Xi Jinping

Thursday, 09 February, 00:38

Nyheter om Xi Jinping

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 21 dec 22 kl. 08:55

Kinas Xi Jinping med beskjed til Russland: – Vær tilbakeholdne

Kinas president Xi Jinping sier at han håper alle partene i «Ukraina-krisen» viser tilbakeholdenhet. Xi sa også at han håper at partene kan løse krisen med politiske virkemidler. Det skriver kinesiske statlige medium, ifølge Reuters.

Klartale - 15 nov 22 kl. 15:15

Alle ville snakke med Kina sin leder

Xi Jinping er leder for Kina. Tirsdag morgen kom han for å møte andre ledere ved G20-møte. G20 er en organisasjon for de 20 landene som har størst økonomisk makt.

Klartale - 03 feb 23 kl. 09:23

Spesialpoliti tror Kina vil invadere Taiwan

William Burns er sjef for CIA. De er USAs spesialpoliti. Burns tror Kinas president Xi Jinping ønsker å gjøre noe med Taiwan.

Aftenposten - 31 jan 23 kl. 23:02

Eksperter frykter krig både i USA og Kina. Stoltenbergs siste advarsel senker neppe temperaturen.

NYHETSANALYSE: Nato og USA spiller «good cop, bad cop» overfor Xi Jinping. Taktikken settes på prøve til helgen..

Klartale - 22 jan 23 kl. 06:30

Frykt for mye smitte under nyttårs-feiring i Kina

Søndag er det kinesisk nyttår. Det er en høytid som folk i Kina reiser for å være sammen med familie. De siste årene har det vært umulig som følge av strenge regler for å unngå smitte med korona.

NRK - 19 jan 23 kl. 03:58

Xi bekymret for koronasituasjonen på landsbygda

Kinas president Xi Jinping sier han er bekymret for koronasituasjonen på landsbygda når store deler av den kinesiske befolkningen skal reise hjem for å feire nyttår. President Xi snakket med lokale ledere i en rekke telefonsamtaler onsdag om forberedelser på feiringen. Statlige medier melder at 30 millioner var på reise bare onsdag.

NRK - 17 jan 23 kl. 17:14

AFP: Blinken til Beijing i februar – første amerikanske utenriksminister i Kina siden 2018

USAs utenriksminister Antony Blinken skal besøke Kinas hovedstad Beijing 5. og 6. februar, opplyser en amerikansk tjenestemann til nyhetsbyrået AFP.

Klartale - 29 nov 22 kl. 06:30

Demonstrasjonene sprer seg i Kina

Det er veldig sjeldent store demonstrasjoner i Kina. Myndighetene slår hardt ned på det. Nå har det vært demonstrasjoner flere steder i Kina.

VG - 28 nov 22 kl. 14:08

Sjeldne protester i Kina skaper dilemma for Xi Jinping

Mange kinesere er lut lei etter snart tre år med koronanedstenginger. Nå må president Xi Jinping håndtere både protester og sterkt økende smitte samtidig..

E24 - 02 jan 23 kl. 06:17

Xi Jinping advarer: – Tøffe utfordringer

Den kinesiske presidenten starter det nye året med å advare den kinesiske befolkningen om tøffe tider fremover. Samtidig innrømmer han splittelser internt i landet..

Aftenposten - 01 jan 23 kl. 16:57

2022 ble et trøblete år for Xi Jinping. 2023 kan bli mye verre.

NYHETSANALYSE: Fem store utfordringer – og et lys i tunnelen – for Kinas store styrmann..

Klartale - 01 jan 23 kl. 06:00

Krig, krise og klima preget nyhetene fra verden

Januar5. januar: Det er mange protester i Kasakhstan. Presidenten erklærer unntaks-tilstand i landet.

NRK - 01 jan 23 kl. 04:25

Xi mener det ser lysere ut for koronasituasjonen

Kinas president Xi Jinping sier i sin nyttårstale at kampen mot korona i landet går bedre. – Epidemiforebygging og kontroll går inn i en ny fase. Alle arbeider standhaftig, og lysets håp ligger like foran oss, sier Xi i en fjernsynssendt nyttårstale.

NRK - 16 nov 22 kl. 15:45

Xi Jinping er misfornøyd med Justin Trudeau

Kinas president Xi Jinping er ikke fornøyd med at det han og Canadas statsminister Justin Trudeau snakket om på et møte, har blitt gjengitt i pressen. – Dette er ikke slik vi gjør ting, sa Xi til Trudeau onsdag. Det viser en video fra G20-toppmøtet i Indonesia.

NRK - 30 dec 22 kl. 12:52

Kina vil ha tett samarbeid med Russland

Kina ønsker eit tettare samarbeid med Russland i internasjonale saker. Det sa Kinas president Xi Jinping i ein videokonferanse med den russiske presidenten Vladimir Putin, ifølge statlege kinesiske medium. Xi skal også ha sagt at fredssamtalane mellom Russland og Ukraina ville bli vanskelege, men at Kina ville ha eit objektivt og rettferdig standpunkt i saka, ifølge den statlege kringkastaren CCTV..

NRK - 30 dec 22 kl. 10:33

Russland ønsker tettare militært samarbeid med Kina

Russland har som mål å styrke det militære samarbeidet med Kina. Det sa president Vladimir Putin i samband med at starten av ein videokonferanse mellom Putin og Kinas president Xi Jinping blei sendt på statleg russisk TV fredag. Putin sa også at han rekna med at den kinesiske presidenten ville komme på statsbesøk til Moskva til våren..

VG - 30 dec 22 kl. 10:33

Reuters: Putin forventer besøk av Xi

Russlands president Vladimir Putin sa fredag ​​at han forventer at Kinas president Xi Jinping vil avlegge et statsbesøk i Russland våren 2023, ifølge Reuters..

NRK - 15 nov 22 kl. 15:16

Kinas president er populær på G20

Etter tre år i koronaisolasjon er Kinas president Xi Jinping tilbake på verdensscenen. Og med Russlands president Vladimir Putin borte, var det Xi alle på G20-møtet ville snakke med. Xi gjorde sin entré på årets G20-møte i Indonesia tirsdag morgen etter et tre timer langt møte med USAs president Joe Biden mandag.

NRK - 14 nov 22 kl. 09:11

Xi Jinping ankommer Indonesia

Mandag morgen ankom Kinas president Xi Jinping Indonesia. Han skal delta på G20-toppmøtet på Bali. Xi skal møte USAs president Joe Biden mandag.

E24 - 26 dec 22 kl. 12:34

Xi ber om tiltak for å beskytte kinesiske liv

Kinas president Xi Jinping sier det bør iverksettes tiltak for å beskytte menneskers liv..

NRK - 26 dec 22 kl. 12:30

Xi ber om tiltak for å beskytte kinesiske liv

Kinas president Xi Jinping sier det bør iverksettes tiltak for å beskytte menneskers liv. Det er hans første uttalelse om covid-19 etter at landet lempet på de strenge smittevernrestriksjonene, og nærmest åpnet helt opp fra en dag til en annen. – Vi bør iverksette en patriotisk helsekampanje på en mer målrettet måte, styrke samfunnets forsvar for å forebygge og kontrollere epidemien og beskytte folks liv, sikkerhet og helse på en passende måte, sa Xi mandag ifølge den kinesiske rikskringkastingen CCTV.

NRK - 21 dec 22 kl. 10:01

Australias utenriksminister i Kina for første gang på fire år

Australias utenriksminister Penny Wong er på besøk i Beijing, i et forsøk på å rydde opp i et langvarig brudd mellom landene. Det er første gang på fire år at Australia sender utenriksministeren til Beijing. Håpet er at besøket og samtalene med Kinas utenriksminister Wang Yi kan hjelpe med å lette på Kinas økonomiske barrierer mot Australia.

NRK - 14 dec 22 kl. 15:42

Kina hentar heim diplomatar

Kina hentar heim seks diplomatar, blant anna ein generalkonsul, etter at ein mann frå Hongkong blei banka opp i konsulatet i Manchester, skriv Sky News. Demonstranten Bob Chan deltok i ein demonstrasjon mot Kinas president Xi Jinping i oktober då han blei dregen inn på konsulatets eigedom og banka opp. Chan flykta frå Hongkong i mars i fjor.

NRK - 11 dec 22 kl. 06:21

USA sender delegasjon til Kina

USA vil sende en delegasjon av høytstående embetsfolk til Kina i løpet av de kommende dagene for å utforske mulige samarbeidsområder. Delegasjonen blir den første som skal følge opp møtet USAs president Joe Biden hadde med Kinas president Xi Jinping på G20-toppmøtet i Indonesia i november. Formålet med delegasjonen skal være å «håndtere konkurransen ansvarsfullt» mellom de to landene, samt å utforske mulige samarbeidsområder, skriver det amerikanske utenriksdepartementet i en uttalelse.

Aftenposten - 08 dec 22 kl. 05:37

Kina og Saudi-Arabia tråkker på Joe Bidens tær

Når Kinas president Xi Jinping besøker Midtøsten, er det et kraftig varsel om at gamle allianser kan ryke..

Aftenposten - 23 okt 22 kl. 16:52

Xi Jinping fikk historisk tredjeperiode. Forgjengeren fikk en «spektakulær» utgang.

Xi Jinping har offisielt sikret seg en tredjeperiode som Kinas leder. Det skjedde med en symboltung oppvisning..

NRK - 23 okt 22 kl. 09:31

Putin gratulerer Kinas leder

Russlands president Vladimir Putin har sendt sine gratulasjoner til Kinas Xi Jinping etter at han ble gjenvalgt som partileder i Kina søndag, melder Reuters, som siterer en talsmann for Kreml. Putin sier at han ser frem til å fortsette å utvikle samarbeidet mellom Russland og Kina. Valgresultatet betyr at Xi Jinping mest sannsynlig blir gjenvalgt som landets president på det årlige møtet i den nasjonale folkekongressen i mars neste år..

NRK - 23 okt 22 kl. 06:26

Xi Jinping er gjenvalgt som partileder i Kina

Kinas president Xi Jinping er gjenvalgt som kommunistpartiets generalsekretær for en tredje femårsperiode, melder statlige medier i landet. Avstemningen blant de over 2000 delegatene skjedde bak lukkede dører. Resultatet ble presentert søndag da den ukelange partikongressen i kommunistpartiet ble avsluttet.

NRK - 06 dec 22 kl. 06:38

Hu Jintao viste seg offentleg igjen

Kinas tidlegare president Hu Jintao viste seg måndag offentleg igjen for første gong etter at han blei leidd ut under partikongressen i oktober, melder AFP. Hu deltok saman med president Xi Jinping og andre partitoppar på ei markering for forgjengaren Jiang Zemin, som døydde i førre veke..

VG - 22 okt 22 kl. 10:48

Xi Jinping gjenvalgt som leder i Kinas kommunistiske parti

Under partikongressen i det kinesiske kommunistpartiet ble deler av toppledelsen skiftet ut. Men Xi Jinping befester makten som partileder..

VG - 22 okt 22 kl. 10:48

Xi Jinping strammer grepet om Kommunistpartiet: – Betydelig endring

Under partikongressen i det kinesiske kommunistpartiet ble deler av toppledelsen skiftet ut. Men Xi Jinping befester makten som partileder..

NRK - 22 okt 22 kl. 08:08

Xi Jinping gjenvalgt som partileder

Xi Jinping er som ventet gjenvalgt som partileder for Kinas kommunistparti..

NRK - 22 okt 22 kl. 08:08

Vedtok resolusjon som støtter Xi Jinpings «sentrale rolle»

Kinas kommunistparti støtter at president Xi Jinping fortsatt har den sentrale rollen i partiets ledelse. Dermed er det nærmest sikkert at han får en tredje femårsperiode ved makten. Vedtaket ble gjort lørdag under avslutningen på Kommunistpartiets partikongress.

VG - 03 dec 22 kl. 17:24

Når kinesere taler makten imot

Xi Jinping, som er gitt all makt i Midtens rike, erklærte folkekrig mot viruset. Kina skulle renses fullstendig for corona. Men viruset hadde andre planer..

NRK - 02 dec 22 kl. 14:37

Xi erkjenner koronafrustrasjon

Kinas president Xi Jinping antydet overfor EU-president Charles Michel at det kan bli aktuelt å lette på koronareglene i Kina framover, ifølge EU-kilder. Xi skal ha fortalt Michel at det kan skje ettersom omikronvarianten er mindre dødelig. EU-presidenten besøkte Beijing torsdag.

NRK - 02 dec 22 kl. 10:32

Kong Harald sender kondolansar til Kina

Kong Harald har sendt kondolansar til Kinas president, Xi Jinping, etter at Kinas tidlegare president Jiang Zemin har gått bort. Det opplyser slottet på heimesidene sine..

NRK - 01 dec 22 kl. 09:22

Xi og Michel møttes i Beijing

Kinas leder Xi Jinping og EU-presidenten Charles Michel møttes i Beijing torsdag. Det er det første besøket fra en EU-leder i Beijing siden pandemien begynte. De to pratet mye om den spente verdenspolitiske situasjonen.

Aftenposten - 30 nov 22 kl. 18:28

Kinas tidligere leder er død. Han kunne ikke valgt et dårligere tidspunkt for Xi Jinping.

NYHETSANALYSE: Demonstrantene i kinesiske byer har funnet en ny unnskyldning til å samles i gatene: De skal sørge..

NRK - 29 nov 22 kl. 16:46

Kina: Klar for tettere partnerskap med Russland

President Xi Jinping sier han ønsker seg et tettere energisamarbeid mellom Kina og Russland. Det går fram av et brev fra Xi til en kinesisk-russisk næringskonferanse, ifølge det statlige nyhetsbyrået Xinhua. – Energisamarbeid er en viktig hjørnestein i det praktiske samarbeidet mellom Kina og Russland, heter det i brevet.

NRK - 16 okt 22 kl. 05:00

Kinas president Xi Jinping hyllet kommunistpartiet

Kinas president Xi Jinping hyllet kommunistpartiet og forsvarte landets covid-politikk da han åpnet partikongressen i Beijing søndag. Xi ble mottatt med tordnende applaus fra de 2.300 delegatene da han gikk fram på podiet i Folkets store sal i Beijing.

NRK - 28 nov 22 kl. 19:31

Studentar protesterte mot Xi i Hongkong

Rundt 50 studentar ved universitetet i Hongkong protesterte mot president Xi Jinping måndag. Dei ropte slagord mot dei strenge koronatiltaka i Kina. Dei siste dagane har det vore protestar i fleire kinesiske storbyar der demonstrantane har kravd slutt på nedstengingane..

NRK - 27 nov 22 kl. 01:46

Kina gir 100 millioner dollar i støtte til Cuba

Kina gir Cuba 100 millioner dollar i støtte for å hjelpe landet å komme seg gjennom en dyp økonomisk krise som er forverret av koronapandemien. Díaz-Canel besøkte før helgen Kina, og det var under et møte med president Xi Jinping fredag at tilbudet om pengestøtte kom, sier Cubas visestatsminister Alejandro Gil. Díaz-Canel er på en rundreise til flere land for å få støtte, blant dem Russland, Algerie og Tyrkia i tillegg til Kina.

NRK - 24 nov 22 kl. 08:52

EU-president Michel skal møte Xi i Kina

EU-president Charles Michel reiser neste uke til Kina for å møte president Xi Jinping. En EU-tjenestemann bekrefter opplysningene om toppmøtet som Financial Times først publiserte. Reisen, som finner sted 1.

NRK - 22 nov 22 kl. 05:12

USAs og Kinas forsvarsministre møtes i Kambodsja

USAs forsvarsminister Lloyd Austin møtte sin kinesiske kollega Wei Fenghe i Kambodsja tirsdag, mens partene forsøker å holde spenningen seg imellom i sjakk. Møtet på sidelinjen av en konferanse med forsvarsministre i Siem Reap er det første mellom de to siden juni, før lederen for Representantens hus Nancy Pelosis besøk i Taiwan utløste raseri i Beijing. Men Kina og USA har siden søkt å senke temperaturen med møter på høyt nivå.

NRK - 21 nov 22 kl. 11:17

Hongkong-leder koronasmittet etter møte med Xi

Hongkongs leder John Lee har fått korona. Nyheten kommer få dager etter at han møtte Kinas president Xi Jinping under Apec-toppmøtet i Bangkok forrige uke. – Gjennom hele oppholdet i Bangkok testet John Lee negativt for koronaviruset, men en test på flyplassen i Hongkong søndag kveld var positiv, heter det i en uttalelse fra hans kontor.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com