Russland

Wednesday, 20 November, 22:32

Nyheter om Russland

Sortering: Relevans | Senaste
P4 - I førrgår: 17:45

Russland-dom i desember

Verdens antidopingbyrå,WADA, varsler nå at de vil komme med en dom mot Russland i desember. WADA skal ta stilling til om Russland har manipulert innsamlet dopingmateriale. Russland risikerer å bli utestengt fra sommer-OL i Tokyo til neste år og vinterlekene i Beijing om tre år.

NRK - I førrgår: 17:49

Russland-dom i desember

Verdens antidopingbyrå er klare til å komme med en dom neste måned om hvorvidt Russland har manipulert dopingmateriale eller ikke. Russland risikerer å bli utestengt fra OL i Tokyo i 2020, og kan bli nektet å arrangere internasjonale mesterskap..

Aftenposten - Igår: 13:03

Russland har hentet hjem 32 barn av IS-medlemmer

Russland opplyser at de har hentet hjem 32 barn av IS-medlemmer fra Irak. Dette er den fjerde gruppen av barn som sendes til Russland..

Aftenposten - I førrgår: 18:14

WADA varsler Russland-avgjørelse i desember

Verdens antidopingbyrå (WADA) sier at de klare til å komme med en dom i neste måned hvorvidt Russland har manipulert innsamlet dopingmateriale eller ikke..

NRK - 17 Nov 19 kl. 10:28

Russland flytter marineskip

Russland har begynt å flytte tre fangede ukrainske marineskipene som ble tatt i arrest i Kertsjstredet i fjor, etter å ha åpnet ild og såret flere seilere. Det er kjent at dette trolig ville skje før et planlagt toppmøte i desember, skriver Reuters..

NRK - 16 Nov 19 kl. 07:54

Russland leverer båter til Ukraina

Russland har bestemt seg for å levere tilbake tre båter som ble tatt i arrest i Kertsj-stredet for et år siden. Det skriver avisen Kommersant. Dette skjer trolig før et planlagt toppmøte i Paris 9.

VG - Igår: 13:08

Russland planlegger å hente stort antall barn fra IS-leirene

Russland har allerede hentet hjem over hundre barn av IS-krigere fra Irak. Nå undersøkes DNA fra 49 barn i syriske leirer, med tanke på å hente disse også hjem..

NRK - Igår: 12:28

Hentet hjem 32 barn av IS-medlemmer

Russland opplyser at de har hentet hjem 32 barn av IS-medlemmer fra Irak. Dette er den fjerde gruppen av barn som sendes til Russland. Barna, som er mellom ett og ni år, skal gjennom medisinske undersøkelser før de blir hentet av slektninger..

P4 - Igår: 14:00

Russere nektet først å utlevere Berg

Russland nektet opprinnelig å utlevere spiondømte Frode Berg sammen med to litauiske borgere i spionutvekslingen med Litauen. De ønsket ikke å utveksle tre fanger mot to russiske, sier Litauens president til VG. Men etter noen uker ombestemte Russland seg.

VG - Igår: 13:34

Litauens president til VG: Russland nektet å utveksle Frode Berg i sommer

VILNIUS (VG) I sitt første intervju om Frode Berg-saken, forteller Litauens president, Gitanas Nauséda, om dramaet da Russland opprinnelig nektet å utveksle to russere mot to litauiske borgere og den spiondømte nordmannen..

Aftenposten - 14 Nov 19 kl. 12:58

Hval-fengselet sjokkerte Russland. Så grep Putin personlig inn.

MOSKVA (Aftenposten): Omtrent 100 hvithvaler og spekkhuggere ble holdt fanget i Russland. De skulle selges til Kina..

NRK - 14 Nov 19 kl. 14:56

Kobler Russland til MH17-nedskyting

Den internasjonale etterforskningsgruppen som leder etterforskningen av nedskytingen av passasjerflyet MH17 i 2014, sier at de har avdekket kommunikasjon som viser at båndene mellom Russland og opprørerne var tettere enn tidligere antatt..

VG - 15 Nov 19 kl. 11:55

Russland vil speile Litauens benåding av spioner

Russland vil speile den litauiske benådingen av to russiske spioner, bekrefter Sergei Naryshkin, sjefen for den russiske utenlandsetteretningen..

VG - 15 Nov 19 kl. 11:55

Russland vil speile Litauens benådning av spioner

Russland vil speile den litauiske benådingen av to russiske spioner, bekrefter Sergei Naryshkin, sjefen for den russiske utenlandsetteretningen..

P4 - 15 Nov 19 kl. 07:18

Russere benådet

Alt ligger nå til rette for at Frode Berg kan utveksles etter at presidenten i Litauen i morgentimene benådet to spiondømte russere. Det skriver VG. De to russerne er del av en fangeutveksling med Berg og to litauere som er spiondømt i Russland.

P4 - 16 Nov 19 kl. 12:24

- Berg bør gjennom debrief

Spiondømte Frode Berg bør gjennom en debrief når han kommer hjem til Norge. Det mener Russland-ekspert Iver B. Neumann.

NRK - 08 Nov 19 kl. 17:39

Haag: Kan behandle sak mot Russland

Den internasjonale domstolen i Haag sier den har jurisdiksjon til å behandle Ukrainas søksmål mot Russland og det Kiev mener er russisk-støttet «terrorisme», melder NTB. Russland ba i september 2018 FN-domstolen om å forkaste saken..

NRK - Igår: 19:47

– En etterretningsskandale

– Hvis ikke dette er et avtalt spill mellom Norge og Russland så er dette en etteretningsskandale. Det sa Frode Berg på pressekonferansen på Gardermoen tirsdag..

Aftenposten - 4 timer siden

Hun ble funnet i flere deler i elven. Det brutale drapet ryster Russland.

MOSKVA (Aftenposten): Russisk professor har innrømmet å ha drept og partert kjæresten. Nå kan drapet forandre russisk lov..

NRK - Igår: 20:39

Cyberangrep mot skatteetaten

I Skatteetatens sikkerhetsavdeling i Grimstad, jobbes det for å avverge forsøkene på å trenge inn i datasystemene. Hackere fra stater som Russland, USA, Kina og Iran forsøk å få tilgang til informasjon om nordmenns økonomiske forhold..

NRK - 11 Nov 19 kl. 10:59

Russland fordømmer protester

Russland fordømmer opposisjonens protester i Bolivia og kaller situasjonen dramatisk etter at president Evo Morales gikk av..

P4 - 6 timer siden

Kamp om å gi ut Berg-bok

Det er kamp hos forlagene om å få gi ut boken til spiondømte Frode Berg. Under møtet med pressen i går avslørte Berg at han jobber med en bok, og at han blant annet skrev dagbok mens han satt fengslet i Russland. Bergs advokat opplyser til NTB at alle de store forlagene man har hørt om, pluss noen til, har tatt kontakt..

P4 - 13 Nov 19 kl. 23:07

Hevder Helleland ble overvåket

Nestleder i Verdens antidopingbyrå, Linda Hofstad Helleland, hevder Russland kan ha forsøkte å hyre norske selskaper til å overvåke henne. I en ny bok hun utgir i morgen, skal PST advart henne om overvåkingen, skriver VG. Helleland har vært en tydelig motstander av å ta Russland inn igjen i varmen i byrået, etter avsløringene om systematisk juks i en årrekke.

P4 - 15 timer siden

- Må få politisk etterspill

Frode Berg-saken må få politisk etterspill. Det krever SV-leder Audun Lysbakken. I går kveld møtte en preget Frode Berg norsk presse, etter nesten to år i russisk fengsel.

Aftenposten - Igår: 06:19

Tyrkia truer med nye angrep i Syria

Tyrkia mener USA og Russland ikke holder seg til våpenhvileavtalen nord i Syria og truer med ny inngripen mot kurdiske soldater..

VG - Igår: 19:15

Spiondømte Frode Berg: - Føler meg ført bak lyset av E-tjenesten

GARDERMOEN (VG) Spiondømte Frode Berg er tydelig på at han ikke visste noen ting om formålet med eller bakgrunnen for oppdragene han påtok seg i Russland – og at han helle aldri ble orientert om risiko av Etterretningstjenesten..

P4 - I førrgår: 17:50

Berg møter pressen

Frode Berg vil snakke til pressen i morgen kveld klokken 19 på Gardermoen. Det bekrefter hans advokat Brynjulf Risnes. Berg som var dømt for spionasje i Russland, ble benådet fredag, i forbindelse med en utvekslingsavtale.

Dagbladet - 17 Nov 19 kl. 18:07

Hentet hjem av E-tjenesten

Frode Berg hevder han var på oppdrag for E-tjenesten og følte seg misbrukt av dem da han ble pågrepet i Russland. De fikk selv jobben med å hente ham hjem til Norge..

NRK - Igår: 00:51

Tyrkia truer med nye angrep i Syria

Tyrkia mener USA og Russland ikke holder seg til våpenhvileavtalen nord i Syria Med mindre kurdiske militssoldater forlater grenseområdet nordøst i Syria, vil Tyrkia starte nye angrep i området, advarte utenriksminister Mevlüt Çavusoglu mandag..

Dagbladet - 15 Nov 19 kl. 08:55

Russland vil «speile» Litauens benådning

Åpner døren for spionutveksling som inkluderer Frode Berg..

Klartale - 17 Nov 19 kl. 21:22

Endelig sammen med kona

Frode Berg er tilbake i Norge. Han bruker dagene sammen med kona. Berg var to år i fengsel i Russland for spionasje..

Dagbladet - 16 Nov 19 kl. 08:47

Russland skylder på piloter etter fatal flystyrt

Russiske etterforskere la torsdag fram den endelige sikkerhetsrapporten som gir pilotene skylden for Tatarstan-styrten hvor 50 mennesker døde..

Dagbladet - 15 Nov 19 kl. 14:08

- Frode Berg er endelig fri!

Overlevert fra Russland til Litauen i dag og er på vei hjem. - Vi er lettet og glad, sier Bergs datter til Dagbladet..

P4 - 16 timer siden

Vil ha en debatt om E-tjenesten

SV-leder Audun Lysbakken vil ha en debatt om E-tjenesten. Historien til Frode Berg bekymrer Lysbakken, som sier til NTB at det er alvorlig at Berg følte seg presset av E-tjenesten, og at han ikke fikk ærlig informasjon. Berg sa på en pressekonferanse i går kveld at han to ganger forsøkte å avslutte oppdragene med å reise til Russland, men at han ble overtalt og presset til å fortsette.

Aftenposten - Igår: 18:42

Frode Berg leverte reiseregninger til den hemmelige kontaktpersonen

GARDERMOEN (Aftenposten): Etter fem dager i skjul for omverdenen, sto Frode Berg frem tirsdag kveld i en strengt regissert pressekonferanse på Gardermoen. Der fortalte han blant annet at han leverte reiseregninger til personen som ba ham frakte de hemmelige pakkene til Russland..

NRK - 17 Nov 19 kl. 14:37

– Ukraina får skipene på mandag

Russland kommer på mandag til å utlevere de tre ukrainske marineskipene som ble tatt i arrest i Kertsjstredet i fjor. Ifølge Reuters er fartøyene allerede på vei, etter avtale med Kiev. Dette er ledd i et forsøk på å bedre forholdet mellom landene..

P4 - Igår: 21:55

Ordfører mener ledelsen må gå

Ordfører i Sør-Varanger Rune Rafaelsen mener ledelsen i E-tjenesten må gå etter kveldens pressekonferanse med Frode Berg. Der sa spiondømte Berg at han føler seg ført bak lyset av E-tjenesten og han følte et press fra dem da han ønsket å avslutte oppdragene. Rafaelsen omtaler det Berg fortalte som en knusende dom over norsk etterretning og at ledelsen må trekke seg for det de har gjort mot Berg, lokalbefolknignen i Sør-Varanger og ikke Norges offisielle Russland-politikk..

VG - 17 Nov 19 kl. 21:44

Erdogan: Vil kjøpe rakettsystem fra både USA og Russland

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan lar seg ikke stoppe av trusler om sanksjoner eller av løfter om å få kjøpe amerikanske våpen i stedet: Han vil fortsette med NATO-landets kontroversielle innkjøp av et russisk våpensystem..

Klartale - 15 Nov 19 kl. 15:33

Frode Bergs kone og datter er lettet

Anita og Christina Berg er glade og lettet. Ektemannen og faren er satt fri fra fengsel i Russland..

P4 - I førrgår: 20:14

Berg møtte etterretningssjefen

Frode Berg har i dag hatt møter med PST og Forsvarets etterretningstjeneste. Begge møtene var på Bergs initiativ, og det ble utvekslet litt informasjon, bekrefter Bergs advokat Brynjulf Risnes til VG i kveld. Risnes vil ikke si noe om innholdet i møtene, som ble holdt på et hemmelig sted på Østlandet.

P4 - I førrgår: 09:34

Berg møter ikke pressen i dag

Det er mange som har mange spørsmål til Frode Berg, men ingen medier får svar i dag. Bergs kone sa til NTB i går at de må prøve å finne roen, og at de to har mye å snakke om. Ifølge advokaten hans vil imidlertid pressen også få prate med han - det vil komme mer informasjon om hvor og når senere i dag.

Aftenposten - 16 Nov 19 kl. 21:22

Frode Berg er tilbake i Norge

Lørdag kveld klokken 20.20 landet spiondømte Frode Berg (63) endelig på norsk jord etter 711 dager i Russland. Det bekrefter kilder overfor Aftenposten..

Klartale - 15 Nov 19 kl. 13:57

Frode Berg er fri

Russland har løslatt spiondømte norske Frode Berg. Han er i Litauen, ifølge Litauens myndigheter..

P4 - 15 Nov 19 kl. 22:13

Frode Berg på fb

- To år i russisk varetektsfengsel har vært en tøff tid for meg. Det sier spiondømte Frode Berg i en video på Facebook. Berg ble dømt til 14 års fengsel for spionasje mot Russland, men ble i dag utlevert til Litauen..

Aftenposten - 15 Nov 19 kl. 12:55

Følg utviklingen i spionsaken direkte her

Litauens president har kalt inn til pressekonferanse kl. 13.45 norsk tid.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt