Den

Monday, 06 February, 03:13

Nyheter om Den

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 11 jan 23 kl. 16:00

Dette er vårens norske filmer på kino

Den første norske filmen har premiere Denne uka. Fredag 13. januar er det klart for «Natt».

Klartale - 23 jan 23 kl. 06:00

Hva er kunstig intelligens?

Kunstig intelligens er kanskje noe du ikke har tenkt så mye på. Men som samtidig er blitt en del av hverdagen vår.Både når du bruker mobilen.

NRK - Igår: 00:19

«Ellos Eatnu – La elva leve» vant to prise på filmfestivalen i Göteborg

Den norske filmen «Ellos Eatnu – La elva leve» mottok lørdag kveld både publikumsprisen og kritikerprisen på filmfestivalen i Göteborg. Den var en av to norske filmer som deltok i Den nordiske konkurransen Nordic Dragon Award, og endte opp med å være Den filmen festivalpublikummet satte størst pris på. Festivalen i Göteborg er NorDens største filmfestival.

NRK - Igår: 00:19

«Ellos Eatnu – La elva leve» vant to priser på filmfestivalen i Göteborg

Den norske filmen «Ellos Eatnu – La elva leve» mottok lørdag kveld både publikumsprisen og kritikerprisen på filmfestivalen i Göteborg. Den var en av to norske filmer som deltok i Den nordiske konkurransen Nordic Dragon Award, og endte opp med å være Den filmen festivalpublikummet satte størst pris på. Festivalen i Göteborg er NorDens største filmfestival.

NRK - 31 jan 23 kl. 17:53

Libanon devaluerer valutaen med 90 prosent

Libanon reduserer Den offisielle verdien på landets valuta med nesten 90 prosent ved månedsskiftet. Fra onsdag blir Den offisielle kursen 15.000 libanesiske pund for 1 amerikansk dollar, opplyser sentralbanksjef Riad Salameh.

Klartale - 11 jan 23 kl. 06:30

Kan disse gi oss svar på «alt»?

Hvis du mangler svaret på noe, eller bare rett og slett er nysgjerrig. Hva gjør du da?Mange ville nok søkt på Google.

NRK - 01 feb 23 kl. 15:24

Mann siktet for grov kroppsskade med døDen til følge i Alta

Politiet i Finnmark har siktet en mann i 30-årene for grov kroppsskade med døDen til følge. Natt til tirsdag ble en mann funnet død på en adresse i Alta. Tirsdag pågrep og siktet politiet en mann i 30-årene for grov vold mot fornærmede, skader som han senere døde av.

NRK - 7 timer siden

Sandvolleyball: Mol og Sørum til topps i Doha – vant naboduell i finalen

Sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum vant finalen i verDenstourturneringen i Doha. I finalen ble svenske David Åhman og Jonatan Hellvig slått. Den norske duoen tok sin første triumf i 2023-sesongens første turnering med settsifrene 21-19, 21-19.

Klartale - I førrgår: 16:30

Disse skal kjempe om å representere Norge

Det er finale i Melodi Grand Prix (MGP) lørdag. Etter tre delfinaler, skal ni artister kjempe om å vinne. Vinneren får være med i Den internasjonale finalen Eurovision.

NRK - 17 timer siden

Bennett: Putin lovet å ikke drepe Zelenskyj

Ukrainas presiDent Volodymyr Zelenskyj vil ikke bli drept, skal Russlands presiDent Vladimir Putin ha lovet Israels tidligere statsminister. Naftali Bennett ble kort tid etter Den russiske invasjonen av Ukraina lansert som mulig fredsmekler. I mars i fjor besøkte Israels daværende statsminister Putin i Moskva, men uten at det fikk slutt på Den russiske innmarsjen.

NRK - 02 feb 23 kl. 02:40

Australia dropper britiske kongelige på pengesedlene

Australias sentralbank sier at de vil fjerne Den britiske monarken fra pengesedlene sine og heller innføre et motiv som hedrer landets urfolkskultur. Fram til nå er det Den avdøde dronning Elizabeth av Storbritannia som har prydet femdollarseddelen i Australia, da landet til enhver tid har Den britiske monarken som statsoverhode. Hun skal ikke erstattes av sin etterfølger kong Charles på seddelen, og beslutningen innebærer at ingen av landets nye dollarsedler vil ha en britisk monark som motiv.

Klartale - 17 jan 23 kl. 10:34

VerDens eldste runestein funnet ved TyrifjorDen

I 2021 fant arkeologer en stein med innrissede runer ved TyrifjorDen. Det er over 2000 år siDen runene ble risset inn. Steinen hr fått navnet Svigerudsteinen.

NRK - 21 timer siden

Iransk filmskaper løslatt mot kausjon

Den iranske filmregissøren Jafar Panahi ble fredag løslatt mot kausjon etter at han begynte en sultestreik i protest mot at han satt fengslet, sier en rettighetsgruppe. Panahi ble pågrepet i juli for å sone en dom på seks års fengsel fra 2010. Han var dømt for å drive «propaganda mot systemet», men i oktober satte høyesterett dommen til side og beordret ny rettsbehandling.

Klartale - 02 feb 23 kl. 14:15

Får Russland bli med i OL?

I 2024 skal De olympiske leker (OL) skje i Paris i Frankrike. Nå er det krangel om utøvere fra Russland og Belarus skal få være med.Russland har blitt nektet å være med under de tre siste OL.

NRK - 25 jan 23 kl. 18:46

Pollestad lovar næringa at lakseskatten blir endra

Regjeringa jobbar no med Den endelege utforminga av grunnrenteskatten. Geir Pollestad i Senterpartiet seier til Dagbladet at ein kan vente store endringar samanlikna med det første forslaget. – Det er heilt sikkert, seier han til avisa.

NRK - 25 jan 23 kl. 18:46

Senterpartiet lovar næringa at lakseskatten blir endra: – Alt for tidleg å seie noko

Regjeringa jobbar no med Den endelege utforminga av grunnrenteskatten. Geir Pollestad i Senterpartiet seier til Dagbladet at ein kan vente store endringar samanlikna med det første forslaget. – Det er heilt sikkert, seier han til avisa.

E24 - Igår: 07:08

Ny spionballong observert over Latin-Amerika

En ny spionballong er observert over Latin-Amerika, melder USAs forsvarsdepartement. De mener også Denne er kinesisk, i likhet med Den som flyr over USA. Pentagon sier at ballongen ikke utgjør noen fare for folk på bakken og at det ikke er tegn på at Den har radioaktivt eller kjernefysisk materiale om bord.

NRK - Igår: 06:18

Tatt etter biljakt i Oslo

To personer er kjørt i arresten etter en biljakt i Gamle Oslo natt til lørdag. Bilen de kjørte skal ha truffet en parkert bil i Schweigaards gate. Begge mistenkes ifølge politiet på Twitter å ha kjørt bilen.

Klartale - 25 jan 23 kl. 12:28

Reiten og Haaland fikk Den norske Gullballen

Den norske gullballen blir delt ut av Norges Fotballforbund. Prisen går til årets beste norske fotballspillere. Både på herresiDen og damesiDen.

Klartale - 27 jan 23 kl. 12:21

Tar opp kampen mot mafiaen i Italia

Matteo Messina Denaro var på rømmen i 30 år. Så ble han blitt pågrepet av italiensk politi. Han var mafiasjef for Cosa nostra.

NRK - 29 jan 23 kl. 16:14

To palestinere døde på sykehus etter å ha blitt skutt av israelske styrker

Søndag døde to palestinske menn på sykehus etter å ha blitt skutt av israelske sikkerhetsstyrker på VestbredDen, opplyser palestinske helsemyndigheter. Den ene mannen, en 18-åring, ble skutt av en sikkerhetsvakt ved bosetningen Kedumim på Den okkuperte VestbredDen. Den andre, en 24 år gammel mann, ble såret etter en væpnet aksjon utført av Den israelske hæren torsdag.

NRK - I førrgår: 11:08

ChatGPT blir betalingstjeneste

Den populære roboten ChatGPT skal bli betalingstjeneste, opplyser OpenAI, selskapet som står bak. Tekstroboten har på kort tid blitt svært populær. Både selskap og privatpersoner har brukt Den til ting som å skrive noveller, sammenfatte rapporter og til å skrive filmmanus.

Klartale - I førrgår: 06:00

Han har vunnet gull, men nå vil han ha hjelp

Norske Salum Kashafali driver med friidrett. Sprinteren er nesten helt blind. Men han har likevel klart å bli en av verDens beste parautøvere.

Klartale - 12 jan 23 kl. 06:22

Nav-ofre kjemper mot staten

– Det er kaos og rot, sier Rune Halseth oppgitt til Klar Tale. Han er et av ofrene for det som blir kalt Nav-skandalen. En feil som i årevis sendte folk i fengsel for svindel med trygd.

NRK - 17 timer siden

Siktet tenåringsgutt avhøres

Den ene siktede etter voldshendelsen på Nodeland i Kristiansand natt til lørdag er i avhør søndag morgen, sier Jourhavende jurist Svein Håland. Den andre siktede lar seg ikke avhøre, ifølge Håland. De to mindreårige ungdommene er siktet for grov kroppsskade og blir framstilt for varetektsfengsling søndag.

NRK - 17 timer siden

Voldssiktet tenåringsgutt avhøres

Den ene siktede etter voldshendelsen på Nodeland i Kristiansand natt til lørdag er i avhør søndag formiddag, sier jourhavende jurist i Agder politidistrikt Svein Håland. Den andre siktede lar seg ikke avhøre, ifølge Håland. De to mindreårige ungdommene er siktet for grov kroppsskade og blir framstilt for varetektsfengsling søndag.

NRK - 19 timer siden

Tidlegare presiDent i Pakistan er død

Den tidlgare presiDenten i Pakistan Pervez Musharraf er død, melder pakistanske medium. Musharraf døydde på eit sjukehus i Dubai etter ei lengre tid med sjukdom. Den tidlegare presiDenten tok makta i eit militærkupp i 1999, etter at statsministaren prøvde å avsetta han som forsvarssjef.

NRK - 23 timer siden

Flere tusen i ny demonstrasjon mot regjeringen i Israel

For femte helg på rad demonstrerte tusenvis av israelere i det sentrale Tel Aviv mot Den kontroversielle juridiske reformen lagt fram av Netanyahu-regjeringen. FolkemengDene trosset regnværet i Tel Aviv lørdag, med plakater som kalte Den nye regjeringen i landet en «trussel mot verDensfreDen». På en annen plakat sto det «Redd Israels demokrati fra Netanyahu».

NRK - 02 feb 23 kl. 14:44

Politiet løslater mann siktet for grov vold med døDen til følge

Onsdag løslot politiet i Finnmark mannen som er siktet for grov vold med døDen til følge. Det melder politiet i en pressemelding. – Mistanken om at Den avdøde skal ha blitt utsatt for vold og at dette kan ha forårsaket døDen, er ikke lengre til stede og etterforskningen vil avsluttes, skriver politiet i pressemeldingen..

E24 - Igår: 21:07

Den kinesiske ballongen er skutt ned over USAs østkyst

Den kinesiske ballongen som har svevet over USA, er skutt ned over Den amerikanske østkysten. En operasjon er i gang for å berge vrakrestene..

Aftenposten - Igår: 20:43

AP: Den kinesiske ballongen er skutt ned over USAs østkyst

Den kinesiske ballongen som har svevet over USA, er skutt ned over Den amerikanske østkysten..

NRK - Igår: 20:42

USA har skutt ned Den kinesiske spionballongen

Den kinesiske ballongen er skutt ned over Den amerikanske østkysten, melder nyhetsbyrået AP. Ballongen er skutt ned av en F-22, ifølge Pentagon. En operasjon er i gang for å berge vrakrestene.

NRK - 02 feb 23 kl. 02:40

Australia dropper kong Charles på pengesedlene

Australias sentralbank sier at de vil fjerne Den britiske monarken fra pengesedlene sine. Fram til nå har avdøde dronning Elizabeth prydet femdollarseddelen i Australia, siDen landet har Den britiske monarken som statsoverhode. Hun skal ikke erstattes av sin etterfølger kong Charles.

Klartale - Igår: 06:30

Nå ser vi like mye film på kino som før pandemien

Folk i Norge har latt seg lokke tilbake til kino. Filmer som «Kampen om Narvik», «Avatar: The Way of Water» og «Folk og røvere i Kardemomme by» har alle hatt stor suksess.I januar ble det solgt nesten 959.

NRK - 30 jan 23 kl. 00:31

83 personer reddet i Den engelske kanal

Den franske kystvakten har reddet 83 personer på vei mot Storbritannia da båtene deres havnet i havsnød utenfor Gravelines. Ifølge kystvakten ble 54 personer reddet fra Den ene av de to båtene, mens 29 ble reddet fra Den andre. Personene ble tatt med til Den franske havnebyen Calais, der de ble møtt av nødetatene.

NRK - 1 time siden

Politiet løsnet varselskudd under aksjon i Oslo - ingen skadet

Politiet har løsnet varselsskudd på Grünerløkka i Oslo natt til mandag. Det var rundt kl 00.30 at politiet fikk beskjed om en trusselsituasjon.

NRK - 1 time siden

Politiet løsnet varselskudd under aksjon i Oslo – ingen skadet

Politiet har løsnet varselsskudd på Grünerløkka i Oslo natt til mandag. Det var rundt kl. 00.

NRK - 2 timer siden

Amerikansk marine jobber med å hente restene av ballong

Den amerikanske marinen og kystvakta jobber med å sikre restene av Den kinesiske ballongen som USA skjøt ned over havet lørdag. Det opplyser det amerikanske luftforsvaret, melder Reuters. USA mener det er en spionballong, mens Kina sier det var en værballong..

Aftenposten - 4 timer siden

Disse musene har fått influensavaksine. Den er norsk og laget på en helt ny måte.

Den er testet på mus og utviklet av forskere ved Universitetet i Oslo..

NRK - 5 timer siden

Britiske helsearbeidere før tiDenes streik: – Ingen vil snakke med oss

Mandag går britiske helsearbeidere ut i tiDenes største streik. Myndighetene stiller ikke opp som motpart, hevder fagforeningene. Tusenvis av sykepleiere og ambulansearbeidere går ut i gatene i det som skal være Den største britiske helsestreiken i historien.

NRK - 7 timer siden

Restaurant Festningen i Oslo manglet sprinkleranlegg

Restaurant Festningen ble totalskadd i en brann lørdag kveld. Nå kommer det fram at det historiske bygget manglet sprinkleranlegg. Det bekrefter Forsvarsbygg, som på vegne av staten forvalter Den 187 år gamle verneverdige bygningen, melder Aftenposten.

NRK - I førrgår: 08:23

HunDen Bobi (30) er verdas eldste hund nokosinne

Den 30 år og 226 dagar gamle portugisiske hunDen Bobi er kåra til verdas eldste hund nokosinne av Guiness World Records, og slo med det ein rekord som har stått sidan 1939, melder BBC. Bobi er ein reinrasa Rafeiro do Alentejo, som har ei gjennomsnittleg levealder på 12 til 14 år. Han har budd heile livet sitt saman med familien i landsbyen Conqueiros i Portugal.

NRK - I førrgår: 08:23

HunDen Bobi (30) kåra til verdas eldste hund nokosinne

Den 30 år og 228 dagar gamle portugisiske hunDen Bobi er kåra til verdas eldste hund nokosinne av Guiness World Records, og slo med det ein rekord som har stått sidan 1939. Bobi er ein reinrasa Rafeiro do Alentejo, som normalt har ein levealder på 12 til 14 år. Han har budd heile livet sitt saman med familien i landsbyen Conqueiros i Portugal.

NRK - 8 timer siden

En drept i angrep mot FN-helikopter i Kongo

Et medlem av FN-styrken i Kongo er drept og en annen såret i et angrep mot et FN-helikopter, opplyser verDensorganisasjonen. Angrepet skjedde øst i landet søndag ettermiddag. Helikopteret var på vei til byen Goma da noen åpnet ild mot det.

NRK - 9 timer siden

Ny valgrunde på Kypros

PresiDentvalget på Kypros må som ventet avgjøres i en ny valgrunde.. Valgdagsmålingen fra Den statlige kringkasteren CyBC viser en klar ledelse til tidligere utenriksminister Nikos Christodoulides. De to øvrige kandidatene, teknokraten Andreas Mavroyiannis og konservative Averof Neofytou, følger hverandre tett.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com