Putin

Wednesday, 07 June, 07:05

Nyheter om Putin

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i Ukraina

Russland har angrepet Ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

NRK - 09 maj 23 kl. 09:32

Putin taler på seiersdagen

Russlands president Vladimir Putin er på plass på Den røde plass for paraden på seiersdagen. Talen vil bli overskygget av krigen i Ukraina, konfrontasjonen med Vesten, og frykten for angrep på egen jord. Putin er under arrestordre fra Den internasjonale straffedomstolen for krigsforbrytelser i Ukraina.

NRK - 26 maj 23 kl. 07:20

Scholz åpner for nye samtaler med Putin

Tysklands statsminister Olaf Scholz sier han vil snakke med Russlands president Vladimir Putin igjen når tiden er inne. – Den siste telefonsamtalen min var for en stund siden. Men jeg planlegger å snakke med Putin når tiden er inne, sier han i et intervju med avisa Kölner Stadt-Anzeiger.

NRK - 13 apr 23 kl. 11:15

Tysk magasin: Lekkede dokumenter hevder at Putin har kreft

Det tyske magasinet Focus skriver at i de lekkede Pentagon-dokumentene hevdes det at Russlands president Vladimir Putin har kreft. I dokumentet skal det stå at Putin skal ha fått cellegift 5. mars.

Klartale - 20 dec 22 kl. 09:51

Putin og Lukasjenko snakket om tøffe tider

Mandag møttes Aleksandr Lukasjenko og Vladimir Putin. Lukasjenko er president for Belarus. Mens Putin er president for Russland.

Klartale - 21 apr 23 kl. 06:00

Slik har det gått Putins kritikere

Andre aktivister har blitt drept eller overlevd forsøk på drap. Noen har blitt sendt i eksil.Regimet i Russland har trappet opp kampen mot de som ikke er enige med dem.

NRK - 31 maj 23 kl. 12:51

Putin planlegger å møte Erdogan i «nærmeste framtid»

Russiske myndigheter sier president Vladimir Putin planlegger å møte Tyrkias nylig gjenvalgte president Recep Tayyip Erdogan til samtaler. Møtet mellom de to statslederne skal finne sted i «overskuelig framtid», ifølge Kreml, men sted og dato er ikke bestemt ennå. Putin var rask til å gratulere Erdogan da han på søndag ble gjenvalgt som president i Tyrkia.

VG - 24 maj 23 kl. 00:16

Ingen seier for Putin

Vladimir Putin har et stort behov for å vise frem noe som minner om en seier på slagmarken. Men Bakhmut er ingen triumf for Putin. Snarere det motsatte..

Aftenposten - 23 maj 23 kl. 13:19

Cæsar og Rex ryster Putin: – Krigen må avsluttes i Moskva, når Putin-regimet faller

De hater Putin og omtales som nynazister. Dette er gruppene som rystet den russiske presidenten mandag..

NRK - 21 maj 23 kl. 00:06

Putin gratulerte Wagner med Bakhmut-seier

Russlands president Vladimir Putin gratulerer de russiske soldatene i Wagner-gruppen med det han sier er erobring av den ukrainske byen Bakhmut, skriver Reuters. Leiesoldatgruppen Wagner hevder å ha tatt byen etter over 200 dager med intense kamper. Putin sa i en tale at de soldatene som hadde utmerket seg, ville få medaljer, melder russiske statskontrollerte medier, ifølge Reuters.

Aftenposten - Igår: 19:45

Kreml sier Putin-tale sendt på russisk radio var falsk - varslet landsomfattende mobilisering

En påstått radiotale fra Russland president Vladimir Putin som ble sendt på russisk radio mandag, var falsk og skyldtes….

Klartale - 21 feb 23 kl. 13:27

Stoltenberg er bekymret for Russland

Jens Stoltenberg er sjef for forsvars-samarbeidet Nato. Han mener Russland og Vladimir Putin gjør seg klar for meg krig. Putin er Russlands president.

Dagbladet - I førrgår: 10:46

Kritiserer Putin: - Et farlig spill

Wagner-sjefen er en av få i Russland som våger å rette kritikk mot Putin selv, og ordlyden hans blir stadig krassere. Det kan koste ham alt, mener russlandekspert..

VG - 01 jun 23 kl. 03:01

Prigozjin ber Putin gjeninnføre dødsstraff: – Desperasjon

Jevgenij Prigozjin (61) har lagt ut på en turné i Russland der han ber president Vladimir Putin om å gjeninnføre dødsstraff og mobilisere to millioner soldater. En Russland-ekspert mener det vitner om anarki..

NRK - 31 maj 23 kl. 01:02

Russisk statsminister: Nesten 1,5 millioner ukrainere i okkuperte områder får russisk pass

Ifølge Russlands statsminister Mikhail Misjustin har nesten 1,5 millioner ukrainere i de okkuperte områdene fått russiske pass de siste ni månedene, melder det statlige russiske nyhetsbyrået Ria Novosti. Ukrainere i okkuperte områder som nekter russisk statsborgerskap blir ofte truet med deportasjon eller å bli tvangsmobilisert inn i det russiske militæret, skriver nettavisen The Kyiv Independent. I april undertegnet den russiske presidenten Vladimir Putin et dekret som tillater ukrainske statsborgere å bli deportert fra de okkuperte områdene innen 2024, dersom de nekter russisk statsborgerskap.

Klartale - 18 apr 23 kl. 12:48

Vladimir Putin besøkte Ukraina

Vladimir Putin er Russlands president. Mandag besøkte han Ukraina, ifølge Kreml. Det samme sier det russiske nyhetsbyrået Tass.

NRK - 17 apr 23 kl. 09:49

Putin diskuterte stillehavsøvelse med forsvarsministeren

Russlands forsvarsminister har orientert president Vladimir Putin om landets seneste stillehavsøvelser, som blant annet inkluderte trening på krig til havs. På et videoklipp kringkastet på statlig TV redegjør Russlands forsvarsminister Sergej Sjojgu for hvordan øvelsene i Stillehavet inkluderte «liksomangrep på fiendtlige styrker til havs». Putin svarer at øvelsene viser et høyt nivå av beredskap, og at Ukraina er Russlands prioritet.

VG - 27 maj 23 kl. 23:11

Derfor sitter Putin like trygt: – Alle er i «samme båt»

Sabotasjeaksjonene på russisk side av grensen betyr mest mentalt, mener eksperter. Vladimir Putin (70) sitter like trygt som president..

Dagbladet - 26 maj 23 kl. 16:19

- Tror Putin er rasende

I fjor måtte Kasakhstans president be Russland om militærhjelp. Denne uka gikk han igjen ut mot Russland - foran Putin..

NRK - 04 maj 23 kl. 11:33

Zelenskyj i Haag: Putin fortener å bli straffa

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj er i Haag torsdag. Der møter han blant anna leiinga for Den internasjonale domstolen, som har sendt ut ein arrestordre på Russlands president Vladimir Putin. Der sa den ukrainske presidenten blant anna at Putin må bli stilt for retten.

VG - 02 maj 23 kl. 01:14

Putin kan bli arrestert på toppmøte: – Har ikke noe valg

Sør-Afrika vil ikke ha Vladimir Putin (70) til et toppmøte i sommer - av frykt for at de skal måtte pågripe ham. En av Russlands mest kjente statsvitere tror ikke at presidenten vil bli arrestert - men at Putin likevel dropper turen..

Aftenposten - 20 maj 23 kl. 23:43

Vladimir Putin gratulerer styrker med å ha tatt Bakhmut - ingen reaksjon fra Ukraina

Vladimir Putin gratulerer og lover medaljedryss etter at Wagner-gruppen og Russland hevder å ha tatt Bakhmut..

Aftenposten - 20 maj 23 kl. 23:43

Putin gratulerer styrker med å ha tatt Bakhmut - ingen reaksjon fra Ukraina

Vladimir Putin gratulerer og lover medaljedryss etter at Wagner-gruppen og Russland hevder å ha tatt Bakhmut..

Aftenposten - 20 maj 23 kl. 23:43

Putin gratulerer styrker med å ha tatt Bakhmut

Vladimir Putin lover medaljedryss etter at Wagner-gruppen og Russland hevder å ha tatt Bakhmut..

NRK - 19 maj 23 kl. 16:16

Russland utsteder arrestordre på ICC-dommer

Russland har utstedt arrestordre på dommeren ved Den internasjonale straffedomstolen ICC som tidligere utstede arrestordre på president Putin. Det melder det russiske nyhetsbyrået Tass. ICC anklaget i mars Putin for å være ansvarlig for krigsforbrytelser begått i Ukraina.

Aftenposten - 17 timer siden

Stalin sprengte en demning. Nå peker særlig én ting mot at Putin har gjort det samme.

Katastrofalt for Ukraina, sier eksperter. Men hendelsen kan ha avslørt Putins plan..

NRK - 16 maj 23 kl. 16:34

Russland reiser tvil om forlengelse av kornavtale

Det gjenstår fortsatt mange spørsmål før Russland går med på å forlenge avtalen om korneksport via Svartehavet, sier en talsmann for president Vladimir Putin. – Det er ikke fattet noen beslutning, sier Dmitrij Peskov til nyhetsbyrået Tass. Den eksisterende kornavtalen, som åpner for eksport av korn fra ukrainske havner, utløper 18.

VG - 25 apr 23 kl. 12:52

Dette taper Putin

Vladimir Putin taper når europeiske land klarer å samarbeide om energiløsninger for fremtiden. På grunn av en rask og vellykket europeisk omstilling kan ikke Putin lenger bruke energi som våpen..

VG - Igår: 18:55

Kreml: «Krigstale» fra Putin var falsk

Flere russiske radiostasjoner skal ha blitt hacket og en radiotale av «president Putin» har blitt overført. I talen het det at Ukrainas hær hadde invadert tre regioner på grensen til Russland..

NRK - Igår: 11:35

Russland åpen for atomdialog med USA

Russland ser positivt på uttalelsen fra USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan som åpner for bilaterale samtaler om atomnedrustning. Sullivan sa fredag at USA vil etterleve Nye Start-avtalens tak for hvor mange atomstridshoder landet kan ha, dersom Russland gjør det samme. I februar sa Vladimir Putin at Russland suspenderte deltakelsen i Ny Start, den siste gjenværende avtalen mellom USA og Russland som regulerer landenes atomvåpenarsenaler.

Aftenposten - Igår: 08:50

Slår Ukraina tilbake nå? Slik forsøker de å lure Putin.

– Vi er klare, sier president Volodymyr Zelenskyj. – Nei, vi har ikke nok våpen, sier hans nærmeste rådgiver..

VG - 04 jun 23 kl. 04:34

Navalnyjs ønske fra cellen: En kenguru

Putin-rivalen erter fengselsledelsen med bisarre ønsker. På listen står hjemmebrent, balalaika – og en kenguru..

VG - 03 jun 23 kl. 23:25

Nære venner går ut mot Russland: – Bekymret for å lide Ukrainas skjebne

To av Russlands nærmeste venner har de siste dagene gjort det klart at de kanskje ikke er så nære venner som president Vladimir Putin (70) kunne ønske..

NRK - 13 maj 23 kl. 00:32

Biden og Sánchez forente om Ukraina-støtte i Det hvite hus

Det ble spekulert på at Spanias statsminister Pedro Sánchez ville fremme Kina og Brasils synspunkter rundt Ukraina-krigen da han møtte Joe Biden, men de to framsto som skjønt enige. I møtet sa Biden at «sammen støtter vi Ukraina», og Sanchez plasserte skylda for krigen hos Russlands president Vladimir Putin. – Vi støtter Ukraina.

NRK - 02 jun 23 kl. 16:32

USA åpen for atomvåpen-begrensning

Både USA og Russland er åpne for å fortsette begrense på antall atomvåpen. Det selv om avtalen om dette, Ny Start, er satt på pause. Det er USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan som sier dette fredag, ifølge Reuters.

Dagbladet - 12 maj 23 kl. 07:08

- Putin lever i frykt

De fleste av oss har kvittet oss med Antibac og tometeren. Det har ikke Vladimir Putin..

Aftenposten - 01 jun 23 kl. 19:42

Hvordan slutte fred med en skurk?

Før eller senere kan de bli nødt til å gi Vladimir Putin noe. Men Nato-sjefene vil ikke snakke høyt om det..

Aftenposten - 01 jun 23 kl. 18:30

Navnet på listen provoserer: – Absurd og feil

Et nytt dokument skaper bråk i sjakkmiljøet. Stjernen som hyller Putin, er igjen i sentrum..

NRK - 01 jun 23 kl. 15:15

Russiske myndigheter etterlyser en tredje person etter drap på militærblogger

Russiske etterforskere jakter på en tredje person i forbindelse med attentatet mot den populære bloggeren og krigstilhengeren Vladen Tatarskij i april. I en erklæring postlagt på meldingstjenesten Telegram sier granskningskomiteen for alvorlige forbrytelser at en viss Roman Popkov er ettersøkt for terrorisme og besittelse av eksplosiver. Popkov er en russisk journalist med base i Ukraina.

Aftenposten - 01 jun 23 kl. 05:46

Putin knuste fienden. Nå kommer det frem hvorfor han slår til så hardt.

MOSKVA (Aftenposten): Den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj kan bli dømt til 30 års fengsel..

NRK - 11 maj 23 kl. 03:48

Trump langet ut mot Europa

USAs tidligere president, Donald Trump, langet ut mot Europa og ville ikke si om han mener Vladimir Putin er en krigsforbryter da han deltok i en utspørring på CNN i natt. –Vladimir Putin gjorde en feil da han gikk inn i Ukraina, men han ville aldri ha gjort det hvis jeg var president, sa Trump. Før han la til at han kan avslutte krigen i Ukraina på under et døgn, dersom han blir gjenvalgt som president.

NRK - 31 maj 23 kl. 17:33

Macron: Vesten burde lyttet til østeuropeiske Russland-advarsler

Frankrike burde ha lyttet mer til advarsler fra østeuropeiske land om et krigshissig Russland før invasjonen av Ukraina, sier landets president Emmanuel Macron. I en tale i Slovakias hovedstad Bratislava onsdag sa Macon at det ikke må være splittelse mellom «gamle Europa» og «nye Europa», med henvisning til langvarige meningsforskjeller blant østlige og vestlige EU-medlemmer om flere saker, blant dem Russland. – Noen sa at dere hadde gått glipp av en mulighet til å ti stille.

NRK - 31 maj 23 kl. 09:08

Minst fem personer drept i angrep i Luhansk

Minst fem personer har mistet livet og 19 er såret i rakettangrep mot Luhansk i Ukraina natt til onsdag, ifølge russiskstøttede separatister i fylket. – Ukrainske styrkers angrep mot landsbyen Karpaty har drept fem personer og såret 19 andre, skriver russiske sikkerhetsmyndigheter i Luhansk på Telegram onsdag morgen. De hevder at en hønsegård og en midlertidig innkvartering for arbeidere ble delvis ødelagt i angrepet på landsbyen, som ligger 35 kilometer utenfor fylkets administrasjonssenter.

Aftenposten - 30 maj 23 kl. 22:30

Stort droneangrep mot Moskva med minimale skader. Likevel skaper det trøbbel for Putin.

En rekke angrep mot Moskva og andre russiske byer skaper store utfordringer for russerne foran den ventede ukrainske….

Dagbladet - 30 maj 23 kl. 17:35

Droner landet 10 min. unna Putin-hus

Flere av dronene som fløy innover Moskva tirsdag morgen, falt ned i eksklusive strøk - tre bare ti minutters kjøretur unna Putins residens. - Påfallende, sier ekspert..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com