Tsjekkia

Lørdag, 19 Juni, 08:10

Nyheter om Tsjekkia

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 20 mai 21 kl. 02:34

Donerer vaksiner til Tsjekkia

Serbia planlegger å gi Tsjekkia 100.000 doser av koronavaksinen til Pfizer og Biontech kostnadsfritt. Tsjekkia statsminister kaller det en utrolig gave.

Aftenposten - 14 juni 21 kl. 14:30

Følg Skottland-Tsjekkia her

Følg EM-kampen mellom Skottland og Tsjekkia her fra 15.00..

NRK - 24 april 21 kl. 10:41

Diplomatkrigen Russland Tsjekkia

Russland kan komme til å nekte russere å arbeide på utenlandske ambassader, også den norske. Dette er et resultat av konflikten med Tsjekkia og Nato. Norge har ikke bestemt hvordan man vil reagere på at et våpenlager i Tsjekkia ble sprengt i 2014..

NRK - 24 april 21 kl. 10:41

Diplomatkrigen spisser seg til

Russland kan komme til å nekte russere å arbeide på utenlandske ambassader, også den norske. Dette er et resultat av konflikten med Tsjekkia og Nato. Norge har ikke bestemt hvordan man vil reagere på at et våpenlager i Tsjekkia ble sprengt i 2014, noe Tsjekkia mener Russland står bak..

NRK - 18 april 21 kl. 10:41

Gir Tsjekkia full støtte

– Storbritannia gir Tsjekkia full støtte, etter at landet har avslørt hvor langt russisk etterretning er villig til å gå, sier utenriksminister Dominic Raab. Tsjekkia jakter blant annet på mennene som mistenkes for nervegiftangrepet i England i 2018..

NRK - 21 mai 21 kl. 15:55

Krav om stans i polsk gruve

Polen har fått pålegg frå EU-domstolen om å straks stoppe drifta av ei kolgruve som ligg nær grensa mot Tsjekkia og Tyskland. Det var Tsjekkia som gjekk sak fordi gruva har negative miljøkonsekvensar for dei som bur i grenseområda. Den polske regjeringa reagerer sterkt på avgjerda, og meiner det går ut over arbeidsplassane..

NRK - 14 mai 21 kl. 18:21

– USA og Tsjekkia «uvennlige»

Den russiske regjeringen publiserte fredag en liste hvor de erklærer USA og Tsjekkia for å være «uvennlige stater». Russiske myndigheter slår samtidig fast at den tsjekkiske ambassaden ikke får ansette flere enn 19 russiske statsborgere, mens den amerikanske ambassaden ikke får ansette noen i det hele tatt..

NRK - 02 april 21 kl. 14:34

Østerrike gir Tsjekkia vaksiner

Østerrike vil gi Tsjekkia 30.000 vaksiner mot koronaviruset, melder Reuters. Tsjekkia er hardt rammet av viruset, og den østerrikske forbundskansleren Sebastian Kurz sa nylig at EUs fordeling av vaksiner ikke har tatt nok hensyn til dette..

Aftenposten - 12 timer siden

Blodig Schick slått ut av albue - svarte med scoring

(Kroatia-Tsjekkia 1–1) Tsjekkias Patrik Schick satte 1–0 fra straffemerket..

VG - 12 timer siden

Blodig Schick slått ut av albue - svarte med scoring

(Kroatia-Tsjekkia 1–1) Tsjekkias Patrik Schick satte 1–0 fra straffemerket. Situasjonen som ledet til straffen diskuteres heftig..

Aftenposten - 14 juni 21 kl. 16:52

Scoret utrolig mål fra midtbanen

(Skottland - Tsjekkia 0–2) En relativt kjedelig fotballkamp eksploderte etter pause..

VG - 14 juni 21 kl. 16:52

Schick med «turneringens mål»-kandidat: Utrolig mål fra midtbanen

(Skottland - Tsjekkia 0–2) En relativt kjedelig fotballkamp eksploderte etter pause. I hovedrollen sto en høyreist tsjekkisk spiss..

NRK - 29 april 21 kl. 22:50

Demonstrasjoner i Tsjekkia

Tusener av tsjekkere fylte torsdag kveld Prahas gater for å protestere mot president Milos Zeman, som de kaller en nikkedukke for Moskva. Tsjekkia er midt i en dyp diplomatisk krise med Russland etter å ha beskyldt Russland for å stå bak en dødelig eksplosjon i et våpendepot i 2014..

NRK - 04 juni 21 kl. 12:33

Romania vil slutte med kullkraft

Romania vil stenge ned landets kullkraftverk og kullgruver innen 2032. I stedet skal landet satse på fornybar energi og gass. Det kommer fram i en ny økonomisk plan fra landets myndigheter.

Aftenposten - 22 april 21 kl. 19:56

Krisen mellom Tsjekkia og Russland blir stadig dypere - diplomater sendes hjem

Frontene skjerpes mellom Russland og Tsjekkia. Det går mot en drastisk reduksjon i hvor mange som får jobbe ved den….

NRK - 22 april 21 kl. 17:21

Utviser russiske diplomatar

Slovakia utviser tre russiske diplomatar i solidaritet med Tsjekkia, opplyser statsminister Eduard Heger ifylgje Reuters. Tsjekkia utviste 20 russiske diplomatar tidlegare torsdag..

NRK - 22 april 21 kl. 15:58

Kastar ut russiske diplomatar

Tsjekkia har gitt ordre til fleire russiske diplomatar om å forlate landet, melder nyheitsbyrået AP. Det skjer etter at Tsjekkia onsdag gav Russland eit ultimatum om å la 20 tsjekkiske diplomatar få kome tilbake til jobb, noko som ikkje vart følgt opp av Russland..

NRK - 31 mai 21 kl. 16:26

Skal ha lurt til seg EU-penger

Påtalemyndigheten i Tsjekkia vurderer politiets ønske om tiltale mot statsminister Andrej Babis for triksing med EU-midler. Politiet mistenker at den 66 år gamle milliardæren overførte et landbruksselskap ut av eierselskapet sitt i 2007 slik at det kvalifiserte for EU-subsidier til små bedrifter..

NRK - 29 mai 21 kl. 17:22

Første fly med diplomater lettet

Det første flyet med utviste russiske diplomater lettet lørdag fra Tsjekkia. Det skriver Reuters. De gjenværende ambassadeansatte har frist til mandag på å forlate landet.

NRK - 29 mai 21 kl. 15:26

Øst-Europa hardest rammet

De sju landene med flest koronadødsfall i forhold til innbyggertall i verden, er nå alle å finne i Øst-Europa. Det skriver NTB. Ungarn er aller hardest rammet og har registrert 307 koronarelaterte dødsfall per 100.

NRK - 17 april 21 kl. 20:08

Tsjekkia utviser 18 russere

18 ansatte ved Russlands ambassade i Tsjekkia er utvist fra landet. Årsaken er at russisk etterretning skal være involvert i eksplosjonen som rammet et av den tsjekkiske hærens ammunisjonslagre i 2014, sier Tsjekkias statsminister..

NRK - 29 mai 21 kl. 09:05

Øst-Europa hardest rammet av korona

De sju landene med flest koronadødsfall i forhold til innbyggertallet, er nå alle å finne i Øst-Europa. Ungarn er aller hardest rammet og har registrert 307 koronarelaterte dødsfall per 100.000 innbyggere, etterfulgt av Tsjekkia med 281, Bosnia med 281, Nord-Makedonia med 258, Bulgaria med 254, Montenegro med 251 og Slovakia med 226, viser en oversikt utarbeidet av AFP..

NRK - 24 mai 21 kl. 14:00

Polen nektar å stenge gruve

Polen seier dei ikkje vil følge pålegget frå EU-domstolen om å stenge ei kolgruve. Dei meiner det vil rokke ved energiforsyninga til landet. EU-domstolen kom med eit mellombels påbod etter ein klage frå Tsjekkia, som seier gruva har tappa grunnvatnet på tsjekkisk side av grensa.

NRK - 28 feb. 21 kl. 17:30

Tsjekkia ber Putin om vaksiner

EU-landet Tsjekkia ønsker å kjøpe den russiske koronavaksinen Sputnik V, melder AFP. Presidenten har sendt brev til Russlands president Vladimir Putin og bedt om en forsyning. Tsjekkia skal ha fått svar om at de kan få russiske doser innen få dager..

NRK - 06 april 21 kl. 13:18

Tsjekkia varslar opning i april

Tsjekkia varslar at utendørsserveringar og butikkar kan opne igjen i slutten av april. Dei fleste butikkane utanom matbutikkar og apotek har vore stengte sidan slutten av oktober, bortsett frå ei kort periode før jul..

NRK - 29 april 21 kl. 06:06

Bulgaria anklager Russland

Bulgaria innkaller Russlands ambassadør etter flere eksplosjoner i våpendepoter. Landet mener russisk etterretning står bak for å hindre våpeneksport til bla Ukraina. Tsjekkia har beskyldt Russland for å stå bak en eksplosjon i et våpenlager i 2014..

NRK - 28 april 21 kl. 16:56

Advarer om forverring av forholdet

EUs utenrikssjef Josep Borrell ber unionens medlemsland forberede seg på at forholdet til Russland kan bli dårligere. Bakteppet er spenning mellom EU og andre vestlige allierte på den ene siden og Russland på den andre siden. Det dreier seg om konflikten i Ukraina, helsa til den russiske opposisjonslederen Aleksej Navalnyj og en diplomatkonflikt mellom Russland og Tsjekkia..

NRK - 23 april 21 kl. 15:09

Utviser fire russiske diplomatar

Dei baltiske landa Estland, Latvia og Litauen utviser til saman fire russiske diplomatar. Det skjer i solidaritet med Tsjekkia, som sist sundag skulda Russland for å ha stått bak ein kraftig eksplosjon ved eit tsjekkisk ammunisjonslager i 2014..

NRK - 22 april 21 kl. 17:34

Utviser slovakiske diplomatar

Russland utviser tre slovakiske diplomatar som svar på at Slovakia tidlegare torsdag meldte at dei utviser tre russiske diplomatar. Det melder nyheitsbyrået Interfax, ifylgje Reuters. Også Tsjekkia har torsdag utvist russiske diplomatar..

NRK - 21 april 21 kl. 20:35

Gir Russland diplomat-ultimatum

Den tsjekkiske regjeringa åtvarar Russland om at fleire russiske diplomatar kan verte utvist, om ikkje tsjekkiske diplomatar i Russland får kome tilbake på jobb. Russland får fram til midt på dagen torsdag før Tsjekkia tar grep, ifylgje regjeringa. Russland kallar ultimatumet for uakseptabelt..

NRK - 20 april 21 kl. 05:12

Tsjekkia avviser sputnik-vaksinen

Tsjekkias regjering kunngjorde mandag at de ikke lenger vil kjøpe russiske koronavaksiner og at Russland utelukkes fra bygging av et atomkraftverk. Vedtakene er en følge av konflikten mellom de to landene..

NRK - 18 april 21 kl. 20:43

Russland utviser 20 tsjekkere

Russland utviser 20 tsjekkiske diplomater fra landet. De må forlate landet i løpet av morgendagen, melder RIA. Reaksjonen kommer etter at Tsjekkia i går utviste 18 russere de sier er agenter, og var knyttet til sabotasje på et militært lager i 2014..

NRK - 18 april 21 kl. 17:54

Ambassade innsmurt med ketchup

Demonstranter utenfor Russlands ambassade i Tsjekkia har klint ketchup på ytterveggene og ropt slagord. I går ble 18 russere utvist for å ha deltatt i sabotasje mot et tsjekkisk ammunisjonslager i 2014, som kostet to mennesker livet..

NRK - 18 april 21 kl. 15:15

Nato støtter Tsjekkias utvisninger

Nato støtter medlemslandet Tsjekkias reaksjon mot russiske diplomater de mener er knyttet til sabotasjen mot et ammunisjonslager i 2014. I går utviste Tsjekkia 18 russere de mener er agenter. Russland truer med å gjengjelde utvisningene..

NRK - 18 april 21 kl. 14:02

Russland slår tilbake mot anklager

Det russiske utenriksdepartementet sier Tsjekkias anklager om at Russland står bak eksplosjonene ved et tjekkisk ammunisjonslager i 2014 er oppdiktet og ikke basert på bevis. Tsjekkia har utvist 18 russiske diplomater som de mener står bak angrepet..

NRK - 18 april 21 kl. 10:23

Jakter på russiske attentatmenn

Tjekkisk politi jakter på to menn med russisk pass som er mistenkt for å stå bak giftattentatet mot den russiske dobbeltagenten Sergej Skripal i England i 2018. Landet har også kastet ut 18 russiske diplomater de mistenker for å stå bak eksplosjoner på et ammunisjonslager i Tsjekkia i 2014..

VG - 17 april 21 kl. 22:14

Tsjekkia utviser russere: – Må ha gode grunner

18 ansatte ved den russiske ambassaden i Praha er utvist fra landet. Samtidg er to navngitte russiske agenter etterlyst for en eksplosjon i et tsjekkisk ammunisjonslager i 2014..

VG - 06 feb. 21 kl. 03:32

Tsjekkia fra best til verst i corona-klassen: – Situasjonen er uholdbar

I fjor vår var Tsjekkia blant de landene som mest effektivt håndterte coronaviruset. Nå har én av ti innbyggere blitt smittet, samtidig som politikerne kjemper mot en utbredt vaksineskepsis..

NRK - 15 mars 21 kl. 11:17

Avtale om russisk vaksineproduksjon

Flere viktige EU-land har kommet fram til avtaler om produksjon av den russiske Sputnik V-vaksinen, opplyser Russlands statlige investeringsfond. – Fondet har allerede blitt enige om avtaler med Italia, Spania, Frankrike og Tyskland om å starte produksjon av Sputnik V, sier Kirill Dmitrijev, som leder Russlands fond for direkte investeringer. Fondet har ansvaret for internasjonal markedsføring av den russiske vaksinen.

NRK - 13 mars 21 kl. 11:12

EU-land misfornøyd med distribusjon

Fem EU-land ønsker et eget EU-møte om «store ulikheter» i distribusjon av vaksiner i unionen. Østerrikes kansler Sebastian Kurz påstår at noen land har signert «hemmelige avtaler» med vaksineprodusenter og sammen med statslederne fra Tsjekkia, Slovenia, Bulgaria og Latvia har han signert et brev til EUs leder, Ursula Von der Leyen..

NRK - 28 jan. 21 kl. 15:28

Ingen norske til Nove Mesto

Norges Skiforbund sender ikke det norske langrennslandslaget til verdenscupen i Nove Mesto i Tsjekkia 20. og 21. februar.

NRK - 02 mars 21 kl. 06:44

Tsjekkia skal testa i bedrifter

Den tsjekkiske regjeringa vedtok seint måndag kveld obligatorisk massetesting for koronavirus i alle mellomstore og store bedrifter i landet. Rundt 2,1 millionar tilsette og arbeidsgivarar vil vera omfatta, og må testast minst ein gong i veka..

Aftenposten - 08 jan. 21 kl. 19:40

Tsjekkia ble sett på som et forbilde – nå er det blant verdens «rødeste»: – Smittesporingen har kollapset

Tsjekkia ble sett på som et forbilde i sommer. Nå er de blant landene med størst smittetrykk i verden..

NRK - 16 feb. 21 kl. 13:48

Bronse til Norge i skiskytter-VM

Ingrid Landmark Tandrevold ble nummer tre på 15 kilometer for kvinner under VM i skiskyting. Hun hadde én bom på 20 skudd, mens Markéta Davidová fra Tsjekkia vant gullet med feilfri skyting. Hanna Öberg fra Sverige ble nummer to..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt