Vesten

Monday, 26 September, 18:36

Nyheter om Vesten

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 28 jul 22 kl. 10:12

Vesten må være klar til å slåss mot Putin

I 2023 kommer nye kampfly til Polen. Naboen til Ukraina har store planer. De ruster opp forsvaret.

Klartale - 07 jun 22 kl. 15:00

Ukraina kan angripe med nye og moderne Nato-våpen

Den siste uka har flere land lovet nye våpen til Ukraina. Våpnene må de bruke for å beskytte seg mot soldater fra Russland. Joe Biden skriver at det er på tide å gi Ukraina mer moderne våpen.

Klartale - 13 sep 22 kl. 14:44

Hva gjør Putin nå?

Den ukrainske hæren har tatt kontroll over flere områder i Ukraina. Nå har den russiske hæren fått kritikk. Russiske militærblogger har kritisert dem.

NRK - 07 sep 22 kl. 10:25

Putin: – Har ingen problemer med å selge energi til Vesten

Russlands president Vladimir Putin sier i en tale til konferansen Eastern Economic Forum i Vladivostok onsdag ikke har noen problemer med å selge energiressurser til Vesten til tross for sanksjonene som er innført mot landet, melder Reuters. Han kalte EUs forslag om pristak på russisk gass for «idiotisk», og hevder det vil føre til store prisøkninger..

NRK - 07 sep 22 kl. 08:51

Putin: Sanksjonane er ein fare for heile verda

Presidenten i Russland Vladimir Putin heldt ikkje tilbake då han talte under eit økonomisk forum i byen Vladivostok onsdag morgon. Han sa at sanksjonane som Vesten innførte grunna krigen i Ukraina er kortsiktige og ei fare for heile verda, skriv nyheitsbyrået Reuters. Putin sa vidare at Vesten hadde undervurdert den globale økonomien med sine «aggressive forsøk på å dominere heile verda».

Klartale - 01 sep 22 kl. 10:24

Norge trener ukrainske soldater

Land i Europa trener soldater fra Ukraina. De lærer å bruke våpen som Vesten har. Også Norge gir opplæring til soldater.

Klartale - 31 aug 22 kl. 08:37

Mikhail Gorbatsjov er død

Meldingen kom i russiske medier sent tirsdag kveld: Mikhail Gorbatsjov er død.– Mikhail Sergejevitsj Gorbatsjov døde i kveld etter en alvorlig og langvarig sykdom. Det skriver sykehuset der han var innlagt.

VG - 27 aug 22 kl. 14:16

Krigsforsker mener at Ukraina «ikke er i nærheten»: – Putin håper Vesten blir lei krigen

Vladimir Putin håper at Vesten blir lei krigen, og at høye energipriser til vinteren gir mindre lyst til å støtte Ukraina. I så fall kan Ukraina være ille ute, advarer krigsforsker..

NRK - 18 timer siden

USA advarer Russland om bruk av atomvåpen

USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan sier at USA vil reagere kraftig dersom Russland bruker atomvåpen. Noe Russlands president tidligere har truet med. – Vi har vært tydelige.

Klartale - 11 jul 22 kl. 11:45

Ukraina trenger ammunisjon

Russland angrep Ukraina 24. februar. Det er 137 dager siden og krigen fortsetter.

NRK - Igår: 05:56

Roger Waters avlyser konserter i Polen

Artisten Roger Waters har avlyst to konserter i Polen etter kritikk over hans holdninger til Russlands krig mot Ukraina, meldte polske medier lørdag. Waters skulle etter planen ha to konserter ved Tauron Arena i Krakow i april neste når. Byrådet i Krakow skulle i kommende uke stemme over om de ønsket Water til byen eller ei.

Aftenposten - 23 sep 22 kl. 06:19

Aftenposten mener: En angrepskrig kan aldri sminkes om til forsvar

Vesten må ikke la seg skremme, men svare Putin med fasthet og politisk presisjon..

VG - 22 sep 22 kl. 16:35

Russland langer ut mot Vesten - med Ukraina i rommet

NEW YORK/OSLO (VG) Med Ukraina, Norge og USA blant tilhørerne sa Russlands utenriksminister Sergej Lavrov i et møte i FNs sikkerhetsråd torsdag kveld at påstandene om russiske krigsforbrytelser i Ukraina er vestlig propaganda..

VG - 22 sep 22 kl. 16:35

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov langet ut mot Vesten - så stakk han

NEW YORK/OSLO (VG) Med Ukraina blant tilhørerne sa Russlands utenriksminister Sergej Lavrov i et møte i FNs sikkerhetsråd torsdag at påstandene om russiske krigsforbrytelser i Ukraina er vestlig propaganda. Deretter forlot han rommet før møtet var over..

Aftenposten - 22 sep 22 kl. 15:42

Flere vestlige våpen kan gi seier mot Putin. Slik hindrer truslene hans at ukrainerne får mer hjelp.

Vesten ser gjerne at Russland taper i Ukraina. Likevel nøler de med å sende flere våpen. Her er forklaringen..

Klartale - 22 sep 22 kl. 13:06

Vil straffe Russland mer

Land i Vesten straffer allerede Russland økonomisk. Det skjer som en følge av krigen i Ukraina. Nå skal president Vladimir Putin sende flere soldater.

NRK - 21 sep 22 kl. 09:37

Ukraina: Russisk mobilisering som ventet

Den ukrainske presidentrådgiveren Mykhailo Podoljak sier at Russlands «delvise mobilisering» var forutsigbar. Han sier også at Russlands president Vladimir Putin forsøker å gi Vesten skylden for den «uprovoserte krigen» som han har innledet, ifølge Reuters. Putin kunngjorde onsdag en delvis mobilisering, som ifølge landets forsvarsminister innebærer at 300.

Dagbladet - 21 sep 22 kl. 08:13

Varsler delvis militær mobilisering

Russlands president Vladimir Putin mobiliserer ytterligere og kaller inn 300 000 resevestyrker. Samtidig truer han Vesten med atomvåpen..

NRK - 21 sep 22 kl. 08:01

Putin varsler «delvis militær mobilisering»

Russlands president Vladimir Putin holder onsdag morgen tale på russisk TV. Her annonserer han «delvis militær mobilisering». Han sier at Russlands mål er å frigjøre Donbas.

VG - 21 sep 22 kl. 07:58

Putin varsler delvis militær mobilisering: 300.000 nye soldater

Russlands president Vladimir Putin mobiliserer reservestyrkene og truer Vesten med atomvåpen. Ifølge forsvarsministeren vil det gi 300.000 nye soldater til krigen i Ukraina..

NRK - 21 sep 22 kl. 00:30

Zelenskyj takket for støtten

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj hyllet tirsdag allierte fra Vesten for deres fordømmelse av Russlands planlagte folkeavstemninger i russiskokkuperte områder i Ukraina. – Jeg takker alle venner av Ukraina for deres massive fordømmelse, sa Zelenskyj i sin daglige videotale tirsdag kveld..

Aftenposten - 19 sep 22 kl. 13:17

«Cayla» ble et mareritt for foreldre. Nå vil EU ta sikkerhetsgrep.

– Dette markerer forhåpentlig slutten på ville Vesten-tilstandene som har preget dette markedet, sier Finn Myrstad i….

NRK - 19 sep 22 kl. 13:12

Voldsomt fall på Oslo Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs er ned 3,3 prosent. Det er særlig olje- og gasselskapene som trekker ned indeksen. Børslokomotivet Equinor er ned 4,4 prosent, Aker BP er ned 6,4 prosent, mens Vår Energi har falt 9,2 prosent.

VG - 16 sep 22 kl. 20:57

Mulige attentater: – Jeg tror vi i Vesten har blitt litt lurt

Minst fire russisk-oppnevnte administrasjonstopper skal ha blitt drept. Ukrainerne kan ha planlagt angrepene, sier oberstløytnant..

Aftenposten - 16 sep 22 kl. 16:24

Vesten er i gledesrus over den vellykkede offensiven. I Ukraina er stemningen annerledes.

KYIV, UKRAINA (Aftenposten): Nye og gamle grusomheter gir vond bismak til Ukrainas seier i Kharkiv..

Dagbladet - 14 sep 22 kl. 13:18

- Kunne ha hindret invasjonen

Claus Mathiesen, tidligere dansk forsvarsattaché i Ukraina, mener at invasjonen muligens kunne ha vært forhindret om Vesten hadde reagert diplomatisk på et tidligere tidspunkt..

NRK - 12 sep 22 kl. 14:06

Ukrainas forsvarsminister: Krigen er inne i «tredje fase»

Krigen i Ukraina er nå inne i en ny fase, ifølge landets forsvarsminister. Han sier våpenhjelp fra Vesten har gjort det mulig å starte motoffensiven. Motoffensiven er tredje fase i Ukrainas plan om å ta tilbake områder i sør og nord, sier Ukrainas forsvarsminister Oleksij Reznikov i et intervju med den franske avisen Le Monde.

Klartale - 07 sep 22 kl. 12:00

Putin mener vestlige straffer ødelegger for verden

Onsdag snakket Vladimir Putin på en konferanse. Putin er Russlands president. Der nevnte han at Vesten ødelegger mer for verden, enn det Russland gjør.

NRK - 07 sep 22 kl. 11:07

Putin: – Dropper kontraktene hvis det kommer pristak på gass

Valdimir Putin sier onsdag at Russland ikke kommer til å «holde seg til» olje- og gasskontraktene hvis Vesten innfører pristak, melder Reuters..

NRK - 07 sep 22 kl. 11:07

Putin vil stenge gasskranen hvis det kommer pristak på gass

Valdimir Putin sier onsdag at Russland ikke kommer til å «holde seg til» olje- og gasskontraktene hvis Vesten innfører pristak på russisk energi, melder Reuters. I en tale til konferansen Eastern Economic Forum i Vladivostok onsdag sa den russiske presidenten også at Russland ikke bruker energiforsyninger som et «våpen». – De sier Russland bruker energi som våpen.

NRK - 04 sep 22 kl. 23:37

Russisk talsmann: Uunngåelig at spent stemning avtar

Selv om forholdet mellom Russland og Vesten er på et historisk spent nivå, venter Kreml at det normaliserer seg på sikt. Det sa regjeringstalsmann Dmitry Peskov i et TV-intervju søndag. – Hver konfrontasjon ender med at spenningen avtar, og hver krisesituasjon ender ved forhandlingsbordet, sa Peskov ifølge nyhetsbyrået Interfax.

Dagbladet - 03 sep 22 kl. 16:45

Ukraina slakter Vesten

Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba har vært forbannet på Tyskland og Frankrike, og mener at Kyiv ville ha falt dersom Ukraina hadde lyttet til USA..

NRK - 03 sep 22 kl. 09:26

Ungarns statsminister skal delta på Gorbatsjov si gravferd

Ungarns statsminister Viktor Orban reiser til Moskva i dag for å delta i gravferda til Sovjetunionens siste leiar, Mikhail Gorbatsjov. Ifølge Kreml skal statsministeren ikkje møta Russlands president Vladimir Putin, melder AFP. Putin skal heller ikkje delta i gravferda, sa ein talsperson for Kreml torsdag.

NRK - 02 sep 22 kl. 19:15

Noreg deltek på markering for Gorbatsjov

Noreg er representert ved ambassaden i Moskva på den opne markeringa i samband med gravferda til Mikhail Gorbatsjov laurdag. Det opplyser Utanriksdepartementet til NTB. Normalt ville det ha vore ei gravferd der vestlege leiarar og samfunnstoppar hadde stilt opp for å hylle den tidlegare leiaren av Sovjetunionen.

VG - 01 sep 22 kl. 03:52

Lavrov: Vesten bruker Gorbatsjov etter hans død

Utenriksriksminister Sergej Lavrov går hardt ut mot den vestlige hyllesten etter at Mikhail Gorbatsjov gikk bort tirsdag. Han mener det bedrives dobbeltmoral..

Dagbladet - 31 aug 22 kl. 19:07

- Billig måte å tøffe seg på

Russlandforsker Jørn Holm-Hansen mener at Vladimir Putin vil bruke EUs suspendering av turistvisumavtalen for å fremme sin propaganda om russofobi i Vesten..

Dagbladet - 31 aug 22 kl. 17:02

«Naiv idiot»

I Vesten vil Sovjetunionens siste leder huskes som en av det forrige århundrets største statsmenn. I Russland husker de ham med «forrakt og bitterhet», ifølge ekspert..

Dagbladet - 31 aug 22 kl. 14:42

Klar Ukraina-beskjed til folk

Forsvarssjef Eirik Kristoffersen mener at det vil være bekymringsfullt om krigen i Ukraina mister oppmerksomhet, og oppfordrer sterkt til å holde den oppe. Kanskje spekulerer Putin på at samholdet i Vesten kan slå sprekker, advarer han..

VG - 31 aug 22 kl. 09:11

I Norge er strømprisene høye – i Europa er det krig og energikrise

Putins struping av gasstilførselen betyr at energiforbruket i Europa må reduseres. Norge må være med på denne dugnaden. Å motarbeide dette med strømstøtte er å støtte opp under Putins bruk av energieksporten som pressmiddel – hans viktigste virkemiddel for å tvinge Vesten til å la ham vinne krigen mot Ukraina..

Klartale - 31 aug 22 kl. 08:33

Sender ingen gass til Europa på minst tre dager

Onsdag er det full stans i rørene mellom Russland og Europa. Rørledningen Nord Stream 1 må bli vedlikeholdt, sier Gazprom. Det er energiselskapet til den russiske staten.

VG - 31 aug 22 kl. 01:02

Håndtrykket som forandret verden

I Vesten ble Mikhail Gorbatsjov feiret som en stor helt som fikk slutt på den kalde krigen og 70 år med kommunisme. Men russerne kunne styre sin begeistring..

Dagbladet - 30 aug 22 kl. 23:32

- En av dem Putin foraktet mest

Sovjetunionens siste statsleder har mottatt hyllest fra Vesten for sin rolle under avviklingen av den kalde krigen. Av samme grunn var han en delvis forhatt skikkelse i Russland..

Aftenposten - 30 aug 22 kl. 22:47

Reformatoren som forandret historien

Mikhail Sergejevitsj Gorbatsjov skapte omveltninger som gjorde ham like populær i Vesten som foraktet og forhatt i….

VG - 29 aug 22 kl. 08:05

Vi må fortsatt støtte Ukraina

Krigen i Ukraina har nå pågått i et halvt år. Fortsatt våpenstøtte fra Norge og Vesten er helt nødvendig for at ukrainerne skal kunne kjempe for sin frihet og selvstendighet..

NRK - 22 jul 22 kl. 00:55

Russisk avhopper advarer Europa – sier Putin må bli slått på slagmarken i Ukraina

Boris Bondarev, som var en av Russlands topper i FN-systemet i Genève, sier at Ukraina må få støtte og vinne krigen for hele Europas sikkerhets skyld. Bondarev hoppet tidligere i år av i protest mot Russlands krig i Ukraina. Han skriver i et lengre innlegg på Linkedin torsdag at Vesten må være forberedt på trusselen om en væpnet konfrontasjon med Putins Russland.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com