Derfor

Thursday, 18 July, 06:26

Nyheter om Derfor

Klartale - 12 jul 24 kl. 06:00

Uføre har mistet bostøtte

Fra desember 2021 til og med mars i år fikk flere bostøtte. Det er en økonomisk hjelp til å betale for et hjem. Nå er satsene justert tilbake.

NRK - 17 jun 24 kl. 12:19

LO-sjefen: – Denne avtalen er ikke god nok

– Våre medlemmer er tydelige. Denne avtalen er ikke god nok og Derfor har styret i LO Stat forkastet den, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik. Medlemmene i LO-Stat stemte mandag ned årets lønnsoppgjør.

Aftenposten - 5 timer siden

Joe Biden er koronasmittet

USAs president Joe Biden har testet positivt for covid-19 og kommer Derfor ikke til å tale på en konferanse i Las Vegas….

Klartale - 17 timer siden

Må fylle på med svenske jordbær

I mai fortalte Bama at de forventet en fantastisk sesong for jordbær. Nå kan du derimot finne svenske jordbær i butikken din. Og det kan være tomt for norske bær.

Klartale - 20 timer siden

Vi trenger å føle oss nyttige

Å ha en jobb er viktig. Kanskje enda viktigere enn vi forstår, vi som alltid har hatt jobb. Er du utenfor arbeidslivet kan du kjenne på at du mangler noe viktig i livet.

NRK - Igår: 17:31

Telemarksavisa: To nordmenn fengslet i Litauen

To menn fra Notodden har blitt arrestert i Šiauliai, Litauen. De sitter nå i varetekt. Det skriver Telemarksavisa tirsdag.

NRK - 13 jul 24 kl. 21:54

Blir ikke slutt på halalslaktet kylling i Norge

Fredag skrev Islamsk Råd Norge i en pressemelding at det blir slutt på Halal-slakting i Norge når Elverum sitt slakteri blir lagt ned. Det stemmer ikke. All slakting av kylling, også halalslaktingen av kylling flytter til Herland i Østfold, forteller konserndirektør i Nortura Kjell S.

Klartale - 26 jun 24 kl. 05:50

Derfor trenger vi pride

I rundt 60 land er homofili sett på som kriminelt. Det er uforståelig at kjærlighet kan få frem det verste i et samfunn. Hvorfor er det lettere å fordømme enn å akseptere?

NRK - 12 jul 24 kl. 12:22

Mann i 30-årene pågrepet for voldtekt

Mannen er pågrepet og siktet for tre voldtekter. De to siste skal ha skjedd med bare en måneds mellomrom, skriver TV2. Han er tidligere siktet for en voldtekt for seks år siden, men saken ble henlagt.

NRK - 11 jul 24 kl. 23:23

Støre er glad for støtten Nato gir Ukraina

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) er glad for at Nato har blitt enige om en omfattende støtte til Ukraina. Alliansen er blant annet enige om å gi 40 milliarder euro i støtte neste år og en ny spesialrepresentant for Nato i Kyiv. – Jeg er glad for at Nato-landene er blitt enige om viktige og konkrete tiltak på dette toppmøtet.

NRK - 11 jul 24 kl. 15:22

Løten-drapssiktet varetektsfengslet i fire nye uker

Kvinnen i 40-årene som er siktet for drap eller medvirkning til drap i Løten er varetektsfengslet i fire nye uker. I fengslingskjennelsen står det at retten fortsatt mener det er grunn til å frykte at bevis kan bli ødelagt og at kvinnen Derfor er varetektsfengslet i fire nye uker. Les mer:.

NRK - 11 jul 24 kl. 14:32

Prisveksten i USA falt til 3,0 prosent i juni

KPI-inflasjonen i USA falt til 3,0 prosent i juni, ifølge ferske tall fra amerikanske statistikkmyndigheter. Sentralbanken i USA har i likhet med Norge et mål om at prisene ikke skal stige mer enn rundt 2 prosent over tid. Siden prisveksten de siste årene har vært høyere, har renten blitt satt opp for å dempe prispresset.

NRK - 11 jul 24 kl. 14:11

33-åring anket livstidsdom i Danmark – statsadvokaten anker også

En 33-åring ble i juni dømt til livstid for drapet på danske Emilie Meng. Nå har også påtalemyndigheten anket. I tillegg til drap ble 33 år gamle Philip Westh dømt for forsøk på frihetsberøvelse og voldtektsforsøk.

Klartale - 11 jul 24 kl. 11:22

Tre menn pågrepet etter funn av våpen

Politiet har pågrepet tre menn. Alle tre er i slutten av tenårene. Politiet fant et våpen i bilen deres, ifølge NTB.

E24 - 11 jul 24 kl. 05:49

Derfor flyr japanske aksjer høyt

Samtidig er valutaen yen nær svakeste nivå på 38 år..

VG - 10 jul 24 kl. 03:56

Derfor er Nato-toppmøtet viktig for Ukraina

Nato-toppmøtet i USA er Jens Stoltenbergs siste. På agendaen står Ukraina, Ukraina og Ukraina..

NRK - 09 jul 24 kl. 15:33

Overgrepssiktet psykolog løslatt fra varetekt

En psykolog som er siktet for seksuelle overgrep mot seks fornærmede er løslatt fra varetekt. Han ble løslatt 27. juni.

Klartale - 09 jul 24 kl. 15:30

Ny medisin er effektiv for slanking

Det danske selskapet Novo Nordic selger Ozempic. Nå har de fått en amerikansk konkurrent. Eli Lillys lager Mounjaro.

NRK - 09 jul 24 kl. 09:39

Minst 17 døde og mange savnet etter jordskred i Indonesia

Minst 17 mennesker er funnet døde og flere andre er savnet etter at styrtregn utløste et jordskred i en ulovlig gullgruve i Indonesia i helgen. Jordskjelvet ble utløst søndag morgen i Sumawa-distriktet i provinsen Gorontalo på Sulawesi-øya. Både gruvearbeidere og innbyggere bosatt nær den ulovlige gullgruven, døde, står det i en uttalelse fra lokale myndigheter.

NRK - 08 jul 24 kl. 15:12

Evakuerer gjenvinningsstasjon etter funn av granat

Mandag ettermiddag ble det funnet en granat på Lerpeveien gjenvinningsstasjon i Drammen, ifølge Drammens Tidende. – Det som skjer nå rutinemessig er at området evakueres og politiet varsles, sier Johan Rune Remmen i Renovasjonsselskapet for Drammensregionen (RfD), til DT. Kunder må Derfor benytte seg av andre gjenvinningsstasjoner..

NRK - 08 jul 24 kl. 13:37

Det nye klimasøksmålet skal behandles i EFTA-domstolen

I november 2023 møtte Greenpeace og Natur og Ungdom staten i Oslo tingrett. Miljøorganisasjonene saksøkte staten for brudd på regler for planlegging av olje- og gassfeltene Breidablikk, Yggdrasil og Tyrving i Nordsjøen. Organisasjonene mente at staten ikke hadde utredet konsekvensene av klimavirkningene og forbrenningsutslippet fra de nye feltene.

Klartale - 08 jul 24 kl. 10:41

Telenor advarer om svindel

YouGov har gjort en undersøkelse for Telenor. De har spurt om folk bruker gjestenettverk på ferie. For eksempel på hoteller, kafeer og restauranter.

NRK - 08 jul 24 kl. 09:37

Skredfare stenger bro og vei i Longyearbyen

Det siste døgnet har nedbørsmengdene bidratt til at fundamentering rundt broen Perleporten, og vei like ved, har blitt vasket ut. Derfor er broen er stengt for ferdsel inntil videre. Vei 300 fra Huset til krysset ved vei 501, er stengt for ferdsel inntil videre på grunn av fare for utglidninger/skred.

NRK - 08 jul 24 kl. 05:46

Nato-sjef Stoltenberg sier det haster med støtten til Ukraina

Et framtidig ukrainsk medlemskap i Nato er noe av det som skal diskuteres på alliansens toppmøte i Washington denne uka. Der er Jens Stoltenberg på plass for sitt siste toppmøte som Natos generalsekretær. Han sier det haster med støtten til Ukraina.

NRK - 21 jun 24 kl. 14:08

Fire tenåringer tiltalt for grov seksuell omgang – statsadvokat kritisk til tidsbruken

Fire tenåringer ble tidlig i juni tiltalt for grov seksuell omgang med en jente under 16 år. Hendelsen skal ha skjedd i 2022, men kommer ikke opp til behandling i retten før i midten av september. Statsadvokat Thale Thomseth sier til NRK at saken burde ha blitt avgjort mye tidligere.

NRK - 06 jul 24 kl. 17:47

Norsk syklist døde i sykkelritt

En norsk proffsyklist omkom i en ulykke i et europeisk sykkelritt. NRK er kjent med identiteten til syklisten som døde etter den tragiske ulykken. Deler av familien er ikke varslet, og Derfor velger NRK å anonymisere syklisten.

NRK - 05 jul 24 kl. 22:51

USA utsetter stor militærøvelse i Georgia

USA utsetter på ubestemt tid en stor felles militærøvelse med Georgia som følge av det anstrengte forholdet til regimet i Tbilisi, opplyser Pentagon. Militærøvelsen skulle etter planen ha funnet sted i Georgia fra 25. juli til 6.

NRK - 19 jun 24 kl. 05:41

Befølte kollega i søvne - hadde uvanlig søvnsykdom

En mann i midten av 20-åra måtte møte i retten, tiltalt for at han befølte, gned seg inntil og dro ned bokseren på en annen mann på jobbreise da de delte sovesofa i 2022. Den fornærmede mannen frøs til og kom seg ut av leiligheten. Ifølge dommen fra Østre Innlandet tingrett mener retten det er sannsynlig at den tiltalte mannen sov mens det skjedde.

NRK - 05 jul 24 kl. 10:57

Påtalemyndigheten anker ikke dommen etter 17. mai-vold

Påtalemyndigheten har gjennomgått og vurdert tingrettens dom etter voldshendelsen natt til 18. mai i år. Det bekrefter politiadvokat Camilla Moe i en uttalelse til NRK.

NRK - 05 jul 24 kl. 10:42

Politiet tar i bruk midlertidig bruksforbud for kjøretøy i Sykkylven og Stranda

Det var Nyss som først omtalte saken. Politiet sier at det er et økende problem at sjåfører som nylig er straffet for lovbrudd i trafikken begår nye lovbrudd kort tid etterpå. De har Derfor bestemt seg for å ta i bruk bruksforbud av kjøretøy.

VG - 05 jul 24 kl. 07:37

Spiller om millioner: Derfor er toppkampen ekstra viktig i år

Vinneren sikrer seg ikke bare tabelltoppen, men tar ett skritt nærmere Europa-spill og en gigantisk pengesekk..

Aftenposten - 05 jul 24 kl. 07:37

Spiller om millioner: Derfor er toppkampen ekstra viktig i år

Vinneren sikrer seg ikke bare tabelltoppen, men tar ett skritt nærmere Europa-spill og en gigantisk pengesekk..

Dagbladet - 05 jul 24 kl. 01:10

- Risikoen er for høy

Disney-arvingen er sikker på at demokratene vil tape dersom Joe Biden ikke trekker seg, og ruger Derfor på pengene inntil videre..

NRK - 04 jul 24 kl. 23:01

Går mot brakvalg for Labour-partiet i Storbritannia

Det ligger an til at Labour-partiet har fått 410 av stemmene og Det konservative partiet har fått 131 av stemmene. Målingen er basert på prøvestemmesedler levert inn av velgere ved 130 valglokaler i Storbritannia. Resultatene kan Derfor endre seg i løpet av natten, når de faktiske stemmene blir talt opp.

NRK - 04 jul 24 kl. 19:06

Opphever DMP-avslag om hjertemedisin på blå resept

Helse- og omsorgsdepartementet opphever avslaget fra Direktoratet for medisinske produkter i behandlingen av forhåndsgodkjent refusjon for legemiddelet Vazkepa. «Vi har kommet til at DMP ikke har hatt en god nok saksbehandling. Som en konsekvens av dette har vi kommet til at vedtaket om avslag om forhåndsgodkjent refusjon er ugyldig, og Derfor må oppheves», skriver Helse- og omsorgsdepartementet til VG.

NRK - 04 jul 24 kl. 15:05

Ulykke på E18 – Trafikken står stille

Nødetatene er på stedet etter en ulykke i nordgående løp på E18 ved Telemarksporten. Det er to eller tre biler involvert, melder politiet og trafikken står stille på stedet. Sjåføren i den ene bilen blir sett til av ambulansen, men skal ikke være alvorlig skadd.

NRK - 04 jul 24 kl. 15:05

Ulykke på E18 – Veien er ryddet

Nødetatene var på stedet etter en ulykke i nordgående løp på E18 ved Telemarksporten. Yo eller tre biler var involvert, meldte politiet og trafikken stod stille på stedet. Klokka 16.

Klartale - 04 jul 24 kl. 06:00

Her besøker han Ukraina for første gang på 12 år

Ungarn og Viktor Orban er en del av EU og Nato. Men når det var snakk om en ny Nato-sjef, hadde Ungarns president et klart krav.Han ville ikke at den nye sjefen skulle presse Ungarn til å støtte Ukraina.

NRK - 03 jul 24 kl. 21:16

Pytonslange funnet med død kvinne i magen i Indonesia

36 år gamle Siriati ble meldt savnet etter at hun ikke kom hjem etter å ha gått ut for å kjøpe medisiner til sitt syke barn tirsdag morgen, opplyser politiet, som ba de pårørende om å starte en leteaksjon. Omtrent 500 meter fra familiens hjem fant ektemannen til den savnede kvinnen tøflene og buksene hennes på bakken, skriver NTB. – Kort tid etterpå oppdaget han en slange, omtrent ti meter fra stien.

NRK - 03 jul 24 kl. 18:04

Stanser bøtelegging av mindreårige på elsparkesykkel

Riksadvokaten har beordret politiet til å stoppe bøtelegging av personer under 18 år via en app som brukes til å gi ut digitale forelegg og gebyrer. Det bekrefter Oslo-politiet til Avisa Oslo. Politiet vil Derfor ikke lenger prioritere å stanse mindreårige med to eller flere på elsparkesykkel i Oslo.

NRK - 03 jul 24 kl. 14:20

Fiskarlaget advarer mot fiskeforbud i Oslofjorden

I slutten av juni foreslo Fiskeridirektoratet flere alternativer for å redde fisken i Oslofjorden. Sør-Norges Fiskarlag mener nullfiske er for inngripende. Alternativene var å fortsette med dagens reguleringer fra 2019, stramme inn ytterligere for yrkes- og fritidsfiskere, eller å innføre tre store nullfiskeområder der det verken vil være lov med yrkesfiske eller fritidsfiske.

Aftenposten - 02 jul 24 kl. 21:08

Dette er Putins nye skrytevåpen. – En form for desperasjon.

Ved fronten i Ukraina foregår det en «krise». Derfor prøver russerne med et triks fra 1. verdenskrig: Motorsykler..

Aftenposten - 02 jul 24 kl. 19:30

– Jeg lærte fra sist, Derfor bodde jeg her seks måneder før jeg startet renoveringen

Etter 15 år med en nomadisk tilværelse som bistandsarbeider i Afrika, Midtøsten og Asia, endte waliseren Dan Tyler opp….

Aftenposten - 02 jul 24 kl. 16:29

Derfor sa de ja til AaFK

Sunnmørsposten sendte direkte fra AaFKs pressekonferanse..

NRK - 02 jul 24 kl. 14:15

To menn i 50-årene omkom i mikroflystyrten

Det var to menn i 50-årene, hjemmehørende i Oppdal, som omkom i ulykken på E6 i Oppdal mandag. I dag fortsetter politiet med å gjøre kriminaltekniske undersøkelser og vitneavhør. Det er også besluttet obduksjon av de to avdøde.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com