Reuters

Tuesday, 21 September, 09:58

Nyheter om Reuters

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 12 sep 21 kl. 07:14

Frankrike: Taliban lyg!

Den franske utanriksministeren Jean-Yves Le Drian seier at Frankrike ikkje vil ha noko samband med Taliban-regjeringa i Afghanistan. Han viser til at Taliban sa dei ville la utlendingar og nokre afghanerar fritt forlate landet, og dei snakka om ein inkluderande regjering. – Dei lyg!

NRK - 1 time siden

Kuppforsøk slått ned i Sudan

Ein talsperson for regjeringa i Sudan seier dei har slått ned eit kuppforsøk, melder Reuters. Kuppmakarane skal blant anna ha forsøkt å ta kontroll over den statlege radioen. Talspersonen seier regjeringa har kontroll på situasjonen..

NRK - 1 time siden

Trudeau kåra til vinnar

Justin Trudeau er kåra til vinnar i det kanadiske parlamentsvalet. Partiet hans fekk flest stemmer og mandat. Han held med det fram med sin tredje periode som statsminister, men han har ikkje fleirtal i parlamentet.

NRK - 2 timer siden

Biden vil doble flyktningkvoten

USAs president Joe Biden ønsker å doble talet på flyktningar som får kome inn i landet til 125.000 det komande budsjettåret. Det opplyser det amerikanske utanriksdepartementet, ifølge Reuters.

NRK - 2 timer siden

Filippinane støttar Australia

Filippinane støttar den nye forsvarsavtalen mellom USA, Storbritannia og Australia. Dei håper avtalen skal sikre maktbalansen i området, melder Reuters. Filippinane fryktar Kina skal få for stor makt, og meiner forsvarssamarbeidet kan bidra til stabilitet framfor uro..

NRK - 2 timer siden

Ingen samtalar med Frankrike

Australias statsminister Scott Morrison seier det ikkje blir tid til å møte Frankrikes president Emmanuel Macron under FNs hovudforsamling for å snakke om ubåtavtalen som har skapt splid mellom landa. Australia skrota ein milliardavtale om å kjøpe franske ubåtar, til fordel for ein forsvarsavtale med USA og Storbritannia. – Eg har ikkje anledning til å møte Macron no, men eg er sikker på at anledninga byr seg på eit seinare tidspunkt, sa Morrison til frammøtte journalistar, melder Reuters..

NRK - 8 timer siden

Vil doble USAs flyktningkvote

USAs president Joe Biden ønsker å øke antallet flyktninger som får komme inn i landet til 125.000 i det kommende budsjettåret, som begynner 1. oktober.

NRK - 17 timer siden

Yara henter ammoniakk til Europa

Gjødselgiganten Yara henter ammoniakk fra produksjonsanleggene sine i Trinidad, USA og Australia for å dekke etterspørselen i Europa. På grunn av de høye gassprisene i Europa har selskapet måttet redusere produksjonen med rundt 40 prosent. – Vi henter nå inn ammoniakk til Europa så vi kan holde produksjonen nær full kapasitet, sier Yara-sjef Svein Tore Holsether til Reuters..

NRK - 22 timer siden

20 hus øydelagt av vulkanutbrot

Lava frå vulkanutbrota på kanariøya La Palma har øydelagt 20 hus i byen El Paso. Den har også gått over vegar og gjort det umogleg å kome fram fleire stadar. Lavaen spreiar seg no gjennom ein busetnad i Los Llanos de Aridane, der hundrevis av hus er i faresona, ifølge ordføraren.

NRK - 22 timer siden

Truleg ikkje fleirtal for Trudeau

Canadas statsminister Justin Trudeau kan halde seg til makta ved dagens val, men ser ikkje ut til å få parlamentarisk fleirtal. Det skriv Reuters. I dag styrer Trudeau ei mindretalsregjering, og er avhengig av støtte frå andre parti for styre.

NRK - Igår: 09:47

Russiske krigsskip i Svartehavet

Måndag starta ei storstilt militærøving i Svartehavet. Rundt 20 russiske krigsskip deltek, opplyser militære kjelder til Interfax, ifølge Reuters. Øvinga kjem etter at Ukraina har gjennomført ei felles øving med USA.

NRK - Igår: 09:34

Gjerningsmann uskadeleggjort

Personen som skaut rundt seg ved eit universitet i Perm i Russland skal vere uskadeleggjort. Det melder russiske medium, ifølge Reuters. Minst tre personar skal vere døde, og universitetet melder om minst fire såra.

NRK - Igår: 09:05

Skyting i Russland

Det er meldt om døde og såra etter at ein person skaut rundt seg ved eit universitet i byen Perm i Russland, melder Reuters, som siterer nyheitsbyrået Interfax..

NRK - Igår: 20:09

Putins parti får 38% av røystene

Førebelse resultat viser at president Vladimir Putin sitt parti, Foreinte Russland, har fått 38,6 prosent av røystene, ifølgje Reuters..

NRK - Igår: 19:35

IS tar ansvar for eksplosjonar

Terroristgruppa IS tar ansvar for ei rekke eksplosjonar i den afghanske byen Jalalabad dei siste dagane. Det opplyser gruppas nyheitsbyrå, Amaaq, ifølge Reuters. Ifølge IS skal 35 Taliban-medlemmer ha blitt drepne eller såra.

NRK - 02 sep 21 kl. 12:54

Russland truer tekselskaper med bot

Russland truer med å bøtelegge Google og Apple dersom de ikke fjerner Navalnyj-appen, melder Reuters som siterer Ifax. En russisk domstol erklærte at den fengslede opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj, som står bak appen, til å være ekstremist, tidligere i sommer. Hans allierte vil bruke appen til å organisere en taktisk valgkampanje i forkant av det russiske parlamentsvalget senere denne måneden, skriver Reuters..

NRK - Igår: 16:37

Vulkanutbrot på Gran Canaria

Ein vulkan på den spanske øya Las Palmas i Gran Canaria har hatt eit utbrot, skriv Reuters. Bilde frå Twitter viser mykje røyk og lava. Det er vulkanen langs fjellkjeda Cumbre Vieja som har hatt eit utbrot.

NRK - Igår: 16:37

Vulkanutbrot på kanariøy

Ein vulkan på den spanske kanariøya Las Palmas har hatt eit utbrot, skriv Reuters. Bilde frå Twitter viser mykje røyk og lava. Det er vulkanen langs fjellkjeda Cumbre Vieja som har hatt eit utbrot.

NRK - Igår: 16:37

Vulkanutbrot på kanariøya La Palma

Ein vulkan på den spanske kanariøya La Palma har no eit utbrot, skriv Reuters. Bilde frå Twitter viser mykje aske og lava. Evakueringa har starta i områda nære vulkanen, melder lokale myndigheiter.

NRK - I førrgår: 20:27

I «krise» med Australia og USA

Frankrikes utanriksminister Jean-Yves Le Drian seier landet er i ei krise med USA og Australia, etter at sistnemnde vraka ei fransk ubåtkontrakt verdt fleire hundre milliardar kroner og heller inngjekk eit samarbeid med USA og Storbritannia. Le Drian sa også at Frankrikes president Emmanuel Macron ikkje har snakka med USAs president Joe Biden om temaet, ifølge Reuters. Frankrike har kalla tilbake sine ambassadørar i USA og Australia som følge av saka..

NRK - 01 sep 21 kl. 13:34

Reuters: Berlusconi på sykehus

Den tidligere italienske statsministeren Silvio Berlusconi er på sykehus i Milano, sier en kilde i partiet hans til Reuters..

NRK - 01 sep 21 kl. 10:47

Tre droner destruert over Jemen

Tre droner som ble avfyrt av Houthi-militsen i Jemen er destruert, ifølge Reuters. Byrået siterer koalisjonen som ledes av Saudi Arabia. Ifølge koalisjonen var dronene rettet mot sivile mål.

NRK - 18 sep 21 kl. 07:06

Sjeldent dokument til auksjon

En svært sjelden førsteutgave av den amerikanske grunnloven, som ble vedtatt av i 1787, vil bli lagt ut for auksjon i midten av november, det kunngjorde auksjonshuset Sotheby i New York. Dokumentet ble sist solgt i 1988 for 165 000 dollar. Nå er den estimerte verdien satt til mellom 15–20 millioner dollar, skriver Reuters..

NRK - 17 sep 21 kl. 21:12

Droneangrep i Kabul drap sivile

USA stadfestar at droneangrepet i Kabul 29. august tok livet av 10 sivile. Det skriv The Washington Post.

NRK - 17 sep 21 kl. 12:25

Putin vil samarbeide med Taliban

I ein videokonferanse med Kina sa Russlands president Vladimir Putin at han ville samarbeide med Taliban-regjeringa i Afghanistan, melder Reuters. Han sa at Russland støttar ein FN-konferanse om landet, og at verdssamfunnet må frigi Afghanistans verdiar. Putin sa også at USA burde bli den største bidragsytaren med økonomisk hjelp til landet..

NRK - 17 sep 21 kl. 08:30

G20-møte om Afghanistan

G20-landa skal ha eit hastemøte om Afghanistan etter at FNs hovudforsamling er over 30. september. Det seier Italias utanriksminister Luigi Di Maio til avisa La Repubblica, ifølge Reuters.

NRK - 17 sep 21 kl. 08:20

Fjernar russisk valapp

Google og Apple har fjerna ein russisk app frå butikkane sine, melder Reuters. Appen gir råd om korleis folk kan stemme taktisk i det russiske valet for å ramme kandidatar som er støtta av regjeringspartiet. Det er støttespelarane til Kreml-kritikaren Aleksej Navalnyj som har utvikla appen.

NRK - 17 sep 21 kl. 04:35

Styrket sikkerhet i Washington

Sikkerheten er styrket i Washington D.C. før en demonstrasjon til støtte for de siktede etter stormingen av Kongressen 6.

NRK - 16 sep 21 kl. 20:37

Krav om koronasertifikat

Italias nye koronalov som trer i kraft 15. oktober, pålegger arbeidsplasser å permittere ansatte uten lønn dersom de ikke har gyldig koronasertifikat. De som ikke vil vaksineres, må belage seg på å stå uten jobb eller ta daglige koronatester for å kunne dra på jobb.

NRK - 16 sep 21 kl. 12:39

Klar SPD-ledelse i Tyskland

Det sosialdemokratiske partiet i Tyskland (SPD) får en oppslutning på 26 prosent på en meningsmåling gjort av Kantar, skriver Reuters. Kristeligdemokratene (CDU/CSU) får 20 prosent og De Grønne får 17 prosent. Valget i Tyskland er 26.

NRK - 16 sep 21 kl. 01:39

Tok livet av islamsk leder

Frankrikes president Emmanuel Macron opplyste onsdag at franske militære styrker har drept den islamske lederen Adnan Abu Walid al-Sahrawi i Sahel i Sahara. – Dette er nok en seier i kampen mot terroristgrupper i Sahel, tvitret president Macon, melder nyhetsbyrået Reuters..

NRK - 15 sep 21 kl. 22:03

Politiaksjon ved tysk synagoge

Politiet i Tyskland seier dei har fått informasjon om eit mogleg trugsmål mot ei synagoge i byen Hagen, melder Reuters. Dei ville ikkje seie noko om kva meldingane gjekk ut på, men lokale medium melder om mykje væpna politi rundt synagogen..

NRK - 29 aug 21 kl. 15:35

USA utførte angrepet

I følge nyhetsbyrået Reuters er det USA som har avfyrt raketten i Kabul. Raketten ble skutt ut mot et hus i nærheten av flyplassen. En afghansk politisjef sier til nyhetsbyrået AP at et barn ble drept i angrepet.

NRK - 29 aug 21 kl. 15:35

USA skal ha utført to angrep

Ifølge nyhetsbyrået Reuters er det USA som har avfyrt raketten i Kabul. Raketten ble skutt ut mot et hus i nærheten av flyplassen. En afghansk politisjef sier til nyhetsbyrået AP at et barn ble drept i angrepet.

NRK - 15 sep 21 kl. 21:17

Klima og korona i FN

USA vil blant anna fokusere på klimaendringar og koronapandemien under FNs generalforsamling neste veke. Det seier talsmann for USAs utanriksdepartement, Ned Price, til Reuters. Landet fremmer sakene saman med fleire andre land..

NRK - 15 sep 21 kl. 20:16

Nord-Korea i Tryggingsrådet

Nord-Koreas prøveskyting av to langdistanserakettar onsdag blir tema i Tryggingsrådet i FN. Det er Estland og Frankrike som har bede om at saka blir teken opp i møtet. Det stadfestar diplomatar overfor Reuters..

NRK - 15 sep 21 kl. 19:44

Harry og Meghan på Time-liste

Storbritannias prins Harry og hertuginne Meghan av Sussex frontar magasinet Times årlege liste over dei 100 personane med størst innverknad i verda Lista er ikkje rangert, men er ei liste over leiarar frå heile verda som jobbar for å bygge ei betre framtid, seier sjefredaktør Edward Feisenthal til Reuters. Det er 54 kvinner på lista. Blant dei andre på lista finn vi songarane Billie Eilish og Britney Spears.

NRK - 15 sep 21 kl. 16:56

Vil etterforske Filippinane

Den internasjonale krigsforbrytardomstolen har gjeve grønt lys for ei etterforsking av Filippinanes «krig mot narkotika», melder Reuters. Då Rodrigo Duterte blei president i 2016, starta han også det han kalla ein krig mot narkotika. Fleire tusen er drepne, mange av dei også sivile.

NRK - 15 sep 21 kl. 15:17

Rakettar landa i japansk farvatn

To langtrekkande rakettar som blei fyrte av frå Nord-Korea, landa i japansk farvatn, ifølge Japans forsvarsminister. Den japanske regjeringa sa tidlegare i dag at rakettane ikkje trefte innanfor den japanske grensa. Men forsvarsministeren avkreftar no dette, ifølge Reuters, som siterer den japanske kringkastaren NHK..

NRK - 15 sep 21 kl. 05:23

Alligator med menneskelevninger

En alligator som antas å ha tatt livet av en 71 år gammel mann i USA i flomvannet under orkanen Ida, er fanget med det som skal være menneskelevninger i magen. Alligatoren målte 3,7 meter og hadde en vekt på 229 kilo. Den ble fanget mandag, opplyser St.

NRK - 15 sep 21 kl. 03:47

Uvær koster milliarder i USA

Regningen for årets ekstremvær kommer til å passere 861 milliarder kroner i USA, ifølge president Joe Biden. Nesten hvert tredje lokalsamfunn i USA har vært påvirket av ulike former for ekstremvær, forverret av klimaendringer, de siste månedene. Det uttalte Biden under et besøk ved National Renewable Energy Laboratory like utenfor Denver i Colorado tirsdag, melder Reuters.

NRK - 14 sep 21 kl. 17:03

3,5 prosent vaksinert i Afrika

Under 3,5 prosent av afrikanere er vaksinert mot covid-19, sier John Nkengason, direktør for Afrikas smittevernbyrå, ifølge Reuters. Tedros Adhanom Ghebreyesus, generaldirektør i Verdens helseorganisasjon (WHO), sa på samme pressemøte at det afrikanske kontinentet har blitt glemt av resten av verden, og at det vil føre til at viruset fortsetter å spre seg..

NRK - 14 sep 21 kl. 11:03

Putin i karantene

Russlands president Vladimir Putin går i karantene, sier Kremlin ifølge nyhtesbyrået Reuters tirsdag..

NRK - 13 sep 21 kl. 21:56

Spania vil kutte i straumavgift

Spanias statsminister Pedro Sanchéz seier dei vil sette eit tak på gassprisane og kutte i straumavgifta. Grunnen er høge energiprisar i Spania. Han kom med lovnadane i eit intervju med den statlege kringkastaren TVE, melder Reuters..

NRK - 13 sep 21 kl. 18:42

Prins Andrew avviser søksmål

Storbritannias prins Andrew vil protesterer mot det sivile søksmålet som ei kvinne har reist mot han i ein amerikansk domstol, melder Reuters. Virginia Giuffre skuldar prinsen for seksuelle overgrep og vald mot henne for to tiår sidan. I eit brev til domstolen skriv advokaten til prins Andrew at han nektar for at søksmålet blei levert på korrekt måte.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt