NTB

Monday, 16 May, 23:43

Nyheter om NTB

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 08 maj 22 kl. 07:00

Vil Putin snakke om fred eller krig under paraden?

Oslo 20220311. 
Tor Bukkvoll, sjefsforsker ved Forsvarets forskningsinstitutt (FFI).
Foto: Ole Berg-Rusten / <strong>NTB</strong>Det er mange rykter om hva som vil skje 9. mai. Det er dagen Russland feirer at de vant krigen mot Tyskland og nazistene i 1945.

NRK - 06 maj 22 kl. 19:32

Russland støtter Ukraina-resolusjon i Sikkerhetsrådet

Medlemmene av FNs sikkerhetsråd er enige om en erklæring, formulert av Norge og Mexico, som tar til orde for en fredelig løsning i Ukraina. Også Russland har uttrykt støtte til teksten. Den skal formelt vedtas rundt klokken 21 norsk tid, opplyser den norske FN-delegasjonen til NTB.

NRK - 12 timer siden

Angrep mot turisthotell i Ukraina

Tre personer er skadd etter at et russisk rakettangrep skal ha ødelagt et turisthotell nær den ukrainske havnebyen Odesa, ifølge det ukrainske militæret. De ukrainske styrkenes sørlige kommando sier at målet for angrepet skal ha vært en bro over elven Dnjestr som allerede hadde skader fra et tidligere angrep, skriver NTB. Det brøt ut brann på stedet der rakettene traff.

NRK - 12 timer siden

Pågrepet etter å ha truet Nav-ansatte

En mann ble mandag formiddag pågrepet etter at han kom med verbale trusler mot ansatte på Nav i Gyldenløves gate i Kristiansand. – Det var ikke veldig dramatisk, men Nav tok kontakt med oss etter at en bruker hos dem kom med verbale trusler. De ønsket å anmelde ham og få hjelp til å få ham fjernet, sier operasjonsleder Tom Einar Gausdal i Agder politidistrikt til NTB.

NRK - 13 timer siden

Vogntog i jernbanebru – togtrafikken stengt

Togtrafikken mellom Spikkestad og Heggedal i Asker er stengt etter at et vogntog kjørte inn i en jernbanebru mandag morgen. – Føreren har kommet fra Spikkestad og kjørt i retning Røyken. Vogntoget har så kjørt i brua og oppdaget for sent at den var for lav.

NRK - Igår: 12:17

Huitfeldt om Finlands Nato-ja: – Et vendepunkt

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) sier Finlands søknad om Nato-medlemskap er et vendepunkt i nordisk sikkerhetspolitikk. – Jeg har sett fram til at Finlands ønske om Nato-medlemskap blir offentlig. Vi har hele tiden vært tydelige på at et finsk medlemskap i NATO vil være positivt for Finland, for Norden og for NATO, sier Huitfeldt til NTB.

NRK - I førrgår: 18:16

Kontroll på skogbrann i Drangedal

Brannvesenet har fått kontroll på en skogbrann i Drangedal i Telemark. Situasjonen beskrives som udramatisk. Brannen, som er meldt å være i et område på rundt 10 mål, skjer langt fra bebyggelse og brannvesenet sier de har kontroll på brannen, opplyser politiet i Sørøst til NTB.

NRK - 13 maj 22 kl. 15:08

Støre og Johnson lanserer strategisk samarbeid

Storbritannias statsminister Boris Johnson og statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) har signert en samarbeidserklæring i London. Støre ble tatt imot av Johnson i statsministerboligen i 10 Downing Street fredag ettermiddag. – Vi har hatt en god og engasjert samtale med Boris Johnson, forteller Støre på telefon til NTB i etterkant.

NRK - 13 maj 22 kl. 14:08

Støre om Erdogans nei

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) var ikke forberedt på at Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan ville si nei til Sverige og Finland i Nato. – Det kommer overraskende på meg. Jeg opplever at de samtalene som har vært i Nato til nå, har gitt uttrykk for at Sverige og Finland – som er nære partnere av Nato – har alle kvalifikasjoner til å bli medlemmer.

NRK - 12 maj 22 kl. 09:26

Mann siktet for skadeverk etter boligbrann i Namsos

En mann i 60-årene er siktet for skadeverk etter en boligbrann på Salsnes i Namsos kommune i Trøndelag torsdag morgen. Eneboligen ble totalskadd i brannen som ble meldt av naboer ved 5.30-tiden.

NRK - 11 maj 22 kl. 06:56

10 millioner til forskning på fisk og havvind

Regjeringen gir 10 millioner ekstra til Havforskningsinstituttet i Revidert nasjonalbudsjett. Midlene skal brukes til å styrke kunnskapen om effektene både vindkraft og havbruk til havs har på fiskeriene, forteller Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran (Ap) til NTB. Målet er å finne løsninger som er basert på et godt kunnskapsgrunnlag, og som fortsetter å skape vekstmuligheter for havnæringene i tiden fremover.

Klartale - 10 maj 22 kl. 14:39

Subwoolfer imponerte under prøvene

Tirsdag kveld er det første semifinale av Eurovision Song Contest. Det er en årlig musikkonkurranse. Subwoolfer er Norges bidrag.

Klartale - 10 maj 22 kl. 11:15

Slik kan Sverige og Finland bli en del av Nato på rekordtid

– Det viktige er å gjøre prosessen så kort som mulig. Det sa Sanna Marin. Hun er Finlands statsminister.

NRK - 09 maj 22 kl. 18:27

Kontroll på skog- og bygningsbrann i Eggedal

Brannvesenet har kontroll på en større brann på et småbruk i bygda Eggedal i Sigdal kommune. – Vi fikk melding klokka 17.32 om at det var kontroll på brannen.

NRK - 09 maj 22 kl. 12:01

Støre om Putins tale: – Klare eksempler på historieforfalskning

Statsminister Jonas Gahr Støre mener Vladimir Putin gjennom talen han holdt mandag, omskriver og forfalsker historien. – Talen følger et mønster fra president Putin om ganske systematisk historieomskrivning. I dette tilfellet var det også ganske klare eksempler på forfalskning, sier Støre (Ap) til NTB.

Klartale - 07 maj 22 kl. 07:00

TV-seriene som fikk nordmenn limt til skjermen

Lørdag skal norske TV-serier hylles. På TV. Det skal også andre TV-programmer.

NRK - 06 maj 22 kl. 15:39

Kunnskapsdepartementet: Vikingtidsmuseet må kutte en milliard kroner

Forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) kommer med en klar beskjed: Kostnadene for byggingen av nytt vikingtidsmuseum på Bygdøy i Oslo må reduseres med en milliard kroner. – På bakgrunn av at Statsbygg har varslet at foreliggende planer ikke lar seg realisere innenfor vedtatt kostnadsramme, ber Kunnskapsdepartementet om at prosjektet gjennomgås på ny med sikte på å ta kostnadene vesentlig ned, heter det i et oppdragsbrev fra departementet som ble sendt til Statsbygg og Universitetet i Oslo (UiO) fredag. Ola Borten Moe sier til NTB at det er uheldig og ikke akseptabelt at det oppstår kostnadssprekk før man kommer i gang med selve byggeprosjektet.

NRK - 05 maj 22 kl. 23:57

Flypassasjerer gikk av under ekstra mellomlanding

Da et fly fra Wizz Air måtte mellomlande i Bodø for å fylle drivstoff, tok fem passasjerer seg ut av flyet uten lov. Politiet etterforsker hendelsen. Flyet var på vei fra Polen til Harstad/Narvik lufthavn Evenes, men måtte lande i Bodø torsdag kveld for å få mer drivstoff.

NRK - 05 maj 22 kl. 20:06

Tusenvis til sykehus i Irak etter sandstorm

Det er registrert minst 5.000 tilfeller av pusteproblemer som følge av en sandstorm som har rammet store deler av Irak, skriver NTB. Stormen startet onsdag kveld, og har rammet fem provinser i landet.

Klartale - 05 maj 22 kl. 10:09

Det er knusktørt – dropp grillen

Dropp grillen nå, sier myndighetene. Det er så tørt ute at det er farlig. Sør-Norge trenger regn.

NRK - 05 maj 22 kl. 08:26

Kraftig passasjervekst

Flyselskapet Norwegian hadde 1,4 millioner passasjerer i april. Det er rundt 50 prosent flere passasjerer enn måneden før, skriver NTB. Også i andre europeiske land er det mange som reiser med fly nå.

NRK - 15 minutter siden

Marin: Tyrkias motvilje er urovekkende

Finlands statsminister Sanna Marin sier det er urovekkende at Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan nå er negativ til Sveriges og Finlands søknader om opptak i Nato. – Det er klart at budskapet er urovekkende. Spørsmålet er hva som er annerledes nå.

NRK - 5 timer siden

Krever stans i oljeimporten fra Russland

Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba sier EU risikerer å betale to ganger for kostnadene ved krigen om ikke importen av russisk olje og gass stanses. Idet han ankom Brussel for et møte med EUs utenriksministre for å drøfte situasjonen i Ukraina, sa Kuleba at EU stadig bidrar til «å finansiere den russiske krigsmaskinen, aggresjonen og grusomhetene» med sin olje- og gassimport. Ved å fortsette å kjøpe olje og gass fra Russland betaler EU Russland for energiforsyninger samtidig som EU gir økonomisk støtte til Ukraina, sier han.

NRK - 6 timer siden

McConnell varsler rask behandling av Sveriges Nato-søknad

Republikanernes leder i Senatet, Mitch McConnell, sier at USA skal behandle Sveriges Nato-søknad raskt. På en pressekonferanse i Stockholm mandag sa han at andre land kan behandle søknaden raskere, men at han ikke er tvil om at USA vil godkjenne den, raskere enn ved tidligere søknader fra andre land, og trolig innen august. McConnell er på besøk i Sverige, Finland og andre land i spissen for en delegasjon med republikanske senatorer for å vise støtte mens Russland er i krig med Ukraina.

NRK - 7 timer siden

Ny regjering i emning i Frankrike

Statsminister Jean Castex ventes å levere sin avskjedssøknad mandag, slik at president Emmanuel Macron kan utnevne en ny fransk regjering. Når Macron ommøblerer regjeringen foran valget på ny nasjonalforsamling i juni, er det ventet at den nye statsministeren blir en kvinne, for første gang på over 30 år. Etter at han ble gjenvalgt, trenger Macron flertall i nasjonalforsamlingen for å få gjennom sitt program, men både den nye venstreblokken og ytre høyre truer med å blokkere agendaen hans.

Klartale - 11 apr 22 kl. 09:51

Hvem blir ny minister?

Hvem blir ny forsvarsminister? Marit Arnstad, Liv Signe Navarsete og Ola Borten Moe er tre mulige kandidater. Det skriver avisa Aftenposten.

NRK - 9 timer siden

EUs klimautslipp høyere enn før pandemien

Klimagassutslippene fra den økonomiske aktiviteten i EU økte mot slutten av 2021 til et nivå som var høyere enn før koronapandemien. Utslippene var på 1.041 millioner tonn CO₂-ekvivalenter i fjerde kvartal i fjor, ifølge nye tall fra Eurostat.

NRK - 9 timer siden

Sverige varsler militærøvelse

Fra mandag skal Sverige holde en omfattende luftforsvarsøvelse som skal vare i ti dager. Finland deltar også i øvelsen. Øvelsen heter LFÖ 22 og skal fylle det svenske luftrommet med militærflyene Jas 39 Gripen, opplyser forsvarsdepartementet mandag.

NRK - 9 timer siden

Tengs-siktet er tilregnelig, ifølge rapport

Mannen i 50-årene som er siktet for drapet på Birgitte Tengs i 1995, er tilregnelig, ifølge rapporten fra den judisielle observasjonen. Rapporten på 54 sider gjennomgår alt fra tidligere domfellelser til nåværende observasjoner, skriver Dagbladet. – Konklusjon er at det er ingen tegn til utilregnelighet hos vår klient, sier mannens forsvarer, advokat Stian Kristensen, til avisa.

NRK - 11 timer siden

Nye kutt i Russlands gassleveranser gjennom Ukraina

Russland sender stadig mindre gass gjennom rørledningene som går gjennom Ukraina til Europa. Ifølge den statlige russiske energigiganten Gazprom ble det mandag kun sendt 46,8 millioner kubikkmeter gass gjennom det ukrainske rørledningsnettverket som går til Europa. Ifølge kontraktene er maksimumskapasiteten på 109 millioner kubikkmeter per dag.

NRK - 11 timer siden

Avklaring i jordbruksforhandlingene

Landbruks- og matdepartementet kaller inn til pressekonferanse om avklaring i jordbruksforhandlingene klokken 14 mandag. Det er mandag som er fristen under årets jordbruksoppgjør. Bøndenes krav var på 11,5 milliarder kroner, mens staten la fram en pakke på 10,15 milliarder 5.

NRK - 11 timer siden

Øker bøtene for demonstranter som hindret trafikken

Høyesterett slår fast at bøtelegging av to demonstranter tilknyttet Extinction Rebellion i 2020 ikke er i strid med forsamlingsretten. To demonstrantar ble bøtelagt etter en aksjon der de uten å varsle politiet var med på å stoppe trafikken i rundt 90 minutt på Ring 1 i Oslo en mandag morgen. Hovedspørsmålet i saken var om inngrepet var i strid med Den europeiske menneskerettskonvensjonen (EMK) artikkel 11 om forsamlingsrett.

NRK - 12 timer siden

EU venter inflasjon på 6,8 prosent i 2022

EU-kommisjonen jekker forventningene kraftig ned i sin vårprognose for den økonomiske utviklingen. I de nye anslagene spås det en økonomisk vekst i EU på 2,7 prosent i 2022, ned fra 4,0 prosent i forrige prognose, som ble lagt fram i vinter. Vekstanslaget for landene i eurosonen er det samme.

NRK - 04 maj 22 kl. 16:11

Tror Norge vil slutte seg til nye EU-sanksjoner

Norge vil mest sannsynlig slutte seg til EUs sjette sanksjonspakke mot Russland, som blant annet omfatter oljeembargo. Det sier statsminister Jonas Gahr Støre. På spørsmål fra NTB om hvordan han vurderer EUs seneste sanksjonspakke, svarer Støre at han ennå ikke har fått satt seg tilstrekkelig inn i den til å gi detaljerte kommentarer.

NRK - 13 timer siden

Første fly på seks år har tatt av fra Jemens hovedstad

Et kommersielt passasjerfly har for første gang på seks år tatt av fra Jemens hovedstad Sana. Om bord var 126 passasjerer på vei til Jordans hovedstad Amman. Noen av passasjerene var pasienter med behov for medisinsk behandling i utlandet.

NRK - 14 timer siden

Russiske myndigheter overtar Renaults virksomhet i Russland

Den russiske staten har overtatt de russiske eiendelene til den franske bilprodusenten Renault. Både selskapet og det russiske næringsdepartementet opplyser dette mandag. Renault har inntil nå kontrollert 68 prosent av AvtoVAZ, Russlands største bilprodusent.

NRK - 15 timer siden

SSB: Tredje største handelsoverskudd noensinne

Handelsoverskuddet for april ble på 92,6 milliarder kroner, som er det tredje største overskuddet noensinne, viser tall fra SSB. Eksportverdien i april 2022 var 93,6 prosent høyere enn samme måned året før. Inntektene var noe lavere enn rekordmåned mars, ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB), skriver NTB..

NRK - 15 timer siden

Storbrann i New Mexico vokser

Den nest største brannen i New Mexicos historie har herjet i fem uker. Rundt 2.000 brannfolk håper avtagende vind skal gjøre arbeidet lettere.

NRK - 15 timer siden

Ny strømprisrekord i første kvartal

Husholdningene betalte i snitt 117,2 øre/kWh for strøm i første kvartal. Det er ny strømprisrekord, og rekorden fra forrige kvartal er slått med god margin. Prisen er uten avgifter og nettleie, opplyser Statistisk sentralbyrå (SSB).

Klartale - 15 timer siden

Sju personer døde i trafikken på bare én dag

Flere ulykker i trafikken endte tragisk søndag. Fire mennesker døde i Steigentunnelen i Nordland. Mens to døde i en ulykke på Voss i Vestland tidligere på dagen.

NRK - 15 timer siden

Raja: Koronastøtteordninger kan ha vært for romslige

3,8 milliarder kroner ble delt ut i koronastøtte for kulturlivet. Ordningen kan ha vært «for romslig», sier Abid Raja (V), som nå ber om økt kontroll. – Det kan godt tenkes at ordningene var for romslige.

NRK - 15 timer siden

Ryanair taper fortsatt penger

Lavprisflyselskapet Ryanair taper fortsatt penger, men mindre enn under pandemien. Tapet etter skatt i de tolv månedene til og med mars ble på 355 millioner euro, opplyste selskapet mandag. I den foregående tolvmånedersperioden var tapet på 1 milliard euro.

NRK - 15 timer siden

Tørke i Øst-Afrika: Danmark sender 140 mill.

Afrikas Horn er rammet av den verste tørken på 40 år, ifølge FN. Danmark øker derfor bistanden til regionen med 140 millioner danske kroner. Bidraget skal gå til arbeidet som FNs nødhjelpsorganisasjoner, Røde Kors og Redd Barna gjør i Kenya, Somalia og Etiopia, skriver NTB.

NRK - 16 timer siden

– Sverige og Finland styrker Nato i Nord

Sverige og Finland har moderne forsvarsstyrker og styrker Nato i Nord-Europa, sier general David Petraeus. Landene vil gli sømløst inn i Nato, mener eksperter. Generalen, som tidligere har vært CIA-direktør og sjef for Nato-styrkene i Afghanistan, mener Sverige og Finland er gode kandidater til å bli Nato-medlemmer.

NRK - 16 timer siden

17 av 19 utsatte saker er berammet i Høyesterett

Høyesterett har berammet 17 av de 19 straffesakene som ble utsatt da forsvarsadvokatene nektet å føre dem i protest mot betalingen fra staten. Fredag er det meklingsfrist i forhandlingene mellom Advokatforeningen og Justisdepartementet om salærsatsene for strafferettsadvokatene. Mens aksjonen pågikk, ble 19 straffesaker utsatt på ubestemt tid.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt