NTB

Saturday, 26 November, 23:56

Nyheter om NTB

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 31 aug 22 kl. 16:00

Onsdag er det 25 år siden prinsesse Diana døde

Diana ble bare 36 år gammel.Natt til 31. august 1997 krasjet bilen hun satt i en tunnel i Pari.

NRK - Igår: 15:04

Anklager iranske sikkerhetsstyrker for å skyte mot demonstranter

14.24 Stoltenberg om Tyrkia-offensiv: – Har rett til selvforsvar 14.19 Svenske ungdommer demonstrerte for å markere klimasøksmål 13.

Klartale - 22 nov 22 kl. 11:15

– Håper folk blir beroliget av at vi er her

Det gigantiske skipet heter HMS Queen Elizabeth. Og er så stor som en flytende by. Skipet har plass til 1.

Klartale - 13 nov 22 kl. 06:00

Kongefamiliens historie i bilder

Boka heter «Fire konger og en dronning». Den viser bilder fra når det moderne monarkiet begynte i 1905. Det viser bilder fra fem generasjoner.

Klartale - 16 nov 22 kl. 09:00

Norge fikk revansje mot England

Norge spilte mot England tirsdag kveld. Dette var deres andre kamp mot England på noen måneder. Sist gang de møttes var under Europa-mesterskapet (EM).

NRK - 3 timer siden

15 til 20 hus evakueres nær lyngbrann i Åfjord i Trøndelag

– Vi beslutter en evakuering i denne stund, for 15–20 hus. Så håper vi i det lengste at brannen ikke når så langt, sier rådmann i Åfjord kommune Per Johansen til NTB ved 18-tiden. Boligene som blir evakuert, ligger i Myrliveien på Hongsand, i Åfjord kommune.

NRK - Igår: 12:10

Bjaljatskijs kone tar imot nobelprisen for ham

Den belarusiske aktivisten Ales Bjaljatskij sitter fortsatt fengslet, og derfor blir det kona Natallia Pintsjuk som tar imot Nobels fredspris på hans vegne. Det bekrefter Det Norske Nobelinstitutt overfor NTB. – Vi er veldig glade for at hun har kommet seg ut av Belarus, og alt ligger da til rette for at hun kan delta på utdelingen i Oslo rådhus 10.

NRK - I førrgår: 18:14

Støre om 80 år siden jødedeportasjonen: – Dette angår oss også i dag

Dette angår oss også i dag, sier statsminister Jonas Gahr Støre om minnemarkeringen av jødedeportasjonene under krigen for 80 år siden. Statsminister Jonas Gahr Støre er blant dem som skal holde tale i Oslo rådhus, hvor minnemarkeringen finner sted torsdag kveld. – Det er en nedslående realitet at det ikke ble satt en endelig sluttstrek for slike enorme overgrep som skjedde under andre verdenskrig.

Klartale - I førrgår: 13:03

80 år siden dette skipet forlot Norge med 529 jøder

520 av jødene på skipet skulle aldri få se Norge igjen. De var med på den største utsendingen av jøder fra Norge under andre verdenskrig. Enden på reisen var Auschwitz-Birkenau.

NRK - 23 nov 22 kl. 18:23

UD bekrefter hastemøte om Ukraina i sikkerhetsrådet

Det holdes et hastemøte om Ukraina i FNs sikkerhetsråd klokka 22 i kveld, bekrefter UD overfor NTB. – Vi ønsker det velkommen, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt til NTB.

Klartale - 22 nov 22 kl. 15:45

Dette er Oslo sin gave til britene

– Dette er en viktig tradisjon, som har litt ekstra betydning nå. Det sier Oslo-ordfører Marianne Borgen til nyhetsbyrået NTB.Hvert år siden 1947 har Oslo kommune sendt julegran til London.

NRK - 22 nov 22 kl. 06:02

Frp vil gjenopplive seks riksveiprosjekter

Frp vil ha fortgang i seks veiprosjekter som regjeringen har lagt på is. Partiet setter av 1,75 milliarder kroner til veisatsing i sitt alternative budsjett. Utbygging av nye og bedre veier redder liv, understreker samferdselspolitisk talsmann Frank Sve.

NRK - 18 nov 22 kl. 06:33

Færre dødsfall blant gravide og nybakte mødre

Mødredødeligheten i Norge går ned og er lavest blant åtte europeiske land i en ny studie. Høyest ligger Storbritannia, hvor det dør fire ganger flere i forbindelse med svangerskap og fødsel. Funnene ble publisert i en rapport i det medisinske tidsskriftet BMJ tirsdag.

NRK - 17 nov 22 kl. 17:17

Vedum ber de fem store oppdrettsselskapene snu: – Dumt og overraskende at de ikke ønsker møtet

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) er skuffet over at de fem største oppdrettsselskapene avlyser møtet med regjeringen fredag. Han håper de vil snu. – Jeg synes det er dumt og overraskende at selskapene ikke ønsker møtet og heller sender noen som gjør lobbyjobben for dem, sier Vedum til NTB.

NRK - 16 nov 22 kl. 13:39

Støre: – Burde ha vært i Debatten

Statsminister Jonas Gahr Støre mener at det skal lønne seg å være i jobb. – Men det skal ikke forhindre at du skal bli godt tatt vare på, om du ikke kan jobbe, sier Støre til NTB. I Debatten tirsdag kveld var det ingen fra regjeringspartiene som stilte da temaet var at flere blir rammet når levekostnadene økes.

NRK - 16 nov 22 kl. 09:57

NTB erfarer: Polen-hendelsen ikke en villet handling

Det er ingenting som tyder på at eksplosjonen som onsdag rammet en polsk landsby, er en villet handling, ifølge Nato. Det erfarer NTB. Nato-sjef Jens Stoltenberg skal møte pressen klokken 12.

NRK - 3 timer siden

Avis: Snusprisen kan bli doblet

EU vil tvinge Sverige til å øke avgiften på snus så kraftig at prisen kan bli doblet, ifølge et lekket dokument som Aftonbladet omtaler. Den svenske avisa beskriver lørdag et «hemmelig, lekket» forslag fra EU-kommisjonen i Brussel om tobakksavgiften. Forslaget skal offentliggjøres i starten av desember og deretter diskuteres og vurderes av EUs medlemsland.

Klartale - 16 nov 22 kl. 06:00

Fra fotballfest til kamp om menneske-rettigheter

Søndag 20. november starter verdens-mesterskapet (VM) i fotball for herrer i Qatar. Det skal være en spennende folkefest.

NRK - 4 timer siden

USA lemper på oljesanksjoner mot Venezuela etter framskritt i norskstøttede samtaler

Venezuelas regjering og opposisjonen signerte en delavtale allerede på første dag av forhandlingene, tilrettelagt av Norge. USA svarer med sanksjonslettelser. USA lemper på oljerelaterte sanksjoner mot Venezuela og tillater at det amerikanske oljeselskapet Chevron gjenopptar noe av driften i Venezuela, opplyste Washington kort tid etter at avtalen var signert lørdag.

NRK - 5 timer siden

Stanser kampen mot IS

Lederen for den USA-støttede SDF-militsen sier de avbryter alle operasjoner mot IS som følge av Tyrkias offensiv mot kurderne nord i Syria. Etter nesten en uke med tyrkiske luftangrep forbereder tyrkerne seg nå på en bakkeoffensiv, ifølge SDF-kommandant Mazloum Abdi. Han sier til pressen lørdag at tyrkisk-støttede syriske opprørere gjør seg klare til å delta i militæroperasjonene.

NRK - 6 timer siden

Vil ha nasjonal minnedag

I dag er det 80 år siden 529 norske jøder ble deportert til Auschwitz. KrFU vil gjøre 26. november til en nasjonal minnedag for ofrene etter holocaust.

NRK - 8 timer siden

Domstolsledere sendte bekymringsmelding til Stortinget

De norske domstolslederne mener regjeringens budsjettforslag vil svekke domstolenes uavhengighet, skriver de i et brev til Stortinget. Rett24 skriver at budsjettsituasjonen ble tema på årets siste domstolsledermøte i Oslo. Domstoladministrasjonens beregninger tilsier at det justert for prisstigningen blir et kutt på 100 millioner i domstolenes budsjett neste år hvis regjeringens forslag til statsbudsjett blir stående.

NRK - 9 timer siden

Fire drept i sammenstøt nær Benins grensen mot Burkina Faso

Soldater fra Benin har drept fire væpnede menn etter at de ble angrepet ved en militærpost nær grensen mot Burkina Faso, opplyser Benins hær. Hæren sier ikke noe om hvilken gruppe de drepte skal ha tilhørt, men både Benin og nabolandene Togo, Ghana og Elfenbenskysten har sett en økende trussel fra jihadistgrupper i Sahel som kommer langs grensen mot nord. Ifølge hæren ble en militærpost i byen Kaobagou angrepet av et titall personer tidlig fredag, men soldatene slo dem tilbake.

NRK - 11 timer siden

130.000 fortsatt uten strøm i Kyiv

Rundt 130.000 av de 3 millioner innbyggerne i Ukrainas hovedstad er fortsatt uten strøm etter russiske rakettangrep mot infrastruktur og strømforsyning. Tallet kommer fra militæradministrasjonen i Kyiv, som lørdag sier at reparasjonsarbeidet skal være fullført i løpet av det nærmeste døgnet.

NRK - 11 timer siden

Johan Pehrson valgt til leder for Liberalerna i Sverige

Det svenske partiet Liberalerna har valgt fungerende leder Johan Pehrson til partileder på et ekstraordinært landsmøte. Pehrson var nestleder, men tok over da Nyamko Sabuni brått trakk seg som partileder i april. Det var ingen motkandidater da han lørdag enstemmig ble valgt til å lede partiene fram til neste ordinære landsmøte, som holdes i 2023.

NRK - 12 timer siden

Over 400 for retten i Tsjad

Påtalemyndigheten i Tsjad vil stille 401 personer for retten etter demonstrasjoner som kostet rundt 50 mennesker livet forrige måned. Politiet begynte å skyte mot demonstranter som protesterte mot regjeringen i hovedstaden N'Djamena og flere byer 20. oktober.

Klartale - 15 nov 22 kl. 19:06

Har anmeldt komiker Atle Antonsen for rasisme

Sumaya Jirde Ali har anmeldt Atle Antonsen. Hun anmelder komikeren for grov rasisme. Og for å ha brukt fysisk makt mot henne.

NRK - 14 timer siden

Spania vil åpne grensen mot Gibraltar helt

Spania og EU foreslår å fjerne grensegjerdet mot Gibraltar for å legge til rette for fri bevegelse inn og ut av det britiske territoriet. – Forslaget som er overlevert til britene er omfattende og inkluderer tiltak for å fjerne grensegjerdet og sikre fri bevegelse, sier Spanias utenriksminister Jose Manuel Albares i en uttalelse. Forslaget vil gjøre Spania, på vegne av Schengen-landene, ansvarlig for Gibraltars yttergrense, står det videre.

NRK - 14 timer siden

Tyrkisk lege risikerer fengsel for uttalelser om kjemiske våpen

Lederen for Tyrkias legeforening risikerer opptil sju og et halvt år i fengsel etter å ha bedt om gransking av mulig bruk av kjemiske våpen mot kurdere. Påtalemyndigheten i Ankare anklager Sebnem Korur Financi for å drive «propaganda for en terrororganisasjon», ifølge nyhetsbyrået Anadolu. Han ha allerede sittet fengslet i en måned.

NRK - 15 timer siden

Norge har utfordringer med å skaffe forsvarsmateriell

Forsvarssjef Eirik Kristoffersen sier Norge har utfordringer med å skaffe forsvarsmateriell etter donasjoner til Ukraina. – Mange land skraper nå i bunnen av lagrene sine. Norge trenger også å reanskaffe ammunisjon, men det kan bli utfordrende, sier Kristoffersen.

NRK - 15 timer siden

Færøyene inngår omstridt fiskeriavtale med Russland

Færøyene har forlenget en fiskeriavtale med Russland, i strid med råd fra EU og Danmark. Fiskeriminister Árni Skaale bekrefter overfor Jyllands-Posten at den selvstyrte øygruppen har fornyet fiskeriavtalen de har hatt med russerne siden 1977. På grunn av krigen i Ukraina har både EU og Danmark frarådet en fornying av avtalen om utveksling av fiskekvoter.

NRK - 15 timer siden

Peru får sin femte statsminister på halvannet år

Perus president har utnevnt Betssy Chávez til statsminister. Hun blir landets femte regjeringssjef på 16 måneder. President Pedro Castillo tok over i juli i fjor, men har hatt en vanskelig tid ved makten.

NRK - 15 timer siden

Gratis å sende julegaver til Ukraina

Siden april har det vært gratis å sende pakker med til Ukraina. Posten sier at julegaver til landet bør sendes senest 5. desember.

NRK - 15 timer siden

Storbritannia hevder Russland skyter uarmerte raketter mot Ukraina

Mye tyder på at Russland fjerner atomstridshoder fra gamle krysserraketter og skyter dem mot Ukraina uten stridshoder, ifølge britisk etterretning. I en daglig etterretningsmelding som deles på Twitter , skriver det britiske forsvarsdepartementet at bilder viser vrakrester fra det som antas å være en nedskutt Kh-55-rakett, også kjent under Nato-kallenavnet. Dette er en krysserrakett som avfyres fra fly og som ble utviklet på 1980-tallet utelukkende med tanke å bære atomstridshoder.

NRK - 15 timer siden

FN-eksperter: Talibans behandling av kvinner kan være forbrytelse mot menneskeheten

Taliban må etterforskes og straffeforfølges for sin behandling av kvinner og jenter i Afghanistan, mener FN-oppnevnte eksperter. Beskyldningene om mulige forbrytelser mot menneskeheten avvises kontant av Taliban-regjeringen i Kabul. Taliban har bekreftet at tre kvinner var blant dem som ble pisket foran hundrevis av tilskuere på et stadion onsdag.

NRK - 16 timer siden

Dødsbrann i Kina utløser koronaprotester

En brann som krevde ti menneskeliv i en boligblokk i Xinjiang nordvest i Kina, har utløst protester mot Kinas strenge koronatiltak. Ytterligere ni personer ble skadd i brannen i en provinshovedstaden Urumqi torsdag. Innlegg i sosiale medier både i og utenfor Kina hevder at redningsarbeidet ble hindret av den langvarige nedstengingen av byen.

NRK - 15 nov 22 kl. 15:22

Kontrollkomiteen utsetter Ukraina-beslutning

Kontrollkomiteen på Stortinget utsetter beslutningen om behandlingen av hvordan regjeringen har håndtert anmodninger om sivil bistand under Ukraina-krigen. Det var ventet at komiteen skulle fatte en beslutning under møtet tirsdag ettermiddag om hvordan den skulle behandle Ukraina-saken. Men nå er beslutningen utsatt til torsdag, får NTB opplyst.

NRK - 18 timer siden

9 millioner i Sør-Sudan trenger hjelp

9,4 millioner mennesker i Sør-Sudan vil være avhengig av humanitær assistanse og beskyttelse neste år. Det er en halv million flere enn i år, viser beregninger i en rapport fra FN. Den humanitære situasjonen er gjort verre av vedvarende vold, konflikt, vanskelig tilgang, innblanding fra myndighetene, helseutfordringer og klimaendringer som fører til flom og tørke.

NRK - 20 timer siden

Innfører unntakstilstand i Honduras

Honduras' president Xiomara Castro innfører unntakstilstand for å ta opp kampen mot gjengvirksomheten som er ute av kontroll i landet. Unntakstilstanden blir innført kort tid etter at hundrevis av buss- og taxisjåfører demonstrerte i hovedstaden Tegucigalpa. De opplever å bli truet og drept av gjengene som presser dem for «beskyttelsespenger,» som gjengene kaller for skatt.

NRK - 20 timer siden

Forsvarssjefen sier nei til nye stridsvogner – høster kritikk

I fjor godkjente Stortinget innkjøp av nye stridsvogner til Forsvaret. Men forsvarssjef Eirik Kristoffersen ønsker å stanse innkjøpet. Det vekker reaksjoner.

NRK - 15 nov 22 kl. 11:16

Danskene uffer seg over norsk bjelleklang i EM

De danske spillerne irriterer seg kraftig over den norske håndballfansens bruk av kubjeller under EM-kampene. Stine Skogrand håper på mer lyd onsdag. Før den skandinaviske duellen onsdag kveld er Norge allerede klar for semifinale, mens Danmark er avhengig av ett poeng.

NRK - 22 timer siden

Trump eksploderte da Kanye West ba ham bli hans visepresidentkandidat

Tidligere president Donald Trump gikk i taket da rapperen Kanye West sa til ham at han ville bli en ypperlig visepresidentkandidat. Rapperen, som nå kaller seg Ye, hevder at han på et stormfullt møte i Trumps bolig Mar-a-Lago ba Trump bli hans visepresidentkandidat når han selv stiller til valg som president. Trump gjorde det tindrende klart at ingen andre enn han selv skulle få hans støtte når han stiller til valg i 2024, slik han nylig kunngjorde at han vil gjøre.

NRK - 23 timer siden

Spanias Sánchez blir ny leder for Sosialistinternasjonalen

Spanias statsminister Pedro Sánchez overtar som ny leder av Sosialistinternasjonalen (SI) når organisasjonen i disse dager møtes i Madrid. Sánchez tar over etter greske Giorgos Papandreou som leder for organisasjonen som samler 132 sosialdemokratiske partier fra hele verden. Det var ingen avstemning da Sánchez ble utpekt, siden det ikke var noen motkandidat.

NRK - 23 timer siden

16-åring pågrepet etter skoleskyting i Brasil

En 16 år gammel gutt er pågrepet etter å ha åpnet ild mot to skoler i Aracruz i delstaten Espírito Santo i Brasil. Tre mennesker ble drept og elleve såret. Myndighetene i byen sier at gutten først åpnet ild fredag morgen mot en gruppe lærere på den offentlige skolen der han selv hadde gått.

NRK - Igår: 22:57

Macron bekymret over USAs subsidier

Frankrikes president Emmanuel Macron vil ta opp europeiske bekymringer over USAs subsidier og skattekutt til industrien, når han møter USAs president Joe Biden. Det opplyser en av Macrons rådgivere til pressen i forkant av Macrons reise til Washington kommende uke. Frankrike og andre EU-land er urolige over konsekvensene av den såkalte loven om redusert inflasjon (IRA) som Biden signerte i august.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com