Senterpartiet

Tuesday, 07 December, 22:08

Nyheter om Senterpartiet

Sortering: Relevans | Senaste
Aftenposten - 30 okt 21 kl. 14:47

Varaordfører melder seg ut av Senterpartiet – misfornøyd med EØS-kampen

Varaordfører i Moss, Tor Petter Ekroll, er skuffet over at Senterpartiet ikke slåss mer for å skrote EØS-avtalen..

Klartale - 14 okt 21 kl. 11:06

Dette er den nye regjeringen

Jonas Gahr Støre er klar for å bli Norges nye statsminister. Erna Solberg er ferdig i jobben. Torsdag ble Støres regjering presentert.

Klartale - 12 okt 21 kl. 13:15

Slik påvirker statsbudsjettet din lommebok

Tirsdag la regjeringen fram statsbudsjettet for 2022. I forslaget vil de bruke 322,4 milliarder kroner av det Norge har tjent på oljen. Det er 84,4 milliarder kroner mindre enn i år.

NRK - 12 okt 21 kl. 12:47

Legger Ullevål-press på Sp

Rødt fremmet i dag forslag i Stortinget om å bevare Ullevål sykehus, sørge for at Aker blir lokalsykehus for hele Groruddalen og beholde gamle Gaustad som psykiatrisk institusjon. Lignende forslag om å skrote planene om nytt storsykehus på Gaustad og satse på Ullevål i stedet ble stemt ned fem ganger i forrige stortingsperiode. – Partiene som vil legge ned Ullevål, Arbeiderpartiet og Høyre, har ikke lenger flertall, sier Rødts Oslo-representant Seher Aydar.

NRK - 09 nov 21 kl. 07:55

Dropper munnbindpåbud i Trondheim

Smittetrykket er enormt i Trondheim. Likevel vil politikerne droppe forslaget om munnbindpåbud. Det erfarer Adresseavisen.

NRK - 07 nov 21 kl. 19:26

Nye milliarder til kommunene

Arbeiderpartiet og Senterpartiet lovet at kommunene skulle få 3 milliarder kroner ekstra i høst. Men når regjeringens tilleggsbudsjett kommer på mandag, er det 200 millioner kroner som mangler. NRK har fått se hovedtallene i regjeringens kommuneopplegg for neste år.

NRK - 06 nov 21 kl. 13:03

Politiet får 200 millioner ekstra

Politiet får 200 millioner kroner ekstra når regjeringen legger fram sitt alternative budsjett mandag, avslører justisminister Emilie Enger Mehl (Sp). Mehl sier at pengene skal øke bemanningen og lokal tilstedeværelse, ifølge VG. – Det handler om at vi har hatt sentralisering fra den forrige regjeringen i åtte år nå.

Klartale - 05 nov 21 kl. 11:15

Snart kommer statsbudsjettet til den nye regjeringen

Over helgen får vi svar på hva Arbeiderpartiet og Senterpartiet har gjort med statsbudsjettet..

NRK - 07 okt 21 kl. 03:13

Kritisk til Sps politiforslag

Senterpartiet ønsker å opprette 20 nye politistasjoner neste år, men politiets tillitsvalgte er lunkne til ideen. Senterpartiet – som sitter i regjeringsforhandlinger med Arbeiderpartiet – har kalt politireformen en katastrofe. Om partiet får det som de vil, ønsker de å opprette 20 nye politistasjoner.

NRK - 04 nov 21 kl. 10:49

Lokalaviser får meir pengar

Arbeidarpartiet og Senterpartiet aukar pressestøtta til lokalaviser med 8 millionar kroner. I tillegg blir løyvinga auka til Senter for undersøkende journalistikk (SUJO) med 2 millionar kroner, skriv Sp og Ap i ei pressemelding. Dermed legg den nye regjeringa opp til å auke løyvingane til journalistikk med totalt 10 millionar i det nye budsjettopplegget sitt.

NRK - 01 nov 21 kl. 15:50

Reidar Due (98) er død

Tidligere Levanger-ordfører og stortingspolitiker Reidar Due døde fredag, 98 år gammel. Due døde på Breidablikktunet omsorg i Levanger fredag morgen, opplyser familien til iLevanger. Due, som tilhørte Senterpartiet, var ordfører fra 1968 til 1971 og innvalgt på Stortinget fra Nord-Trøndelag fra 1977 til 1989.

NRK - 01 nov 21 kl. 06:25

Kamp om studiestøtte

Arbeiderpartiet og Senterpartiet gikk til valg på å øke studiestøtten, men utdanningsminister Ola Borten Moe har sagt til VG at de ikke planlegger å øke den nå. LO-sekretær Kristin Sæther mener Borten Moe må snu..

VG - 29 okt 21 kl. 21:53

Kilder til VG: Borten Moe lå an til å bli justisminister

GARDERMOEN/OSLO (VG) Sp-nestleder Ola Borten Moe lå an til å bli justisminister, men på tampen endret Senterpartiet laget før utnevnelsen av Støre-regjeringen, ifølge flere kilder nær regjeringen..

NRK - 23 okt 21 kl. 17:11

Frp reagerer på stopp av gardssal

Frp meiner regjeringa handla feil då dei i siste liten stoppa salet av Løken gard, som den forrige regjeringa la ut for sal. Landbrukspolitisk talsperson Bengt Rune Strifeldt lurar på om salet kan handle om at statsråd og Sp-leiar Trygve Slagsvold Vedum kan ha følelser knytta til garden. Garden er der far til Vedum vaks opp.

VG - 23 okt 21 kl. 08:25

La domstolsreformen i fred

Senterpartiet og Ap gikk til valg på å reversere domstolsreformen, som ble innført i mai. Det bør regjeringen droppe..

NRK - 23 sep 21 kl. 06:41

Sp må tåle høyere drivstoffpriser

Tidligere SV-leder Kristin Halvorsen sier Senterpartiet må gå med på økte drivstoffavgifter om sonderingene om rødgrønt regjeringssamarbeid skal komme i mål. – På kort sikt vil dette være vanskelig for Senterpartiet, men å kutte CO2-utslippene krever tiltak som kommer til å koste, sier Halvorsen til NRK. – Å få ned utslippene og samtidig subsidiere diesel og bensin i distriktene er en vanskelig kombinasjon..

NRK - 21 okt 21 kl. 13:06

Flertall for krisetiltak mot dyr strøm

Arbeiderpartiet og Senterpartiet vil stemme for SVs forslag om å øke bostøtten og sosialhjelpen for å hjelpe mennesker som sliter med strømregningen. Dermed er det flertall på Stortinget for midlertidige endringer i støtteordningene til husstander med lave inntekter og høye strømutgifter. – Det legges opp til en hastebehandling av saken på Stortinget, slik at endringene kan tre i kraft så raskt som mulig, sier Arbeiderpartiets parlamentariske leder Rigmor Aasrud og Senterpartiets parlamentariske leder Marit Arnstad til NRK..

E24 - 21 okt 21 kl. 13:12

Flertall på Stortinget for krisetiltak mot høye strømpriser

Arbeiderpartiet og Senterpartiet vil stemme for SVs forslag om å øke bostøtten og sosialhjelpen for å hjelpe mennesker som sliter med strømregningen, melder NRK..

NRK - 21 okt 21 kl. 10:29

Solberg angrep «ullen» plattform

Hurdalsplattformen til Arbeiderpartiet og Senterpartiet er svært lite konkret, fremholdt Høyres parlamentariske leder Erna Solberg i trontaledebatten i Stortinget i dag. Hun mener vi egentlig ikke vet så mye om kursen til den nye regjeringen. – Vi vet lite om de konkrete forslagene, fordi vi sjelden har fått en mer ullen og mindre konkret redegjørelse, sa Solberg.

NRK - 20 okt 21 kl. 05:17

Sp fell på ny måling, SV klatrar

Senterpartiet fell, medan SV gjer eit kraftig byks opp på VGs første partimåling etter valet. Sp får ein oppslutning på 12,4 prosent (ned 1,2), Ap får 26,7 (opp 0,3), og SV får 9,3 prosent (opp 1,8). Raudt, som fekk eit rekordsterkt resultat i valet med 4,7 prosent, går fram 0,1..

E24 - 20 sep 21 kl. 16:43

Senterpartiet åpner for SV-samtaler - sonderinger begynner torsdag

Torsdag møtes etter planen Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV på Hurdalssjøen hotell for å finne ut om det er grunnlag for regjeringsforhandlinger..

Aftenposten - 20 sep 21 kl. 16:33

Senterpartiet snur: åpner for sonderinger med SV om regjering

Senterpartiet har i hele valgkampen sagt at de vil ha en regjering kun med Ap. Nå åpner de for å snu..

Aftenposten - 20 sep 21 kl. 16:33

Senterpartiet åpner for sonderinger med SV om regjering

Senterpartiet har i hele valgkampen sagt at de vil ha en regjering kun med Ap. Nå skal også SV med i sonderingene..

VG - 20 sep 21 kl. 16:38

Senterpartiet åpner for SV-samtaler - sonderinger begynner torsdag

Torsdag møtes etter planen Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV på Hurdalssjøen hotell for å finne ut om det er grunnlag for regjeringsforhandlinger..

NRK - 16 okt 21 kl. 14:27

SV åtvarar mot Frp-samarbeid

SV-leiar Audun Lysbakken åtvarar regjeringa mot å søke støtte frå Frp for å få gjennomslag for saker. Senterpartiet utelukkar ikkje eit samarbeid med Frp når regjeringa skal greie ut ulv- og bjørnebestanden. Eit samarbeid med høgresida vil påverke forholdet SV har til regjeringa, seier Lysbakken til NRK..

NRK - 16 okt 21 kl. 04:22

Vedum utelukker ikke FrP-samarbeid

Regjeringen skal utrede hvor mye ulv og bjørn vi skal ha, og Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum, utelukker ikke samarbeid med Fremskrittspartiet i rovdyrspørsmål. Med støtte fra Frp vil det være flertall på Stortinget for færre rovdyr. Regjeringens samarbeidsparti SV ønsker et høyere bestandsmål.

NRK - 14 okt 21 kl. 18:47

Har alt holdt regjeringskonferanse

Norges nye statsminister, Jonas Gahr Støre (Ap), planlegger å komme med en redegjørelse for Stortinget på mandag. Den vil følges av en tiltredelsesdebatt på tirsdag. På en pressekonferanse torsdag kveld fortalte han at den nye regjeringen allerede har holdt sin første regjeringskonferanse, skriver NTB.

Dagbladet - 14 okt 21 kl. 17:38

Beholder FM-nettet

… fram til 2031. I Hurdalsplattformen lover Arbeiderpartiet og Senterpartiet at lokalradio får bli på FM-nettet i ti år til..

NRK - 14 okt 21 kl. 16:42

Ni valkrinsar utan statsråd

Det er ni valkrinsar som ikkje har statsråd i den nye regjeringa. Av dei 18 statsrådane har halvparten av dei sitt virke i Oslo, Akershus og Hedmark. Finnmark, Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane, Oppland, Buskerud, Vestfold, Telemark, Aust-Agder og Vest-Agder står alle utan statsrådar i den nye regjeringa.

NRK - 14 okt 21 kl. 14:40

Vedum ønsket seg finansministerpost

Trygve Slagsvold Vedum sa torsdag han hadde et stort ønske om å ta over finansministerposten. Uttalelsen kom i forbindelse med overtakelsen av nøkkelkortet til kontoret fra sin forgjenger Jan Tore Sanner. På spørsmål om han nå skal bevilge penger til alle løftene Senterpartiet kom med i valgkampen, svarte han: – Vi kommer til å prioritere det som står i Hurdalsplattformen..

E24 - 13 okt 21 kl. 17:38

Støre og Vedums regjeringserklæring: «Kraftfulle tiltak» skal gi billig strøm

Senterpartiet og Ap lover å senke strømprisene. De vil utjevne nettleien og øke utbyggingen av vann- og vindkraft for å sikre kraftoverskudd og billig strøm..

Aftenposten - 14 sep 21 kl. 11:44

Intern regjeringsstrid i Senterpartiet

Presset øker på Senterpartiet på å akseptere SV i regjering. Men Sp-toppen er ikke samstemte, få timer etter valgnatten..

Klartale - 13 okt 21 kl. 16:47

En ny vei for Norge

Det nye samarbeidet og regjeringen startet med en slags skilsmisse. Arbeiderpartiet (Ap) og Senterpartiet (Sp) sto igjen sammen uten Sosialistisk Venstreparti. De måtte finne en plan for hvordan parforholdet skulle være videre.

NRK - 13 okt 21 kl. 15:05

Vagt løfte om Alta-klinikk

Regjeringen lover i sin plattform å «følge opp prosessen for å videreutvikle spesialisthelsetjenester ved Klinikk Alta». Senterpartiet gikk i valgkampen inn for både fødeavdeling og akuttavdeling i Alta. I høstens valg kom Pasientfokus inn på Stortinget med én representant.

Klartale - 13 okt 21 kl. 14:50

Støre: – Det er vanlige folks tur. De skal merke en forskjell.

Både Støre og Vedum var glade da de skulle presentere sin nye regjeringsplattform.– Dette har vi ikke fått til gjennom å krangle med Senterpartiet (Sp). Tvert imot har vi blitt enige om det aller meste i disse punktene, sier Støre.

NRK - 13 okt 21 kl. 14:35

Vil utrede helseforetaksmodellen

Arbeiderpartiet og Senterpartiet ser ulikt på helseforetaksmodellen, men i regjeringsplattformen heter det at man vil «utrede endringer i styringen av sykehusene og helseforetaksmodellen, med mål om å sikre fortsatt statlig eierskap, sterk regional, politisk og demokratisk styring og stedlig ledelse». De to partiene vil også ha redusert markedstenkning og mindre bruk av innsatsstyrt finansiering..

VG - 13 okt 21 kl. 14:18

Andøya-ordfører: – Jeg er forbannet!

Senterpartiet har ikke fått gjennomslag for å beholde Andøya flystasjon i Hurdalsplattformen..

NRK - 13 okt 21 kl. 14:24

Vil innføre dagleg skulemåltid

Arbeidarpartiet og Senterpartiet er einige om at dei vil gradvis innføre eit dagleg sunt og enkelt skulemåltid. I tillegg ynsker dei to regjeringspartia å innføre dagleg fysisk aktivitet i skulen, med fridom for skulane til å organisere dette sjølv, står det i Hurdalsplattforma..

VG - 13 okt 21 kl. 14:18

Andøy-ordfører: – Jeg er forbannet!

HURDAL (VG) Senterpartiet har ikke fått gjennomslag for å beholde Andøya flystasjon i Hurdalsplattformen. Det gjør Andøya-ordfører Knut A. Nordmo rasende..

NRK - 13 okt 21 kl. 14:04

Redder ikke Ullevål

Den nye regjeringen vil ikke redde Ullevål sykehus. Endringene i Oslos sykehusstruktur skal gjennomføres i henhold til vedtatte planer, heter det i Hurdalsplattformen. Det innebærer nedlegging av Ullevål og nye store sykehus på Gaustad og Aker.

NRK - 13 okt 21 kl. 13:37

Ap og Sp legger frem ny plattform

Arbeiderpartiet og Senterpartiet skal onsdag kl. 14.00 presentere sin nye regjeringsplattform.

Klartale - 13 okt 21 kl. 12:58

Klokka 14 skal han si hvordan de vil styre Norge

Både Arbeiderpartiet (Ap) og Senterpartiet (Sp) hadde møte onsdag klokka ni. Stortingsgruppene skulle si om de var enige i at regjerings-plattformen var bra nok. Hos Ap tok det en time før det ble hørt jubel og applaus fra rommet der møtet var.

NRK - 14 sep 21 kl. 05:41

Sp med beste valgresultat på 28 år

Senterpartiet utroper seg til den store vinneren i årets valg. Nå starter de strategiske drøftingene om veien videre. Det soleklare målet er å få mest mulig gjennomslag for senterpartipolitikk, sier Sp-nestleder Anne Beathe Tvinnereim til NTB.

NRK - 13 okt 21 kl. 10:38

Sp har godkjent regjeringsplattformen

Stortingsgruppa til Senterpartiet har godkjent regjeringsplattformen. Ifølge NRKs reporter på stedet ble det hørt applaus fra møterommet. For kort tid siden ble det kjent at også Arbeiderpartiets stortingsgruppe har godkjent plattformen..

NRK - 13 okt 21 kl. 10:18

Støre: Ikke fordelt alle departement

Det er ikke helt avklart hvordan departementene skal fordeles mellom Arbeiderpartiet og Senterpartiet. Det sier Ap-leder og påtroppende statsminister Jonas Gahr Støre sier til NRK. Støre sier er «veldig nære» å ha ringt alle statsråder fra begge partier.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt