SMK

Friday, 12 August, 03:55

Nyheter om SMK

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 20 jun 22 kl. 10:58

Skatteetaten mener SMK skylder 350.000 kroner i arbeidsgiveravgift

Statsministerens kontor (SMK) har mottatt et forhåndsvarsel fra Skatteetaten om mulig skyldig arbeidsgiveravgift for utlån av pendlerboliger, det skriver SMK i en pressemelding. Skatteetaten skriver i sitt forhåndsvarsel at SMK kan måtte etterbetale i overkant av 350 000 kroner i arbeidsgiveravgift. SMK har frist til 15.

NRK - 20 jun 22 kl. 10:58

SMK har mottatt et forhåndsvarsel fra Skatteetaten

Statsministerens kontor (SMK) har mottatt et forhåndsvarsel fra Skatteetaten om mulig skyldig arbeidsgiveravgift for utlån av pendlerboliger, det skriver SMK i en pressemelding..

NRK - 05 aug 22 kl. 15:12

Støre kaller inn til hastemøte om strømsituasjonen

Statsministerens kontor (SMK) innkaller alle parlamentariske ledere på Stortinget til hastemøte mandag morgen klokka 0830, melder Dagbladet. De vil gi en orientering om strømsituasjonen..

Aftenposten - 07 jul 22 kl. 18:28

Skatteetaten har sendt 45 varsler til politikere om pendlerbolig-baksmell. Alle nekter velgerne innsyn.

Stortinget og SMK har spurt alle som har fått skattevarsel om å oppheve taushetsplikten. Ingen har svart ja..

VG - 19 apr 22 kl. 22:06

Finansdepartementet og SMK i åpen strid om politikerskatt

Finansdepartementet og jurister ved Statsministerens kontor (SMK) er uenige både om tolkningen av loven og veien videre. Pendlersaker kan havne i Skatteklagenemnda og domstoler, varsler ekspedisjonssjef..

Aftenposten - 20 jun 22 kl. 16:02

Skatteetaten sender skattekrav mot politikere, Stortinget og SMK

Stortingspolitikere og tidligere regjeringsmedlemmer har fått varsel om skattesmell..

Aftenposten - 20 jun 22 kl. 11:24

Skatteetaten bekrefter: Har sendt 45 skattekrav mot politikere

Skatteetaten har sendt varsel om skattesmell til både Stortinget og SMK..

NRK - 10 apr 22 kl. 19:16

Varsler grundigere bakgrunnsjekk

Bakgrunnssjekkene som blir gjort av politikere som skal inn i regjering, må kanskje justeres, sier Statsministerens kontor (SMK). – Bakgrunnssamtalene forutsetter at kandidatene går nøye gjennom fortiden sin og tar opp alle forhold som kan være problematiske, skriver stabssjef Kristine Kallset ved SMK i en epost til TV 2. De vurderer å gjøre endringer i prosessen.

Klartale - 06 apr 22 kl. 10:48

Vedum sier at han har tillit til Enoksen etter varsler

Vedum er leder for Senterpartiet (Sp) og finansminister i Norge. Han ville ha Enoksen som ny forsvarsminister da han Sp og Arbeiderpartiet skulle lage ny regjeringen etter valget i fjor.Enoksen har også vært leder for Sp.

NRK - 18 maj 22 kl. 20:43

FNs generalsekretær til Støre: Urolig for norske budsjettkutt

Jonas Gahr Støre har i dag hatt en telefonssamtale med FNs generalssekretær Antonio Guterres, melder SMK i en pressemelding. De to diskuterte Ukraina-krisen og hvordan den påvirker verdens matforsyning..

NRK - 21 sep 21 kl. 09:32

SMK kan ha brote lova

Statsministerens kontor og Stortinget kan ha brote lova i Ropstad-saka, seier jussprofessor Arvid Aage Skaar til VG. – Med mindre Skatteetaten har feilinformert SMK, skulle SMK ha trekt skatt for Ropstad på fordelen av fri bustad i 2020. I så fall har Statsministerens kontor brote skattebetalingslova.

VG - 26 mar 22 kl. 12:43

Ut mot SMK-notat: - Forakt for skattemyndighetenes arbeid

Flere skatteeksperter reagerer nå på detaljer i det hemmelige notatet fra jurister på Statsministerens kontor, med forslag til hvordan politisk ledelse skulle forsvare politikernes skattefordeler..

VG - 24 mar 22 kl. 19:52

SMK: Støre tok ikke initiativ til å lage omstridt notat

Det er embetsverket på Statsministerens kontor som står bak et omstridt notat om skatt på pendlerboliger. Det opplyser kommunikasjonssjefen – mens statsministeren selv er taus om saken..

VG - 23 mar 22 kl. 10:46

Hemmelig SMK-notat vekker oppsikt: – Dette må Støre svare på

Frp, MDG og Rødt er sterkt kritiske til at toppjuristene på Statsministerens kontor la en intern plan, for å ta grep i den betente striden om beskatning av politikernes pendlerboliger..

VG - 22 mar 22 kl. 22:06

Pendlerboligsaken: Støres toppjurister ville ha med Stortinget på hemmelig plan om skatt

I et hittil ukjent notat foreslo juristene på SMK at statsminister Jonas Gahr Støre skulle ta grep for å få kontroll på diskusjonen om pendlerboliger. Men det skulle se ut som om initiativet kom fra Stortinget..

VG - 22 mar 22 kl. 22:06

Pendlerboligsaken: Støres toppjurister ville ha med Stortinget på hemmelig plan om skatt

I et hittil ukjent notat foreslo juristene på SMK at statsminister Jonas Gahr Støre skulle ta grep for å få kontroll på diskusjonen om pendlerboliger. Men det skulle se ut som om initiativet kom fra Stortinget..

NRK - 17 mar 22 kl. 07:22

NHO vil stoppe utval

NHO meiner eit regjeringsoppnemnd utval som skal sjå på profittfri velferd, bør skrinleggast fordi konsekvensane er så alvorlege for private verksemder. Viseadministrerande direktør i NHO, Anniken Hauglie, har sendt brev til Statsministerens kontor der ho ber om at utvalet ikkje blir sett ned, skriv Klassekampen. Statssekretær Tale Jordbakke (Ap) ved SMK skriv i ei melding til avisa at det regjeringa og NHO har ulikt syn på ein del punkt, men at dei tek med seg innspela i arbeidet med mandat og samansetning av utvalet..

NRK - 01 mar 22 kl. 21:10

Tajik eigde to leilegheiter

Medan arbeidsminister og Ap-nestleiar Hadia Tajik fekk gratis pendlarbustad, eigde ho to leilegheiter i Stavanger-området, skriv Dagbladet. Tajik var folkeregistrert hos foreldra, og fortalde SMK at ho leigde ei leilegheit i Sandnes, noko ho ikkje gjorde. Tajik seier ho kjøpte leilegheitene med tanke på å flytte ut frå foreldra.

NRK - 20 feb 22 kl. 22:36

VG: Tajik fikk skattefri pendlerbolig med ubrukt leiekontrakt

Nåværende arbeids- og sosialminister Hadia Tajik fikk ifølge VG en skattefri pendlerbolig etter at hun sendte Statsministerens kontor (SMK) leiekontrakten til en bolig i Rogaland som hun aldri bodde i. Tajik var jusstudent som bodde på studenthybel da hun i 2006 ble hentet inn som politisk rådgiver for Bjarne Håkon Hanssen. På tidspunktet var hun folkeregistrert hjemme hos foreldrene i Rogaland..

VG - 29 sep 21 kl. 11:39

SMK-ansatt siktet for bruk av statsrådsleilighet

En tidligere ansatt ved Statsministerens kontor, SMK, er siktet for grov økonomisk utroskap etter påstått bruk av en statsrådsbolig uten tillatelse..

NRK - 29 sep 21 kl. 11:43

VG: SMK-tilsett sikta

Tilsett ved SMK er sikta for å ha brukt statsrådsleilegheit.

VG - 29 sep 21 kl. 11:39

SMK-ansatt siktet etter bruk av statsrådsleilighet

En tidligere ansatt ved Statsministerens kontor, SMK, er siktet for grov økonomisk utroskap etter påstått bruk av en statsrådsbolig uten tillatelse..

NRK - 29 sep 21 kl. 11:43

VG: Tidlegare SMK-tilsett sikta

Ein tidlegare tilsett ved Statsministerens kontor, SMK, er sikta for grov økonomisk utruskap etter å ha brukt eit statsrådhusvære utan lov..

E24 - 29 sep 21 kl. 11:48

SMK-ansatt siktet etter bruk av statsrådsleilighet

En tidligere ansatt ved Statsministerens kontor, SMK, er siktet for grov økonomisk utroskap etter påstått bruk av en statsrådsbolig uten tillatelse..

NRK - 14 okt 21 kl. 13:51

Solberg: – Et privilegium

Avtroppende statsminister Erna Solberg (H) overleverte nøklene til Statsministerens kontor til sin etterfølger Jonas Gahr Støre (Ap) rundt klokken 14 torsdag. – Det er vemodig å overlate kontoret til noen andre, men jeg har lyst til å si at du møter et SMK (Statsministerens kontor, red.anm.

Aftenposten - 03 okt 21 kl. 11:45

SMK-ansatt bestilte og fakturerte pendlerbolig til egen bruk. Her er dokumentene som fikk alarmen til å gå.

Aftenposten fikk innsyn i hvem som hadde bodd i pendlerboliger fra Statsministerens kontor. Da gikk alarmen..

Aftenposten - 29 sep 21 kl. 13:28

SMK-ansatt siktet etter flere års misbruk av statsrådsleilighet

Statsministerens kontor har anmeldt en tidligere ansatt på grunn av mistanke om bruk av en pendlerbolig uten lov..

VG - 21 sep 21 kl. 22:46

SMK i desember: «Lange samtaler» om Ropstad-skatt

Nye dokumenter viser hvordan Statsministerens kontor hadde «lange samtaler» med Skatteetaten før de ga Kjell Ingolf Ropstad råd om at han ikke behøvde å skatte av pendlerboligen i Oslo..

VG - 21 sep 21 kl. 09:02

Jusprofessor til VG: Statsministerens kontor kan ha brutt loven

OSLO/NEW YORK (VG) Statsministerens kontor (SMK) hadde et eget ansvar for skattetrekk og å betale arbeidsgiveravgift da statsråd Kjell Ingolf Ropstad fikk gratis bolig i Oslo, sier jusprofessor. Nå må de etterbetale penger til kemneren..

E24 - 18 sep 21 kl. 13:25

Skatteetaten: Sa aldri at Ropstad skulle slippe skatt

Skatteetaten sier at dersom de hadde fått riktige opplysninger fra Statsministerens kontor (SMK), ville de gitt et annet svar på spørsmål om skatt på Kjell Ingolf Ropstads statsrådsbolig..

NRK - 18 sep 21 kl. 13:17

Sa ikke Ropstad skulle slippe skatt

Skatteetaten sier til Aftenposten at dersom de hadde fått riktige opplysninger fra Statsministerens kontor, ville de gitt et annet svar på spørsmål om skatt på Kjell Ingolf Ropstads statsrådsbolig. – I henvendelsen fra SMK ble det opplyst som en forutsetning at det var utgifter til bolig på hjemstedet. Dette vilkåret ble derfor ikke nærmere problematisert i svarbrevet, sier seksjonssjef Lene Marie Ringså i juridisk avdeling i Skatteetaten til avisen.

VG - 15 sep 21 kl. 22:48

Opplysninger til VG: Erna Solbergs rådgiver kontaktet NRK om valg-ekspert

Ifølge VGs opplysninger forsøkte Peder W. Egseth, statssekretær ved Statsministerens kontor (SMK), å påvirke NRKs valg av eksperter til deres valgnattsending..

Aftenposten - 24 jul 21 kl. 07:53

Tankesmien Agenda reagerer på video med statsministeren

Statsministerens kontor (SMK) har fått laget en video som skal fronte regjeringens tiltak mot ensomhet blant eldre..

NRK - 02 mar 21 kl. 22:44

Frosta-ordfører ble oppringt av SMK

Frosta-ordfører Frode Revhaug sa nei da statssekretær Peder Egseth på Statsministerens kontor (SMK) ringte ham for å høre om han ville støtte Molde-ordførerens kritikk av Oslo. – Helt uaktuelt, sier Revhaug..

VG - 09 apr 21 kl. 20:41

SMK etter Erna Solbergs forklaring om omstridte dokumenter: – Hun må ha husket feil

Statsminister Erna Solberg sa fredag til VG at hun fikk den omstridte vurderingen av coronareglene før politiet startet sin etterforskning av hennes bursdagsfeiring. Men dokumentene viser noe annet..

Aftenposten - 09 apr 21 kl. 15:37

NRK: Helsedepartementet vurderte om Solberg kunne ha brutt koronaforskriften

Helsedepartementet sendte samme dag som politiet startet etterforskning av Erna Solberg, en vurdering til SMK av om hun….

VG - 07 apr 21 kl. 19:27

SMK hemmeligholder dokumenter om politisaken mot Solberg

Statsministerens kontor vil ikke gi VG innsyn i dokumenter knyttet til politiets etterforskning av Erna Solbergs 60-årsfeiring på Geilo. Jusprofessor reagerer på SMKs forklaringer og hemmelighold..

Dagbladet - 20 mar 21 kl. 18:23

Visste om HOD-grep

Jusprofessor Hans Fredrik Marthinussen synes at Helse- og omsorgsdepartementets (HOD) grep fredag kveld «virker spesielt». SMK var kjent med at HOD ville gjøre det..

VG - 09 mar 21 kl. 16:38

Erna Solberg coronatestet etter smitte på SMK

Statsminister Erna Solberg måtte forlate Statsministerens kontor i dag da en av statssekretærene har fått påvist covid-smitte..

E24 - 09 mar 21 kl. 16:39

Erna Solberg coronatestet etter smitte på SMK

Statsminister Erna Solberg måtte forlate Statsministerens kontor i dag da en av statssekretærene har fått påvist covid-smitte..

NRK - 01 mar 21 kl. 22:28

Raymond Johansen krever svar

Raymond Johansen reagerer kraftig etter at NRK omtalte at statssekretær ved SMK, Peder Egseth, var i kontakt med Molde-ordføreren før han kritiserte Oslos koronahåndtering. – Nå forventer jeg at Erna Solberg går ut og avklarer: Handlet statssekretæren i forståelse med statsministeren eller ikke? sier Johansen til NRK..

Dagbladet - 26 nov 20 kl. 08:34

Vil ikke gi innsyn i tekstmeldinger

Statsministerens kontor (SMK) ønsker ikke at tekstmeldinger mellom helsetoppene og regjeringen i dagene før Norge stengte ned 12. mars skal offentliggjøres..

VG - 23 sep 20 kl. 15:49

SMK: Ble ikke varslet om Bertheussen-mistanken

Statsministerens kontor fikk ikke noe varsel om mistankene mot Laila Anita Bertheussen før PST orienterte dem om at en siktelse var på gang, kort tid før Bertheussen ble pågrepet..

P4 - 23 sep 20 kl. 15:48

SMK: - Ble ikke varslet

Arbeiderpartiet krever svar fra statsminister Erna Solberg etter nye opplysninger i Bertheussen-saken i dag. Da forklarte tidligere beredskapsminister Ingvil Smines Tybring-Gjedde seg i Oslo tingrett. Hun sa at hun syntes Laila Bertheussen reagerte mistenkelig rolig på de angivelige truslene mot henne og samboer Tor Mikkel Wara .

VG - 23 sep 20 kl. 10:54

Tybring-Gjedde varslet SMK om Bertheussen

Noen dager før Laila Anita Bertheussen ble pågrepet, varslet Ingvil Smines Tybring-Gjedde Statsministerens kontor om sine mistanker. – Jeg synes det var svært krevende, sier hun..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com