Den

Sunday, 14 July, 13:58

Nyheter om Den

Klartale - I førrgår: 16:00

Sporene etter Hitlers frykt

Rusten piggtråd i naturen. Det var et helt naturlig syn for alle som vokste opp i Finnmark på 1990-tallet. Den hadde ligget der i flere tiår – som et gufs fra en vond fortid.

Klartale - 7 timer siden

– Altfor få har hørt om endometriose

Dette er et debattinnlegg. Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

NRK - 2 timer siden

Svær ballong observert flere steder i Nord-Norge

NRK har fått flere tips fra folk som har sett en gigantisk ballong flyvende over flere steder i Nord-Norge. Den er blant annet observert fra Træna, Gildeskål, Bodø, Evenes, Evenskjær, Bardufoss og Vannøya. Det viser seg at ballongen er skutt opp fra Esrange Space Center i Kiruna.

NRK - I førrgår: 06:38

Trump og Orbán i Florida etter Nato-toppmøtet

Den ungarske statsministeren Viktor Orbán drog til Florida for å møta Donald Trump etter Nato-toppmøtet i Washington, skriv NTB. Dei to møttest på ein av eigedommane til Den tidlegare amerikanske presiDenten. – Me diskuterte måtar å skapa fred på, skreiv Orbán i sosiale medium etter møtet.

NRK - 10 timer siden

Mistenkte knivstikking i Trondheim

Trøndelag politidistrikt meldte natt til søndag om det som skulle ha vært en knivstikking. En person var lettere skadet i Trondheim sentrum. Både det politiet antok var gjerningspersonen og Den skadde forlot stedet etter hendelsen.

Klartale - 07 jul 24 kl. 06:00

– Jeg visste ikke hvor jeg skulle flytte

Dette er et debattinnlegg. Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

Klartale - 11 jul 24 kl. 05:45

Sommeren er en av de varmeste noensinne

Utenfor Las Vegas ligger Death Valley. Der ble det målt 53,9 grader 7. juli.

Klartale - 10 jul 24 kl. 14:55

Er nyheten om prisveksten gode nyheter?

Prisvekst er et begrep som brukes mye. Enten du hører det fra Norges Bank, Statistisk sentralbyrå (SSB) eller fra eksperter på økonomi.Onsdag er et godt eksempel.

NRK - Igår: 14:25

Finland nekter asylsøkere å ta seg over grensen fra Russland

Riksdagen i Finland har vedtatt en ny innvandringslov som vil gi grensevakter lov til å sende asylsøkere som kommer over grensen fra Russland, tilbake. Loven ble vedtatt med 167 mot 31 stemmer fredag. – Hvis Russland vil, så har de muligheten til å mobilisere og sluse hundretusenvis av såkalte asylsøkere til vår grense på bare noen dager eller uker, sier riksdagsmedlem for Samlingspartiet, Ben Zyskowicz.

NRK - 10 timer siden

Knivstikking i Trondheim

En person er lettere skadet etter å ha blitt knivstukket i Trondheim sentrum. Det melder Trøndelag politidistrikt. Både det de antar er gjerningsperson og Den skadde forlot stedet etter hendelsen.

NRK - 16 timer siden

Blir ikke slutt på halalslaktet kylling i Norge

Fredag skrev Islamsk Råd Norge i en pressemelding at det blir slutt på Halal-slakting i Norge når Elverum sitt slakteri blir lagt ned. Det stemmer ikke. All slakting av kylling, også halalslaktingen av kylling flytter til Herland i Østfold, forteller konserndirektør i Nortura Kjell S.

NRK - I førrgår: 16:13

Storbritannia: Fant kofferter med menneskelevninger

Politiet rykket natt til torsdag ut etter melding om en mann med en koffert som oppførte seg rart på en bro i Bristol. Mannen var ikke til stede da politiet kom fram, men de to koffertene lå igjen på broen, skriver NTB. Koffertene viste seg å inneholde menneskelevninger.

NRK - 21 timer siden

Erdogan: Tyrkia vil trekke seg ut av Nord-Irak og Syria

– Vi vil snart avslutte operasjon «Claw Lock» i Nord-Irak, sa presiDent Erdogan på det nasjonale forsvarsuniversitetets avgangsseremoni. Erdogan sier også at tyrkiske styrker snart skal avslutte oppdraget ved landets sørlige grense til Syria. Han presiserer imidlertid ikke en klar tidslinje for når dette skal skje.

E24 - Igår: 11:19

Hva Den nye venstresiDen bør gjøre

Valgene nå nylig i Frankrike og Storbritannia, og Den pågående presiDentvalgkampen i USA, viser hvilke dilemmaer venstreorienterte partier står overfor når de prøver å skape en ny iDentitet og presentere troverdige alternativer til ytre høyre..

Klartale - Igår: 06:00

Hva skjer med kroppen når vi blir for varme?

Det har vært hetebølger flere steder i verDen. Hellas opplevde sin varmeste juni på over 60 år. Muslimer på pilegrimsferd opplevde også en ekstrem varme.

NRK - Igår: 05:23

Argentina stempler Hamas som terrororganisasjon

Argentina stempler Den palestinske gruppen Hamas som terrororganisasjon og beordrer frysing av Hamas-midler. Landet beordrer frysing av Den palestinske gruppens økonomiske midler. I kunngjøringen trekker Mileis kontor også fram Hamas' nære bånd til Iran.

Klartale - 08 jul 24 kl. 16:00

Glad i sopp? Da har soppeksperten gode nyheter

I mai var det varmt og tørt. I juni og juli har det vært mer vått.Det er gode nyheter for de som liker sopp.

VG - Igår: 20:42

Avhørt om sin forbindelse til spionsiktet: – Jeg skal ikke forhåndsdømme

Den spionsiktede engasjerte ham til å skrive om trusler mot kinesiske interesser: – Jeg stusset litt, hvorfor meg, sier Den tidligere utenriksjournalisten..

NRK - Igår: 19:15

EU mener X bryter digitallov og villeder brukerne

Elon Musks sosiale medieplattform X, tidligere Twitter, bryter EUs digitale lover, sier EU-kommisjonen, som blant annet peker på falske verifiserte kontoer. EU-kommisjonen viser blant annet til at Xs verifiseringssystem for brukere, Den blå haken ved siDen av profiler, kan misbrukes av motiverte og ondsinnede aktører ettersom hvem som helst kan kjøpe statusen. Før betydde en blå hake pålitelige kilder til informasjon, sier EU-kommissær for det indre marked, Thierry Breton.

NRK - Igår: 15:55

OSSE-ansatt dømt for spionasje i Russland

En mann ansatt i OSSE (Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa) er dømt til 14 års fengsel for å ha spionert på etterretningsbyråer, opplyser en russiskstyrt domstol i Donetsk i Ukraina. Det er en russiskstyrt domstol i det ukrainske fylket Donetsk som har avsagt dommen. Mannen ble først siktet for å ha spionert på uspesifiserte utenlandske etterretningsbyråer, sier Russlands påtalemyndighet fredag.

NRK - Igår: 15:55

OSSE-ansatt dømt for spionasje i Donetsk

En mann ansatt i OSSE (Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa) er dømt til 14 års fengsel for å ha spionert på etterretningsbyråer, opplyser en russiskstyrt domstol i okkuperte Donetsk i Ukraina. Det er en russiskstyrt domstol i det ukrainske fylket Donetsk som har avsagt dommen. Mannen ble først siktet for å ha spionert på uspesifiserte utenlandske etterretningsbyråer, sier Russlands påtalemyndighet fredag.

Klartale - Igår: 15:30

Ber utlendinger dra fra Sudans hovestad

Utlendinger bør forlate Khartoum og regionen rundt. Det sier politiet. Khartoum er hovedstaDen i Sudan.

NRK - Igår: 15:04

Greske myndigheter advarer om ny hetebølge

Myndighetene i Hellas advarer om en ukelang hetebølge med høy risiko for skogbranner. Sørøstlig vind fra Afrika kommer Denne uken til å blåse inn over Hellas. Frem til 19.

NRK - Igår: 14:40

Skole kollapset i Nigeria

En ungdomsskole i Den nigerianske byen Busa Buji kollapset mens stuDentene hadde time, melder Den nigerianske TV-kanalen Channels Television..

Klartale - 10 jul 24 kl. 11:10

Dette handler Nato-toppmøtet om

Denne krigen vil ende med at Ukraina fortsatt er et fritt og selvstendig land. Det sa Joe BiDen til Nato-toppmøte. BiDen er USAs presiDent.

NRK - I førrgår: 13:09

Datainnbruddet på Andøy: Ikke forlenget varetekt

Politiet i Nordland begjærer ikke forlenget varetekt for Den siktede utenlandske statsborgeren som har vært varetektsfengslet i to uker, etter mistanke om datainnbrudd hos firmaet ISAR Aerospace på Andøya. Det skriver politiet i en pressemelding. Den siktede løslates dermed i dag, fredag 12.

NRK - I førrgår: 12:57

Aftenposten: Tidligere Tengs-tiltalt krever 20 millioner i erstatning

Johny Vassbakk, som i fjor ble frikjent i lagmannsretten for drapet på 17 år gamle Birgitte Tengs i mai 1995, krever nå 20 millioner kroner i erstatning. Det melder Aftenposten. Vassbakk ble dømt for drapet i tingretten, men anket saken og vant frem.

NRK - 10 jul 24 kl. 08:00

SSB: Prisveksten lågaste på tre år

Prisane var 2,6 prosent høgare i juni 2024 enn for eitt år sidan, viser ferske tal frå Statistisk sentralbyrå (SSB). Sjølv om prisveksten er høgare i år enn på same tid i fjor, er Den likevel på veg ned. Dette er sjette månad på rad kor prisveksten har gått ned.

NRK - I førrgår: 10:27

IDF mislyktes i å beskytte kibbutzen Be'eri

Det israelske militæret (IDF) mislyktes i å beskytte kibbutzen Be'eri under Hamas-angrepet 7. oktober 2023. Det er konklusjonen i ei gransking av angrepet, melder IDF på egen hjemmeside.

NRK - 4 timer siden

Brann i leilighet i Elverum

Politiet fikk melding om brann i en leilighet i flermannsbolig i Eleverum klokken 09.27. Det var ingen personer i leiligheten og øvrige beboere i bygget er evakuert.

NRK - 4 timer siden

Basehoppar omkom

Redningshelikopteret gjorde i natt funn av basehopparen som var sakna i Aurland. Då personen blei funnen like før midnatt blei personen funnen omkomen. Den omkomne var ein utanlandsk statsborgar, melder politiet.

NRK - 4 timer siden

AFP: Hamas trekker seg fra våpenhvilesamtaler

Ifølge nyhetsbyrået AFP har Hamas trukket seg fra samtaler om våpenhvile som følge av Den siste tids israelske angrep i Gaza..

NRK - 4 timer siden

Usikkert om Hamas trekker seg fra våpenhvilesamtaler

Nyhetsbyrået AFP meldte søndag at har Hamas trukket seg fra samtaler om våpenhvile som følge av Den siste tids israelske angrep i Gaza. Senere meldte derimot nyhetsbyrået Reuters at de ikke hadde trukket seg fra samtalene. Begge byråene viser til kilder i Hamas.

NRK - I førrgår: 06:18

66 personar sakna i Nepal

66 menneske er sakna etter at to bussar vert tekne av eit jordskred og feia ut i ei elv i Nepal, seier lokale styresmakter ifølge AFP. Redningsarbeidarar har prøvd å finna bussane, men kraftig regn har gjort det vanskeleg, skriv NTB. Ulukka skjedde i 3-tida natt til fredag.

Aftenposten - 6 timer siden

Her ligger Den antatte gjerningspersonen død. FBI navngir ham.

Personen som skal ha skutt Trump, er en 20 år gammel mann fra Pennsylvania..

NRK - 10 jul 24 kl. 01:53

Buckingham Palace åpner rom med berømt balkong for besøkende

De som besøker Buckingham Palace i London i sommer kan få stå i nærheten av balkongen som Den britiske kongefamilien ofte poserer på. For første gang åpner slottet rommet hvor Den ikoniske balkong er plassert. Den ble først brukt i 1851 for å vinke av troppene for Krim-krigen.

NRK - I førrgår: 00:08

Stoltenberg: Kinesisk-belarusisk militærøvelse er del av et mønster

– Militærøvelsen mellom Belarus og Kina er del av et mønster der autoritære land samarbeider for å støtte Russlands krig, sier Nato-sjef Jens Stoltenberg. På en avsluttende pressekonferanse etter Nato-toppmøtet i Washington torsdag sa Stoltenberg at Ukraina kan stole på Nato både nå og på lang sikt. Han kommenterte også Den kinesisk-belarusiske militærøvelsen, som startet Denne uken i Belarus, like ved grensen mot Polen.

E24 - 12 timer siden

Donald Trump: – Jeg ble skutt

En blodig Trump ble evakuert fra valgmøtet i Pennsylvania. Den antatte gjerningsmannen er drept..

Aftenposten - I førrgår: 21:24

Mallorca: Gjør narr av turister som faller i døDen fra balkonger

Gjør narr av turister som faller i døDen fra balkonger..

NRK - 15 timer siden

Motorsykkelulykke i Høyanger

En person er frakta til sykehus etter at en motorsykkel kjørte av veien. Skadeomfanget er ukjent, men vedkommende var våken og tilsnakkende, ifølge Vest politidistrikt. Det var kun Den ene motorsyklisten som var innblandet i ulykken..

Aftenposten - 16 timer siden

CNN: Etterretning hindret russisk attentatplan mot tysk toppsjef

Etterretning skal ha avdekket planer fra Den russiske regjeringen om å drepe tysk toppsjef..

NRK - 09 jul 24 kl. 16:02

Etterforsker om brannen var bestilt

– Vi etterforsker bredt og kan ikke utelukke flere pågripelser. Det sier politiadvokat Ida Lovise Gjeset til NRK. En mann i 30-årene fra Romerike ble forrige uke siktet i saken hvor et hus i Aurskog ble påtent, mens en familie på fire lå og sov.

VG - 17 timer siden

– Redde for å føde på sykehus

– Det er ikke alle som synes at døDen er det verste som kan skje, sier stydelederen i Norsk doulaforening om kvinnene som vil føde hjemme..

VG - 18 timer siden

LSK med andre strake på hjemmebane: – Kjempesolid prestasjon

Lillestrøm er i ferd med å bedre Den svake hjemmeformen i Eliteserien. Lørdag ble Strømsgodset slått 3-1 på Åråsen..

NRK - 19 timer siden

To dømt til fengsel for tyverier verdt 180 000 koner

To rumenere ble pågrepet i mars ved Utne camping. I hytta de holdt til, ble det funnet store mengder tyvegods, skriver Sarpsborg arbeidsblad. Den ene personen er dømt til fengsel i ett år, mens kompanjongen er dømt til ett år og tre måneder i fengsel.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com