Kongressen

Tuesday, 16 July, 14:16

Nyheter om Kongressen

NRK - 28 jun 24 kl. 17:56

Hundrevis uriktig tiltalt for stormingen av Kongressen, ifølge USAs høyesterett

USAs høyesterett har konkludert med at amerikansk påtalemyndighet feilaktig har tiltalt hundrevis av personer for stormingen av Kongressen. Fredagens kjennelse betyr at det vil bli vanskeligere for påtalemyndigheten å ta ut tiltale mot personer som anklages for å ha hindret godkjennelse av resultatet fra presidentvalget 2020 ved at de deltok i stormingen av Kongressen i januar 2021. Kjennelsen fra den konservativt-dominerte domstolen kan få betydning for hundrevis av personer som er siktet i forbindelse med stormingen av Kongressen, potensielt også ekspresident Donald Trump.

NRK - 12 jul 24 kl. 07:41

18 demokratar i Kongressen har bedt Biden trekka seg

18 demokratar i Kongressen, mellom anna éin senator, har bedt Joe Biden trekka seg som partiet sin presidentkandidat. Det kjem fram av ei oppdatering hjå New York Times. Seinast torsdag kveld var det ifølge avisa 13 demokratar i Kongressen som hadde bedt han trekka seg.

NRK - 08 jul 24 kl. 15:17

Biden i brev til Kongressen: «Fast forplikta til gjenval»

USAs president Joe Biden fortalte sine meddemokratar i Kongressen måndag at han er «fast forplikta» til gjenvalskampanjen og lovar bli i presidentkonkurransen for å slå den republikanske utfordraren Donald Trump, skriv Reuters. «Eg vil at de skal vite at det til tross for alle spekulasjonane i presse og andre stadar, så er eg fast forplikta til å bli i dette løpet, og å køyre dette løpet til slutten, og å slå å Donald Trump», skal Biden ha skrive i eit brev til Kongressen..

NRK - 21 jun 24 kl. 04:33

Bannon får ikke utsatt soning – må i fengsel 1. juli

Steve Bannon, som lenge har vært en nær alliert av Donald Trump, fikk avslag på søknaden om utsatt soning av dommen for ringeakt for Kongressen. Etter at et føderalt ankeutvalg avviste Bannons søknad, må han starte soningen av den fire måneder lange dommen 1. juli.

NRK - 07 jun 24 kl. 01:36

AP og AFP: Netanyahu taler til Kongressen 24. juli

Israels statsminister Benjamin Netanyahu skal tale til Kongressen 24. juli, opplyser kilder til nyhetsbyrået AP og AFP. De to partienes ledere i Kongressen inviterte i forrige uke Netanyahu til å tale.

NRK - 01 jul 24 kl. 13:46

Tidligere Trump-alliert starter soning mandag

I lang tid var Steve Bannon en av Donald Trumps nærmeste allierte. Mandag må han i fengsel. Bannon skal etter planen møte opp til soning i et føderalt fengsel i Connecticut, hvor han skal sone straffen sin på fire måneder.

NRK - 31 maj 24 kl. 22:01

Netanyahu invitert til Kongressen i USA

Israels statsminister Benjamin Netanyahu er invitert til den amerikanske Kongressen for å tale. Invitasjonen kommer fra sentrale ledere for begge de store partiene i Kongressen. (NTB).

NRK - 24 maj 24 kl. 04:22

– Netanyahu skal tale til Kongressen i USA

I USA skal Israels statsminister tale på et felles møte for de to kamrene i Kongressen, sier lederen for Representantenes hus, Mike Johnson. Å la Benjamin Netanyahu tale til Kongressen, vil være "et tydelig tegn på støtte til Israels regjering", sa Johnson. Det sa republikaneren Johnson i en tale han holdt ved Israels ambassade i går.

Klartale - Igår: 11:47

Teorier om angrepet på Trump sprer seg i sosiale medier

En mann skjøt mot Donald Trump. Skuddet gikk gjennom deler av det høyre øret hans. En mann døde.

NRK - 13 jul 24 kl. 01:30

Biden: – Jeg stiller og jeg skal vinne

Biden sier også natt til lørdag norsk tid at han stiller og at han skal vinne. På et valgkamp-arrangement i delstaten Michigan sier han at Trump er en taper. Totalt 19 demokrater i Kongressen har sagt at han bør trekke seg som presidentkandidat..

NRK - 12 jul 24 kl. 20:40

Enda en demokrat ber Biden trekke seg

Medlem av Kongressen, Mike Levin, er den siste til å offentlig be Biden trekke seg som presidentkandidat. Totalt 19 demokrater har stått fram og bedt Biden trekke sitt kandidatur. – Jeg har dyp respekt for president Bidens mer enn fem tiår med offentlig tjeneste og utrolig takknemlig for arbeidet vi har gjort sammen de siste tre og et halvt årene.

E24 - 09 jul 24 kl. 15:31

Powell-høring i Kongressen: – Gode tall vil styrke tilliten til at inflasjonen beveger seg ned mot målet

Nasdaq og S&P 500 stiger videre fra rekordnivåer. Tirsdag ettermiddag møtte USAs sentralbanksjef Jerome Powell til en høring i senatets bankkomité..

E24 - 09 jul 24 kl. 15:31

Nasdaq og S&P 500 fortsatte himmelferden etter Powell-høring i Kongressen

Nasdaq og S&P 500 steg videre til nye rekordnivåer. Tirsdag ettermiddag møtte USAs sentralbanksjef Jerome Powell til en høring i senatets bankkomité..

Dagbladet - 08 jul 24 kl. 16:07

Skal fortsette valgkampen og slå Trump

President Joe Biden erkjenner at folk er bekymret for alderen hans, men skriver i et brev til demokratene i Kongressen at han ikke har tenkt å gi seg i kampen om Det hvite hus..

VG - 08 jul 24 kl. 15:15

Biden i brev til Kongressen: – Fått med meg folks bekymring

I samme brev sier den amerikanske presidenten at han har best sjanse av alle til å slå Trump..

E24 - 07 jul 24 kl. 13:18

Hans Høeg: Fra Drammen til Kongressen

I 2012 kommer en telefon som endrer Hans Høegs liv..

NRK - 06 jun 24 kl. 18:59

Steve Bannon må melde seg til fengselssoning

En føderal dommer beordret torsdag Trumps tidligere rådgiver til å melde seg til fengsel innen 1. juli. Da skal han starte soning av sin dom for å ha utvist forakt for Kongressen.

NRK - 03 jun 24 kl. 23:23

Netanyahu skal tale til Kongressen

Israels statsminister Benjamin Netanyahu skal tale til den amerikanske Kongressen 13. juni, melder flere amerikanske partier. Netanyahu er invitert av begge partier..

NRK - 02 jul 24 kl. 01:53

Biden: – Det er ingen konger i USA

Fundamentet i USA er at det er likhet for loven. Det er ingen konger i USA, sa president Joe Biden i en tale natt til tirsdag. Biden talte etter at USAs høyesterett fremla at tidligere president Donald Trump ikke kan straffeforfølges for offentlige handlinger han utførte som president, men kun det Trumps har gjort som privatperson.

NRK - 01 jun 24 kl. 20:29

Netanyahu har akesptert invitasjon til USA

Israels statsminister, Benjamin Netanyahu, er invitert til USA for å snakke foran den amerikanske Kongressen. Netanyahu har akseptert invitasjonen. – Jeg er berørt av å få lov til å representere Israel foran begge husene i Kongressen og å få snakke til representanter for USA og hele verden om sannheten om krigen mot de som vil ødelegge oss, sier den israelske statsministeren..

NRK - 28 jun 24 kl. 20:52

Steve Bannon må sone i fengsel

USAs høyesterett har avvist en forespørsel fra Steve Bannon om å utsette soning i fengsel mens han anker domfellelsen for forakt for Kongressen. Bannon nektet å samarbeid med kongresskomiteen som undersøkte angrepet på 6. januar 2021.

Klartale - 27 jun 24 kl. 06:15

Dette må du å vite før debatten

Donald Trump skal møte Joe Biden til debatt. Det skjer natt til fredag norsk tid. Dette er deres første møte siden 2020.

NRK - 30 jan 24 kl. 23:12

Stoltenberg møtte ledere i Kongressen

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg møtte i kveld republikanske og demokratiske ledere i Kongressen. Målet med besøket til Washington er blant annet å sikre videre støtte til Ukraina. Stoltenberg møtte blant annet Republikanernes leder i Representantenes hus Mike Johnson.

NRK - 18 apr 24 kl. 11:43

Palestina får taletid på Fifa-Kongressen – ber om at Israel utestenges

Palestinas fotballforbund mener at Israel diskriminerer palestinere og ber på det grunnlaget om at Fifa suspenderer eller utestenger Israels fotballforbund. Det kommer fram i et forslag Palestinas fotballforbund (PFA) vil legge fram for Fifa-Kongressen i Bangkok 17. mai.

NRK - 07 jun 24 kl. 12:57

Biden: Lovar ny millionpakke til Ukraina

USAs president Joe Biden lovar 225 millionar dollar til Ukraina i ein ny hjelpepakke. Biden ​​fortalde den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskiy at dei «ikkje vil gå bort» frå krisa i landet etter Russlands invasjon. Han beklaga òg for at det tok lang tid før den amerikanske Kongressen vedtok ein hjelpepakke til Ukraina, skriv AFP.

NRK - 01 jun 24 kl. 20:29

Netanyahu invitert til USA

Israels president, Benjamin Netanyahu, er invitert til USA for å snakke foran den amerikanske Kongressen. Netanyahu har akseptert invitasjonen..

NRK - 01 jun 24 kl. 11:19

Bergstø ber Solberg ta avstand fra Likud

– Erna: Vil du virkelig stå i allianse med partier som viser fullstendig forakt for rettssystemer? spurte SV-leder Kirsti Bergstø da hun talte til landsstyret i partiet i dag. – Hadde jeg hatt sånne venner, hadde jeg syntes det var på tide å si tydelig ifra.

NRK - 23 maj 24 kl. 16:19

USA vil trolig kunngjøre en ny pakke til Ukraina verdt 275 millioner dollar

Det er hovedsakelig ammunisjon og artilleri som skal sendes til Ukraina, opplyser to tjenestemenn. Pakken på 275 millioner dollar inngår i bevilgningen som Kongressen vedtok i forrige måned, heter det. Kunngjøringen som vil bli gjort fredag, er den fjerde siden vedtaket.

NRK - 20 maj 24 kl. 15:57

Både Israel og Hamas misnøgde med at ICC ber om arrestordre

Både Israel og Hamas er svært misnøgde med at sjefaktoren ved Den internasjonale straffedomstolen (ICC) har bede om arrestordre mot både israelske ministrar og tre Hamas-leiarar, melder Reuters. – Avgjerda hans set likskapsteikn mellom offer og bøddel, og oppmodar okkupanten til å halde fram med utryddingskrigen, seier Hamas i ei fråsegn. Finansministeren Bezalel Smotrich kallar utspelet frå ICC for «nazipropaganda», medan opposisjonsleiaren Yair Lapid kallar det for ei «katastrofe», og ber Kongressen i USA fordømme arrestordrane som det no blir bede om..

NRK - 19 apr 24 kl. 21:03

Politico: Pentagon forbereder våpenpakke til Ukraina

Hvis Kongressen sier ja til ny militærstøtte til Ukraina, står Pentagon klar med en hjelpepakke «svært raskt», sier amerikanske embetsfolk til Politico. Pakken omfatter sårt tiltrengt artilleriammunisjon og luftvern, skriver den amerikanske nettavisen. Et forslag som omfatter storstilt militærhjelp til Ukraina, kan vedtas i helgen.

NRK - 19 apr 24 kl. 17:22

USA: Skal stemme over våpen hjelp og bistand til Ukraina og Israel

Representantenes hus vedtok fredag ettermiddag å sende en stor bevilgningspakke med våpen hjelp og bistand til Ukraina og Israel videre til endelig avstemning. Denne avstemningen vil avholdes lørdag. Videre amerikansk våpenstøtte til Ukraina har sittet fast i Kongressen i flere måneder fordi mange republikanere ikke ønsker å gi mer støtte til krigen.

Dagbladet - 18 maj 24 kl. 03:47

Høyesterettsdommer sjokkerer:- Utenkelig

Den amerikanske høyesterettsdommeren Samuel Alito hadde et flagg til støtte for Donald Trump hengende utenfor hjemmet sitt like etter stormingen av Kongressen 6. januar 2021. Nå skal han og resten av domstolen vurdere spørsmål knyttet til straffesakene mot ekspresidenten..

NRK - 19 apr 24 kl. 00:36

Ukraina skal ha fått våpenløfter fra USA

Ukrainas statsminister Denys Sjmyhal sier han er glad for framgangen i Kongressen om våpenstøtte og penger til Ukraina. Og han sier han har fått løfter fra amerikanerne om at Ukraina kan få nye våpen bare uker etter at støtten godkjennes. Ytterligere amerikansk våpenstøtte til Ukraina har møtt stor motstand i Kongressen.

E24 - 18 apr 24 kl. 21:30

Økende støtte til Tiktok-lov i Kongressen

En lov som åpner for å forby Tiktok i USA hvis ikke den kinesiske eieren Bytedance selger selskapet, har økende støtte i Kongressen i Washington..

Aftenposten - 17 maj 24 kl. 07:54

Brasil får fotball-VM for kvinner i 2027

Det ble avgjort under Fifa-Kongressen i Bangkok fredag..

VG - 17 maj 24 kl. 07:54

Brasil får fotball-VM for kvinner i 2027

Det ble avgjort under Fifa-Kongressen i Bangkok fredag..

VG - 17 maj 24 kl. 07:28

Palestinsk forslag om suspensjon av Israel gikk ikke til avstemning på Fifa-Kongressen

Fifa droppet avstemning over forslaget fra Palestinas fotballforbund (PFA) om sanksjoner mot Israels fotballforbund..

NRK - 17 maj 24 kl. 06:46

Fifa stemte ikke over palestinsk forslag

Fifa droppet avstemning over forslaget fra Palestinas fotballforbund om sanksjoner mot Israels fotballforbund på Fifa-Kongressen i Bangkok fredag. Palestinerne beskylder Israel for brudd på menneskerettighetene, diskriminering og rasisme i sin nasjonale liga og brudd på Fifas statutter. I forslaget ble Fifa bedt om å ta i bruk artikkel 4 i vedtektene, som strengt forbyr «enhver form for diskriminering mot et land … eller en folkegruppe».

NRK - 16 maj 24 kl. 14:36

NFF støtter Palestina om det blir avstemning om å utestenge Israel på Fifa-Kongressen

Fotballpresident Lise Klaveness opplyser til NTB at NFF stiller seg bak Palestinas forslag om at FIFA utestenger eller suspenderer Israel. Palestinerne anklager Israel blant annet for brudd på menneskerettighetene, diskriminering og rasisme..

NRK - 16 maj 24 kl. 14:36

NFF støtter Palestina om det blir avstemning om å sanksjonere Israel på Fifa-Kongressen

Fotballpresident Lise Klaveness opplyser til NTB at NFF stiller seg bak Palestinas forslag om å sanksjonere Israel. Palestinerne anklager Israel blant annet for brudd på menneskerettighetene, diskriminering og rasisme. – Et fotballforbund er ikke det samme som et lands regjering, og fotball bør brukes til å inkludere, ikke ekskludere.

VG - 16 maj 24 kl. 14:32

NFF støtter Palestina ved Israel-avstemning på Fifa-Kongressen

Fotballpresident Lise Klaveness opplyser til NTB at NFF stiller seg bak Palestinas forslag om å utestenge Israel..

VG - 15 maj 24 kl. 04:25

USA klar med våpenpakke til Israel

USAs president Joe Bidens administrasjon har orientert Kongressen om at landet sender en ny pakke verdt over 1 milliard dollar i våpen og ammunisjon til Israel..

NRK - 15 maj 24 kl. 03:54

USA sender på nytt våpen til Israel

USAs president Joe Bidens administrasjon har orientert Kongressen om at landet sender en ny pakke verdt over 1 milliard dollar i våpen og ammunisjon til Israel. Det opplyste to kongresskilder tirsdag til nyhetsbyrået AFP. Også Wall Street Journal har fått opplyst dette.

NRK - 10 maj 24 kl. 23:27

Rapport konkluderer med at Israels krigføring i Gaza kan ha brutt folkeretten

Den amerikanske regjeringen mener Israel kan ha brutt folkeretten under krigføringen i Gaza. Det kommer fram i en rapport som har vært venta fra det amerikanske utenriksdepartementet. Det er likevel ikke funnet tilfeller som kan rettferdiggjøre å stanse militærleveranser, sa departementet i Kongressen fredag melder Reuters..

NRK - 08 maj 24 kl. 22:24

Amerikansk rapport om Israels krigføring lar vente på seg

En varslet rapport om Israel har brukt amerikanske våpen i strid med krigens folkerett, lar vente på seg. USAs utenriksminister Antony Blinken hadde opprinnelig frist til onsdag med å oversende rapporten til Kongressen, men rapporten er fortsatt ikke klar. Men utenriksdepartementet jobber svært hardt for å fullføre den, forsikret departementets talsmann Matthew Miller tirsdag.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com