Den

Monday, 27 June, 08:28

Nyheter om Den

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 20 jun 22 kl. 15:00

Her skal folk kunne minnes de døde etter 22. juli

22. juli 2011 ble 77 mennesker drept. 69 ble drept på Utøya.

Klartale - 2 timer siden

Ber folk unngå kontakt med syke og døde fugler

Sist uke ble det funnet smitte med fugleinfluensa hos en død måke på Svalbard. Det var første gang det ble funnet fugleinfluensa i Arktis.Måken var bare Den siste av mange ville fugler som har dødd i Norge med viruset i 2022.

Klartale - 24 jun 22 kl. 06:00

Abiy sier han er klar for tøffe fredssamtaler

Abiy og regjeringen har vært i krig med Tigrayfolkets frigjørings-front (TPLF) i 19 måneder. Da han sendte hæren mot Tigray var det for å få kontroll på Den delen av landet igjen.Men det som skulle bli en kort krig, viste seg å bli alt annet enn det.

Klartale - Igår: 20:31

Det uforståelige hatet

– Forferdelig. Helt forferdelig, sier en eldre kvinne med tårer i øyenkroken. – Skriv at hele Oslo er i sjokk.

Klartale - I førrgår: 07:54

Stille markering etter angrepet: – Vi skal heve flagget enda høyere

– Vi skal ikke legge vekk flaggene. Vi skal ikke skjule kjærligheten og det å elske Den man vil, sier Sigmund Nilsen Myre til nyhetsbyrået NTB.– Jeg kommer til å gå i paraDen i morgen.

Klartale - I førrgår: 10:33

Mange tror årets feiring vil bli tiDenes største

Oslos gater fylles igjen med festglade folk, regnbueflagg og fargerike flåter.– Etter to år med pandemi har det gått opp for mange hvor viktig det er for dem å feire Pride. Det er fantastisk å være tilbake til normale tilstander.

NRK - 16 timer siden

Klaveness-delegasjon avvist i Qatar-fly - reiser i morgen i stedet

FotballpresiDent Lise Klaveness og hennes følge ble i dag nektet ombordstigning på et fly til Qatar. – Det er helt sikkert en glipp, sier Klaveness til NRK. Årsaken var manglende dokumentasjon på negativ koronatest.

Klartale - Igår: 16:09

Dette hadde regjeringen å si om angrepet

– I natt har mine venner blitt skutt etter. Uskyldige mennesker er blitt drept. Vi var i gang med tiDenes fest.

NRK - Igår: 11:32

Ukraina hevder å bli angrepet fra Belarus

Tsjernihiv-regionen nord i Ukraina ble i morgentimene utsatt for et massivt rakettangrep fra Belarus, ifølge Den ukrainske hæren. Belarus hevder å stå utenfor krigen i Ukraina, selv om russiske invasjonsstyrker tidlig i krigen fikk fri adgang over grensa. – Rundt klokka 5 i dag morges ble Tsjernihiv-regionen utsatt for et massivt rakettangrep.

NRK - I førrgår: 12:07

AdvokatstriDen over – advokatene og Justisdepartementet enige

Etter dialog, har Advokatforeningen og Justis- og beredskapsdepartementet inngått en avtale om en ny modell for innspill knyttet til Den årlige reguleringen av Den offentlige rettshjelpssatsen. Det melder regjeringen i en pressemelding. – Regjeringen har jobbet målrettet for å styrke rettshjelpsordningen, både ved å sikre flere personer tilgang til fri rettshjelp og ved å heve rettshjelpssatsen, sier justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp).

NRK - 24 jun 22 kl. 03:54

Mann mistenkt ulovlig grensepassering av Norsk-Russisk grense

En mann ble pågrepet i terrenget av politiet i Norge for mistenkt ulovlig grensepassering fra Den russiske Kolahalvøya, melder Thebarentsobserver. Mannen skal ha kommet via Korpfjell i Den nordlige delen av Den norsk-russiske grensen. Vedkommende ble pågrepet torsdag, melder politiet i Finnmark på Twitter.

Klartale - Igår: 06:00

Briten Nicola ble endelig norsk

Aldri før har så mange innvandrere blitt norske. I fjor fikk Norge 41.100 nye statsborgere.

NRK - 23 jun 22 kl. 13:36

ESA godkjenner finansiering av ny lufthavn

EØS-tilsynet ESA har i dag gitt grønt lys til at bygging av ny flyplass ved Mo i Rana kan finansieres med støtte fra Den norske stat og Rana kommune. I en pressemelding opplyser ESA at finansieringen er i tråd med EØS-avtalens regler for statsstøtte. Målet med Den offentlige støtten er å sørge for tilstrekkelige midler til byggingen av en ny flyplass og tilhørende infrastruktur.

Klartale - 23 jun 22 kl. 12:10

Derfor feirer vi sankthans

Den 24. juni er det sankthans. Det er en katolsk festdag, ifølge Store norske leksikon.

NRK - Igår: 16:13

BiDen har signert ny våpenlov: – Liv blir reddet

PresiDent Joe BiDen har signert Den mest omfattende loven om våpenkontroll i USA på nesten 30 år. Selv om loven kommer til kort, vil Den redde liv, mener han. – Selv om Denne loven ikke innebærer alt jeg ønsker, medfører Den tiltak som jeg lenge har bedt om som kommer til å redde liv, sa BiDen.

Klartale - Igår: 12:18

– Alt jeg tenkte på var at jeg kom til å dø

Elin Stillingen sto to meter unna gjerningsmannen da han begynte å skyte.– Jeg hørte skudDene. Det hørtes ut som kinaputter, forteller hun til Klar Tale.

NRK - 20 jun 22 kl. 06:05

Nordmenn venter ny smitteøkning og er bekymret for økonomien

Kun 7 prosent av befolkningen her i landet tror at Den økonomiske situasjonen vil bli bedre Den neste måneDen. Dette er det laveste siDen pandemiåret 2020. – Folk flest er pessimistiske for tiDen når det gjelder økonomi, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion, som står bak Norsk koronabarometer.

NRK - Igår: 10:00

Palestinsk tenåring drept av israelske soldater

En palestinsk 16-åring ble fredag kveld skutt og drept av israelske soldater på Den okkuperte VestbredDen, ifølge palestinske kilder. Mohammad Hamad befant seg på en vei som leder til Den ulovlige israelske bosettingen Ofra da han ble skutt, opplyser en talsmann for lokale palestinske myndigheter. Han døde natt til lørdag av skaDene.

Klartale - I førrgår: 07:38

To drept i angrep på pub for homofile og utested i Oslo

Minst 19 mennesker ble skadd og måtte få hjelp av helsetjenesten etter angrepet. Minst åtte av dem er sendt til sykehus, og flere av dem skal være skutt. Politiet sier lørdag morgen at det er uklart om angrepet er terror.

Klartale - I førrgår: 07:38

Minst to personer drept i angrep på pub for homofile og utested i Oslo

Minst 19 mennesker ble skadd og måtte få hjelp av helsetjenesten etter angrepet. Minst åtte av dem er sendt til sykehus, og flere av dem skal være skutt. Politiet sier lørdag morgen at det er uklart om angrepet er terror.

NRK - 22 jun 22 kl. 17:32

NHO: Vil behandle søknad når Den kommer

NHO sier onsdag at de står i en fastlåst situasjon, men at det har vært kontakt mellom partene i flyteknikerstreiken i dag. De benekter at formålet med Den varslede lockouten er å tvinge fram tvungen lønnsnemd. – Selve formålet med lockouten er å tvinge flyteknikerne tilbake til forhandlingsbordet, sier Torbjørn Lothe i NHO Luftfart til NRK.

Klartale - 22 jun 22 kl. 16:00

Torsdag kan bli årets varmeste dag for én del av landet

– Det blir kjempefint å ta et bad på Østlandet. Sankthansaften ligger an til å bli årets varmeste dag, sier Unni Nilssen til nyhetsbyrået NTB. Hun er meteorolog ved Meteorologisk institutt.

Klartale - 22 jun 22 kl. 15:27

Tyrkia er klare til å ta imot nordmenn uten pass

Fra onsdag kan nordmenn reise inn i Tyrkia uten pass. Det er fordi nasjonale ID-kort har samme informasjon og Den samme tekniske funksjonen som et vanlig pass. Det sier Den tyrkiske ambassaDen til avisa VG.

Klartale - 22 jun 22 kl. 13:30

Skal du ut å fly? Dette har du krav på hvis det går galt

Mange har allerede startet sommerferien sin. Derfor er også mange bekymret for hva de skal gjøre om flyet er forsinket. hva har du egentlig krav på?

Klartale - I førrgår: 17:31

USAs høyesterett fjerner Den føderale retten til abort

Det er en føderal rett til å ta abort som er satt til side. USAs høyesterett bestemte det fredag. Avgjørelsen var ventet.

NRK - I førrgår: 17:06

Reagerer på abortavgjørelse: – Et angrep på grunnleggende friheter

USAs tidligere presiDent Barack Obama reagerer på høyesteretts avgjørelse om å oppheve Roe mot Wade-dommen, og med det fjerne Den føderale retten til selvbestemt abort. – Et angrep på grunnleggende friheter, skriver Obama på Twitter. Nancy Pelosi, lederen av Representantenes hus, sier det er ondskapsfullt av USAs høyesterett å sette Den føderale abortretten til side.

NRK - 6 timer siden

Kvinne overfalt av sokkesniffer

En kvinne på Eidsvoll ble søndag kveld dyttet i bakken av en ung mann, som tok skoene og sokkene hennes og luktet på sokkene, opplyser politiet. Politiet fikk melding om Den noe uvanlige hendelsen ved 19-tiDen søndag, skriver Romerikes Blad. Den unge mannen skal så ha løpt fra stedet.

Klartale - I førrgår: 12:10

Ny lov mot våpen skal stoppe masseskytinger

USA har hatt problemer med masseskytinger lenge. Det har ført til at flere har ønsket strengere lover mot våpen. Natt til fredag ble et forslag stemt for.

Klartale - 16 jun 22 kl. 14:01

Drept for sannheten om regnskogen

To menn satte ut i en båt ut på en elv i Amazonas-jungelen i Brasil. Journalisten Dom Phillips og urfolks-eksperten Bruno Araújo Pereira var om bord. For 12 dager siDen ble de meldt savnet.

Klartale - 16 jun 22 kl. 10:06

Gjenåpner saken etter drapet i Vollen

Anna Kristin Gillebo Backlund ble drept da hun var på jobb i 2014. Hun jobbet som sosionom på en barneverns-institusjon i Vollen i Asker. Hun ble kvalt til hun ble bevisstløs.

NRK - 24 jun 22 kl. 03:54

Mann pågrepet for mistenkt ulovlig grensepassering av Norsk-Russisk grense

En mann ble pågrepet av politiet i Norge for mistenkt ulovlig grensepassering fra Den russiske Kolahalvøya, melder Thebarentsobserver. Mannen skal ha kommet via Korpfjell i Den nordlige delen av Den norsk-russiske grensen. Vedkommende ble pågrepet torsdag, melder politiet i Finnmark på Twitter..

NRK - 14 timer siden

Statsforvalteren vil undersøke helsehjelpen siktede etter masseskytingen har fått

Statsforvalteren i Oslo og Viken vil mandag starte undersøkelser av helsehjelpen mannen som er terrorsiktet etter masseskytingen i Oslo har fått. Det fremgår av flere dommer at Den terrorsiktede mannen har fått psykiatrisk helsehjelp. Helsehjelpen mannen har fått, kan bli del av en tilsynssak.

Klartale - 21 jun 22 kl. 11:03

VerDens atommakter ruster opp

De forente nasjoner (FN) har en traktat for atomvåpen. Den er en avtale som gjør det forbudt for land å bruke atomvåpen. LanDene skal heller ikke utvikle, teste eller skaffe atomvåpen.

NRK - 17 timer siden

BiDen roser Tyskland for å ruste opp

PresiDent Joe BiDen roser Tysklands statsminister Olaf Scholz for Den «historiske» beslutningen om å ruste kraftig opp. – PresiDenten ønsket velkommen Tysklands historiske forpliktelse om å øke forsvarsutgiftene betydelig og oppfylle sine Nato-forpliktelser, noe som vil styrke alliansens langsiktige avskrekking og forsvarsevne, heter det i en uttalelse fra Det hvite hus etter søndagens møte mellom BiDen og Scholz. Scholz varslet i februar en kraftig økning i det tyske forsvarsbudsjettet med sikte på å nå Nato-lanDenes mål om å bruke 2 prosent av bruttonasjonalproduktet på forsvar.

Klartale - 23 jun 22 kl. 19:15

I kveld kan du se markeringen av skeivt kulturår

I år er det 50 år siDen det ble slutt på forbudet mot å være homofil i Norge. Det blir markert med at det i 2022 skal være Skeivt kulturår.Paragraf 213 i Straffeloven ble fjernet i 1972.

NRK - 23 jun 22 kl. 18:58

Regjeringen vil endre loven

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum sier til NRK at regjeringen nå skal sende ut et nytt lovutkast. Den nye loven skal gjøre slik at flere tusen grunneiere slipper eiendomsskatt for grunnen under Statnetts kraftlinjer. I Norge er det mange, mange mil med strømlinjer.

Aftenposten - Igår: 08:00

Lei av å løpe Den samme runDen? Her er NRK-profilens seks Oslo-favoritter

Er du glad i å løpe? Lei av Den samme runDen? Befinner du deg i Oslo Denne sommeren?.

Klartale - Igår: 06:23

Slik møtte Oslo drapene ved London Pub

Tidlig søndag var det mange med Pride-flagg i Oslo. De gikk i retning utesteDene London Pub og Per på hjørnet. Det var utenfor der at masseskytingen skjedde.

NRK - 23 jun 22 kl. 13:04

Mattilsynet: Ikke ta på døde fugler

– Vi ber alle om å la syke eller døde fugler være i fred. Ikke ta på dem. Ikke ta med deg en syk fugl hjem for å stelle Den eller gi Den mat, sier Anne Marie Jahr, seksjonssjef for dyrehelse i Mattilsynet.

NRK - 23 jun 22 kl. 12:16

Økokrim vil inndra 72 millioner fra Putin-bekjent

Økokrim mener penger Den russiske advokaten og samleren Anatoli Bernstein har hatt på en norsk konto stammer fra kriminelt utbytte, skriver VG. 72 millioner har i flere år stått på en norsk DNB-konto. Nå vil Økokrim inndra pengene.

NRK - 23 jun 22 kl. 10:51

Fremmedkrigere vil anke dødsdom i Donetsk

Fremmedkrigerne som er dømt til døDen av separatistene i Donetsk i Ukraina, vil anke dommen, opplyser advokaten til Den ene av dem. De russiskstøttede separatistene i Donetsk dømte tidligere i måneDen de to britiske fremmedkrigerne Shaun Pinner og AiDen Aslin, og marokkaneren Brahim Saadoun til døDen. (NTB).

Klartale - 23 jun 22 kl. 10:32

Vil doble styringsrenta på få måneder

Torsdag sa Ida WolDen Bache at det blir 0,5 prosent mer i styringsrente. Det gjør at Den blir endret fra 0,75 prosent, til 1,25 prosent. WolDen Bache er sentralbanksjef i Norge.

NRK - Igår: 00:09

NHO iverksetter lockout mot flyteknikere

Den varslede lockouten fra NHO trådte i kraft ved midnatt natt til søndag. 450 flyteknikere fra NFO blir nektet å komme på jobb. Arbeidskonflikten mellom NHO Luftfart og Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO) trappes dermed kraftig opp.

NRK - Igår: 20:34

VG: Oslo-skytter stoppet i bil sammen med Arfan Bhatti

Zaniar Matapour (42) ble stoppet i forbindelse med en SIAN-demonstrasjon i vår sammen med Den sentrale islamisten Arfan Bhatti, skriver VG. Matapours forsvarer John Christian ElDen har tidligere forsvart Arfan Bhatti. – Jeg har forstått det slik at Den episoDen PST nå viser til som gjorde at de kontaktet siktede i mai, var at han deltok i en demonstrasjon mot at SIAN brant Koranen på offentlig gate, skriver ElDen i en SMS til VG.

NRK - Igår: 18:36

Tysklands statsminister om Oslo: – Kampen mot terror forener oss

– Angrepet på det skeive samfunnet i Oslo sjokkerer meg dypt, sier Tysklands statsminister Olaf Scholz. – Mine tanker går til ofrenes familier. Jeg håper de skadde blir raskt bedre.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com