Statsforvalteren

Wednesday, 20 October, 17:55

Nyheter om Statsforvalteren

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 11 sep 21 kl. 18:53

Statsforvalteren kritiserer Oslo

Utdanningsetaten i Oslo gjør altfor lite når elevenes skolemiljø blir krenket, mener Statsforvalteren i Oslo og Viken etter tilsyn. Statsforvalteren førte tilsyn på Uranienborg skole i bydel Frogner denne våren for å kontrollere at kommunen oppfyller kravene i regelverket om et trygt og godt skolemiljø. I en fersk tilsynsrapport konstaterer Statsforvalteren med at Oslo kommune ikke er innefor regelverket.

VG - 16 okt 21 kl. 13:27

Kongsberg-angrepet: Statsforvalteren oppretter tilsynssak

Statsforvalteren oppretter tilsynssak mot helsetjenesten i Kongsberg etter at Espen Andersen Bråthen drepte fem personer og skadet tre..

NRK - 01 okt 21 kl. 07:27

Tilsynssak mot Helse Sør-Øst

Statsforvalteren har åpna tilsynssak mot Helse Sør-Øst. Bakgrunnen er et varsel sendt fra to overleger ved Ullevål sykehus. De mener Gjerdrum-skredet viser at Norges beredskap er svekket, når de nye helikoptrene ikke kan lande.

NRK - 24 jun 21 kl. 09:42

Bofellesskap får slakt

Et bofellesskap for utviklingshemmede får slakt i en ny rapport fra Sivilombudsmannen. Etter besøk hos tre bofellesskap i Drammen kommune, er det avdekket flere lovbrudd hos et av dem. Blant annet har det blitt iverksatt tvangstiltak overfor flere beboere uten at Statsforvalteren hadde godkjent det.

NRK - 27 sep 21 kl. 12:18

Giftig fisk oppdaget på Sørlandet

En giftig fiskeart er oppdaget på flere badestrender i Mandal, melder TV 2. – Fiskearten dvergfjesing sine kjertler inneholder en cocktail av giftstoffer som gjør at man får en ekstrem smerte hvis man blir stukket, sier artsfisker Asgeir Alvestad til kanalen. Lindesnes kommune sier de har varslet Statsforvalteren og Havforskningsinstituttet i Flødevigen, og bedt dem kartlegge omfanget..

NRK - 22 sep 21 kl. 09:36

Rydd Norge-programmet

Onsdag 22. september fyller Rydd Norge-programmet ett år. Ryddingen er i gang i sju av elleve fylker, og over 4.

E24 - 21 sep 21 kl. 18:58

Lege brøt loven da flere samtykkeerklæringer ble skrevet for mulig dement kvinne

Statsforvalteren i Oslo og Viken konkluderer med at en Volvat-lege brøt plikten til å gi forsvarlig helsehjelp da han erklærte en kvinne i 90-årene samtykkekompetent..

NRK - 06 jul 21 kl. 12:58

Bærum kommune frikjent

Statsforvalteren har gjennomgått hva som skjedde da Stabæktunet sykehjem ble hardt rammet av koronasmitte i vinter. Kommunen er frikjent i saken. Statsforvalteren i Oslo og Viken har gjennomgått hendelsesforløpet på Stabæktunet sykehjem da 36 beboere ble smittet, og ti døde, med koronasmitte i vinter.

NRK - 08 sep 21 kl. 06:59

Lover bedre sikkerhet ved ubåt-anløp

Når en amerikansk atomubåt igjen skal ankomme Tønsnes havn i Tromsø, skal lokale myndigheter være bedre forberedt enn sist. Statsforvalteren i Troms og Finnmark lover bedre informasjon, varsling og øvelser i forhold til sikkerhet og beredskap..

NRK - 07 sep 21 kl. 12:50

Braut lova da mann vart skålda

Statsforvalteren i Trøndelag har konkludert med at Frøya kommune braut helse- og omsorgstenestelova då ein mann vart alvorleg brannskadd under eit bad ved ein omsorgsbustad i april..

NRK - 06 sep 21 kl. 10:46

Taper over 2 mill

Reineierne i distrikt 6 i Varanger taper over 2 millioner kroner fordi de er nektet rovdyrerstatning. Begrunnelsen fra Statsforvalteren er at reinflokken deres har beitet ulovlig på naboens område..

VG - 22 jun 21 kl. 11:54

Mads døde etter fødsel: Statsforvalteren fulgte ikke opp lovbrudd

Ullevål sykehus ble felt for tre brudd på loven da Mads Gjengedal-Andersskog døde i 2017. Men Statsforvalteren fulgte bare opp to av lovbruddene..

NRK - 27 aug 21 kl. 09:30

Bjørn skutt i Snåsa

Ei bjørnebinne ble skutt i Roktdalen i Snåsa i dag tidlig. Fellinga skjedde bare et par timer før fristen gikk ut. Fellingstillatelsen kom forrige torsdag etter at Statsforvalteren i Trøndelag hadde gitt avslag åtte ganger i løpet av de siste ukene, skriver Trønder-Avisa..

NRK - 25 aug 21 kl. 07:08

Bilist har kjørt på en ulv i Trysil

Politiet i Innlandet melder at en bilfører har kjørt på en ulv på riksvei 25 i Trysil. – Det skal ha skjedd i forbindelse med at ulven jaget en elgku med kalv. Politiet har vært på stedet, og det er ikke mistanke om noe straffbart.

Aftenposten - 24 aug 21 kl. 12:01

Nå invaderer monsterlaksen Akerselva. Men det er ikke aktuelt å ta den ut med garn eller harpun.

Statsforvalteren i Oslo og Viken vil foreløpig ikke sette inn tiltak mot den uønskede arten pukkellaks i Akerselva..

Aftenposten - 24 aug 21 kl. 12:01

Nå invaderer monsterlaksen Akerselva. Men det er ikke aktuelt å fjerne den med garn eller harpun.

Statsforvalteren i Oslo og Viken vil foreløpig ikke sette inn tiltak mot den uønskede arten pukkellaks i Akerselva..

NRK - 14 jun 21 kl. 13:22

Sykehus får kritikk

Statsforvalteren i Nordland har konkludert med at Helgelandssykehuset har brutt forsvarlighetsprinsippet for behandlingen av en pasient som døde, skriver iSandnesjøen. Pasienten fikk hjerteinfarkt i sykehussengen, og til tross for tre forsøk ble aldri akuttalarmen utløst. Statsforvalteren mener flere involverte vikarer ikke kjente til rutinene ved hjertestans..

NRK - 17 aug 21 kl. 06:25

Tidobling av pukkellaks

Foreløpige tall viser enorme mengder pukkellaks i Troms og Finnmark så langt i år. Det bekrefter fiskeforvalter hos Statsforvalteren i Troms og Finnmark, Eirik Frøiland. Det er en mangedobling i flere av elvene i fylket..

VG - 14 aug 21 kl. 20:41

Innstiller på at inntil 24 ulver kan felles innenfor ulvesonen

Statsforvalteren i Oslo og Viken har innstilt på at de tre ulverevirene Mangen, Hornmoen og Rømskog skal kunne felles under vinterens lisensfelling..

NRK - 12 aug 21 kl. 14:04

40 sauer drept av Snåsa-bjørn

40 sauer er så langt funnet slått i hjel av bjørn i beiteområdene i fjellene sør for Snåsa, skriver Nationen. Onsdag fikk bøndene i området fikk allikevel avslag på fellingstillatelse for syvende gang. Statsforvalteren i Trøndelag viser til de nye reglene klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V) innførte før beitesesongen: Fellingstillatelse skal ikke gis, selv ved funn av sauekadavre, om det er mistanke om binner med unger i området..

NRK - 12 aug 21 kl. 09:59

49.000 har bodd på karantenehotell

Totalt har 49.243 personer blitt sendt på karantenehotell etter å ha ankommet Norge fra utlandet, ifølge P4-nyhetene. Oslo og Viken er fylkene med flest karantenehotell, og har i dag 21 hoteller i drift.

VG - 27 maj 21 kl. 13:51

17 ruspasienter ble skrevet ut under pandemien: Nå åpner Statsforvalteren tilsyn

17 pasienter ble skrevet ut fra rusbehandling i Bergen under pandemiutbruddet. Nå har Statsforvalteren i Vestland opprettet tilsynssak..

NRK - 01 aug 21 kl. 14:55

Kritisk til meteorittjakt

Naturvernforbundet i Lier refser fredagens meteorittjakt i Finnemarka og er bekymret for dyrelivet. Røde Kors' søk var ulovlig, påpeker Statsforvalteren. – Vi er bekymret og veldig provosert over det som får pågå og pågår i Finnemarka naturreservat, sier styreleder Erik Jacobsen i Naturvernforbundet i Lier til Drammens Tidende..

Aftenposten - 01 aug 21 kl. 13:05

Er du klar for kong Ingrid Alexandra?

I fjor ble det vedtatt at statlige yrkestitler skal være kjønnsnøytrale. Fylkesmannen døde, Statsforvalteren oppsto..

NRK - 12 maj 21 kl. 13:29

Alvorlig systemsvikt i barnevernet

Statsforvalteren i Nordland har konkludert med at både barnevernstjenesten og Bufetat brøt loven da et sårbart barn ikke fikk omsorgen det hadde behov for. Svikten har fått negativ betydning for barnet som har hatt et ekstra stort behov for en oppvekst med trygghet og stabilitet, opplyser Statsforvalteren i en pressemelding..

NRK - 11 maj 21 kl. 17:56

Åpner tilsynssak mot Frøya kommune

Statsforvalteren i Trøndelag oppretter tilsynssak etter at en mann ble brannskadet under kommunal omsorg på Frøya. – Vi skal innhente dokumentasjon for å opplyse hendelsen knyttet til skaden, sier seksjonsleder hos Statsforvalteren, Hilde Bøgseth..

VG - 11 maj 21 kl. 16:09

Statsforvalteren skal vurdere tilsyn etter at en beboer ble brannskadet

Helsetilsynet har oversendt saken om mannen i 50-årene som ble alvorlig skadet i Frøya kommunes omsorg til Statsforvalteren..

Aftenposten - 19 jul 21 kl. 10:11

Brødrene ble kjørt rundt med øks og machete. – Ikke slik en institusjon skal fungere, sier Statsforvalteren.

«Ahmed» og «Hamza» ble kjørt rundt i byen av de ansatte på barnevernsinstitusjonen. Med seg hadde de øks og machete..

NRK - 08 maj 21 kl. 13:35

Anbefaler høyere nivå i Grenland

Statsforvalteren i Vestfold og Telemark anbefaler at regjeringen innfører statlige fastsatte tiltak på nivå 5B for de tre Grenlandskommunene Bamble, Porsgrunn og Skien. Det er resultatet etter et møte med kommunene, FHI og Helsedirektoratet i dag. I tillegg anbefaler Statsforvalteren lokale tiltak for å supplere de som er beskrevet i den nasjonale planen.

NRK - 15 jul 21 kl. 16:14

Kan ha blitt tvangsvaksinert

Statsforvalteren i Trøndelag har mottatt opp til 20 vedtak på tvangsvaksinasjon mot koronaviruset, skriver Adresseavisen. Pasientene det gjelder er ikke i stand til å gi samtykke. – Vi har opphevet opp mot halvparten av vedtakene vi har fått inn, men det er nok tilfeller av at vaksine har blitt satt på pasienter og brukere som motsetter seg dette uten at det er fattet vedtak i det hele tatt, sier rådgiver Maja Dyrkorn Granbo til avisen..

NRK - 05 maj 21 kl. 11:39

Anbefaler felles tiltak i Grenland

Statsforvalteren ber kommunene i Grenland om felles lokale smitteverntiltak. Det kom fram på møtet mellom kommunene i Vestfold og Telemark og Statsforvalteren. Statsforvalter Per Arne Olsen anbefaler tiltak mot barn og unge der smitten er størst..

NRK - 12 jul 21 kl. 14:40

Straffet for miljøkriminalitet

Fiskeselskapet Glea på Røst er ilagt et forelegg på 150.000 kroner for forsøpling og ulovlig brenning av næringsavfall. Bedriften har vedtatt forelegget, opplyser Statsforvalteren i Nordland..

NRK - 10 jul 21 kl. 22:45

Kritikk mot sykehus etter selvmord

Sykehuset Østfold sviktet i flere ledd da Thomas Christophersen tok sitt eget liv i 2019. Familien hans er sterkt kritiske til sykehusets behandling av psykisk syke pasienter. Både Statens helsetilsyn og Statsforvalteren for Oslo og Viken konkluderer med at Sykehuset Østfold brøt loven da de ikke tilbød Thomas forsvarlig helsehjelp..

NRK - 03 jul 21 kl. 06:20

Vegansamfunn søker om trosstøtte

Norsk Vegansamfunn har sendt søknad om trosstøtte og forventer å få den innvilget. Nå vil de tilby veganske vigselsseremonier. I fjor høst meldte Vårt Land at Norsk Vegansamfunn (NVS) hadde registrert seg som livssynsamfunn.

NRK - 19 apr 21 kl. 05:34

Tilsynssak etter koronautbrudd

Statsforvalteren i Innlandet oppretter tilsynssak etter smitteutbruddet på Solgløtt bofellesskap i Gran. Ifølge OA har Statsforvalteren fått et anonymt varsel, som knytter smitteutbruddet på Solgløtt til arrangementet på Kulturlåven i Gran 26. mars..

NRK - 25 jun 21 kl. 14:51

Innfører ikke strengere tiltak

Grimstad kommune har bestemt seg for å ikke innføre strengere smitteverntiltak, til tross for den pågående smittesituasjonen. Kommunen har i ettermiddag hatt møte med FHI og Statsforvalteren. – Vi vil fortsatt følge situasjonen tett fra time til time gjennom helgen, og vi er parate til å gripe inn om utviklingen skulle snu, opplyser kommunen..

NRK - 24 jun 21 kl. 16:21

Sykehjem brøt loven på tre punkt

Statsforvalteren i Oslo og Viken har konkludert at sykehjemmet Villa Skaar Valstad på Eidsvoll brøt loven etter at ni beboere døde som følge av koronaviruset i november i fjor. Det skriver Romerikes Blad. Sykehjemmet brøt loven på tre punkter, blant annet forsvarlighetskravet i helse- og omsorgstjenesteloven, som setter krav til faglig forsvarlighet og omsorgsfull hjelp blant helsepersonell..

NRK - 15 apr 21 kl. 18:55

Moss ber om koronalettelser

Moss kommune har bedt Statsforvalteren i Oslo og Viken om å bli flyttet fra 5A til 5B i de nasjonale koronaforskriftene. Kommunen mener smittesituasjonen er under kontroll, og at dagens tiltak er uforholdmessig strenge. – Jeg frykter at vi er i ferd med å miste befolkningens støtte til koronatiltakene, og flere innbyggere uttrykker mistillit til kommunen, sier ordfører Hanne Tollerud i Moss i en pressemelding.

NRK - 23 jun 21 kl. 16:27

Ingen nye tiltak i Grimstad

Det vil ikke bli innført nye smitteverntiltak i Grimstad etter det store utbruddet i kommunen. Det sa ordfører Beate Skretting (H) på en pressekonferanse i dag. Det ble registrert 40 nye smittede det siste døgnet i Grimstad.

NRK - 20 jun 21 kl. 00:14

Får skadefelle tre bjørner i Troms

Statsforvalteren i Troms og Finnmark har gitt fellingstillatelse på tre bjørner som har herjet i saueflokker i Troms. Mest sannsynlig er det fire bjørner som har forsynt seg av saueflokkene i de tre kommunene Bardu, Salangen og Lavangen den siste tiden. Både i Gratangen og Bardu er skadefelingslag på jakt..

NRK - 19 jun 21 kl. 12:13

Koronapenger til kommunene

Statsforvalteren har delt ut 65 millioner kroner til kommuner i Vestfold og Telemark for å dekke ekstra koronautgifter første halvår. Hvor mye skjønnsmidler hver kommune får, avhenger av smittetrykket. Skien har fått mest med 11 millioner kroner..

NRK - 09 apr 21 kl. 11:42

Opphever forskrift i to kommuner

Statsforvalteren i Agder opphever de lokale koronaforskriftene i Arendal og Froland, og begrunner det i at smitten i kommunene er for lav til å kunne rettferdiggjøre inngrepene. Det gjelder påbud om maksimalt fem personer på besøk i private hjem, påbud om hjemmekontor og utvidet karantene, opplyser Statsforvalteren. Forskriften skulle egentlig vare til 29.

NRK - 08 apr 21 kl. 10:40

I nytt møte med Statsforvalteren

Viken-kommunene, som har vært omfattet av de strengeste koronareglene i den nasjonale forskriften siden midten av mars, er i nytt møte hos Statsforvalteren. Tiltakene gjelder i første omgang til 11. april, og temaet torsdag er videreføring av tiltakene.

NRK - 16 jun 21 kl. 05:57

Skole brøt opplæringsloven

Statsforvalteren i Innlandet mener den internasjonale skolen i Gjøvik brøt opplæringsloven ved behandling av en elev. En elev følte seg krenket og redd for å gå på skolen etter at ansatte ved skolen flere ganger skal ha brukt fysisk makt, skriver OA..

NRK - 03 apr 21 kl. 12:51

Gult nivå på skoler etter påske

Statsforvalteren i Agder konkluderer med at formannskapsvedtaket om å innføre rødt nivå på ungdomsskoler og videregående skoler i Kristiansand ikke er lovlig. Rødt nivå er ikke nødvendig, mener Statsforvalteren. Dermed blir det gult nivå etter påske.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt