Ukraina

Monday, 06 February, 04:09

Nyheter om Ukraina

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i Ukraina

Russland har angrepet Ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

Klartale - 16 dec 22 kl. 07:00

Skal feire første sin første jul i Norge

Mange ukrainere har kommet til Norge etter krigen startet. Nå skal de feire jul i sitt nye hjemland for første gang.– Mange sitter med en skyldfølelse.

Klartale - 10 jan 23 kl. 06:00

Ukraina sier 100.000 russiske soldater er drept

Hvor mange som har mister livet under Ukraina-krigen er vanskelig å si. Det gjelder både vanlige folk og militær.Mike Miley tror at det er rundt 100.

Klartale - 23 dec 22 kl. 06:00

Det kan bli en jul med frykt for ukrainerne

Mandag var dagen som markerer starten på jula til folk fra Ukraina. Den kalles St. Nikolas-dagen.

Klartale - 01 jan 23 kl. 06:00

Krig, krise og klima preget nyhetene fra verden

Januar5. januar: Det er mange protester i Kasakhstan. Presidenten erklærer unntaks-tilstand i landet.

NRK - 26 jan 23 kl. 14:46

Støre: – Viktig å bidra med norske stridsvogner til Ukraina

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier Norge vil fortsette å støtte Ukraina så lenge det er nødvendig. Onsdag ble det klart at også Norge skal donere stridsvogner til Ukraina, i likhet med en lang rekke andre land. Det er ennå ikke kjent hvor mange stridsvogner Norge donerer, men det er snakk om vogner av typen Leopard 2A4, ifølge regjeringen.

Klartale - 25 jan 23 kl. 12:36

Tyskland sier ja til å sende tanks til Ukraina

Ifølge Steffen Hebestreit er målet å lage to bataljoner med Leopard 2-tanks i Ukraina. Hebestreit er pressesjef for den regjeringen. Hver bataljon kan bestå av 56 tanks, i tillegg til mye annet utstyr og mange soldater.

Klartale - 07 dec 22 kl. 06:30

Russland gjør Ukraina kaldt og mørkt

25 år gamle Anastasia Pyrozjenko bor hos mamma. Hjemmet til Pyrozjenko er blitt livsfarlig. Før nøt hun utsikten fra 21.

NRK - Igår: 18:41

WHO: 17,7 millioner trenger humanitær hjelp i Ukraina

WHO beskriver en massiv humanitær krise i Ukraina. 448 sykehus og helsesentre er angrepet i landet, ifølge organisasjonen. Moskva raser mot rapporten.

NRK - 02 feb 23 kl. 10:41

Støre: Trapper opp støtten til Ukraina

Norge skal bidra med langvarig økonomisk støtte til Ukraina, og dette vil innebære en midlertidig økning i oljepengebruken, sa statsminister Jonas Gahr Støre i en redegjørelse for Stortinget torsdag. – Det mener vi er forsvarlig i en skjerpet sikkerhetspolitisk situasjon. Det er i vår nasjonale interesse at Ukraina ikke taper krigen, og vi er i en situasjon hvor vi har handlingsrom grunnet ekstraordinære inntekter fra petroleumssektoren, sa Støre (Ap) da han redegjorde for Stortinget om situasjonen rundt krigen i Ukraina.

NRK - 31 jan 23 kl. 23:50

Våpenprodusent tilbyr droner til Ukraina for én dollar

En amerikansk våpenprodusent tilbyr å selge to avanserte droner til Ukraina for én dollar, melder avisen The Wall Street Journal. Dronene er av typen Reaper MQ-9, og blir produsert av General Atomics. De er for tiden ikke i bruk i Ukraina.

Klartale - 26 jan 23 kl. 10:00

Norge skal trene soldater og sender stridsvogner til Ukraina

Til våren kommer 100 ukrainske soldater til Norge. Her skal de trenes opp. Det skjer i fem til seks uker.

NRK - 21 jan 23 kl. 10:58

Ukraina til vestlige allierte: Tenk fortere!

Det er en rådgiver til den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj som kommer med uttalelsen, ifølge Reuters. Fredag ble det ikke besluttet å forsyne Ukraina med tyskproduserte Leopard-stridsvogner. Kontaktgruppen for Ukraina, som består av landets allierte land, hadde fredag et møte.

Klartale - 20 jan 23 kl. 15:32

Ukraina ønsker denne høyt

50 land møttes i Tyskland fredag. De snakket om Ukraina. Landet trenger mer hjelp i krigen mot Russland.

NRK - Igår: 16:38

Beviser for et tresifret antall krigsforbrytelser i Ukraina

Tysklands riksadvokat sier landet har samlet beviser for et «tresifret antall» krigsforbrytelser i Ukraina. Riksadvokat Peter Frank mener det er behov for et rettsoppgjør på internasjonalt nivå. – I øyeblikket, for eksempel, fokuserer vi på massedrapene i Butsja og angrepene mot sivil infrastruktur i Ukraina, sier Frank til avisen Welt am Sonntag.

NRK - Igår: 07:45

USA vil gi oligarkpenger til Ukraina

USA har besluttet å bruke penger beslaglagt fra russiske oligarker til å støtte Ukraina, opplyser justisminister Merrick Garland. – Jeg kunngjør i dag at jeg har godkjent den første overføringen noensinne av beslaglagte russiske midler til bruk i Ukraina, heter det i en kunngjøring fra Garland, gjengitt av CNN. Pengene er beslaglagt fra den russiske oligarken Konstantin Malofejev, som i april i fjor ble siktet for brudd på sanksjonene USA innførte etter invasjonen av Ukraina.

NRK - 31 jan 23 kl. 16:23

– Ingen tabuområder når det gjelder våpenleveranser til Ukraina

Den franske forsvarsministeren Sebastien Lecornu sier at det ikke finnes noen tabu-områder når det gjelder franske våpenleveranser til Ukraina, da han ble spurt om å sende kampfly til Ukraina. Lecornu gjentok Frankrikes holdning om våpenleveranser, der de ikke må svekke Frankrikes forsvarsevne, at de må være nyttige for Ukraina i kampen mot Russland, og at våpnene bare må brukes til forsvar av Ukraina. Lecornu uttalte seg til journalister etter et møte med den ukrainske forsvarsministeren Oleksiy Reznikov i Paris..

Klartale - 31 jan 23 kl. 15:13

Ukraina får tanks fra flere land

Russland angrep Ukraina 24. februar 2022. Forsvars-samarbeidet Nato har hjulpet Ukraina.

NRK - 30 jan 23 kl. 22:09

Biden vil ikke gi Ukraina F16-fly

USAs presiden Joe Biden vil ikke gi Ukraina F16-fly. Det melder Reuters. Frankrikes president Emmanuel Macron sier han ikke utelukker å sende franske jagerfly til Ukraina.

Klartale - 14 dec 22 kl. 08:26

Norge sender ti bruer til Ukraina

– Russland har ødelagt viktige deler av infrastrukturen i Ukraina med vilje, sier Anniken Huitfeldt. Hun er utenriks-minister i Norge. Infrastruktur er et begrep som blir brukt om både veier, strøm, internett og andre saker som er nødvendig i et samfunn.

Klartale - 21 apr 22 kl. 06:00

Krigen om Donbas: Dette handler kampen om

Soldater fra Russland retter nå angrepene mot Donbas-regionen. Der har det vært konflikt de siste åtte årene. Hvorfor kriges det om dette området?

NRK - 28 jan 23 kl. 06:45

Nord-Korea fordømmer USAs beslutning om å sende stridsvogner til Ukraina

Nord-Korea refser USAs beslutning om å sende stridsvogner til Ukraina og hevder USA med dette bedriver stedfortrederkrig for å ødelegge Russland. US har skylden for krisen i Ukraina, het det i en uttalelse fra Kim Yo-jong, den nordkoreanske ledere Kim Jong-uns mektige søster. (NTB) Hun anklager USA for å gå over streken ved å sende stridsvogner til Ukraina.

NRK - 26 jan 23 kl. 20:54

Ukraina fordømmer nye Russland-signaler – truer med å stå over OL

Ukraina kritiserer IOCs kursskifte i spørsmålet om russisk og belarusisk deltakelse i Paris-OL neste år. Landets idrettsminister utelukker ikke en boikott. Den internasjonale olympiske komité (IOC) meldte onsdag at man vil jobbe for å ta utøvere fra Russland og Belarus inn i varmen igjen.

NRK - 26 jan 23 kl. 18:58

Canada sender fire Leopard-stridsvogner til Ukraina

Canada har planer om å sende fire Leopard 2-stridsvogner til Ukraina, opplyser landets forsvarsminister Anita Anand. Onsdag besluttet den tyske regjeringen at de vil sende de moderne, tyskproduserte Leopard-stridsvognene til Ukraina og lar andre land gjøre det samme. Norge lovet samme dag å sende stridsvogner av samme merke, men spesifiserte ikke når eller hvor mange.

NRK - 26 jan 23 kl. 10:26

Russland: - En direkte innblanding i konflikten

Russland anser avgjørelsen om å sende stridsvogner til Ukraina som en direkte innblanding i krigen, sier Kreml-talsperson Dmitrij Peskov. – Europeiske land og USA gir stadig uttalelser om at det å sende ulike typer våpen, inkludert stridsvogner, på ingen måte betyr at de er innblandet i fiendtligheter, sier Peskov torsdag. – Dette er vi sterkt uenige i.

NRK - 26 jan 23 kl. 08:18

Forsvarsministeren avviser at Norge er mer utsatt

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram avviser at nye leveranser av stridsvogner til Ukraina gjør at Norge og Nato trekkes dypere inn i krigen, – Nei, jeg mener ikke det. Vi er ikke en parti konflikten, men det er helt opplagt ifølge folkeretten at Ukraina har rett til å forsvare seg, og har rett til å få hjelp i sin forsvarskamp. Det er der Norge stiller opp i et bredt partnerskap mellom svært mange land i den vestlige verden, sa forsvarsministeren til NRKs Politisk kvarter i dag.

NRK - 25 jan 23 kl. 10:03

El Pais: Spania vil også gi stridsvogner til Ukraina

Det spanske regjeringen vil slutte seg til leveranser av Leopard 2-stridsvogner til Ukraina så fort Tyskland gir klarsignal, melder den spanske avisen El Pais. Det fremgår ikke hvilke regjeringskilder den spanske storavisen baserer sin informasjon på. Det er ventet at Tyskland, som er produsent av de omtalte stridsvognene, vil bestemme seg i løpet av onsdag om de åpner for leveranse til Ukraina.

NRK - 24 jan 23 kl. 18:40

Spiegel: Tyskland vil sende stridsvogner til Ukraina

Tyskland skal være klar for å sende Leopard-stridsvogner til Ukraina, skriver den tyske avisen Spiegel, og siterer anonyme kilder. Tirsdag har både Reuters og Wall Street Journal meldt at USA nå heller mot å sende Abrams-stridsvogner til Ukraina, med amerikanske tjenestemenn som kilde. En eventuell amerikansk beslutning om å forsyne Ukraina med moderne Abrams M1-stridsvogner vil bli tatt i samråd med Tyskland, som da også ventes å gi grønt lys til at ukrainerne får tyske Leopard 2-stridsvogner, ifølge kildene til Wall Street Journal.

Klartale - 08 dec 22 kl. 11:03

Derfor måtte Stoltenberg si nei til Zelenskyj

Stoltenberg var med på et frokostmøte i Oslo torsdag. Det var Civita som var vert. De lager arrangementer og politikk for høyresiden av norsk politikk.

NRK - 23 jan 23 kl. 16:08

EU-landene lover mer militær støtte til Ukraina

EUs utenriksministre ble mandag enige om å øke den militære støtten til Ukraina med 500 millioner euro, skriver AFP og Reuters. Den sjuende støttepakken til Ukraina ble fremforhandlet på EU-landenes utenriksministermøte i Brussel mandag. I tillegg til de 500 millionene euroene i militær støtte, er EU-landene enige om å sette av 45 millioner euro til opplæring av ukrainske soldater.

Klartale - 22 dec 22 kl. 08:57

Zelenskyj møtte USA og Biden

Volodymyr Zelenskyj er president for Ukraina. Onsdag reiste han til USA for å møte Joe Biden. Han er USAs president.

NRK - 06 jan 23 kl. 19:00

USA gir 3,75 milliarder dollar i militær bistand til Ukraina

Blant annet skal Ukraina for første gang få rundt 50 stormpanservogner av typen Bradley, noe Det hvite hus bekreftet allerede torsdag. Den militære bistandspakken som ble presentert fredag, er den største siden Russland invaderte Ukraina. Her inngår militært materiell hentet fra Pentagons egne lagre.

Klartale - 05 jan 23 kl. 06:00

Dette kan påvirke krigen i Ukraina

Flyalarmen har ult mange ganger i juletiden i Ukraina. Folk har måttet gjemme seg i bomberom. Slik har de beskyttet seg mot raketter fra Russland.

NRK - 20 jan 23 kl. 17:00

Gram etter våpenmøte: – Vi har god dialog med Ukraina om deres behov

Norges forsvarsminister, Bjørn Arild Gram (Sp), kan foreløpig ikke love noen stridsvognstøtte til Ukraina. Men han har notert seg ønsket. – Jeg kommenterer ikke fremtidige donasjoner.

NRK - 20 jan 23 kl. 15:30

Tyskland: Ingen avgjørelse er tatt om stridsvogner til Ukraina

Spørsmål knyttet til å sende Leopard-stridsvogner til Ukraina har blitt grundig diskutert, men ingen avgjørelse er tatt ennå, sier Tysklands forsvarsminister. – Vi kan ikke si ennå når det vil tas en avgjørelse om Leopard-stridsvognene, sier Boris Pistorius fredag. Samtidig slår den ferske forsvarsministeren fast at Tyskland er klare til å handle raskt dersom det kommer på plass en avtale med allierte om å sende Leopard-vognene til Ukraina.

NRK - 20 jan 23 kl. 14:23

Storbritannia skal ha ledende rolle i å se på krigsforbrytelser i Ukraina

Storbritannia skal spille en ledende rolle i å forfølge krigsforbrytelser i Ukraina. Det har utenriksminister James Cleverly annonsert i dag. Britene skal, sammen med andre internasjonale partnere som er invitert av Ukraina, sørge for at Russland står til rettslig ansvar for angrepet på Ukraina.

NRK - 20 jan 23 kl. 09:05

Finland øker militær bistand til Ukraina

Finland sender tungt militært utstyr for cirka 4 milliarder kroner til Ukraina, melder Reuters. Forsvarsdepartementet spesifiserer ikke overfor Reuters hva slags utstyr det er snakk om, men sier at donasjonen tripler verdien av donasjonene Finland allerede har sendt Ukraina. I dag møtes rundt 50 land på flybasen Ramstein i Tyskland for å diskutere militærhjelpen til Ukraina.

Klartale - 20 jan 23 kl. 06:05

Putin mistet et viktig våpen

Europa er avhengig av russisk gass. De trenger den for å holde seg varme gjennom vinteren.Da Russland angrep Ukraina, ble mange land sinte.

NRK - Igår: 08:57

Økende motstand mot Ukraina-bistand i USA

Stadig flere amerikanere mener USA bruker for mye penger på å støtte Ukraina, viser en fersk meningsmåling. USA har til nå gitt og lovet godt over 1.000 milliarder kroner i støtte til Ukraina i krigen mot Russland, det meste i form av våpen og militært utstyr.

NRK - 19 jan 23 kl. 15:25

EU-parlamentet vil opprette Ukraina-tribunal

EU-parlamentet ber om at det opprettes en spesial-tribunal som kan bringe Russlands president Vladimir Putin for retten for krigen i Ukraina. Den ikke-bindende resolusjonen, støttet av flertallet av EU-parlamentarikere, understreker at det er et presserende behov for at EU og dets medlemsland presser for opprettelsen av en Ukraina-tribunal. Resolusjonen framhever at tribunalet burde få jurisdiksjon til å etterforske Putin og Russlands ledelsen for krigen i Ukraina, men også den belarusiske presidenten Aleksandr Lukasjenko.

NRK - 19 jan 23 kl. 15:06

Norge gir 40 millioner til såkorn i Ukraina

Norge gir 40 millioner kroner til FN for såkorn til 3.000 konfliktrammede småbønder i Ukraina. – Det vil bidra til å sikre mat til mange mennesker, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt i en pressemelding.

Klartale - 03 jan 23 kl. 15:30

Disse sakene ble mest lest fra 2022

Hvert år produserer Klar Tale mange saker. Da er det alltid litt gøy å se på hvilke saker som leste mest. Kanskje finner du noen du leste?

NRK - I førrgår: 05:04

Både Russland og Ukraina tror krigen vil bli hardere

Russlands krig mot Ukraina kommer til å bli hardere de kommende månedene, advarer Ukraina, mens Russland sier ukrainske styrker må presses tilbake. En talsperson for Ukrainas forsvar sa torsdag at Russlands tilbaketrekking av Svartehavsflåten til dens baser antyder nye rakettangrep. – De viser muskler til sjøs, demonstrerer sin tilstedeværelse og kontroll over situasjonen, før de trekker seg tilbake til basene, hvor de vanligvis forbereder seg på massive rakettangrep, sa talspersonen.

NRK - 03 feb 23 kl. 02:47

DN: Regjeringen vil kalle opp hjelpepakke etter Fridtjof Nansen

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) ønsker å kalle opp hjelpeprogrammet til Ukraina etter Fridtjof Nansen, erfarer Dagens Næringsliv. Mandag skal Jonas Gahr Støre legge fram regjeringens milliardpakke til Ukraina for de andre partilederne på Stortinget. Her vil regjeringen også foreslå å kalle opp pakken etter polfareren Fridtjof Nansen, skriver DN.

Klartale - 18 jan 23 kl. 08:48

Reagerer kraftig etter TV-program

Russland angriper Ukraina. Krigen har vart i snart ett år. Land i Vesten sender våpen og utstyr til Ukraina.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com