Russland

Tuesday, 21 September, 10:08

Nyheter om Russland

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 16 timer siden

Kritiserer valet i Russland

Både Storbritannia og USA kritiserer valet som blei heldt i Russland. Storbritannia kallar det «eit seriøst tilbakesteg for demokratisk fridom», og seier tiltaka rundt valet er i strid med dei internasjonale forpliktingane som Russland har inngått. Dei viser mellom anna til at landet skal ha sensurert sjølvstendige medium og ekskludert viktige opposisjonskandidatar frå å delta i valet.

NRK - Igår: 01:10

Opptelling viser at Putin er størst

Opptellingen av stemmene etter parlamentsvalget i Russland er godt i gang, og de første resultatene viser en klar ledelse til Vladimir Putins regjeringsparti. Det tre dager lange valget nærmer seg slutten mens stemmene telles opp i det enorme landet, som spenner seg over hele elleve tidssoner. Etter at 33 prosent av stemmene er talt opp, har regjeringspartiet Forente Russland foreløpig en oppslutning på 45 prosent, mens Kommunistpartiet oppnår 22 prosent, ifølge landets valgkommisjon.

NRK - 17 sep 21 kl. 14:52

Russland om valget

Russiske myndigheter sier de har notert seg at representanter for Det norske Arbeiderparti har tatt til orde for å forbedre forholdet til Russland. Pressetalskvinne Maria Zakharova sier i en kommentar til valgresultatet, at det nå vil vise seg hvordan den nye regjeringskoalisjonen vil forholde seg til Russland. – Det er viktig ikke bare å se hva som blir sagt, men hva som blir gjort sier Zakharova, i den første offisielle russiske kommentaren til at sentrum-venstresiden med Arbeiderpartiet i spissen etter alt å dømme nå overtar makten i Norge.

NRK - 17 sep 21 kl. 06:50

Valet i Russland er i gang

Vallokala i Russland er opne. Styresmaktene har avgjort at valet skal gå over tre dagar, men opposisjonen meiner det opnar for valfusk, skriv NTB. Det er venta at regjeringspartiet Sameinte Russland skal bli valets vinnar, trass i svake målingar.

NRK - 12 sep 21 kl. 03:34

Russland: USA blander seg i valget

Russland anklager USA for å blande seg inn i parlamentsvalget som avholdes om litt over en uke. Russland men er det skjer via en app brukt av opposisjonen. Appen «Smart Voting» er «på et eller annet vis tilknyttet Pentagon», sier en talsperson for det russiske utenriksdepartementet til Radio Rossii.

NRK - 25 aug 21 kl. 10:32

809 covid-19-døde i Russland

809 personer har mistet livet av covid-19 i Russland det siste døgnet. De er en liten oppgang fra 794 døde forrige døgn. Russland er inne i sin tredje smittebølge og opplever nå de høyeste dødstallene under pandemien.

NRK - 23 aug 21 kl. 10:52

776 covid-19-døde i Russland

776 personer har mistet livet av covid-19 i Russland det siste døgnet. De er en liten oppgang fra 762 døde forrige døgn- Russland er inne i sin tredje smittebølge og opplever nå de høyeste dødstallene under pandemien. Totalt har over 176.

NRK - 07 sep 21 kl. 02:42

Advarer om valgjuks i Russland

Mindre enn to uker før parlamentsvalget i Russland advarer opposisjonen om sannsynligheten for omfattende manipulasjon av den elektroniske stemmegivningen. Ivan Zjdanov, en av den nærmeste allierte til den fengslede Kreml-kritikeren Aleksej Navalnyj, sier til radiokanalen Echo at han venter omfattende valgjuks. I noen regioner i Russland kan velgerne for første gang avlegge sin stemme elektronisk.

NRK - 05 sep 21 kl. 10:35

Russland passerer 7 mill. smittede

Over 7 millioner mennesker er blitt smittet av korona i Russland siden pandemiens start, melder Reuters. Koronasmitten i Russland har skutt i været den siste tiden. Det siste døgnet har det vært 18.

NRK - 22 timer siden

24 skadde i skyting i Russland

24 personar er skadde i skytinga på eit universitet i byen Perm i Russland måndag morgon. Det melder den statlege russiske tv-kanalen Rossia 24. Åtte personar er døde.

NRK - Igår: 09:47

Russiske krigsskip i Svartehavet

Måndag starta ei storstilt militærøving i Svartehavet. Rundt 20 russiske krigsskip deltek, opplyser militære kjelder til Interfax, ifølge Reuters. Øvinga kjem etter at Ukraina har gjennomført ei felles øving med USA.

Klartale - Igår: 09:30

Skoleskyting i Russland

Det pågår en skoleskyting i Russland. Flere er skadde, og kanskje drept..

NRK - Igår: 09:05

Skyting i Russland

Det er meldt om døde og såra etter at ein person skaut rundt seg ved eit universitet i byen Perm i Russland, melder Reuters, som siterer nyheitsbyrået Interfax..

NRK - 05 jul 21 kl. 10:46

Høye covid-19-dødstall i Russland

654 mennesker er rapportert døde av covid-19 i Russland de siste døgnet. Det er den tiende dagen på rad med over 600 døde i Russland. Siste døgn er det meldt om 24.

NRK - Igår: 20:09

Går mot siger for Putins parti

Førebelse resultat viser at president Vladimir Putin sitt parti, Foreinte Russland, har fått 38,6 prosent av røystene. Vallokala i Russland er no stengde etter det tre dagar lange valet..

NRK - Igår: 15:30

Valglokaler stenger i Russland

Valglokalene har begynt å stenge i noen av Russlands elleve tidssoner, og det tre dager lange valget er snart over. Resultatet regnes å være gitt på forhånd. I teorien er alle de 450 setene i Dumaen, underhuset i nasjonalforsamlingen, i spill.

VG - Igår: 13:57

Russland-ekspert om valget: – Alle Putin-kritiske partier er luket bort

Valget i Russland vil trolig ende med bare Putin-vennlige partier i parlamentet..

Aftenposten - Igår: 12:45

Med denne matten banker Russland resten av Europa. Klarer du oppgavene?

MOSKVA (Aftenposten): På dette området banker Skole-Russland resten av Europa..

NRK - I førrgår: 06:33

Slår alarm om valget i Russland

Lederen for Russlands kommunistparti, landets nest største parti, varsler om omfattende uregelmessigheter i det russiske valget. Sent lørdag ble blant annet en video på YouTube blokkert i Russland. I videoen går støttespillere til opposisjonsleder Aleksej Navalnyj ut med oppfordringer om å stemme på Putin-motstandere.

NRK - I førrgår: 13:31

Russland:Utenlandsk valginnblanding

Russlands valgkommisjon sier lørdag at de har registrert utenlandsk innblanding i de pågående parlamentsvalget. – I går registrerte vi tre målrettede angrep fra utlandet, sier lederen for kommisjonens informasjonssenter, Alexander Sokoltsjuk. Han la til at det er snakk om cyberangrep, og at Russland nå forbereder seg på flere angrep i morgen, som er siste dag man kan stemme..

NRK - I førrgår: 13:31

Russland: Utenlandsk valginnblanding

Russlands valgkommisjon sier lørdag at de har registrert utenlandsk innblanding i det pågående parlamentsvalget. – I går registrerte vi tre målrettede angrep fra utlandet, sier lederen for kommisjonens informasjonssenter, Alexander Sokoltsjuk. Han la til at det er snakk om cyberangrep, og at Russland nå forbereder seg på flere angrep i morgen, som er siste dag man kan stemme.

NRK - 16 sep 21 kl. 10:44

794 nye døde i Russland av korona

794 døde av koronaviruset i Russland det siste døgnet. Det er også meldt om 19.594 nye smitta av viruset på same tid..

VG - 16 sep 21 kl. 09:22

Forbyr kritikk

Norges forhold til Russland er en av de største utenrikspolitiske utfordringene for en ny regjering. Det blir særlig krevende i en tid hvor Russland opptrer mer autoritært og konfronterende..

NRK - 30 aug 21 kl. 11:15

Vil ha Russland og Kina med

Tysklands utenriksminister mener at Russland og Kina må være med i samtaler om Afghanistan og evakuering av afghanere. Ifølge Maas vil det bli tydeligere om Kina og Russland er villige til å samarbeide under et møte i FNs sikkerhetsråd senere mandag..

NRK - 14 sep 21 kl. 05:03

Lokker med gavekort i Russland

Entusiasmen er lav i den russiske befolkningen foran helgens valg. Derfor lokker myndighetene med gavekort, biler og leiligheter for å øke lysten til å delta. President Vladimir Putins parti Forente Russland ligger ikke særlig godt an på meningsmålingene.

NRK - 11 sep 21 kl. 20:00

Russland vil samarbeide med USA

Russlands ambassadør i Washington, Anatolij Antonov, sa lørdag at Russland sørger med USA, og foreslo å gjenopplive samarbeidet mot terrorisme til tross for konflikt om andre temaer. Pressemeldingen ble sendt ut mens USA markerte terroren 11. september..

NRK - 26 aug 21 kl. 11:47

820 covid-19-døde i Russland

Det har det siste døgnet blitt registrert 820 koronarelaterte dødsfall i Russland. Det er det høyeste registrerte tallet siden pandemien startet, skriver flere medier. Til sammen har 179.

NRK - 25 aug 21 kl. 10:30

Russland starter evakuering

Russland har sendt fire militærfly til Kabul for å evakuere innbyggere fra land i det tidligere Sovjetunionen. Det er over 500 statsborgere fra Russland, HviteRussland, Ukraina, Kirgisistan, Tadsjikistan og Usbekistan som vil bli evakuert, skriver AFP. Russiske myndigheter har tidligere tonet ned faren ved Talibans maktovertagelse.

NRK - 08 sep 21 kl. 09:26

Miljøaktivist fengslet i Russland

Samepolitikeren og miljøaktivisten Andrej Danilov ble nylig arrestert og satt i fengsel i Montsjegorsk i Russland. Under festivalen «Viking Fest» kom politiet bort til ham og ba ham om å forlate stedet, men Danilov nektet. En lokal domstol dømte Danilov til fem dagers arrest for å ha nektet å følge politiets ordre og for stygg oppførsel mot politiet.

NRK - 08 sep 21 kl. 08:43

To døde i eksplosjon i Russland

Det har vært en eksplosjon i byen Noginsk i Russland. To mennesker er døde, melder Reuters og siterer det russiske nyhetsbyrået Interfax..

NRK - 06 sep 21 kl. 22:36

Norsk nettavis blokkert i Russland

Den norske nettavisen The Independent Barents Observer har vært blokkert i Russland siden 2019, etter en sak russerne mener oppfordret til selvmord. Avisa tar nå det russiske medietilsynet Roskomnadzor til den europeiske menneskerettighetsdomstolen (EDM) i Strasbourg..

NRK - 06 sep 21 kl. 20:03

Bekymret for kinesiske atomraketter

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg er bekymret for Kinas bygging av nye siloer for atomraketter. Kina er, på en ubegrenset og ugjennomsiktig måte, i ferd med å hurtig utvide sitt atomarsenal med flere stridshoder og mer avanserte systemer for å bære dem, sa Stoltenberg mandag på en Nato-konferanse om nedrustningskontroll i København. – Som en verdensmakt har Kina et globalt ansvar for nedrustning, sa Stoltenberg.

NRK - 15 timer siden

EU og USA kritiske til valget

EU fordømmer det de mener har vært et skremselsklima i forkant av valget på ny nasjonalforsamling i Russland. Også USA er kritiske. – Det vi har sett i forkant til dette valget, er en atmosfære preget av trusler mot alle kritiske, uavhengige stemmer, sier EUs utenrikspolitiske talsmann Peter Stano.

NRK - 22 timer siden

Kommunistene vant, i Norge

Det russiske kommunistpartiet ble største partiet ved parlamentsvalget, blant dem som stemte ved Russlands ambassade i Norge. President Putins parti Det forente Russland ble nest største parti, mens det liberale Jabloka kom på tredje plass. I følge Den russiske ambassaden var det 376 personer som avla stemme..

NRK - Igår: 09:55

Fleire drepne i universitetsskyting

Minst fem er drepne i skytinga ved eit universitet i Perm i Russland, ifølge russiske medium. Minst seks personar er skadde i skytinga. Russiske medium har også meldt at gjerningspersonen, som er student ved universitetet, er skoten og skadd, melder Tass..

NRK - Igår: 09:34

Gjerningsmann uskadeleggjort

Personen som skaut rundt seg ved eit universitet i Perm i Russland skal vere uskadeleggjort. Det melder russiske medium, ifølge Reuters. Minst tre personar skal vere døde, og universitetet melder om minst fire såra.

NRK - Igår: 09:34

Gjerningsmann skoten

Personen som skaut rundt seg ved eit universitet i Perm i Russland skal vere skoten. Det melder det russiske nyheitsbyrået TASS. Minst tre personar skal vere døde, og universitetet melder om minst fire såra.

VG - Igår: 09:25

Flere døde etter skyting i Perm i Russland

Minst åtte er døde og flere skadede etter at det ble løsnet skudd ved et universitet i Perm..

NRK - Igår: 08:49

Seier dei vann russisk val

Det regjerande partiet Foreinte Russland seier dei har vunne parlamentsvalet med to tredelars fleirtal, melder AFP. Opposisjonen meiner valet ikkje har vore reelt. Partisekretær Andrej Turtsjak fortalde reporterar at partiet hadde fått 315 av 450 medlemmane i parlamentet..

Aftenposten - Igår: 06:44

Opptelling viser at Putins parti forblir størst i Russland

Opptellingen av stemmene etter Russlands parlamentsvalg er godt i gang, og de første resultatene viser ikke uventet en….

Aftenposten - Igår: 20:28

Flere målinger: Putin ligger an til å beholde flertallet

De aller siste valglokalene i Russland har stengt. Tidlig i opptellingen ligger det an til seier til….

VG - Igår: 20:05

Kraftig nedgang - men seier til Putin-parti

Vladimir Putins parti Forente Russland ligger som ventet an til en knusende seier ved parlamentsvalget - men ligger ifølge valgdagsmålingen an til en nedgang på nesten ti prosent siden 2016..

NRK - Igår: 20:09

Putins parti får 38% av røystene

Førebelse resultat viser at president Vladimir Putin sitt parti, Foreinte Russland, har fått 38,6 prosent av røystene, ifølgje Reuters..

VG - Igår: 20:05

Valdagsmåling: Kraftig nedgang - men seier til Putin-parti

Vladimir Putins parti Forente Russland går mot en knusende seier ved parlamentsvalget - men ligger ifølge valgdagsmålingen an til en nedgang på nesten ti prosent siden 2016..

VG - Igår: 20:05

Valgdagsmåling: Kraftig nedgang - men seier til Putin-parti

Vladimir Putins parti Forente Russland går mot en knusende seier ved parlamentsvalget - men ligger ifølge valgdagsmålingen an til en nedgang på nesten ti prosent siden 2016..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt