Vesten

Saturday, 23 September, 07:11

Nyheter om Vesten

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 08 sep 23 kl. 21:06

Zelenskyj: Vesten har myknet overfor Russland

Ukrainas allierte har myknet opp sanksjonsregimet mot Russland, hevder Volodymyr Zelenskyj. Han ber om en fornyet sanksjonsoffensiv fra Vesten. – Våre partnere har tatt en for lang pause når det gjelder sanksjoner, sa Zelenskyj i sin daglige videotale.

Klartale - 21 jul 23 kl. 13:15

Slik er politiets hverdag på sjøen

Tre politibåter ligger og duppe ute på vannet ved Akershuskaia når alarmen går. Terje og Alexander jobber for sjøtjenesten til Oslo. Nå har de fått et oppdrag de må være kjapp med å fikse.

NRK - 13 jul 23 kl. 02:44

Lavrov: F-16 til Ukraina vil utgjøre atomtrussel mot Russland

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov anklager Vesten for å skape en atomtrussel mot Russland ved å planlegge å forsyne Ukraina med F-16-fly. – USA og dets Nato-følgesvenner fremkaller risiko for direkte militær konfrontasjon med Russland, noe som kan få katastrofale konsekvenser, sier Lavrov i et intervju med den russiske nettportalen Lenta.ru.

Aftenposten - 16 aug 23 kl. 08:20

Ukraina har fått store mengder luftvern fra Vesten. Den siste ukens angrep har avslørt en svakhet.

ZAPORIZJZJA, UKRAINA (Aftenposten): Ukraina har fått store mengder luftvern fra Vesten..

Dagbladet - I førrgår: 16:40

Lavrov: - Vesten har skylda

Det var knyttet mye spenning til at Russlands utenriksminister Lavrov og Ukrainas president Zelenskyj kanskje skulle være i samme rom onsdag..

Klartale - 10 aug 23 kl. 08:37

Russland sier Nato forbereder seg på å bruke atomvåpen

Russland angrep Ukraina 24. februar 2022. Siden det har mange tusen soldater og sivile blitt drept.

Aftenposten - 13 sep 23 kl. 07:48

Nord-Koreas diktator til Russland i sneglefart. Pansertoget klarer knapt 60 km/t, men er fullt av vin.

Nord-Koreas leder Kim Jong-un mener Russland kjemper en hellig krig mot Vesten, og sier at de to landene skal kjempe….

VG - 05 sep 23 kl. 08:52

Ekspert: Putin klar for å bruke «Satan 2»-missil

Et langtrekkende missil som i Vesten kalles «Satan 2», skal være klar til å brukes. En ekspert sier til VG at Kreml bruker den slags nyheter til å vise egen befolkning at Russland er en stormakt under Vladimir Putin..

Klartale - 09 mar 23 kl. 06:06

Russland skaffer seg venner i verden

Sergej Lavrov holder Qin Gang i hånda. De to har samme jobb i hvert sitt land; som utenriksministre i Russland og Kina.– Russland vil utvide samarbeidet med Kina, sier Lavrov.

VG - 03 sep 23 kl. 20:10

Vesten taper i Afrika

Kina og Russland forsøker å skaffe seg et sterkere fotfeste i Afrika. De utnytter det vakuum som oppstår når vestlige land taper innflytelse..

NRK - 31 aug 23 kl. 14:36

Zelenskyj hevder Ukraina har raketter som kan nå mål 700 kilometer unna

Ukraina har nå evnen til å gjennomføre rakettangrep mot mål 700 kilometer unna, sier president Volodymyr Zelenskyj. Det har vært flere angrep inne i Russland den siste tiden, stort sett utført ved hjelp av droner. Sky News skriver at Zelenskyj sier at Ukraina kan nå langt også med raketter.

Dagbladet - 30 aug 23 kl. 08:27

«Et stort problem»

Hva vil egentlig Vesten med krigen i Ukraina? Mangelen på et klart mål, skader Ukraina, mener tidligere britisk diplomat..

Aftenposten - 23 jul 23 kl. 07:24

President klager på regningen for krigen. Hvor lenge står Vesten samlet bak Ukraina?

Ukraina føler et enormt press om å gjøre fremskritt før Vesten mister interesse, ifølge eksperter..

Dagbladet - 24 aug 23 kl. 21:59

USA: - Kan skyldes bombe

Tjenestemenn fra USA og Vesten mener det sannsynligvis var en eksplosjon om bord på privatflyet som styrtet onsdag i Russland, melder The New York Times..

NRK - 24 aug 23 kl. 07:16

Lukasjenko gratulerer Ukraina med dagen – sier han vil gjøre alt for å avslutte krigen

Belarus' president Aleksandr Lukasjenko gratulerer Ukraina med uavhengighetsdag. Forholdet er svært anspent mellom Belarus på den ene siden og Ukraina og Vesten på den andre etter at landet lot sin alliansepartner Russland angripe Ukraina fra belarusisk jord. I gratulasjonsmeldingen sier Lukasjenko ifølge det statlige nyhetsbyrået Belta at belarusere og ukrainere har levd i harmoni og respekt i mange generasjoner.

Aftenposten - 21 aug 23 kl. 07:00

Derfor bør Norge og Vesten motarbeide Brics

Les innlegget..

Klartale - 14 jul 23 kl. 14:00

Våpnene som skaper frykt

Du har kanskje hørt om dem. Klasevåpen. USA har gitt Ukraina slike våpen.

Dagbladet - 19 aug 23 kl. 11:27

Truer Sverige: - Når vi er ferdige i Ukraina …

Tsjetsjenias president Ramzan Kadyrov går i et Telegram-innlegg hardt ut mot Sverige og Vesten i kjølvannet av bråket som har oppstått etter en rekke koranbrenninger i landet..

Klartale - 16 aug 23 kl. 06:00

Krim-halvøya er både feriested og slagmark

I 2014 tok Russland Krim-halvøya fra Ukraina. Det gikk ganske rolig for seg. Halvøya ligger viktig til.

NRK - 15 aug 23 kl. 11:40

Russland hevder Ukraina snart er tomme for militærressurser

Russlands forsvarsminister Sergej Sjojgu hevder at Ukrainas lagre med militære ressurser snart er tomme. – Trass i omfattende bistand fra Vesten, er de ukrainske styrkene ikke i stand til å oppnå framgang. Foreløpige resultater fra sammenstøtene viser at Ukrainas militærressurser snart er oppbrukt, sa Sjojgu ved en sikkerhetskonferanse i Moskva.

VG - 14 aug 23 kl. 17:43

Forsvarssjefen: – Tiden er på Russlands side

ARENDAL (VG) Forsvarssjef Eirik Kristoffersen sier at Russland gambler på at Vesten skal gå lei av krigen i Ukraina, og at vi vil fokusere mer på egne problemer..

NRK - 06 aug 23 kl. 20:18

Zelenskyj: Ser betydelige resultater

– Vi ser betydelig resultater takket være amerikanske Patriot- og tyske IRIS-T-luftvernssystemer, til tross for dusinvis av angrep fra Russland den siste uken, sa president Volodymyr Zelenskiy i en videotale natt til søndag. Zelenskiy sa videre at han hadde mottatt en rapport om bruken av de avanserte luftvernsystemene. – Dette er kraftige systemer, svært effektive, og de har allerede gitt betydelige resultater, og ikke bare for Ukraina, sa presidenten.

Dagbladet - 06 aug 23 kl. 07:47

- Et dødfødt prosjekt

Etter å ha brent nærmest alle bruer i Vesten søker Vladimir Putin nye partnere i Afrika. Men vennskapet kan bli kortlivet, mener Afrika-ekspert..

Dagbladet - 02 aug 23 kl. 10:39

Sammenlikner med 11. september

Talskvinne Marija Zakharova hardt ut mot Ukraina og Vesten etter droneangrep i Moskva..

Dagbladet - 30 jul 23 kl. 08:36

Hyller kuppmakere

Mens Vesten fordømmer kuppet i Niger, hyller Wagner-sjefen maktovertakelsen: - De er Nigers folk som frigjør seg fra kolonistene, ifølge Jevgenij Prigozjin..

NRK - 28 jul 23 kl. 12:58

Terrordømt mann (23) oppfordret til å drepe «vantro»

En 23 år gammel mann som oppfordret til terror mot sivile, ble torsdag dømt i Oslo tingrett til fem år og ti måneder i fengsel, skriver TV 2. Politiet fant upublisert propaganda på mannens datamaskin. Mannen sto i Oslo tingrett tiltalt for å ha deltatt i terrororganisasjonen al-Qaida og oppfordret andre til å begå terrorhandlinger.

NRK - 27 jul 23 kl. 18:06

Amerikansk etterretning: Kina hjelper Russland med å omgå sanksjoner

Kina hjelper tilsynelatende Russland med å omgå sanksjoner fra Vesten. Det står det i et dokument som torsdag ble frigitt av amerikansk etterretning, omtalt av Reuters. Kina skal blant annet gi Russland teknologi som kan brukes til militære formål.

Dagbladet - 26 jul 23 kl. 16:39

- Et brutalt vennskap

Vesten følger møtet med lupe når Russland, Kina og Nord-Korea samles. Resultatet kan bli avgjørende for krigen i Ukraina..

NRK - 12 maj 23 kl. 06:53

Advarer mot krigstrøtthet i Vesten

Ukrainas varslede våroffensiv er en stor risiko både militært og politisk, ifølge eksperter. De advarer om at støtten fra Vesten kan komme til å tørke inn. Den lenge varslede våroffensiven mot russiske okkupasjonsstyrker er en risikofylt operasjon, ifølge seniorforsker Karsten Friis ved Nupi.

Aftenposten - 21 jul 23 kl. 21:55

Partnerskapet som gikk til helvete

Vladimir Putin gikk i svart for 16 år siden. Men Vesten våknet ikke..

VG - 13 jun 23 kl. 22:02

Putin med ny tirade mot Vesten og Ukraina: – Uakseptabel, sier Stoltenberg

WASHINGTON/OSLO (VG) Vladimir Putin hevder i et møte med russiske krigsbloggere at Vesten kan stoppe krigen og at Ukraina er et terrorregime. – Meningsløst utsagn, sier NATO-sjef Jens Stoltenberg.

NRK - 13 jun 23 kl. 20:31

Putin: Villig til å forhandle hvis Vesten stanser våpenstøtten

Russlands president Vladimir Putin sier at han er villig til å ha fredssamtaler med Ukraina, men at fred bare er mulig dersom Vesten stanser våpenstøtten til Kyiv. Det sa Putin under et møte med militære bloggere tirsdag. Den russiske presidenten gjentar anklagen om at vestlige land forsøker å nedkjempe Russland i Ukraina og sier at Kreml har sin egen «fredsplan» for landet.

Aftenposten - 19 jul 23 kl. 09:51

Det kommer til å bli en forferdelig oppvask i Vesten når våpnene har stilnet i Ukraina.

Nøling hører ikke hjemme i en krig. Eller jo, forresten. Kanskje..

Klartale - 18 jul 23 kl. 14:34

Diskuterer ny avtale om frakt av korn

Sergej Lavrov er utenriksminister i Russland. Han møtte sin tyrkiske kollega tirsdag. Hakan Fidan er utenriksminister i Tyrkia.

NRK - 18 jul 23 kl. 13:58

Russland og Tyrkia diskuterer ny avtale for korneksport

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov møtte tirsdag sin tyrkiske kollega for å diskutere måter å eksportere korn på uten ukrainsk og vestlig innblanding. Lavrov og Hakan Fidan vil finne ruter der det ikke er muligheter for sabotasje fra Vesten og Ukraina, heter det i en uttalelse fra det russiske utenriksdepartementet. Møtet med Tyrkias utenriksminister finner sted dagen etter at Russland gjorde det kjent at de trekker seg fra kornavtalen.

NRK - 17 jul 23 kl. 14:56

Ukraina: Første pulje med ukrainske piloter klar for F-16-opplæring

Den første gruppen av ukrainske piloter som skal drilles i bruken av F-16-jagerfly, er klar, opplyser Ukrainas luftforsvar mandag. Flere titalls ukrainere samt teknisk personell skal trenes på de amerikanskproduserte jagerflyene. – Vi venter på at den første gruppen får klarsignal til å forlate landet, og etter det vil en ny gruppe reise innen kort tid, sier Jurij Ignat, talsperson for det ukrainske flyvåpenet.

NRK - 11 jun 23 kl. 15:46

Iransk leder åpner for atomavtale med Vesten

Irans øverste leder ayatolla Ali Khamenei sier at en atomavtale med Vesten er mulig, dersom landets kjernefysiske infrastruktur ikke blir berørt. Uttalelsen kommer på et tidspunkt med liten bevegelse i kontakten mellom Iran og USA for å gjenopplive en atomavtale fra 2015. Måneder med indirekte samtaler for å redde avtalen med seks stormakter har stått i stampe siden september i fjor, og begge sider har anklaget hverandre for å stille urimelige krav.

Aftenposten - 16 jul 23 kl. 10:35

Russisk økonomi vokser til tross for sanksjoner. Her er forklaringen.

De omfattende sanksjonene mot Russland virker ikke slik Vesten hadde håpet. Landet har aldri hatt større overskudd..

E24 - 16 jul 23 kl. 10:24

Russisk økonomi vokser til tross for sanksjoner

Russisk økonomi ligger i år an til å vokse omtrent like mye som den europeiske, og de omfattende sanksjonene mot landet virker ikke slik Vesten hadde håpet..

NRK - 16 jul 23 kl. 09:31

Russisk økonomi vokser til tross for sanksjoner

Russisk økonomi ligger i år an til å vokse omtrent like mye som den europeiske, og de omfattende sanksjonene mot landet virker ikke slik Vesten hadde håpet. USA og EU har i flere omganger innført omfattende sanksjonspakker mot Russland etter landets invasjon av Ukraina i februar i fjor. Flere sektorer er imidlertid holdt utenfor, og russisk økonomi er på langt nær så hardt rammet som det vestlige ledere håpet på.

Klartale - 21 feb 23 kl. 06:30

Slik er livet i Russland mens krigen herjer

Russland angrep Ukraina 24. februar i fjor. Fredag er det ett år siden det skjedde.

NRK - 12 jul 23 kl. 14:53

Russland kaller vestlige sikkerhetsgarantier til Ukraina for «farlige»

Kreml advarer om at det er «potensielt veldig farlig» for Vesten å gi sikkerhetsgarantier til Ukraina Slike sikkerhetsgarantier kan også påvirke Russlands sikkerhet, advarer Kreml. G7-landene kom onsdag med løfter om langsiktige våpenforsendelser til Ukraina som en del av flere sikkerhetsgarantier til landet. Ukraina skal også få moderne utstyr til sine luft- og sjøforsvarsstyrker for å drive ut de russiske invasjonsstyrkene, heter det i en uttalelse sett av nyhetsbyråene AFP og DPA.

NRK - 12 jul 23 kl. 03:44

Tredje verdenskrig rykker nærmere med mer Nato-støtte til Ukraina, sier Medvedev

Natos økning i militærhjelpen til Ukraina gjør at en tredje verdenskrig rykker nærmere, sier det russiske sikkerhetsrådets nestleder Dmitrij Medvedev. Natos løfter i Litauen tirsdag om mer våpen og penger til Ukraina kommer ikke til å hindre Russland fra å oppnå målene i Ukraina, uttaler Medvedev. – Den komplett gale Vesten kunne ikke ha funnet på noe annet.

NRK - 11 jul 23 kl. 04:27

Russlands USA-ambassadør tegner bilde av økt konfrontasjon med Vesten

Russlands ambassadør til USA hevder at USA forbereder antirussiske beslutninger på Nato-toppmøtet i Litauen denne uken. – Alt blir gjort for å forberede den lokale folkeopinionen på godkjenning av enhver form for antirussiske beslutninger som kommer til å bli fattet i Vilnius over de neste dagene, uttaler ambassadør Anatolij Antonov i et innlegg i meldingstjenesten Telegram. Kreml mener et potensielt ukrainsk medlemskap i Nato vil utgjøre en trussel mot Russland og at det er noe Moskva i så fall kommer til å reagere skarpt mot.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com