Derfor

Saturday, 15 June, 04:07

Nyheter om Derfor

VG - 08 jun 24 kl. 17:28

Danskene er fotball-arrogante – kanskje er det Derfor de så ofte er i sluttspill

I Danmark vil norsk fotball alltid være noe primitivt, Derfor kallenavnet «Fjeldapene». Sist Norge slo danskene i fotball, 1998, var det med det svenskene kalte «dödgraverfotboll». Men den gang kom i hvert fall Norge til mesterskap..

Klartale - 05 jun 24 kl. 14:25

Derfor bør du kanskje slette Facebook

Meta er et stort selskap som eier flere ting. Blant dem er Facebook. Nylig sa Meta at de vil bruke brukernes innlegg og bilder til å trene deres KI-modeller.

NRK - 19 timer siden

Militærøvelse i Kongsberg

Politiet har mottatt flere meldinger om «militærkledde personer» i Kongsberg sentrum. Politiet minner Derfor om at det pågår en militærøvelse i Kongsberg frem til 20. juni.

NRK - Igår: 14:15

Stoppet droneflyger i Tromsø

Politiet har fått melding om drone i lufta ved Sørsjeteen i Tromsø, melder politiet på X. Patrulje har kontroll på drone og pilot. Ulovlig bruk av drone er utbredt, spesielt blant turister i Tromsø.

NRK - Igår: 14:15

Anmelder droneflyger i Tromsø

Politiet har fått melding om drone i lufta ved Sørsjeteen i Tromsø, melder politiet på X. Dronepiloten vil bli anmeldt, og dronen er tatt i beslag. Ulovlig bruk av drone er utbredt, spesielt blant turister i Tromsø.

NRK - Igår: 12:38

Barn på klassetur sitter fast i tre

Brannvesenet er på vei til Alsvik i Sandnes hvor et barn har klatret opp i et tre og satt seg fast. – Barnet sitter fast 10-15 meter oppe i treet. Barnet er i området sammen med skoleklassen, opplyser Christer Gilberg, vakthavende brannsjef.

NRK - Igår: 12:38

Barn reddet ned fra tre

Klokken 12 rykket brannvesenet til Alsvik i Sandnes hvor et barn hadde klatret opp i et tre og satt seg fast. – Barnet sitter fast 10-15 meter oppe i treet. Barnet er i området sammen med skoleklassen, opplyser Christer Gilberg, vakthavende brannsjef.

NRK - Igår: 08:00

Norge gir ammunisjon til Ukraina for 480 millioner

Ukrainas behov for ammunisjon er omfattende og akutt, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram. Landet har våpen, men mangler ammunisjon. Norge donerer Derfor bombekasterammunisjon til Ukraina, til en verdi av omtrent 480 millioner kroner.

NRK - I førrgår: 12:02

Testet nødvarsel på telefonene

Klokken 12 sendte politiet ut en test av nødvarsel på mobil, og mobiltelefoner over hele landet spilte Derfor av et høyt lydsignal. Samtidig testet Sivilforsvaret tyfonene med signalet «Viktig melding – søk informasjon». Dette er en felles nasjonal varslingsprøve, som gjennomføres én gang i halvåret..

VG - I førrgår: 08:21

Derfor får du nødvarsel på mobilen din i dag

Ikke vær redd – det er heldigvis bare en test..

NRK - I førrgår: 04:30

Russland skal selge olje til Bolivia

Bolivia og Russland har inngått en avtale om salg av russisk olje til Bolivia, sier landets president Luis Arce. Arce kunngjorde tirsdag at han har inngått avtalen med Russlands president Vladimir Putin. Bolivias egen oljeproduksjon har falt de siste årene, noe som har ført til reduserte oljelagre.

NRK - 11 jun 24 kl. 17:48

Kritisk til nominering av partifelle

Nordkalottfolket er kritisk til at Sametingrådet har nominert Elle Márgget Nystad til Studentenes fredspris. Nystad er leder for NSR-Ungdom og var en av frontfigurene under Fosen-aksjonene i 2023. Vibeke Larsen fra Nordkalottfolket stilte spørsmål til rådet om hvorfor nominasjonsbegrunnelsen ikke er offentlig.

NRK - 11 jun 24 kl. 11:59

SV tar lederlønninger til kontrollkomiteen

SV-leder Kirsti Bergstø er ikke fornøyd med svarene hun har fått fra næringsminister Cecilie Myrseth (Ap) om lederlønninger i statlige selskaper. Nå vil hun ta saken til kontrollkomiteen på Stortinget. – Nå har vi stilt flere spørsmål, og vi får fortsatt ikke et tydelig svar på hvorfor regjeringen lar styrene i de statlige selskapene bryte retningslinjene for lederlønn som et bredt flertall i Stortinget har samlet seg om, sier SV-lederen.

VG - 11 jun 24 kl. 06:55

Krise for OL-bakken i Val di Fiemme – ikke klar for verdenscup

OL-hoppbakkene i Predazzo i Val di Fiemme blir ikke klar til verdenscuprenne i januar. FIS har Derfor måttet avlyse..

NRK - 10 jun 24 kl. 15:46

Kraftig økning i salget av Freia Boble etter tingrettsdom

Salget av Freia Boble har økt kraftig etter at produsenten ble pålagt å trekke sjokoladen med dagens emballasje. Fredag falt dommen i Oslo tingrett i saken der Stratos-eier Orkla hadde saksøkt Freia-eier Mondelez for brudd på markedsføringsloven og varemerkeloven. Tingretten forbyr Mondelez å markedsføre og selge Freia-boblesjokolade med dagens emballasje.

Klartale - 10 jun 24 kl. 15:30

Fem råd til deg som skal ut i sommerjobb

Snart starter flere ungdommer i sommerjobber rundt om i landet. En sommerjobb er en fin mulighet. Det skriver Arbeidstilsynet i en pressemelding.

NRK - 10 jun 24 kl. 13:05

Forelegg for ulovlig eksport av to skip til India

Et Stavanger-basert selskap har fått et forelegg på 8 millioner kroner for ulovlig eksport av to skip til India, skriver Økokrim i en pressemelding. Begge skipene har operert som bøyelastere i Nordsjøen i en årrekke. Av kommersielle grunnaer kan man ikke bruke skipene i Nordsjøen når de er eldre enn 20 år.

NRK - 10 jun 24 kl. 13:05

8 millioner i forelegg for ulovlig eksport av skip til India

Et Stavanger-basert selskap har fått et forelegg på 8 millioner kroner for ulovlig eksport av to skip til India, skriver Økokrim i en pressemelding. Begge skipene har operert som bøyelastere i Nordsjøen i en årrekke. Av kommersielle grunner kan man ikke bruke skipene i Nordsjøen når de er eldre enn 20 år.

VG - 10 jun 24 kl. 10:24

Derfor finnes «Sephora kids»

Å manipulere barn til å kjøpe et produkt, er ikke god «business». Det er ulovlig..

E24 - 10 jun 24 kl. 06:16

Derfor vil Norges Bank konkurrere mot kryptovaluta

– Har vi kontanter om 50 år? Det vet vi ikke, sier visesentralbanksjefen. I mellomtiden fortsetter arbeidet med digitale sentralbankpenger..

NRK - 09 jun 24 kl. 17:17

Løkke Rasmussen utsatt for båtuhell i Danmark

Danskenes konservative leder Lars Løkke Rasmussen var søndag involvert i et mindre båtuhell som resulterte i at datteren endte på sykehus. Moderaternes formann opplyser på Facebook at han på grunn av høyere vannstand enn normalt kom borti en bro som han vanligvis glir lett under. Mens han jobbet med å få båten løs, fikk datteren hodet i klem.

NRK - 09 jun 24 kl. 16:01

TV2: UD kaller angrepene i Nuseirat uakseptable

274 palestinere ble drept i gårsdagens angrep i Gaza, ifølge helsemyndighetene. – Det er en tragedie, noe vi er dypt urolige for. Dette er ett av flere massive angrep på sivile palestinere.

NRK - 09 jun 24 kl. 09:49

To personer pågrepet etter voldshendelse med stikkvåpen i Stavanger

Politiet i Sør-Vest har pågrepet og siktet to personer etter en voldshendelse lørdag kveld på Sunde i Stavanger. Slik politiet forstår det, skal de to personene ha oppsøkt fornærmede. Politiet vet foreløpig ikke om relasjonen mellom de involverte personene.

NRK - 23 maj 24 kl. 21:23

Øyer Frp vil ha forbud: Kobler prideflagget til økende uro og hærverk

Fremskrittspartiet i Øyer har sendt et brev til ordføreren der de setter økende uro og hærverk i forbindelse med flagging av pride. De vil Derfor at kommunen skal forby å heise prideflagget på skoler, barnehager og offentlige bygg, melder GD. «Vi opplever at de 2 siste årene har det blitt økende uro og hærverk på bla.

Klartale - 08 jun 24 kl. 06:00

Slik hjelper hun kvinner inn i det norske samfunnet

Mariam Kabia er egentlig sykepleier. Nå er hun sykemeldt. Hun ville ha noe meningsfylt å gjøre, mens hun kom seg på beina igjen.

NRK - 08 jun 24 kl. 05:16

Mann kritisk skadd etter knivstikking i Oslo

Nødetatene har rykket kl. 04:55 lørdag morgen ut etter melding om at en voksen mann er knivstukket på Grønland i Oslo. Han er kritisk skadd.

NRK - 07 jun 24 kl. 16:54

Bilfører tatt med skytevåpen og kniv i Oslo

Politiet fikk melding om en bil som ifølge innsender vinglet på Mosseveien inn mot Oslo sentrum. En patrulje stanset bilen kort tid etter i Bjørvika. I bilen fant politiet det de først trodde var en luftpistol.

NRK - 22 maj 24 kl. 03:59

Destruerer 850 tonn sjokolade

Den svenske sjokoladeprodusenten Cloetta har besluttet å destruere 850 tonn sjokolade fordi palmeoljen som er brukt, kan inneholde kreftfremkallende stoffer. Selskapet fikk melding om forurenset palmeolje før de aktuelle produktene var ute på markedet. De kunne Derfor holde igjen varene på eget lager, melder SVT.

NRK - 05 maj 24 kl. 15:38

Væpnet politiaksjon i Dalane – to pågrepet

Bevæpnet politi gjennomfører en aksjon på en adresse i Dalane, sør i Rogaland. – Politiet har en pågående aksjon på en adresse i Dalane-regionen i forbindelse med en hendelse natt til i dag. Det skal ikke være fare for tredje person.

Aftenposten - 07 jun 24 kl. 13:52

Rømt fange har ryggproblemer – ble ikke ansett som mobil

Den overgrepsdømte mannen ble ikke ansett som mobil da han ble fraktet til sykehus. Derfor droppet politiet vakthold..

NRK - 07 jun 24 kl. 13:17

Togtrøbbel i Oslo-området

Feilen er nå fikset opp i. En lokomotivfører meldte onsdag om en mulig feil på sporet på Romeriksporten. Derfor var det en kort periode færre spor i bruk.

NRK - 07 jun 24 kl. 12:36

Dømt for kjøring i cannabisrus én uke etter inntak

En mann i 20-årene er dømt for å ha kjørt i cannabisrus gjennom Halden sentrum i mai i fjor, da han var på vei hjem fra trening. Politiet fattet interesse for ham, til tross for at det ikke var noe mistenkelig ved verken kjøringen eller selve bilen. – Det ble ikke gjennomført en klinisk undersøkelse av tiltalte, og politiet oppfattet ham ikke som påvirket, står det i dommen.

NRK - 07 jun 24 kl. 10:45

Siktet for bilbrann - vurderer utvidelse av siktelse

Mannen i 20-årene som ble pågrepet etter seks bilbranner på Kjelsås og Grefsen, er kun siktet for én av brannen. Det opplyser Oslo-politiet i en pressemelding. – Per nå er han kun siktet for én bilbrann, men det er naturlig at man ser brannene som har skjedd de siste to døgn i området i sammenheng.

Klartale - 07 jun 24 kl. 06:00

– Årets parade er kanskje den viktigste

Dette er et debattinnlegg. Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

NRK - 06 jun 24 kl. 19:34

To menn pågrepet i væpnet aksjon i Mo i Rana

Politiet har gjennomført en væpnet aksjon mot en privat adresse utenfor sentrum av Mo i Rana torsdag kveld. To menn i 20-årene er pågrepet. De to er kjenninger av politiet.

Klartale - 06 jun 24 kl. 16:00

Politiet ber om ekstra hjelp før prinsessens bryllup

Prinsesse Märtha Louise skal gifte seg med Durek Verrett. Bryllupet skal være i Geiranger i Møre og Romsdal 31. august.

Aftenposten - 06 jun 24 kl. 14:52

Den danske politikeren mener at unge må ta seg sammen og slutte å føle så mye. Er det Derfor de digger ham?

Den danske politikeren Alex Vanopslagh mener at unge må ta seg sammen og slutte å føle så mye..

NRK - 06 jun 24 kl. 09:12

Mange nestenulykker på planovergangene

2023 var toppår for nestenulykker på norske planoverganger. Årlig skjer det mellom 600 og 700 uønskede hendelser på planoverganger, mens det i fjor ble meldt om 815 hendelser som i verste fall kunne endt med sammenstøt mellom tog og trafikant. Det skyldes som oftest at kjørende, syklende og fotgjengere ikke følger trafikkreglene.

NRK - 06 jun 24 kl. 08:40

Vil undersøka korleis KI kan påverka neste års val

Regjeringa har sett ned ei ekspertgruppa som skal kartlegga korleis KI kan ha påverka vala i dei mest folkerike landa i 2024. I tillegg skal dei koma med råd om korleis best mogleg legga til rette for det norske valet til neste år. − Tillit til vala våre er heilt avgjerande for demokratiet vårt.

NRK - 05 jun 24 kl. 20:45

TV 2: Nasjonalt cybersikkerhetssenter hever trusselnivået

Det er oppdaget en alvorlig sårbarhet i et sikkerhetsprodukt som er utbredt hos norske virksomheter. NCSC-pulsen er Derfor hevet til nivå 2, forhøyet fare, opplyser Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) til TV 2. Sårbarheten kan gi en angriper mulighet til å hente ut informasjon fra enheter..

NRK - 05 jun 24 kl. 20:45

NSM hever farenivået etter alvorlig cyberangrep

Det er oppdaget en alvorlig sårbarhet i sikkerhetsproduktet Check Point Quantum Security Gateway, som er utbredt hos norske virksomheter. Det skriver TV 2. Sårbarheten kan gi en angriper mulighet til å hente ut sensitiv informasjon fra enheter.

NRK - 05 jun 24 kl. 14:12

Aftenposten: Unio med mistillit til Rikslønnsnemnda

De ber Stortinget oppnevne en egen nemnd når arbeidskonflikten organisasjonen står i skal behandles. Arbeidsminister Tonje Brenna brøt onsdag morgen inn med tvungen lønnsnemnd. Kjernen i konflikten er at Unio og Akademikerne er uenige med LO om antallet tariffavtaler i staten.

NRK - 05 jun 24 kl. 11:39

Sikkerhetsavstand er opphevet

Området rundt bilen som kjørte ut av Lysevegen, er nå sikret av brannvesenet. Det var gassflasker i bilen, og Derfor ble det opprettet en sikkerhetssone. Bilføreren er tatt med i ambulanse for sjekk.

NRK - 05 jun 24 kl. 10:06

Ulykke i Lysebotn – oppretter sikkerhetsavstand

En firmabil har kjørt av veien i Lysevegen. Stedet skal være i Bjødnisåna i Agder, cirka 2,5 kilometer fra Lysebotn i Rogaland. Fører rapporterer om smerter i bryst og rygg, og det er en del materielle skader på bil.

NRK - 05 jun 24 kl. 10:06

Ulykke ved Lysebotn – oppretter sikkerhetsavstand

En firmabil har kjørt av veien i Lysevegen. Stedet skal være i Bjødnisåna i Agder, cirka 25 kilometer fra Lysebotn i Rogaland. Fører rapporterer om smerter i bryst og rygg, og det er en del materielle skader på bil.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com