BBC

Tuesday, 07 December, 23:16

Nyheter om BBC

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 08 nov 21 kl. 08:33

BBC: Flest fossil-lobbyister på COP26

Det er flere delegater fra fossil-industrien til stede under klimatoppmøtet i Glasgow enn fra noe land, viser analyser som BBC har publisert. Det er aktivister ledet av organisasjonen Global Witness som har gått gjennom deltagerlistene publisert av FN før starten av COP26. De fant at 503 av deltagerne har tilknytning til fossilt brensel, og sier de lobbyerer for industrien.

NRK - 15 sep 21 kl. 08:46

BBC: Krangel i Taliban-ledelsen

En stor krangel brøt ut mellom Taliban-ledere om sammensetningen av den nye regjeringen i Afghanistan. Det opplyser Taliban-kilder til BBC. Krangelen skal ha oppstått mellom visestatsminister mulla Abdul Ghani Baradar og et annet regjeringsmedlem i presidentpalasset i Kabul.

NRK - 07 nov 21 kl. 18:46

Ti mill. briter har fått 3. dose

Antall personer i Storbritannia som har fått en tredje dose med koronavaksine, har nå passert ti millioner, skriver NTB. Det opplyser britiske helsemyndigheter søndag, ifølge britiske medier. Statsminister Boris Johnson kaller det en milepæl, men oppfordrer samtidig flere til å ta en påfyllingsdose.

NRK - 06 nov 21 kl. 12:51

Boris Johnson får krass kritikk

Storbritannias tidligere statsminister John Major mener nåværende statsminister og partikollega Boris Johnsons håndtering av en korrupsjonssaken rundt Owen Paterson er «skammelig». I oktober viste en granskning at det konservative parlamentsmedlemmet Owen Paterson hadde lobbet for to selskaper han mottok betalinger fra som konsulent. Johnson regjering forsøkte først å blokkere suspenderingen av Paterson ved å be om en revisjon av etikk-reglene for parlamentsmedlemmer.

NRK - 04 nov 21 kl. 10:46

Russland utviste nederlandsk journalist

Russland har utvist korrespondenten til den nederlandske avisa Volkskrant for gamle brudd på administrative regler. Han er utvist fra Russland fram til 2025. Vennink frykter avgjørelsen skal skremme andre journalister.

NRK - 02 nov 21 kl. 21:10

Biden mener Xi gjør en stor feil

SAs president Joe Biden sier at Kinas president Xi Jinping har begått en stor feil ved ikke å delta på klimatoppmøtet i Glasgow og G20-toppmøtet i Roma. – Det har oppriktig talt vært en stor feil at Kina ikke dukket opp, sa president Biden på en pressekonferanse på klimatoppmøtet COP26 i Skottland tirsdag kveld. – Vi dukket opp.

NRK - 31 okt 21 kl. 21:18

Togkrasj i Storbritannia – 12 skadd

To tog har krasjet mellom Andover og Salisbury i Storbritannia, skriver BBC. 12 personer skal være skadet i forbindelse med ulykken. Lokføreren av det ene toget skal også være innesperret i toget.

NRK - 30 okt 21 kl. 23:29

Thunberg kom med tog til Glasgow

Den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg kom laurdag til Glasgow der ho vart omringa av politi og tilhengjarar. Ho seier til BBC det er uklart om ho får bli med på noko av det offisielle programmet. Fleire tusen aktivistar har kome til Glasgow for demonstere..

NRK - 30 okt 21 kl. 01:44

Biden: Vi var klønete

President Joe Biden kaller USAs opptreden i ubåtstriden med Frankrike, for «klumsete», skriver BBC. Frankrike har tatt det ille opp at USA fikk Australia til å bryte en avtale om kjøp av franske ubåter, og overtalte dem til å kjøpe fra USA...

NRK - 30 okt 21 kl. 01:44

Biden til Macron: – Vi var klønete

President Joe Biden kaller USAs opptreden i ubåtstriden med Frankrike, for «klumsete», skriver BBC. Frankrike har tatt det ille opp at USA fikk Australia til å bryte en avtale om kjøp av franske ubåter, og overtalte dem til å kjøpe fra USA. Australia avtalte først å kjøpe 12 dieseldrevne ubåter fra Frankrike for 340 milliarder kroner.

NRK - 01 sep 21 kl. 14:26

Kilder til BBC: Taliban med hevn

Flere afghanske kilder forteller om tidligere politifolk og soldater som blir drept av Taliban, tross Talibans løfter om å tilgi sine fiender. Flere ganger har Talibans ledere lovet amnesti til landets borgere. Men flere afghanske kilder sier til BBC at hevnaksjoner likevel pågår.

Klartale - 28 okt 21 kl. 10:39

Kan bli årets kvinnelige fotballspiller

Caroline Graham Hansen kan bli kåret til årets kvinnelige fotballspiller i verden av den britiske allmennkringkasteren BBC..

NRK - 28 sep 21 kl. 05:53

35 fotballkamper avlyst

Minst 35 fotballkamper i divisjonene under elitedivisjonen har blitt avlyst i England på grunn av drivstoffkrisen, skriver BBC. Årsaken er at spillerne ikke har klart å ta seg fram til bussene som skulle kjøre dem til kampene, forklarer East Thurrock Uniteds manager Phil Crowe til BBC Radio 5 Live..

NRK - 25 okt 21 kl. 01:46

Labour vil ha strengere smittevern

Labour-partiet i England vil ha strengere smitteverntiltak og utvidet bruk av hjemmekontor og munnbind, skriver BBC. Partiet oppfordrer regjeringen til å sette i verk Plan B med raskere vaksinering og nye, strenge tiltak for å stoppe smitteøkningen..

NRK - 25 okt 21 kl. 00:48

Narkotopp utleveres til USA

Myndighetene i Colombia opplyser at narkobaronen Dairo Antonio Usuga, som ble pågrepet i et raid i jungelen før helgen, skal utleveres til USA, ifølge BBC. Usuga leder Colombias største narkokartell, Golfklanen, og har vært etterlyst i mange år..

NRK - 24 okt 21 kl. 18:28

Ed Sheeran har korona

Ed Sheeran har testa positivt for korona, skriv BBC..

NRK - 23 okt 21 kl. 20:22

Forpliktar seg til null utslepp

Verdas største oljeeksportør, Saudi-Arabia, har lova å kutte karbonutslepp til null innan 2060, skriv BBC. Kronprins Mohammed bin Salman sa at Gulf-staten vil investere meir enn 180 milliardar dollar for å nå målet. Likevel sa han at landet framleis vil produsere olje i fleire tiår framover.

Aftenposten - 23 okt 21 kl. 12:35

Klimaministeren mener BBC sammenlignet Norge med Saudi-Arabia: – Veldig tendensiøst

Klimaministeren avviser at Norge prøver å få FNs klimapanel til å endre synspunkt på fossil energi..

Dagbladet - 23 okt 21 kl. 10:27

- Dette er uriktig

Miljødirektoratet slår tilbake etter at britiske BBC publiserte en artikkel om lobbyvirksomhet knyttet til FNs sjette hovedrapport..

NRK - 22 okt 21 kl. 23:45

4000 politifolk kan miste jobben

4000 politifolk i Chicago kan bli suspendert uten lønn fordi de ikke vil opplyse om de er vaksinert eller ikke. Ifølge BBC kan det skje etter at borgermesteren har krevd at alle offentlige ansatte må opplyse om de er vaksinert..

NRK - 27 jul 21 kl. 14:47

Journalister angrepet i Kina

- Over helga har et innlegg i sosiale medier, fra en del av Det kinesiske kommunistpartiet, oppfordret borgere til å poste informasjon om hvor BBC-medarbeidere som dekket flommene i Henan-provinsen befant seg, skriver BBC News' presseteam på Twitter. BBC forteller at journalister fra andre medehus har blitt konfrontert av en «sint folkemengde» på jakt etter BBCs medarbeidere. - Den kinesiske regjering må umiddelbart handle for å stanse disse angrepene, som fortsetter å sette utenlandske journalister i fare, skriver BBC..

NRK - 22 okt 21 kl. 19:12

Arrestert etter terrorangrep

Ein 24 år gammal mann frå Manchester er arrestert etter terrorangrepet mot Manchester Arena i 2017 då Ariana Grande spelte konsert, skriv BBC. Han er mistenkt for å ha førebrett terrorhandlingane eller hjelpt andre med førebuingar. Han vart arrestert på Manchester lufthamn etter å ha kome tilbake til Storbritannia.

NRK - 21 okt 21 kl. 16:05

Kidnappingsrekord på Haiti

I fjor var det snaut 800 kidnappinger på Haiti. Innen 16. oktober var det registrert 782 kidnappinger på øya.

NRK - 21 okt 21 kl. 08:01

«The Wire» kåra til beste TV-serie

206 ekspertar i 43 land har på oppdrag frå BBC kåra «The Wire» til den beste TV-serien i det 21. hundreåret. «Mad Men» og «Breaking Bad» kom på dei neste plassane.

NRK - 20 okt 21 kl. 18:16

Frykter smittetall på 100.000

Det er registrert flere enn 40.000 nye smittetilfeller med koronaviruset hver dag i åtte dager i Storbritannia. Det skriver BBC.

NRK - 20 okt 21 kl. 18:16

40.000 briter smittes daglig

Det er registrert flere enn 40.000 nye smittetilfeller med koronaviruset daglig den siste uka i Storbritannia, skriver BBC. Helseminister Sajid Javid frykter smittetallene kan øke til 100.

NRK - 20 okt 21 kl. 18:16

Ny deltavariant i Storbritannia

Det er registrert flere enn 40.000 nye smittetilfeller med koronaviruset hver dag i åtte dager i Storbritannia. Det skriver BBC.

NRK - 18 okt 21 kl. 23:14

Malana ber Taliban gi jenter skole

Fredsprisvinner Malala Yousafzai har sendt brev til Taliban der hun ber dem snu i synet på jenters skolegang. Afghanistan skal nå være det eneste landet i verden som forbyr jenter å gå på skole, skriver BBC..

NRK - 18 okt 21 kl. 23:14

Malala ber Taliban gi jenter skole

Fredsprisvinner Malala Yousafzai har sendt brev til Taliban der hun ber dem snu i synet på jenters skolegang. Afghanistan skal nå være det eneste landet i verden som forbyr jenter å gå på skole, skriver BBC. Malalas brev har 640.

NRK - 18 okt 21 kl. 12:45

Fleire død etter flaum i India

Minst 26 personar er døde i flaum i sør-India etter at kraftige regnskur fekk elver til å renne over, skriv BBC. Fem av dei døde skal vere barn, og det er frykt for at dødstalet vil stige ytterlegare ettersom fleire menneske er sakna. Kottayam og Idukki er to av dei hardast ramma distrikta, og dagar med kraftig nedbør har forårsaka dødelege skred.

NRK - 18 okt 21 kl. 09:32

Uvaksinerte får ikkje jobbe

Egypt vil hindre uvaksinerte som jobbar i regjeringa frå å gå på jobb, skriv BBC. Eit varsel frå kabinettet på søndag sa at arbeiderar måtte vaksinere seg eller ta ein koronatest i veka, for å sleppe inn i regjeringsbygningar frå 15. november.

NRK - 14 okt 21 kl. 11:10

Prins William ut mot romturisme

Dagen etter at Star Trek-skuespiller William Shatner (90) besøkte verdensrommet med Blue Origin, kritiserer prins William romturisme. – Vi trenger verdens beste hjerner til å prøve å fikse denne planeten, ikke prøve å finne neste sted å dra til og leve, sier prins William i et intervju med BBC. Flere kjente og rike mennesker har i det siste tatt turen opp til verdensrommet..

Klartale - 13 okt 21 kl. 12:00

Han blir første leder fra Afrika som besøker Biden

Møtet mellom Biden og Kenyatta fra Kenya skal være i Det hvite hus. Det er ventet at de vil bruke tid på å snakke om Etiopia. Det er et av nabolandene til Kenya.

VG - 12 okt 21 kl. 02:11

Nordkoreansk avhopper sier han produserte dop for regimet

I et intervju med BBC åpner tidligere Nord-Korea-topp opp om styringssettet i gamlelandet..

NRK - 09 okt 21 kl. 12:41

Muratov raser mot agent-liste

– Et skamløst forsøk på å kneble uavhengige stemmer, sier Dmitrij Muratov etter at flere russiske journalister ble stemplet som «agenter» av myndighetene. Kort etter at Muratov fredag fikk vite at han får Nobels fredspris, ble ni nye personer ført opp på russiske myndigheters liste over «utenlandske agenter». Minst seks av de nyoppførte jobber for TV- eller radiostasjoner eller andre medier, ifølge BBC.

NRK - 11 aug 21 kl. 18:01

BBC avslører russiske leiesoldater

En ny etterforskning fra BBC avslører omfanget av den russiske leiesoldat-gruppen Wagners aktiviteter i Libya. Gjennom funnet av et nettbrett etterlatt av en av soldatene har BBC fått tilgang til en liste med sporbare kodenavn for soldatene, i tillegg til en «handleliste» for svært moderne militært utstyr. Eksperter hevder utstyret kun kan komme fra det russiske forsvaret, men Russland benekter en hver kobling til Wagner.

NRK - 05 sep 21 kl. 18:04

Ikea sliter med forsyning

Møbelgiganten Ikea sliter med å levere varer på grunn av mangel på sjåfører, skriver BBC søndag. Foreløpig er rundt 1000 produktkategorier i virksomheten rammet, blant annet madrasser. – Som mange forhandlere opplever vi pågående utfordringer med våre forsyningslagre på grunn av Covid-19 og mangel på arbeidskraft, forteller Ikea i en uttalelse til BBC.

NRK - 04 okt 21 kl. 11:04

Blair sparte millionar i skatt

Nye avsløringar vise at Tony Blair og kona Cherie skal ha spart 3,6 millionar kroner i eigedomsskatt på å kjøpa ein bygning i London via at skatteparadis, skriv BBC..

NRK - 02 okt 21 kl. 02:03

Britiske biler må skifte skilt

Britiske bilister som skal kjøre til utlandet, må fjerne EU-stjerner og bokstavene GB på bilene, og erstatte det med bokstavene UK. Ifølge BBC har landet varslet FN om at landet skal bruke UK for United Kongdom (Det forente kongeriket), og ikke GB for Great Britain (Storbritannia), fra 1. oktober..

NRK - 02 okt 21 kl. 02:03

Britiske biler med nytt kjennetegn

Britiske bilister som skal kjøre til utlandet, må fjerne EU-stjerner og bokstavene GB på bilene, og erstatte det med bokstavene UK. Ifølge BBC har landet varslet FN om at landet skal bruke UK for United Kingdom (Det forente kongeriket), og ikke GB for Great Britain (Storbritannia), fra 1. oktober..

NRK - 02 sep 21 kl. 08:40

Facebook sier de bisto i evakuering

Til BBC sier teknologiselskapet Facebook at de hjalp 175 afghanere flykte under evakueringen fra landet tidligere denne måneden. Selskapet evakuerte egne ansatte, og bisto i den sammenhengen også i evakueringen av flere journalister og aktivister som nå befinner seg i Mexico, melder kringkasteren. Mexicanske myndigheter bekrefter overfor BBC at et fly fra Kabul ankom Mexico City med ansatte fra Facebook, aktivister og journalister, samt deres familier..

NRK - 31 aug 21 kl. 16:09

Korrespondent kastet ut fra Moskva

Moskva-korrespondenten til den britiske kringkasteren BBC er blitt utvist av Russland, melder kanalen. Ifølge BBC sier russiske tjenestemenn at Sarah Rainsford utvises for å beskytte russiske sikkerhetsinteresser. Rainsford skriver selv at hun har jobbet i Russland i 20 år, og at hun begynte å mistenke at hun var uønsket for et år siden da hun kun fikk korte visum..

NRK - 28 sep 21 kl. 05:45

Soldater klare til å kjøre bensin

I Storbritannia skal hæren trene opp 150 militære sjåfører til å kjøre tankbiler, slik at de kan være i beredskap dersom drivstoffkrisen fortsetter, melder BBC. I fire dager har det vært lange køer på britiske bensinstasjoner, og mange har gått tomme fordi landet mangler sjåfører som kan distribuere bensin og diesel..

NRK - 21 sep 21 kl. 11:51

Stort beslag av afghansk heroin

Nesten tre tonn heroin fra Afghanistan er beslaglagt i India, opplyser indiske myndigheter. Heroinen var gjemt i beholdere som var registrert å inneholde talkum, og beslaget ble gjort i den indiske havnebyen Mundra, ifølge BBC. To personer er pågrepet og flere er under etterforskning, opplyser indisk politi.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt