Mexico

Saturday, 23 September, 18:48

Nyheter om Mexico

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 07 sep 23 kl. 09:09

Landet får sin første kvinnelige president

Mexico endrer seg. Bare få kilometer fra USA, hvor lovene om abort blir strengere enkelte steder. Mexico går motsatt retning.

NRK - 07 sep 23 kl. 04:16

Mexico kan få sin første kvinnelige president

Mexicos regjeringsparti har utpekt Claudia Sheinbaum som presidentkandidat. Landet kan dermed få sin første kvinnelige president etter valget neste år. 61 år gamle Sheinbaum har vært ordfører i hovedstaden Mexico by og var på forhånd regnet som klar favoritt til å overta som president Andres Manuel Lopez Obradors etterfølger i regjeringspartiet Morena.

NRK - 18 aug 23 kl. 10:40

Orkan på vei mot USA og Mexico

Ekstremværet Hilary, som i helga treffer USA og Mexico, er oppgradert til en kategori 3-orkan. Den ventes å være i kategori 4 når den treffer land. Stormens øye var fredag morgen rundt 700 kilometer sør for turistbyen Los Cabos på Baja California-halvøya nordvest i Mexico, rett sør for den amerikanske delstaten California.

Klartale - 14 sep 23 kl. 11:00

Er dette et romvesen?

Kongressen i Mexico møttes til en høring tirsdag. De skulle diskutere om det kan være liv på andre planeter. Under møtet fikk de også se noen levninger.

VG - 14 sep 23 kl. 09:11

Folkevalgte i Mexico fikk se påståtte romvesener

Folkevalgte i Mexico trodde knapt sine egne øyne da de under en kongresshøring fikk presentert det som påstås å være levninger etter to romvesener..

NRK - 31 aug 23 kl. 03:24

Forretningskvinne blir opposisjonskandidaten i Mexicos presidentvalg

Mexicos opposisjonskoalisjon har valgt den frittalende senatoren og forretningskvinnen Xochitl Galvez som sin kandidat i neste års presidentvalg. – Vi har bestemt oss for å støtte Xochitl Galvez som eneste kandidat til å lede vår felles front for Mexico, sier leder Alejandro Moreno i PRI, som er med i trepartialliansen. Galvez representerer høyrepartiet PAN i kongressen og er kjent for sin sans for humor og evne til å få overskrifter i mediene.

NRK - 31 aug 23 kl. 00:35

Mexicanske mødre markerte de forsvunnes dag med protestmarsjer

Mødre av rundt 111.000 mennesker som har forsvunnet i Mexico over flere tiår, markerte onsdag den internasjonale dagen for forsvunne med protest. De krever at myndighetene gjør mer for å finne igjen forsvunne familiemedlemmer.

NRK - 9 timer siden

Fant nesten 200 kilo kokain blant agurker

Nesten 200 kilo kokain og flytende metamfetamin ble forrige uke funnet i to trailere ved en grenseovergang mellom USA og Mexico, opplyser grensevakten i USA. Begge funnene var ved grenseovergangen i Otay Mesa i San Diego, heter det i en pressemelding fra grensevakten. Det første funnet ble gjort 12.

Dagbladet - 20 aug 23 kl. 20:54

Stormen Hilary: Nådd Mexico

Den tropiske stormen Hilary nådde søndag Baja California-halvøya med kraftig nedbør og sterk vind som kan gi livsfarlige forhold både i Mexico og USA..

NRK - 22 jul 23 kl. 23:11

Elleve drept i angrep på bar i Mexico

En mann som ble kastet ut av en bar i Mexico for å ha antastet kvinner, kom tilbake med en brannbombe, satte fyr på lokalet og drepte elleve mennesker. Sju menn og fire kvinner mistet livet, og fire andre ble lagt inn på sykehuset etter hendelsen som fant sted natt til lørdag i grensebyen San Luis Rio Colorado i delstaten Sonora, nord i Mexico. Etter å ha blitt kastet ut av baren for å ha behandlet kvinner der respektløst dro han hjem og kom tilbake med det som trolig var en molotov-cocktail – en flaske med bensin og en brennende veke.

NRK - 19 aug 23 kl. 08:49

Kraftig orkan på vei mot Mexico og USA

Mexico og USA stålsetter seg for en kraftig orkan som er på vei mot Baja California og den amerikanske delstaten California. Det amerikanske orkansenteret NHC advarer mot fare for store og farlige oversvømmelser i turistområdene i Baja California og i det sørlige California når orkanen «Hilary» treffer land lørdag. Mens «Hilary» fredag ennå befant seg et stykke til havs, var den en styrke 4-orkan, det nest høyeste på orkanskalaen Saffir-Simpson.

NRK - 16 sep 23 kl. 02:23

Medier: El Chapos sønn utlevert til USA

En av sønnene til narkobaronen Joaquin «El Chapo» Guzman, ankom fredag USA for å bli stilt for retten, melder flere amerikanske medier. Både Chicago Sun Times , ABC News og Reuters siterer ikke-navngitte kilder på at utleveringen av Ovidio Guzman Lopez (33) fra Mexico nå er gjennomført. Ovidio Guzman ble tatt til fange i januar og skal ha bidratt til å drive farens beryktede Sinaloa-kartell i hans fravær.

NRK - 16 sep 23 kl. 02:23

USA bekrefter at El Chapos sønn er utlevert

En av sønnene til narkobaronen Joaquin «El Chapo» Guzman, ankom fredag USA for å bli stilt for retten, sier justisminister Merrick Garland. – Som resultat av samarbeid mellom politimyndighetene i USA og Mexico, er en av lederne i Sinaloa-kartellet nå utlevert til USA, sier Garland i en uttalelse. Ovidio Guzman Lopez (33) ble tatt til fange i januar og må svare for narkoanklager i føderale domstoler i USA.

NRK - 18 aug 23 kl. 03:43

Levninger funnet i søket etter savnet vennegjeng i Mexico

Det er funnet levninger fra mennesker i søket etter fem unge menn hvis forsvinning og tilsynelatende brutale drap har utløst sjokk og sinne i Mexico. Vennegjengen forsvant forrige fredag i delstaten Jalisco. Ifølge påtalemyndigheten er det funnet forkullede bein samt fire hodeskaller på en eiendom i området, og rettsmedisinere jobber med å identifisere ofrene.

NRK - 13 sep 23 kl. 12:56

Rapport: Nesten 2000 miljøaktivister drept på ti år

I løpet av ti år er 1910 miljøaktivister drept, ifølge årsrapporten til organisasjonen Global Witness, som ble offentliggjort onsdag. Det innebærer i snitt et drap annenhver dag. Tallene gjelder for perioden 2012 til 2022.

NRK - 10 sep 23 kl. 08:09

Storbritannia gir milliardar til klimafond

Storbritannias statsminister Rishi Sunak lovar at landet skal bidra med 2 milliardar dollar, over 20 milliardar norske kroner, til FNs grøne klimafond. Lovnaden kom under G20-toppmøtet i India. Formålet med fondet er å hjelpe fattige land med å kutte utslepp, bygge ut fornybar energi og tilpasse seg endringar i klimaet.

NRK - 08 sep 23 kl. 04:13

New Yorks ordfører frykter migrantstrøm kan ødelegge byen

New Yorks demokratiske ordfører Eric Adams frykter at migrantstrøm kan ødelegge byen. Antallet migranter er for stort til at byen kan takle det, sier han. – Denne saken komme til å ødelegge New York City, sa Adams onsdag kveld på et folkemøte der han svarte på spørsmål fra innbyggerne i storbyen.

NRK - 06 sep 23 kl. 22:41

Mexicos høyesterett avkriminaliserer abort over hele landet

Abort skal avkriminaliseres i hele Mexico, fastslår landets øverste domstol. Onsdagens kjennelse kommer to år etter at mexicansk høyesterett slo fast at abort ikke er en forbrytelse. Den kjennelsen ble startskuddet for en langtrukken prosess med å avkriminalisere abort i hver enkelt delstat.

Aftenposten - 05 sep 23 kl. 20:20

11 000 disket i et av verdens største maratonløp

Hele 11 000 skal ha blitt diskvalifisert for juks i Mexico Maraton. Flere skal ha brukt offentlig transport og….

VG - 05 sep 23 kl. 20:20

11 000 disket i et av verdens største maratonløp

Hele 11 000 skal ha blitt diskvalifisert for juks i Mexico Maraton. Flere skal ha brukt offentlig transport og personlige kjøretøy under maratonet..

Aftenposten - 05 sep 23 kl. 20:20

11.000 disket i et av verdens største maratonløp

Hele 11.000 skal ha blitt diskvalifisert for juks i Mexico Maraton. Flere skal ha brukt offentlig transport og….

NRK - 06 jul 23 kl. 21:07

Kroppsdeler strødd over by i Mexico

Et voldelig narkokartell er mistenkt for å ha etterlatt et avkuttet menneskebein som ble funnet hengende fra en bro i Toluca, like vest for Mexico City på onsdag. Det melder CBS News. Overkroppen benet stammer skal ha blitt etterlatt på gaten under broen, sammen med et håndskrevet skilt som angivelig skal være signert av Familia Michoacana-kartellet.

Klartale - 30 jun 23 kl. 10:41

Over 100 døde i ekstrem varme i Mexico

Det er rekordhøye temperaturer i mange land. Global oppvarming er en av årsakene, sier vitenskapsfolk. Mellom 12.

NRK - 30 jun 23 kl. 03:11

Over 100 døde i hetebølge i Mexico

En rekke hetebølger med ekstreme temperaturer har kostet over 100 mennesker livet i Mexico i juni, opplyser myndighetene. Vitenskapsfolk sier global oppvarming forsterker negative værforhold, og mange land opplever rekordhøye temperaturer. Mellom 12.

Aftenposten - 26 jul 23 kl. 13:55

Narkoepidemien i USA har aldri vært verre. Noen mener løsningen er å invadere Mexico.

Over hundre tusen amerikanere døde av overdoser i fjor. Militære aksjoner i Mexico blir vurdert som en løsning av stadig….

Klartale - 22 aug 23 kl. 08:25

California rydder opp etter uværet

Flere skoler, veier og forretninger måtte stenge mens «Hillary» herjet. Sør i California har folk begynt å rydde etter ekstremværet.I byen Glen Oak står Brook Horspool.

NRK - 20 aug 23 kl. 15:31

Orkanen Hilary nærmer seg Mexicos kyst

Orkanen Hilary nærmer seg kysten av Baja California-halvøya med kraftig nedbør og sterk vind som truer med å skape livstruende forhold både i Mexico og USA. Det amerikanske værsenteret i Miami melder at orkanen søndag morgen var nær ved å feie i land sør for den mexicanske byen Ensenada, 46 mil sør for San Diego i California. Meteorologene sier at selv om orkanen ikke lenger er en kategori 4-orkan, er den fortsatt farlig.

VG - 18 aug 23 kl. 11:00

«Hurricane Hilary» tiltar i styrke utenfor USA

Ekstremværet Hilary, som i helgen treffer USA og Mexico, er oppgradert til en kategori 4-orkan..

NRK - 16 jul 23 kl. 16:50

Nok en mexicansk journalist drept

Nelson Mateus Peña, direktør for nettavisen Real de Guerrero, ble skutt og drept på en parkeringsplass i byen Acapulco i Mexico. Motivet for drapet er uklart, men nettavisen har i årevis skrevet om vold og kriminalitet i byen. Mexico regnes for å være et av verdens farligste land for journalister, og å dekke korrupsjon, kriminalitet og narkokartellene er spesielt farlig for mexicanske journalister.

NRK - 18 jun 23 kl. 04:44

129 migranter funnet i lastebilhenger i Mexico

Mexicanske myndigheter har funnet 129 migranter stuet sammen i en lastebilhenger. Migrantene ble funnet i en lastebilhenger i delstaten Veracruz, opplyste mexicanske innvandringsmyndigheter lørdag. Deler av Mexico, blant annet Veracruz, er for tiden rammet av en hetebølge med temperaturer på 45 grader.

VG - 13 jul 23 kl. 07:22

Panama og Mexico til finalen i Gold Cup

Panama og Mexico møter hverandre i finalen i det nord- og mellomamerikanske mesterskapet. USA og Jamaica røk ut i semifinalen..

NRK - 12 jul 23 kl. 21:05

Seks politifolk drept og tolv personer såret i bombeangrep i Mexico

Seks politifolk er drept og tolv personer såret i et bombeangrep i den vestlige delstaten Jalisco i Mexico, ifølge guvernør Enrique Alfaro. – Et feigt angrep mot politifolk og ansatte ved påtalemyndighetens kontor, skriver Alfaro på Twitter. Han hadde tidligere meldt at tre var drept.

NRK - 12 jul 23 kl. 09:02

Tre politifolk drept og ti personer såret i bombeangrep i Mexico

Tre politifolk er drept og ti personer er såret etter et bombeangrep i den vestlige delstaten Jalisco i Mexico, ifølge guvernøren Enrique Alfaro. – Et feigt angrep mot politifolk og ansatte ved påtalemyndighetens kontor har tatt livet av tre ansatte og såret ti andre, skriver Alfaro på Twitter. Den vestlige delstaten er base for Jalisco Nueva Generación, et av Mexicos mektigste narkokarteller.

NRK - 11 jul 23 kl. 06:52

Ni døde i brann i Mexico

Ni personar er døde etter at maskerte og væpna personar tende på ein marknad i byen Toluca i Mexico måndag, melder SVT. Tre av dei døde verkar å vere mindreårige, men dei er framleis ikkje identifiserte. Marknaden er den nest største i landet med rundt 26.

NRK - 08 aug 23 kl. 02:47

Biden skal opprette verneområde ved Grand Canyon - kan bli slutt på uranutvinning

USAs president Joe Biden skal tirsdag kunngjøre opprettelse av et verneområde nær Grand Canyon i delstaten Arizona. Det betyr trolig slutt på uranutvinning. Uran brukes som brensel til kjernereaktorer i atomkraftverk.

Dagbladet - 06 aug 23 kl. 15:11

Det farligste her er usynlig

George Kourounis har besøkt noen av jordas farligste steder. Krystallhulen i Mexico er blant stedene han aldri vil glemme..

Klartale - 12 maj 23 kl. 06:00

Kaos for migranter på grensa til USA

Titusenvis av migranter har samlet seg. De står flere steder i Mexico, tvers over grensa. De ønsker å komme inn i USA.

NRK - 05 jul 23 kl. 20:13

20 drept i bussulykke i Mexico

Minst 20 personer skal være drept i en bussulykke i Mexico, melder Reuters..

NRK - 05 jul 23 kl. 20:13

25 drept i bussulykke i Mexico

25 personer skal være drept i en bussulykke i Mexico, melder Reuters. Ulykken skal ha skjedd i den sørlige staten Oaxaca, ifølge en talsperson fra den mexicanske påtalemyndigheten..

NRK - 07 jun 23 kl. 05:11

Levninger i Mexico identifisert

Levningene som ble funnet i 45 poser i Mexico i forrige uke, tilhører flere savnede telefonsenterarbeidere. Det opplyser myndighetene i delstaten Jalisco. Til sammen åtte ungdommer var meldt savnet.

NRK - 28 jun 23 kl. 05:47

14 politi-ansatte bortført i Mexico

Politiet i Chiapas i Mexico leter etter 14 ansatte i delstatens sikkerhetsdepartement som ble bortført av en væpnet gruppe tirsdag. De bortførte er, som alle er menn, ble bortført på en motorvei tre mil vest for delstatshovedstaden Tuxtla Gutierrez, opplyser departementet. En talsperson understreker at de ikke er politifolk, men sivilt ansatte som jobber i administrasjonen.

NRK - 26 jun 23 kl. 19:10

DeSantis planlegger en streng innvandringspolitikk

Ron DeSantis, som håper å bli Republikanernes presidentkandidat, har lagt fram planer om en streng linje i spørsmål om innvandring og grensesikkerhet. I grensebyen Eagle Pass i Texas presenterte DeSantis mandag en politikk som inkluderer å bygge ferdig grensemuren mot Mexico og sende amerikanske styrker inn i Mexico for å bekjempe narkokartellene. Han vil også ha en slutt på automatisk statsborgerskap for dem som blir født i USA.

VG - 24 jun 23 kl. 15:02

McKennie utestengt i fire kamper etter bråket mot Mexico

Det nordamerikanske fotballforbundet (Concacaf) suspenderer fire spillere etter bråket som oppsto i kaoskampen mellom USA og Mexico tidligere denne måneden..

NRK - 22 jul 23 kl. 04:40

Messi scoret i Miami-debuten.

Lionel Messi ble den store helten fire minutter på overtid i sin debut for den amerikanske klubben Inter Miami hjemme mot Cruz Azul. Messi startet på benken før han fikk debuten for sitt nye lag i natt, melder Dagbladet. Messi kom inn på banen etter 54 minutter.

NRK - 22 jul 23 kl. 04:40

Messi med drømmedebut – avgjorde på overtid i Miami-debuten

Lionel Messi ble den store helten fire minutter på overtid i sin debut for den amerikanske klubben Inter Miami hjemme mot Cruz Azul. Messi startet på benken og kom inn på banen etter 54 minutter. Det til stående ovasjoner fra et fullsatt stadion i Miami.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com