PST

Friday, 02 December, 08:09

Nyheter om PST

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 19 timer siden

Nå etterforsker PST bråket ved ambassaden til Iran

– Det er kastet stein mot ambassaden. Flere har prøvd å ta seg inn, sa Gjermund Stokkli i politiet. NTB snakket med operasjons-lederen midt i kaoset 29.

Klartale - 19 okt 22 kl. 14:58

PST tar over ansvaret for drone-sakene

– Vi er ikke i krig. Men vi er i et komplekst sikkerhetsbilde, sier Hedvig Moe. Hun er assisterende sjef i PST.

NRK - 16 nov 22 kl. 15:43

PST: DNV et opplagt mål for russisk etterretning

– DNV er et attraktivt etterretningsmål for Russland. Det sa politioverbetjent Dag Røhjell i PST da han vitnet om russisk etterretning i Norge i Oslo tingrett i dag. Korrupsjonssaken som går i retten nå var ikke første gang sikkerhetstjenesten mente DNV (tidligere Norske Veritas) var utsatt for en etterretningstrussel, fortalte han.

Klartale - 29 jun 22 kl. 09:02

PST frykter nye angrep fra islamister og andre miljøer

Terrorfaren er forsatt høy i Norge. Angrepet i Oslo forrige lørdag regnes som et islamistisk terrorangrep. Og det kan komme flere, ifølge Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

NRK - 16 nov 22 kl. 13:35

Viste video av pizzamøte

Rettssaken mot en korrupsjonstiltalt norsk-inder (53) fortsetter i Oslo tingrett. PST mener mannen solgte informasjon om teknologi som brukes i olje- og gassektoren til en russisk etterretningsoffiser. Aktor spilte onsdag av en 47 minutter lang video fra en pizzarestaurant, der tiltalte møtte det PST mener er en russisk etterretningsoffiser.

NRK - I førrgår: 04:57

PST tror ikke droneflyvningene er statlig koordinert

PST tror ikke den russiske mannen som er tiltalt for å ha fløyet med drone i Kirkenes, har drevet med spionasje. Assisterende PST-sjef Hedvig Moe sier at de mange russiske dronene i Norge neppe er koordinert av den russiske staten. For å øke sikkerheten i Norge har Regjeringen etablert Nasjonalt etterretnings- og sikkerhetssenter hos PST.

Klartale - 30 sep 22 kl. 12:35

Tre livvakter fra politiet stanset med våpen på flyplass

Torsdag var tre livvakter fra Politiets sikkerhets-tjeneste (PST) på vei til Kongo. På N’djili-flyplassen ble de stanset for kontroll.De var der for å gjøre klart for å være livvakt for Espen Barth Eide.

Klartale - 26 okt 22 kl. 08:57

Mistenkt russisk spion blir sendt ut av Norge

En brasiliansk statsborger ble pågrepet på vei til jobb mandag. Politiets sikkerhets-tjeneste (PST) tror mannen har falskt navn og falsk identitet. PST mener han egentlig er russer og jobber for Russland.

Klartale - 21 okt 22 kl. 11:51

Beate Gangås blir ny PST-sjef

Beate Gangås er Oslos politimester. Hun blir hun ny sjef for Politiets sikkerhetstjeneste (PST). – Regjeringen er fornøyd med at Beate Gangås har tatt på seg oppdraget med å lede PST, sier Emilie Enger Mehl.

NRK - 19 okt 22 kl. 09:06

PST holder pressekonferanse om trusselen mot Norge

PST kaller inn til pressekonferanse klokken 14 onsdag, om etterretningstrusselen mot Norge. PST advarte i mars om en økt etterretningstrussel fra Russland på grunn av krigen i Ukraina. Også før Russlands invasjon av Ukraina vurderte PST at trusselbildet i Norge er preget av at russisk etterretningstjeneste er aktiv på norsk jord, men krigen i Ukraina har endret situasjonen, sa seksjonsleder Hanne Blomberg i PST til NTB 18.

NRK - 17 okt 22 kl. 12:37

Mehl: PST kan ta over drone-etterforsking viss det er mistanke om ulovleg etterretning

Det har kome inn mange tips om dronar til PST etter at dei gjekk ut og etterlyste det, seier justisminister Emilie Enger Mehl. PST er i tett kontakt med politidistrikta. Det er dei lokale politidistrikta som gjer den innleiande etterforskinga.

NRK - 16 okt 22 kl. 15:39

Skal vurdere politidirektørens habilitet etter varslersak

Politidirektoratet ber Justisdepartementet vurdere habiliteten til politidirektør Benedicte Bjørnland i forbindelse med oppsigelsen av PST-varsler Øyvind Tenold, skriver VG. Avisen har tidligere skrevet hvordan tidligere sjef for Politiets sikkerhetstjeneste i Vest, Øyvind Tenold, ble sagt opp fra stillingen sin i juni. Tenold mener oppsigelsen har sin bakgrunn i et varsel han sendte til Justisdepartementet i 2018.

