Tsjekkia

Monday, 29 November, 03:31

Nyheter om Tsjekkia

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 08 nov 21 kl. 12:29

Ny regjering klar etter krise i Tsjekkia

Det går mot regjeringsskifte i Tsjekkia, etter at fem partier mandag skrev under på en koalisjonsavtale for å erstatte regjeringen til Andrej Babis. Det var opposisjonen i landet som gjorde det best i valget i oktober, men er preget av politisk splittelse. President Milos Zeman, som skal utnevne regjeringsleder, ble dessuten alvorlig syk rett etter valget, og landet havnet dermed i en konstitusjonell krise.

NRK - 03 nov 21 kl. 07:35

Enighet om regjering i Tsjekkia

Fem partier i sentrum og på høyresiden har blitt enige om en regjeringsplattform i Tsjekkia. Det kan imidlertid ta tid før regjeringen blir innsatt. Det skyldes at president Milos Zeman fortsatt ligger på sykehus, noe han har gjort siden dagen etter valget, skriver Reuters.

VG - 09 okt 21 kl. 18:28

Valgseier til Babis i Tsjekkia

Statsminister Andrej Babis og hans parti ANO vant som ventet valget i Tsjekkia, men blir avhengig av en koalisjonspartner for å sikre fortsatt regjeringsmakt..

VG - 09 okt 21 kl. 18:28

Valgseier til Babis i Tsjekkia

Statsminister Andrej Babis og hans parti ANO vant som ventet valget i Tsjekkia, men blir avhengig av en koalisjonspartner for å sikre fortsatt regjeringsmakt..

VG - 09 okt 21 kl. 18:28

Mot knapp valgseier for borgerlig koalisjon i Tsjekkia

En politisk allianse av sentrum-høyrepartier kan ta en knepen valgseier i Tsjekkia. Statsminister Andrej Babis mister makten hvis opposisjonen kan stå sammen..

NRK - 09 okt 21 kl. 18:10

Valgseier til Babis i Tsjekkia

Statsminister Andrej Babis og hans parti ANO vant som ventet valget i Tsjekkia, men blir avhengig av en koalisjonspartner for å sikre fortsatt regjeringsmakt..

NRK - 09 okt 21 kl. 18:10

Opposisjonen med flertal i Tsjekkia

Reuters skriver at opposisjonsgruppene nå har flertall i valget i Tsjekkia. Det var ventet at statmsinister Andrej Babis og hans parti ANO skulle vinne valget, men nå ser det ut til at opposisjonspartiene har mulighet til å danne regjering..

NRK - 09 okt 21 kl. 18:10

Opposisjonen med flertall i Tsjekkia

Reuters skriver at de to viktigste opposisjonspartiene har sikret flertall i stortingsvalget i Tsjekkia og får sjansen til å danne regjering. Det sa Petr Fiala, leder av den politiske alliansen bestående av sentrum-høyrepartier. Det var lenge ventet at statsminister Andrej Babis og hans parti ANO skulle vinne valget, men med 99 prosent av stemmedistriktene som er talte opp, kom opposisjonspartiene forbi statsministeren og hans parti..

NRK - 09 okt 21 kl. 16:14

Tsjekkia: Oppteljinga er i gang

Vallokala er stengde i Tsjekkia og oppteljinga av stemmene er i gang. Statsminister Andrej Babis og partiet hans ANO byrja valkampen som favorittar, men vil sannsynlegvis ikkje klara å sikra seg fleirtal, melder DPA. Samstundes tyder det på at han likevel har gode sjandar til å halda fram som statsminister..

E24 - 30 sep 21 kl. 16:16

Renteoverraskelse i Tsjekkia: Hever med 0,75 prosentpoeng

Brennhet inflasjon er bakteppet for den største rentehevingen på over 20 år i Tsjekkia. Men finansministeren er svært uenig i beslutningen..

NRK - 31 okt 21 kl. 22:04

Økt koronasmitte i Øst-Europa

Tsjekkia registrerte søndag mer enn 5.000 smittetilfeller for første gang på en helgedag siden mars. Antallet koronainnlagte var nesten 1.

NRK - 28 okt 21 kl. 21:07

Polen nekter å betale EU-dagbøter

Polens justisminister Zbigniew Ziobro vil ikke følge EU-domstolens ordre om å betale dagbøter på en million euro. – Polen kan ikke og bør ikke betale en eneste zloty. Den polske staten bør ikke overgi seg til lovløshet, sa Ziobro ifølge det polske nyhetsbyrået PAP.

NRK - 21 okt 21 kl. 23:20

Fire døde i storm i Mellom-Europa

Fire mennesker omkom i Polen da kraftig vind feide over landet torsdag. I Frankrike har 250.000 husholdninger mistet strømmen.

NRK - 18 okt 21 kl. 19:17

Tsjekkias president alvorlig syk

Presidenten i Tsjekkia, Milos Zeman (77), er for syk til å utføre sine plikter som president. Det inkluderer utnevnelsen av en ny regjering etter valget 10. oktober.

VG - 11 okt 21 kl. 15:09

Syk president kan skape statsministerkaos i Tsjekkia

Etter at Tsjekkias president havnet på sykehus søndag er det nå uklart hvem som vil få i oppdrag å danne landets nye regjering..

VG - 11 okt 21 kl. 09:06

Upopulære populister

En allianse av sentrum-høyrepartier vant knepent valget i Tsjekkia. Det er et tegn på at oppslutningen avtar om høyrepopulistiske bevegelser i det østlige Europa..

NRK - 10 okt 21 kl. 14:42

Tsjekkias president til sjukehus

President Milos Zeman blei søndag innlagt på intensivavdeling, kort tid etter eit møte med statsminister Andrej Babis, som tapte valet i Tsjekkia dagen før. Ifølgje tsjekkiske medium lir Zeman av ein leversjukdom. Han er 77 år gamal og var også innlagt på sjukehus i midten av september..

NRK - 10 okt 21 kl. 00:01

Babis erkjenner nederlaget

En politisk allianse av sentrum-høyrepartier tok en knepen valgseier i Tsjekkia. Statsminister Andrej Babis mister makten hvis opposisjonen klarer å stå sammen. Statsminister Andrej Babis og hans parti ANO ledet på meningsmålingene før valget fredag og lørdag, og i opptellingen tok partiet tidlig ledelsen.

NRK - 09 okt 21 kl. 22:00

Babis vil trolig miste makten

En politisk allianse av sentrum-høyrepartier tok en knepen valgseier i parlamentsvalget i Tsjekkia. Det betyr at populistpartiet til statsminister Andrej Babis kan komme til å miste makten i landet. Både kommunistene og det sosialdemokratiske partiet, som begge har vært støttepartier for statsminister Babis regjering falt under sperregrensen på 5 prosent, og blir ikke representert i nasjonalforsamlingen..

Aftenposten - 05 okt 21 kl. 18:17

Publikum lo av statsministerens bortforklaring. Nå blir det etterforskning.

I Tsjekkia skal politiet etterforske sin egen statsminister, mens den pakistanske statsministeren skal etterforske sin….

E24 - 05 okt 21 kl. 18:17

Topp-politikere skal etterforskes etter Pandora papers-avsløringene

I Tsjekkia skal politiet etterforske sin egen statsminister, mens den pakistanske statsministeren skal etterforske sin egen finansminister. Nå begynner jakten på skatteflyktningene i maktens korridorer..

NRK - 03 okt 21 kl. 18:42

Ny skatteparadis-avsløring

En ny dokumentlekkasje har avslørt at blant annet kong Abdullah av Jordan, statsministeren i Tsjekkia Andrej Babiš og presidentene i Ukraina, Kenya og Ecuador har plassert penger i saktteparadiser. Det melder E24. Avisen har vært med på et samarbeidsprosjekt hvor over 600 journalister fra hele verden har gransket millioner av lekkede dokumenter om skjulte formuer og hemmelige selskaper De har funnet ut at svært mange mektige persoener har plassert penger i skatteparadiser, hvor de kan holde formuer skjult og får svært lav skatt.

VG - 27 jun 21 kl. 19:54

Nederlandsk VAR-utvisning kostet dyrt - Tsjekkia blir Danmarks motstander

(Nederland-Tsjekkia 0–2) Nederlands Matthijs de Ligt (21) fikk rødt kort for viljehands, og Tomáš Holeš (28) og Patrik Schick (25) sendte Tsjekkia til kvartfinale mot Danmark..

NRK - 04 aug 21 kl. 11:59

Dødstallet stiger i Tsjekkia

Dødstallet stiger fra to til tre etter den store togkollisjonen vest i Tsjekkia tidligere i dag. Det opplyser en talsperson for tsjekkisk politi til Reuters..

Klartale - 04 aug 21 kl. 10:26

Døde og skadde i togulykke i Tsjekkia

To mennesker døde og mange ble skadd i en togulykke. Den skjedde i Tsjekkia onsdag..

VG - 04 aug 21 kl. 09:38

Minst to døde etter to tog kolliderte i Tsjekkia

To personer har omkommet og to er kritisk skadet etter to tog kolliderte i Tsjekkia onsdag morgen..

VG - 04 aug 21 kl. 09:38

Minst tre døde etter to tog kolliderte i Tsjekkia

To personer har omkommet og flere er kritisk skadet etter to tog kolliderte i Tsjekkia onsdag morgen..

NRK - 04 aug 21 kl. 09:07

Togkollisjon i Tsjekkia

Omtrent 50 personer er skadd etter at to tog kolliderte i nærheten av landsbyen Milavce i Tsjekkia, melder avisa Deník. Det skal være brannmannskaper som har opplyst at 50 mennesker er skadd. Milavce ligger i regionen Plzen i den vestlige delen av landet..

Aftenposten - 04 aug 21 kl. 09:09

Avis: 50 skadet i togulykke i Tsjekkia

50 mennesker er skadd i en togulykke i Tsjekkia, ifølge en avis i landet..

NRK - 04 aug 21 kl. 09:07

To døde i togkollisjon i Tsjekkia

Omtrent 50 personer er skadd og to personer er døde etter at to tog kolliderte i nærheten av landsbyen Milavce i Tsjekkia, melder Reuters. Det skal være brannmannskaper som har opplyst at 50 mennesker er skadd. Samferdselsminister Karel Havlicek opplyser på Twitter at et tog passerte et signal i Domazlice og kolliderte med et passasjertog.

Aftenposten - 04 aug 21 kl. 09:09

Politiet: To døde og flere titall skadet i togulykke i Tsjekkia

To mennesker omkom og flere titall mennesker ble skadd i en togulykke i Tsjekkia onsdag, ifølge politiet i landet..

Aftenposten - 04 aug 21 kl. 09:09

Tre døde og flere titall skadet i togulykke i Tsjekkia

Minst tre mennesker omkom og flere titall mennesker ble skadd i en togulykke i Tsjekkia onsdag..

NRK - 03 sep 21 kl. 13:30

UD: Romania blir oransje

Regjeringen kom i ettermiddag med nye reiseråd for europeiske land som trer i kraft fra midnatt natt til mandag. Romania skifter farge fra grønt til oransje, noe som innebærer at uvaksinerte må i karantene ved ankomst til Norge. I tillegg skifter Slovenia fra oransje til rødt.

NRK - 01 sep 21 kl. 11:57

Ledigheten går fortsatt ned i EU

Arbeidsledigheten i EU falt med 0,2 prosentpoeng til 6,9 prosent i juli. I eurosonen var nedgangen like stor, og ledigheten endte på 7,6 prosent. Den sesongjusterte ledigheten fortsetter dermed de siste månedenes nedadgående trend både i hele EU og i de 19 landene som bruker unionens fellesvaluta, viser tall fra EUs statistikkbyrå Eurostat.

NRK - 23 aug 21 kl. 08:29

Karantenekrav for Tyskland

De nye innreiserestriksjonene og karantenekravene for Tyskland og Latvia trer i kraft mandag. Det betyr at bare Ungarn, Polen, Slovakia og Tsjekkia er grønne land i EU. De joniske øyer i Hellas og spanske Balearene forblir mørkerøde, med krav til karantenehotell..

NRK - 09 jul 21 kl. 19:23

Suverent VM-gull til Fosser

Kasper Fosser var suveren fra start til mål på langdistansen i orienterings-VM i Tsjekkia. Dermed tok det norske stjerneskuddet sitt første VM-gull i orientering. Fosser fikk seg med seg et solid forsprang fra start, og gjorde ingen feil underveis på manndomsprøven.

Aftenposten - 03 jul 21 kl. 20:39

Dansk eufori etter EM-bragden: – Euforisk og forelsket

(Tsjekkia - Danmark 1–2) Danskene feide over Tsjekkia i en omgang, og forsvarte seg mesterlig da de ble satt på prøve..

VG - 03 jul 21 kl. 20:39

Dansk eufori etter EM-bragden: – Euforisk og forelsket

(Tsjekkia - Danmark 1–2) Danskene feide over Tsjekkia i en omgang, og forsvarte seg mesterlig da de ble satt på prøve. Nå feirer de vilt..

NRK - 20 maj 21 kl. 02:34

Donerer vaksiner til Tsjekkia

Serbia planlegger å gi Tsjekkia 100.000 doser av koronavaksinen til Pfizer og Biontech kostnadsfritt. Tsjekkia statsminister kaller det en utrolig gave.

Aftenposten - 27 jun 21 kl. 19:54

Nederlandsk VAR-utvisning kostet dyrt - Tsjekkia blir Danmarks motstander

(Nederland-Tsjekkia 0–2) Nederlands Matthijs de Ligt (21) fikk rødt kort for viljehands, og Tomáš Holeš (28) og Patrik….

VG - 27 jun 21 kl. 19:54

Nederlandsk VAR-utvisning kostet dyrt: – Danskene er happy

(Nederland-Tsjekkia 0–2) Nederlands Matthijs de Ligt (21) fikk rødt kort for viljehands, og Tomáš Holeš (28) og Patrik Schick (25) sendte Tsjekkia til kvartfinale mot Danmark..

Dagbladet - 25 jun 21 kl. 21:50

Tornado herjet i Tsjekkia: - Ekstrem

Torsdag ble deler av Tsjekkia rammet av en ekstrem tornado. Det er den dødeligste i Europa siden 2001. Meteorolog Gunnar Livik forklarer hvordan tornadoer inntreffer.

NRK - 25 jun 21 kl. 15:30

Fem døde etter tornado i Tsjekkia

Dødstalet stig etter at ein tornado jamna mange hus med jorda i det søraustlege Tsjekkia torsdag. Minst fem menneske er døde, og rundt 200 er skada. Det er uklart kor mange som er døde, seier talspersonen for dei lokale naudtenestene..

Klartale - 25 jun 21 kl. 09:40

Kraftig tornado i Tsjekkia

En tornado ødela mange hus i det sørøstlige Tsjekkia torsdag. Mer enn 200 mennesker kan være skadd..

VG - 25 jun 21 kl. 09:18

Tre bekreftet døde etter tornado i Tsjekkia: – Et levende helvete

En stor tornado og hagl på størrelse med tennisballer forårsaket store ødeleggelser sørøst Tsjekkia. Tornadoen skal være den kraftigste i sentral Europa i moderne tid..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt