Frp

Friday, 01 December, 16:39

Nyheter om Frp

NRK - 24 nov 23 kl. 09:48

Frp vil kutte 36 milliarder i skatter og avgifter

Frp vil kutte kraftig i skatter og avgifter, men samtidig beholdes alle stønadssatsene regjeringen har foreslått. Pengene skal hentes fra bistand, flyktninger og Statkraft. Frp legger fram sitt alternative statsbudsjett nå klokken 10.

NRK - 08 nov 23 kl. 11:09

Frp sier nei til folkeavstemning

Frp har bestemt seg for at de vil de gå imot lovforslaget som vil gjøre det mulig for staten å utføre en folkeavstemning om splitting av Kristiansand, Søgne og Songdalen. – Det finnes svært mye Frp heller vil bruke 400 millioner på enn å lage nye kommuner og reversere mer. Nå sier Frp nei til mer reversering og pengebruk på dette, sier Helge André Njåstad kommunalpolitisk talsmann for Frp.

Klartale - 17 nov 23 kl. 12:05

Hva betyr det at Norge kanskje anerkjenner Palestina?

193 land er med i verdens-organisasjonen FN. 138 anerkjenner Palestina som en egen stat. Men ikke Norge.

NRK - 08 nov 23 kl. 11:15

Frp sier nei til oppsplitting av Kristiansand kommune

– Det finnes svært mye Frp heller vil bruke 400 millioner på enn å lage nye kommuner og reversere mer. Nå sier Frp nei til mer reversering og pengebruk på dette, sier Helge Andre Njåstad, kommunalpolitisk talsmann for Frp..

NRK - Igår: 12:10

Frp vil stramme inn reglene på Stortinget

Fremskrittspartiet mener Rødt har misbrukt retten til å invitere gjester inn på Stortinget. Nå vil lederen av justiskomiteen straffe stortingspolitikere som ikke følger reglene, skriver Dagbladet. Onsdag 11.

Klartale - 24 okt 23 kl. 10:48

Det nye byrådet i Oslo er klart

Hvilke partier som skal samarbeide i Oslo er klart. Partiene Høyre og Venstre la det fram tirsdag. Frp og KrF blir støttepartier.

NRK - 21 nov 23 kl. 09:19

Listhaug lansert som statsministerkandidat

Fleire partitoppar i Frp vil ha Sylvi Listhaug som statsministerkandidat. Det er usikkert om Erna Solberg er statsministerkandidat for dei andre borgarlege partia enn Høgre, skriv Klassekampen. I helga sa Venstre-leiar Guri Melby seg villig til å vere statsministerkandidat.

NRK - 45 minutter siden

Helseministeren besøker Gravdal sykehus 12. desember

Først kom finansminister Trygve Slagsvold Vedum. Så kom Frp-leder Sylvi Listhaug. 12.

Aftenposten - 16 nov 23 kl. 12:34

Høyre og Frp refser regjeringens avgiftsgrep

Økt lufthavnavgift skal redde Avinor. Frp mener regjeringen har skapt en «flyplasskrise» etter taxfree-kutt..

E24 - 16 nov 23 kl. 12:34

Høyre og Frp refser regjeringens avgiftsgrep

Økt lufthavnavgift skal redde Avinor. Frp mener regjeringen har skapt en «flyplasskrise» etter taxfree-kutt. Høyre kaller avgiften en «svært dårlig idé»..

NRK - 20 timer siden

Ap faller kraftig på måling i to Lofoten-kommuner

Ni av ti Ap-velgere har forlatt partiet i Lofotens største kommune på en partimåling som er gjennomført av InFact laget for Lofotposten etter at forslaget til sykehusstruktur ble lagt fram. I Vestvågøy, Lofotens mest folkerike kommune, fikk Ap 20 prosent av stemmene i valget i september. Det var en nedgang på over 9 prosent fra kommunevalget i 2019.

NRK - Igår: 13:46

Bredt flertall for forbud mot konverteringsterapi

Et bredt flertall på Stortinget stiller seg bak regjeringens forslag om forbud mot konverteringsterapi. Stortinget skal stemme over saken i neste uke, men nå har partiene i familie- og kulturkomiteen kommet med sin innstilling. Arbeiderpartiet, Høyre, Senterpartiet, SV og Venstre stiller seg alle bak forslaget om et forbud.

Aftenposten - 15 nov 23 kl. 15:00

Frp vurderer å ta Freyr-lønn til kontrollkomiteen

Nestleder i Frp kaller Freyr-toppenes honorarer for umusikalske..

E24 - 15 nov 23 kl. 15:00

Frp vurderer å ta Freyr-lønn til kontrollkomiteen

Nestleder i Frp kaller Freyr-toppenes honorarer for umusikalske..

NRK - I førrgår: 09:25

Flaggar med palestinsk flagg

Oslo Rådhus flaggar no med Palestinas flagg. I dag er den internasjonale dagen for solidaritet med det palestinske folket, som markeres av FN kvart år. FN-flagget er også heist.

NRK - 28 nov 23 kl. 13:41

Ny strid om Rørosbanen

Framstegspartiet er ikkje nøgde med at Jernbanedirektoratet meiner at dei ikkje klarer å skaffe nye tog til Rørosbanen så raskt som Stortinget ønskjer. – No har vi eit samrøystes Storting bak oss, som seier klart og tydeleg at det er semje om å prioritere Rørosbanen, seier Tor André Johnsen (Frp) til Tog24. Jernbanedirektoratet ønskjer å prioritere dei såkalla fjerntogstrekningane.

NRK - 27 nov 23 kl. 22:51

33,6 prosent stemte ved omvalget i Moss

33,6 prosent av de stemmeberettigede mossingene fant veien til stemmeurnene i omvalget. Det opplyser valgansvarlig i Moss kommune Therese Evensen til NRK. Til sammenligning stemte 55,4 prosent ved det ordinære valget, som senere ble kjent ugyldig.

NRK - 08 nov 23 kl. 11:41

Frp sier nei til innbyggerhøring

Frp sier nei til at innbyggerne skal høres i Søgne- og Songdalen-saken. Dermed har regjeringen foreløpig ikke flertall for å gjennomføre lovendringen de har foreslått..

Aftenposten - 23 nov 23 kl. 05:43

Norge tar imot langt flere ukrainere enn våre naboland. Nå vil Frp sende et signal.

Kommunene sliter med å tilby bolig, skole og helsetilbud til alle som flykter hit fra Ukraina..

NRK - 24 okt 23 kl. 09:46

Frp vil forlenge kullgruvedriften på Svalbard

Fremskrittspartiet vil fortsette å vinne ut norsk kull på Svalbard fremfor å importere kull fra land som Colombia, der driften ikke er like trygg. – Det er bedre at kullet kommer fra Norge – som ikke driver med barnearbeid – enn at det skal komme fra land som har en vesentlig dårligere sikkerhetskultur, sier stortingsrepresentant Marius Arion Nilsen (Frp) til NRK. Han peker også på den geopolitiske situasjonen og mener at både Europa og resten av verden kommer til å trenge kull og karbon lang tid fremover.

NRK - 24 okt 23 kl. 08:06

Anne Lindboe (H) blir Oslos nye ordfører

Samarbeidsavtalen mellom Høyre og Venstre med støtte fra Frp og KrF er klar etter at Frp mandag godkjente avtalen. Byrådsleder Eirik Lae Solberg (H) sier under en pressekonferanse tirsdag at Anne Lindboe blir ny ordfører i Oslo. – Denne avtalen sikrer at alle fire partier har gode arbeidsbetingelser.

NRK - 22 nov 23 kl. 08:30

Ikke flertall for å stanse sykehusprosessen i Helse Nord

Høyre kommer ikke til å slutte seg til SVs forsøk på å ta kontroll over prosessen som kan ende med at sykehus og helsetilbud i Nord-Norge blir nedlagt. – Vi mener helt prinsipielt at det er helseministerens ansvar. Det er hun som har det overordnede ansvaret for sykehusene i Norge, sier helsepolitisk talsperson Tone Wilhelmsen Trøen til Altinget.

NRK - 23 okt 23 kl. 12:56

Avtale om borgerlig samarbeid i Oslo klar

Frps bystyregruppe skal i kveld ta stilling til en mulig samarbeidsavtale med et nytt borgerlig byråd i Oslo. Det går nemlig mot enighet om et borgerlig byråd bestående av Høyre og Venstre, med KrF og Frp som støttepartier. Avtalen skal inneholde gjennomslag for både KrF og Frp.

NRK - 05 nov 23 kl. 18:19

Listhaug med hard kritikk av Støre for kontakt med Iran

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) opptrer naivt når han har dialog med Iran om situasjonen i Gaza, mener Frp-leder Sylvi Listhaug. Sylvi Listhaug reagerer på at Støre lørdag hadde telefonkontakt med presidenten i Iran, Ebrahim Raisi. I samtalen, der Støre og Raisi snakket om våpenhvile på Gaza-stripen, tok den norske statsministeren også opp menneskerettssituasjonen, og direkte kvinners rettigheter, i Iran.

E24 - 20 nov 23 kl. 10:47

Mener regjeringen driver med «grønn kommunisme»: – Må hoppe av subsidiekarusellen

Frp-leder Sylvi Listhaug vil satse på olje, og kutte subsidier til grønn omstilling..

NRK - 16 nov 23 kl. 14:21

Stortinget vedtok Palestina-kompromiss

Med bredt flertall har Stortinget stemt for et forslag fra Arbeiderpartiet og Senterpartiet om å anerkjenne Palestina som egen stat. Kun representantene fra Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti stemte imot. Voteringen ble gjennomført ved manuell telling fordi det automatiske stemmesystemet i Stortinget streiket.

NRK - 17 okt 23 kl. 05:36

Frp vil ikke fordømme Israels blokade

Frp-leder Sylvi Listhaug reagerer sterkt på at regjeringen fordømmer Israel for å blokkere mat, medisiner og vann til sivile på Gazastripen. Kort tid etter Hamas-angrepet forrige lørdag kuttet Israel all tilførsel av strøm, drivstoff, mat, medisiner og vann til de over to millionene sivile som er innesperret på Gazastripen. Den norske regjeringen er blant landene som har fordømt blokaden.

Klartale - 14 nov 23 kl. 12:02

Vil Norge anerkjenne Palestina som egen stat?

Politikere fra Rødt la fram et forslag 15. mai. Bjørnar Moxnes og Hege Bae Nyholt fra partiet sitter på Stortinget.

NRK - 30 okt 23 kl. 11:05

Dette er det nye byrådet i Bergen

Christine Meyer (H) presenterte i dag sitt nye byråd: * Marte Monstad (Frp) blir byråd for eldre, helse og omsorg * Daniel Hägglund (Frp) blir byråd for barnehage og skole * Reidar Digranes (Sp) blir byråd for næring, kultur og idrett * Eivind Nævdal Bolstad (H) blir byråd for finans * Charlotte Spurkeland (H) blir byråd for barnevern, sosiale tjenester og mangfold * Christine Kahrs blir byråd for byutvikling.

NRK - 13 nov 23 kl. 10:34

Frp: Forsøk på å legge saken død

Fremskrittspartiets nestleder Hans Andreas Limi sier han tar Erna Solbergs beslutning om å fortsette som partileder «til etterretning». – Det er en beslutning Erna Solberg og Høyre tar om at hun skal fortsette som partileder og statsministerkandidat. Vi skal gå gjennom vår egen prosess med strategi og planer fram mot 2025, sier han til NRK.

NRK - 11 nov 23 kl. 11:55

Siv Jensen sier det kan bli utfordrende for Erna Solberg å bli statsminister igjen

Tidligere Frp-leder Siv Jensen sier i et intervju med E24 at det kan bli vanskelig for Erna Solberg å bli statsminister igjen. – Jeg synes det ser litt vanskelig ut, for å være helt ærlig. Jeg tipper at det kanskje blir noen endringer, svarer Jensen.

NRK - 27 okt 23 kl. 14:16

Frp helt uenige i Klimautvalgets konklusjon om sluttplan for oljeleting

– Vi må ha økt produksjon av olje og gass på norsk sokkel, ikke mindre, sier stortingsrepresentant Terje Halleland (Frp) om Klimauvalget 2050 sin rapport som ble lagt frem fredag. Han er med på at noe må gjøres med utslippene, men sier at produksjonskutt blir helt feil. Halleland viser til den geopolitiske situasjonen og mener den krever at Norge opprettholder sikker og stabil produksjon av olje og gass.

NRK - 11 okt 23 kl. 11:00

Frp ber Stortinget fjerne de samiske aktivistene

Aksjonister som demonstrerer mot vindparken på Fosen-halvøya i Trøndelag, tok seg onsdag formiddag inn i Stortinget. Frp ber nå Stortinget fjerne de samiske aktivistene fra Stortingets vandrehall. – Vi er sterk forsvarer av at alle har mulighet til å vise sitt syn i offentligheten, men her trår man over en grense, sier Per Willy Amundsen (Frp)..

NRK - 11 okt 23 kl. 10:19

Frp ber regjeringen terrorstemple Hamas

Frp ber regjeringen om å definere Hamas som en terrororganisasjon. Samtidig ber de om at all ordinær utbetaling til de palestinske selvstyremyndigheter fryses. I Stortinget onsdag fremmet Frp følgende forslag: * Stortinget ber regjeringen definere Hamas som en terrororganisasjon.

NRK - 10 okt 23 kl. 20:03

Frp-topp har brutt Stortingets aksjeregler i flere år

Roy Steffensen (Frp) handlet aksjer og verdipapirer 291 ganger for 7 millioner kroner i sitt eget investeringsselskap siden 2016 uten å opplyse om aktiviteten. Steffensen har kun oppgitt at han per 2. november 2017 eide 100 prosent av aksjene i Bataroyes Invest AS, melder Stavanger Aftenblad.

Aftenposten - 09 nov 23 kl. 07:03

Bred enighet på Stortinget om at Israel bryter folkeretten i Gaza

Partiene på Stortinget, med unntak av Frp og KrF, deler regjeringens syn på at Israel bryter folkeretten..

NRK - 09 nov 23 kl. 06:47

Bred enighet på Stortinget om at Israel bryter folkeretten

Partiene på Stortinget, med unntak av Frp og KrF, deler regjeringens syn på at Israel bryter folkeretten. Men SV og Rødt er alene om å etterlyse straffetiltak. Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) har begge slått fast at Israels krigføring på Gazastripen er et brudd på folkeretten.

VG - 08 nov 23 kl. 22:00

Svarer på Søgne-kritikk med Frp-stikk: - Ned som ei skinnfell

Kommunen sa nei to ganger – nå skal (noen av de) spørres igjen: - Veldig glad, sier kommunalminister Erling Sande (Sp)..

NRK - 08 nov 23 kl. 10:57

Tar stilling til lovforslag

Onsdag tar Frp og SV stilling til om de vil støtte lovforslaget som vil gi staten mulighet til å utføre folkeavstemning om splitting av Kristiansand, Søgne og Songdalen. Regjeringspartiene og Rødt har varslet støtte til lovforslaget og mangler én stemme for 85 mandat og flertall i Stortinget. Politisk kommentator i NRK, Lars Nehru Sand, sier at dette er en viktig dag i saken..

NRK - 24 okt 23 kl. 08:06

Anne Lindboe blir Oslos nye ordfører

Samarbeidsavtalen mellom Høyre og Venstre med støtte fra Frp og KrF er klar etter at Frp mandag godkjente avtalen. Byrådsleder Eirik Lae Solberg (H) sier under en pressekonferanse tirsdag at Anne Lindboe blir ny ordfører i Oslo. – Denne avtalen sikrer at alle fire partier har gode arbeidsbetingelser.

NRK - 23 okt 23 kl. 19:23

Oslo Frp godkjenner sammarbeidsavtale

Fremskrittspartiets gruppeleder Magnus Birkelund bekrefter nå at partiet godtar avtalen om borgerlig samarbeid i Oslo Partiet tok stilling til avtalen på et møte i den nye bystyregruppa i ettermiddag. Kilder i flere partier bekrefter overfor NRK at avtalen mellom Høyre, Venstre, Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti var ferdig forhandlet allerede før helgen. Siden har de tre andre ventet på Frp.

NRK - 23 okt 23 kl. 19:23

Oslo Frp godkjenner samarbeidsavtale

Fremskrittspartiets gruppeleder Magnus Birkelund bekrefter at partiet godtar avtalen om borgerlig samarbeid i Oslo Partiet tok stilling til avtalen på et møte i den nye bystyregruppa i ettermiddag. Kilder i flere partier bekrefter overfor NRK at avtalen mellom Høyre, Venstre, Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti var ferdig forhandlet allerede før helgen. Siden har de tre andre ventet på Frp.

E24 - 07 nov 23 kl. 11:27

Frp-Hagen om borgerlig statsministerkandidat: – Sak alle partiene må drøfte

Erna Solberg fikk flere spørsmål fra Kontrollkomiteen om hvorvidt hun kan være partiets statsministerkandidat i 2025..

NRK - 07 nov 23 kl. 10:29

Hagen: Bør avklares om Solberg har tillit

Frp-veteran Carl I. Hagen mener Høyres tre samarbeidspartier på borgerlig side snart bør avklare om de har tillit til Erna Solberg som statsministerkandidat. – Det er en umulig situasjon for Høyre og Erna Solberg om hun ikke støttes av de tre partiene i 2025, sier Hagen til NRK.

VG - 23 okt 23 kl. 12:27

Kilder til VG: Frp får varaordføreren i Oslo

Forhandlingene om nytt Oslo-byråd er inne i sin siste fase. Det ligger an til et Høyre/Venstre-byråd, med en flertallsavtale med Frp og KrF..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com