USA

Søndag, 25 Juli, 17:31

Nyheter om USA

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 08 juli 21 kl. 09:16

USA lover Assange lettelser

USA lover å ikke holde Julian Assange innesperret under strenge sikkerhetsregler om han blir utlevert fra Storbritannia. USA lover også at Wikileaks-gründeren skal få sone en eventuell fengselsstraff i hjemlandet Australia om han blir dømt i USA, skriver New York Times. Løftene til Storbritannia er blitt kjent etter at det onsdag ble klart at britisk høyesterett skal behandle om Assange kan utleveres til USA.

NRK - I førrgår: 22:07

USA med sanksjoner mot Cuba

Over 100 personer er arrestert på Cuba etter protester mot regjeringen. Det har fått USA til å innføre sanksjoner mot forsvarsministeren og innenriksdepartementet på Cuba. – USA fordømmer massefengslingen og skinnprosessene på Cuba og kommer til å fortsette å rette sanksjoner mot personer som er ansvarlig for undertrykkelsen av det cubanske folk, heter det i en uttalelse fra presidenten.

VG - 21 juli 21 kl. 12:22

Sverige smadret USA i OL-åpningen

(Sverige - USA 3–0) Den firedoble OL-vinneren USA fikk en real fotball-leksjon av de svenske gullhåpene..

Aftenposten - 21 juli 21 kl. 12:23

Sverige smadret USA i OL-åpningen

(Sverige - USA 3–0) Den firedoble OL-vinneren USA fikk en real fotball-leksjon av de svenske gullhåpene..

VG - 21 juli 21 kl. 12:22

Sverige smadret gullfavoritt USA i OL-åpningen

(Sverige - USA 3–0) Den firedoble OL-vinneren USA fikk en real fotball-leksjon av de svenske gullhåpene..

Aftenposten - 21 juli 21 kl. 12:23

Sverige smadret gullfavoritt USA i OL-åpningen

(Sverige - USA 3–0) Den firedoble OL-vinneren USA fikk en real fotball-leksjon av de svenske gullhåpene og tapte for….

NRK - 10 juli 21 kl. 02:53

USA send rikke soldater til Haiti

USA har ingen planer om å sende soldater til Haiti, opplyser en seniorrådgiver i den amerikanske regjeringen ifølge Reuters. Haiti ba fredag om at USA måtte sende soldater til landet for å unngå kaos og skader etter drapet på presidenten denne uka. USA har i stedet sendt et team med FBI-etterforskere ettersom to av 28 som er mistenkt for å stå bak drapet, er amerikanere..

NRK - 17 juli 21 kl. 12:09

Tikhanovskaja til USA neste uke

Hviterusslands opposisjonsleder Svetlana Tikhanovskaja besøker USA neste uke. – Høytstående embetsmenn ser fram til å møte Tikhanovskaja neste uke, når hun er i Washington. USA står skulder ved skulder med henne og folket i Hviterussland, og vi vil fortsette å støtte hennes demokratiske ambisjoner, uttalte en embetsmann i regjeringen.

NRK - 16 juli 21 kl. 23:42

Rekordmange migranter til USA

Rekordmange migranter forsøkte å krysse den sørlige grensen inn til USA i juni, noe som tyder på at økningen vil strekke seg inn i sommermånedene. Amerikanske grensevakter møtte migranter 188.829 ganger på grensen mellom USA og Mexico i juni, noe som er det høyeste antallet på én måned i nyere historie, skriver New York Times..

NRK - 16 juli 21 kl. 23:42

Mange migranter til USA

Flere migranter forsøkte å krysse den sørlige grensen inn til USA i juni, noe som tyder på at økningen vil strekke seg inn i sommermånedene. Amerikanske grensevakter møtte migranter 188.829 ganger på grensen mellom USA og Mexico i juni, noe som er det høyeste antallet på én måned i nyere historie, skriver New York Times..

VG - Igår: 13:15

Sjokkbilder fra USA: Rammet av ekstremtørke – og 80 skogbranner

Ekstremtørken i USA har ført til massive skogbranner, ødelagte avlinger og uttørkede innsjøer. Store deler av landet er rammet av tørken..

NRK - Igår: 08:58

USA bombet mål i Somalia

USA gjennomførte fredag det andre droneangrepet på fire dager mot antatte opprørere i Somalia, opplyser Pentagon. Ifølge en talskvinne for den amerikanske forsvarsledelsen var målet for angrepet militante islamister fra al-Shabaab, som har bånd til al-Qaida..

NRK - 14 juli 21 kl. 17:33

Begynner evakueringen snart

Biden-administrasjonen skal siste uke i juli begynne evakueringen av afghanere som har hjulpet dem i løpet av den 20 år gamle krigen, ifølge nyhetsbyrået AP. President Joe Biden har blitt presset til å komme opp med en løsning for de utsatte afghanere som har hjulpet USA. USA og Nato begynte tidlig i mai tilbaketrekkingen av styrker etter 20 års nærvær.

NRK - 14 juli 21 kl. 07:44

Over 60 skogbranner i USA

Tusenvis av mennesker er evakuert i de vestre delene i USA etter at over 60 skogbranner har rammet minst 10 delstater, ifølge The Guardian. Flere hus har brent ned til grunnen i brannene, som er forårsaket av de høye temperaturene som har rammet de vestlige delene av USA de siste ukene..

VG - I førrgår: 22:32

USA med nye flyangrep mot Taliban

USA gjennomførte nylig flyangrep mot Taliban-stillinger for å hjelpe regjeringsstyrkene med å drive tilbake en offensiv, opplyser Pentagon..

Aftenposten - 22 juli 21 kl. 06:41

Folk flykter fra skogbranner i Canada og USA: – Aldri sett noe i nærheten av dette.

En rekke skogbranner fortsetter å herje i det sørvestlige Canada og den vestlige delen av USA. Flere byer er evakuert..

NRK - 22 juli 21 kl. 06:29

USA og Tyskland er enige

USA og Tyskland har landet en avtale som skal løse den langvarige konflikten om den tysk-russiske rørledningen Nord Stream 2. Det bekrefter Tysklands utenriksminister i en Twitter- melding onsdag kveld. Gassrørledningen vil gjøre det mulig for Russland å eksportere gass direkte til Tyskland under Østersjøen.

VG - 22 juli 21 kl. 04:58

Folk flykter fra skogbranner i Canada og USA

En rekke skogbranner fortsetter å herje i det sørvestlige Canada og den vestlige delen av USA. Flere byer er evakuert..

NRK - 22 juli 21 kl. 05:01

USA forlenger grensestenging

USA forlenger stengningen av landegrensene mot Canada og Mexico til tidligst 21. august. Tidligere i uken annonserte canadiske myndigheter at fullt vaksinerte amerikanske borgere inn i Canada fra 9.

NRK - 21 juli 21 kl. 23:14

Ny grønn dag på børen i USA

Børsen i USA avsluttet handelen onsdag med oppgang for andre dag på rad. Dow Jones-indeksen fikk en oppgang på 0,8 prosent etter endt handel, og steg til. S&P 500-indeksen fikk også en oppgang på 0,8 prosent.

NRK - 21 juli 21 kl. 22:50

Undersøker monkeypox-tilfelle

Mer enn 200 personer i 27 forskjellige delstater i USA spores nå, i fare for å ha blitt smittet av «monkeypox», et virus som gir symptomer som likner kopper. Det oppgir amerikanske myndigheter, ifølge BBC. Myndighetene frykter at de smittede har vært i kontakt med en mann fra Texas som først ble smittet i Nigeria.

NRK - 12 juli 21 kl. 16:28

Cubas president skylder på USA

Dagen etter at flere tusen cubanere demonstrerte mot regjeringen, anklager president Miguel Díaz-Canel USA for å kvele landet økonomisk for å fremme uro. I en TV-sendt tale sa presidenten at Cuba har forsøkt å imøtegå og bekjempe vanskelighetene som tiårene med den USA-ledede blokaden har ført med seg. Flere tusen cubanere luftet søndag sin misnøye med regjeringen.

NRK - 21 juli 21 kl. 21:21

USA og Tyskland enige om rørledning

USA og Tyskland har landet en avtale som skal løse den langvarige konflikten om den tysk-russiske rørledningen Nord Stream 2, bekrefter landene. Tysklands utenriksminister bekrefter at de har nådd en «konstruktiv løsning» om gassrørledningen..

NRK - 21 juli 21 kl. 08:20

Levealderen synker i USA

Den gjennomsnittlige levealderen i USA falt med 1,5 år i fjor, men med dobbelt så mye blant svarte og amerikanere med latinamerikansk bakgrunn. Forventet levealder for amerikanske menn er nå 74 år og seks måneder, og 80 år og to måneder for kvinner..

E24 - 19 juli 21 kl. 22:01

Kraftig børsfall i USA: – Det er ikke noe krise

Alle de tre viktigste indeksene i USA begynte uken med kraftig fall. Frykt for økt spredning av delta-varianten fremstår som den viktigste faktoren, ifølge forvalter..

E24 - 19 juli 21 kl. 22:01

Tydelig børsfall i USA: – Det er ikke noe krise

Alle de tre viktigste indeksene i USA begynte uken med kraftig fall. Frykt for økt spredning av delta-varianten fremstår som den viktigste faktoren, ifølge forvalter..

NRK - 19 juli 21 kl. 14:31

Tyrkia vil forhandle med USA

Tyrkia vil forhandle med Taliban om driften av flyplassen i Afghanistans hovedstad Kabul, sier president Recep Tayyip Erdogan. Det skriver NTB. Tyrkia skal etter planen overta driften av flyplassen når USA og Nato forlater landet, noe Talibans ledelse har protester mot.

NRK - 19 juli 21 kl. 14:03

USA ansvarliggjør Kina

Norges fordømmelse av Kina for angrepet kommer samtidig som USA sier at Kina er ansvarlig for utnyttelsen av sårbarheten i Microsofts systemer for e-post Exchange, kommer det fram i en uttalelse fra Det hvite hus..

NRK - 09 juli 21 kl. 23:40

Haiti ber USA sende soldater

Haitiske myndigheter har bedt USA om å sende soldater til landet for å beskytte viktig infrastruktur i kaoset etter drapet på presidenten onsdag, skriver New York Times. USA har lovet å sende et FBI-team til landet. To amerikanere er arrestert i forbindelse med atentatet.

NRK - 20 juni 21 kl. 08:58

USA kritiserer valet i Iran

USA seier dei synst det er synd iranske borgarar ikkje fekk delta i eit «fritt og rettferdig presidentval» sist fredag. Det skriv nyheitsbyrået AFP. Dei kritiserer valet av den ultrakonservative og populære dommaren Ebrahim Raisi.

NRK - 08 juli 21 kl. 17:24

Økende smittetrykk i USA

USA registrerte 11 prosent flere koronasmittede denne uken sammenlignet med den foregående. Det opplyser direktør Rochelle Walensky i Centers for Disease Control and Prevention (CDC). CDC-direktøren sier ifølge Reuters at den voldsomme økningen av Delta-varianten i USA gir grunn til bekymring..

NRK - 16 juli 21 kl. 06:26

2000 på flukt fra storbrann i USA

Om lag 2000 personer må forlate hjemmene sine på grunn av Bootleg-brannen sør i Oregon. Brannen er den største av de rundt 70 aktive skogbrannene i USA. Brannen herjer på et område på litt over 900 kvadratkilometer og bekjempes av 1.

NRK - 16 juli 21 kl. 06:16

20.000 afghanske tolker ber om asyl

Om lag 20.000 afghanere som jobbet som tolker for USA i krigen i Afghanistan, ber om asyl, opplyser Det hvite hus. Evakuering av tolkene og deres familier starter neste måned, og ifølge et estimat kan omtrent 100.

NRK - 16 juli 21 kl. 04:23

Tyskland og USA støtter Ukraina

USAs president Joe Biden advarer Russland om å bruke landets energiforsyning som «våpen» for å presse naboland, som for eksempel Ukraina. Biden uttrykte sitt syn på den mye omtalte rørledningen Nord Stream 2, som skal forsyne Europa med russisk gass via Tyskland, da den tyske statsministeren gjestet Washington. USA og Tyskland har blitt enige om å støtte Ukraina i landets reformarbeid og dets suverenitet og territoriale integritet, sa Biden på en felles pressekonferanse med Angela Merkel.

NRK - 16 juli 21 kl. 03:22

USA skuffet over Libanon

Utenriksminister Antony Blinken sier USA er skuffet over at Saad Hariri ga opp forsøket på å danne regjering i Libanon. – Det er avgjørende at det dannes en regjering som er i stand til å innføre reformer i landet, sier Blinken etter at Hariri ga opp forsøket på å bli enig med landets president Michel Aoun. Libanon er i dyp økonomisk krise, og verdenssamfunnet har satt et krav om en stabil regjering og politiske reformer som forutsetning for å hjelpe landet..

E24 - 15 juli 21 kl. 22:03

USA deler i dag ut barnetrygd for første gang

Den amerikanske velferdsstaten utvides og foreldre får fra i dag av månedlige utbetalinger på 2600 kroner per barn i USA..

NRK - 17 timer siden

Snøleopard i USA koronasmittet

En snøleopard i dyrehagen i San Diego i California har testet positivt for korona. Det er uklart hvordan den er blitt smittet. Den ni år gamle snøleoparden Ramil ble testet etter at dyrepasserne la merke til at han hostet og hadde rennende nese.

NRK - 18 timer siden

Presidentkandidat arrestert

Nok en gang er en presidentkandidat arrestert i Nicaragua, opplyser politiet. Noel Vidaurre er den sjuende presidentkandidaten som er pågrepet før høstens valg. Vidaurre er satt i hUSArrest, anklaget for å undergrave landets suverenitet, opplyser politiet.

Klartale - 15 juli 21 kl. 10:09

Nordmenn slipper ikke inn i USA

Amerikanere kan reise til Europa og Norge. Men så langt har ikke nordmenn mulighet til å reise til USA..

NRK - 15 juli 21 kl. 06:59

Nordmenn slipper ikke inn i USA

Amerikanere kan igjen reise til Europa og Norge, men så langt har ikke USA gjengjeldt grenseåpningen til tross for at stadig flere blir vaksinert. USAs tidligere president Donald Trump innførte et generelt innreiseforbud for en rekke navngitte land, de fleste av dem i Europa, under utbruddet i mars i fjor. Siden har det blitt stående..

Aftenposten - 15 juli 21 kl. 06:25

Nordmenn får fortsatt ikke slippe inn i USA

Amerikanere kan igjen reise til Europa og Norge, men så langt har ikke USA gjengjeldt grenseåpningen..

Aftenposten - Igår: 11:39

Kina innfører sanksjoner mot ledere i USA

Kina har innført sanksjoner mot flere amerikanske ledere, blant dem tidligere handelsminister Wilbur Ross..

NRK - Igår: 06:21

Frykter mislighold av statsgjeld

Allerede neste måned vil USAs regjering nå det såkalte gjeldstaket. Finansminister Janet Yellen advarer om konsekvensene dersom statsgjelden misligholdes. Yellen sier hun vil begynne å treffe nødtiltak for å unngå at USA for første gang i historien vil være ute av stand til å betjene gjelden sin..

VG - Igår: 01:43

Deltavarianten herjer i USA: – På tide å begynne å skylde på de uvaksinerte

Enkelte sykehus har flere covidpasienten enn noen gang. Personer som ikke har vaksinert seg får skylden av guvernør..

NRK - Igår: 22:38

Overgrepsnettverk avslørt

Tysk politi har identifisert over 1600 mistenkte som skal ha delt og mottatt overgrepsbilder av barn. Eksperter har i fem måneder overvåket meldingstjenesten som ble benyttet og på den måten identifisert mistenkte både i Tyskland og i Sveits, Østerrike, Frankrike og USA..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt