Emmanuel Macron

Tuesday, 07 December, 23:12

Nyheter om Emmanuel Macron

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 01 nov 21 kl. 18:16

Macron etterlyser mer fra de store

Frankrikes president Emmanuel Macron ber de største utslipperne gjøre mer for å begrense den globale oppvarmingen til 1,5 grader. Macron mener det er helt nødvendig at land med størst CO2-utslipp oppjusterer løftene sine. – Det viktigste de to neste ukene her på COP er at de største utslipperne hvis nasjonale strategier ikke har rettet seg etter målet om 1,5 graders oppvarming, øker sine ambisjoner.

NRK - 01 nov 21 kl. 02:11

Macron sier at Australia løy t

Frankrikes president Emmanuel Macron beskylder Australias statsminister Scott Morrison for løgn i forbindelse med striden om en ubåtkontrakt. – Det er ikke noe jeg tror, det er noe jeg vet, sa Macron da han ble spurt av australske medier om Morrison ikke var sannferdig under forhandlingene. (NTB).

NRK - 01 nov 21 kl. 02:11

Macron sier at Australia løy

Frankrikes president Emmanuel Macron beskylder Australias statsminister Scott Morrison for løgn i forbindelse med striden om en ubåtkontrakt. – Det er ikke noe jeg tror, det er noe jeg vet, sa Macron da han ble spurt av australske medier om Morrison ikke var sannferdig under forhandlingene. (NTB).

NRK - 01 nov 21 kl. 02:17

Macron gjentok fiskeri-trusler

Frankrikes president Emmanuel Macron gjentok søndag at britene må vike i fiskestriden som har oppstått etter brexit. Hvis ikke Storbritannia kommer oss i møte, er det nødvendig med gjengjeldelser i handelspolitikken, advarte Macron ifølge AFP/NTB..

NRK - 21 sep 21 kl. 18:07

Macron vil samarbeide med India

Frankrikes president Emmanuel Macron er enig med Indias statsminister Narendra Modi om å koordinere sin opptreden i India-stillehavsområdet. Macrons telefonsamtale med Modi fant sted på et tidspunkt da Frankrike fortsatt er i harnisk over at Australia brøt en kontrakt om bygging av ubåter og i stedet signerte en kontrakt med USA. Amerikanske tjenestemenn sier at president Joe Biden gjerne vil snakke med Macron på telefon for å redusere spenningen etter at Frankrike tilbakekalte ambassadørene fra USA og Australia.

NRK - 30 okt 21 kl. 01:20

Macron kritiserer britene

Frankrikes president Emmanuel Macron mener at Storbritannias troverdighet står på spill på grunn av brexit-striden om fiskerier og Nord-Irland. – Hvis man bruker flere år på å forhandle fram en traktat, og så noen måneder senere bestemmer seg for å gjøre det motsatte, er ikke det et godt tegn på troverdighet, sier Macron i et intervju med Financial Times..

NRK - 29 okt 21 kl. 05:13

Macron og Morrison snakket sammen

Frankrikes president Emmanuel Macron snakket torsdag med Australias statsminister Scott Morrison for første gang siden ubåtkrisen forrige måned. Macron gjentok at Australias avgjørelse om å bryte en avtale med franskmennene om å kjøpe dieseldrevne ubåter, til fordel for atomdrevne ubåter fra USA "brøt tillitsforholdet mellom våre to land", heter det i en uttalelse fra hans kontor. (NTB).

NRK - 27 sep 21 kl. 12:16

Macron klagar på vasscooter-bilde

Den franske presidenten Emmanuel Macron og kona hans har sendt inn ei formell klage mot ei kunstutstilling i Paris, melder franske medium. Tema for utstillinga er franske presidentar på ferie. Blant bilda som er utstilt er Macron som køyrer vasscooter i badebuksa.

NRK - 01 nov 21 kl. 21:55

Macron: Ingen straffetiltak ved midnatt

Frankrikes president Emmanuel Macron sier det ikke blir straffetiltak mot Storbritannia ved midnatt mandag ettersom forhandlingene i fiskeristriden fortsetter tirsdag. – Det er ikke når vi forhandler at vi skal innføre sanksjoner, sier han mandag. (NTB).

NRK - 22 sep 21 kl. 13:54

Biden og Macron skal snakke onsdag

President i Frankrike, Emmanuel Macron, og president i USA, Joe Biden, skal snakka saman på telefon onsdag. Det opplyser ein talsperson frå franske myndigheiter, ifølge AFP. Det er første gong dei snakkar saman etter at ubåtstriden starta.

NRK - 31 okt 21 kl. 11:30

Avspenning i fiskerikonflikten

Frankrike og Storbritannia er enige om «praktiske og operasjonelle tiltak» som skal roe ned krangelen mellom landene om fiskerirettigheter. Det opplyser kontoret til Frankrikes president Emmanuel Macron. I meldingen heter det at Macron og Storbritannias statsminister Boris Johnson snakket sammen under G20-toppmøtet i Roma.

NRK - 09 aug 21 kl. 17:22

Macron og Raisi i atomsamtale

Frankrikes president Emmanuel Macron og Irans president Ebrahim Raisi har hatt en én time lang telefonsamtale om gjenåpningen av atomforhandlingene mellom Iran og Vesten. Mens Raisi slo fast at Iran må bevare sine rettigheter, ba Macron ham om å komme tilbake til forhandlingsbordet snarlig. Raisi sa at Iran tar oppgaven med å opprettholde en avskrekkende effekt i Den persiske bukta, etter flere anklager om at Iran sto bak et angrep mot en oljetanker for to uker siden.

NRK - 17 okt 21 kl. 15:41

Macron mintes ofre for massakre

For 60 år siden ble flere titalls algeriere drept av fransk politi i Paris. Nå fordømmer president Emmanuel Macron massakren og sier det var en forbrytelse, skriver NTB som siterer AFP. Det er første gang at en fransk president omtaler hendelsen som en forbrytelse.

NRK - 23 jul 21 kl. 12:27

Macron frykter avlytting

Frankrikes president Emmanuel Macron bytter ut telefonen som kan ha vært infisert av et spionprogram utviklet av israelske NSO Group. Ifølge flere medier er Macron blant minst 14 statsoverhoder og statsledere som kan ha blitt overvåket ved hjelp av spionprogrammet. En talsmann for NSO Group nektet torsdag for at Macron var å finne på lista over telefoner der Pegasus-programvaren mistenkes for å være plantet..

NRK - 29 aug 21 kl. 17:55

Macron vil ha sikker sone i Kabul

Frankrike og Storbritannia vil oppfordre FN til å opprette en sikker sone i Kabul for å beskytte humanitære operasjoner, ifølge president Emmanuel Macron. – Dette er svært viktig. Dette kan skape et rammeverk for FN til å handle i en krise, sier Macron ifølge søndagsavisa Journal du Dimanche.

NRK - 29 aug 21 kl. 00:23

Macron vil ha sikker FN-sone

Frankrikes president Emmanuel Macron ber FN arbeide for å opprette en sikker sone i Kabul for å beskytte humanitære operasjoner. En slik sone kunne bidra til å holde oppe presset på Taliban, sier Macron til avisa Journal du Dimanche. Han sier at Frankrike og Storbritannia vil legge fram et forslag om en sikker sone under FN-kontroll på et møte i FNs sikkerhetsråd mandag..

NRK - 28 aug 21 kl. 18:12

Frankrike blir i Irak

President Emmanuel Macron sier franske styrker vil bli i Irak for å bekjempe terrorisme, uavhengig av om USA trekker seg ut. – Uansett hvilke valg amerikanerne gjør, vil vi opprettholde vårt nærvær i Irak for å bekjempe terror, sa Macron på en pressekonferanse i Bagdad lørdag. Macron sa også at Frankrike er i kontakt med Taliban for å diskutere «humanitære operasjoner»..

NRK - 26 aug 21 kl. 17:41

Macron: «Ekstremt risikable» timer

Frankrikes president Emmanuel Macron varsler at de kommende timene ved flyplassen i Kabul i Afghanistan vil være «ekstremt risikable». Macron sier under et besøk i Irland at franske myndigheter vil gjøre alt de kan for å hente hjem afghanere og personer med dobbelt statsborgerskap som har jobbet på ambassaden deres..

NRK - 03 okt 21 kl. 02:43

Algerie kaller hjem ambassadør

Algerie henter hjem sin Frankrike-ambassadør for konsultasjoner og anklager Paris for innblanding. Det skjer samme dag som avisa Le Monde siterte president Emmanuel Macron på at det hersker et «politisk-militært system» i Algerie. Macron sa videre at Algeries offisielle versjon av historien ikke er tuftet på sannhet, men på en «hatretorikk mot Frankrike».

NRK - 02 okt 21 kl. 20:56

Algerie henter hjem ambassadør

Algerie henter hjem sin Frankrike-ambassadør for konsultasjoner, melder statlig TV. Emmanuel Macron kritiserte nylig styresettet i det nordafrikanske landet. Algerie har foreløpig ikke begrunnet beslutningen.

NRK - 27 sep 21 kl. 22:48

Macron truffet av egg i Lyon

Frankrikes president Emmanuel Macron ble truffet i skulderen av et egg da han mandag besøkte en matfestival i byen Lyon. En video av hendelsen som er blitt mye delt i sosiale medier, viser presidenten gå gjennom en folkemengde idet et egg treffer ham uten å knuse. En 19 år gammel student er pågrepet av politiet, og han er under etterforskning for angrep på en offentlig tjenesteperson, melder NTB..

VG - 03 nov 21 kl. 18:33

Frankrike: SMS nytt lavmål i ubåtkrangel

At Australia lekker SMSer fra Frankrikes president Emmanuel Macron til media, er et «nytt lavmål» i ubåtkrangelen, mener Frankrikes ambassadør..

NRK - 22 sep 21 kl. 13:54

Biden og Macron møtast onsdag

President i Frankrike, Emmanuel Macron, og president i USA, Joe Biden, skal ha møtast onsdag. Det opplyser ein talsperson frå franske myndigheiter, ifølge AFP. Møtet vil truleg handle om ubåtstriden mellom Australia, USA, Storbritannia og Frankrike..

NRK - 21 sep 21 kl. 06:59

Ingen samtalar med Frankrike

Australias statsminister Scott Morrison seier det ikkje blir tid til å møte Frankrikes president Emmanuel Macron under FNs hovudforsamling for å snakke om ubåtavtalen som har skapt splid mellom landa. Australia skrota ein milliardavtale om å kjøpe franske ubåtar, til fordel for ein forsvarsavtale med USA og Storbritannia. – Eg har ikkje anledning til å møte Macron no, men eg er sikker på at anledninga byr seg på eit seinare tidspunkt, sa Morrison til frammøtte journalistar, melder Reuters..

NRK - 30 okt 21 kl. 13:02

Blandet bilde på G20-møte

Landene skal trolig vedta en uttalelse om mer fokus på klimamål, men flere ledere vil presse fram økt oljeproduksjon for å senke energiprisene. Det er spesielt USAs president Joe Biden og Frankrikes Emmanuel Macron som vil ha en løsning på de høye energiprisene, som de frykter vil sette en stopper for det globale økonomiske oppsvinget etter koronakrisen. (NTB).

NRK - 29 okt 21 kl. 21:44

Vil utbedre våpeneksport-regler

Fredag ble Frankrike og USA enige om å se nærmere på hvordan de kan gjøre reglene for våpeneksport mer effektive, melder Reuters. USAs president Joe Biden og Frankrikes president Emmanuel Macron hadde et eget møte, på siden av G20-toppmøte som de begge deltar på..

NRK - 29 okt 21 kl. 21:26

Vil stanse all finansiering av kull

Den franske presidenten Emmanuel Macron ber G20-møtet om å stanse all internasjonal finansiering av kullkraftverk, ifølge Reuters..

NRK - 19 sep 21 kl. 17:05

Macron og Biden skal ringes

Frankrikes og USAs presidenter Emmanuel Macron og Joe Biden har planlagt å ta en telefonprat om den betente ubåtsaken i løpet av de neste dagene. Australias vraking av en fransk ubåtkontrakt verdt flere hundre milliarder kroner har sendt sjokkbølger gjennom det transatlantiske samarbeidet. USA, Storbritannia og Australia kunngjorde onsdag et nytt strategisk partnerskap, og Frankrike sier de ikke ble orientert underveis – verken om samarbeidet eller vrakingen av ubåtsalget.

NRK - 05 aug 21 kl. 12:38

Frankrike med 3. dose til sårbare

Frankrike skal fra september tilby en ekstra vaksinedose til eldre og andre som er spesielt sårbare, opplyser president Emmanuel Macron. – Ja, vi vil trolig trenge en tredje dose, ikke for alle med en gang, men i alle fall for de eldre og de mest sårbare, sier Macron. Macron har tidligere sagt at de har en plan for å gi en ny dose til de som fikk vaksine først tidlig i 2021, stort sett folk over 80 år og folk med alvorlige helseproblemer.

NRK - 13 sep 21 kl. 16:54

Macron-livvakt tiltalt for vold

En tidligere livvakt til Frankrikes president møtte mandag i retten, tiltalt for vold mot to demonstranter i 2018, skriver NTB. En video som viser hvordan Alexandre Benalla slår en ung mann og griper en ung kvinne etter halsen under en demonstrasjon i Paris, ble svært pinlig for president Emmanuel Macron. Presidentens stab ble beskyldt for å ha forsøkt å dekke over hendelsen.

NRK - 04 aug 21 kl. 12:49

Frankrike med nødhjelp til Libanon

Frankrikes president Emmanuel Macron lover i dag 100 millioner euro og 500.000 vaksinedoser til Libanon, et år etter den voldsomme eksplosjonen i hovedstaden Beirut. Samtidig retter Macron sterk kritikk mot det politiske systemet i libanon, som han anser som ansvarlig for ulykken.

NRK - 22 okt 21 kl. 21:27

Harris reiser til Paris

USA sin visepresident Kamala Harris besøker Frankrikes hovudstad Paris neste månad, melder Det kvite hus. Der skal ho møte president Emmanuel Macron, og ifølgje ein fransk diplomat skal ho også delta på konferansen Paris Peace Forum. Besøket blir delvis sett på som eit forsøk frå USA på å gjenopprette det spente forholdet til Frankrike etter ubåt-krangelen tidlegare i haust..

NRK - 07 sep 21 kl. 00:52

Macron minnes Jean-Paul Belmondo

Den franske filmstjernen Jean-Paul Belmondo er død, 88 år gammel, melder nyhetsbyrået AFP. Han døde fredfylt hjemme i sin leilighet i Paris, opplyser familien. Belmondo ble verdenskjent for sin rolle i Jean-Luc Godards film «Til siste åndedrag».

NRK - 16 okt 21 kl. 08:31

Frankrike minnast Samuel Paty

Frankrike markerer laurdag at det er eitt år sidan drapet på læraren Samuel Paty. Paty blei drepen med kniv etter å ha vist fram ein Muhammed-karikatur då han underviste om ytringsfridom. Laurdag blir det avduka ein minneplakett ved det franske utdanningsdepartementet, og ei gate ved Sorbonne-universitetet i Paris får namn etter den drepne læraren.

NRK - 22 jul 21 kl. 10:40

Macron inkaller til hastemøte

President Emmanuel Macron har innkalt til et hastemøte i det franske sikkerhetsrådet for å diskutere det israelske spionverktøyet Pegasus. – Presidenten følger saken nøye og tar det veldig seriøst, sier den franske regjeringens talsmann Gabriel Attal. Den franske presidenten er en av flere stats- og regjeringssjefer som kan ha blitt rammet av hackingangrepet fra Pegasus, som er utviklet av israelske NSO Group og brukt mot politikere, journalister og aktivister verden over.

NRK - 28 aug 21 kl. 11:03

Macron: IS er fortsatt en trussel

– Vi vet alle at vi ikke må senke skuldrene ettersom Daesh (IS) fortsatt er en trussel, og jeg vet at kampen mot disse terrorgruppene er en prioritet for vår regjering, sier Frankrikets president Emmanuel Macron. Uttalelsen kommer to dager etter at over 170 mennesker ble drept i et angrep fra terrorgruppen i Kabul..

NRK - 06 okt 21 kl. 18:47

Reiser tilbake til Australia

Frankrikes ambassadør dreg tilbake til Australia etter ubåtstriden, melder NTB. Frankrike vart rasande då Australia kansellerte ein lukrativ kontrakt for ubåtar og i staden kjøper atomubåtar i USA, samtidig med at USA, Australia og Storbritannia inngjekk ei forsvarspakt. President Emmanuel Macron kalla hemmelege samtalar i forkant av avlysinga av kontrakten eit dolkestøyt i ryggen og kalla tilbake ambassadørane frå Washington og Canberra.

NRK - 08 jun 21 kl. 15:00

Macron angrepet og slått i ansiktet

Den franske presidenten Emmanuel Macron ble slått i ansiktet av en mann under et besøk sørøst Frankrike tirsdag, melder AFP på Twitter. En video på nyhetskanalen BFM viser at Macron lener seg frem for å hilse på mannen da slaget kom. Sikkerhetsfolk kaster omgående mannen i bakken og geleider Macron bort, viser videoen.

NRK - 26 aug 21 kl. 22:58

Macron fordømte angrepene

Frankrikes president Emmanuel Macron fordømte torsdag kveld terrorangrepene ved Kabul. Han kondolerte de pårørende til de amerikanske og afghanske ofrene, og sendte sin støtte til de sårede. Han berømmet også de som har jobbet med å evakueringsoperasjonene, melder nyhetsbyrået AFP,.

NRK - 28 sep 21 kl. 09:44

Ny forsvarsavtale for Frankrike

Hellas har skrive under ein avtale med Frankrike om kjøp av tre fregattar, med opsjon på ein fjerde, melder Reuters. Frankrikes president Emmanuel Macron seier avtalen er med på å styrke suvereniteten til begge land..

NRK - 25 sep 21 kl. 23:03

Gir flere doser til utviklingsland

Frankrike vil doble antallet koronavaksiner de gir til utviklingsland. Det kunngjorde president Emmanuel Macron lørdag, ifølge nyhetsbyrået AFP. Frankrike vil gi bort 120 millioner doser..

NRK - 24 sep 21 kl. 14:36

Johnson ønsker fransk samarbeid

Storbritannias statsminister Boris Johnson seier han har sagt til Frankrikes president Emmanuel Macron at han ønsker å ta opp att samarbeidet. Det opplyser Macrons kontor til AFP. Forholdet mellom dei to landa fekk ei ripe etter at Australia skrota ei forsvarskontrakt med Frankrike til fordel for eit samarbeid med Storbritannia og USA..

NRK - 23 sep 21 kl. 19:27

Vi ta tid å løyse ubåtkrisa

Det vil ta tid å løyse ubåtkrisa sa Frankrikes utanriksminister Jean-Yves Le Drian, ifølgje NTB. Le Drian snakka saman med den amerikanske kollega Antony Blinken i samband med FN si hovudforsamling på torsdag. Presidentane Joe Biden og Emmanuel Macron hadde dagen før ein telefonsamtale.

NRK - 23 sep 21 kl. 19:27

Vil ta tid å løyse ubåtkrisa

Det vil ta tid å løyse ubåtkrisa sa Frankrikes utanriksminister Jean-Yves Le Drian, ifølgje NTB. Le Drian snakka saman med den amerikanske kollega Antony Blinken i samband med FN si hovudforsamling på torsdag. Presidentane Joe Biden og Emmanuel Macron hadde dagen før ein telefonsamtale.

NRK - 20 sep 21 kl. 12:31

Ber om tilgiving til Harki-soldatar

Den franske presidenten Emmanuel Macron bad måndag om tilgiving på vegner av landet, for å ha svikta Harki-soldatane som kjempa saman med Frankrike i Algeries sjølvstendekrig. Harki-soldatane er muslimske, algeriske soldatar. Dei fekk lovnader om amnesti i Frankrike etter krigen, men blei etterlatne til seg sjølv.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt