Gorbatsjov

Tuesday, 16 July, 14:57

Nyheter om Gorbatsjov

Klartale - 31 aug 22 kl. 08:37

Mikhail Gorbatsjov er død

Meldingen kom i russiske medier sent tirsdag kveld: Mikhail Gorbatsjov er død.– Mikhail Sergejevitsj Gorbatsjov døde i kveld etter en alvorlig og langvarig sykdom. Det skriver sykehuset der han var innlagt.

Aftenposten - 28 maj 24 kl. 22:00

Iran styres med strammere tøyler enn noen gang tidligere i republikkens historie

En iransk Mikhail Gorbatsjov er vanskelig å forestille seg..

NRK - 31 aug 22 kl. 09:50

Brundtland hyller Gorbatsjov

Tidligere Ap-statsminister Gro Harlem Brundtland husker Mikhail Gorbatsjov som et varmt og engasjert menneske. – Gorbatsjov var en leder som maktet å endre historien og utløse enorme positive krefter i sin samtid, sier Brundtland i en uttalelse. De to møttes en lang rekke ganger, blant annet sommeren 1991, et halvt år etter Sovjetunionens fall, da Gorbatsjov kom på besøk til Oslo.

NRK - 03 sep 22 kl. 09:26

Ungarns statsminister skal delta på Gorbatsjov si gravferd

Ungarns statsminister Viktor Orban reiser til Moskva i dag for å delta i gravferda til Sovjetunionens siste leiar, Mikhail Gorbatsjov. Ifølge Kreml skal statsministeren ikkje møta Russlands president Vladimir Putin, melder AFP. Putin skal heller ikkje delta i gravferda, sa ein talsperson for Kreml torsdag.

NRK - 01 sep 22 kl. 12:12

Putin kjem ikkje i gravferda til Gorbatsjov

Tysdag døde den siste leiaren av Sovjetunionen Mikhail Gorbatsjov, og laurdag 3. september skal han gravleggast. Presidenten i Russland Vladimir Putin kjem ikkje i gravferda til Gorbatsjov.

NRK - 31 aug 22 kl. 11:17

Putin: Gorbatsjov hadde stor innvirkning på verdenshistorien

Mikhail Gorbatsjov ledet landet vårt gjennom dramatiske endringer og store utfordringer, sier Russlands president Vladimir Putin i en uttalelse. En talsmann for Putin opplyste tirsdag kveld at presidenten ville sende et kondolansetelegram til Gorbatsjovs familie. Onsdag kom Putin med en uttalelse i forbindelse med den tidligere Sovjet-lederens bortgang.

NRK - 31 aug 22 kl. 09:40

Tysklands president: Evig takknemlig overfor Gorbatsjov

Tyskland er evig takknemlig overfor Sovjetunionens siste leder Mikhail Gorbatsjov for gjenforeningen av landet deres, sier Tysklands president. – Tyskland er fortsatt takknemlig for hans avgjørende bidrag til tysk enhet, vi respekterer hans mot til å åpne veien til demokrati og bygge broer mellom øst og vest, og vi minnes hans visjon om et fredfullt Europa, sier Tysklands president Frank-Walter Steinmeier i en uttalelse. – I dag ligger den visjonen i ruiner, ødelagt av Russlands brutale angrep mot Ukraina, fortsetter han.

NRK - 31 aug 22 kl. 01:42

Macron hyller Gorbatsjov som en fredens mann

Sovjetunionens siste leder Mikhail Gorbatsjov var en fredens mann, sier Frankrikes president Emmanuel Macron. Nyheten om Gorbatsjovs bortgang kom tirsdag kveld. Han ble 91 år gammel og døde etter lang tids sykdom, ifølge russiske medier.

NRK - 31 aug 22 kl. 01:41

Bushs og Reagans stiftelser hyller Gorbatsjov

Stiftelsene til de to amerikanske presidentene Ronald Reagan og George H.W. Bush hyller den tidligere sovjetlederen Mikhail Gorbatsjov etter hans død.

NRK - 31 aug 22 kl. 00:32

FNs generalskretær om Gorbatsjov

Mikhail Gorbatsjov var en unik statsmann som endret historiens gang, sier FNs generalsekretær António Guterres. – Jeg ble svært trist da jeg fikk vite om Mikhail Gorbatsjovs bortgang. Han var en unik statsmann som endret historiens kurs, sier Guterres i en uttalelse tirsdag kveld.

NRK - 31 aug 22 kl. 00:03

Huitfeldt: Gorbatsjov endret verden

– Mikhail Gorbatsjov endret verden, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) etter at nyheten om 91-åringens død ble kjent tirsdag. – Mikhail Gorbatsjov endret verden. Han åpnet mulighetene for avspenning og en helt ny verdensorden.

NRK - 30 aug 22 kl. 23:51

Boris Johnson sier han beundret Gorbatsjov

Storbritannias statsminister Boris Johnson sier han beundret Mikhail Gorbatsjov for å på modig vis ha sørget for en fredelig slutt på den kalde krigen. – Det er trist å høre om dødsfallet til Gorbatsjov. Jeg har alltid beundret motet og integriteten han viste prov på da han sørget for at den kalde krigen fikk en fredelig slutt, skriver Johnson på Twitter.

Klartale - 01 jan 23 kl. 06:00

Krig, krise og klima preget nyhetene fra verden

Januar5. januar: Det er mange protester i Kasakhstan. Presidenten erklærer unntaks-tilstand i landet.

VG - 03 sep 22 kl. 19:48

Putin ikke i Gorbatsjov-begravelse: – Redd for sine egne

Russerne sto i kø for å ta et siste farvel med Mikhail Gorbatsjov. Vladimir Putin (69) var derimot ikke med i minnemarkeringen..

VG - 03 sep 22 kl. 18:47

Tusenvis av russere tar farvel med Gorbatsjov i Moskva

Mikhail Gorbatsjov ble lørdag bisatt i en nedtonet seremoni nær Kreml. Bisettelsen står i sterk kontrast til tidligere sovjetiske og russiske ledere. Vladimir Putin var ikke tilstede..

NRK - 02 sep 22 kl. 19:15

Noreg deltek på markering for Gorbatsjov

Noreg er representert ved ambassaden i Moskva på den opne markeringa i samband med gravferda til Mikhail Gorbatsjov laurdag. Det opplyser Utanriksdepartementet til NTB. Normalt ville det ha vore ei gravferd der vestlege leiarar og samfunnstoppar hadde stilt opp for å hylle den tidlegare leiaren av Sovjetunionen.

VG - 01 sep 22 kl. 10:35

Gorbatsjov endret verden

Det skjer, en sjelden gang, at ett enkelt menneske endrer verdens gang. Mikhail Gorbatsjov var en av de få..

VG - 01 sep 22 kl. 03:52

Lavrov: Vesten bruker Gorbatsjov etter hans død

Utenriksriksminister Sergej Lavrov går hardt ut mot den vestlige hyllesten etter at Mikhail Gorbatsjov gikk bort tirsdag. Han mener det bedrives dobbeltmoral..

NRK - 31 aug 22 kl. 16:34

Russiske medier: Gorbatsjov begraves lørdag

Begravelsen til Sovjetunionens siste leder, Mikhail Sergejevitsj Gorbatsjov, finner sted allerede lørdag. Det skriver flere russiske medier. Det er det statlige russiske nyhetsbyrået Tass som melder om dette.

NRK - 31 aug 22 kl. 07:42

Statsminister Støre minnast Gorbatsjov

Statsminister Jonas Gahr Støre ytrar sitt minne om sovjetunionens siste leiar Mikhail Gorbatsjov, som døyde etter lang tids sjukdom i går. – Etter Mikhail Gorbatsjovs bortgang minnast me ein modig leiar som sette sitt tydelege preg på historia ved å velja reformer framfor undertrykking, og ved å gje eit viktig bidra til ein fredeleg slutt på den kalde krigen, skriv Støre på Twitter..

NRK - 31 aug 22 kl. 07:42

Støre vil hugsa Gorbatsjov som ein modig leiar

Statsminister Jonas Gahr Støre har delt sitt minne om sovjetunionens siste leiar Mikhail Gorbatsjov, som døyde etter lang tids sjukdom i går. – Etter Mikhail Gorbatsjovs bortgang minnast me ein modig leiar som sette sitt tydelege preg på historia ved å velja reformer framfor undertrykking, og ved å gje eit viktig bidra til ein fredeleg slutt på den kalde krigen, skriv Støre på Twitter..

Aftenposten - 31 aug 22 kl. 07:23

Gorbatsjov minnes av Biden, FN-sjefen, Putin og med gammel pizzareklame

Mens verdensledere tar frem de store ordene for å hedre Mikhail Gorbatsjov, minnes han på nett med en reklamefilm for en….

NRK - 31 aug 22 kl. 00:31

Helsingforskomiteen: Russland blir et mørkere sted uten Gorbatsjov

Den norske Helsingforskomité sender sine kondolanser til venner og slektninger av Mikhail Gorbatsjov, som er død, 91 år gammel. – Han vil alltid bli husket for glasnost og perestrojka. Russland kommer til å være et mørkere sted uten ham, skriver Helsingforskomiteen på Twitter..

NRK - 31 aug 22 kl. 00:01

Solberg: Gorbatsjovs bidrag har betydd uendelig mye for millioner av mennesker

Mikhail Gorbatsjovs bidro til en mer integrert verden og et bedre forhold mellom øst og vest, sier Høyre-leder og tidligere statsminister Erna Solberg. Gorbatsjov ble 91 år, og dødsfallet ble kjent tirsdag. – Som Sovjetunionens siste statsleder gjennomførte Mikhail Gorbatsjov en rekke viktige økonomiske og liberaliserende reformer, som bidro til avslutningen av den kalde krigen og til kommunismens fall i store deler av Øst-Europa.

VG - 30 aug 22 kl. 23:31

Slik husker de Mikhail Gorbatsjov

– Mikhail Gorbatsjov endret verden, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt til VG..

Aftenposten - 30 aug 22 kl. 22:33

Sovjetunionens siste leder, Mikhail Gorbatsjov (91), er død

Mikhail Gorbatsjov ble 91 år gammel..

NRK - 30 aug 22 kl. 22:26

Mikhail Gorbatsjov er død

Tidligere leder av Sovjetunionen Mikhail Gorbatsjov er død, det melder Interfax og Tass..

Aftenposten - 03 sep 22 kl. 12:28

Orban eneste vestlig leder i Gorbatsjovs begravelse

Lørdag begraver russerne Mikhail Gorbatsjov i en nedtonet seremoni. Begravelsen står i sterk kontrast til tidligere….

Dagbladet - 02 sep 22 kl. 09:47

Hånes etter sin død

Pa russisk fjernsyn deles det mer enn godord om avdøde Mikhail Gorbatsjov. - Han skjønte ingenting, sier en programleder..

VG - 01 sep 22 kl. 12:24

Kreml: Putin skal ikke i Gorbatsjovs begravelse

Russlands president Vladimir Putin vil ikke delta i begravelsen til Sovjetunionens siste leder, Mikhail Gorbatsjov, opplyser Kreml..

Aftenposten - 01 sep 22 kl. 09:00

Russland trenger en ny Gorbatsjov

Vladimir Putin ødelegger det Sovjetunionens siste leder prøvde å skape..

Aftenposten - 31 aug 22 kl. 22:39

Gorbatsjov får ingen statlig begravelse av Putin

Da Boris Jeltsin døde ga Vladimir Putin ham statsbegravelse og erklærte nasjonal sørgedag..

VG - 31 aug 22 kl. 01:02

Håndtrykket som forandret verden

I Vesten ble Mikhail Gorbatsjov feiret som en stor helt som fikk slutt på den kalde krigen og 70 år med kommunisme. Men russerne kunne styre sin begeistring..

NRK - 30 aug 22 kl. 23:59

Ursula von der Leyen kondolerer etter Gorbatsjovs død

EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen skriver på Twitter at Mikhael Gorbatsjov var en respektert leder. - Han spilte en avgjørende roller for å avslutte den kalde krigen og få ned jernteppet. Det åpnet veien for et fritt Europa, skriver hun og avslutter: - Denne arven vil en ikke glemme.

NRK - 30 aug 22 kl. 23:31

Putin kondolerer

Russlands president Vladimir Purin sender sine dypeste kondolanser etter dødsfallet til Sovjetunionens tidligere president Mikhail Gorbatsjov. Det sier en talsmann for Kreml til nyhetsbyrået Interfax..

Aftenposten - 30 aug 22 kl. 22:47

Reformatoren som forandret historien

Mikhail Sergejevitsj Gorbatsjov skapte omveltninger som gjorde ham like populær i Vesten som foraktet og forhatt i….

VG - 30 aug 22 kl. 22:31

Mikhail Gorbatsjov er død

Den tidligere presidenten for Sovjetunionen er død. Han ble 91 år gammel..

Aftenposten - 30 aug 22 kl. 22:33

Mikhail Gorbatsjov (91) er død

Den tidligere presidenten for Sovjetunionen, Mikhail Gorbatsjovl, er død. Han ble 91 år gammel..

Aftenposten - 17 aug 22 kl. 12:11

Ekspert: Hadde disse valgt annerledes, kunne Ukraina-krigen vært unngått

Hvis Mikhail Gorbatsjov og Boris Jeltsin hadde samarbeidet, kunne Russland ha vært demokratisk i dag..

Aftenposten - 13 apr 22 kl. 23:00

Kort sagt, 14. april

Inntaksmodell. Psykisk helse. Mikhail Gorbatsjov.

NRK - 08 okt 21 kl. 15:17

Gorbatsjov: – Gode nyheiter

Den tidlegare sovjetiske leiaren, Mikhail Gorbatsjov, seier at fredsprisutdelinga til journalistane Maria Ressa og Dimitrij Muratov var «gode nyheiter for verdas presse». – Denne prisen aukar pressens betydning i den moderne verda, seier han ifølge AFP. Avisa til Dmitirij Muratov, Novaja Gazeta, blei starta med prispengane som Gorbatsjov tok imot då han fekk fredsprisen i 1990..

VG - 20 maj 21 kl. 09:40

Et første møte i en iskald tid

Reykjavik var åsted for det historiske toppmøtet mellom Ronald Reagan og Mikhail Gorbatsjov i 1986. I Islands hovedstad møttes utenriksministrene Anthony Blinken og Sergej Lavrov, for første gang ansikt til ansikt..

NRK - 20 jan 21 kl. 10:58

Ber Russland og USA snakke saman

– Eg er uroa for det noverande forholdet mellom Russland og USA, seier Mikhail Gorbatsjov til AFP. Sovjetunionens siste leiar ber Joe Biden og Vladimir Putin jobbe for å betre forholdet mellom landa, etter at det har surna dei siste fire åra..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com