Reuters

Sunday, 04 December, 22:38

Nyheter om Reuters

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 29 okt 22 kl. 10:29

Reuters: Tusenvis av migrantarbeidere kastet ut i Doha

Myndighetene i Qatar har tømt og stengt flere boligblokker der migrantarbeidere bodde i Doha under én måned før fotball-VM, skriver Reuters. Blokkene skal være i samme område hvor det er ment at besøkende skal bo under det omstridte mesterskapet. Arbeiderne som bodde i blokkene sier til Reuters at de onsdag kveld fikk to timers varsel på å forlate hjemmene sine før bygningene senere på kvelden ble stengt.

NRK - 24 nov 22 kl. 11:14

Reuters: Ukraina og Russland har diskutert fangeutveksling

Representanter fra Ukraina og Russland møttes forrige uke i Emiratene for å diskutere fangeutveksling og gjødseleksport, opplyser kilder til Reuters. Diskusjonen i De forente arabiske emirater dreide seg om en mulig utveksling av krigsfanger, koblet til gjenopptakelse av eksport av russisk ammoniakk via en ukrainsk rørledning, sier tre kilder med kjennskap til møtet til Reuters. Ammoniakk er en hovedingrediens i kunstgjødsel, og eksporten det er snakk om går til Afrika og Asia.

NRK - 29 nov 22 kl. 11:52

Reuters: Flyalarm i hele Ukraina

Det er sendt ut varsel om luftangrep over hele Ukraina etter varsel fra ukrainske tjenestemenn om at Russland forbereder en ny bølge av missiler og droneangrep, skriver nyhetsbyrået Reuters..

NRK - 27 nov 22 kl. 17:04

Niesen til Irans leder ber verden boikotte regimet

Farideh Moradkhan, som både er niesen til Irans øverste leder Khamenei og en kjent menneskerettsaktivist, oppfordrer andre land til å bryte båndene med regimet i Teheran. Det melder Reuters. – Dette regimet opptrer ikke lojalt overfor sine egne religiøse prinsipper, og kjenner ingen regler andre enn maktbruk for å beholde makt, sa Moradkhan Oppfordringen kom i en video som blir spredd på nettet etter at hun skal ha blir arrestert 23, november, ifølge aktivist-nyhetsbyrået HRANA.

NRK - 23 nov 22 kl. 06:45

Reuters: Eksplosjon i Jerusalem

Det skal ha vært en eksplosjon i Jerusalem. Minst 10 personer er skadd, melder Reuters..

NRK - 21 nov 22 kl. 10:30

Terrorgruppen Al Qaida oppfordrer muslimer til å boikotte Qatar-VM

Terroristgruppen Al Qaida ber muslimer om å unngå fotball-VM i Qatar, melder nyhetsbyrået Reuters. Al Qaida skal i en uttalelse ha sagt at muslimer burde boikotte årets fotball-VM og kritiserer Qatar for å ta imot «umoralske mennesker, homofile, korrupte og ateister» på den arabiske halvøy. – Vi advarer våre muslimske brødre fra å følge denne begivenheten eller delta på den, heter det i uttalelsen, ifølge Reuters.

NRK - 1 time siden

Jordskjelv utenfor Samoa

Et jordskjelv med en styrke 6,9 har blitt registrert rundt 220 kilometer nord-nordøst for hovedstaden Apia i øystaten Samoa. Det melder det amerikanske jordskjelvsenteret USGC, ifølge Reuters. Skjelvet hadde en dybde på rundt 33 kilometer..

NRK - 18 nov 22 kl. 22:24

Kim Jong-un bekrefter nordkoreansk rakettoppskytning:

Fredag gjennomførte Nord-Korea en test av en ballistisk langdistanserakett. Nå sier Kim Jong-un at rakettoppskytingen bekrefter at landets atomstyrke er i stand til å avskrekke enhver atomtrussel. Det melder nyhetsbyrået Reuters.

NRK - 4 timer siden

Demonstranter stormet guvernørkontor i Syria

To personer er drept i sammenstøt mellom politi og demonstranter sør i Syria. Protesten var rettet mot den dårlige økonomien og president Bashar al-Assad. Demonstrantene stormet et kontor tilhørende guvernøren i byen Sweida sør i landet, opplyser statlige syriske medier og øyenvitner, ifølge Reuters.

NRK - 18 nov 22 kl. 20:14

FN-sjefen fordømmer nordkoreansk rakettoppskytning

Fredag gjennomførte Nord-Korea en test av en ballistisk langdistanserakett. Nå fordømmer FN-sjef Antonio Guterres rakettoppskytningen. Det melder nyhetsbyrået Reuters.

NRK - 14 timer siden

Japan: Varsler mulig risiko for tsunami

Japans meteorologiske institutt følger søndag morgen med på en mulig risiko for at en tsunami kan ramme landet etter et vulkanutbrudd i Indonesia. Vulkanutbruddet i Indonesia skjedde klokken 3.18 natt til søndag norsk tid.

NRK - Igår: 20:52

Sex utenfor ekteskap kan bli forbudt i Indonesia

Nasjonalforsamlingen i Indonesia ligger an til å godkjenne en lov som vil straffe sex utenfor ekteskap med opptil ett års fengsel. Blir loven vedtatt, vil den gjelde både landets egne borgere og besøkende utlendinger, skriver BBC. Dermed kan for eksempel turister på Bali bli omfattet.

NRK - 17 nov 22 kl. 21:18

Sendt til straffekoloni sør for Moskva

Den amerikanske basketballstjerna Brittney Griner er sendt til ein straffekoloni i Mordovia-regionen i Russland, skriv nyheitsbyrået Reuters. I august vart Griner dømt til ni års fengsel etter at ho vart arrestert på ein flyplass i Moskva i februar med vape-patroner som inneheldt cannabisolje i bagasjen. Dommen skulle sonast i ein straffekoloni.

NRK - 17 nov 22 kl. 18:12

Russland: MH17-dom politisk motivert

Ein domstolen i Haag dømde torsdag to russiske etterretningsagentar og ein ukrainsk separatistleiar for nedskytinga av Malaysia Airlines-flyet i 2014. – Gjennom heile rettssaka var domstolen under eit press frå nederlandske politikarar, påtalestyresmaktene og media for å gi eit politisk motivert utfall, hevdar det russiske forsvarsdepartementet torsdag ifølge Reuters. Det russiske nyheitsbyrået Tass melder at Russland ikkje kjem til å utlevere dei to dømde russiske statsborgarane Igor Girkin og Sergej Dubinskij.

Aftenposten - I førrgår: 17:45

Enighet i EU om pristak på russisk olje, ifølge AFP

Ifølge Reuters er pristaket på 60 amerikanske dollar fatet..

NRK - I førrgår: 17:43

AFP: Enighet i EU om pristak på russisk olje

Polen har gått med på EUs pristak på russisk olje, melder både Reuters og AFP. Pristaket på 60 dollar gjelder kun for olje som fraktes til sjøs. Polen ønsket å finne mekanismer som gjorde det mulig å holde pristaket under markedspris.

NRK - I førrgår: 14:38

Spansk politi stenger den ukrainske ambassaden

Spansk politi har sperret av et område rundt den ukrainske ambassaden i Madrid, melder Reuters. En ansatt ved ambassaden ble for kort tid siden skadd av en brevbombe som detonerte. Det er ikke klart hvorfor ambassaden nå er avsperret..

NRK - I førrgår: 14:37

Alex Jones er konkurs

Konspirasjonsteoretikeren Alex Jones har begjært seg konkurs etter Sandy Hook-dommen. Det skriver Reuters. Rettssaken pågikk i tre uker i høst, og retten konkluderte med at Jones må betale 965 millioner dollar, tilsvarende rundt 10 milliarder norsker kroner.

NRK - I førrgår: 13:50

Italia evakuerer 1000 personar frå Ischia

Over 1000 personar må evakuere frå byen Casamicciola på den italienske øya Ischia, der elleve menneske miste livet i eit jordskred laurdag, melder Reuters. Grunnen er at det er venta kraftig regn, og styresmaktene fryktar nye jordskred. Dei evakuerte blir innkvartert på hotell på andre delar av øya..

NRK - 16 nov 22 kl. 10:44

Tyrkias plan om utslippskutt betyr 32 prosent økning

Tyrkia la tirsdag frem en plan om sine fremtidige CO₂-utslipp frem til 2030 på klimatoppmøtet i Egypt. Planen innebærer at landet skal redusere utslippene sine med 41 prosent i forhold til om de hadde fortsatt med dagens utslippsreguleringer, skriver Reuters. Fordi Tyrkias økonomi er i vekst, innebærer planen i praksis at landet planlegger å øke sine CO₂-utslipp med 32 prosent frem til 2030, skriver Bloomberg.

NRK - I førrgår: 06:28

Ukraina: 13.000 drepte i krigen

Rådgiveren til president Zelenskyj i Ukraina sier de antar opptil 13.000 soldater er drept i krigen mot Russland. – Offisielle vurderinger er på mellom 10.

Klartale - 16 nov 22 kl. 06:00

Fra fotballfest til kamp om menneske-rettigheter

Søndag 20. november starter verdens-mesterskapet (VM) i fotball for herrer i Qatar. Det skal være en spennende folkefest.

NRK - 01 dec 22 kl. 22:22

Verdsbanken uroa for fattige land si gjeld

Dei fattigaste landa i verda skuldar no 62 milliardar dollar i årlege innbetalingar. Det er ein auke på 35 prosent frå i fjor. Presidenten David Malpass i Verdsbanken seier torsdag at den stadig høgare gjelda aukar faren for misleghald av lån.

NRK - 15 nov 22 kl. 23:48

Nato-ambassadører skal diskutere Polen

Nato-landenes ambassadører samles onsdag for å diskutere situasjonen i Polen etter mulige russiske missilnedslag, oppgir diplomatikilder til Reuters. Polske myndigheter vurderer å utløse artikkel 4 i Nato-traktaten, som slår fast at «partene vil rådslå med hverandre når som helst en av dem mener at noen parts territoriale ukrenkelighet, politiske uavhengighet eller sikkerhet er truet.» Diplomatkilder sier til nyhetsbyrået Reuters at ambassadører for Nato-landene skal treffes onsdag for å diskutere situasjonen.

NRK - 01 dec 22 kl. 18:22

Russland: Ikkje kontakt med USA før 2023

Frå Kreml kjem det melding om at Russland ikkje planlegg å ha kontakt med den amerikanske presidenten før 2022 er omme. Ifylgje Reuters skal det den siste tida ha vore samtalar mellom russisk og amerikansk etterretning om ei mogleg fangeutlevering mellom dei to landa før året er omme. – Det kommenterer vi ikkje, og ber alle om å halde tyst, kommenterer Kreml i kveld..

NRK - 01 dec 22 kl. 18:09

50 sivile drepne i Kongo

Opprørsgruppa M23 og deira støttespelarar skal torsdag ha drepe 50 personar i byen Kishishe aust i Kongo, melder Reuters. Kongo skuldar på nabolandet Rwanda for at opprørsgruppa M23 igjen er aktiv. Rwanda nektar for å ha støtta opprørarane.

NRK - 01 dec 22 kl. 17:45

Ankar ikkje flystyrt-dom

Den nederlandske påtalemakta ankar ikkje dommen etter nedskytinga av Malaysia Airlines-flyginga MH17 i 2014, melder Reuters. To russiske statsborgarar og ein ukrainsk separatist blei i november funne skuldige i dødsfalla til alle dei 298 menneska om bord. Den internasjonale etterforskinga har vore leia av Nederland, og dommen blei avsagd i ein domstol i Haag.

NRK - 01 dec 22 kl. 14:24

USAs ambassade i Madrid har motteke brevbombe

Den amerikanske ambassaden i Madrid har motteke ein pakke med eksplosivar, ifølge TV-stasjonen La Sexta, melder Reuters..

NRK - 01 dec 22 kl. 14:24

USAs ambassade i Madrid har teke imot brevbombe

Den amerikanske ambassaden i Madrid har teke imot ein pakke med eksplosiv, ifølge TV-stasjonen La Sexta, melder Reuters. Brevet liknar på fem andre pakkar som blant andre den spanske statsministeren, det spanske forsvarsdepartementet og Ukrainas ambassade har teke imot dei siste dagane. Spanske styresmakter seier dei har skjerpa tryggleiken rundt offentlege bygg og ambassadar etter hendingane..

NRK - 01 dec 22 kl. 13:32

Flyalarm i Ukraina

Flyalarmen har gått i heile Ukraina, ifølge ukrainske styresmakter, melder Reuters..

NRK - 01 dec 22 kl. 13:32

Ny nasjonal flyalarm i Ukraina

Flyalarmen har gått i heile Ukraina, ifølge ukrainske styresmakter, melder Reuters. – Dette er ein nasjonal flyalarm for Ukraina. Gå til tilfluktsromma, skreiv styresmaktene i Telegram.

NRK - 15 nov 22 kl. 14:43

Reuters: To eksplosjoner i Kyiv

To eksplosjoner kunne høres i Kyiv torsdag, og det ble sett røyk over byen. Det skriver nyhetsbyrået Reuters. Eksplosjonene kom etter at det hadde gått flyalarmer over hele Ukraina, i timene etter at president Volodymyr Zelenskyj holdt en videotale til G20-møtet på Bali.

NRK - 01 dec 22 kl. 09:56

Stoltenberg advarer mot autoritære regimer

Under en sikkerhetskonferanse i Berlin sier Nato-sjef Jens Stoltenberg at han fremdeles har tro på fordelene ved frihandel. Samtidig advarer han mot sikkerhetskonsekvenser som kommer ved samhandling med autoritære makter som Kina. – Krigen i Ukraina har vist vår farlige avhengighet av russisk gass.

NRK - 30 nov 22 kl. 19:59

EU åtvarar Twitter

EU krev at Twitter må gjere meir for å hindre desinformasjon og følge EUs lovgjeving. Det kom fram i eit videomøte EUs kommissær for den indre marknaden, Thierry Breton, hadde med Twitters nye eigar, Elon Musk. Breton sa at Twitter framleis har ein stor jobb å gjere.

NRK - 30 nov 22 kl. 16:40

IS-leiar drepen

IS-leiaren Abu al-Hassan al-Hashemi al-Quraishi er drepen. Det stadfestar ein talsmann i ei lydmelding på Telegram, ifølge Reuters. Gruppa har valt Abu al-Husayn al-Husayni al-Qurashi som ny leiar..

NRK - 30 nov 22 kl. 14:44

Gruvearbeidarar døde i Pakistan

Minst ni arbeidarar mista livet då ei kolgruve nordvest i Pakistan raste saman onsdag, melder Reuters. Det var 13 arbeidarar i gruva, og så langt er ni døde funne. Lokale styresmakter seier til nyheitsbyrået at dei no leitar etter årsaka til ulukka..

NRK - 30 nov 22 kl. 13:10

Fire iranere fikk dødsstraff for samarbeid med Israel

Fire personer er dømt til døden i Iran. De dømte skal ha samarbeidet med Israels etteretning og de skal ha utført bortføringer. Det melder det iranske nyhetsbyrået Mehr, ifølge Reuters..

NRK - 30 nov 22 kl. 12:52

Kina og Russland i felles luftpatrulje

Forsvarsdepartementet i Kina melder at en felles kinesisk og russisk luftpatrulje har patruljert over Øst-Kina-havet og den vestlige delen av Stillhavet onsdag. Dette skal være en del av planen for de to landenes årlige militære samarbeid, skriver Reuters..

NRK - 30 nov 22 kl. 09:50

EU vil opprette domstol for krigsforbrytelser i Ukraina

EU vil forsøke opprette en domstol, støttet av FN, til å etterforske og straffeforfølge mulige krigsforbrytelser begått av Russland i Ukraina. Det sier EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen. – Vi er klare til å begynne å jobbe med det internasjonale fellesskapet for å få en bredest mulig internasjonal støtte, sier hun, ifølge Reuters.

NRK - 30 nov 22 kl. 09:20

Guvernør hevder Ukraina angrep russisk kraftverk

Den russiske regionen Kursk ble rammet av strømbrudd etter ukrainske angrep mot et kraftverk, hevder regionenes guvernør. – I alt var det rundt elleve angrep. Et kraftverk ble truffet, skrev guvernør Roman Starovojt på meldingstjenesten Telegram tirsdag, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

NRK - 30 nov 22 kl. 06:59

Sveriges utenriksminister: Fremgang i samtalene med Tyrkia

Det er framgang i samtalene med Tyrkia om svensk Nato-medlemsskap. Det sier Sveriges utenriksminister til Reuters..

NRK - 30 nov 22 kl. 06:59

Sverige: Fremgang i samtalene med Tyrkia

Det er framgang i samtalene med Tyrkia om svensk Nato-medlemskap. Det sier Sveriges utenriksminister Tobias Billström til Reuters..

NRK - 30 nov 22 kl. 05:33

Amerikansk fange forsvunnet i Russland

Familien til amerikanske Paul Whelan som er dømt til 16 års fengsel i Russland for spionasje, er urolige etter at de ikke får kontakt med ham. Broren, David Whelan, sier til Reuters at de ikke vet hvor Paul er. De har fått uklare meldinger om at han skal være innlagt på sykehus.

NRK - 30 nov 22 kl. 05:26

Flytrafikken i Kina mer enn halvert

Flytrafikken i Kina var mer enn halvert i oktober, sammenlignet med et år tidligere. I oktober ble det registrert 15,9 millioner flypassasjerer. Det var 59 prosent færre enn et år tidligere, melder Reuters..

NRK - 30 nov 22 kl. 01:36

Canadisk provins vil ha mer selvstyre

Den canadiske provinsen Alberta vil ha økt indre selvstyre og mindre innblanding fra regjeringen i Ottawa. Førsteminister Danielle Smith i den oljeproduserende provinsen sier, ifølge Reuters, at et nytt lovforslag om mer selvstyre vil betyr økt råderett over naturressurser, våpenkontroll, helsestell og utdanning. Dersom lovforslaget blir vedtatt, vil det gi Alberta mulighet til å avvise føderale lover som den mener er lovstridige eller skadelige for provinsen.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com