MDG

Sunday, 17 October, 23:31

Nyheter om MDG

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 15 aug 21 kl. 17:23

MDG inviterer SV og Rødt til front

MDG-leder Une Bastholm mener MDG, SV og Rødt bør slå seg sammen for å tvinge Arbeiderpartiet til å dumpe Senterpartiet i et regjeringssamarbeid. – Vi i MDG inviterer SV og Rødt til å sette Senterpartiet på gangen og jobbe for en regjering etter Oslo-modellen, sier Bastholm før valgkampens første partilederdebatt, som går på NRK mandag. Hennes drøm er et regjeringssamarbeid mellom Ap, SV og MDG, med støtte fra Rødt, etter modell fra byrådet i Oslo.

NRK - 14 sep 21 kl. 00:09

Neglebiting for MDG på sperregrensa

Det som skulle bli det store klimavalget har blitt en kamp mot sperregrensa for MDG. Partiet gjør det langt dårligere enn meningsmålingene tilsa. Ifølge Jørgen Bølstad, førsteamanuensis ved Universitetet i Oslo som analyserer valgresultatene for NRK, er det fortsatt en mulighet for MDG å karre seg over.

NRK - 14 sep 21 kl. 00:45

MDG havner under sperregrensa

Miljøpartiet De Grønne (MDG) havner under sperregrensa, ifølge NRKs beregninger. Når de aller fleste stemmene er talt opp, også i MDG-bastionen Oslo, er det ikke mulig for MDG å hente inn de stemmene som trengs for å gå fra 3,8 til 4,0. Bare partier som har nådd sperregrensen på 4 prosent av alle avgitte stemmer, er med i fordelingen av utjevningsmandatene..

NRK - 09 sep 21 kl. 09:12

MDG med døra på gløtt for Sp

MDG utelukker ikke å forhandle med Senterpartiet, selv om de helst vil i regjering med Arbeiderpartiet og SV. MDG-toppene Une Bastholm og Lan Marie Berg er begge tydelige på at det er politisk gjennomslag som gjelder. – Hvis det blir et nytt flertall, vil vi forhandle om regjering.

NRK - 29 aug 21 kl. 02:26

MDG vil ikke fravike oljestans

MDG-leder Une Bastholm stiller et ufravikelig ultimatum om stans i leting etter olje og gass. Partiet vil heller la Støre gå av enn å vrake sitt olje-ultimatum. Foran stortingsvalget har MDG varslet at partiet ikke vil delta i eller «støtte» en regjering som ikke stanser all ny leting etter olje og gass på norsk sokkel.

NRK - 17 sep 21 kl. 11:15

Støre og Bastholm på skogstur

Ap-leiar Jonas Gahr Støre seier det ikkje er aktuelt å ha eit formelt regjeringssamarbeid med MDG. Men han og MDG-leiar Une Bastholm hadde likevel ein fin tur saman fredag formiddag, og fann likevel enkeltområde dei kan samarbeide på. – Mykje av det veljarane til MDG er opptekne av, er også vi opptekne av.

NRK - 15 sep 21 kl. 06:49

MDG-ordfører: – Vært for militante

MDG ble ikke den valgvinneren mange spådde. Landets eneste MDG-ordfører, Ørjan Jensen i Vardø, har noen tydelige tanker om hvorfor partiet havnet under sperregrensa..

VG - 14 sep 21 kl. 22:36

MDG oppe på 3,94 prosent

Tirsdag har MDG krøpet nærmere sperregrensen på fire prosent, men MDG-leder Une Bastholm tror ikke det er håp om å gå over..

VG - 14 sep 21 kl. 22:36

MDG er oppe på 3,94 prosent

Tirsdag har MDG krøpet nærmere sperregrensen på fire prosent, men MDG-leder Une Bastholm tror ikke det er håp om å gå over..

NRK - 14 sep 21 kl. 03:50

Ti partier på Stortinget

For første gang velges det representanter fra ti partier eller lister til Stortinget. I 2017 ble det valgt inn representanter fra ni partier, hvorav to grupper med kun én representant (MDG og Rødt). Det var også rekord.

E24 - 14 okt 21 kl. 21:56

MDG-politiker hardt ut mot høye flypriser

MDG er kanskje ikke partiet man forbinder med klaging på dyre flybilletter – men partiets sosialpolitiske talsperson Farid Shariati går nå hardt ut etter at han måtte betale nær 18.000 kroner for en reise innad i Norge..

NRK - 10 aug 21 kl. 16:28

MDG stiller oljeultimatum

MDG gjør stans i oljeletingen til et absolutt krav for å støtte en regjering. Det sa partileder Une Bastholm under MDGs valgkampstart i Oslo tirsdag. På valgkampåpningen la MDG fram en ny krisepakke for klimaet med 15 tiltak partiet vil gjennomføre for å følge opp den nye rapporten fra FNs klimapanel (IPCC).

NRK - 08 sep 21 kl. 23:40

Ap avhengig av Rødt eller MDG

På en ny meningsmåling fra TV 2 er Ap, Sp og SV avhengig av støtte fra Rødt eller MDG for få flertall på Stortinget. Ap, SV og Sp ligger an til 84 mandater. Rødt og MDG er inne med henholdsvis 11 og 8 mandater.

E24 - 29 aug 21 kl. 08:13

MDG: Lar heller en Støre-regjering gå av enn å vrake ultimatum om oljeleting

MDG-leder Une Bastholm stiller et ufravikelig ultimatum om stans i leting etter olje og gass. Partiet vil heller la Støre gå av enn å vrake sitt olje-ultimatum. MDG-leder Une Bastholm stiller et ufravikelig ultimatum om stans i leting etter olje og gass.

NRK - 29 aug 21 kl. 06:33

MDG vil droppe Ringeriksbanen

MDG ønsker at togturen mellom Bergen og Oslo skal ta fire timer, men vil droppe Ringeriksbanen som kan kutte reisetiden med en time. Nå protesterer SV. I dag tar en togtur fra Bergen til Oslo mellom 6,5 og 7,5 timer, avhengig av når på døgnet man reiser, skriver Bergens Tidende.

E24 - 19 aug 21 kl. 13:42

Frykter at MDG polariserer klimadebatten: – Vil advare mot den måten å snakke på

Ap-topp Espen Barth Eide advarer MDG mot å polarisere klimadebatten, og mener det ikke hjelper å si at man skal legge ned folks jobber. – Det MDG gjør er litt farlig, sier han..

NRK - 17 sep 21 kl. 10:10

Bastholm går tur med Støre

MDG-leiar Une Bastholm møtte fredag føremiddag Ap-leiar Jonas Gahr Støre for å snakke om valresultatet. Dei to møttest ved bustaden til Støre, før dei gjekk ein tur i skogen saman. Målet med samtalane er å finne ut korleis MDG skal samarbeide med ei ny regjering.

NRK - 16 sep 21 kl. 18:28

Bastholm møter Støre

MDG-leder Une Bastholm skal møte Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre til en samtale i morgen klokken 10. De to skal møtes ved Sognsvann i Oslo. Torsdag hadde Støre samtale med Rødts leder Bjørnar Moxnes.

VG - 15 sep 21 kl. 18:33

Klimasaken er viktigere enn MDG

Partiet som skulle vinne valget, tapte på oppløpet. MDG-erne ble for ivrige..

VG - 14 sep 21 kl. 22:36

MDG oppe på 3,94 prosent: - Tror ikke det går

Tirsdag MDG krøpet nærmere sperregrensen på fire prosent..

Dagbladet - 14 sep 21 kl. 13:57

Brutal MDG-dom: - Utrolig

Miljøpartiet De Grønne (MDG) gikk fra jubel til sorg på kort tid mandag kveld. Nå retter flere valgforskere kritikk mot partiets tankegang..

E24 - 14 sep 21 kl. 11:18

Én skuffet og én fornøyd med MDGs valgresultat: – For mye klimamas

Investor Jan-Petter Sissener syns det har vært «for mye klimamas» og gleder seg over at MDG havnet under sperregrensen. – Svært skuffende, sier investor og MDG-støttespiller Jens Ulltveit-Moe..

E24 - 14 sep 21 kl. 11:18

Én skuffet og én fornøyd med MDGs valgresultat: – Altfor mye klimamas

Investor Jan-Petter Sissener syns det har vært «altfor mye klimamas» og gleder seg over at MDG havnet under sperregrensen. – Svært skuffende, sier investor og MDG-støttespiller Jens Ulltveit-Moe..

VG - 14 sep 21 kl. 01:22

MDG: En gedigen skuffelse

MDG sin store drøm var å komme på vippen og få reell makt. Slik gikk det ikke. Partiet tapte på oppløpssiden..

VG - 14 sep 21 kl. 01:02

MDG-toppene om nedturen: Andre partier har «cashet inn»

SENTRALEN, OSLO (VG) MDG tapte kampen mot sperregrensen, i det som skulle bli tidenes klimavalg..

VG - 13 sep 21 kl. 21:58

Thriller om sperregrensen - MDG og KrF ligger under

KrF, MDG og Venstre slåss med nebb og klør for å unngå å havne under sperregrensen på fire prosent..

VG - 13 sep 21 kl. 21:58

Svært mørkt for MDG og KrF - ligger under sperregrensen

Det ser mørkt ut for KrF og MDG når det gjelder sperregrensen på fire prosent, mens Venstre nå har fått en solid buffer ned..

VG - 13 sep 21 kl. 21:58

Mørkt for MDG og KrF: Ligger under sperregrensen

Både KrF og MDG kom ikke over sperregrensen på fire prosent mandag kveld, mens Venstre reddet seg over..

VG - 13 sep 21 kl. 21:58

Mørkt valg for MDG og KrF: Under sperregrensen

Både KrF og MDG kom ikke over sperregrensen på fire prosent mandag kveld, mens Venstre reddet seg over..

VG - 13 sep 21 kl. 21:58

Mørkt valg for MDG og KrF: Havnet under sperregrensen

Verken KrF og MDG kom over sperregrensen på fire prosent, mens Venstre reddet seg over..

VG - 13 sep 21 kl. 21:58

Katastrofevalg for KrF – MDG også under sperregrensen

Hverken KrF og MDG kom over sperregrensen på fire prosent, mens Venstre reddet seg over..

NRK - 13 sep 21 kl. 21:39

Prognose: Alle småparti over grensa

På Valgdirektoratets oppdaterte prognose klokken 21.34 er Rødt, MDG, KrF og Venstre alle over sperregrensen på 4 prosent. Venstre og KrF var under 4 prosent på den første prognosen som ble publisert klokka 21.

NRK - 13 sep 21 kl. 20:32

MDG-nestleder må droppe valgvake

Nestleder i MDG og toppkandidat i Troms, Kriss Rokkan Iversen, må testes for korona og uteblir derfor fra kveldens valgvake i Tromsø. Partiets andrekandidat i Troms, Jonas Nilsen, opplyser til NRK at det tidligere i dag ble bestemt at Iversen må testes for korona. – Men hun har gitt klar beskjed om at det ikke skal gi en demper på stemninga, og hun oppfordrer til full fest..

VG - 13 sep 21 kl. 19:48

Full jubel på MDG-vake – over sperregrensen i første valgprognose

SENTRALEN, OSLO (VG) Med knapp margin ligger MDG an til å havne over den magiske sperregrensen..

VG - 13 sep 21 kl. 19:48

Jubel og nerver på MDG-vake: – Kan bli historisk

SENTRALEN, OSLO (VG) MDG ligger så vidt an til å havne over den magiske sperregrensen. Men mye kan fortsatt skje..

VG - 13 sep 21 kl. 19:48

Sperregrense-thriller for MDG: – Nervepirrende

SENTRALEN, OSLO (VG) MDG ligger an til å havne under sperregrensen, etter at 60 prosent av stemmene er talt opp..

NRK - I førrgår: 07:11

Mangler flertall for oppløsning

Selv om den nye regjeringa har gitt grønt lys til Viken-oppløsning, er det langt fra sikkert at det vil skje. Det skriver Budstikka. De rødgrønne partiene som styrer fylket mangler nemlig to stemmer for flertall for oppløsning.

NRK - 12 sep 21 kl. 06:42

MDG:Økt elavgift og nye strømkabler

Miljøpartiet De Grønne vil øke elavgiften for å få ned strømforbruket til folk flest. Partiet mener Norge behøver høyere strømpriser enn det som har vært normen de senere årene. – Vi ønsker ikke å bruke strømprisen aktivt for å utjevne sosiale forskjeller i samfunnet.

VG - 11 sep 21 kl. 21:08

VG-måling blant dem som har stemt: Sperregrense-drama for KrF, Venstre og MDG

Rekordmange velgere har forhåndsstemt. En VG-måling blant dem som oppgir at de allerede har stemt, tyder på en dramatisk kamp mot sperregrensen for KrF, Venstre og MDG..

NRK - 13 okt 21 kl. 15:06

Skyv rekninga over på dei unge

– Støre og Vedum gjer dessverre ingen endringar i oljepolitikken. Dei er ikkje klare for å stille opp på den dugnaden, men skyv heller rekninga over på dei som er unge i dag, seier MDG sin fungerande leiar Kriss Rokkan Iversen. Ho meiner at den nye regjeringserklæringa tyder på at det er Stortinget – og ikkje regjeringa – som tar leiinga i klimapolitikken.

NRK - 10 sep 21 kl. 20:05

Støre lukker døra for Rødt og MDG

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier under kveldens partilederdebatt at hans regjeringsalternativ er Ap, Senterpartiet og SV. – Det ser ut som velgerne synes det er et godt alternativ. Ikke Rødt, de vil ikke i regjering med noen og det er for store forskjeller.

E24 - 10 sep 21 kl. 18:19

MDG stiller elbil-krav for å støtte Støre

Dager før valget stiller MDG nå flere elbil-krav de sier må innfris for å støtte Jonas Gahr Støre som Norges neste statsminister. – Denne ultimatum-linjen er kanskje ikke så smart, svarer Espen Barth Eide (Ap)..

VG - 10 sep 21 kl. 14:01

Opptur for Erna på hjemmebane - SV stjeler MDG-velgere i hopetall

HAUKELAND (VG) Erna Solberg er tilbake i teten i VGs ferske Hordaland-måling. Men det er trolig for lite og for sent for statsministerens parti. Samtidig henter SV svært mange tidligere MDG-velgere..

VG - 10 sep 21 kl. 07:33

Går til valg på ruskrav: Slik vil MDG-Lan gjenopplive rusreformen

MDG vil være en garantist for at den havarerte rusreformen bankes gjennom i forhandlinger, lover Lan Marie Berg. Det forutsetter imidlertid at Støre snur om oljeleting..

E24 - 10 sep 21 kl. 06:58

Eks-klimaminister tar oppgjør med MDG: – Merkelig og umodent

Norges tidligere klimaminister Vidar Helgesen kaster seg inn i oljeskatt-debatten – og går hardt ut mot MDG etter påstander om bløff og grønnvasking. Partiet «løsriver seg fra realitetene», sier han..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt