MDG

Thursday, 09 February, 03:07

Nyheter om MDG

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 14 dec 22 kl. 08:44

Tidligere MDG-topp trekker seg fra politikken

Tidligere nestleder i MDG, Kriss Rokkan Iversen, trekker seg fra politikken av hensyn til familien. Iversen sier til iHarstad at livssituasjonen ikke er forenlig med politisk arbeid, verken på fylkesnivå eller lokalt nivå. – Jeg har en livssituasjon som ikke er forenelig med politisk arbeid på fylkesnivå, den neste perioden.

NRK - 02 jan 23 kl. 19:14

Ny dommer tar over ulvesak etter habilitetsspørsmål

Dommeren som før jul behandlet en ulvesak i Oslo tingrett, har hatt verv i MDG. Etter spørsmål om hans habilitet, skal en annen dommer behandle saken videre. – I etterkant av kjennelsen som ble avsagt 27.

NRK - 31 jan 23 kl. 10:02

Lan Marie Berg nominerer Greta Thunberg til Nobels fredspris

Stortingsrepresentant for MDG, Lan Marie Berg, nominerer to klimaaktivister til Nobels fredspris. MDG-profilen har nominert svenske Greta Thunberg og Vanessa Nakate fra Uganda. Hun sier de to taler på vegne av en hel generasjon.

NRK - 28 sep 22 kl. 20:10

Rauand Ismail vil bli MDG-ordfører i Oslo

Rauand Ismail (23) fra Grünerløkka er foreslått som ordførerkandidat for Miljøpartiet De Grønne i Oslo ved neste års kommunevalg. Han er i dag kultur- og utdanningspolitisk talsperson i Oslo bystyre. – Vi mener det er naturlig at Oslo MDG stiller med en ordfører når dagens ordfører Marianne Borgen (SV) ikke tar gjenvalg og Oslo dermed skal ha en ny ordfører, skriver nominasjonskomiteen i sin begrunnelse.

NRK - 28 sep 22 kl. 20:10

Rauand (23) vil bli MDG-ordfører i Oslo

Rauand Ismail (23) fra Grünerløkka er foreslått som ordførerkandidat for Miljøpartiet De Grønne i Oslo ved neste års kommunevalg. Han er i dag kultur- og utdanningspolitisk talsperson i Oslo bystyre. – Det vil være en stor ære å få være ordførerkandidaten til Oslo MDG.

E24 - 19 jan 23 kl. 15:40

MDG vil stoppe torskeoppdrett – Høyre ønsker mer «trøkk»

Torsken topper fjorårets rømningsstatistikk. Samtidig ivrer Høyre for økt torskeoppdrett. MDG vil derimot bremse og SV frykter en potensiell nasjonal katastrofe..

NRK - 13 jan 23 kl. 16:05

Vil skrinlegge E18-prosjekt

Byrådsleder Raymond Johanser ber regjeringen legge planene om E18 i Sandvika på is. Han sier til Avisa Oslo pengene kan brukes til andre prosjekter, enn en motorvei Oslo ikke vil ha. I dag ble det kjent at ny E18 mellom Ramstadsletta og Nesbru blir tre milliarder kroner dyrere enn antatt.

NRK - 09 nov 22 kl. 04:08

MDG vil gi ekstra oljemilliarder til bistand

Norge tjener godt på de økte olje- og gassprisene i Europa, og 900 ekstra milliarder har strømmet inn i oljefondet. MDG vil bruke samtlige til mer bistand. Allerede i vår fremmet MDG forslag om et solidaritetsfond for å gjenoppbygge Ukraina, avlaste Europa og hjelpe fattige land som rammes av økte matvare- og energipriser.

NRK - 16 timer siden

Skjønner Oslos Ring 1-bekymring

Samferdselsdepartementet avviser ikke at de vil betale mer for tiltak for å begrense ulempene når Ring 1 stenger i tre år, slik Oslo kommune krever. Det vil bli mer trafikk, mer kø og større fare for ulykker i bygatene når Ring 1 skal terrorsikres og senkes i forbindelse med nytt regjeringskvartal. Oslos samferdselsbyråd Sirin Stav (MDG) mener staten løper fra ansvaret for problemene de statlige byggeprosjektene påfører byen.

NRK - Igår: 20:19

Mener staten løper fra ansvaret

Oslos samferdselsbyråd Sirin Stav (MDG) er skuffet og overrasket over at staten vil la Oslo kommune betale for å begrense ulempene når Ring 1 stenger. Riksveien skal senkes og terrorsikres under det nye regjeringskvartalet og vil være stengt i tre år. En trafikkanalyse viser at det vil føre til mer trafikk og kø og større fare for ulykker i Oslos gater.

Aftenposten - 03 jan 23 kl. 22:04

MDG-byråd ga medieråd i bitter nabolagsfeide

To småhusgater på Grefsen i Oslo krangler om en sykkelvei. Byråd Sirin Stav (MDG) ga aksjonister fra den ene gaten råd….

NRK - 03 jan 23 kl. 14:34

MDG ber Nygård redegjøre for Follobanen

– Vi mener Nygård må komme til Stortinget og redegjøre for hva regjeringen nå gjør i saken som eier av Bane Nor og VY. Vi trenger svar på hvor feilen ligger og når folk kan forvente at banen er i drift, sier MDG-leder Arild Hermstad i en pressemelding. Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) har innkalt ledelsen i Bane Nor, Jernbanedirektoratet og Statens jernbanetilsyn til et møte tirsdag 3.

NRK - 01 feb 23 kl. 15:04

Fire stortingsparti krev asylbarn-granskning

MDG, SV, Raudt og KrF står saman om eit ferskt representantforslag til Stortinget. Dei krev at regjeringa granskar korleis hundrevis av einslege mindreårige asylsøkarar har forsvunne sidan 2015 og sjeldan blir leita etter, slik NRK avslørte i desember. Partia peikar på at ulike FN-organ har kritisert Noreg for dette i fleire år, og at organisasjonar tett på asylbarn åtvarar om at dei er utsett for kriminalitet, prostitusjon og menneskehandel..

NRK - 30 nov 22 kl. 17:58

Oslo MDG vil legalisere cannabis

MDG åpner for legalisering av cannabis i Oslo. Det sier gruppeleder i Oslo MDG, Eivind Trædal til Dagsavisen. Partiet har fullført sitt andre utkast til osloprogram, og under cannabis-seksjonen skriver de at lokal legalisering av cannabis vil være med å bekjempe kriminaliteten.

NRK - 31 jan 23 kl. 04:20

Matministeren går imot et eget dyretilsyn

Landbruks– og matminister Sandra Borch (Sp) vil ikke flytte ansvaret for dyrevelferd til et eget dyretilsyn. Miljøpartiet De Grønne (MDG) krever at ansvaret for dyrevelferd må flyttes vekk fra Mattilsynet, skriver Nationen. Partiet mener et eget dyretilsyn vil være mer uavhengig.

VG - 30 dec 22 kl. 08:05

MDG vil gjøre fyrverkeriforbudet nasjonalt: – Vi mener at tiden er overmoden

I Oslo har MDG-byråden forbudt fyrverkeri i bykjernen. Men partiet vil gå enda lengre: De vil forby all privat oppskytning av fyrverkeri i hele Norge..

VG - 25 jan 23 kl. 11:04

Tollregler forhindrer cruiseskip i å donere mat: – Forferdelig

Norske tollregler kan ikke stå i veien for at cruiseskip kan gi bort matoverskudd, mener MDG og Frp. – Tungrodd byråkrati, raser Rasmus Hansson..

NRK - 24 jan 23 kl. 12:39

Foreslår nullutslippssone innenfor ring 2

Bymiljøetaten i Oslo anbefaler å gjøre hele området innenfor ring 2 til nullutslippssone for veitrafikk fra 2025. Forbudet mot å kjøre bensin- og dieselbiler i området foreslås innført for varebiler og tungtransport fra 2025, og for personbiler fra 2027. Folk som bor i sonen anbefales å få fritak fra forbudet fram til 2030.

NRK - 24 jan 23 kl. 12:39

Nullutslippssone i Oslo tidligst fra 2025

Bymiljøetaten i Oslo anbefaler å gjøre hele området innenfor ring 2 til nullutslippssone for veitrafikk. De mener dette kan skje tidligst fra 2025. Forbudet mot å kjøre bensin- og dieselbiler i området foreslås innført først for varebiler og tungtransport, deretter for personbiler to år senere.

NRK - 20 dec 22 kl. 18:16

Ap avslutter året med bunnotering

Arbeiderpartiet har sunket på målingene hver måned siden i vår. I desember ender det med 17,8 prosent i gjennomsnitt, ifølge nettstedet Poll of polls. Senterpartiet får 5,4 prosent, nær stabilt fra november.

NRK - 19 dec 22 kl. 10:28

MDG: – Mye som gir håp

– Selv om denne avtalen ikke er perfekt er det mye her som gir meg håp om at vi skal klare å begrense naturkrisen og gjenoppbygge økosystemene vi er helt avhengige av. Kjernen i avtalen er at vi skal slutte å ødelegge natur og begynne å bygge opp en igjen økosystemene og dyrelivet, sier Arild Hermstad i MDG..

NRK - 15 dec 22 kl. 18:06

MDG legger ned på Svalbard

MDG på Svalbard klarer ikke å stille liste på grunn av nye valgregler som utelukker utenlandske statsborgere, og legger ned. De nye valgreglene for Svalbard gjør at flere partier sliter med å fylle listene foran lokalvalget neste høst. Reglene innebærer at en utenlandske statsborger må ha bodd i en norsk fastlandskommune i tre år før vedkommende får delta i lokaldemokratiet..

NRK - 12 jan 23 kl. 10:02

Vil ha lavere fart i Oslo

Bymiljøetaten i Oslo skal i løpet av året gå gjennom alle 50-soner på kommunale veier for å se hvor fartsgrensen bør bli lavere. Det opplyser byrådet i forbindelse med at Høyre fremmer forslag i bystyret om 30-sone overalt innenfor Ring 2 og i boligområder i ytre by. Miljø- og samferdselsbyråd Sirin Stav (MDG) skriver at hun vil ha lavest mulig fart over hele byen.

NRK - 07 jan 23 kl. 17:57

Mattilsynet anbefaler ikke ID-merking av katter

Mattilsynet anbefaler ikke obligatorisk ID-merking av katter. Tilsynet mener blant annet at dette ikke har noen effekt på katter som allerede er hjemløse. Venstre, MDG og flere dyrevernsorganisasjoner mener norske myndigheter bør følge svenskene, som fra nyttår innførte obligatorisk merking av alle katter.

NRK - 06 jan 23 kl. 09:57

Noah anker kjennelsen om dommers habilitet

Dyrevernsorganisasjonen Noah anker habilitetsspørsmålet før rettsmøtet om ulvejakten mandag. Dommeren i saken ble byttet ut etter innsigelser fra regjeringen, som påpekte at dommeren tidligere hadde vært lokalleder i MDG. Den nye dommeren møtte innsigelser fra dyrevernsorganisasjonene, men Oslo tingrett har konkludert med at tingrettsdommeren er habil.

NRK - 05 jan 23 kl. 12:52

Krangler om dommere i ulverettsak

Habiliteten til to dommere har blitt vurdert i forkant av mandagens rettssak om ulvejakta. En dommer trakk seg etter innsigelser fra regjeringen, som påpekte at dommeren tidligere har vært lokallagleder i MDG. Den nye dommeren møtte motstand fra dyrevernorganisasjonene, fordi han eller hun var involvert i en tidligere sak som endte med at alle ulvene ble felt.

NRK - 04 jan 23 kl. 03:45

Byråd ga medieråd om hvordan sykkelveimotstandere kunne svertes

To småhusgater på Grefsen i Oslo krangler om en sykkelvei. Byråd Sirin Stav (MDG) ga en aksjonsgruppe råd om hvordan de kunne sverte den andre aksjonsgruppen. Sirin Stav innrømmer at hun brukte en «uheldig formulering», men avviser overfor Aftenposten at hun ga råd om å sverte motparten.

Aftenposten - 03 jan 23 kl. 22:04

Byråd ga medieråd om hvordan sykkelveimotstandere kunne svertes: – Det var en uheldig formulering

To småhusgater på Grefsen i Oslo krangler om en sykkelvei. Byråd Sirin Stav (MDG) ga aksjonister fra den ene gaten råd….

NRK - 03 jan 23 kl. 05:22

Vil ha obligatorisk ID-merking av katter

I januar innfører Sverige obligatorisk ID-merking av alle katter. Venstre og MDG mener norske myndigheter bør gjøre det samme så fort som mulig. – I dag er det altfor mange hjemløse katter som ingen tar seg av.

E24 - 01 jan 23 kl. 13:32

Et siste nødskrik fra Rec Solar: – Vi gjør alt vi tror vil hjelpe, om det så er å danse på bordene

KRISTIANSAND (E24): Tiden begynner å renne ut for solcellebedriften Rec Solar, og ledelsen ber myndighetene våkne. Rasmus Hansson (MDG) mener Norge er i ferd med å gjøre noe «innmari dumt» om selskapet ikke reddes..

NRK - 26 aug 22 kl. 08:31

Vil bli ny leder i MDG

Kristoffer Robin Haug (38) melder seg på i kampen om å bli ny leder i Miljøpartiet De Grønne. Han utfordrer dermed Arild Hermstad, som fungerer som partileder etter at Une Bastholm overraskende trakk seg nylig. – Jeg mener partiet nå er klar for en ny kurs.

NRK - 27 dec 22 kl. 09:59

Frykter mer oversvømmelser

Oversvømmelser på grunn av styrtregn er den største utfordringen Oslo kommune står overfor som følge av klimaendringene. Det skriver byrådet i sitt innspill til regjeringens arbeid med ny nasjonal strategi for klimatilpasning. Det har gått ti år siden forrige stortingsmelding om klimatilpasning.

Aftenposten - 21 nov 22 kl. 15:32

MDG-forslag: Vil bruke elsparkesykkel-teknologi i biler

Nå vil MDG-topp Eivind Trædal bruke teknologi fra elsparkesykler for å skru ned farten og hindre feilparkerte biler..

Aftenposten - 21 nov 22 kl. 14:47

MDG-topp til konsulentbransjen

Rasmus Reinvang (MDG) hopper av og begynner i konsulentbyrået Footprint fra nyttår..

VG - 21 okt 22 kl. 08:22

MDG-Hansson gir sin støtte til Hermstad: – En fordel av å ha livserfaring

OSLO SENTRUM (VG) MDG-nestor Rasmus Hansson (68) vil ha «en som har vært ute i det vanlige livet» som ny partileder. Arild Hermstad (55) bør lede MDG de ti neste årene, mener han..

NRK - 20 nov 22 kl. 13:05

MDG om klimaavtalen: - På ingen måte det verden trenger

– Denne avtalen er på ingen måte det verden trenger. Det er en tapt mulighet siden verdens ledere ikke møter krisen vi står overfor slik vi burde. Hvor er besluttsomheten som verden viste i møte med COVID19?

E24 - 20 dec 22 kl. 20:14

Equinor trenger mye kraft i nord: – Støvsuger landsdelen

Equinor trenger mye strøm til å kutte klimautslipp i Hammerfest. Frp, Rødt og MDG frykter dyrere strøm og lite kraft til annen virksomhet..

NRK - 14 dec 22 kl. 14:23

Ikke flertall for «gamle» ladepriser

Forslaget om å gå tilbake til de gamle prisene for elbillading i Oslo får ikke flertall i bystyret. I stedet blir det vedtatt et kompromiss onsdag ettermiddag. For én uke siden vedtok bystyret å øke prisen på gatelading med inntil 170 prosent over natta.

Aftenposten - 13 dec 22 kl. 11:39

Nå blir det lettere å kjøpe bolig nummer to i Oslo: – Et skritt i feil retning, mener boligbyråd

– Her skjønner jeg virkelig ikke hva regjeringen tenker på, sier byråd for byutvikling i Oslo, Hanna E. Marcussen (MDG)..

Klartale - 10 okt 22 kl. 08:32

Vil ha Arild Hermstad som ny MDG-leder

Valgkomiteen vil ha Arild Hermstad som leder av Miljøpartiet De Grønne (MDG). De ønsker Lan Marie Berg som nestleder.MDG velger ny leder 26.

NRK - 09 dec 22 kl. 14:58

Ladeprisen skal ned igjen

Prisen for å lade elbil på gata i Oslo kan gå ned igjen allerede rett over nyttår hvis strømprisen blir lavere. – Lading er ikke noe Oslo kommune skal tjene penger på, sier miljø- og samferdselsbyråd Sirin Stav (MDG). Situasjonen fram til nå har derimot vært at kommunen har subsidiert elbileierne.

NRK - 07 dec 22 kl. 16:14

Prissjokk på gatelading i Oslo

Å lade elbiler på kommunale ladeplasser i Oslo blir nesten tre ganger så dyrt. Oslo bystyre vedtok onsdag formiddag å øke prisene allerede fra i morgen. Da Oslo-budsjettet ble vedtatt onsdag ettermiddag, bestemte bystyret å videreføre de høye ladeprisene også neste år.

NRK - 07 dec 22 kl. 12:03

Skattelistene: Næringsminister Vestre har høgast nettoformue

Av medlemmene i regjeringa er det seks personar som er registrert med ein millionformue. Det er næringsminister Jan Christian Vestre (Ap), statsminister Jonas Gahr Støre (Ap), forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp), klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap), barne- og familieminister Kjersti Toppe (Sp) og helseminister Ingvild Kjerkol (Ap). Vestre har ei nettoformue på over 72 millionar, medan Støre har over litt 45 millionar i nettoformue.

NRK - 06 okt 22 kl. 09:29

Støtten til Noah fjernes i statsbudsjettet

Regjeringen foreslår å kutte all støtte til dyrevernorganisasjonen Noah i statsbudsjettet for 2023. MDG mener det er smålig av regjeringen. – Det var ingen ambisjon om å kutte støtten helt til null, men i et stramt budsjettår har jeg prioritert medlemsorganisasjoner.

NRK - 05 dec 22 kl. 11:19

BT: Ap i Bergen vurderer budsjettsamarbeid med Høyre

Byrådspartiene Ap og Venstre har hatt samtaler med Høyre og KrF og Senterpartiet om et mulig budsjettsamarbeid. Forhandlingsleder Geir Steinar Dale (Ap) beskriver samtalene overfor BT som sonderinger for å se om det kan være mulig å samarbeide om bybudsjettet. I forrige uke forhandlet byrådet sammen med SV, MDG og Rødt, men disse forhandlingene brøt sammen..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.




Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com