Stortinget

Monday, 29 November, 03:50

Nyheter om Stortinget

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 14 okt 21 kl. 11:06

Dette er den nye regjeringen

Jonas Gahr Støre er klar for å bli Norges nye statsminister. Erna Solberg er ferdig i jobben. Torsdag ble Støres regjering presentert.

NRK - 28 okt 21 kl. 11:25

Krever at man får amme i Stortinget

Fungerende KrF-leder Olaug Bollestad ber om en umiddelbar regelendring slik at stortingsrepresentanter får ta med nyfødte barn inn i stortingssalen. – Jeg syns det er flaut at stortingssalen ikke er åpen for ammende mødre. Det er et gammeldags og utdatert regelverk, sier Bollestad i en pressemelding.

Klartale - 11 okt 21 kl. 14:35

Slik var åpningen av Stortinget

TALE: Stortingssalen var full da kongen holdt tale.I dag åpnet Stortinget for 166. gang. Kong Harald begynte med å holde tale til stortingssalen.

Aftenposten - 04 nov 21 kl. 11:42

Stortinget varslet politiet om nye reiseregninger fra Ap-politiker

I april i år sendte Stortinget seks nye reiseregninger knyttet til Ap-politiker Hege Haukeland Liadal til politiet..

NRK - 12 sep 21 kl. 19:08

Politikere tilbakebetaler etterlønn

Frps Helge Thorheim og Aps Christian Tynning Bjørnø skal betale tilbake etterlønnsytelser på flere titalls tusen kroner til Stortinget. Det skriver Dagens Næringsliv. Thorheim meldte ikke fra om inntekter fra styreverv, pensjon, livsforsikring, møtegodtgjørelse og arbeid for Karmøy kommune etter at han hadde forlatt Stortinget.

Aftenposten - 29 okt 21 kl. 18:40

Stortinget ble advart om sikkerhetsbrudd i fjor – gjorde ingenting før denne uken

Stortinget mener at adressene til politikernes boliger er sikkerhetssensitiv informasjon..

Aftenposten - 28 okt 21 kl. 12:25

Stortinget frykter for politikernes sikkerhet hvis det blir kjent hvor de bor. Likevel la de adressene ut på nett.

Stortinget har nektet å gi innsyn i hvor politikernes pendlerboliger ligger..

NRK - 10 okt 21 kl. 12:12

Fylkesnes blir forhandlingsleder

Torgeir Knag Fylkesnes fra Troms blir forhandlingsleder for SV på Stortinget. Fylkesnes skal dermed lede en egen nyopprettet enhet i partiet som skal jobbe med forhandlinger på Stortinget. – SV har en nøkkelrolle i det nye Stortinget, den makten skal vi bruke til å sørge for resultatene våre velgere har bedt om, sier partileder Audun Lysbakken i en pressemelding..

VG - 27 okt 21 kl. 09:59

Se nå: Støre grilles i Stortinget

Nå skal Norges nye statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) gjennom sin første grilling i Stortinget..

Aftenposten - 07 okt 21 kl. 15:28

Ap-politiker får etterlønn fra Stortinget mens hun møter i retten tiltalt for å ha svindlet Stortinget

Tidligere stortingsrepresentant Hege Haukeland Liadal (Ap) får etterlønn fra Stortinget..

NRK - 09 nov 21 kl. 14:28

Tommel opp for statens regnskap

Tross krevende koronatider har staten ført regnskapene godt, mener Riksrevisjonen. Stortinget gjorde mange budsjettendringer og omprioriteringer, vedtok tilleggsbevilgninger og flyttet store beløp. Riksrevisjonen har likevel ikke funnet flere feil enn normalt..

NRK - 22 okt 21 kl. 09:04

Ruth Grung ny sosialbyråd i Bergen

Ruth Grung (Ap) er utnevnt som ny byråd for arbeid, sosial og bolig i Bergen. Grung har vært stortingsrepresentant fra Hordaland fra 2013 til 2021. – Jeg gleder meg stort.

NRK - 08 nov 21 kl. 18:23

Advokater saksjonerer i Høyesterett

Advokatforeningen har bestemt seg for å iverksette aksjoner i Høyesterett fra tirsdag. Aksjonene vil ramme nye saker som skal bli berammet til Høyesterett. Årsaken til aksjonene er at advokatene vil ha mer penger fra staten for den jobben de gjør for offentlige satser.

NRK - 08 nov 21 kl. 18:23

Advokater aksjonerer i Høyesterett

Advokatforeningen har bestemt seg for å iverksette aksjoner i Høyesterett fra tirsdag. Aksjonene vil ramme nye saker som skal bli berammet til Høyesterett. Årsaken til aksjonene er at advokatene vil ha mer penger fra staten for den jobben de gjør for offentlige satser.

E24 - 08 nov 21 kl. 12:47

SV om budsjettet: – For smått og for grått

SVs Kari Elisabeth Kaski går til angrep på Støre-regjeringens statsbudsjettet: – Ikke en ny retning for landet, sier hun, og minner om at regjeringen trenger støtte fra SV i Stortinget..

NRK - 08 nov 21 kl. 12:10

Taxfree: Skal ikke få bytte

I statsbudsjettet foreslår regjeringen at reisende ikke lenger kan bytte den avgiftsfrie kvoten for tobakksvarer med 1,5 liter avgiftsfri vin eller øl. – Regjeringen foreslår å reversere endringen i de avgiftsfrie kvotene som ble gjennomført i 2014, slik at man ikke lenger kan veksle inn kvoten for tobakksvarer i vin eller øl. Stortinget har bedt regjeringen om å vurdere dette, sier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp)..

NRK - 08 nov 21 kl. 12:13

Vedum: To av tre får lavere skatt

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum mener folk flest vil merke at landet er på en ny kurs. Han hevder to av tre får mindre i skatt med det nye budsjettet. – Regjeringen har hatt tre uker på seg til å utarbeide et nytt utkast til statsbudsjett.

NRK - 21 okt 21 kl. 15:45

Støre: Ikke grunnlag for uro

Statsminister Jonas Gahr Støre sier de følger koronasituasjonen og vil informere Stortinget og befolkningen ved behov. – Det må ha skjedd noe siden torsdag til i dag som gir grunn til uro når man nå vil ha en orientering fra statsministeren i Stortinget, sier Støre som svar på Erna Solbergs innlegg. – En samlet regjering lot seg oppdatere av helsemyndighetene på lørdag.

NRK - 21 okt 21 kl. 15:36

Solberg ber om Støres koronstrategi

Stortingsrepresentant Erna Solberg (H) ber statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) redegjøre for regjeringens koronastrategi. – Vi ser at innleggelsene øker igjen. Vi ser fra veldig mange andre land i Europa at det er en oppblomstring i pandemien.

NRK - 21 okt 21 kl. 13:06

Flertall for krisetiltak mot dyr strøm

Arbeiderpartiet og Senterpartiet vil stemme for SVs forslag om å øke bostøtten og sosialhjelpen for å hjelpe mennesker som sliter med strømregningen. Dermed er det flertall på Stortinget for midlertidige endringer i støtteordningene til husstander med lave inntekter og høye strømutgifter. – Det legges opp til en hastebehandling av saken på Stortinget, slik at endringene kan tre i kraft så raskt som mulig, sier Arbeiderpartiets parlamentariske leder Rigmor Aasrud og Senterpartiets parlamentariske leder Marit Arnstad til NRK..

NRK - 06 nov 21 kl. 18:10

Ane Breivik ny leder i Unge Venstre

Ane Breivik er ny leder i Unge Venstre. Hun ble enstemmig valgt på ungdomspartiets landsmøte lørdag, skriver NTB. 23-åringen fra Bærum studerer rettsvitenskap i Bergen og er førstevara til Stortinget for Sveinung Rotevatn.

NRK - 19 okt 21 kl. 11:08

Demonstrerer framfor Stortinget

Klokka 11 demonstrerer oppsagde SAS-pilotar framfor Stortinget for å protestere mot at dei må søkje på sine tidlegare stillingar til dårlegare vilkår. Dei vil at det skal stillast krav til at tidlegare tilsette blir prioritert når SAS tilsette igjen..

NRK - 18 okt 21 kl. 20:53

Nordlund skal lede Næringskomitéen

William Nordlund (Sp) fra Nordland blir leder av Næringskomitéen på Stortinget. Det skriver Regjeringen i en pressemelding. Nordlund ble valgt inn på Stortinget som fast møtende representant for første gang i 2017, og ble gjenvalgt ved årets valg.

NRK - 05 nov 21 kl. 06:27

Får 2 milliarder mer til startlån

Husbankens låneramme styrkes med 2 milliarder kroner i tillegget til statsbudsjett. Dermed kan flere såkalt startlån. − I budsjettet foreslår vi å styrke Husbanken slik at flere familier kommer seg inn på boligmarkedet, sier kommunal- og distriktsminister Bjørn Arild Gram (Sp) til NTB.

NRK - 18 okt 21 kl. 14:42

Tina Bru finanspolitisk talsperson

Oppgaven med å lede Høyres finansfraksjon på Stortinget går til Tina Bru, melder NTB. Ine Eriksen Søreide skal lede utenriks- og forsvarskomiteen. Høyre fordelte oppgavene på Stortinget mellom seg på et gruppemøte mandag ettermiddag.

NRK - 04 nov 21 kl. 14:12

Flere regninger oversendt politiet

Bedrageritiltalte Hege Haukeland Liadal leverte reiseregninger som Stortinget oversendte politiet etter at hun ble politianmeldt, skriver Stavanger Aftenblad. Dette dreier seg om seks reiseregninger fra 2020 og 2021, og er regninger som ble funnet i en gjennomgang ved hjelp av kart og sosiale medier..

NRK - 29 sep 21 kl. 19:25

Vil ikke si noe om samarbeidsparti

Vedum vil ikke si noe om hvilke andre partier enn SV den nye regjeringen vil gå til på Stortinget for å få flertall i saker som forsvars-, olje- og innvandringspolitikk: – Sp og Ap fikk i sum et kraftfullt mandat av velgerne, og er den desidert største blokka i Stortinget. Men så er vi en mindretallsregjering, og da må vi selvfølgelig jobbe for å lytte på Stortinget, ha dialog, og prøver å få til brede løsninger..

E24 - 03 nov 21 kl. 08:22

Advokater vil aksjonere for høyere satser

Advokatforeningen varsler en streikelignende aksjon og vil fra neste uke droppe å ta saker i Høyesterett dersom ikke Stortinget øker satsene for rettshjelp..

NRK - 03 nov 21 kl. 08:19

Vil vurdere Moss Lufthavn

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) vil vurdere om flyplassen på Rygge i Østfold skal opnast framfor at det blir bygd ei tredje rullebane på Gardermoen. Til Stortinget opplyser samferdselsministeren at regjeringa ønskjer å setje ned eit uavhengig utval for å sjå på framtidig kapasitet på Oslo lufthamn. Dette inneber mellom anna om ei tredje rullebane bør byggjast der, eller at Rygge skal takast i bruk som ein avlastingsflyplass..

NRK - 02 nov 21 kl. 21:07

Ikke flertall for letestans

Det er ikke flertall på Stortinget for forslaget fra SV, Rødt og MDG om å stanse all olje- og gassleting på norsk sokkel. Hverken regjeringen eller Høyre vil støtte forslaget. Det er klart etter at olje- og energiminister Marte Mjøs Persen har sendt et brev til Stortingets energi- og miljøkomite der hun gjør det klart at regjeringen ikke vil stemme for forslaget.

VG - 02 nov 21 kl. 16:29

Liadal nektet straffskyld i retten

Tidligere stortingsrepresentant Hege Haukeland Liadal (Ap) nektet straffskyld etter tiltalen om grovt bedrageri av Stortinget..

NRK - 16 okt 21 kl. 04:22

Vedum utelukker ikke FrP-samarbeid

Regjeringen skal utrede hvor mye ulv og bjørn vi skal ha, og Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum, utelukker ikke samarbeid med Fremskrittspartiet i rovdyrspørsmål. Med støtte fra Frp vil det være flertall på Stortinget for færre rovdyr. Regjeringens samarbeidsparti SV ønsker et høyere bestandsmål.

NRK - 02 nov 21 kl. 13:45

Vil ha slutt på gratis parkering

Stortinget må fjerne hindringer i lovverket som sperrer for store utslippskutt. Det sa Oslos miljøbyråd Sirin Stav (MDG) på dagens budsjetthøring i Stortingets transportkomité. Stav trakk fram to eksempler: Det ene er at Statens vegvesen har sådd tvil om hvorvidt kommunene kan innføre såkalte nullutslippssoner.

Aftenposten - 02 nov 21 kl. 12:03

Politiadvokaten mener Liadal bevisst førte Stortinget bak lyset

Ap-politikeren står tiltalt for grovt bedrageri. I seks uker skal Oslo tingrett se nærmere på 56 reiseregninger..

NRK - 02 nov 21 kl. 10:28

Erkjenner ikke straffskyld

Hege Haukeland Liadal erkjente ikke straffskyld i Oslo tingrett i dag etter at aktor hadde lest opp en omfattende tiltale. Den tidligere stortingspolitikeren er tiltalt for grovt bedrageri mot Stortinget gjennom en rekke feilaktige reiseregninger..

NRK - 02 nov 21 kl. 09:51

– Jeg har det helt grusomt

– Jeg har det helt grusomt! Jeg gruer meg, sier Hege Haukeland Liadal til NRK rett før rettssaken i Oslo tingrett starter tirsdag morgen. Den tidligere stortingspolitikeren er tiltalt for å ha lurt til seg penger fra Stortinget gjennom en rekke feilaktige reiseregninger.

VG - 15 okt 21 kl. 15:15

Dette blir «Team Erna» på Stortinget

Avgått statsminister Erna Solberg har håndplukket en liten gruppe rådgivere som blir med fra regjeringsapparatet til Stortinget..

E24 - 15 okt 21 kl. 13:43

De skal lede Høyre på Stortinget

Erna Solberg, Trond Helleland og Henrik Asheim skal lede Høyres parlamentariske arbeid på Stortinget den neste perioden..

NRK - 01 nov 21 kl. 15:50

Reidar Due (98) er død

Tidligere Levanger-ordfører og stortingspolitiker Reidar Due døde fredag, 98 år gammel. Due døde på Breidablikktunet omsorg i Levanger fredag morgen, opplyser familien til iLevanger. Due, som tilhørte Senterpartiet, var ordfører fra 1968 til 1971 og innvalgt på Stortinget fra Nord-Trøndelag fra 1977 til 1989.

NRK - 01 nov 21 kl. 08:41

Acer-søksmål opp for retten

«Nei til EU» har saksøkt staten om EUs tredje energimarkedspakke, Acer. Nå skal tingretten ta stilling til om Stortinget brøt Grunnlovens bestemmelse om suverentitetsavståelse da de sa ja til Acer. Rettssaken pågår fram til fredag denne uken..

Aftenposten - 31 okt 21 kl. 18:17

De har studert 570.000 taler fra Stortinget. Der fant de en trend fra USA som også gjelder Norge.

Polariseringen mellom venstre- og høyresiden har økt. Det viser en gjennomgang av 570.000 taler fra de siste 40 årene..

NRK - 09 sep 21 kl. 08:51

Mottok etterlønn, hadde jobb

Da Bengt Morten Maximilian Wenstøb (H) var ferdig på Stortinget i 2017, utsatte han oppstart på jobben sin og hevet etterlønn fra Stortinget. Wenstøb skulle starte som lektor ved Høgskolen i Østfold, da han var ferdig på Stortinget høsten 2017. Ifølge Dagens Næringsliv søkte han i juli det året om forlenget permisjon ut året med følgende begrunnelse: «Da jeg i denne perioden mottar lønn fra Stortinget».

NRK - 08 sep 21 kl. 18:20

Stortinget tar sin del av ansvaret

Ap-politikar Inge Tellef Mørland fekk gratis pendlarleilegheit i Oslo av Stortinget, samtidig som han eigde ei leilegheit i byen. Han var folkeregistrert og budde i Arendal. Tysdag sa Stortinget at Mørland ikkje hadde rett på pendlarbustad.

Aftenposten - 30 okt 21 kl. 12:38

Nytt forslag på Stortinget skal hindre «SAS-finte»

– Vi må være utrolig nøye med å tette smutthull, sier Rødts Mímir Kristjánsson og leverer det han mener er en….

NRK - 30 okt 21 kl. 07:33

Vil ha mer til fastlegeordningen

Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) ønsker seg penger til å styrke fastlegeordningen i neste års statsbudsjett. – Det viktigste er at vi får en større innsats enn foregående regjering på å redde fastlegeordningen, og at vi også sikrer sykehusenes mulighet til å ta igjen etterslepet etter pandemien og at vi klarer å få til en sterkere innsats på psykisk helse, sier Kjerkol til NTB i forkant av lørdagens budsjettkonferanse. Der skal den nye regjeringen diskutere hvilke endringer de vil gjøre i budsjettforslaget som Solberg-regjeringen la fram 12.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt