Stortinget

Sunday, 04 December, 23:14

Nyheter om Stortinget

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 03 okt 22 kl. 06:00

7 ting du neppe visste om Stortinget

Kong Harald åpner Stortinget. Det skjer på en høytidelig måte i dag (mandag). Han leser trontalen.

NRK - 22 nov 22 kl. 13:18

Stortinget utsetter avgjørelse om skattekrav for andre gang

Stortingets presidentskap har tirsdag hatt møte om Stortinget som institusjon vil akseptere skattekravet fra skatteetaten. Møtet kom ikke fram til en løsning, og avgjørelsen er utsatt for andre gang. Skatteetaten mener at Stortinget har betalt for lite i arbeidsgiveravgift og ilagt Stortinget tilleggsskatt etter gjennomgangen av pendlerboligsakene.

NRK - 16 nov 22 kl. 16:45

Stortinget utsetter avgjørelse om skattekrav

Stortinget skulle etter planen bestemme seg for hvordan de skulle forholde seg til et stort skattekrav torsdag, men dette er nå utsatt til neste uke. Seksjonsleder Jorunn Nilsen ved seksjon for presse og samfunnskontakt på Stortinget bekrefter overfor NTB at det nå er planlagt et møte om avgjørelsen i presidentskapet på tirsdag. Skatteetaten mener Stortinget har betalt for lite i arbeidsgiveravgift, og har dessuten ilagt institusjonen tilleggsskatt.

Klartale - 23 nov 22 kl. 12:31

Stortinget godtar å betale skattekravet

– Dette har vært en sak som har vært ganske krevende, sier Masud Gharahkhani onsdag. Han er stortingspresident.Skatte-etaten har sagt at Stortinget har betalt 1 million kroner for lite i arbeidsgiver-avgift.

NRK - 23 nov 22 kl. 12:22

Skattebetalerforeningen skuffet over Stortinget

Skattebetalerforeningen hadde håpet at Stortinget tok deler av pendlersaken til Skatteklagenemnda. Særlig for å avklare begrepet «merkostnad». – Pendlersakene i Stortinget er ulike, men for noen av politikerne har Skatteetaten etter vårt syn introdusert pendlervilkår som i hvert fall ikke har vært praktisert tidligere, sier fagsjef Rolf Lothe i Skattebetalerforeningen.

NRK - 01 dec 22 kl. 15:51

Støre henter ny statssekretær fra Stortinget

Synnøve Mjeldheim Skaar som i dag er nestleder i Arbeiderpartiets sekretariat på Stortinget, blir ny statssekretær ved Statsministerens kontor, etter det NRK erfarer. Dermed ligger det an til tre endringer i staben til Jonas Gahr Støre. I går ble det kjent at statssekretærene Tale Jordbakke og Siri Hytten slutter.

NRK - 28 okt 22 kl. 14:41

Stortinget framskynder møte om skattesaken

De parlamentariske lederne og presidentskapet på Stortinget skulle etter planen møtes mandag formiddag for å diskutere den videre håndteringen av skattesaken. Nå er møtet framskyndet til klokken 20 søndag kveld. Hovedsakelig på grunn av at mange er på reise neste uke, som ellers er møtefri på Stortinget.

Klartale - 30 nov 22 kl. 09:51

Dette er de enige om i statsbudsjettet

Partiene i regjering og Sosialistisk Venstreparti (SV) har forhandlet om statsbudsjettet for neste år. Først mandag ettermiddag var de enige. Budsjettet skal bestemmes i Stortinget.

NRK - 28 nov 22 kl. 10:10

SV: Endelig litt framdrift

Regjeringspartiene møtte SV til nye budsjettforhandlinger på Stortinget mandag klokken 10. Det skjer etter at samtalene i helgen ble løftet til partilederne og sene kveldsmøter ved Statsministerens kontor. – Nå er det endelig skikkelig framdrift.

NRK - 10 nov 22 kl. 10:09

Stortingspresidenten: En beslutning om skattekravet kommer torsdag

Neste torsdag vil presidentskapet bestemme seg for hvordan Stortinget som institusjon skal forholde seg til skattekravet fra Skatteetaten. Det opplyser stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) til NRK. Torsdag morgen var skattekravet på agendaen da presidentskapet møttes.

NRK - 26 nov 22 kl. 15:13

Domstolsledere sendte bekymringsmelding til Stortinget

De norske domstolslederne mener regjeringens budsjettforslag vil svekke domstolenes uavhengighet, skriver de i et brev til Stortinget. Rett24 skriver at budsjettsituasjonen ble tema på årets siste domstolsledermøte i Oslo. Domstoladministrasjonens beregninger tilsier at det justert for prisstigningen blir et kutt på 100 millioner i domstolenes budsjett neste år hvis regjeringens forslag til statsbudsjett blir stående.

Klartale - 19 sep 22 kl. 13:06

Folk gjør opprør mot dyr strøm

– Jeg nekter å betale strømregninga, sier Sascha Liberté. Andre må gjøre som de vil, men selv er han bestemt.Han står utenfor Stortinget.

NRK - 31 okt 22 kl. 14:46

Stortinget med skattesvar tidligst i neste uke

Stortingets presidentskap møtes først torsdag i neste uke for å drøfte hvordan Stortinget skal forholde seg til kravet fra Skatteetaten om etterbetaling av arbeidsgiveravgift. Søndag kveld ble de ulike partienes parlamentariske ledere konsultert, men formelt er det presidentskapet som avgjør hvordan Stortinget som institusjon skal forholde seg til vedtaket fra Skatteetaten. Når det tidligst neste uke blir konkludert fra Stortingets side, skyldes det først og fremst at mange er på komitereise eller deltar på sesjon i Nordisk råd i det som er en møtefri uke.

Aftenposten - I førrgår: 20:25

Stortinget åpner opp for direkte tildeling av havvindprosjekter

Et flertall på Stortinget vil at regjeringen skal kunne tildele havvindskonsesjoner direkte til selskaper som vil….

E24 - I førrgår: 20:25

Stortinget åpner opp for direkte tildeling av havvindprosjekter

Et flertall på Stortinget vil at regjeringen skal kunne tildele havvindskonsesjoner direkte til selskaper som vil elektrifisere oljefelt. Equinors Trollvind-prosjekt er det eneste som ligger på bordet..

NRK - 15 nov 22 kl. 07:13

Håper Stortinget kan løse strømkrisen

Norges Skøyteforbund og Hamar kommune prøver å få Stortinget med seg på å sikre strømstøtte til is i Vikingskipet. Hamar kommune har ikke råd til å bruke 20 millioner kroner på is i nasjonalanlegget. Kulturdepartementet har nylig sagt nei til strømstøtte for driften av Vikingskipet.

Aftenposten - 01 dec 22 kl. 17:33

Meldte flytting til foreldrene: Så dekket Stortinget pendlerreiser for Hadia Tajik

Hun bor i sin egen leilighet i Oslo med ektemann og barn. Likevel dekker Stortinget pendlerreiser for Hadia Tajik når….

NRK - 01 dec 22 kl. 12:15

Bastholm sjukmeld frå Stortinget

Stortingsrepresentant for MDG Une Bastholm er sjukmeld frå jobben som folkevald ei tid framover. skriv ho på Facebook. Ho skriv blant anna at ho alltid har søk seg til aktivitet, utfordring og ansvar, men at det har blitt for mykje av det gode, og at hovudet og kroppen treng pause.

NRK - 27 okt 22 kl. 19:22

Stortinget behandler skattesaken mandag

Partiene på Stortinget og presidentskapet møtes mandag klokken 10 for å diskutere den videre håndteringen av skattesaken. Det vil være et hybridmøte, hvor noen er til stede fysisk, andre digitalt. Formelt sett er det presidentskapet som avgjør hvordan Stortinget som institusjon skal forholde seg til vedtaket fra Skatteetaten, men først skal partienes parlamentariske ledere konsulteres.

NRK - 30 nov 22 kl. 10:58

Vedum må svare Stortinget etter LO-refs

Stortingets kontroll- og konstitusjonskomitè ber finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) avklare om regjeringen har fulgt opp stortingsvedtaket om lønnsstøtte til ansatte i hotell- og restaurantbransjen. Fellesforbundet i LO, NHO Reiseliv og NHO Service og Handel er blant organisasjonene som mener regjeringen har brutt med intensjonene i lønnsstøtteordningen. Stridens kjerne er om bedrifter som under pandemien betalte ut lønn etterskuddsvis til ansatte som de valgte å ikke permittere, har rett til lønnsstøtte eller ikke.

Klartale - 26 okt 22 kl. 11:07

Skatteetaten mener 33 politikere skulle betalt mer i skatt

Flere politikere skulle ha betalt skatt av fordelen med å ha hatt gratis pendlerbolig. Det mener Skatteetaten.I fjor ble det kjent at mange politikere hadde fått gratis pendlerbolig uten å ha krav på det.

Aftenposten - 27 nov 22 kl. 12:26

Aftenposten mener: Stortinget burde klaget på skatten

Stortinget og Statsministerens kontor godtar skattekrav. Men saken skaper usikkerhet for mange andre..

Aftenposten - 26 nov 22 kl. 14:05

Valentas ble skadet for livet. Mariusz falt ned og døde. Nå krever Stortinget endringer.

Avsløringen av firmaet der polske Mariusz jobbet før han døde, skapte opphetet debatt i Stortinget..

Klartale - 18 sep 22 kl. 06:00

Mandag skal mange kreve billigere strøm

Mandag skal mye handle om strøm. Europa trenger sårt mer energi. Dyr strøm påvirker også Norge.

NRK - 23 nov 22 kl. 10:25

SV tror ikke på budsjettenighet før helgen

– Det skal godt gjøres. Vi står langt fra hverandre, svarer SV-nestleder Torgeir Knag Fylkesnes på spørsmålet om han tror på enighet før helgen i budsjettforhandlingene på Stortinget. Finanskomiteen skal etter planen avgi innstilling til regjeringens forslag til statsbudsjett fredag, men fristen ser altså ut til å henge i en tynn tråd.

NRK - 23 nov 22 kl. 09:32

Stortinget godtar vedtaket fra Skatteetaten

Stortingets presidentskap har besluttet å ikke påklage Skatteetatens vedtak i pendlerboligsaken til Skatteklagenemnda. Skatteetaten har kontrollert grunnlaget for arbeidsgiveravgift for pendlerboliger tildelt fra Stortinget i perioden 01.01.

Aftenposten - 23 nov 22 kl. 09:32

Stortinget vil ikke anke krav om ekstraskatt

Det har vært knyttet stor spenning til om Stortinget vil klage på Skatteetatens krav om tilleggsskatt eller ikke..

VG - 23 nov 22 kl. 09:31

Pendlerboligene: Stortinget godtar skattekrav

Presidentskapet på Stortinget har nå bestemt hvordan de skal forholde seg til skattekravet de har fått..

VG - 23 nov 22 kl. 09:31

Pendlerboligene: Stortinget godtar straffeskatt

Presidentskapet på Stortinget dropper klage på millionkrav fra Skatteetaten..

NRK - 22 nov 22 kl. 09:13

Snart slutt på gratis lading av elbiler i stortingsgarasjen

Stortingsrepresentanter skal ikke lenger få lade bilen gratis på jobb. Presidentskapet vedtok 20. oktober å innføre en betalingsløsning, melder Aftenposten.

Klartale - 29 aug 22 kl. 10:45

Stortinget nekter å godta skattekrav

Stortinget har fått et skattekrav fra Skatteetaten i arbeidsgiveravgift. Det er på rundt 1,3 millioner kroner. Både Stortinget og Statsministerens kontor måtte svare på skattekravet i dag.

NRK - 18 nov 22 kl. 14:10

Straumstøtte til Merkur-butikkar

Det er semje på Stortinget om å løyve 23 millionar kroner til ei mellombels, rammestyrt straumstøtte for å hjelpe små distriktsbutikkar som slit med høge straumprisar. No blir forslag til regelverk for ordninga sendt ut på høyring. Målet er å få pengane ut til butikkane før jul.

VG - 17 nov 22 kl. 10:35

Stortinget åpner sak om Ukraina-bistand

Kontrollkomiteen i Stortinget åpner kontrollsak om tilbudet til sårede ukrainske soldater på norske sykehus. Det bekrefter komiteleder Peter Frølich (H) torsdag..

NRK - 30 okt 22 kl. 22:24

– Alvorlig situasjon

Søndag kveld møttes presidentskapet med partienes parlamentariske ledere på Stortinget for å informere om skattesaken. – Det er en alvorlig situasjon vi er inne i. Men alle har et ansvar for å rydde opp, sier stortingspresident Masud Gharahkhani til NRK.

NRK - 30 okt 22 kl. 11:08

Ny rettsrunde om Acer

Sittende olje- og energiminister Marte Mjøs Persen og to av hennes forgjengere er innkalt som vitner når Borgarting lagmannsrett skal behandle Acer-saken. Energikrisen i Europa og de høye strømprisene her hjemme danner et viktig bakteppe for saken, mener Nei til EU, som har anket saken inn for lagmannsretten. Organisasjonen mener Stortinget brøt Grunnloven da det i 2018 ble besluttet at Norge skulle innlemmes i Acer, som er EUs energibyrå.

NRK - 15 nov 22 kl. 15:22

Kontrollkomiteen utsetter Ukraina-beslutning

Kontrollkomiteen på Stortinget utsetter beslutningen om behandlingen av hvordan regjeringen har håndtert anmodninger om sivil bistand under Ukraina-krigen. Det var ventet at komiteen skulle fatte en beslutning under møtet tirsdag ettermiddag om hvordan den skulle behandle Ukraina-saken. Men nå er beslutningen utsatt til torsdag, får NTB opplyst.

NRK - 29 okt 22 kl. 17:48

Nynazister flagget på Løvebakken: – Viktig å følge demokratiske spilleregler, sier Gharahkhani

Representanter fra Den nordiske motstandsbevegelsen gikk lørdag opp på Løvebakken utenfor Stortinget med flagg. Stortingspresidenten mener de burde ha søkt. – Det er viktig å følge våre demokratiske spilleregler, sier stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) til NTB.

NRK - 29 okt 22 kl. 17:48

Nazister flagget på Løvebakken: – Viktig å følge demokratiske spilleregler, sier Gharahkhani

Representanter fra Den nordiske motstandsbevegelsen gikk lørdag opp på Løvebakken utenfor Stortinget med flagg. Stortingspresidenten mener de burde ha søkt. – Det er viktig å følge våre demokratiske spilleregler, sier stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) til NTB.

Aftenposten - 15 nov 22 kl. 10:07

Høyre ber Stortinget endre lakseskatten: – Alarmklokkene burde ha gått for lenge siden

Høyre ber Stortinget om å hastebehandle et forslag om å endre regjeringens grunnrenteskatt etter over 1..

E24 - 15 nov 22 kl. 10:03

Høyre ber Stortinget endre lakseskatten: – Alarmklokkene burde ha gått for lenge siden

Høyre ber Stortinget om å hastebehandle et forslag om å endre regjeringens grunnrenteskatt etter over 1.000 permitteringsvarsler innen bearbeiding av laks. – Har fått utilsiktede konsekvenser, sier Linda Helleland (H)..

NRK - I førrgår: 01:18

Ber justisministeren ordne opp for Asifa og Samir

Flere politikere på Stortinget mener behandlingen Samir Ahmadi og kona Asifa har fått av norske innvandringsmyndigheter er for dårlig. Asifa og Samir har vært gift siden 2016, men norske myndigheter vil ikke akseptere ekteskapet. Derfor får ikke Asifa flytte til ektemannen sin i Norge..

NRK - 30 nov 22 kl. 21:39

Eldreombodet ut mot budsjettsemja

Eldreombodet seier eldre mister ei viktig stemme når dei no blir lagde ned på grunn av budsjettavtalen mellom regjeringa og SV. – Det er først og fremst trist for dei eldre som treng ei vaktbikkje mot systemet, seier eldreombod Bente Lund Jacobsen i ei pressemelding. Ombodet blei oppretta av Stortinget i 2020..

Klartale - 30 nov 22 kl. 12:10

Tok imot flere kvote-flyktninger i Norge

Rundt 3.500 kvote-flyktninger fikk et sted å bo i Norge i 2021. Det er det høyeste antallet i løpet av ett år noensinne.

NRK - 30 nov 22 kl. 11:51

Ap, Sp og SV vil private fastleger til livs

Heretter skal det bli mye vanskeligere for private fastleger å etablere seg, fastslår Arbeiderpartiets Cecilie Myrseth. I budsjettavtalen som SV og Ap-Sp-regjeringen ble enige om tirsdag, heter det at Stortinget ber regjeringen «utarbeide hjemmel til å regulere etablering av helprivate kommersielle allmennlegekontor.» – Dette betyr i praksis at vi tetter hullet for flere private fastleger, sier Myrseth til NTB.

NRK - 30 nov 22 kl. 10:29

Turister kan måtte betale egen skatt fra 2024

Regjeringen vil fremme forslag om en egen turistskatt neste høst. Forslaget er en del av budsjettavtalen med SV. Stortinget ber regjeringen legge fram forslaget neste høst i forbindelse med statsbudsjettet for 2024.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com