Derfor

Wednesday, 06 December, 09:49

Nyheter om Derfor

Klartale - 03 nov 23 kl. 10:22

Økokrim vil ikke etterforske Solberg og mannen

Økokrim har bestemt seg. De vil ikke etterforske Sindre Finnes sine kjøp og salg av aksjer. Finnes er mannen til Erna Solberg.

Klartale - 03 nov 23 kl. 08:34

Seks av ti mener hun ikke kan bli statsminister på ny

I 2025 er det stortingsvalg. Da skal det velges statsminister. Erna Solberg leder partiet Høyre.

NRK - Igår: 13:08

Norge gir 100 millioner kroner til fond for klimatilpasning

Norge bidrar med 100 millioner kroner til et fond for klimatilpasning i de minst utviklede landene. De minst utviklede landene mangler kapasitet og ressurser til å møte klimautfordringene, likevel er det de som er hardest rammet av klimaendringene. Derfor har regjeringen besluttet å bistå med 100 millioner kroner til fondet for de minst utviklede landene, LDC fund, som ligger under den globale fondsparaplyen GEF.

Klartale - I førrgår: 08:58

Haugesund gir bort gratis juletre

Haugesund har for mange trær. Det skriver Haugesunds Avis. Derfor gir de bort gratis juletre.

NRK - 03 dec 23 kl. 00:22

Danmarks utenriksminister avlyser klimatoppmøte-besøk

Danmarks utenriksminister Lars Løkke Rasmussen har fått en virusinfeksjon og dropper Derfor reisen til klimatoppmøtet i Dubai. – Utenriksministeren er dessverre rammet av en forbigående virusinfeksjon og er Derfor forhindret fra å reise til COP28 i Dubai, står det i en uttalelse fra det danske utenriksdepartementet. På klimatoppmøtet skulle Lars Løkke Rasmussen mandag ha stått side ved side med USAs klimautsending John Kerry på et arrangement om finansiering til omstilling av energisektoren.

Klartale - 02 dec 23 kl. 06:00

Slurver du med refleksen? Da bør du skjerpe deg

Mange bruker faktisk ikke refleks i det hele tatt. Yrkes-sjåfører fortviler. Sju av ti opplever ofte farlige situasjoner i mørket.

NRK - 02 dec 23 kl. 02:23

Dommer: Trump har ikke immunitet

En dommer sier at tidligere president Donald Trump ikke har immunitet og at rettssaken mot ham om valginnblanding etter 2020-nederlaget Derfor skal fortsette. Trump er ikke immun mot straffeforfølgelse knyttet til handlinger han foretok seg som president, slo den føderale dommeren Tanya Chutkan fast fredag. Dommeren avviser Derfor Trumps forsøk på å forkaste saken der Trump anklages for valginnblanding for å endre på utfallet av 2020-valget der Trump tapte.

NRK - 30 nov 23 kl. 19:06

Brasil invitert til å bli med i Opec+ neste år

Brasil inviteres til å bli med i Opec+, en samarbeidsgruppe for en rekke av verdens oljeproduserende land. Det søramerikanske landet er en stor oljeprodusent og er Derfor invitert til å bli med i samarbeidet med Organisasjonen for oljeeksporterende land (Opec), ifølge kilder tett på organisasjonen, melder AFP. Opec mener oljeetterspørselen kommer til å vokse lenge etter 2030, og at det Derfor trengs milliarder til nye investeringer.

NRK - 28 nov 23 kl. 09:59

Drapssiktet fremstilles for fengsling

Den 18 år gamle kvinnen som er siktet for å ha drept en 22 år gammel mann i Porsgrunn natt til mandag, fremstilles i dag for varetektsfengsling. Kvinnen godtar å bli fengslet og kommer Derfor ikke til å møte i retten. 18-åringen hadde et forhold til drapsofferet og de to flyttet før helgen inn i leiligheten der drapet skjedde.

NRK - 28 nov 23 kl. 08:28

Digitaliseringsministeren: Personvernsopplysninger ikke håndtert godt nok i Nav

Datatilsynet vil gi Nav et rekordstort gebyr på 20 millioner kroner for brudd på personvernet. Digitaliserings- og forvaltningsminister Karianne Tung (Ap) er glad for at det nå ryddes opp. – Personopplysninger skal ikke være tilgjengelig for flere enn helt nødvendig.

Klartale - 23 nov 23 kl. 13:59

FHI: – Det haster å få vaksinert eldre

I forrige uke døde 76 personer som var smittet av korona. Det er dobbelt så mange som uka før.Det er flest personer over 75 år som har dødd med korona.

Klartale - 22 nov 23 kl. 06:00

Vi kan få utbrudd av fugleinfluensa

Vi må regne med at vi får utbrudd av fugleinfluensa i Norge. Viruset har stor evne til å endre seg. Derfor er det viktig å følge med på slike virus.

Klartale - 05 nov 23 kl. 06:00

Derfor er det krig mellom Israel og Hamas

Lørdag 7. oktober gikk bevegelsen Hamas til angrep på Israel. De drepte 1.

Klartale - 15 minutter siden

Advarer om barn i togsporet

Selskapet Bane Nor er bekymret. De sier at barn er i togsporene. Eller nær sporene.

NRK - 9 timer siden

Oslo-byrådet vil la folk kjøpe øl tidligere på dagen

Skjenketidene på hverdager, helligdager og i høytiden skal utvides i Oslo, men de rekker trolig ikke å åpne for champagnefrokost på 17. mai neste år. Det nye Oslo-byrådet letter på sløret overfor Avisa Oslo og forteller at det blant annet skal bli lov å skjenke alkohol tidligere på søndager, helligdager og høytidsdager som 1.

NRK - 11 timer siden

Politimester: Må være større avstand mellom politiet og påtalemyndigheten

Tirsdag ble Johnny Vassbakk (53) frikjent i Gulating lagmannsrett for drapet på Birgitte Tengs. Politimester Kaare Songstad i Vest politidistrikt skriver etter dommen til sine 2500 følgere på X/Twitter. – Frifinnelse i Birgittesaken: Dette går ikke lenger.

VG - 13 timer siden

Derfor er det dritkaldt!

Sibirkulden har skylden for sprengkulden i Sør-Norge nå. Og den har kommet uvanlig tidlig i år..

NRK - Igår: 21:34

Lula kan ikke garantere at Putin ikke blir arrestert i Rio

Russlands president Vladimir Putin inviteres til G20-møtet i Rio de Janeiro neste år. Men president Lula da Silva kan ikke garantere at han ikke blir arrestert. Lula sier det er utenfor hans myndighetsområde å vurdere om Putin blir arrestert om han kommer til Rio.

NRK - Igår: 18:39

Anker dom mot grisebonde

Statsadvokaten anker dommen mot en grisebonde på Innherred. 14. november dømte Trøndelag tingrett mannen til fengsel i to år og fire måneder etter at 1500 griser ble funnet døde på gården hans.

NRK - Igår: 17:15

Kirkens Bymisjon mener Oslo kommune bryter menneskerettighetene

Kirkens Bymisjon forventer at Oslo kommune gjør mer for de hjemløse, nå som kulda setter inn. – Her i Norges hovedstad – byen med det store hjertet – må folk sove ute på iskalde fortau. Ikke bare er det hjerterått, det er brudd på menneskerettighetene.

Klartale - Igår: 15:02

Hjelper C-vitamin mot forkjølelse?

Mange får forkjølelse, influensa og omgangssyke akkurat nå. Kanskje frister det å prøve å «hjelpe» immunforsvaret litt ekstra. Det bør du ikke, sier Aimee Pugh Bernard til kanalen NRK.

NRK - I førrgår: 10:22

Høgskolen i Innlandet annullerte eksamen – cirka 140 kandidater ramma

Om lag 140 studenter må belage seg på å ta eksamen på nytt. Fredag 1. desember skulle studentene ved Handelshøgskolen Innlandet – fakultet for økonomi og samfunnsvitenskap, ha eksamen i emnet «Forvaltningsrett».

VG - 03 dec 23 kl. 04:32

Russisk forfatter: Derfor «måtte» Putin forgifte Navalnyj

FREDRIKSTAD (VG) Den kjente forfatteren Sergej Lebedev er ikke i tvil om at Vladimir Putins skrekk for revolusjoner og folkelige opprør går helt tilbake til da Berlin-muren falt i 1989. Han kaller det «Putins besettelse»..

NRK - 02 dec 23 kl. 23:17

Funn av vrakrester i Bunnefjorden – avslutter redningsaksjon

Det ble lørdag kveld satt i gang søk etter funn av vrakrester i Bunnefjorden i Oslo. Hovedredningssentralen melder at en båteier har tatt kontakt med politiet og meldt at båten hans har gått ned. – Politiet jobber med å avhøre en person som har meldt seg for politiet om at han har vært ute i båt og at båten hans har sunket i det aktuelle området som vi leter i, sier redningsleder, Andreas Bull, ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NRK.

NRK - 02 dec 23 kl. 10:36

Person funnet død etter boligbrann i Malvik

Det er funnet en død person der en eldre mann er savnet, etter en boligbrann i Malvik i Trøndelag. Brannen startet tidlig lørdag morgen. Huset var fullstendig overtent da nødetatene kom til stedet.

NRK - 02 dec 23 kl. 04:18

Brann i bolig i Malvik i Trøndelag – mann savnet

En eldre mann er savnet etter en boligbrann i Malvik i Trøndelag tidlig lørdag morgen. Huset var fullstendig overtent da nødetatene kom til stedet. Det var Derfor ikke mulig for røykdykkere å ta seg inn.

NRK - 15 nov 23 kl. 07:00

Norge med rekordbestilling på luftvern

Regjeringen vil bruke 12,5 milliarder kroner på å styrke luftvernet i Norge. Det opplyser Regjeringen til NRK – I sum er dette den største enkeltinvesteringen i luftvern på 30 år. Med denne investeringen bidrar regjeringen til å styrke den nasjonale beredskapen vår, og vi erstatter luftvern som er donert til Ukraina så raskt som mulig, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

NRK - 01 dec 23 kl. 19:23

MDG tar opp Fosen-saken i kontroll og konstitusjonskomiteen

Miljøpartiet De Grønne har løftet Fosen-saken til kontroll- og konstitusjonskomiteen. Komiteen skal bestemme neste uke hvordan det skal følges opp videre. – En av grunnene til at vi vil ta opp Fosen-saken i kontroll- og konstitusjonskomiteen er fordi urfolks rettigheter er vedtatt på Stortinget, som en del av at Norge har tatt inn menneskerettighetene i norsk lov.

VG - 01 dec 23 kl. 16:57

Helsetilsynets vurdering: Derfor mister psykiater Finn Skårderud autorisasjonen

«Omfattende, gjentagende og alvorlige» feil. Her er grunnen til at Helsetilsynet tar fra Finn Skårderud retten til å jobbe som psykiater..

NRK - 01 dec 23 kl. 15:45

E6 Hamar-Lillehammer stengt i begge retningar

E6 Hamar-Lillehammer er stengt i begge retninger ved Biri travbane nord for Mjøsbrua etter et uhell med kranbil. Det er skader på broen over E6, og en stor kran og store steiner må fjernes før veien kan åpne. Derfor blir det omkjøring mellom Mjøsbrua og Biri, men trafikken mellom Oslo og Trondheim blir nå anbefalt å kjøre Rv 3 Østerdalen i stedet for Gudbrandsdalen.

NRK - 01 dec 23 kl. 15:39

Jordbær trekkes fra markedet

Interfrukt SA trekker tilbake «Berry Fresh» jordbær 400 g, etter funn av ulovlig plantevernmiddel. Produktet er solgt i dagligvarebutikker over hele landet, skriver Mattilsynet i en pressemelding. Plantevernmiddelet som er funnet i jordbærene, dimethoate, er ikke godkjent i EU, og en helsefarevurdering lar seg ikke utføre.

NRK - 01 dec 23 kl. 15:13

Barth Eide om gjenopptaking av kampane i Gaza: – Svært tragisk at våpna taler igjen

Utanriksminister Espen Bart Eide (Ap) dagen i dag ein dårleg dag, og seier det er svært tragisk at kamphandlingane på Gazastripa har starta igjen etter rundt ei veke med våpenkvile. – Det er svært tragisk at våpna talar igjen. Nå har me hatt nesten ei veke med humanitær pause, der folk har levd liva sine litt meir normalt og ein har fått inn ein god del humanitære forsyningar, seier Barth Eide til NRK.

NRK - 01 dec 23 kl. 15:13

Barth Eide om gjenopptaking av kampane i Gaza: – Svært tragisk at våpena taler igjen

Utanriksminister Espen Bart Eide (Ap) dagen i dag ein dårleg dag, og seier det er svært tragisk at kamphandlingane på Gazastripa har starta igjen etter rundt ei veke med våpenkvile. – Det er svært tragisk at våpena talar igjen. Nå har me hatt nesten ei veke med humanitær pause, der folk har levd liva sine litt meir normalt og ein har fått inn ein god del humanitære forsyningar, seier Barth Eide til NRK.

NRK - 01 dec 23 kl. 11:27

Formuer vokser gjennom arv, ikke arbeid, viser rapport

Verdens milliardærer øker sine formuer hovedsakelig gjennom arv, snarere enn arbeid og entreprenørskap, viser en rapport fra den sveitsiske storbanken USB. Lederen for USBs avdeling for global forvaltning, Benjamin Cavalli, regner med at tendensen vil styrke seg de kommende 20 år ved at dagens over 1000 milliardærer skal sende sine enorme formuer videre til sine barn. Oversikten omfatter milliardærer som er over 70 år, og som Derfor er aktuelle som arvelatere.

Klartale - 01 dec 23 kl. 09:01

Israel angriper Gaza igjen

Lørdag 7. oktober gikk Hamas til angrep på Israel. De drepte rundt 1.

Klartale - 01 dec 23 kl. 05:50

Når kommer pengene fra Nav på konto i desember?

I desember handler vi julegaver og ekstra mat. Selv om det er priskrig på julemat, bruker vi mye penger.Mange får lønn tidligere i desember.

NRK - 30 nov 23 kl. 20:17

Zelenskyj besøkte fronten i Øst-Ukraina

Torsdag besøkte Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj fronten i Kharkiv, øst i landet. – Alle vet at dette er den høyeste prisen å betale, og jeg ber dere Derfor om å ta vare på dere selv, deres kamerater, offiserer og soldater, sa Zelenskyj om tapene ukrainske styrker har lidt da han besøkte Kupjansk i Kharkiv-regionen. Sjefen for frontavsnittet, generaloberst Oleksandr Syrskyj, og flere underordnede orienterte Zelenskyj om situasjonen langs forsvarslinjen Kupjansk-Lyman.

Klartale - 30 nov 23 kl. 16:00

Mange lever i hjem uten denne: – Som å kjøre bil uten bilbelte

Jula er høytid for branner i norske hjem. Det viser tall fra brannstatistikk.no.

NRK - 30 nov 23 kl. 15:01

Staten og TV 2 enige om ny allmennkringkasting-avtale

Staten, ved Kultur- og likestillingsdepartementet, og TV 2 har i dag inngått ein ny avtale om kommersiell allmennkringkasting, skriv departementet i ei pressemelding. Staten vil kompensera TV 2 for nettokostnadane knytt til oppdraget med inntil 150 millioner kroner i året. – I ei krevjande og uroleg tid med aukande desinformasjon, treng me sterke og seriøse nyheitsformidlarar.

NRK - 30 nov 23 kl. 05:50

Våpenhvilen i Gaza forlenges med ett døgn

Våpenhvilen mellom Israel og Hamas forlenges med ett døgn, til fredag morgen. Meldingen om at våpenhvilen forlenges kom få minutter før den skulle løpe ut klokka 06.00 torsdag morgen norsk tid.

VG - 29 nov 23 kl. 16:55

Russland på vei til OSSE-møte: Flere Nato-land boikotter

BRUSSEL (VG) Onsdag ettermiddag er utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) på vei til et europeisk sikkerhetsmøte i Skopje. Dit kommer også Russlands utenriksminister Sergej Lavrov. Derfor boikottes møtet av flere Nato-land..

NRK - 29 nov 23 kl. 09:25

Flaggar med palestinsk flagg

Oslo Rådhus flaggar no med Palestinas flagg. I dag er den internasjonale dagen for solidaritet med det palestinske folket, som markeres av FN kvart år. FN-flagget er også heist.

VG - 29 nov 23 kl. 01:08

Stoltenberg: Derfor er krigene i Ukraina og Gaza ulike

BRUSSEL (VG) Natos generalsekretær Jens Stoltenberg mener det er en tydelig forskjell mellom Russlands krig i Ukraina og Israels krig mot Hamas, men at internasjonal lov gjelder i alle konflikter..

Aftenposten - 28 nov 23 kl. 20:28

Derfor er julegaven fra barnet ditt den mest verdifulle under treet.

For en som ikke har barn, må det virke uforståelig: Hvorfor sitter mor og far med tårer i øynene når de pakker opp en dorullnisse eller et malt syltetøyglass?.

NRK - 28 nov 23 kl. 16:22

Møteulykke i 70-sonen i Skiptvet – barn har forlatt stedet

Nødetatene har rykket ut etter en ulykke i Skiptvet. To biler har kollidert i 70-sonen. I den ene bilen skal det ha vært en fører.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com