Boris Johnson

Sunday, 05 December, 06:07

Nyheter om Boris Johnson

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 31 okt 21 kl. 18:27

Johnson advarer før klimatoppmøtet

Storbritannias statsminister Boris Johnson ber verdensledere innse alvoret før klimatoppmøtet i Glasgow. Hvis ikke «vil alt slå feil», sier han. Klimatoppmøtet er offisielt i gang, og verdens ledere skal samles der de kommende dagene.

NRK - 15 okt 21 kl. 18:33

Johnson: Alle er sjokkerte

Storbritannias statsminister Boris Johnson sier den knivdrepte partikollegaen David Amess var en kjær venn og kollega. – Vi er alle sjokkerte langt inn i hjertet, sier Johnson ifølge Reuters. Amess døde tidligere i ettermiddag etter at han ble stukket med kniv flere ganger under et velgermøte.

NRK - 06 nov 21 kl. 12:51

Boris Johnson får krass kritikk

Storbritannias tidligere statsminister John Major mener nåværende statsminister og partikollega Boris Johnsons håndtering av en korrupsjonssaken rundt Owen Paterson er «skammelig». I oktober viste en granskning at det konservative parlamentsmedlemmet Owen Paterson hadde lobbet for to selskaper han mottok betalinger fra som konsulent. Johnson regjering forsøkte først å blokkere suspenderingen av Paterson ved å be om en revisjon av etikk-reglene for parlamentsmedlemmer.

NRK - 01 nov 21 kl. 13:38

Boris Johnson åpner klimatoppmøtet

Storbritannias statsminister Boris Johnson åpner klimatoppmøtet i Glasgow: – Tragedien er at dette ikke er en film, og dommedagstrusselen er ekte, og klokken tikker til den rasende rytmen av milliarder av turbiner, motorer og ovner som vi bruker til å pumpe karbon ut i lufta raskere og raskere, rekordstore utslipp, og innlemmer kloden i et usynlig, kveldende teppe av CO₂..

VG - 01 nov 21 kl. 13:33

Boris Johnson med Thunberg-sitat: – Bla, bla, bla

Storbritannias statsminister Boris Johnson siterte klimaaktivist Greta Thunberg da han holdt tale på FNs klimatoppmøte mandag..

NRK - 23 sep 21 kl. 08:42

Boris Johnson om klima

Storbritannias statsminister Boris Johnson tok et kraftfullt oppgjør med verdens ledere fra FNs talerstol i natt. Johnson brukte hele sin tale til FNs generalforsamling til å be om radikal handling for å begrense oppvarmingen av kloden til 1,5 grader..

NRK - 18 aug 21 kl. 11:37

Skeptisk til militær intervensjon

Storbritannias statsminister Boris Johnson advarer land mot å anerkjenne det nye Taliban-styret i Afghanistan, basert uttalelsene de har kommet med så langt. – Vi vil bedømme dette regimet ut fra dere valgene de gjør og handlinger, ikke ord, sier Johnson blant annet. Han sier det avgjørende blir hvilken holdning Taliban-regimet viser når det gjelder «terror, narkotika, kriminalitet, humanitær tilgang og jenters rett til utdannelse».

NRK - 06 aug 21 kl. 20:15

Boris Johnson dropper isolasjon

En av den britiske statsministeren Boris Johnsons ansatte testet positivt for koronaviruset, men Johnson skal ikke i isolasjon. Det melder både The Guardian og CNN. Den ansatte var med Johnson på en reise til Skottland.

NRK - 04 okt 21 kl. 21:37

Johnson vil ha bare grønn energi

Storbritannia skal ha som mål å gå helt over til fornybar energi innen 2035, sier statsminister Boris Johnson. Det skriver NTB som siterer AFP. Om en knapp måned er Johnson vert for det internasjonale klimatoppmøtet COP26, som går av stabelen i Glasgow 31.

NRK - 04 okt 21 kl. 21:37

Johnson: Kun grønn energi i 2035

Storbritannia skal ha som mål å gå helt over til fornybar energi innen 2035, sier statsminister Boris Johnson. Britene har den siste tiden slitt med skyhøye priser på gass, noe som igjen har gitt høye strømpriser. Det skriver NTB som siterer AFP.

NRK - 30 okt 21 kl. 14:07

Johnson: – Dronningen i god form

Storbritannias statsminister, Boris Johnson, uttaler til ITV News at dronning Elizabeth (95) var i god form da de hadde sin ukentlige samtale. Samtidig understreket han at allmennheten må respektere at dronningen er nødt til å droppe en del av sine oppdrag framover. Fredag ble det klart at Elizabeth har fått råd om å hvile i to uker, etter et sykehusbesøk..

VG - 25 sep 21 kl. 09:57

Boris Johnson vil hente sjåfører fra EU

Den akutte transportkrisen tvinger nå Boris Johnson til å ta en Brexit-u-sving for å skaffe sjåfører fra EU..

NRK - 22 okt 21 kl. 15:44

Dronning Elizabeth tilbake på jobb

Britenes 95 år gamle monark gjenopptok fredag sine kongelige plikter etter å ha tilbrakt onsdag kveld på sykehus, opplyser statsminister Boris Johnson. – Jeg har forstått det slik at hennes majestet har returnert til skrivepulten sin på Windsor i dette øyeblikk. Vi sender henne alle gode ønsker, sier Johnson..

NRK - 19 okt 21 kl. 14:12

Johnson la frem nullutslippsstrategi

Storbritannias statsminister Boris Johnson sier at landet er verdensledende i kampen for å komme frem til et samfunn uten CO₂-utslipp. Landet la tirsdag frem sine planer om utslippskutt. Blant annet skal alt nysalg av bensin- og dieseldrevne person- og varebiler slutte innen år 2030.

NRK - 13 aug 21 kl. 19:36

Johnson: Vi snur aldri ryggen

Storbritannias statsminister Boris Johnson lover Afghanistan full støtte etter et krisemøte i London fredag. Johnson viser til at Storbritannia er medlem av FNs sikkerhetsråd og dypt engasjert i regionens strategiske framtid. – Det vi må gjøre nå, er å ikke snu ryggen til Afghanistan, men å arbeide med våre partnere og sikre at regjeringen i Kabul ikke tillater at landet igjen blir et arnested for terror, sier Johnson..

NRK - 16 okt 21 kl. 10:20

Johnson besøkte Leigh-on-Sea

Den britiske statsministeren Boris Johnson besøkte laurdag kyrkja i Leigh-on-Sea der parlamentsmedlemmen og partifellen David Amess blei drepen, melder Reuters. Også innanriksminister Priti Patel og leiaren for opposisjonspartiet Labour, Keir Starmer, var til stades og la ned blomar på åstaden. Politiet seier dei etterforskar knivangrepet som terror.

NRK - 07 nov 21 kl. 18:46

Ti mill. briter har fått 3. dose

Antall personer i Storbritannia som har fått en tredje dose med koronavaksine, har nå passert ti millioner, skriver NTB. Det opplyser britiske helsemyndigheter søndag, ifølge britiske medier. Statsminister Boris Johnson kaller det en milepæl, men oppfordrer samtidig flere til å ta en påfyllingsdose.

Aftenposten - 07 nov 21 kl. 15:24

Nå holder det ikke bare med tommelen opp, Boris Johnson! Dette blir testen på om du er en statsmann.

GLASGOW (Aftenposten): Et mislykket klimatoppmøte vil bli hans største nederlag..

E24 - 03 okt 21 kl. 17:17

Johnson sier at varemangelen kan fortsette helt til jul

Statsminister Boris Johnson sier han har kjent til krisen i transportnæringen lenge og at varemangelen kan komme til å vare helt til jul..

NRK - 03 okt 21 kl. 17:25

Varemangel lenge i Storbritannia

Statsminister Boris Johnson sier han har kjent til krisen i transportnæringen lenge og at varemangelen kan komme til å vare helt til jul. Johnson åpnet søndag det konservative partiets landsmøte i Manchester med et forsvar av sin økonomiske politikk. Landet opplever bensinrasjonering og mangel på mange typer husholdningsvarer.

Aftenposten - 02 okt 21 kl. 17:53

Bensinmangel og kalkuner er bare litt av Boris Johnsons EU-problem

Britene opplever mangel på bensin og kalkuner. Det er bare noen av problemene Boris Johnson må finne en løsning på..

NRK - 04 nov 21 kl. 15:51

Fortsetter samtaler neste uke

Samtalene mellom Storbritannia og Frankrike som har som mål å løse fiskeristriden mellom landene, fortsetter neste uke. Det opplyser ifølge AFP britenes statsminister Boris Johnson i en uttalelse torsdag. Britenes brexitminister David Frost besøkte torsdag Paris for samtaler med Frankrikes europaminister Clement Beaune.

NRK - 01 nov 21 kl. 13:42

Ber verden ta klimakrisen på alvor

Boris Johnson: – Raseriet og utålmodigheten fra verden vil bli ukontrollerbar hvis vi ikke klarer å gjøre COP26 i Glasgow til øyeblikket da vi tar klimakrisen på alvor..

NRK - 01 nov 21 kl. 13:46

Ber de rike ta ledelsen

– Dommedagsmaskinen startet her hos oss, sier britenes statsminiser Boris Johnson. Det er derfor de rike landene som har ansvar for å hjelpe resten av verden med overgangen til grønn teknologi. Det er vi som har alle midlene til det, sier han..

VG - 01 nov 21 kl. 13:33

Joe Biden om Donald Trumps klimahandlinger: - Unnskyld.

Storbritannias statsminister Boris Johnson siterte klimaaktivist Greta Thunberg da han holdt tale på FNs klimatoppmøte mandag..

NRK - 31 okt 21 kl. 11:30

Avspenning i fiskerikonflikten

Frankrike og Storbritannia er enige om «praktiske og operasjonelle tiltak» som skal roe ned krangelen mellom landene om fiskerirettigheter. Det opplyser kontoret til Frankrikes president Emmanuel Macron. I meldingen heter det at Macron og Storbritannias statsminister Boris Johnson snakket sammen under G20-toppmøtet i Roma.

NRK - 30 okt 21 kl. 21:42

Britisk tråler arrestert

En britisk tråler ble denne uken tatt i arrest i Frankrike. Tråleren fisket utenfor kysten av Frankrike da den onsdag ble pågrepet av den franske kystvakten og satt i arrest i havnen Le Havre, nord i landet. Britiske myndigheter kalte fredag inn den franske ambassadøren Catherine Colonna og ba om en forklaring.

NRK - 30 okt 21 kl. 10:24

Donerer 20 mill. doser til u-land

Storbritannias statsminister Boris Johnson begynte G20-toppmøtet med å kunngjøre at landet donerer 20 millioner doser av AstraZenecas koronavaksine. Ti millioner doser er allerede blitt sendt til FNs vaksineprogram Covax, og ytterligere ti millioner kommer i løpet av de kommende ukene. Disse kommer på toppen av ti millioner doser som er blitt levert fra før.

E24 - 27 sep 21 kl. 12:41

Britiske medier: Johnson vurderer å hente inn militæret for å fylle bensinpumpene

Mandag skal statsminister Boris Johnson i krisemøte om transportmangelen i landet, ifølge britiske medier. En av løsningene kan bli å få militæret til å kjøre drivstoff ut til bensinstasjonene..

Aftenposten - 27 sep 21 kl. 12:41

Britiske medier: Johnson vurderer å hente inn militæret for å fylle bensinpumpene

Mandag skal statsminister Boris Johnson i krisemøte om transportmangelen i landet, ifølge britiske medier..

NRK - 24 sep 21 kl. 14:36

Johnson ønsker fransk samarbeid

Storbritannias statsminister Boris Johnson seier han har sagt til Frankrikes president Emmanuel Macron at han ønsker å ta opp att samarbeidet. Det opplyser Macrons kontor til AFP. Forholdet mellom dei to landa fekk ei ripe etter at Australia skrota ei forsvarskontrakt med Frankrike til fordel for eit samarbeid med Storbritannia og USA..

VG - 22 okt 21 kl. 14:52

James Bond som coronastrategi: Å leve og la dø

At Boris Johnson og regjeringen ikke tok covid-trusselen tidsnok på alvor, var «et av de største feilgrep i britisk folkehelse noensinne»..

NRK - 21 okt 21 kl. 05:58

Ny britisk handelsavtale

Storbritannia og New Zealand inngår ny handelsavtale verdt rundt 26,5 milliarder kroner. Avtalen er resultatet av 16 måneder med samtaler. – Den er bra for våre økonomier, våre næringsliv og våre folk, sier New Zealands statsminister Jacinda Ardern.

Dagbladet - 18 okt 21 kl. 12:54

Ypper til handelskrig

Statsminister Boris Johnson truer med å bryte avtalen han inngikk med EU, som han tidligere har skrytt av, skriver Einar Hagvaag..

NRK - 13 aug 21 kl. 16:00

Boris Johnson innkalt til krisemøte

Statsminister Boris Johnson har innkalt til krisemøte for å diskutere den dramatiske utviklingen i Afghanistan, der Taliban erobrer stadig nye områder..

NRK - 14 sep 21 kl. 07:05

Skal lansere vinterplan for korona

Det er venta at statsminister i Storbritannia, Boris Johnson, i dag skal lansere sin «vinterplan» mot koronasmitte. Planen inkluderer ei tredje booster-dose med koronavaksine for alle over 50 år, samt massevaksinering mot influensa, ifølge Sky News. Johnson vil truleg ta full avstand mot potensielle nye nedstengingar, men vil framleis ha moglegheita til å innføre påbod om munnbind, heimekontor og sosial distansering ved ein plutseleg og stor auke i smitte, ifølge kanalen..

NRK - 15 okt 21 kl. 21:36

Stoltenberg om drap: – Forferdelig

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg kondolerer på Twitter etter drapet på den britiske toppolitikeren David Amess, skriver NTB. Amess ble drept i et knivangrep fredag. Stoltenberg deler på Twitter et innlegg fra Storbritannias statsminister Boris Johnson.

E24 - 08 okt 21 kl. 06:10

Næringslivsledere hudfletter Johnsons økonomiske politikk

Britiske næringslivsledere retter skarp kritikk mot statsminister Boris Johnson og det de mener er en manglende plan for å håndtere mangel på arbeidskraft..

Dagbladet - 05 okt 21 kl. 18:04

Rammes av krise

Statsminister Boris Johnson er under press som følge av lastebilsjåførkrisen i Storbritannia. I tillegg kritiseres han for en bisetning om kreft..

VG - 04 okt 21 kl. 11:03

Her kommer soldatene som skal redde England fra bensinkrisen

Samtidig som soldater blir satt inn til å fylle opp bensinstasjonene advarer statsminister Boris Johnson om at mangelen på drivstoff og varer hos matbutikkene kan vare frem til jul..

NRK - 31 aug 21 kl. 14:58

Alpakkaen Geronimo avlivet

Den åtte år gamle alpakkaen Geronimo ble avlivet i England på tirsdag, til tross for en stor bevegelse for å redde dyret. 140.000 briter hadde skrevet under på en underskriftskampanje for å redde dyret, og flere kjendiser ba statsminister Boris Johnson steppe inn.

NRK - 26 sep 21 kl. 21:52

Vurderer å bruke den britiske hæren

Storbritannias statsminister Boris Johnson vurderer å bruke hæren for å hindre drivstoffmangel, melder The Guardian. Over heile landet har det dei siste dagane vore tomme pumper og lange køar med britar som vil sikre seg drivstoff. Det er akutt varemangel i Storbritannia på grunn av mangel på lastebilsjåførar.

NRK - 19 jul 21 kl. 20:56

Nattklubber innfører vaksinekrav

Briter som skal på nattklubb, må fra og med september kunne bevise at de er fullvaksinerte, sa statsminister Boris Johnson mandag. – Vi planlegger å gjøre fullvaksinering til en betingelse for å komme inn på nattklubber og andre arenaer der store folkemengder samles. Bevis på at du har testet negativt for koronaviruset vil ikke lenger være nok, sa statsminister Boris Johnson mandag..

NRK - 20 jul 21 kl. 18:41

Cummings: Vurderte å fjerne Johnson

I et nytt intervju med BBC sier Dominic Cummings at han diskuterte å få nåværende statsminister Boris Johnson i Storbritannia fjernet etter valget i 2019. – Han hadde ikke en plan, sier Cummings i intervjuet med kringkasteren. Cummings regnes som en av arkitektene bak den såkalte Vote Leave-kampanjen, som fikk gjennom Brexit under folkeavstemningen i 2016.

NRK - 22 sep 21 kl. 05:09

Ingen lovnad om handelsavtale

President Joe Biden ville ikke forplikte USA til en handelsavtale med Storbritannia da han tok imot britenes statsminister Boris Johnson i Det hvite hus. – Vi blir nødt til å jobbe med det, var Bidens svar på et spørsmål om handelsavtalen, som britene gjerne vil ha på plass. Videre sa Biden at avtalen er noe som «fortsetter å bli diskutert».

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt