Ukraina

Monday, 05 December, 00:00

Nyheter om Ukraina

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i Ukraina

Russland har angrepet Ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

Klartale - 21 apr 22 kl. 06:00

Krigen om Donbas: Dette handler kampen om

Soldater fra Russland retter nå angrepene mot Donbas-regionen. Der har det vært konflikt de siste åtte årene. Hvorfor kriges det om dette området?

Klartale - 11 jul 22 kl. 11:45

Ukraina trenger ammunisjon

Russland angrep Ukraina 24. februar. Det er 137 dager siden og krigen fortsetter.

Klartale - 10 nov 22 kl. 09:42

Derfor kan Russland forlate byen Kherson

For Ukraina vil det være en seier å få tilbake kontroll på byen. Samtidig kan Russland ha flere planer for hvorfor de henter ut soldatene.Det var onsdag at russiske medier meldte om planen.

Klartale - 26 okt 22 kl. 09:55

Den tyske president måtte ned i tilfluktsrom i Ukraina

Den tyske presidenten Frank-Walter Steinmeier kom til byen Kyiv tirsdag morgen. Det var en hemmelig reise helt fram til han gikk ut fra toget.– Mitt budskap til folk i Ukraina er at vi vil fortsette å støtte Ukraina med penger, militært og politisk, sa Steinmeier.

Klartale - 25 okt 22 kl. 10:56

Støre er bekymret over lite kontakt med Russland

Jonas Gahr Støre snakket foran hele Stortinget tirsdag. Der snakket han om både sikkerhet og situasjonen rundt Ukraina-krigen. Rundt 30.

Klartale - 05 nov 22 kl. 06:30

Frykt for at kulden blir like farlig som krigen

Den siste tiden har Ukraina slitt med mangel på strøm. Årsaken er at mange kraftverk er bombet av Russland i løpet av de siste ukene. Røde Kors sier dette er svært alvorlig.

Klartale - 28 jul 22 kl. 10:12

Vesten må være klar til å slåss mot Putin

I 2023 kommer nye kampfly til Polen. Naboen til Ukraina har store planer. De ruster opp forsvaret.

Klartale - 17 nov 22 kl. 06:00

Tetiana har bodd åtte måneder i Norge

Ukrainere finner trygghet i Norge. Neste år bor det trolig 70.000 ukrainske flyktninger her til lands.

Klartale - 14 okt 22 kl. 11:23

Slik er Norges og Vestens rolle i Ukraina

Det har skjedd mye den siste tiden. Ukrainske angrep på Krim. Gjenerobring av okkupert byer.

Klartale - 10 aug 22 kl. 13:54

Hva skjedde da russisk base eksploderte på Krim?

Minst en ble drept i en kraftig eksplosjon på en flybase tirsdag. Det skjedde på Krim-halvøya. Halvøya var tidligere en del av Ukraina.

Klartale - 29 nov 22 kl. 13:21

Stoltenberg mener Putins angrep handler om frykt

– Det Vladimir Putin er mest redd for, er demokrati og frihet. Det er hans hovedutfordring. Han ønsker ikke det, og derfor har han angrepet Ukraina.

Klartale - 27 nov 22 kl. 06:40

Hvem er denne mulige arvtakeren til Putin?

Kan en dømt tyv bli president i Russland om Putin slutter?Flere mener Prigozjin kan ha det som mål. På 30 år har mye endret seg fra ham.

NRK - 25 nov 22 kl. 15:04

Anklager iranske sikkerhetsstyrker for å skyte mot demonstranter

14.24 Stoltenberg om Tyrkia-offensiv: – Har rett til selvforsvar 14.19 Svenske ungdommer demonstrerte for å markere klimasøksmål 13.

Klartale - 17 nov 22 kl. 15:27

To russere og en ukrainer dømt for å ha skutt ned fly

17. juli 2014 ble et fly skutt ned da det skulle fly over Øst-Ukraina. Alle de 298 menneskene om bord på flyet ble drept.

Klartale - 13 sep 22 kl. 14:44

Hva gjør Putin nå?

Den ukrainske hæren har tatt kontroll over flere områder i Ukraina. Nå har den russiske hæren fått kritikk. Russiske militærblogger har kritisert dem.

NRK - 30 nov 22 kl. 09:50

EU vil opprette domstol for krigsforbrytelser i Ukraina

EU vil forsøke opprette en domstol, støttet av FN, til å etterforske og straffeforfølge mulige krigsforbrytelser begått av Russland i Ukraina. Det sier EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen. – Vi er klare til å begynne å jobbe med det internasjonale fellesskapet for å få en bredest mulig internasjonal støtte, sier hun, ifølge Reuters.

NRK - 26 nov 22 kl. 14:06

Norge støtter Ukrainas sak mot Russland

Norge har levert inn det som heter intervensjonserklæring til saken som Ukraina har anlagt mot Russland. Det skriver Utenriksdepartementet i en pressemelding. Ukraina har klaget Russland inn for Den internasjonale domstol (ICJ) for brudd på folkemordkonvensjonen.

NRK - 23 nov 22 kl. 09:29

Storbritannia sender redningshelikoptre til Ukraina

Storbritannia sender helikoptre til Ukraina for første gang siden Russlands invasjon, opplyser forsvarsminister Ben Wallace. Ukraina får tre Sea King-helikoptre som tidligere er brukt av det britiske militæret, melder BBC. Ukrainsk mannskap har de siste seks ukene fått opplæring i flygning og vedlikehold av helikoptrene, som skal brukes i søk- og redningsoperasjoner.

NRK - 21 nov 22 kl. 11:40

Undertegnet avtale om gasskjøp til Uraina

I dag undertegnet finansminister Trygve Slagsvold Vedum en avtale som sikrer Ukraina hjelp til gassinnkjøp for to milliarder kroner gjennom vinteren. Den norske støtten gis gjennom Den europeiske banken for gjenoppbygging og utvikling (EBRD) og visepresident President Jürgen Rigterink signerte avtalen på vegne av banken i Oslo i dag. Norge er den nest største giveren til EBRDs arbeid i Ukraina.

Klartale - 17 nov 22 kl. 15:27

To russere og en ukrianer dømt for å ha skutt ned MH17

17. juli 2014 ble et fly skutt ned da det skulle fly over Øst-Ukraina. Alle de 298 menneskene om bord på flyet ble drept.

NRK - 01 nov 22 kl. 04:13

IAEA undersøker påstander fra Russland om «skitten bombe» i Ukraina

Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) sier de har startet inspeksjoner i Ukraina etter påstander fra Russland om at det lages en såkalt skitten bombe. Inspektørene har startet, og vil snart fullføre, undersøkelser på to steder i Ukraina for å uavhengig verifisere påstandene, sa IAEA i en uttalelse mandag. IAEA-sjef Rafael Grossi vil senere denne uken dele de første funnene etter inspeksjonene på disse to stedene, het det videre i uttalelsen.

Klartale - 16 nov 22 kl. 13:11

Tror raketten som traff Polen var en ulykke

To personer døde etter at en rakett traff en landsby i Polen. Det skjedde tirsdag. Samme kveld hintet Andrzej Duda om at raketten kunne være fra Russland.

NRK - 16 nov 22 kl. 10:01

Sverige trapper opp Ukraina-støtten

Den svenske regjeringen har onsdag lagt fram det de kaller sin største støttepakke til Ukraina hittil. En militær og humanitær vinterpakke, sier statsministeren. Pakken består blant annet av et luftvernsystem verdt over 3 milliarder svenske kroner.

Klartale - I førrgår: 08:50

13.000 ukrainske soldater er drept

Krigen i Ukraina tar liv. Både på ukrainsk og russisk side.– Mellom 10.

NRK - I førrgår: 06:28

Ukraina: 13.000 drepte i krigen

Rådgiveren til president Zelenskyj i Ukraina sier de antar opptil 13.000 soldater er drept i krigen mot Russland. – Offisielle vurderinger er på mellom 10.

Klartale - 27 sep 22 kl. 07:00

Krigen i Ukraina kan gå mot en ny fase

Det er folkeavstemning i flere ukrainske fylker. De er alle okkupert av Russland. Det er Donetsk, Kherson, Luhansk og Zaporizjzja.

Klartale - 14 nov 22 kl. 08:49

Ukraina sier de har kontroll i Kherson

Ukraina skal de siste dagene tatt tilbake makta i totalt 179 byer og landsbyer. Det melder nyhetsbyrået Unian søndag. Det er hæren i Ukraina som er deres kilde.

Klartale - 29 nov 22 kl. 13:20

Anastasia Pyrozjenko gjør seg klar for vinteren

Før kunne Pyrozjenko nyte utsikten fra leiligheten sin. Nå har de russiske angrepene mot Ukraina gjort leiligheten hennes farlig.– De russiske angrepene kaster Ukraina tilbake til steinalderen, sier Pyrozjenko.

Klartale - 23 aug 22 kl. 18:20

Et halvt år med krig

Russlands angrep på Ukraina startet 24. februar. Det er seks måneder siden.

NRK - 12 nov 22 kl. 01:43

Stoltenberg lover mer støtte til Ukraina

Nato-sjef Jens Stoltenberg lover at forsvarsalliansen skal levere mer avansert luftvern til Ukraina og tilhørende ammunisjon. Han sa dette til Christiane Amanpour på CNN. Stoltenberg gjentok at det er i Natos interesse at Putin ikke skal vinne krigen i Ukraina.

Klartale - 23 sep 22 kl. 06:00

Nå blir det også en kamp mot kulden

– Jeg føler at vi fortsatt er langt unna en fred. Det ville være løgn om jeg sa at det kan skje raskt. Det sier Antonio Guterres om krigen i Ukraina.

NRK - 26 nov 22 kl. 08:21

Gratis å sende julegaver til Ukraina

Siden april har det vært gratis å sende pakker med til Ukraina. Posten sier at julegaver til landet bør sendes senest 5. desember.

NRK - 24 nov 22 kl. 12:55

Ungarn gir milliardbidrag til Ukraina

Ungarn, som har gått mot en bistandspakke fra EU til Ukraina, velger heller å gi milliardhjelp direkte til det krigsherjede landet. Regjeringen i Ungarn sier torsdag at landet vil gi 187 millioner euro – rundt 1,85 milliarder kroner – til Ukraina. Bistandsløftet kommer etter at den ungarske regjeringen har motarbeidet et forslag om en større hjelpepakke på 18 milliarder euro fra EU for neste år.

NRK - 23 nov 22 kl. 23:37

Russland: Vesten har skylda

Russlands FN-ambassadør la fullt ansvar for skadene på Ukraina og Vesten, og sa at ødeleggelsene skyldes ukrainsk luftvern. – Ukraina sier at de er angrepet av russiske missiler. Vi slapp opp for missiler i mars, juli og september.

NRK - 23 nov 22 kl. 23:31

USA i FN: – Krigen rammer de mest sårbare

– Det er de mest sårbare som blir rammet av krigen i Ukraina nå. Russlands krigføring fører til at millioner av mennesker lider. De mister tilgang på strøm, vann og varme når landets infrastruktur blir rammet, sa USAs FN-ambassadør Linda Thomas-Greenfield.

NRK - 23 nov 22 kl. 22:43

Norge i FN:– Russland må trekke seg ut av Ukraina

Norge takket Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj for hans orientering om situasjonen i Ukraina. – Vi har hørt deg, og Norge vil fortsatt støtte Ukraina sa Norges ambassadør i FNs sikkerhetsråd, Mona Juul. I sitt innlegg i Sikkerhetsrådet oppfordret Juul Russland til umiddelbart å stanse angrepene og trekke seg ut av Ukraina.

Klartale - 19 sep 22 kl. 08:46

Ukraina sier de har funnet steder der russerne har torturert

Ukraina tok tilbake byen Kozacha Lopan. Da fant de en kjeller. De mener Russland brukte den til tortur.

NRK - 22 nov 22 kl. 09:01

Russland: Ukrainsk regimeskifte er ikke lenger et mål

Russland sier de ikke lenger har noe mål om å bytte ut regjeringen i Ukraina, noe som var uttalt mål da krigen startet. – Det er ikke vårt mål at spesialoperasjonen skal endre regjeringen i Ukraina, sier Kreml-talsmann Dmitrij Peskov, ifølge Sky News. Russiske myndigheter har hele tiden nektet for at invasjonen av Ukraina er en krig og kaller det i stedet for en militær spesialoperasjon.

Klartale - 20 okt 22 kl. 09:43

Vi må regne med mer uro framover

Russland truer med atomvåpen. Droner svever over oss. Sabotasje mot gass-ledninger i Østersjøen.

NRK - 19 okt 22 kl. 15:12

Israel sier nei til våpenleveranser til Ukraina

Israel vil ikke endre praksis og sier fortsatt nei til å gi våpen til Ukraina til tross for at Russland angivelig bruker iranske droner i angrepene på Ukraina. Det sier forsvarsministeren Benny Gantz til israelsk radio onsdag. Tirsdag ba den ukrainske utenriksministeren Dmytro Kuleba Israel om å gi Ukraina luftvernsystemer for å forsvare landet mot russiske angrep.

Aftenposten - 4 timer siden

Hvor samlet er egentlig Ukraina? Krangelen mellom to helter viser utfordringer i eliten.

KYIV, Ukraina (Aftenposten): Vinteren har kommet til Ukraina. Tiltakene for at befolkningen skal overleve gjennom….

Klartale - 01 nov 22 kl. 13:45

Lover å støtte Ukraina og Moldova

Nærmere et halvt år er gått siden Sverige og Finland sendte sine søknader til Nato. De ønsker å bli en del av forsvars-samarbeidet.Under samme tid har svenskene fått ny regjering.

NRK - Igår: 06:13

Norske raketter til Ukraina

Norge sender rakettvåpen for 280 millioner kroner til Ukraina. Regjeringen har omdisponert midler på årets budsjett for å kjøpe inn to våpen som skal doneres til Ukrainas hær: M72 og M141. Begge er rakettvåpen som kan bæres og avfyres fra skulderen, særlig til bruk mot pansrede kjøretøy.

NRK - Igår: 02:50

Marin: Europa er i trøbbel uten USAs støtte

Finlands statsminister Sanna Marin sier til BBC at Europa ville være i trøbbel uten amerikansk støtte. Hun sier at Europa ikke er sterke nok alene til å stå opp mot Russlands invasjon i Ukraina, og at Europa er avhengig av støtte fra USA. USA er det landet som bidrar mest med militærhjelp til Ukraina.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com