CNN

Sunday, 14 August, 12:35

Nyheter om CNN

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 22 timer siden

FBI-agentar utsett for hets etter Mar-a-Lago-ransaking

Etter FBI ransaka tidlegare president Donald Trump sin eigedom Mar-a-Lago i Florida, har FBI starta etterforsking av rekordmange trugslar mot byrået, skriv avisa CNN. Trugslane er retta mot enkelte FBI-agentar og FBI sine eigedommar. Også FBI-agentar som var involvert i ransakinga av Trump sin eigedom har fått trugslar, ifølge ei kjelde til CNN.

NRK - I førrgår: 18:33

CNN: Dokumentbeslag på Mar-a-lago også i juni

Etter FBI-aksjonen mot Donald Trumps luksusresidens tirsdag, har det kommet opplysninger om at føderale agenter også besøkte anlegget i juni. Ifølge CNN hentet agentene den gang ut flere graderte dokumenter fra Trumps kjeller. Fem måneder tidligere ble 15 kasser med dokumenter hentet ut av eiendommen.

NRK - 03 aug 22 kl. 14:53

Biden vil verna tilgangen til abort i USA

USAs president Joe Biden skal onsdag signera ein presidentordre som tar sikte på å sikra moglegheita for abort. Det melder både The Guardian og CNN. Ordren kjem etter at USAs høgsterett fjerna den konstitusjonelle retten til abort.

NRK - 01 aug 22 kl. 12:46

CNN: Pelosi er ventet å besøke Taiwan

Speaker for Representantenes hus, Nancy Pelosi, er ventet å besøke Taiwan. Det oppgir amerikanske og taiwanske kilder til CNN..

NRK - 27 jul 22 kl. 20:49

CNN: USA tilbyr å bytte dømd russar mot to amerikanarar

Biden administrasjonen har tilbode å bytte den dømde russiske våpenhandlaren Viktor Bout, mot å sleppe laus dei to amerikanarane Brittney Griner og Paul Whelan. Det seier kjelder til den amerikanske nyheitskanalen CNN. I 2020 vart amerikanaren Paul Whelan dømt til fengsel i 16 år for spionasje..

Klartale - 25 maj 22 kl. 11:03

Det hvite hus flagger på halv stang for ofrene

Biden er nettopp tilbake i USA etter en reise i Asia. Han holdt en tale tirsdag kveld.– Når, i Guds navn, skal vi stå opp mot våpenlobbyen, spurte han i talen.

NRK - 17 jul 22 kl. 19:13

CNN: Rapport skisserer flere feil etter skoleskyting

En foreløpig rapport fra en komite i Representantenes hus forteller om flere feil fra flere enheter etter skoleskytingen i Uvalde i Texas, skriver CNN, som har fått tilgang til dokumentet. Ifølge kanalen inkluderer dette politiets respons, skolen, gjerningspersonens familie, og sosiale medier. Familiene til ofrene etter skytingen skal møte komiteen i dag for å diskutere rapporten.

VG - 10 timer siden

Amerikanske medier: Trump-advokat hevdet alle dokumenter var innlevert

Donald Trumps advokat sa i juni at alle de graderte dokumentene var levert inn fra Mar-A-Lago, ifølge The New York Times og CNN. Drøye to måneder senere banket FBI på døren..

NRK - Igår: 08:25

Bidens klima- og helseplan godkjent i Kongressen

Eit fleirtal i Representantenes hus i USA har godkjend president Joe Bidens klima- og helseplan, skriv CNN. Planen blei søndag godkjend i Senatet, og er nå klar for Bidens endelege signering. Avtalen kan bli den størske klimapakka i USA si historie, med nasjonale utsleppskutt på 40 prosent innan 2030, ifølge demokratane.

NRK - Igår: 08:25

Bidens klima- og helseplan godkjent av Kongressen

Eit fleirtal i Representantanes hus i USA har godkjend president Joe Bidens klima- og helseplan «Inflation Reduction Act», skriv CNN. 220 stemte for, og 207 stemte mot langs partilinjene. Fire republikanarar avstod frå å stemma.

NRK - I førrgår: 11:07

Olivia Newton-john får statlig gravferd i Australia

Familien til den australske skodespelaren og sangaren Olivia Newton-John har takka ja til statleg gravferd i Australia, skriv CNN. Kunngjerdinga kom frå Australias statsminister Dan Andrews, som fortel at gravferda vil bli meir som ein konsert. Det var niesa til Newton-John, Tottie Goldsmith, som takka ja på vegne av familien.

NRK - I førrgår: 11:07

Olivia Newton-John får statleg gravferd i Australia

Familien til den australske skodespelaren og songaren Olivia Newton-John har takka ja til statleg gravferd i Australia, skriv CNN. Kunngjeringa kom frå Australias statsminister Dan Andrews, som fortel at gravferda vil bli meir som ein konsert. Det var niesa til Newton-John, Tottie Goldsmith, som takka ja på vegner av familien.

NRK - 14 jul 22 kl. 10:14

Spania innfører gratis togreiser

Fra september og ut året vil passasjerer kunne reise gratis med tog fra selskapet Renfe, skriver CNN. Grunnen skal være å gjøre det bedre å reise kollektiv i en periode hvor drifstoff og strøm er dyrt i landet. – Dette tiltaket oppfordrer til bruk av kollektiv transport og garanterer for den nødvendige daglige pendlingen, midt i de ekstraordinære omstendighetene med de stadig økende prisene for energi og drivstoff, sa den spanske regjeringen en uttalelse, skriver CNN..

NRK - I førrgår: 03:06

Minst 21 demonstranter drept i Sierra Leone

Minst 21 sivile er drept i demonstrasjonene mot myndighetene i Sierra Leone de siste dagene, opplyser sykehuskilder til Reuters. I tillegg er åtte politibetjenter drept, skriver CNN. Det har vært omfattende demonstrasjoner både i hovedstaden Freetown og i en rekke byer rundt om i landet de siste dagene.

Klartale - 09 aug 22 kl. 10:01

Politiet FBI ransaket huset til Donald Trump

Donald Trump varslet selv om at spesialpolitiet FBI hadde ransaket huset hans. Det skrev han på nettstedet Truth Social. Ransakingen skjedde mandag.

NRK - 06 aug 22 kl. 13:50

Russisk rakettforsker mistenkt for forræderi

Den russiske rakettforskeren Alexander Sjipljuk er pågrepet og mistenkt for forræderi, ifølge russiske medier. Sjipljuk er den tredje forskeren som denne sommeren pågripes med mistanke om forræderi, ifølge CNN. Han er en av instituttlederne ved Det russiske vitenskapsakademiet i Sibir.

Klartale - 05 aug 22 kl. 16:21

Vil konkurrere med Netflix

Det er HBO Max og Discovery+ som slår seg sammen. Det skjer neste sommer i USA. I Norge og resten av verden skjer det i 2024.

NRK - 04 aug 22 kl. 00:54

USA godkjente svensk og finsk Nato-søknad

Et stort flertall i USAs senat har gitt sin tilslutning til Sverige og Finlands Nato-søknader, melder CNN. Bare én senetor stemte mot. Alle Natos 30 medlemsland må si ja for at de to nordiske landene skal bli med..

NRK - 03 aug 22 kl. 23:10

Klimaendring gir bare jente-skilpadder

99 prosent av alle skilpaddeunger som blir født på Floridas sandstrender er jenter, skriver CNN. Årsaken er høy temperatur som gjør at sanden eggene klekkes i blir overopphetet. På de siste fire årene har forskerne ikke funnet gutte-skilpadder.

VG - 01 aug 22 kl. 11:20

CNN: Nancy Pelosi besøker Taiwan tross advarsler

Den amerikanske kongressens mektigste politiker, Nancy Pelosi, trosser trolig advarslene fra Kina mot å besøke omstridte Taiwan..

VG - 01 aug 22 kl. 11:20

CNN: Forventer at Nancy Pelosi besøker Taiwan tross advarsler

Den amerikanske kongressens mektigste politiker, Nancy Pelosi, trosser trolig advarslene fra Kina mot å besøke omstridte Taiwan..

NRK - 06 maj 22 kl. 03:34

CNN: USA bidro til å senke krigsskipet Moskva

Ukrainske styrker fikk litt hjelp fra amerikansk etterretning da de målrettet traff det russiske krigsskipet Moskva i Svartehavet, skriver CNN. Skipet sank 14. april etter å ha blitt truffet av to ukrainske missiler.

NRK - 06 maj 22 kl. 03:34

CNN: USA bidro til å senke krigsskipet «Moskva»

Ukrainske styrker fikk litt hjelp fra amerikansk etterretning da de målrettet traff det russiske krigsskipet «Moskva» i Svartehavet, skriver CNN. Skipet sank 14. april etter å ha blitt truffet av to ukrainske missiler.

NRK - 30 jul 22 kl. 06:23

Barn blant de døde i flommen i Kentucky

Fire søsken i alderen to til åtte år er blant de som har blitt funnet døde etter flommen i Kentucky i USA, skriver CNN. Så langt er minst 16 personer bekreftet omkommet. Myndighetene frykter dette tallet vil stige.

NRK - 30 jul 22 kl. 06:23

Barn blant de døde i Kentucky

Fire søsken i alderen to til åtte år er blant de som har blitt funnet døde etter flommen i Kentucky i USA, skriver CNN. Så langt er minst 16 personer bekreftet omkommet. Myndighetene frykter dette tallet vil stige.

NRK - 29 jul 22 kl. 19:23

Blinken og Lavrov diskuterte fangeutveksling

Fangeutveksling ble diskutert da utenriksministerne Antony Blinken og Sergej Lavrov snakket sammen for første gang siden Russland invaderte Ukraina. Blinken sier han fredag forsøkte å overtale Lavrov til å godta et forslag som kan føre til at to amerikanere løslates fra russisk fengsel. Det er snakk om basketstjernen Brittney Griner og spionasjedømte Paul Whelan.

Klartale - 01 jun 22 kl. 16:30

De håper de kan gi Ukraina noe å glede seg over

Det er 2.371 kilometer fra Kyiv i Ukraina til Glasgow i Skottland. Der skal Ukraina spille en av sine viktigste landskamper på lang tid.

NRK - 28 jul 22 kl. 00:14

Flere døde og mange syke etter å ha drukket uren alkohol i India

Minst 36 mennesker er døde og rundt 50 andre har blitt lagt inn på sykehuset i India etter å ha drukket uren alkohol. Alkoholen ble konsumert i distriktene Botad og Ahmedabad i delstaten Gujarat, hvor produksjon, salg og forbruk av alkohol er ulovlig, skriver CNN. – Rundt 10 personer har blitt arrestert, og 475 liter av den urene alkoholen har blitt funnet, sier politidirektøren i Gujarat Ashis Bhatia ..

NRK - 27 jun 22 kl. 23:30

CNN: Minst 50 skadet og flere drept i togulykke

Den alvorlige togulykken skjedde i Missouri da toget traff en lastebil og sporet av. Ifølge togselskapet Amtrak var det 243 personer om bord. Bilder fra stedet viser at toget har fullstendig veltet.

NRK - 26 jul 22 kl. 00:49

Erdogan ber Russland og Ukraina opptre ansvarlig

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan oppfordret Russland og Ukraina til å opptre ansvarlig og å holde seg til avtalen om eksport av korn, som ble signert sist uke. Allerede dagen etter Russland og Ukraina signerte avtalen, ble den ukrainske havnen i Odesa truffet av et russisk rakettangrep. Odesa er en viktig havn for eksport av korn.

NRK - 25 jul 22 kl. 20:19

Politiet skjøt kvinne på flyplass i Dallas

Politiet skjøt en kvinne som hadde avfyrt flere skudd i taket på Love Field-flyplassen i Dallas i USA, melder CNN. Kvinnen ble ikke livstruende skadd og er pågrepet. Ingen andre personer ble skadd i hendelsen.

NRK - 25 jul 22 kl. 18:54

Meldinger om avfyrte skudd på flyplass i Dallas

Politiet etterforsker rapporter om avfyrte skudd ved Love Field-flyplassen i Dallas i USA, melder CNN. Flyplassen befinner seg 10 km nordvest for Dallas sentrum, og er den nest største flyplassen i byen etter Dallas/Fort Worth International Airport..

NRK - 24 jul 22 kl. 10:56

Tre drept i skyteepisode ved filippinsk universitet

Myndigheter på Filippinene bekrefter at tre personer er døde etter en skyteepisode ved et universitet i hovedstaden Manila, melder AFP. I tillegg skal minst to personer være såret. Den mistenkte gjerningspersonen er i varetekt, sier politisjef Remus Medina til CNN Philippines.

NRK - 16 jul 22 kl. 01:18

Ivana Trump døde etter fallulykke

Donald Trumps ekskone, Ivana Trump, døde av skadene hun fikk etter et fall. Det viser medisinske undersøkelser, ifølge CNN. Den 73 år gamle forretningskvinnen døde i sitt eget hjem i New York torsdag..

NRK - 16 jun 22 kl. 20:45

Luhansk-leder: Umulig å evakuere kjemisk fabrikk

Hundrevis av sivile som befinner seg i en kjemisk fabrikk i Sievjerodonetsk, kan ikke lenger evakueres som følge av konstante russiske artilleriangrep, ifølge regionens guvernør. – Det er umulig å komme ut derfra nå, sier guvernøren i Luhansk, Serhij Hajdaj, i et telefonintervju med CNN. – Jeg mener, det er fysisk mulig, men det er svært farlig som følge av de konstante angrepene og kampene.

NRK - 13 jul 22 kl. 14:39

Blinken inviterer familien til drept Al Jazeera-journalist til USA

USAs utenriksminister Antony Blinken har invitert familien til den drepte palestinsk-amerikanske journalisten Shireen Abu Akleh til Washington D.C for et møte. Familien skal få muligheten til å sette seg ned og snakke med utenriksministeren direkte, opplyser sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan i Biden-administrasjonen onsdag.

NRK - 13 maj 22 kl. 07:58

CNN: Russisk skip med stjålet korn avvist i flere havner

Et russisk skip med korn stjålet i Ukraina er blitt avvist i flere havner i Middelhavet, ifølge CNN. Kornet kan nå ha blitt lastet over i nytt skip. TV-kanalen har identifisert skipet som «Matros Pozynich».

NRK - 08 jul 22 kl. 04:07

Zelenskyj fortsatt sikker på britisk støtte etter Johnsons avgang

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier han er trygg på at Storbritannias støtte til Ukraina vil vedvare også etter Boris Johnsons avgang som statsminister. Johnsons regjering har vært blant ukrainernes sterkeste allierte siden Russland invaderte i februar. (NTB) Til CNN sa Zelenskyj torsdag at han er sikker på at britenes tilnærming «ikke vil endre seg» selv om det er omveltninger i landets politiske ledelse.

NRK - 06 jul 22 kl. 03:28

Harris besøkte Highland Park tirsdag

USAs visepresident Kamala Harris besøkte Highland Park, Illinois, der skytingen mot en 4. juli-parade fant sted tirsdag. Sju mennesker døde og flere ble skadet.

NRK - 05 jul 22 kl. 00:13

Flere barn blant de skadde

Totalt 26 personer ble fraktet til Highland Park Hospital etter skyting mot 4. juli-parade i Chicago. 25 av pasientene hadde skuddskader, 19 av disse har blitt behandlet og utskrevet.

NRK - 04 jul 22 kl. 16:58

USA: Al Jazeera-journalist sannsynligvis drept av israelsk soldat

Alt tyder på at journalisten Shireen Abu Akleh ble drept av en israelsk soldat, men det lar seg ikke fastslå hvilket våpen kulen kom fra, ifølge amerikanske medier. Al Jazeera-journalisten Shireen Abu Akleh ble skutt i hodet og drept under en israelsk militæroperasjon i Jenin på den okkuperte Vestbredden 11. mai.

NRK - 02 jul 22 kl. 22:31

USA har fått kulen som drepte palestinsk journalist

Palestinske myndigheter har gitt kulen som drepte Al Jazeera-journalist Shireen Abu Akleh, til amerikanske kriminalteknikere, opplyser palestinsk riksadvokat. Abu Akleh, som hadde både palestinsk og amerikansk statsborgerskap, ble skutt i hodet under en israelsk militæraksjon i Jenin på den okkuperte Vestbredden 11. mai.

NRK - 01 jul 22 kl. 03:22

Zelenskyj: Kontroll over Slangeøya er strategisk viktig

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier at situasjonen i Svartehavet blir betydelig endret når Slangeøya nå er tilbake på ukrainske hender. – Slangeøya er fri igjen, sier presidenten i sin daglige tale natt til fredag. Det var torsdag ettermiddag at nyheten kom om at Ukraina har tatt tilbake kontrollen over øya, som ligger i Svartehavet, 38 kilometer utenfor landets sørvestlige kyst.

NRK - 30 jun 22 kl. 20:03

Florida-dommer stopper abortforbud

Florida-dommeren John Cooper avgjorde torsdag at et forbud mot abort etter uke 15 er grunnlovsstridig og «bryter personvernbestemmelsene i Floridas grunnlov», melder CNN..

NRK - 30 jun 22 kl. 18:55

USA har fått sin første svarte kvinnelige høyesterettsdommer

Ketanji Brown Jackson ble innviet som dommerfullmektig til USAs høyesterett torsdag, og skrev historie som den første svarte kvinnen ved den høyeste domstolen i landet, melder CNN Breaking News..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com