USA

Monday, 06 February, 03:09

Nyheter om USA

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 21 sep 22 kl. 06:00

Derfor krangler verdens to mektigste land

Ingen er sterkere enn USA i verden. De bruker enormt mye penger på militæret sitt. De har soldater rundt om i verden.

Klartale - I førrgår: 09:41

Kan USA hjelpe Sverige inn i Nato?

Kongressen i USA kan si nei til salg av våpen og militært utstyr fra USA. Og det er nettopp det som kan skje, advarer nå en gruppe politikere. De er fra begge partiene i USA.

Klartale - 08 dec 22 kl. 15:12

Bytter basketballspiller mot våpenhandler

– Hun er trygg. Hun er på flyet, og er på vei hjem. Det sier Joe Biden, som er president i USA.

NRK - 25 jan 23 kl. 09:21

Russland-ambassadør: USA provoserer med nye stridsvogner

Mulige leveranser av stridsvogner fra USA til Ukraina vil være en åpenbar provokasjon mot Russland, uttaler den russiske ambassadøren til USA. – Det er opplagt at Washington med hensikt prøver å påføre oss et strategisk nederlag, sier Russlands ambassadør til USA, Anatolij Antonov, i uttalelser som den russiske ambassaden i Washington har publisert i meldingstjenesten Telegram. – Hvis USA bestemmer seg for å levere stridsvogner, vil det være opplagt at det ikke fungerer å rettferdiggjøre et slikt skritt med argumenter om «defensive våpen».

NRK - 25 jan 23 kl. 03:34

Russlands ambassadør i USA:– «en åpenbar provokasjon»

Dersom USA bestemmer seg for å levere stridsvogner til Ukraina vil være «en åpenbar provokasjon» mot Russland, melder Russlands ambassadør i USA, Anatoly Anonov, på meldingstjenesten Telegram. – Det er åpenbart at USA målrettet forsøker å bidra til et strategisk nederlag for oss, skriver han. Det er ventet at USA vil kunngjøre at de vil sende tunge stridsvogner til USA onsdag, melder nyhetsbyrået Reuters..

Klartale - 12 jan 23 kl. 14:08

Derfor er angrepet i Brasil så alvorlig

Folk stemmer fram hvem som skal styre et land. Og hvem som skal lage landets lover. Også domstolene har makt.

NRK - Igår: 08:57

Økende motstand mot Ukraina-bistand i USA

Stadig flere amerikanere mener USA bruker for mye penger på å støtte Ukraina, viser en fersk meningsmåling. USA har til nå gitt og lovet godt over 1.000 milliarder kroner i støtte til Ukraina i krigen mot Russland, det meste i form av våpen og militært utstyr.

NRK - Igår: 07:45

USA vil gi oligarkpenger til Ukraina

USA har besluttet å bruke penger beslaglagt fra russiske oligarker til å støtte Ukraina, opplyser justisminister Merrick Garland. – Jeg kunngjør i dag at jeg har godkjent den første overføringen noensinne av beslaglagte russiske midler til bruk i Ukraina, heter det i en kunngjøring fra Garland, gjengitt av CNN. Pengene er beslaglagt fra den russiske oligarken Konstantin Malofejev, som i april i fjor ble siktet for brudd på sanksjonene USA innførte etter invasjonen av Ukraina.

NRK - Igår: 04:58

Ny spionballong observert over Latin-Amerika

En ny spionballong er observert over Latin-Amerika, melder USAs forsvarsdepartement. De mener også denne er kinesisk, i likhet med den som flyr over USA. – Vi har fått meldinger om en ballong som flyr over Latin-Amerika.

NRK - 25 jan 23 kl. 03:34

Russlands USA-ambassadør:– «en åpenbar provokasjon»

Dersom USA bestemmer seg for å levere stridsvogner til Ukraina vil være «en åpenbar provokasjon» mot Russland, melder Russlands ambassadør i USA, Anatoly Antonov, på meldingstjenesten Telegram. – Det er tydelig at USA med hensikt forsøker å påføre oss et strategisk nederlag, skriver han. Det er ventet at USA vil kunngjøre at de vil sende tunge stridsvogner av typen «M1 Abrams» til Ukraina onsdag, melder nyhetsbyrået Reuters..

NRK - 02 feb 23 kl. 17:54

Sveriges Nato-forhandler besøker USA

Lederen for Sveriges Nato-forhandlinger Oscar Stenström er i USA, der han blant annet skal treffe den nasjonale sikkerhetsrådgiveren Jake Sullivan. Stenström reiste til USA sammen med Sveriges nasjonale sikkerhetsrådgiver Henrik Landerholm tidligere i uken. Hovedtema for besøket er Nato og sikkerhetssituasjonen, men nøyaktig hva de skal snakke om, er ikke kjent.

NRK - 02 feb 23 kl. 16:10

Færre søker om ledighetstrygd i USA

Kun 183.000 søkte om å få ledighetstrygd i USA i forrige uke, noe som er det laveste nivået siden april 2022. Det var 3000 færre enn uka før, og femte uka på rad med fall, ifølge det amerikanske arbeidsdepartementet.

NRK - 02 feb 23 kl. 05:58

USA fordømmer forlenget unntakstilstand i Myanmar

USA fordømmer militærjuntaen i Myanmars beslutning om å forlenge unntakstilstanden i landet med ytterligere seks måneder. – USA er sterkt imot Burmas militærregimes beslutning om å forlenge unntakstilstanden, noe som forlenger regimets illegitime styre og lidelsene det påfører landet, sier talsperson for USAs utenriksdepartement Ned Price, som i uttalelsen brukte Myanmars tidligere navn. Price sa videre at USA er fast bestemt på å samarbeide med andre land for å nekte militærjuntaen internasjonal troverdighet.

NRK - 31 jan 23 kl. 18:11

Wall Street Journal: USA mener Russland har brutt atomvåpenavtale

USA hevder at Russland har brutt atomvåpenavtalen. Det ved å blokkere inspeksjoner, skriver Wall Street Journal. Dette er første gang USA har anklaget Russland for brudd på avtalen, etter at den trådte i kraft i 2011.

NRK - 30 jan 23 kl. 23:29

Brasils ekspresident Bolsonaro vil ikke hjem – søker turistvisum i USA

Jair Bolsonaro, som fram til årsskiftet var Brasils president, vil ikke reise hjem fra USA og har søkt om turistvisum i et halvt år. Bolsonaro forlot hjemlandet og reiste til Florida to dager før perioden hans gikk ut og Luiz Inacio Lula da Silva tok over som Brasils leder. Nå ønsker han å bli lenger i USA, skriver Financial Times.

NRK - 30 jan 23 kl. 12:16

Kina gir USA skylden for krigen i Ukraina

Kina mener at det er USA som med sin politikk har skyld i den russiske invasjonen og krigføringen i Ukraina. – Det var USA som utløste Ukraina-krisen og som gir næring til den ved fortsatt å selge tunge angrepsvåpen til Ukraina, noe som bare har forlenget og forsterket konflikten, sier en talsperson for Kinas utenriksdepartement, Mao Ning. Uttalelsen kom som svar på amerikanske anklager om at kinesiske selskap har tilbudt støtte til Russland.

Klartale - 30 jan 23 kl. 12:06

Tyre Nichols ble drept av politiet

Tyre Nichols døde 10. januar. Tre dager tidligere hadde han blitt banket opp av politiet.

NRK - Igår: 02:07

Kina om ballongnedskytingen: – Svært misfornøyd

Kina er svært misfornøyd med avgjørelsen om skyte ned den kinesiske ballongen som har svevd over USA, sier landets utenriksdepartement. De uttrykker også motstand mot USAs valg om å ta til maktbruk for å angripe det Kina kaller et luftfartøy, heter det i en uttalelse fra det kinesiske utenriksdepartementet. I uttalelsen hevdes det også at tjenestepersoner i USA hadde sagt at ballongen ikke utgjorde en militærtrussel, skriver The New York Times.

NRK - Igår: 17:24

USA vurderer å skyte ned spionballong

Spionballongen er nå på vei mot Nord-Carolina, på østkysten av USA, og USA vurderer derfor å skyte ned ballongen hvis den kommer over Atlanterhavet. Det melder det amerikanske mediet ABC News. Ballongen er i underkant av 40 meter i diameter.

E24 - Igår: 13:29

USA har ennå ikke godkjent salg av norske F-16

F-16-flyene Forsvaret ønsket å selge til det amerikanske selskapet Draken International i fjor, er fortsatt i Norge. USA har ennå ikke godkjent salget. Daværende forsvarsminister Odd-Roger Enoksen (Sp) understreket i desember 2021 at han så positivt på salget, men Utenriksdepartementet vil først behandle søknaden om eksportlisens når amerikanske myndigheter har gitt grønt lys.

Klartale - 26 nov 22 kl. 06:45

Snart kan flokker av bison løpe rundt i USA igjen

Troy Heinert speider utover et område i nasjonalparken Badlands. Han ser på rundt 100 ville bison-okser. Dyrene venter på å bli flyttet til Rosebud.

NRK - I førrgår: 06:15

Canada melder om observasjon av spionballong

Forsvaret i Canada melder om observasjon av en spionballong og sier dens bevegelser blir sporet, noen timer etter at USA meldte om det samme. – Canadierne er trygge og Canada jobber for å sikre luftrommet, inkludert med overvåking av en mulig hendelse nummer to, skriver forsvaret i en uttalelse. Det er ikke klart fra uttalelsen om det er snakk om samme ballong som USA meldte om torsdag kveld, men det canadiske forsvaret skriver at de samarbeider med sine amerikanske allierte.

Klartale - 25 jan 23 kl. 12:36

Tyskland sier ja til å sende tanks til Ukraina

Ifølge Steffen Hebestreit er målet å lage to bataljoner med Leopard 2-tanks i Ukraina. Hebestreit er pressesjef for den regjeringen. Hver bataljon kan bestå av 56 tanks, i tillegg til mye annet utstyr og mange soldater.

NRK - 02 feb 23 kl. 04:54

Filippinene gir USA større tilgang til landets militærbaser

Filippinene gir amerikanske styrker tilgang til ytterligere fire militærbaser i landet, melder de to landenes forsvarsdepartementer. Avtalen ble kunngjort i forbindelse med et besøk fra USAs forsvarsminister Lloyd Austin på Filippinene torsdag. Landene har blitt enige om å utvide en eksisterende avtale til å omfatte ytterligere fire baser «i strategiske områder av landet», heter det i en uttalelse.

NRK - 01 feb 23 kl. 11:13

Frokostblandinger med ulovlige ingredienser trekkes tilbake

Frokostblandingene «Lucky Charms», «Lucky Charms Chocolate» og «Marshmallow Mateys» fra USA trekkes tilbake på grunn av ulovlige genmodifiserte ingredienser. Det skjer etter at Mattilsynet gjennomførte en kontroll av produktene, som ble importert av King Kong Company AS. Produktene er merket med innhold av genmodifiserte ingredienser, med teksten «Contains bioengineered ingredients».

NRK - 01 feb 23 kl. 03:38

Fire mistenkte utleveres til USA for presidentdrapet i Haiti

Fire personer som anses som hovedmistenkte i attentatet på Haitis president Jovenel Moïse i 2021, er utlevert fra Haiti til USA. To av de mistenkte har amerikansk statsborgerskap og var blant de første som ble pågrepet etter at Moïse ble skutt og drept i sitt private hjem nær hovedstaden Port-au-Prince i juli 2021. Den tredje er en colombiansk statsborger, mistenkt for å ha ledet rundt 20 tidligere colombianske soldater som også er pågrepet i forbindelse med attentatet.

NRK - 31 jan 23 kl. 23:20

Kilder til Reuters: USA vil sende langdistanseraketter til Ukraina

USA forbereder en ny pakke med militærhjelp til Ukraina, og vil for første gang sende langdistanseraketter, sier to amerikanske tjenestepersoner til Reuters. Pakken skal ha en verdi på 2,2 milliarder dollar, og skal i tillegg til langdistanserakettene også inkludere annen ammunisjon og våpen, ifølge tjenestepersonene. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sa i forrige uke at han ønsker seg langdistanseraketter fra vestlige land.

NRK - 2 timer siden

Amerikansk marine jobber med å hente restene av ballong

Den amerikanske marinen og kystvakta jobber med å sikre restene av den kinesiske ballongen som USA skjøt ned over havet lørdag. Det opplyser det amerikanske luftforsvaret, melder Reuters. USA mener det er en spionballong, mens Kina sier det var en værballong..

NRK - 28 jan 23 kl. 06:45

Nord-Korea fordømmer USAs beslutning om å sende stridsvogner til Ukraina

Nord-Korea refser USAs beslutning om å sende stridsvogner til Ukraina og hevder USA med dette bedriver stedfortrederkrig for å ødelegge Russland. US har skylden for krisen i Ukraina, het det i en uttalelse fra Kim Yo-jong, den nordkoreanske ledere Kim Jong-uns mektige søster. (NTB) Hun anklager USA for å gå over streken ved å sende stridsvogner til Ukraina.

NRK - 12 timer siden

Ukraina lover å ikke bruke langtrekkende vestlige våpen mot mål i Russland

Ukraina kommer ikke til å angripe mål i Russland med langtrekkende våpen de får fra USA, lover forsvarsminister Oleksij Reznikov. USA bekreftet fredag at Ukraina vil få nye langtrekkende raketter som del av en ny pakke med militærhjelp, verdt 22 milliarder kroner. De langtrekkende våpnene vil bare bli benyttet mot russiske mål på ukrainsk jord, forsikrer Reznikov.

NRK - 17 timer siden

Kinas forsvarsdepartement om ballongnedskyting: Tar seg retten til å svara likt

Det kinesiske utanriksdepartementet har gitt klart uttrykk for at dei er misnøgde med USA si avgjerd om å skyta ned den kinesiske ballongen som har svevd over landet dei siste dagane. Nå svarer også det kinesiske forsvarsdepartementet. – USA sitt angrep på den kinesiske, sivile og ubemanna luftskipet er ein openberr overreaksjon.

NRK - Igår: 21:40

Washington Post: Amerikanske myndigheter tror en tredje kinesisk ballong opererer «et sted i verden»

En kinesisk ballong ble lørdag skutt ned over USA, mens en annen skal være sett over Latin-Amerika. Amerikanske myndigheter tror det også finnes en tredje. Det sier amerikanske embetsfolk til Washington Post.

VG - Igår: 20:06

Flytrafikken stanses i deler av USA - «spionballongen» observert i området

Den kinesiske ballongen som har fløyet over USA fører nå til stans i flytrafikken i deler av North og South Carolina..

NRK - 18 jan 23 kl. 06:38

EU varsler kamp mot amerikansk proteksjonisme

EU frykter følgene av president Joe Bidens varslede subsidiering av amerikansk industri og varsler kamp mot det de ser på som proteksjonisme. USAs president Joe Biden undertegnet i august i fjor en ny lov (IRA) for å redusere inflasjonen. Den innebærer at det de neste årene skal brukes nærmere 3.

NRK - Igår: 12:04

Ekstreme kuldegrader i nordaustlege USA

Myndigheitene i regionen New England i nordaustlege USA har åtvara mot kuldegrader under -30 grader og avkjølande vind som gjer at temperaturen kan oppfattast som under -40 grader, melder fleire amerikanske medium. Dei meir enn 20 millionar innbyggjarane i regionen blir råda til å halda seg innandørs fram til temperaturen er venta å stiga igjen søndag, skriv CNN. På fjellet Mount Washington i delstaten New Hampshire klarte dei ikkje registrera den oppfatta temperaturen fordi instrumentet ikkje var laga for så låge tal, skriv NBC News.

NRK - 26 jan 23 kl. 16:30

USA fryser Wagnergruppens bankkontoer

Det amerikanske finansdepartementet har i dag betegnet Wagnergruppen som en internasjonal kriminell organisasjon. Det betyr at USA fryser alle bankkontoer knyttet til gruppen som er registrert eller i USA. Det var allerede forrige fredag at Det hvite hus valgte å betegne Wagner som en internasjonal kriminell organisasjon..

NRK - Igår: 08:04

Togavsporing forårsaket storbrann i USA

Et togsett har sporet av i Ohio i USA, noe som har forårsaket en massiv brann som truer bebyggelsen i området. Brannmannskaper i East Palestine har evakuert området der togsettet sporet av, og bilder og videoer fra stedet, gjengitt av blant andre CBS News, viser et flammehav og svart røyk som stiger til værs. Det er ikke meldt om personskader som følge av avsporingen og brannen, og det er heller ikke kjent hvilket togsett der er snakk om eller hva det er lastet med.

E24 - Igår: 07:31

USA vil gi oligarkpenger til Ukraina

USA har besluttet å bruke penger beslaglagt fra russiske oligarker til å støtte Ukraina, opplyser justisminister Merrick Garland..

E24 - Igår: 07:08

Ny spionballong observert over Latin-Amerika

En ny spionballong er observert over Latin-Amerika, melder USAs forsvarsdepartement. De mener også denne er kinesisk, i likhet med den som flyr over USA. Pentagon sier at ballongen ikke utgjør noen fare for folk på bakken og at det ikke er tegn på at den har radioaktivt eller kjernefysisk materiale om bord.

Klartale - I førrgår: 16:30

Disse skal kjempe om å representere Norge

Det er finale i Melodi Grand Prix (MGP) lørdag. Etter tre delfinaler, skal ni artister kjempe om å vinne. Vinneren får være med i den internasjonale finalen Eurovision.

VG - I førrgår: 15:23

Kina beklager ballong over USA – avviser at det er spionballong

USA og Canada observerte denne uken det de hevdet var en stor spionballong over eget luftrom..

NRK - I førrgår: 14:49

Kina: Ballongen over USA er en værballong

Det kinesiske utenriksdepartementet sier at ballongen som er blitt observert over USA og Canada er en værballong, skriver Reuters..

NRK - I førrgår: 14:49

Kina beklager ballong over USA

Det kinesiske utenriksdepartementet beklager at ballongen som er blitt observert i USA og Canada har havnet i amerikansk luftrom. Kina hevder at det er snakk om en værballong, skriver Reuters..

E24 - I førrgår: 14:31

517.000 nye jobber ble skapt utenfor landbruket i USA i januar

Arbeidsmarkedstall fra USA knuser økonomenes forventninger og sender Wall Street rett ned i førhandelen..

NRK - I førrgår: 12:12

Ber Russland følge Ny Start-avtalen

Nato er ikke fornøyd med Russlands etterlevelse av sine forpliktelser i nedrustningsavtalen Ny Start. – Vi merker oss med bekymring at Russland ikke har overholdt sine juridisk bindende forpliktelser, deriblant om inspeksjonskrav. Vi ber om at Russland oppfyller sine forpliktelser i avtalen, skriver Natos generalsekretær Jens Stoltenberg på Twitter.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.




Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com