Bloomberg

Thursday, 01 June, 11:08

Nyheter om Bloomberg

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 19 maj 23 kl. 05:40

Bloomberg: Zelenskyj reiser til Japan

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj reiser til Japan for å være med på G7-toppmøtet, melder Bloomberg. Bloomberg viser til kilder med kjennskap til planene. Tidligere ble det sagt at Zelenskyj skulle holde tale til G7-lederne via videolink.

NRK - 25 apr 23 kl. 10:08

Bloomberg News: Kinas statsminister er invitert til Tyskland

Tysklands statsminister Olaf Scholz har invitert Kinas statsminister Li Qiang til Berlin i juni, melder Bloomberg News. Besøket finner sted 20. juni, opplyser kilder med kjennskap til saken.

NRK - 28 jan 23 kl. 04:49

USA, Nederland og Japan samarbeider om restriksjoner på databrikkesalg til Kina

USA har inngått en avtale med Nederland og Japan om å begrense eksport av avansert utstyr for databrikkeproduksjon til Kina, ifølge Bloomberg. Avtalen ble inngått fredag, melder Bloomberg, som viser til anonyme kilder med kjennskap til saken. Avtalen innebærer forlengelse av USAs strenge regler for teknologieksport som ble innført i oktober og omfatter nå selskaper i Nederland og Japan, blant dem ASML, Nikon og Tokyo Electron, ifølge Bloomberg.

NRK - 12 apr 23 kl. 15:23

Nederland jobber for å ende gassimport fra Russland

Nederland jobber for å ende importen av flytende naturgass fra Russland, som er den eneste formen for kraft landet fortsatt importerer fra Russland. Det rapporterer Bloomberg, som siterer Rob Jetten, Nederlands energiminister. Tidligere i år, stanset Nederland å signere nye importavtaler av naturgass fra russiske kraftleverandører.

NRK - 24 maj 23 kl. 10:53

Kraftig økning av korona i Kina

Kina står overfor et nytt og kraftig koronautbrudd. Eksperter anslår at 65 millioner kinesere vil bli smittet av viruset hver uke i juni. Ettersom immuniteten mot tidligere koronavarianter avtar, antas det at antallet koronatilfeller i Kina vil øke betydelig de neste ukene, melder Bloomberg.

Klartale - 19 maj 23 kl. 08:20

Ukrainas president drar til Japan

G7 er en gruppe med sju mektige land. De skal møtes i Japan på søndag. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj reiser for å være med.

NRK - 19 feb 23 kl. 18:32

Bloomberg: USA planlegger nye sanksjoner mot Russland

Biden-administrasjonen planlegger å innføre ytterligere sanksjoner mot Russland, ifølge Bloomberg. Det innebærer også ytterligere eksportkontroll. De nye sanksjonene vil være rettet mot Russlands forsvars- og energisektorer, finansinstitusjoner og flere enkeltpersoner, skriver Bloomberg søndag.

E24 - 13 maj 23 kl. 14:24

Vil hente milliarder etter knusende rapport

Milliardæren Gautam Adani forsøker å legge skarpe anklager fra Hindenburg Reaserch bak seg, skriver Bloomberg..

NRK - 12 maj 23 kl. 13:22

Tyskland kjøper fleire Leopard-stridsvogner

Tysklan skal gå til anskaffing av nye stridsvogner av typen Leopard 2, melder Bloomberg. Reuters skriv at avtalen har ein verdi på over 34 milliardar norske kroner. Tyskland har tidlegare gjeve slike stridsvogner til Ukraina, og oppmoda samstundes andre land til å gjere det same.

NRK - 24 mar 23 kl. 10:53

Overraskende økning i detaljhandelen i Storbritannia

Detaljhandelen i Storbritannias vokste mer enn ventet forrige måned og ligger nå på samme nivå som før pandemien. Økingen var på 1,2 prosent, ifølge nye tall fra det statistiske sentralbyrået ONS, gjengitt av Bloomberg. Økonomer som deltok i en Bloomberg-undersøkelse i forkant ventet langt lavere vekst.

NRK - 05 maj 23 kl. 09:18

Adidas overgår forventningene

Den tyske sko- og klesprodusenten Adidas solgte for 5,3 milliarder euro i første kvartal. Det var bedre enn hva analytikere forventet. Salget var på linje med samme periode for ett år siden, melder Bloomberg fredag.

E24 - 19 mar 23 kl. 13:03

FT og Bloomberg: UBS vil kjøpe for Credit Suisse for over to milliard dollar

Storbanken UBS er villige til å bla opp over to milliarder dollar for kriserammede Credit Suisse, ifølge Bloomberg og Financial Times.

E24 - 19 mar 23 kl. 13:03

FT og Bloomberg: UBS vil kjøpe Credit Suisse for over to milliarder dollar

Storbanken UBS er villig til å bla opp over to milliarder dollar for kriserammede Credit Suisse, ifølge Bloomberg og Financial Times.

NRK - 30 apr 23 kl. 09:49

Veksten avtok uventet i Kinas industri i april

Det viser tall fra innkjøpssjefindeksen til det nasjonale statistikkbyrået. – Dette er en blandet rapport, og den antyder at Kinas rehabilitering etter koronapandemien går tråere enn før og fortsatt krever politisk støtte, sier sjeføkonom Zhou Hao i Guotai Junan International Holdings Ltd til Bloomberg. (NTB).

NRK - 19 apr 23 kl. 09:12

Stigende gasspriser i Europa

En kald april har ført til økte europeiske gasspriser. Europas gasslagre er på et høyere nivå enn tidligere, men lite tyder på at våren er på vei med det første. Neste uke er det ventet uvanlig lave temperaturer i både Tyskland og Storbritannia, som er Europas to største forbrukere av gass.

Aftenposten - 15 apr 23 kl. 10:08

Jeff Bezos' superyacht testes på sjøen

Verdens største seilyacht skal være klar til sommeren, melder Bloomberg..

E24 - 15 apr 23 kl. 10:08

Jeff Bezos' superyacht testes på sjøen

Verdens største seilyacht skal være klar til sommeren, melder Bloomberg..

NRK - 11 apr 23 kl. 15:07

Twitter bytter selskapsnavn

Selskapet Twitter eksisterer ikke lenger etter å ha slått seg sammen med det nyopprettede selskapet X, ifølge et amerikansk rettsdokument. Det er ikke klart hvilke konsekvenser endringen vil ha for plattformen Twitter, som ble kjøpt opp av Tesla-eier og milliardær Elon Musk i fjor. Men ifølge Bloomberg fører endringen til spekulasjoner om hva Musk nå planlegger for Twitter, som siden oppkjøpet har vært gjennom flere endringer.

NRK - 04 apr 23 kl. 07:41

Harry Potter kan bli HBO-serie

Warner Bros skal vere nære å få til ein avtale om å gjere Harry Potter-bøkene til ein ny TV-serie, ifølge den amerikanske nettstaden Bloomberg. Planen er at serien skal bli sendt på HBO. Kvar sesong skal vere basert på ein av dei sju bøkene, fortel kjelder til nettstaden..

VG - 04 apr 23 kl. 07:28

Harry Potter kan bli HBO-serie

Den populære boken til J. K. Rowling skal etter planen bli serie, ifølge Bloomberg, som melder at en avtale snart er i boks..

NRK - 31 mar 23 kl. 14:43

Lavere inflasjon i USA

Den såkalte PCE-inflasjonen falt til 5 prosent i USA i februar, ned fra 5,4 prosent måneden i forveien. Nedgangen er større enn ventet. Kjerneinflasjonen sank samtidig til 4,6 prosent, ned fra 4,7 prosent i januar, skriver Bloomberg.

Dagbladet - 23 mar 23 kl. 12:15

- Vil trappe ned i Ukraina

Wagner-topp Jevgenij Prigozjin skal nå rette blikket mot Afrika etter militære tilbakeslag i Øst-Ukraina, skriver Bloomberg. Selv avviser han det..

Aftenposten - 20 mar 23 kl. 15:40

Amazon sier opp ytterligere 9000 ansatte

Det fremgår av en intern mail, ifølge Bloomberg..

E24 - 20 mar 23 kl. 15:40

Amazon sier opp ytterligere 9000 ansatte

Det fremgår av en intern mail, ifølge Bloomberg..

NRK - 20 mar 23 kl. 02:57

Credit Suisse betaler ut bonuser som normalt

Ledelsen i den konkurstruede sveitsiske storbanken Credit Suisse skal ha gitt beskjed til de ansatte om at bonuser vil bli utbetalt som avtalt, melder Bloomberg News. Banken ble søndag reddet av den sveitsiske sentralbanken som gikk inn med et gigantisk kriselån..

E24 - 19 mar 23 kl. 19:33

Sveitsiske myndigheter bekrefter at UBS kjøper Credit Suisse

Storbanken UBS tilbydde over to milliarder dollar for kriserammede Credit Suisse, ifølge Bloomberg og Financial Times..

NRK - 19 mar 23 kl. 04:28

First Citizen vurderer bud på SVB

Ifølge Bloomberg News vurderer First Citizens Bank å legge inn bud på den kriserammede banken Silicon Valley Bank..

NRK - 03 feb 23 kl. 21:38

Bloomberg-kilder: Finland kan få Nato-ja fra Tyrkia i mars

Tyrkia kan godkjenne Finlands Nato-søknad i mars, før nasjonalforsamlingen tar pause fram til det tyrkiske valget i mai, sier kilder med kjennskap til saken. Tyrkia nærmer seg en avgjørelse om å akseptere Finlands medlemskap senest i neste måned, sier kilden til Bloomberg. President Recep Tayyip Erdogan skal være i ferd med å konkludere med at Finland har gjort nok for å imøtekomme bekymringene Tyrkia har gitt uttrykk for, sier kilden.

NRK - 22 dec 22 kl. 14:39

Bloomberg: Sannsynlegvis 5000 koronadødsfall per dag i Kina

Ei ny analyse frå det engelske forskingsbedrifta Airfinity estimerer at Kina sannsynlegvis opplev 1 million koronasmitta og 5000 døde per dag, medan dei går inn i det som er venta å vera det største koronautbrotet i verda, melder avisa Bloomberg. Situasjonen kan bli endå verre for landet med 1,4 milliardar innbyggjarar, skriv avisa. Talet på daglege smittetal kan auka til 3,7 millionar i januar, og vidare til 4,2 milllionar i mars, ifølge analysen som Bloomberg har lest.

NRK - 15 mar 23 kl. 12:01

Børsene faller – Credit Suisse stuper

Nye problemer for den sveitsiske storbanken Credit Suisse bidrar onsdag til børsfall i Europa. På formiddagen hadde den tyske Dax-indeksen gått ned 2,3 prosent, mens FTSE 100 i London var ned 2 prosent. I Oslo falt hovedindeksen 2,7 prosent.

NRK - 15 mar 23 kl. 08:19

12 prosent inflasjon i Sverige i februar

Dei svenske prisane steig med 12 prosent i februar, opp frå 11,7 prosent månaden før, opplyser Statistiska centralbyrån (SCB). Analytikarane hadde venta at konsumprisindeksen skulle bli ståande på 11,7 prosent også i februar, skriv Bloomberg. Matvareprisane steig med 2,8 prosent frå januar til februar.

NRK - 10 mar 23 kl. 15:23

Rask jobbvekst i USA

Det ble skapt flere jobber enn ventet i USA i februar, og arbeidsløsheten økte marginalt, ifølge arbeidsdepartementet. Det kan bety høyere renter. Tallene på sysselsetting for februar som ble sluppet fredag, tyder på at USAs økonomi er sunn og ikke er i ferd med å avkjøles så raskt som politikerne kunne ønske.

NRK - 26 jan 23 kl. 14:03

Historisk rekord for grønne investeringer

2022 var det første året der det ble investert like mye i overgangen til grønn energi som i fossile brennstoff. Det går frem fra en oversikt fra Bloomberg NEF. Totalt ble det i fjor investert 1100 milliarder amerikanske dollar – nesten 11.

E24 - 20 jan 23 kl. 11:20

Bloomberg: Google-eier Alphabet vil kutte rundt 12.000 jobber

Googles morselskap Alphabet vil kutte mer enn 6 prosent av arbeidsstokken. Det skriver administrerende direktør Sundar Pichai i en e-post, ifølge Bloomberg..

NRK - 01 mar 23 kl. 15:01

Inflasjonen i Tyskland biter seg fast

Foreløpige tall viser at prisene i Tyskland steg med 8,7 prosent i februar sammenlignet med samme tid året før. Det er uendret fra måneden før. Det foreløpige tallet stammer fra det tyske statistikkbyrået Destatis, og viser høyere inflasjon enn det som var ventet.

NRK - 17 jan 23 kl. 20:05

Tysklands økonomi kommer til å unngå resesjon i år, mener forbundskansler

– Den tyske økonomien er godt rustet til å håndtere energikrisen i kjølvannet av Russlands krigføring i Ukraina, sier Scholz til Bloomberg. Økt kapasitet fra nye gassterminaler langs kysten av Østersjøen og Nordsjøen gjør Tyskland i stand til å opprettholde landets økonomiske aktivitet. Scholz lot seg intervjue av Bloomberg før han reiste til Verdens økonomiske forum i Davos, som den eneste regjeringssjefen fra G7-landene.

NRK - 09 jan 23 kl. 12:17

Arbeidsledigheten som forventet i eurosonen

Arbeidsledigheten i eurosonen var på 6,5 prosent i november, melder Bloomberg. Det var omtrent som forventet. Analytikerne hadde regnet med en ledighet på mellom 6,4 og 6,6 prosent, ifølge en sammenstilling som Bloomberg har gjort.

NRK - 20 feb 23 kl. 07:21

IAEA i samtaler med Iran etter meldinger om økt urananriking

Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) er i samtaler med Iran etter at det er kommet meldinger om at landet har økt anrikingen av uran. Bloomberg News meldte søndag at inspektører fra IAEA i forrige uke avdekket uran anriket til 84 prosent i Iran. Fra før var det kjent at Iran hadde anriket uran til 60 prosent.

E24 - 19 feb 23 kl. 18:42

USA planlegger nye sanksjoner mot Russland

Biden-administrasjonen planlegger å innføre ytterligere sanksjoner mot Russland, ifølge Bloomberg. Det innebærer også ytterligere eksportkontroll..

NRK - 07 jan 23 kl. 20:54

Twitter sparker flere med ansvar for moderering

Twitter sparker flere ansatte som jobber med moderering av innhold, melder Bloomberg. Nettstedet skriver lørdag at minst tolv personer fikk sparken kvelden før. Det gjelder personer ved Twitters kontorer i Dublin og Singapore, ifølge Bloombergs kilder, som har fått anonymitet.

E24 - 15 feb 23 kl. 10:29

Lufthansas kansellerer flygninger etter datatrøbbel

Det store tyske flyselskapet har problemer med IT-systemene, bekrefter en talsperson til Bloomberg..

E24 - 15 feb 23 kl. 10:29

Lufthansas kansellerer flyginger etter datatrøbbel

Det store tyske flyselskapet har satt alle fly på bakken på grunn av problemer med IT-systemene, bekrefter en talsperson til Bloomberg..

Aftenposten - 13 feb 23 kl. 15:15

Bloomberg: Venter Qatar-bud på Manchester United de nærmeste dagene

Denne uken er det ventet at interessentene vil by på fotballklubben..

E24 - 13 feb 23 kl. 14:53

Bloomberg: Qatar er klare til å by - Manchester United stiger på børs

Denne uken er det ventet at interessentene vil by på fotballklubben..

NRK - 07 feb 23 kl. 11:20

Klimatoppmøte-sjef forsvarer olje og gass

Sjefen for årets klimatoppmøte, Ahmed Al Jaber, forsvarte bruken av olje og gass under et energimøte i Bengaluru i India. Det skriver Bloomberg. – Verden trenger fortsatt hydrokarboner og vil trenge dem under overgangen fra det nåværende energisystemet til et nytt, sa Al Jaber tirsdag.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com