Reuters

Onsdag, 12 Mai, 19:31

Nyheter om Reuters

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 23 timer siden

Rakettangrep mot Tel Aviv

Ifølge nyhetsbyrået Reuters hevder palestinske Hamas at de har avfyrt 130 raketter mot Tel Aviv i Israel. Samtidig advarer luftvernsirener i Tel Aviv mot angrep rett før klokken 20. Minst en person skal være kritisk skadet i Tel Aviv etter angrepet, melder Reuters.

Dagbladet - I førrgår: 18:43

Reuters: Ni skal være drept

Palestinske myndigheter hevder overfor Reuters at ni personer skal være drept etter luftangrep mot Gaza..

NRK - 1 time siden

CDC: 28 blodpropptilfeller

Det amerikanske smittevernbyrået CDC sier de har oppdaget 28 alvorlige blodpropptilfeller knyttet til koronavaksinene til Johnson & Johnson, melder Reuters. Nærmere 9 millioner har fått denne vaksinen..

VG - 8 timer siden

Liz Cheney holdt nådeløs sparket: – Truer demokratiet

Det melder Reuters, som siterer republikaneren Adam Kinzinger. Avgjørelsen var ventet, etter at Cheney har gått hardt ut mot USAs tidligere president Donald Trump. Hun stemte i tillegg for å stille Trump for riksrett, fordi hun mener han oppildnet til hans tilhengeres angrep på Kongressen 6.

VG - 8 timer siden

Liz Cheney holdt nådeløs mot Trump – nå er hun sparket fra lederstilling i partiet

Det melder Reuters, som siterer republikaneren Adam Kinzinger. Avgjørelsen var ventet, etter at Cheney har gått hardt ut mot USAs tidligere president Donald Trump. Hun stemte i tillegg for å stille Trump for riksrett, fordi hun mener han oppildnet til hans tilhengeres angrep på Kongressen 6.

NRK - 10 timer siden

WHO-arbeidere anklaget for misbruk

Mer enn 20 kvinner har rapportert inn seksuelt misbruk begått av helsearbeidere som har jobbet med behandling av Ebola-pasienter i DR Kongo. Mange av hjelpearbeiderne skal ha vært knyttet til WHO, og andre underorganisasjoner i FN. Avsløringen er et samarbeid mellom Reuters og The New Humanitarian..

NRK - 11 timer siden

39 arresterte i Myanmar

Sikkerhetsstyrker i Myanmar har arrestert 39 mennesker mistenkt for å ha stått bak eksplosjoner og brannstiftelse. De arresterte er også anklaget for å få militærtrening sammen med en rebellgruppe, ifølge Reuters..

NRK - 13 timer siden

Stigende dødstall i India

Onsdag har indiske myndigheter registrert 4205 nye koronadødsfall. Det er en ny rekord, melder Reuters. Totalt er 250.

VG - 13 timer siden

Advarer mot kumøkk som covid-kur

Ifølge Reuters advarer indiske leger mot praksisen i Gujarat i India der enkelte oppsøker ku-templer for å gjennomgå en behandling med kumøkk og -urin som skal beskytte mot corona..

NRK - 19 timer siden

Norman Lloyd (106) er død

Den amerikanske skuespilleren og regissøren Norman Lloyd er død. Lloyd ble 106 år gammel og har i sin karriere blant annet jobbet med legender som Charlie Chaplin og Orson Welles, melder nyhetsbyrået Reuters. Lloyd er mest kjent for sin rolle i Alfred Hitchcocks «Saboteur», skriver Variety..

NRK - 22 timer siden

Det hvite hus fordømmer angrep

Det hvite hus fordømmer det pågående rakettangrepet mot Israel, melder nyhetsbyrået Reuters. Hamas hevdet i kveld å ha avfyrt 130 raketter mot Israels største by Tel Aviv. Angrepet kommer etter at israelske kampfly tirsdag angrep en 13 etasjer høy boligblokk i Gaza by, som deretter raste sammen..

NRK - 22 timer siden

Én død i angrepet mot Tel Aviv

Én person er død i Tel Aviv etter et omfattende rakettangrep, melder Reuters, som siterer den israelske TV-kanalen Channel 12..

NRK - 22 timer siden

Én drept i angrepet mot Tel Aviv

Én person skal være død i Tel Aviv etter et omfattende rakettangrep i kveld, melder Reuters, som siterer den israelske TV-kanalen Channel 12. Israelsk helsepersonell opplyser til nyhetsbyrået at den drepte skal være en 50 år gammel kvinne. Tidligere i dag ble det meldt at to kvinner skal være drept i et palestinsk rakettangrep mot Ashkelon sør i Israel..

NRK - Igår: 19:12

Boligblokk kollapset i Gaza

En boligblokk på 13 etasjer har kollapset i Gaza, melder Reuters..

NRK - Igår: 16:45

2 politibetjenter drept i Texas

2 politibetjenter skal ha blitt drept i Texas i USA, melder nyhetsbyrået Reuters..

NRK - Igår: 12:51

Symbolsk krav fra AstraZeneca

EU krever foreløpig en symbolsk erstatning på 1 euro fra AstraZeneca for kontraktsbrudd. Selskapet får tre måneders utsettelse på de avtalte vaksineleveransene. Kravet ble fremsatt i et rettsmøte i Brussel tirsdag, i påvente av en beregning av skadevirkningene som følge av at AstraZeneca ikke har levert vaksinene raskt nok, skriver Reuters.

NRK - Igår: 12:51

Symbolsk krav mot AstraZeneca

EU krever foreløpig en symbolsk erstatning på 1 euro fra AstraZeneca for kontraktsbrudd. Selskapet får tre måneders utsettelse på de avtalte vaksineleveransene. Kravet ble fremsatt i et rettsmøte i Brussel tirsdag, i påvente av en beregning av skadevirkningene som følge av at AstraZeneca ikke har levert vaksinene raskt nok, skriver Reuters.

NRK - Igår: 11:06

Britisk klimaaktivist pågrepet

Gail Bradbrook som er en av grunnleggerne av aktivistgruppen Extinction rebellion, er pågrepet av britisk politi, ifølge en talskvinne for organisasjonen. Bradbrook er siktet for å ha planlagt kriminelle handlinger og svindel, melder Reuters..

NRK - Igår: 10:00

11 skal være døde etter skytingen

Reuters oppdaterer nå at 11 personer skal være døde etter skoleskytingen i denn russiske byen Kazan..

NRK - Igår: 09:24

Ni personar drepne etter skyting

Ifølgje Reuters er ni personar drepne etter skyting på ein skule i Kazan, i den russiske delrepublikken Tatarstan. Fire personar er frakta til sjukehus. Ifølgje russiske medier opna to ukjende gjerningsmenn eld ved skulen.

NRK - Igår: 01:36

Nedgang av smittede i USA

For fjerde uken på rad er det nedgang i antall smittetilfeller i USA. Sist uke ble 290.000 personer registrert smittet med koronavirus, som er en nedgang på 17 prosent.

NRK - I førrgår: 18:53

Israel angriper militære mål

Det israelske forsvaret har startet angrep mot militære Hamas-mål i Gaza, melder Reuters. Samtidig med angrepene har Israel styrket forsvaret med mer personell i Gaza-divisjonen..

NRK - I førrgår: 17:41

Nye rakettangrep mot Israel

Flere nye raketter skal være avfyrt fra Gaza mot Israel rundt halv seks norsk tid, melder nyhetsbyrået Reuters som siterer kilder i det israelske forsvaret..

NRK - I førrgår: 17:32

Indisk virus på bekymringsliste

Verdens helseorganisasjon WHO setter den indiske virusvarianten B.1.617 på en internasjonal bekymringsliste, melder Reuters.

NRK - I førrgår: 04:32

Flertall for OL-avlysning i Japan

59 prosent ønsker å avlyse sommer-OL i Tokyo, viser en ny meningsmåling fra Japan. Bare 39 prosent mener lekene bør holdes, melder Reuters. Tre måneder før lekene skal åpne sliter Japan med høye smittetall og strenge koronarestriksjoner..

NRK - 22 april 21 kl. 12:46

EU: AstraZeneca-grep ikke avgjort

EU har ikke avgjort om de vil gå til søksmål mot AstraZeneca for å sikre at koronavaksinene som er lovet blir levert i andre kvartal. Det opplyser EU-kommisjonen til Reuters. Tidligere opplyste kilder til Reuters at EU-kommisjonen planla et søksmål..

NRK - 09 mai 21 kl. 13:46

Dødstallet stiger etter skolebomber

Tallet på døde etter en bombeaksjon ved en skole i Kabul er steget til 58. Helsemyndighetene i Afghanistan sier de sliter med å gi god nok behandling til om lag 150 skadde, melder Reuters. De fleste døde og skadde skal være skolejenter..

NRK - 09 mai 21 kl. 08:45

Oljeraffineri brenner i Syria

Syriske myndigheter sier de arbeider med å slukke en brann i landets viktigste oljeraffineri. En lekkasje i en pumpestasjon skal ha forårsaket brannen, ifølge statlige medier som Reuters siterer..

NRK - 09 mai 21 kl. 08:00

Taliban tar ikke ansvar for bomber

Taliban-bevegelsen sier de ikke sto bak terroraksjonen utenfor en skole i Kabul i går. Presidenten i Afghanistan gir Taliban skylden for bombene som kostet 58 mennesker livet. Shia-muslimene i bydelen har tidligere vært mål for IS, ifølge Reuters..

Dagbladet - 09 mai 21 kl. 00:11

Mange drept i angrep ved jenteskole i Kabul

Minst 55 mennesker ble drept og 150 såret ei bombe gikk av ved inngangen til en skole i Kabul, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Mange av ofrene var barn..

NRK - 08 mai 21 kl. 15:36

Minst ti drept nær skole i Kabul

Minst ti personer er drept etter en eksplosjon i nærheten av en skole vest i Afghanistans hovedstad Kabul lørdag. Det melder en anonym sikkerhetsoffiser til Reuters..

NRK - 08 mai 21 kl. 11:20

Paven støtter frie vaksinepatenter

Pave Frans støtter ideen om å oppheve patenter for koronavaksiner fram til også fattige land har fått vaksinert befolkningen. – Opphavsrett og markedskrefter må ikke dominere diskusjonen om vaksiner, sier paven ifølge Reuters..

NRK - 07 mai 21 kl. 17:44

207 nye koronadødsfall i Italia

I Italia er det registrert 10.554 nye koronasmittede og 207 nye koronadødsfall det siste døgnet, melder Reuters..

NRK - 07 mai 21 kl. 14:06

Boris: Bekymret for indisk variant

Britiske myndigheter er svært bekymret for den indiske varianten av koronaviruset. Britenes statsminister Boris Johnson sier at myndighetene gjør svært mye for å spore opp og begrense utbrudd av den indiske mutanten. Ifølge Johnson driver man nå utstrakt testing fra dør til dør, mleder Reuters..

NRK - 07 mai 21 kl. 01:42

Covax kjøper 350 mill. Novavax

Det globale vaksinesamarbeidet Covax har ifølge Reuters inngått avtale om kjøp av 350 millioner doser av koronavaksinen fra det amerikanske selskapet Novavax. Vaksinen kan oppbevares i vanlig kjøleskap og må gis i to doser. Vaksinene kan leveres fra tredje kvartal..

NRK - 06 mai 21 kl. 21:52

Gjenopptar diplomatisk forbindelse

Somalia gjenopptar diplomatiske forbindelser med Kenya. For seks måneder siden brøt Somalia med nabolandet og anklaget dem for å blande seg i innenlandsk politikk. Qatar skal ha meglet mellom landene, ifølge opplysninger til Reuters..

NRK - 06 mai 21 kl. 21:40

Flertall i USA fornøyd med Biden

55 prosent av de spurte i USA er fornøyd med jobben Joe Biden har gjort siden han tok over som president 20. januar. Det går fram av en undersøkelse fra Ipsos for Reuters.

NRK - 06 mai 21 kl. 17:51

Ber russere stemme på opposisjonen

Bevegelsen til Aleksej Navalnyj ber russere stemme på andre opposisjonspartier i valget i september. De får selv neppe stille, fordi bevegelsen snart erklæres som ekstremister, melder Reuters. Deres mål er at president Putins parti mister flertallet..

NRK - 06 mai 21 kl. 17:58

IBM lover raskere datamaskiner

Det amerikanske konsernet IBM har presentert ny teknologi som vil gjøre datamaskiner raskere og mer energieffektive. Databrikker som er to nanometer tykke - to timilliontedeler av en centimeter - vil bli tatt i bruk om få år, får Reuters opplyst..

NRK - 06 mai 21 kl. 13:44

Vil ha våpenboikott mot Myanmar

Over 200 internasjonale organisasjoner, deriblant Amnesty International og Human Rights Watch, oppfordrer verden til å innføre en våpenboikott mot Myanmar. Det vil ha en felles erklæring om dette i FNs sikkerhetsråd, melder Reuters..

NRK - 05 mai 21 kl. 23:28

Turister fikk livstidsdom i Italia

To amerikanske turister på 20 og 21 år er dømt til livstid i fengsel i Italia for knivdrap på en politimann, melder Reuters. Hendelsen skjedde i Roma i forbindelse med kjøp av kokain nær hotellet der de bodde i sommeren 2019..

NRK - 05 mai 21 kl. 21:17

USA åpner for fri vaksinepatent

USA vil støtte et forslag fra Verdens Handelsorganisasjon, WTO, om å oppheve opphavsretten til koronavaksiner i en periode. Forhandlinger med de som eier patentene vil ta tid, sier en talsperson til Reuters. Flere land vil produsere vaksiner selv..

NRK - 05 mai 21 kl. 20:41

Kidnappede studenter satt fri

29 studenter som ble bortført i Nigeria i mars er satt fri. De var de siste i en gruppe som ble tatt fra en skogbrukshøgskole i delstaten Kaduna 11. mars.

NRK - 05 mai 21 kl. 20:00

Politimann skutt i Frankrike

Gjerningsmannen er fortsatt på frifot etter at en politimann ble skutt i Avignon i Frankrike i kveld. Ifølge den franske innenriksministeren ble det skutt etter flere politifolk da de skulle gå til aksjon mot narkotikaforbrytere, melder Reuters..

NRK - 05 mai 21 kl. 19:36

Fikk samurai-sverd av actionhelt

Venezuelas president fikk et samuraisverd i gave av den amerikanske skuespilleren Steven Seagal i går. Filmstjernen besøkte Nicolas Maduro på vegne av Russlands president Vladimir Putin, melder Reuters. Maduro regnes som en diktator av bl.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt