Facebook

Wednesday, 27 September, 18:31

Nyheter om Facebook

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 15 sep 23 kl. 19:31

Nettavisen Verdinytts Facebook-side var nede i tre timer

Fredag ettermiddag ble Facebook-sidene til den kristne nettavisen Verdinytt stengt i tre timer. Facebook-siden ble stengt rundt klokken 13, skriver nettavisen selv. «Dette skyldes at Verdinytt bryter standardene våre», skal det ha stått.

NRK - 21 aug 23 kl. 20:11

Trudeau med skarp kritikk av Facebook

Canadas statsminister Justin Trudeau beskylder Facebook for å sette profitt høyere enn folk sikkerhet mens skogbranner herjer landet. Meta, som er morselskapet til Facebook og Instagram, kunngjorde i sommer at de ville blokkere nyhetsinnhold fra Canada. Årsaken er en ny lov som krever at gigantselskapet betaler utgiverne for lenker og bruk av deres innhold.

NRK - 07 sep 23 kl. 10:11

Lokale partier utestengt fra Facebook: Ikke sabotasje

Sabotasje er ikke årsaken til at flere lokale partier er utestengt fra Facebook. Det sier Roar Thon, fagdirektør i Nasjonal sikkerhetsmyndighet. Både i Østfold og andre valgkretser har flere av Arbeidspartiets lokallag mistet kontrollen over sine Facebook-sider tidligere under valgkampen.

NRK - 18 sep 23 kl. 18:11

Uvedkommende fikk tilgang til UiOs Facebook-profil

Mandag kveld var både profilbildet og forsidebildet på Universitetet i Oslos sider på Facebook endret. UiO opplyser til NRK at det ikke er de selv som endret bildene, og at noen har fått tilgang til deres Facebook-profil. – Det ser ut til at noen har fått tilgang til Facebook-siden vår.

NRK - 06 sep 23 kl. 16:11

KrF stoppar all annonsering på Facebook

KrF stoppar all annonsering på Facebook etter at Oslo tingrett gav Datatilsynet medhald i å påleggje moderselskapet Meta dagbøter for ulovleg annonsering. – I år har vi brukt lite på å annonsere på Facebook, men som ein konsekvens av rettsavgjerda frå Oslo tingrett, stoppar vi i dag all annonsering på Facebook og ber alle lokallag gjere det same, seier Kristeleg Folkepartis pressesjef Astrid-Therese Theisen til Vårt Land..

NRK - 06 sep 23 kl. 13:34

Politiet i Finnmark advarer mot svindel på Facebook

Det har kommet inn flere meldinger om svindling gjennom lokale grupper og på marketplace på Facebook, melder Politiet i Finnmark på sosiale medier. – I det siste har politiet i Finnmark fått flere svindelsaker fra lokale kjøpe/selge/bytte grupper og marketplace på Facebook. Der sier svindleren at hen ønsker å kjøpe et produkt, og fikser frakt selv gjennom «helthjem», skriver Politiet i Finnmark på Facebook.

NRK - 21 sep 23 kl. 10:34

Raymond Johansen Beklager innlegg på Facebook om Erna Solberg

– Min Facebook-status forrige uke, om medias arbeid med Solberg/Finnes-saken før valget, var egnet til å oppfattes som konspiratorisk, skriver Raymond Johansen (Ap) på Facebook torsdag. Han la ut et innlegg fredag etter Era Solbergs pressekonferanse, der hun fortalte om ektemannens aksjehandel mens hun var statsminister. I innlegget sådde han tvil om medienes uavhengighet.

NRK - 21 aug 23 kl. 13:32

Thailand vil saksøke Facebook for reklamesvindel

Thailands digitaliseringsdepartement seier dei vil saksøke Facebook for ikkje å ha gjort nok for å takle svindel som har ramma meir enn 200.000 menneske i landet, meler Reuters. Departementet seier dei fleire ved fleire høve har bede Facebook fjerne annonsar dei meiner er svindel, utan at noko har skjedd.

NRK - 06 sep 23 kl. 11:30

Facebook-eier Meta tapte i Oslo tingrett

Facebook-eier Meta får ikke medhold i Oslo tingrett i begjæringen om stansing av millionbøtene Datatilsynet har ilagt selskapet. Datatilsynet mener at Metas markedsføring er ulovlig fordi den innebærer en svært inngripende overvåking av brukerne. Selskapet har ikke fulgt opp forbudet mot å bruke persondata til overvåkingsbasert reklame, ifølge tilsynet.

NRK - I førrgår: 12:12

Ringerud fikk flere hundre henvendelser

Lege Ida Marie Ringerud fra Vestre Toten startet Facebook-gruppa #legermåleve etter at venninne og tidligere kollega Maiken Schultz tok sitt eget liv. Nå har mer enn 4000 leger meldt seg inn i gruppa. Ringerud sier hun har fått mange hundre henvendelser fra leger som forteller om svært høy arbeidsbelastning.

NRK - I førrgår: 23:48

Kreml-kritiker satt i straffecelle i Sibir, ifølge advokat

Den fengslede Putin-kritikeren Vladimir Kara-Murza har blitt overført til et høysikkerhetsfengsel i Sibir og satt i en straffecelle, ifølge hans advokat. Kara-Murza ankom den såkalte straffekolonien IK-6 som ligger i byen Omsko i Sibir torsdag, skrev advokaten hans, Vadim Prokhorov, i et Facebook-innlegg. Den russisk-britiske journalisten Kara-Murza er dømt for bedrageri, for å ha spredt «falsk» informasjon om Russlands militære engasjement og for tilslutning til en «uønsket organisasjon».

VG - 23 sep 23 kl. 11:11

Gitaristen i Kvelertak, Vidar Landa, har fått sitt første barn

Det bekrefter han via Kvelertak sin Facebook-side..

NRK - 01 sep 23 kl. 20:35

Falsk Facebook-side utgir seg som Harstad Tidende

En falsk Facebookside av Harstad Tidende oppdaget. Det melder avisen selv fredag kveld. Fredag kveld har mange som har kommentert under et innlegg Harstad Tidende har delt på Facebook, fått beskjed om å gå inn på en link.

VG - 21 sep 23 kl. 20:23

Elden deler turbilde: - Tid for refleksjoner

Advokat John Christian Elden deler torsdag kveld et bilde av seg selv, Sindre Finnes og Geir Håkonsund på Facebook..

NRK - 21 sep 23 kl. 15:03

Høyre snur – åpner for å diskutere tunnelalternativet

Høyre vil nå forhandle med partier som ikke vil ha Bybanen over Bryggen i Bergen. Det skriver Christine Meyer (H) på sin Facebook-side. Hun skriver at hun har snakket med byrådsleder Rune Bakervik og spurt ham om han vil tre til side for et Høyre-ledet byråd.

VG - 21 sep 23 kl. 10:41

Raymond Johansen beklager Facebook-innlegg: – Ble helt feil

Innlegget sådde tvil om pressens integritet. Det burde aldri vært skrevet, sier Raymond Johansen seks dager senere..

NRK - 20 sep 23 kl. 08:37

Storbritannia: Vil jobbe med Meta og barns sikkerhet

Den britiske innenriksministeren Suella Braverman sier hun ønsker «å jobbe konstruktivt» med med Meta-eier i spørsmålet om kryptering på Instagram og Facebook Messenger. Braverman vil undersøke faren det kan utgjøre for barn. Regjeringen har oppfordret Meta til ikke å innføre kryptering uten sikkerhetstiltak, for å beskytte barn mot seksuelle overgrep..

NRK - 18 sep 23 kl. 22:18

MDG-topp mer Erna Solberg og Anniken Huitfeldt trekke seg

Stortingspolitiker Rasmus Hansson (MDG) ber både Erna Solberg og Anniken Huitfeldt trekke seg. – Trekk dere. Nå.

Dagbladet - 18 sep 23 kl. 18:18

UiO: - Vi jobber med saken

Universitetet i Oslo fikk mandag kveld et nytt Facebook-design..

NRK - 16 sep 23 kl. 05:08

Wagner-vennlig general dukket opp igjen

Den russiske generalen Sergej Surovikin, som ikke er sett offentlig siden Wagner-opprøret, har dukket opp igjen i Algerie, tilsynelatende i embets medfør. Surovikin fikk sparken som sjef for Russlands luftforsvar i sommer. Nå har russiske medier funnet bilde av ham på Facebook-siden til moskeen Abdelhamid Ben Badis i kystbyen Oran.

Aftenposten - 14 sep 23 kl. 18:48

John Arne Riise vil slå sammen klubber

John Arne Riise (42) går i et Facebook-innlegg inn for å slå sammen FK Haugesund og Avaldnes for å satse….

VG - 14 sep 23 kl. 18:48

John Arne Riise vil slå sammen klubber

John Arne Riise (42) går i et Facebook-innlegg inn for å slå sammen FK Haugesund og Avaldnes for å satse på kvinnefotballen..

NRK - 23 aug 23 kl. 11:10

Regjeringsadvokaten: Ingen tvil om at Meta bryter personvernregler

Det er ingen tvil om at Facebook-eier Meta bryter reglene for personvern, sa prosessfullmektig Hanne Inger Bjurstrøm Jahren fra Regjeringsadvokaten i retten onsdag. Jahren representerer Datatilsynet i tvistesaken der Meta ber Oslo tingrett stanse vedtaket om dagbøter for brudd på personvernregler. – Det er ingen tvil om at selskapet bryter disse reglene, sa Jahren.

NRK - 02 aug 23 kl. 10:04

Kanadiere fr ikke lenger lese nyheter p Facebook

Meta begynte tirsdag blokkere nyhetsartikler for kanadiske brukere av Facebook og Instagram. Bakgrunnen er en ny lov som plegger Facebook og andre nettselskaper betale rettighetshaverne for publisering av innholdet deres. Blokkeringen omfatter bde kanadiske og internasjonale medier, iflge AFP.

NRK - 12 sep 23 kl. 09:28

Stortingspresidenten: – Et elendig resultat

Masud Gharahkhani har tirsdag morgen skrevet et innlegg på Facebook hvor han beskriver valgresultatet for elendig. Først bruker han anledningen til å takke for innsatsen fra dem som har drevet lokal valgkamp. – Så må vi erkjenne at dette valget for sosialdemokratiet er et elendig valgresultat, skriver han.

NRK - 09 sep 23 kl. 15:57

Ukraina om G20-erklæring: Ingenting å være stolt over

Ukraina er ikke imponert over erklæringen som G20-landene har kommet fram til som omhandler Russlands angrepskrig i Ukraina. – Det er ingenting å være stolt over, heter det i en uttalelse fra det ukrainske utenriksdepartementet i Kyiv. Lørdag vedtok landene på G20-toppmøtet en erklæring der det slås fast at ingen land må bruke makt for å øke sitt territorium.

E24 - 09 sep 23 kl. 10:00

– Selvfølgelig driver vi butikk for å tjene penger

Bunnpris-kjøpmann Christian Lykke mener svaret på hvorfor matprisene er så høye, er såre enkelt. Forrige gang han snakket om løsningen ble han sittende i to dager og forsvare seg på Facebook..

Aftenposten - 06 sep 23 kl. 11:30

Facebook-eier Meta tapte i Oslo tingrett – må betale tvangsmulkt

Datatilsynet har ilagt Meta tvangsmulkt etter at brudd på forbud mot atferdsbasert markedsføring..

E24 - 06 sep 23 kl. 11:30

Facebook-eier Meta tapte i Oslo tingrett – må betale tvangsmulkt

Datatilsynet har ilagt Meta tvangsmulkt etter at brudd på forbud mot atferdsbasert markedsføring. Meta forsøkte å stoppe tvangsmulkten midlertidig, men fikk ikke medhold..

NRK - 14 aug 23 kl. 17:45

Oslo Høyre beklager etter innlegg om ufaglærte

Oslo Høyre beklager etter at de på mandag delte et innlegg om ufaglærte i eldreomsorgen i sine sosiale mediekanaler. I innlegget sto det at «det er for mange ufaglærte som ikke kan noen ting. Og noen har veldig dårlig språk.

NRK - 03 sep 23 kl. 10:51

Meta: Jurist har påført 21 mrd. i bøter

Nylig innførte Datatilsynet daglige bøter til Meta, som eier Facebook og Instagram, på én million kroner. – Det norske Datatilsynet er en av de små aktørene som faktisk gjør noe, sier personvernsaktivist Max Schrems til NRK. Den østerrikske juristen har blitt et kjent fjes i personvern- og IT-miljøet for sin årelange kamp mot overvåking.

NRK - 02 sep 23 kl. 10:42

Putin-influencere tjener på krigspropaganda

Russlands «pro-krigsinfluensere» genererer store annonseinntekter fra deres dekning av konflikten på sosiale medier. Det har BBC avdekt. Ved siden av en «daglig rasjon» med grufulle videoer av droneangrep og falske påstander om Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, deler de annonser om alt fra kryptovaluta til mote.

NRK - 30 aug 23 kl. 12:17

Raymond Johansen er syk

Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) er syk. Det skriver han på Facebook. Det betyr at han ikke vil delta på onsdagens bystyremøte - det siste før lokalvalget.

Dagbladet - 30 aug 23 kl. 11:52

Rødt-politiker truet med «skuddpremie»

Norgesdemokratene-politikeren hevder han ble hacket da det ble sendt drapstrussel mot Rødt-politiker Sofia Rana fra Facebook-profilen hans. Nå tør hun ikke lenger å si hvilke politiske arrangementer hun deltar på..

Klartale - 30 aug 23 kl. 11:00

– Hurra, hurra, hurra

– Jeg er veldig glad nå, sier Abdo Hassoun til Klar Tale. Han er i Tromsø i Troms og Finnmark og har akkurat stemt. Han var usikker på om han hadde lov å stemme.

NRK - 27 aug 23 kl. 14:45

Evakuerer folk i Nesbyen

Nesbyen kommune har satt i gang evakuering av beboere i enkelte områder søndag ettermiddag. – De som skal evakueres, vil bli varslet av kommunen. Berørte husstander må selv sørge for evakuering, skriver kommunen på sine Facebook-sider.

NRK - 27 aug 23 kl. 11:47

Evakuerer tre husstander i Ål

Ål kommune har satt krisestab. Det melder kommunen selv på sine Facebook-sider. Tre husstander i Ål sentrum har fått beskjed om å evakuere på grunn av fare for ras.

E24 - 24 aug 23 kl. 14:21

EU skjerper reglene for tekgigantene

EUs nye regler for å stramme opp tekgiganter som Google, Facebook og Tiktok trer i kraft denne uka. Hensikten er å skjerme brukerne for skadelig påvirkning..

Klartale - 23 jun 23 kl. 11:15

Flere skriver stygt om skeive på Twitter og Facebook

Flere skriver negativt om skeive nå enn for fem år siden. Det viser en rapport fra organisasjonen Amnesty og foreningen Fri. Rapporten ser på hvordan folk omtaler skeive og skeive temaer på nett i Norge.

NRK - 24 aug 23 kl. 10:29

EU skjerper reglene for tekgigantene

EUs nye regler, Digital Services Act (DSA), trer i kraft denne uka. Hensikten er å skjerme brukerne for skadelig påvirkning. Dette betyr at tekgiganter som Facebook, Tiktok, Youtube, Instagram, Snapchat og Google må gjøre systemene sine åpne for innsyn.

E24 - 21 aug 23 kl. 06:18

Striden om Metas millionbøter opp for retten

Denne uka kommer spørsmålet om millionbøtene Facebook-eier Meta er ilagt av Datatilsynet, opp for retten. Selskapet ber om at dagbøtene stanses..

NRK - 19 aug 23 kl. 20:17

Utkikkspunktet ved glassheisen i Arendal stengt

Utkikksspunktet ved glassheisen i Fløyheia i Arendal er stengt, skriver Agderposten. Årsaken er at glassveggen er knust. Driverne av glassheisen skriver på Facebook at utkikkspunktet vil være sperret av frem til glasset er byttet.

NRK - 06 jul 23 kl. 11:46

Bedrift kjøpte fluorgass på Facebook – fikk bot på 300.000 kroner

En aktør i kjøle- og varmebransjen har vedtatt et forelegg på 300.000 kroner for uaktsomt grovt heleri etter å ha kjøpt smuglet fluorgass på Facebook. Fluorholdige gasser er en svært skadelige for klimaet.

NRK - 27 jul 23 kl. 00:31

Facebook-eier Meta tjente mer enn ventet

Selskapet Meta økte omsetningen 11 prosent til 32 milliarder dollar i andre kvartal i år, mens resultatet økte 16 prosent, til 7,8 milliarder dollar – tilsvarende nærmere 79 milliarder norske kroner, ifølge en oversikt laget av FactSet Research. Facebook hadde 3,03 milliarder daglige brukere ved utgangen av juni i år, en økning på 3 prosent fra samme tid i fjor. (NTB).

NRK - 15 aug 23 kl. 20:20

Nato-stabssjef åpner for at Ukraina avgir territorium for Nato-medlemskap

Stian Jenssen, som er stabssjef for Natos generalsekretær Jens Stoltenberg i Brussel, tror en løsning på Ukraina-krigen kan være at Ukraina får Nato-medlemskap i bytte mot å avgi territorium til Russland. Uakseptabelt, svarer Ukraina. I en paneldebatt i Arendal i dag sa Jenssen at man må ha noen tanker om hvordan sikkerhetssituasjonen for Ukraina skal være når krigen en gang tar slutt, skriver VG.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com