MDG

Wednesday, 01 December, 16:01

Nyheter om MDG

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 15 aug 21 kl. 17:23

MDG inviterer SV og Rødt til front

MDG-leder Une Bastholm mener MDG, SV og Rødt bør slå seg sammen for å tvinge Arbeiderpartiet til å dumpe Senterpartiet i et regjeringssamarbeid. – Vi i MDG inviterer SV og Rødt til å sette Senterpartiet på gangen og jobbe for en regjering etter Oslo-modellen, sier Bastholm før valgkampens første partilederdebatt, som går på NRK mandag. Hennes drøm er et regjeringssamarbeid mellom Ap, SV og MDG, med støtte fra Rødt, etter modell fra byrådet i Oslo.

NRK - 14 sep 21 kl. 00:09

Neglebiting for MDG på sperregrensa

Det som skulle bli det store klimavalget har blitt en kamp mot sperregrensa for MDG. Partiet gjør det langt dårligere enn meningsmålingene tilsa. Ifølge Jørgen Bølstad, førsteamanuensis ved Universitetet i Oslo som analyserer valgresultatene for NRK, er det fortsatt en mulighet for MDG å karre seg over.

NRK - 14 sep 21 kl. 00:45

MDG havner under sperregrensa

Miljøpartiet De Grønne (MDG) havner under sperregrensa, ifølge NRKs beregninger. Når de aller fleste stemmene er talt opp, også i MDG-bastionen Oslo, er det ikke mulig for MDG å hente inn de stemmene som trengs for å gå fra 3,8 til 4,0. Bare partier som har nådd sperregrensen på 4 prosent av alle avgitte stemmer, er med i fordelingen av utjevningsmandatene..

NRK - 09 sep 21 kl. 09:12

MDG med døra på gløtt for Sp

MDG utelukker ikke å forhandle med Senterpartiet, selv om de helst vil i regjering med Arbeiderpartiet og SV. MDG-toppene Une Bastholm og Lan Marie Berg er begge tydelige på at det er politisk gjennomslag som gjelder. – Hvis det blir et nytt flertall, vil vi forhandle om regjering.

VG - 06 nov 21 kl. 12:30

MDG-politiker skrev forbønn for klimatoppmøtet

Kirken ber for klimatoppmøtet i Glasgow. Bak en av to ferdigformulerte bønner står en MDG-politiker fra Kristiansand. Frp-leder Sylvi Listhaug liker det slett ikke..

NRK - 29 aug 21 kl. 02:26

MDG vil ikke fravike oljestans

MDG-leder Une Bastholm stiller et ufravikelig ultimatum om stans i leting etter olje og gass. Partiet vil heller la Støre gå av enn å vrake sitt olje-ultimatum. Foran stortingsvalget har MDG varslet at partiet ikke vil delta i eller «støtte» en regjering som ikke stanser all ny leting etter olje og gass på norsk sokkel.

NRK - 23 okt 21 kl. 04:58

Vil rive Fosen-vindturbiner

Vindkraftverkene på Storheia og Roan må rives og veiene må fjernes, krever MDG etter reindriftssamenes seier i Høyesterett. – Så lenge turbinene, veiene og andre inngrep blir stående, er det en vedvarende krenkelse av samene på Fosen, sier fungerende MDG-leder Kriss Rokkan Iversen til Adresseavisen..

NRK - 17 sep 21 kl. 11:15

Støre og Bastholm på skogstur

Ap-leiar Jonas Gahr Støre seier det ikkje er aktuelt å ha eit formelt regjeringssamarbeid med MDG. Men han og MDG-leiar Une Bastholm hadde likevel ein fin tur saman fredag formiddag, og fann likevel enkeltområde dei kan samarbeide på. – Mykje av det veljarane til MDG er opptekne av, er også vi opptekne av.

NRK - 15 sep 21 kl. 06:49

MDG-ordfører: – Vært for militante

MDG ble ikke den valgvinneren mange spådde. Landets eneste MDG-ordfører, Ørjan Jensen i Vardø, har noen tydelige tanker om hvorfor partiet havnet under sperregrensa..

VG - 14 sep 21 kl. 22:36

MDG oppe på 3,94 prosent

Tirsdag har MDG krøpet nærmere sperregrensen på fire prosent, men MDG-leder Une Bastholm tror ikke det er håp om å gå over..

VG - 14 sep 21 kl. 22:36

MDG er oppe på 3,94 prosent

Tirsdag har MDG krøpet nærmere sperregrensen på fire prosent, men MDG-leder Une Bastholm tror ikke det er håp om å gå over..

NRK - 14 sep 21 kl. 03:50

Ti partier på Stortinget

For første gang velges det representanter fra ti partier eller lister til Stortinget. I 2017 ble det valgt inn representanter fra ni partier, hvorav to grupper med kun én representant (MDG og Rødt). Det var også rekord.

E24 - 14 okt 21 kl. 21:56

MDG-politiker hardt ut mot høye flypriser

MDG er kanskje ikke partiet man forbinder med klaging på dyre flybilletter – men partiets sosialpolitiske talsperson Farid Shariati går nå hardt ut etter at han måtte betale nær 18.000 kroner for en reise innad i Norge..

NRK - 10 aug 21 kl. 16:28

MDG stiller oljeultimatum

MDG gjør stans i oljeletingen til et absolutt krav for å støtte en regjering. Det sa partileder Une Bastholm under MDGs valgkampstart i Oslo tirsdag. På valgkampåpningen la MDG fram en ny krisepakke for klimaet med 15 tiltak partiet vil gjennomføre for å følge opp den nye rapporten fra FNs klimapanel (IPCC).

NRK - 08 sep 21 kl. 23:40

Ap avhengig av Rødt eller MDG

På en ny meningsmåling fra TV 2 er Ap, Sp og SV avhengig av støtte fra Rødt eller MDG for få flertall på Stortinget. Ap, SV og Sp ligger an til 84 mandater. Rødt og MDG er inne med henholdsvis 11 og 8 mandater.

NRK - 03 nov 21 kl. 12:50

Ja til salg i Brånåsdalen

Et stort flertall av politikerne i Lillestrøm støtter planene for salg av 22 boliger ved en tidligere søppelfylling i Brånåsdalen. Boligene tilhørte beboere som rømte området på grunn av søppelgasser og helseplager. Kommunens begrunnelse for å kjøpe leilighetene for to år siden var likevel ikke at de var helsefarlige, men at området måtte utbedres.

NRK - 02 nov 21 kl. 21:07

Ikke flertall for letestans

Det er ikke flertall på Stortinget for forslaget fra SV, Rødt og MDG om å stanse all olje- og gassleting på norsk sokkel. Hverken regjeringen eller Høyre vil støtte forslaget. Det er klart etter at olje- og energiminister Marte Mjøs Persen har sendt et brev til Stortingets energi- og miljøkomite der hun gjør det klart at regjeringen ikke vil stemme for forslaget.

NRK - 02 nov 21 kl. 13:45

Vil ha slutt på gratis parkering

Stortinget må fjerne hindringer i lovverket som sperrer for store utslippskutt. Det sa Oslos miljøbyråd Sirin Stav (MDG) på dagens budsjetthøring i Stortingets transportkomité. Stav trakk fram to eksempler: Det ene er at Statens vegvesen har sådd tvil om hvorvidt kommunene kan innføre såkalte nullutslippssoner.

E24 - 29 aug 21 kl. 08:13

MDG: Lar heller en Støre-regjering gå av enn å vrake ultimatum om oljeleting

MDG-leder Une Bastholm stiller et ufravikelig ultimatum om stans i leting etter olje og gass. Partiet vil heller la Støre gå av enn å vrake sitt olje-ultimatum. MDG-leder Une Bastholm stiller et ufravikelig ultimatum om stans i leting etter olje og gass.

NRK - 29 aug 21 kl. 06:33

MDG vil droppe Ringeriksbanen

MDG ønsker at togturen mellom Bergen og Oslo skal ta fire timer, men vil droppe Ringeriksbanen som kan kutte reisetiden med en time. Nå protesterer SV. I dag tar en togtur fra Bergen til Oslo mellom 6,5 og 7,5 timer, avhengig av når på døgnet man reiser, skriver Bergens Tidende.

E24 - 28 okt 21 kl. 12:55

Rogaland MDG ut mot eget oljeultimatum

MDGs harde linje i oljepolitikken satte partiet på sidelinjen, mener partiets gruppeleder Daria Maria Szymaniuk i Stavanger..

Aftenposten - 23 okt 21 kl. 13:29

Langer ut mot klimatiltak - mener andre er blitt «partier for klimaeliten og klimalobbyistene»

Det er nesten ikke mulig lenger å se forskjell på Høyre, Ap og MDG, hevder Frp-leder Sylvi Listhaug, som hamrer løs….

VG - 23 okt 21 kl. 12:43

Listhaug i strupen på Høyre: – Høres nesten ut som MDG

I sin første tale til landsstyremøte gikk Listhaug nærmest like hardt til angrep på Høyre, som mot den nye Støre-regjeringen..

E24 - 23 okt 21 kl. 07:04

Ber om at vindturbinene på Fosen fjernes etter høyesterettsdom

Vindkraftverkene må rives og veiene må tilbakeføres til naturen. Det er den eneste mulige løsningen etter reindriftssamenes seier i Høyesterett, mener MDG..

E24 - 19 aug 21 kl. 13:42

Frykter at MDG polariserer klimadebatten: – Vil advare mot den måten å snakke på

Ap-topp Espen Barth Eide advarer MDG mot å polarisere klimadebatten, og mener det ikke hjelper å si at man skal legge ned folks jobber. – Det MDG gjør er litt farlig, sier han..

NRK - 21 okt 21 kl. 13:01

Byråd vil bla opp 9 mrd. for vann

Oslos miljø- og samferdselsbyråd Sirin Stav (MDG) anbefaler å bygge ut resten av vannforsyningsprosjektet, noe som betyr en påplussing på 9 milliarder kroner. Dette kommer i tillegg til 17,7 milliarder kroner som bystyret allerede har vedtatt..

NRK - 17 sep 21 kl. 10:10

Bastholm går tur med Støre

MDG-leiar Une Bastholm møtte fredag føremiddag Ap-leiar Jonas Gahr Støre for å snakke om valresultatet. Dei to møttest ved bustaden til Støre, før dei gjekk ein tur i skogen saman. Målet med samtalane er å finne ut korleis MDG skal samarbeide med ei ny regjering.

NRK - 16 sep 21 kl. 18:28

Bastholm møter Støre

MDG-leder Une Bastholm skal møte Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre til en samtale i morgen klokken 10. De to skal møtes ved Sognsvann i Oslo. Torsdag hadde Støre samtale med Rødts leder Bjørnar Moxnes.

NRK - 18 okt 21 kl. 12:33

Vil ha bybanen over Bryggen

Fleirtalet i samferdsleutvalet i Vestland støttar at bybanen mot Åsane bør gå framfor Bryggen, det såkalla dagalternativet. Ap, Sp, MDG, KrF og SV ynskjer alle å skrinlegge tunnelalternativet, skriv BT. Bystyret i Bergen skal vedta trase for bybanen 24.

VG - 15 sep 21 kl. 18:33

Klimasaken er viktigere enn MDG

Partiet som skulle vinne valget, tapte på oppløpet. MDG-erne ble for ivrige..

VG - 14 sep 21 kl. 22:36

MDG oppe på 3,94 prosent: - Tror ikke det går

Tirsdag MDG krøpet nærmere sperregrensen på fire prosent..

Dagbladet - 14 sep 21 kl. 13:57

Brutal MDG-dom: - Utrolig

Miljøpartiet De Grønne (MDG) gikk fra jubel til sorg på kort tid mandag kveld. Nå retter flere valgforskere kritikk mot partiets tankegang..

E24 - 14 sep 21 kl. 11:18

Én skuffet og én fornøyd med MDGs valgresultat: – For mye klimamas

Investor Jan-Petter Sissener syns det har vært «for mye klimamas» og gleder seg over at MDG havnet under sperregrensen. – Svært skuffende, sier investor og MDG-støttespiller Jens Ulltveit-Moe..

E24 - 14 sep 21 kl. 11:18

Én skuffet og én fornøyd med MDGs valgresultat: – Altfor mye klimamas

Investor Jan-Petter Sissener syns det har vært «altfor mye klimamas» og gleder seg over at MDG havnet under sperregrensen. – Svært skuffende, sier investor og MDG-støttespiller Jens Ulltveit-Moe..

VG - 14 sep 21 kl. 01:22

MDG: En gedigen skuffelse

MDG sin store drøm var å komme på vippen og få reell makt. Slik gikk det ikke. Partiet tapte på oppløpssiden..

VG - 14 sep 21 kl. 01:02

MDG-toppene om nedturen: Andre partier har «cashet inn»

SENTRALEN, OSLO (VG) MDG tapte kampen mot sperregrensen, i det som skulle bli tidenes klimavalg..

VG - 13 sep 21 kl. 21:58

Thriller om sperregrensen - MDG og KrF ligger under

KrF, MDG og Venstre slåss med nebb og klør for å unngå å havne under sperregrensen på fire prosent..

VG - 13 sep 21 kl. 21:58

Svært mørkt for MDG og KrF - ligger under sperregrensen

Det ser mørkt ut for KrF og MDG når det gjelder sperregrensen på fire prosent, mens Venstre nå har fått en solid buffer ned..

VG - 13 sep 21 kl. 21:58

Mørkt for MDG og KrF: Ligger under sperregrensen

Både KrF og MDG kom ikke over sperregrensen på fire prosent mandag kveld, mens Venstre reddet seg over..

VG - 13 sep 21 kl. 21:58

Mørkt valg for MDG og KrF: Under sperregrensen

Både KrF og MDG kom ikke over sperregrensen på fire prosent mandag kveld, mens Venstre reddet seg over..

VG - 13 sep 21 kl. 21:58

Mørkt valg for MDG og KrF: Havnet under sperregrensen

Verken KrF og MDG kom over sperregrensen på fire prosent, mens Venstre reddet seg over..

VG - 13 sep 21 kl. 21:58

Katastrofevalg for KrF – MDG også under sperregrensen

Hverken KrF og MDG kom over sperregrensen på fire prosent, mens Venstre reddet seg over..

NRK - 13 sep 21 kl. 21:39

Prognose: Alle småparti over grensa

På Valgdirektoratets oppdaterte prognose klokken 21.34 er Rødt, MDG, KrF og Venstre alle over sperregrensen på 4 prosent. Venstre og KrF var under 4 prosent på den første prognosen som ble publisert klokka 21.

NRK - 13 sep 21 kl. 20:32

MDG-nestleder må droppe valgvake

Nestleder i MDG og toppkandidat i Troms, Kriss Rokkan Iversen, må testes for korona og uteblir derfor fra kveldens valgvake i Tromsø. Partiets andrekandidat i Troms, Jonas Nilsen, opplyser til NRK at det tidligere i dag ble bestemt at Iversen må testes for korona. – Men hun har gitt klar beskjed om at det ikke skal gi en demper på stemninga, og hun oppfordrer til full fest..

VG - 13 sep 21 kl. 19:48

Full jubel på MDG-vake – over sperregrensen i første valgprognose

SENTRALEN, OSLO (VG) Med knapp margin ligger MDG an til å havne over den magiske sperregrensen..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt