USA

Tuesday, 26 October, 16:56

Nyheter om USA

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 21 okt 21 kl. 08:15

Nord-Korea: – Ikkje retta mot USA

Nord-Koreas utanriksdepartement seier at den siste missiltesten ikkje var retta mot USA. Ein talsmann for departementet kritiserer reaksjonen til tryggingsrådet i FN og USA etter testen. – Å kritisere Nord-Korea for å utvikle og teste same våpensystem som USA har eller er i ferd med å utvikle, er eit klart uttrykk for dobbeltmoral, sa talsmannen..

NRK - 20 okt 21 kl. 11:01

Ville USA skulle snakke med Taliban

Den russiske utanriksministeren Sergej Lavrov beklagar at USA ikkje blir med på samtalane med Taliban onsdag. Russland, USA, Kina og Pakistan hadde samtalar om vegen vidare for Afghanistan tysdag. Onsdag held samtalane fram med Taliban, men der ville ikkje USA vere til stades, melder Reuters..

NRK - 06 okt 21 kl. 06:46

USA offentleggjer atom-tal

USA hadde 3750 atomstridshovud i slutten av september i fjor. Det viser tal frå det amerikanske utanriksdepartementet, ifølge AFP. Dette er det lågaste nivået USA har rapportert sidan den kalde krigen med Russland tok slutt.

NRK - 22 okt 21 kl. 17:46

Ingen endring i Taiwan-politikken

Det er ingen endring i USA sin Taiwan-politikk, seier Det kvite hus etter at president Joe Biden lova å forsvare øya mot kinesiske angrep. Det kvite hus seier at det held fram å følgje Taiwan Relations Act frå 1979, der Kongressen krevja at USA skulle skaffe øya våpen som kan bli brukt i sjølvforsvar. Men den var også tvitydig om USA ville gripe inn militært..

NRK - 12 okt 21 kl. 20:41

USA: Hatt positive møte med Taliban

Representantar for amerikanske styresmakter seier ifølge nyheitsbyrået Reuters at dei har hatt gode og positive samtaler med Taliban gjennom helga. USA har mellom anna snakka med Taliban om humanitær hjelp til Afghanistan. Det asiatiske landet har slite med å få tak på nok handelsvarer etter at Taliban tok over makta og mange land kutta mykje av støtta til landet.

NRK - 12 okt 21 kl. 01:45

Nord-Korea skylder på USA

Nord-Koreas leder Kim Jong-un legger skylden på USA for spenningsnivået på Koreahalvøya. – USA er hovedårsaken til ustabilitet, sa Kim i en tale på en forsvarsmesse i Nord-Korea, ifølge landets offisielle nyhetsbyrå KCNA tirsdag. Det er ingen grunn til å tro at USA ikke er fiendtlig innstilt, til tross for at Washington hevder noe annet, uttalte han..

NRK - 16 okt 21 kl. 19:03

Små, myke leker til jul

Internasjonal frakt med standard shipping-containere har blitt så dyrt at leketøysprodusenter i USA nå tar grep. For å få mest mulig ut av hver container, satser flere selskaper på små og myke leker til jul, skriver CNN. Ifølge en bransjeorganisasjon lages 85 prosent av leker som selges i USA i Kina.

E24 - Igår: 16:40

Norse Atlantic klappes inn i USA-søknad: – Tar vi vare på våre ansatte, vil våre ansatte ta vare på selskapet

Norse Atlantics søknad om flytillatelse i USA får sterk støtte fra turistbransjen og næringslivet rundt planlagte baser i New York og Fort Lauderdale. Også amerikanske luftfartsansatte er positive..

NRK - 16 okt 21 kl. 04:54

USA tilbyr erstatning

USA har tilbudt å betale erstatning til slektningene til familien på ti som ble drept i et amerikansk droneangrep i Kabul under tilbaketrekningen. Pentagon sier at de også tilbyr seg å forsøke å hente til USA enhver slektning av familien som måtte ønske å forlate et Taliban-styrt Afghanistan.

NRK - Igår: 00:48

Narkotopp utleveres til USA

Myndighetene i Colombia opplyser at narkobaronen Dairo Antonio Usuga, som ble pågrepet i et raid i jungelen før helgen, skal utleveres til USA, ifølge BBC. Usuga leder Colombias største narkokartell, Golfklanen, og har vært etterlyst i mange år..

NRK - 15 okt 21 kl. 15:38

USA hevar koronarestriksjonar

USA seier dei vil heve innreiserestriksjonane for fullvaksinerte frå og med 8. november, melder Reuters. Restriksjonane blei innført i mars i fjor av dåverande president Donald Trump.

NRK - I førrgår: 06:18

Rekordmange migranter til USA

Det siste året er 1,73 millioner migranter tatt under forsøk på å krysse grensen fra Mexico til USA ulovlig. Det er det høyeste tallet noensinne og mer enn en tredobling fra de 12 foregående månedene. Det viser tall fra amerikanske toll- og grensevaktmyndigheter..

NRK - 14 okt 21 kl. 18:41

USA og Eritrea til FN-råd

USA og Eritrea er valgt inn i FNs menneskerettsråd torsdag. De tiltrer i rådet 1. januar neste år.

NRK - 14 okt 21 kl. 14:00

Rekordmange med våpen til fly i USA

Amerikanske myndigheiter er bekymra over kor mange passasjerar som tek med seg våpen til amerikanske flyplassar. Dei fyrste ti månadene av 2021 vart det funnen 6450 skytevåpen i sikkerheitskontrollar på flyplassar i USA. Ifylgje TSA skal brorparten av våpena ha vore ladd.

NRK - 14 okt 21 kl. 05:01

Prishopp på oppvarming i USA

Stigende priser på olje og gass rammer også USA. Folk må regne med å betale langt mer for oppvarming i vinter, ifølge en prognose fra føderale myndigheter. Nesten halvparten av husstandene i USA bruker gass som oppvarmingskilde.

NRK - 22 okt 21 kl. 21:27

Harris reiser til Paris

USA sin visepresident Kamala Harris besøker Frankrikes hovudstad Paris neste månad, melder Det kvite hus. Der skal ho møte president Emmanuel Macron, og ifølgje ein fransk diplomat skal ho også delta på konferansen Paris Peace Forum. Besøket blir delvis sett på som eit forsøk frå USA på å gjenopprette det spente forholdet til Frankrike etter ubåt-krangelen tidlegare i haust..

NRK - 13 okt 21 kl. 05:24

USA åpner grensene i november

USA gjenåpner landegrensene mot Canada og Mexico i begynnelsen av november, opplyser høytstående tjenestepersoner i Biden-administrasjonen. Beslutningen kommer etter forrige måneds kunngjøring der USA varslet slutt på reiseforbud for flytrafikk over landegrensene og i stedet kreve vaksinasjonsbevis for utenlandske statsborgere som ankommer landet med fly..

NRK - 12 okt 21 kl. 20:53

Petito ble kvalt til døde

Obduksjonen av Gabrielle «Gabby» Petito har vist at hun ble kvalt til døde. Det kunngjorde rettsmedisiner Brent Blue i Teton County i delstaten Wyoming i USA tirsdag, melder AFP. Petito ble meldt savnet 11.

NRK - 20 okt 21 kl. 20:36

USA ber om mer samarbeid

USA ber allierte land som grenser til Svartehavet, om å utvide militærsamarbeidet. Oppfordringen kommer dagen før Natos forsvarsministermøte i Brussel. USAs forsvarsminister Lloyd Austin sa etter samtaler med Romanias forsvarsminister Nicolae Cuica at det trenges handling fra kyststatene ved Svartehavet for å motvirke det kan kalte russisk militarisering av regionen.

NRK - 20 okt 21 kl. 16:41

Kritiserer Kinas handelspolitikk

USA hevder Kinas handelspolitikk innebærer urimelige hindringer mot import av varer og tjenester. Det skriver Reuters. Annen «urettferdig» praksis er forfordeling av statlige foretak, databegrensninger og svak håndheving av patentrettigheter, sier USAs charge d'affaires David Bisbee til Verdens Handelsorganisasjon i forbindelse med en gjennomgang av Kinas handelspolitikk.

NRK - 11 okt 21 kl. 09:56

Lover nødhjelp til Afghanistan

USA lover nødhjelp til Afghanistan, men anerkjenner ikke Taliban som landets nye makthavere. Det skriver NTB som siterer AP og AFP. I helgen møtte utsendinger fra USA høytstående Taliban-ledere til samtaler i Qatar, de første siden opprørerne grep makten i Afghanistan i august.

VG - 20 okt 21 kl. 03:31

Familien ble drept i et feilslått amerikansk droneangrep. Nå er beklagelsen kommet

BEIRUT (VG) Syv barn ble drept da USA trodde de angrep en IS-kriger. Da VG møtte familien i Kabul, var de frustrerte over at de ikke hadde fått en beklagelse. Nå er de blitt lovet et nytt liv i USA..

NRK - 19 okt 21 kl. 13:45

USA fordømmer Nord-Korea rakett

Nord-Korea har prøve skote minst ein ballistisk rakett som landa i havet aust for den koreanske halvøya, ifølgje Sør-Korea og Japan. USA fordømmer prøveoppskytinga og ber Nord-Korea «avstå frå ytterlegare destabiliserande handlingar»..

NRK - 21 sep 21 kl. 18:04

USA-EU-møte i fare

Samtaler om handel og teknologi mellom EU og USA kan bli utsatt som følge av konflikten mellom Frankrike og USA om en kontrakt for bygging av ubåter. Forberedelsesmøter som skulle funnet sted onsdag i Brussel i forkant av samtalene, er strøket fra EUs kalender av det slovenske presidentskapet. Det første møtet mellom EU og USA er planlagt i Pittsburgh i USA 29.

NRK - 21 sep 21 kl. 17:56

Solberg: – USA skal vera vaktbikkje

– Det var eit USA som vi kjenner frå tidlegare, seier Erna Solberg til NRK om talen til Joe Biden og viser til at han i talen ville at USA skulle ta på seg ei leiarrolle. Ho meiner talen var truverdig etter intensjonen hans, og at det viktigaste var at vil tre inn att i verda. Ho viser til at han var tydeleg på klima, pandemien og menneskerettar.

NRK - 21 sep 21 kl. 16:38

– Vi søker ikke en ny kald krig

USA er tilbake i internasjonale fora, slo president Joe Biden fast i sin første tale til FNs hovedforsamling. Like før hadde FNs generalsekretær bedt USA og Kina sette seg ned og sørge for at verden ikke går inn i en ny kald krig. – Vi søker ikke en ny kald krig, eller en verden delt opp i blokker.

NRK - 20 sep 21 kl. 22:07

Søreide glad for at USA åpner opp

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) sier det betyr mye for norske borgere med bånd til USA at landet i november åpner opp for innreise igjen. USA varslet mandag at det 18 måneder lange innreiseforbudet lempes på fra november, og at tilreisende som er fullvaksinert da vil slippe inn. – Det er positivt at USA opphever innreiserestriksjonene for fullvaksinerte.

Aftenposten - 18 okt 21 kl. 09:06

Vil USA forsvare Taiwan mot et militært angrep fra Kina? Amerikanske myndigheter gir vage svar.

Vil USA forsvare Taiwan mot et militært angrep fra Kina? Velgerne sier ja..

Aftenposten - 18 okt 21 kl. 09:06

USA beskriver sin støtte til Taiwan med to ord. Hensikten er å være litt vag.

Vil USA forsvare Taiwan mot et militært angrep fra Kina? Velgerne sier ja..

VG - 09 okt 21 kl. 01:25

USA angrep feil bil og drepte syv barn

KABUL (VG) USA sendte en missil mot det de trodde var en IS-terrorist. Han viste seg å være hjelpearbeider. Familien venter fremdeles på en beklagelse fra USA..

E24 - 17 okt 21 kl. 11:10

Streik i film- og TV-bransjen i USA avverget

En streik blant filmarbeidere som ville ha lammet filmproduksjon i Hollywood og hele USA, er avverget i siste liten..

E24 - 17 okt 21 kl. 08:02

Venezuela avbryter forhandlinger etter at utsending er utlevert til USA

Venezuela sier de avbryter forhandlingene med opposisjonen i Mexico etter at en forretningsmann som står president Nicolás Maduro nær, er utlevert til USA..

Aftenposten - 5 timer siden

Koronavaksine for 5–11-åringer. Nå er den på vei.

Både USA og Israel forbereder seg på å vaksinere 5–11-åringer mot covid-19..

NRK - 28 sep 21 kl. 20:48

USA og EU nærmar seg tollavtale

USA og Eu nærmar seg semje om ein tollavtale om stål og aluminium, seier EUs handelskommissær Valdis Dombrovskis. Forhandlingane er komne lanft og ein avtale kan vera klar i starten av november, seier han. Då Donald Trump i 2018 innførte toll på stål og aluminium frå EU utløyste det ein liten handelskrig mellom USA og Europa.

NRK - 17 okt 21 kl. 03:34

Film og TV-streik i USA avverget

En streik blant filmarbeidere som ville ha lammet filmproduksjon i Hollywood og hele USA, er avverget i siste liten. Etter flere dager med forhandlinger natt og dag kom filmarbeidernes fagforbund IATSE fram til enighet om en avtale med studioer og underholdningsselskaper (AMPTP) før fristen løp ut mandag..

NRK - 17 okt 21 kl. 00:40

Etterlyst utsending på vei til USA

En forretningsmann som sto Venezuelas president Nicolás Maduro nær, er satt på et fly til Miami i USA der han er etterlyst for hvitvasking av penger. Alex Saab ble lørdag hentet med et chartret amerikansk fly fra Kapp Verde, der han ble pågrepet for 16 måneder siden mens han var på vei til Iran.

NRK - 16 okt 21 kl. 23:36

Håper barna ønsker seg små gaver

Det er stor mangel på frakteskip og containere, og prisen på frakt fra Asia til Europa og USA er skyhøy. I USA satser leketøysprodusenten Basic Fun nå stort på små myke leker som det kan presses mange av inn på en begrenset plass i en container. Direktøren for selskapet håper at barna ønsker seg små pakker til jul..

NRK - 13 timer siden

Bekrefter Sudan-møte tirsdag

FNs sikkerhetsråd holder tirsdag et lukket hastemøte om situasjonen i Sudan. Militæret kuppet makten natt til mandag og fengslet statsminister Abdalla Hamdok og flere av hans statsråder. Hastemøtet skjer på forespørsel fra Storbritannia, Estland, Frankrike, Irland, Norge og USA, sier diplomatene til nyhetsbyrået AFP..

VG - 17 timer siden

Mareritt for Formel 1-stjernen: – Jeg var i overlevelsesmodus

Sergio Pérez (31) klarte 3. plass i USA Grand Prix sent søndag kveld - men forteller om et helvete underveis til mål..

Aftenposten - 17 timer siden

Mareritt for Formel 1-stjernen: – Jeg var i overlevelsesmodus

Sergio Pérez (31) klarte 3. plass i USA Grand Prix sent søndag kveld - men forteller om et helvete underveis til mål..

NRK - 19 timer siden

USA opphever reiserestriksjoner

President Joe Biden har underskrevet et dekret om å oppheve innreiserestriksjoner for reisende fra 33 land, opplyser Det hvite hus. Opphevelsen av reiserestriksjonene omfatter land som Kina, India og det meste av Europa og vil gjelde fra 8. november.

NRK - Igår: 09:40

USA er djupt bekymra

USAs spesialutsending til Afrikas Horn, Jeffrey Feltman, skriv på Twitter måndag morgon at statskuppet i landet er i strid med grunnlovserklæringa i landet. Han uttrykker djup uro for situasjonen i Sudan. Militærkuppet som har gått føre seg dei siste timane har vore mot overgangsregjeringa i landet.

NRK - Igår: 05:09

Vannmangel truer Las Vegas

Lite regn har ført til rekordlav vannstand i den enorme Hoover-demningen i USA som forsyner blant annet Las Vegas med strøm og drikkevann. Vannstanden i demningen er den laveste på over 20 år..

NRK - 06 okt 21 kl. 18:47

Reiser tilbake til Australia

Frankrikes ambassadør dreg tilbake til Australia etter ubåtstriden, melder NTB. Frankrike vart rasande då Australia kansellerte ein lukrativ kontrakt for ubåtar og i staden kjøper atomubåtar i USA, samtidig med at USA, Australia og Storbritannia inngjekk ei forsvarspakt. President Emmanuel Macron kalla hemmelege samtalar i forkant av avlysinga av kontrakten eit dolkestøyt i ryggen og kalla tilbake ambassadørane frå Washington og Canberra.

NRK - 15 okt 21 kl. 21:23

Obama til Glasgow

Tidligere president i USA, Barack Obama, vil besøke klimatoppmøtet i Glasgow i Skottland i november, melder Reuters. Under møtet, kjent som COP26, vil Obama møte unge aktivister og snakke om trusselen klimaendringer utgjør. Nåværende president Joe Biden vil stille med en stor delegasjon i Glasgow etter at han har deltatt på G20-møtet i Roma i dagene før.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt