Arbeiderpartiet

Saturday, 25 June, 07:07

Nyheter om Arbeiderpartiet

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 19 maj 22 kl. 13:51

Ap og Sp vil forsterker tiltakene mot kjedemakt

Opposisjon på Stortinget gikk i forrige uke inn for flere forslag om regulering av dagligvarehandelen. Nå ønsker Arbeiderpartiet og Senterpartiet å gå lenger. – De midlertidige forslagene om kjedemakt som opposisjonen gikk ut med forrige uke, vil ikke være tilstrekkelig for å sikre nok konkurranse og lavere priser på dagligvarer.

Klartale - 14 jun 22 kl. 09:59

Dette vil regjeringen bruke penger på

Staten bruker mye penger hvert år. Nå er det lagt fram et forslag for hva de vil bruke penger på framover. Eigil Knutsen, Geir Pollestad og Kari Elisabeth Kaski har forhandlet om hva Norge skal bruke penger på.

NRK - 08 jun 22 kl. 20:18

Strid i Arbeiderpartiet

Det er strid i Arbeiderpartiet etter at regjeringen sa ja til at Søgne og Sogndalen kan løsrive seg fra Kristiansand. Nå er Ap-ordfører Jan Oddvar Skisland kalt inn til Oslo av partiledelsen i et forsøk på å dempe konflikten..

NRK - 31 maj 22 kl. 06:13

Vedum ble ikke varslet om LO-utspill

Da LO-lederen sa hun ville ha SV inn i regjeringen, var Ap-leder Jonas Gahr Støre varslet om det på forhånd. Det var ikke Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum. En gang i løpet av den siste uken fortalte Peggy Hessen Følsvik til Støre hva hun hadde tenkt å å si, noe hun bekrefter overfor Dagbladet.

VG - 20 jun 22 kl. 22:19

Politisk galimatias!

At regjeringen overprøver et lovlig fattet vedtak i Kristiansand bystyre er politisk galimatias, og Arbeiderpartiet står i fare for å miste Sørlandet en gang for alle..

VG - 20 jun 22 kl. 14:33

Er Aps oppdrag allerede utført?

Arbeiderpartiet vil både være et folkeparti som representerer og forener mange forskjellige interesser, og et interesseparti for en bestemt gruppe. Det lar seg nok ikke gjøre..

Aftenposten - 26 maj 22 kl. 13:04

Arbeiderpartiet kan si nei til Fornebubanen. Da spørs det om byrådet overlever.

Hvis Arbeiderpartiet sier nei til T-banen til Fornebu, spørs det om Raymond Johansens byråd overlever..

Aftenposten - 15 jun 22 kl. 16:55

Også sørlendinger kan bli forbannet

Senterpartiet setter inn støtet i Søgne. Arbeiderpartiet er satt i brann..

NRK - 15 jun 22 kl. 15:28

Nå øker stortingslønna til over millionen

Med 56 mot 44 stemmer vedtok Stortinget i dag å øke lønnen for stortingsrepresentanter, statsråder og statsministeren. Vedtaket betyr at stortingsrepresentanter får 1.064318 kroner i årslønn, statsråder 1.

VG - 14 jun 22 kl. 15:08

Dette er alvor, Jonas!

Åtte måneder etter at han fikk statsministerdrømmen oppfylt, er Jonas Gahr Støre stadig mer i utakt med velgerne. For Arbeiderpartiet er det krise..

NRK - 14 jun 22 kl. 11:38

Venstre skuffet over manglende satsing på Fornebubanen

Venstres Ola Elvestuen er skuffet over manglende bidrag i revidert nasjonalbudsjett til Fornebubanen. – Når byrådet i Oslo endelig har blitt enig med seg selv om å bygge Fornebubanen, er det fryktelig skuffende at SV i revidert budsjett ikke klarer å få regjeringen til å øke det statlige bidraget til 70 prosent, sier han. I regjeringsplattformen lovte Arbeiderpartiet og Senterpartiet å øke det statlige bidraget til store kollektivprosjekter i og rundt de store byene fra 66 til 70 prosent.

E24 - 14 jun 22 kl. 08:12

Enighet om revidert nasjonalbudsjett: Reduserer ikke drivstoffavgiftene

Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV inviterer til pressekonferanse i vandrehallen i Stortinget klokken 9..

Klartale - 14 jun 22 kl. 07:46

Regjeringen og SV er enige om endret budsjett for Norge

Hvordan skal staten Norge bruke pengene i 2022? Det bestemmer våre politikere. Regjeringen har søkt støtte for revidert nasjonalbudsjett i Stortinget.

VG - 14 jun 22 kl. 07:21

Enighet om revidert nasjonalbudsjett

Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV inviterer til pressekonferanse i vandrehallen i Stortinget klokka 9..

VG - 14 jun 22 kl. 07:21

Enighet om revidert nasjonalbudsjett: Reduserer ikke drivstoffavgiftene

Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV inviterer til pressekonferanse i vandrehallen i Stortinget klokken 9..

Aftenposten - 13 jun 22 kl. 17:19

Jo, politikerne bør få millionlønn

Arbeiderpartiet vil ha lønnsfrys for politikere. Partiet vingler, og forslaget er dårlig..

Klartale - 13 jun 22 kl. 13:20

Minnestedet på Utøykaia er ferdig

– Det er deilig at vi endelig kan åpne det nasjonale minnestedet. Det blir satt stor pris på blant de berørte. Det sier Lisbeth Røyneland til nyhetsbyrået NTB.

Klartale - 13 jun 22 kl. 10:30

Finland vil kun bli del av Nato om Sverige og blir det

Finland og Sverige har søkt om å få bli medlem av forsvars-samarbeidet Nato. Den prosessen har tatt lengre tid enn det som var planlagt. Tyrkia har nemlig sagt at Sverige ikke får bli med.

Klartale - 10 jun 22 kl. 08:33

Flere tusen elever får gratis SFO

Fra høsten får 5.500 førsteklassinger gratis SFO. De bor i 60 kommuner.

NRK - 09 jun 22 kl. 15:21

Støre kommer til Kristiansand

Statsminister Jonar Gahr Støre (Ap) kommer til Kristiansand for å følge opp saken om folkeavstemning. Det sier ordfører i Kristiansand Jan Oddvar Skisland etter dagens møte med partisekretær Kjersti Stenseng. Skisland forteller at de siste dagene har vært dramatisk for Arbeiderpartiet i Kristiansand, etter at regjeringen snudde bystyrets vedtak og lot Søgne og Songdalen holde folkeavstemning om de vil ut av storkommunen..

NRK - 09 jun 22 kl. 15:21

Forvirring om Støre-besøk

Statsminister Jonar Gahr Støre (Ap) kommer til Kristiansand for å følge opp saken om folkeavstemning. Det sier ordfører i Kristiansand Jan Oddvar Skisland etter dagens møte med partisekretær Kjersti Stenseng. Statsministerens kontor opplyser imidlertid til NRK at statsminister Støre foreløpig ikke har planer om å komme til Kristiansand.

NRK - 09 jun 22 kl. 15:21

Støre vil ha møte med lokallag

Statsminister Jonar Gahr Støre (Ap) ønsker å komme til Kristiansand for å følge opp saken om folkeavstemning. Men det er ennå ikke avklart når det blir, opplyser partisekretær Kjersti Stenseng til NRK. Statsministerens kontor opplyser at statsminister Støre foreløpig ikke har reiseplaner til Kristiansand.

NRK - 09 jun 22 kl. 14:07

Bekymret for valgkampen etter politisk drama

Kristiansands ordfører Jan Oddvar Skisland sier han har gitt klar beskjed til partiledelsen om hvor dramatisk de siste dagene har vært for Arbeiderpartiet i Kristiansand. – Akkurat nå er frustrasjonen så stor i Kristiansand at det diskuteres i hvilken grad vi kan drive valgkamp nå. Tirsdag ble det kjent at regjeringa vil la Søgne og Songdalen få holde folkeavstemning om kommuneoppløsning, mot bystyrets vilje..

Aftenposten - 09 jun 22 kl. 14:00

Oppvaskmøte i Arbeiderpartiet etter omstridt vedtak

Torsdag møtte Ap-sekretær Kjersti Stenseng Kristiansands ordfører Jan Oddvar Skisland til fredskaffe på Youngstorget..

NRK - 09 jun 22 kl. 12:08

SV: Ingen budsjettavtale i dag

Regjeringspartiene Arbeiderpartiet og Senterpartiet klarer ikke å bli enige med SV om en avtale om revidert nasjonalbudsjett i dag. Det bekrefter SV overfor NRK. Det blir nye forhandlingsmøter først i morgen.

Klartale - 09 jun 22 kl. 08:36

Fortsatt uenig om budsjettet

Regjeringspartiene og Sosialistisk Venstreparti (SV) snakker om budsjett. For to uker siden ble revidert statsbudsjett lagt fram. Det er et forslag til hva Norge skal bruke penger på framover.

NRK - 08 jun 22 kl. 15:45

Ap vil fryse stortingslønnen ut året

Stortingets lønnsutvalg foreslår å øke stortingsrepresentantenes årslønn med 5,1 prosent. Ap vil heller fryse stortingslønnen ut året. Innstillingen fra godgjøringsutvalget er en vekst på 5,1 prosent i år, til 1.

NRK - 08 jun 22 kl. 11:50

SV sier nei til jordbruksavtalen

Regjeringspartiene Arbeiderpartiet og Senterpartiet må henvende seg til høyresiden for å få flertall for årets jordbruksavtale. Det er klart etter at Storingets næringskomité onsdag avga innstilling uten flertall. Regjeringens foretrukne budsjettpartner SV mener avtalen er for svak på flere punkter og hevder den dessuten bryter med regjeringsplattformen.

NRK - 07 jun 22 kl. 22:45

Ny måling gir SV 10 prosent

SV får en oppslutning på 10 prosent på junimålingen fra TV 2. SV er dermed klart større enn Senterpartiet, som får 7,7 prosent. Arbeiderpartiet får 21,8 prosent.

NRK - 06 jun 22 kl. 11:10

Forhandlinger om revidert budsjett

SV og regjeringspartiene satte seg mandag ned for å gjenoppta forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett. – Det er noen punkter vi er veldig nærme hverandre på, og så er det noen der det er litt større avstand. Men jeg opplever at vi har god framtid når vi diskuterer, forhandlingsleder fra Arbeiderpartiet Eigil Knutsen.

NRK - 03 jun 22 kl. 17:42

Fylkesrådet i Viken vil stille nytt Fornebu-ultimatum til Oslo

Fylkesrådet i Viken anbefaler fylkestinget å avvise Oslos nye krav om Fornebubanen slik de ser ut nå – og vil stille nytt ultimatum til Oslo. Arbeiderpartiet i Oslo la mandag fram seks krav til Viken som må oppfylles hvis de skal støtte utbyggingen av Fornebubanen. 23.

NRK - 03 jun 22 kl. 14:46

LO med støtte til FNs atomvåpenforbud

LO-kongressen vedtok i dag at de støtter FNs atomvåpenforbud. Både Solberg og Støre-regjeringene har tidligere sagt at de ikke vil signere traktaten, som har blitt signert av 86 land siden den ble lagt frem i 2017. 78 prosent av den norske befolkningen mener Norge bør undertegne FN-traktaten, ifølge en spørreundersøkelse som Respons Analyse har gjennomført for Norsk Folkehjelp.

NRK - 03 jun 22 kl. 13:58

Flertall for Haram som egen kommune

Et flertall i Stortingets kommunalkomitè vil at Haram skal få bli en egen kommune fra 2024. Senterpartiet, Arbeiderpartiet, SV, Rødt og Frp går inn for å la hele Haram få skille seg fra Ålesund. Stortingsrepresentant Heidi Greni (Sp) mener det er rett av Stortinget å la Haram få gjenoppstå som egen kommune etter at et stort flertall gikk inn for dette i en folkeavstemning.

Klartale - 03 jun 22 kl. 13:30

Fortsatt uenig om hva Norge skal bruke penger på

Regjeringspartiene og Sosialistisk Venstreparti (SV) diskuterer budsjett. For en ukes tid siden ble revidert statsbudsjett lagt fram. Det er et forslag til hva Norge skal bruke penger på framover.

Aftenposten - 02 jun 22 kl. 11:22

Hvis alle hadde oppført seg som Oslo Arbeiderparti, ville det blitt umulig å få til noe som helst

Arbeiderpartiet sørger nok for at Fornebubanen blir sprengt frem. Men samarbeidet med Viken kan ligge i grus etterpå..

VG - 01 jun 22 kl. 22:28

Dette er veien til 18 ukers abortgrense

Arbeiderpartiet vil utvide grensen for selvbestemt abort til uke 18. Det sier Senterpartiet klart nei til. Men veien til gjennomslag kan gå utenom regjeringspartneren..

NRK - 01 jun 22 kl. 10:58

Stortinget endrer oljeskatten

Et flertall på Stortinget går inn for å innføre en kontantstrømskatt for petroleumsnæringen. På kort sikt vil oljeselskapene tjene stort på omleggingen. Tirsdag kveld kom innstillingen fra finanskomiteen.

Klartale - 01 jun 22 kl. 09:32

Norge sier ja til å ta imot skadde soldater fra Ukraina

Tirsdag kveld ble det klart at regjeringen hadde bestemt seg.– Regjeringen vil nå også ta imot sårede soldater, sa Emilie Enger Mehl i en pressemelding. Hun er justisminister fra Senterpartiet.

NRK - 31 maj 22 kl. 18:01

Ap mest tilbake på meningsmåling

Arbeiderpartiet går tilbake med 3,0 prosentpoeng til 21,8 prosent på en meningsmåling Norstat har gjort for NRK og Aftenposten. Senterpartiet går tilbake med 0,3 prosentpoeng til 6,3 prosent. Det er partiets svakeste måling siden 2017.

NRK - 31 maj 22 kl. 10:12

Vedum vil bare være venner med SV

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum sier han setter pris på LOs «samlivsråd», men at han og SV bare er gode venner. – Jeg takker for rådet, men jeg holder fast ved vennskapet, sa Vedum i en hilsningstale til LO-kongressen tirsdag. LO-leder Peggy Hessen Følsvik brukte sin åpningstale dagen i forveien til å utfordre Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV til å finne sammen og danne en flertallsregjering.

E24 - 30 maj 22 kl. 21:05

Oslo Ap vil droppe Fornebubanen med mindre en rekke krav innfris

Arbeiderpartiet i Oslo vil stanse byggingen av Fornebubanen med mindre en rekke krav innfris. Etter planen skulle banen stå ferdig i 2029..

Klartale - 30 maj 22 kl. 12:51

LO-lederen mener SV må inn i regjering

I dag er det LO-kongressen. Der snakket leder Peggy Hessen Følsvik. Hun snakket direkte til statsminister Jonas Gahr Støre.

NRK - 30 maj 22 kl. 12:17

LO-lederen: – SV må inn i regjering

LO-leder Peggy Hessen Følsvik mener Norge trenger en flertallsregjering mer enn noen gang. – Nå må Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV finne sammen. Ikke bare fra sak til sak i Stortinget, men i regjering, sier Følsvik, som mandag holder åpningstalen på LO-kongressen.

NRK - 30 maj 22 kl. 04:26

Ny opposisjonsleder i Australia

Australias konservative Liberal Party har valgt ny leder etter det nylige valgnederlaget. Valget falt på tidligere forsvarsminister Peter Dutton. Dutton ble valgt uten motkandidat, skriver den australske kringkasteren ABC.

NRK - 30 maj 22 kl. 01:05

Tyrkiske soldater drept i Nord-Irak

Ytterligere to tyrkiske soldater er drept i kamper med kurdiske PKK nord i Irak, opplyser det tyrkiske forsvarsdepartementet. Dermed er til sammen åtte tyrkiske soldater drept i regionen siden tirsdag, melder NTB. Tyrkia startet forrige måned en offensiv mot Det kurdiske Arbeiderpartiet (PKK) som står på EUs og USAs terrorliste.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com