USA

Lørdag, 08 Mai, 09:28

Nyheter om USA

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 8 timer siden

USA og EU ber Taliban om møte

USA og EU ba fredag Taliban og den afghanske regjeringen gjenoppta fredsforhandlingene som har gått i stå, uten å sette betingelser om Afghanistans framtid. Partene må lage kompromisser om maktdeling som kan gi en legitim regjering, og at Taliban ikke må bruke tilbaketrekningen som et påskudd til å suspendere fredsprosessen, heter det i en uttalelse. Forhandlingene mellom Taliban og regjeringen i Kabul startet i september i fjor, men det har vært lite framgang.

NRK - Igår: 05:00

593.000 koronadøde i USA

USA registrerte 45.000 nye koronasmittede onsdag og 794 nye dødsfall. Antall smittede og døde er lavere for hver dag.

NRK - 29 april 21 kl. 04:55

Biden: – USA er på vei opp igjen

President Joe Biden snakket om ulikhet og gjenoppbygging av landet da han holdt sin første tale til Kongressen i natt. – USA er på vei opp igjen, sa Biden. Presidenten viste til at tallet på koronadødsfall dødsfall blant landets eldste har falt rundt 80 prosent siden januar.

NRK - 8 timer siden

Rekorder på USA-børsen

Skuffende tall fra arbeidsmarkedet skremte ikke aksjemarkedet i USA. Fredag ble det satt nye rekorder på Wall Street. Dow Jones-indeksen styrket seg med 0,7 prosent og endte på 34.

NRK - 18 timer siden

Ledigheten opp i USA

Ledigheten i USA var på 6,1 prosent i april, en liten oppgang fra 6 prosent måneden før, og det ble skapt færre nye jobber enn ventet. USAs økonomi ble tilført 266.000 nye stillinger i april, viser fredagens tall fra arbeidsdepartementet i Washington.

NRK - Igår: 02:30

USA sender styrker til Afghanistan

USA sender ekstra styrker til Afghanistan for å bistå amerikanske og allierte styrker under tilbaketrekkingen som startet 1. mai. Forsvarssjef Mark Milley sier seks B-52 bombefly og tolv F-18 jagerfly skal beskytte styrkene som trekkes ut..

NRK - Igår: 01:45

250 millioner vaksiner i USA

Over 250 millioner vaksiner mot koronaviruset er satt i USA hittil, ifølge smittevernbyrået CDC. 57 prosent av alle voksne amerikanere har nå fått minst én dose av vaksinen, mens rundt 42 prosent nå er fullvaksinert..

NRK - Igår: 21:40

Flertall i USA fornøyd med Biden

55 prosent av de spurte i USA er fornøyd med jobben Joe Biden har gjort siden han tok over som president 20. januar. Det går fram av en undersøkelse fra Ipsos for Reuters.

Klartale - Igår: 10:12

USA vil dele oppskrifter på vaksine

USA støtter en plan om å dele oppskrifter på korona-vaksiner. Det kan gjøre at flere land kan lage vaksiner..

NRK - 26 april 21 kl. 19:41

USA vil dele 60 millioner doser

USA vil dele 60 millioner doser av AstraZenecas koronavaksine med andre land, etterhvert som dosene blir tilgjengelige, uttaler Det hvite hus ifølge Reuters. Nyhetsbyrået AP skriver at dosene vil bli utdelt i løpet av de kommende månedene, etter at føderale myndigheter i USA har kvalitetssikret vaksinen. President Bidens administrasjon sa i mars at de vil sende rundt fire millioner doser til Canada og Mexico..

VG - I førrgår: 23:17

Vaksine-gjennombrudd i WTO: USA vil godta patent-unntak

President Joe Biden åpner nå for at fattige land kan få tilgang til flere covid-vaksiner. USA støtter et unntak fra produsentenes patent-rettigheter..

NRK - I førrgår: 21:17

USA åpner for fri vaksinepatent

USA vil støtte et forslag fra Verdens Handelsorganisasjon, WTO, om å oppheve opphavsretten til koronavaksiner i en periode. Forhandlinger med de som eier patentene vil ta tid, sier en talsperson til Reuters. Flere land vil produsere vaksiner selv..

NRK - 04 mai 21 kl. 20:55

USA har kjøpt norske nanodroner

USA har kjøpt Black Hornet-dronen for 700 millioner kroner av norske Flir Unmanned Aerial Systems. Selskapet meldte tirsdag at de har inngått en ny kontrakt med den amerikanske hæren verdt 15,4 millioner dollar, skriver Teknisk Ukeblad (TU). Nanodronen har vært under utvikling siden 2007.

NRK - 04 mai 21 kl. 18:28

Nord Stream 2-krangelen fortsetter

USAs utenriksminister Antony Blinken og Tysklands utenriksminister Heiko Maas ble ikke enige da de tirsdag diskuterte gassrørledningen Nord Stream 2. Rørledningen skal bringe russisk gass direkte til Tyskland og Europa. USA frykter det vil gjøre Europa altfor avhengig av russisk gass.

NRK - 03 mai 21 kl. 23:00

Frykter ny skogbrannsommer i USA

New Mexico og California herjes av rekordtidlige skogbranner. 2020 var tidenes verste brannår i det vestlige USA. Nå spår eksperter at 2021 blir langt verre..

NRK - 03 mai 21 kl. 20:43

Spår 7 prosent vekst i USA

President for sentralbanken i New York, John Williams, reknar med at økonomien USA vil vekse med 7 prosent i år. Pandemien har ramma verdsøkonomien hardt, men med store hjelpepakkar på plass, vil pendelen snu, seier han til AFP..

NRK - 03 mai 21 kl. 08:33

Flere døde etter båtkantring i USA

Tre mennesker døde og 27 ble sendt på sykehus etter at en båt kantret utenfor San Diego i delstaten California i USA mandag, melder AP. Den amerikanske kystvakten sier båten smuglet mennesker. Nasjonaliteten til dem om bord er foreløpig ikke kjent..

Aftenposten - 03 mai 21 kl. 05:49

Amerikanske soldater skal få holde på i Norge som om de var i USA. Naturlig, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen.

USA skal flytte inn på norske militære baser. Det gir gratis sikkerhet for Norge. Russland reagerer sterkt..

NRK - 01 mai 21 kl. 03:06

Pfizer vil starte eksport fra USA

Vaksineprodusenten Pfizer vil fra neste uke eksportere koronavaksiner til Canada. Det er et tegn på lettelser i USAs eksportkontroll. Landet har hatt strenge eksportregler for vaksineprodusentene for å sørge for at vaksineringen av landets befolkning prioriteres.

VG - 30 april 21 kl. 21:54

Russland reagerer mot Norge: Avtalen med USA militariserer Arktis

Russland hevder at Norge bidrar til militarisering i Arktis og kommer med hard kritikk mot forsvarsavtalen som regjeringen har inngått med USA. Avtalen åpner for amerikanske investeringer på flere militære baser i Norge..

NRK - 30 april 21 kl. 17:23

100 millioner vaksinert i USA

100 millioner personer er nå fullvaksinert i USA, det opplyste Det hvite hus fredag. – Det er 100 millioner amerikanere som kan kjenne på lettelse, etter et lagt og hardt år, og vite at de er beskyttet, sa pandemikoordinator Jeff Zients fredag..

Aftenposten - 29 april 21 kl. 09:10

Video i USA viser at latinamerikansk mann dør under brutal pågripelse

En latinamerikansk mann i Alameda i USA er død etter at en politimann presset kneet sitt mot ryggen hans i over 4….

NRK - 29 april 21 kl. 09:20

Mann døde under pågripelse i USA

En latinamerikansk mann i Alameda i USA er død etter at en politimann presset kneet sitt mot ryggen hans i over fire minutter. Hendelsen ble fanget på video fra kroppskameraet til en betjent. I videoen trygler Mario Gonzales politimannen om å slutte..

NRK - 29 april 21 kl. 08:43

– Forholdet USA-Russland er verre

På grunn av mangel på gjensidig respekt er Russlands forhold til USA nå verre enn under den kalde krigen, ifølge utenriksminister Sergej Lavrov, melder NTB. Lavrov understreker i et intervju at Moskva ønsker å normalisere forholdet til Washington..

NRK - 29 april 21 kl. 05:58

USA sender hjelp til India

USA sender medisinsk utstyr til en verdi av nærmere 830 millioner kroner til India for å hjelpe det kriserammede landet med å bekjempe koronapandemien. Den første forsendelsen med utstyr ankommer Indias hovedstad New Delhi torsdag, opplyser Det hvite hus..

NRK - 28 april 21 kl. 21:26

Ikke enig i apartheid-stempel

USA er ikke enig i Human Rights Watchs vurdering av Israel som en stat som begår apartheid-forbrytelser. De vil likevel fordømme krenkelser som måtte begås.I en 213 sider lang rapport anklager den USA-baserte menneskerettsorganisasjonen Human Rights Watch Israel for apartheid-forbrytelser mot menneskeheten og forfølgelse, med mål om å ha full kontroll over palestinerne..

NRK - 14 timer siden

Vil samarbeide om migrasjon

USAs visepresident Kamala Harris og Mexicos president Andres Manuel Lopez Obrador lovet fredag ​​å samarbeide om å løse problemet med ulovlig migrasjon til USA. Under det virtuelle møtet fra kontoret sitt i Washington sa Harris blant annet at de to landene burde samarbeide om å hjelpe El Salvador, Guatemala og Honduras med å forbedre leveforholdene i landene, og overtale flere migranter til å bli hjemme, melder NTB..

NRK - 16 timer siden

Kritiserer vaksineeksport-forbud

Frankrikes president Emmanuel Macron ba fredag USA og Storbritannia om å oppheve eksportrestriksjoner på vaksiner og nødvendige råmaterialer. Macron sa også at han var klar til å diskutere opphevelse av vaksinepatenter, men at det var viktigere at de to landene avviklet sine restriksjoner. Han viste til at Europa har eksportert store mengder vaksinedoser.

E24 - 18 timer siden

«Månedens viktigste tall» skuffer stort: 266.000 nye jobber i USA i april

På forhånd var det ventet 1 million nye jobber, ifølge Bloomberg..

Aftenposten - 23 timer siden

Sjetteklassing kan bli siktet for tre drapsforsøk. Etterforskere vurderer video som jenta publiserte.

To elever og en voksen person ble skutt og såret på en ungdomsskole i Idaho i USA torsdag..

NRK - Igår: 09:24

96 prosent effektiv for tenåringer

Modernas koronavaksine har i en ny studie vist seg å være 96 prosent effektiv mot covid-19 blant personer fra 12 til 17 år. Det skriver NTB. Resultatene stammer fra selskapets første kliniske tester på personer i denne aldersgruppen.

NRK - 23 timer siden

Blinken: – Slepp fri aktivistar

Den amerikanske utanriksministeren Antony Blinken ber Hongkong om å sette fri fire aktivistar som deltok i ei minnemarkering på Den himmelske freds plass i fjor. – USA avviser dommane mot aktivistane, skriv Blinken på Twitter..

NRK - Igår: 07:34

Kinas eksport økte kraftig i april

Kinas eksport lå 32,3 prosent høyere i april i år enn samme måned i fjor. Kina eksporterte varer for 263,9 milliarder dollar – cirka 2.200 milliarder kroner.

Aftenposten - Igår: 07:00

Amanda Gorman (23) har en helt spesiell grunn til ikke å bli med på vennenes selfies

Hun har nemlig en plan: Å bli president i USA.

Aftenposten - 27 april 21 kl. 21:03

100 dager med ny president. – Jeg tok skikkelig feil om Biden

Kommentator Christina Pletten og USA-korrespondent Øystein K. Langberg legger seg flate i denne ukens Aftenpodden USA..

NRK - 27 april 21 kl. 20:50

Ber ambassadeansatte forlate Kabul

USA har bedt ikke-essensielt personell forlate landets ambassade i Afghanistan som følge av økte trusler, melder AFP. Det skjer samtidig som USA forbereder seg på å trekke alle militære styrker ut av Afghanistan, innen 11. september..

NRK - Igår: 02:26

6,9 mill. kan ha dødd av korona

Dobbelt så mange kan ha dødd av koronaviruset i verden som de offisielle tallene viser, ifølge en ny studie. Så mange som 6,9 millioner mennesker kan ha dødd av viruset sammenlignet med de drøyt 3,2 millioner dødsfall som er registrert av Johns Hopkins-universitetet. Beregningene til forskerne ved University og Washington viser også at dødstallet i USA kan være 905.

NRK - Igår: 01:01

Jente skjøt tre på skole i USA

En elev i 6. klasse på en skole i Rigby i Idaho skjøt to medelever og vaktmesteren på skolen før en lærer tok fra henne skytevåpenet som hun hadde i skolesekken. De tre skadde er ikke livstruende skadet, opplyser sheriffen i Jefferson County..

NRK - Igår: 22:03

Streng valglov innført i Florida

Guvernøren i Florida har godkjent en ny valglov med strengere krav til forhåndsstemmer og poststemmer. Det hvite hus sier delstaten gjør det vanskeligere å stemme, melder the Guardian. Republikanere i USA hevder ennå det var valgfusk i fjor..

NRK - Igår: 20:49

Mer uro rundt omtelling i Arizona

Eksperter i USA er skremt av den pågående omtellingen etter fjorårets valg i Arizona. Ifølge the Guardian er teknologien som brukes ukjent, og firmaet som har fått jobben støtter konspirasjonsteorier om valget. Stemmene er talt flere ganger fra før..

NRK - Igår: 19:41

– Patenter forsinker ikke vaksinene

Legemiddelfirmaet BioNTech sier patenter og opphavsrett på koronavaksiner ikke forsinker vaksinering i fattige land. Firmaet reagerer på at også USA vil forhandle om å oppheve patenter for å gjøre produksjon mulig i flere land, melder AFP..

NRK - Igår: 18:38

Tre skadd etter skoleskyting

To elever og en lærer er skadd etter en skoleskyting hos en ungdomsskole i Idaho i USA. Den mistenkte er i varetekt. Skadene hos ofrene skal ikke være livstruende..

E24 - 27 april 21 kl. 10:12

Equinor har fullført salget av Bakken-feltet i USA

Equinor har nå solgt seg ut av tapssluket Bakken-feltet i USA for 900 millioner dollar. I 2011 betalte selskapet 4,7 milliarder dollar for eierandelen..

NRK - Igår: 17:10

En milliard vaksinedoser til Covax

Det amerikanske selskapet Novavax har signert en avtale med det internasjonale samarbeidet Covax for 350 millioner doser av deres koronavaksine. Senere skal 750 millioner doser produseres for Covax i India. Vaksinen til Novavax er i siste testfase i USA, Mexico og Storbritannia, og resultatene er svært gode, melder AFP.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt