Joe Biden

Sunday, 04 December, 23:41

Nyheter om Joe Biden

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 16 nov 22 kl. 07:57

Trump sier han vil bli president igjen

Trump er klar for å kjempe om å bli president igjen. Han skal ha sendt inn de siste papirene til valgkommisjonen tirsdag kveld.Det var på forhånd sagt at Trump skulle holde en tale.

Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i Ukraina

Russland har angrepet Ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

Klartale - 22 nov 22 kl. 11:59

Joe Biden ble 80 år

Den store dagen til Joe Biden ble feiret sammen med familien på søndag. Biden er USAs president. Biden har selv spøkt med det store «8-0».

NRK - 22 nov 22 kl. 04:43

Biden benådet kalkuner før Thanksgiving

Joe Biden utøvet mandag sin myndighet som amerikansk president til å benåde to kalkuner og reddet dem fra å bli servert under en kommende Thanksgiving-middag. – Jeg benåder herved Chocolate og Chip, sa Biden under en seremoni på plenen utenfor Det hvite hus, en begivenhet som har blitt en tradisjon. Kalkunene kommer fra en gård i North Carolina og er oppkalt etter presidentens favoritt-iskrem, fortalte Biden til flere skolebarn som deltok på arrangementet.

NRK - 13 nov 22 kl. 17:55

Biden fremme på Bali – lover klar tale i møte med Xi

USAs president Joe Biden kom søndag til Bali i Indonesia, i forbindelse med neste ukes G20-møte. Biden skal også ha et møte med den kinesiske lederen Xi Jinping. Toppmøtet kommer samtidig som spenningen mellom USA og Kina er høy, spesielt på grunn av amerikanernes tydelige støtte til Taiwan.

Klartale - 07 nov 22 kl. 11:10

Nå skal amerikanerne bestemme over framtiden sin

Tirsdag skal amerikanerne ha et nytt valg. Det er ingen president som skal velges. Men det er klart for mellomvalg.

NRK - 03 nov 22 kl. 01:04

Joe Biden advarer om trussel mot demokratiet i USA

USAs president Joe Biden oppfordrer amerikanere til å forsvare demokratiet som er under angrep fra valgfornektere. Han la til at demokratiet er truet. – Denne trusselen, volden mot demokrater, republikanere og ikke parti-tjenestepersoner som bare gjør jobben sin, er konsekvensen av fortalte løgner om konspirasjon og ondskap.

NRK - 03 nov 22 kl. 01:04

Joe Biden er bekymret for demokratiet i USA

På en pressekonferanse natt til torsdag (norsk tid) oppfordret USAs president Joe Biden amerikanere til å forsvare demokratiet som er under angrep fra valgfornektere i forbindelse med det kommende mellomvalget i USA. Han la til at demokratiet er truet. – Denne trusselen, volden mot demokrater, republikanere og ikke parti-tjenestepersoner som bare gjør jobben sin, er konsekvensen av fortalte løgner om konspirasjon og ondskap.

NRK - 15 jul 22 kl. 21:27

Biden diskuterte Khashoggi-drapet med Mohammed bin Salman

President Joe Biden og Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman møtte hverandre med en jovial knokehilsen i Jeddah, skriver NTB. Det tok ikke lang tid før kritikken mot presidenten kom. Mohammed bin Salman, er regnet som landets reelle leder.

NRK - 14 nov 22 kl. 15:32

Biden snakket om Taiwan og menneskerettigheter

Under samtalen med Xi Jinping kritiserte president Joe Biden det USA mener er Kinas stadig mer aggressive Taiwan-politikk, oppgir Det hvite hus. Biden selv sier til pressen at USA fortsatt støtter «ett-Kina»-politikken, og at han ikke ser at Kina har noen umiddelbare planer om å invadere Taiwan. Biden tok også opp USAs bekymringer for brudd på menneskerettighetene i Tibet og Hongkong, samt mot den muslimske befolkningen i Xinjiang-regionen vest i Kina, ifølge uttalelsen fra Det hvite hus..

NRK - 14 nov 22 kl. 07:43

Lave forventninger til møtet mellom Biden og Xi

Joe Biden lover å legge an en tøff tone overfor sin kinesiske motpart Xi Jinping, men det er lave forventninger til dagens møte mellom de to presidentene. – Jeg kjenner Xi, han kjenner meg, sa Biden da han søndag ankom G20-toppmøtet på Bali i Indonesia. De to har møtt hverandre flere ganger tidligere, men ikke siden Biden ble president.

NRK - 12 nov 22 kl. 13:02

Biden bommet grovt på geografien

President Joe Biden høstet undrende blikk da han under et besøk i Kambodsja takket Colombias statsminister for lederskapet i Asean. Glippen kom under lørdagens møte i Samarbeidsorganisasjonen for Sørøst-Asia (Asean), som ble holdt i Kambodsjas hovedstad Phnom Penh med statsminister Hun Sen som vert. – Jeg vil takke Colombias statsminister for lederskapet som formann i Asean, sa Biden henvendt til Hun Sen.

Klartale - 05 jun 22 kl. 06:00

Kan vi stole på det Joe Biden sier?

Joe Biden er USAs president. Han har mange års erfaring med utenriks-politikk. Likevel klarer den 79 år gamle mannen å skape mye oppmerksomhet rundt seg.

NRK - 08 nov 22 kl. 03:17

Biden på velgermøte i Maryland: Forsvar demokratiet!

President Joe Biden stilte med kona Jill på et valgmøte for Demokratene på Bowie State University i Maryland kvelden før mellomvalget til Kongressen tirsdag. Biden ga sin støtte til Wes Moore som utfordrer den sittende republikanske kongressrepresentanten Dan Cox. Biden oppfordret amerikanske velgere til å «forsvare demokratiet» i et valg som meningsmålingene sier kan snu flertallet i Kongressen i Republikanernes favør..

NRK - 11 okt 22 kl. 22:33

Biden:– Putin er rasjonell men feilbedømte situasjonen

I et eksklusivt intervju med CNN sier USAs president Joe Biden at han tror Russlands president Vladimir Putin har feilbedømt invasjonen av Ukraina. – Jeg tror han er en «rasjonell aktør» som har totalt feilbedømt Russlands evne til å okkupere Ukraina, sier Biden i programmet «CNN Tonight with Jake Tapper» som ble sendt tirsdag kveld. Putins tankesett har vært gjenstand for spekulasjoner etter det som omtales som en rekke militære tilbakeslag i løpet av de sju månedene.

NRK - 01 dec 22 kl. 23:30

Biden er åpen for fredssamtaler med Putin – hvis Putin er oppriktig

USAs president Joe Biden sier han er villig til å snakke med Russlands president Vladimir Putin hvis Putin virkelig ønsker å få slutt på krigen i Ukraina. – Jeg er klar til å snakke med Putin hvis han faktisk er interessert i å finne en måte å få slutt på krigen på. Han har ikke gjort det ennå, sa Biden torsdag.

Klartale - 07 okt 22 kl. 08:34

Biden mener trusselen om atomkrig er tilbake

Joe Biden snakket på et demokratisk arrangement i New York torsdag. Han sa at Putin «ikke spøker» når han truer med å bruke atomvåpen.– Vi har ikke stått overfor muligheten for ragnarok siden Kennedy og Cubakrisen i 1962, sa Biden.

NRK - 04 okt 22 kl. 19:26

Biden lover mer støtte til Ukraina

President Joe Biden lovet ny milliardstøtte til Ukraina i en samtale med landets president Volodymyr Zelenskyj tirsdag. Ifølge Biden er ytterligere 6,6 milliarder kroner i bistand, inkludert rakettsystemet HIMARS, artillerisystemer, ammunisjon og pansrede kjøretøy, på vei til Ukraina, går det fram av en kunngjøring fra Det hvite hus. Det er uklart om Biden henviste til militærhjelpen som ble lovet i midten av september.

NRK - 20 nov 22 kl. 07:21

Joe Biden fyller 80 år

Aldri før har ein amerikansk president hatt 80 lys på bursdagskaka. Og når Joe Biden nå har runda milepælen, er nettopp alderen noko mange stiller spørsmål ved medan han vurderer å stilla til attval. Det kvite hus har ikkje offentleggjort planar for bursdagsfeiringa.

NRK - 18 nov 22 kl. 05:03

Biden vil gi Saudi-Arabias kronprins immunitet

USAs president Joe Biden mener at Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman bør beskyttes mot søksmål etter drapet på journalisten Jamal Khashoggi. Biden-administrasjonen uttaler at kronprinsens offisielle rolle bør være grunnlag for immunitet i søksmålet fra Khashoggis forlovede og fra menneskerettighetsgruppen som Khashoggi hadde etablert, Democracy for the Arab World Now. Dermed støtter Washington Saudi-Arabias syn i saken.

NRK - 17 nov 22 kl. 06:45

Biden svarer Zelenskyj om rakettane i Polen

USA sin president Joe Biden har gått ut mot president Volodymyr Zelenskyj sine utsegner om at raketten som tysdag landa i polen ikkje var blei skotne opp av Ukraina. – Det er ikkje det bevisa seier, sa Biden. Raketten landa i landsbyen Przewodów på tysdag.

NRK - 24 sep 22 kl. 06:57

Sir Elton John fikk medalje av president Biden

Artisten Sir Elton John ble rørt til tårer da president Joe Biden overrasket artisten med en National Humanties medalje fredag. – Jeg er aldri overrasket, men jeg er overrasket, sa en synlig rørt John. 'Han fikk prisen etter en opptreden på South Lawn i Det hvite hus fredag.

NRK - 16 nov 22 kl. 03:35

Biden: Raketten trolig ikke skutt opp fra Russland

USAs president Joe Biden sier at raketten som falt ned i Polen tirsdag, neppe ble skutt opp fra Russland. – Det er usannsynlig at den ble skutt opp fra Russland. Men vi får se, sa Biden til journalister på Bali i Indonesia onsdag morgen, der han deltok på G20-toppmøtet.

NRK - 16 nov 22 kl. 02:51

Biden i hastemøte med ledere for G7 og Nato

USAs president Joe Biden har holdt hastemøte med G7 og Nato-ledere etter at Polen har opplyst at en rakett falt ned i en landsby der to mennesker døde. Møtet ble holdt onsdag morgen på hotellet der Biden er innlosjert på Bali i Indonesia, der de samme lederne er til stede på G20-toppmøtet. Ledere for alle G7-landene – USA, Storbritannia, Canada, Frankrike, Tyskland, Italia og Japan – deltok.

NRK - 16 nov 22 kl. 01:52

Joe Biden innkaller til hastemøte med ledere for G7 og Nato

USAs president Joe Biden innkaller til hastemøte med G7 og Nato-ledere etter at Polen har opplyst at en rakett tok livet av to mennesker i landsbyen Przewodów. (NTB).

NRK - 14 nov 22 kl. 17:37

USA og Kina antyder at klimasamtalene gjenopptas

USA og Kina sier de vil vil samarbeide i klimakampen, men de har ennå ikke formelt kunngjort at de gjenopptar klimasamtalene som ble brutt i august. Klimadialogen mellom de to landene ble lagt på is da Kina innstilte alt samarbeid med USA som følge av kongressleder Nancy Pelosis besøk på Taiwan. Mandag møttes Kinas president Xi Jinping og USAs president Joe Biden på Bali.

NRK - 14 nov 22 kl. 15:49

Biden applauderer ukrainernes mot

– Jeg kan ikke gjøre annet enn å applaudere motet, besluttsomheten og kapasiteten til det ukrainske folket, sa USAs president Joe Biden på en pressekonferanse i dag. Han kalte gjenerobringen av Kherson som «avgjørende, en avgjørende seier», men at kampene vil avta som følge av vinteren. – Jeg tror vi må vente og se hva resultatet blir, sa Biden, men at det ikke blir en russisk okkupasjon av Ukraina, ifølge AFP.

NRK - 14 nov 22 kl. 15:23

Biden: Jeg tror Xi og jeg forstår hverandre

USAs president Joe Biden sier at han vil forsikre seg om at det ikke er noen misforståelser mellom ham og Kina. – Jeg tror Xi og jeg forstår hverandre, sa Biden, ifølge Reuters.

NRK - 14 nov 22 kl. 15:09

Xi og Biden enige om at atomvåpen aldri må tas i bruk

Kinas Xi Jinping og USAs Joe Biden er enige om at atomvåpen aldri skal tas i bruk, opplyser Det hvite hus etter en tre timer lang samtale mellom de to lederne. – President Biden og president Xi gjentok at de er enige om at det aldri bør utkjempes en atomkrig, og at den aldri kan vinnes. De understreket sin motstand mot å bruke og å true med bruk av atomvåpen, heter det i en uttalelse fra Det hvite hus.

Klartale - 19 sep 22 kl. 14:45

Bilder fra begravelsen til dronning Elizabeth

Dronning Elizabeth får en storslått begravelse. Det kalles for århundrets seremoni. Familien hennes og kongelige er der.

NRK - 11 nov 22 kl. 14:29

Joe Biden har ankommet klimatoppmøtet

USAs president Joe Biden har ankommet klimatoppmøtet i Egypt, melder AFP. FNs klimatoppmøte COP27 har pågått siden 6. november, og skal vare i en uke til.

NRK - 15 okt 22 kl. 00:54

Biden ber lederne Iran om å få slutt på volden

USAs president Joe Biden oppfordret fredag ledere i Iran om å få slutt på volden mot sine egne borgere. – Kvinner skal kunne bære i «Guds navn» det de vil ha på seg. Iran må få slutt på volden til de som bare utøver sine grunnleggende rettigheter, sa Biden i en tale på Irvine Valley Community College i California fredag.

NRK - 07 nov 22 kl. 02:20

Scholz orienterte Biden om Kina-samtalene

Tysklands forbundskansler Olaf Scholz har via telefon orientert USAs president Joe Biden om sitt besøk til Kinas leder Xi Jinping fredag. Scholz og Biden «satte pris på uttalelsen fra den kinesiske presidenten mot bruk av atomvåpen og mot trusselen om bruk av atomvåpen», sier den tyske regjeringens talsmann Wolfgang Büchner og Det hvite hus..

Aftenposten - I førrgår: 18:45

Biden hisser på seg partifeller. Vil endre opplegget for å velge presidentkandidat.

President Joe Biden terger på seg partifeller i Iowa og New Hampshire..

NRK - 06 nov 22 kl. 00:29

Biden: Valget er avgjørende for USAs demokrati

USAs president Joe Biden sier at neste ukes valg blir et avgjørende øyeblikk for skjebnen til landets demokrati. – Demokratiet står bokstavelig talt på stemmeseddelen. Dette er et avgjørende øyeblikk for landet, og vi må alle snakke med én stemme, sa Biden på et valgmøte i Philadelphia i delstaten Pennsylvania lørdag.

NRK - 05 nov 22 kl. 05:12

Biden: Twitter «spyr ut løgner»

USAs president Joe Biden kommenterte Elon Musk sitt oppkjøp av Twitter under et arrangement fredag. – Musk har kjøpt et sosiale medier som «spyr ut løgner» over hele verden, sa Biden ifølge nyhetsbyrået Reuters..

NRK - 01 dec 22 kl. 00:35

Macron med kritikk under uSA-besøk

Frankrikes president Emmanuel Macron er den første statslederen som er på statsbesøk hos USAs president Joe Biden. Men tonen er ikke bare høflig. Macron kom med uventet hard kritikk av sine amerikanske verter allerede kort tid etter at han landet i Washington tirsdag.

NRK - 07 okt 22 kl. 03:27

Biden: Trusselen om atomkrig er tilbake

Trusselen om atomkrig er tilbake for første gang siden den kalde krigen. Det sa USAs president Joe Biden i en tale torsdag. – Vi har ikke stått overfor muligheten for ragnarok siden Kennedy og Cubakrisen i 1962, sa Biden på et demokratisk kampanjearrangement i New York torsdag.

NRK - 28 nov 22 kl. 21:32

USA følger med på protestane i Kina

USAs president Joe Biden følger nøye med på dei sjeldne demonstrasjonane i Kina, seier John Kirby, som er talsperson for USAs nasjonale tryggingsråd, melder AFP. Dei siste dagane har det vore demonstrasjonar i fleire kinesiske storbyar mot dei strenge koronatiltaka i Kina. Men Kirby vil ikkje seie noko om korleis Biden reagerer på krava til demonstrantane.

NRK - 31 okt 22 kl. 19:53

USA: Biden vil straffe oljeselskaper økonomisk

USAs president Joe Biden vil straffe oljeselskaper økonomisk hvis de ikke sørger for å få ned prisene, ifølge en tjenestemann i Det hvite hus. Ifølge tjenestemannen vil Biden komme med en ny oppfordring til både olje- og gasselskaper i en tale senere mandag. Her vil han si at hvis ikke selskapene øker produksjonen og sørger for å senke husholdningenes energiutgifter, så vil han be Kongressen vurdere å innføre straffeskatt og andre restriksjoner for selskapene..

NRK - 31 okt 22 kl. 02:32

Biden gratulerer Lula

USAs president Joe Biden sender sine gratulasjoner til Brasils nyvalgte president Lula da Silva. Biden sier også at han ser frem til fortsatt samarbeid mellom USA og Brasil..

NRK - 25 nov 22 kl. 22:57

Macron bekymret over USAs subsidier

Frankrikes president Emmanuel Macron vil ta opp europeiske bekymringer over USAs subsidier og skattekutt til industrien, når han møter USAs president Joe Biden. Det opplyser en av Macrons rådgivere til pressen i forkant av Macrons reise til Washington kommende uke. Frankrike og andre EU-land er urolige over konsekvensene av den såkalte loven om redusert inflasjon (IRA) som Biden signerte i august.

NRK - 06 sep 22 kl. 05:53

Biden langet ut mot Trump-republikanere

President Joe Biden langet ut mot MAGA-republikanere og det ekstreme høyre da han mandag talte til fagforeningsmedlemmer i delstatene Wisconsin og Pennsylvania som kan bli avgjørende i mellomvalget i november. – Middelklassen bygde Amerika. Det vet alle, men det var fagbevegelsen som bygde middelklassen, sa Biden i en tale på Labor Day, arbeidets dag, i Milwaukee i Wisconsin.

NRK - 02 sep 22 kl. 20:13

Biden ber om 470 milliarder kroner for å takle kriser

President Joe Biden ber Kongressen bevilge over 470 milliarder kroner øremerket Ukraina, koronapandemien, apekopper og naturkatastrofer. Biden ber om rundt 137 milliarder kroner som skal gå til militærhjelp, etterretningsbistand og budsjettstøtte til Ukraina. Ifølge sjefen for budsjettkontoret i Det hvite hus, Shalanda Young, er rundt tre firedeler av de rundt 400 milliarder kronene Kongressen bevilget tidligere i år, nå brukt.

NRK - 26 okt 22 kl. 00:49

Biden tok oppdatert koronavaksine

USAs president Joe Biden brettet opp skjorteermet og ble vaksinert med en oppdatert koronavaksine tirsdag. 79-åringen oppfordret millioner av amerikanere som ikke har fått vaksinen som er oppdatert for omikronvariantene som dominerer, til å gjøre det samme før landets befolkning samles til flere høytider. – Bli vaksinert, sa Biden og understreket at det er gratis..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com