Stortinget

Saturday, 13 April, 02:14

Nyheter om Stortinget

NRK - 03 apr 24 kl. 20:37

Ap-politiker gir seg på Stortinget

Stortingspolitiker Torstein Tvedt Solberg (Ap) sier i et intervju med Stavanger Aftenblad at han gir seg på Stortinget i 2025. Tvedt Solberg sier til Aftenbladet at han ønsker å gjøre noe annet, men at han ikke har noe annet å gå til. Han sier også til avisa at han ikke tror Jonas Gahr Støre er fremtiden til partiet, og at han har vært flau over å være stortingspolitiker.

NRK - 14 timer siden

Tar ikke gjenvalg til Stortinget

Stortingsrepresentant Svein Harberg (H) slutter på Stortinget etter inneværende periode. Han har representert Aust-Agder Høyre på Stortinget fire perioder. Harberg er nå første visepresident..

NRK - 05 apr 24 kl. 12:24

Høyre om langtidsplanen: – Godt grunnlag for forhandlinger i Stortinget

– Planen som er presentert gir et godt grunnlag for forhandlinger i Stortinget, uttaler Ine Eriksen Søreide (H) i en pressemelding. Hun er leder av utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget. Fredag legger regjeringa fram sin langtidsplan for Forsvaret.

NRK - 04 apr 24 kl. 10:31

PST tar over trusselsakene mot Stortinget

– PST jobbar vidare med desse sakene for å avdekke kva som liggje i dei, og kva som har skjedd, seier seniorrådgivar i PST Eirik Veum til NRK. Dei vil sjå nærare på om det har vore retta liknande truslar mot Stortinget, eller andre miljø tidlegare, og om dei eventuelt kjem frå same miljø. VG omtala saka fyrst.

NRK - 03 apr 24 kl. 11:39

Buss og trikk påverka av situasjonen ved Stortinget

Politiet har stengt av eit større område rundt Stortinget på grunn av ein bombetrussel. Det påverkar buss- og trikkerutene som går forbi Stortinget. Pressetalsperson Øystein Dahl Johansen i Ruter oppmodar folk til å følge med på ruter.

NRK - 03 apr 24 kl. 10:46

Politiet: Bombetrussel mot Stortinget

Det er snakk om en bombetrussel, opplyser operasjonsleder Sven Christian Lie i oslopolitiet til NRK. Politiet fikk melding om trusselen klokka 09.48.

Klartale - 03 apr 24 kl. 10:27

Stortinget stenger ned etter trussel

Saken oppdateres. Alle inngangene til Stortinget er stengt, ifølge Stortinget selv. De har sendt en melding til alle som jobber der.

NRK - 02 apr 24 kl. 10:15

Ny leder i finanskomiteen

Tuva Moflag (Ap) blir ny leder for finanskomiteen på Stortinget. - Med Tuva Moflag som ny leder er finanskomiteen sikret både en erfaren forhandler og en dyktig og profilert politiker. Hun vil få en nøkkelrolle i budsjettforhandlinger framover, sier Arbeiderpartiets parlamentariske leder Rigmor Aaserud.

Klartale - 15 mar 24 kl. 13:00

Slutter på Stortinget

Hadia Tajik sitter på Stortinget for Rogaland Arbeiderparti (Ap). I 2025 er det stortingsvalg. Tajik vil ikke stille til valg da.

NRK - 15 mar 24 kl. 11:29

Tajik sier hun ikke tar gjenvalg til Stortinget

Aps tidligere nestleder Hadia Tajik sier hun ikke vil la seg renominere til Stortinget fra Rogaland. Det skriver hun i en oppdatering på Facebook. – Jeg har kommet til at jeg vil takke nei når Rogaland Arbeiderparti starter sitt arbeid med lista for neste stortingsvalg, skriver Tajik.

NRK - 11 timer siden

Staten skal dekke sykehjemsopphold for krigsseilere i utlandet

Regjeringen sendte fredag et lovforslag til Stortinget om at krigsseilere som bor i utlandet kan søke om å få dekket egenandeler ved opphold på sykehjem. Tilpasningene i krigspensjonsordningene skal etter regjeringens plan skje raskt. De nye reglene trer i kraft allerede i juli i år.

Aftenposten - 18 timer siden

Høyre-nestleder Tina Bru tar ikke gjenvalg til Stortinget

Høyres nestleder Tina Bru tar ikke gjenvalg til Stortinget, sier hun til VG..

NRK - 20 timer siden

VG: Høyre-nestleder Tina Bru tar ikke gjenvalg til Stortinget

VG: Høyre-nestleder Tina Bru tar ikke gjenvalg til Stortinget.

NRK - I førrgår: 14:08

PST: To grupper hacka Stortinget

Politiets tryggingsteneste (PST) meiner at det ikkje berre var éin, men to kinesiske hackargrupper som tok seg inn i Stortingets IT-system i 2021. Stortinget varsla 10. mars 2021 at IT-systema deira var utsette for eit dataangrep, og Utanriksdepartementet peika same år på at angrepet var gjennomført av Kina i eit forsøk på å få tak i etterretningsinformasjon.

NRK - I førrgår: 09:41

Åtte forslag for å bekjempe lønnstyveri

Høyre fremmer i dag en rekke forslag på Stortinget for å bekjempe lønnstyveri. Lønnstyveri er når sjefen stjeler lønna til en ansatt – ved ikke å betale den ut, eller ved å kreve den tilbake etterpå. NRK har tidligere gransket alle politisaker om lønnstyveri.

NRK - 05 mar 24 kl. 15:18

Samlet Storting vedtok sterk kritikk mot Erna Solberg

Stortinget har for første gang vedtatt sterk kritikk mot en tidligere statsminister. Det skjedde da habilitetssakene mot Erna Solberg og flere andre toppolitikere ble behandlet i dag. Høyre-lederen blir gjenstand for den sterkeste kritikk Stortinget kan uttrykke foruten mistillit, noe som kun kan fremmes overfor sittende medlemmer av regjeringen.

NRK - 04 mar 24 kl. 12:14

MDG snur - skjerper kritikken mot Brenna

Miljøpartiet De Grønne skjerper kritikken mot Ap-nestleder Tonje Brenna når Stortinget behandler habilitetssakene i morgen. Det sier MDGs medlem av kontrollkomiteen Lan Marie Berg til NRK. – MDGs stortingsgruppe har i dag vedtatt at vi vil stemme for sterk kritikk av Tonje Brenna på bakgrunn av at hun ikke har vært helt sannferdig i møte med komiteen, sier Berg.

NRK - 05 apr 24 kl. 07:27

Moxnes vil tvinge Forsvaret til å handle lokalt

Tidlegare Raudt-leiar Bjørnar Moxnes ønsker at Forsvaret skal handle lokalt. Han vil at Stortinget skal pålegge lokal handel. I staden for å spare kroner og øre på å kjøpe forsvarsmateriell langvegsfrå, vil Bjørnar Moxnes støtte opp om det lokale næringslivet, skriv Klassekampen.

Klartale - 04 apr 24 kl. 13:04

Delte meninger om når kvinner skal få ta abort

«Hele ideen om at en kvinne har rett til å bestemme over sin egen kropp, og at hun kan gjøre som hun vil med den, er helt absurd».Når skal en kvinne få avbryte en graviditet? I dag kan den gravide selv velge abort til og med uke 12.

VG - 04 apr 24 kl. 10:29

PST tar over begge trusselsakene mot Stortinget

Stortinget ble stengt ned i flere timer onsdag etter trusler. Nå tar PST over etterforskningen av begge sakene..

NRK - 04 apr 24 kl. 10:31

VG: PST tar over trusselsakene mot Stortinget

– Vi har tatt over begge trusselsakene frå Oslo politidistrikt for vidare etterforsking, seier seniorrådgivar Eirik Veum i PST til VG. Stortinget vart stengt onsdag etter to ulike trugslar. Ingen fekk kome inn eller ut av bygget og bevepna politi stod i gatene.

Aftenposten - 04 apr 24 kl. 08:14

Ber Stortinget vurdere kraftsluk: – Politikerne må evne å si nei

Stortinget må vurdere alt nytt kraftforbruk over en viss størrelse, mener Sofie Marhaug (R)..

E24 - 04 apr 24 kl. 08:14

Ber Stortinget vurdere kraftsluk: – Politikerne må evne å si nei

Stortinget må vurdere alt nytt kraftforbruk over en viss størrelse, mener Sofie Marhaug (R). – Behov for politisk diskusjon om store, kraftkrevende prosjekter..

VG - 04 apr 24 kl. 08:07

Torstein Tvedt Solberg gir seg på Stortinget: Mener Ap står i en dyp krise

Torstein Tvedt Solberg (39), som har representert Rogaland Arbeiderparti i tolv år, bekrefter at han ikke tar gjenvalg Stortinget..

NRK - 03 apr 24 kl. 18:01

PST etterforsker trusler mot Stortinget

– Vi har startet etterforskning i forbindelse med trusler mot Stortinget og samarbeider tett med Oslo politidistrikt, sier seniorrådgiver Martin Bernsen i PST til NRK..

NRK - 03 apr 24 kl. 16:00

Kjerkol til VG: Bekrefter til ny abortlov

Helseminister Ingvild Kjerkol bekrefter onsdag til VG at regjeringen vil innføre en ny abortlov. Flere partier har gått inn for å heve grensen for kvinnens rett til å be om abort fra 12 til 18 uker, samt fjerne abortnemndene. Abortutvalget leverte sin rapport i desember, hvor de anbefalte å utvide grensen.

NRK - 03 apr 24 kl. 12:33

Stortinget opnar igjen etter trusselsituasjon

Politiet fjernar sperringane utanfor Stortinget etter at store område blei stengde ned i samband med ein trusselsituasjon onsdag. – Det er trygt å ferdast, men det er ikkje avklart i den forstand at vi veit kven som står bak, seier innsatsleiar Svend Bjelland. Områda blei stengde av onsdag morgon etter at det hadde kome inn to truslar.

Aftenposten - 03 apr 24 kl. 11:56

Dette er en av meldingene som stengte Stortinget

«Ikke gå til Stortinget klokken 10 i morgen», skrev en bruker på nettstedet 4Chan tirsdag..

Aftenposten - 03 apr 24 kl. 10:23

Tar ned sperringene: – Trygge på at det er trygt å ferdes rundt Stortinget

Saken oppdateres. Politiet i Oslo har bekreftet at de har mottatt to trusler mot Stortinget..

NRK - 15 mar 24 kl. 18:18

Dømt for trusler mot Stortinget

En 34 år gammel mann fra Sandefjord er dømt til fem måneders fengsel etter å ha publisert en trusselmelding på Facebook i mai i fjor. Meldingen mannen hadde publisert lød «Går live med gat på Stortinget 25. mai.

NRK - 14 mar 24 kl. 21:05

LO om pensjonskritikk: Misnøye har liten verdi

LO-leder Peggy Hessen Følsvik refser Rødt og Fremskrittspartiet for å stå utenfor pensjonsavtalen på Stortinget. – Frp og Rødt har satt seg på sidelinjen. Det de har til felles er misnøyen, men den misnøyen har liten verdi.

NRK - 14 mar 24 kl. 10:22

VG: Amundsen vil ikke søke om permisjon fra Stortinget

Per-Willy Amundsen vil ikke søke om permisjon fra Stortinget, ifølge VG. – Hvorfor i all verden skulle jeg gjort det, sier han til VG. Amundsen har vært i hardt vær etter han forrige uke publiserte en rekke kontroversielle ytringer på Facebook.

E24 - 30 mar 24 kl. 16:09

Ber om «russisk grep» for Oljefondet: – Espen Barth Eide skyver Stortinget foran seg

MDG fremmer forslag i Stortinget om å fryse Oljefondets investeringer i selskaper med forbindelse til israelske bosettinger..

NRK - 14 mar 24 kl. 08:47

Forsvar: Støre jakter bred støtte i Stortinget

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) samler nå klokken 9 de parlamentariske lederne på Stortinget for å drøfte en ny forsvarsplan. Målet til regjeringen er å samle så bred støtte som mulig til en ny langtidsplan for Forsvaret for årene 2024-2028. Det er ventet at regjeringen vil legge fram sitt forslag til langtidsplan rett over påske.

Klartale - 29 mar 24 kl. 06:00

Året du er født skal bestemme når du kan slutte å jobbe

Det kommer nye pensjonsregler. I Stortinget har flertallet av partiene blitt enige om et pensjonsforlik. De nye pensjonsreglene sier blant annet at alle født fra og med 1964 må jobbe lenger.

NRK - 24 feb 24 kl. 11:07

Stortinget heiser det ukrainske flagget på toårsdagen for invasjonen

To år etter at den første invasjonskrigen i Europa siden andre verdenskrig brøt ut, heiste Stortinget lørdag det ukrainske flagget for å markere støtte til ukrainerne. Presidentskapet besluttet å gjøre et unntak fra Stortingets flaggreglement, i lys av den spesielle situasjonen, for å markere fortsatt støtte til Ukraina, skriver presidentskapet på Stortingets nettsider. Flaggheisingen fant sted klokka 9 lørdag.

NRK - 15 timer siden

Listhaug: – Det eneste riktige utfallet

Sylvi Listhaug mener Ingvild Kjerkols avgang som helse- og omsorgsminister var helt nødvendig. Frp-lederen frykter at de mange skandalene i Støre-regjeringen kan svekke tilliten til norske politikere. Dette var det eneste riktige utfallet.

VG - 20 timer siden

Sjokk-exit: Tina Bru tar ikke gjenvalg

Høyre-kronprinsesse Tina Bru (37) har foretatt et dramatisk og familievarmt valg: Hun prioriterer barna fremfor Stortinget..

NRK - 05 jan 24 kl. 14:24

Mehl til Stortinget 16. januar

Stortingspresident Masud Gharahkhani sier det nå er satt dato for når justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) skal redegjøre for Stortinget om NSM-saken – Redegjørelsen holdes tirsdag 16. januar med umiddelbart etterfølgende debatt, skriver Gharahkhani i en tekstmelding til NRK Det var VG som først omtalte at datoen var klar. I går fortalte Mehl til NRK at hun hadde anmodet om å komme til Stortinget for å redegjøre.

Aftenposten - Igår: 21:31

Ukjent drama i SV. Nå trekker Kaski seg trolig fra Stortinget.

Kilder i SV sier at Kari Elisabeth Kaski ofte er uenig med partiledelsen og taper kamper internt i partiet..

NRK - 04 jan 24 kl. 16:56

Mehl ber om å få redegjøre for Stortinget

Justisminister Emilie Enger Mehl har sendt et brev til Stortinget der hun ber om å få komme for å holde en redegjørelse om NSM-saken. Det skjer etter at flere partier har bedt henne komme for å orientere om saken. Til nå har hun ønsket å avvente den eksterne granskingen av saken, som etter planen skal være klar innen 1.

NRK - 09 apr 24 kl. 10:38

Opposisjonen krever svar om asyl-juks

Både Høyre og Fremskrittspartiet har stilt skriftlige spørsmål i Stortinget til regjeringen, etter NRKs sak i helgen om at arbeidet med å stoppe asyljuks fra Pakistan nærmest har stoppet opp. Pakistanere som utgir seg for å være afghanere og får asyl, er en kjent problemstilling for myndighetene. Nå gjør nye norske regler avdekkingen av dette jukset vanskeligere, sier UDI.

NRK - 05 mar 24 kl. 15:16

Stortinget stemte ned mistillitsforslag mot Brenna

Fremskrittspartiets representanter ble stående alene om å støtte mistillitsforslaget mot arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna da Stortinget gikk til votering i dag. Avstemningen foregikk ved navneopprop i stortingssalen. Representantene som støttet forslaget ropte «ja» og de som ikke gjorde det, ropte «nei».

Klartale - 21 mar 24 kl. 13:36

Stortinget er enige om pensjon

I Stortinget er flertallet av partiene enige om et pensjonsforlik. De nye pensjonsreglene sier at alle født fra og med 1964 må jobbe lenger. Og jo yngre du er, jo lenger må du jobbe.

NRK - 01 feb 24 kl. 14:25

Stortinget stemte ned flere Gaza-forslag – spørsmålet om Israel-sanksjoner utsatt

Stortinget har utsatt voteringen om sanksjoner og boikott av Israel. Andre forslag om støtte til Gaza og etterforskning av krigsforbrytelser ble nedstemt. Stortinget har torsdag diskutert flere saker knyttet til krigen i Gaza.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com