Volodymyr Zelenskyj

Sunday, 14 August, 10:31

Nyheter om Volodymyr Zelenskyj

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i Ukraina

Russland har angrepet Ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

Klartale - 30 mar 22 kl. 17:21

Zelenskyj i talen: Vi deler ikke grense, men har en felles nabo

Volodymyr Zelenskyj fikk full applaus da han ble vist på en stor skjerm i Stortinget onsdag. Den ukrainske presidenten tok seg til hjertet, og nikket kort.Han minnet om at Norge og Ukraina har noe til felles, selv om landene ikke deler grense.

NRK - 27 maj 22 kl. 10:54

Zelenskyj: Tror ikke Russland vil stoppe krigføringen

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj hevder han gjentatte ganger har prøvd å få til møter med Russlands president Vladimir Putin for å få en slutt på krigen. Det skriver nyhetsbyrået Reuters. Samtidig erkjenner han at ukrainere flest ikke er begeistret for samtaler mellom de to lederne.

Klartale - 10 aug 22 kl. 13:54

Hva skjedde da russisk base eksploderte på Krim?

Minst en ble drept i en kraftig eksplosjon på en flybase tirsdag. Det skjedde på Krim-halvøya. Halvøya var tidligere en del av Ukraina.

Klartale - 28 jun 22 kl. 08:30

Zelenskyj mener angrep mot kjøpesenter er terror

Russlands angrep mot Ukraina fortsetter. Mandag ble et ukrainsk kjøpesenter truffet av en rakett. Senteret ligger i byen Krementsjuk.

NRK - 04 aug 22 kl. 05:36

Zelenskyj vil snakke med Kina om Ukraina

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier han vil ha direkte samtaler med Kina om den russiske invasjonen av Ukraina. I et intervju med Hongkong-avisa South China Morning Post oppfordrer Zelenskyj Kina til å bruke sin politiske makt og økonomiske innflytelse overfor Russland for å få slutt på krigen. – Det er en mektig stat, og det er en mektig økonomi.

NRK - 04 aug 22 kl. 02:30

Zelenskyj kritiserer global sikkerhet

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj kom onsdag med skarp kritikk av verdens sikkerhetssystem, som han mener ikke fungerer. I sin daglige kveldstale, pekte Zelenskyj ikke bare på krigen i hans eget land, men på konflikter i Balkan, mellom Taiwan og Kina og i Kaukasus. Zelenskyj sa at 2014 var et vendepunkt da verdenssamfunnet rett og slett lot Russland slippe unna med okkupasjonen av Krim, og nedskytingen av et fly fra Malaysia Airlines over Donbas i det østlige Ukraina..

NRK - 28 jul 22 kl. 04:53

Zelenskyj vil levere mer strøm til Europa

Ukraina planlegger å øke strømeksporten til EU, som kan oppleve energiunderskudd på grunn av reduserte russiske leveranser, sier Volodymyr Zelenskyj. – Vi forbereder oss på å øke eksporten av elektrisitet til forbrukere i EU. Eksporten vår er ikke bare en mulighet til å skaffe utenlandsk valuta, men også til å hjelpe våre partnere stå imot Russlands energipress, sa den ukrainske presidenten i sin kveldstale onsdag.

NRK - 25 jul 22 kl. 23:57

Zelenskyj sparker leder for spesialstyrker

Generalmajor Hryhorij Halahan er sparket av Volodymyr Zelenskyj som leder for de ukrainske spesialstyrkene i Øst-Ukraina etter tap av store områder. Zelenskyj erstatter Halahan med Viktor Horenko som kommandant for de ukrainske spesialstyrkene i Donetsk og Luhansk. 44-årige Halahan har hatt rollen siden august 2020.

NRK - 29 apr 22 kl. 04:07

Zelenskyj sier han var minutter fra bli tatt til fange

I et intervju med magasinet Time forteller Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj om hvor nær han var fra å bli tatt til fange av russiske styrker i de første timene av invasjonen. Det sto bare om minutter før Zelenskyj og hans familie ble funnet, skriver journalisten Simon Shuster som tilbrakte to uker i april sammen med presidenten i hans bunker i Kyiv. Militæret skal ha fortalt Zelenskyj at russiske fallskjermjegere hadde tatt seg inn i byen med det mål å fange Zelenskyj og hans familie.

NRK - 29 apr 22 kl. 01:21

Zelenskyj: 10 mistenkte krigsforbrytere identifisert

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier at 10 russiske offiserer og soldater er identifisert som mistenkte i forbindelse med overgrepene mot sivile i Kyiv-forstaden Butsja i mars. Zelenskyj sa dette i sin videotale torsdag kveld. Ifølge Zelenskyj tilhører de 10 den russiske hærens 64.

NRK - 29 apr 22 kl. 01:21

Zelenskyj: 10 navngitte krigsforbrytere identifisert

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier at 10 russiske offiserer og soldater er identifisert som mistenkte for overgrep mot sivile i Kyiv-forstaden Butsja i mars. Zelenskyj sa dette i sin videotale torsdag kveld. Ifølge Zelenskyj tilhører de 10 den russiske hærens 64.

NRK - 22 jul 22 kl. 23:10

Zelenskyj sier FN er ansvarlige for å sikre kornavtalen

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier landet stoler på at FN sørger for at kornavtalen med Russland overholdes og etterleves. – Russland kan finne på provokasjoner og forsøke å dra Ukrainas og verdenssamfunnets innsats i tvil. Men vi stoler på FN.

Klartale - 22 apr 22 kl. 09:01

Zelenskyj: Russland lager planer for folkeavstemninger

Volodymyr Zelenskyj holdt en tale torsdag kveld. Han er Ukrainas president. Zelenskyj sa at Russland planlegger å holde folkeavstemning i to byer.

NRK - 09 jul 22 kl. 22:59

Zelenskyj sier ambassadørbytte er en del av diplomatiet

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier en videotale lørdag kveld at avskjedigelsen av ambassadøren til Norge,Vjatsjeslav Jatsiuk, er en normal rotasjon av diplomatiet. – I dag signerte jeg dekreter om avskjedigelsen av flere av Ukrainas ambassadører. Denne rotasjonen er en normal del av diplomatiet.

NRK - 08 jul 22 kl. 04:07

Zelenskyj fortsatt sikker på britisk støtte etter Johnsons avgang

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier han er trygg på at Storbritannias støtte til Ukraina vil vedvare også etter Boris Johnsons avgang som statsminister. Johnsons regjering har vært blant ukrainernes sterkeste allierte siden Russland invaderte i februar. (NTB) Til CNN sa Zelenskyj torsdag at han er sikker på at britenes tilnærming «ikke vil endre seg» selv om det er omveltninger i landets politiske ledelse.

NRK - 11 aug 22 kl. 05:49

Zelenskyj taler på giverkonferanse i Danmark

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj holder åpningstalen på giverkonferansen for Ukraina i København torsdag. Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) deltar på giverkonferansen fra Norge. Zelenskyj holder sin tale via en videoforbindelse.

NRK - 08 aug 22 kl. 10:41

Zelenskyj utelukker forhandlinger hvis Russland holder folkeavstemninger

Hvis Russland holder folkeavstemninger i okkuperte områder om innlemmelse i Russland, blir det ingen forhandlinger, sier president Volodymyr Zelenskyj. Russiske styrker og allierte separatister holder store områder i Donbas-regionen øst i Ukraina og sør i landet. Okkupantstyresmaktene flere steder vil holde folkeavstemninger, lik den som var på Krim før halvøya ble annektert av Russland Den folkeavstemningen har fått massiv kritikk og anerkjennes ikke av Ukraina og vestlige land.

NRK - 08 aug 22 kl. 01:12

Zelenskyj vil bryte kontakt om Russland holder folkeavstemninger

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj advarer Russland mot å holde folkeavstemninger i okkuperte områder. – I så fall stenges døren til samtaler med Ukraina og landets allierte, sa presidenten i sin daglige videotale søndag kveld, ifølge Reuters. Zelenskyj sa at Russland vil trenge denne mulighetene senere.

Klartale - 29 mar 22 kl. 08:27

Zelenskyj skal snakke med norske politikere

De siste ukene har Volodymyr Zelenskyj snakket med mange politikere i verden. Zelenskyj er president for Ukraina. Årsaken er at Ukraina trenger hjelp med våpen og utstyr.

NRK - 27 mar 22 kl. 20:02

Zelenskyj åpner for kompromiss om Donbas

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier at han er åpen for å inngå et kompromiss med Russland om Donbas-regionen øst i Ukraina. Det skriver Reuters. Zelenskyj sier at han innser at det er umulig å tvinge Russland fullstendig ut av Ukraina og at det vil føre til tredje verdenskrig.

NRK - 08 maj 22 kl. 16:45

Zelenskyj takket Norge etter besøk

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj takket Norge etter utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) og stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) var i Kyiv. – Takk for deres forsvar, økonomiske- og humanitære bistand til Ukraina, skriver Zelenskyj på Telegram. Huitfeldt og Gharahkhani var søndag i Kyiv og møtte Zelenskyj.

NRK - 20 jun 22 kl. 06:35

Zelenskyj tror Russland vil øke angrepene

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj regner med at Russland kommer til å intensivere angrepene mot landet. Zelenskyj setter antakelsen i sammenheng med EU-kommisjonens forslag om å gjøre Ukraina til kandidatland. Denne uken skal EUs 27 medlemsland stemme over forslaget.

NRK - 01 aug 22 kl. 02:51

Ukraina vil svare på alle russiske angrep

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj kaller russernes siste bombing av Mykolajiv en av krigens mest brutale og sier at ethvert russisk angrep vil bli besvart. – Et av de mest brutale angrepene i Mykolajiv og regionen rundt fant sted i dag, sa Zelenskyj i sin daglige TV-tale. Han la til at intet russisk angrep vil forbli ubesvart av Ukrainas militære og etterretning.

NRK - 06 maj 22 kl. 06:02

Bush sammenligner Zelenskyj med Churchill

USAs tidligere president George W. Bush kaller Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj «vår tids Winston Churchill». Bush hadde torsdag et videomøte med Zelenskyj.

NRK - 30 jul 22 kl. 22:29

Zelenskyj ber folk evakuere Donetsk

President Volodymyr Zelenskyj oppfordrer de hundretusenvis av ukrainere som fortsatt oppholder seg nær fronten i Donetsk om å evakuere området. Det pågår harde kamper mellom ukrainske og russiske styrker i området, og enheter fra de selverklærte utbryterrepublikkene i øst deltar også. – Regjeringen har allerede tatt en beslutning om obligatorisk evakuering fra Donetsk-regionen, sier Zelenskyj i sin daglige tale lørdag.

NRK - 30 jul 22 kl. 22:29

Zelenskyj ber rundt 200 000 sivile evakuere ut av Donetsk

President Volodymyr Zelenskyj oppfordrer de hundretusenvis av ukrainere som fortsatt oppholder seg nær fronten i Donetsk om å evakuere området. Det pågår harde kamper mellom ukrainske og russiske styrker i området, og enheter fra de selverklærte utbryterrepublikkene i øst deltar også. – Regjeringen har allerede tatt en beslutning om obligatorisk evakuering fra Donetsk-regionen, sier Zelenskyj i sin daglige tale lørdag.

NRK - 30 jul 22 kl. 00:17

Zelenskyj: – Det er en bevisst massedrap på ukrainske krigsfanger

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj beskriver angrepet mot fangeleiren der ukrainske tjenestemenn ble holdt fanget som en «bevisst russisk krigsforbrytelse». Angrep mot en fangeleir i den russisk-okkuperte Donbas-regionen fant sted 28. juli, og over 50 personer ble drept og mange ble såret.

NRK - 30 jul 22 kl. 00:17

Zelenskyj: – Det er bevisst massedrap på ukrainske krigsfanger

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj beskriver angrepet mot fangeleiren der ukrainske tjenestemenn ble holdt fanget som en «bevisst russisk krigsforbrytelse». Angrep mot en fangeleir i den russisk-okkuperte Donbas-regionen, og over 50 personer ble drept og mange ble såret. – Det er en bevisst russisk krigsforbrytelse, et bevisst massedrap på ukrainske krigsfanger.

NRK - 05 maj 22 kl. 03:40

Zelenskyj snakket med Bennett

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har snakket med Israels statsminister om nazi-utsagnet til den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov. I talen sier Zelenskyj hat han har snakket med Israels statsminister Naftali Bennett for å gratulere ham på Israels uavhengighetsdag, og for å gi en oppdatering om situasjonen i den beleirede havnebyen Mariupol og det østlige Ukraina. – Vi diskuterte også de skandaløse og fullstendig utillatelige uttalelser fra den russiske utenriksministeren, som fornærmet hele verden, sier Zelenskyj ifølge CNN.

NRK - 14 jun 22 kl. 05:20

Zelenskyj ber Scholz ta klarere stilling

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj ber Tysklands statsminister Olaf Scholz ta klarere stilling til krigen med Russland, skriver NTB. – Vi trenger at Scholz forsikrer oss om tysk støtte til Ukraina. Han og hans regjering må bestemme seg, sa Zelenskyj mandag til TV-kanalen ZDF.

NRK - 23 jul 22 kl. 21:04

Zelenskyj anklager Russland for å bryte avtaler

Ukrainas president, Volodymyr Zelenskyj, beskylder Russland for enda en gang å bryte inngåtte avtaler med Ukraina etter rakettangrepet mot en havn i Odesa lørdag. – Det beviser kun en ting, at uansett hva Russland sier og lover, finner de en måte å unngå å gjennomføre det på, sa Zelenskyj i et møte med amerikanske politikere i Kyiv lørdag kveld. (NTB).

Klartale - 26 apr 22 kl. 12:58

Guterres er i Russland for å be om fred

Guterres dro til Russland tirsdag i et forsøk på å overtale president Vladimir Putin til å stanse krigføringen i Ukraina.António Guterres dro til Russland tirsdag. Han er sjef for verdens-organisasjonen FN, og håper å få slutt på krigen i Ukraina.

NRK - 08 jun 22 kl. 06:27

Zelenskyj bestrider russisk gjennombrudd i Donbas

Russiske styrker har ikke gjort gjennombrudd mot ukrainske styrker i Øst-Ukraina, sier Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Han brukte sin daglige videotale tirsdag på å så tvil om russiske påstander om at seieren er nær forestående. – Situasjonen ved fronten har ikke blitt endret betydelig de siste 24 timene, sa Zelenskyj, som la til at «det ekstremt heroiske forsvaret av Donbas fortsetter».

NRK - 08 jun 22 kl. 02:54

Zelenskyj nekter for russisk gjennombrudd

Russland styrker har ikke gjort gjennombrudd mot ukrainske styrker i Øst-Ukraina, sier Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Han brukte sin daglige videotale tirsdag på å så tvil om russiske påstander om at seieren er nær forestående. – Situasjonen ved fronten har ikke blitt endret betydelig de siste 24 timene, sa Zelenskyj, som la til at «det ekstremt heroiske forsvaret av Donbas fortsetter».

NRK - 07 jun 22 kl. 03:25

Zelenskyj sikker på kandidatstatus i EU

President Volodymyr Zelenskyj sier han er sikker på at Ukraina vil bli gitt status som kandidatland i EU i løpet av de neste ukene, trass i Tysklands motstand. – Dette vil være en avgjørelse for ikke bare Ukraina, men for hele det europeiske prosjektet, sa Zelenskyj i sin daglige videotale mandag. Zelenskyj håper de 27 EU-landene vil gi Ukraina status som kandidatland på EU-toppmøtet 23.

NRK - 19 jul 22 kl. 05:09

Zelenskyj gir enda flere sparken

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj gir ytterligere 28 ansatte i landets sikkerhetstjeneste SBU sparken. Avskjedigelsene skjer på ulike nivåer i SBU, men sett under ett «er årsakene de samme: utilstrekkelige resultater», uttalte presidenten i sin daglige videotale natt til tirsdag. Kunngjøringen kom etter at Zelenskyj søndag ga sin barndomsvenn og leder for sikkerhetstjenesten, Ivan Bakanov, sparken.

NRK - 04 jun 22 kl. 04:20

Zelenskyj om krigens første 100 dager

100 dager med krig, har gjort at ukrainerne har måttet lære seg nye og fæle ord, som raketter og deportasjoner, sier president Volodymyr Zelenskyj. - For 100 dager siden, våknet vi til en ny virkelighet, sier Zelenskyj, i sin daglibe videotale, som er spilt inn utenfor presidentresidensen i Kyiv. Han beskriver erfaringen fra krigen ved å vise til at ukrainerne har måttet lære seg nye ord.

NRK - 16 jul 22 kl. 02:40

Zelenskyj ber folk søke dekning når alarmen går

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier at luftvernsirenene går i byer rundt om i hele Ukraina, og ber folk følge med og søke dekning når de går. – Okkupanten forstår at vi gradvis blir sterkere og meningen med terroren deres er klar: Å legge press på oss, på samfunnet og skremmet folket. Å gjøre så stor skade på ukrainske byer som mulig, sier Zelenskyj i en video i sosiale medier.

NRK - 20 apr 22 kl. 04:32

Zelenskyj: Russland sender nesten alt de har

Russland sender inn nesten alt de har til offensiven mot Donbas, ifølge Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Analytikere mener at langt mer kan være på vei. – De sender nesten alt og alle som kan bekjempe oss, sa Zelenskyj i en videotale onsdag kveld.

NRK - 18 apr 22 kl. 19:10

Ukrainsk EU-søknad levert – Zelenskyj håper på fortgang

President Volodymyr Zelenskyj har levert inn «søknadsskjema» til EU og håper Ukraina i løpet av noen uker kan få status som EU-kandidat. Zelenskyj møtte mandag EU-utsending Matti Maasikas og overleverte to bind med svar på spørsmål om EU-medlemskap. Spørreskjemaet fikk den ukrainske presidenten da EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen besøkte Kyiv tidligere i måneden.

NRK - 29 maj 22 kl. 16:31

Reuters: Eksplosjoner hørt i byen Zelenskyj besøkte

Reuters melder at det er hørt flere kraftige eksplosjoner i Kharkiv, byen som president Volodymyr Zelenskyj bare timer tidligere besøkte i Ukraina. Zelenskyj har vært på på sitt første besøk øst i Ukraina siden Russlands invasjon av landet i februar. Kharkiv er hardt rammet av krigen.

NRK - 10 jul 22 kl. 23:52

Zelenskyj: Russland utførte 34 luftangrep 9. juli

Ifølge Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj utførte Russland 34 luftangrep lørdag 9. juli, det skriver nettavisen The Kyiv Independent. – Våre soldater fortsetter å forsvare russiske angrep flere steder, sier Zelenskyj.

NRK - 16 apr 22 kl. 00:47

Zelenskyj ber om mer våpen og sanksjoner

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj ber om mer våpen og sanksjoner mot Russland, for å få slutt på krigen, i sin siste tale. – Jo flere og raskere vi får alle våpnene vi har bedt om, jo ​​sterkere vil vår posisjon være og jo raskere vil få slutt på krigen, sier Zelenskyj. Presidenten snakket om å komme tilbake til et normalt liv i enkelte deler av Ukraina.

NRK - 15 apr 22 kl. 03:11

Zelenskyj takker folket for 50 dager med motstand

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj takker det ukrainske folk for å ha stått imot 50 dager med russisk aggresjon siden invasjonen startet 24. februar. – Takket være gud, styrkene våre og folket vårt har vi forsvart det meste av landet vårt, sa Zelenskyj i sin daglige videotale.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com