Donald Trump

Saturday, 25 June, 05:54

Nyheter om Donald Trump

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 10 jun 22 kl. 11:15

Stormingen av kongressen var et forsøk på å kuppe makten

6. januar 2021 stormet folk USAs Kongress. Mange av dem gjorde det for å vise sin støtte til Donald Trump.

NRK - 17 jun 22 kl. 02:22

Kongresskomité: Trump satte Pence i fare fordi han ikke ville omgjøre valget

President Donald Trump forsøkte å presse visepresident Mike Pence til å omgjøre presidentvalget og oppildnet deretter mobben som ville skade ham da han nektet. Det slår komiteen i Representantenes hus som gransker stormingen av Kongressen 6. januar i fjor, fast.

Klartale - 31 maj 22 kl. 14:10

Trump mener skoleskytingen viser at flere bør eie våpen

Tirsdag sist uke døde 19 barn og to lærere på en barneskole. Det skjedde i Texas i USA. De ble drept av Salvador Ramos.

NRK - Igår: 01:20

Huset til Trump-alliert i justisdepartement ransaket

Føderale etterforskere har ransaket huset til Jeffrey Clark, topptjenestemannen i justisdepartementet som presset på for å underkjenne valget av Joe Biden. Etter valget i november 2020 som Donald Trump tapte, prøvde daværende visejustisminister Clark på oppdrag fra Trump å få departementet til å involvere seg i Trumps anstrengelser for å underkjenne valget. Myndighetene har de siste dagene også avhørt Republikanernes ledere i Nevada og Georgia, der allierte av Trump opprettet alternative, falske valgmannslister for å underkjenne valget.

NRK - 13 jun 22 kl. 00:28

Granskingskomite: Nok bevis til Trump-tiltale

Medlemmer av komiteen som etterforsker stormingen av USAs nasjonalforsamling 6. januar i fjor, mener det er avdekket nok bevis til å vurdere straffeforfølgelse av Donald Trump. Den tidligere presidenten kan i så fall settes under tiltale for et ulovlig forsøk på å holde fast ved makten, skriver NTB.

NRK - Igår: 03:46

Hevder Trump presset Justisdepartementet

USAs tidligere president Donald Trump skal ha forsøkt å presse Justisdepartementet til å følge opp hans påstander om valgfusk. Det kom frem torsdag i høringen etter stormingen av kongressen 6. januar i fjor.

NRK - 08 jun 22 kl. 23:38

Trump og to barn må vitne i rettssak

Tidligere president Donald Trump og to av barna hans må vitne i en sivil rettssak i New York 15. juli, melder NBC News. Statsadvokat Letitia James etterforsker Trump-familien i forbindelse med anklager om skattejuks.

NRK - 10 jun 22 kl. 04:28

Trump: – Kanskje Pence fortjente det

Under nattas høring om stormingen av Kongressen kom det fram at daværende president Donald Trump var klar over at mobben i kongressbygningen jaktet på visepresident Mike Pence for å hindre ham i å godkjenne valget av Joe Biden. Trump fikk høre at det ble ropt «Heng Mike Pence». Ifølge ansatte i Det hvite hus skal Trump da ha svart: «Kanskje de har et poeng.

NRK - 10 jun 22 kl. 02:29

– Trump tente flammen som førte til stormingen

Republikanske Liz Cheney som er nestleder i komiteen som gransker stormingen av Kongressen i januar i fjor, sier at det var daværende president Donald Trump som inspirerte angriperne. – Trump tente flammen, sa Cheney da hun innledet nattas høring. Det er ikke tvil om at dette ikke var en spontan handling, men nøye planlagt, sa hun.

NRK - 18 jun 22 kl. 05:52

Trump nekter for å ha presset Pence

Tidligere president i USA, Donald Trump, nekter for at presset visepresident Mike Pence til å omgjøre valget, slik 6. januar komiteen meldte torsdag. Trump hevder, uten bevis, at Representantenes hus har fremmet sin sak ved å bruke manipulerte videoer og villedene og redigerte vitneutsagn, skriver The Guardian..

NRK - 15 jun 22 kl. 23:25

Fauci har fått covid-19

USAs smittevernsjef Anthony Fauci, som har vært ansikt utad for Det hvite hus' pandemihåndtering under både Donald Trump og Joe Biden, har blitt koronasmittet. 81-åringen er fullvaksinert og har fått to påfyllingsdoser. Han har milde symptomer, heter det i en uttalelse fra National Institutes of Health.

NRK - 14 jun 22 kl. 03:10

Trump kalles kongresshøringene for en hån mot rettferdigheten

Tidligere president Donald Trump kaller høringene om forsøket på å storme den amerikanske kongressen 6. januar 2021, et hån mot rettferdigheten. Det skriver AFP.

Dagbladet - Igår: 03:28

- Trump presset justisdepartementet

Tidligere ansatte i justisdepartementet fortalte torsdag hvordan ekspresident Donald Trump prøvde å presse dem til å følge opp hans påstander om valgfusk..

VG - 22 jun 22 kl. 02:18

Beskyldt av Trump for valgjuks: – Føler meg ikke trygg noen steder

Flere republikanske politikere fortalte om hvordan Donald Trump og teamet hans skal ha presset dem til å omstøte valgresultatet under tirsdagens kongresshøring..

Aftenposten - 20 jun 22 kl. 09:16

Hun fikk 3500 kroner i sekundet for å rose svigerfar. For Trump ble valgtapet enda mer lønnsomt.

Vil du ha en T-skjorte med Donald Trump som supermann? Siden valgtapet høsten 2020 har Trumps apparat samlet inn godt….

Aftenposten - 16 jun 22 kl. 13:57

Hun er gift med en høyesterettsdommer og ga alt for Trump. Omfanget var større enn man visste.

Ginni Thomas aksepterte ikke at Donald Trump hadde tapt valget. Hun gikk langt for å få politikere og jurister til….

NRK - 03 jun 22 kl. 18:01

Tidligere Trump-rådgiver tiltalt for forakt mot Kongressen

En føderal storjury har tiltalt tidligere Trump-rådgiver i Det hvite hus, Peter Navarro, for forakt for Kongressen. Det melder Reuters. Tiltalen fra justisdepartementet i USA fredag kveld har bakgrunn i at Navarro nektet å vitne i komiteen som gransker kongresstormingen 6.

NRK - 15 jun 22 kl. 06:49

Republikansk Trump-motstander tapte nominasjonsvalg

Kongressrepresentant Tom Rice tapte et republikansk nominasjonsvalg i South Carolina. Han er en av de ti republikanerne som stemte for å avsette Donald Trump. Av de ti er Rice, som har sittet i Kongressen i fem perioder, den første til å tape et nominasjonsvalg.

VG - 15 jun 22 kl. 05:54

En splittet familie

Ivanka Trump forsto at spillet var over. Men Donald Trump ville ikke lytte til sin datter og seniorrådgiver..

Dagbladet - 15 jun 22 kl. 03:02

Trump-tilhengere reagerer etter avsløring: - Forferdet

Kjæresten til Donald Trump junior, Kimberly Guilfoyle, skal ha fått 60.000 dollar for å bruke 2,5 minutter på å introdusere den daværende presidentsønnen under arrangementet i Washington D.C.

Aftenposten - 13 jun 22 kl. 17:15

Løy og villedet Trump i terrorangrepet mot demokratiet i USA? Høringene fortsetter i dag.

Spredte tidligere president Donald Trump bevisst løgner om at valget ble stjålet fra ham?.

Klartale - 12 timer siden

USAs høyesterett fjerner den føderale retten til abort

Det er en føderal rett til å ta abort som er satt til side. USAs høyesterett bestemte det fredag. Avgjørelsen var ventet.

NRK - 12 timer siden

Reagerer på abortavgjørelse: – Et angrep på grunnleggende friheter

USAs tidligere president Barack Obama reagerer på høyesteretts avgjørelse om å oppheve Roe mot Wade-dommen, og med det fjerne den føderale retten til selvbestemt abort. – Et angrep på grunnleggende friheter, skriver Obama på Twitter. Nancy Pelosi, lederen av Representantenes hus, sier det er ondskapsfullt av USAs høyesterett å sette den føderale abortretten til side.

Aftenposten - 11 jun 22 kl. 22:03

Hun tilhører partiets adel og stemte alltid med Trump. Nå leder hun angrepet mot ham.

– Det kommer en dag da Donald Trump er borte, men deres vanære vil ikke være det, sa Liz Cheney..

Dagbladet - 10 jun 22 kl. 02:08

- Fortsatt i fare

Kongressen gransker tidligere president Donald Trump og kretsen rundt ham for å komme til bunn i hva som skjedde da rasende Trump-tilhengere gikk til et voldelige angrep på kongressbygningen i Washington D.C. 6.

Dagbladet - 27 maj 22 kl. 23:00

Ønsker sikkerhetsopprustning

Fredag inntar Donald Trump talerstolen på NRAs årskonferanse. Ifølge Reuters vil Trump ta til ordet for en sikkerhetsopprustning i skolene i landet. USA-ekspert Eirik Løkke tror Trump vil ta til ordet for mer våpen..

Dagbladet - 27 maj 22 kl. 23:00

Ønsker skole-opprustning

Seint fredag inntar Donald Trump talerstolen på NRAs årskonferanse. Ifølge Reuters vil Trump ta til ordet for en sikkerhetsopprustning i skolene i landet. USA-ekspert Eirik Løkke tror Trump vil ta til ordet for mer våpen..

Klartale - 21 jun 22 kl. 11:03

Verdens atommakter ruster opp

De forente nasjoner (FN) har en traktat for atomvåpen. Den er en avtale som gjør det forbudt for land å bruke atomvåpen. Landene skal heller ikke utvikle, teste eller skaffe atomvåpen.

VG - 26 maj 22 kl. 17:43

Ankedomstol: Trump må vitne i sak om økonomisk svindel

Den tidligere amerikanske presidenten Donald Trump må svare på spørsmål om påstått økonomisk kriminalitet i Trump Organization under ed, ifølge domstolen..

VG - 26 maj 22 kl. 17:43

Ankedomstol: Trump må forklare seg i sak om økonomisk svindel

Den tidligere amerikanske presidenten Donald Trump må svare på spørsmål om påstått økonomisk kriminalitet i Trump Organization under ed, ifølge domstolen..

VG - 18 jun 22 kl. 12:14

Overlagt angrep på demokratiet

Etter å ha tapt i rettsvesen og delstatsforsamlinger gjorde Donald Trump et siste desperat forsøk på beholde presidentmakten. Han satte visepresident Mike Pence under et nådeløst press for å få sin vilje..

NRK - 18 jun 22 kl. 03:20

YouTube fjerner video fra komiteen som gransker kongresstormingen

YouTube har fjernet en video fra komiteen som gransker kongresstormingen og begrunner det med at videoen inneholder falske påstander fra Donald Trump. – Våre retningslinjer forbyr innhold som fremmer falske påstander om at omfattende valgfusk og feil endret utfallet av det amerikanske presidentvalget i 2020, hvis det ikke også inneholder tilstrekkelig kontekst, sier YouTubes talsperson Ivy Choi. – Vi håndhever retningslinjene våre likt for alle, og har fjernet videoen som 6.

Aftenposten - 16 jun 22 kl. 22:30

Uten fnugg av grunnlag ville Donald Trump tvinge seg til å bli sittende

Visepresident Mike Pence reddet USA i januar 2021..

Dagbladet - 16 jun 22 kl. 21:59

- Opphetet samtale

Sterkt press fra Donald Trump mot Mike Pence på dagen for Kongress-stormingen, forklarer vitner..

NRK - 25 apr 22 kl. 21:34

Trump vil ikkje tilbake til Twitter

Tidlegare president i USA, Donald Trump, seier at han ikkje vil gå tilbake til Twitter dersom Elon Musk sitt nyleg bekrefta kjøp av selskapet skulle føra til at Trump sin konto blir gjenoppretta. Det melder Reuters. Trump fortalde Fox News at han vil halda seg til si eiga sosiale medium-satsting Truth Social.

NRK - 25 apr 22 kl. 18:56

Trump fekk bot på 90.000 kroner per dag

New Yorks høgsterettsdommar Arthur Engoron bøtela måndag tidlegare president i USA Donald Trump med 10.000 dollar (90.000 kroner) om dagen for å ikkje ha levert dokument til statsadvokat Letita James, skriv CBS News.

Aftenposten - 13 jun 22 kl. 20:33

Donald Trump fikk klar beskjed. Likevel fortalte han sin store løgn.

Rådgiverne prøvde, men fikk ham ikke fra det..

NRK - 01 jun 22 kl. 03:05

Clinton-advokat frikjent for å ha løyet til FBI

En advokat som jobbet for Demokratene og varslet om mulige forbindelser mellom Donald Trump og Russland i 2016, er frikjent for anklagen om at han løy til FBI. Michael Sussmann jobbet i daværende presidentkandidat Hillary Clintons valgkampstab. Tirsdagens jurykjennelse er et nederlag for statsadvokat John Durham, som Trump-administrasjonen i 2019 utnevnte til å lede en separat gransking av Russland-etterforskningen.

NRK - 11 jun 22 kl. 06:51

Nord-Korea utnevner første kvinnelige utenriksminister

Veterandiplomaten Choe Son-hui er utnevnt til Nord-Koreas første kvinnelige utenriksminister, melder statlige medier. Choe er tidligere viseutenriksminister og ble utnevnt på et møte i det regjerende kommunistpartiet under ledelse av landets leder Kim Jong-un. Hun overtar posten etter Ri Son-gwon, en kompromissløs tidligere militær som førte forhandlinger med Sør-Korea.

NRK - 11 jun 22 kl. 02:14

Eks-ambassadør sier dansker ikke har råd til bil

USAs tidligere Danmarks-ambassadør Carla Sands får så hatten passer på Twitter etter at hun påsto at den danske middelklassen ikke lenger har råd til å kjøre bil, men må bruke sykkel. Helseminister Magnus Heunicke skriver tilbake at Sands, som ble utnevnt av Donald Trump, sprer feilinformasjon om danskene. – Vi sykler fordi det er sunt og godt for miljøet, skriver han, og legger til: Jeg nekter å tro at hun ikke vet bedre.

Aftenposten - 10 jun 22 kl. 12:02

Kongresshøringen skal redde USAs politiske kultur. Det spørs om det lykkes

Republikanerne vil hindre det oppgjøret med Donald Trump som USA trenger..

VG - 28 maj 22 kl. 02:15

Trump vil fjerne «våpenfrie soner»

Tidlegare president Donald Trump meiner Texas-skuleskytinga viser at fleire bør eige våpen..

NRK - 28 maj 22 kl. 00:05

Trump leste opp alle navne til de drepte i skoleskytingen i Texas

Tidligere president Donald Trump startet talen sin på NRAs sitt årsmøte med å lese opp alle navnene til de 19 barna og to lærerne som ble drept i skoleskytingen i Ulvade i Texas..

NRK - 02 maj 22 kl. 18:04

Hevder Trump ville skyte demonstranter i beina

USAs daværende Donald Trump foreslo i 2020 å skyte demonstranter i beina, ifølge en ny bok skrevet av daværende forsvarsminister Mark Esper. Utdrag fra boken er gjort tilgjengelig for nyhetsnettstedet Axios og også omtalt av flere andre medier. Esper beskriver en hendelse i juni 2020, da det var Black Lives Matter-protester i hovedstaden Washington.

Dagbladet - 27 maj 22 kl. 18:19

Nektes våpen under Trump-tale

Fredag skal ekspresident Donald Trump snakke til våpenlobbyen. Da må tilhørerne legge igjen våpnene sine hjemme..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com