USA

Wednesday, 29 November, 22:22

Nyheter om USA

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 27 okt 23 kl. 08:12

USA har angrepet i Syria

---Ekstra kort og klartUSA sier soldatene deres blir angrepet i Irak og Syria.De skylder på grupper som Iran støtter.Nå har USA svart på angrepene.

Klartale - 22 nov 23 kl. 11:52

Når er Thanksgiving 2023?

Når er det Thanksgiving 2023? Torsdag 23. november.

NRK - 3 timer siden

Inder tiltalt i USA for attentatplaner mot sikhleder

En indisk statsborger er tiltalt i USA for planer om å likvidere en indisk separatistleder. Påtalemyndigheten mener at også en indisk embetsmann var innblandet i planene. Det amerikanske justisdepartementet mener 52 år gamle Nikhil Gupta planla å likvidere en amerikansk statsborger i New York, heter det i den nylig offentliggjorte tiltalen.

Klartale - 01 nov 23 kl. 06:00

Hvorfor frykter Iran og Israel hverandre?

Israel vil knuse gruppa Hamas. De slipper bomber over Gaza. Samtidig sender USA soldater og krigsskip til Midtøsten.

NRK - 19 timer siden

USA har dronepause over Gaza

USA har innstilt overvåkningsflygningene med droner over Gazastripen mens våpenhvilen pågår, uttaler Pentagon. – I henhold til avtalen mellom Israel og Hamas, gjennomfører vi ikke noen droneflygninger. Disse er satt på pause, sa Pentagon-talsmann Patrick Ryder på en pressekonferanse tirsdag.

NRK - 26 nov 23 kl. 21:24

Tre menn med palestinsk opphav skotne og såra i USA

Tre unge menn med palestinsk bakgrunn blei skotne og såra nær University of Vermont i USA laurdag. Politiet seier det kan vere snakk om hatkriminalitet. Dei leitar framleis etter gjerningspersonen.

NRK - 13 nov 23 kl. 14:25

Nord-Korea krever oppløsning av FN-kommandoen i Sør-Korea

Nord-Korea krever at den USA-ledede FN-kommandoen (UNC) i Sør-Korea oppløses. UNC overvåker overholdelse av våpenhvileavtalen fra 1953. Utenriksdepartementet i Pyongyang anklaget mandag USA for å ha dannet en «ulovlig krigsorganisasjon» som burde vært avskaffet for flere tiår siden.

NRK - 21 nov 23 kl. 07:25

USA og Frankrike vil foreslå å forby privat finansiering av kullkraftverk

Frankrike og USA vil på klimatoppmøtet COP28 foreslå å forby privat finansiering av kullkraftverk, melder Reuters. Frankrike legger fram planen med støtte fra USA, ifølge nyhetsbyrået. India ble orientert om saken tidligere i november.

NRK - 20 nov 23 kl. 14:45

USAs forsvarsminister i Ukraina

Forsvarsminister Lloyd Austin kom mandag til Ukraina. Besøket var ikke varslet i forkant, og Austin kom til Kyiv med tog fra Polen. – USA vil fortsette å stå ved Ukrainas side i deres kamp mot Russlands aggresjon, både nå og i framtida, skriver Austin på meldingstjenesten X.

Klartale - Igår: 09:02

Våpenhvilen mellom Israel og Hamas forlenges

Hamas og Israel ble enige om en avtale. De har tatt pause i kampene. Hamas har løslatt gisler.

Aftenposten - I førrgår: 15:52

USA og Australia bedrer forholdet til Kina. Men Biden kunne ikke dy seg.

Med krise i Midtøsten og krig i Europa trenger USA ryggen fri i Asia. Kina selv sliter med økonomien og vil….

NRK - I førrgår: 04:37

Nord-Korea utplasserer soldater og tunge våpen – hinter om nye satellittoppskytinger

Nord-Korea har utplassert soldater og tunge våpen ved grensen til Sør-Korea, og de kritiserer USA og andre land som har fordømt den nylige satellittoppskytingen. Nord-Korea hinter også om mulighet for nye satellittoppskytinger. I en uttalelse fra utenriksdepartementet i Pyongyang og som er viderebrakt av det statlige nyhetsbyrået KCNA mandag, sier myndighetene at de utøver sin suverene rett, som omfatter satellittoppskytinger.

NRK - 24 nov 23 kl. 11:30

«The last of us» vil til Norge

NFI har mottatt søknader fra produksjonsselskapet Storm Studios AS som står bak Hbo-suksessen «The last of us» for å produsere deler av den nye sesongen i Norge. Selskapet har søkt om nær 10 millioner kroner til produksjonen her til lands. Samme produksjonsselskap har også søkt om 10 millioner til produksjon av «Star Trek: Strange New Worlds S3» i Norge.

NRK - 24 nov 23 kl. 11:30

«The last of us» har søkt om serie-støtte i Norge

NFI har mottatt søknader fra produksjonsselskapet Storm Studios AS som står bak Hbo-suksessen «The last of us» for å produsere deler av den nye sesongen i Norge. Selskapet har søkt om nær 10 millioner kroner til produksjonen her til lands. Samme produksjonsselskap har også søkt om 10 millioner til produksjon av «Star Trek: Strange New Worlds S3» i Norge.

NRK - 14 nov 23 kl. 19:24

USA og Storbritannia med nye sanksjoner mot Hamas

USA og Storbritannia har kunngjort en ny runde med sanksjoner mot Hamas etter terrorangrepet mot Israel, også rettet mot gruppens iranske støttespillere. Sanksjonene retter seg mot høytstående Hamas-tjenestepersoner og strukturer som lar Iran gi støtte til Hamas og Islamsk hellig krig (jihad), en annen militant gruppe som opererer på Gazastripen. – Irans støtte, først og fremst gjennom Revolusjonsgarden, muliggjør Hamas' og Islamsk hellig krigs terrorhandlinger, inkludert gjennom overføring av midler og gjennom å bidra til å skaffe både våpen og operativ trening, sier USAs utenriksminister Antony Blinken i en uttalelse.

NRK - 23 nov 23 kl. 04:44

USA har stanset angrepsdroner fra Jemen

USA har skutt ned angrepsdroner fra Jemen, melder det amerikanske forsvarsdepartementet. Dronene ble skutt ned mens det amerikanske krigsskipet patruljerte i Rødehavet. Skipet og mannskapet fikk ingen skader eller personskader, opplyser det amerikanske forsvarsdepartementet..

Aftenposten - 22 nov 23 kl. 23:37

Grenseovergang mellom USA og Canada stengt etter eksplosjon. Beskrives som ulykke av lokale myndigheter.

Et kjøretøy eksploderte på en bro ved Niagarafallene onsdag. USA og Canada skjerper sikkerhetstiltakene ved grensen..

VG - 22 nov 23 kl. 19:45

FBI: Bil eksloderte – grense mellom Canada og USA stengt

En grenseovergang mellom USA og Canada er stengt etter det FBI beskriver som en bileksplosjon..

NRK - 22 nov 23 kl. 19:34

Kjøretøy eksplodert på grena mellom USA og Canada

Et kjøretøy har eksplodert på Rainbow Bridge på grensen mellom USA og Canada, skriver Reuters. FBI har startet etterforskning, ifølge nyhetsbyrået..

NRK - 22 nov 23 kl. 19:34

Kjøretøy eksplodert på grensa mellom USA og Canada

Et kjøretøy har eksplodert på Rainbow Bridge på grensa mellom USA og Canada, skriver Reuters. Grenseovergangen mellom de to landene er stengt som følge av eksplosjonen. FBI har startet etterforskning, ifølge nyhetsbyrået.

NRK - 05 nov 23 kl. 17:15

Iran sier at USA vil bli hardt rammet hvis det ikke blir våpenhvile på Gazastripen

Iran sier at USA kan bli rammet hardt dersom landet ikke får stoppet krigshandlingene og etablert en våpenhvile i krigen mellom Hamas og Israel. – Vårt råd til amerikanerne er å stoppe krigen og innføre våpenhvile med det samme, hvis ikke vil de bli hardt rammet, sier forsvarsminister Mohammad-Reza Ashtiani i Iran til det halvoffisielle nyhetsbyrået Tasnim søndag. Iran anser USA som militært involvert i konflikten.

NRK - 14 nov 23 kl. 03:49

Bloomberg: Kina vil hindre fentanyl fra å nå USA

USAs president Joe Biden og hans kinesiske kollega Xi Jinping ventes å kunngjøre en avtale hvor Kina skal slå ned på produksjon og eksport av opioidet fentanyl. Nyhetsbyrået Bloomberg melder dette og viser til kilder med kjennskap til saken. Ifølge byrået vil avtalen, hvis det blir enighet, gjøre at Kina tar grep mot selskaper for å stanse strømmen av fentanyl og råvarene som brukes for å framstille det.

Aftenposten - 22 nov 23 kl. 09:00

I USA kan studenter risikere å bli svartelistet. Kan det skje her?

I Canada ble en professor knivstukket. I Tyrkia ble en rettsmedisiner fengslet, og i USA diskuteres studenters….

NRK - 22 nov 23 kl. 04:33

USA håper våpenhvilen fører til stans i kamper på Libanon-grensen

USA håper at avtalen om stans i kamphandlingene mellom Israel og Hamas også fører til «full pause» i kampene på grensen mellom Israel og Libanon. Uttalelsen kommer fra en amerikansk tjenesteperson. Avtalen mellom Israel og Hamas innebærer at 50 gisler skal frigis fra Gazastripen og at 150 fengslede palestinere skal løslates av Israel.

NRK - 13 nov 23 kl. 17:24

Stortingspresidenten på besøk i USA

Stortingspresident Masud Gharahkhani er på reise til Washington D.C. i USA.

NRK - 22 nov 23 kl. 00:51

Sør-Korea opphever militæravtale delvis med Nord-Korea

En avtale om militær avspenning med Nord-Korea er delvis opphevet av Sør-Korea. Det skjer etter at Nord-Korea meldte om en vellykket oppskyting av en satellitt. Avtalen ble innført i 2018.

NRK - 27 okt 23 kl. 04:45

Ukrainske piloter får F16-opptrening i USA

USAs ambassadør til Ukraina sier at ukrainske piloter blir trent opp til å fly F16-jagerfly i USA. – Ukrainske piloter trener nå med nasjonalgarden i Arizona på F16-fly, skrev ambassadør Bridget Brink på X torsdag. Treningen i USA har vært høyt oppe på Ukraina som ønsker over ting landet trenger i krigen mot Russland.

NRK - 12 nov 23 kl. 15:18

USA: Palestinerne må bestemme hvem som skal styre, men ikke Hamas

President Joe Bidens nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan sier palestinerne må bestemme hvem som skal styre i Gaza, men utelukker at Hamas kan fortsette. I et intervju med CBS søndag understreket Sullivan at når det gjelder spørsmålet om hvem som skal styre på Gazastripen, så er det helt uaktuelt «å vende tilbake til 6. oktober».

NRK - 20 nov 23 kl. 22:21

To russiske militære nektes innreise i USA

To russiske militære får ikke reise inn i USA fordi de skal ha vært involvert i menneskerettighetsbrudd i Ukraina, skriver Reuters. Ifølge det amerikanske utenriksdepartementet skal de to angivelig ha drept ubevæpnede sivile i byen Andreiivka..

Klartale - 16 timer siden

Lang vei til likestilling

Du skulle tro at kvinner kunne ta buss uten å bli klådd på i 2023. Slik er det ikke. I India prøver de å gjøre noe.

NRK - 16 timer siden

USA ber Israel begrense konsekvenser for sivile

USAs president Joe Bidens administrasjon har gitt Israel beskjed om at landet må unngå «ytterligere betydelig forflytning» av palestinske sivile sør på Gazastripen hvis de israelske styrkene gjenopptar bakkeoffensiven. Det uttaler høytstående amerikanske tjenestefolk i Det hvite hus. Biden-administrasjonen har overfor Israel understreket at de israelske styrkene må operere med langt større presisjon sør på Gazastripen enn det de gjorde på den nordlige delen av Gazastripen, sier de.

Aftenposten - 23 timer siden

Mer våpen eller mer diplomati?

Nå er Midtøsten i fokus. Og USA er snart i valgkamp. For Ukraina er det dårlige nyheter..

Aftenposten - Igår: 16:27

Freyrs fabrikk i Mo i Rana: – Ambisjonen vår er å få det til

Freyr-sjef Birger Steen avviser at det er en forhandlingstaktikk å satse på batterifabrikk i stor skala i USA før Norge..

E24 - Igår: 16:27

Freyrs fabrikk i Mo i Rana: – Ambisjonen vår er å få det til

Freyr-sjef Birger Steen avviser at det er en forhandlingstaktikk å satse på batterifabrikk i stor skala i USA før Norge. – Vi hadde en plan inntil verden endret karakter..

NRK - Igår: 14:47

Blei skremt av reality-deltaking

Svenske Anna Sahlin røper at ho ikkje hadde sett dramaserien bak før ho takka ja til å vere med i den nye realityserien «Squid Game: The Challenge». Ho fekk førespurnad om å vere med via Instagram, og følte at ho «ikkje kunne seie nei», fortel ho til SVT. Den svenske artisten vart plukka ut blant 90.

NRK - 20 nov 23 kl. 02:48

Våpen produsert av Nammo kan være i bruk i Gaza

Rakettkastere produsert av Nammos fabrikk i Arizona i USA, kan være i bruk av Israel i den pågående krigen mot Hamas. USA har sendt 1800 rakettkastere av typen M141 til Israel. Disse våpnene er produsert av den norskeide våpenprodusenten Nammo, skriver Klassekampen.

NRK - Igår: 08:12

Russland: Arrestert amerikansk journalist holdes fengslet til 30. januar

Den amerikanske journalisten Evan Gershkovich, som sitter fengslet i Russland i påvente av en rettssak, får forlenget varetekten med to måneder. Det har en russisk domstol besluttet tirsdag, melder Reuters og AFP. Wall Street Journal-journalisten er med det fengslet frem til 30.

NRK - Igår: 08:12

Russland: Amerikansk journalist holdes fengslet til 30. januar

Den amerikanske journalisten Evan Gershkovich, som sitter fengslet i Russland i påvente av en rettssak, får forlenget varetekten med to måneder. Det har en russisk domstol besluttet tirsdag, melder Reuters og AFP. Wall Street Journal-journalisten er med det fengslet frem til 30.

Aftenposten - Igår: 06:21

Mot beste aksjemåned på tre år

Prisveksten har kommet ned, markedsrentene har falt og troen på at rentetoppen i USA er nådd har økt i november..

E24 - Igår: 06:01

Mot beste aksjemåned på tre år: – Surfer på en rentetopp-bølge

Prisveksten har kommet ned, markedsrentene har falt og troen på at rentetoppen i USA er nådd har økt i november. – Det er sånt aksjemarkedet liker, sier Nordea-strateg..

NRK - 11 nov 23 kl. 06:29

USA advarer mot kinesiske leveranser til Russland

Amerikanske myndigheter sier de har sett tegn til at kinesiske selskaper kan bidra til at Russland omgår sanksjoner. USA tok opp dette med Kina fredag. I et møte med Kinas visestatsminister He Lifeng sa USAs finansminister Janet Yellen at hun var bekymret for at kinesiske produkter som kan være «til hjelp for Russland», omgår vestlige sanksjoner.

NRK - I førrgår: 14:23

EU-toppsjef: Målet om utvidet våpenhvile i Gaza virker oppnåelig

EUs utenrikspolitiske sjef Josep Borrell sier mandag ettermiddag at målet om en utvidet våpenhvile i Gaza virker oppnåelig. Det skriver nyhetsbyrået Reuters. Den fire dager lange våpenhvilen går i utgangspunktet ut mandag.

NRK - 19 nov 23 kl. 02:45

Motstridene meldinger om gisselavtale i Gaza

Ifølge avisa Washington Post skal Israel, Hamas og USA være nær ved å bli enige om en avtale som innebærer løslatelse av «titalls» av gisler i bytte mot fem dagers pause i kampene. Avisa viser til personer med kjennskap til saken. Men Det hvite hus sier at det ikke er oppnådd en avtale om en midlertidig våpenhvile, sier en talsperson lørdag kveld.

NRK - 19 nov 23 kl. 02:45

Avis: Nær gisselavtale på Gaza

Ifølge avisa Washington Post skal Israel, Hamas og USA være nær ved å bli enige om en avtale som innebærer løslatelse av «titalls» av gisler i bytte mot fem dagers pause i kampene. Opplysningene er ikke bekreftet. Avisa viser til personer med kjennskap til saken.

NRK - 19 nov 23 kl. 02:45

Washington Post: Nær gisselavtale på Gaza

Ifølge avisa Washington Post skal Israel, Hamas og USA være nær ved å bli enige om en avtale som innebærer løslatelse av «titalls» av gisler i bytte mot fem dagers pause i kampene. Opplysningene er ikke bekreftet. Avisa viser til personer med kjennskap til saken.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com