Putin

Tirsdag, 27 Juli, 06:43

Nyheter om Putin

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 16 juni 21 kl. 18:14

Putin: Ingen fiendtlig stemning

Russlands president Vladimir Putin sier det ikke var noen fiendtlighet i møtet mellom ham og USAs president Joe Biden. Putin sier også at de på møtet er blitt enig om å diskutere hvordan dataangrep kan hindres. Putin sier at samtalene hadde vært konstruktive, og at begge sider ytret ønske om å forstå hverandre og finne felles grunn.

NRK - 16 juni 21 kl. 13:05

Putin er i et konstruktivt humør

Russlands president Vladimir Putin og USAs president Joe Biden skal onsdag diskutere en rekke temaer. Putin er i det konstruktive hjørnet, ifølge talsmann. – Vi har en mengde med temaer vi ønsker å ta opp, så Putin har ankommet med et konstruktivt humør og en åpenhet for å stille spørsmål og forsøke å finne løsninger, sier Putins talsmann Dmitirij Peskov, ifølge CNN..

NRK - 30 juni 21 kl. 06:45

700.000 spørsmål ventar Putin

Nokon timar før Russlands president Vladimir Putin stiller på direktesending for å svare innbyggarane, er det kome inn over 700.000 spørsmål. Den årlege maratonsendinga er kjent for å vare lenge.

NRK - 24 juni 21 kl. 12:47

Advarer mot EU-toppmøte med Putin

Litauen advarer EU mot å ha direkte kontakt med Russlands president Vladimir Putin i EU-toppmøte. – Idéen er som å få en bjørn til å passe på honning, sier Litauens president Gitanas Nauseda. Presidenten er skeptisk til forslaget til Tyskaland og Frankrike om å ha et EU-toppmøte med Putin..

NRK - 16 juli 21 kl. 03:36

Nordmenn frykter Putin mest

38 prosent nordmenn mener Russlands president Vladimir Putin er verdenslederen som utgjør den største trusselen mot verdensfreden. Det viser en undersøkelse Ipsos har gjennomført for Dagbladet. Deretter følger den kinesiske presidenten Xi Jinping, med 25 prosent, og Nord-Koreas Kim Jong-un med 20 prosent.

Aftenposten - 15 juli 21 kl. 19:30

Putin skrev artikkel om nabolandet. Fikk spydig svar med blodig bibelhistorie.

I en artikkel han har skrevet selv, argumenterer Vladimir Putin for hvorfor russere og ukrainere er «ett og samme folk»..

NRK - 20 juni 21 kl. 03:17

Putin lover milliarder før valget

Russlands president Vladimir Putin foreslår å bruke 50 milliarder av rubler før valget i september på offentlig transport, utbedring av veier og på elverensing. samt penger til helsevesenet. Han kom med løftene i en tale sendt på statlig fjernsyn.

NRK - 16 juni 21 kl. 13:23

Biden har ankommet møtet med Putin

Både USAs president Joe Biden og Russlands president Vladimir Putin er på plass i villaen i Genève til det som er ventet å bli et fem timer langt møte. Møtet mellom Putin og Biden er deres første etter at Biden ble president..

NRK - 09 juli 21 kl. 19:19

Ber Putin slå ned på hackere

USAs president Joe Biden ba president Vladimir Putin slå ned på hackergruppene som opererer i Russland under en telefonsamtale fredag. Hackergrupper basert i Russland har ved flere anledninger den siste tiden lammet og krevd løsepenger fra vestlige bedrifter gjennom såkalte løsepengevirus-angrep..

NRK - 08 juli 21 kl. 14:04

Biden om russiske dataangrep

USAs president Joe Biden sier han vil gi sin russiske kollega Vladimir Putin klar beskjed om angrep med løsepengevirus mot amerikanske bedrifter. I det siste har opp mot 1500 bedrifter over hele verden, inkludert svenske Coop blitt hacket av det som skal være russiske bander. Angrepet skjedde få uker etter at Biden sa til Putin at USA er i ferd med å miste tålmodigheten med russiske dataangrep..

NRK - 13 juni 21 kl. 10:44

Håpefull Putin foran Biden-møte

Russlands president Vladimir Putin skal møte USAs president Joe Biden førstkommende onsdag. Putin sier at målet er å gjenoppbygge landenes forhold, samt å «etablere direkte dialog». Han håper også å skape «funksjonelle mekanismer i områder som representerer felles interesser».

NRK - 07 juni 21 kl. 19:52

EU-president mot Putin: «Ulovlig»

I en telefonsamtale med Vladimir Putin anklaget EU-president Charles Michel Russland for «ulovlig, proaktiv og forstyrrende aktivitet mot EU og EU-land». – Ingen har interesse av forverringen av EU og Russlands forhold, var beskjeden til Putin..

Aftenposten - 30 juni 21 kl. 12:50

Putin avslørte statshemmelighet på TV. «Har du egentlig tatt vaksine, Putin

MOSKVA (Aftenposten): Onsdag ble det satt en dyster dødsrekord i Russland..

VG - 30 juni 21 kl. 11:58

Putin støtter ikke obligatorisk vaksinering

Samme dag som Russland setter dyster dødsfall-rekord, svarer president Vladmir Putin folket på det de lurer på..

Klartale - 30 juni 21 kl. 08:59

Spørsmål til Putin

Vladimir Putin skal svare på spørsmål fra folket. Over 700.000 spørsmål er sendt inn til presidenten..

NRK - 21 juli 21 kl. 03:26

Russland avduket nytt kampfly

Russland har avduket «Sjakkmatt», landets nye og mest avanserte kampfly, og håper det vil bringe inn milliardinntekter fra salg til utlandet. Flyet, som ble avduket tirsdag på en messe utenfor Moskva, er vanskeligere å spore på radarer og har høy flygedyktighet, uttalte president Vladimir Putin..

NRK - 20 juli 21 kl. 10:32

Vil diskutere atomvåpenkontroll

USA og Russland skal avhalde første runde med samtala om atomvåpenkontroll i Genève 28. juli, ifølge den russiske avisa Kommersant, ifølge Reuters. Biden og Putin møttest i juni og blei blant anna einige om å senke spenningsnivået mellom landa..

NRK - 19 juli 21 kl. 11:02

Russland testet hypersonisk missil

Russland har gjennomført en vellykket test av et hypersonisk kryssermissil, et tillegg til våpenarsenalet president Vladimir Putin kaller uslåelig. Russland har de siste årene snakket høyt om utviklingen av futuristiske våpen som de håper vil gi landet en fordel i et våpenkappløp med Vesten. I en uttalelse sier departementet at missilet traff et mål 350 kilometer unna, og at hastigheten var på nesten mach 7, altså sju ganger lydens hastighet..

NRK - 31 mai 21 kl. 17:02

Putin skal diskutere med Biden

Russlands president Vladimir Putin er villig til å diskutere «en rekke rettighetsspørsmål» med USAs president Joe Biden når de to møtes i Genève i juni. Det inkluderer «den dårlige behandlingen» av dem som står bak stormingen av Capitol-bygningen i januar, sier Kreml mandag. Dette kommer som et svar på Bidens uttalelse søndag, der han sa han ville utfordre Putin på menneskerettighetene når de to møtes i Genève..

NRK - 24 juni 21 kl. 10:38

Merkel: EU bør ha kontakt med Putin

EU bør stå sammen mot russiske provokasjoner, men bør også søke å oppnå direkte kontakt med Vladimir Putin, sier Tysklands statsminister Angela Merkel rett før torsdagens EU-toppmøte...

NRK - 28 mai 21 kl. 18:59

Putin tilbyr Lukasjenko sin støtte

Under samtaler i byen Sotsji gav Russlands president Vladimir Putin sin støtte til Aleksandr Lukasjenko, president i Hviterussland. Etter et passasjerfly fra Hellas til Litauen ble tvunget til å lande i Hviterussland, har Lukasjenko møtt sterk kritikk fra andre land. Om bord i flyet var den regimekritiske journalisten Roman Protasevitsj.

Dagbladet - 16 juli 21 kl. 05:36

Mannen vi frykter mest: - Naturlig

I konkurranse mot Xi Jinping, Kim Jong-un og Joe Biden er Vladimir Putin verdenslederen nordmenn frykter aller mest. Med god grunn, mener ekspert..

NRK - 19 juni 21 kl. 12:52

Putin gratulerer ny president

Den russiske presidenten Vladimir Putin gratulerte den nyvalde presidenten i Iran, Ebrahim Raisi, med sigeren etter valet på fredag. Det skriv Reuters..

NRK - 17 juni 21 kl. 15:13

Putin klar for videre dialog

Russlands president Vladimir Putin meldte torsdag han var positivt innstilt til videre samtaler med USA, etter onsdagens møte med Joe Biden i Genève. Videre samtale er forbeholdt at USA ønsker det samme, uttalte presidenten til russisk presse. – Vi er klare for å fortsette denne dialogen om USA er villige til å gjøre det samme, sa presidenten.

NRK - 17 juni 21 kl. 14:53

Russisk ambassadør tilbake til USA

Den russiske ambassadøren Anatoly Antonov vender tilbake til Washington, etter at han ble kalt hjem til Russland mars i år. Det skriver Reuters. Antonov ble kalt tilbake til Russland etter at Joe Biden kalte president Vladimir Putin for en drapsmann, samt beskyldte Russland for innblanding i det amerikanske presidentvalget.

NRK - 16 juni 21 kl. 19:41

Biden advarte Putin

USAs president Joe Biden omtaler møtet med den russiske presidenten Vladimir Putin som «veldig greit». Biden sier at han gjorde det klart han ikke kommer til å akseptere forsøk på å krenke USAs demokratiske suverenitet. På spørsmål om hva som skjer dersom den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj dør i fengsel, svarer Biden: – Jeg gjorde det klart at konsekvensene da kommer til å bli knusende for Russland..

NRK - 16 juni 21 kl. 19:41

Biden advarte Putin om Navalnyj

USAs president Joe Biden omtaler møtet med den russiske presidenten Vladimir Putin som «veldig greit». Biden sier at han gjorde det klart han ikke kommer til å akseptere forsøk på å krenke USAs demokratiske suverenitet. På spørsmål om hva som skjer dersom den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj dør i fengsel, svarer Biden: – Jeg gjorde det klart at konsekvensene da kommer til å bli katastrofale for Russland..

NRK - 16 juni 21 kl. 17:57

Sender ambassadører til hveraandre

USAs president Joe Biden og Russlands president Vladimir Putin er enige om igjen å sende ambassadører til hverandre, for å senke spenningsnivået mellom landene. Det kunngjorde Putin på en pressekonferanse etter toppmøtet mellom de to i Genève..

NRK - 16 juni 21 kl. 17:57

Sender ambassadører til hverandre

USAs president Joe Biden og Russlands president Vladimir Putin er enige om igjen å sende ambassadører til hverandre, for å senke spenningsnivået mellom landene. Det kunngjorde Putin på en pressekonferanse etter toppmøtet mellom de to i Genève..

NRK - 16 juni 21 kl. 17:30

Møtet mellom Biden og Putin over

Ifølge Det hvite hus er møtet mellom USAs president Joe Biden og Russlands president Vladimir Putin nå over etter fire timer..

VG - 16 juni 21 kl. 14:14

Ansikt til ansikt: Biden og Putin på historisk toppmøte i Genève

GENEVE (VG) USAs president Joe Biden og hans russiske motpart Vladimir Putin tok hverandre i dag i hånden for første gang som presidenter..

Dagbladet - 16 juni 21 kl. 13:18

Biden og Putin møtes: - Vanskelige samtaler

USAs president Joe Biden og Russlands president Vladimir Putin skal møtes i Genève, der de for første gang møtes ansikt til ansikt som presidenter..

NRK - 16 juni 21 kl. 12:55

Putin i konstruktivt humør

– Vi har en mengde med temaer vi ønsker å ta opp, så Putin har ankommet med et konstruktivt humør og en åpenhet for å stille spørsmål og forsøke å finne løsninger, sier Putins talsmann Dmitirij Peskov, ifølge CNN..

NRK - 16 juni 21 kl. 12:38

Tøppmøtet mellom Biden og Putin

Russlands president Vladimir Putin har ankommet Genève i Sveits, hvor han skal møte USAs president Joe Biden. Møtet mellom de to er det første siden Biden inntok Det hvite hus. Se TV-sendingen på NRK her:.

VG - 16 juni 21 kl. 11:53

Foran toppmøtet: Amerikanere i russisk fengsel bønnfaller Putin om løslatelse

GENÉVE (VG) «President Biden: Vær så snill å få meg hjem til min min familie og min hund Flora, hvor jeg hører hjemme». Fra en arbeidsleir i Russland bønnfaller Paul Whelan sin president om ta opp hans sak med president Putin..

Aftenposten - 16 juni 21 kl. 10:47

I dag skal Biden se Putin i øynene. Begge har med seg en rådgiver når møtet starter.

Litt over klokken 13 onsdag møtes Joe Biden og Vladimir Putin. Toppmøtet er ventet å vare fire til fem timer..

NRK - 16 juni 21 kl. 07:10

Biden og Putin møtes i dag

USAs president Joe Biden og Russlands president Vladimir Putin møtes til toppmøte i Geneve i Sveits i dag. Det er første gang de to presidentene møtes ansikt til ansikt etter at Biden ble valgt i USA. Møtet finner sted i et historisk heskapshus fra 1700-tallet i en idyllisk park i den sveitsiske byen..

Aftenposten - 15 juni 21 kl. 20:19

De skal ikke bli enige, ikke bli venner og stoler ikke på hverandre. Hvorfor møtes Biden og Putin her likevel?

Onsdag møtes Joe Biden og Vladimir Putin i en historisk villa ved Genève-sjøen. Hva skal de snakke om?.

Klartale - 15 juni 21 kl. 12:38

Biden og Putin i historisk møte

Onsdag møtes statslederne Joe Biden og Vladimir Putin. Det skal skje på et historisk sted..

Aftenposten - 15 juni 21 kl. 06:45

Det er klart for bestefar versus gudfaren. Klarer Biden å være tøff nok mot Putin?

Joe Biden må finne frem sitt aller tøffeste glis i møte med Russlands sterke mann Vladimir Putin..

VG - 14 juni 21 kl. 21:59

Biden truer Putin før toppmøte

USA-president Joe Biden møter sin russiske motpart Vladimir Putin, og lover sine NATO-allierte at han skal sette hardt mot hardt..

NRK - 04 juli 21 kl. 01:09

Russland med Champagne-lov

Moët Hennesy, som lager russernes favorittchampagne, truer med å stanse salget etter at det ble vedtatt en lov om at bare russiske bobler kan kalles champagne. Den nye loven, som allerede er undertegnet av president Vladimir Putin, gjør det klart at champagne fra Champagne heretter må kalles musserende vin, mens russiske viner skal kalles champagne..

NRK - 02 juli 21 kl. 22:01

Vil bedre forholdet til Russland

Presidentene Vladimir Putin og Emmanuel Macron har snakket sammen på telefon og er enige om å forsøke å bedre forholdet mellom Russland og Europa. Det opplyser Kreml fredag. – Samarbeid om viktige saker som datasikkerhet, miljøvern og bekjempelse av global terrorisme kan bidra til at man kan vende tilbake til en normal og respektfull dialog, heter det i en uttalelse fra Kreml..

NRK - 04 juni 21 kl. 23:42

Putin vil ha bedre forhold til USA

Russlands president Vladimir Putin sa fredag at han håper å forbedre det svært kompliserte forholdet til USA under toppmøtet med Joe Biden i Genève. Den russiske og den amerikanske lederen skal møtes fysisk i Genève 16. juni.

NRK - 04 juni 21 kl. 19:13

Putin skrev under på ny valglov

Russlands president Vladimir Putin skrev i dag under på en lovgivning som forbyr medlemmer av «ekstremistiske» organisasjoner fra å stille til valg i landet. Tilhengere av opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj mener loven er ment for å stenge dem ute fra årets parlamentsvalg. Neste uke skal en domstol vurdere om organisasjonene til opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj skal klassifiseres som «ekstremistiske»..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt