Volodymyr Zelenskyj

Tuesday, 29 November, 23:26

Nyheter om Volodymyr Zelenskyj

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i Ukraina

Russland har angrepet Ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

NRK - 24 okt 22 kl. 02:28

Zelenskyj: Russland med falske anklager om skitten bombe

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj anklager den russiske forsvarsministeren Sergej Sjojgu for å arrangere en «telefonkarusell» til vestlige ledere, med påstander om at Ukraina skal ha planer om å detonere en såkalt skitten bombe – det vil si bombe med radioaktiv materiale – og gi Russland skylden. – Alle forstår hvem som er kilden til alt som er skittent i denne krigen. Verdens ledere vil forstå, sa Zelenskyj i sin kveldstale til det ukrainske folket.

NRK - 21 okt 22 kl. 01:02

Anklager russerne for å minelegge demning

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj anklager russiske styrker for å ha minelagt Kakhovka-demningen ved Kherson sør i Ukraina. Demningen som er del av et vannkraftverk i Dniepr-elva er minelagt, hevder Zelenskyj, ifølge nyhetsbyrået AFP. Zelenskyj sier det vil føre til en katastrofe om demningen blir ødelagt.

Klartale - 30 mar 22 kl. 17:21

Zelenskyj i talen: Vi deler ikke grense, men har en felles nabo

Volodymyr Zelenskyj fikk full applaus da han ble vist på en stor skjerm i Stortinget onsdag. Den ukrainske presidenten tok seg til hjertet, og nikket kort.Han minnet om at Norge og Ukraina har noe til felles, selv om landene ikke deler grense.

NRK - 15 nov 22 kl. 04:54

Zelenskyj til G20: På tide å avslutte krigen

Tiden er inne for å avslutte Russlands krig mot Ukraina, sa den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj i sin tale til G20-toppmøtet tirsdag. – Jeg er overbevist om at nå er tidspunktet da den russiske destruktive krigen må og kan bli stanset, sa Zelenskyj i sin videotale til G20-lederne på Bali tirsdag. – Det vil redde tusener av liv, sa Zelenskyj videre.

NRK - 14 nov 22 kl. 10:45

Zelenskyj i Kherson – ble tatt imot som en helt

President Volodymyr Zelenskyj kom til Kherson mandag, Zelenskyj ble tatt imot som en helt da han kom til byen. Folk jublet i gatene. Zelenskyj skal inspisere skadene i byen..

NRK - 07 nov 22 kl. 03:50

Zelenskyj: Iransk hjelp til Russland forlenger krigen

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj anklager Iran for å bidra til forlengelse av krigen ved å forsyne Russland med droner. – Iran støtter Russlands terrorregime og hjelper med å forlenge krigen og derfor forlenge trusselen som Russlands aggresjonskrig utgjør mot verden, sier Zelenskyj i sin daglige videotale. Uten støtte fra Teheran til Moskva, ville Ukraina «allerede ha vært nærmere fred», sier presidenten.

NRK - 05 nov 22 kl. 04:55

Zelenskyj ser ingen forhandlingsvilje fra Russland

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier at han ikke ser noen vilje fra Moskva til å forhandle for å avslutte krigen mot Ukraina. I sin daglige tale gjentar Zelenskyj at Ukraina er klar til å inngå det han kaller en rettferdig fred. Fullstendig tilbaketrekking av russiske styrker fra ukrainsk territorium er Zelenskyjs forhåndsbetingelse for fredssamtaler.

Klartale - 26 okt 22 kl. 09:55

Den tyske president måtte ned i tilfluktsrom i Ukraina

Den tyske presidenten Frank-Walter Steinmeier kom til byen Kyiv tirsdag morgen. Det var en hemmelig reise helt fram til han gikk ut fra toget.– Mitt budskap til folk i Ukraina er at vi vil fortsette å støtte Ukraina med penger, militært og politisk, sa Steinmeier.

NRK - 25 okt 22 kl. 04:30

Zelenskyj: Tapsfølelsen blir stadig sterkere i Russland

Følelsen av at landets militære taper krigen i Ukraina vokser seg sterkere i Russland, ifølge Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. – Ukraina knekker den såkalt nest sterkeste hæren i verden. Følelsen av tap blir sterkere i Russland, sa Zelenskyj i sin daglige videotale mandag, på dagen åtte måneder etter at Russland invaderte nabolandet.

Klartale - 12 sep 22 kl. 16:30

Nå kommer boken om Zelenskyj på norsk

Volodymyr Zelenskyj har fått en bok skrevet om seg. Han er president i Ukraina. Det er en ukrainsk journalist som har laget biografien.

NRK - 21 okt 22 kl. 20:37

Zelenskyj: Russland forsinker ukrainsk korneksport

President Volodymyr Zelenskyj beskylder Russland for å bevisst forsinke Ukrainas korneksport til land i Afrika og Asia. Ifølge presidenten står over 150 skip med ukrainske jordbruksprodukter i kø. – Dette er en kunstig laget kø.

NRK - 21 okt 22 kl. 03:46

Zelenskyj takket for tysk luftforsvarssystem

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj takker Tysklands statsminister Olaf Scholz for leveringen av det tyske luftforsvarssystemet Iris-T. – Dette tyske systemet beskytter ikke bare ukrainsk luftrom. Det ivaretar europeisk stabilitet ved å begrense russisk terror, som rammer landet vårt nå og deres land i fremtiden, sa Zelenskyj i en videotale til EU-toppmøtet som ble holdt i Brussel torsdag.

NRK - 21 okt 22 kl. 03:46

Zelenskyj takket Tyskland for avansert luftvernsystem

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj takker Tysklands statsminister Olaf Scholz for leveringen av det tyske luftforsvarssystemet Iris-T. – Dette tyske systemet beskytter ikke bare ukrainsk luftrom. Det ivaretar europeisk stabilitet ved å begrense russisk terror, som rammer landet vårt nå og deres land i fremtiden, sa Zelenskyj i en videotale til EU-toppmøtet som ble holdt i Brussel torsdag.

NRK - Igår: 01:47

Zelenskyj: – Russerne bruker vinteren mot oss

Ukrainerne må forberede seg på en lang, hard vinter med russiske angrep, ifølge Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. – Så lenge Russland har raketter, kommer de ikke til å slutte. Russland prøver å bruke denne vinteren, denne kulda, mot ukrainerne, sa Zelenskyj i sin daglige tale søndag kveld om de russiske angrepene på landets infrastruktur.

NRK - 23 nov 22 kl. 22:21

Zelenskyj i FNs sikkerhetsråd

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj snakker onsdag kveld til det hasteinnkalte møtet i FNs sikkerhetsråd. Zelenskyj mener at de russiske angrepene som rammer ukrainsk sivil infrastruktur er en åpenbar forbrytelse mot menneskeheten. Russiske angrep lammet onsdag store deler av kraftforsyningen i Ukraina.

NRK - 19 nov 22 kl. 22:04

Zelenskyj: Å gjenopprette strømforsyningen er topprioritert

Å få Ukrainas strømnett opp å gå igjen etter de mange russiske angrepene på landets infrastruktur, har høyeste prioritet, sier president Volodymyr Zelenskyj. – Vi jobber med å stabilisere situasjonen over hele landet, sa Zelenskyj i sin daglige videotale lørdag kveld. – De største problemene med strømnettet er i Kyiv og omegn, i Odesa og omegn, og i Kharkiv og omegn, sa han.

NRK - 19 nov 22 kl. 14:32

Sunak møtte Zelenskyj i Kyiv

Storbritannias statsminister Rishi Sunak møtte Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i Kyiv laurdag, melder nyheitsbyråa AFP og Reuters. Det er første gong at Sunak besøker Kyiv etter han vart statsminister. – Under dagens møte diskuterte vi dei viktigaste problema for landa våre og for global tryggleik, skreiv Zelenskyj på meldingstenesta Telegram..

NRK - 17 nov 22 kl. 22:01

Zelenskyj: 10 millioner ukrainere er uten strøm

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier over 10 millioner ukrainere nå er uten strøm. Regionene Odesa, Vinnytsia, Sumy og Kyiv er hardest rammet, sa Zelenskyj i sin daglige videotale torsdag kveld. Denne uken har Russland gjennomført mange angrep mot energiinfrastruktur i landet.

NRK - 07 okt 22 kl. 18:29

Zelenskyj ber EU legge mer energipress på Russland

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj ber EU om å øke presset mot Russlands energisektor. Zelenskyj kom med oppfordringen fredag, dagen etter at EU innførte en ny sanksjonspakke mot Russland. – Vi må fortsette med dette, å legge press på den russiske energisektoren, på dette som er hovedinntektskilden til den aggressive staten, sa Zelenskyj via videolink til EU-landenes ledere, som var samlet til uformelt EU-toppmøte i Praha.

NRK - 16 nov 22 kl. 20:04

Zelenskyj skal ha fått hint om at Putin vil forhandla

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj innrømmer at han har fått hint om at president Putin vil forhandla, skriv den ukrainske avisa The Kyiv Independent på Twitter. Avisa skriv at Zelenskyj onsdag skal ha sagt at vestlege land hadde gitt «signal» om at Russlands president Vladimir Putin søkte direkte samtalar med Ukraina. Påstandane er ikkje bekrefta frå russisk hald..

NRK - 15 nov 22 kl. 23:25

Zelenskyj: Strømmen tilbake for 8 millioner

Strømmen er tilbake for 8 millioner strømkunder i Ukraina etter de russiske angrepene tirsdag, opplyser president Volodymyr Zelenskyj. Presidenten skriver på Twitter at rundt 10 millioner ukrainere ble rammet av strømbrudd etter det han kaller terroristangrep. – Forsyningen til 8 millioner kunder er allerede tilbake.

NRK - 13 nov 22 kl. 01:03

Zelenskyj: Russerne ødela all infrastruktur i Kherson

Russerne ødela all kritisk infrastruktur i det halve år de okkuperte Kherson. President Volodymyr Zelenskyj lover at byen skal gjenoppbygges. Han sier at kommunikasjonslinjer, vann- og varmeforsyning samt strømproduksjonen ble ødelagt innen russerne flyktet, men at lokale myndigheter er i gang med reparasjoner.

VG - 09 nov 22 kl. 14:00

Her gir Sean Penn Oscar-statuetten sin til Volodymyr Zelenskyj

Filmstjernen Sean Penn (62) overrakte tirsdag én av sine Oscar-statuetter til Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj (44) som et «symbol på håp»..

NRK - 08 nov 22 kl. 14:59

Zelenskyj antyder mulighet for fredssamtaler med Russland

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj åpner døra på gløtt for fredssamtaler, noe han tidligere har utelukket så lenge Vladimir Putin er president i Russland. Mandag kveld ba Zelenskyj omverdenen «tvinge Russland til reelle fredssamtaler», men han gjentok samtidig tidligere betingelser: Full russisk tilbaketrekning fra okkuperte områder, kompensasjon for krigsødeleggelser og straffeforfølgelse av krigsforbrytere. Til tross for betingelsene framstår retorikken likevel som mindre krass enn tidligere ettersom den ukrainske presidenten i september slo fast at det ville være «umulig å føre fredssamtaler» med Putin.

NRK - 06 nov 22 kl. 05:04

Zelenskyj starter innsamlingsaksjon til dronekjøp

Ukraina starter folkefinansiering der pengene skal gå til innkjøp av droner, sier landets president Volodymyr Zelenskyj. – Neste uke skal vi starte enda en folkefinansieringskampanje. Vi ønsker å samle inn midler til en hel flåte med sjødroner, sier Zelenskyj i sin daglige videotale.

NRK - 05 nov 22 kl. 19:02

Zelenskyj anklager Iran for løgn

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier at Iran lyver når landet hevder at de bare har solgt et begrenset antall droner til Russland. – Vi overførte et begrenset antall droner til Russland flere måneder før Ukraina-krigen, sa Irans utenriksminister Hossein Amir-Abdollahian til journalister i Teheran tidligere på lørdag. Ifølge Zelenskyj skyter Ukraina ned minst 10 av de iransk-byggede dronene hver dag, skriver Reuters..

NRK - 03 nov 22 kl. 23:04

Zelenskyj: Vi har gitt IAEA full handlingsfrihet

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier konklusjonen til Det internasjonale atomenergibyrået IAEA, som ble lagt frem torsdag, er ganske åpenbar. – Vi har gitt dem full handlingsfrihet ved de relevante anleggene, og vi har klare og pålitelige bevis på at ingen i Ukraina har laget, eller lager noen skitne bomber, sier Zelenskyj i sin tale torsdag kveld. IAEAs observatører har fritt fått gjennomføre undersøkelser ved ukrainske atomanlegg.

NRK - 03 nov 22 kl. 22:28

Zelenskyj: 4,5 millioner ukrainere uten strøm

Russiske angrep mot ukrainsk infrastruktur har ført til at 4,5 millioner ukrainere er uten strøm torsdag kveld, sier Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. – I kveld har om lag 4,5 millioner forbrukere blitt midlertidig koblet fra strømnettet. Det faktum at Russland tyr til energiterror, viser svakheten til vår fiende.

NRK - 02 nov 22 kl. 20:42

Zelenskyj takker Erdogan

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj takket onsdag Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan for rollen han har spilt for å bevare kornavtalen med Russland. I en Twitter-melding skriver Zelenskyj at han snakket med Erdogan på telefonen onsdag og takket ham for å ha deltatt aktivt for å redde avtalen. Avtalen sikrer at Ukraina fortsatt kan eksportere korn via Svartehavet..

NRK - 21 sep 22 kl. 23:37

Zelenskyj krever straffeforfølgelse mot Russland

I en tale til FNs generalforsamling krevde Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj krever straffeforfølgelse mot Russland og deres aggresjon. –Det er begått en forbrytelse mot Ukraina og vi krever en rettferdig straff, sa Zelenskyj i en videotale onsdag kveld, melder nyhetsbyrået AFP. Zelenskyj er den eneste lederen som har fått lov til å levere en tale via video til toppmøte i FN..

NRK - 21 sep 22 kl. 23:37

Zelenskyj ber om at vetoretten til Russland blir fjernet

I en tale til FNs generalforsamling onsdag kveld krever Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj straffeforfølgelse mot Russland og deres aggresjon. –Det er begått en forbrytelse mot Ukraina og vi krever en rettferdig straff, sa Zelenskyj i en videotale onsdag kveld. Straffen bør omfatte utestengelse fra å stemme i internasjonale organer, og Russland bør fratas vetoretten i FNs sikkerhetsråd, uttalte presidenten.

NRK - 29 okt 22 kl. 06:47

Zelenskyj: Russerne stjeler ambulanser

Russiske styrker stjeler systematisk medisinsk utstyr og ambulanser fra okkuperte områder, sier Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. – De holder praktisk talt på med å demontere hele helsestellet, sa Zelenskyj i sin kveldstale fredag. Det gjelder først og fremst i Kherson-regionen, sa han og hevdet at Russland prøver å gjøre om hele området til et ingenmannsland uten sivilisasjon.

NRK - 19 sep 22 kl. 00:42

Zelenskyj: Alt okkupert territorium skal gjenerobres

Samtidig som det ukrainske militæret fortsetter motoffensiven øst i landet, lover president Volodymyr Zelenskyj å ta tilbake alt russisk-okkupert territorium i Ukraina. – Det virker kanskje for noen som at vi etter en rekke seire har en liten pause. Men dette er ingen pause.

NRK - 28 okt 22 kl. 20:51

Zelenskyj: Fire millioner rammet av strømbrudd

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier fire millioner mennesker er rammet av strømbrudd. Dette skjer som følge av russiske luftangrep. Zelenskyj sier landet må rasjonere på strømmen, noe som gjør at strømmen må kobles ut i perioder..

NRK - 25 okt 22 kl. 22:32

Zelenskyj og Sunak har snakket sammen

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj snakket tirsdag kveld med Storbritannias nye statsminister Rishi Sunak. Zelenskyj sier ifølge Reuters at han har invitert den britiske statsministeren til Ukraina, og at han er sikker på at de bilaterale båndene mellom de to landene vil fortsette å styrke seg fremover..

NRK - 24 okt 22 kl. 02:28

Zelenskyj: Nye falske anklager fra Russland

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj anklager den russiske forsvarsministeren for å arrangere en «telefonkarusell» til vestlige ledere, med påstander om at Ukraina skal ha planer om å detonere en såkalt dirty bomb – det vil si en atombombe – og gi Russland skylden. – Alle forstår hvem som er kilden til alt som er skittent i denne krigen. Verdens ledere vil forstå, sa Zelenskyj i sin kveldstale til det ukrainske folket..

NRK - 22 okt 22 kl. 02:02

Zelenskyj: Russland forverrer matvarekrise

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier at Russland forverrer verdens matvarekrise ved å forsinke utskipingen av korn fra ukrainske havner. – Fienden gjør hva som helst for å forsinke vår korneksport, sa Zelenskyj i sin daglige videotale fredag kveld..

Klartale - 10 timer siden

Anastasia Pyrozjenko gjør seg klar for vinteren

Før kunne Pyrozjenko nyte utsikten fra leiligheten sin. Nå har de russiske angrepene mot Ukraina gjort leiligheten hennes farlig.– De russiske angrepene kaster Ukraina tilbake til steinalderen, sier Pyrozjenko.

NRK - 19 okt 22 kl. 15:42

Zelenskyj: Vil sette opp mobile kraftstasjoner

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier myndighetene nå jobber for å etablere mobile kraftstasjoner for å sikre energiforsyningen i byer og tettsteder. Presidenten skriver på Telegram onsdag at han og regjeringen har diskutert ulike tiltak for å hindre sammenbrudd i Ukrainas energisystemer som følge av russiske angrep. – Vi jobber med å etablere mobile kraftstasjoner til kritisk infrastruktur i byer, småbyer og tettsteder, sier han.

NRK - Igår: 23:37

Zelenskyj tror Russland forbereder seg på nye angrep

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier den kommende uken kan bli like vanskelig som sist uke. – Russland ser ut til å forberede seg på nye angrep, og det vil ikke stoppe før det er tomt for missiler, sa presidenten i sin tale søndag kveld. Massivt angrep fra Russland mot energiinfrastrukturen i Ukraina har forårsaket omfattende strømbrudd flere steder.

NRK - 18 okt 22 kl. 00:19

Zelenskyj: Nye russiske droneangrep

Russland har angrepet Ukraina med en ny bølge av selvmordsdroner, sier Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj mandag kveld. Det skriver Reuters. Zelenskyj sa at noen av dronene ble skutt ned av det ukrainske militæret.

NRK - 26 nov 22 kl. 23:00

Samlet inn 150 millioner dollar til eksport av ukrainsk korn til land i nød

– Rundt 150 millioner dollar ble samlet inn under et toppmøte om matsikkerhet under initiativet «Grain from Ukraine», fortalte Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj under en pressebrifing i Kyiv lørdag. Over 20 land viste sin støtte til initiativet, som vil eksportere matvarer til land i Afrika. Ifølge Zelenskyj planlegger Ukraina å sende minst 60 skip fra havner i Ukraina til land som er mest berørt av matkrisen, skriver CNN..

NRK - 24 nov 22 kl. 22:41

Zelenskyj: – Russiske angrep nesten hver time

– Rapporter om russiske angrep i Kherson-regionen kommer nesten hver time. De hyppige angrepene startet etter at russiske styrker måtte trekke seg tilbake fra regionen, opplyste Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i en tale torsdag, ifølge nettavisen The Kyiv Independent..

NRK - 23 nov 22 kl. 17:58

Zelenskyj ber om hastemøte

Den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj sier at Ukraina vil be om et hastemøte i FNs sikkerhetsråd for å diskutere de siste russiske angrepene, melder Reuters..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com