Mexico

Tuesday, 21 September, 18:29

Nyheter om Mexico

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 12 sep 21 kl. 19:16

Tropisk storm i Mexicogolfen

Den tropiske stormen Nicholas som bygger seg opp i Mexicogolfen søndag, truer kystområdene i Mexico, Texas og Louisiana med kraftig regn og flom. Meteorologene ved National Hurricane Center i Miami melder at tropiske stormvarsler er sendt ut for kysten av Texas og den nordøstlige kysten av Mexico. Nicholas ventes å bevege seg sakte oppover kysten og kan gi voldsomme regnmengder over flere dager.

NRK - 08 sep 21 kl. 04:34

Kraftig jordskjelv i Mexico

Et jordskjelv med en styrke på 7 rystet tirsdag kveld Stillehavskysten i Mexico, ifølge Det amerikanske jordskjelvinstituttet USGS. Skjelvets episenter var 14 kilometer sørøst for kystbyen Acapulco og var så sterkt at bygninger i hovedstaden Mexico by svaiet. Rystelsene vedvarte i nærmere ett minutt i noen deler av byen.

NRK - 07 sep 21 kl. 21:09

Mexico avkriminaliserer abort

Kriminaliseringa av abort er grunnlovsstridig. Det har Høgsterett i Mexico bestemt, ifølge Washington Post. Mexico er verdas nest største katolske land.

NRK - 30 jul 21 kl. 08:35

Mexico underraporterte dødsfall

Over 200.000 personer døde i Mexico i fjor etter å ha fått påvist koronasmitte, noe som er 35 prosent mer enn regjeringens tall, ifølge landets statistikkbyrå. Koronatesting i Mexico er fortsatt svært begrenset, noe også regjeringen tidligere har erkjent.

NRK - 15 sep 21 kl. 04:56

Over 20 utlendinger funnet i Mexico

Over 20 utlendinger fra Haiti og Cuba er funnet i live langs en vei kant, angivelig forlatt av gjerningsmenn som hadde bortført dem fra et hotell i Mexico. Påtalemyndigheten i delstaten San Luis Potosi opplyste natt til onsdag norsk tid at 22 utlendinger, blant dem tre barn og en gravid kvinne, er funnet i live. I tillegg var det 16 mexicanere i gruppen som ble funnet langs en veikant..

NRK - 14 aug 21 kl. 03:12

Venezuela-samtalene i gang i Mexico

Forhandlingene mellom regjeringen og opposisjonen i Venezuela startet fredag i Mexico. Norge er tilrettelegger for samtalene, som er det siste forsøket på å få slutt på den politiske krisen i landet. Representanter fra begge sider signerte en avtale i Mexico City som offisielt markerte starten på forhandlingene..

VG - 07 sep 21 kl. 21:56

Mexico avkriminaliserer abort

Høyesterettsdommerne i Mexico vedtok enstemmig tirsdag at kriminaliseringen av abort i landet er grunnlovsstridig..

NRK - 07 sep 21 kl. 06:43

Mexico bytter ut Colombus

Ordfører Claudia Sheinbaum i Mexico City har besluttet å fjerne statuen av Christopher Columbus fra byens hovedgate «Paseo de la Reforma». Statuen skal erstattes av en statue til ære for urfolkskvinner. Columbus ankom det amerikanske kontinentet i 1492, og anses av stadig flere som det fremste symbolet på kolonisme og ødeleggelese av amerikanske urfolkssamfunn.

NRK - 05 sep 21 kl. 22:23

Stanset migrant-karavane i Mexico

Politiet i Mexico brøt søndag opp et følge på om lag 400 migranter fra hovedsakelig Mellom-Amerika som var på vei mot grensen til USA. Dette var det fjerde gruppen med migranter som er stanset på en uke..

NRK - 04 aug 21 kl. 21:47

Mexico saksøker våpenprodusenter

Mexico saksøker flere amerikanske våpenprodusenter for våpensmugling som har bidratt til økt vold i landet, opplyser regjeringen. – Vi kommer til å vinne, og vi kommer til å redusere ulovlig våpenhandel til Mexico, sier utenriksminister Marcelo Ebrard. Selskapene som blir navngitt i søksmålet, er Smith & Wesson, Beretta, Colt, Glock, Century Arms, Ruger og Barrett..

NRK - 02 sep 21 kl. 08:40

Facebook sier de bisto i evakuering

Til BBC sier teknologiselskapet Facebook at de hjalp 175 afghanere flykte under evakueringen fra landet tidligere denne måneden. Selskapet evakuerte egne ansatte, og bisto i den sammenhengen også i evakueringen av flere journalister og aktivister som nå befinner seg i Mexico, melder kringkasteren. Mexicanske myndigheter bekrefter overfor BBC at et fly fra Kabul ankom Mexico City med ansatte fra Facebook, aktivister og journalister, samt deres familier..

NRK - 25 aug 21 kl. 03:16

Domstol i USA avviste krav

USAs øverste domstol har avvist et forsøk fra regjeringen på å stanse et pålegg om å gjeninnføre et krav om at asylsøkere må vente i Mexico. En føderal dommer i Texas kom med pålegget om å gjeninnføre ordningen som er kjent som «Forbli i Mexico». Den ble innført i Trumps presidentperiode og pålegger asylsøkere som kommer sørfra å bli igjen i Mexico mens søknaden behandles..

Aftenposten - 23 aug 21 kl. 09:05

Stadig flere amerikanske våpen finner veien til Mexico. Nå saksøker landet flere amerikanske våpenprodusenter.

I den samme perioden har antall drap skutt til værs. Nå går Mexico til sak mot amerikanske våpenprodusenter..

NRK - 10 timer siden

Biden vil doble flyktningkvoten

USAs president Joe Biden ønsker å doble talet på flyktningar som får kome inn i landet til 125.000 det komande budsjettåret. Det opplyser det amerikanske utanriksdepartementet, ifølge Reuters.

NRK - 16 timer siden

Fjernet leir med 6000 migranter

Amerikanske myndigheter sier mer enn 6000 haitiere og andre migranter er fjernet fra en midlertidig leir i en by i Texas nær grensen til Mexico. USAs minister for innenlands sikkerhet Alejandro Mayorkas omtaler situasjonen som «utfordrende og hjerteskjærende», men kommer med en kraftig advarsel. – Dersom du kommer til USA ulovlig, blir du returnert.

NRK - 22 timer siden

Reagerer på pisking av migranter

Det hvite hus reagerer kraftig på en video av det som skal være amerikanske grensevakter som bruker pisk mot haitiske migranter i det de krysser grensen fra Mexico. – Jeg har sett deler av opptaket, og kjenner ikke hele konteksten. Men jeg kan ikke se for meg i hvilken kontekst dette ville vært passende, sier talsperson for Det hvite hus Jen Psaki.

VG - Igår: 05:05

Lasso, cowboyhatt og hest: Slik blir flyktningene møtt i USA

De humanitære krisene står i kø i Haiti. Men situasjonen er ikke stort bedre i flyktningleiren hvor rundt 13.000 migranter har samlet seg ved grensen mellom Mexico og USA..

NRK - 21 aug 21 kl. 22:02

Flere døde i uvær i Mexico

Minst åtte mennesker mistet livet da orkanen Grace feide over det østlige Mexico og medførte oversvømmelser, strømbrudd og ødelagte hus i nærheten av Tecolutla i delstaten Veracruz. Tre personer er også savnet etter jordskred og flom, opplyser guvernøren i delstaten. På ferden innover landet ble Grace nedgradert til en tropisk storm, med maksimal vedvarende vindstyrke på 20 meter per sekund, ifølge det amerikanske orkanvarslingssenteret NHC..

NRK - 21 aug 21 kl. 10:02

Uværet «Grace» har truffet Mexico

Orkanen «Grace» traff østlige deler av Mexico tidlig lørdag. Den regnes som en stor kategori tre-storm på skalaen som går til fem. Det er ventet at den kan føre med seg betydelig flom og skred, skriver AFP.

NRK - 20 aug 21 kl. 03:29

Orkanen Grace traff Yucatán

Tak blåste av hus og strømmen forsvant da orkanen Grace torsdag feide inn over Yucatán-halvøya i Mexico, melder NTB/AP. Stormen hadde allerede sluppet store mengder nedbør over Jamaica, Cayman-øyene og det jordskjelvrammede Haiti før den traff Yucatán-kysten, som er hjertet av Mexicos turistnæring. Grace kom inn over land rett sør for Tulum som en kategori 1-orkan, men ble svekket til en tropisk storm da den fortsatte videre inn over land.

NRK - 18 sep 21 kl. 02:47

USA stenger grenseovergang

USA har stengt en grenseovergang i Texas der tusenvis av migranter har strømmet inn i landet. Samtidig skal et stort antall migranter sendes tilbake til- Haiti. Ifølge en tjenestemann skal USA sende et «massivt» antall migranter fra grensa i Texas til Haiti med fly.

VG - 17 sep 21 kl. 04:40

Tusenvis av migranter har trengt seg sammen under bro i Texas

Det er krise i Del Rio på grensa mellom USA og Mexico, der mer enn 9.000 migranter sitter samlet i en midlertidig leir, skriver New York Times..

NRK - 17 sep 21 kl. 04:34

Migranter trengt sammen under bro

Det er krise i Del Rio på grensa mellom USA og Mexico, der mer enn 9.000 migranter sitter samlet i en midlertidig leir, skriver New York Times. De fleste av migrantene kommer fra Haiti, og har trengt seg sammen under en bro, ifølge avisa.

NRK - 15 sep 21 kl. 02:06

Migranter bortført fra hotell

Væpnede menn har bortført rundt 20 migranter, flesteparten fra Haiti og Venezuela, fra et hotell i Mexico, opplyser myndighetene. – Et søk ble igangsatt umiddelbart for å finne ut hva som hadde skjedd og for å finne dem, heter det i en uttalelse fra påtalemyndighetens kontor i delstaten San Luis Potosi..

NRK - 14 sep 21 kl. 21:50

Tidlegare kartell-boss dømd

Ein domstol i Mexico har dømd Vicente Carrillo Fuentes til 28 år i fengsel, opplyser kontoret til riksadvokaten til AFP. Fuentes var kjent under kallenamnet «El Viceroy», og var tidlegare øvste sjef i det mektige meksikanske Juarez-narkotikakartellet..

Aftenposten - 13 sep 21 kl. 08:30

Verdens mest berømte oppdager prydet paradegaten. Nå erstattes han av en urfolkskvinne.

Mexico by fjerner mannen som startet koloniseringen av Amerika. Han erstattes av en urfolkskvinne..

NRK - 13 sep 21 kl. 03:46

200 miljøaktivister drept i fjor

Minst 227 miljøvernaktivister ble drept verden rundt i fjor, ifølge en rapport fra organisasjonen Global Witness. Men organisasjonen antar at det reelle antallet miljøvernere som er blitt drept, er betydelig høyere. Flest ble drept i Colombia og i Mexico.

NRK - 10 sep 21 kl. 07:39

Orkan har truffet land i Mexico

Orkanen Olaf har truffet land nær feriebyen San Jose del Cabo lengst sør på Baja California-halvøya på Mexicos stillehavskyst. Orkanen traff land tidlig fredag morgen norsk tid med en vindstyrke på opptil 44,4 meter i sekundet. Orkanvarsel er sendt ut for den sørlige delen av halvøya, fra Los Barriles til Cabo San Lazaro, opplyser det amerikanske orkanvarslingssenteret (NHC).

NRK - 11 aug 21 kl. 21:31

Norge bekrefter Venezuela-samtaler

Utenriksdepartementet bekrefter for første gang på Twitter at Norge tilrettelegger for nye forhandlinger mellom partene i konflikten i Venezuela. Sju runder med møter i Oslo og Barbados, under norsk oppsyn sommeren 2019, dempet ikke den politiske konflikten. Norske diplomater har bedt Mexico være vertsland denne gangen.

NRK - 09 sep 21 kl. 17:22

Ekstremvær på vei mot Mexico

En ny orkan kalt Olaf er på vei mot Mexicos stillehavskyst og ferieområdet Los Cabos. Det amerikanske orkansenteret melder at området vil kunne oppleve orkanen natt til fredag, og at innbyggerne bør forberede seg på uværet..

VG - 07 sep 21 kl. 21:56

Mexicos høyesterett avkriminaliserer abort

Høyesterettsdommerne i Mexico vedtok enstemmig tirsdag at kriminaliseringen av abort i landet er grunnlovsstridig..

NRK - 07 sep 21 kl. 20:41

16 døde etter flaum på sjukehus

16 pasientar er stadfesta omkomne etter ein flaum råka eit sjukehus i delstaten Hildalgo i Mexico. – Gårsdagens regnvêr i Hildalgo forårsaka elva Tula til å flaume over og overfløyma sjukehuset, og forårsaka dødsfallet til 16 pasientar. Resten evakuerast, melder regjeringa på Twitter.

NRK - 07 sep 21 kl. 20:41

16 døydde i flaum på sjukehus

16 pasientar er stadfesta omkomne etter ein flaum råka eit sjukehus i delstaten Hildalgo i Mexico. – Gårsdagens regnvêr i Hildalgo forårsaka elva Tula til å gå over sine bredder og fløyme sjukehuset, og forårsaka dødsfallet til 16 pasientar. Resten evakuerast, melder presidentens kontor på Twitter.

NRK - 07 sep 21 kl. 20:41

16 døde i flaum på sjukehus

16 pasientar er stadfesta omkomne etter ein flaum råka eit sjukehus i delstaten Hildalgo i Mexico. Mykje regn førte til at elva Tula fløymde over og inn i sjukehuset, og 16 pasientar døde. Resten blir evakuerte, melder kontoret til presidenten.

NRK - 07 aug 21 kl. 00:51

Økt fattigdom i Mexico

Tallet på fattige i Mexico steg i fjor med 3,8 millioner, sammenlignet med to år tidligere. 43,9 prosent av befolkningen ble i 2020 regnet som fattige, det vil si at de ikke hadde nok penger til mat og klær. I 2018 var prosentandelen 41,9 prosent.

Aftenposten - 05 aug 21 kl. 18:08

På norsk forespørsel: Mexico skal være vertskap for Venezuela-samtaler

Mexico skal på forespørsel fra Norge være vertskap for samtaler mellom regjeringen og opposisjonen i Venezuela, ifølge….

NRK - 02 sep 21 kl. 20:35

Flyforbud for Virgin Galactic

Romselskapet Virgin Galactic, eid av den britiske milliardæren Richard Branson (70), har fått flyforbud av USAs luftfartstilsyn FAA. Årsaken er at romskipet avvek fra sin kurs da det ble skutt opp fra ørkenen i New Mexico 11. juli i år.

NRK - 08 maj 21 kl. 02:51

Mexico letter på koronatiltak

Koronatiltakene i Mexico by blir fra neste uke lettet på som følge av at smittesituasjonen er blitt gradvis bedre. Mexico by går til gult nivå, opplyser ordfører Claudia Sheinbaum. Det betyr lengre åpningstider for butikker, kinoer, kasinoer, fornøyelsesparker og banker.

NRK - 29 aug 21 kl. 21:34

Orkanen stenger ned oljeproduksjon

Mer enn 95 prosent av oljeproduksjonen i Mexico-gulfen er stengt ned på grunn av orkanen Ida, melder CNN. Det kan føre til at oljeprisene i verden vil øke. Den største privateide råoljeterminalen i USA, The Louisiana Offshore Oil Port, er også stengt..

NRK - 27 aug 21 kl. 04:49

52.000 lik er ikke identifisert

Levninger og lik av rundt 52.000 mennesker i Mexico er aldri blitt identifisert, sier en pårørendegruppe. Mange av de døde er lagt i massegraver.

NRK - 23 aug 21 kl. 20:46

Fem døde i brann på oljeplattform

Fem ansatte på en oljeplattform mistet livet i en brann på mandag. Seks andre ble skadet. Det skriver Reuters.

NRK - 21 aug 21 kl. 03:39

Orkanen Grace er på vei mot Mexico

Orkanen Grace er på ny på vei mot Mexicos østkyst, denne gangen som en kategori 2-orkan. Torsdag feide Grace over Yucatán-halvøya der tak ble blåst av hus og strømmen gikk. Orkanen har nå vært over varmere vann i Mexicogolfen, og hentet ny energi.

NRK - 21 aug 21 kl. 02:42

USA takker Danmark og flere land

En lang rekke land, blant dem Danmark, har sagt seg villige til å midlertidig huse afghanske flyktninger og hjelpe amerikanere på veien hjem fra Afghanistan. USAs utenriksminister Antony Blinken takker i en uttalelse en rekke land som han sier har vært helt avgjørende under evakueringen av rundt 13.000 amierkanere og afghanske hjelpere.

NRK - 19 aug 21 kl. 12:37

Orkanen Grace treffer Mexico

Orkanen Grace, som har truffet flere karibiske øyer, deriblant Haiti, har nå truffet Mexicos kyst. Det opplyser det amerikanske orkansenteret NHC ifølge Reuters. Frem til nå ble Grace betegnet som en tropisk storm, men uværet har siden økt i styrke.

NRK - 19 aug 21 kl. 07:02

Mexico stålsetter seg for orkan

Den tropiske stormen Grace, som slo inn over jordskjelvrammede Haiti mandag, er oppgradert til orkan og er nå på vei mot Mexicos karibiske kyst. Orkanadvarsel er utstedt for en rekke feriesteder, blant annet Cancún..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt