Russland

Mandag, 21 Juni, 20:02

Nyheter om Russland

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 16 juni 21 kl. 16:14

Innstramminger overfor Russland

EUs utenrikssjef advarer om innstramming overfor Russland. Josep Borrell la fram strategien for å bygge et mer stabilt og forutsigbart forhold til Russland. Han sier EU må forberede seg på et forverret forhold til landet.

NRK - 17 juni 21 kl. 17:50

Delta-varianten øker i Russland

Delta-varianten, tidligere kjent som den indiske virusvarianten, sprer seg i Russland. Det skriver Reuters. I Moskva fortalte borgermesteren torsdag at situasjonen var på vei ut av kontroll.

NRK - 17 juni 21 kl. 14:53

Russisk ambassadør tilbake til USA

Den russiske ambassadøren Anatoly Antonov vender tilbake til Washington, etter at han ble kalt hjem til Russland mars i år. Det skriver Reuters. Antonov ble kalt tilbake til Russland etter at Joe Biden kalte president Vladimir Putin for en drapsmann, samt beskyldte Russland for innblanding i det amerikanske presidentvalget.

NRK - 16 juni 21 kl. 09:37

Russland overvåker Krim før toppmøt

Russland vil aktivere systemer for elektronisk krigføring for å kontrollere luftrommet over Krim-halvøya før Biden og Putin møtes onsdag. Russland vil hindre «mulige ukrainske provokasjoner i luftrommet», sier en kilde i sikkerhetsstyrkene til det statlige nyhetsbyrået RIA Novosti. Han legger til at dersom ukrainske droner kommer inn over Krim, vil det bli oppfattet som et angrep, og dronene vil bli ødelagt eller sendt i retur..

NRK - 16 juni 21 kl. 09:37

Russland overvåker Krim før møte

Russland vil aktivere systemer for elektronisk krigføring for å kontrollere luftrommet over Krim-halvøya før Biden og Putin møtes onsdag. Russland vil hindre «mulige ukrainske provokasjoner i luftrommet», sier en kilde i sikkerhetsstyrkene til det statlige nyhetsbyrået RIA Novosti. Han legger til at dersom ukrainske droner kommer inn over Krim, vil det bli oppfattet som et angrep, og dronene vil bli ødelagt eller sendt i retur..

NRK - 13 juni 21 kl. 15:47

G7 ber Russland skjerpe seg

G7-landene ber Russland om å skjerpe seg. Russland må gjøre mer for å stanse hackerangrep der kriminelle krever løsepenger. Landet må også etterforske bruken av kjemiske våpen på egen jord, og stanse sitt systematiske angrep på sivilt samfunn og media som ikke er enig med myndighetene..

NRK - 1 time siden

Russland og Myanmar vil samarbeide

Militærjuntaen i Myanmar og Russland er blitt enige om å samarbeide tettere, ifølge Russlands sikkerhetsråd. Myanmars juntaleder Min Aung Hlaing har reist til Moskva for en sikkerhetskonferanse som starter på tirsdag. I et møte med Nikolaj Patrusjev, som leder det russiske sikkerhetsrådet, diskuterte de to kampen mot terrorisme, regional sikkerhet og utenlandsk innblanding i Myanmar..

NRK - I førrgår: 19:18

Smittetala i Russland dobla

For andre dag på rad melder Moskva om ny smitterekord. Pasientar som er smitta med deltavarianten, strøymer til sjukehusa i den russiske hovudstaden. På landsbasis rapporterte Russland laurdag om 17.

NRK - I førrgår: 21:32

USA fryser våpenhjelp til Ukraina

USA har satt våpenhjelp til Ukraina på vent. Dette skjer etter at Russland trakk tilbake styrker fra grensen mot Ukraina, og skal også være en del av forsøket fra president Joe Biden på å bedre forholdet til Russland skriver Politico..

VG - 01 juni 21 kl. 13:16

Stoltenberg: Forholdet til Russland på det kaldeste siden den kalde krigen

Forholdet mellom NATO og Russland er nå det aller dårligste siden den kalde krigen, ifølge NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg. Om to uker møtes presidentene i USA og Russland ansikt til ansikt i Sveits..

Aftenposten - 16 juni 21 kl. 16:58

Russland slo tilbake: Marginal offsideannullering ødela for Finland

(Finland - Russland 0–1) Aleksej Mirantsjuk ble den store helten i St..

VG - 16 juni 21 kl. 16:58

Russland slo tilbake: Marginal offsideannullering ødela for Finland

(Finland - Russland 0–1) Aleksej Mirantsjuk ble den store helten i St. Petersburg, men kampen kunne fort sett veldig annerledes ut..

VG - 14 juni 21 kl. 20:50

NATO-toppene enige om knallhard front mot Russland

BRUSSEL (VG) NATOs 30 medlemsland avslutter toppmøtet i Brussel med å beskylde Russland for å bryte med verdier, prinsipper, tillit og forpliktelser i forholdet til NATO. Det fremgår av toppmøtets harde slutt-uttalelse..

NRK - 14 juni 21 kl. 10:15

Dårlig forhold til Russland

Nato-sjef Jens Stoltenberg sier i forkant av Nato-toppmøtet i Brussel at forholdet til Russland er på det laveste siden den kalde krigen. Stoltenberg viste til Russlands aggressive oppførsel mot nabolandene Ukraina og Georgia, men trakk også fram cyberangrep og forgiftninger. Han understrekte imidlertid behovet for dialog..

VG - 13 juni 21 kl. 23:53

Solberg til NATO-toppmøtet med ny Russland-avtale om å unngå militære sammenstøt

BRUSSEL (VG) Statsminister Erna Solberg (H) kommer til NATO-toppmøtet i Brussel mandag med en helt ny avtale mellom Russland og Norge. De to landene er enige om å redusere faren for misforståelser og sammenstøt i nord ytterligere..

NRK - 12 juni 21 kl. 21:59

Skogbranner herjer Russland

3.000 brannmenn kjempet lørdag mot om lag 60 skogbranner flere steder i Russland, opplyser russiske myndigheter. Områder på til sammen 500 kvadratkilometer nær Bajkal-sjøen i Sibir og i Jakutia nordøst i landet har brent i flere dager.

NRK - 26 mai 21 kl. 15:57

Russland vaksinerer dyr mot korona

Russland annonserte i mars de hadde laget verdens første vaksine mot korona for dyr. Nå har regioner i Russland tatt vaksinen i bruk ved flere veterinærklinikker. Det melder Reuters.

VG - 11 juni 21 kl. 01:49

«Om jeg ikke hadde dratt fra Russland, hadde jeg nok sittet i nabocellen til Navalnyj».

Først ble faren tvunget til å forlate Russland. Nå har også sønnen blitt truet til å dra..

NRK - 10 juni 21 kl. 17:12

Ber Russland løslate Navalnyj nå

Europarådet ber Russland løslate den fengslede Putin-kritikeren Aleksej Navalnyj umiddelbart, melder AFP. Den russiske opposisjonspolitikeren ble fengslet i august 2020 og ble senere dømt til over tre års fengsel..

Klartale - 09 juni 21 kl. 14:31

Mer smitte i Russland

Det er mer korona-smitte i Russland nå enn i mars. Landet sliter med å få folk til å ta vaksinen..

NRK - 07 juni 21 kl. 19:34

Ni kanadiere forbys fra Russland

Russland nekter ni kanadiere innreise til landet, sier det russiske utenriksministeriet. Det er et svar på sanksjoner Canada innførte 24. mars mot ni russiske tjenestemenn for menneskerettsbrudd.

NRK - 21 april 21 kl. 20:35

Gir Russland diplomat-ultimatum

Den tsjekkiske regjeringa åtvarar Russland om at fleire russiske diplomatar kan verte utvist, om ikkje tsjekkiske diplomatar i Russland får kome tilbake på jobb. Russland får fram til midt på dagen torsdag før Tsjekkia tar grep, ifylgje regjeringa. Russland kallar ultimatumet for uakseptabelt..

NRK - 3 timer siden

EU utvider og forlenger sanksjoner

EU har forlenget sanksjonene som ble innført etter Russlands anneksjon av Krim-halvøya. Unionen utvider også sanksjonene mot HviteRussland og Myanmar. Sanksjonene mot Russland ble forlenget med ett år og løper dermed fram til 23.

NRK - 21 mai 21 kl. 12:18

Kritisk til russisk lovforslag

Russiske lovgjevarar la fredag fram eit lovforslag som skal tvinge utanlandske teknologiselskap å opprette lokale kontor i Russland, elles kan dei risikere å bli stengt ute, skriv AFP. Russland har den seinare tida innført meir kontroll med selskap som Facebook, Twitter og YouTube. Tiltaka har skapt uro blant dei som er kritiske til Vladimir Putin, og fryktar dette er forsøk på å dempe stemmene til opposisjonen i Russland..

NRK - 13 timer siden

Problemer ved iransk atomanlegg

Atomanlegget i den iranske byen Bushehr er stengt på grunn av det som omtales som en teknisk feil, opplyser operatørselskapet. Nærmere detaljer rundt hendelsen er ikke kjent. Atomkraftverket i Bushehr ble bygd av Russland og ferdigstilt i 2013..

NRK - 22 timer siden

Smittedobling i Murmansk

Talet på daglege smittetilfelle i den russiske regionen Murmansk er blitt dobla dei siste to vekene, skriv NTB. Søndag blei det registrert 97 nye smittetilfelle og tre nye dødsfall i Murmansk, den største byen i regionen med same namn. Det melder Barents Observer.

NRK - 22 timer siden

Smitten doblet i Murmansk

Talet på daglege smittetilfelle i den russiske regionen Murmansk er blitt dobla dei siste to vekene, skriv NTB. Søndag blei det registrert 97 nye smittetilfelle og tre nye dødsfall i Murmansk, melder Barents Observer. Befolkninga er oppmoda til å bruka munnbind og til å halda avstand.

NRK - 23 timer siden

Nære berging av Iran-avtalen

Diplomatane som forsøker å pusta liv i atomavtalen mellom Iran og stormaktene, melder om framgang etter nye samtalar i Wien. Det skriv NTB. No er det ifølgje diplomatane opp til regjeringane i dei involverte landa å tå politiske avgjerder.

NRK - Igår: 14:36

Ambassadør returnerer til USA

Den russisk ambassadøren Anatolij Antonov er på veg tilbake til USA. De to landene tilbakekalte sine respektive ambassadører tidligere i år. Antonov dro tilbake til Russland etter at president Joe Biden kalte Vladimir Putin for «en morder», skriver NTB..

NRK - Igår: 05:32

Nye atomsamtaler med Iran

Samtalene om å puste liv i atomavtalen med Iran gjenopptas søndag i Wien. EUs utenrikssjef Josep Borrell og Enrique Mora, EU-delegaten som ledet de siste samtalene mellom Russland, Kina, Tyskland, Frankrike, Storbritannia og Iran, skal lede forhandlingene. De skal «fortsette samtalene med utsikt til en mulig retur for USA til atomavtalen med Iran, heter det i en pressemelding.

NRK - Igår: 04:57

Nye Iranforhandlinger

Samtalene om å puste liv i atomavtalen med Iran gjenopptas søndag i Wien. EUs utenrikssjef Josep Borrell og EU-delegaten Enrique Mora skal lede samtalene mellom Russland, Kina, Tyskland, Frankrike, Storbritannia og Iran..

VG - 19 mai 21 kl. 21:14

NATO øver på missil-angrep fra Russland under Arktisk Råd-møtet

REYKJAVIK (VG) Samtidig som utenriksministrene fra Russland, Norge, USA og fem andre land rundt Arktis diskuterer fremtidig samarbeid, seiler en stor NATO-flåte nordover i Norskehavet for å øve på forsvar mot missiler fra nettopp Russland..

NRK - I førrgår: 10:34

Rekordsmitte i Moskva

Det siste døgnet vart det meldt om 9120 nye smittetilfelle i Moskva. Delta-varianten har den siste tida spreidd seg i byen i høg fart, melder Reuters. Russland rapporterte om ei auke i både smittetilfelle og dødsfall, med 17.

NRK - I førrgår: 08:55

Straffedømt avhørt i Lørenskog-sak

En tidligere straffedømt kryptohandler har blitt avhørt i forbindelse med Lørenskog-forsvinningen. Mannen har fått status som vitne i saken, melder TV 2. Mandag var mannen inne til et mange timer langt avhør der politiet blant annet stilte spørsmål om kjøretøy han har disponert, reiser han har gjennomført til Russland og hva han gjorde på konkrete datoer forut for forsvinningen, ifølge nyhetskanalen..

Dagbladet - 18 juni 21 kl. 11:48

«Hvorfor får vi ikke møte mormor?»

På grunn av Norges strenge innreiserestriksjoner, har ikke tvillingene Christian og Alexander (7) sett besteforeldrene, som bor i Russland, siden jula 2019. Det mener de er veldig urettferdig, og sendte derfor brev til statsministeren..

NRK - 18 juni 21 kl. 10:09

Må stenge EM-supportersone

Oppblomstring av koronaviruset i Moskva i Russland fører til at supportersonen til fotball-EM må stenges. Dette er i forbindelse med tiltaket mot samlinger på over 1000 mennesker. Antallet nye koronatilfeller i Moskva har økt fra 3000 til 7000 daglig i løpet av få dager, og det er ventet at det vil bli over 9000 nye tilfeller fredag..

NRK - 02 juni 21 kl. 12:37

Strammer inn valglover i Russland

Overhuset i det russiske parlamentet har vedtatt en lov om at «ekstremister» ikke kan stille til valg i Russland. En domstol skal neste uke vurdere om organisasjonene til opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj skal klassifiseres som «ekstremistiske». Loven må undertegnes av presidenten før den trer i kraft..

NRK - 17 juni 21 kl. 16:29

Tilbyr syltet sild til vaksinerte

Nederland har begynt å tilby syltet sild til folk som vaksinerer seg, skriver The Guardian. Tidligere har stater i USA valgt å tilby marihuana, pengepremier og utdanningsstipender, Russland har tilbudt sine innbyggere biler og Indonesiske myndigheter har fristet med kyllinger til dem som vaksinerer seg..

NRK - 16 juni 21 kl. 19:41

Biden advarte Putin

USAs president Joe Biden omtaler møtet med den russiske presidenten Vladimir Putin som «veldig greit». Biden sier at han gjorde det klart han ikke kommer til å akseptere forsøk på å krenke USAs demokratiske suverenitet. På spørsmål om hva som skjer dersom den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj dør i fengsel, svarer Biden: – Jeg gjorde det klart at konsekvensene da kommer til å bli knusende for Russland..

NRK - 16 juni 21 kl. 19:41

Biden advarte Putin om Navalnyj

USAs president Joe Biden omtaler møtet med den russiske presidenten Vladimir Putin som «veldig greit». Biden sier at han gjorde det klart han ikke kommer til å akseptere forsøk på å krenke USAs demokratiske suverenitet. På spørsmål om hva som skjer dersom den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj dør i fengsel, svarer Biden: – Jeg gjorde det klart at konsekvensene da kommer til å bli katastrofale for Russland..

Aftenposten - 16 juni 21 kl. 15:06

Fotball–EM direkte

Følg Finland–Russland..

VG - 16 juni 21 kl. 11:53

Foran toppmøtet: Amerikanere i russisk fengsel bønnfaller Putin om løslatelse

GENÉVE (VG) «President Biden: Vær så snill å få meg hjem til min min familie og min hund Flora, hvor jeg hører hjemme». Fra en arbeidsleir i Russland bønnfaller Paul Whelan sin president om ta opp hans sak med president Putin..

NRK - 16 juni 21 kl. 10:33

Kan forlenge toppmøte

Møtet mellom USAs president Joe Biden og Russlands president Vladimir Putin kan bli forlenget hvis det blir nødvendig. Dagsordenen er så omfattende at det vil bli utfordrende å holde samtalen til fire-fem timer, opplyser en talsmann i Kreml til nyhetsbyrået TASS. Det er kun politikk som står på agendaen når presidentene i USA og Russland møtes klokka 13 i Genève..

Dagbladet - 16 juni 21 kl. 05:27

- Den verste fyren som finnes

Når Vladimir Putin og Joe Biden barker sammen onsdag, tror ekspertene det vil bli svært annerledes fra Putins møte med Donald Trump. Ekspertene forklarer også hvordan USA og Russland ser på hverandres leder..

NRK - 31 mai 21 kl. 12:47

Vil sende flere tropper mot vest

Russland vil sende om lag 20 nye militære enheter til sin vestlige grense. Det er et svar på handlinger fra forsvarsalliansen Nato, sier forsvarsminister Sergei Shoigu i dag. Beslutningen kan være et svar på både vestlige reaksjoner mot HviteRusslands arrestasjon av en journalist og Natos økte militær tilstedeværelse i Øst- og Nord-Europa.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt