Romania

Sunday, 27 November, 00:20

Nyheter om Romania

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 21 nov 22 kl. 09:52

Giverkonferanse i Moldova

Frankrike arrangerer mandag en giverkonferanse for Moldova for å hjelpe landet med å håndtere følgene av krigen i nabolandet Ukraina. Det er ventet at Frankrikes utenriksminister Catherine Colonna vil delta på konferansen sammen med sine kolleger fra Tyskland, Romania og og Moldova. I tillegg er det ventet at Frankrikes president Emmanuel Macron og Moldovas president Maia Sandu skal tale på slutten av møtet.

NRK - Igår: 10:13

Stoltenberg: Ingen fred hvis Russland vinner

Det vil ikke bli noen vedvarende fred i Ukraina dersom Russland vinner. Det sier Nato-sjef Jens Stoltenberg under en pressekonferanse i forkant av et møte mellom alliansens utenriksministre skal møtes i Romania neste uke. Han er tydelig på at Nato vil fortsette sin støtte til Ukraina..

Dagbladet - 22 nov 22 kl. 20:04

Hudflettes etter dette

Ungarns autoritære statsminister, Viktor Orbán, får krass kritikk fra Ukraina og Romania, for å ha latt seg avbilde i et fotballskjerf med et eldgammelt kart..

NRK - 29 okt 22 kl. 05:02

Over 7 millioner interne flyktninger i Ukraina

Over 7 millioner ukrainere er internt fordrevet, viser en studie en rekke organisasjoner står bak. De fleste av de fordrevne er kvinner, og nesten en tredel av dem er drevet på flukt flere ganger, viser rapporten som er laget av EUs asylbyrå, OECD og FNs internasjonale migrasjonsorganisasjon (IOM). Ifølge FNs høykommissær for flyktninger har 14,3 millioner ukrainere flyktet fra Ukraina hittil.

NRK - 17 okt 22 kl. 04:21

FN: Krigen i Ukraina har skjøvet 4 millioner barn ut i fattigdom

Russlands invasjon av Ukraina og de økonomiske skadevirkningene av den har dyttet fire mennesker ut i fattigdom i Øst-Europa og Sentral-Asia, ifølge FN. – Barn bærer den tyngste byrden i den økonomiske krisen som er forårsaket av krigen i Ukraina, heter det i en uttalelse fra FNs barnefond Unicef. De fire millionene er en økning på 19 prosent siden 2021, heter det videre i en studie som omfatter 22 land.

Klartale - 27 jul 22 kl. 13:42

Flere er sinte etter talen til Orban

Talen var en «ren nazi-tekst». Det mener Zsuzsa Hegedüs, ifølge medier i Ungarn.Hun har kjent Orban i 20 år.

NRK - 16 jun 22 kl. 23:42

EU vil eksportere korn fra Ukraina via Romania

Frankrikes president Emmanuel Macron sa torsdag at EU jobber med en alternativ eksportrute gjennom Romania for korn fra Ukraina. – Odesa ligger noen titalls kilometer fra Romania. Korn kan bli eksportert via Romania gjennom Donau og inn i jernbanesystemet, sa Macron til den franske TV-kanalen TF1.

NRK - 23 jul 22 kl. 21:01

Romania: Orban med krass kritikk av EU

Ungarns statsminister Viktor Orban hevder EU prøver å påtvinge sine verdier, og slo hardt ut mot alliansens Ukraina-strategi under et forum i Romania lørdag. – Den vestlige sivilisasjonens styrke, prestisje og handlingsevne er ved å synke, sa Orban i en tale på et forum i feriebyen Baile Tusnad i Romania lørdag. Den høyreorienterte og russiskvennlige politikeren fortsatte med å beskrive seg selv som en forsvarer av Ungarns kulturelle og politiske identitet, som han mener han må «redde» fra byråkrater i Brussel.

NRK - 11 okt 22 kl. 18:02

Frankrike øker tilstedeværelsen i Øst-Europa

Frankrike vil sende ytterligere tankser og pansrede kjøretøy til Romania, ytterligere infanteri til Estland og ytterligere Rafale-jagerfly til Litauen, bekrefter det franske forsvarsdepartementet overfor Reuters..

NRK - 02 okt 22 kl. 17:13

Ni Nato-land med støtteerklæring for framtidig ukrainsk medlemskap

Lederne for ni Nato-land tok søndag til orde for å finne en vei til Nato-medlemskap for Ukraina. De ni oppfordrer også alle de 30 medlemslandene til å trappe opp den militære støtten til Kyiv. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj kunngjorde fredag overraskende at landet søker om Nato-medlemskap og ønsker å få saken hurtigbehandlet.

NRK - 28 sep 22 kl. 16:05

Nyhetsbyrå: 15 EU-land vil ha makspris på gass

15 EU-land har stilt seg bak et krav om makspris på naturgass, ifølge nyhetsbyrået DPA. Kravet fremmes i et brev som byrået har fått tilgang til. Det er sendt til EUs energikommissær Kadri Simson.

NRK - 28 sep 22 kl. 10:25

Har levert skip

Vard har levert Viking Polaris, det andre av to isforsterkede ekspedisjonsskip, til Viking. Skipet er bygd i Vard Søviknes i Ålesund og Vard Tulcea i Romania. Fartøyet er 205 meter langt og 23,5 meter bredt, spesielt designet og utviklet for ekspedisjoner i Antarktis og på de store innsjøene i Nord-Amerika.

NRK - 22 sep 22 kl. 22:53

38 migranter reddet i Svartehavet

Bulgarias kystvakt har reddet 38 migranter fra en båt i havsnød i Svartehavet. Åtte av dem er barn. Migrantene var på vei til Romania da det blåste opp til uvær i bulgarsk farvann, ifølge lederen for det grensepolitiet i regionen, Anton Mirkov.

NRK - 03 sep 22 kl. 07:55

Ukraina tilbyr strøm til Tyskland

Ukraina ønsker å hjelpe Tyskland med å bli mindre avhengig av russisk gass. – For tiden eksporterer Ukraina strøm til Moldova, Romania, Slovakia og Polen. Men vi er klare til å utvide eksporten til Tyskland, sier Ukrainas statsminister Denys Sjmyhal.

NRK - 28 aug 22 kl. 17:10

Ukraina: Millioner av tonn korn sendt via Donau

Det sendes nå mer korn via Donau enn på noe tidspunkt siden krigen startet for et halvt år siden, ifølge ukrainske myndigheter. Bare lørdag ankom elleve skip elvehavnene Izmajil, Renj og Ust-Dunaysk og lastet om bord totalt 45.000 tonn korn, opplyser det ukrainske infrastrukturdepartementet søndag.

Klartale - 23 aug 22 kl. 08:41

Tørken i Europa blir stadig verre

Hetebølger og nesten ikke regn. Slik har det vært de siste månedene i mange land. Varmen i Europa får store følger.

NRK - 23 aug 22 kl. 01:10

Tørken i Europa blir stadig verre

Den alvorlige tørken i Europa blir stadig verre, og nesten halvparten av EUs landområder risikerer å rammes, sier EU-eksperter. EUs tørkeovervåking (GDO) påpeker at det har vært omfattende hetebølger siden mai, samtidig som regnet har uteblitt. – Den alvorlige tørken som har rammet mange regioner i Europa siden begynnelsen av året, har spredt seg og er blitt forverret tidlig i august, heter det i en rapport fra GDO.

NRK - 20 aug 22 kl. 09:16

Sunkne nazi-skip dukker opp i Donau

Den lave vannstanden i elven Donau gjør at gamle krigsskip som tyskerne senket under annen verdenskrig, dukker opp, melder Reuters. De rundt 20 skipsvrakene hemmer fortsatt skipstrafikken når vannstanden er lav, men etter den lange tørken er vannstanden nå nesten på det laveste på hundre år. Mange av skipene er fortsatt fulle av ammunisjon og eksplosiver og utgjør en fare for båter og folk både i Serbia og Romania.

VG - 18 aug 22 kl. 22:24

Viking med kjemperesultat i Romania

(FCSB – Viking 1–2) En marerittåpning til tross, etter to glohete omganger i Bucuresti kunne Viking-spillerne juble for et svært godt utgangspunkt foran neste ukes returmøte i Europe Conference League-kvalifiseringen..

Aftenposten - 18 aug 22 kl. 22:24

Viking med kjemperesultat i Romania

(FCSB – Viking 1–2) En marerittåpning til tross, etter to glohete omganger i Bucuresti kunne Viking-spillerne juble for….

VG - 18 aug 22 kl. 22:24

Viking med kjemperesultat i Romania: – Utrolig stolt

(FCSB – Viking 1–2) En marerittåpning til tross, etter to glohete omganger i Bucuresti kunne Viking-spillerne juble for et svært godt utgangspunkt foran neste ukes returmøte i Europe Conference League-kvalifiseringen..

NRK - 18 aug 22 kl. 15:17

Rekordhøge 700.000 hektar brent i skogbrann i EU

Så langt i år har skogbrannar i EU brent rekordstore areal. Ifølge EU-kommisjonen har heile 700.000 hektar brent i EU-land i år.

NRK - 12 aug 22 kl. 17:48

EU sender brannmannskaper til Frankrike

Brannmannskaper fra flere EU-land har kommet til Frankrike for å hjelpe med å slukke skogbrannene i landet. The Guardian melder at flere hundre brannfolk fra Romania, Polen, Østerrike, Hellas og Italia deltar i arbeidet med å slukke brannene i landet..

NRK - 11 aug 22 kl. 21:55

Over 1.000 brannfolk kjemper mot den intense skogbrannen i Frankrike

Myndighetene i Frankrike advarer om at den store skogbrannen sørvest i landet kan vokse seg enda større. Totalt har 361 utenlandske brannfolk blitt sendt til Frankrike for å bistå sine franske kolleger. De 1.

NRK - 28 jun 22 kl. 16:32

Ukraina vil starte strømhandel denne uken

Ukraina vil begynne å handle strøm med sine europeiske naboland senere denne uken, noe som er et nytt skritt for landet bort fra Russlands innflytelsessfære. Den første fasen av strømhandel mellom Ukraina og Europa skal starte 30. juni, opplyser Entso-E, som representerer 39 nettoperatører i Europa.

NRK - 30 jul 22 kl. 17:16

EU-parlamentet med sterk kritikk av Orbans uttalelser

Ungarns statsminister Viktor Orbans uttalelser om «raseblanding» får skarp kritikk i EU-parlamentet. – Vi, lederne av de politiske gruppene i EU-parlamentet, fordømmer sterkt den åpent rasistiske erklæringen fra statsminister Orban om å ikke ønske et «raseblandet folk», heter det i en uttalelse lørdag. – Slike uakseptable uttalelser, som tydelig utgjør et brudd på våre verdier, verdier som også er nedfelt i EUs traktater, har ingen plass i våre samfunn, heter det videre i uttalelsen.

NRK - 29 jul 22 kl. 15:10

Etterlyst pågrepet på Torp

En internasjonalt etterlyst mann fra Romania ble denne uka pågrepet på Torp Sandefjord lufthavn da han var i ferd med å forlate Norge. Den 37 år gamle mannen har vært etterlyst i 12 år etter at han ble dømt til to års fengsel i Italia. Politiet vet ikke hvor lenge mannen har oppholdt seg i Norge, men opplyser at han ble avslørt da han viste fram passet sitt på flyplassen.

NRK - 23 jul 22 kl. 22:56

Baltikum: EU må gjøre mer for å hindre at Russland omskriver historien

Estland, Latvia og Litauen, sammen med Polen og Romania, har oppfordret EU til å gjøre mer for å motvirke en russisk omskrivning av historien. I et felles brev publisert fredag, oppfordret de fem østeuropeiske landene også EU til å ta en lederrolle i å bevare historiske minner og forhindre Russlands manipulering av fakta. – Russland har aldri fordømt forbrytelsene under Sovjettiden, og dets nåværende ledere støtter til og med entusiastisk opp om den sovjetiske arven, heter det i brevet.

NRK - 29 apr 22 kl. 16:16

Ukraina eksporterer mais gjennom Romania

Et skip lastet med mais fra ukrainske bønder dro fra havn i Constanta i Romania fredag. Dermed har Ukraina mulighet til å omgå blokaden av sine egne havner, skriver NTB. Romania åpnet umiddelbart for at Ukraina kunne bruke Constanta og andre havnebyer til å fortsette eksporten da Russland invaderte landet 24.

Klartale - 27 apr 22 kl. 12:00

Frykt for at krigen skal spre seg hit

Moldova ble et eget land i august 1991. Da forlot de det som var Sovjetunionen. Men det har likevel vært russiske soldater i landet i 20 år.

NRK - 16 jul 22 kl. 09:26

Milliardløfter til Moldova

Moldova fikk løfter om rundt 6 milliarder kroner i bistand på en giverkonferanse. Pengene skal hjelpe landet takle prisvekst og effektene av krigen i Ukraina. Landet som ligger mellom Ukraina og Romania har tatt imot rundt en halv million flyktninger siden Russland startet sin offensiv i februar..

NRK - 04 jul 22 kl. 03:10

To turister drept av hai i Egypt

To kvinnelige turister ble drept i et haiangrep ved Hurghada i Egypt i helga. Byen ligger ved Rødehavet. De ble angrepet da de var ute på svømmetur, melder det egyptiske miljødepartementet.

NRK - 30 jun 22 kl. 10:40

Reuters: Russland forlet Slangeøya

Det melder den russiske forsvarsministeren, ifølge nyheitsbyrået Reuters. Kampen om Slangeøya har blitt eit symbol på ukrainaranes sin mostand mot Russland. Slangeøya ligg midt i Svartehavet, like ved grensa mellom Romania og Ukraina..

NRK - 30 jun 22 kl. 10:40

Russland forlèt Slangeøya

Det stadfestar den russiske forsvarsministeren, ifølge nyheitsbyrået Reuters. Det er også stadfesta frå Ukrainas presidentskap. Kampen om Slangeøya, eller Zmiinyi-øya, har blitt til eit symbol på ukrainarane sin motstand mot Russland.

NRK - 12 maj 22 kl. 16:29

Menneskesmuglere avslørt i Sentral-Europa

Flere enn 200 mistenkte medlemmer av en menneskesmuglings-ring er blitt pågrepet i fem land, kunngjorde Østerrikes innenriksminister Gerhard Karner torsdag. De 205 personene har blitt pågrepet i Romania, Slovakia, Tsjekkia, Ungarn og Østerrike. Ringen spesialiserte seg på å smugle syriske flyktninger til land som Belgia, Frankrike, Nederland og Tyskland.

NRK - 16 jun 22 kl. 16:31

Fire europeiske land vil la Ukraina bli kandidatland til EU umiddelbart

Frankrike, Tyskland, Italia og Romania støtter at Ukraina blir kandidatland i EU umiddelbart, skriver Reuters. Lederne av de fire landene møtte Volodymyr Zelenskyj i Kyiv torsdag..

Aftenposten - 07 maj 22 kl. 13:55

Konfirmasjonen måtte vente. Asbjørn (15) skulle til Romania for å bryte håndbak.

Målet er å bli verdens beste. Til uken kjemper han om medaljer i Romania..

Klartale - 16 jun 22 kl. 10:50

Nå er Macron, Scholz og Draghi i Kyiv

Emmanuel Macron, Olaf Scholz og Mario Draghi kom fram til Ukraina torsdag morgen. De er i hovedstaden Kyiv for å møte ledere i Ukraina. Macron er president i Frankrike.

NRK - 14 jun 22 kl. 19:59

U21 klare for EM

Det norske U21-landslaget vant den siste kampen i EM-kvalifiseringen mot Aserbajdsjan på Marienlyst tirsdag kveld. Jørgen Strand Larsen og Erik Botheim scoret Norges mål i 2-1-seieren, som gjør at Norge vinner gruppa og er kvalifisert til EM-sluttspillet neste sommer. Mesterskapet arrangeres i Romania og Georgia fra 9.

NRK - 09 jun 22 kl. 10:49

Jens Stoltenberg har fått helveteseld

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg har fått helveteseld, og må jobbe heimanfrå. Det opplyser Nato. Helveteseld er utslett som kan oppstå etter covid-19-infeksjon.

NRK - 03 jun 22 kl. 19:44

Putin: Vil ikke blokkere korneksport fra Ukraina

Russlands president Vladimir Putin sier at Ukraina vil kunne eksportere korn ut fra havner ved Svartehavet. Putin kommer med uttalelsen i et intervju med statlig russisk TV. Presidenten hevder det ikke er riktig at Russland blokkerer slik eksport fra Ukraina.

Aftenposten - 02 jun 22 kl. 14:00

På ett år er alt forandret for håndballstjernen: - Vanskelig å finne ord som beskriver det

Maren Aardahl har gått fra spill for tomme tribuner i Romania til gullfest i Danmark..

NRK - 19 maj 22 kl. 20:28

EBU: «Uvanlig» stemmegivning under Eurovisions andre delfinale

Et uavhengig organ som kontrollerer stemmegivningen under Eurovision Song Contest, oppdaget «uvanlige stemmemønstre» fra seks land under den andre delfinalen. Organet oppdaget mønstrene hos jurystemmene fra landene Aserbajdsjan, Georgia, Montenegro, Polen, Romania og San Marino, som alle deltok i den andre delfinalen under årets Eurovision-konkurranse. – Fire av de seks juryene plasserte alle fem av de andre landene på topp fem, én jury plasserte dem i sin topp seks, og den siste av de seks juryene plasserte fire av de andre i topp fire og den femte i deres topp sju.

NRK - 19 maj 22 kl. 01:49

13 millioner har flyktet fra Ukraina

FN opplyser at nesten 13 millioner ukrainere har flyktet fra sine hjem etter at Russland invaderte landet 24. februar. Seks millioner har flyktet utenlands, og minst like mange er flyktninger i eget land.

NRK - 26 feb 22 kl. 03:23

Frankrike sender soldater til Romania

Frankrike sender 500 soldater som skal inngå i Natos styrke i Romania, opplyser den franske hærens stabssjef. – Nato har besluttet å styrke tilstedeværelsen ved å sende et meget klart signal om strategisk solidaritet ved å utplassere styrker i Romania, sa Thierry Burkhard til Radio France Internationale og kringkasteren France 24 fredag. – Vi skal sende rundt 500 mann og pansrede kjøretøy, sa stabssjefen.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com