NTB

Wednesday, 20 October, 17:30

Nyheter om NTB

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 15 okt 21 kl. 11:15

Reiser på høydetrening

Torsdag reiste Johannes Høsflot Klæbo på samling med sprintlandslaget i ski. Høydesamling, som det også kalles. De reiser til høye topper for å utnytte seg av den tynne luften.

NRK - 1 time siden

Stoltenberg kritiserer stenging

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg mener det er beklagelig at Russland stenger sin faste delegasjon til Nato. – Vi beklager denne beslutningen, som ikke fremmer dialog og felles forståelse, sier Stoltenberg til NTB. – Men Natos politikk er konsekvent, og vi er fortsatt åpne for dialog, inkludert gjennom Nato-Russland-rådet, sier han.

NRK - 2 timer siden

Nalvanyj får EU-pris

Den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj har fått Sakharov-prisen. Det melder NTB/AFP. Sakharov-prisen er EU-parlamentets gjeveste pris og har gått til en rekke menneskerettighetsforkjempere siden 1988.

NRK - 2 timer siden

Pågrepet etter knivstikking i Åsnes

En mann er sendt til sykehus etter å ha blitt knivstukket på Arneberg i Åsnes kommune i Innlandet onsdag formiddag. En mann er pågrepet. Tilstanden til mannen som ble stukket er stabil, opplyser politiet til NTB..

NRK - 3 timer siden

Girl in Red nominert til MTV-pris

Girl in Red er nominert til to priser under årets MTV EMA-prisutdeling. Marie Ulven fra Horten er nominert i kategoriene beste video med budskap for videoen "serotonin" og som beste såkalte push, skriver NTB. Prisutdelingen finner sted i Ungarn den 14.

NRK - 3 timer siden

Kongen åpnet Sametinget

Kong Harald trakk blant annet fram klimaendringene og samehets da han åpnet det 9. sametinget i Karasjok. – Vi ser i dag flere eksempler på at klimaet er i endring.

NRK - 8 timer siden

Høgre krev ny klimaplan

Høgre vil prøve å få med seg Stortinget på eit krav om at den nye regjeringa må legge fram klimaplanen sin innan utgangen av februar. – Det hastar for alle aktørane i samfunnet som skal vere med på denne omstillinga av Noreg, å gjere det føreseieleg kva rammevilkår dei skal jobbe ut frå, seier Høgres nye energi- og miljøpolitiske talsperson, Nikolai Astrup, til NTB..

NRK - 21 timer siden

WHO og Taliban enige om vaksinering

Verdens helseorganisasjon (WHO) og Taliban er enige om en landsomfattende kampanje for å vaksinere barn under fem år mot polio i Afghanistan. I de siste tre årene har Taliban nektet FN-organisasjoner å drive vaksinering i frykt for spionasje. Dermed har 3,3 millioner barn ikke blitt vaksinert.

NRK - Igår: 10:03

Forlenga varetekt etter Nav-drapet

Mannen som er sikta for å ha drepe ein tilsett på eit Nav-kontor i Bergen i september, går med på å sitte åtte veker til i varetekt. Det blir med utan brev- og besøksforbod, skriv NTB. Politiet ventar på ein undersøking om han er tilrekneleg og kan straffast..

NRK - Igår: 07:49

SV krev norsk støtte til oljestopp

EU-kommisjonen går inn for stans i olje- og gassaktiviteten i Arktis. No krev SV svar frå regjeringa. – Noreg bør støtte opp om initiativet frå EU og bli med på ein internasjonal avtale om å stanse olje- og gassutvinninga i Arktis, seier Lars Haltbrekken (SV) til NTB..

NRK - Igår: 07:27

Energiprisar til EU-toppmøtets bord

EU vil dempe uroa som er utløyst av dei stadig aukande energiprisane. EU-kommisjonen har lagt fram ei verktøykasse som innehalde hjelp til hushaldningar, statlege bidrag til næringslivet og målretta skattekutt. Unionen sine stats og regjeringssjefar møtast torsdag for å vurdere desse koordinerte handlingane, skriv NTB.

NRK - Igår: 21:18

Arresterte 27 kokainsmuglere

Belgisk politi har brutt opp et kokainsmuglernettverk og arrestert 27 personer i en rekke raid hvor de konfiskerte narkotika, skytevåpen og luksusvarer. Det ble også funnet hester i raidene, ifølge belgiske myndigheter. Påtalemyndigheten i Belgia mistenker at nettverket har en forbindelse til Colombia, og at de har smuglet nesten 15 tonn kokain gjennom havnene i Antwerpen og Rotterdam.

NRK - Igår: 20:25

Frykter Hellas sulter flyktninger

Flere menneskerettsgrupper anklager greske myndigheter for å hindre flyktninger og asylsøkere i å få tak i mat og økonomisk hjelp, skriver NTB. Tilgangen på mat og penger begrenses av både aktive tiltak og dårlig planlegging, ifølge de 26 menneskerettsgruppene, som inkluderer blant annet det greske flyktningrådet og Den internasjonale redningskomiteen (IRC). – Selv om det varierer fra område til område, blir det estimert at rundt 60 prosent av dem som bor i flyktningleirer på fastlandet, ikke mottar mat, heter det i uttalelsen fra gruppene.

NRK - Igår: 18:37

Vil henlegge sak mot Brann-spiller

Politiet innstiller på å henlegge saken mot Brann-spilleren som er siktet for overgrep etter et nachspiel tidligere i høst, erfarer VG. Det skriver avisen mandag kveld. Politiet går for henleggelse på grunn av bevisets stilling.

NRK - Igår: 17:35

Over 30 personer drept i Nigeria

Over 30 personer døde da en gruppe menn bevæpnet med skytevåpen gikk til angrep på en landsby, skriver NTB. Ifølge lokale myndigheter er det konkrete antallet døde etter angrepet, som skjedde i Goronyo-distriktet i delstaten Sokoto, uklart. – Vi er ikke helt sikre på antallet, men det er noen og tretti, sier Sokoto-guvernør Aminu Tambuwal i en uttalelse.

NRK - I førrgår: 14:42

Tina Bru finanspolitisk talsperson

Oppgaven med å lede Høyres finansfraksjon på Stortinget går til Tina Bru, melder NTB. Ine Eriksen Søreide skal lede utenriks- og forsvarskomiteen. Høyre fordelte oppgavene på Stortinget mellom seg på et gruppemøte mandag ettermiddag.

NRK - I førrgår: 10:55

Noen Ap-ordførere vil beholde Viken

Enkelte Ap-ordførere vil beholde storfylket Viken, melder NTB. Blant dem er Ås-ordfører Ola Nordal og ordfører Merete Gandrud i Flå. – Verden blir ikke bedre av å gå tilbake, sier Gandrud, som mener at man i det nye fylket har fått bedre politisk kontakt med ledelsen i de gamle fylkene i Viken.

NRK - I førrgår: 21:50

Norge på topp i bruk av forsøksdyr

Omfattende forskning på laks og annen fisk tar Norge til Europa-toppen i bruk av forsøksdyr. 1,7 millioner laks ble brukt til forsøk i Norge i fjor. Statistikk fra Mattilsynet viser at laks er det desidert mest brukte dyret i dyreforsøk i Norge, skriver Magasinet Forskningsetikk.

NRK - 17 okt 21 kl. 15:41

Macron mintes ofre for massakre

For 60 år siden ble flere titalls algeriere drept av fransk politi i Paris. Nå fordømmer president Emmanuel Macron massakren og sier det var en forbrytelse, skriver NTB som siterer AFP. Det er første gang at en fransk president omtaler hendelsen som en forbrytelse.

NRK - 16 okt 21 kl. 23:46

Mann knivstukket på Furuset

Politiet i Oslo rykket lørdag kveld ut med flere partuljer etter at en ung mann ble knivstukket på Furuset. Ingen er pågrepet i saken. – Vi dro til stedet med betydelige ressurser og fant en mann med stikkskader like ved T-bane-stasjonen, sier operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til NTB.

NRK - 16 okt 21 kl. 19:59

18 døde av hjemmebrent i Russland

Russisk politi har pågrepet to personer etter at 18 mennesker er døde etter å ha drukket hjemmebrent i byen Jekaterinburg i Russland, skriver NTB. Politiet opplyser at flere personer i Jekaterinburg de siste dagene har «solgt alkoholholdige drikker som har medført betydelig helserisiko for dem som har drukket spriten». 18 personer er så langt døde, og minst to personer er pågrepet og siktet for å ha produsert og solgt hjemmebrent.

NRK - 16 okt 21 kl. 19:22

Skal utforske Jupiters asteroider

Den amerikanske romsonden Lucy la lørdag ut på en tolv års ferd, der den skal utforske planeten Jupiters asteroider, skriver NTB. Romsonden ble skutt opp med en Atlas V-rakett fra Cape Canaveral i Florida lørdag, og skal i løpet av levetiden tilbakelegge hele 6,5 milliarder kilometer i verdensrommet. Lucy er 14 meter lang og utstyrt med batterier som lades av solceller og skal studere de såkalte Jupitertrojanerne, asteroidene som går i samme bane rundt solen som planeten Jupiter..

NRK - 16 okt 21 kl. 19:09

Granat funnet i Bærum

Det er funnet en granat på Fossumjordet på Eiksmarka i Bærum. Politiet sier at de vil foreta en kontrollert sprenging av granaten, skriver NTB. Politiet og Forsvarets bombegruppe er på stedet, skriver Oslo politidistrikt på Twitter klokken 18.

NRK - 16 okt 21 kl. 17:28

Haaland scoret dobbel

Erling Braut Haaland scoret to ganger i comebacket for Borussia Dortmund etter å ha vært skadet noen uker. Haaland satte inn 2-0 og 3-1 i dagens kamp mot Mainz. Nordmannens to mål gjør at han står med ni scoringer i ligaen, to mål mer enn Bayern Münchens storscorer Robert Lewandowski, melder NTB ..

NRK - 16 okt 21 kl. 16:10

– 160 Houthi-krigere drept

Minst 160 opprørere fra den jemenittiske Houthi-bevegelsen er drept i nye kamper sør for Maarib, ifølge den saudiledede koalisjonen som kriger i Jemen. I en uttalelse lørdag sendt ut via Saudi-Arabias statlige nyhetsbyrå, sier koalisjonen at den har gjennomført 32 angrep i løpet av det siste døgnet, og at minst 160 opprørere ble drept. Det melder NTB via AFP.

NRK - 16 okt 21 kl. 13:50

DPS: Vil snu kvar stein

Avdelingssjef for Kongsberg DPS, Mona Grinderud, skriv i ein e-post til NTB at dei vil snu kvar stein for å finne ut kva som ahr skjedd rundt den sikta for drapa i Kongsberg..

NRK - 15 okt 21 kl. 22:00

Fengslet etter nabokrangel

En Stavanger-kvinne er siktet for å ha kastet en hengelås i hodet på en nabo, og skal ha gått løs med superlim på våtdrakter, en elbil-lader og en garasjeport. Kvinnen er i Sør-Rogaland tingrett varetektsfengslet i fire uker på grunn av gjentakelsesfare, skriver NTB som siterer Stavanger Aftenblad. Tingretten frykter at hun vil fortsette å plage naboer.

NRK - 15 okt 21 kl. 21:36

Stoltenberg om drap: – Forferdelig

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg kondolerer på Twitter etter drapet på den britiske toppolitikeren David Amess, skriver NTB. Amess ble drept i et knivangrep fredag. Stoltenberg deler på Twitter et innlegg fra Storbritannias statsminister Boris Johnson.

NRK - 15 okt 21 kl. 21:07

Trekker fagbok om religion

Cappelen Damm Akademisk trekker hele opplaget av en fagbok om religion etter kritikk om det står gjengitt om jødedommen i bok, melder NTB. – Vi kaller det en utilsiktet glipp, og trekker nå opplaget og vil foreta endringer i boka, sier forlagssjef Birgit Skaldehaug i Cappelen Damm Akademisk til Vårt Land. I den nye fagboka «Religioner og hverdagspluralisme i barnehage» er det gjengitt bare seks setninger om jødedommen.

NRK - 15 okt 21 kl. 20:23

Erklærer ensidig våpenhvile

President i Den sentralafrikanske republikk, Faustin-Archange Touadera, kunngjorde fredag ​​en ensidig våpenhvile i landets konflikt med opprørsgruppene. Det melder NTB/AFP. – Jeg har kommet for å kunngjøre slutten på militære operasjoner og alle væpnede aksjoner over hele landet fra og med i dag ved midnatt, sa Touadera på nasjonal radio fredag.

NRK - 15 okt 21 kl. 19:57

Kronprinsparet besøker Kongsberg

Kronprinsen Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøker søndag Kongsberg, der de skal delta på en minnegudstjeneste etter angrepet onsdag. Det melder NTB. Fredag besøkte den nye statsministeren Jonas Gahr Støre (Ap) og hans justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) Kongsberg.

NRK - 15 okt 21 kl. 19:10

Kjerkol: Ikke gode nok i dag

Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) sier at helsetjenestene ikke er gode nok til å håndtere syke som kan være farlige. Hun mener dialogen med politiet må ses på, skriver NTB. Politiet mener mistanken om at det var psykisk sykdom som lå bak massedrapet på Kongsberg er styrket.

NRK - 15 okt 21 kl. 17:13

Mehl: Sterkt å komme til Kongsberg

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) sier det er sterkt å komme til Kongsberg, to dager etter angrepet som tok livet av fem personer. Den ferske justisministeren ankom Kongsberg sammen med statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) bare én dag etter at de to gikk inn i regjering. – Det er sterkt med tanke på det som har skjedd.

NRK - 15 okt 21 kl. 16:18

Ulstein vil bli nestleder i KrF

Dag-Inge Ulstein ville ikke utfordre Olaug Bollestad i kampen om å bli KrF-leder. Han varsler nå at han vil inn i partiledelsen som nestleder, skriver NTB. Ulstein takket nei til å bli en av kandidatene til ledervervet i Kristelig Folkeparti, etter at Kjell Ingolf Ropstad varslet at han ville gi seg.

NRK - 15 okt 21 kl. 16:09

Skal evaluere politiets håndtering

Politidirektoratet skal evaluere politiets håndtering av Kongsberg-angrepet. Både det som skjedde under hendelsen og i forkant skal evalueresm skriver NTB. Beslutningen er tatt i samråd med PST og Politidirektoratet, sier politidirektør Benedicte Bjørnland og PST-sjef Hans Sverre Sjøvold i en uttalelse.

NRK - 15 okt 21 kl. 09:12

Rekordlågt nybilsal

Nybilsalet i Europa falt i september til det lågaste nivået sidan 1995, skriv NTB. Fleire bilprodusentar har mellombels måtte stenge fabrikkar som følgje av den globale mangelen på databrikker og har difor ikkje kunne ha dekke etterspurnaden. I september vart det registrert 718.

NRK - 15 okt 21 kl. 05:03

Kvinne funnet omkommet

En kvinne i 70-årene er funnet omkommet i Sande i Holmestrand kommune etter å ha vært savnet siden torsdag. Kvinnen ble sist sett rundt klokken 18 torsdag kveld, og Sørøst politidistrikt satte torsdag kveld inn flere politipatruljer for å lete etter henne. Klokken 03.

NRK - 14 okt 21 kl. 21:51

Vil gi slaktere hastevisum

Friske dyr blir avlivet på grunn av mangel på slaktere i Storbritannia. Nå vil den britiske regjeringen gi 800 utenlandske slaktere et seks måneders visum. Mangelen på personale i slakteriene har allerede ført til at 6.

NRK - 14 okt 21 kl. 19:20

Storm fører til oversvømmelse

Kraftige uvær herjer i Hellas torsdag. Folk har blitt evakuert fra øya Evvia og det er oversvømmelser i Athen. – Det er ingen tvil om at vi står overfor et farlig værfenomen som er veldig alvorlig i noen deler av landet, sier minister for samfunnssikkerhet og klimaendringer i Hellas, Christos Stylianides til NTB..

NRK - 14 okt 21 kl. 18:41

USA og Eritrea til FN-råd

USA og Eritrea er valgt inn i FNs menneskerettsråd torsdag. De tiltrer i rådet 1. januar neste år.

NRK - 14 okt 21 kl. 18:47

Har alt holdt regjeringskonferanse

Norges nye statsminister, Jonas Gahr Støre (Ap), planlegger å komme med en redegjørelse for Stortinget på mandag. Den vil følges av en tiltredelsesdebatt på tirsdag. På en pressekonferanse torsdag kveld fortalte han at den nye regjeringen allerede har holdt sin første regjeringskonferanse, skriver NTB.

NRK - 14 okt 21 kl. 17:31

Flertall for sikring av lønn

Støre-regjeringen vil innføre krav om norske lønns- og arbeidsvilkår for sjøfolk. De får støtte fra SV og Rødt og har dermed flertallet i ryggen. Det er i sin helt ferske regjeringsplattform at Ap og Sp kommer med følgende løfte: «Det skal innføres krav om norske lønns- og arbeidsvilkår i norske farvann og på norsk sokkel, herunder offshoreflåten», skriver NTB..

NRK - 14 okt 21 kl. 17:28

EMA vurderer ny koronamedisin

Den britisk-svenske vaksineprodusenten AstraZeneca har utviklet kombinasjonsmedisinen Evusheld, som skal forhindre covid-19 blant voksne. Det opplyser EMA torsdag. De første testresultatene indikerte at medisinen ga effektivt beskyttelse mot sykdommen.

NRK - 14 okt 21 kl. 16:55

Oslo Børs med ny rekord

Oslo Børs endte 1,3 prosent i pluss torsdag og ligger dermed over 1.200 poeng for første gang. Sluttkursen torsdag ettermiddag ligger på 1.

Klartale - 14 okt 21 kl. 15:14

Stengte moske etter angrepet på Kongsberg

Torsdag ble det kjent at 37-åringen som er siktet for fem drap på Kongsberg, har konvertert til islam. Han har selv valgt å bli muslim. Da dette ble kjent onsdag kveld, bestemte Kongsbergs eneste moske å stenge torsdag.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt