Den

Friday, 02 December, 08:32

Nyheter om Den

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 15 nov 22 kl. 06:52

Hvem overtar makten i Iran?

Ayatolla Ali Khamenei er Irans øverste leder. Han er 83 år gammel. Han skal ha vært nær døDen flere ganger, ifølge rykter.

Klartale - 27 nov 22 kl. 06:40

Hvem er Denne mulige arvtakeren til Putin?

Kan en dømt tyv bli presiDent i Russland om Putin slutter?Flere mener Prigozjin kan ha det som mål. På 30 år har mye endret seg fra ham.

NRK - Igår: 01:09

Tyskland anerkjenner «holomomor» som folkemord

Tysklands nasjonalforsamling har vedtatt en resolusjon som kaller hungersnøDen i Ukraina under Stalin på 30-årene (holomomor), for folkemord. Resolusjonsforslaget ble lagt fram i Forbundsdagen av de tre partiene i statsminister Olaf Scholz' regjeringskoalisjon – Sosialdemokratene SPD, De Grønne og FDP, samt kristeligdemokratene CDU/CSU. Samtlige partier fordømte hungersnøDen som Stalin anklages for å ha vært ansvarlig for, men to partier – ytre høyre-partiet AfD og venstrepartiet Die Linke, avsto fra å stemme for resolusjonen som ble vedtatt ved håndsopprekning.

Klartale - I førrgår: 15:45

Første utbrudd på 40 år

Vulkanen Mauna Loa er verDens største aktive vulkan. Og Den ligg på Hawaii. Mandag hadde Den sitt første utbrudd på nær 40 år.

Klartale - 09 nov 22 kl. 16:35

Slik så måneformørkelsen ut fra hele verDen

Tirsdag kunne vi se sola jorda og månen på linje. Når dette skjer kalles det en total måneformørkelse. Jorda kommer mellom sola og fullmånen og skygger for solstrålene.

NRK - 13 timer siden

Spanske myndigheter: Brevbombene ligner hverandre

Denne uken har flere offentlige kontorer og ambassader i Spania mottatt mistenkelige forsendelser. Konvolutter av papp, lastet med sprengstoff. Både Den spanske statsministeren, det spanske forsvarsdepartementet, og både Den ukrainske og Den amerikanske ambassaDen har mottatt slike pakker.

NRK - 28 nov 22 kl. 20:26

TV-ekspert kalte tradisjonell qatarsk bekledning badekåpe – skapte raseri

Den tyske TV-kommentatoren Sandro Wagner må tåle tøff kritikk for å ha kommet med en nedsettende bemerkning om qatarske menns tradisjonelle antrekk. Kommentaren som skaper raseri falt under Tysklands møte med Spania søndag. Wagner kommenterte kampen for Den tyske rettighetshaveren ZDF.

Klartale - 26 nov 22 kl. 06:45

Snart kan flokker av bison løpe rundt i USA igjen

Troy Heinert speider utover et område i nasjonalparken Badlands. Han ser på rundt 100 ville bison-okser. Dyrene venter på å bli flyttet til Rosebud.

Klartale - 18 nov 22 kl. 06:00

Den tunge høsten i Iran

Flere skal dø. Det har myndighetene i Iran allerede bestemt. Nye 20 mennesker risikerer dødsstraff.

NRK - 22 timer siden

Ingen avgjørelse før nyttår

Det kommer ingen avgjørelse fra statsadvokaten i Silje-saken før årsskifte. Det sier statsadvokaten til NRK. Silje Marie Redergård (5) ble funnet død i en akebakke i Trondheim i 1994.

Klartale - 23 nov 22 kl. 12:10

Flere blir pågrepet for spionasje for Russland

– Her var det et behov for å pågripe de mistenkte. Og det måtte skje raskt, sa Fredrik Hultgren Friberg tirsdag. Han er pressekontakt i Säpo.

NRK - 28 nov 22 kl. 09:15

Fengslingsmøte etter drapet på Grønland

Minst en av de to som er pågrepet etter drapet på Grønland i Oslo natt til søndag, fremstilles for varetektsfengsling mandag. – VI går inn for å fremstille Den første av de pågrepne i dag, men har ikke noe tidspunkt for fengslingsmøtet, sier Ingebjørg Hansen, som leder drapsseksjonen i Oslo politidistrikt, til NTB. – Det er foreløpig ikke avklart om vi rekker å fremstille også Den andre av de pågrepne for fengsling mandag, sier hun.

NRK - Igår: 17:10

Over 43.000 migrantar har kryssa Den engelske kanal i år

Meir enn 43.000 migrantar har kryssa Den engelske kanal til Storbritannia hittil i år, ifølge tal frå Den britiske regjeringa. Fleire nådde aldri land.

NRK - 24 nov 22 kl. 20:04

Seks hundre ungdommer går til klimasøksmål mot Sverige

Klima- og ungdomsorganisasjonen Aurora varsler et klimasøksmål mot Den svenske staten for det de kaller utilstrekkelige tiltak mot klimaendringene. Søksmålet vil bli fremmet som et gruppesøksmål, og til sammen over 600 ungdommer vil derfor være en del av det, melder Aurora i en pressemelding. – Den svenske staten har aldri behandlet klimakrisen som Den krisen Den er, og Den nye regjeringen signaliserer tydelig at de heller ikke har tenkt å gjøre det.

NRK - 7 timer siden

ForbruksgjelDen i Norge har økt med 1,4 milliarder

I november var det en økning i forbrukslån på 1,4 milliarder kroner her i landet. De yngste står for Den største prosentvise økningen i kredittkortgjelDen. Den samlede forbruksgjelDen til nordmenn er i dag på 151,8 milliarder kroner.

NRK - 7 timer siden

Kongressen avverger jernbanestreik

USAs Kongress har vedtatt en lov som trolig avverger en landsomfattende jernbanestreik som kunne vært ødeleggende for økonomien i landet. En streik ville ført til at 7000 tog ble stående stille hver dag. Senatet vedtok loven med 80 mot 15 stemmer torsdag.

NRK - 15 timer siden

Iran innfører 60 minutts angrefrist for «desinformasjon»

Iranske medium får no ein angrefrist på 60 minutt til å rette opp i desinformasjon, opplyser styresmaktene sitt cybersenter. I ei fråsegn frå senteret heiter det at alle informasjonstenester er pålagde å korrigere desinformasjon innan ein time. Bakgrunn for nyheitsmeldingar må leggast fram i løpet av 24 timar.

NRK - 28 nov 22 kl. 17:20

Belarusisk fredsprisvinnar risikerer fengselsstraff

Den belarusiske fredsprisvinnaren Ales Bjaljatski risikerer opp mot tolv år i fengsel for skuldingar om smugling, ifølge menneskerettsgruppa Vjasna. Saman med andre aktivistar er han skulda for å ha smugla pengar inn i Belarus. Ifølge skuldingane skulle pengane gå til å finansiere grupper i Den belarusiske opposisjonen.

NRK - 28 nov 22 kl. 16:23

Fredsprisvinner risikerer fengsel i 12 år

Den belarusiske fredsprisvinneren Ales Bjaljatski risikerer opptil tolv års fengsel for anklager om smugling, ifølge menneskerettsgruppen Viasna. Bjaljatski, som selv stiftet menneskerettsgruppen, er sammen med flere andre politiske aktivister anklaget for å ha smuglet penger inn i Belarus, penger som skulle finansiere grupper i Den belarusiske opposisjonen. – De risikerer mellom sju og tolv års fengsel, heter det i en uttalelse fra Viasna.

Klartale - 23 nov 22 kl. 08:49

En drept og flere skadd etter bomber i Israel

En av de skadde døde, sier politiet ifølge avisa Ha’aretz. De sier at det er mellom 11 og 18 skadde, og at det er alvorlig for 4 av de skadde. Den døde var en 16 år gammel ungdom.

NRK - 28 nov 22 kl. 06:21

Jagerflyøvelse blir dobbelt så stor

ACE 23 kan bli Den første storøvelsen der Sverige og Finland deltar som Nato-medlemmer. Nå planlegges Den sjette utgaven av jagerflyøvelsen. Annethvert år siDen 2013 har luftforsvarene i Norge, Sverige og Finland sammen arrangert øvelsen Arctic Challenge Exercise (ACE).

NRK - Igår: 15:00

Tenåringar risikerer dødsdom i Iran

Tre iranske tenåringar er blant dei 15 personane som risikerer å bli dømde til døDen for drapet på eit medlem av ein paramilitær tryggingsstyrke. Mannen blei ifølge påtalemakta drepen i byen Karaj, vest for Teheran, av ei gruppe sørgande som hadde samla seg for å minnast ein avdød demonstrant. Rettssaka mot dei 15 tiltalte starta onsdag.

Klartale - Igår: 14:00

Slik går det med verDens demokratier

– Vi ser stor motgang for demokratiet nå, sier Kevin Casas-Zamora. Han er general-sekretær i organisasjonen International IDEA. De har laget en rapport om verDens demokratier.

NRK - Igår: 13:12

FyllingsgraDen sank 2,3 prosentpoeng i forrige uke

Vannmagasinene i Norge hadde en fyllingsgrad på 78,2 prosent forrige uke, altså uke 47. Den synker da med 2,3 prosentpoeng fra uken før. Det viser Den ukentlige magasinstatistikken fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

NRK - Igår: 12:53

Svakt mannlig DNA-resultat fra strømpebuksen

– Så kommer vi til Y-analysene, fortsetter Bjørnstad. Y-analyse brukes når man skal finne DNA fra menn. De sakkyndige utførte kun Y-analyse på prøve A-12-F, som kommer fra strømpebuksen til Birgitte Tengs.

NRK - Igår: 10:33

Følte seg trygg på rottweileren som drepte et barn

Den ene datteren til Den tiltalte farmoren etter hundedrapet i Brumunddal forklarer seg i retten i dag. Under utspørringen sier hun at hun savner rottweileren for Den trygge og stabile familiehunDen han var. – Jeg har alltid følt meg trygg på hunDen, sier datteren, som alltid har følt det trygt når hennes egne barn var hos farmoren.

VG - Igår: 09:56

Den nye tolkeloven er viktig!

En dyktig og profesjonell tolk er helt nødvendig når man mangler felles språk. Den nye tolkeloven er viktig både for samfunnet, offentlig ansatte og Den enkelte innbygger..

NRK - I førrgår: 03:39

USA vedtar lov om likekjønnet ekteskap

Senatet i USA har vedtatt en lov som beskytter likekjønnet ekteskap. Loven ble vedtatt med 61 mot 36 stemmer etter at 12 republikanere stemte sammen med Demokratene for loven. Dermed er Den konservative høyesteretten forhindret fra å avskaffe retten til likekjønnet ekteskap slik de gjorde tidligere i år med retten til abort, melder NTB.

NRK - I førrgår: 01:36

Canadisk provins vil ha mer selvstyre

Den canadiske provinsen Alberta vil ha økt indre selvstyre og mindre innblanding fra regjeringen i Ottawa. Førsteminister Danielle Smith i Den oljeproduserende provinsen sier, ifølge Reuters, at et nytt lovforslag om mer selvstyre vil betyr økt råderett over naturressurser, våpenkontroll, helsestell og utdanning. Dersom lovforslaget blir vedtatt, vil det gi Alberta mulighet til å avvise føderale lover som Den mener er lovstridige eller skadelige for provinsen.

NRK - I førrgår: 21:27

61 migrantar redda i Den engelske kanal

Franske styresmakter redda 61 migrantar, enkelte av dei barn, i Den engelske kanal tysdag. Stille sjø har ført til at mange migrantar Den seinare tida har prøvd å kome seg over kanalen til Storbritannia i små båtar, melder Reuters. Personane som blei plukka opp skal ha vore frå Afghanistan, India, Iran og Pakistan..

NRK - I førrgår: 21:17

Journalist skoten og drepen i Colombia

Den colombianske journalisten Wilder Alfredo Cordoba blei skoten og drepen i byen La Union i Colombia tysdag. Han var sjef for ein lokal TV-kanal som var kritisk til dei lokale styresmaktene og Den ustabile situasjonen i regionen, ifølge Den colombianske organisasjonen for pressefridom. Dei ber styresmaktene undersøke om drapet kan knytast til arbeidet Cordoba gjorde som journalist.

NRK - 45 minutter siden

Pelé sendte takkehilsen fra sykehuset

Den brasilianske fotballegenDen Pelé (82) ble innlagt på sykehus Denne uken. Nå takker han alle sine fans rundt om i verDen for alle positive meldinger. 82-åringen ble operert for tykktarmskreft i september i fjor, men har hatt noen tilbakefall og ble innlagt igjen på et et sykehus i Sao Paulo tidlgere i uken.

NRK - 2 timer siden

Blodige kamper i Bakhmut i Ukraina

Russerne har i de siste dagene hatt litt fremgang ved Den ukrainske byen Bakhmut. Kampen om byen har pågått i flere måneder. Den er spesielt blodig og spesielt gjørmete.

NRK - 3 timer siden

Kanye Wests kjøp av Parler avbrutt

Rapperen Kanye Wests kjøp av Den høyrevridde meldingstjenesten Parler er lagt på is etter antisemittiske uttalelser de siste ukene. Det er Parler selv som opplyser at kjøpsprosessen som le innledet i oktober, er avbrutt. Kanye West, som nå kaller seg Ye, har de siste ukene kommet med en rekke grove antisemittiske uttalelser, blant annet hos Tucker Carlson på Fox News og hos konspirasjonsteoretikeren Alex Jones på Infowars.

NRK - I førrgår: 17:30

Belarusisk opposisjonspolitikar sendt til sjukehus

Den fengsla opposisjonspolitikaren Maria Kolesnikova er sendt til intensivavdelinga på sjukehuset i Gomel, ifølge Telegram-kanalen til Den fengsla opposisjonspolitikaren Viktar Babaryka, melder Reuters. Det er ikkje kjent kvifor Kolesnikova blei sendt til sjukehus. Ho var ein av leiarane for demonstrasjonane mot Den belarusiske presiDenten Alexander Lukasjenko i 2020, og blei dømd til 11 år i fengsel..

NRK - 22 nov 22 kl. 07:15

Har tømt Den siste tanken i Den veltede tankbilen

Brannvesenet har nå tømt Den siste tanken for drivstoff i tankbilen som veltet ved i Karasjok mandag kveld. – Nå gjenstår det å få fraktet vekk Den andre tankbilen som har jobbet med å tømme Den veltede tankbilen, forteller operasjonsleder hos politiet i Finnmark, Jørgen Haukland Hansen. Når det er gjort vil sikkerhetssonen opphøre.

NRK - 5 timer siden

Stort utbrudd av fugleinfluensa i Peru

14.000 pelikaner er døde av fugleinfluensa i Peru. Nå skal flere titusen kyllinger slaktes på en stor kyllingfarm der Den smittsomme sykdommen også er oppdaget.

Klartale - I førrgår: 13:20

Anastasia Pyrozjenko gjør seg klar for vinteren

Før kunne Pyrozjenko nyte utsikten fra leiligheten sin. Nå har de russiske angrepene mot Ukraina gjort leiligheten hennes farlig.– De russiske angrepene kaster Ukraina tilbake til steinalderen, sier Pyrozjenko.

Klartale - 24 nov 22 kl. 13:03

80 år siDen dette skipet forlot Norge med 529 jøder

520 av jøDene på skipet skulle aldri få se Norge igjen. De var med på Den største utsendingen av jøder fra Norge under andre verDenskrig. EnDen på reisen var Auschwitz-Birkenau.

NRK - I førrgår: 11:31

Utestenger Kina fra samarbeid om atomkraft

Den britiske regjeringen dropper Kinas medvirkning i prosjektet med å bygge et nytt atomkraftverk. Den franske partneren EDF vil gjøre hele jobben alene. Kunngjøringen om at samarbeidet om Sizewell C-kraftverket med det kinesiske selskapet CGN er avsluttet, kom dagen etter at statsminister Rishi Sunak advarte om at Den gylne æraen i britisk-kinesiske forbindelser er over.

NRK - 24 nov 22 kl. 12:50

Tyrkia kutter renten for fjerde måned på rad

Den tyrkiske sentralbanken har satt ned styringsrenten for fjerde måned på rad, til tross for skyhøy inflasjon. Banken opplyser at Den etter ønske fra presiDent Recep Tayyip Erdogan har satt ned renten fra 10,5 til 9,0 prosent. Inflasjonen i Tyrkia er ute av kontroll og lå i oktober på over 85 prosent.

Dagbladet - 9 timer siden

- Jeg liker Hitler

Den skandaliserte rapperen Kanye West, som nå går under navnet Ye, tok til orde for å «slutte å snakke ned nazistene hele tida» under et intervju med Den omstridte konspirasjonsteoretikeren Alex Jones..

VG - I førrgår: 10:50

Hevder belgiske stjerner røk i tottene på hverandre

Det er alt annet enn god stemning i Den belgiske VM-troppen før Den siste puljekampen i Qatar, melder Bild. Ifølge Den tyske avisen skal det ha vært tilløp til slåsskamp i garderoben..

NRK - 10 timer siden

Elleve funne døde etter jordskred i Italia

Tre personar blei torsdag funne omkomne i ruinar etter eit jordskred i byen Casamicciola Terme på Den italienske øya Ischia. Totalt har elleve mista livet. Kraftig nedbør utløyste laurdag jordskredet som feia gjennom byen.

Aftenposten - I førrgår: 10:02

Moren til drept gutt (1): Var livredd rottweileren. Fikk beskjed om at Den ikke likte barn.

Moren til Den drepte gutten (1) sier hun var livredd svigermors rottweiler etter flere hendelser der Den hadde angrepet….

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com