Nato

Saturday, 25 September, 11:52

Nyheter om Nato

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 21 sep 21 kl. 20:48

Stolar på Nato-land i ubåtstrid

Nato-sjef Jens Stoltenberg seier han forstår Frankrikes skuffelse, men at ubåtstriden ikkje må få skapa splid i forsvarsalliansen. Analytikarar meiner Nato står svekkja etter ubåtkrangelen som oppstod då USA, Australia og Storbritannia inngjekk ein forsvarsavtale. Avtalen gjorde at Australias kjøp av franske ubåtar aldri blei noko av.

NRK - 31 aug 21 kl. 16:05

Nato positive til tyrkisk drift

Nato er positive til at Nato-landet Tyrkia skal hjelpe med driften av flyplassen i Kabul. Det sier Nato-leder Jens Stoltenberg til NRK. Taliban ba forrige uke Tyrkia om å bistå med teknisk assistanse for å drifte flyplassen etter de vestlige styrkenes tilbaketrekking fra Afghanistan..

NRK - 21 sep 21 kl. 19:48

Vil ta imot Nato-ansatte afghanere

Norge vil ta imot og bosette om lag 80 afghanere som jobbet for Nato i landet, skriver VG. – Det var tidlig et ønske om at Nato -land og partnerland skulle gi beskyttelse til de som ikke jobbet spesifikt for et enkeltland i Afghanistan. Der har vi alle et ansvar, hvor Norge tidlig sa seg villig til å bidra, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) til VG.

NRK - 18 sep 21 kl. 18:02

Ubåtsaken kan skade Nato

Den diplomatiske krisen mellom Frankrike, USA og Australia har skapt dyp splittelse mellom sentrale Nato-land. Frankrikes tilbakekalling av sine ambassadører til USA og Australia vekket stor oppsikt fredag kveld. Årsaken var at Australia vraket en fransk ubåtkontrakt verdt flere hundre milliarder kroner og heller inngikk et strategisk partnerskap med USA og Storbritannia.

Aftenposten - 22 sep 21 kl. 06:25

Mektige allierte i Nato krangler om ubåter. Stoltenberg ber dem løfte blikket.

Ubåtstriden mellom fire mektige Nato-land truer med å skape splid i forsvarsalliansen..

VG - 21 sep 21 kl. 19:39

Norge gir opphold til 80 Nato-ansatte afghanere

NEW YORK (VG) Norge vil ta imot og bosette om lag 80 afghanere som jobbet for Nato i landet, før de internasjonale styrkene trakk seg ut og Taliban kom til makten i august..

NRK - 25 aug 21 kl. 01:45

Blinken i samtale med Stoltenberg

Antony Blinken snakket tirsdag kveld med generalsekretær i Nato, Jens Stoltenberg, og takket Nato for godt samarbeid. – Jeg snakket med Jens Stoltenberg der jeg takket Nato som bidrar til å holde flyplassen i Kabul åpen, så vi trygt kan evakuere våre borgere, allierte og partnere, tvitret Blinken..

VG - 18 sep 21 kl. 20:55

Tidligere toppdiplomat: Ubåtsaken kan skade Nato

Ubåtkrangelen har skapt splittelse mellom sentrale Nato-land. Saken ses som nok en konsekvens av at USA prioriterer Kina fremfor Europa..

Aftenposten - 18 sep 21 kl. 20:33

Tidligere toppdiplomat: Ubåtsaken kan skade Nato

Ubåtkrangelen har skapt splittelse mellom sentrale Nato-land. Saken ses som nok en konsekvens av at USA prioriterer Kina….

NRK - 23 aug 21 kl. 18:01

Nato-støtte krav for tyske SPD

Sosialdemokratenes (SPD) leder Olaf Scholz sier at han ikke vil danne ny tysk regjering med noe parti som ikke støtter Nato. Ut over det er ingenting utelukket. Scholz fastslo kravet om Nato-støtte da han ble spurt om han er villig til å inngå i en koalisjon med venstrepartiet Die Linke etter valget 26.

VG - 15 sep 21 kl. 16:45

Stoltenberg: – En tragedie at Taliban er tilbake

Nato-sjef Jens Stoltenberg kaller det «en tragedie for det afghanske folk» at Taliban er tilbake i Kabul. Han avviser ikke at hans eget spor var at Nato-styrkene skulle bli inntil en avtale med Taliban var på plass..

NRK - 20 aug 21 kl. 09:32

Nytt møte med Nato-utenriksministre

Nato-sjef Jens Stoltenberg har kalt inn alliansens utenriksministre til et ekstraordinært nettmøte om situasjonen i Afghanistan. Stoltenberg skal lede møtet, som starter ved 14-tiden fredag ettermiddag, og han har varslet en pressekonferanse i etterkant. Da han kunngjorde møtet, skrev generalsekretæren på Twitter at ministrene skal «fortsette den nære samordningen og diskutere vår felles innfallsvinkel».

VG - 19 aug 21 kl. 20:59

Forsker mener Nato svekkes av Kabuls kollaps: – Sender et skummelt signal

– Når man ikke klarte å bygge en fungerende sikkerhetsstyrke i Afghanistan gjennom 20 år, hvordan skal Nato da klare å stå opp mot Kina, spør forsvarsforsker Anders Romarheim foran et hastemøte i Nato fredag..

VG - 17 aug 21 kl. 15:28

Stoltenberg om Afghanistan: Truer med nye Nato-angrep

To dager etter at Taliban tok kontrollen over Kabul og Afghanistan, vedkjente Nato-sjef Jens Stoltenberg at den afghanske kollapsen skjedde langt kjappere enn antatt. Men Nato vil angripe på nytt dersom terrorgrupper får etablere seg igjen..

NRK - 16 aug 21 kl. 17:28

Nato holder hastemøte

Tirsdag skal Nato holde et hastemøte for å drøfte den kaotiske situasjonen i Afghanistan. GeneralsekretærJens Stoltenberg tvitret søndag, at Nato bistår i arbeidet med å holde flyplassen i Kabul åpen og samordne evakueringen av tusenvis av mennesker. Det er kaos på flyplassen, og mandagen er preget av store menneskemengder som prøver å komme om bord i fly som tar av.

NRK - 13 aug 21 kl. 17:50

Nato: – Dypt bekymret

Nato vil fortsette å støtte Afghanistans regjering, skriver Natos generalsekretær Jens Stoltenberg i en uttalelse. – Nato-allierte er dypt bekymret for den høye voldsbruken av Taliban. Inkludert angrep mot sivile, målrettede drap og andre menneskerettighetsbrudd, sier Stoltenberg.

VG - 07 sep 21 kl. 04:08

Robert Mood med knallhard Afghanistan-kritikk mot Nato: – Et ydmykende nederlag

Tidligere hæroffiser Robert Mood refser både Norge og Nato for «bortforklaringer og rungende stillhet» i håndteringen av Afghanistan..

Dagbladet - 04 sep 21 kl. 01:27

Sist gang ble det krig

Ukrainas utenriksminister ber om Norges støtte til et Nato-medlemskap. Sist gang land med grense til Russland flørtet med Nato, ble det krig..

VG - 31 aug 21 kl. 17:03

Nato-Stoltenberg: Vil presse Taliban for å få flere folk ut

BERGEN (VG) Jens Stoltenberg sier at Nato nå vil legge ytterligere press på Taliban slik at flere får reise ut..

NRK - 31 aug 21 kl. 17:06

Nato vil legge press på Taliban

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg krever at flyplassen i Kabul holdes åpen, og lover at de som måtte bli igjen i Afghanistan, ikke blir glemt. – Vi vil bruke de pressmidlene vi har til å forsøke å bidra til at folk som ønsker det, og som er i en utsatt situasjon, får forlate landet, sier han til VG. Han fastslår at Nato skal bruke all sin politiske, diplomatiske og økonomiske tyngde for å sikre at folk får reise..

Klartale - Igår: 09:34

– Alt er ikke tapt

Jens Stoltenberg sier Nato fortsatt skal hindre terrorangrep fra Afghanistan..

Aftenposten - Igår: 06:18

«Dobbeltspill», «forakt» og «løgner». Trump er borte, men splittelsene er like store som før.

NEW YORK (Aftenposten): Jens Stoltenberg mener det er alvorlig at Nato ikke forutså det afghanske regimets raske fall..

VG - 21 sep 21 kl. 19:53

Stoltenberg om Frankrike: Forstår at de er skuffet

NEW YORK (VG) – Jeg forstår at Frankrike er skuffet, sier Nato-sjef Jens Stoltenberg til VG. Det er første gang han uttaler seg om konflikten mellom Frankrike og USA, etter at Australia i forrige uke droppet den gigantiske ubåt-avtalen med Frankrike..

Aftenposten - 26 aug 21 kl. 08:24

Da Kabul falt til islamistene, ble Nato-landenes ledere tatt på solsengen. Mange var i feriemodus.

OSLO/BRUSSEL (Aftenposten): Da Nato ble kastet inn i en av sine største kriser, var flere av toppene på ferie..

NRK - 24 aug 21 kl. 15:20

Nato-soldater paraderte i Ukraina

Soldater fra en rekke Nato-land var med på paraden i Ukrainas hovedstad Kiev under landets uavhengighetsdag. I tillegg til over 5000 ukrainske soldater, marsjerte også soldater fra USA, Canada og Storbritannia forbi president Volodymyr Zelenskij. Ukraina markerte tirsdag at det er 30 år siden landet ble selvstendig fra Sovjetunionen..

NRK - 17 sep 21 kl. 11:17

Valget i Tyskland

Sosialdemokratene leder fortsatt over de konservative før valget i Tyskland. Nå ser venstrepartiet Die Linke en mulighet for politisk makt i en koalisjon. Tre partnere i koalisjonen vil trolig være den eneste muligheten til å sikre flertall i Forbundsdagen etter valget 26.

NRK - 15 sep 21 kl. 21:51

Blinken ringde Stoltenberg

USAs utanriksminister Antony Blinken ringde Nato-sjef Jens Stoltenberg for å diskutere Afghanistan før Natos strategimøte. Blinken er uroa for situasjonen og menneska i Afghanistan etter at Taliban har teke over makta. Det opplyser talsmann Ned Price på vegner av USAs utanriksdepartement i ei pressemelding..

NRK - 15 sep 21 kl. 16:09

Stoltenberg gratulerer Støre

Jens Stoltenberg har gratulert Jonas Gahr Støre (Ap) med valet. Han gler seg til å samarbeide med Støre som den nye statsministeren i Noreg. – Eg er heilt trygg på at Jonas finn ein måte å samarbeide med partia på Stortinget utan at eg gir han råd, seier generalsekretæren i Nato til NRK..

VG - 20 aug 21 kl. 18:23

Nato-sjef Jens Stoltenberg: – Har stanset all støtte til afghanske myndigheter

Nato har klare forventninger til en ny regjering i Afghanistan..

NRK - 20 aug 21 kl. 16:37

Nato ber Taliban tillate evakuering

Nato oppfordrer ​​Taliban om å tillate mennesker å evakuere fra Afghanistan, melder AFP. Felleserklæringen fra Natos 30 medlemsland ble avgitt etter et hastemøte mellom utenriksministrene for å diskutere evakueringsarbeid og de neste trinnene som skal tas i Afghanistan..

NRK - 20 aug 21 kl. 04:10

1 av 4 sier nei til nye Nato-kriger

49 prosent av de spurte mener Norge igjen bør delta i Nato-operasjoner utenfor alliansens nærområder i framtida, mens 23 prosent sier nei. Det kommer fram i en meningsmåling som Kantar har gjort for Forsvarets Forum. Kun én av fem mener 20 år i Afghanistan har styrket Norges sikkerhet..

NRK - 18 aug 21 kl. 16:28

Natos utenriksministere møtes

Nato-sjef Jens Stoltenberg kaller inn Nato-landenes utenriksministere til et ekstramøte om Afghanistan fredag. Stoltenberg skriver på Twitter at partene skal «fortsette den nære samordningen, og diskutere vår felles innfallsvinkel»..

VG - 18 aug 21 kl. 14:39

Stoltenberg: Reiser smertefulle og ubehagelige spørsmål

Nato-sjef Jens Stoltenberg erkjenner at Nato mislyktes med å bygge sterke nok sikkerhetsstyrker i Afghanistan. Han sier til VG at han ble overrasket over hvor raskt det skjedde..

NRK - 02 jun 21 kl. 15:32

Stoltenberg: – Viktig for Nato

Nato-sjef Jens Stoltenberg sier det er viktig at Nato er en del av klimaarbeidet i verden. Onsdag kom nyheten kom at Nato for første gang er invitert til FNs klimatoppmøte i Glasgow. Globale klimaendringer skaper konflikt og fører til en mer utrygg verden.

VG - 17 aug 21 kl. 15:28

Stoltenberg om Afghanistan: – Truer med nye angrep

To dager etter at Taliban tok kontrollen over Kabul og Afghanistan, vedkjente Nato-sjef Jens Stoltenberg at den afghanske kollapsen skjedde langt kjappere enn antatt. Men Nato vil angripe på nytt dersom terrorgrupper får etablere seg på nytt..

VG - 17 aug 21 kl. 12:43

Krisemøte i dag: – Det er den største fiaskoen Nato har lidd

Makt-kollapsen i Afghanistan er Natos største fiasko, ifølge den tyske topp-politikeren Armin Laschet. Tirsdag starter selvransakelsen i forsvarsalliansen, og klokken 15 skal Nato-sjef Jens Stoltenberg holde en pressebriefing..

VG - 17 aug 21 kl. 07:17

Forskere: Nato og USA må ta ansvar for Afghanistan-exit

Talibans lynraske maktovertagelse vil trolig føre til oppvask på bakrommet, både i Nato og USA, mener forsker..

VG - 11 sep 21 kl. 16:19

Jens Stoltenberg minnes 11. september 2001: Norske kampfly var klare til å skyte ned sivile fly

Nato-sjef Jens Stoltenberg forteller om hvordan terrorangrepet mot USA for 20 år siden har preget både han personlig, og forsvarsalliansen, hver eneste dag siden..

NRK - 15 aug 21 kl. 18:22

Nato hjelper til med evakuering

Nato-leder Jens Stoltenberg sier alliansen arbeider med å holde flyplassen i Kabul åpen og med å koordinere evakueringene. Det melder Reuters. Stoltenberg sier han har snakket med Storbritannias statsminister Boris Johnson og utenriksministerene i Canada, Danmark og nederland om situasjonen..

NRK - 09 sep 21 kl. 23:07

200.000 soldater i militærøvelse

Russland og Hviterussland har samlet 200.000 soldater i en stor felles militærøvelse. Ifølge AFP deltar over 80 fly og helikoptre, 15 skip og 300 kjøretøy.

NRK - 15 aug 21 kl. 12:49

Tidligere Nato-flyplass tatt

Den strategisk viktige flybasen i Bagram er blitt overgitt til Taliban, opplyser en afghansk regjeringskilde. Det er blant annet et fengsel med 5.000 innsatte på flybasen, som ligger drøyt 60 kilometer nord for Kabul.

NRK - 15 aug 21 kl. 12:57

Krever selvransakelse i Nato

Danmarks utenriksminister Jeppe Kofod sier det er på tide med selvransakelse i Nato etter at Taliban ser ut til å ta over makten i Afghanistan. – Det vi ser nå, krever refleksjon og selvransakelse hos den internasjonale koalisjonen som i knapt to årtier har stått bak innsatsen i Afghanistan, sier Kofod. Det gjør han mens Kabul er blitt omringet og afghanske medier melder at det blir en fredelig maktoverføring til Taliban.

NRK - 08 sep 21 kl. 18:03

Blinken bekymra over Afghanistan

USAs utanriksminister Antony Blinken hadde i dag eit møte med andre ministrar i Nato og EU, der dei diskuterte situasjonen i Afghanistan. På ein pressekonferanse seier Blinken at han er bekymra over namna på dei som skal sitte i regjeringa i Afghanistan. Ein av dei er blant anna ettersøkt internasjonalt på grunn av terror.

NRK - 13 aug 21 kl. 17:50

Jens Stoltenberg: – Dypt bekymret

Nato vil fortsette å støtte Afghanistans regjering, skriver Natos generalsekretær Jens Stoltenberg i en uttalelse. – Nato-allierte er dypt bekymret for den høye voldsbruken av Taliban. Inkludert angrep mot sivile, målrettede drap og andre menneskerettighetsbrudd, sier Stoltenberg.

NRK - 06 sep 21 kl. 20:03

Bekymret for kinesiske atomraketter

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg er bekymret for Kinas bygging av nye siloer for atomraketter. Kina er, på en ubegrenset og ugjennomsiktig måte, i ferd med å hurtig utvide sitt atomarsenal med flere stridshoder og mer avanserte systemer for å bære dem, sa Stoltenberg mandag på en Nato-konferanse om nedrustningskontroll i København. – Som en verdensmakt har Kina et globalt ansvar for nedrustning, sa Stoltenberg.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt