NTB

Sunday, 04 December, 22:29

Nyheter om NTB

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 31 aug 22 kl. 16:00

Onsdag er det 25 år siden prinsesse Diana døde

Diana ble bare 36 år gammel.Natt til 31. august 1997 krasjet bilen hun satt i en tunnel i Pari.

Klartale - I førrgår: 06:00

Her kommer Frelsesarmeen med mathjelp

Folk fra Frelsesarmeen hjelper hjemmetjenesten i Oslo. De leverer ut mat til 70 personer i byen som trenger det. Disse menneskene sliter med å få i seg god nok og sunn nok mat.

NRK - 25 nov 22 kl. 15:04

Anklager iranske sikkerhetsstyrker for å skyte mot demonstranter

14.24 Stoltenberg om Tyrkia-offensiv: – Har rett til selvforsvar 14.19 Svenske ungdommer demonstrerte for å markere klimasøksmål 13.

Klartale - 22 nov 22 kl. 11:15

– Håper folk blir beroliget av at vi er her

Det gigantiske skipet heter HMS Queen Elizabeth. Og er så stor som en flytende by. Skipet har plass til 1.

Klartale - 28 nov 22 kl. 13:52

Prosessen for å bli med i Nato fortsetter

Sverige og Finland har tidligere ikke vært medlem av forsvars-samarbeidet Nato. Det ønsket de å bli etter Russland angrep Ukraina. Men alle Nato-landene må være enige.

Klartale - 13 nov 22 kl. 06:00

Kongefamiliens historie i bilder

Boka heter «Fire konger og en dronning». Den viser bilder fra når det moderne monarkiet begynte i 1905. Det viser bilder fra fem generasjoner.

NRK - 01 dec 22 kl. 09:22

Xi og Michel møttes i Beijing

Kinas leder Xi Jinping og EU-presidenten Charles Michel møttes i Beijing torsdag. Det er det første besøket fra en EU-leder i Beijing siden pandemien begynte. De to pratet mye om den spente verdenspolitiske situasjonen.

Klartale - 29 nov 22 kl. 11:37

Snart enige om budsjett

Tirsdag møttes Arbeiderpartiet (Ap), Senterpartiet (Sp) og Sosialistisk Venstreparti (SV). De siste ukene har de forsøkt å bli enige om neste års statsbudsjett. Ifølge en kilde så er de snart enige.

NRK - 28 nov 22 kl. 09:15

Fengslingsmøte etter drapet på Grønland

Minst en av de to som er pågrepet etter drapet på Grønland i Oslo natt til søndag, fremstilles for varetektsfengsling mandag. – VI går inn for å fremstille den første av de pågrepne i dag, men har ikke noe tidspunkt for fengslingsmøtet, sier Ingebjørg Hansen, som leder drapsseksjonen i Oslo politidistrikt, til NTB. – Det er foreløpig ikke avklart om vi rekker å fremstille også den andre av de pågrepne for fengsling mandag, sier hun.

Klartale - 27 nov 22 kl. 06:40

Hvem er denne mulige arvtakeren til Putin?

Kan en dømt tyv bli president i Russland om Putin slutter?Flere mener Prigozjin kan ha det som mål. På 30 år har mye endret seg fra ham.

Klartale - 16 nov 22 kl. 09:00

Norge fikk revansje mot England

Norge spilte mot England tirsdag kveld. Dette var deres andre kamp mot England på noen måneder. Sist gang de møttes var under Europa-mesterskapet (EM).

NRK - 26 nov 22 kl. 20:07

15 til 20 hus evakueres nær lyngbrann i Åfjord i Trøndelag

– Vi beslutter en evakuering i denne stund, for 15–20 hus. Så håper vi i det lengste at brannen ikke når så langt, sier rådmann i Åfjord kommune Per Johansen til NTB ved 18-tiden. Boligene som blir evakuert, ligger i Myrliveien på Hongsand, i Åfjord kommune.

NRK - 25 nov 22 kl. 12:10

Bjaljatskijs kone tar imot nobelprisen for ham

Den belarusiske aktivisten Ales Bjaljatskij sitter fortsatt fengslet, og derfor blir det kona Natallia Pintsjuk som tar imot Nobels fredspris på hans vegne. Det bekrefter Det Norske Nobelinstitutt overfor NTB. – Vi er veldig glade for at hun har kommet seg ut av Belarus, og alt ligger da til rette for at hun kan delta på utdelingen i Oslo rådhus 10.

NRK - 24 nov 22 kl. 18:14

Støre om 80 år siden jødedeportasjonen: – Dette angår oss også i dag

Dette angår oss også i dag, sier statsminister Jonas Gahr Støre om minnemarkeringen av jødedeportasjonene under krigen for 80 år siden. Statsminister Jonas Gahr Støre er blant dem som skal holde tale i Oslo rådhus, hvor minnemarkeringen finner sted torsdag kveld. – Det er en nedslående realitet at det ikke ble satt en endelig sluttstrek for slike enorme overgrep som skjedde under andre verdenskrig.

Klartale - 24 nov 22 kl. 13:03

80 år siden dette skipet forlot Norge med 529 jøder

520 av jødene på skipet skulle aldri få se Norge igjen. De var med på den største utsendingen av jøder fra Norge under andre verdenskrig. Enden på reisen var Auschwitz-Birkenau.

NRK - 45 minutter siden

USA: Krigen i Ukraina går for halv maskin

USAs etterretningssjef sier at krigen i Ukraina går for halv maskin for tiden, og antyder at det kan gå mot bedre tider for de ukrainske styrkene utover vinteren. I et foredrag på Reagan-senteret i California sa Avril Haines at de ser et redusert tempo i krigen, og at begge sider i tiden framover vil fokusere på å bygge seg opp og forberede seg på en ny ukrainsk offensiv til våren. – Men vi har betydelig tvil om russerne er forberedt på det, og vi er optimistiske på vegne av ukrainerne framover, sa hun.

NRK - 2 timer siden

Havforskningsinstituttet varsler kutt

Torsdag ble det klart at forskningsskipet Kristine Bonnevie tas ut av drift om et drøyt år, og at det dermed må nedbemannes med 28 stillinger. I tillegg har ledelsen ved instituttet varslet at det også kommer kutt i andre deler av organisasjonen, skriver Khrono. – Vi har ikke vært gode nok til å sørge for inntjening for de økte utgiftene, sier instituttets direktør Nils Gunnar Kvamstø.

NRK - 4 timer siden

Blinken advarer Netanyahu mot bosetninger

USAs utenriksminister Antony Blinken advarer den nye israelske regjeringen mot nye bosetninger og annekteringer. Blinken lovte søndag at USA ville motsette seg nye israelske bosetninger og en eventuell israelsk annektering av den okkuperte Vestbredden. Men han lovte også at USA skal bedømme Netanyahus kommende regjering på dens handlinger, og ikke på hvilke høyreradikale politikere som inkluderes i den.

NRK - 4 timer siden

Demonstranter stormet guvernørkontor i Syria

To personer er drept i sammenstøt mellom politi og demonstranter sør i Syria. Protesten var rettet mot den dårlige økonomien og president Bashar al-Assad. Demonstrantene stormet et kontor tilhørende guvernøren i byen Sweida sør i landet, opplyser statlige syriske medier og øyenvitner, ifølge Reuters.

NRK - 4 timer siden

Kronen skal tilpasses kong Charles

Sankt Edwards krone er hentet fra Tower i London for å tilpasses britenes nye konge. Den skal brukes i kroningsseremonien i mai. Flyttingen av den uvurderlige kronen fra 1661 er blitt holdt hemmelig inntil den var gjennomført.

NRK - 5 timer siden

Ni druknet under dåp i Sør-Afrika

Likene av ni mennesker er funnet etter at de ble feid bort av en plutselig flom under en dåpsseremoni i en elv i Sør-Afrika i helgen. Ytterligere åtte personer er meldt savnet, og dødstallet vil dermed trolig øke, opplyser nødetatenes talsperson Robert Mulaudzi søndag. Mulaudzi sier at 33 personer var samlet ved bredden av Jukskei-elva i Johannesburg-forstaden Bramley Park i forbindelse med et dåpsritual lørdag.

NRK - 5 timer siden

Forlenger driften ved avfallsdeponiet på Langøya

Selskapet NOAH investerer i anlegget som tar imot farlig avfall fra industri og søppelforbrenning, etter at regjeringen satte til side et lokalt byggeforbud. NOAH, tidligere Norsk avfallshåndtering, bruker det tidligere kalksteinsbruddet på Langøya utenfor Holmestrand til deponi for blant annet flygeaske fra forbrenningsanlegg og annet uorganisk farlig avfall fra industrien, slik som svovelsyre. Men dette deponiet vil være fullt i 2024, dersom ikke selskapet får bygge en filterpresse.

NRK - 6 timer siden

Demobilisering etter våpenhvile i Etiopia

Sjefen for Tigrays opprørsstyrker sier at 65 prosent av styrkene er demobilisert og forlagt i leirer, en måned etter at det ble inngått våpenhvile. General Tadesse Worede sier at prosessen med å trekke styrkene tilbake fra fronten er i gang, og at de demobiliserte styrkene plasseres i egne leirer. Konflikten mellom Tigrayfolkets frigjøringsfront (TPLF) og den etiopiske regjeringen, som startet i 2000, kostet svært mange liv og tvang 2 millioner mennesker på flukt inntil det ble undertegnet en våpenhvileavtale i Sør-Afrika i november.

NRK - 7 timer siden

Kinesiske astronauter tilbake på jorda

Tre astronauter som har jobbet med byggingen av Kinas romstasjon Tiangong i seks måneder, er tilbake på jorda igjen. Chen Dong, Liu Yang og Cai Xuzhe landet i en romkapsel i Gobi-ørkenen søndag, ifølge kinesisk statlig TV. Tre andre kinesiske astronauter ble skutt opp til romstasjonen i slutten av november.

NRK - 8 timer siden

Strømprisene på mandag

Mandag blir det høyest strømpriser i Sørvest-, Sørøst- og Vest-Norge. Mellom klokken 18 og 19 vil strømprisen der ligge på 4,043 kroner per kilowattime. I Midt-Norge blir prisen 3,079 kroner per kWh på sitt høyeste, viser tall fra strømbørsen Nord Pool.

NRK - 10 timer siden

Ulv felt i innlandet

En ulvetispe ble søndag formiddag felt i Våler kommune i Innlandet. Ulven ble skutt i et område som ligger utenfor forvaltningsområdet for ynglende ulv, opplyser lokale lisensfellingsmannskaper til Rovdyr.org.

NRK - 12 timer siden

Mann filmet kvinner på toalett på utested i Oslo

En mann i 20-årene er tiltalt for å ha snikfilmet en rekke kvinner som gikk på toalettet på et utested i Oslo. Natt til søndag 21. november i fjor plasserte mannen seg i en toalettbås på et utested i Oslo.

NRK - 13 timer siden

Historiens høyeste søndagspris for strøm i Midt-Norge

Denne helgen blir den dyreste helgen for strømkunder i Midt-Norge noensinne. Strømprisen i området er også den høyeste i Norge søndag. Med 2,71 kroner per kilowatt, moms, avgifter og nettleie, er det 40 prosent høyere enn forrige søndagsrekord for Midt-Norge, og nesten ni ganger så høyt som gjennomsnittlig søndagspris for landsdelen, melder bransjenettstedet Europower.

NRK - 13 timer siden

Norge og Grønland enige om fiskeriavtale

Norge og Grønland viderefører en kvoteavtale om fisk til å gjelde for 2023, opplyser regjeringen. – Norske fiskere utnytter kvotene ved Grønland godt og jeg er fornøyd med at Norge og Grønland er blitt enige om en kvoteavtale for 2023, sier fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran i en pressemelding. Grønlands kvote i Barentshavet i 2023 er satt til 4000 tonn torsk, 750 tonn hyse, 650 tonn sei og 425 tonn andre fiskearter.

NRK - 23 nov 22 kl. 18:23

UD bekrefter hastemøte om Ukraina i sikkerhetsrådet

Det holdes et hastemøte om Ukraina i FNs sikkerhetsråd klokka 22 i kveld, bekrefter UD overfor NTB. – Vi ønsker det velkommen, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt til NTB.

NRK - 14 timer siden

Hundrevis av død sel skylt i land på russisk kyst

Mellom mellom 650 og 700 døde seler er skylt i land på den russiske kysten av Kaspihavet, verdens største innsjø. Selene ble skylt i land ved havnebyen Makhatsjkala, hovedstaden i den russiske republikken Dagestan. Det opplyser lokale myndigheter.

NRK - 14 timer siden

Iran: Fire henrettet etter anklager om spionasje

Fire personer som var anklaget for å jobbe for israelsk etterretning, er blitt henrettet i Iran. Det opplyser det statlige iranske nyhetsbyrået Irna. Landets mektige Revolusjonsgarde hevder å ha avslørt et nettverk av personer knyttet til den israelske etterretningstjenesten Mossad.

NRK - 14 timer siden

Mann tiltalt for tyveri av «Skal vi danse»-utstyr

En 50 år gammel mann må møte i retten, tiltalt for å ha stjålet TV-utstyr verdt nær én millioner kroner fra TV-studioet hvor «Skal vi danse» ble spilt inn. Saken var opprinnelig berammet i sommer, men ble utsatt til desember av ukjente årsaker. Det var 24.

NRK - 16 timer siden

Møte i Opec+ om oljekutt

De 13 medlemmene i oljekartellet Opec, samt Opecs 10 samarbeidsland, møtes i Wien søndag for å gjennomgå beslutningen fra oktober om å kutte produksjonen med 2 millioner fat olje per dag. I forkant av dagens møte er det ventet at det nåværende produksjonsnivået kommer til å videreføres, men noen analytikere mener at Opec+ også kan velge å varsle ytterligere kutt. (NTB).

NRK - 16 timer siden

Lokalvalg på Cuba

Søndag er det andre runde i lokalvalgene på Cuba. Første valgrunde ble holdt 27. november.

NRK - 16 timer siden

Estland styrker forsvaret

Nato-medlem og Russland-nabo Estland styrker forsvarsevnen ved å anskaffe det avanserte amerikanske rakettartillerisystemet Himars. Estland skrev under på avtalen med USA fredag. Det opplyste estiske forsvarstopper lørdag.

NRK - 16 timer siden

Nasa: Russland har innhøstet ukrainsk hvete verdt nesten 10 milliarder kroner

Russland har høstet inn hvete til en verdi av nærmere 10 milliarder kroner i Ukraina i år, ifølge Nasa. Rundt 5,8 millioner tonn hvete er i år høstet inn fra jorder på områder som ikke er under ukrainsk kontroll, ifølge Nasa Harvest, som er det amerikanske romfartsbyråets program for matsikkerhet og landbruk. Tallene er basert på satellittdata og modeller, utarbeidet sammen med Nasa-partnere.

NRK - 19 timer siden

Mann siktet for knivstikking

En mann i 30-årene er innlagt på sykehus med alvorlige, men ikke livstruende skader etter at han ble knivstukket flere ganger i overkroppen og hodet. Åstedet er trolig en T-banevogn på Jernbanetorget i Oslo. En mann er siktet i saken.

NRK - 19 timer siden

To lettere skadd i Balsfjord-ulykke

To personer som først ble opplyst å være alvorlig skadd i en kollisjon mellom to vogntog på E6 i Balsfjord i Troms lørdag kveld, ble kun lettere skadd. Et av vogntogene fikk sleng på det glatte føret, havnet i motgående kjørefelt og traff et møtende vogntog. Den ene hengeren var lastet med biler.

NRK - 20 timer siden

Israelsk luftangrep mot Gazastripen

Det israelske forsvaret har angrepet mål på Gazastripen, melder israelske medier, ifølge NTB. Det skjer etter at militante palestinere skjøt en rakett mot Israel. En våpenfabrikk tilhørende Hamas ble rammet i angrepet.

NRK - 22 timer siden

Hellas kan få tilbake skulpturer fra British Museum

British Museums styreleder har i hemmelighet hatt samtaler med Hellas' statsminister om tilbakelevering av en stor samling eldgamle marmorskulpturer. Skulpturene sto opprinnelig i Parthenon på Akropolis i Aten, og er nær 2500 år gamle. De ble brakt til Storbritannia på begynnelsen av 1800-tallet av Thomas Bruce som var jarl av Elgin, og omtales derfor også som «the Elgin Marbles».

NRK - Igår: 20:52

Sex utenfor ekteskap kan bli forbudt i Indonesia

Nasjonalforsamlingen i Indonesia ligger an til å godkjenne en lov som vil straffe sex utenfor ekteskap med opptil ett års fengsel. Blir loven vedtatt, vil den gjelde både landets egne borgere og besøkende utlendinger, skriver BBC. Dermed kan for eksempel turister på Bali bli omfattet.

NRK - Igår: 20:42

Zelenskyj: Pristaket på russisk olje er ikke seriøst

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj mener pristaket på russisk olje er satt for lavt. Pristaket er satt til 60 dollar fatet. – Nivået er ikke seriøst fordi dette nivået er ganske komfortabelt for Russland, sier Zelenskyj lørdag, og fortsetter: – Russland har allerede skapt store tap for alle verdens land ved å bevisst destabilisere energimarkedet.

NRK - Igår: 20:08

Ukrainske ambassader har mottatt pakker med dyredeler

En rekke ukrainske ambassader har mottatt pakker med kroppsdeler fra dyr eller eksplosiver. Landets utenriksminister mener avsenderne forsøker å skape frykt. Utenriksminister Dmytro Kuleba sier i et intervju med CNN at det har vært 17 slike tilfeller.

NRK - Igår: 18:04

Sier Ramaphosa ikke går av som president

Sør-Afrikas president Cyril Ramaphosa har ikke planer om å gå av, sier en talsperson lørdag. Det er rettet alvorlige anklager mot den sørafrikanske presidenten i en korrupsjonsrapport, og han kjemper for sitt politiske liv. Rapporten konkluderte med at presidenten kan ha brutt korrupsjonslover og grunnloven.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com