Nyheter om USA

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i Ukraina

Russland har angrepet Ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

Klartale - 06 maj 22 kl. 11:03

Mener tilgang til trygge aborter redder liv

Kvinner har hatt rett til selvbestemt abort i USA i nesten 50 år. Nå kan den retten trues, ifølge et lekket notat. Tedros Adhanom Ghebreyesus sier at tilgang til trygge aborter redder liv.

NRK - 13 maj 22 kl. 16:52

USA: Langt fra sikkert at det blir enighet om atomavtale

Det er ingen selvfølge at det kan oppnås enighet om en revidert atomavtale med Iran, sier USA. EUs utenrikssjef Josep Borrell opplyste fredag at samtalene med Iran nå er gjenopptatt etter en pause, og at en avtale er innen rekkevidde. USA er mindre sikre.

NRK - 06 maj 22 kl. 03:34

CNN: USA bidro til å senke krigsskipet Moskva

Ukrainske styrker fikk litt hjelp fra amerikansk etterretning da de målrettet traff det russiske krigsskipet Moskva i Svartehavet, skriver CNN. Skipet sank 14. april etter å ha blitt truffet av to ukrainske missiler.

NRK - 06 maj 22 kl. 03:34

CNN: USA bidro til å senke krigsskipet «Moskva»

Ukrainske styrker fikk litt hjelp fra amerikansk etterretning da de målrettet traff det russiske krigsskipet «Moskva» i Svartehavet, skriver CNN. Skipet sank 14. april etter å ha blitt truffet av to ukrainske missiler.

Klartale - 14 timer siden

Ti personer drept i masseskyting i USA

En person iført skuddsikker vest og hjelm begynte å skyte med rifle på et supermarked lørdag. Det skjedde i byen Buffalo. Byen ligger i delstaten New York i USA.

NRK - 06 maj 22 kl. 14:54

428.000 nye jobber i USA i april

April ble en sterk måned for veksten i arbeidsplasser i USA. Arbeidsledigheten holder seg på et lavt nivå på 3,6 prosent. Det ble skapt 428.

NRK - 06 maj 22 kl. 01:05

Forsvarsdepartementet i USA avviser drap på russiske generaler

Talsmann for Forsvarsdepartementet i USA, John Kirby, avviser påstandene om at amerikansk etterretning har bidratt til at flere russiske generaler har blitt drept, melder VG. – USA bidrar med etterretning som hjelper Ukraina til å forsvare seg. Vi bidrar ikke med etterretning om hvor militærledere befinner seg på slagmarken.

NRK - 05 maj 22 kl. 00:24

Sverige har fått sikkerhetsgarantier fra USA

USA er klare til å gi Sverige sikkerhetsgarantier ved en eventuell søknadsprosess til Nato, opplyser sveriges utenriksminister Ann Linde etter møte med USAs utenriksminister, Antony Blinken. Jeg kan selvfølgelig ikke gå i detaljer, men jeg er sikker på at vi har fått sikkerhetsgarantier fra USA, sier Linde i SVTs Akutellt. Linde møtte Blinken i Washington onsdag.

Klartale - 25 apr 22 kl. 11:06

USA lover mer militærhjelp til Ukraina

USAs utenriks-minister Antony Blinken har besøkt Ukraina. Sammen med forsvars-minister Lloyd Austin. De besøkte Ukraina for første gang under krigen.

NRK - 03 maj 22 kl. 21:44

Støre mener det er alvorlig for USA om abort-rettigheter oppheves

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) frykter at kvinner blir mer sårbare og konfliktnivået vil øke dersom USAs høyesterett opphever retten til abort. Et lekket utkast til en kjennelse fra USAs høyesterett om abort har vakt oppsikt langt utenfor landets grenser. Han påpeker at abortsaken er en viktig markør for politisk tilhørighet i USA.

NRK - 12 maj 22 kl. 07:43

USA og Kina gratulerer Marcos jr. med valgseieren på Filippinene

USA og Kina har sendt sine gratulasjoner til Ferdinand Marcos Jr. etter han vant stort i presidentvalget på Filippinene. Marcos jr.

NRK - 11 maj 22 kl. 14:42

Liten inflasjon i USA i april

Indeksen for matvarer og energi i USA økte med 0,6 prosent i april. Det viser tall fra amerikanske US Bureau of labourt statstics. Konsumprisindeksen steg med 0,3 prosent i april (sesongjustert), og med 8,3 prosent i løpet av de siste 12 månedene.

NRK - 09 maj 22 kl. 19:54

USA ber om Nord-Korea-møte i Sikkerhetsrådet

USA har bedt om et hastemøte i FNs sikkerhetsråd for å diskutere Nord-Korea, ifølge diplomater i New York. Frykten har den siste tiden vært økende for at nordkoreanske myndigheter vil gjenoppta testing av atomvåpen de kommende ukene. USA har presidentskapet i Sikkerhetsrådet i mai og har siden forrige uke vurdert å kalle inn til et eget møte om Nord-Korea, ifølge nyhetsbyrået AFPs kilder.

NRK - 6 timer siden

McConnell varsler rask behandling av Sveriges Nato-søknad

Republikanernes leder i Senatet, Mitch McConnell, sier at USA skal behandle Sveriges Nato-søknad raskt. På en pressekonferanse i Stockholm mandag sa han at andre land kan behandle søknaden raskere, men at han ikke er tvil om at USA vil godkjenne den, raskere enn ved tidligere søknader fra andre land, og trolig innen august. McConnell er på besøk i Sverige, Finland og andre land i spissen for en delegasjon med republikanske senatorer for å vise støtte mens Russland er i krig med Ukraina.

Aftenposten - Igår: 20:22

De drikker konservativ kaffe og spiser høyrevridde donuts. Hva skjedde med USA?

TAMPA (Aftenposten): For 40 år siden var de politiske splittelsene i USA mindre enn i Europa. I dag er det stikk motsatt..

NRK - 06 maj 22 kl. 17:30

Pentagon avviser at USA hjalp Ukraina med å senke russisk flaggskip

Det amerikanske forsvarsdepartementet avviser at USA hjalp ukrainske styrker med å senke krysseren Moskva i Svartehavet i april. – Vi skaffet ikke til veie spesifikk målinformasjon om Moskva, sier Pentagon-talsmann John Kirby, med henvisning til den russiske svartehavsflåtens flaggskip. Kirby sier USA ikke hadde kjennskap til den ukrainske planen om å angripe skipet på forhånd.

Aftenposten - Igår: 10:59

Republikanere ut mot Ukraina-støtte: «Hvordan hjelper dette USA

Snart kan 40 milliarder dollar være på vei fra USA til Ukraina. Det er det ikke alle som er positive til..

Aftenposten - Igår: 07:02

Ti personer drept i masseskyting i USA

Ti personer ble drept og tre ble såret i en masseskyting på et supermarked i Buffalo i delstaten New York i USA..

NRK - I førrgår: 21:07

Store demonstrasjoner for abortrettigheter i USA

Tusenvis av støttespillere for abortrettigheter i USA har møtt opp på demonstrasjoner over hele landet lørdag. De landsomfattende demonstrasjonene er et svar på et lekket utkast til en uttalelse fra USAs høyesterett. Det viser at det konservative flertallet av dommerne der vurderer å sette dommen i «Roe vs.

E24 - I førrgår: 12:12

Inflasjonssjokket i USA: Har ikke lenger råd til kjøtt

OAKLAND (E24) Den galopperende prisveksten i USA har ført til lange køer ved overbelastede matutleveringer. Her forbereder de seg på at krisen kan vare i ett tiår..

Aftenposten - I førrgår: 12:12

Prissjokket i USA: Har ikke lenger råd til kjøtt

OAKLAND (E24) Den galopperende prisveksten i USA har ført til lange køer ved overbelastede matutleveringer..

NRK - 05 maj 22 kl. 09:25

Venter spent på rentebeslutning

I dag klokk ti skal Norges Bank ha offentliggjøring av sin rentebeslutning. I mars besluttet Norges Bank å øke renten fra 0,5 til 0,75 prosent. Nå gjør den amerikanske sentralbanken et hopp til samme nivå.

Klartale - I førrgår: 07:00

Dette er favoritten til gjengen fra Norge

TORINO: Knut Olav Halseth er i Torino. Han sier det er god stemning der.Knut Olav Halseth er i Torino for å se på Eurovision. Der er han sammen med en hel gjeng fra Norge.– Vi er en fin gjeng som er her nede, sier Halseth til Klar Tale.

VG - I førrgår: 03:40

USA tømmes for morsmelkerstatning

Produksjonsproblemer og strenge importregler har gått hardt utover melkeerstatningsmarkedet i USA..

NRK - I førrgår: 00:44

USA reagerer på Israels inngripen

Amerikanske myndigheter er «dypt bekymret» over det israelske politiets maktbruk mot gravfølget til den drepte journalisten Shireen Abu Akleh. – Vi reagerer med dyp bekymring på bildene av israelske soldater som griper inn mot begravelsesfølget. Alle familier fortjener å følge sine døde til graven på en verdig og uhindret måte, sier utenriksminister Antony Blinken.

NRK - 12 maj 22 kl. 17:50

USA: Lover rask behandling av finsk og svensk Nato-søknad

Hvert enkelt land i Nato må ta stilling til om nye land skal tas opp som medlemmer i forsvarsalliansen. I USA er det Senatet som godkjenner og vedtar traktater, og det kreves enstemmighet blant senatorene for å godkjenne nye medlemmer til Nato. Demokraten Menendez er leder av Senatets utenrikskomité.

Klartale - 03 maj 22 kl. 10:58

Retten til selvbestemt abort kan bli fjernet i USA

Det har lekket et dokument fra USAs høyesterett. Mediehuset Politico har publisert dokumentet. Ifølge det har det konservative flertallet i høyesterett bestemt seg: Abortretten skal fjernes.

NRK - 12 maj 22 kl. 11:16

Mer enn en million mennesker har dødd som følge av koronaviruset i USA

Over en million mennesker har dødd som følge av covid-19 i USA, sier Det hvite hus i en uttalelse. – Vi må gjøre alt vi kan for å redde så mange liv som mulig, slik vi har gjort med flere tester, vaksiner og behandlinger, sier president Joe Biden ifølge AFP..

NRK - 03 maj 22 kl. 04:27

Politico: USAs høyesterett vil endre retten til abort

Den amerikanske nettavisen Politico skal ha fått tak i et lekket utkast fra høyesterett som antyder at dagens rett til selvbestemt abort i USA kan bli fjernet. I utkastet, skrevet av høyesterettsdommer Samuel Alito, kommer det frem at den såkalte Roe mot Wade-dommen fra 1973, som sikret rett til selvbestemt abort i USA, var «sjokkerende feil helt fra starten». En avgjørelse som reverserer Roe mot Wade vil gi amerikanske delstater mulighet til å bestemme retten til abort selv.

NRK - 11 maj 22 kl. 22:18

Teknologiaksjene fortsetter å falle i USA

Verdien av teknologiaksjer blir stadig mindre i USA, der den teknologitunge Nasdaq-indeksen i New York falt med 3,2 prosent onsdag. Verdien av aksjene notert på Nasdaq-indeksen har falt med hele 27,4 prosent siden nyttår, og mesteparten av fallet har skjedd de siste tre månedene. Dow Jones-indeksen falt med 1 prosent onsdag, og ligger nå 12,4 prosent lavere enn ved inngangen til året.

NRK - 02 maj 22 kl. 16:22

USA håper å gjenåpne ambassaden i Kyiv snart

USA håper landets diplomater vil kunne returnere til den ukrainske hovedstaden Kyiv innen utgangen av mai. Det opplyste charge d-affaires Kristina Kvien på en pressekonferanse i den vestlige byen Lviv mandag. USA stengte ambassaden 14.

Klartale - 02 maj 22 kl. 14:40

Taliban har arvet mye våpen av USA

USA forlot Afghanistan i fjor. Da hadde de vært der i 20 år. De la igjen våpen og materiell.

NRK - 11 maj 22 kl. 14:42

Prisveksten bremser i USA

Konsumprisindeksen (KPI) steg med 0,3 prosent fra mars til april (sesongjustert), og med 8,3 prosent i løpet av de siste 12 månedene. KPI er et vanlig mål for inflasjon. Det viser tall fra amerikanske US Bureau of labourt statstics.

NRK - 11 maj 22 kl. 06:02

Hviterussland utstasjonerer spesialstyrker

Hviterussland sender spesialstyrker til områder i nærheten av grensa mot Ukraina. Årsaken er en «tiltakende trussel» fra USA og Nato, sier hviterusserne. – USA og dets allierte fortsetter å bygge opp sin militære tilstedeværelse langs grensa til Hviterussland.

NRK - 10 maj 22 kl. 21:26

Biden: Inflasjonen har høyeste prioritet

President Joe Biden sier at den kraftige inflasjonen i USA har «høyeste innlandske prioritet» og at sentralbanken jobber med tiltak for å dempe prisveksten. – Federal Reserve må gjøre jobben sin og kommer til å gjøre jobben sin, sa Biden tirsdag. – Jeg ser på den nåværende inflasjonen som vår største økonomiske utfordring, og det tror jeg at de gjør også, sa han med henvisning til den amerikanske sentralbanken.

NRK - 10 maj 22 kl. 09:43

Biden gjenopplivet lov fra andre verdenskrig

For å øke den militære støtten til Ukraina har USA vedtatt en ny versjon av en lov som ble brukt til å støtte allierte under andre verdenskrig. Den såkalte låne- og leieloven la grunnlaget for omfattende amerikansk støtte til allierte land i Europa mellom 1941 og 1945. Mandag ble en ny lov- og leielov signert av president Joe Biden.

NRK - 10 maj 22 kl. 05:05

Børsnedgang i Asia

De toneangivende børsene i Asia åpnet stort sett i minus tirsdag, etter nok et børsfall i USA dagen i forveien. I Tokyo var både hovedindeksen Nikkei 225 og den bredere Topix-indeksen nede 1,4 prosent et par timer etter åpning. Hang Seng-indeksen i Hongkong var nede hele 2,6 prosent etter halvannen times handel.

NRK - 09 maj 22 kl. 22:45

USA opphever toll på stål fra Ukraina

USA kutter tollen på stål fra Ukraina i ett år får å hjelpe landets økonomi, opplyser de to landene i en felles kunngjøring. Ifølge USAs handelsdepartement vil ståltollen på 25 prosent, som ble innført under tidligere president Donald Trump i 2018, midlertidig bli opphevet «for å støtte en av Ukrainas viktigste industrier». (NTB).

NRK - 09 maj 22 kl. 04:28

Senatet skal stemme over abortforslag

Onsdag skal Senatet i USA stemme over et forslag om å lovfeste en nasjonal rett til abort i USA. Det skjer at det sist uke ble lekket et utkast fra landets høyesterett der det ble antydet at domstolen vil annullere kjennelsen i Roe mot Wade fra 1973. Som siden har gitt amerikanske kvinner retten til fri abort, melder NTB..

NRK - 08 maj 22 kl. 18:14

Det hvite hus: G7-landene enige om oljeboikott av Russland

Alle de sju medlemslandene i G7-gruppen har forpliktet seg til å fase ut eller forby import av russisk olje, heter det i en uttalelse fra Det hvite hus søndag. – Dette vil ramme hovedpulsåren i Putins økonomi og nekte ham inntektene han trenger for å finansiere krigen, sier president Joe Bidens administrasjon i en uttalelse. Han spesifiserte ikke nøyaktig hva G7-medlemmene – Frankrike, Tyskland, Canada, Italia, Japan, Storbritannia og USA – har forpliktet seg til.

NRK - 08 maj 22 kl. 03:43

Abortdemonstrasjoner rundt om i USA

Demonstranter i flere byer i USA gjorde det lørdag klart at de vil kjempe for at fortsatt skal ha rett til abort i landet. Demonstranter samlet seg i byer som Chicago, Atlanta og Houston for å demonstrere mot at høyesterett trolig opphever den føderale abortretten. Det har kommet fram i et likt utkast til flertallets avgjørelse.

VG - 20 timer siden

USA: Én drept og flere såret under skyting ved kirke

Flere personer ble søndag skutt ved en kirke sør i California. En er død og flere er kritisk skadet..

NRK - Igår: 23:37

Flere personer skutt i kirke i USA

Flere personer skal være skutt i en kirke i Laguna Woods i California. En person er pågrepet, melder politiet i Orange County..

NRK - Igår: 20:14

Iran vurderer eksport av gass til Europa

Iran vurderer muligheten for å eksportere naturgass til Europa etter at Russlands invasjon av Ukraina har ført til rekordhøye gasspriser. Selv om naturgassreservene i Iran er blant verdens største, er landet hardt rammet av sanksjonene som ble gjeninnført da USA trakk seg fra atomavtalen mellom Iran og verdens stormakter. Inntil sanksjonene oppheves, hindres Iran i å selge gass til Europa.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt