MDG

Sunday, 14 August, 11:03

Nyheter om MDG

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - Igår: 12:13

MDG krever at Freya får leve

Etter at det ble kjent at Fiskeridirektoratet vurderer å avlive Freya, krever MDG at myndighetene finner en løsning som innebærer at hvalrossen får leve, det melder NTB. Myndighetenes anbefaling er at man bør holde seg unna hvalrossen for å unngå at den blir stresset, men fordi publikum ikke følger anbefalingene, har Fiskeridirektoratet sagt at det kan det bli aktuelt å avlive Freya. – Det er vanvittig at vi diskuterer å avlive naturen når den blir ubeleilig for oss, sier MDG-nestleder Ingrid Liland til NTB..

NRK - 29 maj 22 kl. 08:42

MDG-politikere kjemper om ordførervervet i Oslo

Etter åtte år er det på tide at MDG overtar ordførervervet i Oslo fra SV, mener MDGs Rauand Ismail og Tom Kristian Berger. Begge melder seg til jobben. – Jeg er så glad i byen min at jeg kunne tenke meg å være ordfører, hvis partiet mitt og velgerne vil det, sier Ismail til Aftenposten.

VG - Igår: 12:09

MDG krever at Freya får leve – mener fiskeriministeren må på banen

Etter at det ble kjent at Fiskeridirektoratet vurderer å avlive Freya, krever MDG at myndighetene finner en løsning som innebærer at hvalrossen får leve..

NRK - 12 jun 22 kl. 16:36

MDG og Venstre reagerer på Frp og KrF-utspill

Miljøpartiet De Grønne og Venstre reagerer på at Frp og KrF har tatt til orde for at politiet må få ransake rusmistenkte. Det har aldri vært lov, påpeker MDG. Rusavhengige som blir tatt med narkotika til eget bruk, skal få behandling som straffereduksjon, har Høyesterett slått fast.

VG - 30 minutter siden

Ut mot partier som vil stoppe strømeksport

Flere partier vil kutte strømeksporten til utlandet på grunn av strømkrisen. MDG-nestleder Arild Hermstad mener stopp i eksporten ville vært usolidarisk mot et Europa i krise..

NRK - 06 jul 22 kl. 13:37

MDG-nestleiar om EU sitt gassvedtak: – Uheldig signal

Eit fleirtal av medlemmane i EU-parlamentet godkjende å halde fram med å stemple gass og kjernekraft som berekraftige investeringar. – Her har Noreg saman med kolavhengige land i Europa pressa på for å godkjenne gass, og dermed påverke EU i feil retning. Det sender eit uheldig signal frå EU, og kan bety at det vil bli vanskelegare for EU å nå sine klimamål, seier nestleiar i MDG, Arild Hermstad.

NRK - 04 aug 22 kl. 03:50

Få offentlige toaletter i Oslo

Oslo kommer dårligst ut i en kartlegging av offentlige toaletter i utvalgte nordeuropeiske hovedsteder. København har en dekning som er ti ganger så god. Det er Aftenposten som har gjennomført kartleggingen.

NRK - 28 maj 22 kl. 07:37

MDG og Venstre går sammen for å redde Fornebubanen

Fornebubanen går en usikker framtid i møte. Nå har Miljøpartiet de grønne (MDG) og Venstre gått sammen om et utspill i forsøk på å redde den, skriver Aftenposten. Der kommer de med en appell til Ap, SV og regjeringa om å fortsette bygginga av T-banestrekninga.

VG - 29 jul 22 kl. 14:49

– Det er uakseptabelt at politifolk bruker sine stillinger på denne måten

Elementer i politiet prøver å sverte riksadvokaten, og politidirektøren har «null kontroll i egne rekker», mener nestlederen til Miljøpartiet de grønne (MDG)..

NRK - 24 maj 22 kl. 00:55

MDG i Oslo vil ha Fornebubanen

Oslo MDGs bystyregruppe vedtok mandag kveld enstemmig at de ønsker å bygge ferdig Fornebubanen, i tråd med enigheten i Oslopakke 3. Etter at det ble kjent at kostnadsoverskridelsen for Fornebubanen kommer opp i hele 4,5 milliarder kroner, har flere partitopper ymtet frampå om å skrote hele prosjektet, noe som har vakt sterke reaksjoner fra så vidt forskjellige partier som MDG og Høyre. Den reforhandlede avtalen om Oslopakke 3, som inkluderte et vedtak om bompengefinansiering fra april, forutsetter et vedtak i bystyret i Oslo og fylkestinget i Viken, melder NTB.

Dagbladet - 24 jul 22 kl. 08:13

- Må være en vekker

Stortingsrepresentant Rasmus Hansson (MDG) mener at hetebølgen som rammer Europa må være en vekker for folk og regjering. Regjeringen advarer om framtida for Norge..

NRK - 10 maj 22 kl. 12:54

MDG-topp advarer byrådskolleger

MDGs gruppeleder i Oslo bystyre, Eivind Trædal, advarer de andre byrådspartiene mot å skrote Fornebubanen. Gruppelederne til Arbeiderpartiet og SV sa til Avisa Oslo og Nettavisen i går at de ikke utelukket at partiene vil gå inn for å stoppe utbyggingen. – Det vil være en tragedie hvis vi kutter et kjempeviktig kollektivprosjekt i Oslo-regionen, og det bygges en motorvei til 60 milliarder langs mye av den samme traseen som øker trafikken inn til Oslo, sier Trædal.

Klartale - 10 jun 22 kl. 13:13

Stortinget skal flagge med regnbueflagget

For ett år siden endret Stortinget en lov om flagg. Det gjør det mulig for kommuner å flagge med regnbueflagg på alle kommunale flaggstenger. Derfor skal Stortinget også nå flagge under Oslo-Pride.

Aftenposten - 11 jul 22 kl. 13:24

Kanskje kan MDG-nestoren takke en kikkert for at han lever

Kanskje kan De Grønne-nestoren Rasmus Hansson takke en kikkert for at han ennå lever..

NRK - 07 maj 22 kl. 13:28

MDGs landsmøte stemmer for å løfte EU-debatt

Et stort flertall på MDGs landsmøte har stemt for at Norge må ta stilling til om det skal søkes medlemskap i EU. MDG skal nå jobbe aktivt for å løfte denne debatten, fastslås det i vedtaket. Slik lyder vedtaket i sin helhet: «MDG mener den helt nye sikkerhetspolitiske situasjonen i Europa som følge av krigen i Ukraina, sammen med den stadig mer akutte klima- og naturkrisen, hensyn til jobber i Norge, og internasjonal solidaritet, tilsier at Norge nå må ta stilling til om vi skal søke medlemskap i EU.

NRK - 01 jun 22 kl. 13:23

3 milliarder allerede brukt

Det har allerede påløpt kostnader til Fornebubanen på 3 milliarder kroner. Det opplyste miljø- og samferdselsbyråd Sirin Stav (MDG) i bystyrets samferdsels- og miljøutvalg i dag. Dessuten har Fornebubanen inngått avtaler som forpiikter dem å betale ytterligere 1,4 milliarder kroner.

NRK - 29 apr 22 kl. 02:00

Ap faller i Oslo, MDG på vippen

Byrådsleder Raymond Johansen og Arbeiderpartiet får bare støtte fra 17,6 prosent i en ny Oslo-måling for Aftenposten. MDG får 12,9 prosent og ligger på vippen mellom de rødgrønne og de borgerlige. Høyre er Oslos største parti med en oppslutning på 29,5 prosent.

Aftenposten - 29 maj 22 kl. 07:38

MDG vurderer å be om ordførervervet. 22-åringen er en av flere som vil stille som kandidat.

I åtte har MDG latt SV få ordføreren i Oslo. Nå bør partiet selv overta den gjeve posisjonen, mener Rauand Ismail og Tom….

NRK - 25 maj 22 kl. 17:34

Byrådet i Oslo vil ha lavere fartsgrenser

Nå ber de staten om lov til å innføre en rekke endringer på veiene i Oslo, også på E6 og E18. Det skriver Aftenposten. Miljø- og samferdselsbyråd Sirin Stav (MDG) har sendt brev til samferdselsministeren hvor hun ber om at Statens vegvesen gir kommunen lov til å gjøre flere endringer.

Klartale - 24 jun 22 kl. 11:00

Forslaget skal forby homoterapi

Homoterapi blir også kalt «konverterings-terapi». Det er behandlinger med mål om å endre personers seksuelle orientering. Det er en omstridt behandling.

Klartale - 23 jun 22 kl. 14:00

Partier mener det er regjeringen sin feil at renta blir høyere

Torsdag satte Norges Bank opp styringsrenta til 1,25 prosent. Det er den fjerde økningen siden september. Flere av opposisjons-partiene mener regjeringa må ta skylda.

VG - 22 jun 22 kl. 23:17

Ber Stortinget punge ut og få pendlerboligsaken ut av verden

Skatteetaten mener Stortinget skylder 1,3 millioner kroner. Presidentskapet har lovet å betale, men først når vedtaket er endelig. Rødt og MDG ber dem bla opp sporenstreks..

VG - 21 maj 22 kl. 11:26

MDG om førerkort-inndragning: - Krever at «livstid» skal være livstid

Personer som dømmes til inndragning av førerkortet «på livstid» kan søke om å få det tilbake etter fem år. Nå vil Miljøpartiet De Grønne (MDG) at man faktisk kan dømme farlige bilister til livsvarig inndragning av førerkortet..

Aftenposten - 19 maj 22 kl. 21:42

Splittelse i byrådet – MDG vil utsette nytt opptak til videregående skole

Oslo MDG mener avgjørelsen om et omstridt nytt opptak for videregående skole må vente til etter valget..

NRK - 18 maj 22 kl. 15:28

Stortingsrepresentanter ber britene ikke utlevere Assange

Åtte stortingsrepresentanter har skrevet brev til Storbritannias innenriksminister Priti Patel og ber henne om ikke å utlevere Julian Assange til USA. Stortingsrepresentantene fra Rødt, SV, MDG og Sp advarer mot følgene en utlevering av WikiLeaks-grunnleggeren kan få for pressefriheten i verden. – Beslutningen du nå er i ferd med å ta på vegne av den britiske regjeringen, er ytterst viktig ikke bare for ditt eget land, men også for Europa og resten av verden, heter det i brevet.

NRK - 15 jun 22 kl. 06:39

Oslo utelukker bompengekutt

Grunneierne har sagt ja til å ta en større del av regningen for Fornebubanen. Byrådet vil ikke kutte i regningen for bilistene av den grunn. – Det har ikke vært diskutert engang, sier Sirin Stav (MDG), byråd for miljø og samferdsel..

NRK - 14 jun 22 kl. 13:40

Ruter fastholder rutekutt

Det blir fortsatt kutt i busstilbudet på Romerike, i Follo og i Asker og Bærum fra 4. juli selv om det kommer mer penger til kollektivtrafikken i revidert nasjonalbudsjett. Det blir også færre avganger på Slemmestad-båten.

Aftenposten - 13 maj 22 kl. 06:38

Forslag til nytt MDG-program: Her blir det ulovlig med fossilbiler

Slik vil Oslo MDG kapre velgere til neste valg: Forby bensin- og dieselbiler i hele indre by og gjøre det vanskeligere….

NRK - 12 maj 22 kl. 10:20

MDG: – Skrot hele Ring 1

Regjeringens forslag om å kutte kostnadene til nytt regjeringskvartal og til ny Ring 1 under kvartalet, må føre til at hele veien blir skrotet. Det mener MDG. – Det koster over 3 milliarder kroner for knappe 400 meter vei.

VG - 12 jun 22 kl. 13:55

Reagerer på at Frp og KrF mener politiet må få ransake rusbrukere

Miljøpartiet De Grønne og Venstre reagerer på at Frp og KrF har tatt til orde for at politiet må få ransake rusmistenkte. Det har aldri vært lov, påpeker MDG..

Aftenposten - 09 jun 22 kl. 11:45

MDG sto med skilt og heiet på syklistene. Jeg ble skikkelig provosert.

Jeg vil ikke ha et heiakor fordi jeg sykler. Jeg vil ha en by der jeg kan sykle trygt..

VG - 09 jun 22 kl. 09:38

Raser mot kutt til senter mot spiseforstyrrelser: – Kan redde liv og helse

KrF, MDG, Høyre, Frp og Norges største ungdomsråd mener helseministeren ikke tar arbeidet med å forebygge spiseforstyrrelser nok på alvor..

VG - 08 maj 22 kl. 16:38

MDG skal bredde ut: Ikke et ensaksparti

FORNEBU (VG) MDG vil ha troverdighet på andre saker enn klima og miljø. Nå skal velgerne få se hvor smarte de er..

NRK - 08 maj 22 kl. 10:35

Une Bastholm gjenvalgt som partileder i MDG

MDGs landsmøte ga Une Bastholm fornyet tillit som partileder. – Jeg gleder meg. Men jeg er også forberedt på de tøffe takene og de lange dagene, sa Bastholm i sin valgtale.

NRK - 08 maj 22 kl. 10:30

MDG vil innføre kastelov for klær

Under partiets landsmøte vedtok MDG en ny resolusjon for tekstilindustrien. Partiet ønsker å utrede en kastelov for tekstilbransjen for å redusere svinn i klesindustrien. I tillegg vil partiet få levetidsmerking på klesplagg, med garantier og reparasjonsrett dersom plagget går i stykker før forventet levetid..

Aftenposten - 06 apr 22 kl. 14:00

Før valget ville MDG felle Erna Solbergs regjering. Nå får Høyre klimaros fra MDG-profil.

I fjor ville MDG felle Erna Solberg og styre med Ap. Nå roser Rasmus Hansson Høyres klimapolitikk som «nytenkende og….

NRK - 08 jun 22 kl. 11:50

SV sier nei til jordbruksavtalen

Regjeringspartiene Arbeiderpartiet og Senterpartiet må henvende seg til høyresiden for å få flertall for årets jordbruksavtale. Det er klart etter at Storingets næringskomité onsdag avga innstilling uten flertall. Regjeringens foretrukne budsjettpartner SV mener avtalen er for svak på flere punkter og hevder den dessuten bryter med regjeringsplattformen.

NRK - 07 maj 22 kl. 14:33

MDG støtter kjernekraft i utlandet

For å fortrenge fossil industri, går MDG inn for at Norge skal tilby finansiering av kjernekraft i andre land. Dette ble klart etter voteringen på MDGs landsmøte lørdag. Forslaget om utredninger av kjernekraft på norsk jord ble derimot stemt ned, der flertallet av partiet vil fokusere på fornybar energi som allerede eksisterer i Norge..

NRK - 07 jun 22 kl. 22:45

Ny måling gir SV 10 prosent

SV får en oppslutning på 10 prosent på junimålingen fra TV 2. SV er dermed klart større enn Senterpartiet, som får 7,7 prosent. Arbeiderpartiet får 21,8 prosent.

VG - 07 maj 22 kl. 11:19

MDG: Krever innsyn i regjeringens oljetillatelser

– Det haster å få en avklaring, sier partileder Une Bastholm (MDG)..

NRK - 07 maj 22 kl. 09:21

Ny vending i MDGs EU-standpunkt

Debatten om en folkeavstemning om EU-medlemskap har splittet MDG, som denne helgen er samlet på landsmøte. Programkomiteen kom opprinnelig med forslag om at det skulle arrangeres en folkeavstemning om EU-medlemskap, men etter en heftig debatt fredag, skroter nå partitoppene sitt tidligere forslag. – MDG skal nå løfte debatten om EU-debatten fremover og ha en aktiv rolle i dette, sier Lan Marie Bergh, og understreker at de nå har kommet frem til en kompromiss, etter at deler av partiet følte seg forbigått med det tidligere forslaget..

NRK - 07 maj 22 kl. 09:21

Ny vending i MDGs EU-spørsmål

Debatten om en folkeavstemning om EU-medlemskap har splittet MDG, som denne helgen er samlet på landsmøte. Programkomiteen kom opprinnelig med forslag om at det skulle arrangeres en folkeavstemning om EU-medlemskap, men etter en heftig debatt fredag, skroter nå partitoppene sitt tidligere forslag. – MDG skal nå løfte debatten om EU-debatten fremover og ha en aktiv rolle i dette, sier MDGs Lan Marie Bergh, og understreker at de nå har kommet frem til en kompromiss.

NRK - 07 jun 22 kl. 17:37

Krever svar om regjeringens Ukraina-håndtering

Kontrollkomiteen på Stortinget ber regjeringen gjøre rede for bistanden Norge har gitt til Ukraina. Inntrykket hittil er lite tillitvekkende, mener Høyre. Et flertall i kontrollkomiteen har sendt et brev for å be regjeringen om svar, skriver VG.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com