NTB

Friday, 17 September, 18:26

Nyheter om NTB

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 12 timer siden

Utvikler kombinert vaksine

Minst to vaksineprodusenter utvikler en kombinasjonsvaksine som både gir årlig påfyll av beskyttelse mot covid-19 og sesongens influensa. FHI følger med. Det er vaksineprodusentene Moderna og Novavax som begge nylig gjorde det kjent at de er i gang med å utvikle en kombinasjonsvaksine.

NRK - I førrgår: 00:58

Mann utsatt for vold i Stavanger

En mann i 20-årene er sendt til sykehus med ukjent skadeomfang etter en voldshendelse på Storhaug i Stavanger. Sørvest politidistrikt meldte om saken 0.17 natt til onsdag.

NRK - 06 sep 21 kl. 07:10

Elden: Aldri sagt han er uskyldig

Foreldrene til Birgitte Tengs sliter med å tro på at nevøen er uskyldig i drapet på datteren, skriver NTB. Etter den første dommen i saken i 1997 sa faren til Birgitte Tengs at han reagerte på at fetteren aldri hadde oppsøkt dem og sagt at han var uskyldig. Familiens bistandsadvokat, John Christian Elden, sier nå til NTB at fetteren fortsatt ikke har sagt til foreldrene at han er uskyldig.

NRK - 7 timer siden

Ikkje isolasjon for Tengs-sikta

Politiet ber ikkje om forlenga isolasjon for mannen som er sikta for drapet på Birgitte Tengs, melder NTB. Mannen blei varetektsfengsla i Sør-Rogaland tingrett 3. september.

NRK - 11 timer siden

Valet i Russland er i gang

Vallokala i Russland er opne. Styresmaktene har avgjort at valet skal gå over tre dagar, men opposisjonen meiner det opnar for valfusk, skriv NTB. Det er venta at regjeringspartiet Sameinte Russland skal bli valets vinnar, trass i svake målingar.

NRK - 17 timer siden

To menn siktet for drap på reporter

To menn er siktet for drapet på den nordirske journalisten Lyra McKee, som ble skutt og drept da hun dekket opptøyer i Derry i 2019. 29 år gamle McKee var ansett som en av Nord-Irlands mest lovende journalister, skriver The Guardian. Ekstremistgruppen New IRA påtok seg ansvaret for drapet, melder NTB.

NRK - Igår: 11:17

3000 uvaksinerte permittert

Den franske helseministeren Olivier Véran sier i et radiointervju torsdag morgen at rundt 3000 permitteringsvarsler er sendt ut til uvaksinerte ansatte ved helsesentre og klinikker i landet, ifølge AFP. President Emmanuel Macron ga i juli beskjed til ansatte ved sykehus, sykehjem og i brannvesenet om at de ville bli permittert om de ikke hadde sørget for å få minst én vaksinedose innen 15. september, skriver NTB..

NRK - Igår: 09:44

Minst 50 drepne i Jemen

Rundt 50 opprørarar og regjeringsvennlege styrkar er drepne i opptøyar i al-Bayda-provinsen i Jemen, ifølgje forsvarskjelder. Blant dei drepne er ein høgståande tenesteperson, opplyser ei kjelde i militæret torsdag morgon, skriv NTB. – Ein oberst og 19 andre lojalistar vart drepne dei siste 24 timane i kampar med houthi-opprørarar i al-Bayda-provinsen, seier forsvarskjelda, og legg til at 30 opprørarar til vart drepne.

NRK - Igår: 09:26

Støre møter Lysbakken klokka ti

Ap-leiar Jonas Gahr Støre og SV-leiar Audun Lysbakken møtast heime hjå Støre klokka ti opplyser NTB..

NRK - Igår: 09:10

Helsedep. avviser gjenåpning

Regjeringen vil varsle full gjenåpning av samfunnet på en pressekonferanse om koronasituasjonen på fredag. Det skriver DN. DN skriver at regjeringen i dag skal beslutte om nøyaktig når tidspunktet for gjenåpning vil bli.

NRK - Igår: 08:16

Taliban konfiskert store verdiar

Taliban har levert inn verdiar til 12 millionar dollar som er konfiskert heime hos tidlegare regjeringsmedlem ifølgje Afghanistans sentralbank, skriv NTB. Verdiane er gullbarar og kontantar, og er blant anna konfiskert frå landet sin tidlegare visepresident, Amrullah Saleh. Det er førebels ikkje klart kvifor dei oppbevarte verdiane heime hos seg sjølv, og Saleh er den einaste som er namngjeven..

NRK - Igår: 07:54

Kinesiske astronautar på veg heim

Den nye kinesiske romstasjonen Tiangong er nærare å vere ferdigbygd. No er tre kinesiske astronautar på veg ned til jorda etter tre månaders opphald, skriv NTB. Astronautane er venta å lande i eit område i Indre Mongolia, nord i Kina i løpet av fredag.

NRK - Igår: 04:35

Bilbrann spredte seg i Trondheim

En bilbrann i Eli Sjursdottersvei i Trondheim spredte seg natt til torsdag til flere garasjerekker. Minst tre biler har fått betydelige skader. – Vi fikk melding kvart på fire om at det er full fyr i en bil.

NRK - 03 sep 21 kl. 13:46

Håper å nå vaksinemål innen høst

Oslo har som mål at alle 12-15-åringer skal være ferdig vaksinert innen høstferien i starten av oktober, opplyser byrådsleder Raymond Johansen. – I Oslo er det full fart på vaksineringen. Vi har vaksinert over 100.

NRK - I førrgår: 15:29

Avlyste framsyningar grunna streik

Fleire teater-, ballett- og operaframsyningar er avlyst på grunn av streiken blant kulturarbeidarar. – Det er mykje som tyder på at det blir utsettingar framover. Men vi jobbar for å unngå det, seier kommunikasjonssjef Ida Margreta Halvorsen ved Nationaltheatret til NTB.

NRK - I førrgår: 13:29

Fire pågrepet for journalistdrap

Den 29 år gamle journalisten Lyra McKee ble skutt og drept da hun dekket opptøyer i byen Londonderry i Nord-Irland i 2019. Ekstremistgruppen New IRA påtok seg ansvaret for drapet. Nå er fire unge menn pågrepet, mistenkt for å ha medvirket, skriver NTB.

NRK - I førrgår: 12:19

Høyesterett avviste Søgaards anke

Svensk høyesterett har avvist anken fra Runar Søgaard, som er dømt til ett år og åtte måneders fengsel for skatteunndragelse og ulovlig bokføring, skriver NTB. Den tidligere predikanten mente lagmannsretten hadde feilbedømt bevisene i saken, men ifølge Expressen har høyesterett altså avvist anken. Dermed blir dommen mot nordmannen stående.

NRK - I førrgår: 06:44

67 valgt inn for første gang

Etter valget får Stortinget mange nye fjes. Hele 67 av de 169 representantene er valgt inn fast for første gang, skriver NTB. Blant disse er det 19 plasser som i teorien ikke er 100 prosent avgjort, ettersom stemmene fortsatt fintelles.

NRK - 14 sep 21 kl. 18:03

Mange nye medlemmar til Raudt

Raudt har fått over 1.000 nye medlemmar på eitt døgn. I løpet av den siste stortingsperioden har dei fått 7.

NRK - 14 sep 21 kl. 16:18

Taliban takker for bistandsløfter

Taliban takker for løfter om flere milliarder i nødhjelp. Mandag ble det holdt en internasjonal giverkonferanse for Afghanistan, og FN opplyser at det har kommet inn løfter om 1,2 milliarder dollar – drøyt 10 milliarder kroner. – Det islamske emiratet vil gjøre sitt beste for å levere bistand til dem som trenger det, sa fungerende utenriksminister Amir Khan Muttaqi på en pressekonferanse tirsdag.

NRK - 14 sep 21 kl. 15:59

Studentkrav til ny regjering

Norsk studentorganisasjon, NSO, har levert ei rekke krav til den nye regjeringa, melder NTB. Dei krev blant anna auka studiestøtte, fleire studeNTBustader og førebyggande tiltak for psykisk helse. NSO ber også om ei stortingsmelding om studenthelse..

NRK - 14 sep 21 kl. 14:57

Bøter til Facebook og Twitter

En russisk domstol har ilagt Facebook og Twitter millionbøter for ikke å ha slettet innhold som oppfattes som ulovlig. Facebook er idømt fem bøter på til sammen 21 millioner rubler, og Twitter er idømt bøter på fem millioner rubler. Beløpene tilsvarer henholdsvis 2,5 millioner og 600.

NRK - 14 sep 21 kl. 13:24

Vil endre finansiering av kullkraft

OECD skal forhandle om å forby eksportfinansiering av kullkraftverk. Ifølge Nærings- og fiskeridepartementet er det et forslag Norge vil stille seg bak, skriver NTB. Norge har sammen med EU, Canada, USA, Storbritannia, Sveits og Sør-Korea fremmet et forslag i OECDs eksportfinansieringsgrupper om forbud av eksportfinansiering av kullkraftverk uten effektiv karbonfangst.

NRK - 14 sep 21 kl. 11:46

Suu Kyi tilbake i retten

Myanmars avsatte leder Aung San Suu Kyi var tirsdag tilbake i rettssalen, etter at hun følte seg syk og ikke møtte mandag, skriver NTB. Ifølge hennes advokat var Suu Kyi mandag bilsyk etter å ha blitt brakt fra stedet der hun sitter i husarrest og til rettssalen. Tirsdag følte hun seg fortsatt svimmel, ifølge forsvareren Khin Maung Zaw, men møtte likevel i retten.

NRK - 14 sep 21 kl. 05:41

Sp med beste valgresultat på 28 år

Senterpartiet utroper seg til den store vinneren i årets valg. Nå starter de strategiske drøftingene om veien videre. Det soleklare målet er å få mest mulig gjennomslag for senterpartipolitikk, sier Sp-nestleder Anne Beathe Tvinnereim til NTB.

NRK - 14 sep 21 kl. 04:32

Fire partier må dele

SV forsyner seg av flest utjevningsmandater ved årets valg, tett fulgt av Venstre, Rødt og Fremskrittspartiet. Kun partier som får en nasjonal oppslutning på 4 prosent eller mer, deltar i kampen om de 19 utjevningsmandatene. Av SVs 13 representanter, er seks utjevningmandater.

NRK - 14 sep 21 kl. 03:03

Landsoversikt

Med 99,7 prosent av stemmene opptelt, er det klart at Ap, Sp og SV får flertall på Stortinget med 89 mandater. Dette er fordelingen av stemmer og mandater tirsdag 14. september klokka 2.

NRK - 14 sep 21 kl. 01:42

Støre vil snakke med Vedum først

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre forteller at Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum er den første partilederen han vil snakke med om en ny regjering. – Nå skal jeg snakke med mitt eget parti – partiledelsen og sentralstyret – i morgen. Så er det naturlig for de samtalene jeg har annonsert i kveld, at vi begynner med Senterpartiet, som er største parti.

NRK - 14 sep 21 kl. 01:18

Valgdeltakelse på rundt 77 prosent

Bare ved fire stortingsvalg siden andre verdenskrigen har valgdeltakelsen vært lavere enn ved årets valg. Rundt klokken 01 tirsdag, med 99,3 prosent av stemmene opptelt, lå valgdeltakelsen på 76,5 prosent. Dette er 1,7 prosentpoeng under valget i 2017 da 78,2 prosent møtte opp i valglokalene.

NRK - 14 sep 21 kl. 00:42

Mange profilar ute av Stortinget

Ifølge ei oppteljing gjort av NTB er det til saman 50 av Stortingets 169 faste representantar som ikkje tek attval. 19 kvinner og 31 menn utgjer nær ein tredel av alle rikspolitikarane. Ut forsvinn mellom anna tre av dei mektigaste rikspolitikarane dei siste åtte åra: Siv Jensen, Trine Skei Grande og Knut Arild Hareide..

NRK - 14 sep 21 kl. 00:44

Brann i Oslo – fare for spredning

Det er ikke kontroll på brannen i en gammel bygård ved Haarklous plass på Torshov i Oslo, opplyser politiet til NTB. Det brenner på loftet av bygningen. – Dette er et kvartal med eldre bygårder, og det er spredningsfare.

NRK - 13 sep 21 kl. 21:56

– En fiasko for Solbergs prosjekt

Valgprognosene er klare på at det blir et regjeringsskifte etter åtte år med Solberg som statsminister. Fellesforbundets leder Jørn Eggum sier at valgresultatet er en fiasko for det borgerlige regjeringsprosjektet til Erna Solberg (H). – Vi kan si ganske tydelig at Jonas blir statsminister, så får vi se hvem han skal regjere med.

NRK - 13 sep 21 kl. 19:32

Erna Solberg blir historisk

Erna Solberg (H) får kanskje ikke noen tredje statsministerperiode. Men hun blir den første på over 100 år som blir valgt inn ni ganger på Stortinget. Helt siden 1989 har Solberg vært valgt inn på Stortinget.

NRK - 13 sep 21 kl. 16:54

Macron-livvakt tiltalt for vold

En tidligere livvakt til Frankrikes president møtte mandag i retten, tiltalt for vold mot to demonstranter i 2018, skriver NTB. En video som viser hvordan Alexandre Benalla slår en ung mann og griper en ung kvinne etter halsen under en demonstrasjon i Paris, ble svært pinlig for president Emmanuel Macron. Presidentens stab ble beskyldt for å ha forsøkt å dekke over hendelsen.

NRK - 13 sep 21 kl. 16:08

Regn hjelper i kampen mot skogbrann

7.700 hektar er rasert av brannen i fjellkjeden Sierra Bermeja sør i Spania i løpet av de siste fem dagene. Området som er berørt av brannen, er doblet de siste to dagene.

NRK - 13 sep 21 kl. 15:35

Arbeidere funnet omkommet i Kina

19 kinesiske arbeidere som ble innesperret da en gruvegang i en kullgruve i Quinghai-provinsen i Kina raste sammen i august, er nå funnet døde. I alt 21 gruvearbeidere var i gruvegangen da taket plutselig raste ned 14. august.

NRK - 13 sep 21 kl. 15:30

Rekordmange forhåndsstemmer i Oslo

Valgdagen har hittil gått rolig for seg i Oslo etter at rekordmange har forhåndsstemt. Tellingen godt i gang, skriver NTB. Hittil er det registrert 254.

NRK - 13 sep 21 kl. 14:23

Nye tips i Tengs-saka

Politiet har fått inn fleire nye tips i Birgitte Tengs- og Tina Jørgensen-saka. Nye vitne blir avhøyrde denne veka. – Det dreier seg om vitne som har informasjon som går tilbake i tid, men også vitne med informasjon i nyare tid, seier politiadvokat Fredrik Marin Soma til NTB.

NRK - 13 sep 21 kl. 14:27

Humanitær støtte til Afghanistan

Mandag holdes en internasjonal giverkonferanse for Afghanistan, for å avverge en humanitær krise. Ifølge FN-anslag trenger landet rundt 606 millioner dollar, som tilsvarer nesten 5,3 milliarder kroner, ut året. Det er enighet om behovet, men vestlige land er bekymret for hvordan Taliban-regimet vil bruke pengene, og vil knytte betingelser til hjelpen, skriver NTB.

NRK - 13 sep 21 kl. 11:38

Rettssak mot Suu Kyi starter

Mandag startet rettssaken mot Myanmars avsatte leder Aung San Suu Kyi, men 76-åringen møtte ikke i retten. Forsvarerne henes sier hun er syk, skriver NTB. Suu Kyi har sittet i husarrest siden militærkuppet 1.

NRK - 13 sep 21 kl. 11:38

Rettssak mot Suu Kyi

Mandag startet rettssaken mot Myanmars avsatte leder Aung San Suu Kyi opp igjen, men 76-åringen møtte ikke i retten. Forsvarerne henes sier hun er syk, skriver NTB. Suu Kyi har sittet i husarrest siden militærkuppet 1.

NRK - 13 sep 21 kl. 10:28

Aluminiumsprisen over 3000 dolllar

Aluminiumsprisen fortsetter å stige. Et tonn aluminium kostet onsdag 2.807 dollar i den asiatiske handelen på metallmarkedet i London, det høyeste nivået siden august 2008.

NRK - 12 sep 21 kl. 21:42

Ikke krav om vaksinepass i England

Britiske helsemyndigheter har droppet planen om vaksinepass for å komme inn på nattklubber og andre folketette steder i England inntil videre. Helseminister Sajid Javid sa søndag at regjeringen har lagt planen på hylla, men at den er god å ha i reserve og kan tas fram igjen om smittesituasjonen forverrer seg drastisk. Regjeringen ombestemte seg bare dager etter at sekretæren for vaksinasjon og kultursekretæren mente at vaksinepass var nødvendig, trass i voksende motstand fra noen konservative medlemmer av parlamentet.

NRK - 12 sep 21 kl. 21:01

Dragsykkel-fører til sykehus

En MC-fører ble søndag fraktet til Ullevål sykehus med luftambulanse etter en alvorlig ulykke på dragracebanen på Gardermoen. – Det har vært en ulykke med en dragsykkel der det har skjedd en eksplosjon, og føreren har blitt kastet av sykkelen, sier politiets innsatsleder Knut Hammer til Romerikes Blad. Ulykken skjedde søndag kveld under «Drag Finals» på Gardermoen.

NRK - 31 aug 21 kl. 11:08

Rolig i Kabul

Ifølge øyenvitner skal det være rolig i Afghanistans hovedstad Kabul tirsdag, skriver NTB. De siste amerikanske styrkene forlot landet natt til tirsdag. Ifølge NTB forteller personer i Kabul om noen få åpne bankfilialer, der tusenvis av afghanere sto i kø for å ta ut penger.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt