Representantenes

Saturday, 03 December, 20:05

Nyheter om Representantenes

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 15 nov 22 kl. 12:47

Fortsetter å telle stemmer etter mellomvalget

Tirsdag 8. november gikk amerikanerne til valgurnene. Det var ingen president som skulle velges.

Klartale - 18 nov 22 kl. 10:27

Slik endte mellomvalget i USA

USA holdt nylig mellomvalg. Nye politikere skulle inn i Representantenes hus. Og noen nye skulle inn i Senatet.

Klartale - 07 nov 22 kl. 11:10

Nå skal amerikanerne bestemme over framtiden sin

Tirsdag skal amerikanerne ha et nytt valg. Det er ingen president som skal velges. Men det er klart for mellomvalg.

NRK - 17 nov 22 kl. 00:46

Republikanerne får flertall i Representantenes hus

Republikanerne har fått 218 seter og dermed flertall i Representantenes hus, ifølge AP. Det vil gjøre de neste to årene vanskelige for president Joe Biden. Det var et ventet utfall i det amerikanske mellomvalget.

NRK - 09 nov 22 kl. 00:55

Prognose gir første valgseier til Republikanerne

Hal Rogers er gjenvalgt til Representantenes hus fra 5. distrikt i Kentucky. Det viser prognosen til CNN.

NRK - Igår: 00:33

Kongressen avverger jernbanestreik

USAs Kongress har vedtatt en lov som trolig avverger en landsomfattende jernbanestreik som kunne vært ødeleggende for økonomien i landet. En streik ville ført til at 7000 tog ble stående stille hver dag. Senatet vedtok loven med 80 mot 15 stemmer torsdag.

NRK - 30 nov 22 kl. 03:39

USA vedtar lov om likekjønnet ekteskap

Senatet i USA har vedtatt en lov som beskytter likekjønnet ekteskap. Loven ble vedtatt med 61 mot 36 stemmer etter at 12 republikanere stemte sammen med Demokratene for loven. Dermed er den konservative høyesteretten forhindret fra å avskaffe retten til likekjønnet ekteskap slik de gjorde tidligere i år med retten til abort, melder NTB.

NRK - 19 nov 22 kl. 00:59

Vil ta over etter Nancy Pelosi

ongressrepresentanten Hakeem Jeffries har formelt lansert sitt kandidatur til å bli Demokratenes neste leder i Representantenes hus etter Nancy Pelosi. Jeffries er den første kandidaten som har sagt at han ønsker å overta etter Pelosi. Kunngjøringen kom fredag, dagen etter at Pelosi sa at hun gir seg som partiets leder i Representantenes hus når Kongressens nye representanter er på plass i januar, melder Reuters.

VG - 17 nov 22 kl. 18:30

Nancy Pelosi går av som leder i Representantenes hus

Det opplyser hun i en tale i kveld. Pelosi var den første kvinnen som ble valgt inn som leder for Representantenes hus i 2007..

Aftenposten - 17 nov 22 kl. 02:21

Republikanerne tar kontrollen over Representantenes hus

Republikanerne sikrer seg 218 seter og dermed flertall i Representantenes hus, melder amerikanske medier..

VG - 17 nov 22 kl. 00:53

Republikanerne får flertall i Representantenes hus

Republikanerne har fått 218 seter og dermed flertall i Representantenes hus, ifølge AP. Det vil gjøre de neste to årene vanskelige for president Joe Biden..

VG - 13 nov 22 kl. 22:22

Pelosi om valget til Representantenes hus: – Vi har en sjanse til å vinne

Republikanerne har et solid forsprang i valget til Representantenes hus, men speaker Pelosi har tror fortsatt på full demokratisk kontroll over Kongressen. – Ikke ren ønsketenkning, sier USA-ekspert..

VG - 13 nov 22 kl. 22:22

Pelosi om valget til Representantenes hus: – Vi har en sjanse for å vinne

Republikanerne har et solid forsprang i valget til Representantenes hus, men speaker Pelosi har tror fortsatt på full demokratisk kontroll over Kongressen. – Ikke ren ønsketenkning, sier USA-ekspert..

Klartale - 09 nov 22 kl. 08:24

Spenning i valget i USA

Demokratene var redd for et dårlig valg. Det ser ut til å gå bedre enn fryktet. President Joe Bidens parti kan likevel tape makta i begge delene av Kongressen.

NRK - 27 okt 22 kl. 19:11

Liz Cheney med støtte til demokrat i Michigan

Den republikanske kongressrepresentanten Liz Cheney, som er en sterk kritiker av Donald Trump, gir sin støtte demokraten Elissa Slotkin i valgkampen. Slotkin representerer i dag Michigan i Representantenes hus, men utfordres i det kommende mellomvalget av republikaneren Tom Barrett. Han ligger ifølge meningsmålingene hakk i hæl.

Aftenposten - 4 timer siden

Et etterlengtet generasjonsskifte er i full gang på venstresiden. Men hva gjør Biden?

NEW YORK (Aftenposten): Demokratenes nye ledertrio i Representantenes hus er den yngste på mange tiår..

NRK - 24 nov 22 kl. 02:47

NBC: Sarah Palin tapte for demokrat i kongressvalg i Alaska

Demokraten Mary Peltola har slått tidligere visepresidentkandidat Sarah Palin i valget til Alaskas eneste sete i Kongressen, melder NBC News. Peltola vant spesialvalget til setet i september, etter at republikaneren Don Young døde i embetet i mars, men måtte stille på nytt i mellomvalget i november. Det har tatt lang tid å utrope vinnere i valgene i Alaska på grunn av delstatens valgsystem, der velgerne rangerer alle kandidatene etter hvem de foretrekker, skriver kanalen.

Dagbladet - 21 nov 22 kl. 16:41

Varsler Biden-etterforskning

Republikanernes etterforskning av Biden-familien blir høyeste prioritert nå når Republikanerne har sikret seg flertallet i Representantenes hus..

VG - 17 nov 22 kl. 06:09

Torsdag 17. november: Dette skjedde i natt

Republikanerne får flertall i Representantenes hus..

E24 - 13 nov 22 kl. 08:17

Demokratene beholder flertallet i Senatet: – Ikke overrasket

Et svært jevn mellomvalg nærmer seg slutten. Senatet er avgjort, nå gjenstår Representantenes hus..

VG - 13 nov 22 kl. 03:53

Demokratene beholder flertallet i Senatet: – Ikke overrasket

Et svært jevn mellomvalg nærmer seg slutten. Senatet er avgjort, nå gjenstår Representantenes hus..

NRK - 12 nov 22 kl. 02:53

Trump til søksmål for å slippe å vitne

Tidligere president Donald Trump saksøker en komite i Representantenes hus for å slippe å vitne, skriver Huff Post. Komiteen har stevnet Trump i forbindelse med granskingen av stormingen av Kongressen i januar i fjor. Trumps advokat viser til «presedens» og peker på at maktfordeling mellom utøvende og lovgivende makt tilsier at de ikke kan tvinge en president til å avgi vitnemål..

NRK - 10 nov 22 kl. 04:25

Fortsatt åpent hvem som vinner Senatet i USA

Tre delstater gjenstår når det gjelder avklaring etter Senatsvalget i USA. Stillingen er at Demokratene har sikret seg 48 senatorer og Republikanerne 49. Dersom Republikanerne skal skaffe seg flertall, må de vinne to av de tre setene som er uavklarte.

NRK - 09 nov 22 kl. 22:21

Biden: En god dag for demokratiet

USAs president Joe Biden uttaler seg om mellomvalget. – Det var en god dag for demokratiet. Det amerikanske folket har talt.

NRK - 09 nov 22 kl. 21:40

Trump om valget: Litt skuffet, men fortsatt en stor seier

Donald Trump sier han er litt skuffet over mellomvalget, men sier likevel at det var en seier. Republikanerne ser ut til å sikre seg kontroll over Representantenes hus, men det ble ikke den store seieren mange ventet seg. Både målinger og politiske tyngdekrefter som sier at partiet til den sittende presidenten skal tape mellomvalget, antydet en stor nedtur for Demokratene.

NRK - 09 nov 22 kl. 18:27

Toppdemokrat erkjenner nederlag i New York

Demokraten Patrick Maloney erkjenner at han har tapt kampen om en plass i Representantenes hus til republikaneren Mike Lawler. Maloney leder valgkampapparatet til Demokratene i Huset. Han sier at motstanderen vant på redelig vis.

E24 - 09 nov 22 kl. 17:50

Trump-koblet aksje raser etter valget

Republikanerne ligger an til å få et svakere flertall i Representantenes hus enn ekspertene trodde før valget. Det preger et børsnotert skallselskap som etter planen skal slås sammen med Donald Trumps Truth Social..

NRK - 09 nov 22 kl. 06:42

Professor tror Biden kan komme styrket ut av valget

Professor Stephen J. Farnsworth ved University of Mary Washington mener at det ikke blir en brakseier for Republikanerne, slik både målinger og historien kunne antyde. Han avblåser den røde bølgen.

Aftenposten - 09 nov 22 kl. 06:21

De er kristne, konservative og tror Trump blir president igjen. – Dette mirakelet bringer håpet tilbake

HARRISBURG (Aftenposten): Republikanerne ligger an til å ta tilbake makten i Representantenes hus..

NRK - 09 nov 22 kl. 05:03

Rubio gjenvalgt i Florida

Marco Rubio er gjenvalgt som senator fra Florida etter å ha avverget sin tøffeste utfordring ved valg hittil. Cubansk-amerikaneren Rubio beseiret demokraten Val Demings, en svart, kvinnelig tidligere politisjef i Orlando som har sittet i Representantenes hus de siste årene. Rubio, som forsøkte å bli Republikanernes presidentkandidat i 2016, tar dermed fatt på sin tredje periode som senator.

NRK - 09 nov 22 kl. 04:11

Marjorie Taylor Greene gjenvalgt til Kongressen

Den omstridte kongresskvinnen Marjorie Taylor Greene har vunnet gjenvalg til Representantenes hus. Hun har fått mye kritikk for å spre konspirasjonsteorier og for å ha kommet med uttalelser som er stemplet som rasistiske. Hun er blitt omtalt som QAnon-politikeren, ettersom hun var blant de første som ble innvalgt som støttet opp om det løse nettverket av konspirasjonsteoretikere.

NRK - 09 nov 22 kl. 03:59

AOC gjenvalgt til Kongressen

Den innflytelsesrike demokraten Alexandria Ocasio-Cortez er gjenvalgt til Kongressen. Hun regnes som en av de store profilene helt til venstre i Demokratene og har en stor fanskare i sosiale medier. Det var ventet at hun ville bli gjenvalgt fra New York til Representantenes hus.

NRK - 09 nov 22 kl. 02:15

Republikanerne tok demokratisk sete

Republikaneren Anna Paulina. Luna har vunnet valget i Floridas 13. distrikt til Representantenes hus.

NRK - 09 nov 22 kl. 00:00

Valglokalene stengt i to delstater

Ved midnatt norsk tid stengte valglokalene i en del distrikter i delstatene Indiana og Kentucky. I begge delstatene er det ventet at dagens republikanske senatorer blir gjenvalgt. I Kentucky er det knyttet spenning til en folkeavstemning om et lovforslag som vil forby abort i praktisk talt alle tilfeller.

NRK - 08 nov 22 kl. 02:32

Pelosi: Skremmende når familien rammes

Lederen for Representantenes hus i USA, Nancy Pelosi, sier til CNN at hun er overbevist om at mannen som angrep og skadet mannen hennes, var ute etter henne. Hun sier at opplevelsen har påvirket hvordan hun tenker om å stille til valg. – Det er skremmende når familien utsettes for vold og trusler, så det må bli opp til familiene å avgjøre, sier hun.

NRK - 07 nov 22 kl. 19:15

Over 40 millioner forhåndsstemmer i USA-valg

Over 40 millioner amerikanere har forhåndsstemt før tirsdagens mellomvalg. Det er flere forhåndsstemmer enn ved valget for to år siden. Tirsdag skal amerikanerne velge de 435 som skal i Representantenes hus de kommende årene.

NRK - 03 nov 22 kl. 22:49

Paul Pelosi utskrevet fra sykehuset

Paul Pelosi, ektemannen til lederen i Representantenes hus Nancy Pelosi, har blitt uskrevet fra sykehuset i San Francisco, melder nyhetsbyrået Reuters. Pelosis mann Paul ble slått i hodet med en hammer og fikk brudd på hjerneskallen i angrepet, som skjedde i parets hjem i San Francisco sist uke. Mannen som er siktet for angrepet mot Paul Pelosi, Nancy Pelosis mann, skal ha forklart seg om planer om å holde politikeren som gissel.

NRK - 01 nov 22 kl. 22:58

Pelosi-siktet erkjenner ikke straffskyld

Mannen som er siktet for angrepet på Paul Pelosi, ektemannen til lederen i Representantenes hus, Nancy Pelosi, erkjenner ikke straffskyld. Det skriver blant annet CNN og Reuters. Mannen, som er 42 år, møtte i retten tirsdag.

NRK - 31 okt 22 kl. 18:25

Trump ber Høyesterett om hjelp

USAs tidligere president, Donald Trump, har bedt landets Høyesterett om å hindre at komiteen som gransker ham i Representantenes hus får tilgang til skattemeldingene hans. Det skriver CNN..

NRK - 30 okt 22 kl. 22:04

Angriper hadde med seg strips til Nancy Pelosis hus

Mannen som angrep mannen til lederen i Representantenes hus i USA, Nancy Pelosi, hadde med seg strips, ifølge en kilde med kjennskap til etterforskningen Kilden har ikke myndighet til å uttale seg om saken og er derfor ikke navngitt. Den 42 år gamle mannen hadde også med seg gaffateip, ifølge TV-kanalen CNN. Pelosis mann Paul ble slått i hodet med en hammer og fikk brudd på hjerneskallen i angrepet, som skjedde i parets hjem i San Francisco fredag.

NRK - 30 okt 22 kl. 06:00

Pelosi og familien traumatisert etter angrep

Speaker i Representantenes hus, Nancy Pelosi, sier hun og familien er traumatisert etter det brutale hammerangrepet på ektemannen i hjemmet deres i California. Ektemannen, 82 år gamle Paul Pelosi, ble kjørt til sykehus med kraniebrudd etter at en mann brøt seg inn i huset deres i San Francisco fredag morgen og slo ham med en hammer. – Våre barn, våre barnebarn og jeg er sorgtynget og traumatisert etter det livsfarlige angrepet på vår «Pop», sa hun på Twitter lørdag kveld..

VG - 29 okt 22 kl. 01:30

Angrep ektemannen til Pelosi: «Hvor er Nancy, hvor er Nancy»

Ektemannen til Nancy Pelosi, lederen for Representantenes hus i USA, ble angrepet og slått med hammer i parets hjem fredag..

NRK - 28 okt 22 kl. 06:34

Målinger tyder på republikansk valgseier i USA

Den siste oversikten fra nettstedet FiveThirtyEight gir det republikanske partiet 81 prosent sjanse til å vinne flertallet i Representantenes hus ved valget tirsdag 8. november. Ifølge nettstedet er det helt jevnt når det gjelder hvem som får flertall i Senatet.

NRK - 26 okt 22 kl. 05:34

Demokrater trekker Ukraina-brev

En gruppe progressive demokrater i Kongressen trekker tilbake et brev der de oppfordret president Joe Biden til å jobbe for en forhandlet løsning på krigen i Ukraina. Pramila Jayapal, som leder den progressive gruppa i Representantenes hus, opplyser at brevet blir trukket, mindre enn ett døgn etter at det ble sendt. 30 demokrater fra partiets liberale fløy undertegnet brevet.

NRK - 18 okt 22 kl. 18:58

Biden vurderer lovforslag om abort

USAs president Joe Biden sier at han vil sende et lovforslag om legalisering av abort til nasjonalforsamlingen hvis demokratene opprettholder flertall i Representantenes hus og får flere seter i Sentatet etter valget i november. Det melder Reuters..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com