Russland

Tuesday, 20 August, 00:19

Nyheter om Russland

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 14 Aug 19 kl. 20:32

Russland om atom-rekkevidde

Russland sier onsdag kveld at flyvninger viser at landet er i stand til å plassere fly med atomvåpen innen 20 minutters flytid fra USA. Det melder nyhetsbyrået Reuters..

Dagbladet - 13 Aug 19 kl. 16:48

Russland bekrefter radioaktivitet på militærbase nær norskegrensen

Russland bekrefter at den radioaktive strålingen var opptil 16 ganger høyere enn normalt etter en ulykke på en marinebase om lag 70 mil unna grensen til Norge..

Aftenposten - 13 Aug 19 kl. 13:44

Russland bekrefter radioaktivitet på militærbase

Den radioaktive strålingen var opptil 16 ganger over normalt nivå da det oppsto en ulykke på en marinebase i Nordvest-Russland i forrige uke, bekrefter Moskva..

P4 - 13 Aug 19 kl. 23:08

Bergs helse forverret

Helsetilstanden til spiondømte Frode Berg i Russland har blitt forverret. Støttegruppen hans opplyser til NRK at Berg blir medisinert for sykdommer han ikke hadde før. I april ble han dømt til 14 års fengsel i Russland.

Aftenposten - 13 Aug 19 kl. 13:44

Russland bekrefter radioaktivitet på militærbase nær norskegrensen

Russland bekrefter at den radioaktive strålingen var opptil 16 ganger høyere enn normalt etter en ulykke på en marinebase om lag 70 mil unna grensen til Norge..

NRK - 14 Aug 19 kl. 06:36

Kritisk til russisk øving

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) misliker at Russland skal starte ei stor militærøving utanfor kysten av Nord-Noreg. – Det er nærare kysten vår. Det er det vi misliker, seier Bakke-Jensen til NTB.

NRK - 4 timer siden

Har testa mellomdistanserakett

USA har testa ein landbasert mellomdistanserakett, som trefte målet over 500 kilometer unna, opplyser forsvarsdepartementet, ifølgje AFP. USA og Russland har trekt seg frå INF-avtalen, som var ein nedrustingsavtale for landbaserte rakettar..

P4 - 08 Aug 19 kl. 11:32

Russland plasserer raketter nær grensen

Russland plasserer ut raketter bare 35 kilometer fra grensen til Norge. Missillene har en rekkevidde på opp mot 150 kilometer, skriver The Barents observer. Russland opplyser at personell vil gjennomføre en øvelse med simulert avfyring mot fiendtlige skip.

P4 - 14 Aug 19 kl. 13:23

- Russlands militærøvelse er problematisk

- Det er ikke uproblematisk at Russland holder en stor militær øvelse utenfor norskekysten. Det mener Russland-kjenner og redaktør for aldrimer.no, Kjetil Stormark.

NRK - 11 Aug 19 kl. 18:39

Russland ber Google slette videoer

Russland ber Google om å slette Youtube-videoer av de store demonstrasjonene lørdag, skriver Reuters. Myndighetene mener videoene viser «ulovlige» hendelser, og at Google blander seg i Russlands interne forhold hvis de ikke fjernes..

P4 - 11 Aug 19 kl. 21:41

Russland ber Google slette videoer

Russland vil ha demonstrasjonsvideoer på Youtube fjernet. Ifølge Reuters har russiske myndigheter bedt Google om å slette videoer fra de store demonstrasjonene på lørdag, fordi de viser ulovlige hendelser. De mener også selskapet blander seg i landets interne forhold hvis de ikke fjernes..

Aftenposten - Igår: 12:00

Økende gjeld i befolkningen bekymrer Russland. Tilbys mikrolån med rente på over 300 prosent

Russernes gjeld øker. Det får landets finansminister til å advare om resesjon..

P4 - 08 Aug 19 kl. 09:37

Tre døde og 42 skadd i bussulykke i Russland

Tre personer mistet livet og 42 ble skadd da en buss og en bil kolliderte i det sørlige Russland. Ulykken skjedde tidlig i dag nær havnebyen Novorossijsk ved Svartehavet. 28 av de 42 skadde ble innlagt på sykehus..

P4 - 02 Aug 19 kl. 12:37

- Russland har ansvaret

Det er Russland som må bære det fulle ansvaret for at atomavtalen mellom USA og Russland nå skrotes. Det sa NATO-toppsjef Jens Stoltenberg for kort tid siden. Den såkalte INF-avtalen som ble inngått i 1987 har gjort det forbudt for begge land å bruke landbaserte mellomdistanseraketter.

NRK - I førrgår: 18:04

Svensk VM-gull i orientering

Sverige vant dagens VM-stafett i orientering for kvinner. Det norske laget kjempet i teten, men Anne Margrethe Hausken Nordberg klarte ikke henge med Russland på slutten. Norge endte dermed på fjerde plass..

Aftenposten - 09 Aug 19 kl. 22:01

Strålevernet sjekker mulig stråling i Norge etter eksplosjon i Russland

Strålevernet undersøker om eksplosjonen i Russland har økt strålefaren i Norge. Russere oppfordres til å drikke jod..

Hegnar.no - 06 Aug 19 kl. 20:16

Trumps Russland-ambassadør sier opp

USAs ambassadør til Russland, Jon Huntsman, har levert sin avskjedssøknad til president Donald Trump, opplyser kilder til amerikanske medier..

P4 - 06 Aug 19 kl. 16:40

Russland varsler om aktivitet

Russland varsler omfattende skarp øvingsaktivitet i internasjonalt farvann utenfor kysten av Nordland og Troms mellom 14-17. august. Det skriver Forsvarsdepartementet i en pressemelding.

Dagbladet - 15 Aug 19 kl. 22:07

Tampen brenner

I hele verden har man menneskeskapte klimaendringer. I Russland holder man seg med byråkratiske klimakriser, mens det brenner i Sibir, skriver Morten Strand..

P4 - 09 Aug 19 kl. 09:39

Raketteksplosjon i Russland har gitt radioaktivt utslipp

En raketteksplosjon nær byen Severodvinsk i Russland har gitt radioaktivt utslipp. Innbyggerne i byen har blitt bedt om å ta jod for å beskytte seg mot stråling, ifølge russiske medier. Eksplosjonen skal ha skjedd på et skip ved den lukkede byen Nyonoksa, omtrent 700 kilometer sørøst for Kirkenes.

Aftenposten - 06 Aug 19 kl. 16:39

Russland varsler om aktivitet utenfor Nord-Norge

Russland har varslet at landet i perioden 14.–17. august vil etablere fire store fareområder i internasjonalt farvann utenfor kysten av Nordland og Troms..

Hegnar.no - 13 Aug 19 kl. 10:20

Tidemandsens russiske oljemareritt

I over ti år har Øivind Tidemandsen jaktet etter olje i Russland uten suksess. I fjor tapte selskapet 194 millioner. .

P4 - I førrgår: 07:52

Nektes å seile i russisk farvann

Hurtigruten nektes å seile i russisk farvann og må avlyse to planlagte cruise til Frans Josefs land. Den 15 dagers lange turen skulle gå fra Tromsø, via Murmansk nordvest i Russland, skriver Klassekampen. Hurtigruten opplyser at de har tillatelse til å seile i disse områdene i Arktis, men at det skal være en russisk øvelse i området samtidig som de har søkt om seilinger..

VG - 06 Aug 19 kl. 16:24

Russland varsler om aktivitet utenfor Nord-Norge

Russland har varslet at landet i perioden 14.-17. august vil etablere fire store fareområder i internasjonalt farvann utenfor kysten av Nordland og Troms..

P4 - 08 Aug 19 kl. 13:54

- Demonstrasjon av politisk misnøye

Det at Russland oppgradderer missilsystemet rett ved grensen til Norge er en demonstrasjon av politisk misnøye. Det mener tidligere forsvarssjef Sverre Diesen. Han tror Russland signaliserer misnøye med Vardø-radaren og andre sider ved norsk sikkerhetspolitikk.

NRK - 02 Aug 19 kl. 11:57

NATO skuldar på Russland

I dag opphøyrer INF-avtalen frå 1987 mellom USA og Russland. Avtalen blei rekna som ein viktig bidragsytar til slutten på den kalde krigen. NATO skuldar på Russland for at avtalen har opphøyrt og varslar respons, melder Reuters..

Hegnar.no - 03 Aug 19 kl. 18:15

Nye USA-sanksjoner mot Russland

USA innfører flere sanksjoner mot Russland i forbindelse med nervegiftattentatet mot den tidligere russiske dobbeltagenten Sergej Skripal i Salisbury i fjor..

P4 - 15 Aug 19 kl. 14:18

Radioaktiv luft i Finnmark

Det er påvist små mengder med radioaktiv luft i Finnmark. Nivået er svært lavt og utgjør ingen risiko for mennesker eller miljø, opplyser Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet. De kan ikke slå fast at dette har sammenheng med ulykken ved en militærbase nord i Russland forrige uke som førte til radioaktiv stråling der..

NRK - 13 Aug 19 kl. 17:05

Bekymrer seg for manglende framgang

Støttegruppen for Frode Berg er redde for at forhandlingene med Russland er gått i stå og sier de er bekymret for Bergs helse. – Både vi og familien er utålmodige, sier Øystein Hansen i støttegruppen til VG..

Aftenposten - 14 Aug 19 kl. 05:44

De bryter ingen regler – men gir Norge problemer

Russland vil fortsette med omfattende militær aktivitet rett utenfor kysten vår gjennom hele høsten. Det er problematisk for Norge av flere grunner..

NRK - 13 Aug 19 kl. 07:48

Store demonstrasjoner i Moskva

Ti tusener har tatt til gatene i Moskva i det som er de størtse demokrati-demonstrasjonene siden 2011, melder amerikanske MSNBC. Demonstrantene roper «Russland skal bli fritt» og krever rettferdige valg..

Aftenposten - 12 Aug 19 kl. 21:25

Russiske forskere døde mens de utviklet nytt våpen

Fem russiske atomforskere som forrige uke døde i en eksplosjon på en marinebase i Arkhangelsk i Russland, holdt på å utvikle et nytt våpen, ifølge Russlands atombyrå..

VG - 14 Aug 19 kl. 07:17

Russisk megaøvelse utenfor norskekysten starter i dag

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) misliker at Russland onsdag dundrer på med sin største militærøvelse på mange år rett utenfor kysten av Nord-Norge..

NRK - 02 Aug 19 kl. 12:56

Russland er ansvarlig for kollaps

Den britiske utenriksministeren, Dominic Raab, skriver på Twitter at Russland er ansvarlige for INF-avtalens kollaps..

NRK - 02 Aug 19 kl. 12:56

Russland er ansvarlig for kollaps

Den britiske utenriksministeren, Dominic Raab, skriver på Twitter at Russland er ansvarlige for INF-avtalens kollaps..

P4 - 14 Aug 19 kl. 07:06

- Ikke bekymret for russisk øvelse

I dag starter Russland sin storstilte militærøvelse utenfor kysten av Nord-Norge. Russiske skip, fly og ubåter skal øve i fire områder utenfor Nordland og Troms fram til 17. august.

P4 - 15 Aug 19 kl. 06:25

- Farligere enn den kalde krigen

Norges posisjon er farligere enn under den kalde krigen. Det skriver forsker og oberstløytnant Tormod Heier i en ny bok. Russland gjennomfører denne uken en av sine største militærøvelser på mange tiår, utenfor kysten av Nord-Norge.

VG - 13 Aug 19 kl. 14:39

Støttegruppen: – Vi er alvorlig bekymret for helsen til Frode Berg

Frode Bergs støttegruppe frykter at forhandlingene med Russland har kjørt seg fast, og understreker at norske myndigheter har et stort ansvar for å finne en løsning på saken og få nordmannen hjem..

NRK - 03 Aug 19 kl. 08:20

Nye sanksjoner mot Russland

USA innfører nye sanksjoner mot Russland på grunn av dobbeltagenten Sergej Skripal som ble forgiftet i Storbritannia i 2018, melder AFP. Blant annet får amerikanske banker grenser for finansiere russisk statsgjeld og USA begrenser eksport til landet..

Aftenposten - 02 Aug 19 kl. 09:14

USA og Russland bygger nye våpen etter å ha torpedert nedrustningsavtale

Både Russland og USA ventes å utvikle nye typer våpen nå som nedrustningsavtalen INF havner på historiens skraphaug..

NRK - 13 Aug 19 kl. 17:05

Bekymret for Frode Bergs helse

Støttegruppen for Frode Berg er redde for at forhandlingene med Russland er gått i stå og sier de er bekymret for Bergs helse. – Vi har fått tilbakemeldinger om at helsetilstanden har blitt dårligere, sier Torbjørn Brox Webber..

Aftenposten - 02 Aug 19 kl. 12:41

Både USA og Russland bekrefter: Nedrustningsavtalen er død

Både Russland og USA bekrefter at de har trukket seg fra INF-avtalen, som siden 1987 har forbudt bruk av mellomdistanseraketter..

P4 - 03 Aug 19 kl. 13:57

Demonstranter pågrepet i Russland

En rekke demonstranter har blitt pågrepet i Moskva i Russland i dag. Blant disse er frontfiguren for demonstrasjonene for fritt valg, Ljubov Sobol. Hun ble pågrepet før demonstrasjonen startet..

NRK - 04 Aug 19 kl. 14:50

Mener Russland bryter forpliktelser

Tyskland mener Russland bryter sine internasjonale forpliktelser til å holde frie og uavhengige valg, skriver AFP. Lørdag arresterte russisk politi mer enn 600 demokratidemonstranter i Moskva, og opposisjonskandidater blir nektet å stille til valg..

NRK - 02 Aug 19 kl. 22:38

Skogbrannene i Russland fortsetter

Skogbrannene øst i Russland dekker fredag et område på mer enn 30.000 kvadratkilometer, melder NTB. Det tilsvarer et område på størrelse med Belgia.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt