CNN

Tuesday, 07 December, 23:21

Nyheter om CNN

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 30 okt 21 kl. 08:33

Reisemålliste: Noreg på 2.-plass

Lonely Planet har lista opp dei beste reisemåla for 2022 i ny bok. I den nye boka listar dei opp topp ti byar, regionar og land, skriv CNN. På topp 10-lista over beste land å reisa til, er Noreg på ein 2.

NRK - 06 aug 21 kl. 02:40

CNN sparket uvaksinerte ansatte

CNN har sparket tre ansatte som kom på jobb uten å være vaksinert mot koronavirus. Det fremkommer i et internt notat som CNN-sjef Jeff Zucker sendte til ansatte torsdag. Han minnet de ansatte på at koronavaksinasjon er obligatorisk for ansatte som vil være på kontoret eller på oppdrag der de kan komme i kontakt med andre ansatte.

NRK - 08 nov 21 kl. 16:58

Mer enn 250 millioner smittet

På verdensbasis er det nå registrert over 250 millioner smittede personer med koronaviruset, melder Johns Hopkins-universitet. 5.049.

NRK - 06 nov 21 kl. 09:02

Minst 84 drept i Sierra Leone

Minst 84 personer ble fredag drept da en drivstofftank eksploderte i Freetown i Sierra Leone, melder CNN. Ifølge en representant for myndighetene i landet skal flere personer være kritisk skadd etter eksplosjonen, skriver nyhetskanalen. Flere skadde har blitt fraktet til sykehus, og redningsoperasjonen på stedet er avsluttet.

NRK - 01 nov 21 kl. 04:07

Bryllupsgjester skutt pga. musikk

Tre gjester i et bryllup i Surkh Rod i Nangarhar-provinsen i Afghanistan ble skutt fredag, tilsynelatende fordi de spilte musikk som lokale Taliban-medlemmer mislikte. Taliban-talsmann Zabiullah Mujahid sier ifølge CNN at de ikke hadde rett til å drepe noen på grunn av musikkvalg, men at de skulle ha forsøkt å overtale bryllupsgjestene til å droppe musikken..

NRK - 01 nov 21 kl. 03:52

1500 flyvninger avlyst i USA

Flyselskapet American Airlines har kansellert mer enn 1500 flyvninger siden fredag på grunn av værproblemer og mangel på personell. Bare på søndag ble over 600 flyvninger avlyst. En av årsakene til personellmangelen er at selskapet har førtidspensjonert mange ansatte, skriver CNN..

NRK - 31 okt 21 kl. 17:17

Første koronatilfelle på Tonga

På Tonga, en liten øystat i det sørlige Stillehavet, oppdaget fredag sitt første tilfelle av koronaviruset, skriver CNN. Kongedømmet, som består av 172 små øyer, har litt over 100.000 innbyggere.

NRK - 30 okt 21 kl. 00:54

Vaksinemotstand tapte i høyesterett

Høyesterett i USA har avvist å blokkere en lov i delstaten Maine som krever at visse helsearbeidere må være fullvaksinert mot koronaviruset. En gruppe helsearbeidere hevder at vaksinepåbudet er i strid med religionsfriheten i grunnloven, skriver CNN..

NRK - 30 aug 21 kl. 03:23

USA undersøker om sivile ble drept

Kilder opplyser til CNN at så mange som ni sivile ble drept da USA utførte et droneangrep mot en bil med eksplosiver i Kabul. USA mener et angrep ble avverget. USA har bekreftet at de utførte et droneangrep og sier det avverget en umiddelbar trussel.

NRK - 28 okt 21 kl. 02:07

Taiwan stoler på USAs støtte

Taiwans president Tsai Ing-wen bekrefter at USA har styrker på Taiwan og sier hun stoler på amerikanerne vil hjelpe til om Kina skulle forsøke å invadere øya. Hun fremhever videre et «bredt samarbeid med USA med mål om å sikre vår defensive kapasitet» i et intervju med CNN, ifølge NTB..

NRK - 24 okt 21 kl. 21:56

Tidlegare fått klager på sikkerheit

Den assisterande regissøren på filmsettet «Rust», og som gav skytevåpenet til Alec Baldwin, har tidlegare fått klager på sikkerheit under to produksjonar i 2019. Det seier to personar som jobba tett på vedkommande til CNN. Klagane inneheldt blant anna ignorering av sikkerheitsprotokollar for bruk av våpen..

NRK - 24 okt 21 kl. 21:56

Fleire klager på film-sikkerheit

Den assisterande regissøren på filmsettet «Rust», som gav skytevåpenet til Alec Baldwin, har tidlegare fått klager på ignorering av sikkerheitsprotokollar for våpen under to produksjonar i 2019. Det seier personar som jobba tett på han til CNN..

Aftenposten - 22 okt 21 kl. 17:34

En presset Biden holdt folkemøte. Dette sa han om klima og Taiwan.

Joe Biden møtte velgere på et folkemøte i regi av CNN. Han antydet nyheter om Taiwan og spådde om bensinprisene..

NRK - 22 okt 21 kl. 04:50

Mislykket test av hypersonisk våpen

Det amerikanske forsvarsdepartementet opplyser at landets nyeste hypersoniske våpentest feilet. Det innebærer at USA er satt tiltake i kappløpet med Kina og Russland om å utvikle slike våpen. Det var en nøkkelkomponent i oppskytingen som feilet, melder CNN..

NRK - 21 okt 21 kl. 11:00

Koronasmitten stiger i Europa

Verdens helseorganisasjon kunngjorde denne uken at det er satt en milliard vaksinedoser i Europa. Men i mange land er vaksinasjonsgraden fortsatt lav, og den siste uken er det registrert en smitteøkning på 7 prosent i Europa, skriver NTB. Mye av smitteøkningen er registrert i Øst-Europa, blant annet i Russland, Romania, Slovenia og Bulgaria.

NRK - 20 okt 21 kl. 21:49

Politiet har funnet eiendeler

Brian Laundrie (23), kjæresten til avdøde Gabby Petito (22), har vært ettersøkt av politiet siden han forsvant fra foreldrenes hjem, ikke lenge etter at Petito ble meldt savnet den 11. september. Onsdag melder politiet i Florida at de har funnet noen av eiendelene til Laundrie i en park i Florida.

NRK - 20 okt 21 kl. 21:49

Politiet har funnet gjenstander

Brian Laundrie (23), kjæresten til avdøde Gabby Petito (22), har vært ettersøkt av politiet siden han forsvant fra foreldrenes hjem, ikke lenge etter at Petito ble meldt savnet den 11. september. Onsdag melder politiet i Florida at de har funnet «gjenstander» i en park i Florida der de søkte etter Laudrie.

NRK - 19 okt 21 kl. 07:02

Lov for å straffe foreldre

Foreldre i Kina som har barn med «veldig dårleg oppførsel» eller utføre forbytingar kan bli straffa, føreslår ei ny lov. Det skriv CNN. I utkastet til den nye lova står det at om aktor finne dårleg eller kriminell oppførsel hos barn, vil føresette vil bli irettesett og beordra til å gjennomføre eit rettleiingsprogram for familieopplæring.

NRK - 16 okt 21 kl. 19:03

Små, myke leker til jul

Internasjonal frakt med standard shipping-containere har blitt så dyrt at leketøysprodusenter i USA nå tar grep. For å få mest mulig ut av hver container, satser flere selskaper på små og myke leker til jul, skriver CNN. Ifølge en bransjeorganisasjon lages 85 prosent av leker som selges i USA i Kina.

NRK - 15 okt 21 kl. 07:28

Rekordhøge sjølvmordstal blant barn

Sjølvmord blant japanske skuleelevar er rekordhøg, skriv CNN. Japan registrerte 415 sjølvmord blant skuleelevar i alderen 6 til 18 år i løpet av skuleåret 2020. Det er det høgaste talet sidan 1974, då Japan byrja å registrere sjølvmorda.

NRK - 15 okt 21 kl. 03:26

Bill Clinton er lagt inn på sykehus

USAs tidligere president Bill Clinton er lagt inn på sykehus, melder CNN..

NRK - 08 okt 21 kl. 02:05

Flere skadd i togulykke i Tunisia

Minst 33 personer skal være skadd etter en kollisjon mellom to persontog sør i Tunisia torsdag kveld, ifølge nyhetskanalen TAP. Det er iverksatt undersøkelser for å finne årsaken til ulykken, skriver CNN..

Klartale - 07 okt 21 kl. 09:58

Vil han stille på nytt?

Da valgresultatet var klart, nektet Trump å akseptere det. Nå mistenker mange at han vil stille til valg på nytt.2020 var ikke første gang et amerikansk valg blir dramatisk.

Dagbladet - 07 okt 21 kl. 09:06

Langer ut mot Clinton

I et intervju på CNN langer Monica Lewinsky ut mot tidligere president Bill Clinton..

NRK - 06 okt 21 kl. 09:56

Fraktet våpen på kommersielle fly

Etiopia har brukt Ethiopian Airlines til å frakte våpen til og fra nabolandet Eritrea under Tigray-konflikten, ifølge CNN. Det er første gang en slik våpenhandel mellom de tidligere fiendene er blitt dokumentert under krigen. Ifølge eksperter utgjør dette et brudd på internasjonal luftfartslov, som forbyr frakt av våpen til militært bruk på sivile fly..

NRK - 03 okt 21 kl. 13:13

Milliard-erstatning til urfolksbarn

Den føderale domstolen i Canada dømte denne uka kanadiske myndigheter til å betale erstatninger på opptil 270.000 kroner til pårørende og barn i urfolksnasjoner som tidligere satt under offentlig omsorg på kanadiske internater. Det er fortsatt uklart hvor mange som anses som berørte: Urfolkenes egne organisasjoner har beregnet at så mange som over 50.

NRK - 03 okt 21 kl. 11:06

Overgrep i den franske kirken

Flere tusen prester og geistlige i den katolske kirken i Frankrike har siden 1950 begått overgrep mot barn. Det er konklusjonen på en undersøkelse gjort av en uavhengig kommisjon som ble nedsatt i 2018. Rapporten kommer ut tirsdag, men allerede nå avslører lederen for kommisjonen, Jean-Marc Sauve, resultatet av arbeidet til nyhetsbyrået AFP.

NRK - 01 sep 21 kl. 06:57

Oljesøl på vei til Kypros

Oljesøl på størrelse med New York har spredt seg i Middelhavet, og nærmer seg øya Kypros, melder CNN. Sølet stammer fra Syrias største oljeraffineri. Forrige uke sa syriske myndigheter at det hadde vært lekkasje i en tank med 15.

NRK - 29 sep 21 kl. 07:58

Legger opp - vil bli president

Den filippinske bokseren Manny Pacquiaos har vært i ringen for siste gang, kunngjør han på Facebook. Neste år stiller han som presidentkandidat. – Det er vanskelig å akseptere at min tid som bokser er over.

NRK - 26 aug 21 kl. 07:53

Født på fly: Kalles «Reach»

En jente født på et amerikansk militært evakueringsfly på vei til Ramstein flybase i Tyskland lørdag, har fått navnet «Reach» etter kallesignalet til flyet. Det sier Natos øverstkommanderende i Europa, Tod Wolters ifølge CNN. Piloten på flyet gikk ned i høyde for å øke lufttrykket i flyet, noe som bidro til å stabilisere og redde morens liv, skriver CNN..

VG - 24 aug 21 kl. 17:36

CNN og Reuters: Joe Biden vil ikke forskyve uttrekningen fra Afghanistan

Tross store protester fra flere allierte land, vil USAs president Joe Biden fortsatt trekke amerikanerne ut av Afghanistan 31. august, melder CNN og Reuters..

NRK - 21 sep 21 kl. 15:46

Må bevisa at han ikkje er nye Trump

CNN skriv at Joe Biden på sin første generalforsamling i FN må bevisa at han ikkje berre er ein ny Donald Trump. Tysdag skal han tala på FNs generalforsamling i New York. Han har lova meir internasjonalt samarbeid, og verdsleiarar vil spissa øyro når han talar..

NRK - 21 sep 21 kl. 09:53

Lege saksøkt for å ha utført abort

Ein lege i Texas i USA har blitt saksøkt for å ha utført ein abort for ei kvinne som var meir enn seks veker gravid. Legen, Alan Braid, innrømma å ha utført aborten, og seier han forstod det kunne få juridiske konsekvensar. – Eg gjorde det fordi eg hadde ei omsorgsplikt overfor denne pasienten, som eg har for alle pasientar, og fordi ho har ein grunnleggande rett til å få denne omsorga, seier Braid ifølge CNN.

NRK - 19 sep 21 kl. 23:52

Komiker Chris Rock koronasmittet

Den amerikanske komikeren Chris Rock (56) opplyste søndag at han har testet positivt på koronaviruset, og oppfordrer folk til å ta vaksinen. Hei folkens, jeg har nettopp fått vite at jeg har korona, tro meg du vil ikke ha dette. Bli vaksinert, skriver han på Twitter.

NRK - 19 sep 21 kl. 00:13

Romturister returnerer til jorden

Romkapselen «Crew Dragon» som har vært på reise i tre dager i verdensrommet med fire turister er ventet å returnere til jorden natt til søndag. Den skal etter planen lande i havet utenfor kysten i Florida, der det vil være en flåte som er i beredskap, skriver CNN..

NRK - 17 sep 21 kl. 19:50

Ny studie: Moderna mest effektiv

Ein ny studie av dei tre koronavaksinane Moderna, Pfizer og Janssen, viser at Moderna sin vaksine er noko meir effektiv i å hindre at folk blir lagt inn på sjukehus. Det skriv CNN. Moderna gir 93 prosent vern mot sjukehusinnlegging, medan Pfizer gir 88 prosent og Janssen 71 prosent.

NRK - 17 sep 21 kl. 14:24

Biden åpner for sanksjoner

USAs president Joe Biden har signert en ordre som åpner for sanksjoner mot Etiopia, Eritrea og alle andre aktører i Tigray-konflikten. Ordren blir signert samtidig som det kommer stadige rapporter om massakre og overgrep i Tigray-regionen. Biden-administrasjonen er forberedt på å innføre sanksjonene hvis ikke partene opptrer på en måte som kan sikre en forhandlet våpenhvile og uhindret tilgang for humanitær hjelp, opplyser en tjenestemann til CNN.

NRK - 17 sep 21 kl. 04:35

Styrket sikkerhet i Washington

Sikkerheten er styrket i Washington D.C. før en demonstrasjon til støtte for de siktede etter stormingen av Kongressen 6.

NRK - 14 sep 21 kl. 08:44

112.000 straumlause etter orkan

Rundt klokka 1.30 lokal tid trefte orkanen «Nicholas» land i delstaten Texas i USA. Den fører med seg sterk vind på 33,5 meter i sekundet og kraftig nedbør.

Aftenposten - 11 sep 21 kl. 11:15

Det var en perfekt morgen i New York. 16 minutter senere lød et voldsomt brak.

Video: AP, CNN, Sarasota County Schools, Transportation Security Administration.

NRK - 09 sep 21 kl. 15:44

Offentleg tilsette må vaksinerast

Det blir obligatorisk for alle offentlege tilsette i USA å ta koronavaksinen. Det vil president Joe Biden kunngjere torsdag, skriv CNN. Dei offentlege tilsette vil ikkje kunne ha moglegheit for å bli regelmessig testa for korona for å unngå vaksinekravet.

NRK - 09 sep 21 kl. 15:44

Statleg tilsette må vaksinerast

Det skal no bli obligatorisk for alle statleg tilsette i USA å ta koronavaksinen. Det vil president Joe Biden kunngjere torsdag, skriv CNN. Dei vil ikkje lenger ha moglegheit for å bli regelmessig testa for korona for å unngå vaksinekravet.

NRK - 09 sep 21 kl. 13:08

Taliban har tillate evakuering

Rundt 200 personar har fått lov til å gå om bord eit fly frå Kabul til Qatars hovudstad Doha, skriv CNN. Blant dei evakuerte skal vere amerikanarar. Dette er første gong eit fly har fått lov til å lette etter at USA trakk seg ut av landet, skriv AFP.

NRK - 09 sep 21 kl. 13:08

200 i fly frå Kabul til Doha

Rundt 200 personar har fått lov til å gå om bord eit fly frå Kabul til Qatars hovudstad Doha, skriv CNN. Blant dei evakuerte skal vere amerikanarar. Dette er første gong eit fly har fått lov til å lette etter at USA trakk seg ut av landet, skriv AFP.

Dagbladet - 06 sep 21 kl. 06:30

- Blir ikke å se

Ifølge kilder til CNN ønsker ikke Melania Trump seg tilbake i Det hvite hus, dersom ektemannen skulle bli valgt som president for neste periode..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt