KrF

Tuesday, 17 May, 03:38

Nyheter om KrF

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 09 maj 22 kl. 21:55

Ville gi KrF-ere «munnkurv» med hemmelig avtale

Folk som skulle slutte i KrF etter katastrofevalget, ble bedt om å skrive under på en hemmelig avtale som i praksis ga dem munnkurv. Nå velger likevel flere tidligere ansatte å ta et oppgjør med avtalen som partiets generalsekretær Geir Morten Nilsen presenterte for dem i fjor høst. Sakens karakter gjør at ingen av dem ønsker å stå åpent fram.

NRK - 06 maj 22 kl. 16:46

Få journalister stemmer SP, KrF eller Frp

Den årlige Medieundersøkelsen legges fram under Nordiske Mediedager i Bergen. I undersøkelsen svarer norske journalister og redaktører på hvem de ville stemt på dersom det var stortingsvalg i morgen. Årets resultater viser at norske journalister i stor grad stadig stemmer rødgrønt – men visse endringer har likevel skjedd, skriver Kampanje.

NRK - 30 apr 22 kl. 01:57

Bollestad: Skammelig av regjeringen

Skammelig, sier KrF-leder Olaug Bollestad om regjeringens holdning til frivillige som henter flyktninger fra Ukraina til Norge. KrF-lederen sier til Nationen at regjeringen har somlet med å få på plass et system for å hente ukrainske flyktninger. Bollestad sier at hun er rørt av historiene om folk som reiser ned frivillig for å hjelpe.

NRK - 21 mar 22 kl. 00:06

KrF-topp trekker seg etter Ukraina-utsagn

Nestleder Daniel Myhren Hovind i Trøndelag KrF trekker seg etter et Facebook-innlegg der han skrev at Ukraina vil «skape et blodbad for å skaffe sympati». – Det gikk ikke an å kombinere de standpunktene og fortsette som nestleder, sier fylkesleder Geirmund Lykke til Adresseavisen om Hovinds Ukraina-analyse. Også andre profilerte KrF-ere reagerte på innlegget.

NRK - 28 apr 22 kl. 12:01

KrF reagerer sterkt på Nav-praksis

KrF-leder Olaug Bollestad reagerer på NRKs opplysninger om at Nav avslår 9 av 10 søknader om å få godkjent covid-19 som yrkessykdom. Mange av dem som søker er helsearbeidere som har blitt smittet på jobb. – Dette er helsearbeidere som har gått i front for å hjelpe dem som har blitt syke.

Klartale - 13 maj 22 kl. 13:07

Skal jobbe for lavere matpriser

Flere partier utenfor regjeringen har gått sammen. De går inn for forslag om regulering av dagligvare-handelen. Målet er at nordmenn får lavere matpriser i butikkene.

NRK - 13 maj 22 kl. 11:09

Opposisjonen enige om regulering av dagligvarehandelen

Høyre, SV, Frp, KrF, Rødt og MDG har kommet til enighet om regulering av dagligvarehandelen. Stortinget ber regjeringen om blant annet å vurdere å senke terskelen for når aktører i dagligvaremarkedet anses som dominerende. – Norge er blant landene med de høyest prisene, det dårligste utvalget og de mest misfornøyde kundene, da må vi ta grep, sier SVs næringspolitiske talsperson Torgeir Knag Fylkesnes.

VG - 13 maj 22 kl. 11:00

Historisk matmakt-enighet

Høyre, SV, Frp, KrF, Rødt og MDG har kommet til en historisk enighet om regulering av dagligvarehandelen, som de tror kan gi deg lavere matpriser..

E24 - 13 maj 22 kl. 11:02

Historisk matmakt-enighet

Høyre, SV, Frp, KrF, Rødt og MDG har kommet til en historisk enighet om regulering av dagligvarehandelen, som de tror kan gi deg lavere matpriser..

Aftenposten - 13 maj 22 kl. 09:49

Provoserende at KrF-politikere kan reagere på denne sekken!

I et land hvor «jævla homo» er blant de mest brukte skjellsordene, er det bare fint med en slik sekk..

NRK - 12 maj 22 kl. 11:15

Bruker bistandsmilliarder i Norge

Regjeringen foreslår å bruke rundt 5,8 milliarder kroner fra bistandsbudsjettet for å betale for mottak av ukrainske flyktninger i Norge. Men samtidig økes bistandsrammen med 3,5 milliarder kroner, etter det NRK forstår. Dermed blir det reelle kuttet i bistandsbudsjettet på 2,3 milliarder.

Aftenposten - 11 maj 22 kl. 20:00

Tenk om forskningen var dominert av dem som stemmer Høyre, KrF og Frp. Man ville fått en annen debatt.

Konservative og liberalister faller kanskje utenfor våre begreper om ønsket mangfold?.

NRK - 10 maj 22 kl. 19:46

Høyre nesten på 30 prosent – Sp fortsatt i fritt fall

Høyre får en oppslutning på nesten 30 prosent i VGs siste måling, mens begge regjeringspartiene fortsetter å falle. Målingen gir borgerlig flertall. Høyre får støtte fra 29 prosent i VGs måling.

VG - 05 maj 22 kl. 14:29

Virkelighetsfjernt fra VG

I stedet for å kritisere stortingsflertallets holdning til verdens fattige, velger VG å kritisere KrF for å ville dempe usosiale utslag av krigen her hjemme. Det er vanskelig å forstå..

VG - 05 maj 22 kl. 07:37

Ropstad og Listhaug på lag

KrF slo følge med FrP for å utnytte krisen i Ukraina til å få ned drivstoffavgifter. Rødt var også med..

NRK - 04 maj 22 kl. 07:06

Verste måling på fem år

Den ferske mai-målingen som er gjort av Norstat for NRK og Aftenposten, viser noen interessante utviklingstrekk. Arbeiderpartiet går fram med 3,9 prosent, til 24,8 prosent, sammenlignet med april-målingen. Men regjeringspartner Senterpartiet faller tilbake 1,9 prosentpoeng, til 6,5 prosent sammenlignet med forrige måned.

NRK - 04 maj 22 kl. 07:06

Sp: Verste måling på fem år

Den ferske mai-målingen gjort av Norstat for NRK og Aftenposten, viser at Arbeiderpartiet går fram med 3,9 prosent, til 24,8 prosent, sammenlignet med april-målingen. Men regjeringspartner Senterpartiet faller tilbake 1,9 prosentpoeng, til 6,5 prosent sammenlignet med forrige måned. Partiet gjør dermed sin dårligste måling hos Norstat siden januar 2017.

VG - 31 mar 22 kl. 17:10

Rødt og KrF med klar strøm- og bensinbeskjed til regjeringen

Dersom det uvanlige partnerskapet Rødt og KrF får det som de vil kan bensinen bli seks kroner billigere og strømstøtten langt kraftigere..

NRK - 28 feb 22 kl. 15:58

KrF sier ja til å sende våpen til Ukraina

Kristelig Folkeparti (KrF) sier ja til å sende våpen til Ukraina. – Fordi vi står overfor en helt ny situasjon der Russland har gått til angrep på Ukraina og står for et alvorlig brudd på folkeretten, mener KrF at Ukraina må ha mulighet til å forsvare seg mot den store angrepsstyrken fra Russland. Vi åpner derfor for å kunne bistå Ukraina med våpen og ammunisjon, sier nestleder Dag-Inge Ulstein til NRK..

NRK - 09 apr 22 kl. 02:24

Beste høyre-måling på 9 år

Høyre får 29,6 prosent (+3,8) på aprilmålingen til Norfakta i Nationen og Klassekampen. Så høy oppslutning har ikke partiet hatt siden 2013. Senterpartiet faller til 6,1 prosent (-3,6), mens Ap øker til 23,8 prosent (+2).

E24 - 08 apr 22 kl. 22:15

Fem år etter at den ble bestilt, er sikkerhetsvurderingen av russiske farledsbevis ikke levert

– En oppsiktsvekkende mangel på oppfølging av en sikkerhetstrussel, mener Dag Inge Ulstein (KrF)..

NRK - 04 apr 22 kl. 09:39

Åtvarar om å auka barnetrygda

Sarpsborg kommune er kommunen med høgast andel låginntektsfamiliar. Likevel åtvarar ordføraren, Sindre Martinsen-Evje, mot å auka barnetrygda. Han fryktar at færre kjem i jobb med auka barnetrygd.

Dagbladet - 01 apr 22 kl. 11:49

Bollestad med krass kritikk

KrF-leder Olaug Bollestad mener justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) bør takke frivillige som hjelper ukrainske flyktninger, ikke klandre dem..

E24 - 25 mar 22 kl. 21:56

Olaug Bollestad: Kina-forhandlinger må legges på is hvis Kina støtter Russland militært

KrF-lederen frykter at Kina vil bistå Russland militært i krigen mot Ukraina. Hun ber regjeringen om snarest å formidle til Kina at Norges forhandlinger om en frihandelsavtale med landet vil bli lagt på is umiddelbart dersom dette skjer..

E24 - 24 mar 22 kl. 08:18

253 russere har spesiell tilgang til norskekysten. – Dette er sikkerhetshull Norge er nødt til å tette.

– Dette er sikkerhetshull som Norge er helt nødt til å tette, mener Dag Inge Ulstein (KrF)..

VG - 01 mar 22 kl. 12:09

SV og KrF krever kollektiv beskyttelse for ukrainske flyktninger

Mer enn en halv million ukrainere har allerede flyktet landet. SV og KrF krever at ukrainske flyktninger får midlertidig opphold i Norge, uten individuelle vurderinger..

NRK - 08 feb 22 kl. 11:08

Går av som KrF-nestleiar

Ingelin Noresjø har fått ny jobb og går av som KrF-nestleiar, melder partiet i ei pressemelding. – Eg har vore aktiv i partipolitikken heile mitt vaksne liv og hatt dei fleste roller ein kan ha i KrF. Eg har fått vere med på mykje og opplever at dette er riktig tidspunkt for meg å gå vidare til nye utfordringar, seier Noresjø..

VG - 18 mar 22 kl. 16:52

KrF vil smøre lønnsoppgjøret

KrFs Kjell Ingolf Ropstad vil slå to fluer i en smekk: Redusert pris på bensin og diesel - som vil kunne redusere lønnskravene..

NRK - 18 mar 22 kl. 10:29

Bollestad kaller Putin krigsforbryter

KrF-leder Olaug Bollestad mener Russlands president Vladimir Putin har kastet til side all respekt for Ukraina. – Putin er en krigsforbryter. Putin har kastet til side all respekt for sitt eget naboland, på alle plan.

NRK - 17 mar 22 kl. 14:15

X Games legges ned i Norge

Stortinget sa nei til å utbetale 15 millioner kroner til X Games i Norge. Det betyr altså at det ikke blir noen konkurranser i landet. Det var Fremskrittspartiet som fremmed forslaget om å bevilge 15 millioner, og fikk støtte fra Venstre, Høyre, KrF og MDG.

E24 - 17 mar 22 kl. 12:16

Villig til å ofre olje for å øke gasseksporten enda mer

Kjell Ingolf Ropstad (KrF) åpner for å endre reglene om maksimalt oljeuttak for å øke gassproduksjonen i en krevende tid for Europa. – Så må vi heller akseptere at noe mer olje blir liggende igjen, sier han..

NRK - 25 feb 22 kl. 04:32

Bunnrekord for KrF

KrF får 2,4 prosents oppslutning på en ny meningsmåling som Norstat har gjort for Vårt Land. Bare én gang tidligere har partiet gjort det så dårlig. Vinneren er målingen er Arbeiderpartiet, som går fram 2 poeng til 22,8 prosent.

NRK - 16 mar 22 kl. 13:30

Ber om fortgang på flyktningtransport

KrF reagerer på at regjeringen fortsatt lar det være opp til frivillige å frakte ukrainske flyktninger til Norge og at staten ikke bidrar selv. – Dag 20 av krigen. Fortsatt har ikke Norge tilbudt seg å hente en eneste flyktning fra Ukraina, sier partiets utenrikspolitiske talsperson Dag Inge Ulstein.

NRK - 28 feb 22 kl. 01:15

KrF vil ta imot minst 20.000

Norge må ta tilby å ta imot minst 20.000 flyktninger fra Ukraina, mener KrFs partileder Olaug Bollestad. – Krigen i Ukraina har påført den ukrainske befolkningen enorme lidelser.

NRK - 23 feb 22 kl. 18:21

Viken vil oppløses

Viken har vedtatt å søke Stortinget om å bli oppløst. Vedtaket ble gjort med 49 mot 38 stemmer. Avgjørelsen falt etter en mange timer lang debatt på Gardermoen der politikerne er samlet til to dagers fylkestingsmøte.

NRK - 23 feb 22 kl. 13:18

Fylkestinget går inn for å behalde Innlandet

Innlandet fylkesting har vedteke at fylket skal bestå, trass i at ei folkeavstemming ga fleirtal for oppsplitting. Vedtaket blei gjort med 34 mot 23 stemmer. Arbeidarpartiet, Høgre, MDG, KrF, Venstre og delar av Frp gjekk inn for å behalde fylket..

NRK - 22 feb 22 kl. 20:43

Ap vil beholde Innlandet

Fylkestingsgruppa i Arbeiderparti vil stemme for å bevare Innlandet fylke. Det vedtok representantskapet i partiet da de møttes i kveld. 52 stemte for å bevare fylket, og 50 stemte for å splitte det.

Aftenposten - 22 feb 22 kl. 18:19

Hareide forsvarer Statens vegvesen etter Oslo-kritikk: – Lettvint politisk utspill

Knut Arild Hareide (KrF) går i rette med Oslo-politikerne som langer ut mot Statens vegvesen..

NRK - 21 feb 22 kl. 12:02

KrF har mistet 10.000 medlemmer på fem år

En fersk opptelling i KrFs medlemsregister viste at partiet hadde 17.413 medlemmer ved årsskiftet. Det er 1169 færre enn på samme tid i fjor, skriver Dagen.

NRK - 09 feb 22 kl. 20:11

Ber regjeringa droppe isolasjonskravet

Helsebyråd i Bergen, Beate Husa (KrF), meiner auka sjukefråvær i samfunnet bør føre til at kravet om fire dagar i isolasjon ved koronasmitte blir fjerna. Ho seier til Bergens Tidende at strenge reglar gjer at folk som er friske ikkje får gå på jobb..

NRK - 01 nov 21 kl. 11:26

KrF vil ha Bollestad som leder

KrFs valkomité har valgt å innstille Olaug Vervik Bollestad til å lede KrF. Bollestad er stortingsrepresentant for Rogaland og nestleder i KrF. I tillegg var hun frem til regjeringsskiftet høsten 2021 landbruks- og matminister.

NRK - 20 sep 21 kl. 06:01

KrF avviser nye veivalg

KrF trenger ikke et nytt veivalg nå, mener flere sentrale KrF-politikere. Hvem partiet skal inngå samarbeid med i fremtiden, er det likevel delte meninger om. - Mitt råd til partiet vil ikke være å sette i gang en ny veivalgsdebatt, men finner en samlende lederkandidat som kan forene partiet om sentrumslinjen som har kjennetegnet KrF gjennom store deler av den tiden KrF har eksistert, sier KrFs parlamentariske leder, Hans Fredrik Grøvan , til NTB..

NRK - 05 okt 21 kl. 19:26

Hareide vil ha dagens abortlov

KrF bør kjempe for å forsvare dagens abortlov mot liberalisering, mener tidligere partileder Knut Arild Hareide. Han sier til Vårt Land at partiets stemme kan bli svært viktig når den nye regjeringen utreder liberalisering av abortloven – Da tror jeg at det å beholde den loven som ligger der, bør være et utgangspunkt for KrF, sier Hareide. Han understreker at han ikke ønsker å endre dagens abortlov, og tror veldig mange vil heie på KrF i kampen mot en utvidelse.

NRK - 18 okt 21 kl. 10:23

Bollestad til kamp mot abortendring

Fungerende KrF-leder Olaug Bollestad går inn i Stortingets helse- og omsorgskomite. Hun vil jobbe for en bedre eldreomsorg og et styrket tilbud for unges psykiske helse. – Det vil også være viktig for KrF å være representert i akkurat denne komiteen for å forhindre en utvidelse av abortloven til uke 18 og et svekket rettsvern for det ufødte liv, sier Bollestad til NRK.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt