Stortinget

Tirsdag, 27 Juli, 23:59

Nyheter om Stortinget

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 19 juli 21 kl. 13:56

Datainnbrudd gjennomført av Kina

Datainnbruddet på Stortinget ble gjennomført av Kina, skriver Stortinget i en pressemelding. Stortinget varslet 10. mars om datainnbrudd i sine e-postsystemer.

NRK - 19 juli 21 kl. 14:40

− Uakseptabelt og svært alvorlig

Det er i dag blitt kjent at regjeringen vurderer at IT-angrepet på Stortinget i mars ble gjennomført fra Kina. – Angrepet var uakseptabelt og svært alvorlig, og det må forventes at kinesiske myndigheter gjør det de kan for å hindre at slike IT-angrep skjer. Angrep på Stortinget er angrep på vårt demokrati, sier stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen.

VG - 19 juli 21 kl. 23:52

Dataangrep mot Stortinget: Dette svarer Kina

Regjeringen mener at Kina står bak dataangrepet mot Stortinget som ble varslet i mars. Den kinesiske ambassaden anklager Norge for «politisk manipulasjon» i en e-post til VG..

Aftenposten - 19 juli 21 kl. 21:35

Kina etterlyser bevis for at de sto bak IT-angrepet mot Stortinget

Kinas ambassade sier de ble overrasket da den norske siden «plutselig» påsto at de sto bak IT-angrepet mot Stortinget i….

NRK - 19 juli 21 kl. 15:44

Søreide møtte Kinas ambassade

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) holder Kina ansvarlig for IT-angrepet som rammet Stortinget tidligere i år. Mandag møtte hun Kinas ambassade, skriver NTB. Ambassaden ble bedt om å forklare seg etter at den norske regjeringen pekte mot Kina etter at IT-angrepet i mars mot Stortinget har vært grundig etterforsket.

NRK - 19 juli 21 kl. 15:17

Stortingets nettsider oppe igjen

Nettsidene til Stortinget er oppe igjen etter å ha vært nede en periode mandag ettermiddag. VG meldte om problemet klokken 11.58.

VG - 19 juli 21 kl. 14:20

Anklager Kina for dataangrep mot Stortinget – ambassadøren kalles inn på teppet

Stortinget varslet 10. mars om datainnbrudd i sine e-postsystemer. Nå mener Regjeringen at Kina står bak, og ambassadøren kalles inn på teppet..

E24 - 19 juli 21 kl. 14:22

Anklager Kina for dataangrep mot Stortinget – ambassadøren kalles inn på teppet

Stortinget varslet 10. mars om datainnbrudd i sine e-postsystemer. Nå mener Regjeringen at Kina står bak, og ambassadøren kalles inn på teppet..

NRK - 19 juli 21 kl. 12:54

Stortingets nettsider er nede

Nettsidene til Stortinget er nede mandag formiddag. Stortinget jobber med å løse problemet. VG meldte om problemet klokken 11.

Aftenposten - 17 juli 21 kl. 09:46

Hemmelig notat ble holdt unna Stortinget i Bergen Engines-saken

Flere uker etter at Stortinget behandlet Bergen Engines-saken, dukket det opp et hemmeligholdt notat i Nærings- og….

E24 - 17 juli 21 kl. 08:47

Hemmelig notat ble holdt unna Stortinget i Bergen Engines-saken

Flere uker etter at Stortinget behandlet Bergen Engines-saken, dukket det opp et hemmeligholdt notat i Nærings- og fiskeridepartementet..

NRK - 07 juni 21 kl. 10:35

Einige om jordbruksoppgjeret

Etter forhandlingar mellom regjeringspartiene og Frp er det nå klart at tilbodet i årets jordbruksoppgjeret ikkje blir endra på Stortinget, melder Nationen. – Vi har sikra oss støtte frå Frp. Det er nå fleirtal for tilbodet sånn som det ligg.

NRK - 12 juli 21 kl. 12:24

– Må behandle rusreform på nytt

Venstreleder Guro Melby mener Stortinget må få en mulighet til å behandle rusreformen på nytt. Norsk Narkotikapolitiforening (NNPF) har fått kritikk for tilknyttingen de har med politiet. – Dette er noe som ikke var veldig godt kjent for de fleste partiene da reformen ble behandlet på Stortinget, sier Melby til VG..

Aftenposten - Igår: 19:00

Vi kan ikke ta et oppgjør etter 22. juli hvis vi ikke er enig om hva det betyr

Det trengs en kommisjon som gir Stortinget et felles grunnlag for å diskutere bekjempelse av ekstremisme..

Aftenposten - Igår: 09:01

Slik rev Stortinget ned Nasjonal transportplan

I over 20 år har Nasjonal transportplan styrt vei- og jernbanebygging i Norge..

NRK - 21 juli 21 kl. 12:01

Fjerner ikke helseattesten

Dagens lovverk sier at bilførere over 80 år må kunne vise til en helseattest for å få beholde førerkortet sitt. Den ordningen har Stortinget bestemt at skal skrotes innen 1. august.

NRK - 19 juli 21 kl. 21:34

Kina etterlyser bevis

Kina sier de ble overrasket da den norske siden «plutselig» påsto at de sto bak IT-angrepet mot Stortinget i mars. De mener Norge ikke har fremlagt bevis. – I ettermiddag kom den norske siden plutselig med påstand om at IT-angrepet i mars stammet fra Kina, uten å ha kommunisert med kinesisk side for å få verifisert denne informasjonen, skriver den kinesiske ambassaden i en uttalelse til NTB mandag kveld..

NRK - 19 juli 21 kl. 14:55

Eriksen Søreide holder pressemøte

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide møter pressen i forbindelse med utenriksdepartementet sin pressemelding om at datainnbruddet mot Stortinget ble gjennomført fra Kina..

Aftenposten - 19 juli 21 kl. 13:59

Datainnbruddet i Stortingets epostsystem ble gjennomført fra Kina, mener regjeringen

– Kina sto bak datainnbruddet mot Stortinget, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide. Saken oppdateres..

Aftenposten - 19 juli 21 kl. 13:59

Regjeringen: Datainnbruddet i Stortingets epostsystem ble gjennomført fra Kina

Kinesiske hackere sto bak datainnbruddet mot Stortinget, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide..

Aftenposten - 19 juli 21 kl. 13:59

Regjeringen: Datainnbruddet i Stortingets e-postsystem ble gjennomført fra Kina

Kinesiske hackere sto bak datainnbruddet mot Stortinget, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H)..

Aftenposten - 18 juli 21 kl. 08:30

– Dette slottet kan alle se, uten å vite det

Konger og keisere. Spøkelser og skoleklasser. Regjeringen og Stortinget: Norges gjenåpnede slott har mange faste gjester..

NRK - 17 juli 21 kl. 09:47

Hemmelig notat ikke lagt fram

Et notat fra et møte om Bergen Engines-saken på Statsministerens kontor i januar har ikke blitt lagt fram for Stortinget. Både statsråder og departement har hevdet at de ikke har hatt noe skriftlig fra møtet 13. januar, der de øverste sjefene for embetsverket i fire departementer deltok, skriver Bergens Tidende/E24..

Dagbladet - 16 juli 21 kl. 22:45

Nye Stortinget: Nærmer seg 50-50

Og 50 av dagens 169 representanter er ute før nyvalget 13. september..

VG - 16 juli 21 kl. 12:12

Mer enn hver fjerde stortingspolitiker tar ikke gjenvalg

Trine Skei Grande og Trond Giske er blant 45 av 169 stortingsrepresentanter som har takket nei til en ny periode på Stortinget..

NRK - 13 juli 21 kl. 18:45

Norsk bidrag til Takuba-styrken

Norge skal likevel sende soldater til Takuba-styrken i Mali, opplyser Forsvarsdepartementet i en pressemelding. I løpet av de kommende månedene sendes et mindre antall soldater som skal inngå i det svenske bidraget. I tillegg har Norge tilbudt to offiserer til Takuba-styrkens hovedkvarter.

NRK - 12 juli 21 kl. 15:51

– Kulturen i fiskeriene må endres

Dersom andelen kvinner i fiskeriene skal økes, må kultur og holdninger endres, viser en ny rapport. Rapporten slår fast at det er en tøff mannskultur i yrket. Fiskeriminister Odd Emil Ingebrigtsen (H) ber hele næringen ta tak.

VG - 12 juli 21 kl. 10:58

Venstre krever omkamp om rusreformen – frykter politikere ble påvirket av NNPF

Stortinget må få en mulighet til å behandle rusreformen på nytt nå når det har kommet frem nye fakta i saken, sier Venstre-leder Guri Melby (V). Arbeiderpartiet og Senterpartiet avviser forslaget..

NRK - 12 juli 21 kl. 10:27

Innfører kjønnsnøytrale titlar

I samsvar med vedtak i Stortinget og føringar frå Justisdepartementet, innfører Møre og Romsdal politidistrikt kjønnsnøytrale funksjonstitlar frå måndag 12. juli. Dermed fendrar dei funksjonstittel frå lensmann til politistasjonssjef.

E24 - 23 juni 21 kl. 17:48

Venstretopp går fra Stortinget til BKK

Parlamentarisk leder for Venstre på Stortinget, Terje Breivik, begynner i oktober i strømselskapet BKK..

NRK - 10 juli 21 kl. 03:58

Rødt med rekord på måling

Rødt får 6 prosents oppslutning (+0,4) på julimålingen til Norfakta for Nationen og Klassekampen. Rødt går dermed fram for sjette måned på rad. Hvis dette var valgresultat, ville partiet fått elleve mandater på Stortinget, skriver Klassekampen.

NRK - 08 juli 21 kl. 06:02

Stortingstiltak mot trakassering

Stortinget setter nå i verk tiltak mot mobbing og trakassering av stortingsrepresentanter. I 2019 svarte en av seks representanter at de hadde opplevd trakassering eller mobbing de siste seks månedene. Stortingspresident Tone Trøen frykter at trakassering av kvinnelige folkevalgte fører til at kvinner kvier seg for å ta politiske verv og lederroller..

NRK - 01 juni 21 kl. 20:43

Stortinget sier nei til Thunberg

MDG vil invitere den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg til å tale i Stortinget. Men der sier et flertall av de andre partiene nei takk. Frp gikk allerede mandag ut og vendte tommelen ned for initiativet fra Miljøpartiet De Grønne, som ønsker å invitere den verdenskjente tenåringen til Stortinget i august.

E24 - 18 juni 21 kl. 20:41

Stortinget vedtok regjeringens forslag om å forlenge kompensasjonsordningen

Gjennom kompensasjonsordningen har staten delt ut over 11 milliarder kroner til bedrifter i løpet av pandemien. Nå har Stortinget banket gjennom en forlengelse til november..

E24 - 05 juli 21 kl. 22:00

Oljefondet kobles til barnearbeid i kakaoindustrien: – Graverende

Oljefondet eier aksjer i milliardklassen i internasjonale selskaper som skal ha barnearbeid i verdikjeden. Nå har finansministeren fått et skriftlig spørsmål på Stortinget, og opposisjonen reagerer..

NRK - 31 mai 21 kl. 12:33

Ber forsvarsministeren redegjøre

SV og Rødt vil ha forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) til Stortinget for å redegjøre om avsløringene fra Danmark om amerikansk spionasje. – Jeg har i dag utfordret forsvarsministeren til å komme til Stortinget og redegjøre om saken. Stortinget kan ikke lene seg tilbake, spesielt ikke etter at det har vært stille fra forsvarsministeren så lenge, sier SVs partileder Audun Lysbakken..

NRK - 16 juni 21 kl. 10:30

Sa ja til 120-fartsgrense

Det ble som ventet flertall i Stortinget for Frp-forslaget om å prøve ut 120 km/t som ny fartsgrense på utvalgte motorveistrekninger. Stortinget har bedt regjeringen gjenomføre en prøveordning med fartsgrensen på utvalgte strekninger av de nyeste og beste fire-felts motorveiene, skriver VG..

NRK - 03 juli 21 kl. 19:21

Berg ber Støre vrake Vedum

Lan Marie Berg (MDG) ber Ap bytte ut Sp til fordel for et samarbeid med MDG, SV og Rødt. – De to partiene får fram det verste i hverandre, sier hun. Berg har lest den siste meningsmålingen til Dagens Næringsliv.

VG - 03 juli 21 kl. 13:43

Tim (22) røyket cannabis på fest - politiet ville ta fra ham førerkortet

Politiet dukket opp på festen der Tim røyket cannabis. Det kostet ham nesten lappen. Stortinget mener loven er urimelig og har stemt for å endre praksisen..

NRK - 14 juni 21 kl. 14:42

Regjeringen får Stortingets støtte

Et flertall på Stortinget støtter regjeringens proposisjon om bruk av tvungen lønnsnemnd i Unios kommunestreik og Unio-streiken i Oslo. I Stortingets arbeids- og sosialkomité var det kun SV som var imot bruken av tvungen lønnsnemnd. Også Rødt og MDG har varslet at de vil stemme imot når saken behandles i Stortinget..

E24 - 14 juni 21 kl. 13:36

Stortinget sier ja til tvungen lønnsnemnd i Unio-streiken

Et flertall på Stortinget støtter regjeringens proposisjon om bruk av tvungen lønnsnemnd i Unios kommunestreik og streiken i Oslo..

NRK - 14 juni 21 kl. 08:09

Frp: Transportplan er uforpliktende

– Uten forpliktende vedtak i Stortinget om å sette av penger og antyde når prosjektene skal startes opp, blir nasjonal transportplan bare tomme løfter fra de andre partiene, mener Bård Hoksrud, transportpolitisk talsperson i Fremskrittspartiet. Transportplanen skal behandles i Stortinget mandag og vil gjelde fra 2022 til 2033. Totalt har NTP en ramme på drøyt 1.

NRK - 26 mai 21 kl. 07:24

Vil ikkje vaksinere Stortinget

Heile 72 prosent av dei spurde seier nei til at politikarane på Stortinget skal bli prioritert i vaksinekøen, viser ei måling frå Norsk koronamonitor frå Opinion. Berre 18 prosent støttar at statsrådar og stortingspolitikarar får rykke fram i vaksinekøen. Regjeringa har vedteke å gi 500 vaksinedosar til samfunnskritisk personell i regjeringa, Stortinget, Høgsterett, FHI, DSB og Slottet..

NRK - 25 mai 21 kl. 16:24

Vil gjøre kjent del av Berg-rapport

Den særskilte komiteen som Stortinget har nedsatt for å behandle EOS-utvalgets rapport om Frode Berg-saken, ønsker å offentliggjøre et eget sammendrag av rapporten. Et brev om dette er i dag oversendt presidentskapet i Stortinget, sier komitéleder Dag Terje Andersen (Ap) til NRK. Frode Berg har sagt at han føler seg sterkt misbrukt av Etterretningstjenesten, som sendte ham på oppdrag inn i Russland, der han senere ble arrestert og dømt for spionasje.

NRK - 28 juni 21 kl. 07:27

Vil utsetje tidleg ultralyd

Senterpartiet vil utsetje innføringa av tidleg ultralyd, som Arbeidarpartiet, SV og Frp har sikra fleirtal for i Stortinget. Helsepolitisk talsperson i Sp, Kjersti Toppe, krev ein pause i innføringa på grunn av for få jordmødrer. Toppe er mot innføring av tidleg ultralyd, men understrekar at ho no roper varsku på grunn av personalsituasjonen.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt