NTB

Sunday, 03 March, 20:20

Nyheter om NTB

NRK - 29 feb 24 kl. 16:54

Energiministeren: – Viktig at helikopterulykken blir grundig gransket

Energiminister Terje Aasland (Ap) sender sine tanker til de berørte etter helikopterulykken utenfor Bergen. Samtidig ber han om en grundig granskning av ulykken. – Det var fryktelig trist å høre om helikopterulykken.

NRK - 22 timer siden

Flere tusen i Palestina-demonstrasjon i Oslo

Lørdag samlet store folkemengder seg på Youngstorget for å delta i en demonstrasjon i forbindelse med krigen på Gazastripen. Demonstrasjonen var en av flere i norske byer. Det er også demonstrasjoner i andre nordiske byer lørdag.

NRK - 21 feb 24 kl. 06:10

Isklatrer alvorlig skadd i klatreulykke i Hemsedal

En isklatrer fra Storbritannia ble alvorlig skadd i en klatreulykke i Rjukandefoss i Hemsedal tirsdag ettermiddag. Politiet opplyser onsdag morgen til NTB at de ikke har fått noen oppdatering om helsetilstanden til mannen. Mannen i 50-årene var bevisstløs da han ble fløyet til Haukeland sykehus etter ulykken, som skjedde ved fossen Rjukandefoss, rundt seks kilometer fra Hemsedal sentrum.

NRK - I førrgår: 22:36

Trapp kollapset – to kvinner alvorlige skadet

To kvinner i 60-årene er fraktet til sykehus etter å ha falt seks meder ned da en utvendig trapp løsnet fra en bygning i Hasvik i Finnmark, melder NTB. Kvinnene er alvorlig skadet, ifølge politiet. – De blir hentet med redningshelikopter og fraktet til sykehuset i Tromsø, sier operasjonsleder Jan Arne Pettersen i Finnmark politidistrikt til NTB.

E24 - 29 feb 24 kl. 17:18

NTB: Equinor avventer helikoptertransport

Equinor venter med å starte opp helikoptertransport igjen etter ulykken onsdag kveld. Det melder NTB..

Klartale - 29 feb 24 kl. 10:10

En person døde i helikopter-ulykke

Seks personer var om bord i helikopteret. Alle ble hentet opp av sjøen. En person døde.

NRK - 28 feb 24 kl. 22:23

Bristow Norge: Vårt fokus nå er å ta vare på alle involverte

Bristow Norge bekrefter at det var et av deres helikoptre som havarerte utenfor Bergen onsdag kveld. Helikopteret var på søk- og redningstrening da ulykken skjedde, skriver NTB. – Vårt fokus nå er å ta vare på alle involverte, og vi kommer tilbake med mer informasjon, sier administrerende direktør Heidi Wulff Heimark i Bristow Norge til NTB.

NRK - 27 feb 24 kl. 15:50

Støre avviser norske soldater til Ukraina

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) avviser at Norge vil tilby Ukraina soldater eller annet militært personell. Støre svarer på spørsmålet etter at den franske presidenten Emmanuel Macron uttalte at det ikke ville være umulig å sende franske soldater til Ukraina. Macrons uttalelse kom etter at flere statsledere hadde et møte om situasjonen i Ukraina i den franske hovedstaden mandag kveld.

NRK - 27 feb 24 kl. 00:23

Støre: – Viljen til å støtte Ukraina er fortsatt stor

Samholdet og viljen til å støtte Ukraina er fortsatt stor, sier statsminister Jonas Gahr Støre etter et toppmøte om Ukraina i Paris mandag. Det skriver NTB. – Dette møtet bekreftet hvor sterkt samholdet er og at viljen til å støtte Ukraina fortsatt er stor, sier statsministeren til NTB..

NRK - 26 feb 24 kl. 14:10

Frp trekker seg fra pensjonsforhandlinger på Stortinget

Frp bryter forhandlingene med regjeringspartiene og Høyre om endringer i pensjonssystemet, skriver NTB. Det er ikke mulig å sikre flertall for en anstendig minstepensjon og beskytte opparbeidede rettigheter, oppgir Frp-leder Sylvi Listhaug som årsak til at partiet trekker seg fra samtalene på Stortinget. – Det er uaktuelt å støtte et pensjonssystem som straffer dem som har minst og viderefører den usosiale pensjonsreformen fra 2011 som Frp stemte mot, skriver hun i en epost til NTB..

NRK - 25 feb 24 kl. 10:14

Frp krever at regjeringen sier ja til atomkraftverk-invitasjon fra EU

EU har invitert Norge med på dugnad for å utvikle nye atomkraftverk. Initiativet ble omtalt av Energi og Klima i forrige uke og er nå til vurdering hos regjeringen. Målet er å samarbeide om nye, små atomkraftverk som kan bli viktige for EUs grønne skifte og skape en ny industri for Europa.

NRK - 45 minutter siden

Politiet oppfordrer til hensynsfull kjøring når kongen ankommer Norge

Politiet ber trafikanter som befinner seg på veiene søndag kveld om å vise hensyn og fortsatt kjøre som normalt når kong Harald skal fraktes til Rikshospitalet. Flyet som frakter kongeparet hjem befinner seg klokken 19.40 over Svartehavet.

NRK - 2 timer siden

Russland og Saudi-Arabia varsler fortsatt kutt i oljeproduksjonen fram til sommeren

Russland kommer til å kutte oljeproduksjonen med opptil en halv million fat daglig i årets andre kvartal, opplyser regjeringen. Formålet er å få opp prisene, skriver NTB. De russiske kuttene kommer på toppen av tidligere kutt i både produksjon og eksport av olje fra noen av verdens største produsenter, ifølge nyhetsbyrået AFP..

NRK - 5 timer siden

Hamas: Kan bli våpenhvile innen 24-48 timer

Hamas sier en våpenhvile kan være på plass i Gaza om 24 til 48 timer dersom Israel etterkommer kravene de har stilt, skriver NTB. – Dersom Israel går med på kravene, blant annet at internt fordrevne palestinere må få vende tilbake til den nordlige delen av Gazastripen, og at nødhjelpen trappes opp, så kan dette rydde vei for en våpenhvile i løpet av de neste 24 til 48 timene, sier en høytstående Hamas-kilde. En delegasjon fra Hamas ankom søndag Kairo for å gjenoppta forhandlingene.

NRK - 5 timer siden

Sju år gammel jente omkom i Den engelske kanal

En sju år gammel jente omkom da en båt med 16 migranter om bord kantret på vei fra Frankrike til Storbritannia. – Båten var for liten til å kunne bære så mange mennesker og forliste få kilometer fra kysten av Frankrike, opplyser lokale franske myndigheter. Nasjonaliteten til migrantene er ikke kjent.

NRK - 5 timer siden

Israel vil endre teksten i Eurovision-bidrag

Israel skal ha gått med på å endre teksten i landets bidrag til Eurovision-finalen i Malmö, ifølge den israelske kringkasteren Kan. Den israelske sangeren Eden Golan risikerte å bli utestengt fra konkurransen på grunn av det politiske innholdet i teksten til bidraget «October Rain». (NTB).

NRK - 9 timer siden

To pågrepet i jakten på tidligere RAF-medlemmer i Berlin

Et dokumentarprogram om RAF, også kjent som Baader-Meinhof-gjengen, ble nylig vist på den tyske TV-kanalen ZDF. Det resulterte i en strøm av tips til politiet, som gjenopptok jakten på tre ettersøkte medlemmer av gruppa som ble oppløst i 1998. Tirsdag opplyste tysk politi at de hadde pågrepet den ene av de tre, 65 år gamle Daniela Klette.

Klartale - 23 feb 24 kl. 16:30

Aleksej Navalnyj utfordret Putin

Ljudmila Navalnaja fikk til slutt se sønnens døde kropp. Aleksej Navalnyj skal ha falt om mens han var ute og gikk nylig. Politikeren ble bare 47 år gammel.

NRK - 10 timer siden

Drosjesjåfør tiltalt for å ha voldtatt passasjer i Oslo

Onsdag må en mannlig drosjesjåfør møte i Oslo tingrett, tiltalt for å ha voldtatt en kvinnelig passasjer. Hendelsen skjedde natt til fredag 8. juli i 2022.

NRK - 11 timer siden

13-åring drept av israelske soldater på Vestbredden

Israelske soldater har skutt og drept en 13 år gammel palestinsk gutt på den okkuperte Vestbredden. Ifølge palestinske helsemyndigheter ble Mohammad Khaled Zaid skutt i brystet ved flyktningleiren Jalazon nord for Ramallah. Lokale kilder opplyser til Al Jazeera at han ble etterlatt blødende på bakken i en time før palestinsk ambulansepersonell fikk hente ham.

NRK - 12 timer siden

Kvinne bortvist fra Sørlandet i to år

Agder tingrett har ilagt en kvinne i 30-årene forbud mot å oppholde seg på nesten hele Agders østkyst i en dom om bortføringsforsøk. Ifølge dommen har kvinnen forsøkt å bortføre sønnen sin flere ganger. Han er under barnevernets omsorg, skriver TV 2.

NRK - 23 feb 24 kl. 13:48

Norge vil slutte seg til nye EU-sanksjoner mot Russland

Norge planlegger å innføre EUs 13. sanksjonspakke mot Russland i norsk rett. Regjeringen vil imidlertid først gjøre seg kjent med detaljene i den siste pakken, understreker Utenriksdepartementet overfor NTB.

NRK - 13 timer siden

Israel vil stanse deler av Gaza-operasjon for å slippe inn nødhjelp

Det israelske forsvaret (IDF) sier at de planlegger å sette krigføringen i deler av Gaza på pause for å åpne for leveranser av humanitær nødhjelp, skriver NTB. Pausen vil vare fra klokken 10 til klokken 14 lørdag til og med torsdag flere steder i Rafah og Deir al-Balah, skriver en talsperson for IDF, ifølge nyhetsbyrået DPA. Han legger til at målet med pausen er å sikre at sivile trygt kan ta seg til sentrene der nødhjelpen deles ut..

NRK - 14 timer siden

Skip sank i Rødehavet to uker etter å ha blitt truffet av rakett

Et skip som ble truffet av en Houthi-rakett for to uker siden, har sunket i Rødehavet. Det er det første skipet som er senket i den pågående offensiven, skriver NTB. Belize-registrerte Rubymar fraktet kunstgjødsel da det 18.

NRK - 16 timer siden

Tusener i propalestinsk demonstrasjon i Berlin

Politiet i Berlin anslår at rundt 7500 mennesker deltok i en demonstrasjon til støtte for blant annet palestinerne lørdag kveld, skriver NTB..

NRK - 23 feb 24 kl. 09:39

Nektes ny bytur

Fire belgiske soldater er siktet etter slåsskampen ved en pub i Åndalsnes forrige helg. Nå nektes belgiske soldater fra bataljonen en ny tur på byen denne helgen. Det opplyser det belgiske forsvaret til Romsdals Budstikke.

NRK - 17 timer siden

Trump foran Biden på måling i New York Times

Donald Trump får 48 prosents oppslutning på en ny måling i New York Times, mens president Joe Biden ligger etter og havner på 43 prosent. Målingen er utført blant 980 registrerte velger og har en feilmargin på 3,5 prosentpoeng, skriver NTB..

NRK - 19 timer siden

Trump vant også i Idaho

USAs tidligere president vant soleklart over Nikki Haley også i republikanernes primærvalg i delstaten Idaho, skriver NTB. Tidligere lørdag ble det kjent at han også vant i Michigan og Missouri. Haley har til gode å vinne et eneste primærvalg hittil, og Trump ligger soleklart best an til å bli republikanernes kandidat i presidentvalget..

NRK - 19 timer siden

Aktivister pågrepet ved fransk kjemikalieanlegg

Åtte aktivister ble pågrepet da de tok seg ulovlig inn på et kjemikalieanlegg i utkanten av Lyon i Frankrike. De protestere mot det fluorrike kjemiske stoffet PFAS, som også blir omtalt som «evighetskjemikalier», skriver NTB. Rundt 300 aktivister klippet hull i gjerdet for å komme seg inn på fabrikkområdet, ifølge arrangøren.

NRK - 19 timer siden

Raye satte prisrekord på Brit Awards

Med seks Brit Awards satte artisten Raye rekord i antall priser på én kveld da britisk musikkindustri feiret seg selv lørdag, skriver NTB. 26-åringen fra London fikk med seg seks priser hjem, inkludert årets artist, årets album for «My 21st Century Blues» og årets låt for «Escapism».

NRK - 23 timer siden

Tre pågrepet etter knivstikking ved moské i København

En mann ble knivstukket ved en moské i København tidlig lørdag morgen. Tre personer er pågrepet, men omstendighetene er ikke kjent, skriver NTB. Offeret ble ikke livstruende skadd i knivstikkingen ved moskeen i Dortheavej, ifølge politiet.

NRK - Igår: 19:13

Donald Trump vant nominasjonsvalg i Missouri

Ekspresident Donald Trump vant Republikanernes nominasjonsvalg i delstaten Missouri, melder NTB som siterer nyhetsbyrået AP. Han slo dermed Nikki Haley, og ligger an til å få 97 prosent av stemmene. Det gjør at han kan kapre alle de 39 delegatene som skal fordeles..

NRK - Igår: 19:13

Donald Trump vant nominasjonsvalg i Missouri og Michigan

Ekspresident Donald Trump vant republikanernes nominasjonsvalg i delstaten Missouri, melder NTB som siterer nyhetsbyrået AP. Lørdag ble det også holdt nominasjonsvalg gjennom valgmøter i Michigan, hvor Trump også stakk av med et knusende flertall. Også delstaten Idaho holder nominasjonsvalg lørdag.

NRK - Igår: 13:27

Palestinske helsemyndigheter: Israelsk angrep mot telt med flyktninger i Rafah

Elleve mennesker er drept og 50 er såret i et israelsk luftangrep mot en teltleir i Rafah, ifølge palestinske helsemyndigheter. Leiren skal, ifølge kilder ligge utenfor inngangen til Emiratenes sykehus i Rafah-bydelen Tel Al-Sultan. Lederen for ambulansetjenesten ved sykehuset, Abdel Fattah Abu Marhi, er blant de drepte, opplyser kilder til Al Jazeera.

NRK - Igår: 12:35

Krever uavhengig gransking av drap på opposisjonsleder i Tsjad

Human Rights Watch krever en internasjonalt støttet uavhengig gransking av drapet på opposisjonslederen Yaya Dillo Djerou i Tsjad. Dillo var en krass kritiker av militærjuntaen i landet og ble angivelig drept fordi han nektet å overgi seg. – Han hadde forskanset seg i partihovedkvarteret.

NRK - Igår: 12:34

Det blir enklere å se hvem som eier aksjer på børs

Det er allerede åpenhet om hvem som eier aksjer, men ordningen er i dag omstendelig. Man må ta kontakt med selskapet og be om å få utlevert den oppdaterte aksjeeierboken. Dette er en fullstendig liste over aksjonærer i selskapet, som blir oppdatert hver dag.

Klartale - 05 feb 24 kl. 06:00

En tragisk og mørk januar

«Hjerter blør i hele Norge». «Vanskelig å forstå». «Smertefullt».

NRK - Igår: 10:57

Droneangrep mot boligblokk i St. Petersburg

Seks mennesker ble skadd da en drone i morgentimene traff en boligblokk i St. Petersburg, opplyser det russiske nyhetsbyrået Ria Novosti. Øyenvitner forteller om eksplosjoner, og en video offentliggjort på nettstedet The Mash skal vise øyeblikket der dronen traff bygningen.

NRK - Igår: 10:55

Palestinske helsemyndigheter: 92 drept i Gaza det siste døgnet

30.320 palestinere er drept og 71.533 er såret i israelske angrep siden 7.

NRK - Igår: 09:55

Ungarsk signatur bekrefter svensk Nato-medlemskap

Presidenten i den ungarske nasjonalforsamlingen, Laszlo Köver, undertegnet ratifiseringen av Sveriges Nato-søknad fredag, går det fram av nettsiden til den ungarske nasjonalforsamlingen. Dokumentet blir nå sendt videre til landets president, som vil kunngjøre Ungarns avgjørelse om at de godkjenner Sveriges medlemskap i Nato. (NTB).

NRK - Igår: 07:56

WHO: Minst ti barn har sultet i hjel i Gaza

FN har lenge advart mot hungersnød på Gazastripen fordi Israel ikke slipper inn nok nødhjelp, og WHO bekrefter nå at palestinske barn har begynt å dø av sult. Minst ti barn er bekreftet å ha sultet i hjel på sykehus i Gaza, opplyser WHOs talsmann Christian Lindmeier på X. – Man må dessverre forvente at disse uoffisielle tallene er høyere, sier han.

NRK - Igår: 07:47

Lav valgdeltakelse i Iran

Ifølge valgdagsmålinger gjennomført av myndighetene under fredagens valg, var det rundt 41 prosent av velgerne som stemte i valget. Det er i så fall ny bunnrekord. Opposisjonen i Iran hadde på forhånd oppfordret til valgboikott.

NRK - Igår: 05:56

Over 100.000 nordmenn ble syke på reise i fjor

107.000 nordmenn ble syke mens de var på reise i fjor. Forsikringsselskapene betalte ut 1,16 milliarder kroner i erstatning, skriver NTB.

NRK - Igår: 04:23

Ran i Kristiansand

I Kristiansand ble en person i natt fraranet en mobiltelefon på åpen gate. Gjerningsmannen benyttet seg av "en gjenstand" i ranet, uten at politiet i Agder vil si hva slags gjenstand det kan ha vært. Ingen er pågrepet etter ranet på Setesdalsveien ved Kristiansand kirkegård.

NRK - Igår: 03:31

WTO-møte avsluttet uten store gjennombrudd

Ministermøtet i Verdens handelsorganisasjon (WTO) ble avsluttet uten at man ble enige om nye avtaler for landbruk og fiske. Ministrene ble enige om å forlenge et midlertidig tollfritak på e-handel, men klarte ikke å enes om store og viktige saker, skriver NTB..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com