NRK > Nyheter

Sunday, 02 October, 03:21

NRK - 17 sep 22 kl. 18:00

Tsjekkia vil ha krigsforbryterdomstol etter massegrav-funnet i Izium

Tsjekkias utenriksminister sier det bør opprettes en internasjonal spesialdomstol for krigsforbrytelser etter funnet av en massegrav i Izium i Ukraina. Over 440 lik er funnet i massegraven etter at russiske styrker trakk seg ut av byen og den ble gjenerobret av ukrainske styrker. Mange av likene bærer preg av å ha lidd en voldelig død. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier flere massegraver trolig blir funnet etter hvert som ukrainske styrker gjenerobrer flere områder. – Russerne etterlater seg død over alt.
Les mer på NRK


Les mer om:
Izium, Ukraina, Volodymyr Zelenskyj, Zelenskyj, Tsjekkias, Jan Lipavský, Twitter, EU, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Tsjekkia, vilha , krigsforbryterdomstol, etter, massegrav-funneti , Izium
NRK - 30 maj 22 kl. 05:21

Tsjekkia sender mer våpen til Ukraina

Tsjekkia planlegger å sende Ukraina ytterligere militærutstyr til en verdi av mellom 24 millioner og 28 millioner euro, ifølge forsvarsminister Jana Cernochova. Det vil si mellom 244 millioner og 284 millioner kroner. – Det er livsviktig at bistanden er stødig, sa Cernochova til kringkasteren CT.

NRK - 10 maj 22 kl. 19:08

Tsjekkia får Russlands plass i FNs menneskerettsråd

FNs hovedforsamling har besluttet at Tsjekkia skal overta Russlands plass i FNs menneskerettsråd. Et flertall av medlemmene i FNs hovedforsamling vedtok i begynnelsen av april å suspendere Russland fra FNs menneskerettsråd, og tirsdag gikk plassen i stedet til Tsjekkia. Det var ingen andre kandidater til å overta Russlands plass i rådet, som har 47 medlemsland.

NRK - 28 sep 22 kl. 19:00

Ytre-høyre demonstrasjoner i Tsjekkia mot Russland-sanksjoner

Tusenvis av mennesker demonstrerte i Praha onsdag mot regjeringen og krevde å få slutt på sanksjonene som er pålagt Russland grunnet invasjonen i Ukraina. Arrangørene krever at statsminister Petr Fialas regjering går av og tar til orde for militær nøytralitet, selv om Tsjekkia er Nato-medlem. Demonstrasjonen startet med slagordet «Tsjekkia først», og et band som anses for å være høyreekstremt, spilte nasjonalsangen.

Klartale - 31 aug 22 kl. 13:48

EU skal ha møte om å nekte russere visum

– Det er ingen plass for turisme i en tid med krig. Men det kan fortsatt være rett å la folk få reise. Det sa Jan Lipavský da møtet startet.

Aftenposten - 21 maj 22 kl. 21:45

Norge med enormt sjansesløseri: – Det må være en antimagnet foran mål

(Norge – Tsjekkia 1–4) Norges sjansesløseri mot Tsjekkia var knapt til å tro. Kvartfinalehåpet er nå tilnærmet dødt..

VG - 21 maj 22 kl. 21:45

Norge med enormt sjansesløseri: – Det må være en antimagnet foran mål

(Norge – Tsjekkia 1–4) Norges sjansesløseri mot Tsjekkia var knapt til å tro. Kvartfinalehåpet er nå tilnærmet dødt..

NRK - 31 jul 22 kl. 13:31

Skogbrann sprer seg i Tsjekkia

Både på tsjekkisk og tysk side av grensen kjemper brannmannskap mot flammene i nasjonalparkene Ceske Svycarsko og Sächsische Schweiz, som har vært herjet av brann i over en uke. Brannen på tsjekkisk side dekker nå et område på 10 kvadratkilometer, og er en av de største brannene som er registrert i Tsjekkia noensinne. Sju brannfolk er skadd, flere av dem alvorlig..

NRK - 01 aug 22 kl. 22:16

Skogbrann under kontroll i Tsjekkia

Skogbrannen som har herjet i over ei uke i en nasjonalpark nordvest i Tsjekkia, er under kontroll, opplyser brannvesenet i landet..

Klartale - 11 aug 22 kl. 08:38

Presser på for å stenge grensene for russiske turister

Finland, Estland, Tsjekkia og Ukraina . Disse fire landene presser på for å forby russiske turister til landet. Det skriver kanalen NRK.

NRK - 29 aug 22 kl. 16:52

Tsjekkia ber Tyskland holde atomkraftverk i drift

Tsjekkias statsminister Petr Fiala ber Tyskland utsette den varslede nedstengningen av atomkraftverk. Tyskland har besluttet å stenge ned landets tre siste atomkraftverk innen utgangen av året. Mandag fikk Fiala besøk av Olaf Scholz i Praha og ba tyske statsministeren om å utsette nedstengningen, om så bare med noen få måneder.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Brann i bolighus i Bodø – to til sykehus

To personer er sendt til sykehus etter en brann i en bygning i Bodø. Politiet fikk beskjed om brannen rundt klokken 01.30 natt til søndag, og alle nødetater ble sendt til stedet.

NRK - 1 time siden

127 døde i opptøyer på fotballkamp

I byen Malang i Indonesia er 127 mennesker bekreftet døde etter at det brøt ut opptøyer under en fotballkamp lørdag kveld, melder en lokal radiostasjon ifølge NTB. Minst 180 skal være skadd i trengselen. Sammenstøtet fant sted på Kanjuruhan stadion i Malang da hjemmelagets tilhengere stormet banen etter kampen mellom Arema og Persebaya Surabaya, som endte 2–3.

NRK - 1 time siden

To til sykehus etter bilulykke på Notodden

En bil har kjørt på en lett motorsykkel bakfra på Notodden i Telemark. To personer er sendt til sykehus etter ulykken. – Det framstår som en alvorlig ulykke, tvitrer politiet i Sørøst.

NRK - 1 time siden

130 døde i opptøyer på fotballkamp

I byen Malang i Indonesia er 127 mennesker bekreftet døde etter at det brøt ut opptøyer under en fotballkamp lørdag kveld, melder en lokal radiostasjon ifølge NTB. Sammenstøtet fant sted på Kanjuruhan Stadium i Malang da hjemmesupporterne stormet banen etter kampen mellom Arema og Persebaya Surabaya, som endte 2–3. Politiet svarte med tåregass, noe som fikk mange tilhengere til å besvime og få pusteproblemer, melder CNN Indonesia.

NRK - 1 time siden

Godtar Bolsonaro å tape valget?

Mange frykter vold og opprør hvis «tropenes Trump» taper presidentvalget i Brasil. Men vil Jair Bolsonaros tilhengere ta til våpen slik Trumps gjorde 6. januar 2021?

NRK - 3 timer siden

Fattige avgjør valget i Brasil søndag

I presidentvalget i Brasil søndag skal landets 33 millioner fattige gå til urnene. Det er de som skal avgjøre, og begge kandidatene frir til dem. Blant de fattigste velgerne, er Andrezas (18).

NRK - 1 time siden

Lula leder på siste måling før valget

De endelige meningsmålingene tyder på at Luiz Inacio Lula da Silva vil gå seirende ut av første valgrunde i Brasil. To meningsmålinger publisert på tampen av presidentvalget i Brasil plasserer den venstreorienterte politikeren innenfor rekkevidde av en ren seier i søndagens første runde. Pollsters Datafolha ga ham 50 prosent av stemmene, sammenlignet med 36 prosent for den høyreekstreme sittende presidenten Jair Bolsonaro.

NRK - 1 time siden

Politiet avsluttet fest med 150 i Orkland

Politiet i Trøndelag har avsluttet en fest på et samfunnshus i Orkland, der rundt 150 mennesker var samlet. Naboer klaget på mye støy som forstyrret natteroen. Arrangøren hadde ikke søkt om tillatelse til å arrangere festen, opplyser politiet..

NRK - 2 timer siden

Strømprisene stopper oppussing ved universitetet i Ås

En strømregning på 70 millioner kroner mer enn planlagt gjør at Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) i Ås må utsette oppussingsplaner. Studentenes storstue ved NMBU i Ås skulle få en oppussing for over 100 millioner kroner i år. Bygget fra 1971 brukes til konserter, teater, seremonier, festivaler og forelesninger.

NRK - 2 timer siden

Ukrainske styrker erklærer seier i Lyman

En nær rådgiver til president Volodymyr Zelenskyj har lagt ut en video på sosiale medier der ukrainske soldater erklærer at de har tatt kontroll over Lyman i Donetsk. Russiske styrker sa lørdag at de hadde forlatt byen. Den som la ut videoen er Kyrylo Tymoshenko som er visestabssjef på presidentens kontor, opplyser Reuters..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com