Russland

Wednesday, 06 December, 09:21

Nyheter om Russland

Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i Ukraina

Russland har angrepet Ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

Klartale - I førrgår: 06:00

Frykter mørk og kald vinter i Ukraina

Kulda har nådd Kyiv, Ukrainas hovedstad. Landet har en ny, hard vinter i vente. Samtidig står Russland klare.

NRK - 27 nov 23 kl. 15:30

Finland tror enda flere asylsøkere er i vente ved grensen til Russland

Etterretning viser at enda flere papirløse asylsøkere er på vei til grensen mellom Russland og Finland, sier sistnevnte lands statsminister. – Hvis dette fortsetter, vil flere tiltak bli kunngjort i nær framtid, sa statsminister Petteri Orpo på en pressekonferanse sammen med Sveriges statsminister Ulf Kristersson mandag. Flere hundre har kommet til grenseovergangene mellom Russland og Finland de siste ukene for å søke asyl.

Klartale - 30 aug 23 kl. 09:08

Russland under angrep natt til onsdag

Ukraina angriper Russland med droner. Det sier russerne. Natt til onsdag smalt det flere steder.

Klartale - 23 nov 23 kl. 10:07

Finland stenger grenser til Russland – Norge kan måtte stenge Storskog

Mange asylsøkere kommer til Finland. Så mange at de stenger grensene. Untatt én.

NRK - 12 timer siden

USA hevder Russland avslo tilbud om løslatelse av amerikanere

USA hevder Russland har avslått et tilbud som skulle føre til løslatelsen av Paul Whelan og Evan Gershkovich (bildet), som USA mener er urettmessig fengslet i Russland. Talsperson Matthew Miller i det amerikanske utenriksdepartementet sier at USA kom med et «betydelig tilbud». Amerikanerne Whelan og Gershkovich er begge fengslet i Russland på grunn av anklager om spionasje.

NRK - Igår: 07:23

5 DES 2023 TIR 08.02 Russland og Ukraina anklager hverandre for droneangrep

Russland hevder å ha «nøytralisert» 35 ukrainske droner over Krim og Azovhavet, mens Ukraina melder om 17 russiske droneangrep, hvorav ti er skutt ned. Det russiske forsvarsdepartementet beskylder den ukrainske regjeringen for å ha forsøkt å gjennomføre et «terrorangrep» mot blant annet Krimhalvøya, som ble okkupert og annektert av Russland i 2014. – 22 droner ble ødelagt og 13 andre ble avledet over Azovhavet og Krim, står det i en uttalelse tirsdag morgen.

NRK - Igår: 21:34

Lula kan ikke garantere at Putin ikke blir arrestert i Rio

Russlands president Vladimir Putin inviteres til G20-møtet i Rio de Janeiro neste år. Men president Lula da Silva kan ikke garantere at han ikke blir arrestert. Lula sier det er utenfor hans myndighetsområde å vurdere om Putin blir arrestert om han kommer til Rio.

NRK - 21 nov 23 kl. 05:51

Russland med kraftige angrep ved Bakhmut

Russland trapper opp angrepene mot landsbyen Klisjtsjijivka ved Bakhmut, opplyser det ukrainske militæret. Ukraina gjenerobret landsbyen i september. Den siste tiden har det vært svært blodige kamper i den lille byen Avdijivka utenfor Donetsk by, hvor Russland sakte har gjort fremgang.

NRK - 26 nov 23 kl. 10:26

Har senka fleire ukrainske missil

Russland seier dei har skote ned to ukrainske missilar søndag som var på veg over Azov-havet mot Russland. Natt til laurdag angreip Ukraina tre regionar i Russland med dronar. Russland seier dei skaut ned 20 ukrainske dronar..

NRK - 30 okt 23 kl. 04:48

Russland advarer Vesten om fare for direkte militærkonflikt

Russlands forsvarsminister advarer Vesten om at eskalering i konflikten mellom Russland og Ukraina kan føre til «direkte militært sammenstøt mellom atommakter». – Den vestlige linjen om stadig eskalering i konflikten med Russland medfører trussel om direkte militært sammenstøt mellom atommakter, en situasjon som vil være fylt med katastrofale konsekvenser, sier Russlands forsvarsminister Sergej Sjojgu, ifølge det russiske statlige nyhetsbyrået Tass. Han hevder at Vesten har til hensikt å påføre Russland «strategisk nederlag» i «en hybridkrig».

NRK - 10 nov 23 kl. 17:33

Skal heim til Ukraina

Ein foreldrelaus tenåring frå den ukrainske byen Mariupol som blei ført til Russland etter at russiske styrker tok makta i byen, skal sendast heim til Ukraina. 17-åringen blei tatt av russiske styrker og ført til Russland i fjor vår og blei i likheit med et ukjent antal andre ukrainske barn, plassert i ein russisk fosterfamilie. Russland sa tidlegare i år at guten hadde forsøkt å rømme tilbake til Ukraina, men at han blei stoppa nær grensa til Belarus.

NRK - 20 nov 23 kl. 15:27

Russland-protest mot stengte finske grenseoverganger

Russisk UD har levert en formell protest til Finlands ambassadør i Moskva etter at finnene i forrige uke stengte grenseoverganger til Russland. – Finlands beslutning var overilt, og den krenker rettighetene og interessene til titusenvis av mennesker på begge sider av landenes felles grense, heter det i en uttalelse fra det russiske utenriksdepartementet mandag. Finland varslet fredag forrige uke at fire av landets grenseoverganger til Russland kom til å stenge dagen etter.

NRK - 02 dec 23 kl. 12:55

Raid mot skeive klubber i Russland

Fredag kveld stormet politiet minst fire skeive klubber i Moskva, og en badstue for homofile menn. Politiet skal ha fotograferte pass og andre identitetspapirer til de som var til stede. Noen forklarte også at de skal ha måttet kle av seg.

NRK - 29 nov 23 kl. 13:01

Finland får kritikk for å stenge grensa mot Russland

Amnesty International kritiserer Finland etter at dei stengde grensa mot Russland. Dei meiner det er vanskeleg å sjå korleis Finland no oppfyller kravet om retten til å søke asyl. Finland stengde grensa mellombels etter at det kom fleire hundre menneske over grensa for å søke asyl.

NRK - 29 nov 23 kl. 10:55

Russland åtvarar mot soldatar på den finske grensa

Russland åtvarar Finland mot ein plan om å stasjonere soldatar langs grensa, melder Reuters. Dei seier at ei slik handling vil kunne auke spenninga, og blir sett på som ein trussel. Polen har sagt at dei kan vere villige til å sende soldatar til Finland.

NRK - 15 nov 23 kl. 15:55

Russisk UD: – EU har blitt nyttige idioter for amerikanerne

Russlands utenriksdepartement sier i en uttalelse at EUs 12.sanksjonspakke mot Russland er en form for «hybridkrig». – På grunn av de endeløse sanksjonene mot Russland, har EU blitt Washingtons 'nyttige idiot', sier Maria Zakharova, talskvinne for det russiske utenriksdepartementet.

NRK - 02 nov 23 kl. 16:17

Ukraina svartelister Nestlé

Ukrainske myndigheter har besluttet å svarteliste Nestlé som «krigssponsor» ettersom selskapet fortsatt har virksomhet i Russland. Hundrevis av vestlige selskaper forlot Russland etter at landet gikk til krig mot Ukraina. Men næringsmiddelgiganten Nestlé, som står bak merkevarer som Nescafé og Kit Kat, er blant dem som har blitt værende.

NRK - 27 nov 23 kl. 13:05

Russland angriper to byer i Ukraina

Russland er på offensiven mot byen Avdijivka og landsbyen Robotyne som lenge har vært under angrep, ifølge ukrainske kilder. Ingen av partene har gjort synderlig framgang de siste ukene, og fronten synes å være ganske frosset. Men i de siste ukene har Russland trappet opp innsatsen mot industribyen Avdijivka, som ligger bare ti kilometer fra Donetsk.

NRK - 27 nov 23 kl. 12:20

Russland bruker migrasjon for å ramme vesten, sier Stoltenberg

Det har vært kaos på de finske grensene den siste uken. Finland mener Russland har organisert en migrasjonsstrøm mot grensene. – Dette er nok et eksempel på hvordan Russland bruker migrasjon som et verktøy for å legge press på europeiske land.

NRK - 02 nov 23 kl. 10:40

Ukraina hevder Russland roer ned angrep rundt Avdijivka

Ukraina sier torsdag at de russiske fremrykningene mot byen Avdijivka øst i Ukraina har avtatt noe. Det skriver AFP. Russland har den siste tiden rykket kraftig fram mot Avdijivka, som har vært i frontlinjen siden 2014.

NRK - 25 sep 23 kl. 16:07

Russland mener Armenia ødelegger bånd mellom dem

Russland advarer Armenias statsminister Nikol Pasjinjan om at han begår en stor tabbe ved å forsøke å fri seg fra russiske bånd. Armenias statsminister har bare seg selv å takke for situasjonen i Nagorno-Karabakh, ifølge Russland. De hevder han har blitt lurt av falske lovnader fra Vesten.

NRK - 23 nov 23 kl. 11:33

Normal trafikk over Storskog: – Vi har gode beredskapsplaner som vil iverksettes

Det er foreløpig ingen trafikk utenom det normale over den norsk-russiske grensen Storskog. – Den har vært lav og normal, forteller stabssjef i Finnmark politidistrikt, Tarjei Sirma-Tellefsen. Onsdag ble det klart at Finland stenger de fleste grenseovergangene til Russland.

NRK - I førrgår: 07:02

Lukasjenko møtte Xi i Beijing

Lukasjenko, som er en nær og standhaftig alliert av Russland og Vladimir Putin kom til Beijing søndag og skal være der i minst to dager. – Belarus er, har vært og vil alltid være en pålitelig partner for Kina. Vi bestemte oss for lenge siden for å samarbeide og være venner med Kina, sa Lukasjenko, ifølge utdrag som er frigitt av staben hans.

Klartale - 21 nov 23 kl. 12:58

– Glemmer at ytringsfrihet finnes i Europa

Dette er et debattinnlegg. Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

NRK - 08 nov 23 kl. 23:29

Russland sier de vil sende krigsfanger til fronten

Russland skal sende ukrainske krigsfanger til fronten i Ukraina for å kjempe på russisk side, skriver det statlige nyhetsbyrået Ria. Nyhetsbyrået hevder soldatene sverger troskap til Russland og har meldt seg frivillig til å kjempe på Moskvas side i krigen. Det skal være snakk om en egen bataljon av ukrainske krigsfanger som skal utplasseres ved fronten.

Aftenposten - 02 dec 23 kl. 10:40

Menn i kjoler og hemmelig nattklubb for lesbiske. Hvordan er det å være skeiv i Russland?

NIZJNIJ NOVGOROD (Aftenposten): Gamle gubber styrer Russland og slår ned på skeive. Det fikk læreren Timofej merke..

NRK - 19 nov 23 kl. 11:56

Finland stenger grenseoverganger til Russland

Finland stengte i dag den femte av i alt seks grenseoverganger til Russland. I går kom flere enn 70 nye papirløse asylsøkere til Finland, som sier russiske grensevakter hjelper dem fram. Tidligere har ikke Russland latt folk krysse grensen uten reisedokumenter.

NRK - 01 dec 23 kl. 20:27

Det europeiske turnforbundet slipper ikke inn russere og belarusere

Det europeiske turnforbundet vil ikke følge det internasjonale forbundets eksempel og slippe til russiske og belarusiske turnere fra årsskiftet. Det ble avgjort på generalforsamlingen i Sofia fredag. Avgjørelsen kaster tvil om hvorvidt turnstjernene fra Russland og Belarus kan kvalifisere seg til Paris-OL.

NRK - 01 dec 23 kl. 12:35

Sveits har fryse russiske verdiar på 8,8 milliardar dollar

Sveits har fryse rundt 7,7 milliardar sveitsiske franc, eller rundt 8,8 milliardar dollar, av finansielle verdiar som tilhøyrer russiske statsborgarar, sa den sveitsiske regeringa i dag. Det melder nyheitsbyrået Reuters. Frysinga er ein av sanksjonane som er innført mot Russland etter at landet invaderte Ukraina i februar 2022 I fjor innførte Sveits ei tilsvarande frysing av russiske verdiar tilsvarande 7,5 milliardar sveitsiske franc, etter å ha blitt med på EU sitt sanksjonsregime mot Russland..

NRK - 01 dec 23 kl. 11:46

Russland innleder ny sak mot Navalnyj

Putin-kritikeren Aleksej Navalnyj soner allerede en dom på 19 års fengsel. Nå har russiske myndigheter siktet ham for enda flere forhold, oppgir Navalnyj selv. De nye anklagene går ut på at han har gjort seg skyldig i hærverk, noe som kan føre til at han blir dømt til ytterligere tre år i fengsel, skriver Navalnyj i sosiale medier fredag.

Dagbladet - 30 nov 23 kl. 21:04

Forbys i Russland: - Dramatisk

Russisk høyesterett har avgjort at LHBT-bevegelsen forbys i Russland, og bør stemples som ekstremister..

Dagbladet - 30 nov 23 kl. 20:04

Fyrte løs mot Russland: Nektet å hilse

Stemningen mellom Russland og Finland er langt fra god og det ble tydelig da landenes utenriksministere deltok på OSSE-møte denne uka..

NRK - 05 nov 23 kl. 17:11

Russland fortsetter frivillige kutt i oljeeksporten ut året

Russland fortsetter sitt frivillige forsyningskutt på 300.000 fat olje om dagen i eksport av råolje og petroleumsprodukter fram til slutten av desember. – Det ekstra frivillige kuttet er ment å styrke tiltakene som er tatt av Opec+-landene for å opprettholde stabiliteten og balansen i oljemarkedene, sier Russlands visestatsminister Alexander Novak søndag.

NRK - 30 nov 23 kl. 13:12

Russland forbyr «LHBT-bevegelsen»

I en ny avgjørelse klassifiserer Russlands høyesterett skeive som ekstremister, melder Reuters. Skeive russere frykter det vil føre til rettsforfølgelse, skriver NTB. Russiske myndigheter definerer personer som er lesbiske, homofile, bifile eller trans (LHBT+) som en egen bevegelse.

Dagbladet - 29 nov 23 kl. 23:31

Peker på Russland

Russland forgiftet kona til etterretningssjef Kyrylo Budanov, mener ukrainske myndigheter. Russerne har foreløpig ikke kommentert påstandene..

NRK - 17 nov 23 kl. 12:50

Økning i antall asylsøkere ved finske grenseoverganger

Finske grensevakter melder om en økning i antall asylsøkere. Ved midnatt natt til lørdag stenges fire grenseoverganger til Russland. Finske myndigheter kunngjorde torsdag at de stenger fire grenseoverganger til Russland.

NRK - 23 okt 23 kl. 10:57

Russland varetektsfengsler amerikansk journalist

Den russisk-amerikanske journalisten Alsu Kurmasheva ble mandag varetektsfengslet i Moskva frem til 5. desember. Det melder en journalist fra Reuters som var til stede i retten.

NRK - 16 nov 23 kl. 14:47

Mehl: Forberedt på å stenge Russland-grensa på kort varsel

Justisminister Emilie Enger Mehl sier at det så langt ikke har vært en økning i grensepasseringer fra Russland over Storskog på samme måte som Finland har sett. – Vi følger situasjonen tett, og det kan bli aktuelt for oss å stenge grensa på kort varsel ved behov, sier justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) til NTB. Finland sa torsdag at de natt til lørdag vil stenge fire av ni grenseoverganger til Russland.

NRK - 16 nov 23 kl. 13:53

Russland trapper opp angrepene mot nøkkelby i Øst-Ukraina

Russland har trappet opp angrepene mot den viktige byen Avdijivka øst i Ukraina, ifølge byens ordfører. Byen har vært under kraftig beskytning i over en måned, og russerne har litt om litt gjort framsteg, men det har kostet meget dyrt. – De siste dagene har fienden blitt mer aktiv, sier ordfører Vitaliy Barabash på nasjonal TV.

NRK - 16 nov 23 kl. 12:50

Russland: Navalnyjs advokater på liste over «terrorister og ekstremister»

Russland har plassert tre av advokatene til den fengslede opposisjonspolitikeren Alexei Navalnyj på en liste over «terrorister og ekstremister». Det skriver Reuters. De tre advokatene, Vadim Kobzev, Igor Sergunin og Alexei Liptser, ble satt i varetekt 13.

VG - 28 nov 23 kl. 14:40

Finsk avis: Finland stenger alle grenseoverganger til Russland

Finland stenger den siste åpne grenseovergangen til Russland, ifølge avisen Helsingin Sanomat..

NRK - 28 nov 23 kl. 14:31

Finland stenger hele grensa mot Russland

Finland stenger også den siste åpne grenseovergangen mot Russland for flyktninger og asylsøkere som vil inn i landet. Det melder den finske avisen Helsingin Sanomat, med kilder i den finske regjeringen. Men grensen vil likevel være åpen for frakt av varer.

NRK - 28 nov 23 kl. 11:12

Fryktar båtflyktningar frå Russland

Det svenske forsvaret fryktar at det kan kome båtflyktningar frå den russiske enklaven Kaliningrad. Dette som ein del av Russland sine forsøk på å destabilisere regionen, melder SVT. I ein ny rapport blir det peika på som eit av fleire scenario saman med dataangrep og sabotasjeaksjonar under vatn.

NRK - 28 nov 23 kl. 08:12

Russland: Arrestert amerikansk journalist holdes fengslet til 30. januar

Den amerikanske journalisten Evan Gershkovich, som sitter fengslet i Russland i påvente av en rettssak, får forlenget varetekten med to måneder. Det har en russisk domstol besluttet tirsdag, melder Reuters og AFP. Wall Street Journal-journalisten er med det fengslet frem til 30.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com