USA

Saturday, 26 November, 23:26

Nyheter om USA

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 21 sep 22 kl. 06:00

Derfor krangler verdens to mektigste land

Ingen er sterkere enn USA i verden. De bruker enormt mye penger på militæret sitt. De har soldater rundt om i verden.

Klartale - 16 timer siden

Snart kan flokker av bison løpe rundt i USA igjen

Troy Heinert speider utover et område i nasjonalparken Badlands. Han ser på rundt 100 ville bison-okser. Dyrene venter på å bli flyttet til Rosebud.

Klartale - 20 okt 22 kl. 06:30

60 år siden folk var like redde for atomkrig

– Vi har aldri vært nærmere en mulig dommedag siden Cubakrisen i 1962, sier Joe Biden. Han er president i USA.Lørdag er det 60 år siden starten av det som senere fikk navnet Cubakrisen.

Klartale - 25 okt 22 kl. 06:00

Dette er konflikten mellom Nord-Korea og Sør-Korea

Det har lenge vært konflikt mellom Nord-Korea og Sør-Korea. Før het landet bare Korea. Korea var en koloni under Japan fra 1910 til 1945.

Klartale - 25 okt 22 kl. 06:00

Dette er konflikten mellom Nord-Korea og Sør-Korea

Det har lenge vært konflikt mellom Nord-Korea og Sør-Korea. Før het landet bare Korea. Korea var en koloni under Japan fra 1910 til 1945.

Klartale - 16 nov 22 kl. 07:57

Trump sier han vil bli president igjen

Trump er klar for å kjempe om å bli president igjen. Han skal ha sendt inn de siste papirene til valgkommisjonen tirsdag kveld.Det var på forhånd sagt at Trump skulle holde en tale.

NRK - 18 timer siden

Vil ha USA med i fredsforhandlinger

Regjeringen i Colombia og ELN-geriljaen ønsker at USA skal slutte seg til de norskledete fredsforhandlingene som mandag startet i Venezuela. Partene ble enig om å invitere USA til å delta i prosessen, ifølge en kunngjøring fra Norge. De vil også invitere Brasil, Chile og Mexico til å slutte seg til Norge, Cuba og Venezuela som garantister for en fredsprosess.

NRK - 15 nov 22 kl. 21:05

Stor økning i migranter fra Cuba til USA

Seks ganger så mange kubanske migranter ankom USA i 2022, sammenlignet med året før. En delegasjon fra USA diskuterte i dag situasjonen med myndighetene i Havana, ifølge AFP. – Begge land har fortsatt en gjensidig interesse i å sikre en trygg, ordentlig og human migrasjon mellom Cuba og USA, sa utenriksdepartementet i en uttalelse etter møtet tirsdag.

Klartale - 21 nov 22 kl. 08:33

Fem drept i masseskyting på nattklubb for skeive i USA

Gjerningsmannen gikk inn på Club Q og begynte å skyte. Det sier politisjef Politisjef Adrian Vasquez.– Minst to personer inne i klubben konfronterte ham.

NRK - 3 timer siden

USA lemper på oljesanksjoner mot Venezuela etter framskritt i norskstøttede samtaler

Venezuelas regjering og opposisjonen signerte en delavtale allerede på første dag av forhandlingene, tilrettelagt av Norge. USA svarer med sanksjonslettelser. USA lemper på oljerelaterte sanksjoner mot Venezuela og tillater at det amerikanske oljeselskapet Chevron gjenopptar noe av driften i Venezuela, opplyste Washington kort tid etter at avtalen var signert lørdag.

Klartale - Igår: 11:39

Slik har den første uka med fotball-VM vært

Søndag 20. november startet kampen om å bli verdensmester i fotball for landslag.Klar Tale følger mesterskapet, men lager ingen saker med resultat hver dag.

NRK - 13 nov 22 kl. 13:12

Lavrov anklager USA for militarisering i Asia

USA er drivende kraft bak militariseringen av Sørøst-Asia i et forsøk på å bremse Kinas og Russlands innflytelse, sier Russlands utenriksminister Sergej Lavrov. Lavrov sa dette etter å ha deltatt på møtet i Samarbeidsorganisasjonen for Sørøst-Asia (Asean), som ble holdt i Kambodsjas hovedstad Phnom Penh i helgen. Den russiske utenriksministeren anklager USA for «å militarisere denne regionen», åpenbart i forsøk på begrense Kinas og Russlands rolle i regionen.

NRK - 12 nov 22 kl. 17:47

Mistenkt for menneskesmugling til USA

En 43 år gammel amerikaner er pågrepet i Norge og varetektsfengslet i en uke. Han er mistenkt for menneskesmugling fra El Salvador til USA, ifølge Finansavisen. 43-åringen ble pågrepet torsdag denne uken, og lørdag ble han varetektsfengslet i Romerike og Glåmdal tingrett, skriver Finansavisen.

NRK - 19 nov 22 kl. 21:11

Kina roser USA for konstruktive klimasamtaler

Kinas klimautsending Xie Zhenhua sier de gjenopptatte samtalene med USAs klimautsending John Kerry har vært svært konstruktive. De to klimatoppene har møtt hverandre på klimatoppmøtet COP27 i Egypt etter at presidentene Xi Jinping og Joe Biden på G20-toppmøtet tidligere i uken ble enige om å gjenoppta klimadialogen. Lørdag omtalte Xie samtalene med Kerry som «åpenhjertig, vennlig, positiv og framfor alt konstruktiv».

NRK - 10 nov 22 kl. 15:34

Kraftig børsoppgang i USA: Nasdaq opp 5 prosent, S&P opp 3,6 og Dow Jones opp 2,8

Børsene i USA stiger til himmels etter at inflasjonstallene som kom torsdag, var bedre enn ventet. I 15.30-tiden norsk tid var oppgangen slik på de toneangivende børsindeksene i USA: Nasdaq var opp 5 prosent, den bredt sammensatte S&P var opp 3,6 og industritunge Dow Jones var opp 2,8.

NRK - 19 nov 22 kl. 08:06

Sør-Korea og USA gjennomførte felles luftøving

Eit amerikansk bombefly blei omplassert på den koreanske halvøya laurdag for ei felles luftøving mellom USA og Sør-Korea – dagen etter at Nord-Korea fyrte av eit interkontinentalt ballistisk missil, sa militæret i Seoul. – Sør-Korea og USA gjennomførte ein luftøving i dag med det amerikanske luftforsvarets B-1B strategiske bombefly omplassert på den koreanske halvøya, sa statssjefane i eit utsegn. Det skriv nyheitsbyrået AFP..

Klartale - 09 nov 22 kl. 16:35

Slik så måneformørkelsen ut fra hele verden

Tirsdag kunne vi se sola jorda og månen på linje. Når dette skjer kalles det en total måneformørkelse. Jorda kommer mellom sola og fullmånen og skygger for solstrålene.

Klartale - 18 nov 22 kl. 10:27

Slik endte mellomvalget i USA

USA holdt nylig mellomvalg. Nye politikere skulle inn i Representantenes hus. Og noen nye skulle inn i Senatet.

VG - Igår: 21:51

England-sjef Gareth Southgate får kritikk – pepet ut etter tannløs forestilling

AL KHOR (VG) (England – USA 0–0) Heller ikke denne gangen klarte England å få has på USA i et VM-sluttspill. Etter en svært tam affære slipes knivene i britisk presse..

Aftenposten - Igår: 21:51

England-sjef Gareth Southgate får kritikk – pepet ut etter tannløs forestilling

AL KHOR (VG) (England – USA 0–0) Heller ikke denne gangen klarte England å få has på USA i et VM-sluttspill..

Aftenposten - Igår: 21:51

Pepet av banen etter tam kamp

AL KHOR (VG) (England – USA 0–0) Heller ikke denne gangen klarte England å få has på USA i et VM-sluttspill..

NRK - Igår: 20:43

USA: Huawei truer nasjonal sikkerhet

De føderale telekommunikasjonsmyndighetene i USA har ført Huawei på listen over selskap som utgjør trussel mot nasjonal sikkerhet.

NRK - Igår: 20:43

USA forbyr Huawei-produkter

De føderale telekommunikasjonsmyndighetene i USA (FCC) har ført Huawei på listen over selskap som utgjør trussel mot nasjonal sikkerhet, skriver Reuters. Seskapene ZTE Corp og Hytera Communications er også på listen..

NRK - Igår: 11:52

Tyrkia hevder å ha «nøytralisert» 326 militante kurdere

Tyrkia sier at 326 militante kurdere er «nøytralisert» – det vil si drept eller tatt til fange – så langt i landets offensiv nord i Syria og Irak. Forsvarsminister Hulusi Akar sier operasjonen fortsetter med luftangrep og bakkestøtte. Han avviser at et tyrkisk angrep rammet i nærheten av amerikanske soldater i Syria, slik USA tidligere har uttalt.

NRK - 16 nov 22 kl. 13:23

USA og Kina har gjenopptatt klimasamtaler

Den amerikanske klimautsendingen John Kerry sier han er i full gang med nye samtaler med Kina på klimatoppmøtet i Egypt. Ifølge nyhetsbyrået AP betyr dette at den viktige klimadialogen mellom landene formelt er gjenopptatt. Kina og USA er landene med desidert størst klimautslipp i verden.

Klartale - 07 nov 22 kl. 11:10

Nå skal amerikanerne bestemme over framtiden sin

Tirsdag skal amerikanerne ha et nytt valg. Det er ingen president som skal velges. Men det er klart for mellomvalg.

NRK - I førrgår: 14:43

Taylor Swift-kaos utløser senatshøring i USA

Kaos og sammenbrudd i billettsalget til Taylor Swifts nye turné har utløst en høring i Senatet i USA om mangel på konkurranse innen nettsalg av billetter. Flere tusen Swift-fans ble sittende skuffet – og billettløse – tilbake da Ticketmasters systemer brøt sammen sist torsdag. Problemet oppsto allerede under forhåndssalget, der millioner av fans forsøkte å sikre seg billetter til den kommende Eras-turneen.

Klartale - 15 nov 22 kl. 12:47

Fortsetter å telle stemmer etter mellomvalget

Tirsdag 8. november gikk amerikanerne til valgurnene. Det var ingen president som skulle velges.

NRK - I førrgår: 03:24

Tre tenåringer og en voksen skutt ved et kjøpesenter i USA

Fire personer, deriblant tre tenåringer, ble skutt onsdag kveld i et kjøpesenter ved Temple Hills i delstaten Maryland i USA. Minst en person skal ha skutt mot personene fra et kjøretøy opplyser politiet til Washington Post. Ofrene ikke ha fått livstruende skader..

NRK - 14 nov 22 kl. 22:24

Israel: USA etterforsker drap på journalist

Israel bekrefter at USA etterforsker drapet på Al Jazeera-journalist i mai, men vil ikke samarbeide. USA har informert Israel om at de vil etterforske drapet på Al Jazeera-journalisten Shireen Abu Akleh, men Israel sier de ikke vil samarbeide. (NTB).

NRK - 14 nov 22 kl. 17:37

USA og Kina antyder at klimasamtalene gjenopptas

USA og Kina sier de vil vil samarbeide i klimakampen, men de har ennå ikke formelt kunngjort at de gjenopptar klimasamtalene som ble brutt i august. Klimadialogen mellom de to landene ble lagt på is da Kina innstilte alt samarbeid med USA som følge av kongressleder Nancy Pelosis besøk på Taiwan. Mandag møttes Kinas president Xi Jinping og USAs president Joe Biden på Bali.

NRK - 14 nov 22 kl. 15:56

Xi: – Verden er stor nok til at både USA og Kina kan lykkes

– Kina har ingen intensjoner om å utfordre USA, sa Kinas president Xi Jinping til sin amerikanske motpart Joe Biden i dag, ifølge det kinesiske utenriksdepartementet mandag. – Verden er stor nok til at både USA og Kina kan lykkes, sa Xi, da de to presidentene møttes på sidelinjen av klimatoppmøtet på Bali i Indonesia, melder NTB.

NRK - 14 nov 22 kl. 11:03

Xi: – Forholdet til USA er viktig for Kina

Forholdet til USA er viktig, understreket president Xi Jinping da han mandag møtte sin amerikanske motpart Joe Biden på Bali. De to lederne møttes på sidelinjen av G20-toppmøtet, og Xi tok til orde for å styrke forholdet mellom Beijing og Washington, et forhold som har blitt stadig kjøligere de siste årene. – Jeg er villig til å ha en oppriktig og dyptgående meningsutveksling, sa den kinesiske presidenten.

NRK - 14 nov 22 kl. 10:17

USA: Tre drept i skyting på universitet i USA

Tre personer er døde etter skyting på et universitet i Charlottesville i delstaten Virginia i USA søndag kveld. Politiet jakter gjerningspersonen. Det melder avisen Washington Post.

NRK - 22 nov 22 kl. 17:49

USA dypt bekymret for Irans atomprogram

USA uttrykte tirsdag dyp bekymring over framdriften i det iranske atomprogrammet og landets stadig bedre langtrekkende raketter. Den amerikanske reaksjonen kom etter en melding om at Iran har begynt å anrike uran til en renhetsgrad på 60 prosent. Anrikingen skjer ved Fordo-anlegget, ifølge det iranske nyhetsbyrået ISNA.

NRK - 22 nov 22 kl. 07:35

USA undersøker anklager om at russiske soldater er henrettet i Ukraina

En amerikansk utsending sier at USA følger nøye med på anklagene om at ukrainske soldater har stått bak summariske henrettelser av russiske soldater. – Vi følger åpenbart nøye med på dette, sier Beth Van Schaack, som er USAs utsending for internasjonal rett, ifølge Reuters. Hun understreker også at folkeretten gjelder for alle parter i en krig, og at uansett hvem som begår krigsforbrytelser, så bør de stilles til ansvar.

Aftenposten - 21 nov 22 kl. 22:01

Presidentsønnen scoret for USA – men Bale reddet Wales

(USA–Wales 1–1) Tim Weah (22) scoret kampens første mål for USA. En Weah som scorer mål..

VG - 21 nov 22 kl. 22:00

Sønnen til Liberias president scoret for USA: Men Bale reddet Wales

(USA–Wales 1–1) Tim Weah (22) scoret kampens første mål for USA. En Weah som scorer mål. Du skjønner kanskje hvem faren er..

NRK - 11 nov 22 kl. 15:53

E24: Freyer bygger fabrikk i USA for 26 Mrd.

Norske Freyr skal investere opptil 26 milliarder i ny batterifabrikk i USA, melder E24. – Vi kunngjør nå valg av sted for batterifabrikken i USA. Der skal vi kopiere den gigafabrikken vi bygger i Mo i Rana, sier konsernsjef Tom Einar Jensen i Freyr Battery til E24.

NRK - 11 nov 22 kl. 15:53

Freyer bygger fabrikk i USA for 26 Mrd.

Norske Freyr skal investere opptil 26 milliarder i ny batterifabrikk i USA, skriver selskapet i en pressemelding. – Vi kunngjør nå valg av sted for batterifabrikken i USA. Der skal vi kopiere den gigafabrikken vi bygger i Mo i Rana, sier konsernsjef Tom Einar Jensen i Freyr Battery til E24.

NRK - 20 nov 22 kl. 09:18

Flere mennesker skal være skutt på nattklubb for skeive i Colorado i USA

Flere mennesker skal være skutt på et utested for skeive i Colorado Springs i USA, ifølge meldinger i sosiale medier. Det dreier seg om Club Q, som er kjent for å være en nattklubb for skeive. Politiet har varslet på Twitter at de snart kommer til å holde en pressekonferanse om det som omtales som en masseskyting.

NRK - 20 nov 22 kl. 09:18

Flere mennesker skal være skutt ved nattklubb for skeive i Colorado i USA

Politimenn på steder opplyser at flere skal være skadet, ifølge det lokale nyhetsnettstedet KOAA. På meldinger på sosiale medier blir det opplyst at flere skal være skutt ved et utested for skeive i Colorado Springs i USA. Det skal dreie seg om Club Q, som er kjent for å være en nattklubb for skeive.

NRK - 09 nov 22 kl. 23:00

200 valgfornektere vant valg i USA

Over 200 av vinnerne i USA-valget tror ikke på valgresultatet i 2020. Både Marjorie Taylor Greene, J.D.

NRK - 18 nov 22 kl. 15:55

USA ber Kina bidra mot Nord-Korea

USA ber Kina om hjelp i den spente situasjonen med Nord-Korea. – Å få Kina med på laget i å fordømme rakettoppskytingane er definivt del av vårt diplomatiske arbeid, sa ein tenesteperson i fylgje med visepresident Kamala Harris på hennar Asia-tur fredag..

NRK - 18 nov 22 kl. 10:01

Russland klar for samtalar med USA

Russland er villige til å ha samtalar med USA på høgt nivå, dersom amerikanarane vil det, melder det russiske utanriksdepartementet..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com