Russland

Mandag, 17 Mai, 06:23

Nyheter om Russland

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 21 april 21 kl. 20:35

Gir Russland diplomat-ultimatum

Den tsjekkiske regjeringa åtvarar Russland om at fleire russiske diplomatar kan verte utvist, om ikkje tsjekkiske diplomatar i Russland får kome tilbake på jobb. Russland får fram til midt på dagen torsdag før Tsjekkia tar grep, ifylgje regjeringa. Russland kallar ultimatumet for uakseptabelt..

NRK - 30 april 21 kl. 12:33

Blir oppført på ekstremist-liste

Nettverket til regimekritiker Aleksej Navalnyj blir satt på en liste over ekstremistiske grupper i Russland. Det har en domstol i Russland bestemt, melder AFP. Navalnyj sitter for tiden i fengsel, noe som har ført til flere større demonstrasjoner i Russland..

NRK - 28 april 21 kl. 16:56

Advarer om forverring av forholdet

EUs utenrikssjef Josep Borrell ber unionens medlemsland forberede seg på at forholdet til Russland kan bli dårligere. Bakteppet er spenning mellom EU og andre vestlige allierte på den ene siden og Russland på den andre siden. Det dreier seg om konflikten i Ukraina, helsa til den russiske opposisjonslederen Aleksej Navalnyj og en diplomatkonflikt mellom Russland og Tsjekkia..

NRK - 13 mai 21 kl. 18:34

Varmebølge i Nordvest-Russland

Torsdag ble det målt 29 varmegrader i den russiske byen Arkhangelsk. I Nizhnyaya Pesha, nord for polarsirkelen, ble det målt 27 grader. Temperaturene er rundt 20 grader over normalen for mai.

Klartale - 11 mai 21 kl. 11:58

Åtte drept på skole i Russland

Åtte personer skal være drept etter skyting på en skole i Russland. Flere er skadd..

Klartale - 11 mai 21 kl. 10:54

Minst 11 drept på skole i Russland

Minst 11 personer skal være drept etter skyting på en skole i Russland. Flere er skadd..

VG - 11 mai 21 kl. 09:36

Medier: Minst ni drept i skoleskyting i Russland

En 17-åring skal være pågrepet etter skoleskyting i Russland. Ifølge medier har minst ni mennesker mistet livet..

VG - 11 mai 21 kl. 09:36

President: Minst syv drept i skoleskyting i Russland

En tenåring skal være pågrepet etter skoleskyting i Russland. Presidenten i republikken melder om minst syv drepte - fire gutter og tre jenter..

VG - 11 mai 21 kl. 09:36

Bekreftet: Syv barn og én lærer drept i skoleskyting i Russland

En tenåring er pågrepet etter skoleskyting i Russland. Presidenten i republikken melder om minst syv drepte barn - fire gutter og tre jenter..

Aftenposten - 11 mai 21 kl. 09:31

Presidenten: Syv åttendeklassinger ble drept i skoleskytingen i Russland

MOSKVA (Aftenposten): Nå vil president Vladimir Putin ha strengere våpenlover i Russland..

VG - 11 mai 21 kl. 09:36

Syv barn og én lærer drept i skoleskyting i Russland

En tenåring er pågrepet etter skoleskyting i Russland. Presidenten i republikken melder om minst syv drepte barn – fire gutter og tre jenter..

VG - 11 mai 21 kl. 09:36

Ni drept i skoleskytingen i Russland

En tenåring er pågrepet etter skoleskytingen i Russland. Presidenten i republikken melder om i alt ni drepte, syv av dem barn..

NRK - 09 mai 21 kl. 00:53

USA, Russland og EU bekymret

USA, Russland, EU og FN er bekymret over den spente situasjonen i Jerusalem og de daglige sammenstøtene mellom palestinske demonstranter og israelsk politi. . Landene ser med uro på volden og de mulige utkastelsene av palestinske familier fra boliger de har bodd i gjennom flere generasjoner..

NRK - 23 april 21 kl. 09:33

Russland trekker tilbake styrker

Russland har begynt å trekke tilbake styrker som har hatt øvelse når grensa til Ukraina. Det opplyser det russiske forsvarsdepartementet fredag, melder AFP. Situasjonen har vært spent mellom Russland, Ukraina og vestlige land de siste ukene..

NRK - 23 april 21 kl. 09:33

Russland styrker vekk fra grensa

Russland har begynt å flytte vekk styrker som har hatt øvelse nær grensa til Ukraina. Det opplyser det russiske forsvarsdepartementet fredag, melder AFP. Situasjonen har vært spent mellom Russland, Ukraina og vestlige land de siste ukene..

NRK - 05 mai 21 kl. 21:58

80.000 soldater ved Ukrainas grense

Russland har bare trukket tilbake få soldater fra den ukrainske grensen, sier den amerikanske regjeringen til New York Times. 22. april sa Russland at soldatene var beordret tilbake fra grensen etter en øvelse.

NRK - 05 mai 21 kl. 19:14

G7-landene ut mot Russland

Det såkalte G7-landene kritiserer Russland sterkt i en felles uttalelse. Utenriksministrene i de sju landene sier det er sterkt bekymret over russisk opprustning i og ved Ukraina, undergraving av demokrati i andre land og ondsinnet cyberaktivitet..

NRK - 20 april 21 kl. 08:39

Advarer Russland mot blokade

USA advarer Russland etter meldinger om planer å blokkere deler av Svartehavet. USA kaller de omtalte planene et forsøk fra Russland på å undergrave og destabilisere Ukraina, og en uprovosert opptrapping av konflikten..

NRK - 02 mai 21 kl. 10:10

Over 8600 smittede i Russland

I Russland er det registrert 8697 nye koronasmittede det siste døgnet. Myndighetene i landet opplyser at 342 er døde av viruset det siste døgnet..

NRK - 01 mai 21 kl. 13:46

Atomsamtalene gjenopptas i Wien

Partene som inngikk atomavtalen med Iran i 2015, møtes lørdag til en tredje runde med forhandlinger i Wien. Både EU, Russland og Iran meldte om framgang etter forrige forhandlingsrunde. EUs utenrikssjef Josep Borrell opplyser at utsendinger fra Storbritannia, Kina, Frankrike, Tyskland, Iran og Russland vil delta på møtet..

NRK - 01 mai 21 kl. 10:23

Over 9000 smittede i Russland

I Russland er det registrert 9270 nye koronatilfeller det siste døgnet og 392 nye dødsfall..

Aftenposten - 30 april 21 kl. 22:28

Russland innfører sanksjoner mot åtte EU-tjenestemenn – EU truer med å svare

EU sier de «forbeholder seg retten» til å svare etter at Russland fredag ga åtte tjenestemann fra EU-land innreiseforbud….

VG - 30 april 21 kl. 21:54

Russland reagerer mot Norge: Avtalen med USA militariserer Arktis

Russland hevder at Norge bidrar til militarisering i Arktis og kommer med hard kritikk mot forsvarsavtalen som regjeringen har inngått med USA. Avtalen åpner for amerikanske investeringer på flere militære baser i Norge..

NRK - Igår: 04:40

Bombetrusler mot russiske skoler

Flere bombetrusler er blitt rettet mot skoler i Kazan i Russland etter at ni personer ble drept i en skoleskyting tidligere i uken. Ifølge nyhetsbyrået Interfax dreier det seg om bombetrusler mot 15 skoler. Myndighetene i byen opplyste lørdag at det ikke ble funnet eksplosiver ved noen av skolene som ble gjennomsøkt.

NRK - 29 april 21 kl. 22:50

Demonstrasjoner i Tsjekkia

Tusener av tsjekkere fylte torsdag kveld Prahas gater for å protestere mot president Milos Zeman, som de kaller en nikkedukke for Moskva. Tsjekkia er midt i en dyp diplomatisk krise med Russland etter å ha beskyldt Russland for å stå bak en dødelig eksplosjon i et våpendepot i 2014..

NRK - I førrgår: 05:25

Jordskjelv nær Svalbard

Et jordskjelv 300 kilometer vest for Longyearbyen på Svalbard ble målt til en styrke på 4,4 natt til lørdag. Ifølge EMSC ble jordskjelvet registrert klokken 4.31 norsk tid med et episenter i Grønlandshavet, 298 kilometer vest for Longyearbyen.

NRK - 29 april 21 kl. 11:08

Mener to land sprer feilinformasjon

EU beskylder Russland og Kina for å spre feilinformasjon om vaksiner i EU, melder DPA. EU mener de to landene driver intens promotering av sine egne vaksiner, samtidig som de forsøker å undergravie tilliten til vestlige vaksiner, EUs institusjoner og europeiske vaksinestrategier. – Både Russland og Kina bruker statsstyrte medier, eksterne medienettverk og sosiale medier – inkludert offisielle kontoer knyttet til diplomatiet – for å oppnå disse målene, heter det i en rapport fra EUs utenrikstjeneste.

NRK - 29 april 21 kl. 07:29

Russland sliter med vaksineringen

Kun 8,1 prosent i Russland er hittil vaksinert mot korona. Det til tross for at landet lager tre ulike vaksiner til seg selv og hele verden..

NRK - 29 april 21 kl. 06:06

Bulgaria anklager Russland

Bulgaria innkaller Russlands ambassadør etter flere eksplosjoner i våpendepoter. Landet mener russisk etterretning står bak for å hindre våpeneksport til bla Ukraina. Tsjekkia har beskyldt Russland for å stå bak en eksplosjon i et våpenlager i 2014..

Klartale - I førrgår: 15:58

Vil spille inn film i verdensrommet

Myndighetene i Russland vil sende to personer til Den internasjonale romstasjonen for å lage film..

VG - I førrgår: 13:34

Dømt for drapet på Dan Eivind Lid

En 55 år gammel mann fra Kristiansand er dømt til 15,5 år i fengsel for drapet på Dan Eivind Lid. En 46 år gammel mann fra Russland er dømt til åtte års fengsel for grovt ran med døden til følge..

Aftenposten - 28 april 21 kl. 18:51

Putin snakket om Jungelboken og kom med et stikk. Kløften mellom Russland og Vesten er brått blitt enda dypere.

MARINKA/MOSKVA (Aftenposten): Kløften mellom Russland og Vesten er brått blitt enda dypere..

NRK - 13 mai 21 kl. 20:39

Lavrov og Blinken møtes i Reykjavik

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov møter i neste uke sin amerikanske motpart Antony Blinken i Reykjavik, der de to skal delta under et møte i Arktisk råd. Forholdet mellom USA og Russland er for tiden svært anstrengt, men de to utenriksministrene har snakket sammen på telefon og blitt enige om å møtes på sidelinjen i Reykjavik 20. mai, opplyser Kreml..

NRK - 13 mai 21 kl. 16:18

Russland bekymret over ubåtbesøk

Russiske myndigheter sier at de er bekymret over besøket til en amerikansk atomubåt ved Tromsø, nær den norsk-russiske grensa. – Russiske myndigheter registrerer med forundring norske uttalelser om at besøket til en ubåt som kan ha atomstridshoder om bord, kan ha en stabiliserende rolle, og være gjennomsiktig og forutsigbart, sier russisk UDs talskvinne Maria Zakharova i dag. – Det er løgn og har ingenting til felles med virkeligheten, fortsetter hun.

NRK - 13 mai 21 kl. 14:53

Skal lage film i verdensrommet

Russland skal sende en regissør og en kvinnelig skuespiller til den internasjonale romstasjonen ISS: Det opplyser den russiske romfartsorganisasjonen Roskosmos. De to vil bli sendt opp fra romfartssenteret Baikonur 5. oktober i år.

NRK - 12 april 21 kl. 16:09

Norge med oppfordring til Russland

Norge ber Russland trekke tilbake nylig utplasserte militære styrker i og rundt Ukraina. Det skriver Utenriksdepartementet i en pressemelding. – Norge oppfordrer Russland til å redusere spenningen ved å umiddelbart trekke tilbake sine nylig utplasserte militære styrker og bruke sin innflytelse på de russisk-støttede væpnede gruppene for å stanse våpenhvilebruddene i Øst-Ukraina, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide..

VG - 13 mai 21 kl. 02:27

Engelsklærer Elvira (26) prøvde å redde barn. Hun ble skutt og drept.

De ni drepte i skolemassakren i Russland ble gravlagt fredag, blant dem engelsklæreren Elvira Ignatieva (26)..

Dagbladet - 12 mai 21 kl. 08:07

Drepte fordi han var «Gud»

Skole-terroren i Russland kan ha et politisk, eller et ideologisk motiv i en republikk med muslimsk flertall..

NRK - 26 april 21 kl. 17:33

Utviser ukrainsk ambassadeansatt

Russland utviser en ansatt ved Ukrainas ambassade i Moskva, melder AFP. Utvisningen kommer i kjølvannet av de siste ukenes økte spenning langs Ukrainas grense mot Russland i øst..

VG - 11 mai 21 kl. 12:58

Når Putin strammer grepet

Vladimir Putin fordømte russofobi, antisemittisme og lovet å fortsette å forsvare internasjonal lov, da Russland i helgen feiret Seiersdagen, markeringen av Sovjetunionens nedkjempelse av Nazi-Tyskland..

Klartale - 11 mai 21 kl. 12:21

19-åring arrestert for skyting på skole

En 19 år gammel gutt er pågrepet for å ha skutt og drept åtte personer på en skole i Russland.

NRK - 11 mai 21 kl. 09:42

Nato-land ber om styrket allianse

Lederne for ni østeuropeiske Nato-land oppfordrer forsvarsalliansen til å øke sin tilstedeværelse på østflanken som et vern mot Russland..

Aftenposten - 11 mai 21 kl. 09:31

Russiske medier: En lærer og seks elever drept i skoleskyting i Russland

MOSKVA (Aftenposten): To gjerningspersoner skal ha drept flere ved en skole i Kazan..

Aftenposten - 11 mai 21 kl. 09:31

Minst 11 drept i skoleskyting i Russland – folk skal ha hoppet ut av vinduene

MOSKVA (Aftenposten): Én gjerningsperson skal være drept, en annen er pågrepet etter angrep på en skole i Kazan..

Aftenposten - 11 mai 21 kl. 09:31

Minst 11 drept etter skoleskyting i Russland: To skal være døde etter å ha hoppet fra bygningen

MOSKVA (Aftenposten): «Vi har mistet syv barn, åttendeklassinger, fire gutter og tre jenter», sa presidenten i….

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt