Russland

Monday, 24 June, 21:14

Nyheter om Russland

Sortering: Relevans | Senaste
Hegnar.no - Igår: 08:47

Siem-båter til Russland

To ankerhåndteringsskip (AHTS) tilhørende Siem Offshore har fått sommerjobber i Russland, mens ett drar inn over en halv million i spotmarkedet..

NRK - 7 timer siden

Putin utvider forbud mot Europa

Vladimir Putin signerte mandag en forlengelse av forbudet av matimport fra EU. Forlengelsen varer til slutten av 2020, melder Reuters. Russland innførte forbudet i 2014 som svar på internasjonal sanksjoner mot Russland etter konflikten med Ukraina..

NRK - I førrgår: 17:18

Nekter georgiske fly

Russland nekter fly fra georgiske flyselskaper å fly i russisk luftrom. Russland mener det er nødvendig av sikkerhetshensyn, ifølge nyhetsbyrået AFP..

Hegnar.no - 19 Jun 19 kl. 10:43

EU forlenger trolig Russland-sanksjoner

På EU-toppmøtet denne uken vil unionen etter alt å dømme gå inn for nok en forlengelse av sanksjonene mot Russland..

NRK - 20 Jun 19 kl. 20:50

Forlenger sanksjoner Russland

EU-landenes ledere gikk torsdag enstemmig inn for å forlenge sanksjonene mot Russland med seks måneder. Sanksjonene ble innført i juli 2014 som en reaksjon på Russlands rolle i den væpnede konflikten i Ukraina og annekteringen av Krim-halvøya..

NRK - 20 Jun 19 kl. 02:39

Ber Russland sikre rettferdighet

USAs utenriksminister Mike Pompeo ber Russland sørge for rettferdighet etter at MH17-flyet ble skutt ned over Ukraina i 2014. Fire personer er siktet etter styrten..

NRK - 19 Jun 19 kl. 07:26

Flere atomreaktorer i Russland

De neste femten årene vil antallet atomreaktorer i Russland bli doblet. Det viser en ny studie gjennomført av The Barents Observer. Reaktorene vil være på nye atomubåter og isbrytere, og ligge i havner bare seks til tolv mil fra norskegrensen..

Aftenposten - 20 Jun 19 kl. 06:20

USA ber Russland sørge for at MH17-siktede stilles for retten

USA ber Russland om forsikringer for at de siktede etter nedskytingen av Malaysia Airlines-flyet MH17 blir stilt for retten..

Aftenposten - 19 Jun 19 kl. 06:01

Kina og Russland hindret forsøk på å stanse nordkoreansk drivstoffimport

Et FN-forslag fra USA om å stanse Nord-Koreas import av drivstoff er stanset av Russland og Kina..

Dagbladet - 16 Jun 19 kl. 08:20

Ekspert: - Dette frykter Russland

Russiske medier raser etter HBO-serien «Chernobyl». Russland-ekspert er ikke overrasket..

Dagbladet - 6 timer siden

Målte radioaktivitet i Norge - aner ikke hvem som står bak

Norske myndigheter har målt nivåer av det radioaktive stoffet kobolt-60 i lufta ved grensa til Russland..

Dagbladet - 15 Jun 19 kl. 17:27

Vil Russland sitte stille?

Krigstrommene hjaller i Midtøsten. Vil Russland sitte rolig å se på hvis USA bomber deres nære venn Iran?.

Dagbladet - 45 minutter siden

Vil ha Kina med på atomavtale

NATO bør jobbe for å få både Russland, USA og Kina med i en ny nedrustningsavtale, mener forsvarsminister Frank Bakke-Jensen. - Vi må unngå et nytt atomvåpenkappløp, sier han..

P4 - 17 Jun 19 kl. 14:30

Færre, men farligere atomvåpen i verden

Det blir færre atomvåpen i verden, men de blir stadig farligere. Det viser en ny rapport fra det svenske fredsforskningsinstituttet SIPRI. Over 90 prosent av våpnene er å finne hos Russland og USA.

Aftenposten - 7 timer siden

Ikke la de autoritære vinne Europarådet | Bjørn Engesland og Gunnar Ekeløve-Slydal

Russland har lykkes med sin utpressing. Nå må Norge og andre demokratiske medlemsland komme på offensiven..

NRK - 16 Jun 19 kl. 17:22

Russland avviser innblanding

Russlands sikkerhetsråd avviser at landet blandet seg inn i EU-valget, ifølge Reuters. EU-kommisjonen pekte på over 1000 tilfeller av innblanding i valget til EU-parlament i mai. USA anklaget Russland for det samme i 2016-valget..

NRK - 9 timer siden

– Sanksjoner mot Iran er ulovlige

Russland mener USAs nye sanksjoner mot Iran er ulovlige. De nye sanksjonene mot Iran trer i kraft i mandag etter at en amerikansk militær drone ble skutt ned av Iran på torsdag..

P4 - 15 timer siden

- Må jobbe for en ny nedrustningsavtale

Atomnedrustningsavtalen må reforhandles og utvides til å gjelder flere atommakter. Det mener forsvarsminister Frank Bakke-Jensen. Denne uka skal NATOs forsvarsministre møtes i Brussel.

P4 - 14 Jun 19 kl. 17:55

Russland ber om internasjonal gransking

Russerne ber om en internasjonal gransking etter angrepene mot to oljetankere i Omanbukta. Russland advarer mot å trekke forhastede konklusjoner, etter at USA har anklaget Iran for å stå bak. Russiske myndigheter sier de fordømmer angrepene på det sterkeste, uavhengig av hvem som står bak dem..

Aftenposten - 21 Jun 19 kl. 13:32

10.000 provosert av russisk tale: Derfor kokte det over.

MOSKVA (Aftenposten): Det lille, kaukasiske landet Georgia har hatt et anstrengt forhold til Russland i tre tiår..

Aftenposten - 13 Jun 19 kl. 05:39

Medier: Russland og Tyrkia mekler fram våpenhvile i Idlib

Russland og Tyrkia har forhandlet fram en våpenhvileavtale for Idlib-provinsen mellom syriske myndigheter og opprørere, ifølge russiske militærkilder..

NRK - 08 Jun 19 kl. 21:55

Russland framleis utestengt

Russland blir framleis utestengt frå internasjonal friidrett. Det vedtok styret i IAAF i dag. Utestenginga skal vurderast på nytt like før VM i september/oktober.

NRK - 13 Jun 19 kl. 13:29

Russland bekymret over spion-droner

Russland er bekymret for planene til USA om å distribuere spion-droner i Polen. Det sier assisterende utenriksminister Sergei Ryabkov til RIAs nyhetsbyrå. Onsdag sa Trump til den polske presidenten at han ville utplassere 1000 soldater i Polen..

NRK - 06 Jun 19 kl. 17:26

Britane ber Russland endre framferd

Storbritannia seier eit betre samarbeid med Russland er mogleg om russarane «endrar si framferd». Tidlegare i dag sa Vladimir Putins at Russland og Storbritannia burde starte med blanke ark etter at ei spionsak har øydelagd forholdet mellom landa..

NRK - 20 Jun 19 kl. 17:30

EU-sanksjoner mot Krim utvidet

EU har vedtatt å forlenge sanksjonene som er rettet mot Krim-halvøya og Sevastopol i ett år til. Sanksjonene ble innført etter at Russland annekterte halvøya som internasjonalt er anerkjent som en del av Ukraina..

Hegnar.no - 19 Jun 19 kl. 06:08

Hindret forsøk på å stanse nordkoreansk drivstoffimport

Et FN-forslag fra USA om å stanse Nord-Koreas import av drivstoff er stanset av Russland og Kina..

P4 - I førrgår: 23:25

Russland stopper flyvninger til Georgia

Russlands president Vladimir Putin forbyr russiske flyselskap å fly til Georgia. Forbudet skal tre i kraft neste måned, melder det russiske nyhetsbyrået Tass. Det skjer etter en stor anti-russisk demonstrasjon i Georgia i går da 10 000 demonstranter krevde at regjeringen går av etter å ha latt en russisk parlamentariker tale i nasjonalforsamlingen..

NRK - 20 Jun 19 kl. 21:33

Krisesamtaler om Iran neste uke

Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Kina, Russland og Iran skal neste uke samles til krisemøte i Wien om atomavtalen med Iran. Målet er å redde avtalen etter at USA trakk seg fra den. Den stadig økende spenningen mellom USA og Iran blir også tema..

Klartale - 19 Jun 19 kl. 15:05

Siktet for å ha skutt ned fly i 2014

Tre personer fra Russland og én person fra Ukraina er siktet. De skjøt ned et Malaysia Airlines-flyet i Ukraina, mener politiet..

P4 - 20 Jun 19 kl. 05:53

Trump vil møte Putin på G20-møtet

USAs president Donald Trump vil ha et møte med Russlands president Vladimir Putin når de to deltar på G20-møtet i Japan neste uke. Det sier Trump i et intervju med Fox News. - Jeg vil komme overens med Russland, sier han.

NRK - 17 Jun 19 kl. 14:17

Færre, men farligere atomvåpen

Det blir færre atomvåpen i verden, men de store atommaktene moderniserer atomarsenalet, og andre land ruster opp. Det viser ny rapport fra Sipra. Over 90 prosent av våpnene er å finne hos Russland og USA..

P4 - 08 Jun 19 kl. 22:34

Russland fortsatt utestengt fra friidrett

Russlands utestengelse fra internasjonal friidrett opprettholdes. Det vedtok styret i det internasjonale friidrettsforbundet i dag. Russland har vært utestengt siden 2015 etter avsløringer om systematisk dopingjuks..

VG - 09 Jun 19 kl. 15:11

Norsk dopingsjef: Russland kan få klarsignal før friidretts-VM

Russland fikk enda en gang comeback-nei fra Rune Andersen. Men den norske sjefen for etterforskningen av friidrettens doping-versting åpner døren på gløtt for deltagelse i friidretts-VM om tre måneder..

Aftenposten - 15 Jun 19 kl. 07:18

Demokratene gir fra seg regjeringsmakten i Moldova

Partiet Demokratene i Moldova kunngjorde fredag at det vil overlate regjeringsmakten til en koalisjon støttet av USA, EU og Russland..

NRK - 14 Jun 19 kl. 13:38

EU: – Russland påvirket valg

EU beskylder russiske kilder for å ha forsøkt å påvirke valget til nytt EU-parlament ved hjelp av sofistikerte desinformasjonskampanjer. I en ny rapport skriver EU-kommisjonen at det ble observert forsøk på å påvirke stemmegivningen i EU-valget..

P4 - 14 Jun 19 kl. 21:51

FN: Vil granske tankskip-angrep

FNs generalsekretær António Guterres, vil ha uavhengig gransking etter tankskip-angrepene, som USA hevder at Iran sto bak. Det er FNs sikkerhetsråd som må etablere granskingen, men Guterres råder de nå til det. Også Russland har vært tilhengere av en gransking og mener det nå er viktig å ikke trekke forhastede konklusjoner på at Iran står bak..

P4 - 13 Jun 19 kl. 12:13

364 uttransportert fra Norge

364 personer ble uttransportert fra Norge i mai. 135 av disse var ilagt en eller flere straffereaksjoner. Så langt i år kommer flesteparten av de som sendes ut av Norge fra Ukraina, Romania, Albania, Russland og Polen..

NRK - 13 Jun 19 kl. 12:00

364 uttransportert fra Norge i mai

I alt 364 personer ble uttransportert fra Norge i mai. Av dem var 135 ilagt en eller flere straffereaksjoner. Det utgjør 37 prosent av de uttransporterte.

Dagbladet - 11 Jun 19 kl. 18:30

En bølge av motstand

En bølge av motstand mot korrupte myndigheter har skylt gjennom Russland de siste dagene. Det ga oppsiktsvekkende resultater, skriver Morten Strand..

NRK - 12 Jun 19 kl. 20:49

Kjøper russiske luftvernmissiler

Tyrkia har kjøpt S-400 luftvernmissilsystemet fra Russland. Det skal bli levert neste måned, sier Tyrkias president Erdogan. USA har sagt at det det russiske systemet ikke kan være en del av Natos forsvarssystem, og har truet Tyrkia med sanksjoner..

P4 - 07 Jun 19 kl. 20:28

Ikke mottatt benådningssøknad

Russlands president Vladimir Putin har fortsatt ikke mottatt noen søknad om benådning for spiondømte Frode Berg. Det melder TV 2. I midten av april ble den pensjonerte grenseinspektøren dømt til 14 års fengsel for spionasje i byretten i Moskva.

NRK - 13 Jun 19 kl. 05:54

– Mekler fram våpenhvile i Idlib

Russland og Tyrkia har forhandlet fram en våpenhvileavtale for Idlib-provinsen mellom syriske myndigheter og opprørere, ifølge russiske militærkilder. Det er russiske nyhetsbyråer som har snakket med kildene i det russiske militæret, skriver Reuters..

NRK - 02 Jun 19 kl. 01:10

Antall skadde i Russland nå 85

Minst 85 mennesker er skadd etter en eksplosjon på en bombefabrikk i Dzerzjinsk i Russland. 46 av dem bodde i nærheten av fabrikken, resten jobbet der. Tilstanden til fire av de skadde er alvorlig..

NRK - 01 Jun 19 kl. 15:29

38 skadde i Russland

38 menneske er skadde etter at det eksploderte i ein ammunisjonsfabrikk i Russland, melder nyheitsbyrået AFP..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt