Reuters

Wednesday, 20 October, 18:21

Nyheter om Reuters

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 1 time siden

Kritiserer Kinas handelspolitikk

USA hevder Kinas handelspolitikk innebærer urimelige hindringer mot import av varer og tjenester. Det skriver Reuters. Annen «urettferdig» praksis er forfordeling av statlige foretak, databegrensninger og svak håndheving av patentrettigheter, sier USAs charge d'affaires David Bisbee til Verdens Handelsorganisasjon i forbindelse med en gjennomgang av Kinas handelspolitikk.

NRK - 3 timer siden

Korona-ferie i Russland

Russlands president Vladimir Putin har godkjent et forslag om å innføre en uke betalt ferie for å dempe koronasmitten. Det melder Reuters. På et TV-sendt møte med andre topper fra myndighetene sa Putin at tiltaket vil gjelde fra 30.

NRK - 4 timer siden

Smittebølge i Polen

Polens helseminister Adam Niedzielski sier landet har opplevd en eksplosjon i koronasmittede de siste dagene. Det melder Reuters. Ifølge Niedzielski ligger Polen an til å se godt over 5000 smittede per dag neste uke.

NRK - 4 timer siden

Planlegg militærøving i 2023

Russland og Kviterussland har planar om ei større felles militærøving i 2023, melder Reuters. Dei har også forlenga ein avtale som gjer at russisk militære kan operere frå Kviterussland..

NRK - 6 timer siden

Dronning Elizabeth skal kvile

Storbritannias dronning Elizabeth har fått råd om å kvile dei neste dagane. Ho har vald å følge rådet, og avlyser fleire planlagde besøk, melder Reuters. Ho skulle blant anna besøkt Nord-Irland, opplyser det britiske hoffet..

NRK - 6 timer siden

Putin kjem ikkje til klimatoppmøte

Russlands president Vladimir Putin kjem ikkje til å reise til Glasgow for å delta på klimatoppmøtet i slutten av månaden, melder Reuters. Storbritannia hadde håpa dei skulle klare å samle verdsleiarane for å inngå ein ny klimaavtale. Toppmøtet startar i Skottland 31.

NRK - 7 timer siden

Ville USA skulle snakke med Taliban

Den russiske utanriksministeren Sergej Lavrov beklagar at USA ikkje blir med på samtalane med Taliban onsdag. Russland, USA, Kina og Pakistan hadde samtalar om vegen vidare for Afghanistan tysdag. Onsdag held samtalane fram med Taliban, men der ville ikkje USA vere til stades, melder Reuters..

NRK - 8 timer siden

Klima og korona på G20-toppmøte

G20-toppmøtet i Roma i slutten av månaden skal fokusere på kampen mot klimaendringar, korona og tiltak for å få samfunnet i gang igjen etter pandemien, seier den italienske statsministeren Mario Draghi til Reuters. Møtet blir sett på som særleg viktig fordi det kjem rett før klimatoppmøtet i Glasgow..

NRK - 10 timer siden

Ny direktør i Burberry

Det britiske motehuset har utnemnd Jonathan Akeroyd som ny administrerande direktør. Han startar i jobben i april neste år, melder Reuters. Akeroyd er i dag sjef for Gianni Versace, og har tidlegare vore direktør for motehuset Alexander McQueen..

NRK - 10 timer siden

Skal gjennomgå tusenvis av drap

Justisdepartementet på Filippinane seier dei vil gå gjennom tusenvis av drap som er gjort i regjeringas krig mot narkotika, melder Reuters. Justisministeren fortalde dette i forbindelse med at dei også skal sjå på fleire saker som peikte på overgrep frå politiet..

NRK - Igår: 15:55

Moskva ber eldre holde seg hjemme

Lokale myndigheter i Russlands hovedstad Moskva ber eldre holde seg hjemme i fire måneder. I tillegg må bedrifter sørge for at minst 30 prosent av ansatte jobber hjemmefra, melder Reuters. Tiltakene vil gjelde fra 25.

NRK - Igår: 13:25

Ber Telenor ikkje forlate Myanmar

Junta ber Telenor-leiarar om å ikkje forlate Myanmar, melder nyheitsbyrået Reuters..

NRK - Igår: 19:19

Løfter portforbud i 23 provinser

Myndighetene i Algerie har mandag løftet portforbudet i 23 av sine 58 provinser. Portforbudet gjelder fra elleve om kvelden til fem om morgenen, og ble innført forrige måned. Det er fremdeles lagt ned forbud mot sosiale sammenkomster i landet, skriver Reuters.

NRK - Igår: 19:19

Fjerner portforbud i 23 provinser

Myndighetene i Algerie har mandag opphevet portforbudet i 23 av landets 58 provinser. Portforbudet gjelder fra kl. 23 til 05, og ble innført forrige måned.

NRK - Igår: 18:57

Biden forsøker å stanse abortlov

President i USA, Joe Biden, har bedt den amerikanske høyesteretten om å stanse den omstridte abortloven i Texas. Det skriver Reuters. Abortloven forbyr abort etter uke seks.

NRK - I førrgår: 18:04

FBI bistår i søk etter misjonærer

FBI skal bistå i søket etter de 17 misjonærene som lørdag ble kidnappet utenfor Haitis hovedstad Port-au-Prince, opplyser FBI til Reuters. Det skal være flere barn i gruppen, som holdes fanget av en væpnet gruppe. Misjonærene, som er fra USA og Canada, var på Haiti for å besøke et barnehjem..

NRK - I førrgår: 14:22

Russland trekker NATO-delegasjon

Russland vil trekke sin delegasjon til NATO fra og med november. Det opplyser landets utenriksminister Sergej Lavrov ifølge Reuters. Han sa videre at medlemmer av NATOs delegasjon til Moskva vil miste sine akkrediteringer 1.

NRK - I førrgår: 10:36

Rettsdato til å vurdere Whelan

Neste månad skal ein russisk domstol vurdere førespurnaden om å sende amerikanaren Paul Whelan til USA for å sone straffa si der, melder nyheitsbyrået Reuters. Whelan blei i fjor dømd i ein russisk domstol til 16 års fengsel for spionasje. Han nekta for å ha spionert og sa han vart lurt i ei felle.

NRK - I førrgår: 01:20

Planer om nytt atomkraftverk

Den britiske regjeringen planlegger å bygge minst ett nytt atomkraftverk de neste årene. Avisa The Telegraph skriver at regjeringen er klar til å finansiere ett nytt atomkraftverk for å nå nullutslippsmålene. En talsmann for regjeringen bekrefter det samme overfor Reuters..

NRK - 17 okt 21 kl. 14:27

Sikta hadde avtale med Amess

Den 25 år gamle mannen som er sikta for drapet på den britiske parlamentsmedlemmen David Amess, hadde ein avtale med politikaren, melder Reuters. Amess blei stukken med kniv fleire gongar under eit veljarmøte i ei kyrkje fredag. Han døydde seinare av skadane.

NRK - 17 okt 21 kl. 13:22

Innstiller oppdrag i Ukraina

Organisasjonen for sikkerheit og samarbeid i Europa, OSSE, har sett oppdraget med å overvake Aust-Ukraina på vent. Det skjer etter at rundt 200 prorussiske demonstrantar protesterte like ved OSSE-hovudkvarteret i Donetsk, melder Reuters. Demonstrantane kravde at ein opprørsleiar som blei arrestert av ukrainsk militære i førre veke, skulle settast fri..

NRK - 17 okt 21 kl. 12:29

Paven fordømmer drapa på Kongsberg

Pave Frans fordømmer angrepa der fem blei drepne på Kongsberg, melder Reuters. Paven kom inn på fleire nylege angrep i talen sin på Petersplassen søndag. Han fordømde også sjølvmordsangrepa mot moskear i Afghanistan den siste veka og drapet på den britiske parlamentsmedlemmen David Amess.

NRK - 17 okt 21 kl. 07:04

Vaksinerer koalaer mot klamydia

400 koalaer i Australia skal vaksineres mot kjønnssykdommen klamydia, noe forskere håper skal bedre dyrenes mulighet til overlevelse. I enkelte områder i Australia er halvparten av bestanden av koalaer smittet av klamydia, ifølge Reuters..

NRK - 16 okt 21 kl. 11:47

Patel vil ha på plass tryggingstiltak

Den britiske innanriksministeren Priti Patel besøkte laurdag staden der parlamentsmedlemmen David Amess blei drepen under eit møte i valkrinsen hans fredag. Der sa ho at det var viktig å få på plass tiltak som gjer det trygt for politikarar å gjere jobben sin. – Vi kan ikkje la slike handlingar hindre oss i å ha eit velfungerande demokrati, sa ho, ifølge Reuters.

NRK - 16 okt 21 kl. 10:20

Johnson besøkte Leigh-on-Sea

Den britiske statsministeren Boris Johnson besøkte laurdag kyrkja i Leigh-on-Sea der parlamentsmedlemmen og partifellen David Amess blei drepen, melder Reuters. Også innanriksminister Priti Patel og leiaren for opposisjonspartiet Labour, Keir Starmer, var til stades og la ned blomar på åstaden. Politiet seier dei etterforskar knivangrepet som terror.

NRK - 15 okt 21 kl. 21:23

Obama til Glasgow

Tidligere president i USA, Barack Obama, vil besøke klimatoppmøtet i Glasgow i Skottland i november, melder Reuters. Under møtet, kjent som COP26, vil Obama møte unge aktivister og snakke om trusselen klimaendringer utgjør. Nåværende president Joe Biden vil stille med en stor delegasjon i Glasgow etter at han har deltatt på G20-møtet i Roma i dagene før.

NRK - 15 okt 21 kl. 18:33

Johnson: Alle er sjokkerte

Storbritannias statsminister Boris Johnson sier den knivdrepte partikollegaen David Amess var en kjær venn og kollega. – Vi er alle sjokkerte langt inn i hjertet, sier Johnson ifølge Reuters. Amess døde tidligere i ettermiddag etter at han ble stukket med kniv flere ganger under et velgermøte.

NRK - 15 okt 21 kl. 16:06

Parlamentarikar døydde

Det britiske parlamentsmedlemmet David Amess døydde av skadane han fekk etter at han blei knivstukken på eit møte i valkrinsen fredag, melder Reuters. Ein mann gjekk til angrep på Amess under eit møte i ei metodistkyrkje i Leigh-on-Sea..

NRK - 15 okt 21 kl. 16:06

Parlamentarikar døydde etter knivangrep

Det britiske parlamentsmedlemmen David Amess døydde av skadane han fekk etter at han blei knivstukken på eit møte i valkrinsen fredag, melder Reuters. Politiet arresterte ein 25 år gammal mann mistenkt for drap kort tid etter at knivstikkinga fann stad i ei metodistkyrkje i Essex. Ifølge politiet var mannen aleine om ugjerninga..

NRK - 15 okt 21 kl. 15:38

USA hevar koronarestriksjonar

USA seier dei vil heve innreiserestriksjonane for fullvaksinerte frå og med 8. november, melder Reuters. Restriksjonane blei innført i mars i fjor av dåverande president Donald Trump.

NRK - 15 okt 21 kl. 13:10

Klar for regjeringsforhandlingar

Leiarane for dei tre partia som vann det tyske valet i september ønsker no å innleie formelle samtalar med tanke på ein regjeringskoalisjon, melder Reuters. Sosialdemokratiske SPD, miljøpartiet Dei grøne og liberale FDP har hatt sonderingar for å finne ut om det er grunnlag for å danne regjering. No er dei klare til å gå vidare, melder nyheitsbyrået..

NRK - 15 okt 21 kl. 12:59

Taliban klare for samtalar

Representantar for Taliban har stadfesta at dei vil delta i samtalar om Afghanistan i Moskva neste veke. Det er Vladimir Putins spesialutsending til Afghanistan som seier dette til nyheitsbyrået Interfax, ifølge Reuters..

NRK - 15 okt 21 kl. 12:27

Talet på døde i Kandahar stig

Minst 15 personar er døde og 31 er sende til sjukehus med skadar etter det som truleg var eit sjølvmordsangrep mot ein sjiamuslimsk moske i Kandahar i Afghanistan. Det opplyser helsepersonell til nyheitsbyrået Reuters. Foreløpig er det ikkje kjent kven som stod bak eksplosjonen, men islamistgruppa IS stod bak eit liknande angrep i Kunduz-provinsen tidlegare denne månaden.

NRK - 15 okt 21 kl. 11:18

Eksplosjon i moske i Afghanistan

Det har vore ein eksplosjon under fredagsbønna i ein moske i Kandahar i Afghanistan, melder Reuters..

NRK - 15 okt 21 kl. 11:14

Russland vil selje gass igjen

Visestatsminister Aleksander Novak i Russland seier dei har fylt lagringsreservane for gass, og at dei no er klare til å ta opp att salet til utlandet, melder Reuters. Russland står for rundt ein tredel av gassforsyninga til Europa. Men denne hausten har landet ikkje ville selje like mykje gass, og det kan ha ført til dei høge gassprisane i Europa..

NRK - 15 okt 21 kl. 10:56

Trekker seg frå Evergrande-avtale

Den kinesiske statseigde eigedomsutviklaren Yuexiu Property har trekt seg frå ein avtale verdt 1,7 milliardar dollar om å kjøpe hovudkvarteret til eigedomsselskapet Evergrande i Hongkong, melder Reuters. Milliardgjelda til Evergrande har skapt uro på børsane den siste tida. Avtalen mellom Yuexiu og Evergrande etter at styret i Yuexiu frykta den enorme gjelda skulle føre til vanskar med å gjennomføre avtalen..

NRK - 14 okt 21 kl. 13:00

1500 brannmenn kjempar mot flammar

1500 brannmenn er sett inn i sløkkingsarbeidet i ein ny skogsbrann i California, skriv Reuters. Brannen, som har fått namnet Alisal, har slukt eit terreng på rundt 62 kvadratkilometer sør i delstaten, vest for Santa Barbara. Brannen starta måndag.

Klartale - 13 okt 21 kl. 12:00

Han blir første leder fra Afrika som besøker Biden

Møtet mellom Biden og Kenyatta fra Kenya skal være i Det hvite hus. Det er ventet at de vil bruke tid på å snakke om Etiopia. Det er et av nabolandene til Kenya.

NRK - 12 okt 21 kl. 20:41

USA: Hatt positive møte med Taliban

Representantar for amerikanske styresmakter seier ifølge nyheitsbyrået Reuters at dei har hatt gode og positive samtaler med Taliban gjennom helga. USA har mellom anna snakka med Taliban om humanitær hjelp til Afghanistan. Det asiatiske landet har slite med å få tak på nok handelsvarer etter at Taliban tok over makta og mange land kutta mykje av støtta til landet.

NRK - 12 okt 21 kl. 20:33

Kongelege får leve som homofile

Statsminister i Nederland, Mark Rutte, seier at nederlandske tronarvingar no kan gifte seg med ein person av same kjønn utan å måtte seie frå seg tittelen sin, ifølge Reuters. Førre gong det vart gjort ei vurdering av dette var i 2000, og no har regjeringa gjort det klart at ein konge eller dronning ikkje treng abdisere om dei skulle vere homofile. Som det første landet i verda vart det lov for homofile og lesbiske å gifte seg i Nederland i 2001..

NRK - 11 okt 21 kl. 15:48

Thailand opnar 1. november

Thailand opnar for vaksinerte turistar 1. november, skriv Reuters..

NRK - 11 okt 21 kl. 15:22

Navalnyj nemnt som terrorist

Den russiske regimekritikaren Navalnyj seier han blir klassifisert som ekstremist og terrorist i fengselet. Nabalnyj blei ifølgje eit innlegg å Instagram kalla inn til fengselsstyret som skal ha stemt over at statusen hans skal endrast, skriv Reuters. Han sonar ei straff på to og eit halvt år for å ha brote meldeplikta knytt til ein tidlegare dom..

NRK - 11 okt 21 kl. 11:11

Bryte-VM: Trenar stakk frå laget

Sri Lanka sin brytetrenar forsvann frå laget sitt under VM i bryting i Oslo. Reuters skriv at han truleg forsøker å bli verande i Europa. Donald Indrawansa forsvann frå lagshotellet tre dagar inn i turneringa i Oslo og var ikkje med gruppa tilbake til Sri Lanka..

NRK - 11 okt 21 kl. 08:49

Irak: – Har arrestert IS-topp

Iraks statsminister Mustafa al-Kadhimi skriver på Twitter at landets sikkerhetsstyrker har arrestert en av lederne i terrororganisasjonen IS. Det melder Reuters. Den arresterte, Sami Jasim, skal ha hovedansvaret for organisasjonens finanser, og var nestleder under den tidligere, nå avdøde, IS-lederen Abu Bakr al-Bahhdadi..

NRK - 10 okt 21 kl. 22:00

34 alkoholforgiftet i Russland

Antall døde etter en masseforgiftning knyttet til illegal alkohol i Sørvest-Russland er steget til 34. Ytterligere 24 får behandling på sykehus, melder Reuters. Politiet har så langt pågrepet ti personer i saken..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt