Recep Tayyip Erdogan

Wednesday, 29 November, 21:55

Nyheter om Recep Tayyip Erdogan

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 14 maj 23 kl. 06:00

Her er mannen som kan ta makta fra Erdogan

Recep Tayyip Erdogan har hatt makta i Tyrkia i 20 år. Først som statsminister, så som president.Tyrkia velger ny president 14.

NRK - 10 sep 23 kl. 16:45

Erdogan advarer mot å «marginalisere» Russland i samtaler om kornavtalen

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier at det skal holdes nye samtaler om en kornavtale mellom Ukraina og Russland. – Ingen prosess som marginaliserer Russland i kornavtalen for Svartehavet vil være levedyktig, sier Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan på en pressekonferanse etter at G20-toppmøtet i New Delhi ble avsluttet søndag. Siden Russland nektet å gå med å forlenge avtalen i juli, har landet gjentatte ganger angrepet Ukrainas havneinfrastruktur.

NRK - 16 sep 23 kl. 13:16

Erdogan med nytt utfall mot Sverige

I et nytt utfall mot Sverige sier Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan at landet ennå ikke har «oppfylt sine plikter» for å bli medlem av Nato. – Det er ikke nok å forbedre lovgivningen. Det er nødvendig også å implementere den, sa Erdogan lørdag før avreise til New York for å delta på FNs hovedforsamling.

NRK - 16 sep 23 kl. 13:16

Erdogan med nytt utspill mot Sverige

I et nytt utspill mot Sverige sier Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan at landet ennå ikke har «oppfylt sine plikter» for å bli medlem av Nato. – Det er ikke nok å forbedre lovgivningen. Det er nødvendig også å implementere den, sa Erdogan lørdag før avreise til New York for å delta på FNs hovedforsamling.

NRK - 04 sep 23 kl. 15:41

Putin: – Vil vurdere muligheten til å gjenopplive kornavtalen

Russlands president Vladimir Putin har i dag møtt Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan i Sotsji i Russland for samtaler. Etter samtalen, som pågikk i over tre timer, uttrykker Putin sin takknemlighet ovenfor Erdogan og deres «produktive samtale». De to skal blant annet ha diskutert agrikultur, turisme, økonomi og energi.

NRK - 10 okt 23 kl. 20:36

Erdogan beskylder Israel for menneskerettighetsbrudd

Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan kritiserer Israels blokade av Gazastripen og sier at den bryter menneskerettighetene til 2 millioner palestinere. – Situasjonen nå er at Gaza ikke blir forsynt med vann. Det er ikke strøm.

NRK - 04 nov 23 kl. 12:48

Erdogan bryter kontakten med Netanyahu

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier lørdag at han bryter kontakten med Israels statsminister Benjamin Netanyahu som følge av landets handlinger i Gaza. – Netanyahu er ikke lenger noen vi kan snakke med. Vi har avskrevet ham, sier Erdogan, ifølge tyrkiske medier.

NRK - 25 sep 23 kl. 17:32

Erdogan hyller Aserbajdsjans militære

President Recep Tayyip Erdogan sier Tyrkia er stolte over Aserbajdsjans militæroperasjon i Nagorno-Karabakh. Han håper det kan sikre stabilitet i regionen. Erdogan hyller også landets militære for å vise «sensitivitet» overfor sivilbefolkningen.

NRK - 19 sep 23 kl. 02:02

Stoltenberg: Tyrkia behandler svensk Nato-medlemskap så snart som mulig

Nato-sjef Jens Stoltenberg har møtt Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan i New York. Blant annet snakket de om det svenske Nato-medlemskapet. – Glad for å møte president Recep Tayyip Erdogan i New York.

NRK - 28 okt 23 kl. 10:07

Erdogan: – Israel må stanse denne galskapen umiddelbart

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan ber lørdag Israel om å «umiddelbart stanse denne galskapen», og avslutte angrepene mot mål i Gaza. – Den intense israelske bombingen av Gaza går igjen utover kvinner, barn og uskyldige sivile, og forverrer den pågående humanitære krisen, skriver Erdogan på Twitter/X..

NRK - 17 jul 23 kl. 16:14

Erdogan jakter på investeringer i landene ved Persiabukta

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan ankom mandag Saudi-Arabia som første stopp på en rundreise der også Qatar og De forente arabiske emirater står for tur. Under besøket i Jeddah skal Erdogan møte kong Salman samt Saudi-Arabias de facto leder kronprins Mohammed bin Salman. Det tyrkiske presidentens håp er at rundreisen skal få de oljerike landene ved Persiabukta til å øke sine investeringer i Tyrkia, der inflasjonen er skyhøy og verdien av valutaen i fritt fall.

NRK - 03 jun 23 kl. 14:19

Recep Tayyip Erdogan er tatt i ed som Tyrkias president

Recep Tayyip Erdogan er tatt i ed for en ny periode som Tyrkias president. Erdogan (69) fikk forrige søndag fem nye år ved makten da han vant andre runde av presidentvalget. To uker tidligere vant Erdogans parti AKP valget på ny nasjonalforsamling.

Klartale - 03 mar 23 kl. 10:46

Han kan utfordre Erdogan

Recep Tayyip Erdogan er president i Tyrkia. Får han fortsette? Det blir bestemt 14.

NRK - 11 okt 23 kl. 12:41

Erdogan: Israel må oppføre seg som en stat

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan kom onsdag med kraftig kritikk av Israels bombardement av Gaza. – Israel må ikke glemme at dersom de oppfører seg mer som en organisasjon enn en stat, ender de opp med å bli behandlet slik, sa Erdogan. Videre kom han med kraftig kritikk av den israelske hærens metoder..

NRK - 04 nov 23 kl. 11:05

Erdogan: Parlamentet skal diskutere godkjenning av Sveriges Nato-medlemskap

Tyrkias President Recep Tayyip Erdogan sier lørdag at det tyrkiske parlamentet skal diskutere godkjenning av Sveriges Nato-medlemskap. – Vi skal forsøke å støtte Sveriges Nato-godkjenning så lenge motpartene imøtegår Tyrkia positivt. Sverige har ikke tatt skritt mot å gjøre noe med de kurdiske PKK-militante i landet, sier han i uttalelsen..

NRK - 01 okt 23 kl. 14:35

Erdogan: Tyrkia forventer ingenting fra EU

Tyrkias president, Recep Tayyip Erdogan sa søndag at landet «ikke lenger forventer noe fra EU, som har latt oss vente utenfor døren i 40 år». – Vi har holdt alle løfter vi har gjort overfor EU, mens de nesten ikke har holdt noen av deres, sa Erdogan før åpningen av parlamentet. Han la til at han «ikke ville tolerere noen nye krav fra organisasjonen i prosessen som pågår for at Tyrkia skal bli tatt opp som medlem av organisasjonen»..

NRK - 28 okt 23 kl. 17:44

Israel kaller tilbake diplomater fra Tyrkia

Israels utenriksminister sier at Israel kaller tilbake alle israelske diplomater fra Tyrkia. Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sa tidligere i ettermiddag at han mener det er Vesten som har hovedansvar for den israelske hærens angrep på Gazastripen. Erdogan gjentok også at han ikke anser Hamas som en terrororganisasjon..

NRK - 26 sep 23 kl. 12:17

Erdogan: Tyrkia vil støtte svensk Nato-medlemskap hvis USA leverer F16-fly

Tyrkias nasjonalforsamling vil godkjenne Sveriges Nato-søknad hvis USA baner vei for at Tyrkia kan kjøpe F16-jagerfly, sier president Recep Tayyip Erdogan. Uttalelsen ble gitt til tyrkisk presse tirsdag, idet Erdogan kom hjem etter en tur til Aserbajdsjan. (NTB).

NRK - 24 sep 23 kl. 14:55

Erdogan møter Aserbajdsjans president over helgen

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan møter sin aserbajdsjanske kollega Ilham Alijev mandag, melder flere tyrkiske medier. Møtet mellom de to statslederne vil finne sted i den aserbajdsjanske eksklaven Nakhitsjevan. Aserbajdsjan tok tilbake kontrollen over utbryterregionen Nagorno-Karabakh fra armenske separatister i en lynoffensiv denne uka.

NRK - 25 okt 23 kl. 12:00

Erdogan: Ber partene i Gaza og Israel stoppe angrepene

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier at Hamas ikke er en terrororganisasjon, men frihetskjempere som kjemper for å forsvare sitt land. Men sier at begge parter må stoppe angrepene. Han har avlyst sitt besøk til Israel etter det han kaller en inhuman krig mot Hamas i Gaza, melder Reuters.

NRK - 23 okt 23 kl. 17:46

Stoltenberg: – Ser fram til Sverige som fullverdig medlem

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg seier han ser fram til ei snar avstemming i Tyrkias parlament for å ratifisere Sverige sin Nato-søknad. Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan la måndag fram eit forslag om å ratifisere svensk medlemskap for det tyrkiske parlamentet. – Som eg sa til president Erdogan då vi snakka i helga, så vil dette gjere alliansen sterkare og sikrare, seier Stoltenberg.

VG - 23 okt 23 kl. 17:02

Erdogan har bedt parlamentet godkjenne Sveriges Nato-medlemskap

Sverige er nå et langt skritt nærmere Nato-medlemskapet. Mandag har Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sendt dokumentene som skal godkjenne Sveriges Nato-medlemskap, til det tyrkiske parlamentet..

NRK - 23 okt 23 kl. 16:13

Erdogan foreslår svensk Nato-medlemsskap for parlamentet

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan la mandag frem et forslag om å ratifisere svensk medlemsskap i Nato for det tyrkiske parlamentet..

NRK - 23 okt 23 kl. 16:13

Erdogan foreslår svensk Nato-medlemskap for parlamentet

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan la mandag frem et forslag om å ratifisere svensk medlemskap i Nato for det tyrkiske parlamentet. Det opplyser presidentens kontor, skriver Reuters. Sveriges statsminister Ulf Kristersson sier at det er en «gledelig beskjed» at Tyrkia har lagt frem forslaget.

Klartale - 15 maj 23 kl. 08:12

Går mot omvalg i Tyrkia

Det er valg i Tyrkia. Recep Tayyip Erdogan har hatt makta i Tyrkia i 20 år. Først som statsminister, så som president.

NRK - 19 sep 23 kl. 20:30

Erdogan støtter Aserbajdsjan: – Nødvendig

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sa i en FN-tale tirsdag at Tyrkia støtter Aserbajdsjans inngripen i Nagorno-Karabakh. – Regionen er aserbajdsjansk territorium, og noen annen status vil aldri bli akseptert, sa Erdogan under talen i New York. Han sier Tyrkia støtter at Aserbajdsjan har tatt steg for å «bevare sin territorielle integritet».

NRK - 13 maj 23 kl. 19:19

Erdogan anklager opposisjonen for å samarbeide med Biden

Dagen før valget i Tyrkia anklager president Recep Tayyip Erdogan opposisjonen for å samarbeide med USAs president for å velte ham. Valget beskrives som et av de mest avgjørende i Tyrkias moderne historie. Meningsmålinger viser at Erdogan ligger litt bak opposisjonens fremste kandidat Kemal Kilicdaroglu.

NRK - 17 okt 23 kl. 21:26

Haaretz: Israelske myndigheter ber alle israelere forlate Tyrkia umiddelbart

Israel skjerper reiserådene til Tyrkia og ber alle landets borgere om å forlate Tyrkia umiddelbart. Det kunngjorde landets nasjonale sikkerhetsråd tirsdag, ifølge Haaretz. Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan kom tirsdag kveld med en kraftig fordømmelse av angrepet mot et sykehus i Gaza.

NRK - 18 nov 23 kl. 14:21

Tyrkia ber om etterforsking av Israels atomvåpen

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan ber om at det skal gejnnomføres en etterforsking av Israels atomvåpen, «så det ikke lenger er noen tvil om temaet». Det melder tyrkiske medier..

NRK - 12 jul 23 kl. 17:52

Putin har ingen planer om å snakke med Erdogan

Russland har ingen planer om å snakke med Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan med det første, sier hans talsmann ifølge nyhetsbyrået Tass. Tidligere onsdag tilbød Erdogan seg å mekle mellom Russland og Ukraina for å få slutt på krigen i Ukraina dersom begge land ønsker det. Mens han hadde Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj på besøk i forrige uke, sa Erdogan at han hadde invitert Putin til å besøke Tyrkia i august.

NRK - 14 nov 23 kl. 10:54

Tyrkiske folkevalgte skal diskutere Sveriges Nato-søknad

De folkevalgte i Tyrkias utenrikskomité skal diskutere ratifiseringen av Sveriges Nato-medlemskap på torsdag, ifølge nasjonalforsamlingens agenda. President Recep Tayyip Erdogan leverte lovforslaget til ratifisering i nasjonalforsamlingen for tre uker siden. Tyrkia har hittil stilt seg på bakbeina når det gjelder svenskenes innlemmelse i forsvarsalliansen, noe de har forklart med påstander om at Sverige støtter kurdiske grupper som PKK, som Tyrkia anser som en terrororganisasjon.

Klartale - 02 maj 23 kl. 06:34

Blir Erdogan valgt på ny?

Recep Tayyip Erdogan er president i Tyrkia. Han har hatt makten i landet i mange år. Først som statsminister fra 2003 til 2014.

NRK - 04 sep 23 kl. 16:01

Erdogan sier Tyrkia har utarbeidet en ny forslagspakke i samråd med FN

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sa etter samtaler mandag med den russiske motparten Vladimir Putin at «Ankara har utarbeidet nye forslag med FN for å gjenopplive Ukrainas korneksportavtale». – Vi har utarbeidet en ny forslagspakke i samråd med FN. Jeg tror at det er mulig å få resultater.

NRK - 04 sep 23 kl. 16:01

Erdogan: –Har utarbeidet en ny forslagspakke med FN

–Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sa etter samtaler mandag med den russiske motparten Vladimir Putin at «Ankara har utarbeidet nye forslag med FN for å gjenopplive Ukrainas korneksportavtale». – Vi har utarbeidet en ny forslagspakke i samråd med FN. Jeg tror at det er mulig å få resultater.

NRK - 31 aug 23 kl. 11:32

Erdogan møter Putin i Russland neste uke

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan besøker Sotsji for samtaler med Vladimir Putin mandag, opplyser tyrkiske kilder. Besøket ble varslet tidligere i uka. Da sa Erdogans parti at det skulle skje snart.

NRK - 25 sep 23 kl. 13:28

Erdogan møter Aserbajdsjans president

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan reiste mandag til den aserbajdsjanske enklaven Nakhitsjevan for å møte Aserbajdsjans president Ilham Alijev. De to presidentene møttes i et område som ligger mellom Armenia og Iran, og grenser til Tyrkia. Møtet skulle opprinnelig markere starten på byggingen av en gassrørledning, men de to presidentene vil også drøfte situasjonen i Nagorno-Karabakh, melder tyrkiske medier..

NRK - 25 okt 23 kl. 16:50

Israel fordømmer Erdogans Hamas-uttalelse

Israel fordømmer Tyrkias president Recep Tayyip Erdogans uttalelser om at Hamas ikke er en terrororganisasjon, men frihetskjempere. Det melder det israelske mediet N12 News. - Israel avviser med avsky de ordene fra Tyrkias president.

NRK - 25 okt 23 kl. 15:04

Sveriges Nato-søknad behandles i den tyrkiske utenrikskomiteen

Utenrikskomiteen i den tyrkiske nasjonalforsamlingen har fått oversendt Sveriges Nato-søknad og innleder behandling av saken. Forsamlingens talsperson Numan Kurtulmus bekrefter at komiteen har fått saken. Det skjer etter at søknaden ble oversendt nasjonalforsamlingen av president Recep Tayyip Erdogan, noe som regnes som et stort framskritt for svenskene.

Klartale - 24 maj 22 kl. 06:00

Tyrkias sterke mann har problemer

Recep Tayyip Erdogan er president for Tyrkia. Han har gjennom flere tiår forsøkt å bli stor og sterk. 68-åringen har vært leder for Tyrkia siden 2003.

Dagbladet - 23 okt 23 kl. 16:29

Anbefaler svensk Nato-medlemskap

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har lagt fram et forslag om å ratifisere svensk Nato-medlemskap for landets nasjonalforsamling..

NRK - 08 aug 23 kl. 21:45

Erdogan tror kornavtalen med Russland kan gjenopplives

En gjenoppliving av kornavtalen med Russland forutsetter at vestlige land holder løftene de har gitt, sier Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan. Russland trakk seg i forrige måned fra avtalen som var forhandlet fram med bistand fra Tyrkia og FN, og som ga Ukraina anledning til å eksportere korn via Svartehavet. Erdogan diskuterte tirsdag avtalen med Russlands president Vladimir Putin under en telefonsamtale og ga etterpå uttrykk for forsiktig optimisme.

NRK - 04 sep 23 kl. 15:41

Putin: – Ble tvunget til å trekke oss fra kornavtalen

Russlands president Vladimir Putin har i dag møtt Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan i Sotsji for samtaler. Putin utrykker sin takknemlighet ovenfor Erdogan og deres «produktive samtale». De to skal blant annet ha diskutert agrikultur, turisme, økonomi og energi.

Klartale - 30 maj 23 kl. 11:14

Unge tyrkere bekymret for nye år med Erdogan

Recep Tayyip Erdogan vant valget i Tyrkia. Han har allerede ledet landet i 20 år. Mange unge tyrkere håpet årets presidentvalg skulle gå annerledes.

Klartale - 30 maj 23 kl. 08:19

Erdogan vant valget

Den andre runden i presidentvalget i Tyrkia var på søndag. Recep Tayyip Erdogan fikk 49,52 prosent av stemmene i første valgrunde. Den var 14.

Klartale - 04 okt 23 kl. 06:00

Tyrkia har pågrepet 67 personer

Tyrkisk politi har pågrepet 67 personer. De er mistenkt for å være med i PKK. PKK er en forbudt kurdisk organisasjon.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com