Senterpartiet

Saturday, 25 June, 01:04

Nyheter om Senterpartiet

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 13 maj 22 kl. 13:42

Senterpartiet overraska over utspel frå opposisjonspartia

Også Senterpartiet har vore med på forhandlingane på Stortinget. Dei seier det blei jobba mot ein frist på onsdag, men blei overraska då dei leste i media at dei andre partia var blitt einige utan Senterpartiet. Leiaren for næringskomiteen, Willfred Nordlund (Sp), seier regjeringspartia er klare til å gå lenger det opposisjonen gjer i sine forslag.

Klartale - 14 jun 22 kl. 09:59

Dette vil regjeringen bruke penger på

Staten bruker mye penger hvert år. Nå er det lagt fram et forslag for hva de vil bruke penger på framover. Eigil Knutsen, Geir Pollestad og Kari Elisabeth Kaski har forhandlet om hva Norge skal bruke penger på.

Aftenposten - 09 jun 22 kl. 16:46

Statsminister for hele regjeringen. Unntatt Senterpartiet.

Altså Senterpartiet..

NRK - 05 maj 22 kl. 09:10

Truer med å melde seg ut

Bøndene har et rekordhøyt krav på 11,5 milliarder kroner i jordbruksoppgjøret i år. Regjeringen legger fram tilbud torsdag. Hvis bøndene ikke aksepterer tilbudet, vil de ni politikerne som representerer Senterpartiet i kommunestyret i Nord-Odal melde seg ut av partiet.

VG - 20 jun 22 kl. 18:54

Kjendislege reagerer på Klinge-kronikk: – Det du gjør er å plage folk

Jenny Klinges kronikk om kjønn vekker sterke reaksjoner. Også internt i Senterpartiet er det uenigheter..

Klartale - 20 jun 22 kl. 13:40

Hva skjer med Kristiansand, Søgne og Songdalen?

Kristiansand, Søgne og Songdalen var tre kommuner for tre år siden. Men den gamle regjeringen med Høyre ville at de skulle bli til én. Det skjedde for to år siden.

Klartale - 20 jun 22 kl. 08:46

Vil gjøre det ulovlig å få barn via surrogatmor i utlandet

Noen par kan ikke få barn selv. Noen velger å bli foreldre ved hjelp av surrogati. Da er det en annen mor som føder parets barn.

NRK - 17 jun 22 kl. 16:13

Aftenposten: Kjersti Stenseng avlyser omkampen om Kristiansand kommune

Aps partisekretær, Kjersti Stenseng, sier til Aftenposten at det ikke er rom for omkamp når det gjelder oppløsningen av Kristiansand kommune. Hun skriver likevel i en SMS til Aftenposten at hun har forståelse for at det er en vanskelig sak, og at det er delte meninger internt i partiet. Kommunalpolitisk talsperson i Senterpartiet, Heidi Greni, gir uttrykk for det samme, ifølge avisa..

NRK - 17 jun 22 kl. 12:48

Regjeringa har sette ned abortutval

Juristar, etikk-professorar og fagfolk frå helsetenesta vil ta del i regjeringa sitt nye utval som skal vurdere abortlova samt alternativ til abortnemndene. Det skriv regjeringa i ei pressemelding. Arbeidarpartiet har tatt til orde for å avvikle abortnemndene og utvide retten til sjølvbestemt abort til veke 18, men manglar semje med regjeringspartnar Senterpartiet..

NRK - 19 maj 22 kl. 13:51

Ap og Sp vil forsterker tiltakene mot kjedemakt

Opposisjon på Stortinget gikk i forrige uke inn for flere forslag om regulering av dagligvarehandelen. Nå ønsker Arbeiderpartiet og Senterpartiet å gå lenger. – De midlertidige forslagene om kjedemakt som opposisjonen gikk ut med forrige uke, vil ikke være tilstrekkelig for å sikre nok konkurranse og lavere priser på dagligvarer.

Aftenposten - 16 jun 22 kl. 10:00

Aftenposten mener: Senterpartiet bør lytte til seg selv

Det blir ikke mer politikraft av å åpne flere politistasjoner..

Aftenposten - 15 jun 22 kl. 16:55

Også sørlendinger kan bli forbannet

Senterpartiet setter inn støtet i Søgne. Arbeiderpartiet er satt i brann..

NRK - 15 jun 22 kl. 15:28

Nå øker stortingslønna til over millionen

Med 56 mot 44 stemmer vedtok Stortinget i dag å øke lønnen for stortingsrepresentanter, statsråder og statsministeren. Vedtaket betyr at stortingsrepresentanter får 1.064318 kroner i årslønn, statsråder 1.

NRK - 14 jun 22 kl. 11:38

Venstre skuffet over manglende satsing på Fornebubanen

Venstres Ola Elvestuen er skuffet over manglende bidrag i revidert nasjonalbudsjett til Fornebubanen. – Når byrådet i Oslo endelig har blitt enig med seg selv om å bygge Fornebubanen, er det fryktelig skuffende at SV i revidert budsjett ikke klarer å få regjeringen til å øke det statlige bidraget til 70 prosent, sier han. I regjeringsplattformen lovte Arbeiderpartiet og Senterpartiet å øke det statlige bidraget til store kollektivprosjekter i og rundt de store byene fra 66 til 70 prosent.

E24 - 14 jun 22 kl. 08:12

Enighet om revidert nasjonalbudsjett: Reduserer ikke drivstoffavgiftene

Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV inviterer til pressekonferanse i vandrehallen i Stortinget klokken 9..

Klartale - 14 jun 22 kl. 07:46

Regjeringen og SV er enige om endret budsjett for Norge

Hvordan skal staten Norge bruke pengene i 2022? Det bestemmer våre politikere. Regjeringen har søkt støtte for revidert nasjonalbudsjett i Stortinget.

VG - 14 jun 22 kl. 07:21

Enighet om revidert nasjonalbudsjett

Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV inviterer til pressekonferanse i vandrehallen i Stortinget klokka 9..

VG - 14 jun 22 kl. 07:21

Enighet om revidert nasjonalbudsjett: Reduserer ikke drivstoffavgiftene

Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV inviterer til pressekonferanse i vandrehallen i Stortinget klokken 9..

NRK - 14 jun 22 kl. 06:28

I dag avgjøres fylkesoppsplittinga

I dag skal Stortinget avgjøre om Troms og Finnmark skal deles opp til to fylker igjen. Det er ventet at det blir flertall for å dele opp fylkene. – Heldigvis er det ikke flertall i denne stortingsperioden for å sentralisere samfunnet, sa stortingsrepresentant fra Troms, Ivar B.

VG - 12 jun 22 kl. 10:43

Kunnskapsløst og skremmende om skyting av ørn!

Senterpartiet i regjering har nå klart å rote frem fra skuffen et gammelt forslag om å skyte kongeørn og havørn for å drive en aktiv forvaltning som de kaller det. For Sp er forvaltning når det gjelder rovfugler og rovdyr ensbetydende med skyting..

NRK - 11 jun 22 kl. 00:15

Sp halvert siden valget

Senterpartiet får 6,9 prosent i en meningsmåling Norfakta har laget for Nationen og Klassekampen. Oppslutningen er halvert siden valget. Hadde dette vært valg, ville Sp bare fått 12 stortingsplasser, mot 28 i dag.

Aftenposten - 11 maj 22 kl. 16:31

Vedum snur: Nå er Senterpartiet for nye kabler til utlandet

Regjeringen har vært presset fra opposisjonen om kabler til utlandet. Nå snur Senterpartiet i det omstridte spørsmålet..

NRK - 09 jun 22 kl. 12:08

SV: Ingen budsjettavtale i dag

Regjeringspartiene Arbeiderpartiet og Senterpartiet klarer ikke å bli enige med SV om en avtale om revidert nasjonalbudsjett i dag. Det bekrefter SV overfor NRK. Det blir nye forhandlingsmøter først i morgen.

Aftenposten - 09 jun 22 kl. 11:30

– Statsministeren har solgt skinnet før ulven er skutt

Det er forvirring knyttet til Støre-regjeringens havvindplaner. Venstres Ola Elvestuen mener Senterpartiet har….

E24 - 09 jun 22 kl. 11:30

– Statsministeren har solgt skinnet før ulven er skutt

Det er forvirring knyttet til Støre-regjeringens havvindplaner. Venstres Ola Elvestuen mener Senterpartiet har tvangstanker mot utenlandsforbindelser..

E24 - 09 jun 22 kl. 07:45

Arnstad: Sp har ikke sagt ja til hybridkabler

Senterpartiet har ikke sagt ja til hybridkabler, slår partiets parlamentariske leder Marit Arnstad fast overfor Nationen..

Aftenposten - 08 jun 22 kl. 16:48

Aftenposten mener: Vedum presser Støre til dum revers på Sørlandet

Søgne og Songdalen kan få skille seg fra Kristiansand. Det er en seier for Senterpartiet, men neppe for så mange andre..

NRK - 08 jun 22 kl. 11:50

SV sier nei til jordbruksavtalen

Regjeringspartiene Arbeiderpartiet og Senterpartiet må henvende seg til høyresiden for å få flertall for årets jordbruksavtale. Det er klart etter at Storingets næringskomité onsdag avga innstilling uten flertall. Regjeringens foretrukne budsjettpartner SV mener avtalen er for svak på flere punkter og hevder den dessuten bryter med regjeringsplattformen.

NRK - 07 jun 22 kl. 22:45

Ny måling gir SV 10 prosent

SV får en oppslutning på 10 prosent på junimålingen fra TV 2. SV er dermed klart større enn Senterpartiet, som får 7,7 prosent. Arbeiderpartiet får 21,8 prosent.

Aftenposten - 04 jun 22 kl. 13:21

Meningsmålingene stuper og bensinprisene stiger. Vi dro hjem til Sp-lederen og finansministeren for å finne ut hvordan han synes det går.

Senterpartiet stuper på meningsmålingene. Aftenposten dro hjem til finansminister Trygve Slagsvold Vedum (43) for å spørre om hvordan han selv synes det går..

NRK - 03 jun 22 kl. 14:58

Estonia: Statsråder kastet ut av regjeringen

Estonias president Alar Karis har kastet flere statsråder fra regjeringen, melder Reuters. Det skal være statsminister Kaja Kallas som har bedt om at flere statsråder fra det andre partiet i koalisjonsregjeringen blir kastet. Kalas leder det borgerlige Reformpartiet og sitter i regjering med det venstreorienterte Senterpartiet.

NRK - 03 jun 22 kl. 14:58

Estland: Statsråder kastet ut av regjeringen

Estland president Alar Karis har kastet flere statsråder fra regjeringen, melder Reuters. Det skal være statsminister Kaja Kallas som har bedt om at flere statsråder fra det andre partiet i koalisjonsregjeringen blir kastet. Kalas leder det borgerlige Reformpartiet og sitter i regjering med det venstreorienterte Senterpartiet.

NRK - 03 jun 22 kl. 14:46

LO med støtte til FNs atomvåpenforbud

LO-kongressen vedtok i dag at de støtter FNs atomvåpenforbud. Både Solberg og Støre-regjeringene har tidligere sagt at de ikke vil signere traktaten, som har blitt signert av 86 land siden den ble lagt frem i 2017. 78 prosent av den norske befolkningen mener Norge bør undertegne FN-traktaten, ifølge en spørreundersøkelse som Respons Analyse har gjennomført for Norsk Folkehjelp.

NRK - 03 jun 22 kl. 13:58

Flertall for Haram som egen kommune

Et flertall i Stortingets kommunalkomitè vil at Haram skal få bli en egen kommune fra 2024. Senterpartiet, Arbeiderpartiet, SV, Rødt og Frp går inn for å la hele Haram få skille seg fra Ålesund. Stortingsrepresentant Heidi Greni (Sp) mener det er rett av Stortinget å la Haram få gjenoppstå som egen kommune etter at et stort flertall gikk inn for dette i en folkeavstemning.

VG - 02 jun 22 kl. 18:34

Forhandlet om omstridt oljeskattepakke: – Mistet helt kontrollen

Frp og Senterpartiet ønsket enda gunstigere skattegrep enn den endelige oljeskattepakken la opp til. Venstres Ola Elvestuen beskriver «et voldsomt driv» for å dra ordningen så langt som mulig..

VG - 01 jun 22 kl. 22:28

Dette er veien til 18 ukers abortgrense

Arbeiderpartiet vil utvide grensen for selvbestemt abort til uke 18. Det sier Senterpartiet klart nei til. Men veien til gjennomslag kan gå utenom regjeringspartneren..

NRK - 01 jun 22 kl. 13:50

Stortinget etablerer vennegruppe for Vest-Sahara

Parlamentarikere fra alle de politiske partiene på Stortinget har gått sammen om å danne en vennegruppe for Vest-Sahara – for å legge politisk press på Marokko. – Vi lever i en tid der grunnleggende folkerett er under press. Som et lite land er vi avhengig av at internasjonale kjøreregler respekteres.

NRK - 01 jun 22 kl. 10:58

Stortinget endrer oljeskatten

Et flertall på Stortinget går inn for å innføre en kontantstrømskatt for petroleumsnæringen. På kort sikt vil oljeselskapene tjene stort på omleggingen. Tirsdag kveld kom innstillingen fra finanskomiteen.

Klartale - 01 jun 22 kl. 09:32

Norge sier ja til å ta imot skadde soldater fra Ukraina

Tirsdag kveld ble det klart at regjeringen hadde bestemt seg.– Regjeringen vil nå også ta imot sårede soldater, sa Emilie Enger Mehl i en pressemelding. Hun er justisminister fra Senterpartiet.

NRK - 31 maj 22 kl. 18:01

Ap mest tilbake på meningsmåling

Arbeiderpartiet går tilbake med 3,0 prosentpoeng til 21,8 prosent på en meningsmåling Norstat har gjort for NRK og Aftenposten. Senterpartiet går tilbake med 0,3 prosentpoeng til 6,3 prosent. Det er partiets svakeste måling siden 2017.

NRK - 31 maj 22 kl. 10:12

Vedum vil bare være venner med SV

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum sier han setter pris på LOs «samlivsråd», men at han og SV bare er gode venner. – Jeg takker for rådet, men jeg holder fast ved vennskapet, sa Vedum i en hilsningstale til LO-kongressen tirsdag. LO-leder Peggy Hessen Følsvik brukte sin åpningstale dagen i forveien til å utfordre Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV til å finne sammen og danne en flertallsregjering.

NRK - 31 maj 22 kl. 06:13

Vedum ble ikke varslet om LO-utspill

Da LO-lederen sa hun ville ha SV inn i regjeringen, var Ap-leder Jonas Gahr Støre varslet om det på forhånd. Det var ikke Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum. En gang i løpet av den siste uken fortalte Peggy Hessen Følsvik til Støre hva hun hadde tenkt å å si, noe hun bekrefter overfor Dagbladet.

VG - 30 maj 22 kl. 17:38

En vennlig håndsrekning eller slag under beltestedet?

LO vil ha oljen opp av bakken og SV inn i regjering med Senterpartiet som ligner en skadeskutt bjørn. Enten har de svært høye tanker om Jonas Gahr Støres diplomatiske evner, eller så vet de å stikke der det gjør vondest..

Klartale - 30 maj 22 kl. 12:51

LO-lederen mener SV må inn i regjering

I dag er det LO-kongressen. Der snakket leder Peggy Hessen Følsvik. Hun snakket direkte til statsminister Jonas Gahr Støre.

NRK - 30 maj 22 kl. 12:17

LO-lederen: – SV må inn i regjering

LO-leder Peggy Hessen Følsvik mener Norge trenger en flertallsregjering mer enn noen gang. – Nå må Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV finne sammen. Ikke bare fra sak til sak i Stortinget, men i regjering, sier Følsvik, som mandag holder åpningstalen på LO-kongressen.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com