Irland-protokollen

EU-kommisjonen har innledet fire nye juridiske prosesser mot Storbritannia for det den mener er manglende etterlevelse av Nord-Irland-protokollen. Protokollen er en del av brexitavtalen og omhandler reglene for handel og grensekontroller mellom den britiske provinsen og det øvrige Storbritannia. Avtalen skulle sikre en såkalt myk grense mellom Nord-Irland og EU-landet Irland, men til gjengjeld er grensekontrollen mellom Nord-Irland og resten av Storbritannia skjerpet.

NRK - 19 sep 22 kl. 14:34

Streng sikkerhetstiltak

Store mengder politi samles for å ta opp posisjon utenfor Windsor Castle i påvente av at dronning Elizabeths kiste skal komme dit. Det er kalt inn politifolk fra hele Storbritannia for å sørge for sikkerheten under begravelsen..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com