PST

Monday, 06 February, 04:47

Nyheter om PST

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 01 dec 22 kl. 12:55

Nå etterforsker PST bråket ved ambassaden til Iran

– Det er kastet stein mot ambassaden. Flere har prøvd å ta seg inn, sa Gjermund Stokkli i politiet. NTB snakket med operasjons-lederen midt i kaoset 29.

NRK - 19 jan 23 kl. 11:45

PST-sjefen sier de skal snu hver stein

PST-sjef Beate Gangås har i dag møtt lederen for Oslo pride. Gangås var politimester i Oslo politidistrikt da angrepet skjedde. Hun sier det er for tidlig å si om PST kunne gjort noe annerledes.

Klartale - 13 jan 23 kl. 09:41

PST fikk tips før skytingen i Oslo i fjor sommer

Ifølge avisa VG skal Etterretnings-tjenesten ha fått vite om planene seks dager før en mann skjøt mot utesteder i Oslo. To personer ble drept. 24 andre ble skadd.

Klartale - 19 okt 22 kl. 14:58

PST tar over ansvaret for drone-sakene

– Vi er ikke i krig. Men vi er i et komplekst sikkerhetsbilde, sier Hedvig Moe. Hun er assisterende sjef i PST.

NRK - 28 jan 23 kl. 11:16

PST advarer før stor konferanse i Tromsø

PST vil være til stede under konferansen Arctic Frontiers med flere medarbeidere da de mener noen av deltakerne kan ha andre hensikter. Totalt er det over 800 personer som er påmeldt på konferansen. Ifølge Politiets sikkerhetstjeneste (PST) er det grunn til å anta at noen av disse deltakerne har andre hensikter enn rent faglig påfyll: – Det er en risiko for at man kan bli kontaktet av representanter for utenlandsk etterretning på en slik konferanse.

NRK - 19 jan 23 kl. 07:11

PST møter det skeive miljøet i Oslo

Etter at det ble kjent at PST visste om mulige planer om et terrorangrep i Skandinavia i sommer, har tilliten til PST har vært svekket i det skeive miljøet. Nå har PST-sjef Beate Gangås invitert Oslo Pride til et møte torsdag for å gjenreise tilliten, melder NTB. Bjørke ber også organisasjonen om ærlige svar på hva PST ser de burde gjort annerledes i forkant av skytingen natt til 25.

NRK - 07 dec 22 kl. 12:37

PST: Tatt beslag i 30 databærende enheter hos spionsiktet mann

PST sier de har tatt beslag i 30 databærende enheter, som minnepinner, pc-er og mobiltelefoner hos den spionsiktede mannen, som ble pågrepet i Tromsø i slutten av oktober. PST mener den siktede kan knyttes til GRU, den russiske militære etterretningen. Det skriver Martin Bernsen, seniorrådgiver i PST, i en e-post til NRK Supernytt.

NRK - 19 jan 23 kl. 13:54

PST så Bhattis melding om homofili før terrorangrepet

Facebook-meldingen, som siterte et argument for drap på homofile, ble fanget opp av PST «kort tid før angrepet», melder VG. PST-sjef Beate Gangås oppgir ikke noe nøyaktig tidspunkt for når PST ble kjent med innlegget, men sier det skjedde «kort tid før angrepet». – Den informasjonen kom kort tid før angrepet skjedde, det er så detaljert jeg tror jeg kan være på det, sier Gangås..

NRK - 13 jan 23 kl. 15:42

Thorsvik ber justisministeren om svar etter PST-avsløring

Etter gårsdagens avsløringer om at Etterretningstjenesten og PST satt på informasjon om at det var en terrortrussel mot Skandinavia før Oslo-skytingen i fjor sommer, krever justispolitisk talsperson Ingvild Wetrhus Thorsvik svar fra justisministeren. – Når fikk PST informasjonen, hva fikk de informasjon om og hva gjorde de med den informasjonen de fikk? Så jeg har spurt justisministeren om hun vil sørge for å få klarhet i deg og om hun vil be om en evaluering som har vært mellom E-tjenesten, PST og Oslo politidistrikt, sier Thorsvik.

NRK - 16 nov 22 kl. 15:43

PST: DNV et opplagt mål for russisk etterretning

– DNV er et attraktivt etterretningsmål for Russland. Det sa politioverbetjent Dag Røhjell i PST da han vitnet om russisk etterretning i Norge i Oslo tingrett i dag. Korrupsjonssaken som går i retten nå var ikke første gang sikkerhetstjenesten mente DNV (tidligere Norske Veritas) var utsatt for en etterretningstrussel, fortalte han.

NRK - 07 dec 22 kl. 12:37

PST: Tatt beslag i 30 minnepinner, pc-er og mobiltelefoner hos spionsiktet mann

PST har tatt beslag i 30 minnepinner, pc-er og mobiltelefoner hos den spionsiktede mannen, som ble pågrepet i Tromsø i slutten av oktober. PST mener den siktede kan knyttes til GRU, den russiske militære etterretningen. Det skriver Martin Bernsen, seniorrådgiver i PST, i en e-post til NRK.

Klartale - 29 jun 22 kl. 09:02

PST frykter nye angrep fra islamister og andre miljøer

Terrorfaren er forsatt høy i Norge. Angrepet i Oslo forrige lørdag regnes som et islamistisk terrorangrep. Og det kan komme flere, ifølge Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

VG - 19 jan 23 kl. 05:38

Krever svar fra PST - leverer liste med spørsmål

Tilliten til PST har vært svekket i det skeive miljøet etter avsløringen om et terrorvarsel. Nå har PST-sjefen invitert til møte..

NRK - 16 nov 22 kl. 13:35

Viste video av pizzamøte

Rettssaken mot en korrupsjonstiltalt norsk-inder (53) fortsetter i Oslo tingrett. PST mener mannen solgte informasjon om teknologi som brukes i olje- og gassektoren til en russisk etterretningsoffiser. Aktor spilte onsdag av en 47 minutter lang video fra en pizzarestaurant, der tiltalte møtte det PST mener er en russisk etterretningsoffiser.

Klartale - 02 dec 22 kl. 13:05

Vil ta vare på informasjonen du legger ut på nett

Justis- og beredskaps-minister Emilie Enger Mehl holder pressekonferanse fredag. Hun skal snakke om Politiets sikkerhets-tjeneste (PST). Hedvig Moe er også tilstede.

NRK - 30 nov 22 kl. 04:57

PST tror ikke droneflyvningene er statlig koordinert

PST tror ikke den russiske mannen som er tiltalt for å ha fløyet med drone i Kirkenes, har drevet med spionasje. Assisterende PST-sjef Hedvig Moe sier at de mange russiske dronene i Norge neppe er koordinert av den russiske staten. For å øke sikkerheten i Norge har Regjeringen etablert Nasjonalt etterretnings- og sikkerhetssenter hos PST.

VG - 20 jan 23 kl. 14:09

PST mener Mikusjin har hatt tilgang på hemmelige opplysninger

Opplysningene spionsiktede Mikhail Mikusjin har hatt tilgang på som gjesteforsker, må anses som hemmelige, ifølge PST. Men etterforskere sliter fortsatt med å komme inn på de digitale beslagene..

Aftenposten - 20 jan 23 kl. 05:39

PST ble varslet om mulig angrep. Men politiet bevæpnet seg ikke.

Siden 2014 har politiet vært bevæpnet i lange perioder. Da Politiets sikkerhetstjeneste (PST) fikk varsel om et mulig….

VG - 19 jan 23 kl. 13:46

PST så Bhattis melding om homofili før terrorangrepet

NYDALEN (VG) Facebook-meldingen, som siterte et argument for drap på homofile, ble fanget opp av PST «kort tid før angrepet»..

Aftenposten - 19 jan 23 kl. 12:17

PST: Skeive er trygge i Norge

Torsdag morgen møtte lederen for Oslo pride sjefen for Politiets sikkerhetstjeneste (PST)..

Aftenposten - 19 jan 23 kl. 12:17

PST-sjefen til det skeive miljøet: – Gi oss informasjon

PST-sjefen sier at hun forstår at det stilles spørsmål ved deres håndtering av skytingen i Oslo i fjo..

VG - 19 jan 23 kl. 11:49

Møtte PST: – Starten på et arbeid

– Vi var opptatt i møtet av å si at det er vanskelig for det skeive miljøet å forstå at man har mottatt informasjon om en mulig terrorhendelse i forkant av et gigaarrangement. Vi håper PST forstår den frustrasjonen, sier leder Dan Børke i Oslo Pride..

Klartale - 16 jan 23 kl. 09:03

Wagner-leder kom til Finnmark og søkte asyl

Wagner-gruppen er russisk. De kjemper i krigen i Ukraina. Nå har en tidligere leder søkt asyl i Norge.

Klartale - 30 sep 22 kl. 12:35

Tre livvakter fra politiet stanset med våpen på flyplass

Torsdag var tre livvakter fra Politiets sikkerhets-tjeneste (PST) på vei til Kongo. På N’djili-flyplassen ble de stanset for kontroll.De var der for å gjøre klart for å være livvakt for Espen Barth Eide.

Klartale - 26 okt 22 kl. 08:57

Mistenkt russisk spion blir sendt ut av Norge

En brasiliansk statsborger ble pågrepet på vei til jobb mandag. Politiets sikkerhets-tjeneste (PST) tror mannen har falskt navn og falsk identitet. PST mener han egentlig er russer og jobber for Russland.

NRK - 13 jan 23 kl. 12:49

Opposisjonspartier krever Mehl-svar om terrorvarsel

Venstre og Fremskrittspartiet vil begge ha svar fra justisministeren om hvorvidt hun var orientert om terrorvarselet i forkant av Oslo-skytingen 25. juni. – Opplysningene fra VG reiser mange spørsmål knyttet til PST sin håndtering av informasjonen de fikk fra e-tjenesten.

VG - 13 jan 23 kl. 10:34

PST varslet ikke politiet om terrorjakt

NYDALEN (VG) Hvis Politiets sikkerhetstjeneste (PST) ikke har informasjon om når, hvordan, hvor eller hvem som muligens skal gjennomføre et terrorangrep i Norge, så varsles heller ikke politiet..

NRK - 12 jan 23 kl. 18:59

PST ble varslet om mulig angrep før skytingen i Oslo i sommer

E-tjenesten skal ha varslet PST om et mulig angrep før masseskytingen i Oslo 25. juni i fjor..

VG - 12 jan 23 kl. 04:48

Flere eksperter mener PST-krav er ulovlig

Justisminister Emilie Enger Mehl vil ikke svare på om Politiets sikkerhetstjeneste kan ha autorisert minst 100 PST-ansatte i politidistriktene ulovlig..

Klartale - 21 okt 22 kl. 11:51

Beate Gangås blir ny PST-sjef

Beate Gangås er Oslos politimester. Hun blir hun ny sjef for Politiets sikkerhetstjeneste (PST). – Regjeringen er fornøyd med at Beate Gangås har tatt på seg oppdraget med å lede PST, sier Emilie Enger Mehl.

NRK - 19 okt 22 kl. 09:06

PST holder pressekonferanse om trusselen mot Norge

PST kaller inn til pressekonferanse klokken 14 onsdag, om etterretningstrusselen mot Norge. PST advarte i mars om en økt etterretningstrussel fra Russland på grunn av krigen i Ukraina. Også før Russlands invasjon av Ukraina vurderte PST at trusselbildet i Norge er preget av at russisk etterretningstjeneste er aktiv på norsk jord, men krigen i Ukraina har endret situasjonen, sa seksjonsleder Hanne Blomberg i PST til NTB 18.

NRK - 17 okt 22 kl. 12:37

Mehl: PST kan ta over drone-etterforsking viss det er mistanke om ulovleg etterretning

Det har kome inn mange tips om dronar til PST etter at dei gjekk ut og etterlyste det, seier justisminister Emilie Enger Mehl. PST er i tett kontakt med politidistrikta. Det er dei lokale politidistrikta som gjer den innleiande etterforskinga.

NRK - 16 okt 22 kl. 15:39

Skal vurdere politidirektørens habilitet etter varslersak

Politidirektoratet ber Justisdepartementet vurdere habiliteten til politidirektør Benedicte Bjørnland i forbindelse med oppsigelsen av PST-varsler Øyvind Tenold, skriver VG. Avisen har tidligere skrevet hvordan tidligere sjef for Politiets sikkerhetstjeneste i Vest, Øyvind Tenold, ble sagt opp fra stillingen sin i juni. Tenold mener oppsigelsen har sin bakgrunn i et varsel han sendte til Justisdepartementet i 2018.

NRK - 15 okt 22 kl. 17:22

PST undersøker flere tips etter drone-pågripelsene

PST har tett kontakt med lokalt politi etter dronesakene denne uken. – Vi ønsker å avdekke om det er snakk om eventuell ulovlig etterretningsvirksomhet i Norge eller om dette er tilforlatelig aktivitet, sier kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken i PST til NRK. – Er det flere hendelser enn di to kjente som har skjedd i Norge den siste tiden?

NRK - 05 dec 22 kl. 13:52

Medietilsynet uroa for datalagringsforslag

Medietilsynet fryktar færre kjem til å deltak i det offentlege rom dersom PST kan lagre data frå opne kjelder på nett i fem år, skriv tilsynet i ei pressemelding. Regjeringa foreslo fredag at PST skulle kunne gjere dette for å avdekke truslar. – Vi er kritiske til at PST kan hente inn data som er samla inn om norske brukarar utan at det er grunn til mistanke.

Klartale - 02 jun 22 kl. 15:13

Sjøvold slutter som sjef for PST

Hans Sverre Sjøvold slutter som sjef for Politiets sikkerhetstjeneste (PST). Det melder nyhetsbyrået NTB.Det har vært mye kritikk mot Sjøvold den siste tida.

NRK - 02 dec 22 kl. 13:21

Mehl: Et viktig forslag for å håndtere situasjonen vi står i

Regjeringen foreslår å gi PST flere måter å avdekke ekstremisme, etterretning og terrorplanlegging på. Nødvendig i situasjonen i dag, mener justisministeren. – Vi vil gi PST flere hjemler for blant annet å avdekke ekstremisme, etterretning eller terrorplanlegging.

NRK - 05 nov 22 kl. 20:42

Justisministeren vil ha redegjørelse fra PST

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) krever en utfyllende redegjørelse fra Politiets sikkerhetstjeneste (PST) etter sprikende forklaringer om oppsigelsen til politimannen Øyvind Tenold. Det skriver VG. Tenold ble sagt opp fra stillingen som leder for Politiets sikkerhetstjeneste (PST) i Vest politidistrikt i juni.

NRK - 29 nov 22 kl. 13:36

PST ber om 90 dagers fengsel for dronetiltalt russer

PST ber om at den russiske mannen i 50-årene som står tiltalt for brudd på sanksjonsloven gjennom å ha flydd drone i Kirkenes 13. oktober, dømmes til ubetinget fengsel i 90 dager. Rettssaken går i Nord-Troms og Senja tingrett i Tromsø denne uken.

NRK - 19 jan 23 kl. 18:07

Politimesteren i Oslo informert 2 dager etter masseskytingen i Oslo

Politimesteren i Oslo fikk informasjon fra PST om at de satt på et terrorvarsel først to dager etter terrorangrepet den 25. juni..

VG - 19 jan 23 kl. 18:13

Utvalg skal granske terrorsaken - men ikke E-tjenesten

Varselet PST fikk av E-tjenesten før terroren i Oslo den 25. juni, skal evalueres. Men utvalget som gransker håndteringen av angrepet, har ikke mandat til å kontrollere E-tjenesten..

NRK - 18 jan 23 kl. 17:37

Forlenget varetekt for spionsiktet russer

Den spionsiktede mannen som ble pågrepet i Tromsø, vil bli holdt i varetekt i fire nye uker. Det skriver Nordlys. Oslo tingrett mener det er sannsynlighetsovervekt for at han har samlet inn hemmelige opplysninger, ifølge avisa.

NRK - 03 okt 22 kl. 10:45

Oslos politimester vil bli sjef for PST

Oslos politimester Beate Gangås og assisterende PST-sjef Hedvig Moe er to av søkerne til stillingen som sjef for Politiets sikkerhetstjeneste (PST). Det viser den offentlige søkerlisten som regjeringen la ut mandag. I tillegg har førstestatsadvokat og leder for Oslo statsadvokatembeter Lars Erik Alfheim søkt stillingen.

NRK - 21 dec 22 kl. 15:10

VG: PST skjerper siktelsen mot spionmistenkt russer

Siktelsen mot spionmistenkte Mikhail Mikusjin er endret til «grov etterretningsvirksomhet». Strafferammen er ti års fengsel, melder VG. Mannen har vært kjent som en brasiliansk forsker ved Universitet i Tromsø under navnet José Assis Giammaria.

NRK - 21 dec 22 kl. 15:10

PST skjerper siktelsen mot spionmistenkt russer

Siktelsen mot spionmistenkte Mikhail Mikusjin er endret til «grov etterretningsvirksomhet». Strafferammen er ti års fengsel. VG meldte om saken først.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com