KrF

Friday, 01 July, 16:45

Nyheter om KrF

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 12 jun 22 kl. 16:36

MDG og Venstre reagerer på Frp og KrF-utspill

Miljøpartiet De Grønne og Venstre reagerer på at Frp og KrF har tatt til orde for at politiet må få ransake rusmistenkte. Det har aldri vært lov, påpeker MDG. Rusavhengige som blir tatt med narkotika til eget bruk, skal få behandling som straffereduksjon, har Høyesterett slått fast.

NRK - 22 jun 22 kl. 15:41

Frp, H, KrF og V bekrefter skattekrav

Både Frp, Høyre, KrF og Venstre har politikere som er berørt av de 45 sakene der politikere har fått varsel om ekstra skattekrav fra Skatteetaten. Det bekrefter partienes kommunikasjonsapparat overfor Aftenposten. De vil imidlertid ikke opplyse om hvem det gjelder.

NRK - 14 jun 22 kl. 10:05

KrF: Bra med omgjøring av bistandskutt, men ikke nok

Finanspolitisk talsperson i KrF, Kjell Ingolf Ropstad, er glad for at SV har fått reversert deler av regjeringens bistandskutt, men han mener det er langt fra nok. – Det er bra at SV har fått rettet opp noe av det brutale bistandskuttet til regjeringen, men jeg er opprørt over at de ikke fikk til mer. 1,5 milliarder i kutt til verdens fattigste er brutalt, sier han..

NRK - 25 maj 22 kl. 07:50

KrF vil at Stortinget stopper rusliberalisering

Avgjørelser i Høyesterett og retningslinjer fra Riksadvokaten innebærer at rusavhengige nå ikke blir dømt for å ha små narkotikadoser. Selv om Rusreformen strandet i Stortinget oppfatter Høyesterett nemlig at Stortingets vilje er at rusavhengige ikke skal straffes. – KrF sitt utgangspunkt er at rettstilstanden før dette var god.

NRK - 25 maj 22 kl. 07:50

KrF om rusliberalisering: Narkotika er forbudt

Avgjørelser i Høyesterett og retningslinjer fra Riksadvokaten innebærer at rusavhengige nå ikke blir dømt for å ha små narkotikadoser. Selv om Rusreformen strandet i Stortinget oppfatter Høyesterett nemlig at Stortingets vilje er at rusavhengige ikke skal straffes. – KrF sitt utgangspunkt er at rettstilstanden før dette var god.

Aftenposten - 12 jun 22 kl. 17:31

Reagerer på at Frp og KrF mener politiet må få ransake rusbrukere

Miljøpartiet De Grønne og Venstre reagerer på at Frp og KrF har tatt til orde for at politiet må få ransake rusmistenkte..

VG - 12 jun 22 kl. 13:55

Reagerer på at Frp og KrF mener politiet må få ransake rusbrukere

Miljøpartiet De Grønne og Venstre reagerer på at Frp og KrF har tatt til orde for at politiet må få ransake rusmistenkte. Det har aldri vært lov, påpeker MDG..

NRK - 12 jun 22 kl. 01:21

Frp og KrF vil la politiet ransake

Politiet må ha lov til å ransake personer de mistenker har mindre mengder narkotika, mener Frp og KrF. De krever svar fra regjeringen, som sier de jobber med saken..

NRK - 09 maj 22 kl. 21:55

Ville gi KrF-ere «munnkurv» med hemmelig avtale

Folk som skulle slutte i KrF etter katastrofevalget, ble bedt om å skrive under på en hemmelig avtale som i praksis ga dem munnkurv. Nå velger likevel flere tidligere ansatte å ta et oppgjør med avtalen som partiets generalsekretær Geir Morten Nilsen presenterte for dem i fjor høst. Sakens karakter gjør at ingen av dem ønsker å stå åpent fram.

NRK - 15 jun 22 kl. 20:06

Stanser alt samarbeid med Forandringsfabrikken

Oslo kommune stanser alt samarbeid med Forandringsfabrikken umiddelbart. Det ble klart etter bystyrets budsjettbehandling onsdag. Partiet Rødt hadde sammen med Venstre og KrF bedt om full stans, og fikk flertallet med seg.

NRK - 15 jun 22 kl. 15:28

Nå øker stortingslønna til over millionen

Med 56 mot 44 stemmer vedtok Stortinget i dag å øke lønnen for stortingsrepresentanter, statsråder og statsministeren. Vedtaket betyr at stortingsrepresentanter får 1.064318 kroner i årslønn, statsråder 1.

NRK - 13 jun 22 kl. 12:43

Lønnsøkning i Stortinget

Det er flertall på Stortinget for å øke politikernes lønninger til over en million kroner. Når saken skal opp i Stortingssalen, vil Venstre og trolig også KrF slutte seg til flertallet..

VG - 09 jun 22 kl. 09:38

Raser mot kutt til senter mot spiseforstyrrelser: – Kan redde liv og helse

KrF, MDG, Høyre, Frp og Norges største ungdomsråd mener helseministeren ikke tar arbeidet med å forebygge spiseforstyrrelser nok på alvor..

NRK - 08 jun 22 kl. 11:50

SV sier nei til jordbruksavtalen

Regjeringspartiene Arbeiderpartiet og Senterpartiet må henvende seg til høyresiden for å få flertall for årets jordbruksavtale. Det er klart etter at Storingets næringskomité onsdag avga innstilling uten flertall. Regjeringens foretrukne budsjettpartner SV mener avtalen er for svak på flere punkter og hevder den dessuten bryter med regjeringsplattformen.

NRK - 07 jun 22 kl. 17:37

Krever svar om regjeringens Ukraina-håndtering

Kontrollkomiteen på Stortinget ber regjeringen gjøre rede for bistanden Norge har gitt til Ukraina. Inntrykket hittil er lite tillitvekkende, mener Høyre. Et flertall i kontrollkomiteen har sendt et brev for å be regjeringen om svar, skriver VG.

NRK - 03 jun 22 kl. 14:46

LO med støtte til FNs atomvåpenforbud

LO-kongressen vedtok i dag at de støtter FNs atomvåpenforbud. Både Solberg og Støre-regjeringene har tidligere sagt at de ikke vil signere traktaten, som har blitt signert av 86 land siden den ble lagt frem i 2017. 78 prosent av den norske befolkningen mener Norge bør undertegne FN-traktaten, ifølge en spørreundersøkelse som Respons Analyse har gjennomført for Norsk Folkehjelp.

NRK - 01 jun 22 kl. 10:58

Stortinget endrer oljeskatten

Et flertall på Stortinget går inn for å innføre en kontantstrømskatt for petroleumsnæringen. På kort sikt vil oljeselskapene tjene stort på omleggingen. Tirsdag kveld kom innstillingen fra finanskomiteen.

NRK - 27 maj 22 kl. 10:58

Etterlyser utprøving av fartsgrense på 120 kilometer i timen

FrP's stortingsrepresentant Tor André Johnsen etterlyser utprøving av 120-kilometers fartsgrense på norske motorveger. For ett år sida vedtok et nesten enstemmig storting med Frp, H, Ap, Sp, KrF og V å prøve ut en fartsgrense på 120 kilometer i timen på strekninger som Statens vegvesen og selskapet Nye Veier foreslo. Nye Veier sa etter stortingsvedtaket i juni i fjor til VG, at nye E6 mellom Kolomoen i Stange og Moelv var en av de strekningene det var aktuelt å prøve ut en fartsgrense på 120 kilometer i timen.

Klartale - 27 maj 22 kl. 06:00

Skal 16-åringene få stemme?

Om ett år er det nytt lokalvalg i Norge. Da vil folk i hele Norge kunne få påvirke hvem som bestemmer der de bor.Men det er regler i Norge for hvem som får stemme ved stortingsvalg og lokalvalg.

NRK - 06 maj 22 kl. 16:46

Få journalister stemmer SP, KrF eller Frp

Den årlige Medieundersøkelsen legges fram under Nordiske Mediedager i Bergen. I undersøkelsen svarer norske journalister og redaktører på hvem de ville stemt på dersom det var stortingsvalg i morgen. Årets resultater viser at norske journalister i stor grad stadig stemmer rødgrønt – men visse endringer har likevel skjedd, skriver Kampanje.

Aftenposten - 25 maj 22 kl. 20:38

Aftenposten mener: Surrete om rus fra KrF

Rusavhengige ble satt i fengsel før rusreformen..

NRK - 24 maj 22 kl. 13:25

LO-ledelsen: Ber Norge signere FN-traktaten om atomvåpenforbud

LO-ledelsen foreslår at Norge skal signere FN-traktaten om forbud mot atomvåpen. Forslaget skal behandles på LO-kongressen i neste uke. – Dersom ingen noen gang er villig til å bryte isen og ta det første initiativet, vil vi aldri kunne få verden til å gå i riktig retning, sier Fagforbundet-leder Mette Nord til Aftenposten.

NRK - 30 apr 22 kl. 01:57

Bollestad: Skammelig av regjeringen

Skammelig, sier KrF-leder Olaug Bollestad om regjeringens holdning til frivillige som henter flyktninger fra Ukraina til Norge. KrF-lederen sier til Nationen at regjeringen har somlet med å få på plass et system for å hente ukrainske flyktninger. Bollestad sier at hun er rørt av historiene om folk som reiser ned frivillig for å hjelpe.

NRK - 19 maj 22 kl. 13:51

Ap og Sp vil forsterker tiltakene mot kjedemakt

Opposisjon på Stortinget gikk i forrige uke inn for flere forslag om regulering av dagligvarehandelen. Nå ønsker Arbeiderpartiet og Senterpartiet å gå lenger. – De midlertidige forslagene om kjedemakt som opposisjonen gikk ut med forrige uke, vil ikke være tilstrekkelig for å sikre nok konkurranse og lavere priser på dagligvarer.

NRK - 21 mar 22 kl. 00:06

KrF-topp trekker seg etter Ukraina-utsagn

Nestleder Daniel Myhren Hovind i Trøndelag KrF trekker seg etter et Facebook-innlegg der han skrev at Ukraina vil «skape et blodbad for å skaffe sympati». – Det gikk ikke an å kombinere de standpunktene og fortsette som nestleder, sier fylkesleder Geirmund Lykke til Adresseavisen om Hovinds Ukraina-analyse. Også andre profilerte KrF-ere reagerte på innlegget.

NRK - 28 apr 22 kl. 12:01

KrF reagerer sterkt på Nav-praksis

KrF-leder Olaug Bollestad reagerer på NRKs opplysninger om at Nav avslår 9 av 10 søknader om å få godkjent covid-19 som yrkessykdom. Mange av dem som søker er helsearbeidere som har blitt smittet på jobb. – Dette er helsearbeidere som har gått i front for å hjelpe dem som har blitt syke.

Klartale - 13 maj 22 kl. 13:07

Skal jobbe for lavere matpriser

Flere partier utenfor regjeringen har gått sammen. De går inn for forslag om regulering av dagligvare-handelen. Målet er at nordmenn får lavere matpriser i butikkene.

NRK - 13 maj 22 kl. 11:09

Opposisjonen enige om regulering av dagligvarehandelen

Høyre, SV, Frp, KrF, Rødt og MDG har kommet til enighet om regulering av dagligvarehandelen. Stortinget ber regjeringen om blant annet å vurdere å senke terskelen for når aktører i dagligvaremarkedet anses som dominerende. – Norge er blant landene med de høyest prisene, det dårligste utvalget og de mest misfornøyde kundene, da må vi ta grep, sier SVs næringspolitiske talsperson Torgeir Knag Fylkesnes.

VG - 13 maj 22 kl. 11:00

Historisk matmakt-enighet

Høyre, SV, Frp, KrF, Rødt og MDG har kommet til en historisk enighet om regulering av dagligvarehandelen, som de tror kan gi deg lavere matpriser..

E24 - 13 maj 22 kl. 11:02

Historisk matmakt-enighet

Høyre, SV, Frp, KrF, Rødt og MDG har kommet til en historisk enighet om regulering av dagligvarehandelen, som de tror kan gi deg lavere matpriser..

Aftenposten - 13 maj 22 kl. 09:49

Provoserende at KrF-politikere kan reagere på denne sekken!

I et land hvor «jævla homo» er blant de mest brukte skjellsordene, er det bare fint med en slik sekk..

NRK - 12 maj 22 kl. 11:15

Bruker bistandsmilliarder i Norge

Regjeringen foreslår å bruke rundt 5,8 milliarder kroner fra bistandsbudsjettet for å betale for mottak av ukrainske flyktninger i Norge. Men samtidig økes bistandsrammen med 3,5 milliarder kroner, etter det NRK forstår. Dermed blir det reelle kuttet i bistandsbudsjettet på 2,3 milliarder.

Aftenposten - 11 maj 22 kl. 20:00

Tenk om forskningen var dominert av dem som stemmer Høyre, KrF og Frp. Man ville fått en annen debatt.

Konservative og liberalister faller kanskje utenfor våre begreper om ønsket mangfold?.

NRK - 10 maj 22 kl. 19:46

Høyre nesten på 30 prosent – Sp fortsatt i fritt fall

Høyre får en oppslutning på nesten 30 prosent i VGs siste måling, mens begge regjeringspartiene fortsetter å falle. Målingen gir borgerlig flertall. Høyre får støtte fra 29 prosent i VGs måling.

VG - 05 maj 22 kl. 14:29

Virkelighetsfjernt fra VG

I stedet for å kritisere stortingsflertallets holdning til verdens fattige, velger VG å kritisere KrF for å ville dempe usosiale utslag av krigen her hjemme. Det er vanskelig å forstå..

VG - 05 maj 22 kl. 07:37

Ropstad og Listhaug på lag

KrF slo følge med FrP for å utnytte krisen i Ukraina til å få ned drivstoffavgifter. Rødt var også med..

NRK - 04 maj 22 kl. 07:06

Verste måling på fem år

Den ferske mai-målingen som er gjort av Norstat for NRK og Aftenposten, viser noen interessante utviklingstrekk. Arbeiderpartiet går fram med 3,9 prosent, til 24,8 prosent, sammenlignet med april-målingen. Men regjeringspartner Senterpartiet faller tilbake 1,9 prosentpoeng, til 6,5 prosent sammenlignet med forrige måned.

NRK - 04 maj 22 kl. 07:06

Sp: Verste måling på fem år

Den ferske mai-målingen gjort av Norstat for NRK og Aftenposten, viser at Arbeiderpartiet går fram med 3,9 prosent, til 24,8 prosent, sammenlignet med april-målingen. Men regjeringspartner Senterpartiet faller tilbake 1,9 prosentpoeng, til 6,5 prosent sammenlignet med forrige måned. Partiet gjør dermed sin dårligste måling hos Norstat siden januar 2017.

VG - 31 mar 22 kl. 17:10

Rødt og KrF med klar strøm- og bensinbeskjed til regjeringen

Dersom det uvanlige partnerskapet Rødt og KrF får det som de vil kan bensinen bli seks kroner billigere og strømstøtten langt kraftigere..

NRK - 28 feb 22 kl. 15:58

KrF sier ja til å sende våpen til Ukraina

Kristelig Folkeparti (KrF) sier ja til å sende våpen til Ukraina. – Fordi vi står overfor en helt ny situasjon der Russland har gått til angrep på Ukraina og står for et alvorlig brudd på folkeretten, mener KrF at Ukraina må ha mulighet til å forsvare seg mot den store angrepsstyrken fra Russland. Vi åpner derfor for å kunne bistå Ukraina med våpen og ammunisjon, sier nestleder Dag-Inge Ulstein til NRK..

NRK - 09 apr 22 kl. 02:24

Beste høyre-måling på 9 år

Høyre får 29,6 prosent (+3,8) på aprilmålingen til Norfakta i Nationen og Klassekampen. Så høy oppslutning har ikke partiet hatt siden 2013. Senterpartiet faller til 6,1 prosent (-3,6), mens Ap øker til 23,8 prosent (+2).

E24 - 08 apr 22 kl. 22:15

Fem år etter at den ble bestilt, er sikkerhetsvurderingen av russiske farledsbevis ikke levert

– En oppsiktsvekkende mangel på oppfølging av en sikkerhetstrussel, mener Dag Inge Ulstein (KrF)..

NRK - 04 apr 22 kl. 09:39

Åtvarar om å auka barnetrygda

Sarpsborg kommune er kommunen med høgast andel låginntektsfamiliar. Likevel åtvarar ordføraren, Sindre Martinsen-Evje, mot å auka barnetrygda. Han fryktar at færre kjem i jobb med auka barnetrygd.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com