Reuters

Monday, 15 July, 16:16

Nyheter om Reuters

NRK - 03 jul 24 kl. 15:06

Medier: Hizbollah-kommandant drept i israelsk angrep

En høytstående Hizbollah-kommandant er drept i et israelsk luftangrep mot et kjøretøy ved byen Tyr sør i Libanon, opplyser flere kilder til AFP og Reuters. Nyhetsbyrået Reuters siterer to ikke navngitte sikkerhetskilder på opplysningen om onsdagens angrep. AFP siterer en kilde som sier at en Hizbollah-kommandant med ansvar for en av de tre sektorene sør i Libanon er drept i et israelsk angrep mot en bil i Tyr.

NRK - 04 jul 24 kl. 09:17

Reuters: Netanyahu skal vurdere våpenhvile-forslag fra Hamas

Israels statsminister Benjamin Netanyahu skal samle sikkerhetskabinettet torsdag for å diskutere forslag fra Hamas om en mulig våpenhvile i Gaza. Det sier en ikke navngitt kilde fra statsministerens kontor til Reuters. Før møtet vil Netanyahu også møte med teamet som jobber med våpenhvile-forhandlingene, skriver Reuters..

NRK - 03 jul 24 kl. 14:42

Reuters: Harris mest aktuell dersom Biden trekker seg

Visepresident Kamala Harris er det fremste alternativet til å bli Demokratenes presidentkandidat dersom Joe Biden trekker seg fra valgkampen, skriver Reuters. Bidens opptreden i debatten mot Donald Trump forrige uke har fått alarmen til å gå innad i partiet. Den siste tiden har flere av Bidens partifeller tatt til orde for at han skal tre til side i frykt for at han ikke skal være i stand til å lede landet i en andre periode.

Dagbladet - Igår: 00:28

Reuters: Skudd avfyrt

Det skal ha blitt avfyrt skudd under Donald Trumps valgkampmøte i Pennsylvania, melder Reuters..

NRK - 07 jul 24 kl. 17:22

Høy valgdetakelse i Frankrike

Valgdeltakelsen i andre runde av det franske parlamentsvalget er adskillig høyere i år enn ved forrige valg i 2022, melder AFP og Reuters. Klokken 17 lokal tid hadde 59,39 prosent av velgerne stemt, ifølge Reuters. Tall fra innenriksdepartementet viser imidlertid 61,4 prosent, skriver AFP.

NRK - 06 jul 24 kl. 18:05

Minst 16 drept i israelsk angrep mot skole

Minst 13 personer skal være døde etter et israelsk angrep mot en skole i Al-Nuseriat i Gaza. Det melder Reuters, som henviser til palestinske kilder. I en oppdatering har palestinske helsemyndigheter oppjustert dødstallet til.

NRK - 06 jul 24 kl. 15:08

AP og Reuters: Hamas dropper sentralt krav i forhandlingene

Hamas skal ha gitt innledende godkjenning for et forslag om gradvis våpenhvile i Gaza. Til Reuters s sier en talsperson fra Hamas at de også har dropper et sentralt krav de har stilt til Israel tidligere. Det sier også en talsperson fra Egypt til Associated Press.

NRK - 03 jul 24 kl. 15:06

Hizbollah-kommandant drept i israelsk angrep

En høytstående Hizbollah-kommandant er drept i et israelsk luftangrep mot et kjøretøy ved byen Tyr sør i Libanon, bekrefter militsen. Muhammad Nimah Nasser, også kjent under navnet Hajj Abu Nimah ble drept i et israelsk angrep i Hosh-området, opplyser Hizbollah på sin offisielle Telegram-kanal. Ifølge den libanesiske militsen var Nasser 58 år gammel, men de opplyser ikke hvordan han ble drept.

NRK - 03 jul 24 kl. 05:48

Minst 121 personer trampet i hjel i India

Antall døde som ble trampet ihjel i India i går har steget til 121. Det opplyser lokale myndigheter, melder nyhetsbyrået Reuters. Det oppstod trengsel og panikk under et arrangement i delstaten Uttar Pradesh.

NRK - 02 jul 24 kl. 14:25

Over 80 trampet i hjel på religiøst møte i India - frykter at dødstallet skal stige

Minst 87 mennesker er blitt klemt eller trampet i hjel på et hinduistisk arrangement nord i India, opplyser politiet, ifølge Reuters. Talsperson Manish Chikara i politiet opplyste først om 60 døde til Reuters, men tallet har steget, noe Chikara varslet at var sannsynlig. Det ble tidligere meldt om minst 27 døde.

NRK - 02 jul 24 kl. 14:25

Over 90 trampet i hjel på religiøst møte i India – frykter at dødstallet skal stige

Minst 97 mennesker er blitt klemt eller trampet i hjel på et hinduistisk arrangement nord i India, opplyser politiet, ifølge Reuters. Talsperson Manish Chikara i politiet opplyste først om 60 døde til Reuters – tallet steg så til 87, før det ble rapportert om minst 97 døde – noe Chikara varslet at var sannsynlig. Det ble tidligere meldt om minst 27 døde.

NRK - 02 jul 24 kl. 13:05

Rundt 60 trampet i hjel på religiøst møte i India

Rundt 60 mennesker er blitt klemt eller trampet i hjel på et hinduistisk arrangement nord i India, opplyser politiet, ifølge Reuters. – Jeg kan ikke gi et nøyaktig tall, men det er rundt 60 stykker. Det er også en mulighet for at dødstallet kan stige, sier talsperson Manish Chikara i politiet til Reuters.

NRK - 01 jul 24 kl. 17:09

Reuters: Libanon får 20 millioner ekstra fra Qatar - skal styrke forsvaret

Qatar gir Libanon 20 millioner dollar ekstra for å styrke forsvaret, melder Reuters, og siterer det statlige libanesiske mediet NNA..

NRK - 15 minutter siden

Domstol i Florida avviser dokumentsaken mot Donald Trump

Det melder Reuters mandag ettermiddag. Ifølge dommeren i saken ble spesialetterforskeren i saken ulovlig utnevnt. Etterforskningen og saken mot Trump har handlet om ekspresidentens håndtering av hemmeligstemplede dokumenter..

VG - 15 minutter siden

Domstol i Florida avviser dokumentsaken mot Donald Trump

Det skriver nyhetsbyrået Reuters..

NRK - 3 timer siden

Zelenskyj: Ukraina vil bli invitert inn i Nato etter krigen er over

President Volodomyr Zelenskyj sier mandag at Ukraina vil bli invitert inn i Nato så snart krigen tar slutt, ifølge Reuters..

NRK - 5 timer siden

Kreml: Putin vil ikke ringe Trump

Russlands president Vladimir Putin har «ingen planer» om å ringe ekspresident Donald Trump etter helgens attentatforsøk. Det melder Reuters, som siterer Kreml..

NRK - 6 timer siden

Estlands statsminister går av – får toppjobb i EU

Kaja Kallas, statsminsteren i Estland, går av til fordel for jobb i EU. Det melder NTB og Reuters, som siterer kringkasteren ERR. Hun leverte sin oppsigelse til president Alar Karis mandag morgen.

NRK - 7 timer siden

Airbus anslår at den globale flyflåten vil dobles innen 20 år

Airbus har revidert sin prognose for etterspørselen for jetfly de neste 20 årene. I deres årlige rapport spår de at den globale flåten vil stige til 48.230 fly i 2043.

NRK - 9 timer siden

Nepal: 55 personer antatt omkommet etter jordskred

To busser ble natt til fredag tatt av et jordskred i Chitwan-distriktet Nepal. Det var 24 personer i den ene bussen og 42 i den andre. Tre dager senere er fortsatt 55 personer savnet.

NRK - 14 timer siden

Ralf Schumacher står fram som homofil

Tidligere Formel 1-sjåfør Ralf Shcumacher (49) står fram som homofil i en post på Instagram, melder Reuters. På et bilde der han holder rundt partneren sin skriver han at det fineste i livet er når man har den rette ved sin side og kan dele alt. Bare en tidligere Formel 1-sjåfør har vært åpen homofil, Briton Mike Beuttler som døde i 1988.

NRK - 30 jun 24 kl. 22:59

Nyhetsbyråer: USA vil be Boeing om å inngå forlik etter ulykker

USAs utenriksdepartement vil fremme bedrageritiltale mot Boeing for to dødsulykker og be flyprodusenten inngå forlik eller møte i retten, melder Reuters og AP. Det angivelige forliket innebærer økonomisk straff og at det etableres en uavhengig observatør for å holde oppsyn med selskapets sikkerhets- og tilsynsarbeid i tre år, opplyser kilder til Reuters. Justisdepartementet gir angivelig Boeing frist ut uka på å svare på tilbudet.

NRK - Igår: 14:44

Reuters: Israelsk luftangrep mot skole på Gazastripen

Flere skal være døde og skadet i et israelsk luftangrep som traff en skole sentralt på Gazastripen, melder palestinske helsemyndigheter..

Aftenposten - Igår: 14:22

Bild Zeitung: Flere døde etter angrep i Tyskland

Angrepet skal ha skjedd i Lautlingen i delstaten Baden-Württemberg. Det skriver avisen Bild, ifølge Reuters..

NRK - Igår: 13:32

Republikanerne øker sikkerheten

Donald Trumps valgkampteam varsler at de øker sikkerheten rundt kontorene til valgkampanjen. Det melder Reuters, som viser til Politico. Ansatte blir bedt om å holde seg unna kontorene mens de undersøkes.

NRK - Igår: 12:24

38.584 personer skal være drept siden krigsutbruddet

Helsemyndighetene på Gazastripen melder at minst 38.584 palestinere har blitt drept siden krigsutbruddet mellom Israel og Hamas 7. oktober i fjor.

NRK - Igår: 09:09

Usikkert om Hamas trekker seg fra våpenhvilesamtaler

Nyhetsbyrået AFP meldte søndag at har Hamas trukket seg fra samtaler om våpenhvile som følge av den siste tids israelske angrep i Gaza. Senere meldte derimot nyhetsbyrået Reuters at de ikke hadde trukket seg fra samtalene. Begge byråene viser til kilder i Hamas.

NRK - Igår: 08:41

Minst 17 palestinere skal ha blitt drept natt til lørdag

Ifølge helsemyndighetene i Gaza har minst 17 palestinere blitt drept og 50 såret i israelske angrep mot Gaza by natt til lørdag. Det skriver Reuters..

NRK - Igår: 07:41

FBI går ut med navnet på antatt gjerningsmann

Ifølge FBI er gjerningsmannen 20 år gamle Thomas Matthew Crooks fra Pennsylvania. Det skriver Reuters..

NRK - Igår: 00:13

Reuters: Skudd mot Trump

Trump måtte eskorteres av scenen under et valgkampmøte i USA etter skudd mot ham. Det skjedde i Pennsylvania. På bildene fra arrangmementet blir han omringet av sikkerhetvakter før han hever hånden i en hilsen mot publikum.

NRK - I førrgår: 13:52

Minst 10 skal være drept i Gaza by

Ifølge palestinske helsemyndigheter på Gazastripen er minst 10 palestinere drept etter det som skal være et israelsk angrep mot Gaza by nord i Gaza. Det skriver Reuters..

NRK - I førrgår: 13:52

Minst 17 skal være drept i Gaza by

Ifølge palestinske helsemyndigheter på Gazastripen er minst 17 palestinere drept etter det som skal være et israelsk angrep mot Gaza by nord i Gaza. Det skriver Reuters..

NRK - I førrgår: 13:08

Minst 38.443 palestinere skal ha blitt drept så langt

Helsemyndighetene på Gazastripen har oppjustert dødstallene. Ifølge dem har 38.443 palestinere blitt drept og 88.

NRK - I førrgår: 12:15

Pakistans tidligere statsminister frikjent av domstol

Den tidligere statsministeren i Pakistan, Imran Khan, har blitt frikjent av en pakistansk domstol, melder Reuters. Khan og kona Bushra Khan ble i februar dømt til syv års fengsel for å ha inngått et ekteskap som brøt med islamsk lov. Ekteskapet var ulovlig fordi det ikke hadde gått lang nok tid fra Bushras skilsmisse med hennes forrige ektemann og det nye ekteskapet med Khan..

NRK - I førrgår: 11:26

Minst 20 skal være drept sør i Gaza

Helsemyndighetene på Gazastripen melder at minst 20 personer er drept i et israelsk angrep mot en leir med fordrevne palestinere sør i Gaza. Det skriver AFP. Tallene er ikke uavhengig bekreftet.

NRK - I førrgår: 11:26

Minst 71 skal være drept sør i Gaza

Helsemyndighetene på Gazastripen melder at minst 71 personer er drept og 289 såret i et israelsk angrep mot flyktningleiren Al-Mawasi sør i Gaza. Det skriver AFP. Tallene er ikke uavhengig bekreftet.

NRK - I førrgår: 03:15

USA: Tre personer trolig smittet med fugleinfluensa

Tre personer er trolig smittet med fugleinfluensa i Colorado. De tre jobbet alle med fjørfe, melder Reuters. Så langt har ikke forskere i verden avdekka at sykdommen smitter mellom mennesker.

NRK - I førrgår: 01:30

Ecuador: Dømt til 34 år for drap på presidentkandidat

Fem personer er dømt til opptil 34 års fengsel for drapet på en presidentkandidat Ecuador i august i fjor, det melder Reuters. Fernando Villavicencio, den ene av Ecuadors åtte presidentkandidater, ble skutt på et valgkamparrangement..

NRK - 29 jun 24 kl. 00:04

USA skal ha sendt tusenvis av 900-kilos bomber til Israel siden 7. oktober

USA har sendt minst 14.000 bomber på over 900 kilo hver siden 7. oktober, opplyser to høytstående amerikanske tjenestepersoner til Reuters.

NRK - I førrgår: 22:19

Meta fjerner restriksjoner mot Trumps Facebook og Instagram

Det er Meta som sier at de fjerner restriksjonene på tidligere president Donald Trumps kontoer. Det skjer i løpet av den kommende uken, ifølge Reuters. Trump mistet først tilgangen etter stormingen av Kongressbygningen i Washington D.

NRK - 12 jul 24 kl. 14:42

Reuters: Et passasjerfly skal ha styrtet i Russland

Flyet skal ha styrtet i nærheten av Moskva, og innehold tre personer..

NRK - 12 jul 24 kl. 14:42

Et passasjerfly skal ha styrtet i Russland

Flyet skal ha styrtet i nærheten av Moskva, og det skal ha vært tre personer ombord. Det melder Reuters..

NRK - 12 jul 24 kl. 08:39

Fire personar drukna på veg frå Frankrike til Storbritannia

Fire personar drukna i Den engelske kanalen då dei prøvde å komma seg frå Frankrike over til Storbritannia. Det seier franske styresmakter ifølge nyheitsbyrået Reuters. Ifølge nyheitsbyrået AFP falt fleire migrantar i sjøen då dei prøvde å kryssa kanalen.

NRK - 11 jul 24 kl. 22:35

Tesla-aksjen faller etter utsettelse av «robottaxi»

Tesla-aksjen falt med 8,5 prosent torsdag. Det største dagsfallet siden januar. Det skjer etter at lanseringen av selskapets robottaxi ble utsatt i to måneder, melder Reuters.

NRK - 11 jul 24 kl. 19:47

USA gir millitærpakke på 225 millioner dollar til Ukraina

USA gir en millitærpakke på 225 millioner dollar til Ukraina. Det skriver Reuters fredag kveld. Beløpet er circa 2,4 milliarder norske kroner..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com