Senatet

Fredag, 07 Mai, 19:08

Nyheter om Senatet

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - I førrgår: 10:07

Eksstatsråd langer ut mot Bolsonaro

President Jair Bolsonaro har bidratt til kollaps i helsevesenet og forverret pandemien i Brasil, sa hans tidligere helseminister Luiz Henrique Mandetta under en høring i Senatet tirsdag. Mandetta gikk av i april i fjor etter uenigheter med Bolsonaro..

NRK - 30 april 21 kl. 04:29

Strengere valglov i Florida

Republikanerne i Senatet i Florida har godkjent et lovforslag som blant annet vil gjøre det vanskeligere å forhåndsstemme, skriver New York Times. Det er ventet at delstatens guvernør, republikaneren Ron DeSantis vil godkjenne forslaget..

NRK - 22 april 21 kl. 23:51

Ny lov mot hatkriminalitet i USA

Senatet har vedtatt en lov som skal gjøre det lettere for politiet i USA å etterforske hatkriminalitet mot asiatisk-amerikanere. Denne typen hatkriminalitet har økt kraftig i forbindelse med koronapandemien. Over 3.

NRK - 22 april 21 kl. 18:02

Vil gjere Washington D.C. til stat

Eit fleirtal i representantane sitt hus i USA har stemt for å gjere Washington D.C. til den femtifyrste delstaten i landet, melder Reuters.

VG - 21 april 21 kl. 03:10

Joe Biden om Floyd-avgjørelse: – Kan være et øyeblikk for betydelig endring

USAs president Joe Biden og visepresident Kamala Harris ber Senatet om å godkjenne en omfattende politireform etter at den tidligere politimannen Derek Chauvin ble funnet skyldig i drap..

NRK - 16 april 21 kl. 18:17

Gransking av koronarespons i Brasil

Senatet i Brasil starter gransking av regjeringens håndtering av koronapandemien. Det er ventet hard kritikk av president Jair Bolsonaro. Det totale dødstallet i landet har passert 360.

E24 - 08 mars 21 kl. 15:22

Wall Street på vei mot blandet åpning før krisepakke godkjennes

Pilene peker i ulike retninger kort tid før børsåpning, på første handelsdag etter Joe Bidens krisepakke i Senatet ble godkjent i Senatet..

E24 - 08 mars 21 kl. 15:22

Flatt på Wall Street før krisepakke godkjennes

Pilene peker i ulike retninger kort tid etter børsåpning på det som er første handelsdag etter Joe Bidens krisepakke i Senatet ble godkjent i Senatet..

E24 - 06 mars 21 kl. 18:33

Senatet har godkjent krisepakke verdt 16.000 milliarder kroner

Med knapt flertall har Senatet i USA godkjent president Joe Bidens krisepakke..

Dagbladet - 11 april 21 kl. 05:43

Brutal tirade: «Denne dumme drittsekken»

På et lukket møte for republikanere på Mar-a-Lago holdt ikke USAs forrige president, Donald Trump, seg til manukriptet. I stedet gjentok han løgnen om at valget ble stjålet og gikk til et voldsomt angrep på republikanernes leder i Senatet, Mitch McConnell..

NRK - 05 mars 21 kl. 04:50

Michelle Obama ber om ny vallov

Tidlegare førstedame i USA, Michelle Obama, ber Senatet vedta nye vallover som skal sikre alle amerikanarar høve til å stemme ved val. Ho oppfordrar Senatet til å stanse forslag frå republikanerane som vil gjere det vanskelegare å stemme..

NRK - 05 mars 21 kl. 03:34

Utsetter krisepakkevedtak i Senatet

Republikanere i Senatet i USA har klart å forsinke debatten rundt president Joe Bidens nye krisepakke på 1900 milliarder dollar. De krever opplesning av hele forslaget, noe som vil forsinke krisepakken i mange timer, skriver Washington Post..

NRK - 05 mars 21 kl. 03:34

Utset krisepakkevedtak i Senatet

I USA er Senatet si behandling av president Joe Biden si krisepakke på 1900 milliardar dollar, forseinka med fleire timer. Republikanarane har kravd at heile lovforslaget på over 500 sider skal lesast opp, skriv Washington Post..

NRK - 04 mars 21 kl. 23:50

Senatet tar opp Bidens krisepakke

I USA har Senatet stemt for å åpne debatten om president Joe Bidens koronakrisepakke på 1900 milliarder dollar. Kongressen er splittet i saken, men vedtaket om å åpne debatten gikk gjennom med visepresident Kamala Harris' dobbeltstemme.

Dagbladet - 08 april 21 kl. 05:17

- Sa det ikke veldig kunstnerisk

Republikanernes leder i Senatet, Mitch McConnell, har gått hardt ut og advart selskaper som Coca-Cola og flyselskapet Delta. Nå går han tilbake på egen påstand..

NRK - 03 mars 21 kl. 06:25

Trekker nominasjon av budsjettsjef

President Joe Bidens har trukket nominasjonen av Neera Tanden som budsjettsjef i Det hvite hus etter motstand fra Senatet.Tanden var forut for avstemningen i Senatet kommet i hard vind etter å ha lagt ut en rekke kontroversielle meldinger på Twitter..

NRK - 02 mars 21 kl. 02:12

Cardona ny utdanningsminister i USA

Senatet i USA har bekreftet Miguel Cardona som Biden-regjeringens nye utdanningsminister. Cardona (45) er tidligere lærer i det offentlige utdanningssystemet. Han ble godkjent med 64 mot 33 stemmer i avstemningen i Senatet..

NRK - 06 april 21 kl. 04:27

Chile utsetter folkeavstemning

Senatet i Chile har vedtatt å utsette folkeavstemmingen over ny grunnlov i fem uker på grunn av koronapandemien. Valget skulle ha blitt holdt søndag, men ble satt på vent etter at president Sebastian Pinera foreslo en utsettelse for om lag en uke siden..

NRK - 05 april 21 kl. 18:53

Republikaner ber folk ta vaksine

Republikanernes leder i Senatet, Mitch McConnell, oppfordrer alle amerikanere til å takke ja til koronavaksine. Han reagerer på at spesielt mange menn som sympatiserer med partiet hans sier de ikke vil ha vaksinen, eller at pandemien er overdrevet..

NRK - 22 jan. 21 kl. 16:23

Senatet får Trump-saken mandag

Riksretttstiltalen mot USAs tidligere president Donald Trump sendes fra Representantenes Hus til Senatet på mandag. Det bekrefter Demokratenes flertallsleder Chuck Schumer. Det er ennå ikke bestemt når selve riksrettssaken skal holdes i Senatet..

NRK - 27 feb. 21 kl. 08:14

Krisepakke går videre til Senatet

President Joe Bidens økonomiske handlingsplan på 1.900 milliarder dollar er godkjent i Representantenes hus, melder CNN. Ifølge president Biden skal krisepakken gjenreise økonomien etter koronapandemien.

NRK - 25 feb. 21 kl. 19:17

Granholm blir USAs energiminister

Senatet har godkjent norskættede Jennifer Granholm som USAs nye energiminister. Granholm, som tidligere har vært guvernør i Michigan, ble godkjent med 64 mot 35 stemmer i Senatet. Granholm har skandinaviske aner med norsk farmor og svensk farfar..

NRK - 14 jan. 21 kl. 02:46

Biden håper Senatet kan balansere

Påtroppende president Joe Biden sier en uttalelse onsdag kveld at han håper Senatet kan behandle både en riksrettssak og «andre viktige saker». Biden tar ikke stilling til om Senatet bør dømme Donald Trump i henhold til riksrettstiltalen..

NRK - 13 jan. 21 kl. 23:29

Varsler avstemning i Senatet

Det vil bli avholdt en egen avstemning i Senatet om Donald Trump skal nektes å stille til valg igjen dersom han blir dømt i riksrettssaken. Det sier Demokratenes leder i Senatet Chuck Schumer, ifølge nyhetsbyrået Reuters..

NRK - 07 jan. 21 kl. 03:33

Jon Ossoff vant valget i Senatet

Georgia-demokraten Jon Ossoff vant sitt valg i Senatet. Hans seier gjør ham til den yngste amerikanske senatoren med sine 33 år, og gir demokratene kontroll over Senatet når Joe Biden tar over som president, melder nyhetsbyrået AP..

NRK - 19 mars 21 kl. 09:40

Burns godkjent som CIA-sjef

Senatet i USA har enstemmig godkjent William Burns som ny sjef for etterretningstjenesten CIA. Han har tjenestegjort i USAs utenrikstjeneste i 33 år, blant annet som Russland-ambassadør. Burns var viseutenriksminister under president Barack Obama..

Aftenposten - 09 feb. 21 kl. 23:12

Senatet har talt: Saken mot Trump er lovlig

Et flertall i det amerikanske Senatet har dermed avvist argumentet til Donald Trumps advokater, om at riksrettssaken er….

NRK - 16 mars 21 kl. 20:30

Vil ta miljøvern inn i grunnloven

Nasjonalforsamlingen i Frankrike har med stort flertall stemt for et lovforslag om å innlemme miljøvern og klimakamp i grunnloven. 391 representanter i nasjonalforsamlingen stemte for 47 stemte mot. Senatet skal behandle saken i mai..

NRK - 15 mars 21 kl. 23:51

USAs nye innenriksminister godkjent

Kongressrepresentant Deb Haaland er av Senatet godkjent som USAs nye innenriksminister. Haaland blir den første fra USAs urfolk som leder det mektige departementet med ansvar for føderale landområder, nasjonalparker og urbefolkningen..

NRK - 04 feb. 21 kl. 19:41

Ber Trump vitne i Senatet

Demokratene i Representantenes hus har formelt bedt Donald Trump om å vitne under ed når riksrettssaken mot ham starter i Senatet neste uke. Trump er tiltalt for å ha oppildnet en folkemengde i forkant av stormingen av Kongressen 6. januar..

NRK - 30 des. 20 kl. 05:44

Ber Senatet overkjøre Trump-veto

Republikanarane sin mektige leiar i Senatet, Mitch McConnell, trassar president Donald Trump og ber Senatet overkøyre vetoet hans mot forsvarsbudsjettet. Trump har svara på Twitter og seier at partiet treng nye leiarar..

NRK - 03 feb. 21 kl. 01:42

Mayorkas godkjent av Senatet

Senatet i USA har bekreftet president Joe Bidens valg av cubanskfødte Alejandro Mayorkas som landets nye minister for innenlands sikkerhet. 57 senatorer stemte tirsdag for Mayorkas og 43 stemte imot..

NRK - 06 mars 21 kl. 21:39

Biden hyller vedtak om krisepakke

President Joe Biden sier han er svært fornøyd etter at Senatet lørdag godkjente en enorm korona-krisepakke for innbyggere og næringsliv. Ifølge presidenten betyr dette at de fleste amerikanere vil få utbetalt 1.400 dollar i økonomisk støtte om kort tid..

NRK - 06 mars 21 kl. 21:39

Biden fornøyd med krisepakke

President Joe Biden sier han er svært fornøyd etter at Senatet lørdag godkjente en enorm korona-krisepakke for innbyggere og næringsliv. Ifølge presidenten betyr dette at de fleste amerikanere vil få utbetalt 1400 dollar i økonomisk støtte om kort tid..

NRK - 06 mars 21 kl. 18:27

Har vedtatt korona-krisepakke

Senatet i USA vedtok lørdag president Joe Bidens korona-krisepakke på 1.900 milliarder dollar..

NRK - 06 mars 21 kl. 18:27

Har godkjent korona-krisepakke

Senatet i USA vedtok lørdag president Joe Bidens korona-krisepakke på 1.900 milliarder dollar. Pakken har vært presidentens viktigste sak etter valget.

Aftenposten - 06 mars 21 kl. 18:33

Senatet har godkjent krisepakke verdt 16.000 milliarder kroner

Utslitte senatorer har med knapt flertall godkjent president Joe Bidens krisepakke, som legger opp til enorm offentlig….

NRK - 06 mars 21 kl. 18:27

Godkjente korona-krisepakke i USA

Senatet i USA vedtok lørdag president Joe Bidens korona-krisepakke på 1.900 milliarder dollar. Pakken har vært presidentens viktigste sak etter valget.

NRK - 06 mars 21 kl. 03:17

Enige om penger til arbeidsløse

I USA er politikerne blitt enige om hvor mye penger arbeidsløse skal få i støtte. Etter ni timers debatt var vedtaket klart. Senatet fortsetter nå behandlingen av president Joe Bidens korona-krisepakke..

NRK - 05 mars 21 kl. 04:50

Michelle Obama roser ny valglov

Tidligere førstedame i USA, Michelle Obama, ber Senatet vedta en ny valglov som betyr at det skal bli lettere å registrere og å avgi stemme via post. Også personer med kriminelt rulleblad skal få tilbake retten til å stemme..

NRK - 26 jan. 21 kl. 18:24

Blinken godkjent av Senatet

Antony Blinken er godkjent er godkjent av Senatet som USAs utenriksminister..

NRK - 03 mars 21 kl. 10:57

Åpner for henrettelse ved skyting

Senatet i South Carolina i USA har stemt for å innføre skyting, i tillegg til elekstrisk stol, som lovlig henrettelsesmetode. Årsaken er at delstaten for tiden ikke kan henrette noen fordi de ikke har medikamentene som brukes til giftsprøytene..

E24 - 03 mars 21 kl. 06:47

Biden trekker sin nominerte budsjettsjef-kandidat

President Joe Biden har trukket nominasjonen av Neera Tanden som budsjettsjef i Det hvite hus etter motstand fra Senatet..

NRK - 03 mars 21 kl. 04:55

Bidens regjering framleis halvtom

Over ein månad etter presidentskiftet i USA er taburettane i Joe Biden si regjering ikkje fylte. Berre 12 av 23 nominasjonar er godkjende i Senatet. Farten på utnemningane er den treigaste i moderne tid, ifølgje nyheitsbyrået AP..

Aftenposten - 26 jan. 21 kl. 06:28

Riksrettstiltalen mot Trump overlevert til Senatet

Riksrettstiltalen mot tidligere president Donald Trump ble mandag formelt overlevert Senatet i en seremoni i Kongressen….

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt