Financial Times

Monday, 22 April, 19:10

Nyheter om Financial Times

NRK - 06 mar 24 kl. 07:31

Financial Times: Ukraina villig til å godta handelsrestriksjoner med EU

Ukraina er villig til å godta restriksjoner på handelen med EU for å dempe en politisk konflikt med Polen. Det skriver den britiske finansavisen Financial Times onsdag og siterer handelsminister Taras Kachka. Ukraina oppfordrer også unionen til å samtidig forby kornimport fra Russland.

NRK - 13 feb 24 kl. 05:58

Financial Times: Japans statsminister ønsker møte med Kim Jong-un

Japans statsminister Fumio Kishida jobber for å få til et møte med Nord-Koreas leder Kim Jong-un, melder Financial Times. Avisa skriver at Kishida ønsker en diplomatisk seier for å øke populariteten sin. Kishida jobber for et toppmøte der målet vil være å sikre løslatelsen av japanske statsborgere som ble bortført av Nord-Korea for flere tiår siden, opplyser kilder i Washington og Tokyo til avisa.

NRK - 28 jan 24 kl. 22:40

Financial Times: EU vil straffe Ungarn økonomisk hvis landet sier nei til Ukraina-støtte

EU vil «sabotere» den ungarske økonomien hvis landet blokkerer hjelpen til Ukraina på toppmøtet til uken. Det melder Financial Times , som omtaler planen som nå utarbeides som en «kraftig eskalering» av konflikten rundt EUs Ukraina-pakke. Strategien innebærer ifølge avisen å eksplisitt ramme Ungarns økonomiske svakheter, svekke landets valuta og tvinge fram en kollaps i investorenes tiltro til landet.

NRK - 09 apr 24 kl. 11:00

Klage mot Norge avvist i Den europeiske mennerettighetsdomstolen

Den europeiske menneskerettighetsdomstolen vil ikke behandle saken til seks portugisiske ungdommer, hvor de klaget inn Norge og 31 europeiske land inn til domstolen. Årsaken er at saken ikke oppfyller vilkårene. Bakteppet for saken var skogbrannene som har rammet Portugal.

NRK - 28 mar 24 kl. 12:16

IMF mener det blir krevende å regulere ny storbank

Det vil bli krevende for sveitsiske myndigheter å regulere den nylig sammenslåtte storbanken UBS, mener lederen for Det internasjonale pengefondets utsending til Sveits, Pelin Berkmen, ifølge Reuters. UBS fusjonerte med kriserammede banken Credit Suisse i fjor. Det norske oljefondet ble i fjor største eier i UBS, ifølge Financial Times..

NRK - 19 mar 24 kl. 15:43

EU-kilder: – innføres toll på russisk korn

EU forbereder toll på kornimport fra Russland og Belarus, opplyser EU-kilder som er kjent med saken. Bakgrunnen er krav fra bønder og enkelte medlemsland. Ifølge Financial Times har EU-kommisjonen foreslått en tollsats på 95 euro per tonn korn fra de to landene, og på 50 prosent av verdien på vegetabilsk olje og andre relaterte produkter.

NRK - 12 mar 24 kl. 16:51

EU nær avtale om militær hjelp til Ukraina

EU er nære å godta en avtale om militær hjelp til Ukraina verdt over 52 milliarder kroner, melder the Financial Times, som siterer fire tjenestepersoner kjent med saken..

NRK - 26 dec 23 kl. 23:19

Financial Times: EU gjør klar plan for å støtte Ukraina med 20 milliarder euro

EU er i ferd med å gjøre klar sin reserveplan for å støtte Ukraina. Den omfatter budsjettstøtte på 20 milliarder euro, ifølge Financial Times. Summen tilsvarer rundt 225 milliarder norske kroner, og skal gis i form av rimelige lån, skriver den britiske finansavisen.

Aftenposten - 24 dec 23 kl. 14:26

Financial Times: Ratcliffes planlagte oppkjøp av Manchester United utsatt

Financial Times skriver at noen styremedlemmer skal være bekymret for den fremtidige behandlingen av….

VG - 24 dec 23 kl. 14:26

Financial Times: Ratcliffes planlagte oppkjøp av Manchester United utsatt

Financial Times skriver at noen styremedlemmer skal være bekymret for den fremtidige behandlingen av minoritetsaksjonærer..

NRK - 31 jan 24 kl. 10:01

Zelensky lyktes ikke med å sparke forsvarssjefen

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har gitt opp forsøket på å sparke forsvarssjef Valerij Zaluzjnyj, ifølge flere medier. Zelenskyj og Zaluzjnyj skal lenge ha hatt et anstrengt forhold, noe som forverret seg etter at forsvarssjefen i et intervju med The Economist i november beskrev krigen mot russiske styrker som fastlåst. Det har lenge vært spekulert på om Zelenskyj ville sparke forsvarssjefen, og mandag ble generalen innkalt til et møte på presidentens kontor.

NRK - 18 feb 24 kl. 18:09

FT: Apple kan om kort tid få en EU-bot på en halv milliard euro

EU planlegger å ilegge teknologigiganten Apple en bot på rundt 500 millioner euro for brudd på konkurranselovgivningen, skriver Financial Times. Avisen siterer anonyme kilder og skriver at boten trolig vil bli offentliggjort tidlig neste måned. I fjor beskyldte Europa-kommisjonen Apple for konkurransevridning fordi App Store-regler hindret utviklere i å informere brukere om at musikkabonnement kunne kjøpes rimeligere andre steder.

NRK - 03 feb 24 kl. 14:51

IMF: Russisk økonomi vokser

Tall fra IMF viser at Russlands bruttonasjonalprodukt (BNP) vokser raskere enn økonomien i de største vestlige landene, viser nye tall fra Det internasjonale pengefondet (IMF). Krigføringen i Ukraina har ført til at Russland har investert store beløp i våpenproduksjon, skriver The Financial Times. I tillegg har landet høye eksportinntekter fra olje og gass, til tross for europeisk sanksjoner..

E24 - 01 feb 24 kl. 20:47

Tjente 4,4 milliarder euro på fryste russiske midler

EU vil bruke fremtidige overskudd fra fryste russiske midler på Ukraina-hjelp, ifølge Financial Times..

NRK - 31 jan 24 kl. 12:59

DN: Europeisk miljøorganisasjon slakter norsk oppdrett: – Matkolonialisme

Enorme mengder matfisk fra fattige land blir til fôr for norsk oppdrettslaks, ifølge en ny rapport. «Mens lakseoppdrettere skryter av bærekraften i egen produksjon, driver industriens skjødesløse bruk av begrensede ressurser frem tap av levebrød og forverrer underernæring i land som Gambia, Senegal og Mauritania». Det skriver den britisk-nederlandske miljøorganisasjonen Feedback, som i en fersk rapport kritiserer norske oppdretteres bruk av villfisk til laksefôr.

NRK - 31 jan 24 kl. 12:48

DN: Europeisk miljøorganisasjon kaller norsk oppdrett for «matkolonialisme»

Enorme mengder matfisk fra fattige land blir til fôr for norsk oppdrettslaks. Det viser en fersk rapport fra den britisk-nederlandske miljøorganisasjonen Feedback, omtalt av Dagens Næringsliv og britiske Financial Times. Ifølge rapporten går en femtedel – 16 millioner tonn – av all hel villfisk som fanges årlig til produksjon av fiskemel og fiskeolje.

NRK - 31 jan 24 kl. 12:48

Europeisk miljøorganisasjon kaller norsk oppdrett for «matkolonialisme»

Enorme mengder matfisk fra fattige land blir til fôr for norsk oppdrettslaks. Det viser en fersk rapport fra den britisk-nederlandske miljøorganisasjonen Feedback, omtalt av Dagens Næringsliv og britiske Financial Times. Ifølge rapporten går en femtedel – 16 millioner tonn – av all hel villfisk som fanges årlig til produksjon av fiskemel og fiskeolje.

NRK - 29 jan 24 kl. 10:48

Ungarn beskylder EU for utpressing

Brussel driver utpressing i Ukraina-saken, raser Ungarn etter at et hemmelig notat der EU truer med å strupe landets finanser, ble kjent. – Brussel bruker utpressing mot Ungarn, trass i at vi har foreslått et kompromiss, skriver den nærmeste rådgiveren til statsminister Viktor Orban (bildet), Balazs Orban, på X/Twitter mandag. Ifølge rådgiveren ga Ungarn lørdag beskjed til Brussel om at man nå er åpen for å legge Ukraina-pakken inn under EUs langtidsbudsjett.

NRK - 26 jan 24 kl. 10:43

Musk vil utfordra OpenAI

Elon Musk KI-selskap vil henta opptil 6 milliardar dollar for å utfordra Open AI, skriv Financial Times..

NRK - 24 jan 24 kl. 13:25

Rapport: EU må investere 17.000 milliarder kroner i året for å nå netto null-målet

Dersom EU skal nå målet om å bli klimanøytralt i 2050, trengs enorme investeringer, viser utkastet til en rapport fra EU-kommisjonen. Ifølge utkastet, som Financial Times har sett, må unionen investere rundt 1,5 trillioner euro i året mellom 2031og 2050. Det tilsvarer drøyt 17.

NRK - 24 jan 24 kl. 06:20

USA ber Kina om hjelp i Rødehavet

USA har bedt Kina om å oppfordre Teheran til å begrense Iran-støttede Houthi-opprørere som angriper kommersielle skip i Rødehavet. Det melder Reuters som siterer Financial Times onsdag. USA har gjentatte ganger tatt opp saken med toppkinesiske tjenestemenn de siste tre månedene, heter det i rapporten..

Aftenposten - 24 dec 23 kl. 14:26

Motstridende meldinger om United-oppkjøp

Financial Times meldte først at sir Jim Ratcliffes oppkjøp var satt på vent..

NRK - 20 nov 23 kl. 07:17

Flere medier: Sam Altman skal ikke tilbake til Openai

Både teknologinettstedet The Information, Financial Times og New York Times skriver mandag morgen at KI-gründer Sam Altman ikke vil returnere til stillingen som toppsjef i selskapet Openai. Emmett Shear vil være midlertidig toppsjef i selskapet. Openai står bak ChatGPT.

NRK - 14 dec 23 kl. 19:17

Financial Times: Orban forlot salen da Ukraina-vedtaket ble gjort

Ungarns statsminister Viktor Orban ville ikke være med på EUs avgjørelse om å starte medlemskapsforhandlinger med Ukraina. Han kaller det en gal beslutning. I et innlegg på Facebook torsdag kveld kritiserer Orban EU-beslutningen og sier at han holdt seg unna den saken.

NRK - 29 nov 23 kl. 18:33

Inder tiltalt i USA for attentatplaner mot sikhleder

En indisk statsborger er tiltalt i USA for planer om å likvidere en indisk separatistleder. Påtalemyndigheten mener at også en indisk embetsmann var innblandet i planene. Det amerikanske justisdepartementet mener 52 år gamle Nikhil Gupta planla å likvidere en amerikansk statsborger i New York, heter det i den nylig offentliggjorte tiltalen.

NRK - 16 nov 23 kl. 06:49

Israels president: – Vi kan ikke etterlate et «vakuum» i Gaza

Israels president Isaac Herzog Israel sier de ikke kan «etterlate et vakuum i Gaza» og må «opprettholde en sterk styrke der i nær fremtid for å hindre at Hamas dukker opp igjen». Det skriver nyhetsbyrået Reuters. – Hvis vi trekker oss tilbake, hvem vil da ta over?

E24 - 13 nov 23 kl. 07:49

Havvindprodusenter: Bidens vindkraftsmål blir ikke nådd

Ledere hos verdens største turbinprodusenter tror ikke bransjen vil oppfylle Det hvite hus’ mål for produksjon innen 2030, skriver Financial Times..

NRK - 30 okt 23 kl. 10:32

Storbritannia vil ha pause i utvinning av havbunnsmineraler

Den britiske regjeringen går inn for et moratorium i utvinningen av havbunnsmineraler. Det skriver Financial Times. Kunngjøringen kommer i forkant av det to uker lange møtet i Den internasjonale havbunnsmyndigheten på Jamaica som starter i dag.

Klartale - 09 aug 23 kl. 11:38

EUs import fra Kina skyter i været

Nye tall fra Eurostat viser at verdien av kinesiske varer som er importert til Europa, nesten har doblet seg fra 2018 til 2022, skriver Financial Times onsdag.Så langt i år er Kina den suverent største leverandøren av varer til EU.Skjerpet appetittI 2019, da spenningene rundt handel begynte å øke mellom de to økonomiske elefantene, satte EU-myndighetene i Brussel merkelappen «systemisk rival» på Kina.

Aftenposten - 17 okt 23 kl. 18:37

Goldman Sachs-sjefen legger DJ-hobby på hyllen

Goldman Sachs-sjef David Salomon har høstet kritikk for sine profilerte DJ-opptredener, ifølge Financial Times..

E24 - 17 okt 23 kl. 18:37

Goldman Sachs-sjefen legger DJ-hobby på hyllen

Goldman Sachs-sjef David Salomon har høstet kritikk for sine profilerte DJ-opptredener, ifølge Financial Times..

Klartale - 25 sep 23 kl. 14:00

Vanskelig å lage Lego uten olje

Byggeklossene Lego har vært populære lenge. Selskapet har prøvd å finne nye måter å lage klossene på. De har prøvd å lage uten plast med olje.

NRK - 24 sep 23 kl. 23:44

Lego gir opp å lage oljefrie klosser

Den danske leketøysprodusenten gir opp å lage oljefrie klosser. De har funnet ut at det nye materiale de testa ga høyere karbonutslipp, melder Financial Times. I 2020 lovet Lego at alle klossene skulle bli grønne.

NRK - 24 sep 23 kl. 23:03

Scholz krever etterforskning av visum-skandalen i Polen

Tysklands statsminister Olaf Scholz krever en etterforskning av at polske diplomater skal ha gitt visum i bytte mot bestikkelser. Scholz vil at anklager om at polske myndigheter skal ha visst om og sett gjennom fingrene med det som skjedde, skal etterforskes, skriver Financial Times. Videre truer den tyske statsminister med å gjenopprette grensekontrollen for å hindre at papirløse flyktninger fra Polen strømmer inn i Tyskland.

NRK - 18 sep 23 kl. 09:15

Labour-sjefen vil endre brexitavtale

Hvis Labour vinner det neste valget i Storbritannia, vil Keir Starmer forsøke å gjøre store endringer i landets handelsavtale med EU. Partilederen sa dette til Financial Times i forbindelse med et besøk i Canada nylig. Starmer ønsker tettere handelsforbindelser til EU for å løfte den økonomiske veksten.

NRK - 17 sep 23 kl. 15:20

WHO legger press på Kina

Lederen for Verdens helseorganisasjon (WHO) vil sende en ny ekspertgruppe til Kina for å granske opprinnelsen til koronaviruset, og ber Kina om full tilgang. – Vi presser Kina til å gi full tilgang, og vi ber land om å ta opp saken i bilaterale møter og be Kina samarbeide, sier WHOs generalsekretær Tedros Adhanom Ghebreyesus i et intervju med Financial Times. Ifølge Tedros har WHO allerede skrevet til Kina og bedt myndighetene gi mer informasjon, og han sier at WHO vil sende et ekspertteam hvis Kina tillater det..

NRK - 14 sep 23 kl. 00:50

Fjerner tre russiske forretningsmenn fra sanksjonsliste

EU fjerner tre russiske forretningsmenn fra sanksjonslister, skriver Financial Times. Forretningsmann Grigory Berezkin, Alexander Shulgin og mangemillionær Farkhad Akhmedov har alle stått på sanksjonslister etter at Russland invaderte Ukraina. Samtlige var nektet innreise i flere EU-land, samt at de fikk midler på utenlandske bankkontoer fryst.

NRK - 06 sep 23 kl. 13:06

EU importerer rekordmye flytende gass fra Russland

år ligger EU an til å slå tidligere rekorder når det gjelder import av flytende gass, såkalt LNG, fra Russland, viser data organisasjonen Global Witness har samlet inn. Det skriver Financial Times. Belgia og Spania kommer til å bli verdens andre og tredje største importør av russisk LNG, til tross for at EU har satt bremsene på import av russisk olje og gass som følge av Ukraina-invasjonen.

NRK - 28 aug 23 kl. 16:42

Dårlig appelsinhøst skaper juice-problemer

Sykdom og dårlig innhøsting betyr at det er langt færre appelsiner på verdensmarkedet enn normalt. Det får konsekvenser for utvalget av appelsinjuice i Europa. Folk må belage seg på at det blir vanskeligere å få tak i appelsinjuice i butikkene og at den blir dyrere, ettersom juiceprodusenter sliter med å få tak i nok appelsiner.

NRK - 24 aug 23 kl. 17:10

Amerikanske kilder tror Prigozjins fly ble skutt ned

Privatflyet som styrtet i Russland onsdag, ble trolig skutt ned, sier ikke navngitte amerikanske tjenestemenn til Reuters. Wagner-sjefen Jevgenij Prigozjin antas å ha mistet livet i flystyrten. Reuters' kilder mener flyet trolig ble truffet av en bakke-til-luft-rakett skutt opp fra russisk territorium.

NRK - 23 aug 23 kl. 22:43

FT: Flyet ble skutt ned

En vestlig kilde sier til Financial Times at flyet som onsdag kveld styrtet nord for Moskva i Russland, ble skutt ned. Den ikke navngitte embetspersonen sier til avisen at hen har fått opplyst at flyet ble truffet av et russisk luftvernmissil. Vedkommende kan imidlertid ikke bekrefte at Wagner-sjef Jevgenij Prigozjin faktisk var om bord på flyet.

NRK - 16 aug 23 kl. 07:38

USA ber Iran stoppe å sende droner til Russland

USA presser på for å få Iran til å stanse dronesalget til Russland, skriver Financial Times. Avisa melder at dette skjer som del av diskusjoner om å få etablert en «uskrevet forståelse» mellom USA og Iran. Den viser til en iransk tjenesteperson og en annen ikke navngitt person.

Klartale - 09 aug 23 kl. 14:25

Europa kjøper mye mer varer fra Kina

Den europeiske union (EU) ville kjøpe mindre varer fra Kina. EU hadde lyst å bli mindre avhengig. Men det motsatte har skjedd.

VG - 20 jul 23 kl. 01:27

Tusenvis av amerikanske militære e-poster feilsendt til Mali

En «i» for lite har ført titusentalls feilsendte militære e-poster, ifølge Financial Times. Og snart vil Russland-vennlige myndigheter på Mali få tilgang..

Aftenposten - 28 apr 23 kl. 07:27

Financial Times: Oljefondet ber om statlig regulering av kunstig intelligens

Oljefondet-sjef Nikolai Tangen ber i et intervju med Financial Times regjeringer i hele verden om å innføre statlig….

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com