Nato

Saturday, 03 December, 20:20

Nyheter om Nato

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 24 mar 22 kl. 16:30

Derfor er Nato så viktig

Russland krever at Ukraina holder seg utenfor Nato. De følger nøye med når forsvars-samarbeidet øver på krig i Norge. Eller andre steder.

Klartale - 28 nov 22 kl. 13:52

Prosessen for å bli med i Nato fortsetter

Sverige og Finland har tidligere ikke vært medlem av forsvars-samarbeidet Nato. Det ønsket de å bli etter Russland angrep Ukraina. Men alle Nato-landene må være enige.

NRK - 20 okt 22 kl. 10:26

Nato-sjefen ønsket Kristersson velkommen: – Enige om at vi må samarbeide

Tyrkias motstand mot Sveriges Nato-søknad ble sentralt da Sveriges nye statsminister Ulf Kristersson og Nato-sjef Jens Stoltenberg møttes i Brussel torsdag. – Vi er enige om at vi må samarbeide om sikkerhetsutfordringene vi står overfor i dag. Jeg gleder meg til å ta imot Sverige som medlemsland av Nato, sa Stoltenberg.

Klartale - 29 nov 22 kl. 13:21

Stoltenberg mener Putins angrep handler om frykt

– Det Vladimir Putin er mest redd for, er demokrati og frihet. Det er hans hovedutfordring. Han ønsker ikke det, og derfor har han angrepet Ukraina.

Klartale - 12 okt 22 kl. 13:00

Både Russland og Nato er klare for øvelser

– Det er mulig å tenke at Russland ønsker å sende et signal til Vesten om kjernefysisk avskrekking. Det kan de gjøre ved å vise at de er i stand til å skyte disse rakettene, sier Kristian Åtland til avisa Nordlys. Han er sjefforsker ved Forsvarets forskningsinstitutt (FFI).

Klartale - 08 nov 22 kl. 11:26

Kan han sikre Sverige en plass i Nato?

Ulf Kristersson vant valget og ble statsminister i Sverige. Da tok han også over en svensk søknad om å få bli med i forsvars-samarbeidet Nato. Nesten alle medlemslandene har sagt ja til at Sverige og Finland kan få bli med.

Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i Ukraina

Russland har angrepet Ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

NRK - 28 nov 22 kl. 17:47

Nato forventer at allierte øker støtten til ukrainsk luftforsvar

Utenriksministrene i Nato-landene skal tirsdag møtes i Bucuresti, hvor Nato-sjef Jens Stoltenberg vil be dem om å trappe opp støtten til Ukraina. Stoltenberg holdt mandag en pressekonferanse sammen med Romanias president, Klaus Iohannis. Der sa Stoltenberg at «én av beskjedene» til utenriksministrene på tirsdagens Nato-møte vil være at de må øke støtten til luftvåpensystem, ammunisjon, reservedeler og trening av soldater i Ukraina.

Klartale - 12 okt 22 kl. 13:00

Russland skal ha militær øvelse i havet ved Norge

– Det er mulig å tenke at Russland ønsker å sende et signal til Vesten om kjernefysisk avskrekking. Det kan de gjøre ved å vise at de er i stand til å skyte disse rakettene, sier Kristian Åtland til avisa Nordlys. Han er sjefforsker ved Forsvarets forskningsinstitutt (FFI).

NRK - 15 okt 22 kl. 07:35

SVs programkomité snur om Nato-medlemskap

I forslaget til SVs nye prinsipprogram heter det ikke lenger at partiet skal jobbe for norsk Nato-exit, skriver Klassekampen. Formuleringer om dette er nå byttet ut med en formulering om at «Norge bør bruke sin posisjon til å gjøre Nato til en ren forsvarsallianse», skriver avisa. – Jeg mener det å ha en setning om å skulle melde Norge ut av Nato i dag, blir feil.

NRK - 13 okt 22 kl. 11:30

Nato og Russland kan komme til å holde atomvåpenøvelse samtidig

Nato gjennomfører neste uke sin årlige kjernefysiske øvelse. Det samme planlegger Russland. De to øvelsene kan sammenfalle i tid, ifølge Nato-kilder.

NRK - 03 nov 22 kl. 18:42

Stoltenberg om Finland og Sverige: På tide å gi dem fullt Nato-medlemskap

Nato-sjef Jens Stoltenberg mener at Finland og Sverige har oppfylt sin del av intensjonsavtalen og er klare for å bli medlemmer av Nato. Under Stoltenbergs besøk i Tyrkia torsdag gjorde han det helt klart at han mener tiden er moden for finsk og svensk Nato-medlemskap. – Finland og Sverige har levert.

NRK - 25 nov 22 kl. 21:19

Sverige, Finland og Tyrkia: Fremgang i Nato-forhandlingene

Representanter fra Sverige, Finland og Tyrkia møttes fredag i Stockholm om Nato-avtalen som ble inngått i sommer. Landene melder om fremgang i forhandlingene. Ifølge en felles uttalelse har Sverige og Finland tatt skritt for å møte Tyrkias krav, melder Sveriges Radio.

Klartale - 01 nov 22 kl. 13:45

Lover å støtte Ukraina og Moldova

Nærmere et halvt år er gått siden Sverige og Finland sendte sine søknader til Nato. De ønsker å bli en del av forsvars-samarbeidet.Under samme tid har svenskene fått ny regjering.

Klartale - 05 jul 22 kl. 06:00

Sverige og Finland nærmer seg Nato-medlemskap

Sist uke var det møte med forsvars-samarbeidet Nato. Der ble det snakket om ulike ting. Blant annet om Sverige og Finland, og om de får bli medlem av Nato.

NRK - 15 nov 22 kl. 23:48

Nato-ambassadører skal diskutere Polen

Nato-landenes ambassadører samles onsdag for å diskutere situasjonen i Polen etter mulige russiske missilnedslag, oppgir diplomatikilder til Reuters. Polske myndigheter vurderer å utløse artikkel 4 i Nato-traktaten, som slår fast at «partene vil rådslå med hverandre når som helst en av dem mener at noen parts territoriale ukrenkelighet, politiske uavhengighet eller sikkerhet er truet.» Diplomatkilder sier til nyhetsbyrået Reuters at ambassadører for Nato-landene skal treffes onsdag for å diskutere situasjonen.

NRK - 15 nov 22 kl. 22:12

Ukraina ber Nato samles til hastemøte

Ukraina oppfordrer Nato-landene til å holde et hasteinnkalt toppmøte etter at russiske raketter angivelig slo ned i Polen og drepte to mennesker. – Et kollektivt svar på russiske handlinger må være hardt og prinsippfast, sier Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba på Twitter tirsdag kveld. – Blant umiddelbare handlinger: Et Nato-toppmøte med Ukrainas deltakelse for å tegne opp ytterligere felles handlinger, som vil tvinge Russland til å endre sin opptrappingskurs, samt forsyne Ukraina med moderne luftfartøy, fortsetter Kuleba.

NRK - 15 nov 22 kl. 21:37

Nato følger utviklingen i Polen tett

Nato undersøker meldingene om rakettnedslag i Polen og samarbeider tett med Nato-landet. – Vi undersøker disse rapportene og koordinerer tett med vårt allierte Polen, opplyser en Nato-kilde til NTB. To personer ble drept i rakettnedslaget, ifølge en amerikansk etterretningskilde som sier til AP at en eller flere russiske raketter rammet Polen tirsdag.

NRK - 27 sep 22 kl. 18:55

Stoltenberg: – Nato følger nøye med

Nato følger nøye med på situasjonen rundt Østersjøen. Det sa Nato-sjef Jens Stoltenberg til et møte i EU-parlamentet i kveld. – Vi følger selvfølgelig bekymret med på rapportene fra Østersjøen, hvor vi ser lekkasjene fra både Nord Stream 1 og 2, sa Stoltenberg.

Dagbladet - 29 nov 22 kl. 18:55

- Da blir Nato et legitimt mål

Viseformann i Russlands sikkerhetsråd og landets tidligere president, Dmitrij Medvedev, sier at Nato blir et legitimt mål for Russlands militære styrker dersom de forsyner Ukraina med luftvernsystemet Patriot og Nato-personell..

NRK - 28 nov 22 kl. 14:09

Tyrkia vil møte Sverige og Finland om medlemskap på Nato-møte

Tyrkias utenriksminister vil treffe sine kolleger fra Sverige og Finland for å diskutere Nato-medlemskap når alliansen har ministermøte i Romania tirsdag. – Vi kommer til å møte Sveriges og Finlands utenriksministre i et trilateralt format i Bucuresti i morgen, sier Mevlüt Çavusoglu til den tyrkiske TV-kanalen NTV. Etter Russlands invasjon i Ukraina, har de tidligere alliansefrie nordiske landene søkt om medlemskap i Nato.

NRK - 25 nov 22 kl. 13:25

Stoltenberg kommenterer Tyrkias terrorforsvar

Nato-sjef Jens Stoltenberg sier Tyrkia har rett til å forsvare seg mot terror, men understreker at det må være forholdsmessig. Tyrkia er det Nato-landet som er utsatt for mest terrorangrep, sier Stoltenberg. Tyrkia startet denne måneden en offensiv mot kurdere i Syria og Irak etter terrorangrepet i Istanbul.

NRK - 02 okt 22 kl. 17:13

Ni Nato-land med støtteerklæring for framtidig ukrainsk medlemskap

Lederne for ni Nato-land tok søndag til orde for å finne en vei til Nato-medlemskap for Ukraina. De ni oppfordrer også alle de 30 medlemslandene til å trappe opp den militære støtten til Kyiv. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj kunngjorde fredag overraskende at landet søker om Nato-medlemskap og ønsker å få saken hurtigbehandlet.

NRK - 16 nov 22 kl. 02:51

Biden i hastemøte med ledere for G7 og Nato

USAs president Joe Biden har holdt hastemøte med G7 og Nato-ledere etter at Polen har opplyst at en rakett falt ned i en landsby der to mennesker døde. Møtet ble holdt onsdag morgen på hotellet der Biden er innlosjert på Bali i Indonesia, der de samme lederne er til stede på G20-toppmøtet. Ledere for alle G7-landene – USA, Storbritannia, Canada, Frankrike, Tyskland, Italia og Japan – deltok.

Klartale - 29 jun 22 kl. 07:04

Nå sier Tyrkia ja til Sverige og Finland i Nato

Tirsdag kveld ble det raskt kalt inn til en pressekonferanse hos forsvars-samarbeidet Nato. Der sa Nato-sjef Jens Stoltenberg at Tyrkia har endret syn på svensk og finsk medlemskap.– I morgen vil de allierte lederne ta et valg om å invitere Sverige og Finland inn i Nato.

NRK - 13 nov 22 kl. 18:24

Stoltenberg om Istanbul-angrepet: Nato står i solidaritet med Tyrkia

Etter eksplosjonen i Istanbul skriver Nato-sjef Jens Stoltenberg på Twitter: – Sjokkerende bilder fra Istanbul. Mine tanker og dypeste kondolanser går til alle de berørte og det tyrkiske folket. Nato står i solidaritet med vår allierte Tyrkia..

NRK - 17 okt 22 kl. 19:58

Norge støtter Georgias ambisjoner om EU- og Nato-medlemskap

– Russland har i lengre tid lagt sterkt press på Georgia, fordi de ikke ønsker at Georgia skal integrere seg vestover, med EU og Nato. Prinsippet om at alle land må få velge sin egen utenrikspolitisk kurs er viktigere i dag enn noensinne, sier Huitfeldt i en pressemelding. Hun er denne uken på reise i Georgia og Armenia.

Dagbladet - Igår: 16:29

Advarer: - Da blir vi sårbare

Nato-sjef Jens Stoltenberg sier at enhver antydning om at Europa kan klare seg alene, bare vil svekke båndet mellom de europeiske og nordamerikanske landene i Nato..

NRK - 08 nov 22 kl. 17:37

Nytt møte mellom Erdogan og Kristersson om Nato-søknaden i Stockholm i slutten av måneden

Tirsdag møttes Tyrkias president Erdogan og Sveriges statsminister Ulf Kristersson for å blant annet diskutere Nato-søknaden. Det blir et nytt møte mellom Erdogan og Kristersson om Nato-søknaden i Stockholm i slutten av november. – Jeg håper på mer positiv fremgang ved neste møtet, sier Erdogan, ifølge SVT.

NRK - 30 nov 22 kl. 18:02

Stoltenberg helsar norsk-tysk samarbeid velkomen

Generalsekretær i Nato Jens Stoltenberg er positiv til forslaget frå Noreg og Tyskland om å opprette eit senter som skal overvake undersjøisk infrastruktur. – Eg helsar forslaget frå Tyskland og Noreg varmt velkomen, seier Stoltenberg. Han ser fram til å diskutere saka med Olaf Scholz og Jonas Gahr Støre seinare onsdag.

NRK - 30 nov 22 kl. 17:03

Ønsker Nato-senter for å overvake undersjøisk infrastruktur

Noreg og Tyskland foreslår at Nato skal opprette eit senter som skal styrke vernet av undersjøisk energi-infrastruktur. Det er klart etter at Jonas Gahr Støre og Tysklands forbundskanslar Olaf Scholz møttest i Berlin onsdag. Eit slikt senter bør bli organisert med privat sektor, slik at ein kan samordne planar og tryggleik for å hindre sabotasje i framtida, sa statsleiarane etter møtet.

NRK - 29 nov 22 kl. 17:44

Stoltenberg: – Putin bruker vinteren som våpen

Nato-sjef Jens Stoltenberg mener Putin bruker brutale rakettangrep til å tvinge ukrainere til å fryse eller flykte. Allierte lover mer ikke-militær støtte til Ukraina. – Russland bruker brutale rakettangrep til å gjøre Ukraina kald og mørk denne vinteren, sa Stoltenberg på en pressekonferanse etter første dag av Natos utenriksministermøte i Bucuresti tirsdag.

Dagbladet - 29 nov 22 kl. 17:06

Stolenberg om Nato: - Sjokkerte

Nato-sjef Jens Stoltenberg sier at alle Natos allierte er sjokkerte over Russlands angrep mot sivile i Ukraina. Mens Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba oppsummerer sitt hovedbudskap med tre ord: Raskere, raskere og raskere..

Dagbladet - 29 nov 22 kl. 17:06

Stoltenberg om Nato: - Sjokkerte

Nato-sjef Jens Stoltenberg sier at alle Natos allierte er sjokkerte over Russlands angrep mot sivile i Ukraina. Mens Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba oppsummerer sitt hovedbudskap med tre ord: Raskere, raskere og raskere..

VG - 29 nov 22 kl. 11:02

Avviser Putin-påstand: – Nato har aldri truet Russland

BUCURESTI (VG) Jens Stoltenberg tar sterkt avstand fra påstander om at Nato har provosert Russland ved å åpne for medlemskap fra Russlands naboland..

NRK - 03 nov 22 kl. 05:19

Tror Sverige kan bli medlem av Nato før nyttår

For at Tyrkia skal godkjenne Sverige og Finland som Nato-medlem, må landene utlevere 73 personer som Tyrkia krever å få utlevert, det sa Tyrkias ambassadør, Yönet Can Tezel, til Sverige til SVT onsdag kveld. Sverige må etterkomme Tyrkias utvisningsbegjæringer, så langt har de ikke gjort det, sier ambassadør Tezel Tidligere ambassadør til Tyrkia, Michael Sahlin, tror forhandlingene om medlemskap nærmer seg en løsning, og at svenskene kan bli Nato-medlem allerede før nyttår, ifølge Sveriges Radio.

NRK - 02 nov 22 kl. 12:33

Nato-utvidelse kan kreve nye investeringer i Norge

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram vil ikke utelukke at svensk og finsk Nato-medlemskap kan utløse nye investeringsbehov i Norge. – Det kan ikke utelukkes. Vi driver selv og investerer og legger til rette for alliert mottak, sier Gram, som onsdag deltar på Nordisk råd-møter i Finlands hovedstad Helsingfors.

NRK - 25 nov 22 kl. 10:13

Stoltenberg: Ingen fred hvis Russland vinner

Det vil ikke bli noen vedvarende fred i Ukraina dersom Russland vinner. Det sier Nato-sjef Jens Stoltenberg under en pressekonferanse i forkant av et møte mellom alliansens utenriksministre skal møtes i Romania neste uke. Han er tydelig på at Nato vil fortsette sin støtte til Ukraina..

NRK - 24 nov 22 kl. 16:10

Orban lover Nato-ja til Sverige og Finland

Ungarns statsminister Viktor Orban sier landet vil si ja til svensk og finsk Nato-medlemskap tidlig neste år, skriver Bloomberg Ungarn har, i likhet med Tyrkia, holdt igjen ratifiseringen av medlemssøknaden til de to nordiske landene, men har hele tiden lovet å samtykke til innmeldingen. (NTB).

VG - 24 nov 22 kl. 12:18

Sverige på vei inn i Nato: Vil sende flere soldater nordover

Sverige legger nå planer for å forsterke forsvaret i Nord-Sverige. I planene ligger en ny militærbase for mottak av Nato-soldater ved Kiruna, noen mil fra grensen mot Norge og Narvik..

NRK - 15 jun 22 kl. 11:20

Nato-landene blir trolig enig om ny Ukraina-pakke

Nato-sjef Jens Stoltenberg sier at Ukrainas forsvarsminister vil gi alliansen en oppdatering på hva landet trenger før Nato-toppmøtet. Stoltenberg varsler også at Nato-landene trolig vil bli enig om en omfattende pakke til Ukraina på toppmøtet. – I kveld vil vi ha et møte med Ukraina, Georgia, Sverige, Finland og EU.

Klartale - 21 aug 22 kl. 06:30

Serbia og Kosovo er uenige om nesten alt

– Vi er uenige om nesten alt.Ordene tilhører Aleksandar Vucic. Han er Serbias president.

Klartale - 26 apr 22 kl. 09:34

Sverige og Finland skal være enige om å søke Nato sammen

Krigen i Ukraina har fått land til å tenke nytt. Både Sverige og Finland har stått utenfor forsvars-samarbeidet Nato. Men nå skal de være enige om at de ønsker å bli med.

Klartale - 27 okt 22 kl. 10:00

Slik jobber de russiske spionene

Norge har arrestert en russisk statsborger de mistenker er spion. Han mistenkes for å være en «illegalist». Han er den første oppdaget i Norge.

Klartale - 16 maj 22 kl. 15:43

Lover å forsvare Sverige og Finland ved angrep

Sverige og Finland har bestemt seg. De vil bli medlem i forsvar-samarbeidet Nato. Det skjer etter at Russland startet krig med Ukraina.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com