Romania

Monday, 06 February, 04:57

Nyheter om Romania

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 30 dec 22 kl. 12:23

Andrew Tate pågrepet i Romania

Andrew Tate er kjent på Internett. Blant annet for sine kvinne-fiendtlige holdninger. Han er 36 år gammel.

NRK - 29 dec 22 kl. 22:53

Andrew Tate pågrepet i Romania

Den britisk-amerikanske kickbokseren og influenseren Andrew Tate er pågrepet i Romania i en menneskehandelssak, opplyser rumensk politi. Også broren Tristan skal være pågrepet. Den rumenske TV-kanalen Romania TV melder at de to er anklaget for å ha kidnappet og voldtatt to unge kvinner.

NRK - 01 feb 23 kl. 17:45

Andrew Tate blir sittende i varetekt i Romania

Influenseren Andrew Tate, som er under etterforskning for blant annet menneskehandel og voldtekt, er igjen fengslet i ytterligere 30 dager i Romania. Tate (36), broren Tristan Tate (34) og to rumenske kvinner har vært i varetekt siden 29. desember i fjor.

NRK - 16 jan 23 kl. 11:45

Romania: Hells Angels-leder utlevert til USA

Romania har utlevert lederen for Hells Angels i landet til USA, der han er tiltalt for narkotikasmugling, hvitvasking av penger og medskyldig i drapsforsøk. Det opplyser politiet i Romania mandag..

NRK - 13 jan 23 kl. 10:03

Nato flytter overvåkingsfly til Romania

Nato flytter flere av sine AWACS overvåkingsfly fra Tyskland til Ukrainas naboland Romania. De aktuelle flyene er vanligvis stasjonert i Aachen, lengst vest i Tyskland. Nå flyttes de til flybasen Otopeni, rundt 20 mil fra EUs og Natos østlige grense mot Ukraina.

NRK - 30 jan 23 kl. 13:00

Romania melder om utbrudd av fugleinfluensa

Romania har registrert et utbrudd av fugleinfluensa på en gård sentralt i landet, melder Verdensorganisasjonen for dyrehelse (WOAH). H5N1-viruset beskrives som høypatogent, det vil si svært sykdomsfremkallende. Over 42.

NRK - 18 dec 22 kl. 09:31

Enighet om strømkabel i Svartehavet

Ungarn, Romania, Aserbajdsjan og Georgia har inngått en avtale om at det skal bygges en undersjøisk strømkabel i Svartehavet. Kabelen er ventet å bli ferdigstilt innen tre til fire år. Den skal sørge for at EU har flere bein å stå på når det gjelder strømforsyninger.

NRK - 20 jan 23 kl. 14:17

Forlenget fengsling for Andrew Tate

Influenseren Andrew Tate, som er under etterforskning for blant annet menneskehandel og voldtekt, er fengslet i ytterligere 30 dager i Romania. Tate og broren Tristan ble pågrepet i romjulen og varetektsfengslet i 30 dager. Fredag avgjorde en domstol i Romania å forlenge varetektsfengslingen ytterligere mens etterforskningen pågår..

VG - 20 jan 23 kl. 13:36

Derfor flyttet Andrew Tate til Romania: – Kan ha feilvurdert

Romania er Europas versting når det gjelder menneskehandel. Det kan påvirke saken til influencer Andrew Tate som sitter arrestert i landet, mistenkt for menneskehandel..

Aftenposten - 30 dec 22 kl. 20:51

Her pågripes Andrew Tate i Romania - varetektsfengslet i 30 dager

Den kontroversielle internettpersonligheten Andrew Tate varetektsfengsles i 30 dager i Romania, hvor han mistenkes for….

VG - 29 dec 22 kl. 23:01

Influenser Andrew Tate pågrepet i Romania

Influenseren Andrew Tate og broren er pågrepet i Romania, mistenkt for menneskesmugling..

VG - 30 jan 23 kl. 18:17

Lei av TV-serien «Sanna hater Norge»

Jeg vokste opp i kommunistisk Romania på 80 tallet. Det er ikke kardemomme eller kaffe vi manglet, men rett og slett mat til å overleve..

NRK - 08 dec 22 kl. 10:23

Østerrike legger ned veto mot Schengen-utvidelse

Østerrike blokkerer for at Bulgaria og Romania får ta del i det passfrie Schengen-området. EU-kommisjonen har anbefalt at Bulgaria og Romania får ta del i Schengen-samarbeidet, og dette er tema i EU-rådets justisministermøte i Brussel torsdag. Der skal Østerrike ha lagt ned veto mot å slippe de to landene inn i det passfrie Schengen-området, melder nyhetsbyrået AFP.

NRK - 13 jan 23 kl. 15:56

Fengslet for smykketyverier

To menn i 30-årene fra Romania er varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud siktet for å ha stjålet smykker for et sekssifret beløp fra en gullsmed i Tønsberg torsdag. Mennene ble pågrepet utenfor en gullsmed i Larvik bare noen timer etter tyverier i Tønsberg. Politiet har gjort flere beslag som tyder på at mennene også står bak fra andre tyverier.

NRK - 21 nov 22 kl. 09:52

Giverkonferanse i Moldova

Frankrike arrangerer mandag en giverkonferanse for Moldova for å hjelpe landet med å håndtere følgene av krigen i nabolandet Ukraina. Det er ventet at Frankrikes utenriksminister Catherine Colonna vil delta på konferansen sammen med sine kolleger fra Tyskland, Romania og og Moldova. I tillegg er det ventet at Frankrikes president Emmanuel Macron og Moldovas president Maia Sandu skal tale på slutten av møtet.

NRK - 31 dec 22 kl. 05:56

Fly måtte lande i Praha etter fødsel om bord

Det ble ikke et nyttårsbarn, men fødselen ble likevel mnneverdig da en gutt ble født om bord på et fly på vei fra Storbritania til Romania fredag. Flyet var på vei fra Birmingham til Bucuresti da babyen ble født. Flygeren valgte å sette flyet på bakken på flyplassen i Praha i Tsjekkia.

NRK - 30 dec 22 kl. 20:45

Andrew Tate varetektsfengslet i 30 dager

Andrew Tate er nå bekreftet varetektsfengslet i 30 dager, melder nyhetsbyrået Reuters. Påtalemyndigheten i Romania ba om utvidet varetektsfengsling for Tate etter at han ble pågrepet i landet i går kveld. En domstol har nå godkjent den utvidete fengslingen..

VG - 30 dec 22 kl. 20:49

Reuters: Andrew Tate varetektsfengsles i 30 dager

Influencer og kickbokser Andrew Tate ble sammen med broren sin pågrepet i Romania torsdag, mistenkt for menneskesmugling..

Aftenposten - 30 dec 22 kl. 10:42

Andrew Tate pågrepet i Romania

Internettpersonligheten Andrew Tate (36), kjent for kvinnefiendtlige holdninger, er pågrepet sammen med broren sin i….

NRK - 20 dec 22 kl. 16:14

Smuglet Rivotril-tabletter

En mann i 30-åra fra Romania er varetektsfengslet i 8 uker, siktet for å ha vært med å smugle over 130 000 Rivotril-tabletter til Norge sommeren 2020. Mannen ble etterlyst internasjonalt, pågrepet og utlevert til Norge..

NRK - 06 dec 22 kl. 16:35

Styrker sikkerheten ved Den ukrainske ambassaden etter mistenkelige brev

Flere ukrainske ambassader har den siste tiden mottatt pakker med enten deler av dyr eller eksplosiver. Ambassadene i Romania og Danmark mottok på tirsdag «blodige pakker», ifølge utenriksminister Dmytro Kuleba. Den ukrainske ambassaden i Oslo har hittil ikke mottatt noen mistenkelige brev.

NRK - 06 dec 22 kl. 12:52

Flere ukrainske ambassader har mottatt «blodige pakker»

Ukrainas utenriksminister sier at flere ukrainske ambassader nå har mottatt «blodige pakker», melder Reuters. Dmytro Kuleba sier ifølge nyhetsbyrået at ambassadene i Romania og Danmark har mottatt slike pakker. Forrige uke fortalte Kuleba at en rekke ukrainske ambassader hadde mottatt pakker med enten kroppsdeler fra dyr eller eksplosiver.

NRK - 01 dec 22 kl. 13:59

Spanias utanriksminister har korona

Spanias utanriksminister Jose Manuel Albares har testa positivt for korona, melder AFP. Albares deltok på Nato-møtet i Romania tysdag og onsdag denne veka. Onsdag deltok han også på ein middag for medlemslanda i OSSE.

NRK - 30 nov 22 kl. 13:12

Stoltenberg: Prosessen med å godkjenne Sverige og Finland er nesten ferdig

Prosessen med å godkjenne Sverige og Finland som Nato-medlemmer er nesten fullført, ifølge alliansens generalsekretær Jens Stoltenberg. Han kommenterte saken under en pressekonferanse onsdag, på den andre og avsluttende dagen av Natos utenriksministermøte i Romania. Enn så lenge har ikke Tyrkia gitt den siste godkjenningen som trengs for at de to nordiske landene skal bli medlemmer.

NRK - 30 nov 22 kl. 09:41

Kina på dagsordenen på Nato-møte

Forholdet til Kina vil bli diskutert på andre dag av Natos utenriksministermøte i Romania. Ett tema onsdag vil bli alliansens beslutning nylig om å klassifisere Kina som en utfordring for Natos interesser, sikkerhet og verdier, skriver nyhetsbyrået DPA. Landene ønsker å se på muligheter for å samordne sin håndtering av forholdet til Kina, ifølge Romanias utenriksminister Bogdan-Lucian Aurescu.

Dagbladet - 29 nov 22 kl. 14:49

- Nato gjør ikke nok

Tirsdag møtes Natos utenriksministre i Romania. To norske eksperter er enige om én ting: Det gjøres ikke nok for Ukraina..

NRK - 28 nov 22 kl. 14:09

Tyrkia vil møte Sverige og Finland om medlemskap på Nato-møte

Tyrkias utenriksminister vil treffe sine kolleger fra Sverige og Finland for å diskutere Nato-medlemskap når alliansen har ministermøte i Romania tirsdag. – Vi kommer til å møte Sveriges og Finlands utenriksministre i et trilateralt format i Bucuresti i morgen, sier Mevlüt Çavusoglu til den tyrkiske TV-kanalen NTV. Etter Russlands invasjon i Ukraina, har de tidligere alliansefrie nordiske landene søkt om medlemskap i Nato.

NRK - 25 nov 22 kl. 10:13

Stoltenberg: Ingen fred hvis Russland vinner

Det vil ikke bli noen vedvarende fred i Ukraina dersom Russland vinner. Det sier Nato-sjef Jens Stoltenberg under en pressekonferanse i forkant av et møte mellom alliansens utenriksministre skal møtes i Romania neste uke. Han er tydelig på at Nato vil fortsette sin støtte til Ukraina..

Dagbladet - 22 nov 22 kl. 20:04

Hudflettes etter dette

Ungarns autoritære statsminister, Viktor Orbán, får krass kritikk fra Ukraina og Romania, for å ha latt seg avbilde i et fotballskjerf med et eldgammelt kart..

NRK - 29 okt 22 kl. 05:02

Over 7 millioner interne flyktninger i Ukraina

Over 7 millioner ukrainere er internt fordrevet, viser en studie en rekke organisasjoner står bak. De fleste av de fordrevne er kvinner, og nesten en tredel av dem er drevet på flukt flere ganger, viser rapporten som er laget av EUs asylbyrå, OECD og FNs internasjonale migrasjonsorganisasjon (IOM). Ifølge FNs høykommissær for flyktninger har 14,3 millioner ukrainere flyktet fra Ukraina hittil.

NRK - 17 okt 22 kl. 04:21

FN: Krigen i Ukraina har skjøvet 4 millioner barn ut i fattigdom

Russlands invasjon av Ukraina og de økonomiske skadevirkningene av den har dyttet fire mennesker ut i fattigdom i Øst-Europa og Sentral-Asia, ifølge FN. – Barn bærer den tyngste byrden i den økonomiske krisen som er forårsaket av krigen i Ukraina, heter det i en uttalelse fra FNs barnefond Unicef. De fire millionene er en økning på 19 prosent siden 2021, heter det videre i en studie som omfatter 22 land.

Klartale - 27 jul 22 kl. 13:42

Flere er sinte etter talen til Orban

Talen var en «ren nazi-tekst». Det mener Zsuzsa Hegedüs, ifølge medier i Ungarn.Hun har kjent Orban i 20 år.

NRK - 16 jun 22 kl. 23:42

EU vil eksportere korn fra Ukraina via Romania

Frankrikes president Emmanuel Macron sa torsdag at EU jobber med en alternativ eksportrute gjennom Romania for korn fra Ukraina. – Odesa ligger noen titalls kilometer fra Romania. Korn kan bli eksportert via Romania gjennom Donau og inn i jernbanesystemet, sa Macron til den franske TV-kanalen TF1.

NRK - 11 okt 22 kl. 18:02

Frankrike øker tilstedeværelsen i Øst-Europa

Frankrike vil sende ytterligere tankser og pansrede kjøretøy til Romania, ytterligere infanteri til Estland og ytterligere Rafale-jagerfly til Litauen, bekrefter det franske forsvarsdepartementet overfor Reuters..

NRK - 23 jul 22 kl. 21:01

Romania: Orban med krass kritikk av EU

Ungarns statsminister Viktor Orban hevder EU prøver å påtvinge sine verdier, og slo hardt ut mot alliansens Ukraina-strategi under et forum i Romania lørdag. – Den vestlige sivilisasjonens styrke, prestisje og handlingsevne er ved å synke, sa Orban i en tale på et forum i feriebyen Baile Tusnad i Romania lørdag. Den høyreorienterte og russiskvennlige politikeren fortsatte med å beskrive seg selv som en forsvarer av Ungarns kulturelle og politiske identitet, som han mener han må «redde» fra byråkrater i Brussel.

NRK - 02 okt 22 kl. 17:13

Ni Nato-land med støtteerklæring for framtidig ukrainsk medlemskap

Lederne for ni Nato-land tok søndag til orde for å finne en vei til Nato-medlemskap for Ukraina. De ni oppfordrer også alle de 30 medlemslandene til å trappe opp den militære støtten til Kyiv. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj kunngjorde fredag overraskende at landet søker om Nato-medlemskap og ønsker å få saken hurtigbehandlet.

NRK - 28 sep 22 kl. 16:05

Nyhetsbyrå: 15 EU-land vil ha makspris på gass

15 EU-land har stilt seg bak et krav om makspris på naturgass, ifølge nyhetsbyrået DPA. Kravet fremmes i et brev som byrået har fått tilgang til. Det er sendt til EUs energikommissær Kadri Simson.

NRK - 28 sep 22 kl. 10:25

Har levert skip

Vard har levert Viking Polaris, det andre av to isforsterkede ekspedisjonsskip, til Viking. Skipet er bygd i Vard Søviknes i Ålesund og Vard Tulcea i Romania. Fartøyet er 205 meter langt og 23,5 meter bredt, spesielt designet og utviklet for ekspedisjoner i Antarktis og på de store innsjøene i Nord-Amerika.

NRK - 22 sep 22 kl. 22:53

38 migranter reddet i Svartehavet

Bulgarias kystvakt har reddet 38 migranter fra en båt i havsnød i Svartehavet. Åtte av dem er barn. Migrantene var på vei til Romania da det blåste opp til uvær i bulgarsk farvann, ifølge lederen for det grensepolitiet i regionen, Anton Mirkov.

NRK - 03 sep 22 kl. 07:55

Ukraina tilbyr strøm til Tyskland

Ukraina ønsker å hjelpe Tyskland med å bli mindre avhengig av russisk gass. – For tiden eksporterer Ukraina strøm til Moldova, Romania, Slovakia og Polen. Men vi er klare til å utvide eksporten til Tyskland, sier Ukrainas statsminister Denys Sjmyhal.

NRK - 28 aug 22 kl. 17:10

Ukraina: Millioner av tonn korn sendt via Donau

Det sendes nå mer korn via Donau enn på noe tidspunkt siden krigen startet for et halvt år siden, ifølge ukrainske myndigheter. Bare lørdag ankom elleve skip elvehavnene Izmajil, Renj og Ust-Dunaysk og lastet om bord totalt 45.000 tonn korn, opplyser det ukrainske infrastrukturdepartementet søndag.

Klartale - 23 aug 22 kl. 08:41

Tørken i Europa blir stadig verre

Hetebølger og nesten ikke regn. Slik har det vært de siste månedene i mange land. Varmen i Europa får store følger.

NRK - 23 aug 22 kl. 01:10

Tørken i Europa blir stadig verre

Den alvorlige tørken i Europa blir stadig verre, og nesten halvparten av EUs landområder risikerer å rammes, sier EU-eksperter. EUs tørkeovervåking (GDO) påpeker at det har vært omfattende hetebølger siden mai, samtidig som regnet har uteblitt. – Den alvorlige tørken som har rammet mange regioner i Europa siden begynnelsen av året, har spredt seg og er blitt forverret tidlig i august, heter det i en rapport fra GDO.

NRK - 20 aug 22 kl. 09:16

Sunkne nazi-skip dukker opp i Donau

Den lave vannstanden i elven Donau gjør at gamle krigsskip som tyskerne senket under annen verdenskrig, dukker opp, melder Reuters. De rundt 20 skipsvrakene hemmer fortsatt skipstrafikken når vannstanden er lav, men etter den lange tørken er vannstanden nå nesten på det laveste på hundre år. Mange av skipene er fortsatt fulle av ammunisjon og eksplosiver og utgjør en fare for båter og folk både i Serbia og Romania.

VG - 18 aug 22 kl. 22:24

Viking med kjemperesultat i Romania

(FCSB – Viking 1–2) En marerittåpning til tross, etter to glohete omganger i Bucuresti kunne Viking-spillerne juble for et svært godt utgangspunkt foran neste ukes returmøte i Europe Conference League-kvalifiseringen..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com