Minneapolis

Wednesday, 20 October, 19:23

Nyheter om Minneapolis

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 01 sep 21 kl. 19:01

Politifolk tiltalt for drap i USA

Tre politifolk og to ambulansearbeidere er tiltalt for drap i Colorado i USA i en sak der en svart mann ble holdt i kvelertak og gitt et sterkt beroligende middel. 23 år gamle Elijah McClains død for to år siden fikk stor omtale under Black Lives Matter-protestene etter drapet på George Floyd i Minneapolis. Politifolkene stoppet McClain mens han rolig spaserte langs en gate i Aurora etter at noen ringte 911 for å melde om en mistenkelig mann..

NRK - 14 jun 21 kl. 19:44

Kvinne drept i BLM-demonstrasjon

En kvinne døde og tre andre ble såret da en mann kjørte en bil inn i en gruppe Black Lives Matters-demonstranter i Minneapolis i Minnesota i USA, skriver Vice. Politiet i Minneapolis skriver på Twitter at mannen ble pågrepet og er nå på sykehus. Øyenvitner forteller til Vice at mannen økte farten da han nærmet seg demonstrasjonen, kjørte inn i en bil som sto parkert for å skjerme demonstrantene, og at den bilen traff flere av personene..

NRK - 22 maj 21 kl. 12:05

To drepne i Minneapolis

To menneske er skotne og drepne i Minneapolis i USA fredag. Åtte andre er såra, ifølge politiet i byen. Tilstanden skal vere kritisk for ein av dei såra.

NRK - 24 jun 21 kl. 16:56

Chauvin kan få 20 års fengsel

Fredag er det klart for straffeutmålingen mot den tidligere politimannen Derek Chauvin, som i april ble kjent skyldig for forsettlig drap på George Floyd. Flere advokater spår på forhånd at han vil bli dømt til 20–25 års fengsel, skriver Minneapolis-avisa StarTribune..

NRK - 14 jun 21 kl. 12:08

Demonstrat i USA påkjørt og drept

En kvinne ble drept da en mann kjørte bilen sin inn i en demonstrasjon i Minneapolis i USA i dag tidlig, norsk tid. To andre personer ble skadet, og sjåføren er pågrepet av politiet. Demonstrantene protesterte etter at en ettersøkt svart mann ble drept under en pågripelse i forrige uke.

NRK - 14 apr 21 kl. 18:42

Siktet for uaktsomt drap

Den hvite politibetjenten som skjøt og drepte en svart 20-åring i Minneapolis, er siktet for uaktsomt drap. Påtalemyndigheten i Minneapolis bekrefter siktelsen mot Kimberly A. Potter overfor The New York Times.

Aftenposten - 14 apr 21 kl. 06:35

Nye demonstrasjoner i Minneapolis

Tirsdag kveld var det nye demonstrasjoner i Minneapolis-forstaden Brooklyn Center etter at 20-åringen Daunte Wright….

NRK - 14 apr 21 kl. 04:30

Ny natt med protester i Minneapolis

For tredje natt på rad har det vært protester i Minneapolis i strid med portforbudet som er innført på natta. Demonstrantene protesterer etter at 20-årige Daunte Wright ble skutt og drept av en politikvinne på søndag..

NRK - 14 apr 21 kl. 04:30

Ny natt med protestar i Minneapolis

For tredje natt på rad har det vore demonstrasjonar i Minneapolis i strid med portforbodet som er innført. Over 1000 menneske protesterte etter at 20-årige Daunte Wright vart skoten og drepen av ei politikvinne sundag. Politiet tok i bruk tåregass..

NRK - 14 apr 21 kl. 04:10

Politisjef trakk seg i Minneapolis

Politikvinnen Kim Potter som skjøt og drepte en svart 20-åring i Minneapolis søndag og politisjefen i byen, Tim Gannon, har begge sagt opp sine stillinger. Ordfører Mike Elliott har utpekt Tony Gruenig til ny politisjef i byen..

Aftenposten - 13 apr 21 kl. 05:52

Tåregass mot demonstranter i Minneapolis

Det brukes tåregass mot demonstranter som bryter portforbudet i Minneapolis, etter at politiet søndag skjøt en svart….

NRK - 12 apr 21 kl. 21:40

Unntakstilstand i Minneapolis

Borgermesteren i Minneapolis i USA erklærer unntakstilstand i byen og innfører portforbud mellom klokken 19 og klokken 6, melder Reuters. Flere hundre personer har demonstrert i byen etter at en politibetjent skjøt og drepte en 20 år gammel mann ved et uhell søndag..

VG - 12 apr 21 kl. 10:19

Protester og portforbud etter at politi skjøt mann ved Minneapolis

Demonstrasjoner brøt ut i en Minneapolis-forstad etter at politiet i helgen skjøt en svart mann i den amerikanske delstaten Minnesota..

NRK - 03 jun 21 kl. 02:02

Vil ha 30 års fengsel for Chauvin

Påtalemyndigheten ber om 30 år i fengsel for eks-politimannen Derek Chauvin, som er kjent skyldig for drapet på George Floyd i Minneapolis i mai i fjor. Chauvins forsvarere mener han heller bør få en mildere og betinget dom og hevder at eks-politimannen er skyldig i en «feil begått i god tro». I rettsdokumenter omtaler påtalemyndigheten Chauvins handlinger som en «forferdelig misbruk» av posisjonen som politimann.

NRK - 27 maj 21 kl. 23:29

Tre politifolk tiltalt for drap

I USA er tre politifolk i Tacoma i delstaten Washington tiltalt for drap etter at en svart mann. To er tiltalt for forsettlig drap og den tredje for uaktsomt drap. Ifølge helsemyndighetene døde 33 år gamle Manuel Ellis av mangel på oksygen da en av politimennene holdt ham nede i mars i fjor.

NRK - 25 maj 21 kl. 13:57

Biden møter George Floyds familie

I dag er det ett år siden George Floyd ble drept i Minneapolis. Årsdagen markeres flere steder og Floyd-familien besøker president Joe Biden i Det hvite hus. Drapet utløste en stor protestbølge mot rasisme og politivold, også utenfor USAs grenser..

NRK - 25 maj 21 kl. 06:37

Ett år siden drapet på George Floyd

Det er ett år siden den svarte amerikaneren George Floyd ble drept i Minneapolis. Drapet ble startskuddet på en stor protestbølge mot rasisme og politivold, også utenfor USAs grenser. Ekspolitimann Derek Chauvin er dømt for drapet på Floyd..

VG - 07 maj 21 kl. 13:18

Hun vokter barrikadene i «George Floyds frie stat»

Minneapolis (VG) Det pågår et eksperiment i veikrysset der George Floyd ble drept av en politimann..

Aftenposten - 26 apr 21 kl. 18:08

Politikerne lovet å legge ned politiet. Resultatet ble et ganske annet.

Minneapolis (Aftenposten): De som drømte om en politirevolusjon etter drapet på George Floyd, er skuffet..

NRK - 21 apr 21 kl. 16:16

Varslar gransking av politiet

Justisminister i USA, Merrick Garland, skal seinare onsdag kunngjere ei gransking av politipraksisen i Minneapolis etter drapet på George Floyd, melder fleire medium. Justisdepartementet etterforskar allereie om politifolk som var involvert i arrestasjonen av Floyd, braut borgarrettane hans..

Dagbladet - 21 apr 21 kl. 14:37

Oppsiktsvekkende og uhørt fra Biden

Svaret på det rungende ropet fra et dypt splittet USA kom fra en rettssal i Minneapolis tirsdag. «Black Lives Matter», skriver Morten Strand..

VG - 21 apr 21 kl. 06:12

Demonstrerte etter Floyd-dom: – Vi har bare skrapt i overflaten

Minneapolis (VG) Adrienne, Tachianna og Michael marsjerte i gatene etter at George Floyd-avgjørelsen falt. Dette sier de at avgjørelsen betyr for dem – og USA..

NRK - 21 apr 21 kl. 03:48

15-åring skutt av politiet i Ohio

Kort tid før juryen kom med kjennelsen i Floyd-saken i Minneapolis, døde en 15 år gammel jente etter å ha blitt skutt av politiet i Ohio. Ordføreren i Columbus, Andrew Ginther, sier de nå jobber med å etterforske hendelsen, skriver The Guardian..

VG - 21 apr 21 kl. 00:29

George Floyds kjæreste til VG: – Rettferdigheten er her

Minneapolis (VG) George Floyds kjæreste Courtney Ross (46) håper drapsdommen mot politimannen Derek Chauvin fører til at tidligere saker der politiet har utøvd vold mot svarte amerikanere kan bli gjenåpnet..

Aftenposten - 20 apr 21 kl. 21:49

Derek Chauvin kjent skyldig på alle tiltalepunkter

Minneapolis/OSLO (Aftenposten): Juryen i rettssaken mot Derek Chauvin, den tidligere politimannen som er tiltalt for….

Aftenposten - 20 apr 21 kl. 21:49

Ekspolitimann dømt for å ha drept George Floyd. Utløste spontan jubel utenfor rettsbygningen.

Minneapolis/OSLO (Aftenposten): Juryen i rettssaken mot Derek Chauvin, den tidligere politimannen som er tiltalt for….

VG - 20 apr 21 kl. 21:35

Juryens avgjørelse i George Floyd-saken er klar: Derek Chauvin kjent skyldig

Minneapolis/OSLO (VG) Juryen i rettssaken mot politimannen som er tiltalt for drap på George Floyd er ferdig med sine drøftelser..

VG - 20 apr 21 kl. 21:35

Drapet på George Floyd: Derek Chauvin kjent skyldig på alle tiltaltepunkter

Minneapolis/OSLO (VG) Juryen i rettssaken mot politimannen som er tiltalt for drap på George Floyd er ferdig med sine drøftelser..

VG - 20 apr 21 kl. 21:35

Drapet på George Floyd: Derek Chauvin kjent skyldig i alle tiltalepunkter

Minneapolis/OSLO (VG) Den tidligere politimannen Derek Chauvin er kjent skyldig i drap på afrikansk-amerikanske George Floyd i mai i fjor..

VG - 20 apr 21 kl. 21:35

Drapet på George Floyd: Derek Chauvin kjent skyldig på alle tiltalepunkter

Minneapolis/OSLO (VG) Den tidligere politimannen Derek Chauvin er kjent skyldig i drap på afrikansk-amerikanske George Floyd i mai i fjor..

VG - 20 apr 21 kl. 21:35

Drapet på George Floyd: Derek Chauvin kjent skyldig

Minneapolis/OSLO (VG) Den tidligere politimannen Derek Chauvin er kjent skyldig i drap på afrikansk-amerikanske George Floyd i mai i fjor..

NRK - 20 apr 21 kl. 18:16

Biden ber for en «korrekt dom»

President Joe Biden sier han ber for at det kommer en «korrekt dom» i rettsaken mot den tidligere politmannen Derek Chauvin, melder AP. Biden kaller bevisene i sakene overveldende. Chauvin er tiltalt for å ha drept George Floyd i Minneapolis i mai i fjor.

NRK - 20 apr 21 kl. 03:37

Juryen avslutter for dagen

Jurymedlemmene i rettssaken mot den tidligere politimannen i Minneapolis Derek Chauvin har avsluttet diskusjonene sine for dagen, ifølge Hennepin County Court. Det er ikke opplyst når juryen forventes å møtes igjen tirsdag morgen, skriver CNN..

NRK - 20 apr 21 kl. 03:10

Walter Mondale (93) død

Tidligere visepresident i USA, Walter Mondale, døde mandag, melder en talsmann for familien. Mondale ble 93 år gammel. Han var visepresident under president Jimmy Carter i 1977–1981.

Dagbladet - 20 apr 21 kl. 02:36

Kan ha hjulpet drapstiltalt: - Avskyelig

Den demokratiske kongressrepresentanten, Maxine Waters (82) fra California anklages for å ha opptrådt på en måte som kan velte hele saken mot den tidligere politimannen Derek Chauvin, som er tiltalt for å ha drept George Floyd i Minneapolis..

Aftenposten - 19 apr 21 kl. 20:10

Hele byen stålsetter seg før dommen faller. – Folk er klare for å eksplodere

Minneapolis (Aftenposten): Juryen skal nå avgjøre utfallet av en av de mest profilerte rettssakene på flere tiår..

VG - 19 apr 21 kl. 07:02

Storbyer med økt beredskap i påvente av dom i George Floyd-saken

Minneapolis, Los Angeles, Atlanta og New York er blant byene som trapper opp beredskapen i påvente av at dommen skal falle i saken mot Derek Chauvin..

NRK - 17 apr 21 kl. 21:26

Journalister: Trakassert av politi

Amerikanske journalister som dekker demonstrasjonene mot politivold i Minneapolis sier politiet gir dem hardhendt behandling, til tross for en rettskjennelse om å la dem jobbe i fred. Sjefredaktøren i storavisa USA Today reagerer sterkt, melder AP..

Dagbladet - 15 apr 21 kl. 13:51

Risikerer fengselsstraff: - Ble plutselig stille

Politibetjent i Minneapolis siktet for uaktsomt drap på jobb..

VG - 14 apr 21 kl. 05:08

Ny politiskyting vekker sinne i USA – politibetjent og politisjef sier opp

20 år gamle Daunte Wright ble skutt bak rattet i Minneapolis-forstaden Brooklyn Center. Politibetjenten som skjøt hevder det var et uhell..

NRK - 14 apr 21 kl. 00:16

Uenige om maktbruk mot Floyd

Forsvarerne til politimannen Derek Chauvin som er tiltalt for drapet på George Floyd, mener det er tvil om at det ble brukt uforholdsmessig makt under arrestasjonen. Politisjefen i Minneapolis sa i sin forklaring at Chauvin overdrev maktbruken..

Dagbladet - 13 apr 21 kl. 19:25

Politivideo ryster USA

20 år gamle Daunte Wright ble stanset av en politipatrulje i Minneapolis-forstaden Brooklyn Center i helga. Det som skjedde i ettertid har skapt voldsomme protester i delstaten..

NRK - 13 apr 21 kl. 04:53

Tåregass mot demonstranter

Politiet i Minneapolis bruker tåregass mot demonstranter som bryter portforbudet. Mange protesterer i gatene etter at politiet søndag skjøt en svart 20-åring, trolig ved en feiltakelse. President Joe Biden har oppfordret til ro..

NRK - 13 apr 21 kl. 01:06

Biden kondolerer offerets familie

President Joe Biden kondolerer familien til 20 år gamle Daunte Wright som ble skutt av en politikvinne i Minneapolis søndag, trolig ved en feil. Biden skriver på Twitter at han tenker på den smerte og det sinne som svarte amerikanere opplever daglig..

VG - 12 apr 21 kl. 20:50

Politiet hevder 20-åring ble skutt ved et uhell

Politibetjenten som skjøt en 20 år gammel svart bilfører i Minneapolis søndag, sier hun tok feil av pistolen og elektrosjokkpistolen sin..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt