PST

Wednesday, 06 December, 09:34

Nyheter om PST

NRK - 27 nov 23 kl. 22:51

33,6 prosent stemte ved omvalget i Moss

33,6 prosent av de stemmeberettigede mossingene fant veien til stemmeurnene i omvalget. Det opplyser valgansvarlig i Moss kommune Therese Evensen til NRK. Til sammenligning stemte 55,4 prosent ved det ordinære valget, som senere ble kjent ugyldig.

Klartale - 11 sep 23 kl. 13:09

Utenlandsk borger siktet for spionasje i Norge

Politiets sikkerhets-tjeneste (PST) pågrep en utenlandsk mann fredag. Det sier Thomas Blom til nyhetsbyrået NTB. Han er politiadvokat i PST.

NRK - 01 nov 23 kl. 14:31

PST: Trusselen mot jødiske og israelske mål i Norge er skjerpet

– Trusselbildet i Norge vurderes ikke som vesentlig endret som følge av konflikten i Midtøsten, sier leder for kontraterroravdelingen i PST, Lars Lilleby på en pressekonferanse tirsdag. PST vurderer derimot at trusselen mot jødiske og israelske mål i Norge er skjerpet. PST er ikke kjent med at det på dette tidspunkt planlegges terrorangrep mot Norge som følge av konflikten i Midtøsten.

NRK - 28 nov 23 kl. 07:56

PST vil at lærere skal melde fra om mistenkelige elever

Politiets sikkerhetstjeneste ønsker tips fra lærere som mistenker at elever vil begå skoleangrep. – Vi vil at lærere i skolen skal melde fra til oss eller politiet ved en bekymring. Så vil enten vi, eller politiet vurdere denne bekymringen, sier sjef Lars Lilleby for kontraterror i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) i podkasten «Skoleangrep – den nye terroren», skriver Utdanningsnytt.

NRK - 04 nov 23 kl. 10:54

PST sier mistanken mot spionsiktet gjesteforsker er styrket

Over ett år etter pågripelsen av en mulig spion ved Universitetet i Tromsø, nærmer etterforskningen seg slutten. PST sier mistanken mot mannen er styrket. – Vi regner med å være ferdig med den viktigste delen av etterforskningen i løpet av et par måneder, sier politiadvokat Per Niklas Hafsmoe i PST til Khrono.

NRK - 01 nov 23 kl. 11:27

PST legger fram oppdatert trusselvurdering i forbindelse med situasjonen på Gazastripen

PST legger fram en oppdatert trusselvurdering i forbindelse med situasjonen på Gazastripen klokken 14.30 i dag. – PST varsler økt årvåkenhet knyttet til enkelte miljøer, interesser og objekter i Norge, opplyser PST til NTB.

NRK - 04 okt 23 kl. 12:26

Frp vil vurdere å slå sammen PST og E-tjenesten

– Vi har ikke konkludert, men Fremskrittspartiet vil sannsynligvis be om at det vurderes å utrede om Etterretningstjenesten og PST bør slås sammen. Det sier Fremskrittspartiets medlem i kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget, Carl I. Hagen, til NRK.

NRK - 11 okt 23 kl. 12:45

Den yngste av Bærum-søstrene blir løslatt

Den yngste av de to terrorsiktede søstrene fra Bærum blir løslatt fra varetekt. – Den yngste vil bli løslatt før fengslingsmøte i morgen. Den eldste vil bli begjært videre varetektsfengslet, bekrefter kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) til NRK.

NRK - 01 nov 23 kl. 14:31

PST: Øker ikke trusselnivået i Norge

– Trusselbildet i Norge vurderes ikke som vesentlig endret som følge av konflikten i midtøsten, sier PST på en pressekonferanse tirsdag. Tirsdag legger PST frem en oppdatert trusselvurdering som følge av krigen mellom Israel og Hamas. Trusselnivået ligger med det fortsatt på nivå 3 – moderat.

NRK - 06 okt 23 kl. 09:05

Regjeringa føreslår å styrka PST med 72 millionar kroner

Senterpartiet og Arbeidarpartiet føreslår i sitt forslag til neste års statsbudsjett å auka beviglinga til Politiet si sikkerheitsteneste (PST) med 72 millionar kroner. 20 millionar kroner er føreslått å gå til PST si kontraterrorverksemd, medan 52 millionar ønsker dei å bruka til PST å beskytta myndigheitspersonar, skriv Justis- og beredskapsdepartementet i ei pressemelding..

NRK - 29 okt 23 kl. 12:26

PST: - Foreløpig uendret trusselnivå i Norge

Situasjonen i Midtøsten har ikke påvirket trusselnivået her i Norge, opplyser PST. – Vi er ekstra oppmerksomme på at trusselbildet kan bli påvirket her hjemme, sier kommunikasjonsrådgiver Eirik Veum i PST til TV2. – Foreløpig er trusselbildet uendret, sier Veum..

NRK - 21 nov 23 kl. 20:56

Barneombudet blir ny assisterende sjef i PST

Barneombud Inga Bejer Engh (52) blir ny assisterende sjef i PST. Det bekrefter hun overfor Aftenposten tirsdag kveld..

VG - 16 nov 23 kl. 13:24

Utvalget mener PST-sjef kom med misvisende opplysninger i terrorhøring

I et brev til stortingets kontrollkomité skriver Evalueringsutvalget at den gamle PST-sjefen, Roger Berg, kom med nye opplysninger som var ukjent for dem under forrige terrorhøring..

NRK - 09 jun 23 kl. 09:08

Mehl til NTB: Fikk bekreftelse på at PST og politiet er i gang med oppfølgingen

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) sier at hun har fått bekreftelse på at PST og politiet allerede er i gang med å følge opp 25. juni-rapporten. – Vi har hatt et møte.

NRK - 27 jul 23 kl. 20:11

PST etter datatrøbbel: Interne systemer ikke rammet

Torsdag kveld har politiet, PST og flere Schibsted-nettsteder hatt trøbbel med sine nettsider. Nå forsikrer PST om at deres interne systemer ikke er rammet. – PSTs interne nettverk og datasystemer er ikke rammet.

VG - 28 nov 23 kl. 08:10

PST vil at lærere skal melde fra om mistenkelige elever

Politiets sikkerhetstjeneste ønsker tips fra lærere som mistenker at elever vil begå skoleangrep..

NRK - 01 nov 23 kl. 19:06

Støre til trossamfunn: – Alle i Norge skal være trygge

Krigen i Gaza skal ikke antenne konflikter i norske gater, understreker statsminister Jonas Gahr Støre. Onsdag møtte han de ulike trossamfunnene i Norge. Politiets sikkerhetstjeneste (PST) kom onsdag med en ny trusselvurdering i lys av krigen i Midtøsten.

VG - 01 nov 23 kl. 14:36

PST: - Vurderer at trusselen mot jødiske mål i Norge er skjerpet

PST legger frem sin trusselvurdering onsdag..

VG - 01 nov 23 kl. 14:36

PST: – Trusselen mot jødiske og israelske mål i Norge er skjerpet

PST legger frem sin trusselvurdering onsdag..

Dagbladet - 01 nov 23 kl. 14:35

Dette frykter PST

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) øker ikke det generelle trusselnivået, men er bekymret for trusselen mot jødiske og israelske mål i Norge..

VG - 01 nov 23 kl. 14:36

PST: – Trusselen mot jødiske og israelske mål i Norge er skjerpet

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) vurderer det generelle trusselnivået i Norge som uendret..

Aftenposten - 25 nov 23 kl. 20:06

Politimannen ble ført inn til PST. Så startet utspørringen.

Amerikanerne hadde funnet noe hos en terrormistenkt..

Klartale - 24 nov 23 kl. 13:12

Regjeringen vil gi mer penger til politi og forsvar

Regjeringen vil gi 900 millioner kroner mer til Forsvaret. Årsaken er at ting er blitt dyrere. – Vi mener det er rett prioritering å kompensere for større utgifter.

NRK - 24 nov 23 kl. 11:41

Regjeringen oppdaterer budsjettet: 1,6 milliarder kroner mer til politi og forsvar

Regjeringen øker bevilgningene til politiet og forsvaret for å få budsjettene til å gå opp. Dyrtiden er årsaken. Totalt vil regjeringen øke bevilgningene til Forsvaret med 900 millioner kroner for å dekke økte kostnader og opprettholde driften.

Aftenposten - 21 nov 23 kl. 22:04

Politimannen lå an til å bli ansatt i PST. Så kom en e-post fra Oslo.

Mener han fikk pålegg om å gi ansettelsesrådet uriktige opplysninger..

Dagbladet - 21 nov 23 kl. 21:02

Får PST-toppjobb

Inga Bejer Engh blir assisterende sjef i Politiets sikkerhetstjeneste..

NRK - 26 okt 23 kl. 17:20

Den andre IS-søsteren løslatt i dag

Det skriver politiadvokat Terje Nedrebø Michelsen fra PST i en uttalelse. «Påtalemyndigheten vil ikke begjære forlengelse av varetektsfengslingen av den andre siktede i etterforskningen av søstrene som er siktet for terrordeltakelse i Syria.» Dette betyr at den siste av de to søstrene ble løslatt fra varetekt i dag.

NRK - 29 sep 23 kl. 16:15

Tidligere PST-sjef beklager til 25. juni-ofrene

Tidligere PST-sjef Roger Berg «stiller seg helhjertet bak» PST-sjef Beate Gangås' beklagelse for PSTs innsats i forkant av angrepet i Oslo 25. juni. Det sier han i en høring i kontroll- og konstitusjonskomiteen fredag.

NRK - 08 aug 23 kl. 10:41

PST: Russisk etterretning har vært til stede på Arendalsuka i ti år

Russiske etterretningsoffiserer har vært til stede under Arendalsuka i ti år, opplyser PST til NTB. I forkant av Arendalsuka, som starter neste uke, opplyser Politiets sikkerhetstjeneste (PST) at de i år for første gang vil vært åpent til stede. Arrangementet som samler mange tusen mennesker knyttet til politikk, samfunnsliv og næringsinteresser er åpenbart mål for utenlandsk etterretning, får NTB opplyst fra PST tirsdag.

NRK - 24 okt 23 kl. 13:33

Terrorsiktet storesøster blir trolig løslatt denne uka

Den 29 år gamle kvinnen som er siktet for deltagelse i terrororganisasjonen IS, løslates trolig denne uka. PST har fått medhold i at kvinnen kan sitte i varetekt frem til torsdag, men vil trolig ikke be om at hun holdes i varetekt ytterligere. – Slik det ser ut nå, vil det ikke bli bedt om forlenget varetektsfengsling, sier seniorrådgiver i PST, Eirik Veum til NRK.

Aftenposten - 16 nov 23 kl. 19:38

PST advarte om ulovlig kartlegging og mulig sabotasje av jernbanenettet

Oppfordrer lokførere og konduktører til økt årvåkenhet..

VG - 18 okt 23 kl. 19:18

PST følger ekstra med på trusselsituasjonen mot svensker

Angrepet i Brussel aktualiserer svensker som mål i Norge, sier terrorekspert Kai Roger Bastesen i PST til VG..

NRK - 10 nov 23 kl. 11:16

Bollestad dypt bekymret for jødehat

KrF-leder Olaug Bollestad tok i sin tale til partiets landsmøte i dag til orde for en ny handlingsplan mot antisemittisme. – Jeg er dypt bekymret for tryggheten til både jødiske nordmenn og jøder i verden. PST melder om en skjerpet trussel mot jødiske mål og ikke minst mot jødiske personer, sa hun i talen.

E24 - 09 nov 23 kl. 10:33

Advarer norske bedrifter: Ser tydelig økning

Russiske virksomheter jobber iherdig for å ta del i internasjonal handel. Norske virksomheter risikerer å gå i fellen, sier jurist og revisorveteran Gunnar Holm Ringen. Og PST har registrert at våpenteknologi er særlig utsatt..

NRK - 11 okt 23 kl. 12:44

VG: Løslater terrorsiktet Syria-søster

Det er Politiets sikkerhetstjeneste (PST) som bekrefter dette til VG. – Den yngste av de to søstrene vil bli løslatt før fengslingsmøtet i morgen, mens den eldste vil bli begjært fortsatt varetektsfengslet, sier kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken i PST til VG..

NRK - 25 jul 23 kl. 12:59

Vurderer forhøyet terrornivå i Sverige – PST følger med

Svenske Säkerhetspolisen (Säpo) vurderer om de skal heve trusselnivået for terror etter den siste tids koranbrenninger. Det erfarer Expressen. Ifølge avisas opplysninger skal politiet nå ha fått ordre om å bære automatvåpen i Stockholm sentrum for å raskt kunne svare på et eventuelt terrorangrep.

NRK - 13 sep 23 kl. 19:26

Spionasjesiktet ferdig med første avhør: – Ønsket å forklare seg

Første avhør med den spionasjesiktede 25-åringen er gjennomført, bekrefter både PST og mannens forsvarer, Aase Karine Sigmond, til NRK. – Grunnen til at han ønsket å forklare seg er at han ønsker at politiet skal få informasjon fra han, sånn at politiet kan etterforske saken og avgjøre mistankegrunnlaget. Han erkjenner ikke straffskyld i forhold til den siktelsen som er tatt ut.

NRK - 12 sep 23 kl. 17:01

PST om spionasjesiktet: Trenger ikke være en stat som står bak

PST mener det ikke må være en statlig aktør som står bak, etter at en 25 år gammel mann på søndag ble fengslet for å ha drevet med avlytting i blant annet Regjeringskvartalet. Det opplyser sikkerhetstjenesten til NRK. – Vi må ha flere hypoteser åpne i slike saker.

NRK - 11 sep 23 kl. 16:39

PST utelukkar ikkje at fleire kan bli gripne i spionsak

PST utelukkar ikkje at fleire kan bli gripne i saka der ein 25 år gammal student er sikta og fengsla for spionasje i Oslo. Det opplyser kommunikasjonsrådgjevar Eirik Veum i PST til NRK..

NRK - 16 aug 23 kl. 10:14

PST ber om fire nye ukers varetektsfengsling for spionsiktet gjesteforsker

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) vil onsdag be om at den spionsiktede gjesteforskeren fra Russland skal varetektsfengsles i fire nye uker. Det opplyser seniorrådgiver Martin Bernsen i PST til NTB. Mannen fremstilles for ny fengsling onsdag.

Dagbladet - 01 nov 23 kl. 14:35

Skjerpet trusselnivå mot jøder i Norge

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) øker ikke trusselnivet, men advarer mot økt trusselnivå mot jødiske og israelske mål i Norge..

NRK - 31 okt 23 kl. 11:58

Kommunalministeren reagerer på trugsmål mot norske jødar

Kommunal- og distriktsminister Erling Sande (Sp) reagerer på meldingar om at norske jødar har blitt truga. – På vegner av regjeringa vil eg gjere det heilt klar at antisemittiske ytringar og trugande hendingar retta mot jødiske nordmenn og heimane deira er fullstendig uakseptabelt, seier han til NTB. Departementet seier også at PST følger med på situasjonen i Midtausten, og vil oppdatere trusselvurderinga dersom det blir naudsynt.

VG - 02 okt 23 kl. 14:10

Opplysninger til VG: PST sa nei til E-tjenesten før terroren

E-tjenesten ville ha hjelp fra samarbeidende tjenester i utlandet til å følge med på Bhatti som var i Pakistan. De fikk nei til å dele PST-informasjon..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com