Putin

Monday, 15 August, 05:10

Nyheter om Putin

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i Ukraina

Russland har angrepet Ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

Klartale - 26 feb 22 kl. 06:00

KGB-agenten som ble president

Russlands mektige president Vladimir Putin har startet krig mot nabolandet Ukraina. Historien om hvordan han kom til makten, starter i det kommunistiske Sovjetunionen.Putin ble født i byen Leningrad i 1952.

Klartale - 09 maj 22 kl. 12:16

Putin mener at Nato nektet å lytte

I dag er det den russiske seiersdagen. Russlands president Vladimir Putin holdt tale. Putin sier i talen at russiske styrker i Ukraina forsvarer fedrelandet.

Klartale - 08 maj 22 kl. 07:00

Vil Putin snakke om fred eller krig under paraden?

Det er mange rykter om hva som vil skje 9. mai. Det er dagen Russland feirer at de vant krigen mot Tyskland og nazistene i 1945.

Klartale - 04 aug 22 kl. 13:16

– Vi er i den farligste situasjonen siden 2. verdenskrig

– Vi skal ikke skremme og overdrive. Men vi skal være klar over at vi er i den farligste situasjonen Europa har vært i siden 2. verdenskrig.

Klartale - 28 jul 22 kl. 10:12

Vesten må være klar til å slåss mot Putin

I 2023 kommer nye kampfly til Polen. Naboen til Ukraina har store planer. De ruster opp forsvaret.

NRK - 19 jul 22 kl. 19:44

Putin hevder det er framskritt i samtaler om ukrainsk korneksport

Russlands president Vladimir Putin takket Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan for hans megling i samtalene om ukrainsk korneksport. Putin og Erdogan er tirsdag i Teheran, der de møter Irans president Ebrahim Raisi for diskusjoner om situasjonen i Syria og Ukraina. Noen ukrainske representanter er ikke til stede på møtet.

NRK - 03 jun 22 kl. 19:44

Putin: Vil ikke blokkere korneksport fra Ukraina

Russlands president Vladimir Putin sier at Ukraina vil kunne eksportere korn ut fra havner ved Svartehavet. Putin kommer med uttalelsen i et intervju med statlig russisk TV. Presidenten hevder det ikke er riktig at Russland blokkerer slik eksport fra Ukraina.

Klartale - 12 apr 22 kl. 12:31

Putin sier at Ukraina-krigen var umulig å unngå

Russlands president Vladimir Putin møtte Aleksandr Lukasjenko tirsdag. Han er president i Hviterussland. Angrepet på Ukraina var umulig å unngå.

NRK - 30 jun 22 kl. 07:59

Putin mener alt går etter planen

President Vladimir Putin hevder den «spesielle militæroperasjonen» fortsetter å gå etter planen, mer enn fire måneder inn i Russlands krig i Ukraina. Putin beskrev de russiske soldatene som helter da han møtte journalister under et besøk i Turkmenistan onsdag. Han sa at den «spesielle militæroperasjonen» går som den skal, og at troppene har nådd flere milepæler.

NRK - 20 jul 22 kl. 02:11

Putin hevder sanksjoner hindrer korneksport

Russlands president Vladimir Putin krever at vestlige sanksjoner mot russland, som han hevder hindrer landets korneksport, må fjernes. Det sa han til pressen i Teheran etter samtaler med presidentene i Iran og Tyrkia. russlands krig i Ukraina har ført til redusert korneksport, og russland blokkerer eksporten fra havnene i Ukraina.

NRK - 30 jul 22 kl. 19:13

Fenerbahçe-president nekter å beklage Putin-rop

Fenerbahçe blir etterforsket av Uefa etter at klubbens tilhengere ropte navnet til Vladimir Putin under en kamp. Klubbens president nekter likevel å beklage. – I mine øyne var det upassende og unødvendige rop.

NRK - 04 jul 22 kl. 15:34

Putin erklærer seier i Luhansk

Russlands president Vladimir Putin erklærer seier i Luhansk-regionen, men beordrer forsvarsminister Sergej Sjojgu til å fortsette oppdraget i Ukraina. Putin ble mandag orientert av Sjojgu om situasjonen etter at ukrainske styrker trakk seg ut av Lysytsjansk. Han proklamerte deretter seier i Luhansk-regionen.

NRK - 26 apr 22 kl. 16:22

Putin påstår at kampene i Mariupol er over

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan snakket tirsdag med Russlands president Vladimir Putin, hvor Putin påsto at kampene i Mariupol i Ukraina er over. I telefonsamtalen skal Erdogan ha spurt Putin om situasjonen i den beleirede byen Mariupol, ifølge Kreml. – Byen er frigjort, og det foregår ikke kampoperasjoner der, skal Putin ha svart.

NRK - 01 jul 22 kl. 02:13

Putin vil prioritere industrispionasje

Russlands president Vladimir Putin varsler at industrispionasje skal bli et prioritert felt for utenlandsetterretningen. – Som før i tiden skal en av utenlandsetterretningstjenesten SVRs prioriterte oppgaver være å støtte utviklingen av industrielt potensial, sier Putin. Dette er spesielt viktig, sett i lys av sanksjoner fra Vesten, understreker presidenten.

NRK - 30 jun 22 kl. 17:34

Indonesias president leverte Zelenskyj-budskap til Putin

Indonesias president Joko Widodo sier at han har overlevert et budskap fra Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj til Russlands president Vladimir Putin. – Jeg overleverte president Zelenskyjs budskap til president Putin, sa han etter et møte med Putin i Moskva torsdag. Han la til at han står klar til å bidra til å få i gang kommunikasjonen mellom de to partene.

Klartale - 30 jun 22 kl. 10:20

Putin mener alt går etter planen

Vladimir Putin besøkte Turkmenistan 30. juni. Der sa han at soldater fra Russland var helter.

VG - I førrgår: 20:42

Nå skal Putin slå kloa i mer av Ukraina

Vladimir Putin (69) skjønner at han snart må løse inn politisk gevinst på sin «militære spesialoperasjon» i Ukraina. Mange russere begynner å bli utålmodige..

NRK - 21 jul 22 kl. 12:02

Kreml: – Putin er ikkje sjuk

Talsperson for Kreml, Dmitry Peskov adresserte i dag rykta om at Putin skal ha vore sjuk og uvel etter besøket i Iran. Peskov kalla det heile for falske skuldingar og sa at presidenten var ved god helse. Det skriv Reuters.

NRK - 28 jun 22 kl. 04:00

Russland lover gjødsel til Brasil

Russlands president Vladimir Putin garanterer Brasil levering av gjødsel til det store landbrukslandet. Putin hadde mandag et telefonmøte med Brasils president Jair Bolsonaro. På agendaen sto «matsikkerhet» og «energiusikkerhet», ifølge en uttalelse fra Bolsonaro.

NRK - 27 jun 22 kl. 15:48

Putin på første utenlandstur siden invasjonen

Russlands president Vladimir Putin reiser tirsdag på sitt første statsbesøk utenlands siden invasjonen av Ukraina i februar. Putin skal til Tadsjikistan. I hovedstaden Dusjanbe skal Putin ifølge Reuters møte den tadsjikiske presidenten Emomali Rakhmon, en nær alliert av Russland.

NRK - 27 jun 22 kl. 04:36

Putin på første utenlandstur siden invasjonen

Russlands president Vladimir Putin reiser denne uka på sitt før statsbesøk utenlands siden invasjonen av Ukraina i februar. Det er den statlige TV-kanalen Rossija 1 som søndag meldte at Putin reiser til Aserbajdsjan og Tadsjikistan. Putin planlegger også en reise til Belarus i månedsskiftet juni/juli.

VG - 06 aug 22 kl. 12:41

Heldigvis for Putin kommer de døde soldatene fra fattige familier på landet

Først skulle Vladimir Putin innta Kyiv og drepe den ukrainske presidenten. Så skulle han bare «frigjøre» Donbas-regionen. Nå har han endret strategi igjen.

VG - 05 aug 22 kl. 21:33

Putin og Erdogan enige om å betale for gass i rubler

Den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan og Russlands president Vladimir Putin møttes fredag i Sochi i Russland. Der ble de enige om å begynne for russisk gass i rubler..

NRK - 09 maj 22 kl. 09:35

Putin talte under militær markering i Moskva

Russlands president Vladimir Putin talte under landets markering av seieren over nazistene under andre verdenskrig. Putin har selv betegnet 9. mai som landets «viktigste, mest hellige høytid».

NRK - 05 aug 22 kl. 14:58

Erdogan: – Fruktbart møte med Putin

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan seier fredagens møte med Russlands president Vladimir Putin har vore gode, melder Reuters. Dei to møttest i Sotsji i Russland. Dei skal blant anna drøfte utviklinga i Syria og bygginga av eit atomkraftverk sør i Tyrkia..

VG - 05 aug 22 kl. 14:47

Erdogan møter Putin i Russland

Fredag er Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan på plass i Russland for å møte president Vladimir Putin..

VG - 04 aug 22 kl. 11:04

Stoltenberg: – Putin mener i sitt forvirrede hode at han kan bestemme hva Ukraina skal gjøre

UTØYA (VG) Putin har ingen rett til å bestemme hva tidligere Sovjet-republikker gjør, sier Nato-sjef Jens Stoltenberg..

VG - 01 aug 22 kl. 17:43

Putin: Det er ingen vinnere i en atomkrig, derfor burde det aldri utløses

Vladimir Putin og Joe Biden kommer med atomvåpen-uttalelser samme dag. FN-sjefen advarer mot kjernefysisk utslettelse..

NRK - 01 aug 22 kl. 17:20

Putin om atomkrig: – Finnes ingen vinnere

– Det kan ikke være noen vinnere i en atomkrig, og en slik krig bør aldri startes, sier Russlands president Vladimir Putin sa i en uttalelse ifølge Reuters. Nyhetsbyrået skriver at uttalelsen er sendt i et brev til de som skal delta på en konferanse i New York i august..

NRK - 31 jul 22 kl. 18:30

Putin utpeker USA og Nato som de største truslene

I en ny doktrine til landets marine utpeker president Vladimir Putin USAs «mål om å dominere verdenshavene» og Natos utvidelse som Russlands største trusler. Doktrinen ble undertegnet under en høytidelighet i forbindelse med den russiske marinens dag i St. Petersburg søndag.

NRK - 29 jul 22 kl. 08:43

Mener Russland har feilet på flere områder

Storbritannias forsvarsminister Ben Wallace sier torsdag at Russland har mislyktes på flere områder under krigen i Ukraina. Nå kan det skje at president Vladimir Putin vurderer å endre strategi igjen, ifølge Wallace. – Putin sin plan A, B og C har feilet.

NRK - 04 jul 22 kl. 13:18

Putin gir ordre om fortsatt framrykking

Russlands president Vladimir Putin ga tirsdag forsvarsminister Sergej Sjojgu ordre om å fortsette offensiven etter at byen Lysytsjansk ble tatt i helgen. – Militære enheter, inkludert Øst-gruppen og Vest-gruppen, må fortsette sitt oppdrag i henhold til tidligere godkjente planer, sa Putin til Sjojgu mandag. Etter at Russland måtte trekke seg ut av områdene rundt Kyiv og Kharkiv, er de russiske styrkene konsentrert i Øst-Ukraina, der målet trolig er å ta kontroll over hele Donbas.

NRK - 26 jul 22 kl. 15:09

Erdogan skal møte Putin

Den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan skal møte Russlands president Vladimir Putin i Sochi den 5. august, melder AFP. Besøket vil vare i én dag.

NRK - 09 jun 22 kl. 20:26

Putin sammenligner seg selv med Peter den store

President Vladimir Putin sammenlignet seg selv med Peter den store i en tale under 350-årsmarkeringen av den russiske tsarens fødselsdag. I talen sammenlignet han Peter den stores grunnlegging av St. Petersburg med sin egen regjerings annektering av territorium, åpenbart med henvisning til Krim-halvøya i Ukraina.

Aftenposten - 11 timer siden

Putin ville vise Natos grusomheter. Da gikk det helt galt.

MOSKVA (Aftenposten): Putins propaganda er effektiv. I sommer fikk den russiske presidenten likevel en kraftig kalddusj..

VG - 20 timer siden

Krigerne

En halv million ukrainere kjemper for livet mot Putin. VG har møtt noen av dem..

NRK - 30 jun 22 kl. 04:49

USA: Putin ønsker fortsatt å ta mesteparten av Ukraina

Russlands president Vladimir Putin har fortsatt ambisjoner om å ta kontroll over mesteparten av Ukraina, ifølge amerikansk etterretning. – Vi er fortsatt i en posisjon der vi ser på president Putin. Vi tror at han i det store og det hele har de samme politiske målene som han hadde tidligere, det vil si at han ønsker å ta mesteparten av Ukraina, sier USAs øverste etterretningssjef Avril Haines.

NRK - 29 jun 22 kl. 22:23

Putin nekter for angrep på kjøpesenter

Putin sier han ikke har noen sluttdato for krigen i Ukraina, som han omtaler som en militær operasjon. Han sier de militære målene er de samme, men at Russland kan skifte taktikk. Putin nekter for at Russland rammer sivile mål, som det ukrainske kjøpesenteret som ble utsatt for et russisk angrep tidligere denne uken, hvor mange mennesker døde..

Aftenposten - 21 jul 22 kl. 13:48

Han skyldte på at kona ikke ville ha ham. Så dro han frivillig i krigen for Putin.

Flere tusen russere verver seg som frivillige soldater for Putin. Men hvorfor drar de av egen vilje?.

Dagbladet - I førrgår: 06:16

- Et skifte i krigen

Ekspertene Tom Røseth og Arne Bård Dalhaug mener at det blir mer og mer sannsynlig at Ukraina står bak eksplosjonene på en flybase på Krim-halvøya. I så fall vil det representere et skifte i krigen, ifølge Røseth. Mens Dalhaug spør seg om noen har turt å fortelle det til Russland-president Vladimir Putin..

Dagbladet - 11 aug 22 kl. 17:56

Dramatisk for Putin

Når russiske flybaser går i lufta på Krim er det alvor. Det er dramatisk at ukrainerne kan slå til så effektivt, og så langt inne, i russisk-kontrollert område, skriver Morten Strand..

Dagbladet - 20 jul 22 kl. 11:47

Putin med nytt krav

Russlands president Vladimir Putin krever at vestlige sanksjoner mot Russland som han hevder hindrer landets korneksport, må fjernes..

Aftenposten - 20 jul 22 kl. 08:42

Putin krever at Vesten fjerner sanksjoner som rammer russisk korneksport

Russlands president Vladimir Putin krever at vestlige sanksjoner mot Russland som han hevder hindrer landets….

VG - 20 jul 22 kl. 01:14

Putin hylles av Iran – selv hyller han Erdogan

Vladimir Putin var tirsdag på sin første reise utenfor den tidligere Sovjetunionen siden starten av krigen i Ukraina. Turen gikk til Iran, som beskriver Russland som sin «mest strategiske partner»..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com