BBC

Sunday, 10 December, 23:38

Nyheter om BBC

NRK - 28 aug 23 kl. 11:48

Mann feilaktig intervjuet av BBC vil saksøke kanalen

Guy Goma, som i 2006 ble feilaktig intervjuet av BBC da de forvekslet ham med en annen Guy, planlegger søksmål mot den britiske kringkasteren. BBC tjente gode penger på intervjuet som gikk viralt, ifølge Goma. Nå vil han saksøke dem for å få penger for intervjuet.

NRK - 01 dec 23 kl. 15:18

Viktig erklæring om fremtidens mat

COP28-presidenten kom fredag med en ny og viktig erklæring om fremtidens mat. Ifølge BBC handler erklæringen om at en rekke land lover å inkludere klimagassutslippene fra mat og landbruk i sine nasjonale planer, såkalte NDC, for å takle klimaendringer. Rundt 134 land har skrevet under.

VG - 24 nov 23 kl. 12:06

BBC: Putin-alliert adopterte bortført ukrainsk barn

Den mektige politikeren Sergej Mironov (70) skal ha adoptert en toåring som er tatt fra et barnehjem i Ukraina, viser en avsløring BBC har gjort. .

NRK - 13 nov 23 kl. 09:40

BBC: Storbritannias innenriksminister får sparken

Storbritannias innenriksminister Suella Braverman får sparken, ifølge BBC..

NRK - I førrgår: 21:51

USA legger ned veto i Sikkerhetsrådet

USA legger ned veto i Sikkerhetsrådet mot kravet om umiddelbar humanitær våpenhvile i Gaza. Det melder BBC som følger møtet direkte. USA hadde allerede signalisert at de ville motsette seg en slik umiddelbar våpenhvile.

NRK - 07 dec 23 kl. 23:07

Det hvite hus: Ligger ikke an til ny våpenhvile

Ifølge talsperson for nasjonal sikkerhet ved Det hvite hus i USA, John Kirby, er ikke en ny våpenhvile mellom Israel og Hamas nært forestående. Det skriver BBC..

NRK - 06 dec 23 kl. 19:17

Dokumentaren om Mats «Ibelin» Steen tatt ut til Sundance

Benjamin Rees kinodokumentar «Ibelin» er en av tre norske filmer som er tatt ut til hovedkonkurransen i Sundance-festivalen, melder Deadline onsdag kveld. Dokumentaren er basert på den norske gameren Mats Steen, som døde av muskelsykdom bare 25 år gammel. Da NRK fortalte historien om hans innholdsrike digitale liv i 2019, slo den alle trafikkrekorder på nrk.

NRK - 05 dec 23 kl. 22:36

Biden: Hamas voldtok og lemlestet kvinner 7. oktober

Hamas-krigere voldtok og lemlestet en rekke kvinner under angrepet på Israel 7. oktober, ifølge Joe Biden. Han ber verden fordømme den seksuelle volden.

Aftenposten - 05 dec 23 kl. 11:50

Kjemper med Max Verstappen om gjev pris

Erling Braut Haaland er én av bare seks nominerte i kampen om å bli kåret til årets idretttsutøver i verden av BBC..

VG - 05 dec 23 kl. 09:43

Erling Braut Haaland kjemper med Max Verstappen og Novak Djokovic om gjev pris

Erling Braut Haaland er én av bare seks nominerte i kampen om å bli kåret til årets idretttsutøver i verden av BBC. Han får kamp av Formel 1-stjernen Max Verstappen..

NRK - 03 dec 23 kl. 16:41

To barn drepne i knivstikking i New York

Fire personar, inkludert to barn, vart drepne i ei knivstikking i New York. I tillegg skal tre andre vera skadde i. De opplyser politiet, ifølgje BBC..

NRK - 02 dec 23 kl. 10:57

Boris Johnson: Å stille spørsmål om en babys hudfarge er ikke rasistisk

Etter at rasismeanklager mot den britiske kongefamilien igjen har fått oppmerksomhet, hevder eksstatsminister Boris Johnson at det er helt normalt å lure på hvilken hudfarge et barn vil få. I et intervju med Daily Mail sier han at det er normalt for familier å lure på hvordan deres nye ufødte baby kommer til å se ut og kaller det en del av menneskets natur. Bakgrunnen for debatten er at prins Harry og hertuginne Meghan i 2021 hevdet at noen i kongefamilien var bekymret for hvilken hudfarge deres sønn ville få.

NRK - 01 dec 23 kl. 13:24

Ekspresident trekker seg fra klimaråd i protest etter avsløringer

Hilda Heine, tidligere president for Marshall-øyene trekker seg fra Den rådgivende komiteen til klimatoppmøtet i Dubai. Hun trekker seg etter avsløringer i BBC om at arrangørlandet De forente arabiske emirater (UAE) vil bruke toppmøtet til å sikre seg nye avtaler om utvinning av olje og gass. – Disse handlingene undergraver integriteten til ledelsen av klimatoppmøtet og prosessen som helhet, skriver Heine i et brev til toppmøtesjef Sultan al-Jaber.

NRK - 27 nov 23 kl. 20:51

IDF: 11 israelske gisler løslatt og fraktet tilbake til Israel

Det israelske forsvaret (IDF) melder mandag kveld at 11 israelske gisler skal ha blitt løslatt av Hamas og utlevert til Røde Kors. De melder i en oppdatering at samtlige er fraktet tilbake til Israel. Sky News skriver at det skal være snakk om ni barn og to mødre.

NRK - 26 nov 23 kl. 23:02

Booker-prisen til Paul Lynch

Den irske forfatteren Paul Lynch er tildelt Bookerprisen for 2023. Bookerprisen er en prestisjetung britisk litteraturpris. Lynch får den for boka «Prophet Song», melder BBC.

NRK - 03 okt 23 kl. 11:45

BBC: Burger King holder fortsatt åpent i Russland

Burger King holder fortsatt åpent i Russland til tross for at merkevarens eier lovte å forlate landet etter invasjonen av Ukraina. Det er BBC som skriver dette. Restaurant Brands International (RBI), som eier 15 prosent av hurtigmatkjedens franchisevirksomhet i Russland, uttalte i mars 2022 at de hadde startet prosessen med å forlate Russland.

NRK - 28 okt 23 kl. 09:45

BBC i Gaza: Panikk overalt

BBCs journalist på Gazastripen beskriver situasjonen i byen Khan Younis i sør, som «totalt kaos». – Det har vært et enormt bombardement av den nordlige delen av Gazastripen i et omfang vi ikke har sett før, skriver han, ifølge BBC. Han forteller at på grunn av manglende internett og mobilnettverk kan ambulansefolk ikke kommunisere med noen.

NRK - 23 nov 23 kl. 20:57

Opptøyer etter knivangrep i Dublin

Demonstranter støtte sammen med politiet i Dublin etter knivangrepet i byen torsdag. Flere biler er satt i brann og opprørspoliti er satt inn. Det opplyser nyhetsbyrået AFPs journalist på stedet.

NRK - 23 nov 23 kl. 17:12

New Yorks borgermester anklages for overgrep

New Yorks ordfører Eric Adams anklages for å ha begått overgrep mot en kvinne i 1993, fremgår det av et søksmål. I søksmålet, som ble registrert sent onsdag, hevdes det at Adams begikk overgrep mot kvinnen i 1993 da begge var offentlig ansatte i New York City. En talsperson for rådhuset i storbyen sa torsdag at Adams ikke kan huske å ha møtt kvinnen og at Adams avviser påstandene «på det sterkeste», melder BBC.

NRK - 23 nov 23 kl. 07:42

Ytre høgre-parti ser ut til å bli størst i Nederland

Geert Wilders og hans ytre høgre-parti PVV ser ut til å bli det største partiet i Nederland etter valet onsdag. Men partiet er avhengige av å samarbeide med andre parti for å kunne kome i regjering. PVV ligg an til å få 37 mandat, men treng 76 for å kunne få fleirtal.

NRK - 22 nov 23 kl. 19:34

Kjøretøy eksplodert på grensa mellom USA og Canada

Et kjøretøy har eksplodert på Rainbow Bridge på grensa mellom USA og Canada, skriver Reuters. Grenseovergangen mellom de to landene er stengt som følge av eksplosjonen. FBI har startet etterforskning, ifølge nyhetsbyrået.

NRK - 21 nov 23 kl. 14:32

FN kritiserer fengselsstraffer til oljedemonstranter i Storbritannia

Lange fengselsstraffer gitt til to klimaaktivister fra Just Stop Oil i Storbritannia, kan skremme andre fra å bruke demonstrasjonsretten, advarer FN. I et brev til den britiske regjeringen som BBC har fått tilgang til, skriver FNs spesialrapportør Ian Fry, at fengselsstraffene er betydelig strengere enn tidligere straffer som er idømt for samme type lovbrudd. De to klimaaktivistene fikk henholdsvis tre og to år i fengsel for en 40-timer lang demonstrasjon ved en gangbro i oktober i fjor, som forstyrret trafikken under broen.

VG - 21 nov 23 kl. 13:30

«Top Gear» ikke tilbake på lufta med første

BBC-serien «Top Gear» har hatt lang pause – og lenger blir den..

Aftenposten - 19 nov 23 kl. 19:14

BBC og 97 år gamle David Attenborough har gjort en enorm jobb

Du vil se naturen på sitt vakreste og mest brutale..

NRK - 16 nov 23 kl. 20:28

Mann funnet skyldig i overfall på Paul Pelosi

Mannen som angrep Nancy Pelosis ektemann med en hammer hjemme hos ekteparet, er funnet skyldig i overfall og forsøk på kidnapping, skriver BBC. Det var i oktober i fjor at en mann i 40-årene brøt seg inn i huset til ekteparet og angrep Paul Pelosi (82) med en hammer..

NRK - 15 nov 23 kl. 15:39

Fransk UD: Palestinere må ikke betale for Hamas sine forbrytelelser

– Den palestinske befolkningen bør ikke betale for Hamas sine forbrytelser mot Israel, sa en talsperson fra Frankrikes utenriksdepartementet i dag. De har uttrykket «alvorlig bekymring» for israelske operasjoner inne på Al-Shifa-sykehuset på Gazastripen. – Det gjelder spesielt de sårbare, skadde og folk som jobber i humanitærorganisasjoner som modig fortsetter sitt arbeid under ekstremt farlige forhold, heter det i en uttalelse fra det franske utenriksdepartementet.

Aftenposten - 15 nov 23 kl. 01:37

Israel: Militæroperasjon mot Hamas på Shifa-sykehuset

Øyevitne sier til BBC at israelske soldater stormer Shifa-sykehuset i det som skal være en målrettet aksjon..

NRK - 14 nov 23 kl. 12:02

Mexicos første ikke-binære dommer funnet død

Mexicos første åpent ikke-binære medlem av rettsvesenet og fremtredende LHBTQ+-aktivist, Jesús Ociel Baena, er funnet død i sitt hjem, skriver BBC. Den døde ble funnet mandag sammen med en annen person. Den andre er ifølge medier identifisert som Baenas partner.

NRK - 10 nov 23 kl. 22:33

Strøm- og vannforsyningen kuttet ved sykehus i Gaza by

Både strøm- og vannforsyningen, i tillegg til internettet, er kuttet ved det indonesiske sykehuset i Gaza by, melder Palestinsk Røde Halvmåne. Kirurger og leger må bruke fakler for å kunne utføre livreddende helsehjelp på grunn av strømkuttet, melder en talsperson for Røde Halvmåne, ifølge BBC. – De jobber under omstendigheter som ingen helsearbeider i hele verden kan jobbe under, sier talsperson Nebal Farsakh til den britiske kringkasteren.

NRK - 10 nov 23 kl. 22:03

Macron: Israel må slutte å drepe kvinner og babyer

Israel må slutte å drepe kvinner og babyer, det sier Frankrikes president i et intervju med BBC..

Aftenposten - 14 okt 23 kl. 19:30

BBC: Qatar-sjeik trekker seg fra United-kjøp

Qatar-sjeiken Jassim Bin Hamad Al-Thani gir opp kampen om å kjøpe Manchester United, skriver BBC..

NRK - 14 okt 23 kl. 19:32

BBC: Al Thani trekker United-bud

Den qatarske sjeiken Jassim Bin Hamad Al Thani bekreftet tidligere i år at han hadde lagt inn et bud på Manchester United. Både Al Thani og britiske Jim Ratcliffe var i flere måneder involvert i en prosess rundt et mulig oppkjøp, men nå skal Al Thani ha trukket seg. Det skriver BBC lørdag kveld.

VG - 14 okt 23 kl. 19:30

BBC: Qatar-sjeik trekker seg fra United-kjøp

Qatar-sjeiken Jassim Bin Hamad Al-Thani gir opp kampen om å kjøpe Manchester United, skriver BBC..

NRK - 10 nov 23 kl. 07:00

Johnny Ruffo er død

Den australske sangeren og skuespilleren Johnny Ruffo, 35 år gammel. Det melder BBC. Ruffo er mest kjent for sin rolle i TV-serien «Home and Away».

NRK - 09 nov 23 kl. 09:41

Chattetjenesten Omegle er lagt ned

Chattetjenesten Omegle er lagt ned etter 14 års drift, bekrefter grunnleggeren på egen hjemmeside. Grunnlegger Leif K. Brooks skriver at nettsiden ikke lenger var bærekraftig i drift, «verken økonomisk eller psykologisk».

NRK - 07 nov 23 kl. 04:24

WeWork begjærer seg konkurs

The amerikanske selskapet WeWork har begjært seg konkurs i en føderal domstol i New Jersey. Det melder Reuters. Selskapet som leier ut kontorplasser, ble vurdert til en verdi av 47 milliarder dollar i 2019, skriver BBC..

NRK - 02 nov 23 kl. 10:32

Sør-England og Den engelske kanal er råka av storm

Sør-England og Den engelske kanal er råka av stormen Ciarán. Hundrevis av skular er stengde, mykje av togtrafikken står, og folk med bil er bedne om ikkje å nytte vegane lengst ut mot kysten, ifølgje BBC. På kanaløya Jersey har dei sterkaste vindkasta vore på opptil 170 kilometer i timen, og fleire vart evakuerte og lagde inn på hotell i går kveld.

NRK - 02 nov 23 kl. 10:08

Kvinne drapssiktet etter sopp-dødsfall i Australia

Australsk politi arresterte torsdag en kvinne etter en lunsj som inneholdt en giftig sopp drepte tre eldre personer fra hennes eksmanns familie. Nå melder BBC at kvinnen er siktet for drap etter hendelsen. Kvinnen nekter straffskyld og sier hun er uskyldig.

NRK - 01 nov 23 kl. 20:24

Donald Trump Jr. skal vitne i retten

Det er ventet at Donald Trumps eldste sønn, Donald Trump Jr, skal vitne i den sivile rettssaken i New York der faren er tiltalt for bedrageri. Det skriver BBC. Det er også ventet at Eric og Ivanka Trump skal vitne i saken, Eric og Donald Jr.

NRK - 30 okt 23 kl. 05:00

Harris: Ingen amerikanske tropper til Israel eller Gaza

USAs visepresident Kamala Harris har gjentatt at USA ikke har noen planer om å sende kamptropper til Israel eller Gaza. – Vi har absolutt ingen intensjon eller planer om å sende kamptropper til Israel eller Gaza. Punktum, sier hun i et intervju med CBS I 60 minutes, skriver BBC.

Klartale - 28 okt 23 kl. 17:30

Israel er inne på Gaza: – Panikk overalt

Israel har sagt de skal angripe på bakken i Gaza. Nå ser det ut til at de har begynt. De fortsetter krigen.

Klartale - 25 okt 23 kl. 13:02

Yocheved Lifshitz ble sluppet fri av Hamas

Yocheved Lifshitz er 85 år gammel og kommer fra Israel. Lørdag 7. oktober var hun en av de som ble tatt til fange av bevegelsen Hamas.

NRK - 09 jul 23 kl. 13:51

BBC: Kulturministeren innkaller til samtale om anklage mot programleder i BBC

Den britiske kulturministeren Lucy Frazer innkalte søndag BBC-sjefen til samtaler etter anklager av seksuell karakter mot en programleder. Ifølge BBC er programlederen beskyldt for å ha betalt en tenåring 35.000 pund, eller i underkant av en halv million kroner for seksuelt eksplisitte bilder.

Klartale - 24 okt 23 kl. 08:46

Tidenes eldste hund er død

Bobi ble 31 år og 165 dager gammel. Det er mer enn 217 hundeår.Den gamle hunden døde i helgen.

Klartale - 23 okt 23 kl. 11:00

Journalister på Gazastripen risikerer livet

Minst 22 journalister har blitt drept siden starten av krigen. Det skriver organisasjonen Committee to protect journalists (CPJ). 16 av dem er drept på Gazastripen.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com