USA

Monday, 04 March, 21:22

Nyheter om USA

Klartale - 31 jan 24 kl. 06:00

Hva skjer hvis Donald Trump blir president?

USA skal velge ny president i høst. Valget er 5. november.

NRK - 29 feb 24 kl. 14:30

Prisveksten i USA dempar seg

Prisveksten i USA var på 2,4 prosent i januar, målt mot same månad i fjor, viser ferske tal frå USAs byrå for økonomisk analyse. Denne målinga, den såkalla PCE-inflasjonen, ser den amerikanske sentralbanken spesielt nøye på når dei skal sette renta. Som i Noreg, har også den amerikanske sentralbanken eit mål om å halde prisveksten i USA på kring 2 prosent.

Klartale - 12 feb 24 kl. 16:20

Flere reagerer på det Trump sa om Nato

Nato er et samarbeid om forsvar i Vesten. Norge, USA og flere land i Europa er med. Ett punkt i samarbeidet er spesielt viktig.

Klartale - 21 feb 24 kl. 09:18

USA stemte mot våpenhvile

Tirsdag samlet FNs sikkerhetsråd seg. Rådet er en del av FN. Det jobber for fred mellom land.

NRK - 26 feb 24 kl. 05:44

Kina anklager USA for å lyve i WTO-rapport

Kina hevder USA kommer med falske anklager i en rapport om hvorvidt Kina følger reglene i Verdens handelsorganisasjon (WTO). – USA anklager urettmessige Kina for å skape «overkapasitet», noe som fullstendig gjenspeiler USAs egenmektige og hegemoniske opptreden, sier det kinesiske handelsdepartementet i en uttalelse publisert mandag. Kina mener USA ser bort fra «de store fremskrittene» landet har gjort for å oppfylle sine WTO-forpliktelser og at amerikanerne fornekter Kinas bidrag til det multilaterale handelssystemet og til verdensøkonomien.

Klartale - 8 timer siden

Amerikanerne er klare for supertirsdag

Partiene i USA er i gang med å velge sin kandidat. Disse skal kjempe om å bli USAs president i høst.Det republikanske partiet har to kandidater: tidligere president Donald Trump og Nikki Haley.

NRK - 16 feb 24 kl. 16:07

Harris avviser Trumps isolasjonisme

Uten å nevne navn advarte USAs visepresident Kamala Harris fredag mot økende isolasjonisme og autoritære holdninger og gjorde det klart at USA ikke vil svikte Ukraina. I en tale på sikkerhetskonferansen i München forsvarte Harris Biden-administrasjonens respons på globale utfordringer, særlig når det gjelder USAs støtte til Ukraina. Med en nedtrykt atmosfære som bakgrunn, som bare ble forsterket av nyheten om den russiske opposisjonslederen Aleksej Navalnyjs død, gjorde Harris det klart at USA ikke vil trappe ned støtten til demokrati, multilateralisme og folkeretten.

NRK - 01 mar 24 kl. 10:12

Russer erkjenner å ha smuglet elektronikk fra USA

En russisk mann har erklært seg skyldig i tiltalen om å ha smuglet elektronikk med mulig militær anvendelse til Russland fra USA, skriver NTB. Virksomheten er et brudd på sanksjonene som er innført mot Russland etter invasjonen av Ukraina. Den 51 år gamle Maxim Martsjenko, som bodde i Hongkong, ledet et nettverk sammen med to uidentifiserte russere.

NRK - 20 feb 24 kl. 22:25

USA: Kongo og Rwanda står på randen av krig

USA advarer Kongo og Rwanda, sier at de to nabolandene står på randen av krig og ber dem om å ta et steg tilbake. FN-eksperter og vestlige land anklager Rwanda for å støtte den tutsiledede M23-militsen i Øst-Kongo, og for å ha sendt soldater over grensa, noe ledelsen i Kigali benekter. USA ba i helgen Rwanda om umiddelbart å trekke sine styrker ut av Kongo, samt militært utstyr som truer sivilbefolkningen, FNs fredsbevarende styrke og hjelpearbeidere i området.

Klartale - 09 feb 24 kl. 09:16

Vladimir Putin har blitt intervjuet av en amerikansk journalist

Tucker Carlson er fra USA. Han er tidligere journalist for Fox News. Tirsdag intervjuet han Russlands president.

E24 - 25 feb 24 kl. 21:54

Prisvekst-fasit i USA: – Norges Bank følger utviklingen med argusøyne

Sjeføkonom mener første rentekutt i USA avgjøres av kommende inflasjonsfasit. Det påvirker også renteutsiktene her hjemme. – Norges Bank vil neppe kutte renten før USA gjør det..

NRK - 6 timer siden

Scholz: Britisk domstol bør beskytte Assange

Tysklands statsminister Olaf Scholz tar til orde for at britisk domstoler må beskytte Julian Assange mot utlevering og påfølgende straffeforfølgelse i USA. – Jeg tror det ville vært bra dersom britiske domstoler ga ham den nødvendige beskyttelse, fordi han er nødt til å vente seg straffeforfølgelse i USA gitt det faktum at han avslørte amerikanske statshemmeligheter, sa Scholz til pressen mandag. Han mener sjansene for beskyttelse har økt etter det siste rettsmøtet i High Court i London i februar.

VG - 8 timer siden

Alt du trenger å vite om valget i USA 2024

Primærvalgene er et steg på veien mot den neste presidenten, men hvordan fungerer egentlig valget i USA?.

NRK - 16 feb 24 kl. 15:45

USA, Canada og Storbritannia bekymret for desinformasjon

Storbritannia, USA og Canada uttrykker dyp bekymring for utenlandsk manipulering av informasjon og andre handlinger mot demokrati og menneskerettighetene. – Tiden er inne for en kollektiv tilnærming til truslene om utenlandsk informasjonsmanipulering og bygging av en koalisjon av land som vil forplikte seg til å styrke motstanden mot manipulering av informasjon, heter det I et felleskommunike fra de tre landene. Vestlige stormakter er stadig mer bekymret for spredningen av desinformasjon i sosiale medier som er vanskelig å motvirke, ikke minst i et år da land som står for 60 prosent av verdens økonomiske produksjon, inkludert USA, Storbritannia og India, går til valg.

NRK - Igår: 15:18

Hamas: Kan bli våpenhvile innen 24-48 timer

Hamas sier en våpenhvile kan være på plass i Gaza om 24 til 48 timer dersom Israel etterkommer kravene de har stilt, skriver NTB. – Dersom Israel går med på kravene, blant annet at internt fordrevne palestinere må få vende tilbake til den nordlige delen av Gazastripen, og at nødhjelpen trappes opp, så kan dette rydde vei for en våpenhvile i løpet av de neste 24 til 48 timene, sier en høytstående Hamas-kilde. En delegasjon fra Hamas ankom søndag Kairo for å gjenoppta forhandlingene.

Klartale - 24 feb 24 kl. 06:00

To år siden Russland invaderte Ukraina

24. februar 2022 startet Russland et angrep på Ukraina. Nå har det gått to år.

NRK - Igår: 10:04

Havarikommisjonen får ekspertise fra USA for helikopterhavariet

– Helikopteret som havarerte utenfor Sotra onsdag, er amerikanskprodusert. Dermed er to personer nå på vei fra Sikorsky i USA, for å bistå i etterforskningen av havariet. Det opplyser avdelingsdirektør i luftfartsavdelingen i Havarikommisjonen, Kåre Halvorsen til NRK.

NRK - 15 feb 24 kl. 15:03

Julian Assange kan bli sendt til USA i løpet av noen dager

Det sa kona Stella Assange på en pressekonferanse i London i dag. Tirsdag og onsdag neste uke skal to dommere avgjøre om Wikileaks-grunnleggeren får anke vedtaket om å utlevere ham til USA til britisk Høyesterett. Assange er tiltalt for spionasje og risikerer 175 år i fengsel i USA.

NRK - 01 mar 24 kl. 19:46

USA vil slippe nødhjelp over Gaza med fly

Det melder Reuters, som skriver at president Joe Biden snart vil annonsere at USA vil slippe humanitær hjelp over Gaza ved bruk av fly. Ifølge statlige ansatte vil kunngjørelsen komme i løpet av fredag..

E24 - 01 mar 24 kl. 07:07

Nedstenging avverget i USA – Senatet vedtok budsjettavtale

Senatet i USA stemte torsdag kveld for midlertidig finansiering av statsapparatet, og en nedstenging er dermed avverget i denne omgang..

NRK - 01 mar 24 kl. 03:24

Nedstenging avverget i USA – Senatet vedtok budsjettavtale

Senatet i USA vedtok torsdag kveld en midlertidig avtale for finansiering av staten. En nedstenging av statsapparatet er dermed avverget i denne omgang. Den nye avtalen er likevel bare en midlertidig kriseløsning, skriver NTB..

NRK - 21 feb 24 kl. 11:51

USA avviser at tiltalen mot Julian Assange er politisk motivert

Andre og siste dag av høringen om Julian Assanges skjebne er så vidt i gang, og i dag er det USAs juristier som argumenterer for hvorfor det er riktig av Storbritannia å utlevere Assange til USA . USA argumenterer for at Assange oppfordret varslere som Chelsea Manning til å lekke hemmeligstemplede dokumenter. USAs jurister argumenterer også med at publiseringen av dokumentene satte liv i fare.

NRK - 29 feb 24 kl. 15:25

Fortsatt fall i USAs prisvekst

Tallene for januar viser at prisveksten i USA avtar. Med en prisvekst på 2,4, var det en nedgang på 0,2 prosent sammenlignet med måneden før. Tallet var som ventet fra flere amerikanske økonomer, skriver NTB.

E24 - 29 feb 24 kl. 14:30

Prisveksten i USA faller videre: Kom inn på 2,4 prosent i januar

Sentralbankens favorittmål på inflasjonen i USA kom inn som ventet..

NRK - 20 feb 24 kl. 23:06

Amnesty hardt ut mot USAs veto

USA viste med sitt veto i FNs sikkerhetsråd fullstendig mangel på globalt lederskap, sier Amnesty Internationals generalsekretær Agnès Callamard. Callamard er sterkt kritisk til at USA tirsdag la ned veto mot en FN-resolusjon som krevde umiddelbar våpenhvile i Gaza. – Nok en gang, når USA kunne ha gjort det riktige: beskyttet palestinerne mot overhengende fare for folkemord, respektert internasjonal lov og forhindre massedrap og lidelser – så valgte de å gjøre det motsatte, skriver Callamard på X.

NRK - 29 feb 24 kl. 01:07

Kongressledere enige om budsjettavtale i USA

Kongresspolitikere i Washington har inngått en avtale som innebærer at USA unngår nedstengning i denne omgang, skriver NTB. Partilederne i de to kamrene i Kongressen sier onsdag at de er enige om en forlenging av finansiering av statsapparatet, mens politikerne fortsetter å prøve å bli enige om et statsbudsjett for inneværende år..

NRK - 28 feb 24 kl. 19:28

Henrettelse utsatt i Idaho

En planlagt henrettelse i USA er utsatt etter at det oppsto problemer med å sette inn et venekateter på den dødsdømte. Det var Thomas Eugene Creech (73), som er dømt for fem drap, som skulle henrettes ved injeksjon. Han ble fengslet i 1974 og er en av dem som har sittet lengst på dødscelle i USA.

NRK - 28 feb 24 kl. 19:22

USA: Støtter Moldovas suverenitet

USAs utenriksdepartement sier landet støtter Moldovas suverenitet. Uttalelsen kommer etter at utbryterregionen Transnistria ba Russland om «beskyttelse», skriver NTB. – USA støtter Moldovas suverenitet og territoriale integritet innen sine internasjonalt anerkjente grenser fullt ut, sier utenriksdepartementets talsperson Matthew Miller.

VG - 28 feb 24 kl. 17:50

MDG: Umusikalsk å sende Huitfeldt til USA

Eks-utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) fikk onsdag kritikk for håndteringen av egen habilitet. Om kort tid kan hun bli utnevnt til Norges ambassadør til USA. Lan Marie Berg (MDG) mener at det vil være umusikalsk..

NRK - 11 feb 24 kl. 21:03

Samarbeider om plan for å trekke USA ut av Irak

Irak og USA skal være i forhandlingssamtaler om en plan for en gradvis uttrekning av den USA-ledede koalisjonsstyrken i landet, melder Reuters. USA har hatt militært nærvær i Irak de siste 21 årene..

NRK - 19 feb 24 kl. 17:30

USA vil ikke at Israel går inn i Rafah – legger frem forslag om midlertidig våpenhvile

USA kunngjorde mandag at de kommer til å legge frem et forslag til avstemming i FNs sikkerhetsråd om situasjonen i Gaza, melder Reuters. Forslaget skal blant annet ta til orde for at Israel ikke bør gå gjennomføre en bakkeinvasjon i Rafah sør i Gaza. Både på grunn av skadene dette vil påføre sivile, men også potensialet for at sivile fortrenges til naboland.

NRK - 27 feb 24 kl. 21:06

Netanyahu svarer Biden

Mens han var ute å spiste is, sa USAs president Joe Biden at en våpenhvile med mellom Israel og Hamas er mulig, kanskje allerede neste uke. Det ser ikke Israels statsminister Benjamin Netanyahu å være enig i. Netanyahu hevder å ha motstått presset om å avslutte Gazakrigen og viser til stor støtte i USA.

NRK - 27 feb 24 kl. 16:49

USA lover mer nødhjelp til palestinerne

USA lover 560 millioner kroner i øyeblikkelig nødhjelp til Gaza og Vestbredden, opplyser lederen for USAID, Samantha Power, melder NTB. USAID har ansvaret for mesteparten av USAs sivile bistand og nødhjelp, og Power er nå på rundreise i Midtøsten, skriver den israelske avisa Haaretz. Rundreisen ble innledet i Jordan mandag, og Power fortsetter derfra til den okkuperte Vestbredden og Israel.

E24 - 27 feb 24 kl. 13:14

Rentekutt i USA kan drøye til sommeren: – Må se «softere» tall

Det ventes sterke inflasjonstall fra USA denne uken. Høye renter ser ikke ut til å ha gjort spesielt stor skade på økonomien, sier sjeføkonom..

VG - 27 feb 24 kl. 08:21

Mexicos fotballdamer sjokkerte USA – andre seier i historien

Bare én gang tidligere hadde Mexicos fotballdamer slått den mangedobbelte verdensmesteren USA før 2-0-seieren natt til tirsdag..

NRK - 27 feb 24 kl. 05:23

Zelenskyj sier kornkorridor står i fare uten støtte fra USA

Uten fornyet militær støtte fra USA vil Ukraina ikke være i stand til å forsvare skipskorridoren for korneksport via Svartehavet, sier president Volodymyr Zelenskyj. Han kaller kornkorridoren en stor suksess, som har gjort det mulig å eksportere rundt 30 millioner tonn korn..

NRK - 18 feb 24 kl. 19:47

Kerry: USA blir best på klima uansett president

USAs avtroppende klimautsending John Kerry bedyrer at landet kommer til å ha den beste klimapolitikken uansett hvem som vinner valget, skriver E24. Demokratenes klimapolitikk har ringvirkninger som en ny eventuell president ikke kan gjøre noe for å stanse, mener Kerry, som nylig deltok på Oslo Energy Forum. Det skyldes ikke minst Inflation Reduction Act (IRA), en tiltakspakke som skal fremme grønn omstilling og utslippskutt i USA.

NRK - 18 feb 24 kl. 05:26

USA legger trolig ned veto mot nytt våpenhvileforslag

USA legger sannsynligvis ned veto mot et nytt våpenhvileforslag for Gaza. Det skriver Reuters. USAs FN ambassadør Thomas-Greenfield har tidlgiere sagt at forslaget kan sette sensitive forhandlinger i fare.

NRK - 17 feb 24 kl. 10:45

Stoltenberg: USA må levera det dei har lova

Nato-sjef Jens Stoltenberg seier at USA må levera det dei har lova til Ukraina. Han har lenge sagt at det er viktig at kongressen i USA i næraste framtid blir einige om å halda fram med å gi støtte til Ukraina. Ukraina-støtte sit fast i ein politisk krangel om krisa på Mexico-grensa..

NRK - 25 feb 24 kl. 15:19

USA: – Enige om ramme for gisselavtale

Israel, Egypt, Qatar og USA enige om ramme for gisselavtale i forbindelse med våpenhvile, sier den amerikanske sikkerhetsrådgiveren Jake Sullivan i Det hvite hus. Han sier forhandlingene fortsetter, og at de er avhengig av indirekte samtaler med Hamas. Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier de fortsatt jobber med en gisselavtale, men kunne ikke si om det ville bli noe av..

Dagbladet - 1 time siden

- Ydmykende med flydropp

I helga slapp USA nødhjelp over Gaza. - Sløsing med ressurser. Og folk synes det er ydmykende, sier Gudrun Bertinussen, utenlandssjef i Care..

NRK - 2 timer siden

USA innfører sanksjoner mot Zimbabwes president

Ifølge det amerikanske finansdepartementet blir i alt tre instanser og elleve personer, deriblant presidentparet og visepresident Constantino Chiwenga gjenstand for sanksjoner på grunn av deres angivelige innblanding i korrupsjon og menneskerettsbrudd. President Emmerson Mnangagwa anklages blant annet for å beskytte gull- og diamantsmuglere som opererer i Zimbabwe, for å ha beordret statsansatte til å tilrettelegge for salg av gull og diamanter på det svarte markedet, og for å ha mottatt bestikkelser for dette. En talsmann for regjeringen i Zimbabwe avviser anklagene.

VG - 3 timer siden

Tidligere ansatt i forsvaret i USA dømt til 16 års fengsel for lekkasjer

Den 22 år gamle Jack Teixeira har inngått en avtale med påtalemyndigheten om 16 års fengsel for å ha lekket amerikanske militæropplysninger..

NRK - 3 timer siden

Tidligere ansatt i forsvaret i USA dømt til fengsel for lekkasjer

Den 22 år gamle Jack Teixeira har inngått en avtale med påtalemyndigheten om 16 års fengsel for å ha lekket amerikanske militæropplysninger. Teixeira var tidligere ansatt i nasjonalgardens flyvåpen i Massachusetts. Han har innrømmet å ha lekket forsvarshemmeligheter.

NRK - 4 timer siden

Krever internasjonal etterforskning av Navalnyjs død

43 land, deriblant Norge, krever en internasjonal etterforskning av dødsfallet til den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj, som døde i februar. – Russland må tillate en uavhengig og åpen internasjonal etterforskning av omstendighetene rundt hans plutselige død. Navalnyjs uventede og sjokkerende død er nok et tegn på det eskalerende og systematiske undertrykkelsen i Russland, heter det i en uttalelse fra FNs menneskerettighetsråd i Genève.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com