Russland

Monday, 06 February, 03:37

Nyheter om Russland

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i Ukraina

Russland har angrepet Ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

Klartale - 21 dec 22 kl. 14:43

Putin lover at militæret skal få alt de trenger

Vladimir Putin er president i Russland. Han holdt onsdag en tale i det russiske forsvars-departementet. – Kampevnen til våre soldater blir bedre dag for dag, hevdet Putin.

Klartale - 01 jan 23 kl. 06:00

Krig, krise og klima preget nyhetene fra verden

Januar5. januar: Det er mange protester i Kasakhstan. Presidenten erklærer unntaks-tilstand i landet.

Klartale - 21 apr 22 kl. 06:00

Krigen om Donbas: Dette handler kampen om

Soldater fra Russland retter nå angrepene mot Donbas-regionen. Der har det vært konflikt de siste åtte årene. Hvorfor kriges det om dette området?

Klartale - 23 dec 22 kl. 06:00

Det kan bli en jul med frykt for ukrainerne

Mandag var dagen som markerer starten på jula til folk fra Ukraina. Den kalles St. Nikolas-dagen.

Klartale - 20 jan 23 kl. 06:05

Putin mistet et viktig våpen

Europa er avhengig av russisk gass. De trenger den for å holde seg varme gjennom vinteren.Da Russland angrep Ukraina, ble mange land sinte.

Klartale - 10 jan 23 kl. 06:00

Ukraina sier 100.000 russiske soldater er drept

Hvor mange som har mister livet under Ukraina-krigen er vanskelig å si. Det gjelder både vanlige folk og militær.Mike Miley tror at det er rundt 100.

Klartale - 05 jan 23 kl. 06:00

Dette kan påvirke krigen i Ukraina

Flyalarmen har ult mange ganger i juletiden i Ukraina. Folk har måttet gjemme seg i bomberom. Slik har de beskyttet seg mot raketter fra Russland.

Klartale - 27 sep 22 kl. 07:00

Krigen i Ukraina kan gå mot en ny fase

Det er folkeavstemning i flere ukrainske fylker. De er alle okkupert av Russland. Det er Donetsk, Kherson, Luhansk og Zaporizjzja.

NRK - I førrgår: 12:12

Ber Russland følge Ny Start-avtalen

Nato er ikke fornøyd med Russlands etterlevelse av sine forpliktelser i nedrustningsavtalen Ny Start. – Vi merker oss med bekymring at Russland ikke har overholdt sine juridisk bindende forpliktelser, deriblant om inspeksjonskrav. Vi ber om at Russland oppfyller sine forpliktelser i avtalen, skriver Natos generalsekretær Jens Stoltenberg på Twitter.

Klartale - 02 feb 23 kl. 14:15

Får Russland bli med i OL?

I 2024 skal De olympiske leker (OL) skje i Paris i Frankrike. Nå er det krangel om utøvere fra Russland og Belarus skal få være med.Russland har blitt nektet å være med under de tre siste OL.

Klartale - 17 jan 23 kl. 14:00

Hvem er Andrej Medvedev?

Politiet pågrep Andrej Medvedev natt til fredag. Da rømte han fra Russland til Norge. Nå har Medvedev søkt om asyl.

Klartale - 08 dec 22 kl. 15:12

Bytter basketballspiller mot våpenhandler

– Hun er trygg. Hun er på flyet, og er på vei hjem. Det sier Joe Biden, som er president i USA.

Klartale - 07 dec 22 kl. 06:30

Russland gjør Ukraina kaldt og mørkt

25 år gamle Anastasia Pyrozjenko bor hos mamma. Hjemmet til Pyrozjenko er blitt livsfarlig. Før nøt hun utsikten fra 21.

Klartale - 30 sep 22 kl. 14:40

Her sier Putin at Russland tar deler av Ukraina

– Kjære statsborgere av Russland, sa president Putin fredag. Han hilste så til folk i fylkene Donetsk, Luhansk, Kherson og Zaporizjzja i Ukraina. Han sa så at disse fire fra fredag blir en del av Russland.

NRK - 26 jan 23 kl. 10:26

Russland: - En direkte innblanding i konflikten

Russland anser avgjørelsen om å sende stridsvogner til Ukraina som en direkte innblanding i krigen, sier Kreml-talsperson Dmitrij Peskov. – Europeiske land og USA gir stadig uttalelser om at det å sende ulike typer våpen, inkludert stridsvogner, på ingen måte betyr at de er innblandet i fiendtligheter, sier Peskov torsdag. – Dette er vi sterkt uenige i.

Klartale - 29 sep 22 kl. 13:30

Russland vil ta over okkuperte deler av Ukraina

President Vladimir Putin vil være med på en seremoni for at Russland endrer grensen sin mot Ukraina. Det sier Dmitrij Peskov, som er talsmann for den russiske regjeringen.De fire fylkene er Donetsk, Luhansk, Kherson og Zaporizjzja.

NRK - 02 feb 23 kl. 08:13

Ukraina: Russland kan innlede ny offensiv på årsdagen for invasjonen

Russland forbereder en ny storoffensiv som kan starte allerede 24. februar, på årsdagen for invasjonen, sier Ukrainas forsvarsminister Oleksij Reznikov. Ifølge Reznikov har Russland samlet rundt 500.

NRK - 31 jan 23 kl. 18:11

Wall Street Journal: USA mener Russland har brutt atomvåpenavtale

USA hevder at Russland har brutt atomvåpenavtalen. Det ved å blokkere inspeksjoner, skriver Wall Street Journal. Dette er første gang USA har anklaget Russland for brudd på avtalen, etter at den trådte i kraft i 2011.

Klartale - 04 okt 22 kl. 13:40

Her vokter unge menn og kvinner grensa døgnet rundt

Soldatene gjør en viktig oppgave for norsk forsvar og politi. Spesielt nå. De siste ukene har Norge passet ekstra på.

Klartale - 08 dec 22 kl. 11:03

Derfor måtte Stoltenberg si nei til Zelenskyj

Stoltenberg var med på et frokostmøte i Oslo torsdag. Det var Civita som var vert. De lager arrangementer og politikk for høyresiden av norsk politikk.

Klartale - 27 jan 23 kl. 10:11

Russland forbyr avisa Meduza

Meduza skriver selv at myndighetene har erklært dem som en trussel mot Russland. Både mot grunnloven og sikkerheten til landet.Ifølge Meduza blir det også forbudt for folk i Russland å samarbeide med avisa.

NRK - Igår: 00:51

Scholz: Enighet om at vestlige våpen ikke skal brukes i Russland

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har gått med på at vestlige våpen ikke skal brukes i Russland, sier Tysklands statsminister Olaf Scholz. I et intervju med den tyske avisen Bild am Sonntag ble Scholz spurt om det fins en enighet med Zelenskyj om at våpnene Ukraina har fått fra vestlige land bare skal bli brukt på ukrainsk territorium, og at Russland ikke skal angripes med dem på sitt territorium. – På dette punktet er det en overensstemmelse, svarer Scholz på spørsmålet.

NRK - Igår: 18:41

WHO: 17,7 millioner trenger humanitær hjelp i Ukraina

WHO beskriver en massiv humanitær krise i Ukraina. 448 sykehus og helsesentre er angrepet i landet, ifølge organisasjonen. Moskva raser mot rapporten.

NRK - Igår: 12:05

Fangeutveksling mellom Ukraina og Russland

Ukraina og Russland har på nytt utvekslet krigsfanger, bekrefter myndighetene i begge land. Ifølge Andrij Jermak, som er stabssjef for Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, har Russland løslatt 116 ukrainske krigsfanger. Blant de løslatte er soldater som ble tatt til fange da de overga seg i havnebyen Mariupol, samt militssoldater som er tatt til fange under kampene om byen Bakhmut, opplyser han på Telegram.

Klartale - 16 nov 22 kl. 13:11

Tror raketten som traff Polen var en ulykke

To personer døde etter at en rakett traff en landsby i Polen. Det skjedde tirsdag. Samme kveld hintet Andrzej Duda om at raketten kunne være fra Russland.

NRK - I førrgår: 05:04

Både Russland og Ukraina tror krigen vil bli hardere

Russlands krig mot Ukraina kommer til å bli hardere de kommende månedene, advarer Ukraina, mens Russland sier ukrainske styrker må presses tilbake. En talsperson for Ukrainas forsvar sa torsdag at Russlands tilbaketrekking av Svartehavsflåten til dens baser antyder nye rakettangrep. – De viser muskler til sjøs, demonstrerer sin tilstedeværelse og kontroll over situasjonen, før de trekker seg tilbake til basene, hvor de vanligvis forbereder seg på massive rakettangrep, sa talspersonen.

NRK - 02 feb 23 kl. 16:29

Putin sammenligner krigen i Ukraina med seieren ved Stalingrad for 80 år siden

Ved en markering av et av de avgjørende slagene i andre verdenskrig, sammenlignet Russlands president kampen mot nazismen med angrepskrigen i Ukraina. Vladimir Putin sier Russland er sikre på å seire i Ukraina, slik de også var for 80 år siden. Uttalelsen kom i en tale den russiske presidenten holdt i Volgograd torsdag.

NRK - 02 feb 23 kl. 13:01

Zelenskyj ber EU trappe opp sanksjonene mot Russland

EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen er i Kyiv, der hun har fått klar beskjed om å trappe opp sanksjonene mot Russland. – Det er godt å være tilbake i Kyiv, dette er mitt fjerde besøk siden Russlands invasjon av Ukraina. Denne gangen har jeg med mine kommissærer.

Klartale - 27 nov 22 kl. 06:40

Hvem er denne mulige arvtakeren til Putin?

Kan en dømt tyv bli president i Russland om Putin slutter?Flere mener Prigozjin kan ha det som mål. På 30 år har mye endret seg fra ham.

NRK - 31 jan 23 kl. 20:11

Russland innrømmer at flere tusen ble mobilisert ulovlig

Siden i fjor høst er flere tusen menn mobilisert ulovlig for å delta i krigen i Ukraina, innrømmer russiske myndigheter. Over 9.000 er hentet tilbake.

Klartale - 31 jan 23 kl. 15:13

Ukraina får tanks fra flere land

Russland angrep Ukraina 24. februar 2022. Forsvars-samarbeidet Nato har hjulpet Ukraina.

NRK - 31 jan 23 kl. 14:11

Arctic Frontiers-direktør: – Vi er midt i en arktisk skilsmisse

I dag åpnet utenriksminister Anniken Huitfeldt den årlige arktiske konferansen «Arctic Frontiers» i Tromsø. Vanligvis er Russland og russiske representanter en natulig del av programmet, men i år er det så vidt russisk deltakelse. Det var tema under åpningstalen til utenriksminister Anniken Huitfeldt.

NRK - 31 jan 23 kl. 10:50

NTNU strammer inn på ansettelser av forskere fra Iran, Kina og Russland

NTNUs teknologifakulteter fikk 234 søknader fra Iran, Kina og Russland i fjor, viser en kartlegging Universitetsavisa har foretatt. Kun én ble ansatt. De tre landene står høyt på PSTs bekymringsliste, og NTNU oppgir at signaler fra regjeringen om at universitetene må være mer forsiktige, som en av årsakene til innstramningene.

Klartale - 31 jan 23 kl. 08:22

Andrej Medvedev ber om unnskyldning til ukrainere

Andrej Medvedev rømte fra Russland til Norge. Han har søkt asyl her. Medvedev sier han var en del av Wagner-gruppen.

Klartale - 21 sep 22 kl. 09:28

Putin sier han er klar til å bruke atomvåpen

Ledere i Luhansk og Donetsk var først til å si at de ville ha folkeavstemning om å bli en del av Russland. Denne skal skje mellom 23. september og 27.

NRK - 30 jan 23 kl. 15:23

Nye sanksjonar mot Russland og Putin er innført

Noreg har innført ei ny runde med sanksjonar mot president Putin og det russiske regimet, skriv dei i ei pressemelding. Sanksjonane speglar EU sin niande sanksjonspakke, som vart vedteken i EU 16. desember 2022.

Klartale - 20 dec 22 kl. 09:51

Putin og Lukasjenko snakket om tøffe tider

Mandag møttes Aleksandr Lukasjenko og Vladimir Putin. Lukasjenko er president for Belarus. Mens Putin er president for Russland.

NRK - 27 jan 23 kl. 11:16

FN: – Russland gir ukrainske barn russiske pass for å adoptere dem bort

Russland bryter «grunnleggende prinsipper for beskyttelse av barn i krigstid» ved å gi ukrainske barn russiske pass, for deretter å la dem bli adoptert bort. Det sier FNs høykommissær for flyktninger, UNHCR, i et intervju med Reuters. – Dette skjer i Russland, og det skal ikke skje, sier høykommissær Filippo Grandi.

NRK - 27 jan 23 kl. 10:38

Russland ber Tyskland forklare uttalelsen «krig mot Russland

Den russiske regjeringen ber Tyskland forklare uttalelsen fra utenriksminister Annalena Baerbock om at europeiske land «kjemper en krig mot Russland». Talsperson Maria Zakharova i russisk UD viser til at det er kommet motstridende uttalelser fra tyske myndigheter. – Forstår de selv hva de snakker om?

NRK - 26 jan 23 kl. 15:06

Russland forbyr kritisk nettavis

Russiske myndigheter har i dag betegnet det regimekritiske nyhetsnettstedet Meduza som en «uønsket organisasjon». Det melder Reuters. I praksis betyr det at det blir ulovlig for nettavisen å operere i Russland.

Klartale - 12 okt 22 kl. 13:00

Russland skal ha militær øvelse i havet ved Norge

– Det er mulig å tenke at Russland ønsker å sende et signal til Vesten om kjernefysisk avskrekking. Det kan de gjøre ved å vise at de er i stand til å skyte disse rakettene, sier Kristian Åtland til avisa Nordlys. Han er sjefforsker ved Forsvarets forskningsinstitutt (FFI).

Klartale - 12 okt 22 kl. 13:00

Både Russland og Nato er klare for øvelser

– Det er mulig å tenke at Russland ønsker å sende et signal til Vesten om kjernefysisk avskrekking. Det kan de gjøre ved å vise at de er i stand til å skyte disse rakettene, sier Kristian Åtland til avisa Nordlys. Han er sjefforsker ved Forsvarets forskningsinstitutt (FFI).

NRK - 25 jan 23 kl. 09:21

Russland-ambassadør: USA provoserer med nye stridsvogner

Mulige leveranser av stridsvogner fra USA til Ukraina vil være en åpenbar provokasjon mot Russland, uttaler den russiske ambassadøren til USA. – Det er opplagt at Washington med hensikt prøver å påføre oss et strategisk nederlag, sier Russlands ambassadør til USA, Anatolij Antonov, i uttalelser som den russiske ambassaden i Washington har publisert i meldingstjenesten Telegram. – Hvis USA bestemmer seg for å levere stridsvogner, vil det være opplagt at det ikke fungerer å rettferdiggjøre et slikt skritt med argumenter om «defensive våpen».

NRK - 25 jan 23 kl. 07:28

Russland har testet angrepsevnen vest i Atlanteren

En russisk fregatt har datasimulert angrepsevnen til Zircon-raketten med en rekkevidde på mer enn 900 kilometer i Vest-Atlanteren, melder forsvarsdepartementet. Testen ble utført av fregatten Admiral Gorsjkov. Det russiske forsvarsdepartementet sier fregatten kjørte en datasimulering av raketten Zircon, som Russland har jobbet med å utvikle i mange år.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com