Kongressen

Wednesday, 20 October, 02:29

Nyheter om Kongressen

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 14 okt 21 kl. 22:16

Bannon nekter å vitne i Kongressen

Donald Trumps tidligere sjefstrategen Steve Bannon risikerer å bli tiltalt for å ha vist forakt for Kongressen i USA fordi han nekter å vitne om stormingen av Kongressen. Bannon skulle vitne om angrepet mot kongressbygningen 6. januar under høringen i den amerikanske kongresskomité torsdag.

NRK - 01 okt 21 kl. 23:53

Biden på uvanlig besøk i Kongressen

USAs president Joe Biden var i Kongressen i dag for å presse sine partifeller til å bli enige om krisepakken på 3500 milliarder dollar. Det uvanlige presidentbesøket i Kongressen skyldes at Demokratene ikke er enige internt. Den moderate demokraten Joe Manchin setter seg på bakbeina og vil ikke stemme for mer enn 1500 milliarder dollar til krisepakken..

NRK - Igår: 01:36

Trump med nytt søksmål

Tidligere president i USA, Donald Trump, går til søksmål for å hindre at en komite i Kongressen fåt tak i dokumenter. Han hevder blant annet at forespørselen er for omfattende. Komiteen gransker hvordan Trump-tilhengere stormet Kongressen i januar i protest mot valgresultatet..

Aftenposten - 05 okt 21 kl. 16:56

Facebook-varsler vitner i Kongressen: – Svekker demokratiet

Varsleren som anklaget Facebook for å prioritere profitt fremfor trygghet, møtte tirsdag i Kongressen..

NRK - 05 okt 21 kl. 16:33

Facebook-varsler vitne i Kongressen

Varsleren Frances Haugen, som tidligere var ansatt i Facebook, vitner nå i den amerikanske Kongressen. Haugen hevder Facebook bevisst spekulerer i å så usikkerhet hos unge jenter, spre hat mellom ulike grupper i samfunnet og svekke demokratiet. Haugen stod tidligere i år bak en stor lekkasje av dokumenter til politikere og avisa Wall Street Journal..

NRK - 05 okt 21 kl. 16:33

Facebook-varsler vitner i Kongressen

Varsleren Frances Haugen, som tidligere var ansatt i Facebook, vitner nå i den amerikanske Kongressen. Haugen hevder Facebook bevisst spekulerer i å så usikkerhet hos unge personer, spre hat mellom ulike grupper i samfunnet og svekke demokratiet. – Jeg er her i dag fordi jeg mener Facebooks produkter skader barn, skaper splid og svekker demokratiet vårt, sa Haugen da høringen startet.

NRK - 01 okt 21 kl. 05:05

Infrastrutur-plan utsatt til fredag

Representanthuset i Kongressen i USA har utsatt avstemningen om president Joe Bidens store infrastrukturpakke til fredag, melder Reuters. Flere demokrater vil at Kongressen først skal vedta en plan for bedre sosiale rettigheter, og dette splitter partiet..

NRK - 18 sep 21 kl. 20:31

Få Trump-tilhengere møtte opp

Noen få hundre Trump-støttespillere hadde lørdag ettermiddag møtt opp for å demonstrere ved Kongressen. Det var flere politi- og pressefolk til stede enn demonstranter, melder nyhetsbyrået AP. Trump-supporterne hadde varslet at de ville vise sin støtte til dem som er fengslet og stilt for retten etter kongresstormingen 6.

Aftenposten - 17 timer siden

Trues med straff hvis han nekter å vitne om angrepet på Kongressen

De som gransker angrepet på USAs kongress, blir hardere i klypen. Steve Bannon trues med straff hvis han nekter å vitne..

VG - Igår: 01:59

Trump saksøker 6. januar-kommisjonen

Den tidligere presidenten saksøker kommisjonen som etterforsker stormingen av Kongressen 6. januar, og det amerikanske riksarkivet..

NRK - 11 okt 21 kl. 15:21

Bikinikrav-stopp i strandhåndball

Det internasjonale håndballforbundet IHF dropper bikinikrav for kvinnelige strandhåndballspillere, men skiller fortsatt mellom kjønnene. Kvinnene møter krav om tettsittende singlet og kort, stram shorts. Den nye endringen ble innstilt i helgen for å bli tatt opp til Kongressen i november, men blir endret allerede nå.

Dagbladet - 10 okt 21 kl. 22:32

- Trump skrøt av antallet

Ny bok kommer med ny innsikt i hva USAs president Donald Trump gjorde da tilhengerne hans angrep Kongressen..

Dagbladet - 09 okt 21 kl. 17:03

Blokkert av Biden

President Joe Biden har blokkert et forsøk fra sin forgjenger, president Donald Trump, på å holde tilbake dokumenter relatert til stormingen av Kongressen 6. januar..

NRK - 06 okt 21 kl. 20:39

Åpner for å heve gjeldstaket

Republikanerne i Kongressen i Washington foreslår en midlertidig løsning som skal sikre at statsapparatets gjeldstak blir hevet fram til desember. Det sier republikanernes leder i Senatet, Mitch McConnell, ifølge Reuters. Å heve gjeldstaket betyr at det vil være mulig for staten å oppta ny gjeld og betale gjeldsforpliktelser fram til desember..

NRK - 06 okt 21 kl. 20:39

Opnar for å heve gjeldstaket

Republikanarane i Kongressen i Washington støttar no ei mellombels løysing som skal sikre at statsapparatet sitt gjeldstak blir heva fram til desember. Det seier republikanarane sin leiar i Senatet, Mitch McConnell, ifølge Reuters. Å heve gjeldstaket tyder at det vil vere mogleg for staten å ta opp ny gjeld og betale gjeldsplikter fram til desember..

E24 - 06 okt 21 kl. 20:43

Reuters: Republikanerne åpner for å heve gjeldstaket i USA

Republikanerne i Kongressen i Washington foreslår en midlertidig løsning som skal sikre at statsapparatets gjeldstak blir hevet fram til desember..

Aftenposten - 06 okt 21 kl. 20:43

Reuters: Republikanerne åpner for å heve gjeldstaket i USA

Republikanerne i Kongressen i Washington foreslår en midlertidig løsning som skal sikre at statsapparatets gjeldstak….

NRK - 06 okt 21 kl. 02:40

Zuckerberg tar bladet fra munnen

Facebook-sjef Mark Zuckerberg tok i natt bladet fra munnen på sin offentlige Facebook-side. I innlegget kommenterer han både nedetiden mandag og varslersaken som pågår i den amerikanske Kongressen..

VG - 05 okt 21 kl. 16:28

Senator i høring av Facebook-varsler: Kan sammenlignes med tobakkindustrien

Frances Haugen, som hevder Facebook har tilbakeholdt informasjon om hvordan plattformene deres kan være skadelige for unge, vitner tirsdag i den amerikanske Kongressen..

Aftenposten - 01 okt 21 kl. 12:49

Nederlag for Biden og Pelosi i Kongressen. Beskrives som et vendepunkt for demokratene

To av Joe Bidens seire er satt i fare. Det er hans egne partifeller som skaper trøbbel..

VG - 01 okt 21 kl. 01:53

USA unngikk nedstenging av offentlig sektor

Kongressen har vedtatt et forslag om å fortsette finansieringen av statsapparatet, få timer før fristen utløper. Det løser et problem, men forsinker også andre..

VG - 01 okt 21 kl. 01:53

USA unngikk nedstenging - større problemer gjenstår

Kongressen har vedtatt et forslag om å fortsette finansieringen av statsapparatet, få timer før fristen utløper. Det løser et problem, men forsinker også andre..

NRK - 30 sep 21 kl. 22:09

Vil finansiere statsapparatet

Kongressen har vedtatt et forslag om å fortsette finansieringen av statsapparatet, få timer før fristen utløpe Forslaget gikk torsdag gjennom med god margin – 65 mot 35 stemmer – da republikanere i opposisjon stemte sammen med Demokratene i Senatet. Representantenes hus banket siden gjennom vedtaket med bred tverrpolitisk støtte, få timer før finansieringen skulle utløpe. Forslaget skal sikre finansiering av offentlig sektor fram til 3.

NRK - 30 sep 21 kl. 22:09

Vil finansiere statsapparatet i USA

Kongressen har vedtatt et forslag om å fortsette finansieringen av statsapparatet, få timer før fristen utløper. Forslaget gikk torsdag gjennom med god margin – 65 mot 35 stemmer – da republikanere i opposisjon stemte sammen med Demokratene i Senatet. Representantenes hus banket siden gjennom vedtaket med bred tverrpolitisk støtte, få timer før finansieringen skulle utløpe.

E24 - 30 sep 21 kl. 19:57

Kongressen i USA avverget én krise, men større problemer gjenstår

Senatet har som ventet vedtatt et forslag om å fortsette finansieringen av statsapparatet, få timer før fristen utløper..

NRK - 29 sep 21 kl. 08:07

Biden avlyser tur

USAs president Joe Biden avlyser ein tur til Chicago for å få gjennom viktige saker i Kongressen. I Chicago skulle han etter planen ha snakka om vaksineplanen sin. I staden blir han verande i Washington for å blant anna få godkjent eit budsjett som sikrar framleis finansiering av statsapparatet og ei heving av USAs gjeldstak..

NRK - 29 sep 21 kl. 07:58

Legger opp - vil bli president

Den filippinske bokseren Manny Pacquiaos har vært i ringen for siste gang, kunngjør han på Facebook. Neste år stiller han som presidentkandidat. – Det er vanskelig å akseptere at min tid som bokser er over.

VG - 29 sep 21 kl. 07:35

På randen av katastrofe

Hvis ikke de folkevalgte blir enige må USA på fredag stenge offentlige kontorer. Og hvis ikke Kongressen hever gjeldstaket vil USA om vel to uker ikke lenger være i stand til å betjene statsgjelden..

NRK - 24 aug 21 kl. 08:01

Proud Boys-leder dømt til fengsel

Lederen av den høyreradikale gruppa Proud Boys, Enrique Tarrio, er dømt til fengsel i fem måneder i Washington. Proud Boys spilte en framtredende rolle i angrepet på Kongressen 6. januar, som hadde som mål å forhindre at Joe Biden formelt ble godkjent som president.

NRK - 24 sep 21 kl. 02:48

Trump-topper må vitne

Komiteen i Representantene hus som undersøker stormingen av Kongressen i USA, har stevnet fire rådgivere og medarbeidere til tidligere president Donald Trump. Det er tidligere stabssjef i Det hvite hus Mark Meadows, tidligere nestleder for kommunikasjon i Det hvite hus Dan Scavino, tidligere ansatt i forsvarsdepartement Kashyap Patel og tidligere Trump-rådgiver Steve Bannon som er innkalt til å vitne..

NRK - 21 sep 21 kl. 18:08

Vil begrense presidentens makt

President Joe Biden kan få mindre makt dersom hans partikollegaer i Kongressen får gjennomslag for et lovforslag som tøyler presidenten. Toppdemokraten Nancy Pelosi vil sammen med Adam Schiff legge fram lovforslaget, som bærer navnet «beskyttelsen av demokratiet». Det gjør de som en reaksjon på det de mener var maktmisbruk fra Donald Trump i hans presidentperiode, skriver Reuters..

VG - 19 sep 21 kl. 01:54

Støttedemonstrasjon for Kongress-stormerne: Mener de er politiske fanger

WASHINGTON D.C. (VG) Det var forventet at opp mot 700 skulle delta.

NRK - 18 sep 21 kl. 02:43

Full beredskap i Washington

Politiet i Washington tar alle forholdsregler før Donald Trump-supportere lørdag skal demonstrere ved USAs kongressbygning. Trump-supporterne har varslet at de vil vise sin støtte til dem som er fengslet og stilt for retten etter kongresstormingen 6. januar.

Dagbladet - 17 sep 21 kl. 10:41

Mor og datter pågrepet

Jean Lavin (56) og datteren hennes Carla Krzywicki (19) var med å storme Kongressen i USA den 6. januar. Nå er begge pågrepet og må møte i retten..

NRK - 17 sep 21 kl. 04:35

Styrket sikkerhet i Washington

Sikkerheten er styrket i Washington D.C. før en demonstrasjon til støtte for de siktede etter stormingen av Kongressen 6.

Dagbladet - 17 sep 21 kl. 01:51

Frykter voldelig demo: - Redd

Det ventes at hundrevis skal strømme til Washington D.C. lørdag for å støtte de som angrep Kongressen for snart seks måneder siden..

Aftenposten - 14 sep 21 kl. 21:50

USAs forsvarssjef fryktet at Trump kunne starte krig etter stormingen av Kongressen

USAs forsvarssjef Mark Milley var så redd for at Donald Trump kunne starte en krig at han tok kontakt med Kina for….

VG - 10 sep 21 kl. 00:28

Hun ville felle presidenten – slik skal Trump ta hevn

I mai mistet hun sin lederstilling i Det republikanske partiet. Nå gir Trump sin støtte til kandidaten som vil dytte Liz Cheney ut av Kongressen..

NRK - 08 sep 21 kl. 05:21

Biden: – Det blir verre

USAs president Joe Biden advarte om klimaendringer da han tirsdag besøkte New Jersey og New York og så på ødeleggelsene etter ekstremværet «Ida». For noen dager siden besøkte han orkanrammede Louisiana for å se på ødeleggelsene der. Han mener ekstremværet USA har hatt i sommer, er et varsel om at det blir verre.

NRK - 04 sep 21 kl. 05:56

QAnan erkjenner straffskyld

Opprøren med kallenavnet «QAnon Shaman», Jacob Chansley, erkjente straffskyld for å ha forhindret en offisiell prosedyre da han var med på stormingen av Kongressen i USA, 6. januar . Han har sittet varetektsfengslet i åtte måneder og vil få dommen i november der han kan risikere fengsel i 51 måneder, skriver BBC..

NRK - 29 jul 21 kl. 21:58

Vedtok mer penger til sikkerhet

Senatet i USA har vedtatt en krisebevilgning på 2,1 milliarder dollar som blant annet skal gå til å styrke sikkerheten ved Kongressen. Summen tilsvarer over 17 milliarder kroner. Pengene skal også brukes til å dekke utestående gjeld etter stormingen av Kongressen i januar..

NRK - 29 jul 21 kl. 21:58

Mer penger til Kongress-sikkerhet

Senatet i USA har vedtatt en krisebevilgning på 2,1 milliarder dollar som blant annet skal gå til å styrke sikkerheten i Kongressen. Summen tilsvarer over 17 milliarder kroner. Pengene skal også brukes til å dekke skader etter stormingen av Kongressen i januar..

Aftenposten - 28 jul 21 kl. 09:27

Trumps kandidat tapte i nattens spesialvalg til Kongressen

Velgerne i Texas lot seg ikke overtale av Donald Trump og valgte Jake Ellzey som sin representant i Kongressen..

NRK - 28 jul 21 kl. 00:03

Politifolk fryktet for livet

Amerikanske politifolk fryktet for livet under stormingen av Kongressen i Washington januar. Det kom frem i flere vitnesbyrd som ble fortalt av fire politimenn under en høring i Kongressen tirsdag. De fortalte om trusler, rasisme og fysisk vold fra angriperne..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt