Jan Christian Vestre

Saturday, 25 June, 06:34

Nyheter om Jan Christian Vestre

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 25 maj 22 kl. 09:55

Miljøaktivistene ble sponset av familie-bedriften til statsråd

Politikere måtte gå ut fra Stortingssalen under protest forrige uke. En gruppe aktivister ropte til politikerne under spørretimen. De limte seg fast og krevde at det ble gjort mer for å redde klimaet på jorda.

NRK - 25 maj 22 kl. 05:59

Miljøaktivister på Stortinget sponset av næringsministerens familieselskap

Møbelfabrikken Vestre – næringsministerens familieselskap – sponset i fjor miljøaktivistene Extinction Rebellion med 300.000 kroner. Aktivistene som avbrøt Stortingets spørretime og limte seg fast til tilhørerbenkene i forrige uke, er fra samme organisasjon.

NRK - 25 maj 22 kl. 10:43

Vestre forsvarer Ocean Space Centre-brems

En eksplosjon i byggekostnadene gjør det nødvendig å se på planene for Ocean Space Centre på nytt, mener næringsminister Jan Christian Vestre (Ap). Regjeringen har satt byggingen av havforskningssenteret i Trondheim på pause og kuttet bevilgningene til senteret med 405 millioner kroner. Når prosjektet settes på pause, er det ifølge Vestre for å gjennomgå planene på nytt i en situasjon der materialkostnadene «eksploderer», samtidig som norsk økonomi står i fare for å bli overopphetet.

VG - 26 maj 22 kl. 22:30

Jan Christian Vestre har fått seg kjæreste

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) har funnet kjærligheten med den 32 år gamle arkitekten Viktoria Millentrup..

Klartale - 13 maj 22 kl. 13:07

Skal jobbe for lavere matpriser

Flere partier utenfor regjeringen har gått sammen. De går inn for forslag om regulering av dagligvare-handelen. Målet er at nordmenn får lavere matpriser i butikkene.

E24 - 25 maj 22 kl. 12:26

Hardkjør mot Vestre i Stortinget

Store ord og lite handling. Det er dommen Frps Sivert Bjørnstad feller over næringsminister Jan Christian Vestre (Ap)..

NRK - 06 maj 22 kl. 07:11

Får endelig driftsløyve

Næringsdepartementet har vedteke å oppretthalde Nordic Mining sitt driftsløyve for gruvedrift i Engebø-fjellet i Sunnfjord. Dei siste dagane har demonstrantar lenka seg fast til maskiner ved anleggsområdet i protest mot gruvedrift og utslepp til Førdefjorden. Selskapet sjølv stadfesta dette med ei børsmelding fredag morgon.

NRK - 14 jun 22 kl. 10:57

Rekordstort utbytte fra selskaper med statlig eierandel

Nærings- og fiskeridepartementet anslår at staten vil motta 58,6 milliarder kroner i utbytte fra selskaper med statlig eierandel for 2021. Det viser tall fra statens eierrapport 2021. – Årets eierrapport viser en relativt betydelig verdiutvikling for statens eierandeler og et rekordstort utbytte til staten fra selskapene.

E24 - 07 jun 22 kl. 20:58

Næringsministeren kaster nesten hele Argentum-styret

Argentum-styret burde stanset utbyttefesten til selskapets ledelse, mener næringsminister Jan Christian Vestre. Nå bytter han dem ut..

NRK - 07 jun 22 kl. 20:50

Næringsministeren bytter ut Argentum-styret

Næringsminister Jan Christian Vestre kunngjorde i et brev som ble sendt til Stortinget tirsdag, at han avsetter styreleder Kjell Martin Grimeland og resten av styret i Argentum, bortsett fra et medlem. Det skriver Bergens Tidende. Bakgrunnen er de store utbetalingene til administrerende direktør Joachim Høegh-Krohn.

NRK - 07 jun 22 kl. 20:50

Næringsministeren kaster Argentum-styret

Næringsminister Jan Christian Vestre kunngjorde i et brev som ble sendt til Stortinget tirsdag, at han avsetter styreleder Kjell Martin Grimeland og resten av styret i Argentum, bortsett fra et medlem, skriver Bergens Tidende. Bakgrunnen er de store utbetalingene til administrerende direktør Joachim Høegh-Krohn. Han har mottatt over 135 millioner kroner fra det statseide selskapet siden han begynte som sjef i 2006.

Aftenposten - 07 jun 22 kl. 19:43

Han vil ikke kjøpe, men kan likevel ende opp med 4,5 prosent av SAS

Norge kan ende opp med å eie rundt 4,5 prosent i SAS, selv om næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) sier nei til….

E24 - 07 jun 22 kl. 19:39

Han vil ikke kjøpe, men kan likevel ende opp med 4,5 prosent av SAS

Norge kan ende opp med å eie rundt 4,5 prosent i SAS, selv om næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) sier nei til å bidra med friske penger. Sverige har nå sagt nei, mens Danmark, som har klart mest på spill i SAS, bestemmer seg i juni..

NRK - 02 jun 22 kl. 14:06

SP vil ikke at Staten skal gi SAS mer penger

– Det er lite aktuelt for Staten å skyte inn mer penger i SAS for å berge selskapet. Det sier leder i Næringskomiteen på Stortinget Willfred Nordlund (Sp). Han mener derimot at det er aktuelt å omgjøre Statens pandemi-lån på 1,5 milliarder kroner til aksjer, slik SAS har bedt om.

E24 - 26 maj 22 kl. 19:31

Konkurransetilsynet kan få mer dagligvaremakt

Næringsminister Jan Christian Vestre ønsker å styrke Konkurransetilsynets håndheving i dagligvaremarkedet, og foreslår å la tilsynet gripe inn i markedet selv om det ikke kan påvises lovbrudd..

Aftenposten - 25 maj 22 kl. 13:48

Kan tape 1,5 milliarder kroner på statsgarantert lån til SAS

Hvis ikke næringsminister Jan Christian Vestre satser nye penger, risikerer Norge å tape 1,5 milliarder kroner på et….

E24 - 25 maj 22 kl. 13:38

Norge tvinges til å spille kvitt eller dobbelt om milliardbeløp i kriserammet SAS

Hvis ikke næringsminister Jan Christian Vestre satser nye penger, risikerer Norge å tape 1,5 milliarder kroner på et statsgarantert lån til SAS. – Ta heller tap nå enn å tape enda mer, er rådet fra NHH-professor..

NRK - 25 maj 22 kl. 13:35

Store kutt i klima- og miljøbevilgninger

Forslaget til revidert nasjonalbudsjett (RNB) kommer med kutt på 222 millioner kroner i poster relatert til klima- og miljøpolitikk. Det har finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) skrevet i et svar til Venstres Sveinung Rotevatn, skriver Aftenposten. Blant kuttene finner man en omprioritering på til sammen 486 millioner fra klimaposter til flyktningkrisen i Ukraina.

E24 - 16 maj 22 kl. 18:33

Næringsministeren truer med å kaste styremedlemmer

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) pisker de statlige selskapene til lederlønnsmoderasjon. – Lederne skal ikke få mer enn folk flest..

VG - 16 maj 22 kl. 18:17

Næringsministeren truer med å kaste styremedlemmer

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) pisker de statlige selskapene til lederlønnsmoderasjon. – Lederne skal ikke få mer enn folk flest..

Klartale - 11 maj 22 kl. 08:24

Se hvilke nyheter Støre har om havvind

Det er stor enighet om at Norge har behov for mer strøm i årene framover. Regjeringen ønsker at noe av denne skal komme fra havvind. De har tidligere sagt at de vil gjøre det lettere å bygge store anlegg med slik strøm i Norge.

NRK - 10 maj 22 kl. 18:21

Topptung pressekonferanse: Varsler nyheter om havvind

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og tre andre statsråder vil onsdag legge fram nyheter om havvindsatsingen, skriver NTB. De holder pressekonferanse om havvind i Marmorhallen i Klima- og miljødepartementet onsdag morgen. I tillegg til statsministeren vil finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp), næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) og olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) delta..

E24 - 22 mar 22 kl. 11:48

SV krever redegjørelse fra Vestre om Telenors Myanmar-salg

SV har sendt inn en formell anmodning om at næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) redegjør om Telenors salg av sitt myanmarske datterselskap..

Klartale - 06 maj 22 kl. 08:55

Protestene hjalp lite – Nordic Mining får drive gruve

Politiet fjernet flere personer torsdag. Folk raser mot Nordic Minings prosjekt. Det skjer ved Førdefjorden i Vestland.

NRK - 02 maj 22 kl. 10:56

Vil styrke næringslivssamarbeidet med Sverige

Norge og Sverige har inngått et styrket næringslivssamarbeid som konkretiserer flere samarbeidsområder. Havvind, karbonhåndtering, hydrogen, batterier og mineraler er blant områdene som trekkes frem. – Vi er enige om å gå strukturert til verks for å knytte vårt næringsliv tettere til hverandre og utforske mulighetene for å utvikle mer grønn industri og bærekraftig eksport sammen.

E24 - 24 apr 22 kl. 11:00

Verftsdirektør SMS-tryglet næringsministeren om å holde havnene åpne for russere

Om norske havner blir stengt for russiske skip, må Kirkenes-bedriften Kimek si opp halve staben, ifølge verftsdirektør Greger Mannsverk. For å forhindre katastrofen sendte han tekstmeldinger til næringsminister Jan Christian Vestre og hans statssekretær..

NRK - 21 apr 22 kl. 06:58

Varslar tiltak mot daglegvarebransjen

Regjeringa opnar for å endra lova for å slå hardare ned på dei store daglegvareaktørane. Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) er bekymra for situasjonen i matvaremarknaden, og seier han er villig til å ta i bruk alle tiltak for å gjera konkurransen sunnare. Han vil mellom anna gjera det enklare for Konkurransetilsynet å undersøka saker i daglegvaremarknaden.

E24 - 06 apr 22 kl. 15:40

Norge diskuterer utveksling av hydrogen med Tyskland

Regjeringen er i gang med å kartlegge norskekysten og diskuterer utbygging av hydrogenrør til Tyskland. – Nå må vi våkne opp, sier næringsminister Jan Christian Vestre i kjølvannet av FNs klimarapport..

E24 - 16 feb 22 kl. 17:17

Næringsministeren: Kan ikke forhindre at data fra Telenor havner hos militærjuntaen

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ble onsdag grillet om Telenors omstridte salg i Myanmar. Vestre innrømmer at løsningen ikke er bra..

NRK - 01 apr 22 kl. 13:40

Regjeringen ferdig med støtteordning for bedrifter med høy eksponering mot Russland

Detaljene i regjeringens fire støttetiltak for å hjelpe bedrifter som er hardt rammet av Russlands angrep på Ukraina og påfølgende sanksjonerer er nå klare og blir fredag sendt til Stortinget for behandling, skriver Nærings- og fiskeridepartementet i en pressemelding. Når Stortinget har vedtatt ordningene og de er godkjent av ESA, vil det bli mulig å søke om støtte og/eller lån. – Krisepakken skal holde hjulene i gang og trygge arbeidsplasser.

E24 - 07 feb 22 kl. 19:23

Vestre varsler lansering av batteristrategi

Til våren kommer det en strategi fra regjeringen for å bygge opp norsk produksjon av battericeller, varsler næringsminister Jan Christian Vestre (Ap)..

NRK - 26 mar 22 kl. 10:50

Natt til søndag skal klokken stilles igjen

Natt til søndag 27. mars går vi over til sommertid igjen, og du må du stille klokken én time frem. Men hvor lenge skal vi egentlig fortsette med dette?

Klartale - 26 mar 22 kl. 06:09

På tide å stille klokka

I helgen blir det sommertid! Har du husket at du skal stille klokka?Den siste søndagen i mars klokken 2, «hopper vi over» en time.

E24 - 10 mar 22 kl. 10:55

Direkte kl. 11: Næringsministeren med ny eksportsatsing

Næringsminister Jan Christian Vestre legger frem regjeringens eksportreform og en rekke nye tiltak for å styrke norsk eksport..

E24 - 10 mar 22 kl. 10:55

Næringsministeren med ny eksportsatsing

Næringsminister Jan Christian Vestre legger frem regjeringens eksportreform..

E24 - 09 mar 22 kl. 06:17

Næringsministeren: – Staten som eier skal være tøffere på klima

Statseide selskaper må forberede seg på å ta betydelige klimaskritt i et høyere tempo, sier næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) til NTB..

Klartale - 14 okt 21 kl. 11:06

Dette er den nye regjeringen

Jonas Gahr Støre er klar for å bli Norges nye statsminister. Erna Solberg er ferdig i jobben. Torsdag ble Støres regjering presentert.

Aftenposten - 04 mar 22 kl. 14:51

Regjeringen åpner for å gi støtte til enkelte bedrifter som taper på sanksjonene

Næringsminister Jan Christian Vestre åpner for å kompensere enkelte som rammes av sanksjoner mot Russland, men avviser….

E24 - 04 mar 22 kl. 14:51

Regjeringen åpner for å gi støtte til enkelte bedrifter som taper på sanksjonene

Næringsminister Jan Christian Vestre åpner for å kompensere enkelte som rammes av sanksjoner mot Russland, men avviser generell støtte. - Mange bør jo ha fått med seg hva Putin har foretatt seg i flere år nå, sier han..

NRK - 22 feb 22 kl. 06:03

Støre til Brussel i dag

Statsminister Jonas Gahr Støre besøker Brussel sammen med klima- og miljøminister Espen Barth Eide og næringsminister Jan Christian Vestre. Støre skal møte kommisjonspresident Ursula von der Leyen, og flere EU-kommissærer. (NTB).

NRK - 08 feb 22 kl. 18:54

Regjeringa presenterer havvindsatsing

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) skal onsdag legge fram havvindsatsinga til regjeringa. Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp), olje- og energiminister Marte Mjøs Pedersen (Ap) og næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) skal også delta på presentasjonen..

NRK - 07 feb 22 kl. 19:21

Regjeringa vil satse på batteri

Til våren skal regjeringa legge fram ein strategi for å bygge opp norsk produksjon av battericeller, varslar næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) i ei pressemelding. Utrekningar viser at batteriindustrien i Noreg kan omsette for 90 milliardar kroner i 2030. Det er planlagt fleire batterifabrikkar i Noreg..

Aftenposten - 05 feb 22 kl. 11:56

Lover at industriplan ikke blir en glanset brosjyre: – Nå er det action

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) lager en plan for nye norske industrieventyr, og lover «action»..

NRK - 02 nov 21 kl. 06:20

Vil ha statlig hydrogenselskap

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) vil ha slutt på den «passive næringslivspolitikken» her i landet og sier han har stor tro på staten som entreprenør. Vestre sier til Klassekampen at han vil at den nye regjeringen blant annet nå skal vurdere å opprette et statlig hydrogenselskap..

E24 - 21 okt 21 kl. 16:50

Han får jobben til næringsministeren

Stefan Tjust blir ny konsernsjef i møbelprodusenten Vestre, etter at Jan Christian Vestre (Ap) gikk over i ny jobb som næringsminister..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com