MDG

Wednesday, 06 December, 08:16

Nyheter om MDG

NRK - 15 sep 23 kl. 14:48

Oslo Høyre: Ikke grunnlag for mer MDG-dialog

Oslo Høyres leder Morten Steenstrup mener at Høyre og MDG ikke har mer å snakke om. – Vi har lovet velgerne at vi skal gå i samarbeid med Venstre, KrF og Fremskrittspartiet og at et borgerlig flertall skulle gi et borgerlig byråd. Det har vi gitt tilbakemelding om til MDG, sier Steenstrup.

NRK - 15 sep 23 kl. 14:48

Oslo Høyre: Ikke grunnlag for MDG-dialog

Oslo Høyres leder Morten Steenstrup mener at Høyre og MDG ikke har mer å snakke om. – Vi har lovet velgerne at vi skal gå i samarbeid med Venstre, KrF og Fremskrittspartiet og at et borgerlig flertall skulle gi et borgerlig byråd. Det har vi gitt tilbakemelding om til MDG, sier Steenstrup.

NRK - 01 dec 23 kl. 19:23

MDG tar opp Fosen-saken i kontroll og konstitusjonskomiteen

Miljøpartiet De Grønne har løftet Fosen-saken til kontroll- og konstitusjonskomiteen. Komiteen skal bestemme neste uke hvordan det skal følges opp videre. – En av grunnene til at vi vil ta opp Fosen-saken i kontroll- og konstitusjonskomiteen er fordi urfolks rettigheter er vedtatt på Stortinget, som en del av at Norge har tatt inn menneskerettighetene i norsk lov.

NRK - 20 aug 23 kl. 19:11

MDG vil ha slutt på all cruisetrafikk i Oslo

MDG vil fjerne fasilitetene for cruiseskip i Oslo. Venstre kaller forslaget symbolpolitikk. – Det blir helt slutt på cruiseskip i Oslo dersom MDG vinner valget, og det skal vi gjøre ved å erstatte områdene med for eksempel badeplasser, lekeplasser grøntområder og lignende tiltak som gjør byen bedre å bo i, sier Sirin Stav, miljøbyråd i Oslo og førstekandidat for Miljøpartiet De Grønne (MDG) til VG.

NRK - 27 nov 23 kl. 08:11

Eivind Trædal ny leder i WWFs klimateam

MDG-politiker Eivind Trædal blir ny leder for klima- og energiteamet til WWF Verdens naturfond, skriver NTB. Trædal begynner i den nye jobben etter nyttår, skriver Altinget. MDG-politikeren er innvalgt i Oslo bystyre for perioden 2023-2027, men han skal ikke lede noen utvalg og har dermed kapasitet til en fulltidsjobb ved siden av, skriver NTB.

NRK - 27 okt 23 kl. 14:25

MDG om Klimautvalgets rapport: – Nå har regjeringen somlet nok i klimapolitikken

– Jeg er glad for at ekspertutvalget er tydelige på at norsk oljepolitikk ikke er forenlig med å nå klimamålene. Regjeringen har ikke noe annet valg enn å ta dette på alvor og innføre MDG-politikk. Noe annet vil være å holde folk for narr, sier Arild Hermstad, partileder for MDG, om Klimautvalgets rapport som lagt frem fredag.

Aftenposten - 23 nov 23 kl. 18:30

MDG jublet, og reaksjonene hopet seg opp som gummikuler i vaskemaskinen

MDG jublet, og reaksjonene hopet seg opp som gummikuler i vaskemaskinen..

Dagbladet - 11 nov 23 kl. 16:28

MDG-topp om krigen: - Pågående folkemord

Tidligere byråd for miljø og samferdsel i Oslo, Sirin Hellvin Stav, sparer ikke på kruttet i sin omtale av Israels framferd i Gaza. MDG-toppen kritiserer også norske medier..

NRK - 10 okt 23 kl. 14:31

MDG-Berg på første møte i kontrollkomiteen

Miljøpartiet De Grønnes Lan Marie Berg har fra i høst tatt plass i kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget. Hun deltar på sitt første møte om habilitetssaken i dag og sier det er aktuelt å stille Høyre-leder Erna Solberg flere nye spørsmål. Berg vil blant annet vite om Solberg mener det er rett å ugyldiggjøre vedtak som ble fattet mens hun var inhabil.

VG - I førrgår: 11:32

Ropstad slakter statsbudsjettet: – Skuffende

Finanspolitisk talsperson Kjell Ingolf Ropstad i KrF mener statsbudsjettet svikter dem som trenger det mest. Også Rødt og MDG mener regjeringspartiene bommer..

NRK - 01 dec 23 kl. 09:52

EU åtvarar mot mineral på havbotnen

Nytt EU-direktiv åtvarar mot å vinne ut mineral på havbotnen. Det kan leggje i kjelkar i vegen for planane til Ap-Sp-regjeringa om å opne opp store område i Barentshavet og Grønlandshavet for gruvedrift, skriv NTB. Venstre, Raudt, SV, MDG og KrF har kritisert stortingsmeldinga, som no er til behandling.

NRK - 27 nov 23 kl. 22:51

33,6 prosent stemte ved omvalget i Moss

33,6 prosent av de stemmeberettigede mossingene fant veien til stemmeurnene i omvalget. Det opplyser valgansvarlig i Moss kommune Therese Evensen til NRK. Til sammenligning stemte 55,4 prosent ved det ordinære valget, som senere ble kjent ugyldig.

VG - 24 nov 23 kl. 16:43

Vil sanksjonere Netanyahu og Hamas-topper

MDG-topp Arild Hermstad mener den norske regjeringen er for lite handlekraftige. Nå vil de sanksjonere topper i Israel og Hamas..

Aftenposten - 24 okt 23 kl. 16:59

Det nye byrådet leverer solide doser MDG-politikk

På morgenen skulle MDG-stanken fjernes fra byrådet. Etter lunsj ville de innfri MDGs viktigste valgløfte..

Aftenposten - 23 nov 23 kl. 01:00

Tomme beskyldninger fra MDG

Une Bastholm i Miljøpartiet de Grønne kom med tomme beskyldninger mot regjeringens innsats i naturpolitikken i et….

NRK - 24 aug 23 kl. 06:39

Industripartiet har flere medlemmer enn MDG

Industri- og næringspartiet (INP) har flere medlemmer enn Miljøpartiet De Grønne (MDG), melder Vårt Land. Tall som avisen har hentet inn, viser at INP har 158 flere medlemmer enn MDG. Partiene har henholdsvis 11.

NRK - 18 sep 23 kl. 18:01

Venstre sier ja til samtaler om borgerlig Oslo-byråd

Venstre takker ja til samtaler om et borgerlig byråd for å sikre maktskifte i hovedstaden. Det sier Venstres gruppeleder og Oslo-topp Hallstein Bjercke etter at partiets nye bystyregruppe var samlet til møte i Oslo rådhus mandag ettermiddag. Han vil likevel ikke svare på om de har gitt opp drømmen om å få MDG med på laget.

Klartale - 17 nov 23 kl. 12:05

Hva betyr det at Norge kanskje anerkjenner Palestina?

193 land er med i verdens-organisasjonen FN. 138 anerkjenner Palestina som en egen stat. Men ikke Norge.

NRK - 16 nov 23 kl. 14:21

Stortinget vedtok Palestina-kompromiss

Med bredt flertall har Stortinget stemt for et forslag fra Arbeiderpartiet og Senterpartiet om å anerkjenne Palestina som egen stat. Kun representantene fra Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti stemte imot. Voteringen ble gjennomført ved manuell telling fordi det automatiske stemmesystemet i Stortinget streiket.

E24 - 16 okt 23 kl. 19:48

Korrupsjonsjeger og MDG foreslår kartlegging av politikere: – Åpenhet er avgjørende for tillit

MDG foreslår et helt nytt statlig organ for å kontrollere politikere og deres økonomiske interesser etter en fransk modell..

Klartale - 14 nov 23 kl. 12:02

Vil Norge anerkjenne Palestina som egen stat?

Politikere fra Rødt la fram et forslag 15. mai. Bjørnar Moxnes og Hege Bae Nyholt fra partiet sitter på Stortinget.

NRK - 13 nov 23 kl. 17:24

Stortingspresidenten på besøk i USA

Stortingspresident Masud Gharahkhani er på reise til Washington D.C. i USA.

NRK - 13 nov 23 kl. 11:54

MDG: Uforståelig og skuffende

MDGs Lan Marie Berg mener Erna Solberg og Høyre ikke tar ansvar for å gjenopprette tilliten til politikken, men senker isteden terskelen for hva folk skal kunne forvente av sine fremste folkevalgte. Solberg varslet i dag at hun fortsetter som Høyre-leder. Berg mener Solbergs sak er den klart mest alvorlige av alle habilitetssakene.

NRK - 13 sep 23 kl. 00:41

Fintelling i Bergen kan gi Ap seier

Etter at fintellingen av stemmene i Bergen er ferdig, tar Venstre og MDG mandat fra Høyre og Bergenslisten. Det kan sensasjonelt åpne for at Ap beholder makta. Byrådsleder Rune Bakervik (Ap) varslet tirsdag morgen at han går av.

NRK - 12 sep 23 kl. 20:11

Koalisjon mellom Ap, Høyre og MDG i Innlandet fylkesting

Det er enighet om et valgteknisk samarbeid mellom Innlandet Arbeiderparti, Innlandet Høyre og Innlandet MDG for de neste fire årene i Innlandet fylkesting. De tre partiene er enige om at Ap får fylkesordføreren, Høyre får fylkesvaraordføreren og MDG får utvalgslederen for samferdsel. Etter valget i 2019 er det Sp og Ap som har styrt fylkeskommunen, men det politiske samarbeidet ble avbrutt etter folkeavstemningen om sammenslåingen av fylkeskommunen..

Klartale - 12 sep 23 kl. 14:02

Kjemper om makta i de store byene

Høyre er størst i landet. De fikk flest stemmer. De har gjort det bra i mange kommuner.

VG - 12 okt 23 kl. 09:26

Høyre og Venstre må velge MDG, ikke Frp

I Trondheim har Høyre og Venstre valgt MDG over Frp. Det bør de gjøre også i Oslo..

Dagbladet - 11 sep 23 kl. 21:53

MDG åpner for Høyre-samarbeid

Stemningen hos MDG-leder Une Bastholm, Rasmus Hansson og de flere hundre MDG-erne som er samlet på Sentralen i Oslo var høy og spent i forkant av valgkveldens første prognoser klokka 21..

Aftenposten - 10 nov 23 kl. 13:04

Biler over Rådhusplassen? Var det sånn det skulle merkes at MDG er borte?

Det er ikke bare på vestlandet det brukes milliarder på unødvendige tunneler..

NRK - 10 aug 23 kl. 16:26

MDG vil stanse utslipp av klimagasser i Norge innen 2035

MDG-leder Arild Hermstad lanserte torsdag partiets valgløfter under valgkampåpningen. Partiet skal ruste landet for klimaendringer og kutte utslipp innen 2035. Torsdag ettermiddag åpnet MDG valgkampen med en mønstring på Jernbanetorget i Oslo.

NRK - 02 nov 23 kl. 15:53

Oslo-byråd vraker nytt elevopptak til videregående

Det nye Oslo-byrådet vraker de rødgrønnes forslag til ny opptaksordning i videregående skole. Det tidligere byrådet til Ap, SV og MDG har brukt flere år på en ny opptaksordning, der halvparten av elevene skulle tas inn med ulikt karakternivå. Den andre halvparten skulle bestå av elevene med høyest karakterer.

NRK - 30 aug 23 kl. 14:30

MDG mener Anniken Huitfeldt bør gå av som utenriksminister, melder TV 2

Miljøpartiet dei grøne (MDG) seier til TV 2 at utanriksminister Anniken Huitfeldt bør gå av etter at ho sjølv har innrømma habilitetsbrot. – Det som kjem fram er tydelege brot på habilitetsreglane, og Huitfeldt burde gå av, seier MDG-nestleiar Ingrid Liland i ein e-post til TV 2. Onsdag blei det kjent at ektemannen til Huitfeldt har kjøpt fleire aksjer i blant anna Kongsberg Gruppen, medan Huitfeldt har vore utanriksminister..

NRK - 30 aug 23 kl. 14:30

MDG meiner Anniken Huitfeldt bør gå av som utanriksminister, melder TV 2

Miljøpartiet dei grøne (MDG) seier til TV 2 at utanriksminister Anniken Huitfeldt bør gå av etter at ho sjølv har innrømma habilitetsbrot. – Det som kjem fram er tydelege brot på habilitetsreglane, og Huitfeldt burde gå av, seier MDG-nestleiar Ingrid Liland i ein e-post til TV 2. Onsdag blei det kjent at ektemannen til Huitfeldt har kjøpt fleire aksjar i blant anna Kongsberg Gruppen, medan Huitfeldt har vore utanriksminister..

Klartale - 30 aug 23 kl. 13:10

Dette snakket de om under debatten

11. september er det kommune- og fylkestingsvalg. Før den tid skal flere politikere møtes for å snakke om hvilke saker de kjemper for.

VG - 29 sep 23 kl. 11:31

Høyre + MDG = sant i Trondheim

Valgvinnerne i Høyre klarte å lokke MDG og Sp over på sin side, og stoppet dermed Trond Giskes plan for videre Ap-styre i Trondheim. Nå blir byen blågrønn..

Aftenposten - 28 sep 23 kl. 10:12

Oslos MDG-topp er skuffet over Venstre: – De har ikke prøvd så hardt

Oslos MDG-topp Sirin Stav sier at hun er skuffet og overrasket over at Venstre åpner for å samarbeide med Frp i bystyret..

Aftenposten - 27 sep 23 kl. 15:42

Raymond Johansen : – MDG har lært mye miljø- og klimapolitikk. Ikke minst av meg.

Raymond Johansen tror ikke MDG kan forvente store gjennomslag på klima- og miljøpolitikken hos de borgerlige..

NRK - 26 sep 23 kl. 11:14

MDG vil gjere det enklare for kommunar å sette ned fartsgrenser

Miljøpartiet Dei Grøne har lagt fram eit representantforslag til Stortinget om ein effektiv og trygg kvardag for mjuke trafikantar. Mellom anna vil partiet gjere det enklare for lokale styresmakter å senke fartsgrenser på vegar. Konkret meiner MDG at Stortinget bør be regjeringa om å sørge for at skilt- og varslingsansvar for fylkesvegane skal bli overført til fylkeskommunane, og at Statens vegvesen må vekte tryggleiken for mjuke trafikantar i større saker som handlar om fartsgrensejustering, spesielt der fylkeskommunar eller kommunar har spurt etter lågare fart.

Aftenposten - 24 okt 23 kl. 07:53

36 punkter det nye byrådet må følge: – Skal merkes at MDG er ute av byrådet

Høyre og Venstre danner mindretallsbyråd i Oslo med støtte fra Frp og KrF..

Klartale - 24 aug 23 kl. 08:55

Industripartiet har flere medlemmer enn Miljøpartiet

Avisa Vårt Land har hentet inn tall. De viser at industripartiet (INP) har 158 flere medlemmer enn Miljøpartiet De Grønne (MDG). Totalt har INP 11.

NRK - 19 okt 23 kl. 05:10

Landbruksministeren slakter kjøttstopp

Landbruksminister Geir Pollestad (Sp) ber det nye Oslo-byrådet snu om kjøttstopp i barnehagene. Høyre og Venstre legger nå siste hånd på verket for å lande det nye byrådet i Oslo. Landbruksminister Pollestad sier til Nationen at de bør benytte anledningen til å skrote det utgående byrådets kjøttstopp i barnehagene i Oslo, som MDG har stått i spissen for.

NRK - 18 sep 23 kl. 22:18

MDG-topp mer Erna Solberg og Anniken Huitfeldt trekke seg

Stortingspolitiker Rasmus Hansson (MDG) ber både Erna Solberg og Anniken Huitfeldt trekke seg. – Trekk dere. Nå.

NRK - 18 okt 23 kl. 12:03

Støre vil ikke ha statlig korrupsjonsetat

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) avviser MDG-forslaget om å opprette et statlig organ som skal kontrollere politikeres økonomiske interesser. – Jeg er ikke sikker på at det er i norsk tradisjon, sa Støre i Stortingets spørretime onsdag. (NTB).

NRK - 16 okt 23 kl. 16:22

Tilbake til normalen i kollektivtrafikken i Oslo

Nå er det like mange som reiser kollektivt i Oslo som før korona-pandemien. I august var antall reisende med Ruter fire prosent høyere enn det som regnes som normalt, mens tallet i september var nøyaktig likt normalen. Det er Oslos byråd for miljø- og samferdsel, Sirin Stav (MDG), glad for.

NRK - 14 sep 23 kl. 20:47

Oslo MDG: Innleder samtaler med Venstre og Høyre

– Det er støtte til at vi innleder samtaler med Venstre og Høyre hvor vi undersøker mulighetene for et samarbeid. Det mener jeg vi skylder velgerne for å holde Frp unna makt i Oslo, sier MDG. Torsdag kveld har partiet hatt representantskapsmøte i Oslo..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com