NRK - 15 okt 22 kl. 17:22

PST undersøker flere tips etter drone-pågripelsene

PST har tett kontakt med lokalt politi etter dronesakene denne uken. – Vi ønsker å avdekke om det er snakk om eventuell ulovlig etterretningsvirksomhet i Norge eller om dette er tilforlatelig aktivitet, sier kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken i PST til NRK. – Er det flere hendelser enn di to kjente som har skjedd i Norge den siste tiden?

Klartale - 02 jun 22 kl. 15:13

Sjøvold slutter som sjef for PST

Hans Sverre Sjøvold slutter som sjef for Politiets sikkerhetstjeneste (PST). Det melder nyhetsbyrået NTB.Det har vært mye kritikk mot Sjøvold den siste tida.

NRK - 05 nov 22 kl. 20:42

Justisministeren vil ha redegjørelse fra PST

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) krever en utfyllende redegjørelse fra Politiets sikkerhetstjeneste (PST) etter sprikende forklaringer om oppsigelsen til politimannen Øyvind Tenold. Det skriver VG. Tenold ble sagt opp fra stillingen som leder for Politiets sikkerhetstjeneste (PST) i Vest politidistrikt i juni.

NRK - I førrgår: 13:36

PST ber om 90 dagers fengsel for dronetiltalt russer

PST ber om at den russiske mannen i 50-årene som står tiltalt for brudd på sanksjonsloven gjennom å ha flydd drone i Kirkenes 13. oktober, dømmes til ubetinget fengsel i 90 dager. Rettssaken går i Nord-Troms og Senja tingrett i Tromsø denne uken.

NRK - 03 okt 22 kl. 10:45

Oslos politimester vil bli sjef for PST

Oslos politimester Beate Gangås og assisterende PST-sjef Hedvig Moe er to av søkerne til stillingen som sjef for Politiets sikkerhetstjeneste (PST). Det viser den offentlige søkerlisten som regjeringen la ut mandag. I tillegg har førstestatsadvokat og leder for Oslo statsadvokatembeter Lars Erik Alfheim søkt stillingen.

NRK - 29 okt 22 kl. 15:46

PST ber om fire ukers varetektsfengsling for dronesiktede Andrey Yakunin

Politiets sikkerhetstjeneste vil be om at dronesiktede Andrey Yakunin skal fengsles fram til rettssaken er berammet 29. november. Høyesterett opphevet fredag Hålogaland lagmannsretts løslatelse av mannen.

NRK - 28 okt 22 kl. 15:03

PST: Siktet etter en klassisk spionbestemmelse

PST mener de har den spionsiktede mannens russiske identitet og han har utgitt seg for å være fra Brasil – Det er en overhengende bevisforspillesesfare, sier politiadvokat PST Thomas Blom. Han sa videre at PST forsøker å avhøre vitner i konkurranse med pressen..

NRK - 28 okt 22 kl. 10:19

PST har siktet gjesteforskeren fra Universitetet i Tromsø

PST har siktet den 37 år gamle gjesteforskeren fra Universitetet i Tromsø for ulovlig etterretning, etter det NRK kjenner til. I dag vil de få ham varetektsfensglet. Han har så langt vært internert.

NRK - 22 nov 22 kl. 13:16

PST vil forlenge fengsling av spionsiktet ved UiT

Den spionsiktede mannen som ble pågrepet ved Universitetet i Tromsø i oktober vil bli begjært fengslet i fire nye uker. Det opplyser PST overfor NRK. Fengslingsmøtet vil finne sted kommende fredag, og det er foreløpig uavklart hvorvidt det blir et fysisk møte eller kontorforretning bak lukkede dører.

Klartale - 30 sep 22 kl. 08:56

PST mener terrorfaren er blitt mindre

Etter tre måneder med høy terrorfare mener Politiets sikkerhets-tjeneste (PST) at det er blitt tryggere igjen. De mener det nå er moderat fare for terror i Norge, som er nivå tre av fire. På det nivået mener PST at det finnes grupper eller personer som «kan ha evne eller vilje til å gjennomføre terror i Norge».

Klartale - 25 okt 22 kl. 13:59

Mistenkt for å være russisk spion

Mandag ble en brasiliansk statsborger pågrepet på vei til jobb. Mannen jobber ved Universitetet i Tromsø. Det skriver kanalen NRK.

NRK - 17 okt 22 kl. 12:37

Mehl: PST kan ta over drone-etterforsking viss det er mistanke om ulovleg etterettning

Det har kome inn mange tips om droner til PST etter at dei gjekk ut å etterlyste det, seier justisminister Emilie Enger Mehl. PST er i tett kontakt med politidistrikta. Det er dei lokale politidistrikta som gjer den innleiiande etterforskinga.

Klartale - 16 sep 22 kl. 15:10

PST vil vite mer fra helsevesenet

PST la fram en ny rapport fredag. Den handlet om ekstremisme og psykiske lidelser. De snakket om samarbeidet med helsetjenestene.

E24 - Igår: 09:45

Økokrim og PST venter mer digital hvitvasking

«Muldyr», nye betalingsaktører og kryptovaluta er i søkelyset i den nasjonale risikovurderingen for hvitvasking og terrorfinansiering fra Økokrim og PST..

NRK - Igår: 09:38

Økokrim og PST advarer i ny risikovurdering

Økokrim og PST advarer om økt kriminalitet utført ved hjelp av digitale verktøy i en ny risikovurdering for hvitvasking og terrorfinansiering. For hvitvasking er trussel- og risikobildet særlig preget av den økte digitaliseringen vi ser både i økonomien og i samfunnet generelt. For hvitvasking er trussel- og risikobildet særlig preget av den økte digitaliseringen vi ser både i økonomien og i samfunnet generelt, heter det i en pressemelding.

VG - 29 nov 22 kl. 05:50

Lovforslag: Høyre vil la PST lagre ytringer på nett

Høyre fremmer nå egne forslag i Stortinget for å gi PST adgang til å masselagre informasjon fra åpne kilder, som kommentarfelt og sosiale medier, og oppbevare det over mange år..

NRK - 29 okt 22 kl. 08:18

PST: Kritisk infrastruktur er allerede kartlagt av Russland

Kritisk infrastruktur i Norge har Russland «i utgangspunktet kontroll på», ifølge PST. De sier droneflyging trolig har en annet formål enn å skaffe informasjon. – Vi tror at veldig mye av den kritiske viktige infrastrukturen i Norge allerede er kartlagt, sier Hedvig Moe, assisterende sjef i Politiets sikkerhetstjeneste (PST), til Aftenposten.

NRK - 27 okt 22 kl. 17:53

Andrej Jakunin holdes foreløpig i varetekt

Andrej Jakunin holdes i varetekt fram til Høyesterett kommer med en avgjørelse PST anker løslatelsen av dronesiktede Andrej Jakunin til Høyesterett. Lagmannsretten går med på å holde Jakunin i varetekt til Høyesterett har behandlet saken. – Kjennelsen vil bli anket og vi ber om oppsettende virkning, sier informasjonsdirektør Martin Bernsen i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) til NTB.

NRK - 27 okt 22 kl. 17:00

PST anker løslatelsen av dronesiktede Jakunin

PST opplyser til NTB at de anker løslatelsen av dronesiktede Andrej Jakunin til Høyesterett. De ber om at han holdes i varetekt til fengslingen er behandlet. – Kjennelsen vil bli anket og vi ber om oppsettende virkning, sier informasjonsdirektør Martin Bernsen i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) til NTB.

NRK - 30 sep 22 kl. 11:13

Tre PST-tilsette stansa med våpen på flyplassen i Kongo

Tre tilsatte frå PST på tenestereise i Kongo blei torsdag stansa på N'djili-flyplassen i Kinshasa og fråtatt våpna dei hadde med seg. PST seier til NRK at dei tre ikkje er arrestert. Dei PST-tilsatte skal ha vore livvakter på eit førebuande besøk til landet i forkant av eit besøk frå Noregs klimaminister Espen Barth-Eide..

NRK - 26 okt 22 kl. 19:16

PST: Den spionmistenkte var i eit forskingsmiljø som samarbeida med Cyberforsvaret

Den brasilianske statsborgaren i 30-åra som er mistenkt for å vera ein russisk spion, har fått tilgang til eit forskingsmiljø som gjev grunn til uro, seier assisterande PST-sjef Hedvig Moe. – Det er delvis fordi det er eit universitet i nordområda, som jo er strategisk viktig, men og fordi han har jobba med mellom anna hybride trugslar, og fordi det miljøet har samarbeida med statlege institusjonar, som mellom anna Cyberforsvaret, seier Moe til NRK. Mannen var tilsett som frivillig forskar ved Universitetet i Tromsø Noregs arktiske universitet (UiT).

NRK - 30 sep 22 kl. 00:17

PST vil ha utvidede metoder for å forebygge sabotasje

Politiets sikkerhetstjeneste ber om bedre verktøy for å kunne forebygge sabotasje i Nordsjøen. Assisterende PST-sjef Hedvig Moe sier at PST i dag ikke har tilstrekkelige midler til å forebygge sabotasje. PST kan i dag forebygge og etterforske terrortrusler ved såkalte «inngripende metoder», som inkluderer telefonavlytting og dataavlesning.

NRK - 25 okt 22 kl. 16:53

PST: Dette er han siktet for

Tidligere i dag ble en mann pågrepet på vei til sin jobb på Universitetet i Tromsø. PST skriver nå på sin Twitter-konto at mannen er mistenkt for overtredelse av strl av strl 121 (ulovlig etterretning som kan skade grunnleggende nasj. interesser) og strl 126b (ulovlig etterretning som kan skade andre staters sikkerhetsinteresser).

NRK - 25 okt 22 kl. 16:53

PST: Pågrepet i Tromsø mistenkt for spionasje

Tidligere i dag ble en mann pågrepet på vei til sin jobb på Universitetet i Tromsø. PST skriver nå på sin Twitter-konto at mannen er mistenkt for overtredelse av straffelovens paragraf 121 (ulovlig etterretning som kan skade grunnleggende nasjonale interesser) og straffelovens paragraf 126b (ulovlig etterretning som kan skade andre staters sikkerhetsinteresser). PST har startet etterforskning på bakgrunn av siktelsen, skriver de videre..

NRK - 25 okt 22 kl. 13:41

Mistenkt russisk spion arrestert i Tromsø

En brasiliansk statsborger ble i går formiddag pågrepet av politi på vei til jobb på Universitet i Tromsø. PST mistenker at han er i Norge under falskt navn og falsk identitet, og at han egentlig er russer og jobber for en av de russiske etterretningstjenestene. PST mener han er en såkalt «illegal», en som bygger seg opp identitet som vanlig borger, mens han i det stille jobber for russisk etterretning.

NRK - 28 sep 22 kl. 13:13

PST justerer ned terrortrusselen i Norge

PST endrer nå terrortrusselnivå fra 4-HØY til 3-MODERAT på PSTs terrortrusselskala, skriver PST i en pressemelding. Terrortrusselskalaen uttrykker den samlede trusselen for all type ideologisk, politisk og religiøst motivert vold i 2022. PSTs trusselvurdering er basert på den informasjonen PST til enhver tid besitter, og vil alltid være beheftet med en viss grad av usikkerhet.

NRK - 21 okt 22 kl. 11:31

Beate Gangås er ny PST-sjef

Beate Gangås (59) er ny sjef for Politiets sikkerhetstjeneste (PST), for en periode på seks år. Hun etterfølger Hans Sverre Sjøvold som fratrådte sin stilling tidligere i år, det skriver regjeringen i en pressemelding. – Regjeringen er fornøyd med at Beate Gangås har tatt på seg oppdraget med å lede PST de neste årene, sier justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl.

NRK - 20 okt 22 kl. 10:23

PST orienterte for lukkede dører

På fylkestinget for Troms og Finnmark torsdag har PST orientert om trusselsituasjonen i fylket. Dette skjedde for lukkede dører i Vadsø. – Fylkestinget er selvfølgelig fri til å la seg orientere, og det er naturlig at det skjer i et lukka møte.

NRK - 15 nov 22 kl. 12:41

Korrupsjonstiltalt 53-åring fikk penger av russer

Den korrupsjonstiltalte norsk-inderen (53) skal ha mottatt mellom 40.000 og 50.000 kroner av en mann PST mener var russisk etterretningsoffiser.

NRK - 19 okt 22 kl. 14:08

PST overtar ansvar for drone-etterforskning

Assisterende PST-sjef Hedvig Moe sier på en pressekonferanse onsdag at etterretningstrusselen fra Russland har vært tydelig til stede i Norge i flere år, men at den nå er forhøyet. PST regner blant annet med mer innbrudd i datanettverk, fordi etteretning er blitt mer vanskelig for Russland..

E24 - 19 okt 22 kl. 13:53

PST regner ikke sabotasjeaksjon som sannsynlig

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) tar over etterforskningen av droneobservasjonene i Norge den siste tiden. Det gjøres for at å sikre en helhetlig etterforskning, forklarer assisterende PST-sjef Hedvig Mo..

Klartale - 19 okt 22 kl. 13:17

Støre sier Norge vil stoppe dronene

– Selvfølgelig er det uakseptabelt at utenlandsk etterretning flyr droner over norske flyplasser og forsvar. Det sa Støre da han talte til landsmøtet i Fagforbundet onsdag.Det er forbudt for russere å fly droner i Norge nå.

NRK - 17 okt 22 kl. 10:43

Politiet venter på anken til drone-siktet russer

Politiet hadde mandag formiddag ennå ikke mottatt den varslede anken fra den 51 år gamle russeren som lørdag ble varetektsfengslet for droneflyging i Norge. – Anken har ikke kommet inn hit. Den blir oversendt til lagmannsretten så fort som mulig.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com