Romania

Saturday, 13 April, 02:01

Nyheter om Romania

NRK - 12 mar 24 kl. 15:58

Romania vil utlevere Andrew Tate til Storbritannia

En rumensk domstol godkjenner utleveringen av Andrew Tate til Storbritannia, men vil vente til etter rettssaken i Romania er fullført, melder Reuters. Tate ble pågrepet tidligere i dag og satt i varetekt, men er løslatt nå..

NRK - 12 mar 24 kl. 08:23

Andrew Tate pågrepet i Romania

Tate ble pågrepet i Romania, basert på en britisk arrestordre, sier talspersonen hans. Tate – en selverklært kvinnehater med stor tilstedeværelse på nettet – har også blitt tiltalt for voldtekt og dannelse av en kriminell gruppe for å utnytte kvinner seksuelt..

VG - 12 mar 24 kl. 08:21

Andrew Tate pågrepet i Romania

Den kontroversielle influenseren Andrew Tate er pågrepet i Romania, melder nyhetsbyrået AP..

NRK - Igår: 18:29

Dømt til fem års fengsel for innføring av 150.000 Ksalol-tabletter

En mann er i Nord-Troms og Senja tingrett dømt til fengsel i fem år for innføring av store mengder Ksalol-tabletter fra Finland til Norge. Mannen har sittet varetektsfengslet det siste året etter han ble pågrepet. Mannen kom fra Romania og ble stoppet på Helligskogen tollsted med nesten 150.

NRK - 04 apr 24 kl. 13:07

Covid-pågripingar i fleire land

Myndigheitene pågreip 22 personar i fire europeiske land torsdag som ein del av ei etterforsking av eit mistenkt bedrag på 600 millionar euro. Pengane skal vere knytta til lån som blei gitt i samband med Covid-pandemien. Dusinvis av rassiaer blei utførte med arrestasjonar i Italia, Austerrike, Romania og Slovakia.

Klartale - 02 apr 24 kl. 06:00

5 ting du må vite om Nato

11. mars blir det svenske flagget heist til topps. Regnet pøser ned utenfor Natos kontor i Brussel.

NRK - 21 feb 24 kl. 14:37

Romania kaller Russlands ambassadør inn på teppet

Romania gjør som mange andre europeiske land og kaller den russiske ambassadøren inn på teppet etter dødsfallet til Aleksej Navalnyj, melder Reuters..

NRK - 26 mar 24 kl. 22:36

Ukraina til EM - knuste Hareides EM-drøm

Åge Hareids Island tapte 2-1 borte mot Ukraina i play-off finale tirsdag kveld. Dermed er EM-drømmen knust for Hareide, som lyktes å få Danmark til EM og VM, mens Ukraina kan juble for EM-deltakelse i sommer. Genoa-spiller Albert Gudmundsson sendte Island til himmels etter en halvtime med en drømmescoring, før Viktor Tsigankov for Ukraina utlignet ti minutter etter sidebytte.

VG - 16 feb 24 kl. 18:37

Grace Bullen tok karrierens tredje EM-gull i Romania

Grace Bullen vant 5-4 over tyske Luisa Helga Gerda Niemesch i fredagens finale i 62-kilosklassen i bryte-EM i Romania..

VG - 15 feb 24 kl. 16:35

Bullen klar for EM-finale i Romania

Grace Bullen slo Veranika Ivanova 6-3 i semifinalen og er dermed klar for finale i 62-kilosklassen i bryte-EM i Romania..

NRK - 30 dec 23 kl. 22:25

EU-kommisjonen: Bulgaria og Romania slutter seg til Schengen i lufta og til sjøs fra mars

Romania og Bulgaria vil fra mars bli innlemmet i Schengen-området med åpne grenser i lufta og til sjøs, opplyser EU-kommisjonen. Lørdagens beslutning fra EU-rådet er enstemmig, ifølge EU-kommisjonen. Torsdag opplyste Romania og Bulgaria at de er blitt enig med Østerrike om en delvis Schengen-tilslutning.

NRK - 28 dec 23 kl. 12:28

Romania og Bulgaria enige med Østerrike om delvis Schengen-avtale

Romania og Bulgaria har inngått en avtale med Østerrike om å slutte seg til Schengen-avtalen når det gjelder åpne grenser i lufta og til sjøs. Ifølge det rumenske innenriksdepartementet vil samtalene om landegrenser fortsette neste år. Østerrike motsatte seg å utvide den passfrie Schengen-sonen til Romania og Bulgaria på et møte mellom EUs innenriksministre for et år siden.

Dagbladet - 12 mar 24 kl. 08:36

Andrew og Tristan Tate pågrepet i Romania

Pågripelsen skal være basert på en britisk arrestordre for seksuell aggresjon..

NRK - 26 dec 23 kl. 13:55

Fem døde i brann på gjestehus i Romania

Minst fem omkom i brann på gjestehus i Romania. En storbrann ved et gjestehus i Romania krevde minst fem menneskeliv 2. juledag.

NRK - 13 nov 23 kl. 18:23

Romania åpner treningssenter for F-16-flygere

Et Nato-støttet treningssenter for F-16-flygere har åpnet i Romania. Senteret skal lære opp jagerflygere fra alle Nato-land og partnere, inkludert Ukraina. Treningsanlegget ligger ved en flybase i Fetesti i det sørøstlige Romania, og skal forbedre Natos evne til å møte de komplekse utfordringene i Øst-Europa og Svartehavsregionen, ifølge Romanias forsvarsdepartement.

NRK - 03 mar 24 kl. 21:31

Vernepliktige soldater klare for Nordic Response

Søndag starter den militære øvelsen Nordic Response i Troms og Finnmark. Noen av de norske deltakerne er vernepliktige i førstegangstjenesten. Nordic Response er en del av en større NATO-øvelse som strekker seg fra Finnmark i nord til Romania i sør.

Aftenposten - 16 feb 24 kl. 18:58

Nytt brytegull til Grace Bullen

Grace Bullen vant 5-4 over tyske Luisa Helga Gerda Niemesch i fredagens finale i 62-kilosklassen i bryte-EM i Romania..

NRK - 16 feb 24 kl. 18:38

Grace Bullen tok EM-gull etter sluttdrama

Grace Bullen (27) vant gull under bryte-EM i Romania. Dermed tar hun sitt tredje EM-gull i karrieren. Det var duket før en jevn kamp mellom Bullen og tyske Luisa Helga Gerda i 62-kilosklassen.

NRK - 16 feb 24 kl. 16:16

182 personer tvangsutsendt fra Norge i januar

Politiet sendte ut 182 personer med tvang fra Norge i januar. En av tre var straffet en eller flere ganger her i landet. Blant de 182 personene var 56 nasjonaliteter representert, og de ble sendt til 48 ulike land over hele verden.

NRK - 15 feb 24 kl. 18:28

4 tonn kokain beslaglagt utenfor Kanariøyene

Spansk politi har beslaglagt 4 tonn med kokain fra en båt utenfor sørkysten av Kanariøyene, og de fire som var om bord, er pågrepet. Ifølge politiet kom lasten med kokain fra Sør-Amerika, og operasjonen var et samarbeid med britisk og amerikansk politi. Politiet tror ikke at den hurtiggående båten var alene om smuglingen, men at den må ha fått bistand i form av drivstoff og andre forsyninger på turen over Atlanterhavet.

Klartale - 09 feb 24 kl. 09:16

Vladimir Putin har blitt intervjuet av en amerikansk journalist

Tucker Carlson er fra USA. Han er tidligere journalist for Fox News. Tirsdag intervjuet han Russlands president.

NRK - 09 feb 24 kl. 00:04

Putin i Tucker Carlson-intervju: Ukraina er en kunstig stat

Vladimir Putin kaller i et intervju Ukraina for en «kunstig stat», og sier at deler av Ungarn og Romania ble gitt til Ukraina. – Derfor har vi all grunn til å slå fast at Ukraina er en «kunstig stat» skapt ut av Stalins vilje. Det sier Russlands president Vladimir Putin i et omstridt intervju med den amerikanske journalisten Tucker Carlson.

NRK - 08 feb 24 kl. 13:15

Spanske bønder forstyrrer trafikken i EU-protest

Spanske bønder trappet torsdag opp demonstrasjonen mot EUs landbrukspolitikk. De kjørte traktorene sine gjennom gatene og forstyrret trafikken i flere byer. Demonstrasjonen i Spania startet tirsdag etter at bønder i flere andre EU-land har demonstrert mot unionens landbrukspolitikk.

NRK - 24 nov 23 kl. 00:48

Romanias statsminister vil ikke annerkjenne likekjønnede pars rettigheter

Romanias statsminister mener det rumenske samfunnet ikke er klare for å tillate likekjønnede par å gifte seg eller inngå partnerskap. Den europeiske menneskerettsdomstolen sa i mai at landet bryter menneskerettighetene. Men i et radiointervju torsdag sa han har tror ikke Romania er klar, melder Reuters.

NRK - 31 jan 24 kl. 18:04

UNRWA har mista 4,6 milliardar kroner i støtte

Det opplyser Juliette Touma, kommunikasjonsdirektør i UNRWA, til NRK. – Det er nesten halvparten av vårt operasjonelle budsjett, seier Touma. Til no har 16 land valt å trekke støtta til FN-organisasjonen for palestinske flyktningar (UNRWA), etter skuldingar om at tilsette i organisasjonen tok del i terroråtaket 8.

NRK - 16 dec 23 kl. 15:51

Tyrkia, Romania og Bulgaria skal samarbeide om minerydding i Svartehavet

Tyrkia, Romania og Bulgaria skal i januar signere en felles plan om å fjerne miner som driver i Svartehavet som følge av krigen i Ukraina. Det opplyser den tyrkiske forsvarsministeren Yasar Guler lørdag. De tre Nato-landene har diskutert saken i flere måneder.

NRK - 11 jan 24 kl. 12:14

Går sammen om minerydding i Svartehavet

Nato-medlemmene Tyrkia, Bulgaria og Romania har underskrevet en avtale om minerydding i Svartehavet. Russland har i løpet av krigen lagt ut miner langs Ukrainas kystlinje i Svartehavet, og noen av minene har kommet inn i farvannet nær de tre landene. Det skriver The Guardian.

Aftenposten - 07 jan 24 kl. 22:21

Opplysninger til VG: Garnås vraker tilbud fra utlandet – signerer med Lillestrøm

Klubber i Polen og Romania har forsøkt å hente kontraktsløse Espen Garnås (29), men han har isteden valgt å signere ny….

VG - 07 jan 24 kl. 22:21

Opplysninger til VG: Garnås vraker tilbud fra utlandet – signerer med Lillestrøm

Klubber i Polen og Romania har forsøkt å hente kontraktsløse Espen Garnås (29), men han har isteden valgt å signere ny kontrakt med Lillestrøm..

NRK - 05 jan 24 kl. 23:46

Vekst for Odesas havner tross krig

Til tross for Russlands krigføring i Ukraina, håndterte havnene i Odesa-regionen 15 prosent mer frakt i 2023 enn året før, opplyser guvernøren. Oleh Kiper skriver på Telegram at havnene i regionen ved Svartehavet håndterte over 50 millioner tonn frakt i fjor. En stor del av dette var jordbruksvarer som skulle til Europa, Asia og USA, forteller guvernøren.

NRK - 05 jan 24 kl. 02:16

Ti europeiske land når Natos budsjettmål

Ti Nato-land i Europa oppfyller målet om å bruke 2 prosent av bruttonasjonalprodukt på forsvar. Det viser en rapport fra Ifo-instituttet i München. I tillegg til Storbritannia er det stort sett land langs Natos yttergrense i øst nådde prosentmålet.

NRK - 11 okt 23 kl. 08:26

Tre menn pågrepet i Romania – skal ha svindlet Finn.no-selgere

Tre menn er pågrepet i Romania under en Økokrim-ledet aksjon mot angivelige Finn.no-svindlere. Norske bilselgere kan ha tapt mange millioner kroner.

VG - 07 dec 23 kl. 18:54

Christiansen under sekundet fra EM-medalje

Henrik Christiansen svømte inn til 4.-plass på langdistansen 1500 meter i kortbane-EM i svømming i Romania. Han var 82 hundredels sekund bak bronsevinneren..

NRK - 02 dec 23 kl. 13:44

Sverige tar til orde for atomkraft

Mer enn 20 land klimatoppmøtet ber om en tredobling av verdens kjernekraftkapasitet som en del av arbeidet med å oppnå nullutslipp innen 2050, skriver France 24. I en erklæring signert av blant annet USA, Ghana, Sverige og Japan skriver landene at atomenergi spiller en nøkkelrolle for å nå målet om karbonnøytralitet. – Vi argumenterer ikke for noen at dette absolutt kommer til å være et omfattende alternativ til alle andre energikilder, sa den amerikanske klimautsendingen John Kerry.

NRK - 02 dec 23 kl. 13:44

Tar til orde for atomkraft

Mer enn 20 land klimatoppmøtet ber om en tredobling av verdens kjernekraftkapasitet som en del av arbeidet med å oppnå nullutslipp innen 2050, skriver France 24. I en erklæring signert av blant annet USA, Ghana, Sverige og Japan skriver landene at atomenergi spiller en nøkkelrolle for å nå målet om karbonnøytralitet. – Vi argumenterer ikke for at dette absolutt kommer til å være et omfattende alternativ til alle andre energikilder, sa den amerikanske klimautsendingen John Kerry.

Aftenposten - 30 nov 23 kl. 11:25

Landslaget falt to plasser

Både Romania og Panama har gått forbi Ståle Solbakkens mannskap på Fifa-rankingen..

VG - 30 nov 23 kl. 11:25

Landslaget falt to plasser

Både Romania og Panama har gått forbi Ståle Solbakkens mannskap på Fifa-rankingen. Norges herrelandslag i fotball ligger dermed på 44.-plass, melder NTB..

Dagbladet - 28 nov 23 kl. 22:43

F-16-pilot: Ble «hasteinnkalt»

Norges brukte F-16-fly starter denne uka på ferden mot Romania..

Aftenposten - 12 sep 23 kl. 21:21

Kampen mellom Romania – Kosovo stanset etter tribunebråk

(Romania – Kosovo 0–0) EM-kvalifiseringenskampen mellom Romania og Kosovo er avbrutt etter bråk på tribunen..

VG - 12 sep 23 kl. 21:21

Kampen mellom Romania – Kosovo stanset etter tribunebråk

(Romania – Kosovo 0–0) EM-kvalifiseringenskampen mellom Romania og Kosovo er avbrutt etter bråk på tribunen..

NRK - 05 sep 23 kl. 21:24

Romania: Angrep i Ukraina skjedde 800 meter fra grensa

Mandag avviste Nato-landet Romania påstander fra Ukraina om at iranskproduserte russiske droner slo ned og detonerte på rumensk territorium. Ifølge Ukraina skjedde det under et angrep på den ukrainske havnebyen Izmail. Nå bekrefter Romanias president Klaus Iohannis at det har vært angrep i Ukraina som fant sted «svært, svært nær» grensa til nabolandet Romania.

NRK - 04 sep 23 kl. 15:56

Ukraina: - Bevis på at russiske droner traff Romania

Ifølge Reuters hevder Ukrainas utenriksminister at de har bevis på at russiske droner traff Romania. Tidligere i dag kom nyheten om at to russiske droner skal ha detonert på rumensk territorium under angrepet mot den nærliggende havnebyen Izmail i Ukraina i natt. Men Romania har konsekvent nektet for at russiske droner har truffet deres territorium, siden Ukraina første gang hevdet det.

Aftenposten - 18 nov 23 kl. 22:40

Norge fikk ikke hjelp – EM-håpet er ute: – De kalde fakta er at vi har feilet

(Israel – Romania 1-2) I den ungarske byen Felcsut ble siste rest av det norske EM-håpet knust..

VG - 18 nov 23 kl. 22:40

Norge fikk ikke hjelp – EM-håpet er ute: – De kalde fakta er at vi har feilet

(Israel – Romania 1-2) I den ungarske byen Felcsut ble siste rest av det norske EM-håpet knust. Erling Braut Haaland (23) og resten av de norske stjernene må se fotball-EM 2024 fra sofaen..

VG - 18 nov 23 kl. 17:24

Norges EM-skjebne kan avgjøres i kveld

Norges muligheter til å komme seg til EM-play off avhenger av kampen mellom Israel og Romania lørdag kveld. Israel må vinne for å holde Norges EM-håp i live..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com