Forsvarets

Sunday, 14 August, 11:02

Nyheter om Forsvarets

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 14 jul 22 kl. 10:30

Vernepliktige må ta med egne joggesko

Forsvaret opplever utstyrsmangel på skytebriller, joggesko og håndklær. Vernepliktige som møter til førstegangstjeneste i høst, bes ta med egne joggesko. Det gjelder vernepliktige som møter opp fra oktober.

NRK - 05 aug 22 kl. 20:06

Mann er siktet etter brann i uthus

Da nødetatene rykket ut til en brann i et uthus i Ramfjorden i Tromsø forrige uke kom politiet over ulovlig oppbevarte våpen og omtrent 2000 skudd. Nå melder Forsvarets forum at mannen er blitt siktet..

Aftenposten - 05 aug 22 kl. 12:27

Til slutt ble helikopteret et moralsk dilemma for sjefen: - Det er skattebetalernes penger

Interne dokumenter viser hva det vil koste å drifte Forsvarets utskjelte NH90-helikopter videre: 1 milliard kroner i….

NRK - 03 aug 22 kl. 16:31

Flere kinesiske krigsfly i Taiwans flyidentifiseringssone

27 fly fra det kinesiske flyvåpenet fløy tirsdag inn i det Taiwan definerer som sin flyidentifiseringssone, ifølge forsvarsdepartementet i Taipei. Ifølge en kunngjøring var flyene inne i flyidentifiseringssonen samme dag som lederen i Representantenes hus i USA, Nancy Pelosi, avsluttet et omstridt besøk på Taiwan. Sonen er langt større enn Taiwans territorielle luftrom og inkluderer også områder som inngår i det kinesiske Forsvarets flyidentifiseringssone, blant dem områder over det kinesiske fastlandet.

NRK - 02 aug 22 kl. 19:41

Kinesiske fly i Taiwans flyidentifiseringssone

21 fly fra det kinesiske flyvåpenet fløy tirsdag inn i det Taiwan definerer som sin flyidentifiseringssone, ifølge forsvarsdepartementet i Taipei. Ifølge en kunngjøring var flyene inne i den sørvestlige flyidentifiseringssonen (Adiz), samme dag som lederen i Representantenes hus i USA, Nancy Pelosi, innledet et omstridt besøk på Taiwan. Adiz er langt større enn Taiwans territorielle luftrom og inkluderer også områder som inngår i det kinesiske Forsvarets flyidentifiseringssone, blant dem områder over det kinesiske fastlandet.

NRK - 27 jul 22 kl. 13:55

Mange øvelser nær Norge

Russland har de siste årene forsøkt å forstyrre Nato-øvelser og skremme norske myndigheter. Det sier tre forskere, etter at Russland har hatt flere skyteøvelser utenfor norskekysten, ofte på kort varsel. I 2018 varslet Russland skyteøvelse utenfor Møre-kysten.

NRK - 19 jun 22 kl. 20:29

Revefamilie har slått seg ned på Akershus festning

Fire reveunger og to store rever har etablert seg på Akershus festning i Oslo sentrum. – Vi har 4 reveunger og sannsynligvis 2 store rever (i hvert fall én stor) her på Akershus festning. De bor under Høymagasinet på Nye Tennalje.

NRK - 05 maj 22 kl. 21:09

Vil gjøre flyplass om til museum

Forsvaret ønsker å kjøpe deler av Moss lufthavn Rygge. Formålet er å etablere et visningsmagasin for Forsvarets museer. Det skriver Forsvarets forum.

VG - 18 jul 22 kl. 12:17

Forsvaret sender varslersaker til ekstern vurdering

Forsvarssjefen bør la folk på utsiden av Forsvaret gjennomgå avsluttede varslingssaker fra de siste årene. Det kravet reises både fra Stortinget og Forsvarets egne tillitsvalgte etter et skred av varslingssaker de siste månedene..

Klartale - 14 jul 22 kl. 12:20

Forsvaret mangler mye utstyr

Forsvaret mangler mye utstyr. Både joggesko, skytebriller og håndklær. Folk som skal inn til høsten har fått beskjed om å ta med egne joggesko.

NRK - 08 jul 22 kl. 11:34

Japanekspert: – Dypt sjokkerende

– Denne hendelsen er dypt sjokkerende. Det gjelder for alle japanere, hele verden egentlig. Det er veldig spesielt og utrolig sjokkerende, sier Forsker ved Forsvarets forskningsinstitutt og japan-ekspert, Petter Lindgren til NRK.

NRK - 07 jul 22 kl. 01:12

Ukrainsk transportfly landet på Evenes

Et ukrainsk Antonov An-124 transportfly landet onsdag kveld på Harstad/Narvik lufthavn, Evenes. Det melder Harstad Tidende. Verken Forsvarsdepartementet eller Forsvarets operative hovedkvarter vil kommentere hva flyet gjør i Norge.

NRK - 29 jun 22 kl. 05:17

700 vil ta lederutdanning i Forsvaret

700 kandidater konkurrerer om å få skoleplass i Forsvaret. Østlandet og Vestlandet er høyt representert blant søkerne. – For oss er det viktig at alle landsdeler representeres, både her på FOS og i Forsvaret generelt.

NRK - 26 jun 22 kl. 21:12

Dansk avis: Tidligere etterretningssjef skal ha lekket statshemmeligheter til sin mor

En tidligere etterretningssjef i Danmark skal ha snakket med journalister, familiemedlemmer og en kollega om statshemmeligheter, ifølge avisen Berlingske. Avisen mener å vite at siktelsen mot tidligere sjef for Forsvarets Etteretningstjeneste (FE), Lars Findsen, går ut på ni tilfeller der han skal ha lekket statshemmeligheter. Det skal ha skjedd i samtaler Findsen har hatt med sin mor, sin bror, sin kjæreste og en tidligere kollega.

NRK - 23 jun 22 kl. 13:35

Forsvaret innrømmer varslingssvikt

Forsvarssjefen har besluttet ekstern evaluering av Forsvarets varslingssystem, melder NTB..

Klartale - 20 jun 22 kl. 15:40

Eksperter tror ikke Russland vil bruke atomvåpen

Kristin Ven Bruusgaard tror ikke Vladimir Putin vil bruke strategiske atomvåpen. Hun er postdoktor ved Institutt for statsvitenskap. Hun sier det ikke er mange som tenker på at det kan skje.

Aftenposten - 19 jun 22 kl. 20:18

130 ansatte jobber med å vedlikeholde helikopterne som ikke skal brukes

BARDUFOSS (Aftenposten): Vilde Yvonne Abrahamsen (26) har vært med å holde liv i Forsvarets kranglete helikopter..

NRK - 13 maj 22 kl. 10:36

Forsvaret gjennomgår rutiner etter dusjfilmingssak

Forsvaret sier de vil gjennomgå sine rutiner for mobbing og seksuell trakassering etter saken om en kvinnelig soldat som ble filmet i dusjen gjentatte ganger. – Forsvarsstaben har satt i gang en gjennomgang av Forsvarets rutiner for å bli bedre til å håndtere slike saker. Dette arbeidet har høy prioritet.

Klartale - 08 maj 22 kl. 07:00

Vil Putin snakke om fred eller krig under paraden?

Det er mange rykter om hva som vil skje 9. mai. Det er dagen Russland feirer at de vant krigen mot Tyskland og nazistene i 1945.

Aftenposten - 10 jun 22 kl. 18:36

Helikopterskandalen lander nok neppe med dette

Nok en gang følger regjeringen Forsvarets helikopterråd. Går det bedre denne gangen?.

Klartale - 10 jun 22 kl. 08:41

Norge sier opp avtale om nye helikoptre

Regjeringen vil levere tilbake NH90-helikoptrene. De krever også å få tilbake penger som er betalt til nå. Det er totalt 5 milliarder kroner.

NRK - 09 jun 22 kl. 22:08

Hizbollah truer med å angripe borefartøy

Hizbollahs leder Hassan Nasrallah truer med å angripe et israelskoperert borefartøy som denne uka ankret opp på et omstridt gassfelt. ibanons president Michel Aoun og statsminister Najib Mikati har begge protestert på at Israel starter utvinning på Karish-feltet, som også Libanon gjør krav på deler av. I en TV-tale torsdag fulgte Hizbollahs leder Hassan Nasrallah opp og truet med å svare på det han omtalte som en israelsk provokasjon.

NRK - 07 jun 22 kl. 23:57

Forsvarssjefen beklager overfor Line Svingen

Forsvarssjef Eirik Kristoffersen sier til NRK at den tidligere sjefen for Forsvarets helikoptertjeneste, oberstløytnant Line Svingen, ble dårlig behandlet og trakassert. Han beklager at hun i 2009 ble avsatt, og at saken aldri ble evaluert eller fikk følger for hennes overordnede. Etter lang kamp fikk Svingen en uforbeholden unnskyldning og en sluttavtale verdt rundt 6 millioner kroner, men belastningen har vært så stor at hun aldri kom tilbake i jobb i Forsvaret.

NRK - 28 apr 22 kl. 12:13

Forsvarsbygg har anmeldt politi- og brannvesen etter øvelse på Akershus festning

Politiet og brannvesenet helte drivstoff på bakken og startet brann på verneverdig område på Akershus festning under en øvelse. Forsvarsbygg har anmeldt dem. Politi og brannvesen gjennomførte en terror- og beredskapsøvelse 6.

NRK - 02 jun 22 kl. 06:45

Tilbyr landgangsfartøy til Badderen

Selskapet «2 Marine» kan frakte lastebiler, anleggsmaskiner, skolebusser, ambulanser og andre biler forbi den stengte brua i Badderen. Forsvarets gamle landgangsfartøyer er laget for denne typen transport sier daglig leder i selskapet Askil Hagen..

NRK - 01 jun 22 kl. 18:45

Fjerner private renholdere fra Forsvaret

Regjeringen fjerner ordningen hvor private aktører rengjør Forsvarets lokaler. Nå skal igjen Forsvaret ta moppene fatt og selv sørge for renholdet. Renholdet har vært satt bort til private aktører siden 2016, men i løpet av 2023 vil dette utføres av Forsvaret selv.

NRK - 25 apr 22 kl. 06:54

Forsker slår alarm om offisersmangel

Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) slår alarm om at Forsvaret i framtiden vil få stor mangel på offiserer. – Hvis man ønsker å opprettholde dagens antall offiserer, må man begynne å ta grep nå. Mange vil pensjoneres de neste ti åra, sier Kari Røren Strand, sjefforsker ved Forsvarets forskningsinstitutt (FFI), til Dagbladet.

NRK - 27 maj 22 kl. 15:21

Russisk våpentesting strekker seg inn i norsk sone

Det er opprettet en faresone som strekker seg inn i norsk økonomisk sone i forbindelse med en russisk militærøvelse som startet fredag. Sivile skip og fly er blitt bedt om å holde seg unna et område i Barentshavet som delvis tilhører norsk økonomisk sone, melder Barents Observer. Det er et område der Norge har suverene rettigheter.

Klartale - 25 maj 22 kl. 08:26

Forsvaret vil se på alle varsler på nytt

Kanalen NRK skrev tirsdag om at det er mer enn 70 varslingssaker mot befal i Forsvaret. Mange av dem er mot de offiserene med mest makt. Nå sier Kristoffersen til NRK at han vil se på alle varslene på nytt.

NRK - 23 maj 22 kl. 06:55

Britisk etteretning: Russland har mistet like mange som i Afghanistan

Ifølge det britiske Forsvarets etteretningsoppdatering har Russland nå mistet like mange soldater i Ukraina-krigen som de gjorde i invasjonen av Afghanistan. Krigen i Afghanistan på 80-tallet varte i ni år, og tok livet til rundt 15.000 soldater.

NRK - 19 maj 22 kl. 09:11

Dusjfilmingssak stoppet på avdelingsnivå

Forsvarsstaben var ikke informert da en sersjant ble dømt for filming av en underordnet i dusjen. Sjefen for Forsvarsstaben mener de bør få vite om slike saker. – Saken har ikke vært på vårt bord.

NRK - 12 maj 22 kl. 16:58

Forsvarsministeren forventer oppfølging av dusjfilmingssak

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) forventer at Forsvaret tar ansvar og følger opp saken om en kvinnelig soldat som ble filmet i dusjen gjentatte ganger. – Jeg ser alvorlig på saken og forventer at Forsvaret tar sitt ansvar som arbeidsgiver og følger opp både denne konkrete enkeltsaken og systemene de har for å håndtere denne type saker, skriver Gram i en epost til Forsvarets Forum. (NTB).

VG - 12 maj 22 kl. 17:04

Ukrainsk fremgang kan true russernes forsyningslinjer: – Leverer over forventning

Ukrainernes fremgang ved Kharkiv kan være en ny fase i krigen: – Motoffensiven er et formidabelt svar fra ukrainsk side, sier Tom Røseth ved Forsvarets høyskole..

VG - 08 maj 22 kl. 20:31

Tidligere militærtopp: Kritisk til Forsvarets håndtering av varslingssak

Sersjanten snikfilmet soldaten Julie Sandanger (25) i dusjen, men beholdt jobben. Saken er krystallklar, mener Robert Mood..

NRK - 05 maj 22 kl. 14:13

Flybombe frå krigen funnen på jorde

Politiet har fått melding om at det var funnet eksplosiver nedgravd på et jorde på Bore i Klepp kommune. – Vi har opprettet en sikkerhetssone på 500 meter. Når eksplosivene skal detoneres enten i dag eller morgen, utvides sikkerhetssonen til 1,5 km.

NRK - 02 maj 22 kl. 07:45

Id-markering i Forsvaret

For første gang skal Forsvaret markere den muslimske høytiden id. Høytiden markeres på Krigsskolen på Linderud i Oslo, på Sessvollmoen i Ullensaker og på rekruttskolen på Madla i Stavanger. I dag feires den muslimske høytiden etter fastemåneden ramadan.

NRK - 30 apr 22 kl. 22:01

Russisk militærfly krenket også dansk luftrom

Det russiske militærflyet som krenket svensk luftrom fredag ​​krenket også dansk luftrom ved Bornholm, skriver danske TV2, som siterer Forsvarets operasjonssentral. Flyet befant seg øst for Bornholm, og var kortvarig innom dansk luftrom. Deretter skal flyet ha krenket det svenske luftrommet sør for Blekinge i Sverige, ifølge det svenske forsvarsdepartementet.

Aftenposten - 22 mar 22 kl. 12:12

Forsvarets operative hovedkvarter advarte mot å gjøre det. Nå er storavtalen med det sivile Norge avsluttet.

Stikk i strid med råd fra Forsvarets operative hovedkvarter avslutter Forsvaret nå en av sine største beredskapsavtaler….

Aftenposten - 22 apr 22 kl. 05:28

Ukraina kan ha bruk for norske kanoner. Nå støver de ned på Forsvarets lager.

Tungt artilleri og pansrede personellkjøretøy. Alt dette står på lager i Norge..

NRK - 21 apr 22 kl. 11:06

Russland varsler rakettesting i Barentshavet til verdensrommet

Russland skal neste uke gjennomføre missiltester til verdensrommet i internasjonalt farvann utenfor Norge. Missiltestene er varslet 26. og 27.

NRK - 21 apr 22 kl. 11:06

Russland varsler rakettesting over Barentshavet

Russland skal neste uke gjennomføre en test av en romrakett der deler av raketten vil falle ned i internasjonalt farvann utenfor Norge. Testen er varslet 26. og 27.

VG - 21 apr 22 kl. 04:15

Fallskjermshow førte til Capitol-evakuering

Et av Forsvarets egne fly med fallskjermhoppere førte til evakuering av Capitol i Washington D.C..

NRK - 20 apr 22 kl. 20:08

Russland varsler missiltester i nord

Russland skal neste uke gjennomføre missiltester i internasjonalt farvann utenfor Norge. Missiltestene er varslet 26. og 27.

NRK - 19 apr 22 kl. 19:32

Forsvaret skal markere id for første gang

For første gang skal det norske Forsvaret markere den muslimske høytiden id som feires etter fastemåneden ramadan, skriver NTB. Aldri tidligere har Forsvaret markert slutten på den muslimske fasten, skriver Forsvarets Forum. I år skal imidlertid høytiden id al-Fitr markeres på Krigsskolen på Linderud, på Sessvollmoen og på rekruttskolen på Madla..

VG - 18 apr 22 kl. 23:05

Slaget i Øst-Ukraina er i gang: – Det er helvete

«Slaget om Donbas» er i gang. Det kan bli nye grusomheter som i Butsja, sier forsker Tom Røseth ved Forsvarets stabsskole..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com