Derfor

Tuesday, 19 October, 14:57

Nyheter om Derfor

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 15 okt 21 kl. 14:56

Kongsberg-siktede kommer til å bli siktet for mer enn fem drap

Politiet holdt fredag en pressekonferanse om hendelsen på Kongsberg. Onsdag kveld var det en stor politiaksjon på Kongsberg. En 37 år gammel mann drepte fem personer.

Klartale - 14 okt 21 kl. 15:14

Stengte moske etter angrepet på Kongsberg

Torsdag ble det kjent at 37-åringen som er siktet for fem drap på Kongsberg, har konvertert til islam. Han har selv valgt å bli muslim. Da dette ble kjent onsdag kveld, bestemte Kongsbergs eneste moske å stenge torsdag.

Klartale - 13 okt 21 kl. 06:00

Friba ble truet på livet etter OL

JUDO: Friba (til venstre) elsker judo. Det gir henne selvtillit og både fysisk og psykisk styrke.– Friba! Du ble den første!Treneren til Friba Rezayee var både stolt og glad.

Klartale - 09 okt 21 kl. 06:00

Sykepleieren som ikke brukte hansker

FARGERIK: På Instagram deler Hanne Aamodt fargerike bilder fra gården der hun bor sammen med familie sin. Hun deler også både positive og negative hendelser fra hverdagen.– Jeg kan puste. Jeg kan le. Jeg kan drikke vin.

Klartale - 08 okt 21 kl. 13:46

Fikk lengste straff for drapet på ekskona

En mann drepte ekskona og hennes nye kjæreste i fjor. 43-ingen brukte kniv til å angripe de to menneskene i en leilighet i Bergen. Mannen varslet selv politiet etter drapene.

Klartale - 08 okt 21 kl. 10:08

Mindre smitte og mindre sprit

Norge er åpent, og stadig færre blir smittet med korona-viruset.Det siste døgnet er det oppdaget 508 nye smittede her i landet. Det er 73 færre enn samme dag i forrige uke.

NRK - 30 sep 21 kl. 15:34

Evakuerer naboer grunnet brann

Nødetatene er på vei til Løkkaskogen i bydel Vestre Aker etter melding om at det brenner i et hus. Alle beboerne er ute, men det er åpne flammer og brenner kraftig. Brannvesenet har ikke kontroll, sier operasjonslederen hos politiet til NRK.

NRK - 30 sep 21 kl. 15:34

Spredningsfare etter brann

Nødetatene er på vei til Løkkaskogen i bydel Vestre Aker etter melding om at det brenner i et hus. Alle beboerne er ute, men det er åpne flammer og brenner kraftig. Brannvesenet har ikke kontroll, sier operasjonslederen hos politiet til NRK.

VG - 20 timer siden

Farevarsel om snø på Østlandet

Det kan bli vanskelige kjøreforhold på Østlandet tirsdag morgen med snø som legger seg i veien. Derfor har da også Meteorologisk institutt sendt ut farevarsel..

NRK - Igår: 21:03

Dømt for overgrep mot to sønner

En far er dømt til seks års fengsel for gjentatte overgrep mot sine to sønner fra de var 3 og 5 år gamle. I tillegg må han ut med et stort millionbeløp. Overgrepene skjedde ifølge dommen fra Borgarting lagmannsrett, fra slutten av 1990-tallet til begynnelsen av 2000-tallet, da guttene var i barnehage- og barneskolealder.

Aftenposten - Igår: 16:29

Delt innstilling: Jon Reidar Øyan og Abdullah Alsabeehg kan bli Oslos neste varaordfører

Kamzy Gunaratnam er valgt inn på Stortinget. Derfor trenger Oslo en ny varaordfører..

Aftenposten - Igår: 16:29

Én av disse blir Oslos neste varaordfører

Kamzy Gunaratnam er valgt inn på Stortinget. Derfor trenger Oslo en ny varaordfører..

NRK - I førrgår: 16:10

– 160 Houthi-krigere drept

Minst 160 opprørere fra den jemenittiske Houthi-bevegelsen er drept i nye kamper sør for Maarib, ifølge den saudiledede koalisjonen som kriger i Jemen. I en uttalelse lørdag sendt ut via Saudi-Arabias statlige nyhetsbyrå, sier koalisjonen at den har gjennomført 32 angrep i løpet av det siste døgnet, og at minst 160 opprørere ble drept. Det melder NTB via AFP.

Dagbladet - 15 okt 21 kl. 15:33

Derfor er teorien styrket

Politiet undersøker en rekke hypoteser om motivet for angrepet i Kongsberg. Nå er en hypotese styrket..

Klartale - 15 okt 21 kl. 09:56

Tidligere langrennsløper fikk hjerneblødning

Tidligere langrennsløper Øystein Pettersen har fått en blødning på hjernen. Han ble fløyet til Rikshospitalet i forrige torsdag. Det melder VG.

Dagbladet - 15 okt 21 kl. 09:38

Derfor byttet han tittel

Espen Ropstad Nakstad er aktuell med boka «Kode Rød: Kampen om det vakre». Nå forteller han hvorfor tittelen på boka ble byttet..

Klartale - 15 okt 21 kl. 08:58

India vil sende vaksiner til andre land igjen

Ingen land i verden lager like mange vaksiner som India. Derfor førte det til stor uro i mange land da India sluttet å sende vaksiner ut av landet. Det skjedde på samme tid som mange i India ble syke av korona.

NRK - 15 okt 21 kl. 00:43

Risikerer omvalg i Berlin

Det kan bli nødvendig med omvalg i to valgkretser i Berlin som følge av uregelmessigheter ved lokalvalget i september Lederen for valgmyndigheten, Petra Michaelis, sier at uregelmessighetene kan ha hatt innflytelse på valgresultatet, og hun har Derfor levert inn en klage til Berlins forfatningsdomstol..

NRK - 14 okt 21 kl. 22:16

Bannon nekter å vitne i Kongressen

Donald Trumps tidligere sjefstrategen Steve Bannon risikerer å bli tiltalt for å ha vist forakt for Kongressen i USA fordi han nekter å vitne om stormingen av Kongressen. Bannon skulle vitne om angrepet mot kongressbygningen 6. januar under høringen i den amerikanske kongresskomité torsdag.

Klartale - 14 okt 21 kl. 18:24

PST er opptatt av å hindre nye angrep

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) sier at det virker som at det er terror. Espen Andersen Bråthen gikk til angrep i Kongsberg onsdag kveld. Han brukte pil og bue og to andre våpen.

E24 - 14 okt 21 kl. 13:26

Derfor går Røkke, Fredriksen og lille Solstad i fornybarallianse

Aker Solutions og Solstad Offshore stiger pent på Oslo Børs. Men markedet bør være klar over én ting..

VG - 25 sep 21 kl. 11:00

Dyrt blir det, uansett - Derfor trenger vi Jens

HURDALSJØEN (VG): Enten Jonas Gahr Støre blir statsminister i en regjering med ett eller to eller tre partier, blir det dyrt for oss skattebetalere. Derfor bør Jens Stoltenberg bli ny sentralbanksjef..

Klartale - 13 okt 21 kl. 23:27

Solberg: – Jeg forstår at mange er redde

– Vi har i kveld fått meldinger om at en mann har drept flere mennesker i Kongsberg. Vi har også vite høre at mange er skadd, sier statsminister Erna Solberg. Hun hadde pressekonferanse med justisminister Monica Mæland.

NRK - 13 okt 21 kl. 15:14

Fryktar kaos med vaksinepass

Det er frykt for kaos og opptøyar når Italia frå fredag krev vaksinepass av alle tilsette for å sleppe inn på arbeidsplassen. Over 85 prosent av italienarane over tolv år har teke minst ein dose koronavaksine, og får dermed eit gyldig vaksinepass. Men framleis er det rundt 2,5 millionar av totalt 23 millionar sysselsette i både offentleg og privat sektor som ikkje er vaksinerte, og som Derfor risikerer å bli nekta åtgang til arbeidsplassen sin.

Klartale - 12 okt 21 kl. 15:57

Vil bruke penger for å få bosatt flere raskere

– Regjeringen er opptatt av å sikre rask bosetting av alle, sier Guri Melby. Hun er kunnskaps- og integreringsminister. Hun sier at de også ønsker det for folk med behov for ekstra hjelp.

Klartale - 12 okt 21 kl. 13:15

Slik påvirker statsbudsjettet din lommebok

Tirsdag la regjeringen fram statsbudsjettet for 2022. I forslaget vil de bruke 322,4 milliarder kroner av det Norge har tjent på oljen. Det er 84,4 milliarder kroner mindre enn i år.

NRK - 12 okt 21 kl. 11:29

Ikke planlagt nye avhør

Siktede i Birgitte Tengs-saken ble avhørt på nytt i forrige uke, og politiet fikk stilt ham de spørsmålene de trengte svar på. Ifølge politiadvokat Fredrik Martin Soma anser de seg Derfor ferdig med avhør av siktede i denne omgang. – Det er per i dag ikke planlagt nye avhør, men det kan bli aktuelt på et senere tidspunkt, sier Soma.

VG - 12 okt 21 kl. 11:17

Derfor er årets budsjett annerledes

Lurer du på hvorfor det er Erna Solbergs regjering som legger frem statsbudsjettet for 2022 - selv om det er Jonas Gahr Støre som skal være statsminister de neste årene?.

Klartale - 12 okt 21 kl. 11:18

Pekte på Jonas Gahr Støre som ny statsminister

Tirsdag talte statsminister Erna Solberg for Stortinget. Det gjorde hun for å søke avskjed som statsminister. Dette er vanlig å gjøre etter at en ny regjering har blitt valgt.

Klartale - 12 okt 21 kl. 09:47

Dette trenger du å vite om statsbudsjettet

Tirsdag legger regjeringen fram et nytt statsbudsjett. Det er sittende regjering som legger fram budsjettet. Altså Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti.

Klartale - 12 okt 21 kl. 08:59

Fortsatt med i kampen om VM

Mandag kveld var Ullevaal Stadion full. For første gang på to år fikk det norske herre-landslaget i fotball oppleve jubel fra 28.000 tilskuere på hjemmebane.

NRK - 11 okt 21 kl. 15:07

330 mill. til utsatte næringer

Regjeringen deler ut 330 millioner kroner til kommuner med næringsliv som fortsatt sliter som følge av pandemien. Til sammen er over 2,8 milliarder kroner fordelt til kommunene fra den kommunale kompensasjonsordningen siden februar 2021. – Nå er samfunnet så godt som gjenåpnet og aktiviteten i næringslivet på full fart opp.

NRK - 11 okt 21 kl. 13:11

Tilstanden er fortsatt uavklart

Politiet jobber med ulike hypoteser rundt hva som har skjedd med mannen som ble funnet skadd på Raufoss søndag ettermiddag. Det er ingen mistenkte eller siktede i saken. Politiet ble varslet søndag kl.

Aftenposten - 11 okt 21 kl. 11:01

De ble bare nesten statsminister. Derfor gikk det galt.

Etter mange tiårs jakt snubler noen et par meter fra nøkkelen til Statsministerens kontor..

NRK - 10 okt 21 kl. 13:17

Straumen tilbake i Libanon

Straumen er no tilbake i Libanon. Energiministeren seier landet har fått innvilga ein søknad på 100 millionar dollar for å importere drivstoff, slik at dei kan produsere straum, skriv Reuters. For omtrent 24 timar sidan slutta landets to største kraftstasjonar å produsere straum som følge av drivstoffmangel.

Aftenposten - 10 okt 21 kl. 11:30

De har ikke tatt koronavaksinen. Derfor får de høre at de er egoister.

(Bergens Tidende:) Laila Kaasamoen var splittet. En svulst vokste i bukspyttkjertelen til 58-åringen..

NRK - 10 okt 21 kl. 03:31

Polen vil følge EU-lover

Polen vil fortsette å respektere EUs bindende lovverk, heter det i en uttalelse fra regjeringen. Dermed går regjeringen mot landets grunnlovsdomstol. Uttalelsen, som lørdag kom fra landets utenriksdepartement, kommer etter massiv kritikk og spørsmål rundt Polens holdning til EUs lovverk.

NRK - 10 okt 21 kl. 01:58

Vannet tilbake i Vestby

De aller fleste i Vestby kommune har fått tilbake vannet etter at det ble meldt om en vannlekkasje lørdag kveld. Vannlekkasjen er lokalisert ved området Vestby senter. 800 husstander ble berørt.

NRK - 09 okt 21 kl. 21:10

Fiskeriminister vil ha mobbeslutt

Fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen har i et åpent brev en oppfordring til fiskebåtrederier og redere etter historier om mobbing, seksuell trakassering og overgrep mot kvinnelige fiskere. – Historiene i media viser at det dessverre pågår trakassering og mobbing i enkelte miljø. Det understrekes at dette i tillegg til å være uakseptabelt og forkastelig kan være straffbare handlinger.

NRK - 09 okt 21 kl. 13:28

Heile Libanon utan straum

På grunn av lite drivstoff har Libanons to største kraftstasjonar blitt nøydde til å stenge. Derfor er heile landet no utan straum, seier myndigheitene til Reuters. Straumen vil vere vekke i fleire dagar, ifølge myndigheitene..

NRK - 09 okt 21 kl. 10:09

Bergerud trekker seg i protest

Hopplegenden Per Bergerud (65) trekker seg fra hoppkomiteen som følge av Skiforbundets konflikt med hoppernes sportssjef Clas Brede Bråthen. VG meldte nyheten først. Bergerud forteller avisen at han opplever at hoppkomiteen blir overkjørt av Skiforbundet og skistyret.

Dagbladet - 09 okt 21 kl. 06:00

Derfor finner han ikke kjæreste

- Jeg savner noen jeg kan dele de store ting med, forteller Chris Holsten (28)..

Klartale - 08 okt 21 kl. 16:58

– Ap og Sp er enige om at vi kan lage regjering

– Vi har tenkt at mandag skal Stortinget bli samlet høytidelig. Tirsdag skal Erna Solberg presentere sitt forslag til statsbudsjett. Vi har respekt for det, sier Støre.

Klartale - 08 okt 21 kl. 13:38

En hyllest til en livsfarlig jobb

Maria Ressa fra Filippinene fortsetter med sin undersøkende journalistikk, til tross for trusler og farlige situasjoner. Seks journalister i avisa Novaja Gazeta er drept de siste årene. Likevel slutter ikke sjefredaktør Dmitrij Muratov sitt arbeid med kritisk journalistikk mot blant annet myndighetene i Russland.

Klartale - 08 okt 21 kl. 12:44

Lundby skal ikke hoppe i OL

Torsdag sa skihopper Maren Lundby at hun dropper å konkurrere i årets sesong. Dermed blir hun heller ikke med til De olympiske leker (OL) i februar. Lundby er regnet som den beste kvinnelige skihopperen i hele verden de siste årene.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt