BBC

Wednesday, 27 September, 18:33

Nyheter om BBC

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 28 aug 23 kl. 11:48

Mann feilaktig intervjuet av BBC vil saksøke kanalen

Guy Goma, som i 2006 ble feilaktig intervjuet av BBC da de forvekslet ham med en annen Guy, planlegger søksmål mot den britiske kringkasteren. BBC tjente gode penger på intervjuet som gikk viralt, ifølge Goma. Nå vil han saksøke dem for å få penger for intervjuet.

NRK - 09 jul 23 kl. 13:51

BBC: Kulturministeren innkaller til samtale om anklage mot programleder i BBC

Den britiske kulturministeren Lucy Frazer innkalte søndag BBC-sjefen til samtaler etter anklager av seksuell karakter mot en programleder. Ifølge BBC er programlederen beskyldt for å ha betalt en tenåring 35.000 pund, eller i underkant av en halv million kroner for seksuelt eksplisitte bilder.

VG - 18 sep 23 kl. 13:11

Voldtektsanklager: Kvinne sier hun ble fraktet til Russell Brand i BBC-bil

Kvinnen skal ha vært 16 år da en sjåfør i en BBC-bil angivelig hentet henne på skolen og kjørte henne til den da 30 år gamle komikeren Russell Brand (nå 48)..

VG - 17 sep 23 kl. 17:26

Sky News: Russell Brand granskes av BBC

Brand jobbet for BBC i to år. Nå vil de granske om anklagene mot Brand om voldtekt og overgrep stammer fra denne perioden..

VG - 17 sep 23 kl. 17:26

Sky News: Russell Brand granskes av BBC

Russell Brand jobbet for BBC i to år. Nå vil de granske om anklagene mot Brand om voldtekt og overgrep stammer fra denne perioden..

NRK - 18 aug 23 kl. 14:14

BBC: Sykepleier funnet skyldig i drap på sju babyer

Den britiske sykepleieren Lucy Letby er funnet skyldig i drap på sju spedbarn og drapsforsøk på seks andre, melder BBC. Kvinnen jobbet på en barselavdeling nordvest i England. Hun nekter straffskyld.

NRK - 15 aug 23 kl. 11:42

Tre bulgarske statsborgere arrestert og mistenkt for russisk spionasje i Storbritannia

BBC skriver at tre bulgarske statsborgere er pågrepet etter mistanke om å ha spionert for Russland. Alle er siktet for å ha falske ID-papirer. Det skal dreie seg om pass, ID-kort og andre dokumenter for en rekke europeiske land.

NRK - 12 jul 23 kl. 19:28

Politiet sier anklaget BBC-programleder ikke har gjort noe ulovlig

Tirsdag tok politiet i London over saken etter at BBC selv hadde startet en intern granskning av programlederen, melder Sky News og BBC. – Det har ikke kommet noe informasjon som tilsier at noe ulovlig har hendt, heter det i en uttalelse fra politiet. Derfor kan den interne granskingen av saken fortsette.

NRK - 6 timer siden

Brudepar blant de døde i bryllupsbrann i Irak

Over 100 personer omkom og mer enn 200 personer ble skadd da det brøt ut brann på en bryllupsfest i Irak tirsdag. Brudeparet er blant de omkomne. Iraks president Mohammed al-Sudani har erklært landesorg de neste tre dagene.

Dagbladet - 9 timer siden

«8 mile»-stjerne er død

Skuespiller og rapper Nashawn Breedlove er død, 46 år gammel. Det melder en rekke amerikanske medier, deriblant BBC..

NRK - 11 timer siden

Dødstall stiger etter bryllupsbrann i Irak – 450 døde

Onsdag morgen opplyser Røde Halvmåne at minst 450 personer er døde etter en bryllupsbrann i Al-Hamdaniya, nord i Irak, melder BBC. Brannen raste gjennom et stort forsamlingslokale etter at det ble skutt opp fyrverkeri i forbindelse med feiringen, skriver NTB. Både føderale irakiske myndigheter og kurdiske myndigheter sendte ambulanser og helsearbeidere.

NRK - 11 timer siden

450 døde og skadde etter bryllupsbrann i Irak

Onsdag morgen opplyser Røde Halvmåne at minst 450 personer er døde eller skadde etter en bryllupsbrann i Al-Hamdaniya, nord i Irak, melder BBC. Tidligere ble det meldt at over 100 personer mistet livet i brannen. Brannen raste gjennom et stort forsamlingslokale etter at det ble skutt opp fyrverkeri i forbindelse med feiringen, skriver NTB.

NRK - Igår: 10:24

Russland vil inn i FNs menneskerettighetsråd igjen

Landet ble kastet ut av rådet etter invasjonen av Ukraina i fjor. Nå forsøker de å samle støtte for å kunne bli medlem av rådet igjen. BBC har fått tak i en kopi av en erklæring Russland sender rundt til FN-medlemmer, hvor de ber om støtte i forkant av avstemningen neste måned.

NRK - I førrgår: 18:24

– Norge bør betale 50 milliarder i klimaavgift

Norge og andre oljeland bør bruke langt mer penger på klimatiltak i fattige land, mener Gordon Brown, tidligere statsminister i Storbritannia. Oljeproduserende land som Norge, Saudi-Arabia og Qatar har de siste årene fått svært høye inntekter som følge av høye olje- og gasspriser. Brown mener landene bør bidra langt mer for å hjelpe fattige land med å kutte utslipp og håndtere klimaendringene.

NRK - 29 aug 23 kl. 13:08

BBC: Flere skadd under karneval i London

Det ble rapportert åtte knivstikkinger i løpet helgen tilknyttet et karneval i Notting Hill, skriver BBC. En 29 år gammel mann er kritisk skadet. Det er meldt om 275 arrestasjoner i løpet av de to dagene karnevalet varte, blant annet for besittelse av narkotika, vold og seksuelle overgrep..

NRK - I førrgår: 12:55

Tidligere statsminister i Storbritannia: – Norge bør betale mer klimaskatt

Oljenasjoner som Norge bør hjelpe fattige land mer for å bekjempe klimaendringer, mener Gordon Brown, tidligere statsminister i Storbritannia. – Flere land tjente godt på høy oljepris i fjor. Oljenasjoner som Saudi-Arabia, De forente arabiske emirater, Qatar og Norge bør derfor bidra mer for å hjelpe fattige land å bekjempe klimaendringer, mener Brown.

Klartale - I førrgår: 08:39

Gruppe stormet landsby i Kosovo

Kosovo opplevde uro søndag. 30 personer stormet en landsby. De gjemte seg i et kloster.

VG - 21 sep 23 kl. 15:34

BBC: Fem blir siktet for å ha spionert for Russland

Fem personer skal tirsdag møte i retten i London, siktet for å ha spionert for Russland..

NRK - 20 sep 23 kl. 17:58

Storbritannia utsetter forbud mot fossilbiler – vil ikke forby oljeleting i Nordsjøen

Et britisk forbud mot nye bensin- og dieselbiler utsettes fra 2030 til 2035, ifølge statsminister Rishi Sunak. I en tale onsdag bekreftet han utsettelsen som tidligere er omtalt av BBC. I tillegg sa statsministeren at det ikke kommer noe forbud mot olje- og gassleting i den britiske delen av Nordsjøen.

NRK - 19 sep 23 kl. 19:08

En av ti japanere er over 80 år

For første gang er over 10 prosent av befolkningen i Japan over 80 år. Landet har verdens eldste befolkning. 29,1 prosent av befolkningen er over 65, melder BBC.

VG - 23 aug 23 kl. 11:29

BBC: Nye beviser mot Andrew Tate – skal ha tvunget kvinner til å lage porno

BBC har sett den rumenske påtalemyndighetens sakspapirer mot den kontroversielle influenceren. De peker på nye bevis for vold, tvang og seksuelle overgrep..

NRK - 19 sep 23 kl. 01:59

Deler av savnet fly funnet

Deler av et savnet F-35 fly er funnet i USA. Det opplyser USAs militære, ifølge BBC. Delene skal ha blitt funnet i et nokså øde område i Williamsburg County, ifølge myndighetene.

NRK - 18 sep 23 kl. 21:54

Trudeau: India kan stå bak drap på sikh-leder

Canadas statsminister Justin Trudeau sier at landets etterretningsopplysninger tyder på at den indiske regjeringen kan ha stått bak drapet på en sentral sikh-leder. Det skriver BBC. Hardeep Singh Nijjar ble skutt og drept utenfor et sikh-tempel i British Columbia i Canada 18.

Klartale - 22 aug 23 kl. 14:25

Skolebarn er fanget i taubaneheis i Pakistan

Barna i taubaneheisen er mellom 10 år og 16 år gamle. Det skriver kanalen BBC. De var på vei til skolen da en kabel på taubanen røyk tirsdag morgen.

VG - 21 aug 23 kl. 22:08

BBC: Russisk bombefly ble ødelagt i droneangrep

Et droneangrep mot en flybase sør for St. Petersburg i helgen ødela et Tu-22-bombefly, viser bilder som BBC skriver at de har verifisert..

Klartale - 21 aug 23 kl. 14:00

Grensevakter anklaget for massedrap

Grensevakter i Saudi-Arabia har skutt mot etiopiske migranter. Migrantene har forsøkte å krysse grensen fra Jemen. Det skriver organisasjonen Mixed Migration Centre (MMC)Organisasjonen mener migranter blir drept på systematisk vis.

Klartale - 17 sep 23 kl. 06:00

Deler hemmeligheten til et langt liv

Nå er det flere personer over 100 år i Japan. Tallet er for første gang over 92.000 mennesker.

NRK - 18 aug 23 kl. 14:14

Britisk sykepleier funnet skyldig i drap på sju babyer i England, melder BBC

En britisk sykepleier er funnet skyldig i drap på sju spedbarn og drapsforsøk på seks andre, melder BBC. Kvinnen jobbet på en barselavdeling nordvest i England. Hun har nektet straffskyld.

NRK - 13 sep 23 kl. 06:17

Kim og Putin møtes på oppskytingsbase

Både Nord-Koreas leder og Russlands president er nå i Vostotsjnyj kosmodrom, melder BBC. De skal møtes på den russiske oppskytningsbasen og ha samtaler onsdag. Putin kom i 05.

NRK - 13 sep 23 kl. 06:17

Kim og Putin har møttes i Russland.

Både Nord-Koreas leder og Russlands president er nå i Vostotsjnyj kosmodrom, melder BBC. De har nå hilst på hverandre, ifølge det russiske nyhetsbyrået TASS. De møtes på den russiske oppskytningsbasen og har samtaler onsdag.

NRK - 12 sep 23 kl. 00:19

Grotteforsker er redda ut i Tyrkia

Mick Dickey er reddet ut av en 1,3 kilometer dyp grotte, ifølge BBC. 40 år gamle Mark Dickey ble akutt syk 2. september da han skulle kartlegge det 1,3 kilometer dype Morca-grottesystemet i Taurusfjellene sør i Tyrkia.

NRK - 11 sep 23 kl. 18:08

Den britiske forskaren Ian Wilmut er død

Mannen bak verdas første klona pattedyr, sauen Dolly, er død, melder BBC. Professor Ian Wilmut blei 79 år gammal etter lengre tids sjukdom. Han leia teamet ved Roslin Institute i Edinburgh som arbeidde med kloninga.

NRK - 10 sep 23 kl. 16:39

USAs forsvarssjef: Ukraina kan ha 30 dager igjen av offensiven

Ukraina kan ha så lite som 30 dager igjen før dårligere vær vil gjøre offensiven betraktelig vanskeligere, mener USAs forsvarssjef Mike Milley. – De har fortsatt en del tid på seg. Det er trolig rundt 30 til 45 dager med kampvær igjen, så ukrainerne er ikke ferdige, sier Mike Milley til BBC.

NRK - 18 jun 23 kl. 19:22

BBC: Skipsdata sår tvil om gresk kystvakts forklaring i migrantforliset i Hellas

BBC har analysert skipsdata fra stedet og tiden der en båt med hundrevis av mennesker forliste onsdag. Dataene sår tvil om det gresk kystvakt har fortalt. Analyser av bevegelsene til skip i området der migrantbåten befant seg i timene før forliset, antyder at båten ikke beveget seg framover i minst sju timer før den kantret, skriver BBC.

NRK - 08 sep 23 kl. 00:40

Minst 49 sivile drept i angrep i Mali

Minst 49 sivile ble drept i et angrep mot en elvebåt på elven Niger nordøst i Mali torsdag, melder interimsregjeringen i landet, ifølge BBC. Jihadister skal ha stått bak angrepet. Også en militærbase i området ble angrepet.

NRK - 07 sep 23 kl. 13:01

Forskere har laget embryo uten sperm- eller eggceller

Forskere i Israel har klart å lage et embryo, altså et foster i tidlig stadium, uten å bruke spermceller eller eggceller. Fosteret ble laget av stamceller, som ble programmert til å ha visse egenskaper, melder BBC. Fosteret utsondret også hormoner, som ble oppdaget i en graviditetstest.

NRK - 06 sep 23 kl. 17:25

Terrorsiktet britisk soldat har rømt fra fengsel i London

En britisk soldat som er pågrepet, mistenkt for å ha samlet inn informasjon som kan brukes i et terrorangrep, har rømt fra fengsel. Mannen er under etterforskning av antiterrorpolitiet. Han er siktet for å ha samlet inn informasjon som kan brukes i et terrorangrep og for å ha plantet falske bomber på en militærbase, skriver BBC.

NRK - 03 sep 23 kl. 17:30

Russland innfører propagandatimer på alle russiske skoler

Hver mandag må russiske elever nå starte med nasjonalsang, flaggheising og en såkalt «samtale om viktige hendelser»; leksjonen er en spredning av president Vladimir Putins' verdensbilde. Gjennom en ny lov, har Dumaen bestemt at aller russiske skoler skal følge en og samme læreplan. 1.

NRK - 02 sep 23 kl. 10:42

Putin-influencere tjener på krigspropaganda

Russlands «pro-krigsinfluensere» genererer store annonseinntekter fra deres dekning av konflikten på sosiale medier. Det har BBC avdekt. Ved siden av en «daglig rasjon» med grufulle videoer av droneangrep og falske påstander om Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, deler de annonser om alt fra kryptovaluta til mote.

NRK - 09 jul 23 kl. 16:17

BBC-programleder suspendert etter anklager

En programleder i BBC er anklaget for å ha betalt en tenåring for bilder med seksuelt innhold, og er suspendert, skriver kringkasteren på sin nettside. – BBC tar alle anklager på alvor og vi har på plass robuste interne prosesser for å håndtere slike anklager, skriver kringkasteren..

NRK - 01 sep 23 kl. 07:02

USA: Dømt til 17 års fengsel for storming av kongressen

En leder av høyreekstreme Proud Boys har blitt dømt til 17 års fengsel, en av de lengste straffene som til nå er delt ut etter det amerikanske Capitol-opprøret. Den amerikanske hærveteranen Joe Biggs, 38, var en «initiativtaker» til stormingen av kongressen 6. januar 2021, sa påtalemyndigheten torsdag.

NRK - 08 jul 23 kl. 19:22

Syria inndrar akkreditering for BBC-journalister

To lokale journalister fra den britiske allmennkringsteren BBC har mistet akkrediteringen i Syria. Syrias informasjonsdepartement oppgir« falsk og politisert dekning» som grunn. Det er en reporter og en kameraperson som mister akkrediteringen, skriver AFP.

VG - 31 aug 23 kl. 23:37

Meldinger fra Tate-nettverk lekket: – Dette er slik du trener hunder

Meldinger BBC oppgir å ha tilgang til hinter om grov mishandling og manipulasjon av flere kvinner. Talspersonen til Tate-brødrene hevder det er falske påstander..

NRK - 31 aug 23 kl. 04:57

Amerikanske helsemyndigheter anbefaler mindre strenge cannabisregler

Føderale regler forbyr bruken av cannabis i USA, til tross for at 40 av 50 delstater har vedtatt lover som lovliggjør rusmiddelet til en viss grad. I 23 delstater er privat bruk lovlig, mens medisinsk bruk er tillatt i 38 delstater. Nå anbefaler det amerikanske helsedepartementet at de føderale restriksjonene gjøres mindre strenge, skriver BBC.

NRK - 31 aug 23 kl. 02:17

Fem millioner bier falt fra lastebil

Politiet i Canada måtte kalle ut et titalls birøktere for å hjelpe til med å samle sammen fem millioner bier som hadde falt fra en lastebil, etter at stroppene som holdt bikubene fast løsnet. Det skriver BBC. Hendelsen skjedde i Burlington i Ontario.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com