Natos

Wednesday, 06 December, 09:55

Nyheter om Natos

NRK - 15 nov 23 kl. 19:55

Nato kjøper nye overvåkingsfly

Natos aldrende AWACS-fly skal erstattes med nye fly basert på den velkjente modellen Boeing 737. De nye flyene heter E-7A Wedgetail, og Nato skal i første omgang anskaffe seks. Kontakten med Boeing skal signeres i løpet av neste år, og de første flyene skal være klare for tjeneste i 2031.

NRK - 28 nov 23 kl. 11:40

Skuffa over at Sverige ikkje er med

Nato-sjef Jens Stoltenberg hadde håpa at Tyrkia og Ungarn hadde godkjent Sveriges medlemssøknad før Natos utanriksministermøte. Men framleis vaiar ikkje det svenske flagget blant dei andre framfor Nato-hovudkvarteret i Brussel. – Eg hadde håpa at Sverige hadde vorte medlem før møtet.

Dagbladet - 27 nov 23 kl. 12:45

- Farligste på flere tiår

Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, møtte pressen før toppmøtet mellom Natos utenriksministere..

NRK - 16 sep 23 kl. 08:29

Natos forsvarssjefer samlet i Holmenkollen

I helgen er Natos militærkomite samlet i Holmenkollen i Oslo for den årlige konferansen. Forsvarssjef Eirik Kristoffersen er vert for Natos forsvarssjefer. – Jeg er veldig fornøyd med å ha våre naboer Finland og Sverige her.

NRK - 12 okt 23 kl. 16:05

Natos årlige atomøvelse avholdes i Sør-Europa neste uke

Øvelsen Steadfast Noon holdes i Italia, Kroatia og Middelhavet. I fjor deltok 14 land og rundt 60 fly da øvelsen ble avholdt i Belgia. – Russlands krig i Ukraina er en påminnelse om den viktige rollen Natos atomvåpen spiller i å avskrekke aggresjon.

NRK - 12 okt 23 kl. 06:02

Natos tålmodighet med Tyrkia i ferd med å renne ut: Vil ha ja til Sverige nå

En rekke av Natos medlemsland vil gi en krystallklar beskjed til Tyrkia på forsvarsministermøtet torsdag: Nå skal Sverige bli medlem. – Det må skje nå. Jeg kommer til si dette veldig høyt og tydelig.

NRK - 11 okt 23 kl. 09:01

Zelenskyj møter Nato i Belgia

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj ankom onsdag Belgia for å delta på Natos forsvarsministermøte. han møtte pressen sammen emd Nato-sjef Jens Stoltenberg. – Det er en stor ære og privilegie å ønske deg velkommen til Natos hovedkvarter, sier Jens Stoltenberg.

NRK - 11 okt 23 kl. 09:01

Zelenskyj møter Nato i Belgia: – Vis støtte

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj ankom onsdag Belgia for å delta på Natos forsvarsministermøte. Han møtte pressen sammen med Nato-sjef Jens Stoltenberg. – Det er en stor ære og privilegium å ønske deg velkommen til Natos hovedkvarter, sier Jens Stoltenberg.

NRK - 09 nov 23 kl. 14:20

Stoltenberg: Iran og Hizbollah må holde seg unna Gaza

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg sa torsdag at krigen i Gaza ikke må bli en stor regional konflikt. – Krigen i Gaza må ikke bli en stor regional konflikt. Iran og Hizbollah må holde seg utenfor denne kampen, sa Stoltenberg til journalister i Berlin.

NRK - 07 nov 23 kl. 12:36

NATO suspenderer nedrustningsavtale

Nato suspenderer formelt avtalen om konvensjonelle styrker i Europa som ble inngått med Sovjetunionen i 1990. Russland varslet i mai at landet aktet å trekke seg fra avtalen, og tirsdag kunngjorde russisk UD at denne prosessen nå er fullført. Natos svar lot ikke vente på seg.

Dagbladet - 31 okt 23 kl. 16:52

Ber regjeringen ta våpen-grep

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg ber myndighetene i Natos medlemsland ta en mer aktiv rolle for å øke våpenproduksjonen..

Aftenposten - I førrgår: 12:19

Natos tålmodighet kan være slutt. Dette har Tyrkia tjent på å forsinke Sveriges medlemskap i halvannet år.

– Tiden er kommet, mener Nato-sjef Jens Stoltenberg. Har Tyrkia fått det som skal til for å endelig slippe Sverige inn i….

NRK - 30 nov 23 kl. 16:37

Jens Stoltenberg deltar på klimakonferansen

1. desember vil Natos generalsekretær Jens Stoltenberg delta på Fns klimakonferanse i Dubai. Stoltenberg vil delta i en paneldiskusjon og snakke om hvordan Nato håndterer sikkerhetsutfordringer som følge av klimaforandringene..

NRK - 30 nov 23 kl. 10:20

EU brukte rekordmye på forsvar i fjor

EUs forsvarsutgifter steg til hele 240 milliarder euro i fjor, mer enn seks prosentpoeng mer enn året før, viser tall fra unionens forsvarsbyrå EDA. Det er særlig Russlands krig mot Ukraina som har ført til at forsvarsutgiftene har skutt i været. I tillegg har mange av EUs 27 medlemsland økt sine forsvarsbudsjetter kraftig for å tilfredsstille Natos toprosentmål.

NRK - 29 nov 23 kl. 12:49

Kuleba: Ukraina har budd seg godt på vinteren

Ukrainas utanriksminister Dmytro Kuleba og Noregs utanriksminister Espen Barth Eide møttest for første gong under Natos utanriksministermøte i Brussel onsdag. Der drøfta dei blant anna Vestens støtte til Ukraina og den komande vinteren. I fjor var det fleire store straumbrot etter russisk bombing av infrastruktur.

VG - 29 nov 23 kl. 01:08

Stoltenberg: Derfor er krigene i Ukraina og Gaza ulike

BRUSSEL (VG) Natos generalsekretær Jens Stoltenberg mener det er en tydelig forskjell mellom Russlands krig i Ukraina og Israels krig mot Hamas, men at internasjonal lov gjelder i alle konflikter..

NRK - 28 nov 23 kl. 20:48

Sveriges utenriksminister etter Tyrkia-møte: – Nato-ja om noen uker

Tyrkia vil godkjenne vår Nato-søknad om noen uker, sier Sveriges utenriksminister Tobias Billström. Tirsdag møtte Billström sin tyrkiske motpart Hakan Fidan i forbindelse med Natos utenriksministermøte i Brussel. – Da sa han at han håper at Sverige skal kunne bli medlem innen et par uker, sier Billström til nyhetsbyrået TT.

NRK - 28 nov 23 kl. 17:32

Nato med storinnkjøp av overvåkingsfly

Nato-landene er enige om å anskaffe seks nye fly for å erstatte den aldrende flåten med AWACS-overvåkingsfly. – Det er den største enkeltanskaffelsen i Natos historie, sier generalsekretær Jens Stoltenberg på en pressekonferanse i Brussel tirsdag. Produksjonen av seks nye Boeing E-7A Wedgetail fly begynner neste år, og de første flyene vil stå klare i 2031, ifølge Nato-sjefen.

VG - 27 nov 23 kl. 17:12

Espen Barth Eide: Mye taler for Rutte i Nato

BRUSSEL (VG) Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) sier at Norge har et godt forhold og et godt inntrykk av Mark Rutte. Men regjeringen har foreløpig ikke et låst standpunkt om hvem som skal bli Natos neste generalsekretær..

NRK - 27 nov 23 kl. 12:10

Nato-sjef Jens Stoltenberg ber om at våpenhvilen i Gaza forlenges

På en pressekonferanse mandag ber Natos generalsekretær om at våpenhvilen i Gaza forlenges. Flere aktører presser mandag på for at våpenhvilen, som i utgangspunktet går ut mandag, skal forlenges med flere dag..

NRK - 22 nov 23 kl. 21:06

Tyrkia vil likevel ikke godkjenne svensk Nato-søknad før utenriksministermøtet

Tyrkia har varslet Nato at landet ikke vil ratifisere Sveriges Nato-søknad innen neste ukes utenriksministermøte, opplyser to kilder med kjennskap til saken. Forrige uke utsatte utenrikskomiteen i den tyrkiske nasjonalforsamlingen en avstemning om ratifisering av Sveriges Nato-søknad. Da ble det sagt at behandlingen kunne bli gjenopptatt denne uken.

NRK - 12 okt 23 kl. 13:10

Nato: – Israel står ikke alene

Nato-landene fordømmer Hamas-angrepet mot Israel, men ber samtidig Israel om å svare med «proporsjonale midler». På Natos forsvarsministermøte i Brussel torsdag fikk Nato-landene en orientering om situasjonen av Israels forsvarsminister Yoav Gallant. Der gjorde Natos generalsekretær Jens Stoltenberg det klart at alliansen fordømmer terrorangrepet fra Hamas «i sterkest mulige ordelag».

NRK - 11 okt 23 kl. 18:46

Stoltenberg: Støtten til Ukraina er ikke svekket

Støtten til Ukraina vil ikke bli svekket som følge av konflikten mellom Israel og Hamas, slår Natos generalsekretær Jens Stoltenberg fast. – Dagens møte har klart vist at Nato-landene er der for Ukraina, sa Stoltenberg på en pressekonferanse i Natos hovedkvarter i Brussel, der Nato-landenes forsvarsministre er samlet onsdag og torsdag. Stoltenberg viser til at det onsdag kom en lang rekke nye løfter om våpen til Ukraina, deriblant nye luftforsvarsyster, ammunisjon, flere F-16-fly samt flere ulike hjelpepakker.

NRK - 11 okt 23 kl. 09:07

Stoltenberg varsler samlet svar hvis gassrørledningangrep blir bekreftet

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg sier at Nato vil komme med et samlet svar dersom det viser seg at gassrørledningen Balticconnector ble angrepet. – Dersom det kan bevises at det var et angrep på gassledningen i Østersjøen, møtes det av et samlet og besluttsomt svar fra Nato, sa Stoltenberg under et pressemøte med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj før Natos forsvarsministermøte onsdag. Under pressemøtet varslet Stoltenberg også at støtten til Ukraina vil trappes opp i løpet av de kommende dagene.

NRK - 13 nov 23 kl. 18:23

Romania åpner treningssenter for F-16-flygere

Et Nato-støttet treningssenter for F-16-flygere har åpnet i Romania. Senteret skal lære opp jagerflygere fra alle Nato-land og partnere, inkludert Ukraina. Treningsanlegget ligger ved en flybase i Fetesti i det sørøstlige Romania, og skal forbedre Natos evne til å møte de komplekse utfordringene i Øst-Europa og Svartehavsregionen, ifølge Romanias forsvarsdepartement.

NRK - 12 nov 23 kl. 01:31

Tyskland vil doble den militære støtten til Ukraina

Tysklands regjering går inn for å doble landets militære støtte til Ukraina neste år til 8 milliarder euro, sier anonyme kilder til Bloomberg. Støtten, som tilsvarer 95 milliarder kroner med dagens kurs, må først vedtas i Forbundsdagen. Der har regjeringskoalisjonen til Olaf Scholz flertall.

VG - 10 nov 23 kl. 05:06

Stoltenberg om oppsagt nedrustningsavtale: – Verden blir farligere

BERLIN (VG) Alle de tre store avtalene om nedrustning og våpenbegrensning mellom øst og vest har nå havarert. Natos generalsekretær Jens Stoltenberg sier at det gjør verden enda farligere..

NRK - 09 nov 23 kl. 13:48

Stoltenberg: Nato-land støtter humanitær pause

– Nato-allierte land støtter en humanitær pause i krigen mellom Israel og Hamas, slik at nødhjelp kan fraktes inn i Gaza, sier Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg..

NRK - 23 jul 23 kl. 16:26

Natos Ukraina-råd møtes onsdag

Natos nye Ukraina-råd møtes onsdag for å diskutere utviklingen i landet og ukrainsk korneksport via Svartehavet. Natos generalsekretær Jens Stoltenberg har innkalt til møtet, som ifølge Natos talsperson Oana Lungescu vil finne sted på ambassadørnivå. Rett før det ble kjent at rådet møtes, snakket Stoltenberg med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj på telefon.

NRK - 31 okt 23 kl. 14:27

Jens Stoltenberg: – Vi fordømmer Hamas sitt terrorangrep.

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg tala til Nordisk Råd under Nordisk Råds 75. sesjon i dag. – Vi fordømmer Hamas sitt terrorangrep.

NRK - 25 okt 23 kl. 10:08

Stoltenberg: Våpeninvesteringer er ikke uetisk

Nato-sjef Jens Stoltenberg mener det ikke er uetisk å investere i forsvarsindustrien. Han ber Nato-land øke sine investeringer. Det var oppfordringen Stoltenberg kom med da han onsdag deltok på Natos industriforum i Stockholm.

VG - 24 okt 23 kl. 14:04

Stoltenberg: Tror Ungarn raskt vil slippe Sverige inn i Nato

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg venter nå at også Ungarn raskt vil godkjenne den svenske søknaden om medlemskap i Nato. Tyrkias parlament går nå i gang med å behandle saken om godkjenning..

NRK - 23 okt 23 kl. 17:46

Stoltenberg: – Ser fram til Sverige som fullverdig medlem

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg seier han ser fram til ei snar avstemming i Tyrkias parlament for å ratifisere Sverige sin Nato-søknad. Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan la måndag fram eit forslag om å ratifisere svensk medlemskap for det tyrkiske parlamentet. – Som eg sa til president Erdogan då vi snakka i helga, så vil dette gjere alliansen sterkare og sikrare, seier Stoltenberg.

NRK - 23 okt 23 kl. 16:13

Erdogan foreslår svensk Nato-medlemskap for parlamentet

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan la mandag frem et forslag om å ratifisere svensk medlemskap i Nato for det tyrkiske parlamentet. Det opplyser presidentens kontor, skriver Reuters. Sveriges statsminister Ulf Kristersson sier at det er en «gledelig beskjed» at Tyrkia har lagt frem forslaget.

NRK - 17 aug 23 kl. 12:14

Stoltenberg om stabssjefens omstridte uttalelser

Ukrainske myndigheter likte dårlig et intervju Natos Stian Jenssen gjorde i Arendal tirsdag kveld. Stian Jenssen, som er stabssjef for Natos generalsekretær Jens Stoltenberg i Brussel, uttalte at han tror en løsning på krigen kan være at Ukraina får Nato-medlemskap i bytte mot å avgi territorium til Russland. Dette vakte stor oppsikt, også blant Ukrainerne.

NRK - 17 okt 23 kl. 07:36

Stoltenberg fordømmer angrepet i Brussel

Natos-sjef Jens Stoltenberg skriv på meldingstenesta X at han fordømmer angrepet i Brussel måndag kveld. To svenske fotballsupporterar blei skotne og drepne, og ein tredje person er alvorleg skadd. – Eg fordømmer dei fryktelege angrepa på uskuldige sivile i Brussel i Belgia i går kveld.

NRK - 13 okt 23 kl. 19:40

Svensk avis: Stoltenberg forventer svensk Nato-medlemskap innen november

I en intern melding til Natos medlemsland skriver Nato-sjef Jens Stoltenberg at han antar at Sverige blir med i Nato neste måned. Det skriver svenske Dagens Nyheter. – Mange allierte gir uttrykk for utålmodighet.

NRK - 12 okt 23 kl. 16:17

Stoltenberg tar til orde for humanitære korridorer til Gaza

– Alt som er mulig, må gjøres for å sikre de sivile i Gaza. Det kan være humanitære korridorer der folk kan komme seg ut, og å få inn nødhjelp, sier Natos generalsekretær til nordisk presse. – Alt må gjøres for å redusere lidelsene, sier Stoltenberg..

NRK - 12 okt 23 kl. 15:42

Tyrkia bekrefter til Nato at de står ved Sverige-avtale

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg sier han har snakket med Tyrkias forsvarsminister og har fått bekreftet at avtalen om å ratifisere Sveriges Nato søknad fortsatt gjelder..

NRK - 12 okt 23 kl. 15:26

Stoltenberg: Tyrkia står fremdeles ved avtalen om svensk Nato-medlemskap

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg sier han har snakket med Tyrkias forsvarsminister. Han har fått bekreftet at avtalen om å ratifisere Sveriges Nato-søknad fortsatt gjelder..

NRK - 12 okt 23 kl. 15:26

Stoltenberg: Nato oppnevner koordinator for antiterror

Nato har innfridd et krav fra Tyrkia om å oppnevne en egen koordinator for antiterror, opplyser Nato-sjef Jens Stoltenberg. Kunngjøringen kom på en pressekonferanse på Natos forsvarsministermøte onsdag. – Terrorisme fortsetter å være den mest direkte trusselen for alliansen.

NRK - 11 okt 23 kl. 17:56

USA: Støtten til Israel vil ikke gå ut over Ukraina

USAs forsvarsminister Lloyd Austin lover at den økte militærstøtten til Israel ikke vil gå ut over hjelpen til Ukraina. – Ikke vær i tvil: USA er fortsatt i stand til å rette ressurser dit det trengs for å håndtere kriser på flere områder, sa Austin etter et møte med Ukrainas støttespillere i Natos hovedkvarter i Brussel, der alliansens forsvarsministre er samlet til et to dager langt møte. – Vi vil stå støtt ved Israels side mens vi fortsatt hjelper Ukraina, fortsatte han..

NRK - 11 okt 23 kl. 13:07

USA lover nye 200 millioner dollar til Ukraina

USA vil komme med en ny støttepakke til Ukraina til en verdi av 200 millioner dollar, nesten 2,2 milliarder kroner. Det kunngjorde USAs forsvarsminister Lloyd Austin på Natos forsvarsministermøte onsdag. Pakken vil bestå av blant annet ammunisjon til luftforsvaret og våpen mot stridsvogner og droner.

Aftenposten - 11 okt 23 kl. 09:12

Stoltenberg varsler samlet svar hvis de blir begrepet at gassrørledning til Finland ble sabotert

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg sier at Nato vil komme med et samlet svar dersom det viser seg at….

NRK - 10 okt 23 kl. 22:40

Estland: Har diskutert økt sikkerhet i Østersjøen med EU og Nato

Den estiske statsministeren har diskutert mulighet og behovet for å øke sikkerheten rundt kritisk infrastruktur i Østersjøen. Hun har snakka med Natos generalsekretær Jens Stoltenberg og EUs Ursula von der Leyen, melder Reuters. Dette skjer etter at det ble oppdaget en skade på en ny gassrørledning i Østersjøen mellom Finland og Estland.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com