Joe Biden

Saturday, 25 June, 07:14

Nyheter om Joe Biden

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i Ukraina

Russland har angrepet Ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

Klartale - 05 jun 22 kl. 06:00

Kan vi stole på det Joe Biden sier?

Joe Biden er USAs president. Han har mange års erfaring med utenriks-politikk. Likevel klarer den 79 år gamle mannen å skape mye oppmerksomhet rundt seg.

Klartale - 13 apr 22 kl. 08:55

Biden kaller krigen for folkemord – et ord få våger å bruke

Russland begår folkemord i Ukraina. Det sier USAs president Joe Biden.Vladimir Putin prøver å ta bort selve ideen om en ukrainsk identitet, hevder Biden.

Klartale - 03 jun 22 kl. 10:49

Ber Kongressen om å handle etter nye masseskytinger

En skytter drepte 19 barn og to voksne på en skole i USA forrige uke. Joe Biden holdt en direktesendt TV-tale fra Det hvite hus torsdag. Biden er USA sin president.

NRK - 19 maj 22 kl. 17:06

Biden: Sverige og Finland møter alle krav

USAs president Joe Biden gir lederne i Sverige og Finland sin fulle støtte til å bli med i Nato. Biden sa også at de to landene møter alle krav som trengs for å bli medlemmer av Nato. Det sa han på en pressekonferanse torsdag kveld, ifølge AFP.

NRK - 31 maj 22 kl. 02:51

Biden håper noen republikanere kan akseptere våpenreguleringer

USAs president Joe Biden sier det kan være noe tverrpolitisk støtte i Kongressen til regulering av kraftige våpen som gjerningsmannen i Texas brukte. – Jeg tenker at det er blitt så ille at alle blir mer rasjonelle. Det håper jeg iallfall, sa Biden til journalistene før en seremonien på Arlington-kirkegården på minnedagen for landets falne mandag.

Klartale - I førrgår: 11:02

Senatorer tror de kan få endret våpenlovene i USA

Chris Murphy er senator fra Det demokratiske partiet. Han er en av de som har laget det nye forslaget. Murphy sier dette er det viktigste forslaget om våpenkontroll på nesten 30 år.

Klartale - 23 maj 22 kl. 14:45

USA er tomme for næring til barn

USA er tomme for morsmelk-erstatning. Det skaper store problemer for spedbarn.Allerede for 30 år siden ble det advart om at dette kunne skje.

NRK - 22 maj 22 kl. 07:53

Biden med kort budskap til Kim Jong-un: – Hallo

På en pressekonferanse i Sør-Korea søndag sa USAs president Joe Biden at han hadde et kort budskap til Nord-Koreas leder Kim Jong-un: – Hallo. Punktum, sa presidenten. President Joe Biden setter tilsynelatende døra på gløtt for ny dialog med regimet i Nord-Korea.

NRK - 11 jun 22 kl. 23:00

Biden sier Zelenskyj ikke tok advarsler på alvor

Den ukrainske presidentens talsmann Serhiy Nykyforov har reagert med sinne på uttalelser fra USAs president Joe Biden om hvordan USAs advarsler om et nær forestående russisk angrep på Ukraina ble mottatt. Det skriver den tyske kringkasteren ARD. På et arrangement i Los Angeles sa Biden at Zelenskyj ikke tok advarslene alvorlig nok før krigsutbruddet.

Klartale - 31 maj 22 kl. 14:10

Trump mener skoleskytingen viser at flere bør eie våpen

Tirsdag sist uke døde 19 barn og to lærere på en barneskole. Det skjedde i Texas i USA. De ble drept av Salvador Ramos.

Klartale - 13 timer siden

USAs høyesterett fjerner den føderale retten til abort

Det er en føderal rett til å ta abort som er satt til side. USAs høyesterett bestemte det fredag. Avgjørelsen var ventet.

NRK - 25 maj 22 kl. 23:37

Biden vil besøke Texas en av dagene

USAs president Joe Biden og førstedame Jill Biden vil besøke Texas en av de kommende dagene, for å møte pårørende til de som ble drept i skoleskytingen som fant sted tirsdag, skriver ABC News. – Vi dele vår medfølelse med dem, sier Biden..

NRK - I førrgår: 12:00

Biden vil ha billigere bensin

President Joe Biden har bedt Kongressen kutte den føderale avgiften på bensin i tre måneder, for å sikre lavere pumpepris. Avgiften er i dag på 18 cent per gallon, noe som tilsvarer rundt 48 øre per liter. Den gjennomsnittlige pumpeprisen på bensin i USA har de siste månedene ligget på rundt 13 kroner per liter, noe som er usedvanlig høyt sett med amerikanske bilisters øyne.

NRK - 22 jun 22 kl. 06:32

Biden skal snakke med Xi

USAs president Joe Biden sier at han planlegger samtaler med sin kinesiske motpart Xi Jinping, melder NTB. – Jeg har planer om en samtale med president Xi. Vi har ikke funnet noe tidspunkt ennå, sa Biden til journalister tirsdag.

NRK - 23 maj 22 kl. 09:48

Kina med advarsel til Joe Biden

Kina advarer USAs president Joe Biden om ikke å undervurdere besluttsomheten til Kina i Taiwan-konflikten, melder AFP. Tidligere i dag sa Biden at han er villig til å forsvare Taiwan militært. Kina har flere ganger tidligere truet med å innta Taiwan med våpenmakt..

NRK - 22 maj 22 kl. 07:53

Biden til Kim Jong-un: – Hallo

På en pressekonferanse i Sør-Korea søndag sa USAs president Joe Biden at han hadde et kort budskap til Nord-Koreas leder Kim Jong-un: – Hallo. Punktum, sa presidenten. Biden setter tilsynelatende døra på gløtt for ny dialog med regimet i Nord-Korea.

NRK - 18 jun 22 kl. 02:13

Biden toner ned møte med Saudi-Arabias kronprins

USAs president Joe Biden toner ned det kommende møtet med Saudi-Arabias omstridte kronprins Mohammed bin Salman, som i praksis er landets leder. Hensikten med reisen er ikke å møte kronprinsen, uttalte Biden fredag. Amerikansk etterretning anklager kronprinsen, som ofte kun omtales som MBS, for å ha stått bak drapet på den saudiarabiske journalisten og regimekritikeren Jamal Khashoggi.

NRK - 19 maj 22 kl. 17:06

Joe Biden mener Sverige og Finland møter alle krav

USAs president Joe Biden gir lederne i Sverige og Finland sin fulle støtte til å bli med i Nato. Biden sa også at de to landene møter alle krav som trengs for å bli medlemmer av Nato. Det sa han på en pressekonferanse torsdag kveld, ifølge AFP..

NRK - 15 jun 22 kl. 23:25

Fauci har fått covid-19

USAs smittevernsjef Anthony Fauci, som har vært ansikt utad for Det hvite hus' pandemihåndtering under både Donald Trump og Joe Biden, har blitt koronasmittet. 81-åringen er fullvaksinert og har fått to påfyllingsdoser. Han har milde symptomer, heter det i en uttalelse fra National Institutes of Health.

NRK - 18 maj 22 kl. 18:41

Biden støtter Sveriges og Finlands Nato-søknader

USAs president Joe Biden gir klar støtte til Sveriges og Finlands Nato-søknader og lover hjelp dersom de utsettes for aggresjon fram til de er medlemmer. – USA vil arbeide sammen med Finland og Sverige slik at vi kan være på vakt mot enhver trussel mot vår felles sikkerhet og avskrekke og konfrontere aggresjon eller trussel om aggresjon mens søknadene er til behandling, sa Biden i en erklæring. – Jeg ønsker varmt velkommen og gir sterk støtte til den historiske søknaden, sa Biden.

NRK - 14 jun 22 kl. 14:13

Biden til Israel og Saudi-Arabia

USAs president Joe Biden skal til Midtøsten i juli. Presidenten legger turen innom Israel og Saudi-Arabia. – Presidenten skal fly direkte fra Israel til Jeddah i Saudi-Arabia under turen, som varer fra 13.

NRK - 17 maj 22 kl. 18:42

Biden kallar Buffalo-angrep for terror

Presidenten i USA, Joe Biden kallar masseskytinga på kjøpesenteret i Buffalo i delstaten New York for innanlands terrorisme, skriv nyheitsbyrået AFP. Ti personar vart drepen i masseskytinga som no blir etterforska som hatkriminalitet. Biden omtalar også kvit makt-ideologi som gift og seier det ikkje har noko plass i USA.

NRK - 12 jun 22 kl. 06:08

Ukraina krever svar fra Biden

Ukraina krever en forklaring etter at USAs president Joe Biden sa at Volodymyr Zelenskyj ikke tok USAs advarsler om et russisk angrep på alvor. På et møte i Los Angeles fredag sa Biden at Zelenskyj ikke ville høre på de amerikanske advarslene før den russiske invasjonen 24. februar.

Aftenposten - 12 jun 22 kl. 10:12

Er det slutt for Joe Biden i 2024? Nå får han kritikk av sine egne.

USAs president Joe Biden sliter på meningsmålingene. I tillegg skal misnøyen mot ham vokse internt i partiet..

NRK - 16 apr 22 kl. 02:39

Biden offentliggjør inntekt og skatt for 2021

USAs president Joe Biden, som i motsetning til sin forgjenger har lovet full åpenhet om sin private økonomi, hadde en inntekt på 600.000 dollar i fjor. Joe Biden og kona Jill Biden rapporterte inntekten, som tilsvarer nærmere 5,3 millioner kroner, til skattemyndighetene for 2021, opplyser Det hvite hus.

Klartale - 10 jun 22 kl. 11:15

Stormingen av kongressen var et forsøk på å kuppe makten

6. januar 2021 stormet folk USAs Kongress. Mange av dem gjorde det for å vise sin støtte til Donald Trump.

NRK - 10 maj 22 kl. 04:54

Biden: Frykter at Putin mangler en vei ut krigen

USAs president Joe Biden sier han frykter at Russlands president Vladimir Putin ikke har noen vei ut av krigen i Ukraina og at han forsøker å finne ut hvordan, skriver Reuters. Under en tale på et arrangement i Washington mandag sa Biden at Putin feilaktig hadde trodd at en invasjon av Ukraina ville føre til oppløsning av Nato og EU. i stedet for har USA og en rekke land samlet seg på ukrainsk side i konflikten.

NRK - 04 jun 22 kl. 20:27

Biden evakuert fra sitt hjem

USAs president Joe Biden ble lørdag evakuert fra sitt hjem i Wilmington i delstaten Delaware. Grunnen var at et småfly hadde fløyet inn i en forbudt flysone, skriver CBSNews. Secret Service skal i en uttalelse ha opplyst at flyet entret flyforbudssonen rett etter klokken 13 lokal tid lørdag.

NRK - 03 jun 22 kl. 02:23

Biden ber Kongressen innføre strengere våpenlover

USAs president Joe Biden oppfordrer Kongressen til å handle etter de siste masseskytingene. – Hvor mange flere blodbad er vi villige til å godta, spurte presidenten retorisk i en direktesendt TV-tale fra Det hvite hus torsdag. Han tok til orde for å legge press på Kongressen for å få vedtatt strengere våpenlover, etter at lignende forsøk ikke har lyktes i kjølvannet av tidligere masseskytinger.

NRK - 01 jun 22 kl. 22:15

Jens Stoltenberg møter Joe Biden på torsdag

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg skal møte USAs president Joe Biden i Det hvite hus på torsdag, melder Reuters..

NRK - 31 maj 22 kl. 23:49

K-pop-gruppen BTS møter USAs president Joe Biden

Den koreanske popgruppen BTS møter USAs president Joe Biden. Det er planlagt at de skal diskutere hatkriminalitet og rasisme mot asiater med presidenten. Rasisme mot mennesker av asiatisk opphav har eskalert etter koronaviruset, hvor blant annet noen amerikanske politikere har oppfordret amerikanere til å gi Kina skylden for pandemien, skriver Reuters.

Aftenposten - 12 timer siden

Retten til abort er strøket i USA. På kort sikt gir det Biden nytt håp.

Retten til abort er strøket i USA. På kort sikt gir det Joe Biden nytt håp..

Aftenposten - 12 timer siden

Biden taler etter abortavgjørelsen: – En trist dag for landet

USAs president Joe Biden beskriver avgjørelsen om sette retten til abort til side som trist. – Roe vs..

Aftenposten - 12 timer siden

Biden etter abortavgjørelsen: – Kampen er ikke over

USAs president Joe Biden beskriver avgjørelsen om sette retten til abort til side som en tragisk feil. – Roe vs..

NRK - Igår: 18:11

New Yorks ordfører frykter flom av våpenvold

New Yorks ordfører Eric Adams advarer mot en flom av våpenvold etter at høyesterett åpnet for at alle kan bære våpen offentlig. Det var New Yorks lovverk som ble slått ned i høyesterett, som erklærte det grunnlovsstridig å kreve bæretillatelse for å ha våpen offentlig. Den avgjørelsen kan skape en flom av våpenvold, advarer Adams.

NRK - I førrgår: 22:21

Biden vil ha billigere bensin

USAs president Joe Biden ber Kongressen om å kutte den nasjonale avgiften på bensin og diesel i tre måneder for å sikre lavere pumpepris. Avgiften er i dag på 18 cent per gallon for bensin, noe som tilsvarer rundt 48 øre per liter. Dieselavgiften er på rundt 64 øre per liter.

Klartale - 26 maj 22 kl. 07:00

Derfor er det så mange masseskytinger i USA

Tirsdag døde minst 19 barn og to lærere i en skyting på en barneskole. Det skjedde i delstaten Texas i USA. Salvador Ramos er mistenkt for drapene.

NRK - 22 jun 22 kl. 06:06

Kaller krigen i Ukraina et ventespill

USAs president Joe Biden sier at krigen i Ukraina er et «ventespill» idet han forbereder seg på å møte Nato-allierte på toppmøtet i Madrid i neste uke. Biden sier at han ikke er redd for at det kan slå sprekker i Nato idet Russland fortsetter krigen i Ukraina. Men han advarer om en langtrukken konflikt og sier at han vil diskutere veien videre på møtet i Madrid, melder CNN.

NRK - 22 jun 22 kl. 02:18

Reuters: Biden vil fjerne bensinavgiften

USAs president Joe Biden vil trolig gå inn for å midlertidig fjerne den nasjonale avgiften på bensin. Det forteller en kilde til Reuters. Rekordhøy bensinpris og høy inflasjon har gjort at mange amerikanske husholdninger sliter med å få endene til å møtes.

NRK - 25 maj 22 kl. 06:39

Biden vil ha handling mot våpenlobbyen

USAs president Joe Biden mener det er på tide å stå opp mot våpenlobbyen etter den siste skoleskytingen i Texas, der 19 barn og to voksne ble drept tirsdag. – Når, i Guds navn, skal vi stå opp mot våpenlobbyen, spurte Biden i en tale da han ankom Det hvite hus natt til onsdag fra en reise i Asia. – Det er på tide å snu denne smerten til handling for hver forelder, for hver borger i dette landet.

NRK - 29 mar 22 kl. 22:00

Biden om Russlands varslede nedtrapping: – Vi får se

USAs president Joe Biden sier tirsdag at Vesten vil se an situasjonen etter at Russland lovet at de ville trappe ned militær aktivitet nord i Ukraina. – Vi får se om de gjennomfører, sa Biden. Rett før han møtte pressen, hadde Biden hatt telefonmøte med lederne for Storbritannia, Frankrike, Tyskland og Italia.

NRK - 24 maj 22 kl. 07:21

Biden rydder opp i Taiwan-kommentarer

Etter mandagens kommentarer der han fastslo at USA vil forsvare Taiwan militært, presiserte USAs president Joe Biden tirsdag at landets politikk er uforandret. Den såkalte «strategiske tvetydigheten» rundt Taiwan er fortsatt på plass, mener presidenten. – Nei, politikken vår har ikke forandret seg overhodet.

NRK - 23 maj 22 kl. 00:39

Rekordkutt i USAs statsgjeld

USAs president Joe Biden sier at den amerikanske statsgjelden har krympet under hans ledelse, etter at den økte år for år under Donald Trump. Biden sier budsjettunderskuddet i fjor krympet med 350 milliarder dollar. I år ligger vi an til å kutte underskuddet med 1500 milliarder, noe som er det største gjeldskuttet i USAs historie, opplyser Biden..

NRK - 28 mar 22 kl. 01:41

Biden sier han ikke tar til orde for regimeskifte i Russland

USAs president Joe Biden sier at han ikke ba om regimeendring i sin tale i Warszawa i helgen. – Nei, svarte Biden til journalister da han søndag fikk spørsmål om han hadde tatt til orde for regimeendring i Russland, melder CNN. Dagen i forveien holdt Biden en tale i Polens hovedstad Warszawa.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com