Stortinget

Saturday, 25 June, 06:57

Nyheter om Stortinget

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 27 maj 22 kl. 06:00

Skal 16-åringene få stemme?

Om ett år er det nytt lokalvalg i Norge. Da vil folk i hele Norge kunne få påvirke hvem som bestemmer der de bor.Men det er regler i Norge for hvem som får stemme ved stortingsvalg og lokalvalg.

Klartale - 20 jun 22 kl. 12:11

Flere politikere kan skylde skatt etter å ha fått gratis bolig

Politikere har egne goder når det gjelder reise og hvor de bor. Mange kan ha mulighet for å få gratis bolig fra Stortinget om de bor langt unna. Flere politikere har brukt denne goden.

NRK - 19 maj 22 kl. 15:54

Nei til lobbyregister på Stortinget

Stortingets presidentskap har sagt nei til å opprette et lobbyregister. Venstre, som kom med forslaget, kaller vedtaket flaut og pinlig. Venstre har en rekke ganger foreslått et lobbyregister, der de som besøker Stortinget for å påvirke politikere registreres, skriver VG.

NRK - 18 jun 22 kl. 09:53

Stortinget heiste regnbueflagget

I dag, lørdag, heises regnbueflagget til topps på Stortinget. I ti dager skal Norges største feiring av skeiv kjærlighet og mangfold finne sted i Oslo. – Vi gjør et unntak i år, det er ganske restriktiv praksis når det gjelder å flagge her på Stortinget, men regnbueflagget representerer mangfold.

Klartale - 14 jun 22 kl. 07:46

Regjeringen og SV er enige om endret budsjett for Norge

Hvordan skal staten Norge bruke pengene i 2022? Det bestemmer våre politikere. Regjeringen har søkt støtte for revidert nasjonalbudsjett i Stortinget.

NRK - 20 jun 22 kl. 11:06

Stortingspresidenten vil gjennomgå skattevarsel med parlamentariske ledere

Stortingspresidenten vil i løpet av uka kalle inn de parlamentariske lederne til et møte om skattevarselet Stortinget har fått i pendlerboligsaken. – Vi har fått varselet fra Skatteetaten og tar det på største alvor. Jeg kommer til å be om et møte med de parlamentariske ledere så fort som mulig denne uka for å snakke om innholdet i varselet, sier stortingspresidenten Masud Gharahkhani (Ap) til NTB.

NRK - 20 jun 22 kl. 09:40

Skatteetaten mener Stortinget skylder over 1,3 millioner kroner i arbeidsgiveravgift

Stortinget skylder over 1,3 millioner kroner i arbeidsgiveravgift på grunn av feil håndhevelse av pendlerboliger, mener Skatteetaten. Stortingets administrasjon har fått varsel fra Skatteetaten om at Stortinget må betale ekstra arbeidsgiveravgift på 1.351.

NRK - 16 jun 22 kl. 16:24

Stortinget sa ja til finsk og svensk Nato-medlemskap

Historisk vedtak, konstaterte stortingspresident Masud Gharahkhani da Stortinget ga sitt samtykke til at Finland og Sverige får bli med i Nato. Bare Rødt trykket på nei-knappen da stortingsrepresentantene stemte over saken torsdag ettermiddag. Saken ble fremmet av regjeringen i slutten av mai, flere uker etter det som normalt er fristen for å få saker behandlet i Stortinget før sommerferien.

Klartale - 15 jun 22 kl. 13:46

Vil finne ut om 500 stortings-representanter har misbrukt goder

Det siste året har det vært flere nyheter om at politikere har misbrukt ulike goder for Stortings-representanter. Nå skal Riksrevisjonen finne ut hvor mange som har gjort det.De vil se på fire av ordningene.

NRK - 14 jun 22 kl. 16:24

Stortinget sa ja til Viken-oppløsning

Stortinget har i dag vedtatt at Viken skal løses opp. Stortinget debatterte saken i et par timer i går, og i dag klokka 15 ble det stemt over. Det betyr at Buskerud, Akershus og Østfold blir egne fylker igjen fra 2024..

NRK - 09 maj 22 kl. 20:43

Stortinget betalte for reiser uten å kreve reiseregning fram til 2018

Stortinget vet ikke hvor mange politikere som har fått utbetalt reisegodtgjørelse uten å levere reiseregning. Praksisen skal ha blitt strammet inn i 2018. Fram til da skal det ha vært mulig for politikerne å omgå retningslinjene som krevde at politikerne leverte reiseregninger for alle reiser som ble dekket av Stortinget, skriver Adresseavisen.

NRK - 11 jun 22 kl. 00:24

Stortinget sier ja til Sverige og Finland

Torsdag sier Norge si ja til at Finland og Sverige blir med i Nato når Stortinget skal godkjenne protokollene om Nato-medlemskap for Finland og Sverige. Stortinget har lagt til rette for Nato-medlemskap for de to landene kan skje så raskt som mulig. Innstillingen fra utenriks- og forsvarskomiteen støttes av alle partiene, med unntak av Rødt som har sagt at de vil stemme nei.

Klartale - 10 jun 22 kl. 13:13

Stortinget skal flagge med regnbueflagget

For ett år siden endret Stortinget en lov om flagg. Det gjør det mulig for kommuner å flagge med regnbueflagg på alle kommunale flaggstenger. Derfor skal Stortinget også nå flagge under Oslo-Pride.

NRK - 10 jun 22 kl. 10:01

Regnbueflagg på Stortinget

Presidentskapet har besluttet at Stortinget skal flagge med regnbueflagg i forbindelse med Pride 2022. Det bekrefter pressevakta i administrasjonen på Stortinget til NRK fredag morgen..

NRK - 07 jun 22 kl. 10:33

Nytt budsjettmøte på Stortinget

Regjeringspartiene Ap og Sp møtte SV til nye forhandlinger om revidert nasjonalbudsjett på Stortinget tirsdag. – Det er en god del ting som gjenstår, sa Arbeiderpartiets Eigil Knutsen ved inngangen til møtet. Forhandlingene føres igjen av de finanspolitiske talspersonene etter at de ble løftet til parlamentarisk leder-nivå i pinsehelgen.

VG - I førrgår: 23:17

Ber Stortinget punge ut og få pendlerboligsaken ut av verden

Skatteetaten mener Stortinget skylder 1,3 millioner kroner. Presidentskapet har lovet å betale, men først når vedtaket er endelig. Rødt og MDG ber dem bla opp sporenstreks..

Aftenposten - 21 jun 22 kl. 15:28

Pendlerbolig-skatten: Stortinget har ennå ikke rettet seg etter Skatteetaten

28 politikere har fått skattesmell. Men Stortinget har ikke endret praksisen som skapte skattekaoset..

Aftenposten - 21 jun 22 kl. 12:25

Betale eller bestride? Nå har partiene på Stortinget hatt møte om skattekravet.

Stortingets presidentskap og de parlamentariske lederne på Stortinget møttes tirsdag om Skatteetatens varsel om….

NRK - 21 jun 22 kl. 11:30

Skattemøte i Stortingets presidentskap tirsdag

Stortingets presidentskap og de parlamentariske lederne på Stortinget møttes tirsdag om Skatteetatens varsel om skattesmell. – Vi har hatt en runde om varselet med de parlamentariske lederne, og det blir et nytt møte med presidentskapet i løpet av kort tid, opplyser stortingspresident Masud Gharahkhani til VG. Det er ikke kjent hva konklusjonen på møtet ble.

VG - 21 jun 22 kl. 11:25

Toppmøte om skattesmell på Stortinget: – Skal gjøre opp for seg

Trond Helleland sier at alle er enige om at Stortinget skal gjøre opp for seg etter Skatteetatens krav etter møte med Stortingets presidentskap..

VG - 20 jun 22 kl. 11:58

Opplysninger til VG: 28 stortingspolitikere får skattekrav for pendlerboliger

Både Stortinget og Statsministerens kontor har gått på en pendlerboligsmell, mener Skatteetaten. På Stortinget vil 28 politikere få krav om etterbetaling, noen på flere hundre tusen kroner, får VG opplyst..

NRK - 02 jun 22 kl. 08:55

Lan Marie Berg ber Stortinget redde Fornebubanen

Stortinget må sikre at Fornebubanen blir bygd. Det skriver MDG-politiker og tidligere byråd Lan Marie Berg i et innlegg i Dagsavisen i dag. Fornebubanen har nasjonal betydning, skriver hun i innlegget, og viser til at t-banen i Oslo har flere reisende enn hele tognettet i Norge.

NRK - 01 jun 22 kl. 15:02

Norge skal fortsatt være monarki

131 representanter stemte for å beholde dagens ordning med monarki og kongefamilie i Norge da Stortinget i dag stemte over om Grunnloven skal endres for å åpne opp for republikk. 35 stortingspolitikere vil innføre republikk i Norge. Det er én færre enn sist Stortinget stemte over saken.

NRK - 01 jun 22 kl. 13:50

Stortinget etablerer vennegruppe for Vest-Sahara

Parlamentarikere fra alle de politiske partiene på Stortinget har gått sammen om å danne en vennegruppe for Vest-Sahara – for å legge politisk press på Marokko. – Vi lever i en tid der grunnleggende folkerett er under press. Som et lite land er vi avhengig av at internasjonale kjøreregler respekteres.

NRK - 01 jun 22 kl. 10:04

Stortinget vil fortsatt ha monarki

Onsdag skal Stortinget stemme over om Grunnloven skal endres for å åpne opp for republikk. Forslaget kommer til å bli nedstemt i kontroll- og konstitusjonskomiteen, der det er flertall for å beholde monarkiet. Det er folkevalgte fra fem ulike partier på både høyre- og venstresiden som står bak forslaget om å åpne for republikk.

NRK - 31 maj 22 kl. 09:04

Mehl hasteinnkalt til Stortinget

Høyre krever at justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) kommer til Stortinget i dag for å få svar på hvorfor Norge ennå ikke har maktet å hente ut skadde ukrainske soldater. Det er rom for en slik hasteinnkalling i Stortingets forretningsorden. Høyre bekrefter overfor NRK at presidentskapet har imøtekommet anmodningen fra partiet.

Aftenposten - 16 jun 22 kl. 10:54

I dag sier Stortinget ja til Sverige og Finland inn i Nato: – Bra for Norge

Venstresiden er kritisk, men resten av Stortinget mener dagen er historisk..

NRK - 15 jun 22 kl. 15:28

Nå øker stortingslønna til over millionen

Med 56 mot 44 stemmer vedtok Stortinget i dag å øke lønnen for stortingsrepresentanter, statsråder og statsministeren. Vedtaket betyr at stortingsrepresentanter får 1.064318 kroner i årslønn, statsråder 1.

NRK - 15 jun 22 kl. 15:24

Flertall for jordbruksavtalen i Stortinget

Det ble i dag flertall i Stortinget for årets jordbruksavtale. Høye priser på blant annet strøm, drivstoff og kunstgjødsel bidro til et rekordhøyt oppgjør på 10,9 milliarder kroner..

Klartale - 14 jun 22 kl. 09:59

Dette vil regjeringen bruke penger på

Staten bruker mye penger hvert år. Nå er det lagt fram et forslag for hva de vil bruke penger på framover. Eigil Knutsen, Geir Pollestad og Kari Elisabeth Kaski har forhandlet om hva Norge skal bruke penger på.

NRK - 14 jun 22 kl. 06:28

I dag avgjøres fylkesoppsplittinga

I dag skal Stortinget avgjøre om Troms og Finnmark skal deles opp til to fylker igjen. Det er ventet at det blir flertall for å dele opp fylkene. – Heldigvis er det ikke flertall i denne stortingsperioden for å sentralisere samfunnet, sa stortingsrepresentant fra Troms, Ivar B.

NRK - 13 jun 22 kl. 12:43

Lønnsøkning i Stortinget

Det er flertall på Stortinget for å øke politikernes lønninger til over en million kroner. Når saken skal opp i Stortingssalen, vil Venstre og trolig også KrF slutte seg til flertallet..

NRK - 11 jun 22 kl. 13:05

Guri Melby ber Erna Solberg bli med på å stanse oljefelt

I sin tale til landsstyret kom Venstre-leder Guri Melby med en direkte utfordring til sin gamle sjef om å skrote det omstridte Wisting-feltet. Våren 2020 innførte Stortinget gunstige skattebetingelser for oljenæringen. Tidligere statsminister Erna Solberg har sagt hun angrer.

NRK - 23 maj 22 kl. 20:53

Forsvarsministeren betaler tilbake lønn

I 2018 og 2019 fikk forsvarsminister Bjørn Arild Gram rundt 70.000 kroner for å være stortingsvara samtidig som han fikk ordførerlønn. Nå betaler han tilbake.

NRK - 09 jun 22 kl. 12:08

SV: Ingen budsjettavtale i dag

Regjeringspartiene Arbeiderpartiet og Senterpartiet klarer ikke å bli enige med SV om en avtale om revidert nasjonalbudsjett i dag. Det bekrefter SV overfor NRK. Det blir nye forhandlingsmøter først i morgen.

NRK - 08 jun 22 kl. 15:45

Ap vil fryse stortingslønnen ut året

Stortingets lønnsutvalg foreslår å øke stortingsrepresentantenes årslønn med 5,1 prosent. Ap vil heller fryse stortingslønnen ut året. Innstillingen fra godgjøringsutvalget er en vekst på 5,1 prosent i år, til 1.

NRK - 08 jun 22 kl. 10:15

Budsjettsamtalene fortsetter

Regjeringspartiene fortsatte onsdag formiddag forhandlingene med SV om revidert nasjonalbudsjett. Partene møttes også i går kveld, og Arbeiderpartiets Eigil Knutsen sier det er god framdrift. – Vi har jobbet oss nærmere hverandre, sa han ved inngangen til forhandlingsmøtet som startet i statsrådssalen på Stortinget rett før klokken 10.

NRK - 07 jun 22 kl. 16:34

Vernepliktige som skader seg får erstatning

Stortinget har vedtatt en erstatningsordning for vernepliktige som skal dekke tap for soldater som skader seg i tjeneste. Ordningen ble sendt ut på høring tidligere i år og ble vedtatt av Stortinget tirsdag. – De som kalles inn til førstegangstjeneste, skal ikke risikere selv å måtte bære eventuelle tap for skader de påføres i tjenesten, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp).

NRK - 07 jun 22 kl. 10:33

SV: Ikke budsjettenighet i dag

Regjeringspartiene Ap og Sp møtte SV til nye forhandlinger om revidert nasjonalbudsjett på Stortinget tirsdag. Partene satt sammen i under 1 time, før de gikk fra hverandre. SVs Kari Elisabeth Kaski sier det ikke blir enighet om budsjettet i dag.

Klartale - 30 mar 22 kl. 14:00

Zelenskyj er første leder fra et annet land som får tale i Stortinget

– Det er ikke en hvilken som helst talerstol. Den er forbeholdt de som er valgt av folket, sier Hilmar Rommetvedt. Han er forsker ved NORCE.

VG - Igår: 21:46

Skattesmell på 1,3 millioner – har lagt ut 4,5 mill. i advokater

Stortinget ligger an til å måtte betale 1,3 millioner i ekstra arbeidsgiveravgift. Men veien til den regningen har vært mer enn tre ganger så dyr som skattesmellen selv..

NRK - Igår: 18:58

Regjeringen vil endre loven

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum sier til NRK at regjeringen nå skal sende ut et nytt lovutkast. Den nye loven skal gjøre slik at flere tusen grunneiere slipper eiendomsskatt for grunnen under Statnetts kraftlinjer. I Norge er det mange, mange mil med strømlinjer.

VG - Igår: 18:28

Kreftforeningen: Ta fra tobakkslobbyist «gullkortet»

Tidligere Høyre-politiker Kristian Tonning Riise har fri tilgang til Stortinget samtidig som han er lobbyist for tobakksgiganten Philip Morris. – Bør få noen ekstra alarmklokker til å ringe, sier Kreftforeningens leder..

NRK - 20 maj 22 kl. 10:12

Stortinget anmelder aksjon i stortingssalen

Stortingets presidentskap har besluttet å anmelde aksjonen på galleriet i stortingssalen 18. mai. Det heter det i en pressemelding fra Stortinget.

NRK - Igår: 14:38

Forsand blir stortingssak igjen

Striden om Forsand er trolig ikke over, for leder i Kristelig Folkeparti Olaug Bollestad varsler at hun vil ta grensejusteringssaken til Stortinget, skriver Aftenbladet. Kommunalministeren avgjorde i går at grensen mellom Sandnes og Strand ikke skal justeres, og dermed blir Forsand fortsatt en del av Sandnes. Bollestad er overrasket over at regjeringen ikke lytter til innbyggerne i Forsand..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com