Putin

Sunday, 04 December, 22:01

Nyheter om Putin

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i Ukraina

Russland har angrepet Ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

Klartale - 26 feb 22 kl. 06:00

KGB-agenten som ble president

Russlands mektige president Vladimir Putin har startet krig mot nabolandet Ukraina. Historien om hvordan han kom til makten, starter i det kommunistiske Sovjetunionen.Putin ble født i byen Leningrad i 1952.

Klartale - 27 nov 22 kl. 06:40

Hvem er denne mulige arvtakeren til Putin?

Kan en dømt tyv bli president i Russland om Putin slutter?Flere mener Prigozjin kan ha det som mål. På 30 år har mye endret seg fra ham.

Klartale - 11 okt 22 kl. 09:07

Norge og Finland diskuterte landenes sikkerhet

Finlands president Sauli Niinistö besøkte Norge mandag. Der snakket han med Jonas Gahr Støre. Han er Norges statsminister.

NRK - I førrgår: 13:12

Putin kallar Ukraina-politikken til Vesten for «destruktiv»

For første gong sidan september har Russlands president Vladimir Putin og Tysklands statsminister Olaf Scholz snakka saman på telefon. Ifølgje Kremls referat frå samtalen forsvarte Putin Russlands angrep mot ukrainsk energiinfrastruktur, som har ført til at millionar av ukrainarar er utan straum midt på vinteren. Putin kalla dei «uunngåelege».

NRK - I førrgår: 23:30

Biden er åpen for fredssamtaler med Putin – hvis Putin er oppriktig

USAs president Joe Biden sier han er villig til å snakke med Russlands president Vladimir Putin hvis Putin virkelig ønsker å få slutt på krigen i Ukraina. – Jeg er klar til å snakke med Putin hvis han faktisk er interessert i å finne en måte å få slutt på krigen på. Han har ikke gjort det ennå, sa Biden torsdag.

Klartale - 13 sep 22 kl. 14:44

Hva gjør Putin nå?

Den ukrainske hæren har tatt kontroll over flere områder i Ukraina. Nå har den russiske hæren fått kritikk. Russiske militærblogger har kritisert dem.

Klartale - 30 sep 22 kl. 14:40

Her sier Putin at Russland tar deler av Ukraina

– Kjære statsborgere av Russland, sa president Putin fredag. Han hilste så til folk i fylkene Donetsk, Luhansk, Kherson og Zaporizjzja i Ukraina. Han sa så at disse fire fra fredag blir en del av Russland.

NRK - 25 nov 22 kl. 21:20

Putin til soldatmødre: – Jeg deler deres smerte

Russlands president Vladimir Putin møtte fredag russiske soldatmødre som har mistet sønnene sine i krigen i Ukraina. – Jeg vil at dere skal vite at jeg personlig og hele landets lederskap delere deres smerte, sa Putin til mødrene i forkant av morsdagen som feires i Russland kommende søndag. – Vi forstår at ingenting kan erstatte tapet av en sønn, et barn, sa han videre.

Klartale - 21 sep 22 kl. 09:28

Putin sier han er klar til å bruke atomvåpen

Ledere i Luhansk og Donetsk var først til å si at de ville ha folkeavstemning om å bli en del av Russland. Denne skal skje mellom 23. september og 27.

Klartale - 09 maj 22 kl. 12:16

Putin mener at Nato nektet å lytte

I dag er det den russiske seiersdagen. Russlands president Vladimir Putin holdt tale. Putin sier i talen at russiske styrker i Ukraina forsvarer fedrelandet.

Klartale - 08 maj 22 kl. 07:00

Vil Putin snakke om fred eller krig under paraden?

Det er mange rykter om hva som vil skje 9. mai. Det er dagen Russland feirer at de vant krigen mot Tyskland og nazistene i 1945.

NRK - 08 nov 22 kl. 11:26

Indonesia: Lite trolig at Putin deltar på G20-toppmøtet

En talsmann for Indonesias president sier at det er lite som tyder på at Russlands Det er lite som tyder på at president Vladimir Putin reiser til Bali for å delta på G20-toppmøtet der. – Det betyr ikke at Russland ikke vil være til stede. De vil være til stede, men det er kanskje ikke presidenten, sier Siti Ruhaini Dzuhayatin.

Klartale - 26 sep 22 kl. 08:50

Russisk spesialpoliti hevder mange russere har rømt landet

Forrige uke krevde Vladimir Putin mobilisering. Putin er Russlands president. Det betyr at vanlige folk innenfor en viss alder også blir nødt til å være med i militæret.

NRK - 25 nov 22 kl. 16:57

Dronetiltalt russer nekter for tilknytning til Putin

Andrey Yakunin ble pågrepet 17. oktober for å fly drone i Hammerfest. Nå nekter han for å ha tilknytning til president Vladimir Putin.

NRK - 13 okt 22 kl. 08:53

Bukkvoll: Respekten er liten, men frykta for Putin er stor

Putin har grunnlovfesta at han i prinsippet kan sitja som president til 2036. – Det kan bli tilfellet uansett korleis krigen går, men om Putin tapar krigen eller om det ser ut han er i ferd med å tapa krigen, finst det også ei moglegheit for at han blir fjerna før det, seier Tor Bukkvoll, sjefforskar ved Forsvarets forskingsinstitutt. Om nokon skulle forsøka å fjerna Putin, vil det koma frå ein av to leirar, meiner Bukkvoll.

Klartale - 10 okt 22 kl. 13:17

Putin truer med hard respons på ukrainske «terrorangrep»

Russlands sikkerhetsråd har et møte mandag. Før det holdt Putin en tale som ble sendt på TV. Han snakket om bombingen mandag.

Klartale - 07 sep 22 kl. 12:00

Putin mener vestlige straffer ødelegger for verden

Onsdag snakket Vladimir Putin på en konferanse. Putin er Russlands president. Der nevnte han at Vesten ødelegger mer for verden, enn det Russland gjør.

Klartale - 27 sep 22 kl. 14:45

Her flykter de fra Russland

Russere er redde for å bli sendt til krigen. Det har ført at mange rømmer landet. Mange rømmer til Finland, Mongolia, Georgia og Kasakhstan.

NRK - 29 nov 22 kl. 17:44

Stoltenberg: – Putin bruker vinteren som våpen

Nato-sjef Jens Stoltenberg mener Putin bruker brutale rakettangrep til å tvinge ukrainere til å fryse eller flykte. Allierte lover mer ikke-militær støtte til Ukraina. – Russland bruker brutale rakettangrep til å gjøre Ukraina kald og mørk denne vinteren, sa Stoltenberg på en pressekonferanse etter første dag av Natos utenriksministermøte i Bucuresti tirsdag.

Klartale - 29 nov 22 kl. 13:21

Stoltenberg mener Putins angrep handler om frykt

– Det Vladimir Putin er mest redd for, er demokrati og frihet. Det er hans hovedutfordring. Han ønsker ikke det, og derfor har han angrepet Ukraina.

NRK - 14 okt 22 kl. 15:06

Putin: Ikke behov for videre mobilisering

Den russiske presidenten Vladimir Putin sier fredag at det ikke er lagt planer for videre mobilisering i Russland. Putin ga i september ordre om at 300.000 menn skulle mobiliseres for å bedre Russlands slagkraft i Ukraina.

NRK - 23 nov 22 kl. 02:38

Ordfører: Kyiv står overfor den verste vinteren siden andre verdenskrig

Kyivs ordfører Vitalij Klitsjko sier at den ukrainske hovedstadens 3 millioner innbyggere går en bekmørk vinter i møte på grunn av skader på infrastrukturen. Russland har rettet en rekke angrep mot landets sivile infrastruktur. – Dette er den verste vinteren siden andre verdenskrig, sier Klitsjko til tyske Bild.

VG - 22 nov 22 kl. 10:12

Navalnyjs stabssjef til VG: – Putin må knekkes for å oppnå fred

Han jobber for Russlands mest kjente politiske fange, og er selv på flukt på Putin-regimet. Her forklarer Leonid Volkov hvorfor Putin må knekkes – og hvordan det kan skje..

NRK - 16 nov 22 kl. 20:04

Zelenskyj skal ha fått hint om at Putin vil forhandla

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj innrømmer at han har fått hint om at president Putin vil forhandla, skriv den ukrainske avisa The Kyiv Independent på Twitter. Avisa skriv at Zelenskyj onsdag skal ha sagt at vestlege land hadde gitt «signal» om at Russlands president Vladimir Putin søkte direkte samtalar med Ukraina. Påstandane er ikkje bekrefta frå russisk hald..

Klartale - 04 okt 22 kl. 06:59

Ekspert mener nederlaget var uheldig for Putin

Fredag feiret Putin at ukrainske områder hadde blitt en del av Russland. Hæren hans ble presset ut av byen Lyman i Donetsk lørdag.Helge Blakkisrud sier at Lyman er et strategisk viktig sted.

Klartale - 15 nov 22 kl. 15:15

Alle ville snakke med Kina sin leder

Xi Jinping er leder for Kina. Tirsdag morgen kom han for å møte andre ledere ved G20-møte. G20 er en organisasjon for de 20 landene som har størst økonomisk makt.

VG - I førrgår: 17:45

Eksperter om Putin-møte med soldatmødre: – Ikke «ekte»

Inna Sangadzhieva i Helsingforskomiteen mener det var en bløff da Vladimir Putin (70) sist uke møtte det som skulle være vanlige soldatmødre..

NRK - 01 dec 22 kl. 15:53

Macron seier han skal snakke med Putin

President Emmanuel Macron sa torsdag at han skal snakke med president Vladimir Putin snart. Han seier han håper det framleis er mogeleg å få i stand forhandlingar som kan avslutte krigen i Ukraina, melder AFP. Macron er torsdag på statsbesøk i USA, og skal blant anna møte president Joe Biden..

NRK - 07 sep 22 kl. 10:08

Putin hevder vestlige sanksjoner er største trussel mot fred i verden

Vladimir Putin sier det er umulig å isolere Russland og hevder Vestens iver etter sanksjoner er den største trusselen mot fred i verden. I en tale til konferansen Eastern Economic Forum i Vladivostok onsdag sier den russiske presidenten at verden står overfor nye trusler etter flere år med pandemien hengende over oss. – Da mener jeg Vestens iver etter sanksjoner og de aggressive forsøkene på å presse andre land til å følge vestens atferd, frata dem suverenitet og tvinge sin vilje på dem, sier Putin.

VG - 01 dec 22 kl. 12:04

Ekspert om mulig våpenhvile: – Putin bløffer for å vinne tid

Kreml antyder nå jevnlig at Vladimir Putin (70) vil tilbake til forhandlingsbordet – men ekspertene tror ikke den russiske presidenten mener alvor med noen fred..

NRK - 10 nov 22 kl. 03:46

Putin kommer ikke til G20-møte på Bali

Russlands president Vladimir Putin skal ikke delta på G20-toppmøtet på Bali neste uke. Det opplyser en tjenestemann for den indonesiske regjeringen til Reuters. I stedet skal Putin delta i et av møtene via videolink.

Klartale - 27 sep 22 kl. 07:00

Krigen i Ukraina kan gå mot en ny fase

Det er folkeavstemning i flere ukrainske fylker. De er alle okkupert av Russland. Det er Donetsk, Kherson, Luhansk og Zaporizjzja.

Klartale - 08 nov 22 kl. 13:47

Russiske soldater klager over kaos og mangler

Kanalen CNN har delt innholdet i et brev som skal komme fra soldater. De skal være ved fronten i Donetsk øst i Ukraina.Brevet er skrevet til Oleg Kozjemjako.

NRK - 07 nov 22 kl. 15:40

Putin: 50.000 mobiliserte soldater blant kampstyrkene

Russlands president Vladimir Putin sier mandag til nyhetsbyrået Interfax at 50.000 soldater blant Russlands nåværende kampstyrker i Ukraina har blitt mobilisert og sendt dit. Det melder Reuters.

Dagbladet - 27 nov 22 kl. 12:29

- Slutten på Putin

Russland-kjenner Hans-Wilhelm Steinfeld så ikke krigen komme, men tror «den lille KGB-major Putin» kan bli historie. Nettopp fordi Putin sjøl glemte - eller fortrengte - historien..

NRK - 23 sep 22 kl. 15:20

Berlusconi med kontroversielle Putin-uttalelser før valget i Italia

Tidligere statsminister Silvio Berlusconi har skapt oppsikt og vantro med sine uttalelser om Vladimir Putin kort tid før søndagens valg i Italia. 85-åringen hevdet i et TV-intervju torsdag kveld at Russlands president ble presset til å invadere Ukraina. – Putin ble presset av det russiske folket, av et parti, av hans ministre til å komme med denne spesielle operasjonen, sa Berlusconi til TV-kanalen Rai.

VG - 26 nov 22 kl. 06:20

Litauens utenriksminister i VG-intervju: Alle naboland i fare så lenge Putin har makten

Den raskeste veien til en slutt på krigen, er å gi Ukraina flere tunge våpen. Det sier Litauens utenriksminister Gabrielius Landsbergis til VG. Han tror ikke det er mulig for vesten å reparere forholdet til Vladimir Putin..

NRK - 04 nov 22 kl. 12:48

Putin: Har skrive under lov om å mobilisere straffedømde

Russlands president Vladimir Putin seier han har skrive under på ei lov som gjer det mogeleg å mobilisere straffedømde personar. Det melder det statlege nyheitsbyrået RIA, ifølge Reuters. Ifølge nyheitsbyrået Interfax har Russland mobilisert 318.

VG - 25 nov 22 kl. 17:49

Putin i møte med soldatmødre: – Megaviktig

Russlands president Vladimir Putin møtte fredag mødre av soldater han har sendt for å krige i Ukraina..

VG - 25 nov 22 kl. 10:05

Nato-Stoltenberg: Putin mer brutal fordi han mislykkes i Ukraina

Generalsekretær Jens Stoltenberg sier at Russlands president Vladimir Putin blir mer brutal fordi han mislykkes i Ukraina. Tirsdag leder han Natos utenriksministermøte i Romanias hovedstad Bucuresti..

NRK - 13 okt 22 kl. 12:18

Russisk eks-statsminister: Putin kan ikke erstattes nå

Den tidligere statsministeren og FSB-lederen Sergej Stepasjin sier at Vladimir Putin må bli sittende med makta i Russland i flere år framover. Stepasjin, som har ledet det beryktede hemmelige politiet FSB og var statsminister en kort periode før Putin tiltrådte i 1999, sier at flere i Russland har lurt på om Putin ville forlate presidentkontoret i løpet av et par år. – Det lurte jeg også på.

E24 - 24 nov 22 kl. 17:01

Putin om mulig pristak på gass: – Vil få alvorlige konsekvenser

Russlands president Vladimir Putin advarte torsdag at EUs planer om å innføre et pristak på gass ville få alvorlige konsekvenser for energimarkedet..

NRK - 20 sep 22 kl. 21:53

Stor usikkerhet rundt den ventede talen til Putin

Tirsdag kveld var det ifølge russiske medier ventet en kunngjøring fra Russlands president Vladimir Putin. Talen skulle opprinnelig sendes klokka 20 norsk tid. Ved 21-tiden melder Putins tidligere rådgiver, Sergej Markov, at talen er utsatt til onsdag, ifølge Sky News.

NRK - 20 sep 22 kl. 16:28

Putin vil ha økt produksjon av våpen så raskt som mulig

President Vladimir Putin sier at russisk våpenindustri må øke produksjonen fordi russiske styrker i Ukraina blir møtt med «så å si hele Natos arsenal». I et møte med toppledere i den russiske våpenindustrien tirsdag understreket Putin at produksjonen må økes raskt. – Organisasjonene i vår våpenindustri må være forberedt på å levere nødvendige våpen, teknologi og krigsmateriell så fort som mulig, sa Putin, ifølge nyhetsbyrået Interfax.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com