California

Tuesday, 16 July, 12:02

Nyheter om California

NRK - 04 jul 24 kl. 21:12

Nesten 30.000 evakuert fra skogbranner i California

Titusenvis av mennesker i Nord-California har fått beskjed om å forlate hjemmene sine mens skogbranner herjer og vokser over hele staten. Omtrent 28.000 mennesker var under evakueringsadvarsler eller ordre torsdag etter at Thompson-brannen brøt ut to dager tidligere, ifølge lokale myndigheter.

NRK - 03 jul 24 kl. 15:29

Tusenvis evakuert fra skogbranner i California i USA

Myndighetene er i høy beredskap i den amerikanske delstaten California etter utbruddet av flere store skogbranner, og flere tusen innbyggere er evakuert. Den farligste brannen herjer for øyeblikket ved Oroville, nord for delstatshovedstaden Sacramento, ifølge Los Angeles Times. Rundt 13.

NRK - 12 jul 24 kl. 17:54

SpaceX-rakett feilet – påvirker norsk satellittoppskyting

En SpaceX-rakett opplevde problemer etter oppskyting fra Vandenberg Space Force Base i California i går. På grunn av dette blir alle framtidige oppskytninger utsatt, inkludert en planlagt oppskytning av to norske kommunikasjonssatellitter. Satellittene skal etter planen henge over arktis for å tilby bredbånd og satellittkommunikasjon i området for skipsfart..

NRK - 11 jul 24 kl. 16:03

To norske satellitter skytes opp neste uke

Norges største romprosjekt noensinne - Space Norway skyter opp to store satellitter og gir bredbånd til Arktis. Det skriver Space Norway i en pressemelding. Satellittene skytes opp fra Vandenberg Space Force Base i California i USA med en Falcon 9 rakett fra SpaceX.

VG - 11 jul 24 kl. 16:00

Norsk rom-nyhet: To satellitter skal skytes opp i neste uke

Om få dager skal to norskeide satellitter skytes opp fra California. Når de kommer i bane til høsten, vil nordområdene og Arktis få langt bedre bredbåndsdekning..

E24 - 11 jul 24 kl. 16:04

Norsk rom-nyhet: To satellitter skal skytes opp i neste uke

Om få dager skal to norskeide satellitter skytes opp fra California. Når de kommer i bane til høsten, vil nordområdene og Arktis få langt bedre bredbåndsdekning..

Klartale - 11 jul 24 kl. 05:45

Sommeren er en av de varmeste noensinne

Utenfor Las Vegas ligger Death Valley. Der ble det målt 53,9 grader 7. juli.

Aftenposten - 08 jul 24 kl. 21:11

Varmerekord på varmerekord i USA: Tilbyr nedkjølte tilfluktsrom mot den ekstreme heten

Mandag nådde kvikksølvet hele 55 grader i Death Valley, California. Det er bare 1,7 grader unna verdensrekord..

NRK - 08 jul 24 kl. 04:12

Flere toppdemokrater ber Biden trekke seg

Flere toppdemokrater i Representantenes hus oppfordrer president Joe Biden til å trekke seg fra presidentvalget i USA. Demokratenes leder i Representantenes hus, Hakeem Jeffries, ledet søndag ettermiddag et privat møte med en rekke demokrater som innehar lederverv i ulike komiteer i Huset. Hensikten hans var å få oversikt over hva de mener om Biden.

VG - 24 jun 24 kl. 02:49

Savnet turgåer overlevde ti dager i fjellet på vann

En turgåer som ble meldt savnet i California-fjellene overlevde ved å drikke fire liter vann hver dag..

Aftenposten - 15 jun 24 kl. 19:16

Som å skru av musikken før gitarsoloen i Hotel California

SPORTSANALYSE: Det er fantastisk at VAR har fungert slik den er ment å fungere under EM..

Aftenposten - 12 jun 24 kl. 06:46

Skrev «hjelp» med steiner

En kiter er reddet etter å ha brukt steiner til å skrive ordet hjelp på en øde strand i den nordlige delen av California..

VG - 08 jun 24 kl. 23:27

California: Disneyland-ansatt død etter ulykke

60 år gamle Bonnye Mavis Lear falt fra en golfbil i bevegelse..

NRK - 07 jun 24 kl. 01:03

Inspirasjonskilden bak «Baby Reindeer»-stalker saksøker Netflix

En britisk kvinne som skal være inspirasjonen bak stalkeren Martha i Netflix-suksessen «Baby Reindeer», saksøker strømmegiganten for 170 millioner dollar. Summen tilsvarer nesten 1,8 milliarder kroner. Kvinnen sier hun er inspirasjonen bak den voldelige og trakasserende kvinnen som står i sentrum av TV-serien.

NRK - 06 maj 24 kl. 03:07

Surfeturister antas å ha blitt skutt i hodet i Mexico

De tre døde som ble funnet i Mexico før helga og antas å være australske og amerikanske surfeturister, ble skutt i hodet, opplyser mexicanske myndigheter. De tre ble funnet ved Santo Tomas i Baja California før helga og antas å være to australske brødre på 30 og 33 år og en amerikaner på 33 år som sist ble sett 27. april, ifølge påtalemyndigheten i delstaten, som ligger helt nordvest i Mexico.

NRK - 03 jun 24 kl. 07:56

Rupert Murdoch (93) gift for femte gang

Mediemogulen Rupert Murdoch har giftet seg for femte gang. Den utkårede er biologen Elena Zhukova (67). En talsperson for 93-åringen opplyser at og vielsen fant sted på Murdochs vingård i California lørdag.

NRK - 23 maj 24 kl. 01:25

SpaceX har skutt opp nye spionsatellitter

Romfartsselskapet SpaceX har skutt opp de første satellittene som skal være en del av USAs nye overvåkingsnettverk i verdensrommet Onsdagens oppskyting skjedde fra en militær romfarts- og flybase nordvest for Los Angeles i California. Det er planlagt flere oppskytinger i løpet av året for å bygge ut nettverket som skal styrke USAs evne til overvåking fra rommet betraktelig, melder Reuters. – Rundt et halvt dusin utplasseringer er planlagt i løpet av året.

NRK - 07 maj 24 kl. 05:28

Kinas klimautsending skal til USA

Kinas fremste klimautsending Liu Zhenmin drar tirsdag til USA for møter med den amerikanske klimautsendingen John Podesta, opplyser kinesiske myndigheter. Samtalene blir de første mellom de to utsendingene, og de første mellom USA og Kina om klima, siden FNs klimatoppmøte i fjor, skriver nyhetsbyrået AFP. På klimatoppmøtet ble verdens land for første gang enige om å på sikt gå bort fra fossile energikilder.

NRK - 09 mar 24 kl. 00:44

Oljeutslipp i California

Kystvakten i California etterforsker et oljeutslipp utenfor kysten av Huntington i California. Oljeflaket er 4 kilometer langt og 800 meter bredt, og ble oopdaget av kystvaktens helikopter som fløy over området ved soloppgang. Det ligger to oljeborings-plattformer ikke langt unna, men det er ikke klart hvor utslippet kommer fra..

NRK - 06 maj 24 kl. 05:36

Gaza-teltleir ryddet ned på universitet i Los Angeles

Los Angeles-politiet fjernet søndag en teltleir satt opp av propalestinske demonstranter ved University of Southern California (USC). Ingen ble pågrepet. Politiaksjonen kom etter en travel dag lørdag der flere titalls mennesker ble pågrepet i forbindelse med Gaza-demonstrasjoner på en rekke amerikanske universiteter.

NRK - 04 maj 24 kl. 07:55

Tre surfere savnet - tre lik funnet i Mexico

Politiet i Baja California har siden forrige helg søkt etter to savnede australske brødre og en savnet amerikaner som skal ha vært på en surfe- og campingtur i området. Fredag opplyser statsadvokaten at politiet har funnet tre lik, men de sier ikke hvorvidt dette dreier seg om de tre savnede. AP melder at funnet ble gjort i forbindelse med søket etter de tre surferne.

VG - 04 maj 24 kl. 04:06

Mexico: Tre savnede surfeturister funnet døde

En amerikansk og to australske turister som har vært savnet i delstaten Baja California i Mexico, er funnet døde, ifølge amerikansk politi..

NRK - 04 maj 24 kl. 04:00

Mexico: Tre savnede surfeturister funnet døde

En amerikansk og to australske turister som har vært savnet i delstaten Baja California i Mexico, er funnet døde, ifølge amerikansk politi. De to australske brødrene på 30 og 33 år og amerikaneren på 33 år ble sist sett 27. april, ifølge påtalemyndigheten i delstaten helt nordvest i Mexico.

NRK - 02 maj 24 kl. 14:09

Politiet bryter opp Gaza-teltleir i Los Angeles

Flere demonstranter i teltleiren som propalestinske demonstranter har satt opp på området til University of California in Los Angeles (UCLA), er pågrepet torsdag ettermiddag. Politiet er i ferd med å bryte opp teltleiren, og en håndfull mennesker er anholdt og ført bort med hendene på ryggen. Politiet har systematisk revet ned barrikadene av kryssfiner, paller, metallgjerder og søppelkasser, før de begynte å rive ned telt og kalesjer..

Aftenposten - 02 maj 24 kl. 12:56

Politiet gjør flere forsøk på å bryte opp Gaza-protest i Los Angeles

Store politistyrker prøver å bryte opp en Gaza-demonstrasjon på University of California Los Angeles (UCLA)..

NRK - 02 maj 24 kl. 12:49

Prøver å bryte opp Gaza-protest i Los Angeles

Store politistyrker prøver å bryte opp en Gaza-demonstrasjon på University of California Los Angeles (UCLA). De møter sterk motstand hos demonstrantene. Natt til torsdag lokal tid gjør politiet nok et forsøk på å bryte ned barrikadene rundt teltleiren som demonstrantene har satt opp.

NRK - 02 maj 24 kl. 10:08

Californias guvernør kritiserer politiet

Politiet reagerte for langsomt da motdemonstranter forsøkte å storme en propalestinsk leir på University of California, slår delstatens guvernør fast. De israelskvennlige motdemonstrantene ankom campus tirsdag kveld lokal tid, og de forsøkte å rive ned sperringene rundt leiren og ta seg inn. Politiet grep ikke inn på flere timer, ifølge Los Angeles Times.

NRK - 02 maj 24 kl. 07:56

Politiet vil bryte opp Gaza-demonstrasjoner i Los Angeles

Store politistyrker står klare for å bryte opp en Gaza-demonstrasjon på University of California (UCLA) i Los Angeles. Onsdag kveld lokal tid er over tusen demonstranter samlet på universitetsområdet. Opprørspoliti står klart til å rykke inn for å rydde teltleiren som demonstrantene har satt opp.

VG - 02 apr 24 kl. 04:11

California kan få «ignorere sjefen»-lov

California kan bli den første delstaten i USA hvor arbeidstakerne kan få retten på sin side når de ignorerer meldinger eller oppringninger fra sjefen..

NRK - 01 maj 24 kl. 09:43

Slåsskamper mellom demonstranter på UCLA

I USA har det vært en mengde demonstrasjoner på universiteter over flere delstater de siste ukene. Natt til onsdag lokal tid eskalerte konflikten på Universitetet i California i Los Angeles, UCLA. Ifølge ABC Los Angeles ble konflikten mellom proisraelske og propalestinske demonstranter voldelig rett før klokken 23 tirsdag.

NRK - 01 maj 24 kl. 02:19

Over 50 personer skadd i kollisjon

55 personer ble skadd, to av dem alvorlig, da en bybane og en buss kolliderte i den amerikanske storbyen Los Angeles. Ulykken skjedde rett før klokka 12 tirsdag langs Exposition Boulevard, nær University of Southern California og Natural History Museum, ifølge brannvesenet i Los Angeles. I bussen var det kun sjåføren og én passasjer, og det er disse som er mest alvorlig skadd.

NRK - 25 apr 24 kl. 15:09

Harvey Weinsteins domfellelse blir omgjort i ankedomstol

New Yorks høyeste domstol opphevet torsdag Harvey Weinsteins (71) domfellelse fra 2020. Det melder NY Times. Weinstein er tidligere dømt til 23 års fengsel for for voldtekt og seksuelle overgrep mot to kvinner.

NRK - 25 apr 24 kl. 05:10

Flere arrestert under studentprotester i USA

Prostene mot krigen i Gaza øker blant studenter ved flere universitet i USA. Rundt 50 demonstranter ble arrestert ved et universitet i California, noe som også førte til at universitetet ble stengt på grunn av de pågående protestene, skriver CNN. Litt tidligere ble flere studenter som protesterte arrestert ved et universitet i Austin i Texas.

NRK - 25 mar 24 kl. 01:49

En drept og en skadd av puma i California

En 21 år gammel mann døde og den yngre broren hans ble skadd da en puma angrep dem i fjellkjeden Sierra Nevada nord i California i helgen. Det er første gang på 20 år at noen er drept av det store kattedyret i delstaten, sier myndighetene. Brødrene ble angrepet mens de var ute og samlet hjortegevir i et avsidesliggende skogområde nordøst for delstatshovedstaden Sacramento, opplyser den lokale sheriffen.

Dagbladet - 22 apr 24 kl. 20:21

Sjeldent fenomen

«Dødsdalen» i California yrer av liv..

NRK - 19 apr 24 kl. 02:52

Google sparket 28 ansatte etter demonstrasjoner

Google sa torsdag at de har sagt opp 28 ansatte etter at de deltok i protester mot selskapets sky-kontrakt med den israelske regjeringen, det melder Reuters. Google-ansatte i New York og California har krevd at selskapet deres dropper sitt flerårige prosjekt på 1,2 milliarder dollar, kalt Project Nimbus. Prosjektet tilbyr sky- og KI-tjenester til Israels regjering og forsvarsdepartement.

VG - 17 apr 24 kl. 18:33

Dette er Demokratenes nye håp

California-guvernør Gavin Newsom (56) tar scenen med kritthvit smil og store ord. Kan han nå helt opp til Det hvite hus etter Joe Biden?.

Aftenposten - 16 apr 24 kl. 07:20

Haakon snakket om «brutal» surfing her. Nå skal elfergene teste bølgene.

SAN FRANCISCO (Aftenposten): Elferger kan bli en ny brikke i samarbeid mellom Norge og California..

NRK - 15 apr 24 kl. 17:19

Prins Harry vant ikke fram med anke

Prins Harry får ikke anke en rettsavgjørelse om han får dekket personlig sikkerhet når han er på besøk i Storbritannia, skriver The Telegraph. Prins Harry mener han bør få dekket utgifter til sikkerhet når han er i hjemlandet. Harry gikk rettens vei etter at britiske myndigheter i februar 2020 besluttet at han ville miste politibeskyttelsen.

VG - 13 apr 24 kl. 17:51

Shakira satte fyr på Coachella

Shakira (47) dukket opp som overraskelse på den ikoniske festivalen i Indio i California fredag. Og hun hadde en spesiell kunngjøring..

NRK - 13 apr 24 kl. 02:15

Regissør Eleanor Coppola er død

Regissør Eleanor Coppola, kona til Gudfaren-regissør Francis Ford Coppola og mor til filmskaper Sofia Coppola, er død, 87 år gammel, opplyser familien. Hun døde fredag med familien rundt seg hjemme i Rutherford i California, opplyser familien i en uttalelse. Det er ikke oppgitt noen dødsårsak.

NRK - 09 apr 24 kl. 03:33

Tesla inngår forlik i søksmål

Tesla har inngått forlik i et søksmål anlagt av familien til en person som omkom da en selvkjørende Tesla Model X krasjet på en motorvei i California i 2018. Størrelsen på forliket er ikke offentliggjort, og rettssaken, som etter planen skulle begynne tirsdag, blir dermed avlyst. Familien til Walter Huang anla søksmål for uaktsomhet og uaktsomt dødsfall i 2019 for å holde Tesla ansvarlig for ikke å leve opp til markedsføringen når de gjaldt førerassistanse og sikkerhetsteknologi i bilene.

VG - 07 mar 24 kl. 04:18

Nadal trekker seg fra turnering i California

Den 37-årige tennislegenden Rafael Nadal har trukket seg fra Indian Wells-turneringen i California og sier han «ikke er klar for spill på toppnivå»..

NRK - 06 mar 24 kl. 00:06

California: En av fire republikanere mener Trump er skikket selv om han blir dømt

23 prosent av republikanske velgere i California mener Donald Trump vil være skikket til å bli president selv om han blir dømt for en forbrytelse. Det melder Reuters. Samtidig mener 68 prosent at han ikke ville ha vært det dersom han skulle bli funnet skyldig, skriver NTB.

NRK - 04 mar 24 kl. 10:58

Fire skutt og drept på fest i California

Fire personer er drept og tre er skadd etter at en gruppe maskerte menn åpnet ild på en utendørsfest i delstaten California i USA søndag kveld. Skytingen fant sted i den lille byen King City, som ligger om lag 170 kilometer sør for storbyen San Jose. Ifølge lokalt politi var det flere personer til stede på festen utenfor en bolig da tre menn med masker gikk ut av en sølvfarget bil og skjøt mot folkemengden.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com