Representantenes

Monday, 15 July, 16:33

Nyheter om Representantenes

NRK - 08 jul 24 kl. 04:12

Flere toppdemokrater ber Biden trekke seg

Flere toppdemokrater i Representantenes hus oppfordrer president Joe Biden til å trekke seg fra presidentvalget i USA. Demokratenes leder i Representantenes hus, Hakeem Jeffries, ledet søndag ettermiddag et privat møte med en rekke demokrater som innehar lederverv i ulike komiteer i Huset. Hensikten hans var å få oversikt over hva de mener om Biden.

NRK - 17 apr 24 kl. 19:08

Republikanerne i Representantenes hus vil gi Ukraina 60 milliarder dollar

Republikanerne i Representantenes hus har lagt fram forslag til støttepakker for Ukraina, Israel, Taiwan og USAs allierte i Indo-Stillehavet. Støttepakken til Ukraina er på 60,84 milliarder dollar, tilsvarende over 671 milliarder kroner etter dagens kurs. Ifølge forslaget skal Israel få en støttepakke på 26,38 milliarder dollar, mens pakken til Taiwan og USAs allierte i Indo-Stillehavet er på 8,12 milliarder dollar.

NRK - 17 apr 24 kl. 17:24

Biden bønnfaller Kongressen om å vedta støttepakkene til Ukraina og Israel

USAs president oppfordrer nok en gang Representantenes hus til å vedta de ventede støttepakkene til Ukraina og Israel. Det er et avgjørende øyeblikk for USAs allierte i konfliktene med Russland og Iran, understreker Biden. – Mens både Ukraina og Israel vil være i stand til å forsvare sin egen suverenitet, er de avhengig av amerikansk hjelp, deriblant våpen, for å kunne gjøre det, skriver Biden i en kronikk i Wall Street Journal onsdag.

NRK - Igår: 13:54

Kongressleder: – Retorikken må tones ned

Leder for republikanerne i Representantenes hus, Mike Johnson, sier i en uttalelse at den politiske retorikken i landet har vært opphetet den siste tiden. – Retorikken må tones ned, sier han..

NRK - 05 jun 24 kl. 16:18

Representantenes hus stemte for sanksjoner mot ICC

Lovgiverne i Representantenes hus stemte tirsdag for å innføre sanksjoner mot Den internasjonale straffedomstolen ICC. Det skjedde etter at ICC nylig utstedte arrestordrer på Israels statsminister Benjamin Netanyahu og forsvarsminister Yoav Gallant på grunn av Gaza-krigen. Forslaget blir trolig ikke innført, skriver Politico.

NRK - 10 jul 24 kl. 04:43

Enda en kongressrepresentant ber Biden trekke seg

Den demokratiske kongressrepresentanten Mikie Sherrill ber president Joe Biden trekke seg som partiets presidentkandidat. Hun er den sjuende demokraten i Representantenes hus som offentlig har bedt Biden skrinlegge forsøket på å bli gjenvalgt som president, etter hans tafatte opptreden under debatten mot republikanernes presidentkandidat Donald Trump i slutten av juni..

NRK - 06 jul 24 kl. 02:04

Nok en folkevalgt ber Biden trekke seg fra presidentvalgkampen

Mike Quigley ber Joe Biden trekke seg fra høstens presidentvalgkamp. Han er den fjerde demokraten i Representantenes hus til å si det. – Vi skylder deg den største takknemlighet.

VG - 05 jul 24 kl. 15:03

– Jeg elsker presidenten, men nå er det på tide ...

Målingene er elendige, sponsorer trekker seg og nå frykter demokrater at Joe Biden vil ødelegge sjansen for å vinne tilbake flertallet i Representantenes hus..

NRK - 02 jul 24 kl. 19:29

Demokrat ber Biden trekke seg

Lloyd Doggett, som sitter i Representantenes hus for Texas, er den første demokraten som har gått ut og bedt Joe Biden trekke seg som presidentkandidat. – I motsetning til Trump, har Bidens førsteprioritet alltid vært vårt land. Med respekt ber jeg ham om å trekke seg, sier Doggett i en uttalelse.

E24 - 20 apr 24 kl. 19:54

Støttepakken til Ukraina godkjent i Representantenes hus

Etter måneder med krangel og stillstand har Representantenes hus vedtatt militærstøtte til Ukraina på 61 milliarder dollar..

Aftenposten - 20 apr 24 kl. 19:46

Representantenes hus har vedtatt ny hjelpepakke til Ukraina

Lørdag kveld norsk tid stemte et flertall i Representantenes hus for å vedta en ny hjelpepakke til Ukraina..

NRK - 20 apr 24 kl. 19:46

Flertall for Ukraina-støtte i Representantenes hus

Etter måneder med krangel og stillstand har Representantenes hus vedtatt militærstøtte til Ukraina på 61 milliarder dollar. I tillegg ble det godkjent støttepakker til Taiwan og Israel..

VG - 20 apr 24 kl. 19:47

Flertall for støttepakken til Ukraina på 61 milliarder dollar i Representantenes hus

Etter måneder med krangel og stillstand har Representantenes hus vedtatt militærstøtte til Ukraina på 61 milliarder dollar..

NRK - 20 apr 24 kl. 18:25

Debatten om Ukraina-støtten i gang i Kongressen

Representantenes hus skal lørdag stemme over hjelp til Ukraina, Israel og andre allierte. Etter en lang krangel samarbeider nå demokrater og republikanerne. Nyhetsbyrået AP beskriver debatten i forkant av avstemningen som alvorstung og målrettet.

NRK - 17 apr 24 kl. 17:33

AFP: Representantenes hus skal stemme over støttepakkene til Ukraina og Israel på lørdag

Speaker Mike Johnson sier ifølge AFP at Representantenes hus skal stemme over støttepakkene til Ukraina og Israel på lørdag..

NRK - 24 maj 24 kl. 04:22

– Netanyahu skal tale til Kongressen i USA

I USA skal Israels statsminister tale på et felles møte for de to kamrene i Kongressen, sier lederen for Representantenes hus, Mike Johnson. Å la Benjamin Netanyahu tale til Kongressen, vil være "et tydelig tegn på støtte til Israels regjering", sa Johnson. Det sa republikaneren Johnson i en tale han holdt ved Israels ambassade i går.

NRK - 08 maj 24 kl. 23:42

Ber om avstemming for å kaste speaker Mike Johnson

Den republikanske politikern Marjorie Taylor Green ber om at det skal stemmes over å kaste republikaneren Mike Johnson som speaker i Representantenes Hus, ifølge Reuters. Avstemningen vil trolig ikke gå i Greens favør, skriver New York Times..

NRK - 08 maj 24 kl. 23:42

Ba om avstemming for å kaste speaker Mike Johnson

Den republikanske politikeren Marjorie Taylor Green ba onsdag om at det skulle stemmes over å kaste republikaneren Mike Johnson som speaker i Representantenes hus, ifølge Reuters. Men forslaget ble raskt nedstemt. Republikanernes kongressleder Mike Johnson har vært i hardt vært da han bestemte seg for å trosse sine egne og vedta våpenstøtte til Ukraina sammen med Demokratene i april..

NRK - 03 maj 24 kl. 20:24

Amerikansk kongressmedlem siktet for bestikkelser

Amerikansk kongressmedlem Henry Cuellar og kona er pågrepet, anklaget for bestikkelser og hvitvasking. Cuellar, som er innvalgt i Representantenes hus fra Texas, sier både han og kona er uskyldige. Ifølge justisdepartementet i Washington mottok paret nesten 600.

NRK - 03 maj 24 kl. 20:24

Amerikansk kongressmedlem siktet for korrupsjon

Det amerikanske kongressmedlemmet Henry Cuellar og kona er pågrepet, anklaget for bestikkelser og hvitvasking. Demokraten Cuellar, som er innvalgt i Representantenes hus fra Texas, sier både han og kona er uskyldige. Ifølge justisdepartementet i Washington mottok paret nesten 600.

NRK - 07 jan 24 kl. 21:03

Kongressledere i USA ventes å kunngjøre et utkast til budsjettavtale

Kongressledere i USA skal ha blitt enige om hovedtrekkene i en budsjettavtale, melder flere amerikanske medier. CNN, MSNBC, Fox News og Punchbowl News melder alle om saken. De siterer anonyme kilder på at lederne i Senatet og Representantenes hus skal være enige om en avtale som gjør at USA unngår en nedstengning av offentlig virksomhet i slutten av januar og begynnelsen av august.

NRK - 07 jan 24 kl. 21:03

USA: Kongressledere skal være enige om budsjettavtale på 1,60 billioner dollar

Kongressledere i USA skal ha blitt enige om hovedtrekkene i en budsjettavtale, melder flere amerikanske medier. Axios og Reuters skriver at Demokratene og Republikanerne i Representantenes hus har blitt enige om en øvre budsjettramme på 1,59 billioner dollar. Det tilsvarer rundt 16,4 billioner norske kroner etter dagens kurs.

NRK - 07 jan 24 kl. 21:03

USA: Kongressledere skal være enige om budsjettavtale på 1,6 billioner dollar

Kongressledere i USA skal ha blitt enige om hovedtrekkene i en budsjettavtale, melder flere amerikanske medier. Axios og Reuters skriver at Demokratene og Republikanerne i Representantenes hus har blitt enige om en øvre budsjettramme som tilsvarer rundt 16.500 milliarder norske kroner etter dagens kurs.

NRK - 14 feb 24 kl. 00:53

Zelenskyj ber Kongressen om å vedta ny støttepakke

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj ber de folkevalgte i Representantenes hus om å vedta den nye pakken som blant annet inkluderer Ukraina-støtte. Tirsdag ble støttepakken vedtatt i Senatet. Den omfatter støtte både til Ukraina og Israel, og dessuten Taiwan.

NRK - 22 mar 24 kl. 17:59

Kongressen godkjenner budsjett i siste liten

Representantenes hus godkjente fredag et nytt budsjett og sendte det til Senatet, bare timer før statsapparatet delvis måtte stenges ned uten et budsjett. Med 286 stemmer mot 134 satte Representantenes hus punktum for en over seks måneder lang tautrekking om budsjettet for budsjettåret som startet 1. oktober.

NRK - 19 mar 24 kl. 14:33

Budsjettenighet i USA

Lederne for Representantenes hus og Senatet i USA sier de har kommet til en enighet som vil holde statsapparatet i gang ut budsjettåret. Mike Johnson, som er leder for Representantenes hus der det er republikansk flertall, og Chuck Schumer, leder for Senatet der det er demokratisk flertall, uttalte seg om avtalen tirsdag morgen. Avtalen må bankes gjennom før helgen for å unngå en nedstenging av det amerikanske statsapparatet.

VG - 25 apr 24 kl. 01:28

Arizonas folkevalgte stemte for å fjerne abortforbud fra 1864

Et flertall i Representantenes hus i Arizona vil fjerne et abortforbud fra 1864. Nå går saken videre til delstatssenatet..

NRK - 25 apr 24 kl. 00:54

Arizonas folkevalgte stemte for å fjerne abortforbud fra 1864

Et flertall i Representantenes hus i Arizona fjernet et abortforbud fra 1864 som kan tre i kraft neste måned. Nå går saken videre til delstatssenatet. Forbudet fra borgerkrigstiden ble vedtatt fjernet med 32 mot 28 stemmer.

NRK - 23 apr 24 kl. 20:38

Flertall for Ukraina-pakke i Senatet i USA

Det ble tirsdag flertall i Senatet om å fremme USAs støttepakke til Ukraina, melder Reuters. Avstemningen pågår fortsatt, men så langt har 65 stemt for og 12 mot. Forslaget trenger 60 stemmer for å få flertall.

NRK - 22 apr 24 kl. 23:25

Biden lover Zelenskyj å sende militær hjelp raskt

USA vil jobbe raskt for å levere militær hjelp til Ukraina i kampen mot Russlands invasjon, sa president Joe Biden i en samtale med Volodymyr Zelenskyj mandag. Ifølge en uttalelse fra Det hvite hus understreket Biden USAs «vedvarende forpliktelse» overfor Ukraina og at amerikanerne «raskt vil levere betydelige nye militære hjelpepakker for å dekke Ukrainas akutte behov på slagmarken og i luftforsvaret», så snart Senatet godkjenner en ventet bistandspakke og Biden selv signerer den. Det er ventet at Senatet vil behandle pakken, som er verdt 61 milliarder dollar, tirsdag.

Aftenposten - 21 apr 24 kl. 15:55

Zelenskyj om USA-hjelp: – Ukraina kan seire

Representantenes hus har endelig blitt enige om en historisk stor hjelpepakke til Ukraina på 680 milliarder kroner..

VG - 21 apr 24 kl. 00:47

Nærmere TikTok-forbud i USA

Representantenes hus har godkjent et lovforslag som kan tvinge TikTok ut av landet..

NRK - 20 apr 24 kl. 22:58

Fordømmer USAs militærstøtte til Israel

Det palestinske presidentskapet sa lørdag at godkjennelsen av milliarder av dollar i ny militærhjelp til Israel markerer en aggresjon mot det palestinske folk. Det melder Reuters. Lørdag stemte Representantenes hus i den amerikanske kongressen for å gi enorme beløp i støtte til Ukraina, Israel og Taiwan.

NRK - 20 apr 24 kl. 19:15

Flertall for TikTok-lov i USA

En lov som åpner for å forby Tiktok i USA hvis ikke eierselskapet Bytedance selger virksomheten, har fått flertall i Representantenes hus. Loven går dermed videre til Senatet for behandling. Lovforslaget gir Bytedance ett år på å selge Tiktok..

VG - 20 apr 24 kl. 19:19

Flertall for TikTok-lov i Representantenes hus

Nå skal senatet ta stilling til TikTok-loven..

E24 - 20 apr 24 kl. 19:20

Flertall for mulig Tiktok-forbud i Representantenes hus

Et nytt forslag åpner for forbud i USA om videotjenesten ikke blir solgt..

NRK - 13 mar 24 kl. 15:40

TikTok-forbud fikk flertall i Representantenes hus

Representantenes hus i USA har onsdag stemt over et lovforslag som vil tvinge TikTok til å kutte båndene til kinesiske eiere - eller bli forbudt i landet. Lovforslaget skal nå ha fått flertall, og sendes videre til senatet, hvor det skal stemmes over på nytt. I senatet er flere imot lovforslaget..

NRK - 20 apr 24 kl. 10:55

Kongressen i USA nærmer seg Ukraina-avgjørelse

Etter flere måneder med forsinkelser er Representantenes hus klar til å holde avstemning om flere titalls milliarder dollar i amerikansk militærhjelp til Ukraina og Israel, melder BBC. Mens støttepakken til Ukraina har møtt motstand fra republikansk side, har enkelte demokrater protestert mot mer våpenstøtte til Israel. Det er likevel ventet at begge skal stemmes over lørdag.

NRK - 19 apr 24 kl. 17:22

USA: Skal stemme over våpen hjelp og bistand til Ukraina og Israel

Representantenes hus vedtok fredag ettermiddag å sende en stor bevilgningspakke med våpen hjelp og bistand til Ukraina og Israel videre til endelig avstemning. Denne avstemningen vil avholdes lørdag. Videre amerikansk våpenstøtte til Ukraina har sittet fast i kongressen i flere måneder fordi mange republikanere ikke ønsker å gi mer støtte til krigen.

Dagbladet - 19 apr 24 kl. 01:58

«Zombie-dop»: Skylder på Kina

Et utvalg i Representantenes hus hevder i en ny rapport at Kina er «dypt involvert» i fentanylkrisen i USA..

NRK - 16 apr 24 kl. 03:13

Varsler separate støttepakker

Lederen for Representantenes hus, Mike Johnson (R), varsler separate støttepakker for Israel og Ukraina som skal stemmes over denne uken. Fra før er en støttepakke med en ramme på 95 milliarder dollar, omtrent én milliard kroner, vedtatt i senatet. Republikanerne vil ikke stemme over denne pakken samlet, men heller som separate pakker.

NRK - 08 mar 24 kl. 11:39

USA kan forby TikTok

Dersom et lovforslag blir vedtatt i Representantenes hus, kan TikTok bli forbudt – og 170 millioner amerikanere kan miste tilgangen til appen. Det var et soleklart flertall i energi- og handelskomiteen i Representantenes hus som stemte for lovforslaget torsdag, skriver NTB. TikTok er svært populært i USA, men også meget omstridt på politisk nivå.

NRK - 06 mar 24 kl. 22:42

Enighet om budsjettpakke i Representantenes hus

Representantenes hus vedtok onsdag et lovforslag som opprettholder finansieringen av store deler av det amerikanske statsapparatet. Det går nå videre til Senatet, der det må vedtas før fristen utløper fredag, melder NTB:.

NRK - 11 apr 24 kl. 19:30

USAID: Hungersnød er nå et faktum i Gaza

Palestinerne nord på Gazastripen opplever nå hungersnød, sier lederen for amerikanske USAID, Samantha Powers. FN advarte i midten av mars om at 1,1 millioner palestinere i Gaza sto på randen av hungersnød. Powers slår nå fast at hungersnød alt er et faktum.

NRK - 18 jan 24 kl. 22:59

Kongressen i USA har vedtatt en avtale som hindrer nedstenging av det amerikanske statsapparatet

Representantenes hus i den amerikanske kongressen har stemt for en avtale som hindrer nedstenging av det amerikanske statsapparatet fram til mars. Avtalen ble først vedtatt av Senatet torsdag og ble deretter oversendt til Representantenes hus som vedtok den noen timer senere. Avtalen kom i grevens tid, for ved midnatt natt til fredag går en rekke etater tom for penger.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com